Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Στην τετράδα η Εθνική γυναικών!


Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ προκρίθηκε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών!Όλα έγιναν όπως ήθελε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα., καθώς η Ρωσία αναδείχθηκε ισόπαλη 12-12 με την Ιταλία και έτσι η Εθνική κατέλαβε την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο και μαζί το «εισιτήριο» για την τετράδα, αφού νωρίτερα είχε συντρίψει με 29-4 την Κροατία.

Πλέον, οι Ελληνίδες παίκτριες θα παίξουν την ερχόμενη Τετάρτη με τη νικήτρια του ζευγαριού Ισπανίας-Ιταλίας με το βλέμμα στον τελικό.

Διαμαντίδης : «Αποχωρώ!»

«Βόμβα» έριξε ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά το τέλος του αγώνα με την Ισπανία.

Ο 30χρονος γκαρντ κοινοποίησε μπροστά στις κάμερες πως το αποψινό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική, έχοντας πρώτα μιλήσει για αυτό με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια.

«Θέλω να πω και μιλάω προσωπικά για μένα πως αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με την Εθνική. Μίλησα με τους συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια, τους ευχαρίστησα, έχουμε ζήσει απίστευτες στιγμές με κάποια από τα παιδιά εκεί μέσα, φέραμε επιτυχίες με το εθνόσημο. Το συναίσθημα που ζήσαμε ήταν απίστευτο. Τελείωσε για μένα ο κύκλος και συνεχίζουμε. Κάποια πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν, για μένα τελείωσε εδώ πέρα. Είμαι χαρούμενος που έζησα αυτές τις στιγμές με αυτήν την ομάδα», ήταν τα λόγια του αρχηγού του Παναθηναϊκού που όπως είναι ευνόητο, επισκίασαν όλα τα υπόλοιπα που είπε για το ματς με τους Ισπανούς.

«Ο στόχος μας ήταν να πάμε ψηλά, Κάναμε ένα καλό παιχνίδι αμυντικά. Ήμασταν κοντά σε όλη την διάρκεια του αγώνα με την Ισπανία. Σε ένα σημείο του τέταρτου δεκαλέπτου κολλήσαμε στην ζώνη. Η Ισπανία είναι καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες έφυγε μπροστά και δεν μπορέσαμε να την ακολουθήσουμε. Μας πήγαν τα σουτ σε κάποια σημεία, ίσως υστερήσαμε σε άλλους τομείς. Αυτό είναι που μένει για μας, κάναμε την ήττα και αποκλειστήκαμε. Έχει φέρει επιτυχίες αυτή η ομάδα στην Ελλάδα, αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και είναι θετικό πως έρχονται και άλλοι παίκτες από πίσω».

Κάνοντας έναν απολογισμό για την πορεία της Εθνικής: «Από το φετινό τουρνουά δεν είμαστε ευχαριστημένοι, θέλαμε να προχωρήσουμε, δώσαμε όμως το 100%. Δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα στα πάνω, θα έχει και τα κάτω του. Το ελληνικό μπάσκετ δεν σταματάει, κρατάει ψηλά το εθνόσημο. Θέλουμε να ξέρει ο κόσμος πως δώσαμε το 100%.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τοποθετήθηκε και για την «φασαρία» του αγώνα με τους Ρώσους: «Ο στόχος μας, από την στιγμή που δεν ήρθαμε πρώτοι στον όμιλο, κοιτάξαμε να κάνουμε ένα καλό πλασάρισμα. Σέβομαι τον κύριο Μπλατ αλλά δεν συμφωνώ με αυτά που είπε».

Για να καταλήξει: «Το ότι πήραμε το ευρωπαϊκό με αυτά τα παιδιά, είναι πολύ σημαντικό για μας και για τον κόσμο. Ήταν ασύγκριτη η χαρά που νοιώσαμε. Μετά ήρθαμε δεύτεροι στον κόσμο, μετά τέταρτοι και πέμπτοι. Οι στεναχώριες, οι χαρές είναι μέσα στο παιχνίδι».

Χάθηκε Η-Σπάνια ευκαιρία...

Ο πάγκος των Ισπανών κι η προκλητική διαιτησία στα όρια της γελοιότητας έριξαν στο καναβάτσο την προσπάθεια της Εθνικής Ομάδος, που ηττήθηκε από την Ισπανία με 80-72 κι είδε το Mundobasket να παίρνει τέλος. Η αρχική πεντάδα της Εθνικής είναι οι γνώριμοι τρεις στην περιφέρεια, μαζί με τον Φώτση και τον Σχορτσανιτη στη ρακέτα (για πρώτη φορά στο τουρνουά), ενώ ο Σκαριόλο ξεκινά τον αγώνα με Ρούμπιο, Ναβάρο, Φερνάντεζ, Γκαρμπαχόσα και Γκασόλ. Η Ελλάδα ξεκινά καλά στον μεγάλο αγώνα, με τον Ναβάρο όμως να βρίσκει λύσεις με τις περίφημες διεισδύσεις του, με το σκορ στο 7-6 μετά από τρία λεπτά. Στα μισά του δεκαλέπτου ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα ισοφαρίζει σε 11-11 με τρίποντο, με την Εθνική πάντως να είναι πολύ αποτελεσματική στην άμυνα (τρία κλεψίματα) σε σχέση με τις αναμετρήσεις στη φάση των ομίλων. Ο Ραούλ Λόπεζ βρίσκει το στόχο από τα 6,25 και δίνει προβάδισμα στην Ισπανία για πρώτη φορά στο σημερινό αγώνα με 20-19 (40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου), ενώ ο Ρέγιες με φόλοου σε νεκρό χρόνο έγραψε το τελικό 19-22 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Η Εθνική ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα, προηγήθηκε με 17-11, όμως κάπου εκεί έχασε τη συγκέντρωσή της στην άμυνα και η Ισπανία το εκμεταλλεύτηκε άμεσα με επιμέρους σκορ 2-11 σε τέσσερα λεπτά.

Μετά από δύο λεπτά στην 2ο δεκάλεπτο, η Ισπανία διατηρεί προβάδισμα με 24-21, ενώ η Ελλάδα έχει βραχυκυκλώσει στην επίθεση από το man to man των Ισπανών. Ο Σχορτσανίτης αδυνατεί να βρει λύση απέναντι στους Ισπανούς ψηλούς (δέχεται τρίτο μπλοκ) και Ισπανία παίρνει προβάδισμα με 28-21, το μεγαλύτερο του αγώνα, με την Εθνική να έχει σημειώσει μόλις 4 πόντους σε επτά λεπτά. Ο Ζήσης με 10 πόντους τραβάει όλο το κουπί στην επίθεση της Εθνικής και μειώνει σε 28-25, ενώ ο Σόφο βρίσκει επιτέλους το στόχο, μετά από εξαιρετικό pick n’ roll με τον Σπανούλη, για το Ελλάδα – Ισπανία 28-27, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η Ισπανία βρήκε και πάλι τον τρόπο να διασπάσει την ελληνική άμυνα και να παίρνει νέο προβάδισμα με 35-29, με τον Ναβάρο να φτάνει τους 7 πόντους, δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το ημίχρονο ολοκληρώνεται με 37-31 υπέρ της Ισπανίας, με την Εθνική να μην καταφέρνει να επιβάλλει το ρυθμό της σε κανένα σημείο του 2ου δεκαλέπτου, ενώ σε αντίθεση με τους αγώνες στη φάση των ομίλων έχει σουτάρει μόλις τρία τρίποντα χωρίς ακόμα να έχει βρει στόχο έξω από τα 6,25.

Με τρίποντο του Φώτση και μετά από συνεχόμενες εκπληκτικές άμυνες, η Εθνικής σημειώνει σερί 7-0 και περνά μπροστά με 38-37 μέσα σε αποθέωση από τους Έλληνες φιλάθλους μετά από δύο λεπτά στο 3ο δεκάλεπτο. Με τρία τρίποντα του Διαμαντίδη και του Φώτση η Εθνική περνά μπροστά με 47-43 πριν μειώσει ο Ναβάρο τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η Εθνική περνά μπροστά με 6 πόντους (51-45), αλλά η Ισπανία απαντά με γρήγορο 7-0 και παίρνει εκ νέου το προβάδισμα με 51-52 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η Ελλάδα πίεσε εκπληκτικά στην άμυνα, δέχθηκε μόλις 14 πόντους και ευστόχησε σε 4 τρίποντα σε 8 προσπάθειες, με τον Ζήση να έχει σημειώσει 16 πόντους και τον Διαμαντίδη να φτάνει τους 13 με δύο τρίποντα στην 3η περίοδο.

