Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ντέρμπυ με τα όλα του !

Στο πρώτο σετ οι ομάδες πορεύτηκαν μέχρι τα μισά πόντο-πόντο, στη συνέχεια όμως, οι "πόντιοι" πήραν κεφάλι κερδίζοντας τρεις πόντους, τους οποίους διατήρησαν σε όλη τη διάρκεια του σετ. Οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα αλλά και το σερβίς, και ενώ πλησίασαν από το 24-20 στο 24-23, ο Τέσιτς με μια επίθεση χάρισε στην ομάδα του το σετ.

Στη συνέχεια, παρότι οι γηπεδούχοι προηγούνταν σε όλη τη διάρκεια του σετ, οι παίκτες του Γιάννη Μέλκα, με τον Κώστα Αλμαλή στο σερβίς τακτικής, ανέτρεψαν το εις βάρος τους 21-18 και κατέκτησαν το σετ ισοφαρίζοντας 1-1. Τα λάθη στην υποδοχή βέβαια δεν έλειψαν και σε αυτό το σετ για τους φιλοξενούμενους.

Στο τρίτο σετ ανέλαβε δράση ο Ογιανσίβου, ο οποίος έβαλε μπροστά την ομάδα του με δυο καθοριστικούς άσους, αλλά και μια σειρά επιθέσεων που οι παίκτες της Καλαμαριάς δεν μπόρεσαν να εξουδετερώσουν.

Το επόμενο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, αλλά στο τέλος ο Απόλλων με περισσότερη ψυχραιμία, και με τον άσο του γάλλου, Ζομπό Λεμπέ πήγε το ματς στο τάι μπρέικ όπου ο Δικέφαλος έμοιαζε "ανίκανος" να χάσει. Οι παίκτες του Γιάννη Μέλκα ήταν ανώτεροι σε όλα τα επίπεδα στο πέμπτο σετ και έτσι άφησαν τους γηπεδούχους τους 6 πόντους.

Τα σετ διαμορφώθηκαν ως εξής: 25-23, 23-25, 17-25, 27-25, 6-15

ΠΑΟΚ: Τα νέα της προπόνησης



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χαλάρωμα για τους βασικούς και ασκήσεις τακτικής για τους υπόλοιπους περιείχε η σημερινή προπόνηση. Ο Κώστας Χαλκιάς σε εξετάσεις που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στη γάμπα και η διάρκεια της απουσίας του υπολογίζεται σε 10 με 15 μέρες.

Ο Vieirinha σε εξετάσεις που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάκωση ποδοκνημικής με οστικό οίδημα και οι πιθανότητες για συμμετοχή του στο προσεχές παιχνίδι είναι μοιρασμένες καθώς η επιστροφή του στις προπονήσεις θα εξαρτηθεί από την πορεία της αποθεραπείας του αυτή την εβδομάδα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Filomeno. Πρόγραμμα θεραπείας ο Conceicao ενώ ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο ξεκίνησε ο Joe Bizera.

Από τις προπονήσεις αυτής της εβδομάδος θα απουσιάζει ο Contreras λόγω υποχρεώσεων του με την εθνική ομάδα της χώρας του.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – «Μέσα» και ο Αναστασάκος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κανονικά στα πλάνα του για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη συμπεριλαμβάνει τον Ηλία Αναστασάκο ο Γιώργος Δώνης. Ο επιθετικός του Ατρόμητου δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού και στις επόμενες προπονήσεις ο Έλληνας τεχνικός θα δει σε τι κατάσταση βρίσκεται και κατόπιν θα αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει στο επερχόμενο ματς.

Δεν ισχύουν, όμως, τα ίδια για τον Κάρλος Μπλένχιο, καθώς ο Λατινοαμερικάνος αμυντικός ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δύσκολα θα καταφέρει να προλάβει το κυριακάτικο ματς. Από εκεί και πέρα, ο Μασάρα θα χειρουργηθεί την Τετάρτη και ακολούθως θα κάνει θεραπεία.

Τέλος, για το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό επέλεξε η τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου για να εκτίσει την ποινή της μία αγωνιστικής λόγω των τεσσάρων καρτών ο Κώστας Νεμπεγλέρας.

Δωρεάν... διαρκείας με Ουκρανία!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δωρεάν στα μπαράζ οι κάτοχοι διαρκείας! Συγκεκριμένα, δωρεάν εισιτήρια για τον αγώνα μπαράζ με την Ουκρανία (14/11-20:00, ΟΑΚΑ) αποφάσισε να προσφέρει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στους κατόχους διαρκείας για τις εντός έδρας αναμετρήσεις που προηγήθηκαν, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Ετσι, στην συγκεκριμένη αναμέτρηση η είσοδος των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας στο ΟΑΚΑ θα γίνεται με την επίδειξη της κάρτας διαρκείας, στις ακόλουθες θύρες από τις οποίες και θα προμηθεύονται το εισιτήριο του αγώνα Ελλάδα-Ουκρανία:

Οι κάτοχοι διαρκείας στις θέσεις VIP του «Γ. Καραϊσκάκης» θα μπουν στη θύρα VIP του ΟΑΚΑ (Θύρα 27). Οι κάτοχοι διαρκείας των θυρών 14 και 15 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» θα εισέλθουν στη θύρα 9Α. Οι κάτοχοι διαρκείας της θύρας 12 του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης» θα εισέλθουν στη θύρα 7Β. Οι κάτοχοι διαρκείας στη θύρα 16 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» θα μπουν στη θύρα 11Α, ενώ οι κάτοχοι διαρκείας των θυρών 19, 20, 21 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» θα εισέλθουν στη θύρα 3Β του Ολυμπιακού σταδίου.

