Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τα ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας!!

Σε διάστημα πέντε αγωνιστικών «στριμώχνονται» τα ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας φέτος.

Τα ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας
Από τα μέσα του πρώτου γύρου θα ξεκινήσουν τα ντέρμπι μεταξύ των «μεγάλων» στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι θα γίνει την 7η αγωνιστική στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός, δε, θα μπει αργότερα στο… χορό, αλλά όταν θα το κάνει θα μπει για τα καλά.

Κι αυτό διότι στη 10η αγωνιστική θα γίνει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ την αμέσως επόμενη οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν στο «Καραϊσκάκη» τον ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά», απ’ την πλευρά του, θα έχει επίσης δυο «κολλητά» ντέρμπι, καθώς τη 12η αγωνιστική θα υποδεχθούν στην Τούμπα τον συμπολίτη Άρη.


Αναλυτικά τα ντέρμπι

7η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

11η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

12η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Άρης

Η 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας!!

Χωρίς ντέρμπι και με «έξοδο» από το Λεκανοπέδιο μονάχα για τον Ολυμπιακό θα είναι η πρεμιέρα της φετινής Σούπερ Λίγκας.

Η 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας
Μόνο ο Ολυμπιακός -από τους θεωρητικά «μεγάλους» της Σούπερ Λίγκας- θα ξεκινήσει μακριά από το «σπίτι» του το φετινό πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στη Μυτιλήνη για ν’ αντιμετωπίσουν την ΑΕΛ Καλλονής, ενώ από τις έδρες τους θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ -φιλοξενώντας Παναιτωλικό και SKODA Ξάνθη αντίστοιχα.


Αναλυτικά η 1η αγωνιστική

ΟΦΗ-Πανιώνιος
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ-SKODA Ξάνθη
Απόλλων Σμύρνης-Άρης
Πλατανιάς-Βέροια
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
ΑΕΛ Καλλονής-Ολυμπιακός
Λεβαδειακός-Πανθρακικός
Ατρόμητος-Εργοτέλης

Ψήφος εμπιστοσύνης σε Μώραλη!!

Την καθολική αποδοχή των ομάδων της Σούπερ Λίγκας διατήρησε ο Γιάννης Μώραλης. Με ομόφωνη απόφαση, ο νυν πρόεδρος θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στη θέση του.

Ψήφος εμπιστοσύνης σε Μώραλη
Ο πρώτος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας που θα εξαντλήσει τη θητεία του θα γίνει ο Γιάννης Μώραλης.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση της διοργανώτριας ο νυν επικεφαλής του Δ.Σ. εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν.

Υπενθυμίζοντάς ωστόσο ότι όλοι οι προκάτοχοί του είχαν μείνει μονάχα την πρώτη από τις δυο χρονιές στη θέση, ουσιαστικά ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης.

Αυτή λοιπόν του δόθηκε καθολικά, με καμία ομάδα να μην εκφράζει ενστάσεις και την απόφαση να παραμείνει πρόεδρος του συνεταιρισμού να λαμβάνεται ομόφωνα.


Αναλυτικά οι αποφάσεις της σημερινής Γενικής Συνέλευσης

1) Εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-14.

2) Εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Κ20 αγωνιστικής περιόδου 2013-14

3) Εγκρίθηκε ομόφωνα να συνεχιστεί και για την αγωνιστική περίοδο 2013-14 η προεδρία του κ. Γ. Μώραλη.

Μόνο 17,1 εκ. ευρώ στο ταμείο της Σαντος από τον Νεϊμάρ!!

Στην αποκάλυψη πως ο βραζιλιάνικος σύλλογος, καρπώθηκε ούτε καν το ένα τρίτο από τα χρήματα που έδωσε η Μπαρτσελόνα, προχώρησε το Radio Globo της Βραζιλίας

Μόνο 17,1 εκ. ευρώ στο ταμείο της Σαντος από τον Νεϊμάρ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Βραζιλιάνων, το κέρδος για την Σάντος, δεν ήταν αυτό που ίσως ο κόσμος πιστεύει, μιας και τα περισσότερα χρήματα, πήγαν, όπως είναι προφανές, στις εταιρείες που είχαν τα δικαιώματα του παίκτη και πρόκειται για τις Τeisa Grour και DIS. Θυμίζουμε πως το συνολικό ποσό που δαπάνησε η Μπάρτσα ήταν 57εκ ευρώ.

Aκόμα στο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται πως ο πατέρας του Νεϊμάρ είναι αυτός που απαίτησε να φύγει ο Νεϊμάρ, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του προσεχούς καλοκαιριού, μιας και δεν θα ήθελε να γίνει ήρωας ή το μαύρο πρόβατο, ο γιος του για τους Βραζιλιάνους. Πηγή: sport-fm.gr

Γκουαρντιόλα: «Τον Τιάγκο ή κανέναν»

Το ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον Τιάγκο Αλκαντάρα επιβεβαίωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, τονίζοντας πως ο μέσος της Μπαρτσελόνα είναι η μόνη προσθήκη που επιθυμεί.

Γκουαρντιόλα: «Τον Τιάγκο ή κανέναν»
Την τεράστια επιθυμία του να εντάξει τον Τιάγκο Αλκαντάρα στο ρόστερ της Μπάγερν εξέφρασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο τεχνικός των Βαυαρών σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Ιταλία, ανέφερε πως η ποιότητα του 22χρονου μέσου είναι απαραίτητη για την ομάδα του, τονίζοντας πως τον έχει προτείνει ήδη στους ιθύνοντες της Μπάγερν.

«Ο Τιάγκο είναι ο μόνος παίκτης που θέλω. Θα είναι αυτός ή κανένας άλλος. Έχουμε πολλούς παίκτες, αλλά χρειαζόμαστε την ιδιαίτερη ποιότητα του Τιάγκο Αλκαντάρα. Είναι απ’ την Μπαρτσελόνα, τον ξέρω καλά, είναι πολύ καλός», ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Τιάγκο Αλκαντάρα δήλωσε δυσαρεστημένος απ’ τον χρόνο συμμετοχής που έχει στην Μπαρτσελόνα, αφού επιθυμεί να κάνει μια καλή χρονιά σε υψηλό επίπεδο, για να ακολουθήσει την εθνική Ισπανίας στο επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σ’ αυτό βασίζει την αισιοδοξία του για την απόκτηση του Ισπανού ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κανείς δεν φεύγει απ’ την Μπαρτσελόνα, εκτός αν νιώθει ότι δεν παίζει αρκετά. Ο Τιάγκο θέλει να παίξει. Γι’ αυτό τον πρότεινα στην Μπάγερν». Πηγή: sport-fm.gr

Τζεμπούρ: «Θέλω χρόνο να σκεφτώ»

Στη διάψευση του δημοσιεύματος του BBC που τον φέρνει μία... ανάσα από την υπογραφή του στη Νότιγχαμ Φόρεστ προχώρησε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Τζεμπούρ: «Θέλω χρόνο να σκεφτώ»
Απάντηση στο δημοσίευμα του BBC που τον έφερνe μία... ανάσα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ έδωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter o Ραφίκ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός διέψευσε ότι υπάρχει η οποιαδήποτε συμφωνία με τον αγγλικό σύλλογο.

Ωστόσο, ο «τρομοκράτης» τόνισε ότι έχει αρκετές προτάσεις τις οποίες θέλει χρόνο για να τις εξετάσει και να τις σκεφτεί, πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση.

«Αρνούμαι ότι υπάρχει η οποιαδήποτε συμφωνία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Έχω αρκετές προτάσεις και θέλω να δώσω χρόνο στον εαυτό μου πριν πάρω την οποιαδήποτε απόφαση», ήταν χαρακτηριστικά το… τιτίβισμα του Τζεμπούρ.


Rafik Djebbour @RafikDjebbour10
I deny the information about Nottingham Forest. I have severals propositions and I give myself some time before making a choice
 
 
Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκούραση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ!!

Μετά από μία εβδομάδα εντατικών προπονήσεων οι παίκτες του ΠΑΟΚ απόλαυσαν το απόγευμα της Πέμπτης μερικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Ξεκούραση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ
paokfc.gr
Την ευκαιρία να χαλαρώσουν είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Η ομάδα είχε ρεπό το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από μια εβδομάδα γεμάτη προπονήσεις.

Ο κόουτς του «Δικέφαλου του Βορρά», Χουμπ Στέφενς, πήρε την πρωτοβουλία και πρότεινε στους ποδοσφαιριστές μια ομαδική δραστηριότητα.

Έτσι η ομάδα έφαγε όλη μαζί ενώ στη συνέχεια οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν περίπατο στο Γκρατς. Εξάλλου ο καιρός στην Αυστρία δεν προσφερόταν για κάτι περισσότερο εξαιτίας της βροχής.
Πηγή: sport-fm.gr

Σκάνδαλο ντόπινγκ στην Τουρκία!!

Με αποκλεισμό απ’ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας κινδυνεύει η Τουρκιά, μετά από υποψίες για ντόπινγκ που αφορούν έως και τριάντα περιπτώσεις αθλητών.

Σκάνδαλο ντόπινγκ στην Τουρκία!
Νέο σκάνδαλο για ντόπινγκ δεν αποκλείεται να φέρει τον αποκλεισμό της Τουρκίας απ’ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας.

Τα κρούσματα ντόπινγκ που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα –και ιδιαίτερα στους Μεσογειακούς αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην Μερσίνα- οδήγησε την διεθνή ομοσπονδία στίβου σε πιο εντατικούς ελέγχους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σχεδόν όλη η τουρκική εθνική ομάδα της άρσης βαρών βρέθηκε ντοπαρισμένη στους πρόσφατους αγώνες και αποκλείστηκε.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα κάνουν λόγο ότι οι παραβάσεις είναι από μια ντουζίνα μέχρι και τριάντα, ενώ αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα απ’ το δεύτερο δείγμα που έχουν δώσει οι αθλητές, ώστε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις η IAAF. Πηγή: sport-fm.gr

Σούπερ Λίγκα ως το 2017 στη NOVA!!

Την επέκταση της συμφωνίας της με τη NOVA αποφάσισε η Σούπερ Λίγκα. Η ψηφιακή πλατφόρμα θα δείχνει τα παιχνίδια του πρωταθλήματος ως το 2017.

Σούπερ Λίγκα ως το 2017 στη NOVA!
Στην απόφαση να κάνει δεκτή την πρόταση της NOVA για επέκταση της συμφωνίας τους προχώρησε η Σούπερ Λίγκα.

Στο Δ.Σ. της διοργανώτριας σφραγίστηκε η επέκταση της συμφωνίας με την ψηφιακή πλατφόρμα κατά δυο ακόμα χρόνια, κάτι που σημαίνει πως τα παιχνίδια του πρωταθλήματος θα προβάλλονται από εκείνη ως το 2017.

Μια απόφαση για την οποία έδωσε τη συγκατάθεσή της η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, καθώς η μόνη που είπε «όχι» ήταν ο Παναθηναϊκός, ενώ ο ΠΑΟΚ επιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει σχετικά εντός 48 ωρών.

Όσο για την πρόταση του «δικεφάλου του Βορρά» περί της διανομής των ποσών από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στις ομάδες, έγινε δεκτή και πλέον οίκος αξιολόγησης θ’ αναλάβει τη σχετική διαδικασία.
Πηγή: sport-fm.gr

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά Τζώρτζογλου κατά ΕΠΟ!!

Εκδικάστηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΕΠΣ Ηρακλείου, ζητώντας να μην διεξαχθεί η κυριακάτικη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά Τζώρτζογλου κατά ΕΠΟ
Η ΕΠΟ, ως γνωστόν, έχει προγραμματίσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για την προσεχή Κυριακή, με μοναδικό θέμα τη διαγραφή των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου από μέλη της, λόγω της προσφυγής τους στην τακτική δικαιοσύνη με στόχο την ανατροπή της διοίκησης της ομοσπονδίας.

Η ΕΠΣ Κιλκίς απέσυρε την προσφυγή, ωστόσο η ΕΠΣ Ηρακλείου με τον πρόεδρό της, Νίκο Τζώρτζογλου, δεν έκανε πίσω και κατέθεσε εκ νέου ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μπλοκάρει τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής.

Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν κανονικά την Πέμπτη το πρωί, με παρόντες τους δικηγόρους των δύο πλευρών (ΕΠΣ Ηρακλείου-ΕΠΟ). Η απόφαση αναμένεται αύριο, Παρασκευή.Πηγή: sport-fm.gr

Η… θετική πλευρά των κρουσμάτων ντόπινγκ!!

Τα αυξημένα κρούσματα ντόπινγκ θα... βοηθήσουν την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τουρκίας.

Η… θετική πλευρά των κρουσμάτων ντόπινγκ!
Τα αυξημένα κρούσματα ντόπινγκ στην Τουρκία περισσότερο θα βοηθήσουν, παρά θα βλάψουν, την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της γειτονικής χώρας.

«Η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων ντόπινγκ δείχνει πως η Τουρκία δίνει μάχη με την χρήση απαγορευμένων ουσιών από τους αθλητές. Κατά την άποψή μου αυτό θα επηρεάσει την υποψηφιότητα θετικά και όχι αρνητικά αφού τέτοια περιστατικά δείχνουν τον αγώνα που κάνουμε κατά του ντόπινγκ», υποστήριξε ο Ουγκούρ Ερντενέρ.

Το συγκεκριμένα θέμα «άνοιξε» όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας πως αρκετοί αθλητές του στίβου βρέθηκαν ντοπαρισμένοι περίπου ένα μήνα πριν τους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης.

Το σκάνδαλο αποκαλύπτεται, δε, περίπου δύο μήνες πριν την τελική ψηφοφορία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (7 Σεπτεμβρίου) για το ποια πόλη (Κωνσταντινούπολη, Τόκιο ή Μαδρίτη), θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς του 2020.Πηγή: sport-fm.gr

Φέρνει και Λιφόκο ο ΟΦΗ!!

Δεν σταματούν οι αφίξεις στο «Νίκος Καζαντζάκης» για τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί μετά τον Λίνκολν Σβασίγια φέρνουν για δοκιμή και τον Τσέπο Λιφόκο.

Φέρνει και Λιφόκο ο ΟΦΗ
Ο Λίνκολν Σβασίγια αναμένεται σήμερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για να σφραγίσει τη συμφωνία με τον ΟΦΗ και να ανακοινωθεί. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος παίκτης που περιμένουν οι Κρητικοί καθώς στην Ελλάδα αναμένεται άμεσα για λογαριασμό τους και ο Τσέπο Λιφόκο.

Ο Αφρικανός μέσος αγωνιζόταν στους Γκόλντερ Άροους της Νοτίου Αφρικής και θα συμμετάσχει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και αν ικανοποιήσει τον Παύλο Δερμιτζάκη θα αποκτηθεί.Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Γιόναν η Καλλονή!!

Τα τυπικά απομένουν για την απόκτηση του Γιον Αντονι Γκαρσία στην Καλλονή.

Παίρνει Γιόναν η Καλλονή
Τα τυπικά απομένουν για την απόκτηση του Γιον Αντονι Γκαρσία στην Καλλονή.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με την ομάδα της Μυτιλήνης και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του ή να περάσει από τα γραφεία της ομάδας στο νησί για να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα αυτή.

Ο Γιόναν όπως συνήθως αποκαλείται είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από την παρουσία του στον Άρη το 2007 για 11 παιχνίδια.

Την περσινή αγωνιστική σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Αλαβές με την οποία είχε 34 συμμετοχές εκ των οποίων οι 24 ως βασικός, ενώ είχε σημειώσει και δύο τέρματα. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράνε για Μαραγκουδάκη!!

Ζεστό παραμένει το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Εργοτέλη για τον Μάρκο Μαραγκουδάκη.

Προχωράνε για Μαραγκουδάκη
Παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η υπόθεση της αδειοδότητης, στον Εργοτέλη δεν βάζουν «φρένο» στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας καθώς θέλουν είναι έτοιμοι ενόψει Σούπερ Λίγκας. Από τους παίκτες που εξετάζονται ο Γιάννης Πετράκης έχει ξεχωρίσει τον Μάρκο Μαραγκουδάκη.

Ο 31χρονος επιθετικός, που έμεινε ελεύθερος από τον Πλατανιά, είχε γεμάτη περσινή σεζόν (23συμμετοχές με 2 γκολ) και θεωρείται πως μπορεί να βοηθήσει. Η περίπτωσή του μάλιστα προκρίνεται καθώς μπορεί να βοηθήσει τόσο στα άκρα όσο και στην κορυφή.Πηγή: sport-fm.gr

Κληρώνει σήμερα!!

Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας! Κλειδάριθμό σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό…

Κληρώνει σήμερα!
Το βράδυ στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας για την αγωνιστική σεζόν 2013-14.

Η μόνη διαφοροποίηση σχετικά με τις προηγούμενες κληρώσεις είναι ο «κλειδάριθμός έδρας» που θα μπει στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, έτσι ώστε ποτέ οι δύο ομάδες να μην έχουν αγώνες στο γήπεδο τους, στην ίδια αγωνιστική.

Πρόκειται για ένα αίτημα της αστυνομίας το οποίο έγινε αποδεκτό από τη Λίγκα.

Αφορμή για αυτό το αίτημα της αστυνομίας ήταν η αλλαγή του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι θα χρησιμοποιούν φέτος σαν έδρα το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με αποτέλεσμα η απόσταση από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να μειώνεται και ταυτόχρονα να αυξάνονται οι πιθανότητες για κάποιες «τυχαίες» συναντήσεις μεταξύ των οπαδών των δύο αιώνιων αντιπάλων.

Πρόκειται για κάτι που ίσχυε στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να θέλει να αποφευχθούν συναντήσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη και να ισχύει και φέτος.

Κλειδάριθμός έδρας θα μπει και στις ομάδες της Κρήτης, ΟΦΗ και Εργοτέλης

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως η Σούπερ Λίγκα έχει προνοήσει έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο μεγάλο παιχνίδι στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Επίσης, τα παιχνίδια εναντίον των δυνατών ομάδων να «απλώνονται» στο πρόγραμμα της σεζόν και να μην τύχει περίπτωση σε μια αγωνιστική να υπάρχουν δύο «δυνατά» παιχνίδια. Πηγή: sport-fm.gr

Γοδόι: «Μεγάλο βήμα ο Παναιτωλικός»

Σίγουρος για τη μετακόμισή του στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναιτωλικού δήλωσε ο Φερνάντο Γοδόι, μιλώντας στη «SportDay».

Γοδόι: «Μεγάλο βήμα ο Παναιτωλικός»
Ο 23χρονος Αργεντινός μέσος, σε συνέντευξή του στη «SportDay» αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από το Αγρίνιο και την καινούργια του ομάδα αλλά και στον Λούκας Φαβάλι, που του έκανε το «προξενιό».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Φερνάντο Γοδόι στη «SportDay»


Πώς και αποφάσισες και να έρθεις στην Ελλάδα;


«Για εμένα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Μπορεί να θεωρούμαι νεαρός, όμως έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία. Το αποφάσισα και λόγω ομάδας. Μου άρεσε ο επαγγελματισμός που έδειξαν στον Παναιτωλικό και έτσι είπα το "ναι". Για μένα είναι ένα μεγάλο βήμα στη καριέρα μου (σ.σ.: μάλιστα είδωλά του είναι οι Ρεδόνδο και Μασκεράνο)».

Ηξερες πράγματα για τον Παναιτωλικό;

«Παρ' ότι δεν παρακολουθούσα το ελληνικό πρωτάθλημα, είχα ακούσει γι' αυτόν. Μετά ρώτησα για την ομάδα και αναζήτησα στοιχεία».

Ρώτησες κάποιον συμπατριώτη σου;

«Τον Λούκας Φαβάλι που έπαιζε εδώ. Και μου είπε τα καλύτερα».

Ποιος είναι ο στόχος σου;
«Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να κάνω τη διαφορά. Να βοηθήσω την ομάδα μου να πάει καλά και μέσω αυτής να πάω και εγώ καλά. Θέλω να ξεκινήσω μία καλή καριέρα στην Ευρώπη».

Σε φωνάζουν «σκύλο». Ποιος σου κόλλησε αυτό το παρατσούκλι;

«Μία ιστοσελίδα στην Αργεντινή με έγραψε μία φορά έτσι και μετά μου έμεινε. Είναι επειδή τρέχω συνέχεια στο γήπεδο και τα δίνω όλα. Γι' αυτό με αποκαλούν έτσι».

Αναζήτησες βίντεο από την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος στο γήπεδο του Παναιτωλικού;

«Ναι. Έψαξα στο youtube και είδα πως ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα. Τραγουδάει συνέχεια και η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή. Μου θυμίζει την Αργεντινή κι αυτό με κάνει να νιώθω πολύ καλά, ωραία και άνετα».

Έρχεσαι από μια χώρα που ταλαιπωρήθηκε από την κρίση και ήρθες στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα. Σε φοβίζει αυτό;

«Οχι, δεν με φοβίζει κάτι. Όπως το πέρασε στην Αργεντινή και έπαιξα μπάλα εκεί, έτσι θα παίξω και εδώ».

Τι να περιμένουμε από τον Γοδόι τη σεζόν που ξεκινά;
«Θα δώσω τα πάντα για την ομάδα. Για να πάει καλά. Κι αυτή και εγώ. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής και θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό».

Κερδίζει πόντους ο Γιάχιτς!!

Αυξάνονται οι πιθανότητες επιστροφής του Σανέλ Γιάχιτς στην Ελλάδα. Ο Βόσνιος αμυντικός βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Απόλλωνα και δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση.

Κερδίζει πόντους ο Γιάχιτς
Στον Απόλλωνα εξετάζουν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης Γιάχιτς καθώς θέλουν να ενισχύσουν και την αμυντική γραμμή της ομάδας ενόψει Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο, εκτός από τον Βόσνιο εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις αμυντικών.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αναμένεται να «κλείσει» με την απόκτηση και ενός δεκαριού.
Πηγή: sport-fm.gr

Το μήνυμα του Βερόν!!

O Χουάν Ραμόν Βερόν μίλησε στη Sportday και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για τον Παναθηναϊκό και ξεκαθάρισε πως πρέπει να θέτονται στόχοι ακόμη και εάν δεν υπάρχουν λεφτά!

Το μήνυμα του Βερόν!
Ο Χουάν Ραμόν Βερόν μίλησε στη Sportday και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, την κατάσταση στην ομάδα, την καριέρα του αλλά και την κρίση!

«Ο Παναθηναϊκός μού έδινε την εντύπωση χρόνια τώρα πως βολευόταν με το να είναι δεύτερος και τρίτος. Δεν μπορείς να λέγεσαι μεγάλη ομάδα και να μην έχεις φιλοδοξίες», τονίζει ο Άργεντινός άσος και συνεχίζει:

«Επίσης πρέπει να μη μείνει αυτή η αίσθηση, πως επειδή δεν υπάρχουν τώρα λεφτά πρέπει να μην έχεις στόχους. Έτσι την πάτησαν και στην Αργεντινή ομάδες όπως η Ρίβερ Πλέιτ, η Ιντεπεντιέντε, εμείς στην Εστουντιάντες πριν είκοσι χρόνια και μετά ήρθε ο υποβιβασμός. Θέλει προσοχή και όραμα, ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι πρωταγωνιστής κι όχι κομπάρσος».