Ο Διαμαντίδης ξεκινά το δεκάλεπτο με νέο τρίποντο, αλλά η Ισπανοί παίζουν συνεχόμενες καλές άμυνες (υποχρεώνουν τον Σπανούλη σε 4ο λάθος), χτυπούν στον αιφνιδιασμό και περνούν μπροστά με 54-58, μετά από δύο λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Έξι λεπτά πριν το τέλος του μεγάλου αγώνα, ο Σχορτανίτης ευστοχεί σε μία βολή, φτάνει τους 8 πόντους και η Εθνική μειώνει σε 57-58, ενώ ο Ρούντι τιμωρεί την ολιγορία στην ελληνική άμυνα και με τρίποντο δίνει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (57-61) στην Ισπανία, με τέσσερα λεπτά να απομένουν για τη λήξη του αγώνα. Οι Έλληνες διεθνείς υποπίπτουν σε συνεχόμενα λάθη και η Ισπανία παίρνει διαφορά 8 πόντων, τρία λεπτά πριν τέλος, με τους Έλληνες παίκτες να δείχνουν αδυναμία να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Ναβάρο με νέο τρίποντο στέλνει τη διαφορά στους 10 πόντους, 1:40 πριν το τέλος και πλέον η Εθνική αναζητά… θαύματα. Ο Σπανούλης με 1/2 βολή μειώνει στους 8 (72-65), ενώ ο Σχορτσανίτης αρπάζει το επιθετικό ριμπάουντ και πετυχαίνει νέο καλάθι και φάουλ, για να γράψει το 66-72, 80 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Σπανούλης μειώνει με lay up σε 72-68, ο Ρούμπιο ευστοχεί σε ζευγάρι βολών ενώ ο Διαμαντίδης και α Καλάθης αστοχούν σε τρεις συνεχόμενες βολές, με τους Ισπανούς να βρίσκονται με το 1.5 πόδι στους «8» του Μουντομπάσκετ. Το τελικό 80-72 στέλνει την Εθνική στην Ελλάδα πολύ νωρίς γεμίζοντας απογοήτευση τους παίκτες και τα εκατομμύρια των πιστών «οπαδών» αυτής της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 37-31, 52-51, 80-72
Ισπανία (Σκαριόλο): Φερνάντεθ 14 92), Ρούμπιο 6 (6ασ.), Ναβάρο 22 (5/5δίπ., 2/5τρίπ., 6/6β.), Λόπεθ 5 (1), Ρέγες 6, Βάσκεθ 6, Γιουλ 9 (1/4τρίπ.), Γκασόλ 4, Μουμπρού 3 (1), Γκαρμπαχόσα 5 (1)
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Μπουρούσης 2, Ζήσης 16 (8/12δίπ., 0/3τρίπ., 4ρ.), Σπανούλης 12 (4/5δίπ., 1/5τρίπ., 1/2β., 3ασ.), Καλάθης 1, Φώτσης 12 (3/6τρίπ., 7ρ.), Περπέρογλου (0/3τρίπ.), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (3/3δίπ., 3/5τρίπ., 1/4β., 4ρ.), Σχορτσιανίτης 13 (5/8δίπ., 3/6β., 4ρ.)

Βράνκοβιτς: «Περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου»

Την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της Κροατίας κόντρα στη Σερβία, εξέφρασε ο Γιόκε Βράνκοβιτς.Συγκεκριμένα, ο Κροάτης τεχνικός δήλωσε:

«Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι απέναντι στη Βραζιλία. Ούτε στα φιλικά δεν είχαμε παίξει τόσο άσχημα. Είχαμε προετοιμαστεί καλά για το ματς με τη Σερβία.
Δεν θέλαμε να φύγουμε δίχως να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο από τη διοργάνωση και είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου. Κάποιες φορές χρειάζεσαι εμπειρία και τύχη. Ελπίζω να επενδύσουμε πάνω σε αυτή την παρουσία μας.
Είχα πει πριν το τουρνουά πως στόχος ήταν η πρόκριση στους 16 και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Αν εξαιρέσουμε το ματς με τη Βραζιλία, το κάναμε.
Δεν είδα καθαρά αν υπήρχε φάουλ ή όχι στην τελευταία φάση. Δεν θέλω να σχολιάσω».

Με τη σειρά του, ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ είπε:

«Η ομάδα μας έδωσε το 200% στο γήπεδο σήμερα. Πολλές φορές τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και την τύχη. Αυτή ήταν σήμερα με τη Σερβία. Ελπίζω του χρόνου, στο Ευρωμπάσκετ, η τύχη να είναι με το μέρος μας».

Νέτο: «Νίκη με Παναθηναϊκό»

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αναφέρθηκαν Νέτο και Χουάνμα μετά τη νίκη του Άρη στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Πανηπειρωτικό» Στάδιο.

«Ήταν ένας αγώνας τον οποίο λάβαμε σοβαρά υπόψη μας, διότι ο προπονητής μας ήθελε να διαπιστώσει συγκεκριμένα πράγματα. Κάναμε ομαδική δουλειά. Δεν παίζει κανέναν ρόλο το αποτέλεσμα, μα ο τρόπος που εμφανιστήκαμε στον αγωνιστικό χώρο», δήλωσε αρχικά ο Νέτο και συνέχισε:

«Οι καιρικές συνθήκες δεν μας βοήθησαν, καθώς το γήπεδο ήταν 'βαρύ' λόγω της βροχόπτωσης και η κυκλοφορία της μπάλας γινόταν δύσκολα. Όμως, αυτό ισχύει και για τις δυο ομάδες».

Αναφορικά με την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στο Κλεάνθης Βικελίδης, είπε: «Αυτό ήταν το λογικό να ισχύσει. Διαφορετικά θα αδικούταν ο Άρης. Προερχόμαστε από ένα σερί νικηφόρων παιχνιδιών και διατηρούμε όλες τις πιθανότητες για τη νίκη».

Για τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Άρης σχολίασε: «Είναι σημαντικό να έχουμε δυνατό ρόστερ, καθώς η φετινή χρονιά είναι γεμάτη από σημαντικούς αγώνες και υποχρεώσεις. Ελπίζουμε οι νέοι παίκτες να μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας».

Χουάνμα: «Πανέτοιμοι το Σάββατο»
Από την πλευρά του ο Χουάνμα υπογράμμισε: «Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι σαν μία δυνατή προπόνηση όπου είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούνε ποδοσφαιριστές που έχουν καιρό να παίξουνε και δουλεύουνε σκληρά στην προπόνηση. Εξάλλου όλοι θα είμαστε πολύ χρήσιμοι αφού η χρονιά θα είναι πολύ μεγάλη».
Σε ερώτηση για το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής τόνισε: «Είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όπου θα τα δώσουμε όλα. Κι αυτό ώστε να είναι το ξεκίνημά ιδανικό κοιτώντας να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Κριστιάνο: «Το ευχαριστήθηκα περισσότερο από κάθε άλλο»

Την καλύτερη δυνατή επιστροφή στην δράση έκανε ο Κριστιάνο Μοράες στο φιλικό 3-0 του ΠΑΟΚ επί του Πανθρακικού.Ο Βραζιλιάνος έπαιξε για πρώτη φορά μετά τις 6 Μαρτίου, συνδυάζοντας την επανεμφάνισή του με γκολ, το οποίο μάλιστα το ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα, όπως δήλωσε μετά το παιχνίδι.

«Είμαι ευτυχισμένος που επέστρεψα από τον τραυματισμό και είμαι πάλι καλά. Ευχαριστώ τον Θεό και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να είμαι και πάλι γερός. Αισθάνομαι πολύ ανεβασμένος που έπαιξα.
Έχω βάλει και ωραιότερα γκολ στην καριέρα μου, ωστόσο το γκολ που σημείωσα σήμερα το ευχαριστήθηκα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.
Είμαι έτοιμος να παίξω αν με χρειαστεί ο προπονητής, θα προσπαθήσω να αγωνιστώ όσο καλύτερα γίνεται και να βοηθήσω την ομάδα», δήλωσε ο Κριστιάνο.

Δερμιτζάκης: Σημαντικό που επιστρέφει ο Κριστιάνο

Στην επιστροφή του Κριστιάνο στάθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του φιλικού του ΠΑΟΚ με τον Πανθρακικό.Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε επίσης και για την ακριτική ομάδα που προπονούσε μέχρι πριν από λίγο καιρό και της ευχήθηκε καλή επιτυχία και άμεση επάνοδο στην Superleague.

«Καταρχάς να πούμε ότι έγινε ένα παιχνίδι για να κρατηθούμε σε εγρήγορση πριν τη δύσκολη συνέχεια και διαλέξαμε αυτό εδώ το ματς στην Κομοτηνή γιατί το επόμενο ματς είναι σε μία εξίσου δύσκολη έδρα όπως αυτή του Αστέρα. Ο αντίπαλος είχε το βαθμό δυσκολίας που θέλαμε και πλέον μπαίνουμε σε μία δύσκολη εβδομάδα προετοιμασίας τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για την Ευρώπη», είπε αρχικά ο Δερμιτζάκης και αναφερόμενος στον Κριστιάνο υπογράμμισε:

«Είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους μετά από έξι μήνες απραξίας. Είχε καλή παρουσία και χρειάζεται δουλειά για να πάρει χρόνο στα επίσημα παιχνίδια».

