Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πάρε, παιδί μου, καστανάκια...!!

O Nίκος Παπαδογιάννης ήταν παρών τη μέρα που ο Παύλος Γιαννακόπουλος πρωτοκάθισε στον προεδρικό θώκο του Παναθηναϊκού. Αλλά έβλεπε μπάσκετ.
O Παύλος Γιαννακόπουλος ανέλαβε την προεδρία του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (πριν ακόμη ξημερώσει η εποχή του επαγγελματικού μπάσκετ) στις 10 Ιουνίου 1987.
Είμαι απόλυτα βέβαιος για την ημερομηνία, όχι μόνο επειδή ήταν ένα από τα πρώτα μου ρεπορτάζ, αλλά και επειδή οι αρχαιρεσίες συνέπεσαν με τον προημιτελικό Ελλάδας-Ιταλίας στο Ευρωμπάσκετ ’87. Στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Ήμουν εκεί, ένας από τους ελάχιστους –αν όχι ο μοναδικός- δημοσιογράφους που έχασαν τον γάμο για τα πουρνάρια. Βεβαίως, το σουαρέ στη Λεωφόρο αποδείχθηκε –και αυτό- σημαδιακό για το ελληνικό μπάσκετ.
Αλλά τότε δεν το γνωρίζαμε. Εκλογές στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ενώ ο κόσμος καίγεται, σιγά το πράγμα.
Και ποιος θα το καλύψει; Μόνο ένας νέωπας μπορούσε να πάθει τέτοια νίλα. Ο προϊστάμενός μου στην «Απογευματινή» (συγχωρεμένος πια) Μανώλης Γαρυφαλλάκης με έστειλε σούμπιτο στον «Τάφο του Ινδού», την ίδια ώρα που αναχωρούσε με όλους τους υπόλοιπους για το ΣΕΦ.
Αποχωρίστηκα με οδύνη το εισιτήριο που είχα από μήνες αγοράσει και πήρα το 813 (Αβέρωφ-Προύσσης) με προορισμό τα πουρνάρια…
Στις κερκίδες του αρχαίου γηπέδου, όλοι έβλεπαν μπάσκετ. Ουδείς νοιαζόταν για τις εκλογές του ερασιτέχνη. Τα μέλη περίμεναν τη σειρά τους για να ψηφίσουν μοιρασμένα σε πηγαδάκια, οι περισσότεροι σε μικρές φορητές τηλεοράσεις γεμάτες χιόνια, άλλοι σε τρανζιστοράκια.
Η βραδιά τελείωσε πανηγυρικά για την εκκολαπτόμενη «επίσημη αγαπημένη» και για τον νεοεκλεγέντα (με το ψηφοδέλτιο "Παναθηναϊκή Κίνηση", στη θέση του ιατρού Μάκη Ιθακήσιου) Παύλο Γιαννακόπουλο.
Και για τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, που έμελλε να κατακτήσει, υπό την καθοδήγηση της οικογένειας, έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών και να τροφοδοτήσει την Εθνική μπάσκετ με τους στυλοβάτες της επόμενης ευρωπαϊκής κατάκτησης…
Η εποχή του επαγγελματισμού οικοδομήθηκε πάνω στα εκατομμύρια των Γιαννακοπουλαίων και του Κόκκαλη, όταν πια στέρεψε ο κουμπαράς των βορείων. Το μπάσκετ αυτονομήθηκε το 1992. Ο Παύλος έκλεινε ήδη 20 χρόνια ενασχόλησης με τα «πράσινα» κοινά.
Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άναψαν τη σπίθα που δρομολόγησε τη μεταφορά του κέντρου βάρους, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.
Πρώτα ο Νίκος Γκάλης και μετά ο Παναγιώτης Γιαννάκης άφησαν τον Άρη για να φορέσουν τα πράσινα, δίπλα σε με πλειάδα καταξιωμένων και χρυσοπληρωμένων ξένων παικτών (Ε.Τζόουνς, Α.Ντέιβις, Κόμαζετς, Βράνκοβιτς, Βολκόφ, Πάσπαλι, Σοκ, Πετσάρσκι), Ελλήνων αθλητών (Οικονόμου, Αλβέρτης, Παταβούκας, Μυριούνης, Κόρφας, Σταυρακόπουλος), αλλά και κορυφαίων προπονητών (Παβλίτσεβιτς, Πολίτης, Κιουμουρτζόγλου, Μάλκοβιτς).
Ο παρθενικός τίτλος άργησε, αλλά ήταν ένα εκτυφλωτικό κατόρθωμα που όμοιό του δεν είχε γνωρίσει ο ελληνικός αθλητισμός. Το ευρωπαϊκό τρόπαιο του 1996.
Στην πραγματικότητα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος τίναξε τη μπάνκα στον αέρα όταν κατόρθωσε να φέρει στην Ελλάδα τον πυρηνοκίνητο Ντόμινικ Ουίλκινς, έστω στο λυκόφως της καριέρας του. Ουδείς το πίστευε, εκτός από τον ίδιο τον χρηματοδότη της μεγάλης μετεγγραφής.
Το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας κατακτήθηκε ένα χρόνο αργότερα, με Ράτζα, Σκοτ, Φάνη, Κοχ, Φεράν και Λευτέρη Σούμποτιτς. Ηταν η αφετηρία μίας πραγματικής δυναστείας.
Η χρυσή εποχή των Ομπράντοβιτς, Μποντίρογκα, Ρέμπρατσα, Σκοτ, Χριστοδούλου, Φώτση, Διαμαντίδη, Μίντλετον, Μπατίστ, Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους, Σισκάουσκας, Τσαρτσαρή, Περπέρογλου κ.α.) οικοδομήθηκε πάνω σε ισχυρότατα θεμέλια.
Γεννημένος το 1929 και ιδιοκτήτης της φαρμακοβιομηχανίας «Βιανέξ» από το 1960 (τότε «Φαρμαγιάν»), ο Παύλος σιγά σιγά αποτραβήχτηκε για να ξεκουραστεί.
Όποια οπτική γωνία κι αν επιλέξει κάποιος για να μετρήσει το κληροδότημα του παλαίμαχου προέδρου, στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξει: πρόκειται για έναν από τους ευεργέτες του ελληνικού μπάσκετ. Άσχετα να τον έσπρωξε σε αυτό η κόντρα του με τους Βαρδινογιάννηδες.
Eπιπρόσθετα, εγώ θα τον ευγνωμονώ αιώνια επειδή με έσωσε από τις ορδές των αφιονισμένων σε εκείνο το ματς του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι στον Σπόρτιγκ. Με τη σύμφωνη γνώμη των Ομπράντοβιτς-Ιτούδη, μου άνοιξε την πόρτα των αποδυτηρίων.
«Παιδί μου, παιδί μου», μου είχε πει κάποτε, σε στιγμή ευθυμίας και αστεϊσμού. «Προς Θεού, μη παντρευτείς ποτέ. Σε λίγα χρόνια, είτε τον πισινό της γυναίκας σου πιάσεις είτε τον δικό σου, θα σου φανεί το ίδιο και το αυτό»!
Αστειευόταν φυσικά. Τη σύζυγό του Δέσποινα τη λάτρευε και τη λατρεύει. Η οικογένεια ήταν πάντοτε ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής και της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Παύλου.
Ο πατέρας του, Δημήτρης, μέτοικος από τη Λακωνία, άνοιξε το πρώτο του φαρμακείο στην οδό Πειραιώς το 1924, όταν υπήρχαν ελάχιστα στην Αθήνα. Ο ισχυρός άνδρας του σημερινού Παναθηναϊκού φέρει το ονοματεπώνυμο του παππού του και πατριάρχη του γιαννακοπουλέικου.
Όταν απομακρυνόταν από την ένταση της πρασινοκόκκινης κόντρας, ο Παύλος γίνεται χιουμορίστας και άνθρωπος της παρέας, με το στυλ της παλιάς Αθήνας.
Εάν του έλεγε κάποιος, «πρόεδρε, ωραία γραβάτα», ο πρόεδρος την έλυνε επί τόπου και τη χάριζε. Εχω μία τέτοια, στο αμίμητο λουλουδιαστό στυλ, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο από τα δύο αδέλφια μου την έδωσε. Συνέβη σε ένα ματς στη Γλυφάδα.
Έχω δει με τα μάτια μου τον Παύλο να δίνει πεντοχίλιαρο σε έναν φουκαρά που πλησίασε για ελεημοσύνη. Μιαν άλλη φορά αγόρασε κάστανα και τα μοίρασε σε μια παρέα δημοσιογράφων που ξεπάγιαζαν, κάτω από τα παλιά γραφεία των επιχειρήσεών του, στην Ομόνοια. "Ελάτε να σας πάρω καστανάκια".
Άλλοτε, βέβαια, παρασυρόταν από τα συναισθήματα και τον παρορμητισμό του, οπότε έπιανε τον διαιτητή από τα μανίκια.
«Αυτό με τον Κορομηλά ήταν το μεγάλο μου λάθος, μια πατάτα, μια πράξη που μ’έκανε να χάσω τον ύπνο μου, σαν να ήμουν κάποιος άλλος εκείνη την ώρα», μου είχε εξομολογηθεί, σε μία συνέντευξή του για την Ελευθεροτυπία.
«Το δεύτερο μεγάλο σφάλμα του, πρόσθεσε, ήταν ο Μάλκοβιτς. «Τον άφησα να διαλύσει τη μεγάλη ομάδα του Παρισιού».
Μέχρι τότε, ήθελε να κάνει κουμάντο στην ομάδα ο ίδιος ο πρόεδρος και να παίρνει τους παίκτες που του γυάλιζαν, «δώρο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού». Όπως «ο αθλητής Ουίλκινς» το 1995!
Στην περίπτωση Μάλκοβιτς, αποφάσισε για πρώτη (αλλά όχι για τελευταία) φορά να δώσει τα κλειδιά στον προπονητή. Το μετάνιωσε με τον Μπόζα την περίοδο 1996-7, αλλά δικαιώθηκε απόλυτα στην περίπτωση Ομπράντοβιτς.
Οι έντονες  επιφυλάξεις του Παύλου για το φλερτ με τον Ιωαννίδη (τον οποίο προξένευαν στην ομάδα Μπαλτάκος και Θανάσης Γιαννακόπουλος) έφεραν τον «Ζοτς» και άλλαξαν τη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού.
«Του Παύλου και των οπαδών», θα προσθέσει κάποιος. Ωστόσο, πολλά χρόνια αργότερα ο Παύλος έμελλε να αποκηρύξει τις σχέσεις στοργής με την φανατισμένη εξέδρα.
«Χρηματοδότησα κατά καιρούς αυτούς τους φιλάθλους, αλλά αποδείχθηκε μερικές φορές καταστρεπτικό», είπε σε συνέντευξή του στο Βήμα. «Μπορούμε να τους ελέγξουμε, αλλά έρχονται και μας απειλούν ότι θα τα κάνουν όλα λίμπα αν δεν τους δώσουμε εισιτήρια. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…».
Εύχομαι υγεία και μακροημέρευση. Το αποψινό τελετουργικό είναι το λιγότερο που οφείλει να κάνει ο Παναθηναϊκός στον ιστορικό του ηγέτη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο τμήμα μπάσκετ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πάλι το έδωσε η Ξάνθη!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο Gazzetta πως ο Ολυμπιακός κερδίζει κάθε χρόνο στην Ξάνθη!
Ναι ρε παιδιά, αφού ο γιατρός έχει πει να σας λέμε πάντα ναι.
Ναι, η Ξάνθη πάλι το έδωσε το παιχνίδι στον Ολυμπιακό! Όπως κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο της μεταγραφής του Γούτα. Και το περσινό, το 3-1 το Γενάρη, το ίδιο ήταν. Τα δε πέντε προηγούμενα κολλητά διπλά του Ολυμπιακού στην Ξάνθη ήταν στο πλαίσιο της μεταγραφής του Βλαχοδήμου. Για το Γούτα θα γίνουν άλλα τρία διπλά. Έτσι είναι αυτά. Πενταετείς είναι οι συμφωνίες.
Κι ο τελικός του Κυπέλλου ήταν μέσα στο κόλπο. Μην κοιτάτε που η Ξάνθη στο α΄ ημίχρονο είχε στριμώξει στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό όσο καμία άλλη ελληνική ομάδα τα τελευταία χρόνια! Κι αυτό μέσα στο όλο…σκηνικό ήταν. Και μην κοιτάτε που χθες ο Λουτσέσκου είχε σκυλιάσει στον πάγκο κι έβριζε θεούς και δαίμονες ακόμη και στην ευκαιρία του Ερέα στο 90’. Μην ασχολείστε με τα έξαλλα πανηγύρια όλης της ομάδας της Ξάνθης στην ισοφάριση. Ούτε με τις έξαλλες διαμαρτυρίες για ένα πέναλτι που υπήρχε μόνο στη φαντασία τους. Όλα αυτά ήταν μέσα στο κόλπο.
Φως φανάρι ρε παιδί μου είναι. Δεν έπαιξε κι ο Μπέρτος. Αλλά αν έπαιζε ο Μπέρτος και γινόταν καμία στραβή, όπως στον 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου, θα έλεγαν «καλά, εντάξει, με τον Μπέρτο κέρδισαν».
Σιγά μην σταθούμε τώρα στον Ντουρμάζ της εθνικής Σουηδίας και στον Φορτούνη. Εδώ όλα τα ματς Ξάνθης-Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια διπλά λήγουν. Εκεί είναι το θέμα. Με τις άλλες ομάδες η Ξάνθη σκίζεται, ενώ με τον Ολυμπιακό κάθεται και χάνει.
Παρεμπιπτόντως, στο πολύ πρόσφατο Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0, η Ξάνθη έκανε 18 φάουλ. Χθες έκανε 17. Κι είχε 4 τελικές. Χθες είχε επίσης 4. Η διαφορά είναι ότι η ΑΕΚ είχε τότε 3 τελικές. Κι ο Ολυμπιακός χθες είχε 13…Στο ΠΑΟΚ-Ξάνθη, ξέρετε πόσες τελικές είχε ο ΠΑΟΚ εντός περιοχής; 4. Ο Ολυμπιακός χθες είχε τις διπλάσιες εντός περιοχής. Και μέσα στην Ξάνθη, όχι στην Τούμπα...Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα μωρέ.
Και δεν είναι μόνο ότι του κάθεται του Ολυμπιακού η Ξάνθη, κάθε χρόνο όμως. Μέσα κι έξω. Είναι κι η διαιτησία. Γιατί δεν φτάνει που τα δίνει τα ματς η ίδια. Ο Ολυμπιακός έχει τόσο μεγάλα προβλήματα σαν ομάδα, που πρέπει να έχει και τη διαιτησία μαζί του για να την κερδίζει.
Όπως στη φάση που ο Ιντέγε βγήκε μόνος του με τον αντίπαλο γκολκίπερ, στο 0-0, κι ο Αθηναίος, άμα λάχει, επόπτης Τουμπακάρης, είδε οφσάϊντ. Σα συνέχεια της προηγούμενης αγωνιστικής, που είχε ακυρωθεί από ένα άλλο επόπτη, τον Καμπούρη, ένα κανονικότατο γκολ του Καμπιάσο, δήθεν ως οφσάϊντ, στον αγώνα με τον Πλατανιά.
Τουμπακάρης είπα. Τι μου θύμισε. Α, το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0, όχι το στημένο σας, εγώ λέω το περσινό. Εκεί που κανονικό γκολ του Μήτρογλου, με το σκορ 1-0, ακυρώθηκε με υπόδειξη ποιανού επόπτη; Του Τουμπακάρη.
Δεν πειράζει. Ο γιατρός έχει πει να σας λέμε πάντα ναι. Όσο εσείς ψάχνετε να εξηγήσετε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού μέσα από «άλλα» πράγματα, τόσο θα τον διευκολύνετε στη μάχη του τίτλου.
Ο Ολυμπιακός που έπαιξε κάποιες στιγμές κι ωραία μπαλίτσα στην Ξάνθη κι έκανε το 4 στα 4, κάτι που όπως χθες (http://www.gazzetta.gr/football/article/805079/mia-fora-kathe-4-hronia) ανέλυσα, μόνο εύκολο δεν είναι.
Και θα κάτσει άνετα κι ωραία να περιμένει σήμερα το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και το Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός για να δει πόσο θα έχει ξεφύγει από τον καθένα, μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αν κάνει κάποιος το 0-2 θα έχει πίεση από νωρίς!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τα δύο παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε διάστημα 10 ημερών και αναφέρει ένα μειονέκτημα των «πράσινων» που ίσως τους επηρεάσει. 
Ουσιαστικά ο επίλογος του Eurobasket αποτελεί και τον πρόλογο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η Εθνική Ελλάδας κατ' εμέ απέτυχε για 5η συνεχόμενη χρονιά. Εντάξει δεν έχασε από τη Νιγηρία, αλλά προσωπικά η 5η θέση δε μου άρεσε. Πάντως χωρίς δεύτερη σκέψη θεωρώ πως άπαντες προσπάθησαν όσο μπορούσαν.
ADVERTISEMENT
Πάμε τώρα στα του πρωταθλήματος...
Δεύτερη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ είναι το πρώτο ντέρμπι ενώ 10-11 μέρες πριν (αναλόγως αν θα γίνει Κυριακή η Δευτέρα το ματς) θα έχουν παίξει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ για το Κύπελλο.
Πολύ νωρίς λοιπόν με τις ομάδες ανέτοιμες, αλλά τους οπαδούς τους να μη μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Ίσως και να μην τους νοιάζει.
Η ουσία είναι πως οι ομάδες θα είναι ανέτοιμες, οι διεθνείς δε θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αν κάποια ομάδα βγει από αυτό το δεκαήμερο με 0-2 θα έχει πρόβλημα γκρίνιας, πίεσης και ψυχολογίας.
Άντε να πείσεις τον οπαδό πως έχουμε Οκτώβριο...
Το 0-2 θα φέρει λοιπόν την καθιερωμένη γκρίνια, την αμφισβήτηση προς προπονητή και παίκτες, θα ενισχύσει τη μεταγραφολογία αφού η ηττημένη ομάδα ξαφνικά θα είναι για τα... μπάζα. Όποια ομάδα κάνει λοιπόν το 0-2 θα έχει πίεση από νωρίς. Επιπλέον πίεση βασικά, διότι όσοι βρίσκονται σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αισθάνονται καθημερινά πίεση.
Σε αυτό το διάστημα οι «πράσινοι» έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Θα ταξιδέψουν στην Κίνα (αν δεν κάνω λάθος στις 25/09), θα έρθουν Αθήνα 01/10, θα ξανά φύγουν για τη Μόσχα την επόμενη μέρα για το «Γκομέλσκι Καπ» (εκτός αν πάνε απευθείας), θα γυρίσουν για το Κύπελλο, θα πάνε στο Αλεξάνδρειο, θα ακολουθήσει δύσκολο ταξίδι στο Κράσνονταρ (1η αγωνιστική Ευρωλίγκας) και μετά το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.
Έχω την εντύπωση πως θα τους βγει κούραση από τόσα μακρινά ταξίδια.
ΥΓ: Σε άλλα νέα από την κλήρωση μου άρεσε πολύ η συμπεριφορά των διοικήσεων των δύο ομάδων και ελπίζω να μη μείνουν μόνο στα λόγια. Θα το μάθουμε σύντομα.
ΥΓ 2: Ο Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας και καλύτερος 6ος παίκτης. Χμμ... Ελληνική πατέντα.
ΥΓ 3: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός σε κάθε έναρξη προετοιμασίας, είναι ένα ευχέλαιο. Βασικά να κάνει ένα κάθε μήνα. Δε γίνεται αυτό με τους τραυματισμούς κάθε αρχή σεζόν. Προσωπικά θεωρώ αδύνατο ο Χάντερ να επιστρέψει στη δράση πριν το μήνα που σημαίνει πως χάνει και τις δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό.
ΥΓ 4: Ό,τι δεν ακούγεται, δε σημαίνει ότι παύει να υπάρχει...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η μέρα που βγήκαν τα φαντάσματα!!