Επίσης, την Δευτέρα (2/11) τέθηκαν σε κυκλοφορία μέσω του διαδικτύου και της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΠΟ εισιτήρια για τον αγώνα με την Ουκρανία. Όσοι φίλαθλοι επιλέξουν να προμηθευτούν με αυτό τον τρόπο τα εισιτήριά τους, θα έχουν τη δυνατότητα να τα παραλάβουν από το ΟΑΚΑ (στο εκδοτήριο του σταθμού «Ειρήνη») τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: Παρασκευή 13/11 από τις 10:00 έως τις 17:00 και ανήμερα του αγώνα (14/11) από τις 09:00 έως τις 19:30. Οι τιμές ορίστηκαν στα 10, 20 και 30 ευρώ.

Μπαμπάς ο Ρούνεϊ


Επιμέλεια:Δ.Μ.

Ευτυχής πατέρας είναι από χθες (1/11) ο Γουέιν Ρούνεϊ καθώς η σύζυγος του Κολίν, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Πρόκειται για το πρώτο παιδί του διεθνή επιθετικού το οποίο θα πάρει το όνομα Κάι.

Ωστόσο οι νέες οικογενειακές υποχρεώσεις του Ρούνεϊ κάνουν τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να μην γνωρίζει αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το παιχνίδι της Τρίτης (3/11) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Για το συγκεκριμένο ματς οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν θα έχουν σίγουρα τους Ρίο Φέρντιναντ, Νεμάνια Βίντιτς, Ράιαν Γκιγκς και Γι-Σουνγκ Παρκ, καθώς όλοι ταλαιπωρούνται από τραυματσισμούς ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου δέχτηκε χτύπημα στο γόνατο στην αναμέτρηση με την Μπλάκμπερν.

Ηρακλής: Ανέλαβε βοηθός ο Γρηγόρης Τσινός


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κατόπιν επιλογής του νέου προπονητή του Ηρακλή, Σάββα Κωφίδη, το ρόλο του βοηθού του ανέλαβε από τη Δευτέρα και επίσημα ο Γρηγόρης Τσινός που την Κυριακή αποχαιρέτησε την πρώην του ομάδα του Εθνικού Σωχού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η επόμενη μέρα της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, ήταν μέρα προπονησιακής αποκατάστασης για όσους αγωνίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα.

Ο Κωφίδης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα το νέο του τεχνικό συνεργάτη, Γρηγόρη Τσινό, ο οποίος ανέλαβε έργο στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας σε ρόλο βοηθού.

Στα ευχάριστα για την τεχνική ηγεσία των "κυανολεύκων" από τον αγώνα της Κυριακής δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Ωστόσο, ο Ιβάν Μπόσνιακ συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα και τη φυσιοθεραπεία, ενώ εκτιμάται ότι δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Αντιθέτως, ο Σαρμπέλ Τουμά ανέβασε ρυθμούς και σύντομα αναμένεται να περάσει σε ομαδική προπόνηση και θα είναι έτοιμος για την επικείμενη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας.

Κι όσο για τους Φούφουλα και Περπερίδη είναι απολύτως καλά και ξαναπέρασαν στις κανονικές προπονήσεις. Οι "κυανόλευκοι" θα προπονηθούν αύριο το πρωί, στις 11:00, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα.

Σε κώμα ο Κάσερες, εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή του!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φερνάντο Κάσερες, ο πρώην διεθνής Αργεντινός μέσος, βρίσκεται σε κώμα και τα νέα που έρχονται από τη «χώρα του ταγκό» δεν είναι αισιόδοξα… Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής των Σαραγόσα, Βαλένθια και Θέλτα πυροβολήθηκε στο μάτι από μικρά παιδάκια, 15 ετών(!), τα οποία ήθελαν να κλέψουν την πολυτελέστατη BMW του, και σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη…

MVP της 2ης αγωνιστικής ο Μονρό


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κρις Μονρό αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της δεύτερης αγωνιστικής της Α1. Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 50 βαθμούς στην ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου, καθώς στο θρίαμβο της ομάδας του επί του Άρη με 83-48 είχε 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Δεύτερος σε προτιμήσεις ήταν ο συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ Παναγιώτης Καυκής με 33 και τρίτος ο Ντεμέτριους Αλεξάντερ, ο οποίος στη νίκη του της Καβάλας επί του Περιστερίου (95-78) είχε 23 πόντους.

«Είναι σημαντικό για εμένα που αναδείχθηκα MVP της αγωνιστικής, αλλά το πιο σημαντικό είναι η νίκη του ΠΑΟΚ. Ήταν μια μεγάλη νίκη σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, με τη σημασία που έμαθα ότι έχει για την ομάδα μου, αλλά και για όλη την πόλη. Είμαι ευχαριστημένος από τη δική μου παρουσία στο παιχνίδι, αλλά για να παίξω καλά βοήθησαν πολύ όλοι μου οι συμπαίκτες μου, που έπαιξαν καταπληκτικά», δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο Κρις Μονρό και πρόσθεσε: «Έχω αναδειχθεί κι άλλες φορές στην καριέρα μου MVP, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και κανείς μόνος του δεν μπορεί, όσο καλά κι αν παίξει, να τα καταφέρει χωρίς τη βοήθεια των υπολοίπων. Θέλω επίσης να δώσω τα εύσημα και στους φιλάθλους μας. Ήταν καταπληκτικοί, ήταν ο έκτος μας παίκτης και πραγματικά απόλαυσα την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Ήταν καταπληκτικό το συναίσθημα να παίζεις σε αυτό το παιχνίδι και σε αυτό γήπεδο. Θέλουμε τους φιλάθλους μας μαζί μας στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, γιατί με τη συμπαράστασή τους μας δίνουν την επιπλέον ώθηση που χρειαζόμαστε».