Ο μεγάλος άσος του παρελθόντος αναφέρθηκε και στην κρίση στη χώρα:

«Είστε μία θαυμάσια χώρα με ανθρώπους που χαίρονται τη ζωή και αυτό δεν μπορεί να το πάρει μακριά κανείς. Η οικονομική κρίση επηρεάζει την ψυχολογία, αλλά θα βγείτε νικητές. Αλλάζουν τα κτίρια, αλλάζουν οι συνθήκες, αλλά ο ήλιος είναι πάντα εκεί, η θάλασσα το ίδιο, τα χρώματα είναι μοναδικά εδώ. Το ίδιο και σε εμάς στην Αργεντινή, όπου δώδεκα χρόνια τώρα το παλεύουμε ύστερα από τη χρεοκοπία, το χαμόγελο των ανθρώπων είναι αυτό που σε κάνει να προχωράς», ανέφερε.

Όλη η συνέντευξη του Χουάν Ραμόν Βερόν στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο στο σημερινό φύλλο της Sportday.

Ολίσε: «Είχα ήδη αποφασίσει»

Σίγουρος πως θα δικαιωθεί για την απόφασή του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Σεκού Ολίσε, μιλώντας στη «SportDay».

Ολίσε: «Είχα ήδη αποφασίσει»
Έτοιμος να δικαιώσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν από την πρώτη στιγμή δηλώνει ο Σεκού Ολίσε στη «SportDay». Ο Λιβεριανός μεσοεπιθετικός τόνισε πως είχε πρόταση και από άλλες ομάδες όμως είχε ήδη πάρει την απόφασή του να παραμείνει στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ολίσε στη SportDay:

Πόσο σίγουρος ήσουν, μετά τα πλέι οφ, ότι θα φορέσεις ξανά τη φανέλα του ΠΑΟΚ;

«Ημουν πολύ σίγουρος. Εφυγα αποφασισμένος να το ζητήσω από τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ. Πίστευα ότι θα με αφήσουν να μείνω, να έχω μια καλύτερη χρονιά, να δείξω το ταλέντο μου. Ημουν τρία χρόνια εκεί και δεν πήρα τις ευκαιρίες που θα ήθελα, ενώ ο ΠΑΟΚ αμέσως έδειξε εμπιστοσύνη και υπομονή. Μάλιστα όσο ήμουν στην Αφρική, μια ομάδα από το Ισραήλ ήρθε με πολύ καλή οικονομικά πρόταση, αλλά δεν ήθελα να τη συζητήσω, αφού είχα ήδη αποφασίσει να μείνω στον ΠΑΟΚ».

Τι σου είπαν οι παράγοντες της ΤΣΣΚΑ και τι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ;

«Με τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ, να σας πω την αλήθεια, δεν είχα καμία διάθεση να μιλήσω κι όλα τα έκανε ο μάνατζέρ μου. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μού είπαν ότι θέλουν να μείνω και να εξελιχθώ μέσα από την ομάδα, διεκδικώντας υψηλούς στόχους. Εδειξαν ότι με πιστεύουν κι ότι με θεωρούν απαραίτητο. Εδώ αισθάνομαι πολύ καλά, του χρόνου θα μπορούμε να συμφωνήσουμε και για περισσότερα χρόνια, αν όλα πάνε καλά».

Οι φετινοί στόχοι του ΠΑΟΚ είναι υψηλοί, μια κι έχουν να κάνουν με το πρωτάθλημα και την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μήπως ανεβαίνει απότομα ο πήχης των προσδοκιών;

«Φαίνεται από την πρώτη ματιά ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρυσι, οπότε είναι λογικό όλοι να θεωρούν ότι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Αν πέρυσι βγήκαμε δεύτεροι, φέτος θα κοντράρουμε σκληρά τους αντιπάλους μας για το πρωτάθλημα. Για το Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορούμε να μιλήσουμε αν δεν δούμε τον αντίπαλο. Πρέπει να τα βάζουμε σε μια σειρά, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Στη Ρωσία ρώτησαν τον Τσιστιακόφ αν είσαι το ίδιο ανώριμος με την εικόνα σου εκεί. Γιατί έχουν αυτή την εντύπωση;

«Στη Ρωσία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Εφόσον δεν αγωνιζόμουν πολύ, μετά από κάποιο καιρό έχασα και το κίνητρό μου. Μου προσάπτουν ότι έβγαινα, αλλά η Μόσχα είναι μια αχανής πόλη κι ακόμη αν το έκανα, δεν θα ασχολούνταν κανείς. Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ μικρή, ό,τι και να κάνεις μαθαίνεται, όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που είμαι πιο ήρεμος. Ο κόσμος αναπνέει για τον ΠΑΟΚ, η ομάδα μού δείχνει εμπιστοσύνη και με θεωρεί σημαντικό, γι' αυτό κι εγώ κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να αποδίδω καλύτερα».

Σκέψεις για «τράμπα»

Το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Ορέστη Καρνέζη βάζει σε σκέψεις τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για την περίπτωση του Ντάνιελ Πράνιτς.

Σκέψεις για «τράμπα»
Το ενδιαφέρον των Πορτογάλων για την περίπτωση του Ορέστη Καρνέζη μόνο αδιάφορο δεν είναι στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, που βρίσκουν ένα δυνατό «πάτημα» για την περίπτωση του Ντάνιελ Πράνιτς.

Τα «λιοντάρια» στην περίπτωση που παραχωρηθεί ο Ρουί Πατρίσιο (είναι κοντά στη Μονακό και αγγλικές ομάδες) σκοπεύουν να κινηθούν για τον αντικαταστάτη του με τον Έλληνα τερματοφύλακα να μοιάζει το φαβορί. Μάλιστα, δημοσιεύματα από την Πορτογαλία κάνουν λόγο για πρόταση δανεισμού στον Παναθηναϊκό με δυνατότητα οψιόν. Αυτό όμως πολύ δύσκολα θα το δεχθούν οι «πράσινοι». Διότι το οικονομικό όφελος θα είναι μικρό κι αν δεν τον αγοράσει η Σπόρτινγκ το επόμενο καλοκαίρι, θα απομένει μόνο ένας χρόνος για τη λήξη του συμβολαίου του (2015).

Αντιθέτως, στο «τριφύλλι» βλέπουν με καλό μάτι τα σενάρια που θέλουν την πρόταση να κυμαίνεται μεταξύ 700-800.000 ευρώ και να περιλαμβάνει και ένα δανεικό, συγκεκριμένα τον Πράνιτς.

Μέχρι στιγμής πάντως, πρόταση για τον Καρνέζη δεν υπάρχει ενώ η υπόθεση κρίνεται σε μεγάλο βαθμό και από τις εξελίξεις με τον Πατρίσιο στη Σπόρτινγκ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανοιχτά μέτωπα!!

Παραμένει στο εξωτερικό ο Γιάννης Βρέντζος και κορυφώνει τις επαφές του με παίκτες. Εκτός από τον Σισοκό, στον Ολυμπιακό παρακολουθούν και τους Σαντόμ και Μποντμέρ. Φήμες για Γκουρκίφ.

Ανοιχτά μέτωπα
Συνεχίζει τις επαφές του με παίκτες στο εξωτερικό ο Γιάννης Βρέντζος. Ο Διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ παρότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο να επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα, δεν αποκλείεται να πάρει παράταση η επιστροφή του.
Εκτός από τον Μόργκαν Αμαλφιτανό και τον Μοχάμεντ Σισοκό, που δεν αποκλείεται να «κλείσει» τις επόμενες μέρες, οι «ερυθρόλευκοι» παρακολουθούν στενά και τις περιπτώσεις του Μποντμέρ και του Σαντόμ.

Φήμες για Γκουρκίφ
Μάλιστα, στις επαφές του με γαλλικές ομάδες ο Βρέντζος δεν αποκλείεται να έκανε διερευνητική επαφή με την Λιόν για τον Γκουρκίφ. Ωστόσο, η περίπτωσή του θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη καθώς το κασέ του Γάλλου μεσοεπιθετικού είναι πολύ μεγάλο (έξι εκατομμύρια μικτά) και οι «λιονέ» δεν είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν.
Πηγή: sport-fm.gr

Προτάθηκε ο Λούτσο Γκονσάλες!!

Ο Λούτσο Γκονσάλες προτάθηκε στον ΠΑΟΚ όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Metrosport.

Προτάθηκε ο Λούτσο Γκονσάλες
Ο Λούτσο Γκονσάλες προτάθηκε στον ΠΑΟΚ όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Metrosport.

Όπως αναφέρει αυτό, οι άνθρωποι του Δικεφάλου του Βορρά εξετάζουν την περίπτωσή του, η οποία όμως παραμένει δύσκολη.

Ο 32χρονος άσος έχει συμβόλαιο με την Πόρτο μέχρι και το τέλος της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Ο μάνατζέρ του υποστηρίζει ότι μπορεί να μείνει ελεύθερος από την πορτογαλική ομάδα και να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει το μέλλον του.

«Υπογράφει στη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Τζεμπούρ»

Προ των… θυρών του αγγλικού ποδοσφαίρου είναι ο Ραφίκ Τζεμπούρ ο οποίος είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο με την Νότιγχαμ Φόρεστ σύμφωνα με το BBC!

«Υπογράφει στη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Τζεμπούρ»
Πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία είναι ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Πριν από λίγο το BBC, με σχετικό δημοσίευμα γνωστοποιεί ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι έτοιμη να υπογράψει συμβόλαιο με τον άσο του Ολυμπιακού.

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι έτοιμη να υπογράψει με τον Τζεμπούρ και κυνηγά τον Λιντμπίτερ», αναφέρει στον τίτλο του το σχετικό δημοσίευμα…

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι έτοιμη να υπογράψει τον Αλγερινό διεθνή επιθετικό, Ραφικ Τζεμπούρ από τον Ολυμπιακό σύμφωνα με ρεπορτάζ.

Ο 29χρονος αγωνίζεται στην Ελλάδα από το 2005 και έχει σκοράρει 39 φορές σε δύο του σεζόν με τον Ολυμπιακό», αναφέρει και στη συνέχεια επισημαίνει ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να έχει τελειώσει η μεταγραφή.

Δεν είναι το πρώτο δημοσίευμα που αφορά του μέλλον του Ράφικ Τζεμπούρ. Ωστόσο, το γεγονός ότι το δημοσίευμα αυτό προέρχεται από το BBC προσδίδει μεγάλη σοβαρότητα στο συγκεκριμένο σε σύγκριση με κάθε άλλο.Πηγή: sport-fm.gr

No Totti, no party!!

Ο Φραντσέσκο Τότι ανακοίνωσε πως η ερχόμενη αγωνιστική περίοδος θα είναι η τελευταία του με τη φανέλα της Ρόμα και το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στην εκπληκτική και αξιοθαύμαστη καριέρα του.

No Totti, no party
«Θα μείνω για πάντα στη Ρόμα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να φοράει μία διαφορετική φανέλα». Φραντσέσκο Τότι.

Το είπε και το έκανε. Ο «Pupone» έμεινε μια ζωή στη Ρόμα τιμώντας τη φανέλα της όσο λίγοι ποδοσφαιριστές. Τα χρόνια όμως περνάνε, το σώμα γερνάει και η επιθυμία υστερεί σε σχέση με τα φυσικά προσόντα.