Σαν σήμερα η ξεχασμένη απ' όλους στα βουνά της Λατινικής Αμερικής Εθνική Αργεντινής έβαλε το λιθαράκι της στην πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ του 1974. Το FFT του gazzetta.gr θυμάται την ομάδα των «φαντασμάτων».
Τους ονόμασαν «η ομάδα φάντασμα». Ξεχασμένοι από την Ομοσπονδία, τους δημοσιογράφους. Απομονωμένοι από τις οικογένειές τους και τους ανθρώπους της Εθνικής, ανέλαβαν μια σημαντική αποστολή. Να προπονηθούν για εβδομάδες στα βουνά, προκειμένου να συνηθίσουν τις συνθήκες και το υψόμετρο που θα απαιτούσε η κρίσιμη αναμέτρηση με την Βολιβία, στο δρόμο για το Μουντιάλ του 1974.
Ήταν μια περίοδος κρίσιμη για την Αλμπισελέστε. Έχοντας αποτύχει να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ του 1970, δεν διανοούταν καν να χάσει και τη διοργάνωση της Γερμανίας, μια τετραετία πριν αναλάβει η ίδια την φιλοξενεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Υπήρχαν ουσιαστικά 8 ομάδες που διεκδικούσαν τρεις θέσεις για την τελική φάση. Η Αργεντινή μπήκε στον δεύτερο όμιλο, με Παραγουάη και Βολιβία. Οι «Βέρδε», χρησιμοποιώντας ως έδρα το γήπεδο της πόλης Λα Παθ, εκμεταλλεύονταν τις συνθήκες που δημιουργούσε το υψόμετρο (κόπωση, ταχυκαρδία, πονοκεφάλους, έλλειψη συγκέντρωσης) και σε συνδυασμό με την πίεση του κόσμου, δυνάμωναν σημαντικά, αν και σε εκείνες τις αναμετρήσεις αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Η Αργεντινή όμως είχε ηττηθεί 3-1 στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του '70 από τη Βολιβία και ήξερε ότι πλέον δεν είχε τέτοια περιθώρια.
«Η Αργεντινή ήθελε να διοργανώσει το Μουντιάλ του 1978, το οποίο επίσης είχε διεκδικήσει η Βραζιλία. Ο Αδόλφο Πεδερνέρα, παρά την εμπειρία του, δεν είχε καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στο Μουντιάλ του '70. Έτσι, από τη στιγμή που θέλαμε να διοργανώσουμε το Κύπελλο του '78, δεν γινόταν να μην προκριθούμε στην Γερμανία. Επομένως, ήταν απαραίτητο για την ομάδα να προετοιμαστεί καταλλήλως ώστε να νικήσει στο υψόμετρο της Λα Πας», θυμάται ο Μάριο Σίβορι, ο προπονητής της ομάδας. Η αποστολή ήταν μεγαλεπίβολη: Ταξίδι και προετοιμασία στα βουνά 75 μέρες πριν την αναμέτρηση, για να συνηθίσει το κλίμα!

Οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας επικεντρώθηκαν ξεχωριστά στο συγκεκριμένο ματς και αφού πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις τους παίκτες, αποφάσισαν να «σπάσουν» την Αλμπισελέστε σε δύο γκρουπ. Το πρώτο, θα έπαιζε τρία ματς σε κανονικές συνθήκες και συμπεριελάμβανε το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της. Το άλλο, είχε έναν και μοναδικό σκοπό: Την αναμέτρηση στην «Πόλη της ειρήνης». Ο τότε βοηθός του Σίβορι, Μιγέλ Ιγνομιριέγιο, ανέλαβε την αποστολή σε μια εποχή όπου λίγοι κατανοούσαν την σημασία που μπορεί να παίξει το υψόμετρο στην απόδοση. Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές ήταν κάποιοι που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο, όπως ο Ρουμπέν Γκλάρια, ο Μέρλο, ο Φιγιόλ, ο Μποτσίνι, ο Τρομπιάνι, ο «Matador» Μάριο Κέμπες και φυσικά ο... γνωστός μας Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος τότε ήταν ταλέντο και έπαιζε στην Νιούελς.
Η πρωτεύουσα της Βολιβίας είναι χτισμένη πάνω από τον ποταμό Τσοκεγιάπου και βρίσκεται σε υψόμετρο 3.632 μέτρων. Οι κάτοικοί της είναι συνηθισμένοι στο υψόμετρο και την έλλειψη οξυγόνου, αν και οι εύποροι προτιμούσαν να κατοικούν στα χαμηλότερα προάστια, για να κάνουν τη ζωή τους πιο άνετη. Για κάθε ομάδα φυσικά που δεν έχει συνηθίσει, οι ντόπιοι έχουν προβάδισμα. Έτσι, ο Ιγνομιριέγιο με τους ποδοσφαιριστές ταξίδεψαν στην πόλη Τιλκάρα στην περιφέρεια Χουχούι της βορειοδυτικής Αργεντινής, στα σύνορα με την Χιλή και τη Βολιβία. Το  υψόμετρο είναι 2.500 μέτρα, οπότε θεωρήθηκε ιδανικό για να κάνουν προετοιμασία. Μπήκαν στο αεροπλάνο και μετά στο τρένο, φτάνοντας στην απόλυτη ερημιά.  Στην αυτοβιογραφία του, ο Κέμπες χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο που έμεναν ως «σκατότρυπα»!
Χωρίς να υπάρχουν χρήματα και με τα δύο πρώτα φιλικά τους ματς να μην έχουν καν κανονισμένους διαιτητές. οι παίκτες ένιωθαν αποκλεισμένοι. Μέλη της αποστολής όπως ο Χότα Χότα Λίπες και ο Ρεινάλντο Μέρλο δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στο υψόμετρο και επέστρεψαν στο Μπουένος Άιρες άρον-΄άρον. «Η Ομοσπονδία μας ξέχασε και τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα. Δεν είχαμε τίποτα για να φάμε. Είχαμε κανονίσει δύο φιλικά και καταλήξαμε να παίξουμε σε 6-7, προκειμένου να μας δοθούν χρήματα. Με αυτόν τον τρόπο αγοράζαμε πράγματα από το Σούπερ Μάρκετ και κάποια ήταν φαγώσιμα. Επέστρεψα 6-7 κιλά ελαφρύτερος», τόνιζε ο Κέμπες. Δεν υπήρχε τρόπος επικοινωνίας και ουσιαστικά η αποστολή είχε αφεθεί στη μοίρα της. Την ίδια στιγμή, το άλλο γκρουπ έκανε προετοιμασία στην Ισπανία, αντιμετωπίζοντας «κανονικές» ομάδες και έχοντας συνοδεία τρία άτομα από την Ομοσπονδία. Η «ομάδα-φάντασμα» ήταν μόνη της. Δεν υπήρχαν ούτε δημοσιογράφοι, ούτε στελέχη.

Ανάλογα προβλήματα υπήρχαν  και στις μετακινήσεις. Στα φιλικά που έδωσαν στο Περού, όπως θυμάται ο «Ματαδόρ», ταξίδεψαν με ένα παλιό τρένο σε ράγες ξύλινες. Ήταν τόσο άθλιες, που προκάλεσαν μυϊκούς πόνους στους παίκτες. Στο μεταξύ, η Εθνική επικράτησε 4-0 της Βολιβίας στο Μπουένος Άιρες και έφερε ισοπαλία 1-1 με την Παραγουάη εκτός έδρας. Στις 23 Σεπτεμβρίου, ήταν η ώρα για την αναμέτρηση στην Πας.
 Ένα σενάριο θέλει τον Σίβορι, τον βασικό Ομοσπονδιακό προπονητή, να ξέχασε τελείως το σχέδιο και να παρέταξε αρχικά την ομάδα με τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στα υπόλοιπα ματς! Τελικά, με την παρέμβαση του Ιγνομιριέγιο, μπήκαν 7 «φαντάσματα» στην 11άδα. Στο 18' της αναμέτρησης, ο Φορνάρι, μέλος της ομάδας «ειδικής αποστολής», έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα. Η Αργεντινή είχε τις ανάσες και την συγκέντρωση να υπερασπιστεί μέχρι τέλος το προβάδισμα, παίρνοντας μία κομβική νίκη. «Ήταν το πιο σημαντικό γκολ της ζωής μου. Προπονούμασταν  σαράντα μέρες στο Χουχούι, στο Περού, στην Κόστα Ρίκα και στην Πας και ήμασταν ξεχασμένοι. Μας έλεγαν "ομάδα-φάντασμα" και γι' αυτό αποφασίσαμε να βγάλουμε μια σχετική φωτογραφία», τονίζει ο σκόρερ, δίνοντας και το στόρι για την φωτογραφία που από τότε συνοδεύει κάθε αναφορά σε εκείνη την ομάδα. Ο ίδιος δεν έπαιξε ποτέ ξανά με την «Seleccion». Η πολυπόθητη πρόκριση σφραγίστηκε με το 3-1 επί της Παραγουάης.

Παρότι αρχικά η Ομοσπονδία δεν αναγνώριζε τους παίκτες που ήταν στα... βουνά, τελικά πείστηκε να δώσει και σε εκείνους πριμ, έστω και καθυστερημένα. Ωστόσο, αρκετοί από την «Εθνική-φάντασμα» δεν ξαναφόρεσαν ποτέ την αλμπισελέστε φανέλα. Μόνο τέσσερις ήταν στην αποστολή για το Μουντιάλ της Γερμανίας: Ο Γκλαρία, Ο Πόι, Ο Φιγιόλ και φυσικά ο Κέμπες. Άλλοι, έκαναν καριέρα αργότερα, αφού οι περιπέτειες στα βουνά τους βρήκαν σε νεαρή ηλικία. Για τον κόσμο της Αργεντινής όμως, τα «φαντάσματα» δεν ξεχάστηκαν ποτέ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βγήκαν τα σχέδια για το νέο γήπεδο της Τότεναμ!!

Η Τότεναμ δημοσιοποίησε τα σχέδια για το νέο της γήπεδο.
Ο σύλλογος ανακοίνωσε τον Ιούλιο πως θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός γηπέδου 61.000 θέσεων, που θα το κάνει το μεγαλύτερο στο Λονδίνο, και στα μέσα της εβδομάδας έδειξε στον κόσμο του πως θα μοιάζει.
Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018, όταν και θα είναι έτοιμο για αγώνες Πρέμιερ Λιγκ αλλά και NFL
*Πηγή: England365.gr*

Αρκετές συλλήψεις στο ντέρμπι των Μίντλαντς!!