Για τον Πανθρακικό δήλωσε: «Να ευχηθώ με την ευκαιρία στον Πανθρακικό που είναι μία πολύ νοικοκυρεμένη ομάδα την άμεση επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ. Τους εκτιμάω, τους αγαπάω και ελπίζω να ανέβουν γιατί το αξίζουν».

Διάστρεμμα ο Μάκος

Η κακή εμφάνιση και η ήττα στο φιλικό με τον Θρασύβουλο δεν ήταν τα μόνα αρνητικά για τον Μπάγεβιτς, ο οποίος είδε τον Μάκο να παθαίνει διάστρεμμα.Ο διεθνής μέσος δέχτηκε δυνατό χτύπημα από τον Τσιλιγκίρη επτά λεπτά πριν το τέλος και από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο άσος της ΑΕΚ αποχώρησε υποβασταζόμενος και οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπέστη διάστρεμμα στην ποδοκνημική. Το διάστημα απουσίας του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Βρήκε δίχτυα στο Άνφιλντ ο Λουίς Γκαρσία

Παρόντος του Λουίς Γκαρσία ολοκληρώθηκε το φιλικό ανάμεσα σε επίλεκτους της Λίβερπουλ και της Έβερτον στο «Άνφιλντ», προς τιμήν του Τζέιμι Κάραχερ και της 15ης σεζόν του στην πρώτη ομάδα των «ρεντς».Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 4-1, με τον άσο του Παναθηναϊκού να βοηθάει στην νίκη τους καθώς ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κάραχερ πέτυχε το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ αλλά πέτυχε και το αυτογκόλ με το οποίο η Έβερτον μείωσε το σκορ. Τα άλλα γκολ των «κόκκινων» πέτυχαν οι Κόουλ και Έκλεστον ενώ το παιχνίδι παρακολούθησαν 35.361 θεατές με τα έσοδα από τα εισιτήρια να προορίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στο παιχνίδι αγωνίστηκε και ο Στίβεν Τζέραρντ που εξασφάλισε ειδική άδεια από τον Φάμπιο Καπέλο και έπαιξε για 11 λεπτά ενώ ο Λουίς Γκαρσία έμεινε στο γήπεδο για τα πρώτα 45 λεπτά του φιλικού αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ που θέλει ο Μαρκόπουλος

O ΠΑΟΚ της νέας σεζόν «χτίζεται» στο Λιτόχωρο και ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για την προσπάθεια των παικτών του αλλά και το μπάσκετ που θέλει να παίξει ο «δικέφαλος». Ο κόουτς του ΠΑΟΚ έκανε μια πρώτη εκτίμηση για την μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας: «Θέλουμε η ομάδα να παίξει αρκετά γρήγορα και να καταφέρουμε να προσφέρουμε ένα ευχάριστο θέαμα, αλλά ταυτόχρονα να μην χάσουμε και την ουσία που είναι η νίκη. Αυτό τον συνδυασμό θέλουμε να κάνουμε».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος και αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το κλίμα που έχει η ομάδα και μακάρι να μείνουμε έτσι ως το τέλος. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τους στόχους μας, αλλά αυτό που θέλουμε κι ευχόμαστε είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε όπου και την προηγούμενη σεζόν, αλλά να κάνουμε κι ένα βήμα παραπάνω».

Στη συνέχεια ο προπονητής του «δικεφάλου» ανέφερε: «Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη σε έναν μήνα. Είναι λογικό όμως, γιατί υπάρχει βάρος από τις προπονήσεις, ενώ οι παίκτες, ειδικά αυτοί που έρχονται από άλλα πρωταθλήματα και άλλες χώρες, βομβαρδίζονται με πολλές πληροφορίες, τις οποίες θα πρέπει να αφομοιώσουν πολύ γρήγορα.

Κάποια στιγμή μάλιστα θα πρέπει να ξεμπλοκάρουμε τους παίκτες, γιατί έρχονται και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Όλα τα παιδιά προσπαθούν πολύ, αλλά είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε και για τους δύο Αμερικανούς, γιατί είναι πολύ λίγες ημέρες μαζί μας, ενώ γενικά έχουμε αρκετές απουσίες για να βγάλουμε μία ξεκάθαρη εικόνα. Λείπουν και τρεις βασικοί παίκτες ακόμη».

Μιλώντας για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στην προκριματική φάση του Eurocup, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Μάθαμε ότι ενισχύθηκε και με τον Πάρκερ, αλλά δεν μας εξέπληξε αυτό το γεγονός. Είναι ομάδα με πολλά χρήματα και υψηλό μπάτζετ και ήταν σίγουρο ότι θα έκανε τέτοιες κινήσεις από τη στιγμή που έμεινε ο ίδιος προπονητής. Είναι καλή ομάδα και ένας πολύ δυνατός αντίπαλος».

Ρομπίνιο: «Θέλω τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα»

Υψηλούς στόχους έχει βάλει ο Ρομπίνιο για τη φετινή σεζόν.Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος αποτέλεσε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Μίλαν μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, τόνισε στην εφημερίδα «Gazzetta dello Sport»:
«Ονειρεύομαι έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μίλαν και της Μπαρτσελόνα. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι δύο καλύτερες ομάδες. Βέβεια εμείς θεωρούμαστε ισχυρότεροι, όμως πρέπει να το αποδείξουμε αυτό στο γήπεδο», επεσήμανε ο Ρομπίνιο.

Όσο για τις πρώτες εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα, υποστήριξε: «Νιώθω σαν στο σπίτι μου. Υπάρχουν ήδη στην ομάδα καλοί φίλοι μου, όπως ο Ροναλντίνιο, ο Πάτο και ο Τιάγκο Σίλβα. Σίγουρα δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού στην επίθεση. Ο προπονητής θα χρησιμοποιεί όποιον παίζει καλύτερα».

Επιμένουν για Νίνη

Νέα δημοσιεύματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Αγγλία, περί ενδιαφέροντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να εντάξει στο δυναμικό της τον Σωτήρη Νίνη, τον οποίο χαρακτηρίζει 'top target' το ρεπορτάζ.

Σημερινό κείμενο τού 'tribalfootball.com' σχολιάζει ότι ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα συνεχίσει να έχει στα υπόψη του τον 20χρονο χαφ, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης, ο πεπειραμένος τεχνικός παρακολουθεί την πορεία τού Νίνη από όταν ήταν 16 ετών και έκανε τα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα τού Παναθηναϊκού και τον προορίζει για αντικαταστάτη τού Πολ Σκόουλς στην ομάδα του.

Ενδιαφέρον από Ίντερ και Μίλαν

Ακόμα, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο ενδιαφέρον των Ίντερ και Μίλαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον νεαρό άσο, το οποίο μάλιστα εκφράστηκε μέσα στην εβδομάδα! Για αυτόν τον λόγο η Μάντσεστερ Γιουν. θα πρέπει να βιαστεί αν θέλει να τον αποκτήσει, με τον συντάκτη να πιθανολογεί ότι τον Γενάρη μπορεί να γίνει επίσημη κίνηση για την απόκτησή του από την αγγλική ομάδα.

Άλλωστε, όπως γράφει το ρεπορτάζ, ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης του 20χρονου άσου. Θυμίζουμε ότι μόλις χθες είδαν το φως της δημοσιότητας παρόμοια ρεπορτάζ από τον αγγλικό Τύπο.

Ενα πολύ καλό άρθρο

Στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά επενέβη εισαγγελέας για πρωτοσέλιδο εφημερίδας και μάλιστα – απ΄ότι μαθαίνω – τράβηξε τον διευθυντή της στο αυτόφωρο.

Την ίδια στιγμή, οι μηνύσεις δίνουν και παίρνουν, μεταξύ παραγόντων και σχολιαστών, μεταξύ δημοσιογράφων και παραγωγών, μετά των πάντων.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Πως η σήψη έπιασε πάτο.

Δεν είναι μόνο θέμα των ΜΜΕ αυτό, είναι γενικότερο. Σε όλα τα επίπεδα υπάρχει θέμα.

Στη πολιτική, ακούς κάποιον να μιλάει και δεν ακούς τι λέει. Το μόνο που σου βγαίνει είναι μία άρνηση προς το πρόσωπό του. Τίποτα περισσότερο.

Από την άλλη, δεν υπάρχει ρευστό ούτε για καλημέρα. Η ανεργία ξεπερνά πλέον το 25%, αλλά και αυτοί που δουλεύουν παίρνουν ψίχουλα. Καμία στρατηγική της Πολιτείας δεν στοχοποιεί την μείωση του κόστους ζωής και όλα οδεύουν μαθηματικά στην αντίδραση.

Εγώ το βλέπω το έργο καιρό τώρα να έρχεται και για αυτό με πιάνει υπερβολικός κυνισμός σε σχεδόν όλες μου τις σκέψεις. Αλλά δεν βλέπω καμία αλλαγή των όσων ορίζουν την καθημερινότητά μας.