«Έχω φορέσει πολλές φανέλες, αλλά αυτή θα είναι η τελευταία μου» είπε όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό τον εμφανίσεων που έχει αλλάξει με την πάροδο των ετών και ο κόσμος πολλών κατέρρευσε. Μπορεί να φαίνεται αρκετά τετριμμένο, αλλά κάποιοι έμαθαν να ζουν βλέποντάς τον να αγωνίζεται στο «Ολίμπικο» και φοβούνται να αντικρύσουν την επόμενη ημέρα χωρίς αυτόν.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «τζιαλορόσι» πήρε την απόφασή του να αποχωρήσει τώρα που αντέχει ακόμη. Όμως δεν είναι από αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν στα «καλά» τους για προσωπικό όφελος. Το κάνει για τον κόσμο που λατρεύει να τον βλέπει να πιπιλάει το δάχτυλό του όταν σκοράρει, να φωνάζει σαν να μην υπάρχει αύριο όταν κάτι δεν πάει καλά και να χαμογελάει με το κλασσικό… ιταλικό χαμόγελο όταν ακούει τον κόσμο να φωνάζει το όνομά του.

Με το ταλέντο του, αυτό το δεξί του πόδι, θα μπορούσε να έχει κατακτήσει τα πάντα σε κάποια άλλη ομάδα. Δεν το έκανε. Αρκέστηκε σε ένα πρωτάθλημα Ιταλίας (2000-2001), δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας (2001, 2007) και δύο Κύπελλα Ιταλίας (2006-07, 2007-08). Και δεν ήταν ότι το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ θα του περνούσε αδιάφορο, αλλά στο μυαλό του -γιατί με το μυαλό αγαπάμε- ήθελε να το κατακτήσει με τη Ρόμα.

Στην διεθνή καριέρα του στάθηκε λίγο πιο τυχερός, αφού δίπλα σε άλλες σημερινές… παλιοσειρές κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, ενώ στο μακρινό παρελθόν (1996) πανηγύρισε και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εθνική Ελπίδων.

Ο πρώτος σκόρερ της Ρόμα (282 γκολ) και πρώτος εν ενεργεία σκόρερ στην Serie A (227 γκολ), ο ρέκορντμαν συμμετοχών της ομάδας (678 συμμετοχές) σιγά – σιγά βάζει τέλος σε μια σπουδαία καριέρα. Και έτσι, το… πραγματικό ποδόσφαιρο ξεθωριάζει με τους ίδιους αργούς ρυθμούς.

«Σας βλέπω στις εξέδρες. Σας νιώθω που με παρακολουθείτε. Σας είμαι ευγνώμων που είστε εκεί και θέλω να το ξέρετε. Θέλετε να μάθετε τι σκέφτομαι; Ποιος είμαι πραγματικά; Δεν μπορώ να σας το δώσω, αλλά μπορώ να σας δώσω 90 λεπτά με όλη μου την καρδιά. Το έκανα για 20 χρόνια τώρα. 670 Φορές και 282 τέρματα. Σας έδωσα όλη μου την καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Για μία ομάδα. Τη Ρόμα. Παίζω για σας, τους οπαδούς. Ίσως αυτή είναι η στιγμή να σας ευχαριστήσω. Στην Ιταλία και όλο τον κόσμο. Εκ μέρους αυτού του σπουδαίου συλλόγου, σας ευχαριστώ. Μου δώσατε το πιο αγνό δώρο που θα μπορούσε κάποιος να δώσει. Ενέργεια. Ενέργεια να συνεχίσω . Ελπίζω πως με κάποιον τρόπο αυτό θα σας ικανοποιήσει, αλλά το καταλαβαίνω αν δεν γίνεται. Πιστέψτε με, το καταλαβαίνω. Διψάω για περισσότερα, όπως κι εσείς».




Πηγή: sport-fm.gr

Τότι: «Η τελευταία φανέλα που θα φορέσω»

Σε μια δήλωση που προκάλεσε σοκ στους οπαδούς της Ρόμα προχώρησε ο Φραντσέσκο Τότι, καθώς ανέφερε πως η νέα φανέλα της ομάδας θα είναι η τελευταία που θα φορέσει!

Τότι: «Η τελευταία φανέλα που θα φορέσω»
Η παρουσίαση της νέας φανέλας της Ρόμα έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον ιστορικό σύλλογο της «αιώνιας πόλης».

Ο Φραντσέσκο Τότι κλήθηκε να μιλήσει για τη νέα εμφάνιση και όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή πόσες φανέλες της ομάδας έχει φορέσει στον παρελθόν, αποκρίθηκε: «Αυτή είναι η τελευταία μου».

Ο Τότι βρίσκεται στους «τζιαλορόσι» από το 1989, υπέγραψε το επαγγελματικό του συμβόλαιο το 1993 και μετρά πάνω από 650 εμφανίσεις με τον σύλλογο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο «Pupone» είχε συνάντηση για ανανέωση του συμβολαίου έως το 2016, ωστόσο αυτή αναβλήθηκε.
Πηγή: sport-fm.gr

Πιαλόγλου στο Metropolis: «Δεν αντέχει 18 ομάδες το πρωτάθλημα»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Άρης Πιαλόγλου σχετικά με τις προθέσεις της Σούπερ Λίγκας να συζητηθεί περίπτωση μείωσης των συμμετεχουσών ομάδων από 18 σε 16 από τη σεζόν 2015-16, τασσόμενος υπέρ της μείωσης αυτής.

«Η αρχική απόφαση ήταν να γίνουν 18 οι ομάδες για δύο χρόνια. Το τί θα γίνει από εκεί και πέρα είναι συζητήσιμο. Προσωπική μου άποψη είναι πως οι 18 ομάδες είναι πολλές για μια χώρα σαν την Ελλάδα. Το λογικό είναι να υπάρχουν 16 ομάδες, για να μην πω και 14 ή λιγότερες. Η μείωση των ομάδων δεν είναι απαραίτητη μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για λόγους αναβάθμισης του πρωταθλήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Skoda Ξάνθης. Πηγή: metrosport.gr

Ουσουλτζόγλου στο Metropolis: «Θα γίνουν όλα σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου σχετικά με το μείζον θέμα που έχει προκύψει με το δημοτικό γήπεδο της και ίσως αναγκάσει την τοπική ομάδα να «ξενιτευτεί». Η Δήμαρχος Βέροιας εμφανίστηκε καθησυχαστική πως το πρόβλημα θα λυθεί τονίζοντας πως όλα γίνονται σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει τον ακριβή χρόνο διευθέτησης του ζητήματος.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ξεκίνησαν και τρέχουν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες προκειμένου να αγωνιστεί η ομάδα στην έδρα της. Το τμήμα περιουσίας του Δήμου ασχολείται πυρετωδώς. Θέλουμε να παίξει η Βέροια εδώ και να μην ξενιτευτεί. Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία για την χρήση των αθλητικών χώρων. Τις διαδικασείες που προβλέπουν οι νόμοι τρέχουμε. Όλα θα γίνουν σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν πρέπει να ληφθούν παράνομες αποφάσεις. Ξέρουν οι παράγοντες της Βέροιας τί πρέπει να γίνει, αφού και την προηγούμενη φορά που ανέβηκε η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες».

Για τον χρόνο ολοκλήρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών η Δήμαρχος Βέροιας δήλωσε άγνοια τονίζοντας: «Δεν μπορώ να εκτιμήσω πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Είμαστε στο μεσοδιάστημα της παραχώρησης. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό».

Παυλίδης: «Τελειώνουμε μέχρι τέλη του μήνα»

Παρέμβαση στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Στη Σέντρα» όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα έκανε και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου Βέροιας, Παύλος Παυλίδης ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

«Έχουν ξεκινήσει διαδικασίες δημοπράτησης καθώς η προηγούμενη διαδικασία βγήκε άκυρηΔεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά πιστεύω ότι έως τα τέλη του μήνα θα έχουμε τελειώσει. Το θέμα είναι ότι κάνουμε μια δημοπρασία στην οποία μπορεί να έρθει μόνο η ΠΑΕ Βέροια ή άλλη ΠΑΕ Σούπερ Λίγκας. Είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί έτσι ορίζει ο νόμος. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε να πάμε φυλακή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Παυλίδης. Πηγή: metrosport.gr

Μαλελής: "Αποτέλεσμα... παρωδία" και η πρόταση για κλαμπ παραγόντων ΠΑΟΚ!

Ο Μάνος Μαλελής μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις αναφερόμενος στην πρόσφατη σύσκεψη παραγόντων στο Παλατάκι και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης παρωδία... Δεν αναφέρθηκε στους συμμετέχοντες αλλά και στις απόψεις τους, όπως είπε, αλλά στο ότι έλλειπαν πολλοί και δεν υπήρξε άμεσο αποτέλεσμα.

«Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθε ο Βεζυρτζής, ο Αλεξόπουλος, ο Αμοιρίδης, ο Πανάκας. Γνώριζαν το πόσο σοβαρή ήταν η συνάντηση» τόνισε ο κ. Μαλελής και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε πέντε-10, 20 ή 30 άτομα που έχουν βοηθήσει στο παρελθόν τον ΠΑΟΚ να συζητήσουν και να δουν τι περισσότερο μπορεί να γίνει από πέρσι. «Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κομμάτι αλλά και στην ηθικοκοινωνική στήριξη. Είδα ότι δεν υπάρχουν προθέσεις και χαρακτηρίστηκε ρομαντικός. Στο τέλος είπα να πάρουν 30-40 παράγοντες από δύο ακριβά διαρκείας των 1500 ευρώ για να συγκεντρωθούν 100 χιλιάδες και να πάρουμε δύο πολύ καλούς παίκτες. Ο λαός του ΠΑΟΚ είναι ο μεγαλύτερος στην Βόρειο Ελλάδα, δεν υπάρχουν 30 άνθρωποι που να μπορούν;» αναρωτήθηκε ο Μάνος Μαλελής που αναφερόμενος στον Νίκο Βεζυρτζή, είπε ότι τον εκτιμά αφάνταστα, ενώ πρόσθεσε ότι ο Κοντομηνάς μπορεί να να βοηθήσει και στην επικοινωνία με τον τηλεοπτρικό του σταθμό και τα ραδιόφωνα... Και τέλος... «Ο Μπάνε κάνει μεγάλο αγώνα για να βγάλει θετικό ισοζύγιο. Δεν είναι εύκολο και το πετυχαίνει» τόνισε ο κ. Μαλελής.

Ο Μάνος Μαλελής αναφέρθηκε σε μια πρόταση του Γαλατσόπουλου για την δημιουργία ενός κλαμπ το οποίο να αποτελείται από ανθρώπους που έχουν πάρει ακριβά διαρκείας. Το περιεχόμενο...; Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν έναν δικό τους νέο χώρο στο γήπεδο, θα έχουν την δυνατότητα να έρχονται σε άμεση επαφή με τους παίκτες και γενικά θα έχουν έξτρα προνόμοια που θα ακολουθούν την κίνηση τους με την αγορά ακριβών διαρκείας. Πηγή: metrosport.gr

«2 στα 2» με Αντετοκούνμπο!