Συνολικά 28 άτομα συνελήφθησαν στο «Second city derby» ανάμεσα σε Άστον Βίλα και Μπέρμιγχαμ.
Από αυτούς οι 11 συνελήφθησαν με την κατηγορία για βίαιη συμπεριφορά σε παμπ στο Άστον πριν το παιχνίδι και δύο (οπαδοί της Μπέρμιγχαμ) επειδή χρησιμοποίησαν απειλητικές εκφράσεις, ενώ οι υπόλοιποι προχώρησαν σε μικροπαραβάσεις.
Παρ' όλα αυτά, σε ένα τέτοιο παιχνίδι με μεγάλες απαιτήσεις, δεν σημειώθηκαν περιστατικά εντός και εκτός του «Βίλα Παρκ» σύμφωνα με την αστυνομία.
*Πηγή: England365.gr*

Άντβοκαατ: «Θα αλλάξουμε»

Αισιόδοξος πως κάποια στιγμή η Σάντερλαντ θα πάρει την άνω βόλτα εμφανίστηκε μετά την ήττα (4-1) από την Μάντσεστερ Σίτι και τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ ο Ντικ Άντβοκαατ, κρατώντας παράλληλα κάποια θετικά από το συγκεκριμένο ματς.
«Ίσως πιστεύετε ότι είμαι αρνητικός, αλλά δεν είμαι. Είμαι μόνο για το ότι χάσαμε με σκορ 4-1, αλλά παίξαμε πολύ καλά στα πρώτα 25 λεπτά και αυτό είναι θετικό.
Δεν ήμουν καθόλου χαρούμενος με τον τρόπο που δεχθήκαμε τα γκολ, και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Φυσικά δεν έχει καμία σημασία το να λέμε ονόματα γιατί όλοι μπορούν να δουν τα λάθη, τα οποία δεν είναι αποδεκτά σε αυτό το επίπεδο και ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Σίτι.
Αλλά πριν από αυτό, όταν ήταν 1-0 μπροστά, είχαμε μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Για την ώρα δεν κυλάνε όπως θέλουμε τα πράγματα, αλλά κάποια στιγμή θα αλλάξει» ανέφερε.
*Πηγή: England365.gr*

«Ο Σερ Άλεξ γουστάρει όσους τον υπακούν»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ατζέντης του Πολ Πογκμπά, Μίνο Ραϊόλα, μετά τους ισχυρισμούς του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πως άφησε τον Γάλλο μέσο να φύγει εξαιτίας του, λέγοντας πως ο πρώην κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «μάλλον θέλει όλους να τον υπακούν». «Ίσως δεν ξέρει ποιος είναι πραγματικά ο Πογκμπά» ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων.
Ο Σερ Άλεξ έγραψε στο νέο του βιβλίο αναφορικά με τον σταρ της Γιουβέντους πως δεν είχε εμπιστοσύνη στον Ραϊόλα και έριξε σε αυτόν το φταίξιμο για την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή, που πλέον κοστολογείται με αστρονομικά ποσά.
«Τα σχόλια αυτά δεν περιγράφουν με άσχημο τρόπο την καριέρα μου. Τα εκλαμβάνω ως απόδειξη πως κάνω καλά την δουλειά μου. Πρέπει να κάνω αυτό που είναι καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές. Εάν ήθελα άμεσο κέρδος, θα είχα κρατήσει τον Πογκμπά στο Μάντσεστερ.
Αλλά του έδωσα νέα ενδιαφέροντα και αποφασίσαμε να πάει στο Τορίνο. Ίσως ο Φέργκιουσον γουστάρει όσους τον υπακούν. Από τα λόγια του, καταλαβαίνω πως δεν έχει ιδέα για το πιο είναι κανονικά ο Πογκμπά.
Είναι εξαιρετικός προπονητής, αλλά ακόμη κι αυτοί μπορεί να κάνουν λάθος κάποιες φορές» απάντησε από την πλευρά του ο γνωστός ατζέντης.
*Πηγή: England365.gr*

Στο «στόχαστρο» της Τσέλσι ο Ενκουλού!

Το ενδεχόμενο να κινηθούν για τον αμυντικό της Μαρσέιγ, Νικολά Ενκουλού, εξετάζουν σοβαρά οι άνθρωποι της Τσέλσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Equipe».
Πρόθυμη να ασχοληθεί ενεργά με την περίπτωση του Νικολά Ενκουλού παρουσιάζεται η Τσέλσι.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Equipe», ο Ζοσέ Μουρίνιο σκέφτεται σοβαρά να κινηθεί για τον 25χρονο άσο τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Το συμβόλαιο του παίκτη με τους Μαρσεγέζους λήγει το καλοκαίρι του 2016 και ο «Special One» ευελπιστεί να τον κάνει δικό του έναντι ενός ποσού των 7,2 εκ. λιρών, έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του.
*Πηγή: England365.gr*

Ήθελε Κομπανί η Γιουνάιτεντ!!

Στη μεταγραφική λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2004 βρισκόταν το όνομα του Βινσέντ Κομπανί, όπως αποκαλύπτει μέσω σχετικής φωτογραφίας στο νέο του βιβλίο «Leading», ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Μπορεί να αγωνίζεται εδώ και χρόνια στη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο σε ένα παράλληλο σύμπαν, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί μέλος της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» λοιπόν, είχαν... κυκλώσει το όνομα του Βέλγου στόπερ, όταν αυτός αγωνιζόταν στην Άντερλεχτ το 2004, κάτι που έγινε γνωστό μέσω του νέου βιβλίου του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, «Leading».
Ο παράγοντας της Γιουνάιτεντ μάλιστα παραθέτει φωτογραφία η οποία απεικονίζει ένα χαρτί με το υπάρχων ρόστερ της ομάδας (2004) και τους μεταγραφικούς στόχους που έχουν τεθεί.
*Πηγή: England365.gr*

«Δεν έχουμε κακά παιδιά στη Νιούκαστλ»

Κόντρα στα όσα έχουν ειπωθεί περί... κακών χαρακτήρων, για αρκετούς ποδοσφαιριστές της Νιούκαστλ, ο τεχνικός της ομάδας, Στιβ ΜακΚλάρεν, φρόντισε να τονίσει που δεν υπάρχουν τέτοιας φύσεως προβλήματα στον σύλλογο.
Να ρίξει τους τόνους σχετικά με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για τη συμπεριφορά των Τσικ Τιοτέ και Παπίς Σισέ, μετά το κακό ξεκίνημα της Νιούκαστλ στο πρωτάθλημα, θέλει ο Στιβ ΜακΚλάρεν.
Ο προπονητής των «καρακαξών» φρόντισε να «καλύψει» και τους δύο παίκτες, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Τσικ. Δεν είναι κακό παιδί σε καμία περίπτωση. Ξέρω καλά τον Τσικ, προφανώς τον είχα στην Τβέντε και δεν δημιουργεί προβλήματα. Απλά θέλει να παίζει. Ο Σισέ είναι ο Σισέ. Περπατάει με το χαμόγελο στο πρόσωπό του. Αυτή την κουλτούρα έχει», δήλωσε ο ΜακΚλάρεν.
*Πηγή: England365.gr*

Εκνευρισμένος με Ρόχο ο Φαν Χάαλ!

Ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Μάρκος Ρόχο δεν αποκάλυψες εξ αρχής το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον δικέφαλο, μετά το ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Σαουθάμπτον την Κυριακή, εμφανίστηκε ο Λουίς Φαν Χάαλ.
Νέα «σύννεφα» στις σχέσεις του Λουίς Φαν Χάαλ με τον Μάρκος Ρόχο.
Ο Αργεντινός αμυντικός αποκόμισε έναν τραυματισμό στον δικέφαλο στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Σαουθάμπτον την Κυριακή, ωστόσο όταν έγινε αλλαγή από τον Ολλανδό, δεν αποκάλυψε τις ενοχλήσεις που είχε.
Έτσι το τιμ των «κόκκινων διαβόλων» δεν πήρε άμεσα τα μέτρα του και όταν πλέον ο παίκτης γνωστοποίησε τον τραυματισμό του, ήταν πολύ αργά για να προλάβει το ματς με την Ίπσουιτς για το Λιγκ Καπ.
Ο Φαν Χάαλ λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην είναι εκνευρισμένος με τον Ρόχο: «Ο Ρόχο δεν είναι έτοιμος να παίξει. Δεν είναι ωραίο που έχουμε τρεις τραυματίες αμυντικούς. Σκέφτηκα ότι ήμασταν σωστοί με τον Ρόχο επειδή τον κάναμε αλλαγή και δεν μας ενημέρωσε ότι ήταν τραυματίας, την ώρα που είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο».
*Πηγή: England365.gr*

Πιστεύει στην ανανέωση ο Τέρι!!

Μπορεί να έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα της Τσέλσι, ωστόσο ο Τζον Τέρι δεν αναμένεται να τα παρατήσει, εκτιμώντας μάλιστα ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα του προσφερθεί νέο, μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Αισιόδοξος για το μέλλον του στην Τσέλσι φαίνεται να είναι ο Τζον Τέρι.
Ο αρχηγός των «μπλε» έχει χάσει τη θέση του στους πρώτους «11», με τον Ζοσέ Μουρίνιο να προτιμά την επιλογή του Κερτ Ζουμά.
Μετά λοιπόν από τα ματς κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Άρσεναλ όπου βρέθηκε στον πάγκο, στο σημερινό (23/9) παιχνίδι κόντρα στη Γουόλσολ για τον Λιγκ Καπ, ο Άγγλος αναμένεται να ξεκινήσει βασικός.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει κάτι ανάλογο και στην επερχόμενη αναμέτρηση του Σαββατοκύριακου κόντρα στη Νιούκαστλ. Ο 34χρονος είναι πολύ πιθανό να κάτσε και πάλι δίπλα στον Μουρίνιο, την ώρα που οι πρώτες φήμες περί αποχώρησης έχουν ηχήσει.
Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν φαίνεται να πτοεί τον Τέρι, ο οποίος πιστεύει πως εν τέλει θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την Τσέλσι για έναν χρόνο.
*Πηγή: England365.gr*

Τα φώτα στο λονδρέζικο ντέρμπι...!!

Η αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Άρσεναλ είναι που ξεχωρίσει το πρόγραμμα της Τετάρτης για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Την Ίπσουιτς στο «Ολντ Τράφορντ» υποδέχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκτός έδρας δοκιμασία για την Τσέλσι κόντρα στην Γουόλσολ. Την Καρλάιλ φιλοξενεί η Λίβερπουλ.
«Πράξη δεύτερη» στον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας, καθώς μετά τα παιχνίδια της Τρίτης, σήμερα (23/9), οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν, θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για την πρόκριση.
Όπως είναι λογικό, το λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ της Τότεναμ και της Άρσεναλ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» κλέβει την παράσταση, την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες της πρώτης πεντάδας έχουν σαφώς πιο εύκολες αποστολές.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται στο «Ολντ Τράφορντ» την Ίπσουιτς, την ίδια ώρα που η Λίβερπουλ, εξίσου εντός έδρας, θα κοντραριστεί με την Καρλάιλ. Η κάτοχος του τίτλου Τσέλσι, έχει εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Γουόλσολ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Μίλτον Κέινς Ντονς – Σαουθάμπτον
Κρίσταλ Πάλας – Τσάρλτον
Γουόλσολ – Τσέλσι
Νιούκαστλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Τότεναμ – Αρσεναλ
Νόριτς – Γουέστ Μπρόμιτς
Λιβερπουλ – Καρλάιλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ιπσουιτς 
*Πηγή: England365.gr*

Όταν ο Βορράς απειλεί και πάλι το Νότο!!