Για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη, μία πόλη με τεράστιες δυνατότητες, πάει να εγκλωβιστεί πάλι στα δίχτυα των κομμάτων εξουσίας.

Την ώρα που αποχωρεί ο Παπαγεωργόπουλος – επιτέλους – η επιλογή της δυνατής στο Δήμο Νέας Δημοκρατίας, είναι ο Γκιουλέκας. Καλό παιδί, αλλά συντηρητικός. Η χαρά της κάθε πεθεράς. Τέτοιο αγόρι θα ήθελε για την κόρη της, όμως αν ελπίζουμε πως με τον συγκεκριμένο θα σπάσουμε αυγά για να κάνουμε ομελέτα, είναι σα να περιμένουμε από την Μπεζεντάκου να τραγουδήσει όπερα. Ο βασιλιάς, ο στρατός μας και μία ηθική βγαλμένη από τα βιβλία του Ιούλιου Βερν, που θυμίζει στις γιαγιάδες το γούστα που έβγαζαν μικρές.

Πάλι θα πρέπει να αποφασίσουν για εμένα οι γιαγιάδες, οι παππούδες και οι βολεμένοι. Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον θα κατεβάσει. Αυτοί μάλλον το κάνουν επίτηδες, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Και στις προηγούμενες εκλογές το ίδιο έκαναν.

Η αλήθεια είναι πως τα κόμματα εξουσίας, δεν έχουν κεραίες στον κόσμο. Για την ακρίβεια, δεν μπορούν να κατανοήσουν πως τα πάντα έφτασαν στο τέλμα και πως πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές τους επιλογές.

Πως πρέπει να φρεσκάρουν το παρηκμασμένο σύστημά τους, πριν είναι αργά για τους ίδιους και για όλους μας.

Εκτός βέβαια κι αν ο στόχος τους είναι να μας εξαντλήσουν και την τελευταία μας ελπίδα για αλλαγή. Με κόστος βέβαια, την αντίδραση που θα υποστούν όταν ο κόσμος φτάσει στο αμήν.

Για αυτόν λοιπόν, αισθάνομαι πολύ τυχερός που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Αυτό το σαθρό, βρώμικο ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το.

Τουλάχιστον σε αυτό, υπάρχει εναλλαγή συναισθημάτων, εκνευρισμός, χαρά, μίσος της στιγμής, κατανόηση, συμπάθειες, αντιπάθειες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο κοινός νους.

Με αυτό, καταλαβαίνεις τουλάχιστον πως δεν πέθανες, έχεις κάτι να περιμένεις, μια Κυριακή, ένα Σάββατο, ένα ταξίδι στο εξωτερικό, στην ελληνική περιφέρεια, με παρέα ή ακόμη και μόνος. Έχει καταντήσει το μοναδικό διέξοδο.

ΥΓ Επειδή πολλά σχόλια του προηγούμενου άρθρου – κάτι αναμενόμενο – δεν κατανόησαν τον στόχο του, εξηγώ κάποια πράγματα.

Αν θεωρούσα πως το κοινό, η μάζα ή το κάθε άτομο ξεχωριστά δεν έχει την δυνατότητα να κατανοήσει πως πρέπει να φιλτράρει σε μία εποχή υπερπληροφόρησης τα πάντα, δεν θα το έγραφα.

Κακά τα ψέματα, ο ανταγωνισμός στα ΜΜΕ είναι τεράστιος όμως και θα πρέπει το κοινό που επιλέγει να ενημερωθεί από αυτά, να είναι σε θέση να τσεκάρει ποιοι τους προσφέρουν ενημέρωση, γνώση και γενικά μία οπτική που θα το βοηθήσει να διευρύνει τη σκέψη του.

Το να μην σου έχουν μάθει να επιλέγεις, δε σημαίνει πως είσαι πρόβατο, βόδι ή μοσχάρι. Ηθικό μου χρέος με αυτά που ζω καθημερινά απέναντι στο αναγνωστικό μου κοινό, είναι να του πω πως ακόμη και εγώ μπορεί να είμαι αστείος, άρα μη με διαβάζετε. Αν δεν σας προσφέρω κάτι, σβήστε με.

Ίσως το έκανα με τρόπο τέτοιο που δεν συνηθίζεται, αλλά αυτός είμαι. Σπάνια κάνω κάτι που συνηθίζεται ή σκέφτομαι με την κοινή λογική.

Κατανοώ κάποια σχόλια φίλων που δεν ξέρουν πως λειτουργώ χρόνια τώρα, αλλά αυτοί που με γνωρίζουν κυρίως από το ράδιο που είναι πιο άμεσο, κατανοούν πως έχω μία διαφορετικότητα από το μέσο όρο.

Ποτέ δεν είπα πως είμαι άγιος, ποτέ δεν το έπαιξα ο μετρ της ηθικής και ποτέ δεν απέκρυψα την σκέψη μου. Ακόμη και όταν αυτή ξέφευγε, με αποτέλεσμα βέβαια να βρεθώ ουκ ολίγες φορές στη δικαστική αίθουσα και στο πειθαρχικό της Ένωσης Συντακτών. Αλλά εγώ τουλάχιστον, τα κουσούρια μου τα πληρώνω και αισθάνομαι πολλές φορές πως είμαι από τους ελάχιστους που το κάνουν σε αυτή τη χώρα.

Συνελήφθη ο Πετρουλάκης

O διευθυντής της εφημερίδας «Μετροσπόρ», Νίκος Πετρουλάκης, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, ύστερα από εντολή του αθλητικού εισαγγελέα για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που βλέπετε στη φωτογραφία... Τρεις αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και τον πήγαν στο τμήμα όπου και παρέμεινε το βράδυ της Παρασκευής για να περάσει σήμερα Σάββατο από το αυτόφωρο.
Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε ύστερα από εντολή του εισαγγελέα, για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Mετροσπόρτ», το οποίο θεωρήθηκε διθυραμβικό για τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ συνεπλάκησαν με φίλους της Φενερμπαχτσέ!

Ο εισαγγελέας έκρινε ότι παρόμοια δημοσιεύματα υποκινούν τη βία και γι' αυτό ζήτησε τη σύλληψη του καθ' ύλην αρμόδιου, δηλαδή του υπεύθυνου της εφημερίδας.

Επίσης αναζητούνται οι δύο ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, Κ. Καραμητρούσης και Χρ. Παυλίδης, καθώς και ο αρχισυντάκτης Χρ. Νάσκας, των οποίων τα ονόματα υπήρχαν στο ρεπορτάζ. Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τρεις δημοσιογράφοι αντέδρασαν έντονα το βράδυ της Πέμπτης για τις φωτογραφίες και το περιεχόμενο του άρθρου...

Εγκώμια Καπέλο για Ντεφόε και Ρούνεϊ

Να αφήσει πίσω του την κακή παρουσία της Εθνικής Αγγλίας στο πρόσφατο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής θέλει ο Φάμπιο Καπέλο.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «λιονταριών» έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στη Βουλγαρία, ενώ ενθουσιάστηκε με τον Ζερμέν Ντεφόε, που πέτυχε τρία γκολ.
«Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο Ντεφόε είναι σε θέση να σουτάρει καλά και με τα δύο πόδια. Η παρουσία του ήταν εξαιρετική και η κίνησή του χωρίς την μπάλα ήταν πάντα αυτή που έπρεπε».

Ο Καπέλο στάθηκε και στο «αστέρι» της ομάδας του, τον Γουέιν Ρούνεϊ, καθώς είπε: «Τον έβαλα σε μία διαφορετική θέση από αυτή που παίζει συνήθως και τα πήγε περίφημα. Η ποιότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής είναι πολύ υψηλή».

Ομως ο Ιταλός προπονητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τερματοφύλακα, ιδιαίτερα μετά το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στην Εθνική Αγγλίας το τελευταίο διάστημα. Επέλεξε τον Τζο Χαρτ και είπε γι' αυτό: «Επαιξε πραγματικά πολύ καλά. Είναι ο βασικός μας τερματοφύλακας και το αξίζει».

Μουσλίμοβιτς: Θα τρώμε σίδερα για τη νίκη

Μήνυμα για την επάνοδό του στην αγωνιστική δράση, για λογαριασμό τού ΠΑΟΚ, έστειλε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, με δηλώσεις του μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στους κοιλιακούς.Ο Βόσνιος επιθετικός σχολίασε ότι δεν θα αργήσει να επιστρέψει στα γήπεδα και, όταν το κάνει, θα είναι δυνατός για να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της. «Πονάω λίγο, αλλά αυτό είναι το φυσιολογικό μετά από μια επέμβαση.

Οπως μου έχουν πει και οι γιατροί, δεν θα αργήσει η επάνοδος μου στην αγωνιστική δράση, κι αυτό είναι το πιο ευχάριστο. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα επιστρέψω απολύτως δυνατός για να βοηθήσω την ομάδα μου»
, είπε στην εφημερίδα 'Σπορ του Βορρά' ο Μουσλίμοβιτς και συμπλήρωσε για τον φετινό ΠΑΟΚ:

: «Και φέτος ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται ισχυρός και είναι ικανός να πετύχει σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το βέβαιο είναι ότι έχουμε μεγάλο πάθος και σε κάθε παιχνίδι θα... τρώμε σίδερα για τη νίκη».

