Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Θα υποβληθεί σε τομογραφία ο Μαρκές


Η επόμενη μέρα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, βρήκε τους παίκτες του Ηρακλή να προπονούνται στη Μίκρα σε δύο γκρουπ.
Ελαφρά, όσοι αγωνίστηκαν και σε πλήρεις ρυθμούς, όσοι δεν αγωνίστηκαν. Ο Μαρκές θα υποβληθεί σε τομογραφία, με την ελπίδα να επιβεβαιωθεί η μακροσκοπική εκτίμηση ότι υπέστη μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και όχι κάποια μεγαλύτερη ζημία. Ο Λέκι συνεχίζει τραυματίας, ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα φυσιοθεραπείας και η συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα είναι ακόμη αμφίβολη. Το ευτύχημα είναι ότι δεν προέκυψε κάποιο άλλο πρόβλημα, παρά την ένταση του αγώνα και το βαρύ του αγωνιστικού χώρου. O Γιάντσης απουσίαζε, λόγω των υποχρεώσεών του με την Εθνική Ελπίδων.

Χατ – τρικ ο Αμπρέου με τρεις κεφαλιές! Οδήγησε την Μποταφόγκο στα ημιτελικά (BINTEO)


Εντυπωσιακός ο Σεμπαστιάν Αμπρέου που πέτυχε χατ – τρικ στη νίκη της Μποταφόγκο επί της Ρεσέντε με 5-2.
Ο Ουρουγουανός, πρώην φορ του Άρη, οδήγησε την ομάδα του στα ημιτελικά του πρωταθλήματος του Ρίο ντε Τζανέιρο με τρεις κεφαλιές, στο 18’, το 30’ και το 50’.


Βιτόλο: «Ξέρω ότι έκανα μεγάλη ζημιά…»


Ο Βίκτορ Βιτόλο μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution. Ο Βιτόλο αναφέρθηκε αρχικά στην αποβολή του στο χθεσινό παιχνίδι του Καυτανζογλείου: «Είμαι πολύ λυπημένος. Δεν ήθελα να προξενήσω ζημιά, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στη δουλειά, αφού ήθελα να κόβω όλες τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Δεν ξέρω πως έγινε. Σήκωσα το χέρι μου και δέχθηκα την κάρτα. Ξέρω ότι ήταν μεγάλη ζημιά για την ομάδα μου…»
Για το αν είχε μία συζήτηση με τον Φερνάντο Σάντος τόνισε: «Δεν είχα καμία συζήτηση με Σάντος. Γνωρίζει ότι δεν το ήθελα. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να βοηθάω την ομάδα. Ξέρει τι μπορώ να κάνω και φυσικά δεν ήταν κάτι που έγινε εσκεμμένα».
Για το γεγονός πως θα χάσει τα δύο παιχνίδια με ΠΑΣ και Παναθηναϊκό είπε: «Νιώθω πολύ άσχημα, είναι δύσκολο και σκληρό να μην μπορώ να βοηθήσω. Εύχομαι να περάσουν οι εβδομάδες αυτές και να επιστρέψω στα παιχνίδια. Κι εγώ δεν ξέρω τι να κάνω στο τέλος της εβδομάδας από την στιγμή που δεν θα παίζω».
Για τον αποκλεισμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε: «Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν στιγμές δύσκολες. Αγχωθήκαμε μετά το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε και χάσαμε την αίσθηση του αγώνα. Μετά από ένα νικηφόρο σερί και ένα σερί που δεν είχαμε δεχθεί γκολ, μας παραξένεψε ότι μείναμε πίσω στο σκορ και μας μπλόκαρε. Επιτεθήκαμε ανορθόδοξα και δεν είχαμε την απαραίτηση συγκέντρωση για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι».
Για την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό και το καλό του πρώτο ημίχρονο κυρίως με τον Ηρακλή τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα ανδρών. Μετά τις ήττες πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Αν δεν αντιδράσουμε έτσι τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια».
Για τα σενάρια που υπήρξαν σχετικά με τις αντιδράσεις που ξεκίνησαν από τον ίδιο και τους Γκαρσία και Κοντρέρας για το θέμα που δημιουργήθηκε στα αποδυτήρια και την συζήτηση με την διοίκηση για το οικονομικό υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι μη αληθινό. Δεν μπορώ να απαντήσω σε φήμες. Αυτό βγήκε προς τα έξω γιατί ίσως εμείς οι τρεις είμαστε τρεις παίκτες σε σημαντική θέση. Ήθελαν να μας κάνουν ζημιά και να χαλάσουν την ισορροπία στην ομάδα».
Για όλη αυτή την κουβέντα που έγινε σχετικά με τα χρήματα και το κατά πόσο επηρεάστηκε η ομάδα, ο Ισπανός μέσος τόνισε: «Αυτή η συζήτηση σε καμία περίπτωση δεν χάλασε το κλίμα. Όλοι οι παίκτες είναι ενωμένοι και έχουν την ίδια όρεξη να παλεύουν σε κάθε παιχνίδι. Ακόμη και χθες με παίκτη λιγότερο δεν σταμάτησε να παλεύει για τη νίκη. Η ισορροπία δεν χαλάει στα αποδυτήρια όσο και αν ενδεχομένως κάποιοι το θέλουν».
Για τον στόχο του ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα ο Βιτόλο επισήμανε: «Στόχος είναι να παλεύει πάντα για το παιχνίδι που έχει μπροστά του και να μειώνει την διαφορά από τις ομάδες που προπορεύονται. Θα παλεύουμε πάντα για να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι».