Σε κανένα άλλο πρωτάθλημα του πλανήτη δεν υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες που να μπορούν να κερδίσουν τις λεγόμενες μεγάλες όπως συμβαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ! Συνεπώς να απονείμει κανείς πρωταθλήματα και τίτλους, έξοδο στο τσάμπιονς λιγκ από την πέμπτη αγωνιστική ειναι παρακινδυνευμένο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Ναι, φυσικά η Μάντσεστερ Σίτι σε εκκίνηση με πολλη δυναμική σκοράροντας 11 φορές χωρίς να έχει δεχθεί τέρμα εγινε το μεγάλο φαβορί, αλλά έρχεται αμέσως μετά ένα στραπάτσο όπως αυτό κόντρα στην Γουέστ Χαμ ως υπενθύμιση πως παιχνίδι δεδομένο δεν υπαρχει στο αγγλικό πρωτάθλημα!
Ωστόσο είπα από την μέρα που η Τσέλσι βρέθηκε πίσω με αρκετούς βαθμούς πως όποιος την ξεγράψει θα κάνει ένα τεράστιο λάθος. Ναι, η προϊστορία λέει πως πρωταθλήτρια που άρχισε με τόσο λίγους πόντους μετά από πέντε παιχνίδια δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο της σε καμία των προηγούμενων περιπτώσεων. Όμως ολα αυτα ειναι σχετικά!
Οι έντεκα πόντοι έγιναν οχτώ και εάν σε μία ή δυο περιπτώσεις ακόμα η Σίτι δεν κερδίσει μέχρι τα Χριστούγεννα και η Τσέλσι κατεβάσει τη διαφορά στους τρεις όλα είναι πιθανά!
Συνάμα υπάρχει η περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ναι, σύμφωνοι, δεν έχει Θέλξει με την απόδοση της όμως στην σημαντική νίκη εκτός έδρας,σε μία έδρα όπως αυτή της Σαουθάμπτον έδειξε πολλά στοιχεία από το παιχνίδι που έχει κάποιος στο μυαλό του όταν μιλάει για ομάδα Φαν Χάαλ. Το γκολ του Χουάν Μάτα μετά από 44 πάσες ήταν δείγμα πολύ καλής δουλειάς στην προπόνηση και εμπέδωσης της φιλοσοφίας του Ολλανδού τεχνικού από την ομάδα. Η επιστροφή του Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια δίνει αυτή την αίσθηση σιγουριάς στην αμυνα αφαιρώντας την αβεβαιότητα που ηταν διάχυτη στα παιχνίδια που υπερασπίστηκε το τέρμα των "κόκκινων διαβόλων" ο Ρομέρο!
Στην εξίσωση δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει την ύπαρξη της Άρσεναλ.Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ οποίος συμπληρώνει 19 χρόνια σε λίγες ημέρες στο πάγκο Λονδρέζων, ειναι δεδομένα μέσα στη μάχη αλλα πρέπει να μάθει να ζει με τη πίεση του αληθινού πρωταθλητισμού! Γιατί κακά τα ψέματα, η Άρσεναλ συνήθισε τα τελευταία χρόνια να παίζει καλά και να κερδίζει συνεχόμενα παιχνίδια όταν όμως ο στόχος εχει οριστικά χαθεί.
Στην φετινή χρονιά ξαφνιάζει επίσης η καταπληκτική εκτός έδρας παρουσία της Γουέστ Χαμ υπο τις οδηγίες του Σλάβεν Μπίλιτς, αλλά και το εκπληκτικό ξεκίνημα της Λέστερ του πολυσυζητημένου Κλαούντιο Ρανιέρι.
Εαν σε όλα αυτά προσθέσουμε πως η πολυτάραχη Λίβερπουλ είναι από κάτω από τη Μπορνμουθ και τη Νοριτς συν το ότι η Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν έχει βρει τα πατήματα της, η χρονιά δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα!
Με τα καλα παιχνίδια να διαδέχονται το ένα το άλλο και με πολλές έδρες όπου όλα μπορεί να συμβούν οι επόμενες τρεις αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά.Μολις συμπληρωθούν οι πρώτες δέκα αγωνιστικές θα έχουμε και μία ξεκάθαρη εικόνα για το εάν θα μπορέσει ο Βορράς να ξαναπάρει τα σκήπτρα από το Νοτο στη φετινή σεζόν.
Μια κούρσα για τον τίτλο στην οποία θα μετέχουν με καλές προδιαγραφές τουλάχιστον τέσσερις ομάδες θα κάνει πιο ενδιαφέρον ένα ετσι κι αλλιώς εξαιρετικό πρωτάθλημα το οποίο  ως εικόνα παει σε τουλάχιστον 200 χώρες σε όλο τον κόσμο κάθε Σαββατοκύριακο.
*Πηγή: England365.gr*

Μποντιρόγκα: «Πάντα στην καρδιά μου»

Πάντα «ψυχρός» όταν η μπάλα έκαιγε, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα λύγισε από την αγάπη του κόσμου του Παναθηναϊκού και δήλωσε στα ελληνικά πως τους έχει για πάντα στην καρδιά του.

Μποντιρόγκα: «Πάντα στην καρδιά μου»
Έζησα λίγα χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα νιώθει ένα αιώνιο δέσιμο με την ομάδα και τον κόσμο της, όπως δήλωσε στο περιθώριο της φιέστας για τη βράβευση των παικτών που στιγμάτισαν τα τελευταία 25 χρόνια στην ιστορία του συλλόγου.

«Τι μεγάλη τιμή! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Ήταν χαρά μου να παίζω γι’ αυτό το κοινό. Με τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση και τον κόσμο γράψαμε ιστορία. Είμαι ευτυχής για την υποδοχή και ευχαριστώ τον πρόεδρο Παύλο Γιαννακόπουλο κι όλη την οικογένεια που με έφεραν εδώ. Είναι κάτι ξεχωριστό για μένα να εισπράττω τόση αγάπη, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια. Είναι πάντα στην καρδιά μου (στα ελληνικά). Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια», ανέφερε.

Ακόμη και η σύζυγός του δεν έκρυψε την αγάπη της για το «τριφύλλι». «Είναι μια φανταστική βραδιά για τον Παναθηναϊκό και την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι απίστευτος και τους εύχομαι πάντα να έχουν τα καλύτερα», ανέφερε.

Δ. Γιαννακόπουλος: «Ευχαριστώ τον πατέρα μου που με έκανε Παναθηναϊκό»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε τον πατέρα του, Παύλο, που του «κόλλησε» το… παναθηναϊκό μικρόβιο στη φιέστα για την τιμή της ζωντανής ιστορίας του συλλόγου.

Δ. Γιαννακόπουλος: «Ευχαριστώ τον πατέρα μου που με έκανε Παναθηναϊκό»
Συγκινημένος ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη φιέστα με την οποία η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τη ζωντανή ιστορία της.

«Αυτά τα έχω ζήσει 25 χρόνια σαν φίλαθλος. Το μόνο που έχω να πω είναι ευχαριστώ στον πατέρα μου που με έκανε Παναθηναϊκό. Ο κόσμος ψήφισε αυτούς τους αθλητές, αλλά υπάρχουν κι άλλοι πάρα πολλοί που αξίζουν κι ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία. Θα υπάρχει και μία έκπληξη στο τέλος της σεζόν», ανέφερε.

Σχετικά με την ερχόμενη σεζόν, τους στόχους και την επιλογή του Σάσα Τζόρτζεβιτς αλλά και των νέων παικτών που ήρθαν, είπε: «Περιμένουμε κάτι καλύτερο στο τέλος της σεζόν. Για να έχουμε επιλέξει αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν, πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν. Το τι, θα το δούμε. Ελπίζω οι επιλογές που κάναμε να μας βγουν».

Τέλος, το μήνυμα που έστειλε προς τους φιλάθλους ανέφερε: «Στις δύσκολες εποχές που ζούμε να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον αθλητισμό μακριά από όλα τα υπόλοιπα, για να μας κρατά χαρούμενους και κόσμιους».

Δικαιώθηκε η Ζάκυνθος!!

Κανονικά θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Football League, που θα διεξαχθεί με 18 ομάδες, η Ζάκυνθος η οποία δικαιώθηκε από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ!

Δικαιώθηκε η Ζάκυνθος!
Πρωτάθλημα 18 ομάδων θα είναι το φετινό της Football League, μετά τη δικαίωση της Ζακύνθου.

Αρχικά η ΕΠΟ απέρριψε την έκδοση δελτίων σε 25 ποδοσφαιριστές, διότι τα τα παράβολα είχαν κατατεθεί μία ημέρα μετά από τη λήξη της προθεσμίας, θέτοντας ουσιαστικά τους νησιώτες εκτός πρωταθλήματος.

Ο σύλλογος κατέθεσε έφεση στην οποία δικαιώθηκε από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας και πλέον θα συμμετάσχει κανονικά.

Μάλιστα, μέσω facebook κάλεσε τους φίλους του συλλόγου που ζουν στην πρωτεύουσα να σταθούν στο πλευρό των παικτών στην πρεμιέρα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλβέρτης: «Μισή ζωή και βάλε στον Παναθηναϊκό»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι ταυτισμένος με τον Παναθηναϊκό και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγάλη γιορτή που τίμησε τη ζωντανή ιστορία του συλλόγου.

Αλβέρτης: «Μισή ζωή και βάλε στον Παναθηναϊκό»
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν συγκινημένος (έστω κι αν το έκρυψε καλά) για την αποθέωση που γνώρισε στο ΟΑΚΑ.

«Δεν είναι ανάγκη να πούμε πολλά. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα. Έχω ζήσει παραπάνω από τα μισά χρόνια της ζωής μου στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ μεγάλη χαρά μας να βλέπουμε συναθλητές και συναγωνιστές μετά από τόσο καιρό. Ήταν σαν να μην έχει περάσει μια μέρα. Αυτό είναι το μεγαλείο του Παναθηναϊκού, που τιμά την ιστορία της. Αυτό το κλίμα υπάρχει και συνοδεύει την ομάδα ακόμη και τώρα. Η δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου τα λέει όλα», ανέφερε ο εμβληματικός αρχηγός.

Βράνκοβιτς: «Τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου στον ΠΑΟ»

Και οι γίγαντες λυγίζουν… Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, συγκινημένος, μίλησε για την αποθέωση που γνώρισε κατά την βράβευσή του ως μέλος της χρυσής ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Βράνκοβιτς: «Τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου στον ΠΑΟ»
Βουρκωμένος ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, αδυνατούσε να συνειδητοποιήσει την αγάπη που εισπράττει ακόμη και σήμερα για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό.

«Ήταν πολύ συγκινητικές στιγμές. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι εδώ. Ευχαριστώ τους καλύτερους οπαδούς του κόσμου και την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ήταν μια έντονα συγκινησιακά φορτισμένη τελετή. Είχα πάντα πολύ καλή σχέση με τους φιλάθλους. Κάποιες φορές δεν ήμουν καλός, αλλά όταν έχεις τέτοιο κόσμο πίσω σου, πάντα προσπαθείς να παίζεις καλά. Στον Παναθηναϊκό πέρασα τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου. Νιώθω ότι ανήκω σε αυτή την ομάδα», τόνισε ο Δαλματός γίγαντας.