Προμήθειες εκατομμυρίων σε γνωστό μάνατζερ ελέγχει το ΣΔΟΕ

Ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από γνωστό Έλληνα μάνατζερ ποδοσφαιρικών ομάδων και υποψίες για συμμετοχή του σε στοιχήματα ποδοσφαιρικών αγώνων, με προκαθορισμένο αποτέλεσμα, ελέγχει το ΣΔΟΕ.Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα-αποκάλυψη της εφημερίδας ‘Τα Νέα’, συμπληρώνοντας ότι στο επίκεντρο της έρευνας των ελεγκτικών αρχών βρίσκονται καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που καταβάλλονταν με τη μορφή προμηθειών από ποδοσφαιριστές και παράγοντες ομάδων τής Σούπερ Λίγκας προς τον συγκεκριμένο μάνατζερ. Χρήματα τα οποία, φυσικά, δεν δηλώνονταν στην Εφορία, αλλά και βεβαιώσεις που προσκόμιζε ο ίδιος στη φορολογική του δήλωση για κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από συμμετοχή του σε παιχνίδια στοιχήματος ποδοσφαιρικών ομάδων.

Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν ότι εμφάνιζε χαμηλά εισοδήματα στις φορολογικές του δηλώσεις, παρά το γεγονός ότι έχει έντονη δραστηριότητα στον χώρο των μεταγραφών, εκπροσωπώντας γνωστούς ποδοσφαιριστές. Μετά από σχετικό αίτημα ‘ανοίχθηκαν’ οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και αποκαλύφθηκε μια μεγάλη λίστα με ονόματα γνωστών ποδοσφαιριστών, παραγόντων ελληνικών συλλόγων και δικηγόρων που κατέθεταν χρήματα από το 2000 έως και σήμερα.

Ποσά που ξεκινούσαν από μερικές χιλιάδες έως 100άδες χιλ. ευρώ. Το συνολικό ποσό των συγκεκριμένων καταθέσεων ανέρχεται στα 26 εκατομμύρια ευρώ (4 εκ. από παίκτες και παράγοντες, 5 εκ. από κέρδη μέσω του στοιχήματος και άλλα 5 από τα συνολικά 26 μέσω καταθέσεων από τρίτους)!

Μάλιστα, στο διάστημα 2001-03 είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις βεβαιώσεις από πρακτορείο για τα κέρδη από το στοίχημα, τα οποία άγγιζαν τα τρία εκ. ευρώ! Για αυτό και στο ΣΔΟΕ υποψιάζονται την εμπλοκή του σε παράνομες δραστηριότητες.

Το δημοσίευμα αναφέρει αναλυτικά:

Ένα μυστηριώδες κουβάρι φοροδιαφυγής, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μεγάλης διαπλοκής ανθρώπων του ποδοσφαίρου έχει αρχίσει να ξετυλίγεται από έρευνα που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ σε γνωστό μάνατζερ ποδοσφαιρικών ομάδων. Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που καταβάλλονταν με τη μορφή προμηθειών από ποδοσφαιριστές και μεγαλοπαράγοντες ομάδων της Σούπερ Λιγκ προς τον γνωστό μάνατζερ τα οποία δεν δηλώνονταν στην Εφορία αλλά και βεβαιώσεις που προσκόμιζε ο ίδιος στη φορολογική του δήλωση για κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από συμμετοχή του σε παιχνίδια στοιχήματος ποδοσφαιρικών ομάδων βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης. Μίας υπόθεσης η οποία, όπως λένε άνθρωποι που τη χειρίζονται, δεν εμφανίζει μόνο φορολογικό ενδιαφέρον αλλά και σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και υποψίες για συμμετοχή σε στοιχήματα σε προκαθορισμένα παιχνίδια ποδοσφαιρικών ομάδων.
«ΤΑ ΝΕΑ» διαθέτουν τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης, όπως και τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων, τα οποία δεν μπορούν να δημοσιεύσουν ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα από τις αρμόδιες αρχές. Γι΄ αυτό και στο ρεπορτάζ αυτό γίνεται αναφορά μόνο στα αρχικά ονόματα των εμπλεκομένων στη υπόθεση.
Ολα άρχισαν όταν από το ΣΔΟΕ δόθηκε εντολή για έλεγχο στον γνωστό μάνατζερ Α.Τ. που συμμετέχει σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών από ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο συγκεκριμένος μάνατζερ, παρά την «πλούσια» δραστηριότητά του στον χώρο των μεταγραφών και τα γνωστά ονόματα των ποδοσφαιριστών που εκπροσωπεί, εμφάνιζε πολύ λίγα εισοδήματα στις φορολογικές του δηλώσεις και στις εταιρείες στις οποίες φέρεται να είναι ιδιοκτήτης. Οταν η έρευνα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προχώρησε στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, μια μεγάλη λίστα με ονόματα καταθετών αποκαλύφθηκε στους ελεγκτές. Γνωστοί ποδοσφαιριστές, μεγαλοπαράγοντες ελληνικών ομάδων και δικηγόροι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ανθρώπων που είχαν καταθέσει χρήματα, από μερικές χιλιάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, στους λογαριασμούς του μάνατζερ από το 2000 έως και σήμερα, με το συνολικό ποσό των καταθέσεων αυτών να ανέρχεται σε 26 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλα κέρδη

Από αυτά, τα περίπου 4 εκατ. ευρώ προέρχονταν από καταθέσεις ποδοσφαιριστών καθώς και γνωστών παραγόντων μεγάλων ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Πέντε εκατ. ευρώ αποδίδονται σε καταθέσεις τρίτων προσώπων στους λογαριασμούς του, ενώ επιπλέον 5 εκατ. ευρώ προέρχονταν από κέρδη που είχε ο συγκεκριμένος μάνατζερ από τη συμμετοχή του στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Για τη συγκεκριμένη πτυχή της συμμετοχής του σε παιχνίδια του ποδοσφαιρικού συστήματος, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους ελεγκτές της υπόθεσης το γεγονός ότι στις φορολογικές δηλώσεις τριών ετών (2001-2003) ο μάνατζερ Α.Τ. είχε συμπεριλάβει βεβαιώσεις από πρακτορεία ότι κέρδισε αρκετά μεγάλα ποσά από τη συμμετοχή του σε παιχνίδια του ποδοσφαιρικού στοιχήματος. Σύμφωνα με τις βεβαιώσεις, στο διάστημα των ετών αυτών ο μάνατζερ κέρδισε από το στοίχημα του ποδοσφαίρου 3 εκατ. ευρώ! Ποσό που θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο, γι΄ αυτό και οι ελεγκτικές αρχές υποψιάζονται όχι μόνο ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συμμετοχή σε «προκαθορισμένο» στοίχημα.

Στη λίστα ποδοσφαιριστές και παράγοντες
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα των καταθετών «πελατών» του Α.Τ. τόσο για την ταυτότητά τους όσο και για το ύψος των ποσών που κατέθεταν. Οι περισσότεροι από τον κατάλογο αυτό είναι ποδοσφαιριστές ομάδων Σούπερ Λιγκ (ή της Α΄ Εθνικής από το 2006 και πριν), ενώ δεν λείπουν και ποδοσφαιριστές της Φούτμπολ Λινγκ. Υπάρχουν και ονόματα παραγόντων των ομάδων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και πολύ γνωστός διοικητικός παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ που πρωταγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ. Ο συγκεκριμένος παράγοντας με τα αρχικά Γ.Λ. φέρεται να έχει καταθέσει στους λογαριασμούς του μάνατζερ 236.000 ευρώ τη διετία 2001-2002. Γνωστός ξένος ποδοσφαιριστής που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλη ελληνική ομάδα με τα αρχικά Ρ. Dj. φέρεται να είχε καταβάλει στον μάνατζερ το 2000 και το 2003 συνολικά 175.000 ευρώ. Αλλος ποδοσφαιριστής που έπαιζε σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης με τα αρχικά Π.Κ. από το 2003 έως το 2007 είχε καταθέσει 135.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, ποδοσφαιριστής μεγάλης ΠΑΕ της Κεντρικής Ελλάδας από το 2000 έως το 2004 είχε καταθέσει στον μάνατζερ 121.000 ευρώ. Επίσης το μεγαλύτερο ποσό, 460.000 ευρώ, φέρεται να έχει δώσει στον μάνατζερ από το 2000 έως το 2007 ο ποδοσφαιριστής Σ.Κ. που έπαιζε σε μεγάλη ομάδα της Κεντρικής Μακεδονίας. Βεβαίως οι καταθέσεις αυτές από την πλευρά των παικτών ή ακόμη και των παραγόντων μπορεί να αφορούν καθ΄ όλα νόμιμα ποσά που κατέβαλαν για προμήθειες από μεταγραφές. Ποσά, τα οποία όμως θα πρέπει και αυτοί να τα δικαιολογούν από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην Εφορία τα προηγούμενα χρόνια. Η φήμη του έφθασε στο εξωτερικό Το όχημα του μεγαλομάνατζερ για την είσοδό του στον χώρο του ποδοσφαίρου υπήρξε γνωστός ποδοσφαιριστής. Κοντά στα 11 χρόνια κράτησε αυτή η σχέση και ο ένας παίκτης έφερνε τον άλλο. Η επιτυχία στις μεταγραφές, μια επιτυχής συμφωνία ήταν το διαβατήριο για την επόμενη δουλειά. Κάπως έτσι, ο μάνατζερ έφτασε στο σημείο να μην πηγαίνει ο ίδιος στους άσους, αλλά να συμβαίνει το αντίστροφο. Ο μάνατζερ είχε την ευκαιρία να αναπτύξει δίκτυο γνωριμιών και σχέσεων με σημαντικούς παράγοντες. Παράλληλα, είχε επαφές και με πρωτοκλασάτους προπονητές. Η φήμη του μάνατζερ έφτασε και στο εξωτερικό. Κυρίως στη Γερμανία και την Κροατία, όπου γνώριζε καλά πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε δικαστικές περιπέτειες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σταδιακά, το όνομα του μάνατζερ ενεπλάκη και σε ομάδες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν πως με κάποιον τρόπο «ήλεγχε» περισσότερες από τρεις, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για σχέσεις με πρώην παράγοντες που τώρα βρίσκονται στο εξωτερικό.

Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε στους «32» ο Ναδάλ

Ο Ράφαελ Ναδάλ δυσκολεύτηκε κόντρα στον Ντένις Ιστόμιν, αλλά δεν το έβαλε κάτω και ξεπέρασε το εμπόδιο του αντιπάλου του, επικρατώντας με 6-2, 7-6(5), 7-5.Ο Ισπανός αριστερόχειρας τενίστας δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Αμερικανικό Όπεν. Δεν ξέρουμε αν τελικά θα κατακτήσει το τελευταίο Γκραν Σλαμ της χρονιάς, αλλά το σίγουρο είναι ότι με τέτοιες εμφανίσεις, δεν αποκλείεται να τον δούμε στον τελικό. Επόμενος αντίπαλος του Ναδάλ στους «32» της διοργάνωσης είναι ο Ζιλ Σιμόν.

Επίσης, την πρόκριση για τον γ’ γύρο πήραν και ο Ισπανός Φερέρ (6-3, 6-4, 6-4 τον Μπέκερ), ο Αργεντινός Ναλμπάντιαν (7-5, 6-4, 6-2 τον Σερά) και θα αντιμετωπίσει τον Φερνάντο Βερντάσκο (Νο8 του ταμπλό). Ο Άντι Μάρει δεν χρειάσθηκε να… ιδρώσει απέναντι στον Τζαμαϊκανό Μπρόουν, που νίκησε με 7-5, 6-3, 6-0. Το έργο του Σκοτσέζουν δυσκολεύει στη συνέχεια, αφού θα βρεθεί στο δρόμο του ο Σουηδός Στάνισλας Βάβρινκα που νίκησε τον Αργεντινό Τσέλα με 7-5, 6-3, 6-4.

Στις γυναίκες, η Άννα Ιβάνοβιτς είναι η έκπληξη του US Open, αφού είχε αρκετό καιρό να φτάσει τόσο μακριά σε Γκραν Σλαμ διοργάνωση. Η Σέρβα πήρε την πρόκριση για τους «16» του αμερικανικού Όπεν, αλλά τώρα καλείται να κάνει την υπέρβαση, αφού θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κιμ Κλάιστερς.

Του λείπει ο Μοντεστό

Κάτι παραπάνω από αισθητή είναι η απουσία του Φρανσουά Μοντεστό από τη Μονακό όπως αποκαλύπτει με δημοσιεύματα του ο γαλλικός Τύπος.

Ο πρώην άσος των Μονεγάσκων ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες για την επιλογή του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του φαίνεται πως δεν έχει ξεχαστεί στη Γαλλία.

Όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος ο προπονητής της Μονακό, Γκι Λακόμπ αναπολεί τις ημέρες που ο παίκτης του Ολυμπιακού βρισκόταν στην ομάδα του και είχε παρουσίες στη βασική ενδεκάδα της.

«Την κρατάει σταντ μπάι»

Μόνο αισιοδοξία δεν μπορεί να υπάρχει στην ΑΕΚ σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Ραφίκ Τζιμπούρ, αν λάβουμε υπόψη μας τα δημοσιεύματα από την Αλγερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα «LeButeur.com», ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός δεν βιάζεται να επεκτείνει τη συνεργασία του με τους «κιτρινόμαυρους», αλλά στόχος του είναι να φύγει στο εξωτερικό ως ελεύθερος! Και μάλιστα, επιθυμία του είναι να καταφέρει με τις εμφανίσεις του μέσω του Γιουρόπα Λιγκ να προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων…

Είναι γνωστό πως η ΑΕΚ προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να πείσει τον Τζιμπούρ να μείνει και μετά τον Ιούνιο του 2011, όπου λήγει το συμβόλαιό του. Αλλά ο «τρομοκράτης» φαίνεται πως έχει διαφορετικά σχέδια και στην Ένωση κινδυνεύουν να τον χάσουν, αφού ο παίκτης θα έχει το δικαίωμα από τον Ιανουάριο να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε σύλλογο επιθυμεί, χωρίς οι «μνηστήρες» να χρειασθεί να πληρώσουν τον «δικέφαλο».

«Ο Τζιμπούρ αρνείται να συζητήσει»

Σε γενικές γραμμές, το δημοσίευμα αναφέρει: «Ως γνωστόν, η διοίκηση της ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με τον Τζιμπούρ για την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. Θα πρέπει όμως, να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να τον πείσουν να μείνει. Ο Ραφίκ αρνείται να συζητήσει για το άμεσο μέλλον του με την ομάδα. Παίκτης με εκπληκτική ντρίμπλα, ο Τζιμπούρ εξακολουθεί να προτιμά να περιμένει. Περιμένει προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες καλύτερες και σε αγωνιστικό και σε οικονομικό επίπεδο».

Συνάντηση με Λυπημένο την Τρίτη

Πάντως, ο Σταύρος Αδαμίδης θα έχει την ερχόμενη Τρίτη (07/09) συνάντηση με τον μάνατζερ του Τζιμπούρ, Γιάννη Λυπημένο, όπου ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα μάθει αν ο 26χρονος επιθετικός θα πει το «ναι» στην πρόταση της Ένωσης για επέκταση της συνεργασίας τους. Στο νέο του συμβόλαιο έχουν αυξηθεί οι ετήσιες αποδοχές του, από 600.000 ευρώ σε 700.000 ευρώ, ενώ το κασέ του μπορεί να φτάσει με τα μπόνους ως και το 1,1 εκατ. ευρώ.

Τα διαρκείας για Γιουρόπα

Από την προσεχή Πέμπτη θα αρχίσει η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, όπως ανακοίνωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσε που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, ότι από την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010 θα ξεκινήσει η πώληση εισιτηρίων διαρκείας για τους αγώνες των ομίλων του UEFA Europa League 2010-2011.
Οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθευτούν μεμονωμένα εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 (εκτός Κυριακής), μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου 2010 από τα εκδοτήρια της Τούμπας και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από το Internet.

Πακέτα εισιτηρίων για όλους τους αγώνες θα διατίθενται μόνο για τους κατόχους διαρκείας που θέλουν να ανανεώσουν τη θέση τους. Η διαδικασία ανανέωσης θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2010. Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, οι θέσεις που δεν ανανεώθηκαν, θα ελευθερωθούν ως μεμονωμένα εισιτήρια.

Οι τιμές των πακέτων που ισχύουν μόνο για τους κατόχους εισιτηρίων είναι οι εξής:
Θύρα 1: 150 €
Θύρες 2, 3: 120 €
Θύρες 5, 6: 90 €
Θύρες 4, 4α: 50 €
Θύρες 7, 7a: 60 €

Οι τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων, θα είναι οι εξής:

Θύρα 1: 80 €
Θύρες 2, 3: 60 €
Θύρες 5, 6: 40 €
Θύρες 4, 4α: 20 €

Και ο Άρης για Νοντά

Ο Σαμπανί Νοντά αποτελεί ένα από τα... «hot» ονόματα της μεταγραφικής αγοράς, καθώς ο 32χρονος έμπειρος επιθετικός είναι ελεύθερος και φαίνεται να απασχολεί αρκετούς γαλλικούς και ελληνικούς συλλόγους, μεταξύ αυτών και τον Άρη όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ. Τον Σαμπανί Νοντά επιθυμεί να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του ο Άρης, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για «παιχνίδι» του Κονγκολέζου επιθετικού με τους «κίτρινους» αλλά και τις Νις και Τουλούζ.
Ο Νοντά που έμεινε ελεύθερος από τη Γαλατάσαραϊ τον περασμένο Ιούνιο, έχει φορέσει τη φανέλα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων όπως η Ρόμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το κασέ του είναι πολύ υψηλό.