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας πέτυχε η Εθνική Νέων Ανδρών, η οποία κέρδισε τη Γερμανία με 65-56. Έτσι, η ομάδα μας βάζει υποψηφιότητα ακόμα και για την πρώτη θέση του ομίλου.
Πρωταγωνιστής της Εθνικής μας ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όμως πολλή δουλειά έκαναν και οι Μιχάλης Καμπερίδης, Γιάννης Παπαπέτρου και Λευτέρης Μποχωρίδης. Όλα τελείωσαν με ένα καλάθι του Παπαπέτρου που έγραψε το 57-49.
Δεκάλεπτα 14-12, 26-16, 44-36, 65-56
ΕΛΛΑΔΑ: Μποχωρίδης 10 (2/9τρ, 3ας, 3κλ), Λαρεντζάκης 5 (1/18σ), Παπαπέτρου 12 (0/5τρ, 7ρ), Καραμαλέγκος 2, Σλαφτσάκης, Αντεντοκούμπο 20 (4/9τρ, 3κλ), Μελισσαράτος, Αγραβάνης 2, Καμπερίδης 12 (8ρ)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μπλέσιγκ, Μπράσε 3 (10ρ), Μπρέμπλι 20 (4/7τρ, 7ρ), Μαρίν 6 (1), Χοκόλ, Μπλεκ, Μερτζ, Τόλκζντορφ 13 (3), Όγκμπε 4, Μπράιαντ, Ραντοσάβλιεβιτς 10 (1τρ, 7ρ)
Πηγή: arenafm.gr

«Αουτσάιντερ» για Αντετοκούμπο!!

Το ότι ο Άρης ενδιαφέρεται για τον Θανάση Αντετοκούμπο είναι γνωστό. Το «φλερτ» άλλωστε, είχε ξεκινήσει από το περσινό παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ του Φιλαθλητικού και του Άρη και αφορούσε και τα δυο αδέρφια. Στο Αλεξάνδρειο ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι η απόκτηση του συγκεκριμένου παίκτη έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες και ότι στην μάχη της διεκδίκησής του, βρίσκονται σε θέση «αουτσάιντερ». 
Τον πρώτο λόγο στην υπόθεση Αντετοκούμπο έχει ο Πανιώνιος, καθώς έχει καταθέσει καλύτερη οικονομική πρόταση από τον Άρη. Την ίδια στιγμή, ο ατζέντης του παίκτη, Νίκος Λώτσος, φαίνεται ότι θέλει να κρατήσει τις ισορροπίες και με τον ιδιοκτήτη του Πανιωνίου, Ηλία Λιανό, δείχνοντας μια… προδιάθεση να οδηγήσει τον νεαρό παίκτη εκεί για τους δικούς του λόγους.
Διοίκηση και Αγγέλου βέβαια, από την πρώτη στιγμή, έκαναν σαφές ότι και δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν να μπουν στην διαδικασία πλειστηριασμού. Εγγυήθηκαν στον Αντετοκούμπο καθαρό ρόλο μέσα στην ομάδα, εγγυώνται (και αυτό το δείχνει η περασμένη χρονιά) την αγωνιστική και προσωπική εξέλιξη του παίκτη, ενώ έδωσαν σημαντική βάση και στην παράμετρο του ποσοστού μεταπώλησης του παίκτη, σε περίπτωση που βρεθεί ομάδα από την Ευρώπη ή το ΝΒΑ και θελήσει να εντάξει τον νεαρό στο δυναμικό της.
Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι του Άρη έκαναν τις προτάσεις τους και περιμένουν ήρεμοι την έκβαση της υπόθεσης, ξέροντας ότι στην υπόθεση του Αντετοκούμπο δεν βρίσκονται σε διαπραγματευτική θέση ισχύος.
Πηγή: arenafm.gr

Ανανεώνει ο Χαρίσης!

Πολύ κοντά σε μια ακόμη ανανέωση συνεργασίας βρίσκεται η ΚΑΕ Άρης, μετά από εκείνη του Αντώνη Ασημακόπουλου. Ο Κώστας Χαρίσης φαίνεται να βρίσκεται μια ανάσα από την υπογραφή του νέου του διετούς συμβολαίου, καθώς έχει συμφωνήσει σχεδόν σε όλα όσα του έχει προτείνει η διοίκηση του Άρη.
Ο Χαρίσης δεν ξεκίνησε πολύ καλά την περσινή χρονιά, ωστόσο στην συνέχεια ανέβασε στροφές και δικαίωσε την επιλογή των ανθρώπων που τον έφεραν στο Αλεξάνδρειο. Ο Βαγγέλης Αγγέλου έχει βρει κώδικες επικοινωνίες μαζί του, η διοίκηση είναι ικανοποιημένη από τον επαγγελματισμό και την συμπεριφορά του εντός και εκτός παρκέ, ενώ φαίνεται ότι και ο παίκτης έχει δεθεί με τον Άρη και όλα όσα μπορεί να του προσφέρει για την συνέχιση της καριέρας του.
Αυτός άλλωστε, ήταν και ο λόγος που ο Χαρίσης δέχτηκε μια αναπροσαρμογή ων οικονομικών του απολαβών, ενώ και ο ατζέντης του από την πρώτη στιγμή, έδειξε να κατανοεί το πλάνο εξυγίανσης που έχει εκπονήσει η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης με αποτέλεσμα να είναι πρόσφορο το έδαφος των διαπραγματεύσεων.
Όλα δείχνουν ότι μέσα στο επόμενο 48ωρο, Άρης και Χαρίσης θα δώσουν οριστικά τα χέρια και ότι το μόνο που απομένουν είναι οι επίσημες ανακοινώσεις για την συνέχιση της συνεργασίας τους.
Πηγή: arenafm.gr

Δικαίωση για Καλαμπόκη!

Ο Γιάννης Καλαμπόκης βρίσκεται προ των πυλών του Αλεξανδρείου. Ο έμπειρος γκαρντ αποτελούσε από την πρώτη στιγμή τον υπ’ αριθμόν «1» μεταγραφικό στόχο του Βαγγέλη Αγγέλου για την θέση «2» και η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία μαζί του.
Η εμπειρία του Καλαμπόκη, ο εξαιρετικός του χαρακτήρας, η περσινή χρονιά που επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση αλλά και η έντονη επιθυμία του να φορέσει την φανέλα του Άρη, αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο 35χρονος παίκτης αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους κίτρινους.
Οριστική συμφωνία βέβαια, δεν έχει επιτευχθεί. Αλλά φαίνεται ότι, ειδικά η πλευρά Καλαμπόκη, δίνει τον πρώτο λόγο στην πρόταση του Άρη. Κάτι που φαίνεται και από το ότι ο παίκτης, δεν δίστασε να βάλει την άκρη αξιόλογες προτάσεις που είχε στα χέρια του (π.χ. Ρέθυμνο), προκειμένου να δώσει προτεραιότητα στην προοπτική του να αγωνιστεί στον Άρη.
Το «φλερτ» μεταξύ του Άρη και του Γιάννη Καλαμπόκη κυκλοφορεί πλέον στα περισσότερα ΜΜΕ, ωστόσο έρχεται να επιβεβαιώσει και να δικαιώσει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του arenafm.gr, που σας είχε ενημερώσει από τις 2 Ιουλίου για τις προθέσεις της ΚΑΕ και για την προοπτική συνεργασίας των δυο πλευρών.
Πηγή: arenafm.gr

Λίμα στον Arenafm.gr: «Είμαστε κοντά με Ηρακλή»

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Βίκτορ  Λίμα είναι ο Ηρακλής καθώς έχει ανοικτή γραμμή με τους κυανόλευκους.
Ο πορτογάλος μέσος έχει συζητήσει με τους ανθρώπους της ομάδας και φαίνεται ότι δεν απέχουν αρκετά οι δυο πλευρές. Μια διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό είναι η μοναδική εκκρεμότητα  και αύριο(12/7) αναμένεται να απαντήσει στον Ηρακλή.
Το Arenafm.gr  επικοινώνησε μαζί του με τον πορτογάλλο ποδοσφαιριστή να τονίζει:
«Έχω συζητήσει με τους ανθρώπους του Ηρακλή. Με ενδιαφέρει αυτή η προοπτική και πιστεύω ότι θα κλείσει αύριο (12/7) το θέμα. Μου αρέσει η ιδέα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ξέρω ότι ο Ηρακλής είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδος. Πιστεύω ότι δεν απέχουμε αρκετά και δεν θα αργήσει να τελειώσει το θέμα».
Όσο για ενδεχόμενο ενδιαφέρον από άλλες ομάδες τόνισε :
«Υπάρχουν προτάσεις από την Κύπρο αλλά δεν θέλω να συνεχίσω για αρκετούς λόγους. Ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλη μια ελληνική ομάδα. Δεν θέλω όμως να πω περισσότερα».
Ο Λίμα γνωρίζει πολύ καλά το Καυταντζόγλειο από την στιγμή που αγωνίστηκε σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στην Σουπερ Λίγκ με την Δόξα Δράμας  που χρησιμοποίησε το γήπεδο.
«Ερχόμασταν συνεχώς στην Θεσσαλονίκη. Ξέρω  πολύ καλά τον αγωνιστικό χώρο αλλά και την ομάδα του Ηρακλή. Μπορεί να είναι στην δεύτερη κατηγορία αλλά είναι μια μεγάλη ομάδα».
Αναφορικά με τον περσινό τραυματισμό του που τον άφησε αρκετά εκτός δράσης είπε:
«Ήταν μια άτυχη στιγμή. Δούλεψα σκληρά και προσπάθησα να επανέλθω Το κατάφερα και στην συνέχεια επέστρεψα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Εθνικού Άχνας. Νιώθω πολύ καλά και δεν έχω κανένα πρόβλημα»

2001–2004      Κακαντόρες Ταϊπας     101      (17)
2004–2005      Ακαντέμικα  Βισέο      35        (1)
2005–2007      Φόλκερκ                        36        (0)
2007–2009      Εθνικός                          57        (3)
2009–2010      Φόλκερκ                        26        (0)
2010–2012      Δόξα Δράμας                43        (3)
2012– 2013     Εθνικός Άχνας             10        (1)
Πηγή: arenafm.gr

«O Στέφενς θα κάνει τηνδιαφορά»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Χρήστος Καρυπίδης μίλησε στον Arena fm 89,4 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην μεγάλη του αγάπη για τον ΠΑΟΚ και επισήμανε ότι ο Χουμπ Στέφενς θα κάνει την διαφορά.
Για τον νέο σταθμό της καριέρας του, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια:
«Υπέγραψα στον Απόλλων Λεμεσού με δυο χρόνια συμβόλαιο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, έχω κερδίσει πολλές εμπειρίες που με βοηθάνε πλέον πάρα πολύ. Στην Σκοτία είναι ένας Ποδοσφαιρικός πολιτισμός, πέρασα τρία χρόνια καταπληκτικά με την ομάδα της Χαρτς και το χάρηκα πολύ. Τελείως διαφορετικός και ο ρυθμός προπόνησης αλλά και του αγώνα και χρειάστηκα μεγάλο διάστημα για να προσαρμοστώ. Είναι ένα πρωτάθλημα που βασίζεται στην φυσική κατάσταση και στην δύναμη».
Για τον ΠΑΟΚ:
«Κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται , ο ΠΑΟΚ με ανέδειξε, ήταν, είναι και θα είναι η ομάδα μου και πάντα θέλω να πηγαίνει καλά και να ανεβαίνει ψηλότερα, από μικρό παιδί ήμουνα στον ΠΑΟΚ, από εκεί ξεκίνησα. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά, η ομάδα έχει αλλάξει πολύ έχουν έρθει σημαντικοί άνθρωποι, και βασικότερο ήτανε που ήρθε ένας προπονητής σαν τον Στέφενς, εύχομαι να περάσει την δικιά του φιλοσοφία και να δημιουργήσει έναν ΠΑΟΚ δυνατό που να μπορεί να πρωταγωνιστεί».
Για την περσινή κατάσταση:
«Είναι δεδομένο ότι η περσινή χρονιά ήταν προβληματική. Η ομάδα ξεκίνησε με παίκτες από την δεύτερη ομάδα με έναν καινούργιο προπονητή και αρκετά οικονομικά προβλήματα τα οποία λύθηκαν σε μεγάλο βαθμό με τον ερχομό του Ιβάν Σαββίδη. Η ομάδα πέρασε από πολλά στάδια και αυτό σίγουρα δεν βοήθησε στο δέσιμο.
Η φετινή ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που αγωνιζόμουνα εγώ, έχουν αλλάξει πολλά από τότε και ιδιαίτερα οικονομικά».
Πως περιμένει τον φετινό ΠΑΟΚ:
«Θα κάνει την διαφορά  η παρουσία του προπονητή. Είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα, πάντα οι αλλαγές προπονητών δίνουν πολλά κίνητρα στους παίκτες να προσπαθήσουν να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην πρώτη ομάδα και ακόμα περισσότερο τώρα που προπονητής είναι ο Χουμπ Στέφενς. Η ομάδα θεωρώ πως θα είναι αλλαγμένη, ο προπονητής έχει μεγάλη εμπειρία και πιστεύω ότι θα φτάσει την ομάδα σε ένα επιθυμητό επίπεδο και θα είναι έτοιμη για τα σημαντικά παιχνίδια».
Πηγή: arenafm.gr