Επίδοξος κανονιέρης


Ο Μαρουάν Σαμάκ εξέφρασε την προτίμησή του στην Άρσεναλ, σε περίπτωση που αποχωρήσει από την Μπορντό. Ο Μαροκινός επιθετικός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δύσκολα θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League. Πιθανότερος προορισμός για τον Σαμάκ είναι η Premier League με την Λίβερπουλ να έχει ήδη καταθέσει πρόταση για τετραετές συμβόλαιο με αποδοχές που φτάνουν τα 3 εκατ. ευρώ το χρόνο.Ο Σαμάκ πάντως, δείχνει να προτιμά την Άρσεναλ, παρά το γεγονός πως η πρόταση που έχει στα χέρια του από τον Αρσέν Βενγκέρ είναι κατά πολύ μικρότερη από αυτή των «κόκκινων».Ο επιθετικός της Μπορντό, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η επιλογή μου είναι να αγωνιστώ στην Πρέμιερ Λιγκ. Εάν μπορούσα να διαλέξω, θα πήγαινα στην Άρσεναλ. Η Μπορντό μου έδωσε πολλά. Πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσω τα πράγματα, ώστε η ομάδα να βρει τον διάδοχό μου».

Κούπερ: «Δεν έπρεπε να γίνει το παιχνίδι»


Την άποψη του πως δεν έπρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι (έστω και μία ημέρα αργότερα), σ’ έναν τέτοιο κακό αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχόπτωσης εξέφρασε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Αντίθετα, θετική ήταν η γνώμη του Παύλου Δερμιτζάκη γι’ αυτό. Καυστικές δηλώσεις για τη διαιτησία, απ’ τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Θα πρέπει να μιλήσουμε για δύο διαφορετικά παιχνίδια. Σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι και στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα άργησε να συνηθίσει ένα γήπεδο στο οποίο ήταν αδύνατο να παιχθεί ποδόσφαιρο. Γιατί όταν παίζεις σε τέτοιες συνθήκες, μπορεί να συμβούν τα πάντα. Η αλήθεια είναι όμως ότι θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσεις τέτοιες συνθήκες. Η ομάδα του χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά για να καταλάβει το πώς έπρεπε να παίξει. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ευνοούσε στο να κυκλοφορήσεις τη μπάλα και γενικότερα να παίξεις ποδόσφαιρο. Στην ουσία, η ομάδα μου προετοιμάστηκε διαφορετικά, αλλά έπαιξε με έναν τρόπο που προσωπικά δεν μου αρέσει, γιατί εγώ θέλω από την ομάδα μου να έχει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα. Το γήπεδο σήμερα ήταν ίδιο όπως χθες. Και θεωρώ ότι η ομάδα μου έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο σημερινό παιχνίδι, απλά μας έλειψε η τελική προσπάθεια για να βάλουμε το γκολ. Δεν είχαμε τις πλέον ξεκάθαρες ευκαιρίες, αλλά όταν είναι τόσο άσχημος ο αγωνιστικός χώρος, με τόσους παίκτες στην περιοχή, δεν είναι εύκολο να τελειώσεις μια φάση. Και φάνηκε ότι η ομάδα μου ήταν προετοιμασμένη για να πατήσει περιοχή, να ελέγξει το παιχνίδι και να επιτεθεί με μεγαλύτερο αριθμό παικτών. Σε μία φάση που εξελίχθηκε πολύ γρήγορα ο Πανθρακικός κέρδισε το πέναλτι, παρότι η ομάδα μου ήταν καλά στημένη. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή μας έλαχε να βιώσουμε σε γήπεδο με αυστηρώς ακατάλληλες συνθήκες για ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πως θα εξελισσόταν το παιχνίδι σε πραγματικό γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά σίγουρα θα παίζαμε εντελώς διαφορετικά. Η ομάδα μου δεν έχει πάρει βαθμό στα τελευταία παιχνίδια και πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι το παιχνίδι δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να διεξαχθεί. Γι' αυτούς που θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα, το παιχνίδι δεν έπρεπε να γίνει και το ίδιο θα έλεγα αν κερδίζαμε. Σέβομαι τους κανόνες και τη νομοθεσία, αλλά σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην ήταν τιμωρημένη η ομάδα μου, 25.000 κόσμος να πλήρωνε εισιτήριο για να δει το παιχνίδι. Ειλικρινά, θα ντρεπόμασταν να τους κοιτάξουμε στα μάτια».

ΠΑΟΚ «Βράζουν» για τη διαιτησία


Εκνευρισμένοι με τη διαιτησία του κ. Σπάθα στον αγώνα (1-1) με τον Ηρακλή εμφανίζονται οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν ενοχλημένοι για τη μη αποβολή του Γρηγόρη Παπαζαχαρία σε μαρκάρισμα πάνω στον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης), για τον μη καταλογισμό πέναλτι στον Αντελίνο Βιεϊρίνια και για τα πολλά φάουλ που δόθηκαν έξω από την περιοχή του «Δικεφάλου» και έδωσαν τη δυνατότητα στον «Γηραιό» να πλησιάσει στην αντίπαλη εστία. Στον ΠΑΟΚ εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την αντιμετώπιση που έχουν από τους διαιτητές στους τελευταίους αγώνες και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η ομάδα χάνει βαθμούς στη μάχη που δίνει να κάνει το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα. Μετά το τέλος του χθεσινού ματς, ο Κώστας Χαλκιάς εξέφρασε την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε: «Παίξαμε πολύ καλά, παρ' όλο που μείναμε με παίκτη λιγότερο. Τελικά ισορροπήσαμε τον αγώνα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για την εμφάνιση που κάναμε. Όμως, σε κάποιους δεν αρέσει που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Δεν μας αφήνου. Δεν θέλουμε βοήθεια, αλλά σεβασμό». Ερωτηθείς αν εννοεί τη διαιτησία, απάντησε: «Ο νοών νοείτω». Από την πλευρά του, ο Νίκος Αραμπατζής τόνισε: «Αν δεν υπήρχε η αποβολή του Βιτόλο, θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα». Στη συνέχεια, ο δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ ανέφερε: «Δεν θα πάμε στα Γιάννενα για να ξορκίσουμε κάποιο φάντασμα. Είδαμε τα λάθη μας, τα εντοπίσαμε, τα δουλέψαμε και θα είμαστε καλύτεροι προκειμένου να πάρουμε τη νίκη». Ο Εντίνιο επισήμανε ότι «μπήκαμε από την αρχή πολύ δυνατά στο ματς. Καταφέραμε να σκοράρουμε και μπορέσαμε να ξεπεράσουμε γρήγορα τον πρόσφατο αποκλεισμό στο Κύπελλο. Δημιουργήσαμε πολλές φάσεις και για δεύτερο γκολ, αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλά, αλλά φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο στους αντιπάλους του. Δεν μας άφησαν να πάρουμε τη νίκη. Ο διαιτητής θα μπορούσε να αποφύγει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο». Να σημειωθεί ότι ο Βιεϊρίνια συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο ματς με τον Ηρακλή και θα πρέπει να αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια, απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός), Skoda Ξάνθη (εκτός) και Πανθρακικό (εντός) θα εκτίσει την τιμωρία του. Επίσης, ο Βιτόλο που αποβλήθηκε στον αγώνα με τον «Γηραιό», δεν θα αγωνιστεί (λόγω τιμωρίας) στα δύο σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν, με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Τρεις εβδομάδες εκτός ο Άλβες!


Πύρρειος αποδείχθηκε η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Χετάφε, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Primera Division. Ο λόγος είναι ότι ο Ντάνι Άλβες έπαθε θλάση κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδας, ενώ ο Γιάγια Τουρέ υπέστη τράβηγμα και θα δώσει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με τη Στουτγάρδη για τους «16» του Champions League. Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ θα απουσιάσει από τους αγώνες με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Ρασίνγκ Σανταντέρ για το πρωτάθλημα, ενώ δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με τη γερμανική ομάδα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.