Οι διοικούντες του μακεδονικού συλλόγου πάντως είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν μέχρι 250.000 ευρώ για την απόκτηση ελεύθερου επιθετικού και αν ο πολύπειρος άσος ρίξει τις απαιτήσεις του, τότε μπορεί να γίνει η μεταγραφή.
Για τον Νοντά πάντως ενδιαφέρθηκαν τις προηγούμενες μέρες και άλλοι ελληνικοί σύλλογοι όπως η Καβάλα και ο Παναθηναϊκός αλλά το θέμα δεν προχώρησε λόγω των υψηλών απαιτήσεων του Κονγκολέζου.

Συζήτηση διοίκησης-παικτών για τα πριμ

Τις προτάσεις της διοίκησης για τα πριμ επίτευξης στόχων τη νέα αγωνιστική περίοδο, μετέφεραν χθες στους συμπαίκτες τους οι Χαλκιάς, Κοντρέρας και Γκαρσία.Οι τρεις αρχηγοί γνωστοποίησαν στο υπόλοιπο ρόστερ όσα είχαν ακούσει από τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του και μέσα στις επόμενες ημέρες οι παίκτες τής ομάδας ετοιμάζουν τις αντιπροτάσεις τους.

Αναμένεται να βρεθεί άμεσα η 'χρυσή τομή' και να υπογραφεί ο νέος εσωτερικός κανονισμός, ενώ από τη διοίκηση έχουν ενημερώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα ότι σύντομα θα υπάρξουν πληρωμές, παρά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα.

Η sexy Αννα (Πρέλεβιτς) «μιλάει»...

Φόρεσε το στέμμα της πιο όμορφης Ελληνίδας για το 2010 η Άννα Πρέλεβιτς και τώρα... αποκαλύπτεται για χάρη του gazzetta.gr! Η sexy κόρη του Μπάνε Πρέλεβιτς, ΠΑΟΚτζού μέχρι κόκαλο, ανοίγει την καρδιά της, θυμάται τι πανηγύρισε πιο πολύ και κάνει όνειρα.

Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια είναι περιττά και η εικόνα μιλάει από μόνη της («να 'χα χίλια... μάτια δεν λέει το τραγούδι;), εμείς τα αποκαλύπτουμε όλα! Γιατί, η Άννα όχι μόνο «μιλάει» στο... γυαλί, αλλά έχει πολλά να δηλώσει στον γραπτό Τύπο. Κορίτσι έξω καρδιά, δεν ξέχασε ότι το gazzetta.gr τη στήριξε από την πρώτη στιγμή στα καλλιστεία, και σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μας μιλάει για τα όνειρά της, εκείνο το... διαβολεμένο τρίποντο του Πέτζα κόντρα στον Ολυμπιακό, το γκολ του Χαριστέα, τον πατέρα της, το αμόρε και την Εθνική Ελλάδος. Μια συνέντευξη που έγινε μετά τον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος στο Λας Βέγκας.

- Η ομορφιά τελικά είναι ο δρόμος που ανοίγει ακόμη και καλά κλειδωμένες πόρτες;

Πιστεύω ότι η ομορφιά είναι το πρώτο βήμα, γιατί είναι η πρώτη εντύπωση. Μετά όμως είναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα που μετράει για να πετύχεις και να φτάσεις ψηλά.

- Οι προτάσεις έρχονται βροχή ή με ρυθμό… ψιχάλας;

Βροχή, αλλά πρέπει να κάνω τις σωστές κινήσεις και να παίρνω τις σωστές αποφάσεις.

-Η ενασχόλησή σου με τον αθλητισμό; Από μικρή ηλικία;

Αγαπώ πολύ τα αθλήματα! Από μικρή ήθελα (από μόνη μου) να ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα όσο πιο πολλά σπορ μπορούσα.

-Θα σε δούμε και στην τηλεόραση, που όπως έχεις πει θέλεις να ασχοληθείς;

Αυτό είναι το όνειρό μου: κάποια στιγμή να είμαι στην τηλεόραση γιατί είναι κάτι που σπούδασα και πιστεύω μπορώ να είμαι πολύ καλή και να προσφέρω κάτι καινούργιο.

-Πήγαινες στο γήπεδο τότε που έπαιζε ο πατέρας σου;

Θυμάμαι που είχα πάει 2-3 φορές όταν ήμουν μικρή να τον δω να αγωνίζεται. Αλλά πιο καλά θυμάμαι, που πήγαινα με την αδερφή μου (Τέα) όταν ο πατέρας μου ήταν προπονητής. Ήμασταν και πιο μεγάλες και πηγαίναμε πιο συχνά.

-Τι θυμάσαι ή τι σου έχουν πει από εκείνες τις μεγάλες του βραδιές με τον ΠΑΟΚ;

Όλοι μου λένε ότι ήταν οι καλύτερες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ!

-Τι σου είπε ο Μπάνε Πρέλεβιτς πριν από τον διαγωνισμό ομορφιάς και τι μετά;

Μου είπε να μην ακούω τίποτα και κανέναν. Είτε είναι αρνητικά σχόλια είτε θετικά, και να κοιτάζω μόνο τη δουλειά μου.Και τώρα, μετά τον διαγωνισμό, τα ίδια μου λέει!

-Μπάσκετ ή ποδόσφαιρο;
Τι ερώτηση είναι αυτή!;! Εννοείται ΜΠΑΣΚΕΤ!

-Στενοχωρήθηκες με τον αποκλεισμό-αυτοκτονία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;

Ναι, στενοχωρήθηκα γιατί πιστεύω ότι η ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ αξίζει τα καλύτερα. Το λέω γιατί έχει κάνει τρομερή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, θα δείτε, θα έρθουν και καλύτερες στιγμές!

-Τι θέλεις να πεις στους χιλιάδες φίλους που έχεις αποκτήσει στο gazzetta.gr, σε αγαπάνε και σε στήριξαν από την πρώτη στιγμή (στο διαγωνισμό ομορφιάς του ΑΝΤ-1) με τα μηνύματά τους;

Τα λόγια είναι περιττά… Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.

-Στον αθλητισμό ο πήχυς σταδιακά μπαίνει και πιο ψηλά; Ο δικός σου που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει;

Πιστεύω ο κάθε στόχος σου είναι ο πήχυς που μπαίνει πιο ψηλά, ολοένα και πιο ψηλά. Επειδή έχω πάρα πολλούς στόχους και ως άνθρωπος θέλω πάντα να είμαι η καλύτερη που μπορώ στη δουλειά μου, πιστεύω πάντα σε κάτι παραπάνω. Και όλους τους στόχους μου να πετύχω, πάλι ο πήχυς θα μπει πιο ψηλά. Γιατί θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να παραμείνω στην κορυφή, όταν θα φτάσω.

-Επηρεάστηκε η προσωπική σου ζωή μετά τον τίτλο της πιο ωραίας Ελληνίδας, που κατέκτησες;

Καθόλου!

-Διακοπές πού έκανες;

Δεν πρόλαβα να κάνω πολλές διακοπές. Είχα μία εβδομάδα μόνο και πήγα για λίγες μέρες Χαλκιδική και Μύκονο.

-Πηγαίνεις βλέπεις το αγόρι σου (Χαριτόπουλο) στους αγώνες μπάσκετ;

Εννοείται! Όποτε μπορώ πηγαίνω. Μου αρέσουν πολύ οι αγώνες μπάσκετ και ειδικά όταν παίζει δικός μου άνθρωπος.

-Η αδερφή σου είναι… επίσης κούκλα. Σου είχε εκμυστηρευτεί αν ήθελε κι εκείνη κάποια στιγμή να θέσει υποψηφιότητα για καλλιστεία ομορφιάς;

Όχι! Γενικά οι δυο μας πάντα κάνουμε τα ίδια πράγματα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν την ενδιαφέρει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο στο μέλλον.

-Με τις σπουδές σου στο Λονδίνο τι γίνεται; Θα συνεχίσεις; Που βρίσκεσαι;

Σπούδαζα τρία χρόνια στο Λονδίνο Media and Communications και μόλις πήρα το Bachelor πτυχίο μου. Φέτος θα κάνω Μάστερ στο Mediteranean College της Αθήνας, που ήταν χορηγός και στον διαγωνισμό ομορφιάς. Και στο μέλλον θα ήθελα να πάω Λονδίνο για άλλο ένα μεταπτυχιακό. Όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο.

-Πώς σκέφτεσαι τον εαυτό σου στα 30;

Θέλω να έχω μια δουλειά που αγαπώ και να είμαι στην προσωπική μου ζωή όπως είμαι τώρα.

-Ποιο γκολ έχεις πανηγυρίσει πιο πολύ στη ζωή σου και ποιο… καλάθι;

Το γκολ του Χαριστέα στον τελικό του Euro το 2004. Και στο μπάσκετ το τρίποντο σε «νεκρό» χρόνο του Πέτζα Στογιάκοβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό το 1998!