«Προσέξτε τον Αθανασιάδη»

«Τον Αθανασιάδη και τα μάτια σας» είπε ο Γιώργος Κούδας στον ARENAFM 89.4  σχολιάζοντας την φετινή ομάδα του Δικεφάλου. Η μεγάλη δόξα της ομάδας του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στο τμήμα σκάουτιγκ της ομάδας , αλλά και την γενικότερη προσπάθεια που γίνεται στην φετινή σεζόν.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Με αφορμή την περίπτωση του Τζιμπούρ:
«Είναι καλός επιθετικός αλλά δεν πρέπει τώρα να απαξιώσουμε τον Αθανασιάδη.  Θα πρέπει να προσέξουμε  τον νεαρό επιθετικό που έχει δείξει πολλά θετικά στοιχεία  στον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι με αυτόν τον προπονητή θα αποδώσει ακόμη καλύτερα. Σίγουρα ως χαρακτήρας ο Αθανασιάδης είναι καλύτερος από τον Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός  όπου και αν έπαιξε δημιούργησε προβλήματα. Αν δεν τον καλύπτει ο Αθανασιάδης ας κάνει την μεταγραφή αλλιώς θα είναι λεφτά που δεν θα έχουν πιάσει τόπο».
Για το γεγονός ότι δεν έχει δικτυωθεί στις ακαδημίες των άλλων ομάδων ο ΠΑΟΚ:
«Όταν υπάρχουν σωστές δημόσιες σχέσεις είναι απλά τα πράγματα. Οι νέοι παίκτες δεν χρειάζονται λεφτά ένα καλό λόγο θέλουν. Χρόνια τα λέω ότι πρέπει να αναπτυχθεί το δίκτυο του ΠΑΟΚ στην Βόρεια Ελλάδα. Τα ταλέντα υπάρχουν αλλά σκοπός είναι πως ολοκληρώνονται. Πρέπει να δουλέψεις να βάζεις το κεφάλι κάτω. Δεν γίνεται τίποτα από την μία μέρα στην άλλη. Tα ΜΜΕ αρχίζουν από τον δεύτερο αγώνα και κριτικάρουν και στο τέλος κάνουν κακό στα παιδιά. Παράδειγμα ο Τουρσουνίδης και ο Βασιλάκος που θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη καριέρα. Από το 1972  όταν και γνώρισαν τον Γιόχαν Κρόιφ πήρε ότι καλό είχε στον Άγιαξ και το καλλιέργησαν στον μεγαλύτερο βαθμό στην Μασία της Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν χιλιάδες ομάδες που δουλεύουν με αυτά τα πρότυπα αλλά δεν έχουμε υπομονή και πρόγραμμα για να κάνουμε κάτι παρόμοιο».
Για την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ:
«Φαίνεται ότι γίνεται σοβαρή δουλειά από τον Στέφενς. Δεν έχω παρακολουθήσει αρκετά αλλά από ότι έχω διαβάσει γίνεται καλή δουλειά. Ο προπονητής είναι σοβαρός σε όλες τις κινήσεις που κάνει και αν θέλει να κάνει κάποιες μεγάλες μεταγραφές να τις κάνει. Αλλιώς έχει και τις επιλογές των Νέων. Οι προπονητές έχουν την επιλογή να δουλεύουν και τους νεαρούς γιατί είναι το μέλλον. Να μην απαξιωθεί αυτός ο προπονητής από τον πρώτο αγώνα . Όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο βλέπουν την δουλειά του και φαίνεται ότι ξέρει» κατέληξε.
Πηγή: arenafm.gr

Κίνδυνος υποβιβασμού για Παναχαϊκή!!

Το γηπεδικό μπορεί να σταθεί αφορμή για πολλές δυσάρεστες καταστάσεις στην ομάδα των Αχαιών σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν. Συγκεκριμένα η επιτροπή αδειοδοτήσεων επέστρεψε πίσω τον φάκελο της Παναχαϊκής καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα με το Παμπελοποννησιακό στάδιο. Ο σύλλογος έχει προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να επιλύσει το ζήτημα ειδάλλως θα κινδυνέψει ακόμα και με υποβιβασμό.
Aναλυτικά:
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι δυστυχώς της επιστράφηκε ο φάκελος της αδειοδότησης από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ με την επισήμανση ότι λόγω της μη παραχωρήσεως του Παμπελοποννησιακού σταδίου, αυτός είναι ελλιπής και δεν της χορηγείτε αδειοδότηση για την συμμετοχή της στην Football League.
Στην ΠΑΕ Παναχαϊκή δόθηκε προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να εξασφαλίσει παραχωρητήριο σταδίου όπου θα δίνει τους αγώνες της αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα της χορηγηθεί η άδεια συμμετοχής στην Football League.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θα προσπαθήσει λόγω των απεργιών στον Δήμο Πατρέων να εξασφαλίσει έστω προσωρινό παραχωρητήριο, για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός στα τοπικά πρωταθλήματα.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι έτοιμη ακόμα και αύριο το πρωί να παραδώσει στον Δήμο Πατρέων εγγυητική επιστολή και είναι βεβαία ότι ο Δήμος Πατρέων θα δώσει έστω και τελευταία στιγμή παραχωρητήριο για όλους τους χώρους που χρειάζεται η Παναχαϊκή για την αδειοδότηση.

Βένος: “Κάτι γίνεται…”

Ο πρόεδρος των βετεράνων του ΑΡΗ, Γιάννης Βένος, φιλοξενήθηκε στον Arena fm και μίλησε για το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Άρη αλλά και για την γενική κατάσταση που επικρατεί στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.
Για το παιχνίδι προετοιμασίας:
« Ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του Άρη που ταλανίζεται τον τελευταίο χρόνο από πολλά προβλήματα και κακή ψυχολογία. Τα τέσσερα γκολ δείχνουν πολλά , κάτι καλό γίνεται στον Άρη φέτος. Και δεν έχει σημασία που η ομάδα ήταν ανίσχυρη, ήταν το πρώτο φιλικό της ομάδας και τα δείγματα ήταν πολύ θετικά. Ο Άρης δείχνει φέτος να είναι νοικοκυρεμένος, έχουμε έναν προπονητή που ξέρει τι θέλει και υπάρχει μια διοίκηση που δείχνει σοβαρότητα και υλοποιεί ότι της ζητάει ο προπονητής».
Για τον Μανιά και τα δυο γκολ που πέτυχε:
«Πάρα πολύ σημαντικό και για τον ίδιο και για την ομάδα αλλά και για τον κόσμο. Είναι πολύ ενθαρρυντικό που έκανε τόσο καλό ξεκίνημα και πέτυχε δυο γκολ στην πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα. Ο κόσμος περιμένει πολλά από αυτόν».
Για την σχέση των βετεράνων με την ομάδα:
« Όλος ο κόσμος ξέρει γιατί τα τελευταία χρόνια οι βετεράνοι είχαν απομακρυνθεί από την ομάδα, επειδή ήταν άνθρωποι που είχα άποψη και την διατύπωναν σε καθημερινή βάση, δημόσια, δεν συμφωνούσαμε με αυτά που γινότανε και για αυτό βγαίναμε πάντα οι «κακοί». Εμείς είμαστε υπερήφανοι για την θέση και την στάση που κρατήσαμε, δεν υποκύψαμε ούτε σε εκβιασμούς ούτε σε πιέσεις, όμως τα τελευταία χρόνια είμαστε κοντά στην ομάδα, και πάντα ήμασταν με όποια διοίκηση και αν ήτανε, η θέση η δικιά μας είναι να είμαστε κοντά και να βοηθάμε τον Άρη».
Για τους συνδεσμίτες που έκαναν κουμάντο στον Άρη:
«Δεν υπήρχε κανένας προγραμματισμός, παίρναμε κάθε χρόνο 15 ποδοσφαιριστές χωρίς να ξέρει κανένας που παίζουνε, πολλές φορές παίρναμε τέσσερις και πέντε ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στην ίδια θέση. Ξοδευόταν πάρα πολλά χρήματα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος και ξέρουμε όλοι το ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν αυτές τι μεταγραφές».
Πηγή: arenafm.gr

Αθώες οι ομάδες για τα “ύποπτα” παιχνίδια!!

Απαλλάχθηκαν των κατηγοριών που τις ήθελαν να εμπλέκονται σε “ύποπτα” παιχνίδια οι ομάδες της Φουτμπολ Λιγκ. Μετά από ανακοίνωση της ΕΠΑΕ έγινε γνωστό ότι δεν βρέθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που να τις εμπλέκουν στα “ύποπτα” ματς με αποτέλεσμα να αθωωθούν. Εκκρεμεί ακόμη η απόφαση για το Ηρακλής Ψαχνών Επανομή (4-3)
Αναλυτικά:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ-FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, από την αποδιδόμενη σε αυτές πειθαρχική παράβαση, για το μεταξύ τους αγώνα στις 15.05.2013.
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, από την αποδιδόμενη σε βάρος της κατηγορία (ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ, 22.05.2013)».

Μελισσανίδης είναι, όχι Τσίπρας!!

Γιατί ο Μελισσανίδης αρνείται το ρόλο του «θαυματοποιού» εξηγεί ο Αποδυτηριάκιας…
Ο λαός θέλει τον σωτήρα του. Η μαγκιά. Πάντα περιμένει τον μεσία να δώσει λύση, μάλιστα με τη μία, στα προβλήματα του κόσμου.
Έτσι «εκπαιδεύονται» δήθεν πολιτικά, στην πραγματικότητα κομματικά, οι μάζες. Έτσι βολεύει. Η πλειοψηφία του κόσμου να μη γίνει ποτέ ανεξάρτητη, να μην πατάει στα πόδια της. Να εξαρτάται συνεχώς από την κεντρική εξουσία.
Ο μάγος, ο θαυματοποιός θα τα κάνει όλα. Ακόμα και τον Ιησού τον έριξαν στην ξευτύλα. Για να πείσει τον έβαλαν να κάνει εξωπραγματικά κόλπα. Τον παράλυτο να τρέχει μαραθώνιο, τον στραβό να παίρνει μετάλλιο στους αγώνες σκοποβολής.
Κάποιος Παπανδρέου σήμερα, μετά ένας Καραμανλής να γαυγίζει ότι αυτός, μόνο αυτός, μπορεί να καθαρίσει τη μπουγάδα. Και ο ένας σωτήρας να κατηγορεί τον προηγούμενο σωτήρα.
Ο Μελίσσανίδης δεν ασχολήθηκε με πρόσωπα, χθεσινά και προχθεσινά. Δεν μπήκε στη λογική του πρώην και του επόμενου μεσία, επειδή πουλάει αυτή η κολώνια. Και τώρα, αφού ρίξαμε τα μπινελίκια μας στον φευγατισμένο, το θαύμα θα μας το δώσει ο νέος Ερχόμενος.
Όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται ο Μελισσανίδης το είπε. Η ΑΕΚ δεν είναι δική μου. Ούτε και πρόκειται να διαχειριστώ το παρόν και το μέλλον της σαν «ιδιοκτήτης» της. Δεν είμαι μεσίας, ένας άλλος μεσίας.
    