Η σύζυγος του Στόικο, Λόλα, είπε με τη σειρά της: «Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για το σύζυγό μου και όλη μας την οικογένεια. Αυτή η ομάδα, αυτός ο κόσμος, αυτή η χώρα μάς αγκάλιασε σαν να είμαστε δικοί της άνθρωποι. Όσα ζήσαμε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Θ. Γιαννακόπουλος: «Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού»

Δάκρυσε όλο το ΟΑΚΑ στην ατάκα που πέταξε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ο... «αγαπημένος τους Θανάσης» είπε πως όταν συμβεί το μοιραίο, θέλει να «φύγει» με τη σημαία του Παναθηναϊκού!

Θ. Γιαννακόπουλος: «Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού»
Συγκλόνισε το κατάμεστο ΟΑΚΑ, στο περιθώριο της μεγάλης γιορτής του Παναθηναϊκού ο Θανάσης Γιαννακόπουλος!

Ο εμβληματικός παράγοντας του Εξάστερου, βράβευσε τους Διαμαντίδη, Φώτση, Αλβέρτη, Μποντίρογκα, Βράνκοβιτς και αφότου αποθεώθηκε πέταξε την ατάκα, δείγμα της παναθηναϊκής τρέλας και βαθιάς αγάπης που έχει.


«Αγαπημένοι μου φίλοι, σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία, καθώς ακολουθείτε παντού την παναθηναϊκή ιδέα. Θέλω να κάνω μια παράκληση. Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού», είπε χαρακτηριστικά!

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε Παναθηναϊκό, σε οποιαδήποτε γωνιά της γης. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα, μέχρι να πεθάνω. Είχα και έχω μια αδυναμία στον Μποντιρόγκα. Είδατε ότι με αγκάλιασε και με φίλησε δύο φορές», πρόσθεσε.

Ο ΠΑΣ είχε… Τσάβες!!

ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν Τσάβες! Ο Αργεντινός «μάγεψε» στους «Ζωσιμάδες» και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 1-0. Σκόρερ ο Τσουκαλάς (29’).

Ο ΠΑΣ είχε… Τσάβες!

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους δύο αποδείχθηκε ότι ήταν ο Κρίστιαν Τσάβες... Ο Αργεντινός άσος πραγματοποιώντας ειδικά στο πρώτο 45λεπτο που κρίθηκε το ματς μία «μαγική» εμφάνιση, οδήγησε την ομάδα του Γιάννη Πετράκη στην επικράτηση κόντρα στους Περιστεριώτες με 1-0.

Σκόρερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Τσουκαλάς στο 29' μετά από έξοχη προσπάθεια του Τσάβες και οι Γιαννιώτες επέστρεψαν στις νίκες μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Από την άλλη, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν κατάφερε για δεύτερο σερί ματς να σκοράρει και έχασε αρκετό έδαφος στη βαθμολογία.

Το ματς

Ένα από τα καλύτερα ημίχρονα στη φετινή Super League ήταν το πρώτο 45λεπτο που διεξήχθη στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο, αφού και οι δύο ομάδες είχαν ως προτεραιότητα το γκολ και όχι να κρατήσουν το «μηδέν».

Ο Ατρόμητος θέλησε από την αρχή να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και λίγο έλειψε μόλις στο 4’ να ανοίξει το σκορ με «δράστη» τον Χαβιέρ Ούμπιντες ο οποίος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Βελλίδης βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Αυτή η ευκαιρία αφύπνισε τους γηπεδούχους που κινήθηκαν σε ρυθμούς… Κρίστιαν Τσάβες που αποτέλεσε τον παίκτη-ορχήστρα για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Ο Αργεντινός στο 15’ είδε την μπάλα από το αριστερό σουτ που επιχείρησε να καταλήγει άουτ ενώ η κεφαλιά του Σκόνδρα στο 26’ από κόρνερ του Ίλιτς είχε την ίδια κατάληξη.

Γενικότερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτανε με πολύ μεγάλη ευκολία έξω από την περιοχή των Περιστεριωτών, δημιουργώντας ευκαιρίες σχεδόν από το πουθενά, με τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου να πηγαίνουν συνεχώς δεύτεροι στην μπάλα και απερίσκεπτα στους προσωπικούς τους αντιπάλους.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ατρόμητος είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Φυτανίδη στο 28’, όταν έπιασε την κεφαλιά από πολύ πλάγια θέση μετά από φάουλ του Ούμπιντες. Τελικά, το γκολ που «άξιζε» ο… αγώνας σημειώθηκε στο 29’. Ο Τσάβες έκανε ό,τι ήθελε για ακόμα μία φορά από τη δεξιά πλευρά, πάσαρε στον Τσουκαλά μέσα στην περιοχή, αυτός απελευθερώθηκε με μια προσποίηση από δύο αντιπάλους και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γκορμπούνοφ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου, ο Τσάβες έβγαλε (36’) σε καλή θέση τον Ακόστα, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε ενώ ο ίδιος ο Αργεντινός νικήθηκε στο 43’ από τον Λευκορώσο σε σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο β’ μέρος, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε δύο αλλαγές (Μπρίτο και Ναπολεόνι αντί των αρνητικών Μαρσελίνιο και Στόιτσεφ), γυρίζοντας τη διάταξη σε 4-4-2 και τον Ναπολεόνι να περνά στο πλευρό του Λε Ταλέκ και ο Ατρόμητος διαφοροποίησε πλήρως την παρουσία του.

Στο 50’ ο Βελλίδης είπε «όχι» τόσο στον Ιταλό επιθετικό, όσο και στον Βραζιλιάνο χαφ ενώ στο 62’ γλίτωσε την ισοφάριση σε νέα προσπάθεια του Ναπολεόνι, ενώ και πάλι ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σε κόρνερ κεφαλιά του Φυτανίδη. Την ίδια στιγμή, η επιθετική διάθεση του Ατρόμητου προκαλούσε κενά στην άμυνά του, αλλά ο Μανιάς στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν (60’, 68’) τις σπατάλησε, με τον Γκορμπούνοφ να δηλώνει και πάλι «παρών».

Από το 70’ και μέχρι το τέλος του ματς, ο Ατρόμητος είχε την κυριαρχία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να είναι άριστα στημένη και να εξουδετερώνει όποια απόπειρα για τελική προσπάθεια του Ατρόμητου.

Κάπως έτσι οι Ηπειρώτες έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα μετά από αυτήν κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ατρόμητος σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα.



ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης – Στρούνα, Σκόνδρας, Μπέριος, Ναδάλες – Τσάβες (91' Γιάκος), Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Ακόστα – Ίλιτς (52’ Λίλα), Μανιάς (74’ Φερφελής).

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ – Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο (67’ Κοντοές) – Γοδόι, Ουσέρο – Ούμπιντες, Στόιτσεφ (46’ Ναπολεόνι), Μαρσελίνιο (46’ Μπρίτο), Λε Ταλέκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν χ-αλάστηκε η Καλλονή!!

Μετά από ένα κάκιστο παιχνίδι, Πανθρακικός και Καλλονή, δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρίποντο, αλλά οι φιλοξενούμενοι είναι οι κερδισμένοι αφού πήραν τον εκτός έδρας βαθμό.

Δεν χ-αλάστηκε η Καλλονή
Η Καλλονή πήρε βαθμό και στην Κομοτηνή απέναντι στον Πανθρακικό και απέσπασε τον 2ο πόντο της στο φετινό Πρωτάθλημα. Η ομάδα της Θράκης έκανε σεφτέ μεν, αλλά το γεγονός πως δεν μπόρεσε να πάρει τρίποντο απέναντι σε μία αντίπαλο που είναι από τις ανταγωνίστριες για την παραμονή, δεν αποτελεί καλό μαντάτο. Παρά την καλή εκκίνηση με τις δύο χαμένες ευκαιρίες από Χασομέρη και Χαβίτο, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, δεν ευτύχησε να δει την ομάδα του να παίρνει το τρίποντο. Η Καλλονή έπαιξε για τον βαθμό και θα μπορούσε να είχε φύγει με κάτι καλύτερο αν ο Ελλακόπουλος στο 31’ είχε νικήσει στο τετ-α-τετ τον Αθανασιάδη.

Το ματς

Ο Πανθρακικός μπήκε αποφασιστικά στο ματς και μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο, είχε απωλέσει δύο εξαιρετικές ευκαιρίες. Στο 2’ μετά την κάθετη του Ποτουρίδη, ο Χασομέρης από πλάγια αριστερά, δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Χογκ, ενώ στο 5’ μετά από ωραία προσωπική ενέργεια του Ντιγκινί, αυτός έδωσε κάθετα στον Χαβίτο, αυτός από πλάγια δεξιά έκανε το σουτ, αλλά ο Χογκ με το σώμα, απέκρουσε σε κόρνερ. Αυτή η έξαρση ήταν και το διάστημα που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρώτο μέρος, αφού σταδιακά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται περισσότερο προσεκτικοί και προσπάθησαν ν’ αφήσουν χώρο και στην Καλλονή, που διόρθωσε κάπως, τα πολλά κενά των πρώτων λεπτών.

Εκεί που ο ρυθμός του ματς, είχε πέσει τελείως η Καλλονή, από ένα λάθος του Σερφά, λίγο έλειψε ν’ ανοίξει το σκορ, αφού ο Μανούσος, βρήκε μόνο τον Ελλακόπουλο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης με τα πόδια, βγήκε νικητής από αυτό το τετ-α-τετ και κράτησε το μηδέν σε αυτή τη φάση. Ο Πανθρακικός προς το τέλος του πρώτου μέρους, προσπάθησε να πιέσει, κυρίως από δεξιά, όπου έριξε το βάρος στο πρώτο μέρος, αλλά το 0-0, ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Πανθρακικός, μπήκε ξανά δυνατά στην επανάληψη προσπάθησε να πιέσει, αλλά χωρίς να κατορθώσει να δημιουργήσει ευκαιρίες τόσο καλές, όσο αυτές της εκκίνησης του αγώνα. Οι γηπεδούχοι θα χάσουν άλλη μια καλή ευκαιρία στο 64’ όταν ο Χαβίτο, δεν θα μπορέσει να έρθει σ’ επαφή με την μπάλα, μετά από σέντρα του Ντιγκινί.

Παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε πάρα πολύ, με το αποτέλεσμα να βολεύει σαφώς τους φιλοξενούμενους. Στο 87’ ο Ντιγκινί, εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία.