-Χόμπι;

Μουσική, θαλάσσια σπορ, βιβλία και ξένες σειρές.

- Αγαπημένη ταινία;

«Bringing down the house».
-Αγαπημένη έξοδος;

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση. Οπουδήποτε να είμαι με καλή παρέα.

-Από την Αθήνα συμπαθείς κάποια ομάδα;

Όχι, αλλά όποτε παίζει η Εθνική ομάδα, θέλω να πηγαίνω σε κάθε αγώνα!

Ισόπαλη η Ελλάδα

Την ώρα που η Κροατία έκανε «2» στην Λετονία, η κακή σε απόδοση εθνική Eλλάδος, ξύπνησε αργά και έμεινε στο «Χ» (1-1) με την Γεωργία ξεκινώντας με το αριστερό τους αγώνες της στα προκριματικά του Euro 2012! Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική σε σύστημα 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη και τους Σεϊταρίδη και Σπυρόπουλο στα άκρα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο, ενώ στον ρόμβο της μεσαίας γραμμής ο ανασταλτικός χαφ ήταν ο Κατσουράνης, αριστερά ο Καραγκούνης, δεξιά ο Τοροσίδης και ο Σαμαράς ως επιθετικός μέσος. Στην επίθεση, ο Σάντος επέλεξε αναμενόμενα τους Γκέκα και Σαλπιγγίδη.

Ψυχρολουσία από την αρχή
Δυστυχώς για την Εθνική ομάδα, οι Γεωργιανοί την ανάγκασαν από νωρίς να κυνηγά στο σκορ! Οι Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος αδράνησαν να καλύψουν χώρο στην κάθετη μπαλιά του Κομπιασβίλι και ο Ιασβίλι δεν αστόχησε απέναντι στον Σηφάκη γράφοντας το 1-0.

Αναιμική αντίδραση
Η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η ανάπτυξή του παιχνιδιού της ήταν ιδιαίτερα... βιαστική, με τους Σπυρόπουλο, Καραγκούνη και Τοροσίδη να βγάζουν σέντρες κατευθείαν στα... κεφάλια των Γεωργιανών αμυντικών. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερες τοποθετήσεις και σε συνδυασμό με το ότι είναι πιο ψηλοί από τους Γκέκα, Σαλπιγγίδη, κατάφερναν να απομακρύνουν εύκολα όλους τους κινδύνους. Μέσα σε όλα αυτά, οι δύο επιθετικοί του Σάντος δεν μπορούσαν να συνεργαστούν σε καμία περίπτωση, ενώ η Εθνική δεν είχε βοήθειες ούτε από τον Σεϊταρίδη (ο οποίος δεν ανέβαινε) αλλά ούτε και από τους Σαμαρά, Καραγκούνη οι οποίοι άλλαζαν αρκετά συχνά θέσεις στον ελληνικό ρόμβο.

Ευκαιρίες με Σάλπι, Αβραάμ
Το πρώτο ημίχρονο 30ο λεπτό κύλησε με την Εθνική να μην κάνει ούτε μία σπουδαία ευκαιρία -κάτι λογικό αφού οι σέντρες ήταν προπόνηση για τους Γεωργιανούς οι οποίοι με την σειρά τους προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα αλλά απείλησαν εν τέλει μόνο μια φορά, με το μακρινό σουτ του Κιζανσβίλι.

Η αλλαγή συστήματος μετά το 30' σε 4-3-3 (Σαμαράς αριστερά, Σαλπιγγίδης δεξιά, Τοροσίδης-Καραγκούνης στον άξονα με τον πρώτο να έχει σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς) δεν βοήθησε πολύ στην δημιουργία φάσεων από συντονισμένες ομαδικές προσπάθειες. Η Ελλάδα αρκέστηκε στις ατομικές ενέργειες από τις οποίες προήλθαν οι δύο μεγαλύτερες στιγμές. Πρώτα με τον Σαλπιγγίδη που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ στο 38' , ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το μακρινό σουτ του Αβραάμ Παπαδόπουλου ανάγκασε τον Ρεβισβίλι σε πολύ δύσκολη απόκρουση.

Δυνατό ξεκίνημα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυνατά για την Εθνική ομάδα που κατάφερε να φτάσει σε θέση βολής δύο φορές στα πρώτα λεπτά, όμως τόσο ο Γκέκας όσο και ο Σαλπιγγίδης δεν βρήκαν στόχο από πολύ κοντά χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση! Σε σχέση με το πρώτο μέρος, οι διεθνείς στην αρχή του δευτέρου πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν περισσότερες σίγουρες και λιγότερο βιαστικές μεταβιβάσεις, όμως η πίεση και το άγχος άρχισαν να κάνουν πιο έντονη την εμφάνισή τους.

Ισοφάριση με Σπυρόπουλο
Ο Σάντος έβαλε τον Νίνη αντί του Σαμαρά, η Εθνική ωστόσο ξαναέγινε γρήγορα… νωθρή, με αποτέλεσμα μέχρι το 72’ να κυλήσει μεγάλο μέρος παιχνιδιού χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Σε εκείνο το σημείο, και ενώ ο Σάντος είχε φορτώσει την περιοχή βάζοντας τον Μήτρογλου αντί του Σεϊταρίδη, η Ελλάδα έφερε το παιχνίδι στα ίσια, όταν μετά από γύρισμα του Σαλπιγγίδη και τακουνάκι του Γκέκα, η μπάλα απομακρύνθηκε προς τον Σπυρόπουλο που με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 1-1!

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, η Εθνική προσπάθησε να πετύχει και το γκολ της ανατροπής, λίγο έλειψε όμως να δεχτεί ψυχρολουσία αλλά ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά στο μακρινό σουτ του Κιζανσβίλι στο 76’. Οι παίκτες του Σάντος δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν στροφές, αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν αρκετές φορές μπροστά, ειδικά με τον… δαιμόνιο Ανανίτζε.

Οι στημένες φάσεις των τελευταίων λεπτών δεν απέδωσαν καρπούς, το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 88’ ήταν καθαρό οφσάιντ, o Αβραάμ έσωσε στις καθυστερήσεις την Ελλάδα από... έμφραγμα μετά την προσπάθεια του Ανανίτζε, ο Μήτρογλου δεν βρήκε καλά την μπάλα στο τέλος και έτσι η Εθνική του Σάντος έκαναν κακή πρεμιέρα στα προκριματικά του Euro.


ΜΑΝ OF THE MATCH: Σπουδαία εμφάνιση από τον Κομπιασβίλι. Ο 33χρονος άσος είχε εξαιρετική παρουσία στον χώρο του κέντρου, έκλεινε χώρους ενώ βοηθούσε την Γεωργία να βγαίνει μπροστά με επικίνδυνες πάσες. Η ασίστ στου στο γκολ του Ιασβίλι έπιασε στον ύπνο την ελληνική ομάδα και έβαλε τις βάσεις για θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Κετσπάγια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πάλεψε περισσότερο από όλους τους διεθνείς. Ο λόγος για τον Σαλπιγγίδη που είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 38’ και στις αρχές του δευτέρου μέρους. Από τα δεξιά προκάλεσε αρκετά ρήγματα, παρότι έπαιζε απέναντι στον Καλάτζε, ενώ από αυτόν ξεκίνησε η φάση της ισοφάρισης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε κακή μέρα ήταν αρκετοί διεθνείς, όμως περισσότερο από όλους ο Φάνης Γκέκας. Ο φορ της Άιντραχτ δεν είχε σωστές τοποθετήσεις, δεν έκανε τις κατάλληλες κινήσεις για να ξεμαρκαριστεί ενώ στην φάση που του δόθηκε η ευκαιρία να ισοφαρίσει, στις αρχές του δευτέρου μέρους, έστειλε την μπάλα στις… γραμμές του ηλεκτρικού.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 0-1, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο είχε ανέβει πιο ψηλά από ό,τι έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να σταματήσει την μπαλιά του Κοβιασβίλι και να καλύψει τον χώρο που θα κινούταν ο Ιασβίλι. Γκάφες μπορούν να χαρακτηριστούν και οι μεγάλες ευκαιρίες των Γκέκα και Σαλπιγγίδη στις αρχές του δευτέρου μέρους. Αφμότεροι από θέση βολής δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και να δώσουν στην Εθνική ένα 40λεπτο που θα μπορούσε να ανατρέψει πλήρως τον αγώνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Παρά τις διαμαρτυρίες της εξέδρας και των διεθνών, ο Κάρλος Κλος Γκόμεζ είχε σωστά σφυρίγματα. Ορθές οι κίτρινες που έδειξε, ενώ σε ένα σπρώξιμο στον Τοροσίδη στο πρώτο μέρος που υπήρξαν φωνές για πέναλτι, σωστά δεν έδειξε κάτι. Καθαρό οφσάιντ το γκολ που ακυρώθηκε για την Ελλάδα στο 88’.