Ήρθα να υπηρετήσω σαν αρχικουμανταδόρος την προσπάθεια να μπει η ΑΕΚ στο δρόμο της Ιστορίας της. Κι αυτό δεν γίνεται χωρίς τους συνεργάτες μου και κυρίως χωρίς τη συμμετοχή του αεκτζήδικου κόσμου. Επειδή η ΑΕΚ δεν ανήκει σε κανέναν. Επειδή η ΑΕΚ είναι αυτό που είναι για εμάς και για αυτούς που θα υπάρχουν μετά από μας.

 Μαρινάκη φωτογραφίζουν οι αιχμές Μελισσανίδη για «κάποιους» που πανικοβλήθηκαν κιόλας, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τα λόγια ήταν γραμμένα στο χαρτί που είχε μπροστά του ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η κουβέντα δεν ειπώθηκε εκτός χειρόγραφου. Δεν βγήκε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου.

«Διακρίνω ένα μικροπανικό…» είπε ο μεγαλοεπιχειρηματίας «από κάποιους που ασχολούνται μαζύ μας και λένε διάφορα δεξιά κι αριστερά».

Ποιοι είναι αυτόί που, κατά τον Μελισσανίδη, έχουν ανησυχήσει με την προσπάθεια που ανέλαβε στην ΑΕΚ και λένε διάφορα; Κι έχουν πανικοβληθεί.
Ο υπαινιγμός, που πράγματι προσφέρεται για «ανάγνωση», αφορά μονάχα ένα πρόσωπο. Τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Γενικά, η πρώτη δημόσια εμφάνιση Μελισσανίδη, μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ, ήταν πράγματι χαμηλών τόνων. Χωρίς κραυγές και μεταχειρισμένες ατάκες έδειξε δύναμη, αποφασιστικότητα και το μέγεθος της ελπίδας του.

Δεν έλειψε, όμως, ένας «ψίθυρος». Αυτός που φωτογράφιζε τον Μαρινάκη. Έχει δίκαιο ο τίγρης; Είναι δυνατόν από τόσο ενωρίς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να βλέπει τη δυναμική της ΑΕΚ όταν επιστρέψει στη σουπερ λιγκα;


Πηγή: gazzetta.gr

Ο Ρισβάνης, ο Μουζακίτης και ο Ταμπάκης!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έχει αλλάξει πάρα πολύ καθώς χτίζεται από την αρχή και στέκεται σε τρία ονόματα.
Από αυτά τα φιλικά που έδωσε ο Παναθηναϊκός στην Ολλανδία συμπεράσματα μπορούν να βγουν μόνο για τον προπονητή Γιάννη Αναστασίου και την αξιολόγηση των πολλών νέων παικτών, που συμμετείχαν σε μία προετοιμασία, πρωτόγνωρη για τον Παναθηναϊκό. Μία προετοιμασία , ουσιαστικά της ομάδας των Νέων με κάποιες λίγες προσθήκες από επαγγελματίες παίκτες. Ο Αναστασίου καλά έκανε και στήριξε αυτά τα παιδιά και μίλησε για την τρομερή πίεση, που νοιώθουν κουβαλώντας τόσες ευθύνες στις πλάτες τους.
Επίσης, όπως είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στις αρχές του πρωταθλήματος η ομάδα θα είναι τελείως διαφορετική και σε πρόσωπα και σε ετοιμότητα. Αυτό  περιμένουμε να το δούμε. Αν δεν δούμε τι παίκτες θα έρθουν δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν η ομάδα θα είναι καλύτερη, η όχι. Η προσθήκη του Μπέργκ στην επίθεση, του Τριανταφυλλόπουλου στην άμυνα, του πιο έτοιμου Μέντεζ στα χαφ ίσως βελτιώσει την κατάσταση, αλλά υπάρχουν και άλλα κενά που πρέπει να καλυφθούν. Σε όλες τις γραμμές. Στο κέντρο (χρειάζεται οπωσδήποτε ένα στόπερ κλάσης) και στο αριστερό άκρο της άμυνας στον άξονα, στα άκρα , αλλά και στην επίθεση.
Όταν γίνουν όλες αυτές οι μεταγραφές και ολοκληρωθούν οι αποχωρήσεις και οι πωλήσεις τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή την ομάδα. Πάντως θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, ότι ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει πάρα πολύ, χτίζεται από την αρχή και όποιος έχει απαιτήσεις από αυτή την ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό βλέπει φαντάσματα. Ο πρώτος στόχος είναι να βλέπουμε μία ομάδα στο γήπεδο με πάθος, με δίψα, με πλάνο.
Με τόσα νέα παιδιά δεν είναι δύσκολο να σε πάρει από κάτω και να αλλάξεις στόχους  και αντί να κοιτάς προς τα πάνω  να κοιτάς προς τα κάτω. Σε αυτό που στεκόμαστε τώρα είναι, ότι από τους νέους αυτοί που δείχνουν, ότι μπορούν να σταθούν με βελτιώσεις βέβαια είναι ο Ρισβάνης, ο Μουζακίτης και ο Ταμπάκης.
Πηγή: gazzetta.gr

Πως θα τα ταιριάξει ο Μίτσελ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta τι είναι υποχρεωμένος να συνδυάσει ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.
Για άλλη μία χρονιά ο Ολυμπιακός θα πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με μία παράμετρο που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας: ότι για τον προπονητή του θα είναι η πρώτη του φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Κι εδώ θα ήθελα να κάνω δύο συσχετισμούς.
Γιατί από τη μία έχουμε ένα Ολυμπιακό, που ενόψει της νέας σεζόν επενδύει ξεκάθαρα σε παίκτες που θα δώσουν θέαμα στην ενδεκάδα του, μετά από μία περίοδο μουρμούρας του κόσμου για την έλλειψη ποιότητας στο παιχνίδι της αγαπημένης ομάδας του κατά την περασμένη σεζόν.
Κι από την άλλη έχουμε το δείγμα του Ολυμπιακού με το Μίτσελ στην Ευρώπη, που μόνο ευχάριστο δεν ήταν: τα δύο παιχνίδια με τη Λεβάντε και το συνολικό 0-4 στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Σίγουρα έτυχε για τους ερυθρόλευκους μία τραγικά κακή εις βάρος τους διαιτησία στο πρώτο παιχνίδι, στην Ισπανία, κάτι που σαφέστατα επηρέασε την προσπάθεια της ομάδας, όμως αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς κι η γενική εικόνα του Ολυμπιακού και στα δύο ματς ήταν πραγματικά κακή.
Που θέλω να καταλήξω: η λογική προσπάθεια του Ολυμπιακού να φτιάξει μία πιο επιθετική ομάδα, που θα ικανοποιεί τον πάντα απαιτητικό κόσμο του, ο οποίος πηγαίνοντας στο Καραϊσκάκη θέλει να βλέπει ωραία μπάλα και παίκτες με υψηλή τεχνική, πρέπει να συνδυαστεί με την ανάγκη να εμφανιστούν οι ερυθρόλευκοι αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Και για να είσαι ανταγωνιστικός στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να είσαι δυνατός αμυντικά, όταν μιλάμε για Ολυμπιακό κι όχι για Μπαρτσελόνα. Εκεί λοιπόν είναι η μαγκιά. Πως θα ταιριάξει ο Μίτσελ αυτά τα δύο πράγματα. Γιατί και η διοίκηση και ο κόσμος θέλουν και τα δύο-κι όχι το ένα από τα δύο. Θέλουν και όμορφο θέαμα και νίκες στην Ελλάδα, αλλά και αξιοπρέπεια κι αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οφείλουμε δε να παραδεχθούμε ότι ο Μίτσελ σε εκείνα τα δύο παιχνίδια με τη Λεβάντε, ομάδα που σημειωτέον δεν…διέπρεψε κιόλας στο περασμένο ισπανικό πρωτάθλημα, είχε ένα μεγάλο ελαφρυντικό: ήταν προπονητής 10 ημερών στον Ολυμπιακό. Τώρα, όμως, στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μίτσελ θα είναι προπονητής εφτά μηνών. Κι οι απαιτήσεις θα είναι διαφορετικές, ειδικά αν ο Ολυμπιακός φτιάξει ένα ρόστερ πιο δυνατό από πέρσι, όπως φαίνεται πως επιθυμεί να κάνει.
Έστω κι αν για τον ίδιο τον Μίτσελ θα είναι η παρθενική του παρουσία στους πάγκους σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση οι απαιτήσεις αυτές θα είναι…
Πηγή: gazzetta.gr

«Ζητάμε πολλά, τους θέλουμε έτοιμους»!

Ο Μίτσελ άνοιξε για πρώτη φορά τα... χαρτιά του στο Ζέεφελντ και μίλησε για τις απαιτήσεις που έχει και την μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να κάνουν οι παίκτες του. ΖΕΕΦΕΛΝΤ, αποστολή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.
Στο ξενοδοχείο Ντορίντ στο Ζέεφελντ περίμενε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Μίτσελ τους απεσταλμένους εκπροσώπους του Τύπου, κάνοντας τις πρώτες του τοποθετήσεις για την προετοιμασία και το τι αξιώνει από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού ήταν μονίμως ευδιάθετος και χαμογελαστός και στις συστάσεις που έγιναν με τους δημοσιογράφους αλλά και στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Έκανε λόγο για τις πρώτες του εντυπώσεις ενώ είναι χαρακτηριστική η ατάκα που έλεγε πριν ξεκινήσουμε τις δηλώσεις πως "ας ξεχάσουμε όλα τα ονόματα που γράφονται και ας κοιτάξουμε το ποδόσφαιρο και το πως θα παίζουμε καλά για να κερδίζουμε". Στην πρώτη του Σ.Τ. στο Ζέεφελντ ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης που έκανε ουκ ολίγες φορές πλάκα με τους δημοσιογράφους, βγάζοντας μεγάλη άνεση, μίλησε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για:
Τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία της ομάδας του Ολυμπιακού και το τι περιμένει και ζητά από τους παίκτες του: Δεν μου αρέσουν πολύ οι προετοιμασίες. "Υποφέρω" πολύ. Και ως παίκτης και ως προπονητής. Είναι από την άλλη όμως μία καλή περίοδος για να γνωριστούμε καλύτερα και να ετοιμάσουμε τα πράγματα που θέλουμε. Καταλαβαίνω πως ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και οι παίκτες δεν μπορούν να σταματήσουν. Ζητάμε μεγάλη προσπάθεια από αυτούς για να τους έχουμε όσο πιο έτοιμους γίνεται στην συνέχεια.
Την έμφαση που δίνει στην φυσική κατάσταση συγκριτικά με πέρυσι και το εάν αλλάζει κάτι: Άμα έλεγα το 2ο μπορεί να ανέφερα κάτι άσχημο για τον προηγούμενο προπονητή. Η φυσική κατάσταση έχει να κάνει πιο πολύ με την ιδέα της δουλειάς μας. Η αλήθεια είναι πως στην 1η εβδομάδα δουλεύουμε πιο πολύ στην φυσική κατάσταση. Μετά υπάρχει η μπάλα και το τακτικό κομμάτι. Αυτό είναι για την επόμενη εβδομάδα. Το τακτικό κομμάτι επίσης το δουλεύουμε και μέσα στην φυσική κατάσταση. Είναι κρυμμένο αλλλά είναι εκεί. Έτσι θα καταλάβουν οι παίκτες πως όσο κουρασμένοι και εάν είναι μέσα στον αγώνα πρέπει να έχουν την κατοχή της μπάλας.
Πηγή: gazzetta.gr

Μάθε να πανηγυρίζεις, και μετά βάλε γκολ!! (video)

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής της Ιντερνασιονάλ, Μαυρίδες σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του και τραυματίστηκε σοβαρά στον πανηγυρισμό του.
Το να πετυχαίνεις γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο, σίγουρα είναι κάτι σπουδαίο για όλους. Συγκεκριμένα όλοι θυμούνται το πρώτο τους τέρμα. Το ίδιο ισχύει και για τον 19χρονο ποδοσφαιριστή της Ιντερνασιονάλ, Μαυρίδες που θα το θυμάται όμως για άσχημους λόγους.
Αυτό γιατί μόλις σκόραρε αποφάσισε να το πανηγυρίσει με κωλοτούμπες στον άερα. Κατά τη διάρκεια της πτώσης του όμως, πάτησε άσχημα στο έδαφος και υπέστη ρήξη  χιαστών!