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Μεχία, Ντιγκινί, Μάρτινς (83’ Σέτι), Χαβίτο, Νικόλτσης (66’ Βάλτερ), Χασομέρης

Καλλονή :Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Κλαντρούμπσκι, Κρολ, Γεωργίου, Μανούσος (82’ Μπουρούς), Ελλακόπουλος (62’ Σαμπά), Μπαργκάν (68’ Γιορέντε)

Κίτρινες: Μπαϊκαρά, Μελίσσης – Μπαργκάν, Κλαντρούμπσκι, Χογκ *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγκαλιά Σαββίδης-Μελισσανίδης!! (pics)

Μαζί από τα επίσημα της Τούμπας παρακολουθούν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ οι Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης, οι οποίοι λίγο πριν την σέντρα είχαν θερμό εναγκαλισμό. Δείτε φωτογραφίες.

Αγκαλιά Σαββίδης-Μελισσανίδης (pics)
Στην Τούμπα βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο ιδιοκτήτης της AEGEAN, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Ιβάν Σαββίδη και παρακολουθεί δίπλα-δίπλα με το αφεντικό του ΠΑΟΚ το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ.

Μάλιστα, λίγη ώρα πριν την σέντρα οι δύο επιχειρηματίες συναντήθηκαν στα επίσημα του γηπέδου και είχαν έναν θερμό εναγκαλισμό.

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τον… καθάρισε στεγνά ο Αστέρας!!

Ο Αστέρας έκανε στεγνό «καθάρισμα» στον Πανιώνιο επικρατώντας 2-1 στη βροχερή Τρίπολη, με τον Σκούρτη να φτιάχνει τα γκολ των Γιάννου και Δημούτσου. Μείωσαν με αυτογκόλ του Γκοϊάν οι «κυανέρυθροι».

Τον… καθάρισε στεγνά ο Αστέρας!
Για σχεδόν ένα ημίωρο ο Αστέρας ήταν ισοπεδωτικός και με δυο γρήγορα γκολ διαμόρφωσε από νωρίς συνθήκες νίκης (2-1) στην Τρίπολη.

Ο Σκούρτης έκανε πιο εύκολη τη δουλειά των συμπαικτών του, με τον Γιάννου να φτάνει τα τρία τέρματα στο πρωτάθλημα και τον Δημούτσο να σημειώνει ένα από τα ομορφότερα της αγωνιστικής.

Οι «κυανέρυθροι» περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Μείωσαν στην πρώτη τους φάση στο ματς (με το αυτογκόλ του Γκοϊάν) αλλά δε φάνηκαν ικανοί στην συνέχεια να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το ματς:

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό και τα κατάφερε πολύ νωρίς τον αγώνα. Η βροχή δεν ήταν πρόβλημα, άλλωστε γνωρίζει καλά τα κατατόπια. Είχε την κατοχή, περιόρισε τον Πανιώνιο στο 1/3 του γηπέδου και εντείνοντας σταδιακά την πίεσή του δεν άργησε να φτάσει στο γκολ. Ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά στην πρώτη απειλή του Γιάννου, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο λίγο αργότερα.

Ο Σκούρτης έκανε την μεγαλύτερη δουλειά, άφησε πίσω τον Ρισβάνη, τράβηξε πάνω του άμυνα των «κυανέρυθρων» και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να τελειώσει την φάση με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε ένα ακόμη γκολ. Ο Σκούρτης ήταν και πάλι ο δημιουργός, έστρωσε στον Δημούτσο, ο οποίος με ένα πολύ όμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παπαδόπουλο.

Ο Πανιώνιος φάνηκε να συμβιβάζεται σε ρόλο… κομπάρσου στο ματς όμως μόλις στην πρώτη φάση που έγινε απειλητικός (με τη συμπλήρωση του ημιώρου) οι συγκυρίες τον ευνόησαν. Αρχικά ο Σανκαρέ «πούλησε» την μπάλα και εν συνεχεία ο Γκοϊάν μπαίνοντας άθελά του στην πορεία της μπάλας στη σέντρα του Οικονόμου σημείωσε αυτογκόλ. Οι «κυανέρυθροι» μείωσαν, αναθάρρησαν αλλά όλο αυτό αποδείχθηκε προσωρινό.

Όταν επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες οι ρόλοι παρέμεναν οι ίδιοι. Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον έλεγχο, το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ που θα του επέτρεπε να 'ναι πιο άνετος. Αυτό μπορεί να μην ήρθε, αλλά δεν του κόστισε και έτσι επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και συνέχισε την εξαιρετική παράδοση απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Μάσα (77' Τσοκάνης), Χαμντανί, Γιάννου, Δημούτσος (91' Ζησόπουλος), Σκουρτάι (60' Κουρμπέλης).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Χατζηισαηϊσαήας, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Σιώπης (81' Ανσαριφάρντ), Κόρμπος, Μασούρας (66' Βιγιάλμπα), Καραμάνος, Μπουμάλ, Μπακασέτας (58' Χαλκιαδάκης). *Πηγή: sport-fm.gr*

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Τσιρίλο!!

Την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση πήρε ο Μπρούνο Τσιρίλο. Το ανεκπλήρωτο «όνειρό» του και η ευχή του για την Ελλάδα.

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Τσιρίλο!
Κρέμασε τα παπούτσια του ο Μπρούνο Τσιρίλο. Σε ηλικία 38χρονος κεντρικός αμυντικός πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και το επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «dailynews24.it».

Σε αυτή τόνισε πως πλέον δεν έχει τίποτα να «κερδίσει» από το ποδόσφαιρο και δήλωσε ικανοποιημένος απ’ όσα κατάφερε να πετύχει τα χρόνια που αγωνίστηκε. Το παράπονό του ήταν το ότι δεν κατάφερε να φορέσει ποτέ την φανέλα της Νάπολι, την οποία και υποστηρίζει. Παράλληλα μίλησε για την μεγάλη του «αδυναμία», την Ρετζίνα, ενώ ευχήθηκε στην Ελλάδα να βγει γρήγορα από το οικονομικό αδιέξοδο.

«Αποφάσισα να σταματήσω επειδή δεν υπάρχει κάτι πλέον που να με ικανοποιεί. Οι επιτυχίες ήταν τόσες πολλές, που για να σας τις πως χρειάζομαι μια ολόκληρη μέρα. Θέλω να θυμάμαι μόνο τις όμορφες στιγμές. Τις άσχημες τις αφήνω στην άκρη και δεν θέλω να τις θυμάμαι. Σίγουρα τα θετικά ήταν πολλά, πέτυχα τους στόχους μου και πραγματοποίησα πολλά απ’ τα όνειρά μου. Έτσι, μπορώ να νιώθω ικανοποιημένος.

Πήγα σε αρκετές χώρες για να παίξω και γνώρισα διαφορετικούς ανθρώπους, κουλτούρες και νοοτροπίες. Αυτό με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ώστε να βάλω νέα πράγματα στη ζωή μου».

Το παράπονό του: «Πάντα ήθελα να φορέσω τη φανέλα της Νάπολι γιατί είμαι οπαδός της. Ίσως είναι ένα από τα λίγα όνειρα που δεν κατάφερα να πραγματοποιήσω, αλλά πήγα παρακάτω».

Για την μεγάλη του αγάπη: «Η Ρετζίνα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν παίζεις τόσα χρόνια σε μία ομάδα και ζεις στην ίδια πόλη να ταυτίζεσαι με τους ανθρώπους, έτσι έγινε και με εμένα».

Για την ζωή του στην Ελλάδα: «Συνεχίζω να ζω στην Ελλάδα επειδή η σύζυγός μου είναι Ελληνίδα και η κόρη μας γεννήθηκε εδώ. Η κατάσταση εδώ δεν είναι τόσο έντονη θα νόμιζε κάποιος, η χώρα περνάει μια δύσκολη περίοδο αλλά νομίζω ότι θα τα πράγματα θα αλλάξουν σύντομα. Θέλω να ελπίζω σε αυτό γιατί οι άνθρωποι εδώ αξίζουν πολλά».*Πηγή: sport-fm.gr*

Με φανέλα-έκπληξη η ΑΕΚ στην Τούμπα!! (pic)

Ντυμένη σε… εναλλακτικό χρώμα θα ψάξει η ΑΕΚ το μεγάλο διπλό επί του ΠΑΟΚ. Η «Ένωση» θα παραταχθεί στο ντέρμπι της Τούμπας φορώντας για πρώτη φορά φέτος την τρίτη -μπορντό- εμφάνισή της.

Με φανέλα-έκπληξη η ΑΕΚ στην Τούμπα! (pic)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα το χάσει το στοίχημα ο Ολυμπιακός!!

Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πολύ καλύτερος σε σύγκριση με τους τρεις προηγούμενους αγώνες πρωταθλήματος. Δεν ήταν καλός, όμως! Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας αναλύει... Τι είδαμε στη Ξάνθη από τον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Ήταν ένα παιχνίδι υποτίθεται ζόρικο, επειδή οι γηπεδούχοι προερχόντουσαν από νίκη εκτός έδρας. Κι επειδή στα τρία προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαν δεχθεί γκολ.
Τι, λοιπόν, είδαμε σε ματς ανάμεσα στην ελληνική ομάδα, την Ξάνθη του ντόπιου πρωταθλήματος, και τον Ολυμπιακό που στοχεύει στην υπέρβαση, στο κάτι περισσότερο από τα συνήθη στο τσάμπιονς ληγκ. Είδαμε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται μακρυά απ' εκεί που οφείλει να φθάσει.
Με μια κουβέντα το στοίχημα για τον Ολυμπιακό είναι να παρουσιάσει ένα καλοκουρδισμένο με πληρότητα και αξιόμαχο σύνολο. Πρώτα αυτό. Αν δεν καταφέρει ο πρωταθλητής να δουλεύει στο γήπεδο σα μηχανή παραγωγής ποιοτικού ποδοσφαίρου και να γίνεται αποτελεσματικός, τότε οι υψηλές, οι υψηλώτερες διακρίσεις είναι ελπίδες φρούδες. Ψεύτικες.
Ο Ολυμπιακός ανανεώνει συνεχώς το ρόστερ του. Καμμία σημασία δεν έχει αν «ενισχύεται» με καλύτερους, με ακριβώτερους παίκτες. Η χημεία δεν αγνοείται στο ποδόσφαιρο. Και η χημεία απαιτεί τους πιο «ταιριαστούς» μεταξύ τους παίκτες, αλλά και την πίστωση χρόνου.
Πώς είναι δυνατόν να «δέσει» ομάδα για μεγαλύτερα πράγματα ο Ολυμπιακός όταν π.χ. ξεκινά σαιζόν με μισή ομάδα «άγνωστη», με παίκτες που πρωτοσυναντιώνται στον Πειραιά.
Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πολύ καλύτερος σε σύγκριση με τους τρεις προηγούμενους αγώνες πρωταθλήματος. Δεν ήταν καλός, όμως! Δεν έπειθε για ομάδα με στόχους στην Ευρώπη. Από τύχη έφαγε μόνον ένα γκολ. Δεν ήταν άτυχος που δεν έβαλε περισσότερα από τρία.