Σχολιάζοντας την απόδοση του συμπαίκτη του, Παναγιώτη Καυκή, είπε: «Ο Παναγιώτης έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, πέτυχε ορισμένα πολύ σημαντικά καλάθια, από το ξεκίνημα του αγώνα, οργάνωσε σωστά, έπαιξε άμυνα, όπως έκαναν όμως όλοι οι συμπαίκτες μου. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, ήμασταν και πολύ καλά προετοιμασμένοι, γιατί όλοι οι προπονητές έκαναν εξαιρετική δουλειά και γι’ αυτό φτάσαμε σε αυτή τη μεγάλη νίκη».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Κρις Μονρό (ΠΑΟΚ) 50
Παναγιώτης Καυκής (ΠΑΟΚ) 33
Ντεμέτριους Αλεξάντερ (Καβάλα) 32
Λίνας Κλέιζα (Ολυμπιακός) 28
Μπράιαν Μπουτς (Ηλυσιακός) 18
Ντρου Νίκολας (Παναθηναϊκός) 14
Κασίμπ Πάουελ (Τρίκαλα) 10
Έι Τζέι Έιμπραμς (Τρίκαλα) 7
Χρήστος Ταπούτος (ΠΑΟΚ) 3
Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ (ΠΑΟΚ) 3
Γιάννης Αθανασούλας (Ηλυσιακός) 2
Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (Ολυμπιακός) 2
Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός) 2

Στην Εθνική ο Αμπρέου


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τη στιγμή που είχε αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του και, παράλληλα, το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και ο Άρης θα τον χάσει και πάλι για λίγες ημέρες. Ο λόγος για τον Σεμπαστιάν Αμπρέου που κλήθηκε στην Εθνική Ουρουγουάης για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ με την Κόστα Ρίκα.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου στο Χαν Χοσέ και ο επαναληπτικός στο Μοντεβίδεο τέσσερις ημέρες αργότερα, με τον 33χρονο επιθετικό να επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη στις 20 του μήνα. Και, φυσικά, είναι περιττό να τονισθεί και πάλι ότι οι άνθρωποι του Άρη έχουν επισημάνει ουκ ολίγες φορές ότι τα συνεχή ταξίδια του Αμπρέου για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ουρουγουάης δεν τον αφήνουν να βρει ρυθμό με τους «κίτρινους».

Κασναφέρης:"Στις δυνατότητες μας η πρόκριση"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

H Ξάνθη θα αντιμετωπίσει εντός έδρας στη φάση των "16" του Κυπέλλου τον Ολυμπιακό Βόλου και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Γιώργος Κασναφέρης παρουσιάστηκε αισιόδοξος.

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ είπε χαρακτηριστικά:" Το κύπελλο είναι ένας θεσμός με τις δικές του ιδιαιτερότητες και με τους δικούς του κανόνες.

Είναι μια αναμέτρηση η οποία θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο και μέχρι τότε πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στα παιχνίδια της Super League.

Σεβόμαστε απόλυτα την ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, είναι ένα παιχνίδι το οποίο είναι εντός έδρας και φυσικά είναι στις δυνατότητες μας και να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση".

Κάκωση στον αυχένα ο Μενδρινός


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μια κάκωση στον αυχένα κληρονόμισε ο Κώστας Μενδρινός στο ματς με τον Λεβαδειακό. Επέστρεψε ο Ελευθερόπουλος στα Γιάννινα, όπου και συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα.

Προβληματισμός επικρατεί στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Λεβαδειακό, που έφερε την ομάδα την δέκατη θέση με 10 βαθμούς.

Στην προπόνηση της Δευτέρας ο Γιώργος Παράσχος είδε τον Κώστα Μενδρινό να μην παίρνει μέρος, καθώς έχει μια κάκωση στον αυχένα. Μάλιστα στον μέσο του ΠΑΣ τοποθετήθηκε κολάρο, ενώ ο γιατρός της ομάδας του συνέστησε θεραπεία με χάπια.

Τα προβλήματα για τον Έλληνα τεχνικό δεν τελείωσαν εκεί, αφού και ο Γιώργος Σαϊτιώτης δεν προπονήθηκε. Ο επιθετικός του ΠΑΣ έχει ένα αιμάτωμα στο ζυγωματικό με αποτέλεσμα να προφυλαχθεί. Τέλος ο Ηλίας Κώτσιος έκανε ατομικό πρόγραμμα, μετά από ενοχλήσεις στον ποδοκνημική.

Επέστρεψε ο Ελευθερόπουλος

Τα καλά νέα έρχονται από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Ο 33χρονος πορτιέρο του ΠΑΣ επέστρεψε στα Γιάννινα όπου και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Οι γιατροί της ομάδας πιστεύουν πως στο ματς εναντίον του Ολυμπιακού θα είναι έτοιμος

Όλα καλά με Μπαλάφα

Με δηλώσεις του στην "SportDay" ο μάνατζερ του Μπαλάφα μίλησε για δυσαρέσκεια του ποδοσφαιριστή, για το γεγονός πως δεν ήταν στην αποστολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Από την πλευρά τους οι διοικούντες του ΠΑΣ δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια, καθώς πιστεύουν πως ο παίκτης είχε λάθος αντίδραση.

Δεν αποκλείεται ωστόσο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση να έχουμε εξελίξεις όσο αφορά το μέλλον του Μπαλάφα στον ΠΑΣ.

* Την Τρίτη η ομάδα έχει ρεπό και την Τετάρτη θα γίνουν διπλές προπονήσεις.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Πλησιάζει ο Κατσαβάκης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Σάρκα και οστά» παίρνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Μάκη Κατσαβάκη να αναλαμβάνει τα «ηνία» του Πανθρακικού. Το κλίμα στην ομάδα της Θράκης είναι «βαρύ» για τον Αλμπέρ Καρτιέ, μετά και τη νέα ήττα από την Καβάλα (3-0) και ο Γάλλος τεχνικός αναμένεται πολύ σύντομα να απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία.

Ο Πανθρακικός μετά το πέρας 9 αγωνιστικών βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League με μόλις έναν βαθμό στο ενεργητικό του.

Η Williams επιβεβαίωσε Μπαρικέλο και Ούλκενμπεργκ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Ρούμπενς Μπαρικέλο από τη Brawn Gp στη Williams για την επόμενη σεζόν. Τη θέση του δεύτερου οδηγού της ομάδας, θα πάρει ο Νίκο Ούλκενμπεργκ.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Φρανκ Γουίλιαμς τόνισε για τον Βραζιλιάνο πιλότο,

“Ο Ρούμπενς δεν χρειάζεται συστάσεις, δεν είναι μόνο ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους, αλλά ένας οδηγός με πάθος και ταλέντο που φέτος πάλεψε σκληρά για το πρωτάθλημα των οδηγών”

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Νίκο Ρόσμπεργκ και Καζούκι Νακαζίμα λέγοντας,

“Ο Ρόσμπεργκ και ο Νακαζίμα παρέμειναν οδηγοί μας μέχρι το τέλος της σεζόν και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία στις μελλοντικές τους προσπάθειες”

Όσον αφορά τον Νίκο Ούλκενμπεργκ, ο 22χρονος Γερμανός έχει ξεκινήσει την καριέρα του το 2005, ενώ έχει πάρει μέρος στο Gp2 Asia Series, στη Φόρμουλα 3, στο A1 GP. Φέτος τερμάτισε πρώτος στο GP2.

H Williams είναι 6η ομάδα του Βραζιλιάνου πιλότου, καθώς από το 1993 μέχρι το 1996 έτρεχε με την Jordan, από το 1997 και για δύο χρόνια άνηκε στην Stewart. Η πενταετή πορεία του στη Ferrari από το 2000 μέχρι το 2005 του έδωσε την ευκαιρία να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. Τα επόμενα χρόνια βρέθηκε στη Honda και φέτος στη Brawn GP, διαγράφοντας μια επιτυχημένη χρονιά.

ΟΦΗ: Βαρύ το κλίμα για το τεχνικό τιμ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η νέα αποτυχία του ΟΦΗ και η συντριβή στην Κέρκυρα έχουν δημιουργήσει βαριά ατμόσφαιρα πάνω από την κρητική ομάδα. Η θέση του Νίκι Παπαβασιλείου είναι πλέον επισφαλής και κατά την επιστροφή της αποστολής από το νησί των «Φαιάκων» στο Ηράκλειο, περίπου 50 οπαδοί του ΟΦΗ συγκεντρώθηκαν για να αποδοκιμάσουν παίκτες και τεχνική ηγεσία.

Σήμερα το βράδυ υπάρχει διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ που αναμένεται να δώσουν το παρών τόσο ο Νίκι Παπαβασιλείου όσο και ο Μύρων Σηφάκης και να εξηγήσουν τι τρέχει και δεν μπορεί η ομάδα να σηκώσει κεφάλι. Ήδη αρκετοί άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για την συνέχιση της συνεργασίας με τον Νίκι Παπαβασιλείου λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορεί ο Βεζυρίδης, ο τερματοφύλακας της ομάδας να είναι ο καλύτερος παίκτης μας σε κάθε παιχνίδι…».

Στις χθεσινές του δηλώσεις πάντως ο τεχνικός των Κρητικών επεσήμανε ότι θα παραιτηθεί μόνο αν ο ΟΦΗ δεν κερδίσει τα επόμενα δύο ματς με Παναιτωλικό και Ηλιούπολη που θα γίνουν στο «Γεντί Κουλέ». Ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται έντονα ονόματα Ελλήνων προπονητών ως πιθανών αντικαταστατών του στον πάγκο.

Εκτός αποστολής ο Γκούτι για Μίλαν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γκούτι φόρεσε το μανδύα του "επαναστάτη" και προσέβαλε τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στην ανάπαυλα του εφιαλτικού αγώνα της Ρεάλ με την άσημη Αλκορκόν για το Κύπελλο Ισπανίας, όμως ο Χιλιανός τεχνικός φρόντισε να τιμωρήσει τον παίκτη με δικό του τρόπο.

Έτσι, στη λίστα των παικτών που ανακοίνωσε για το σπουδαίο ντέρμπι με τη Μίλαν στο "Σαν Σίρο" το βράδυ της Τρίτης, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Πελεγκρίνι άφησε εκτός τον Γκούτι όπως επίσης και τον "αρνητικό" όσον αφορά στην απόδοσή του σε εκείνο το ματς, Κριστόφ Μέτσελντερ, ενώ θα απουσιάσει φυσικά και ο τραυματίας Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από την πλευρά του, ο φορμαρισμένος Ιγκουαΐν, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του σε νίκη επί της Χετάφε με τα δύο τέρματα που σημείωσε (2-0) το Σάββατο στο "Μπερναμπέου", έστειλε μήνυμα στους Μιλανέζους μέσω δηλώσεών του στην ισπανική "Marca".

"Θα πάμε και θα δείξουμε στη Μίλαν ποιοι είμαστε. Μετά τη Χετάφε τα πάντα είναι στο χέρι μας, ακόμα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Εγώ δουλεύω για να βοηθάω την ομάδα.

Με τον Μπενζεμά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε καλά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος τη φετινή σεζόν δυσκολεύεται να βρει θέση βασικού με την παρουσία στην μεσοεπιθετική γραμμή παικτών όπως οι Κακά, Ραούλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κίνδυνος νέου χειρουργείου για Αμανατίδη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να χρειαστεί να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο δεξί του γόνατο ο Γιάννης Αμανατίδης. Από πλευράς Άιντραχτ εκφράζονται φόβοι πως υπάρχει νέο πρόβλημα στο μηνίσκο, όπου είχε χειρουργηθεί πέρυσι, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε υγρό στους συνδέσμους. Την Τρίτη θα γίνει ιατρικό συμβούλιο για να αποφασιστεί πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του διεθνούς επιθετικού και έχει κληθεί ο Αμερικανός ειδικός σε τέτοιους τραυματισμούς γιατρός Ρίτσαρντ Στέντμαν για να γνωμοδοτήσει.

«Θα χάσουμε για αρκετό καιρό τον Γιάννη. Δεν θέλω να προεξοφλήσω κάτι, αλλά αυτή είναι η αίσθησή μου», δήλωσε ο πρόεδρος της Άιντραχτ, Χέριμπερτ Μπρουχάγκεν. Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Αμανατίδης είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης περιόδου λόγω της επέμβασης στο δεξί γόνατο. Φέτος ο 28χρονος άσος έπαιξε σε οκτώ ματς της Bundesliga σημειώνοντας τρία γκολ, καθώς επίσης και σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου.

Υπενθυμίζεται πως ο Ότο Ρεχάγκελ έχοντας ενημερωθεί για τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή δεν τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις των λεγεωνάριων για τους αγώνες μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Ουκρανία (14 και 18 Νοεμβρίου).

Κύπελλο hellas online: Η κλήρωση των "16"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς το μεγάλο ζευγάρι ολοκληρώθηκε η κλήρωση της φάσης των "16" του Κυπέλλου hellas online στα γραφεία της ΕΠΟ στο Ελληνικό.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα

Καλλιθέα-Τρίκαλα

Αρης-Αστέρας Τρίπολης

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ

Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου

Παναθηναϊκός-Πιερικός

Λεβαδειακός-Καβάλα

Θρασύβουλος-Πανιώνιος

Οι αγώνες της 5ης φάσης είναι απλοί. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκειά τους, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι.Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 13 και 20 Ιανουαρίου του 2010.

ΠΑΟΚ: Μαγνητική ο Χαλκιάς


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κώστα Χαλκιά στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, την επόμενη αγωνιστική. Ο 35χρονος τερματοφύλακας θα υποβληθεί σήμερα σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Ο διεθνής γκολκίπερ αισθάνεται έντονες ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και δεν θα επανέλθει αν δεν υποχωρήσουν εντελώς. Ο πορτιέρο του «δικεφάλου του Βορρά» είναι πιθανόν να μην καταφέρει να προλάβει τους αγώνες μπαράζ της Εθνικής ομάδας.

Αμφίβολος για τον αγώνα με την ομάδα της Θράκης είναι και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο 23χρονος Πορτογάλος θα υποβληθεί και αυτός σε μαγνητική τομογραφία και ο Σάντος ίσως επιλέξει να τον ξεκουράσει.

Ίβανσιτς: «Μπορεί να επιστρέψω στον ΠΑΟ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τους λόγους για τους οποίους τα πηγαίνει τόσο καλά φέτος στη Μάιντς εξήγησε ο Ανδρέας Ίβανσιτς, μιλώντας στη «SportDay». Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού έχει πετύχει ήδη έξι γκολ στην Μπουντεσλίγκα και είναι δεύτερος στη σχετική λίστα (σ.σ.: ο πρώτος έχει επτά). Μάλιστα, ο Αυστριακός αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

• Τι έχει αλλάξει και παρουσιάζεται μεταμορφωμένος ο Αντρέας Ιβανσιτς;

«Απολύτως τίποτα. Σου μιλάω ειλικρινά. Δεν κάνω τίποτα διαφορετικό απ' ό,τι όλα αυτά τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο. Απλώς έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι κάθε εβδομάδα. Το χαίρομαι. Απολαμβάνω κάθε στιγμή μέσα στο γήπεδο κι αυτό βγαίνει και στην απόδοσή. Μου ταιριάζει πολύ το στυλ του γερμανικού ποδοσφαίρου. Προσαρμόστηκα πάρα πολύ γρήγορα. Το κυριότερο, όμως, είναι η εμπιστοσύνη που απολαμβάνω από τον προπονητή μου. Ο Τόμας Τούχελ είναι ένας νέος και φιλόδοξος τεχνικός. Το ποδόσφαιρο είναι το μεράκι του. Ταιριάζουμε επειδή αγαπάμε και οι δύο αυτό που κάνουμε».

•Υπάρχει μυστικό για την καταπληκτική έως τώρα πορεία της Μάιντς στην Μπουντεσλίγκα;

«Σαφώς. Δεν είναι άλλο από την εξαιρετική σχέση που έχουμε μεταξύ μας οι παίκτες. Είμαστε μια παρέα. Δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ, για το παραμικρό. Ούτε πάνω στην ένταση της αναμέτρησης. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ολα λειτουργούν στην εντέλεια».

• Τι έφταιξε και την προηγούμενη σεζόν είχες ελάχιστα λεπτά συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό; Οι συχνοί τραυματισμοί ή ο Τεν Κάτε;

«Δεν νομίζω ότι είχα τόσους πολλούς τραυματισμούς. Δεν ξέρω από πού έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ήμουν ανέτοιμος. Το πρόβλημα ήταν συγκεκριμένο. Ο προπονητής μου δεν είχε πίστη σε μένα. Δεν μου έδωσε ευκαιρίες να αγωνιστώ κι όταν το έκανε, δεν με έβαλε στις θέσεις στις οποίες μπορώ να δείξω τον πραγματικό εαυτό μου. Δεν θα πω αν είναι καλός ή κακός προπονητής ο Τεν Κάτε, απλώς δεν ήμουν από αυτούς τους παίκτες που εκτιμούσε. Συμβαίνει αυτό στη δουλειά μας».

• Θα ήθελες να επιστρέψεις κάποια μέρα στην Ελλάδα και τους «πράσινους»;

«Γιατί όχι; Δεν έχω μόνο κακές αναμνήσεις από το πέρασμά μου από τον Παναθηναϊκό. Αλλωστε, μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι αποκλειστικά την καριέρα μου με τη φανέλα της Μάιντς, αλλά δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο επιστροφής».

Ρεχάγκελ: «Περιμένω να βγάλουν τον εγωισμό τους»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιθυμία των παικτών της Εθνικής Ελλάδας να αγωνιστούν το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής περιμένει να δει ο Ότο Ρεχάγκελ, όπως δήλωσε ο ίδιος στον ουκρανικό Τύπο. Ο προπονητής της «γαλανόλευκης» μίλησε για τους αγώνες μπαράζ με την Ουκρανία (στις 14 και 18 Νοεμβρίου) για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Θεωρώ ότι οι πιθανότητες σε αυτό το ζευγάρι είναι μοιρασμένες. Πολλά θα παιχτούν στις προσωπικές μονομαχίες. Οποια ομάδα κερδίσει τις περισσότερες, θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα. Περιμένω από τους παίκτες μου να βγάλουν τον προσωπικό τους εγωισμό μέσα στο γήπεδο και στα δύο παιχνίδια», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Εν τω μεταξύ, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την παρουσία του Κώστα Χαλκιά στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων, εκτός του Γιάννη Αμανατίδη που θα λείψει λόγω του προβλήματος στο γόνατο και υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και για νέα εγχείρηση. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τραυματίστηκε στη γάμπα στο παιχνίδι με την Ξάνθη και σήμερα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Αν πρόκειται για θλάση, τότε θεωρείται σίγουρο ότι θα απουσιάσει από τα παιχνίδια με τους Ουκρανούς. Στην περίπτωση που πρόκειται για τράβηγμα, θα εξαρτηθεί από την αποθεραπεία του. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εξετάσεών του θα γίνουν γνωστά εντός της ημέρας. Εξάλλου, ο κ. Ρεχάγκελ μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Σηφάκη και του Τζόρβα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Θλάση ο Τσεσνάουσκις


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά το χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Εργοτέλης μετράει έναν ακόμα τραυματισμό. Ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις υπέστη θλάση και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και αν θα είναι έτοιμος στον μεθεπόμενο αγώνα κόντρα στη Λάρισα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης των Κρητικών αντικαταστάθηκε πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο και στη θέση του μπήκε ο Σέρχιο Λεάλ που πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του Ηρακλείου. Ο επιθετικός του Εργοτέλη τόνισε πως είναι ευχαριστημένος με την προσωπική του επίδοση, αλλά όπως υποστήριξε θα ήταν πιο ικανοποιημένος αν η ομάδα του έπαιρνε το τρίποντο. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τα γκολ που πέτυχα, αλλά θα ήμουν πιο χαρούμενος αν η ομάδα νικούσε».Ο 27χρονος στράικερ δεν δείχνει προβληματισμένος που ο Νίκος Καραγεωργίου δεν τον χρησιμοποίησε ως βασικό.«Οποτε με καλεί ο προπονητής, προσπαθώ να δώσω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου».

Κύπελλο hellas online: Κληρώνει για τους "16"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η κλήρωση για τους αγώνες της 5ης φάσης του Κυπέλλου Hellas OnLine 2009-2010 θα διενεργηθεί τη Δευτέρα(2/11-11:00) στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στο Ελληνικό.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός έμειναν οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό τους από τον Πανσερραϊκό και τον Θρασύβουλο καθώς και άλλες τέσσερις ομάδες της Σούπερ Λίγκα.

Έτσι στην κληρωτίδα θα μπουν δέκα ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, τέσσερις από την Β΄Εθνική και δύο από την Γ΄Εθνική. Οι 16 ομάδες που έχουν προκριθεί είναι οι εξής:

Πανσερραϊκός, Πανιώνιος,ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Πιερικός, Καλλιθέα, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, Άρης,Καβάλα,Λεβαδειακός,Ολυμπιακός Βόλου,Παναθηναϊκός, Ξάνθη,Θρασύβουλος και Τρίκαλα.

Γουίλαν: "Μετρημένες οι ημέρες του Μπενίτεθ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Λίβερπουλ εξακολουθεί να εμφανίζεται διπρόσωπη τη φετινή σεζόν, καθώς μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Άνφιλντ" (2-0) γνώρισε οδυνηρή ήττα από τη Φούλαμ στο Λονδίνο (1-3) που την άφησε 9 πόντους πίσω από την κορυφή, και ο άνθρωπος που δέχεται την περισσότερη κριτική δεν είναι άλλος από τον Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός προκάλεσε την έντονη δυσαρέσεσκεια των φίλων των "κόκκινων" με την απόφασή του να κάνει αλλαγή τον Τόρες στο 63' με τον Μπάμπελ (ο Ισπανός ήταν αυτός που είχε κάνει το 1-1 στο 42'), καθώς και με το γεγονός ότι ξεκούρασε αρκετούς βασικούς χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα Βορονίν, Ντέγκεν και Κυργιάκο, με μία παλιά δόξα της ομάδας, τον Ρόνι Γουίλαν, να ασκεί ολομέτωπη επίθεση εναντίον του.

"Μου έδειξε ότι θέλει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και ότι αυτό είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει, βάσει της ομάδας που παρέταξε", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ τη σεζόν 1983-84 και για ένα... φεγγάρι προπονητής του Πανιωνίου, και συνέχισε:

"Έκανε αλλαγή παίκτες που είναι οι μοναδικοί που πρόκειται να σου δώσουν μία ευκαιρία να πάρουν το ματς. Και τους αποσύρει επειδή έχει παιχνίδι την Τετάρτη.

Έχει βάλει όλα του τα αυγά σε ένα καλάθι. Εάν χάσει στη Λιόν, το πιθανότερο είναι να μην προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οπότε, είναι έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να κερδίσει την Πρέμιερ Λιγκ, οπότε τα έχει κάνει εντελώς μούσκεμα".

"Προτεραιότητα του Μπενίτεθ το ευρωπαϊκό"
Το "τελειωτικό" χτύπημα όμως του Γουίλαν προς τον Μπενίτεθ ήρθε με την τοποθέτηση του παλιού Ιρλανδού άσου πως ο τεχνικός της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ εστιάζει την προσοχή του στην Ευρώπη επειδή θέλει να βρει εύκολα δουλειά όταν θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ.

"Όλα έχουν πάει λάθος με τον προπονητή. Δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητές του. Θέλει να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Θέλει να γίνει ο άνθρωπος που θα κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο ώστε να μπορεί να βρει οπουδήποτε δουλειά στην Ευρώπη.

Νομίζω ότι μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου με τη τη Λίβερπουλ θα βρει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα δουλειά αλλά για μένα, τώρα, οι μέρες του στη Λίβερπουλ είναι μετρημένες".

Μπασκετικός Άρης : Η επόμενη ημέρα

Ο Γιάννης Δαμιανίδης από το βράδυ του Σαββάτου είχε προαναγγείλει την σύσκεψη που θα είχε με τους παίκτες μετά την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ. Αυτή έγινε σε δύο μέρη, το πρώτο μετά την επιστροφή της ομάδας στο Αλεξάνδρειο και μετά τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων του Άρη προς τους παίκτες και το δεύτερο μετά το πέρας της χθεσινής πρωινής προπόνησης. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ είχε τετ α τετ με κάθε παίκτη ξεχωριστά, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους ξένους μιας και αυτοί δεν είχαν την απόδοση που θα περίμενε η διοίκηση αλλά και οι φίλαθλοι, ενώ και οι Έλληνες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Ο Γιάννης Δαμιανίδης ήταν σκληρός στα λόγια του, ζητώντας από όλους να προσπαθήσουν να… ξεπλύνουν την ντροπή της βαριάς ήττας, λαμβάνοντας μάλιστα και το πρώτο μέτρο. Αυτό έχει να κάνει με ένα βαρύ πρόστιμο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρο της ΚΑΕ, το μεγαλύτερο που προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει στον μισθό ενός μηνός, ο οποίος φυσικά ποικίλλει από συμβόλαιο σε συμβόλαιο.
Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες ο εσωτερικός κανονισμός είναι ιδιαίτερα αυστηρός, μάλιστα προβλέπεται και διακοπή συμβολαίου αλλά αυτό κυρίως σε πειθαρχικό παράπτωμα.
Η επόμενη απόφαση αφοράει τον Κουίντον Ντέι, ο οποίος «κόβεται» από το ελληνικό πρωτάθλημα για να ανοίξει θέση για τον Χουάν Ντίξον και το μέλλον του παραμένει θολό. Πρόθεση της διοίκησης είναι να τον παραχωρήσει δανεικό σε κάποια άλλη ομάδα, της Ελλάδος ή του εξωτερικού ενώ δεν φαίνεται να προχωράει το ενδεχόμενο να μείνει μόνο για τα παιχνίδια του EuroCup.
Άλλη απόφαση όσον αφορά αλλαγές το ρόστερ της ομάδας δεν πάρθηκε, κάτι που δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει καμία. Η φημολογία που αναπτύχθηκε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ότι στον Άρη σκέφτονται την πώληση του ή και την λύση της συνεργασίας δεν προχωράει για διάφορους λόγους. Πρώτον είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί ομάδα την δεδομένη χρονική στιγμή για να καλύψει το συμβόλαιο του Αμερικανού και παράλληλα να δώσει χρήματα στον Άρη. Δεύτερον υπάρχει η άποψη ότι ξαφνικά ο Κίκι Κλαρκ δεν έγινε κακός παίκτης και ότι σίγουρα πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου για να ενσωματωθεί στην φιλοσοφία του Κατσικάρη, να μάθει να παίξει με τον Μάιλς αλλά και με τον Ντίξον.
Όσον αφορά τον Φώτη Κατσικάρη η διοίκηση κατέστη σαφές την στήριξη προς το πρόσωπο του, μιας και ο Έλληνας προπονητής προσπαθεί να βρει λύσεις, να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας την οποία δεν δημιούργησε αυτός στην διάρκεια του καλοκαιριού.
Σχετικά με τους Έλληνες παίκτες, υπάρχουν παράπονα από την διοίκηση για την απόδοση ορισμένων, περιμένοντας να δείξουν καλύτερο πρόσωπο στην διάρκεια των επόμενων αγώνων. Ο Μιχάλης Κακιούζης συγκεντρώνει την μεγαλύτερη αμφισβήτηση για την απόδοση του, προς το παρόν όμως δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα θέμα με την παραμονή του στην ομάδα του Άρη.

Στην αγορά για κοινοτικό σέντερ

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ φάνηκε για μία ακόμη φορά η αδυναμία της ομάδας μέσα στην ρακέτα. Στον Άρη είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη επικοινωνήσει με αρκετούς μάνατζερ για να βρεθεί ένας σέντερ από την κοινοτική αγορά που να είναι αξιόλογος και να μπορεί να έρθει άμεσα στην Ελλάδα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων 48 ωρών θα έρθει στην Θεσσαλονίκη ένας παίκτης προκειμένου να δοκιμαστεί, αν και με αυτή την κίνηση θα χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Ένας από τους παίκτες που προτάθηκε είναι ο Σκοπιανός Πρέντραγκ Σαμαρντζίσκι (23, 2.14), ο οποίος ξεκίνησε την χρονιά με την Ζελέζνικ έχοντας 6.3 πόντους και 6.7 ριμπάουντ στην Αδριατική Λίγκα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του μπορεί να μείνει ελεύθερος, όμως δεν φαίνεται να προχωράει η περίπτωση του.
Οι «κίτρινοι» έχουν πάρει ζεστά το θέμα του κοινοτικού σέντερ και θέλουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει κλείσει με μεταγραφή.
Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι το θέμα του Τζερεμάια Μάσει μπαίνει οριστικά στον… πάγο μιας και οι εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώριο στους «κίτρινους» να περιμένουν πότε η Ρεάλ θα αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό.

Χαλάει… χορηγία λόγω της ήττας

Η βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ δεν έχει επιπτώσεις μόνο στο πρεστίζ του συλλόγου και στην ψυχολογία του κόσμου αλλά φαίνεται ότι έχει και οικονομικές προεκτάσεις. Σύμφωνα με λεγόμενα ανθρώπων της ομάδας, ο διασυρμός στο ντέρμπι του Σαββάτου είχε ως αποτέλεσμα μία διαφαινόμενη συμφωνία για χορηγία με εταιρία να οδηγείται σε… ναυάγιο. Ο Γιάννης Δαμιανίδης είχε το Σάββατο συνάντηση με τους ανθρώπους της εταιρείας, οι επαφές για να ολοκληρωθεί η συμφωνία βρίσκονταν σε καλό δρόμο αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Γιατί αντί να οριστεί το ραντεβού για τις τελικές υπογραφές, οι άνθρωποι της συγκεκριμένης εταιρείας διαμήνυσαν στους «κίτρινους», ότι θα επικοινωνήσουν μαζί για περαιτέρω συζητήσεις, δείγμα ότι κάνουν… πίσω. Πηγή Μετροσπορ

Ανακοίνωση που καίει από την ΠΑΕ Πανιώνιος

Καυστική ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, του τέως ΠΟΚ και του συνδρομητικού καναλιού εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής (1/11) η ΠΑΕ Πανιώνιος, μετά την ήττα των κυανέρυθρων από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 2-1.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "50 χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο

"Γαμώ την αγανάκτηση". Η σημερινή φράση του προπονητή του Εργοτέλη κ. Καραγεωργίου, περικλείει όλο το νόημα αυτών των 50 χρόνων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Πανιώνιος σήμερα δεν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ. Ο Πανιώνιος σήμερα έπαιξε ως άξιος εκπρόσωπος όλων αυτών που βιώνουν 50 χρόνια στο πετσί τους τι σημαίνει ΠΟΚ. Όλων αυτών των υγιών φιλάθλων που χαίρονται να βλέπουν ποδόσφαιρο και που ίσως χρειαστεί να περιμένουν άλλα 50 χρόνια μήπως και τους αφήσουν να δουν…

Βιώσαμε σήμερα την αδικία για μία ακόμα φορά. Η ομάδα μας έμεινε με 10 παίκτες επί 84 ολόκληρα λεπτά (!) επειδή κάποιος "δεν είδε" τον Σισέ να φεύγει από θέση οφ-σάιντ. Κάποιος δεν είδε τη δεύτερη κίτρινη που έπρεπε να φάει ο Δάρλας για το δολοφονικό μαρκάρισμα επάνω στον Εστογιάνοφ. Κάποιος δεν είδε και δεν ξαναείδε…

Όμως αν οι διαιτητές της συνάντησης έχουν μία δικαιολογία του «ανθρώπινου λάθους» που συμβαίνει φυσικά μόνο σε βάρος των αντιπάλων του ΠΟΚ, αυτοί που δεν έχουν καμία δικαιολογία είναι οι υπεύθυνοι του συνδρομητικού καναλιού που έχουν και τα μέσα και την τεχνολογία να δουν τις φάσεις πολλές φορές.
Το κανάλι λοιπόν που μετέδιδε τον αγώνα λες και ο Πανιώνιος ήταν ομάδα του εξωτερικού, ανακάλυψε μία λήψη από τη λεωφόρο Κηφισίας, ίσως από το κινητό τηλέφωνο κάποιου περαστικού και την πρόβαλε για να δώσει άδικο στον Πανιώνιο και δίκαιο στον ΠΑΟ, αφού σύμφωνα με την απίθανη αυτή λήψη (βοηθούμενη από στραβές πλάγιες γραμμές) ο Σισέ είχε φύγει από κανονική θέση και άρα ο «κακός» Πανιώνιος δεν δικαιούται δια να ομιλεί…

"Γαμώ την αγανάκτηση" λοιπόν. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά πενήντα φορές…

Υ.Γ. Αφήνουμε το βήμα στους λειτουργούς της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας και είμαστε σίγουροι ότι αύριο θα διαβάσουμε για το πόσο κακός ήταν ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ και όχι φυσικά για το εάν ήταν καλός ό κάθε «Νιόνιος» ή ο κάθε «Τέλης» του ελληνικού ποδοσφαίρου"