Πηγή: onsports.gr

Ατλέτικο Μινέιρο - Νιούελς Ολντ Μπόις: Στους τελικούς ο Ροναλντίνιο, «αυτοκτονία» για Σκόκο!! (video)

Ματς για γερά νεύρα έγινε στη Βραζιλία, με την Ατλέτικο Μινέιρο να νικά 2-0 τη Νιούελς Ολντ Μπόις του Νάτσο Σκόκο και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου ημιτελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες που είχε γίνει στην Αργεντινή.
Ο Μπέρναρντ σκόραρε στο 3’ μετά από ασίστ του Ροναλντίνιο και ο Γκιγιέρμε στο 84’ διαμόρφωσε το 2-0 της κανονικής διάρκειας. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου δεν μπήκε κάποιο γκολ και οι δύο ομάδες έπαιξαν τις πιθανότητές τους για πρόκριση στους τελικούς, στα πέναλτι.
Εκεί, η ομάδα του Ροναλντίνιο επικράτησε 3-2 και στους τελικούς θα αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις την Ολίμπια από την Παραγουάη, η οποία απέκλεισε την Σάντα Φε από την Κολομβία.
Δείτε το βίντεο:




Πηγή: onsports.gr

ΗΠΑ: Απίστευτη γκάφα με όνομα ποδοσφαιριστή που πέτυχε χατ-τρικ!! (videos)

Ο Κρις Ουοντολόφσκι σημείωσε χατ-τρικ στο 6-1 των ΗΠΑ επί της Μπελίζ για το Gold Cup. Ή μήπως όχι;
Σύμφωνα με τον άνθρωπο που επιμελείται τις φανέλες των ποδοσφαιριστών των Αμερικανών αυτός που πέτυχε τρία γκολ στο ματς λέγεται Ουοντοουλόφσκι και όχι Ουοντολόφσκι, όπως είναι το κανονικό του όνομα. Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι ο 30χρονος επιθετικός των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς έχει δύσκολο όνομα, αλλά υποτίθεται ότι η ομάδα τον ξέρει καλύτερα από τον καθένα.
Δείτε τα βίντεο:








Πηγή: onsports.gr

Στοίχημα με τον Gazzouxbet.

Europa League επαναληπτικοί και μόνο σημεία από OΠΑΠ.
123) ΤΟΥΡΝΟΒΟ - ΣΟΥΝΤΟΥΒΑ 1.
125) ΣΚΟΝΤΟ ΡΙΓΑ - ΤΙΡΑΣΠΟΛ 1.
131) ΜΠΟΤΕΒ ΠΛΟΒΝΤΙΒ - ΑΣΤΑΝΑ 1.
Επιλέξτε να ποντάρετε σε μονά αποδεκτά για όσους παίζουν διαδικτυακά. Καλή τύχη σ'όλους. Για σχόλια στο Facebook στη σελίδα Gazzouxbet.

Κρίσιμο 48ωρο για την ενίσχυση του Άρη

Η ομάδα συνεχίζει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα προετοιμασίας της στη γειτονική Βουλγαρία, όμως ταυτόχρονα στην Ελλάδα, η διοίκηση του Άρη, εξακολουθεί να αναζητά το καλύτερο για να την ενισχύσει όσο δυνατόν περισσότερο. Τις τελευταίες ημέρες, το ενδιαφέρον των «κίτρινων» έχει επικεντρωθεί στην προσπάθεια απόκτησης του Σουμπίνιο από τον Ολυμπιακό, όμως αυτό δεν σημαίνει, πως η περίπτωση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού είναι η μοναδική που «παλεύουν» οι άνθρωποι του Άρη. Η σημερινή παρουσία πάντως, του Δημήτρη Ηλιάδη στην Αθήνα, με αφορμή την έκτακτη γενική συνέλευση της Λίγκας, αναμένεται να αποβεί ιδιαίτερα σημαντική και για την προσπάθεια υλοποίησης της συγκεκριμένης μεταγραφικής κίνησης, καθώς θα επιχειρηθεί επαφή και με την πλευρά του Ολυμπιακού για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος ναι μεν ανήκει στους πρωταθλητές, αλλά είναι δεδομένα εκτός πλάνων του προπονητή του που δεν τον κάλεσε καν στο Ζέεφελντ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα, σύντομα θα αποδεσμευτεί και θα είναι απολύτως ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του. Οι «κίτρινοι» κατέθεσαν προχθές την τελική τους πρόταση, με βελτιωμένες οικονομικές αποδοχές και πλέον αναμένουν την απάντησή του.

Συνάντηση με Μαυραγάνη

Ραντεβού με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, με σκοπό να συζητηθεί η προσπάθεια υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99, «έκλεισε» για τις 18 Ιουλίου ο πρόεδρος των «κίτρινων». Η συνάντηση, ως επί το πλείστον, θα περιστραφεί γύρω από τις προσπάθειες εξυγίανσης του συλλόγου ενώ θα συζητηθεί φυσικά και η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, για τις δόσεις των «κίτρινων» αναφορικά με τις οφειλές προς το Δημόσιο.metrosport gr

Καλοβλέπει Κάλβο η Ξάνθη

Την περίπτωση του Ισπανού Κάρλος Κάλβο φαίνεται πως ξεχώρισαν στην Ξάνθη και για τον λόγο αυτό σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, κατέθεσαν επίσημη πρόταση για την απόκτηση του. Ο Κάλβο αγωνίζεται κυρίως ως επιτελικός μέσος αλλά και στα πλάγια, με μεγαλύτερο του προσόν την ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια. Ο 27χρονός Μαδριλένος ξεκίνησε την καριέρα του στης ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ από το 2006 και έπειτα αγωνίζεται σε ομάδες της Β? κατηγορίας του Ισπανικού πρωταθλήματος όπως οι Αλκογιάνο, Χερέθ (συμπαίκτης με τον Τσέμα), Γρανάδα, Χέρκουλες και την περσινή χρονιά στην Αλμερία(36 συμμετοχές με 2 γκολ). Μοναδική του απόπειρα εκτός Ισπανίας το 2010 όταν και υπέγραψε στην Ιταλική Ουντινέζε, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί ούτε μία φορά, με τους Ιταλούς μάλιστα να τον παραχωρούν δανεικό σε Γρανάδα(37 συμμέτοχες – 3 γκολ) και Χέρκουλες(42 συμμέτοχες – 8 γκολ). Προτού τον αφήσουν ελεύθερο και υπογράψει στην Αλμερία. Εντός των ημερών θα φανεί αν τελικά οι Ακρίτες αποκτήσουν οριστικά τον παίκτη.

Ορίζοντας 4ετίας σε οικονομικό... ναρκοπέδιο!

Σε μια κρίσιμη συνεδρίαση οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας καλούνται σήμερα να αποφασίσουν αν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους με την Forthnet ή θα παίξουν το χαρτί τους μέχρι την εκπνοή της σεζόν 2014-15, όποτε και λήγει η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο λόγος είναι προφανής. Θεωρούν ότι το περιβάλλον ενδέχεται να είναι πιο ανταγωνιστικό και να πάρουν κάτι παραπάνω από τα 38 εκατ. ευρώ το χρόνο που φέρεται να προσφέρει ο επί δύο σχεδόν δεκαετίες συνεργάτης τους.
Και μιλάμε για μια συζήτηση που γίνεται τέσσερις μόλις ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης της τρόικας στο Eurogroup για την ελληνική οικονομία. Μια οικονομία για την οποία η έκθεση λέει πως οι προοπτικές διάσωσής της είναι αβέβαιες!
Επίσης, μόλις χθες οι New York Times έγραψαν πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και η απόφαση του Eurogroup απλώς θα επιδεινώσει τα πράγματα». Μετά από τρία χρόνια αιματηρών θυσιών από τους Έλληνες πολίτες!
Κι όμως, μέσα σε αυτό το άθλιο και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον μια εταιρεία που έχει επενδύσει αποδεδειγμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έρχεται να προσφέρει στο χώρο μία σχετική ηρεμία για τα επόμενα 4 χρόνια.
Την ίδια εποχή του μνημονίου οι ομάδες έχουν μειώσει από 30% (στην καλύτερη περίπτωση) έως και 70% το μπάτζετ τους, με αποτέλεσμα η ποιότητα του προϊόντος να είναι διαρκώς φθίνουσα.
Η ΑΕΚ, μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος και με μεγάλη εμπορικότητα υποβιβάστηκε, ενώ «η κρίση που δίνει την ευκαιρία στα νέα ταλέντα να αναδειχθούν» τείνει να γίνει καραμέλα στο στόμα των επενδυτών που χρησιμοποιούν στο μεγάλο πρωτάθλημα τους παίκτες των ομάδων Νέων.
Ήδη στα πρώτα φιλικά του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία οι φίλοι των πρασίνων ψάχνουν να βρουν γνωστό ποδοσφαιριστή! 
Ο καθένας βεβαίως μπορεί να αξιολογήσει το προϊόν που προσφέρει όπως νομίζει. Αν κοιταχτεί όμως, στο καθρέφτη και το πράξει με ένα ελάχιστο ψήγμα αντικειμενικότητας, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι σε τέτοιες εποχές προσφορές όπως αυτή που έχουν ήδη στα χέρια τους δύσκολα βρίσκονται.
Οι όποιες αντιπαλότητες μέσα στο συνεταιρισμό, κυρίως για τον τρόπο διανομής των χρημάτων, αφορούν τις ίδιες τις ομάδες.
Επειδή όμως, κάποιες τάσεις ωραιοποίησης των καταστάσεων περί ανταγωνισμού στο τηλεοπτικό τοπίο έχουν κάνει την εμφάνισή τους, καλό θα ήταν οι επενδυτές να ρίξουν μια ματιά στα μεγέθη των δικών τους επιχειρήσεων (και εκτός ποδοσφαίρου) για να διαπιστώσουν και το πραγματικό μέγεθος του ανταγωνισμού στον τομέα που ειδικεύονται ο καθένας ξεχωριστά.novasport gr