Ο Ντολμάς με σέσκουλο καθάρισε για τον Μάρκο Σύλβα, διάβασε στον apodytiriakias.gr


Κάνει το 1-0 ο Τούρκος άνθρωπος για τον Ολυμπιακό και η κάμερα πέφτει κατ' ευθείαν στον προπονηταρά Μάρκο Σύλβα, μη χάσει το σκηνικό. Με σφιγμένες τις γροθιές πανηγύριζε τη γκολάρα του Ντουρμάζ λες και την έβαλε ο ίδιος ο Πορτογάλος. Ενώ θα περίμενε κανείς ο κώουτς να βάλει κάτω το κεφάλι με περισσυλογή βαθειά.
Δικό του του Ντουρμάζ και το 2-1 για πάρτη του Ολυμπιακού και του Μάρκου του προπονηταρά. Ο Τούρκος άνθρωπος κερδίζει το πέναλτυ που το φτιάχνει γκολ ο Φορτούνης με σουτ φαρμάκι.
Ποιος Ντουρμάζ για τον Σύλβα. Σκέτος ντολμάς είναι ο παίκτης, γι' αυτό δεν τον δήλωσε στην Ευρώπη. Λαχανοντολμάς, ίσως και με σέσκουλο, που το έστριβε το κυμά η γιαγιά μου, η σπεσιαλιτέ της.
Τελικά. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 την αήττητη και με μηδέν παθητικό σε τέρματα Ξάνθη διότι... Ολυμπιακός είναι αυτός, και δεν μπορούσε να χάσει. Ομάδα καλύτερη, παρά τις αδυναμίες της.
Έτσι είναι. Και γκέλες στην άμυνα να κάνει, που έκανε όχι μία και δύο ο Ολυμπιακός, όπως και ευκαιρίες να χάσει, τελικά θα κερδίσει. Και δεν θα είναι...ντροπή για τον αντίπαλο, για την ομάδα στα κυβικά μιας Ξάνθης, η ήττα από τον Ολυμπιακό.
Ο Σύλβας, βέβαια, είπε ότι η ομάδα του... βελτιώνεται, όμως άνετα θα μπορούσε να είχε δεχθεί ακόμα δύο τεμάχια. Το ματς το πήρε ο Ολυμπιακός γιατί μετά το 1-1 οι παίκτες δεν ήθελαν να φύγουν χωρίς τρίποντο. Αμέσως και με ένταση κυνήγησαν το γκολ, τα γκολ.


*Πηγή: sportdog.gr*

Έθαψαν το τσεκούρι Περέιρα-Φαν Πέρσι!


Μετά από εξηγήσεις (κάποια ΜΜΕ μιλούν και για «συγγνώμη») του Ρόμπιν Φαν Πέρσι προς τον Βίτορ Περέιρα.

Έθαψαν το τσεκούρι Περέιρα-Φαν Πέρσι
Η κρίση που πέρασε η σχέση του Βίτορ Περέιρα με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι φαίνεται πως-τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας-ανήκει στο παρελθόν. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ολλανδός φορ και ο Πορτογάλος προπονητής της Φενέρμπαχτσε συζήτησαν για το προ ημερών μεταξύ τους επεισόδιο και μετά από εξηγήσεις του ποδοσφαιριστή (κάποιες φήμες μιλούν για απολογία του) το θέμα θεωρείται λήξαν.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είχε κρατήσει τον Φαν Πέρσι εκτός ενδεκάδας στον αγώνα με την Μπούρσασπορ κι όταν τον σήκωσε για να τον ρίξει στη μάχη εκείνος αντέδρασε, στη συνέχεια απάντησε και με γκολ που χάρισε τη νίκη στη «Φενέρ» με 2-1, ενώ μετά το τέλος του αγώνα είχε δηλώσει: «Δεν είμαι πολύ χαρούμενος αυτή την περίοδο και δεν είμαι χαρούμενος γιατί δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ξεκίνησα στο παιχνίδι με τη Μπούρσασπορ. Είμαι καλά, σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, είμαι σε θέση να παίξω 90 λεπτά, αλλά ήμουν στον πάγκο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντονής, Βούρβαχης, Ανδρεάδης και οικονομικά οι... μπελάδες του Γκιρτζίκη!!

Στην ΕΠΟ έχουν πολλές εκκρεμότητες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα και διοικητικές εξελίξεις αν δεν βρεθούν λύσεις

Κοντονής, Βούρβαχης, Ανδρεάδης και οικονομικά οι... μπελάδες του Γκιρτζίκη
Eίναι πολλά, πάρα πολλά τα ανοιχτά μέτωπα που έχει η ΕΠΟ και πρέπει να κλείσει η διοίκηση του Γιώργου Γκιρτζίκη. Αν και ορισμένα απ’ αυτά δεν εξαρτώνται απ’ αυτήν, όπως οι υποθέσεις που εκκρεμούν στην ποινική δικαιοσύνη. Αναλυτικά οι εκκρεμότητες που έχουν οι παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ: Από την Ευελπίδων τους τελευταίους εννέα μήνες έχει παρελάσει η μισή ΕΠΟ. Η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» ολοκληρώνεται από τον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη και τον επόμενο μήνα ο φάκελος της θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Αθηνών.
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου από το γραφείο του Ανδρεάδη θα περάσουν από το ΔΣ της ομοσπονδίας για την υπόθεση της <κάρτας υγείας> οι Γκιρτζίκης, Τοπολιάτης, Μαζαράκης, Οικονομίδης, Προύντζος και Καλογιάννης. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Ο Σταύρος Κοντονής επέστρεψε στο υφυπουργείο Αθλητισμού και η ΕΠΟ πρέπει να ορίσει τακτικούς δικαστές στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Κι αν δεν το κάνει η αντιπαράθεση με τον Κοντονή θα φτάσει στα άκρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η Εθνική Ομάδα αποκλείστηκε από τα τελικά του Euro 2016 και η απώλεια για την ΕΠΟ ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν παίρνει χρήματα και από την Πολιτεία και στο Πάρκο Γουδή το οικονομικό πρόβλημα είναι έντονο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: Οι επιλογές των Ρανιέρι, Μαρκαριάν αποδείχτηκαν λανθασμένες και ο Γκιρτζίκης εδώ και ένα μήνα ψάχνει να βρει τον ομοσπονδιακό προπονητή που θα κοουτσάρει την εθνική στα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΔ: Ο Γκιρτζίκης την περασμένη εβδομάδα χωρίς λόγο καρατόμησε τον Γιάννη Τσαλειχίδη από τους ορισμούς των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας και ακόμα δεν έχει βρει το νέο αρχιδιαιτητή. Ανεπίσημα για τη θέση προορίζεται ο άγνωστος στο ευρύ κοινό Φραγκίσκος Σωμαρακάκης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εντυπωσιακά τα αποδυτήρια του Άρη!! (pics)

Ο Άρης εκσυγχρονίζεται σε όλα τα επίπεδα και μετά από εργασίες ανακαίνισης τα αποδυτήρια του Nick Galis Hall είναι εντυπωσιακά.

Εντυπωσιακά τα αποδυτήρια του Άρη (pics)
«Τα νέα αποδυτήρια είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Παρέχουν όλες τις ανέσεις που χρειαζόμαστε εμείς οι παίκτες. Μπορώ να πω ότι είναι σε πρότυπα Euroleague ή ακόμα και ΝΒΑ». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Τζαμέλ Χάγκινς, που έμεινε εντυπωσιασμένος από τα ανακαινισμένα αποδυτήρια του Nick Galis Hall.

inner

Οι εργασίες που έγιναν ήταν οι εξής:

* Κατασκευή βεστιάριου στο χώρο των ντους, αποξήλωση και μεταφορά των νιπτήρων στον ίδιο χώρο.

* Αποξήλωση οροφής στο χώρο των ντους και κατασκευή καινούριας με ειδική μεταλλική ψευδοροφή.

* Αποξήλωση οροφής του κυρίως χώρου και αντικατάσταση της με ψευδοροφή ειδική για χώρους με υγρασία.

inner

* Μελέτη και κατασκευή εξαερισμού στον χώρο των ντους και επιδιόρθωση – συντήρηση του συστήματος εξαερισμού στον κυρίως χώρο.

* Μελέτη και κατασκευή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Τοποθέτηση καινούριων

πριζών και διακοπτών.

* Τοποθέτηση τηλεόρασης 50” και εγκατάσταση ίντερνετ.

inner

* Αποξήλωση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και τοποθέτηση καινούριων φωτιστικών LED πάνελ και σποτ.

* Αντικατάσταση κεραμικών πλακιδίων και εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας σε όλο τον χώρο.

* Τοποθέτηση καινούριων επίπλων νιπτήρων.

* Αποξήλωση ντους και τοποθέτηση καινούριων με τα απαραίτητα αξεσουάρ.

inner

* Κατασκευή συστήματος κρυοθεραπείας για τους αθλητές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

* Αγορά και τοποθέτηση μηχανήματος παραγωγής πάγου.

* Αντικατάσταση των ερμαρίων και κατασκευή καινούριων σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλώς τα κορίτσια, καλώς τα 3-0!!(pics)

Γεμάτες με πανέμορφες παρουσίες ήταν οι εξέδρες της Λεωφόρου, στο 3-0 του Παναθηναϊκού επί του Λεβαδειακού!

Καλώς τα κορίτσια, καλώς τα 3-0! (pics)
inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστασίου: «Υπήρχε άγχος και πίεση»

Στις ειδικές συνθήκες που έπρεπε να ανταποκριθεί ο Παναθηναϊκός στάθηκε ο Γιάννης Αναστασίου μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού στη Λεωφόρο.

Αναστασίου: «Υπήρχε άγχος και πίεση»
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού κυρίως στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αναστασίου μετά την επικράτηση απέναντι στον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο. Ο τεχνικός των πράσινων, μιλώντας στη Nova, τόνισε πως οι παίκτες του κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν έπειτα από την ήττα στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:


«Υπήρχε άγχος και ψυχολογική πίεση έπειτα από τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο,πετύχαμε τρία γκολ, κάναμε αρκετές φάσεις και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Κρατάμε τη νίκη, τα τρία τέρματα και πλέον κοιτάμε τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής».