Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Εξάγει ποδόσφαιρο και πολιτισμό!!

Ο επαναληπτικός δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είτε πρέπει να κρατήσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με την Ουντινέζε ανέπαφη την εστία του είτε να πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Εξάγει ποδόσφαιρο και πολιτισμό
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στο «Φρίουλι», με το 0-0 να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στους «16» του Europa League στον αγώνα της Τούμπας, απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, όπως η Ουντινέζε, η οποία ναι μεν επηρεάστηκε εκτελεστικά από την απουσία του Ντι Νατάλε, αλλά έδειξε πως πρόκειται για μία ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου που πίεσε τον ΠΑΟΚ όσο ελάχιστες την τελευταία διετία.
Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει τη λευκή ισοπαλία, παρότι οι επιθετικοί του ήταν σε κάκιστη μέρα. Η είσοδος του Λίνο στο τελευταίο πεντάλεπτο και του πιο μαχητικού Γιάννου έδειξε πως ήταν σχετικά εύκολο να «τρυπηθεί» η άμυνα των Ιταλών. Ομως σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, κυρίως ο Σαλπιγγίδης, έπειτα ο Αθανασιάδης και τέλος ο Γεωργιάδης ήταν εκτός αγώνα.
Ο Μπόλονι κατάφερε να φύγει και από αυτό το γήπεδο αλώβητος κυρίως γιατί η αμυντική του γραμμή στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων, με πρώτο τον Τσιρίλο και έπειτα τους άλλους τρεις, με τον Μαλεζά να ανεβάζει πολύ τα επίπεδα απόδοσής του όσο πλησίαζε το τέλος της αναμέτρησης.
Ο επαναληπτικός δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είτε πρέπει να κρατήσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με την Ουντινέζε ανέπαφη την εστία του είτε να πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ. Σίγουρα η ομάδα του Γουϊντολίν θα έχει προσαρμοστεί περισσότερο στις απουσίες της, ενώ ο Μπόλονι έχασε και τον Φωτάκη μετά τον Ιβιτς λόγω καρτών. Η μεσαία του γραμμή δηλαδή θα πάσχει σε ταχύτητα όπως και να χει.
Ο ΠΑΟΚ είχε και μία κερκίδα στη πλάτη του, έξι χιλιάδες και πλέον οπαδούς του, που πίστεψαν στη δυναμική της ομάδας παρά τις απώλειες που είχε στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Μία κερκίδα που βοήθησε τα μέγιστα και βέβαια συμπεριφέρθηκε άψογα. Μία ακόμη απόδειξη για το ότι, αν φέρεσαι στο κοινό με σεβασμό, έτσι θα σου φερθεί κι αυτό.
Οι Ιταλοί της Ουντινέζε, αλλά και των αρχών της περιοχής φρόντισαν ακόμη και για τη μεταφορά τους από το «Φρίουλι» στην πόλη για να μη μείνουν πολλές ώρες μόνοι τους και δεν έχουν τι να κάνουν. Και βέβαια, να αφήσουν λεφτά στην αγορά τους. Απλές συμπεριφορές, που αποδεικνύουν απλώς πόσο τριτοκοσμικές είναι οι εν Ελλάδι αρχές.
Τώρα την Κυριακή έρχεται ο Αρης στη Τούμπα. Μία ομάδα όχι και τόσο συμπαθητική που οι παίκτες της γνωρίζουν πως αν πάρουν αποτέλεσμα θα πάρουν και άφεση αμαρτιών ακόμη κι αν είχαν σταυρώσει τον Χριστό. Αυτό και μόνο, πρέπει να κάνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σκυλιάσουν για να τελειώνουμε και με δαύτους.
Πηγή: Εξέδρα

"Θα λυγίσουν στην Τούμπα"

Ο Κώστας Ορφανός θεωρεί πως στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ μπορεί να λυγίσει οποιαδήποτε ομάδα και αυτό μπορεί να γίνει και με την Ουντινέζε.
"Θα λυγίσουν στην Τούμπα"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra FM:
Ξεκίνησε με την κατάσταση που υπάρχει στη Ελλάδα και το πως βοηθούν τον κόσμο οι επιτυχίες στο ποδόσφαιρο:
«Υπάρχει μια διάθεση υπερτονισμού κάποιων πραγμάτων που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Υπήρχαν και στο παρελθόν οικονομικά προβλήματα. Ανησυχούσαμε, αλλά στο μέτρο που έπρεπε. Τώρα θαρρείς πως υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού.
Οι δημοσιογράφοι παρασύρονται και δημιουργούν ένα πολύ αρνητικό κλήμα σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς μέσα σε αυτό ζούμε. Χθες το πρωί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μετά από καιρό, έβλεπα έναν ενθουσιασμό και ένα χαμόγελο στον κόσμο που μου μιλούσε για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.
Μου έλεγαν πως δεν θα χάσουμε. Έβλεπα έναν ενθουσιασμό, μετά απ' όλα αυτά που συμβαίνουν. Το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει φυγή από τα προβλήματα. Δεν είναι πως τα ξεχνάμε, αλλά για κάποιο διάστημα φεύγουμε από αυτά και βλέπουμε την ζωή όπως θα έπρεπε».
Για το συμβάν με την κλοπή στην Ολυμπία και την παραίτηση Γερουλάνου:
«Πολύ φοβάμαι ότι θα γίνουμε μάρτυρες και άλλων τέτοιων καταστάσεων. Όταν ο κόσμος οδηγείται στην εξαθλίωση, τέτοια πράγματα είναι πολύ εύκολο να συμβούν. Κάθε φορά που ακούμε ένα τέτοιο γεγονός σκεφτόμαστε, μήπως συμβεί σε μας. Ο κόσμος βγαίνει να κλέψει γιατί δεν έχει να φάει. Δεν το κάνουν μόνο επαγγελματίες κλέφτες, όπως στο μουσείο.
Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε και άλλα τέτοια φαινόμενα. Αν δεν παραιτηθεί για την κλοπή αυτή, που μπορεί να έχει σχέση και με την κλοπή στην Εθνική πινακοθήκη (σ.σ. η παραίτηση), δεν θα είχε πολύ χρόνο. Θα παραιτούνταν για το θέμα που έχει προκύψει με την ΦΙΦΑ. Αυτό το πιστεύω λόγω της εμπειρίας που είχα με τον αδερφό μου και με τις εκλογές της ΕΠΟ. Προσπαθούσε να φέρει τις εκλογές στη βάση και όχι σε επίπεδο 54 ενώσεων. Συνάντησε τέτοια αντίδραση και τέτοια πίεση που ήταν αφόρητη. Ο κύριος Γερουλάνος ούτως ή άλλως ήταν σε δύσκολη θέση».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η δομή της ΟΥΕΦΑ θυμίζει κλειστή κοινωνία:
«Όταν θέλεις να συνεννοηθείς με την ΟΥΕΦΑ και να βρεις κάποια λύση, επιλέγεις το να συνδιαλέγεσαι μαζί τους και όχι μέσω νόμων. Με τον τρόπο που έδρασε η πολιτεία αμέσως είχαμε αντιδράσεις και πιθανότατα να την πληρώσουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που παίζουν στην Ευρώπη αλλά και η Εθνική ομάδα».
Για την πιθανότητα να βρεθούν αντίπαλοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ:
«Όπου και να βρεθούν από δω και πέρα, είναι εξαιρετικά καλό. Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, βρέθηκαν 6.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο Ούντινε. Ήταν μια όαση. Αυτή η ποδοσφαιρική παρένθεση κάνει πολύ καλό στον κόσμο.
Θα ήταν εξαιρετικό να βρεθούν και στους 8 αλλά και πιο μακριά. Πρώτα όμως πρέπει να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί πλέον. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι το αουτσάιντερ αλλά έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να περάσει».
Για το πώς βλέπει το 0-0 του πρώτου αγώνα:
«Είναι ύπουλο αποτέλεσμα γιατί έρχεται ο αντίπαλος να παίξει για δύο αποτελέσματα. Εσύ παίζεις μόνο για την νίκη. Παίζοντας για το 0-0 το οποίο δεν σε αποκλείει, μπορείς να κάνεις υπομονή, όπως κάνει και ο ΠΑΟΚ και να πας για το ένα γκολ που θα σε βοηθήσει να περάσεις στην επόμενη φάση. Χάρηκα όμως για χθες γιατί η ομάδα δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και έκανε πολλά λάθη.
Παρόλο που δεν είχαν οι αντίπαλοι πολλές ευκαιρίες τους δώσαμε πολλές φορές τη δυνατότητα να μπουν στην περιοχή μας. Είμαι ικανοποιημένος γιατί πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο δίνει φτερά στον κόσμο που θα κατακλείσει την Τούμπα. Με την βοήθεια της μπορούμε να "γονατίσουμε" οποιονδήποτε αντίπαλο. Άρα γιατί να μην είμαστε αισιόδοξοι για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τον Ολυμπιακό;»
Για το πρόσωπο που δείχνει η ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια:
«Στον ΠΑΟΚ σίγουρα λείπουν παίκτες όπως ήταν ο Κοντρέρας στην άμυνα ο οποίος έδειχνε μια σιγουριά στην άμυνα. Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένας παίκτης εξαιρετικός τεχνικά και καθοδηγούσε όλη την άμυνα αλλά γενικότερα και όλη την ομάδα. Όπως και ο Βιερίνια στην επίθεση που είχε πάντα την δυνατότητα να μην τον υπολογίσεις και να σου δημιουργήσει από το τίποτα μια ευκαιρία.
Παρόλα ταύτα ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι η ιδία ομάδα που έχει το μέταλλο και τον αέρα της Ευρώπης. Σίγουρα η προσπάθεια το να μπουν νέα παιδιά όμως μέσα στην ομάδα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια».
Για το γεγονός ότι οι ομάδες δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν ακριβούς ξένους παίκτες:
«Πρέπει να προστατεύσουμε τον σύλλογο από έξοδα τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν. Είδατε η Ρέιντζερς τι έπαθε. Μπήκε σε οικονομική διαχείρηση, κινδυνεύει να της αφαιρεθούν δέκα βαθμοί, χάνει το πρωτάθλημα, δηλαδή χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Γιατί πρέπει να τα δούμε και στην Ελλάδα για να βάλουμε μυαλό;
Καλό είναι να δούμε τι έχουμε εμείς εδώ από δικά μας παιδιά, που μπορούν με το ταλέντο τους να μπουν στις ομάδες. Ο Αθανασιάδης είναι 25 χρονών. Όταν ο ΠΑΟΚ πήρε τον Μουσλίμοβιτς, ο Αθανασιάδης υπήρχε στην ομάδα. Αν προσπαθούσε η ομάδα από τότε να τον βοηθήσει μπει στην πρώτη ομάδα, δεν ξέρουμε ποιός θα ήταν ο Αθανασιάδης σήμερα μετά από εμπειρία πέντε επιπλέον χρόνων. Πηγαίναμε σε λύσεις 700.000 ευρώ που στέρησαν την ευκαιρία από παίκτες όπως ο Αθανασιάδης να δείξουν τα προσόντα τους, να βοηθήσουν την ομάδα και να μπουν παράλληλα στην Εθνική».
Για την πορεία του πρωταθλήματος σχολίασε:
«Υπάρχει μια μάχη μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Έχω την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες. Βρίσκεται σε μεγάλη φόρα την κατάλληλη στιγμή. Και ο Παναθηναϊκός έχει δείξει μετά και την Ξάνθη πως έχει ένα βάθος το οποίο θα του το δώσουν οι τραυματίες που επανέρχονται (σ.σ. ο Χριστοδουλόπουλος, ο Νίνης και ο Λέτο). Ο Ολυμπιακός έχει μια εμπειρία στην διεκδίκηση των πρωταθλημάτων εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πιστεύω πως θα το πάρει».

Οι Αγγλοι κινδυνεύουν με απώλεια ευρωπαϊκής θέσης!!

Εξευτελιστική, το δίχως άλλο η ήττα (4-0) της Αρσεναλ από τη Μίλαν. Η πιο βαριά στην ευρωπαϊκή ιστορία των Λονδρέζων.
Οι Αγγλοι κινδυνεύουν με απώλεια ευρωπαϊκής θέσης!
Μεγαλύτερη ταπείνωση όμως, ο αποκλεισμός της Γιουνάιτεντ από τη Βασιλεία. Άποψη, θα πείτε πολύ σωστά, αλλά όλα αυτά δείχνουν κάποια πράγματα και ενδεχομένως να σημάνουν και την απώλεια μια ευρωπαϊκής θέσης για την Αγγλία.

Οι «κανονιέρηδες» από το βράδυ της Τετάρτης είναι ουσιαστικά εκτός Ευρώπης. Από το Τσάμπιονς Λιγκ έχουν μείνει off και δύο ομάδες του Μάντσετσερ, οι οποίες βέβαια έγιναν φαβορί για το Γιουρόπα Λιγκ, παίρνοντας και ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης απέναντι σε Πόρτο και Αγιαξ.
Εκεί βρίσκεται και η Στόουκ, η οποία όμως έχει δύσκολο έργο απέναντι στην -ισπανική- Βαλένθια, πόσω μάλλον μετά το 0-1 του πρώτου ματς. Απομένει η Τσέλσι. Στην κατάσταση που είναι όμως οι «μπλε», με μπόλικη εσωστρέφεια, «φαγωμάρα» και αγωνιστικό ντεφορμάρισμα, οι αναμετρήσεις με τη Νάπολι θα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Με μια πρώτη ματιά οι πιθανότητες μοιάζουν ισορροπημένες.

Φυσικά και η Αγγλία δεν θα χάσει τις τέσσερις ομάδες που βγάζει ετησίως στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί μια πενταετία, το λιγότερο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση την κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, με κάτι λιγότερο 7000 χιλ. βαθμούς διαφορά, αλλά...

Από τη νέα σεζόν δεν θα προσμετράται η συγκομιδή της αγωνιστικής περιόδου 2007/08. Τότε, με τελικό Τσάμπιονς Λιγκ Τσέλσι - Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, οι Αγγλοι είχαν 17.875 βαθμούς.
Τέσσερις χιλ. περισσότερους από τους Ισπανούς. Αφαιρώντας αυτούς και συνυπολογίζοντας ότι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα έχουν νικήσει τα 12 από τα 13 φετινά ευρωπαϊκά του παιχνίδια, τις Βαλένθια, Μπιλμπάο (σαφώς και μπορεί να ανατρέψει στη Βασκονία το 2-1, με το οποίο ηττήθηκε από τη Λοκομοτίβ Μόσχας), Ατλέτικο Μαδρίτης (επικράτησε 3-1 της Λάτσιο στη Ρώμη) να είναι σε θέση να.... ισοφαρίσουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι στο Γιουρόπα Λιγκ, δεν αποκλείεται, για την ακρίβεια μοιάζει ως πιθανότερο σενάριο, από την περίοδο 2014/15 οι Ισπανοί να έχουν οκτώ ομάδες στην Ευρώπη και οι Αγγλοι επτά.
Πηγή: sday.gr

Μία μέρα νωρίτερα ο τελικός!!

Μία μέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί τελικά ο τελικός κυπέλλου μπάσκετ, κάτι που ανακοινώθηκε και επίσημα από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
Μία μέρα νωρίτερα ο τελικός!
Αρχικά ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου, αλλά λόγω του ποδοσφαιρικού ντέρμπι (19:30) στο ΟΑΚΑ, η αναμέτρηση θα γίνει στις 10 Μαρτίου.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αντίπαλοι θα είναι οι "αιώνιοι"και θα προκαλούσε πολλές δυσκολίες η διεξαγωγή δύο αγώνων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού την ίδια μέρα.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και οι απαραίτητες συσκέψεις (σ.σ. μιας και θα έχει γίνει γνωστό το ζευγάρι του τελικού) για τη κατανομή των εισιτηρίων. Στόχος των "αιώνιων" είναι περισσότερα εισιτήρια από τα 900 που έλαβαν στον περσινό αγώνα.
Πηγή: sentragoal.gr

Θα δώσει εξηγήσεις εκ βαθέων;

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, που όλο φεύγει κι όλο μένει, χρωστάει απαντήσεις. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.
Θα δώσει εξηγήσεις εκ βαθέων;
Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο των πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων, το πρόσωπο που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ Θόδωρος Κουρίδης.
Μάλιστα φρόντισε να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΙΜ (Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών), αποδεχόμενος ουσιαστικά την ευθύνη του, καθώς η επιτροπή αυτή όφειλε να ελέγχει τις ενημερότητες. Για την υπόθεση αυτή απολύθηκε ο διευθυντής της επιτροπής Ανδρέας Καραγκιόζης. Ο κύριος Κουρίδης, όταν βρέθηκε στη δίνη των συνεχών αποκαλύψεων, είχε δηλώσει ότι οσονούπω συνταξιοδοτείται γιατί αποχωρεί από την ΕΠΟ.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της ομοσπονδίας και να μοιράζει non paper για κρίσιμα θέματα στους συμβούλους κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Μάλιστα έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ρήξη της ΕΠΟ με την πολιτεία για το άρθρο 19 του αθλητικού νομοσχεδίου.
Είναι προφανές ότι ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, που συνηθίζει να αποφαίνεται... εκ βαθέων, δεν θέλει να το κουνήσει ρούπι. Δικαίωμά του. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να απειλεί εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου γιατί τόλμησαν να χαρακτηρίσουν ορισμένους ποδοσφαιροπαράγοντες «λαμόγια».
Αν ο κύριος Κουρίδης πιστεύει ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι αγγελικά πλασμένος, οφείλει να εξηγήσει πώς και γιατί τον απειλούσαν όταν πήγαινε στο σπίτι του, στη Νίκαια. Οφείλει να εξηγήσει πώς γίνεται να ευθύνεται μόνο ο Α. Καραγκιόζης για τις πλαστές ενημερότητες. Τέλος, οφείλει να εξηγήσει με ποιον τρόπο ένας εσμός δικηγόρων φρόντιζε να εξυπηρετεί τις ομάδες που συνελήφθησαν να «κλέβουν οπώρας».
Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ πρέπει να δώσει κι άλλες απαντήσεις:
- Γιατί δεν αντέδρασε όταν η ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) τιμωρούσε Ηρακλή, Βόλο και Καβάλα;
- Γιατί η ομοσπονδία επικαλείται το αυτοδιοίκητο μόνο όταν τη συμφέρει;
- Πώς πείστηκε ότι οι ελληνικές ομάδες που μετέχουν στην Ευρώπη δεν πρέπει να αποκλειστούν;

Ειδικά το τελευταίο θέμα αποδεικνύει ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να επιβάλει κυρώσεις η FIFA μόνο αν το θελήσει η ΕΠΟ. Ακόμη κι αν προσχωρήσει κανείς στην άποψη του κυρίου Κουρίδη για το άρθρο 19, η διαλλακτικότητα που επέδειξε η ΕΠΟ απέναντι στην κυβέρνηση αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί: κατά το δοκούν.
Μη νομίσετε ότι η στήλη συμφωνεί με το σύνολο των άρθρων του αθλητικού νομοσχεδίου. Για παράδειγμα υπάρχουν θέματα με την αντικειμενική ευθύνη των ΠΑΕ ή με την αλλαγή του τόπου τέλεσης ενός αγώνα βάσει των αποφάσεων της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας). Θα μπορούσε εδώ να πει κανείς ότι θίγεται ελαφρώς το αυτοδιοίκητο και πως ελλοχεύει κίνδυνος αλλοίωσης των αγωνιστικών συνθηκών.
Η προστασία που όμως (καλώς) πρόσφερε η ΕΠΟ σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι η FIFA παρεμβαίνει και τιμωρεί μόνον όταν της το ζητάει το οργανωμένο ποδόσφαιρο και όχι επειδή την προκαλεί ο κυβερνητικός παρεμβατισμός.
Πηγή: Εξέδρα

"Εκτός ευρώ η Ελλάδα τον Ιούλιο"!!

Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης μας έχει συνηθίσει να εκφράζει ριζοσπαστικές απόψεις, ή θέσεις που δεν ταυτίζονται με την επικρατούσα άποψη.
"Εκτός ευρώ η Ελλάδα τον Ιούλιο"!
Αυτή τη φορά όμως, ο κ. Χατζημαρκάκης έκανε μια αποκάλυψη που προκαλεί σάλο.

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης 9.84, ο κ. Χατζημαρκάκης αποκάλυψε ότι το σχέδιο των δανειστών της χώρας προβλέπει την διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ μέχρι και τον Ιούλιο προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη, αφού τυχόν πτώχευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει κι άλλες χώρες.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής επεσήμανε πως αφού οι δανειστές μας εξασφαλίσουν μέσω ενός νέου μηχανισμού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους μολύνει θα την αφήσουν στην τύχη της. «Μετά ο Θεός να βάλει το χέρι του» είπε χαρακτηριστικά.

Σε περίπτωση που η άποψη του κ. Χατζημαρκάκη ισχύει, τότε αποκτά άλλη διάσταση η πρόσφατη υπαινικτική δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία είναι τώρα πολύ περισσότερο προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο πιθανής αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος.
Πηγή: protothema.gr

Με κόσμο το ντέρμπι!!

Αφού προέκυψε ένα μικρό μπάχαλο με την 23η αγωνιστική που πήρε αναστολή, διευκρινίστηκε τελικά ότι το πρωτάθλημα θα πάει μία εβδομάδα πίσω και δεν θα επηρεαστεί το ντέρμπι "αιωνίων".
Με κόσμο το ντέρμπι!
Στη Σούπερ Λίγκα αποφάσισαν αναστολή της επόμενης (23ης) αγωνιστικής της Καθαράς Δευτέρας, αλλά δε διευκρίνισαν άμεσα πότε θα διεξαχθεί αυτή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τιναχθεί το πρωτάθλημα στον αέρα!
Δηλαδή, δεν ξεκαθάρισαν αν το πρωτάθλημα θα πάει μία εβδομάδα πίσω ή θα μετατεθεί η 23η αγωνιστική ως εμβόλιμη προκαλώντας μεγάλο μπάχαλο στη διεξαγωγή του.
"Το Δ.Σ. αποφάσισε την προειδοποιητική αναστολή της διεξαγωγής της 23ης Αγωνιστικής Ημέρας του Πρωταθλήματος της Super League (25-26 Φεβρουαρίου 2012)", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή, αλλά δεν ξεκαθαρίζει το πότε θα διεξαχθεί αυτή η αγωνιστική.
Ποιο θα ήταν το μεγάλο πρόβλημα που αμέσως προέκυψε και πρόλαβε να γίνει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους ρεπόρτερ, τους οπαδούς αλλά και τους παράγοντες των ομάδων; Το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένο να γίνει κεκλεισμένων των θυρών την 23η αγωνιστική που αποφασίστηκε να πάρει αναστολή.
Αν το πρωτάθλημα δεν πήγαινε μία εβδομάδα πίσω τότε την ποινή ο Παναθηναϊκός θα την εκτιούσε την αμέσως επόμενη αγωνιστική (24η), δηλαδή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ! Και καταλαβαίνετε τι έχει να συμβεί αν γινόταν κάτι τέτοιο...
Ωστόσο, διευκρινίστηκε τελικά μετά από ώρα ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή και απλά το πρωτάθλημα θα πάει μία εβδομάδα πίσω...
Βεβαίως, τη φημολογία ότι το πρωτάθλημα μπορεί να τιναχθεί στον αέρα πυροδότησαν και τα μέλη του Δ.Σ. της Λίγκας με τις δηλώσεις τους αρνούμενοι να απαντήσουν τι θα συμβεί και παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στους κανονισμούς!

Ενδεικτικές οι δηλώσεις των κ.κ. Κόντη και Κοντοβαζαινίτη...
"Αυτά θα γίνουν σύμφωνα με όσα προβλέπεται από το καταστατικό της Λίγκας και του ΚΑΠ. Νομίζω θα μπει εμβόλιμη", είπε ο εκπρόσωπος του Άρη, Γιάννης Κόντης, αλλά χωρίς να είναι σίγουρος...
Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Ξάνθης στον συνεταιρισμό, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης πρόσθεσε για το αν η αγωνιστική θα μετατεθεί ως εμβόλιμη, ή αν το πρωτάθλημα θα πάει μια εβδομάδα πίσω... "Αυτό δεν συζητήθηκε και δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία"!

"Έχουμε δύσκολο έργο"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ξέρει πως τα πράγματα κόντρα στον Ολυμπιακό είναι δύσκολα, ειδικά με τα προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ.
"Έχουμε δύσκολο έργο"
«Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο η κλήρωση μας έφερε απέναντι στον Ολυμπιακό και μάλιστα σε νοκ άουτ αγώνα στην έδρα του. Η αποστολή ήταν δύσκολη από την μέρα της κλήρωσης, ωστόσο, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολα με τα προβλήματα και τις απουσίες που αντιμετωπίζουμε και σε αυτό το παιχνίδι», είπε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και κατέληξε: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο με όσες επιλογές έχουμε για αυτό τον αγώνα και απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, που βρίσκεται μάλιστα και σε καλή κατάσταση και έχει ένα εξαιρετικό ρυθμό πλέον».

«Μην ονειρεύονται ποδόσφαιρο με όρους Καμόρα»

«Μην ονειρεύονται ποδόσφαιρο με όρους Καμόρα»
Τη βεβαιότητα πως δεν θα προκύψει το παραμικρό πρόβλημα με τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, καθώς θεωρεί τους ανθρώπους της FIFA «λογικούς», εξέφρασε ο Πάνος Μπιτσαξής μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο γγΑ υπεραμύνθηκε το νέου αθλητικού νόμου αναρωτήθηκε γιατί ορισμένοι ανακάλυψαν μετά από 12 χρόνια την ΕΕΑ και τόνισε: «Αν μερικοί ονειρεύονται την περίοδο ενός διαπλεκόμενου πολιτικά ποδοσφαίρου που λειτουργούσε με όρους Kαμόρα, κάνουν λάθος».

Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, κ. Πάνος Μπιτσαξής στην εκπομπή «Insiders» και τον Βασίλη Σαμπράκο:


Για το πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την ΕΠΟ:

«Είμαστε ακόμη σε συνεργασία με την ΕΠΟ. Δεν πρόκειται να δώσω συνέχεια με ανακοινώσεις ή λαβές για αντιδικίες. Ο νέος νόμος οριοθετεί το αυτοδιοίκητο με έναν απόλυτα επιβεβλημένο τρόπο. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Το αυτοδιοίκητο τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον. Δεν υπάρχουν άβατα στη δημοκρατία. Ούτε στο Άγιο Όρος, ούτε στα πανεπιστήμια υπάρχουν. Παρεμβαίνει όταν τελούνται εγκλήματα η Πολιτεία. Στο ποδόσφαιρο ελέγχει το πόθεν έσχες των παραγόντων, τις ασφαλιστικές εισφορές, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τη νομιμότητα των μετοχολογίων. Αυτά τα θέματα δεν πρόκειται να τα απεμπολήσει η ελληνική Πολιτεία».

Για τις ποινές που πέρασε στο πειθαρχικό της δίκαιο η ΕΠΟ:

«Δεν έχω ενημέρωση για το κανονιστικό πλαίσιο που ακούγεται πως έχει ψηφίσει η ΕΠΟ. Το διάβασα μόνο σε κάποια σάιτ. Καλοδεχούμενο ως αρχή μέχρι να γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των Ενώσεων. Οι κ. Γερουλανος και Ιωαννίδης είπαν καθαρά στη Βουλή πως αν η ΕΠΟ θεσπίσει σύστημα ποινών, θα ανοίξει ο δρόμος για μια ουσιαστική συνεννόηση που είναι αυτό που επιδιώκουμε. Όμως τέτοιο πλαίσιο για πολύ καιρό δεν υπήρχε. Ο φάκελος της ανομίας στο χώρο του ποδοσφαίρου που άνοιξε πριν 2 χρόνια θα παραμένει ανοιχτός προς μία κατεύθυνση εξυγίανσης. Έχω μπροστά μου τη Μαύρη Βίβλο της FIFPro για την Ελλάδα. Βλέπω πως το 31% των Ελλήνων ποδοσφαιριστών να δηλώνουν πως τους έχουν πλησιάσει για προσυνεννοημένα παιχνίδια. Βλέπω πως μένουν για μήνες απλήρωτοι και πέφτουν θύματα βίας. Δεν είχαμε την άριστη κατάσταση και ξαφνικά υπάρχει κρατικός παρεμβατισμός. Πρέπει να αποφασίσουμε τι ανήκει στο ποδόσφαιρο και τι στο Κράτος. Υπάρχει κενό. Το σχέδιο νόμου δίνει τις λύσεις που θέλουμε και ανοίγει ο δρόμος για μια συνεννόηση. Δεν καταλαβαίνω τις φωνές υστερίας ότι κινδυνεύουν οι ομάδες μας στην Ευρώπη. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει».

Για το ενδεχόμενο να έχουν πρόβλημα οι ελληνικές ομάδες στις διεθνείς διοργανώσεις:

«Δεν το θέλουμε, αλλά στο όνομα του αυτοδιοίκητο δεν θα αποδεχτούμε φαινόμενα ανομίας. Η FIFA έχει λογικούς ανθρώπους. Δεν νομίζω πως κι εκεί αποδέχονται να παίζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο φοροφυγάδες, άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί, που ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Το ποιος επιβάλλει τις ποινές μπορούμε να το βρούμε με διάλογο. Ούτε η FIFA θέλει να παραμείνει το καθεστώς ανομίας υπό το πρόσχημα του αυτοδιοίκητου. Εάν έρθει στην Ελλάδα κάποιος άνθρωπος της FIFA, θα τον καλωσορίσουμε και θα συζητήσουμε μαζί του. Η ελληνική Πολιτεία είναι κυρίαρχη Πολιτεία. Τα φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε είναι χρόνια. Μένω άναυδος που κάποιοι ανακάλυψαν την ΕΕΑ που λειτούργει εδώ και 12 χρόνια. Από τότε χορηγεί το πιστοποιητικό ότι υπάρχει συμμόρφωση των ομάδων με τους κανόνες του αθλητικού νόμου. Περί ποίου αυτοδιοίκητου μιλάμε; Οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται εύκολα γιατί έχει πάρει διαστάσεις αυτό το θέμα».

Για το θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ:

«Το ποδόσφαιρο διεκδικεί το αυτοδιοίκητο που πιστεύω πως το έχει. Διεκδικεί και χρήματα δήθεν ως ανταποδοτική χορηγία. Σε αυτά τα θέματα ισχύει το ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς. Δεν γίνονται και τα δύο. Έχουν δοθεί κρατικές ενισχύσεις. Δεν είπαμε πως θα κοπούν. Όμως αυτά τα θέματα συνδέονται. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει σαφή βελτίωση σε θέματα βίας και φερεγγυότητας. Εκτιμώ πως αυτή η πρόοδος θα εκτιμηθεί από τον ΟΠΑΠ. Πιστεύω πως θα βρεθεί λύση, αλλά δεν αποφασίζω εγώ. Θέμα ζωτικής σημασίας είναι και η οριστική αποκατάσταση της νομιμότητας στη λειτουργία του ελληνικού αθλητισμού. Το νομοσχέδιο βοηθά στην αποκατάσταση αυτή. Αν μερικοί ονειρεύονται την περίοδο ενός διαπλεκόμενου πολιτικά ποδοσφαίρου που λειτουργούσε με όρους καμόρα, κάνουν λάθος. Ναρκοθετούν το ίδιο το ποδόσφαιρο. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβει η Ελλάδα να συμμορφωθεί σε περίπτωση διάλυση της Βουλής:

«Δεν είναι ρεαλιστικός κίνδυνος. Εδώ είμαστε να βρούμε τη χρυσή τομή. Από τη στιγμή που η ΕΠΟ κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, εδώ είμαστε να βρούμε τη λύση. Δεν μπορεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτα κανένας».

Μέσα ο Μάντζιος!!

Μέσα ο Μάντζιος
Παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Αναστόπουλος είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα ρισκάρει κόντρα στην ΑΕΚ το Σάββατο την συμμετοχή του Μάντζιου που δεν είναι απόλυτα έτοιμος, ο Έλληνας επιθετικός είναι τελικά κανονικά στην αποστολή του ΟΦΗ. Μέσα και ο Μπόντορ, εκτός ο τιμωρημένος Καμπάνταης.

Ο τεχνικός των Κρητικών αποφάσισε τελικά να πάρει στην αποστολή τον Μάντζιο για το αυριανό παιχνίδι όπως και τον Μπόντορ. Εκτός πλάνων είναι οι τιμωρημένοι Καμπάνταης και Κάλαϊτζιτς αλλά και ο Ουκάρ που ταλαιπωρείται από ίωση.

Αναλυτικά οι 20 παίκτες του ΟΦΗ:

Βεζυρίδης, Σαχσανίδης, Πίτσος, Ζαχαράκης, Μονιάκης, Βάντο, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Σόουζα, Χαριτωνίδης, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Ζόρντι Λόπεζ, Χόρχε Λόπεζ, Μποντόρ, Βερόν, Σίσιτς, Παπουλής, Ζορμπάς, Μάντζιος.

Προσοχή, "δαγκώνει" η Μέταλιστ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στοιχεία πολύ επικίνδυνης και άκρως επιθετικής ομάδας έδειξε η Μέταλιστ και είναι σίγουρο ότι θα βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό όταν έρθει η ώρα να μονομαχήσουν.
Προσοχή, "δαγκώνει" η Μέταλιστ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην σφράγισε ακόμη την πρόκριση κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν (έχει αποκτήσει, πάντως, σαφές προβάδισμα μετά το 1-0 της Μόσχας), αλλά υπάρχει αντίπαλος που τον περιμένει ήδη στην επόμενη φάση. Και ίσως το όνομα της Μέταλιστ να μην προκαλεί ανησυχίες, αλλά όσοι είδαν την ουκρανική ομάδα χθες, επί αυστριακού εδάφους, κατάλαβαν ότι μόνο εύκολη δεν θα είναι η είσοδος στην οκτάδα για τους Πειραιώτες, εφόσον οι τελευταίοι επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και τη δυναμική τους και περάσουν στους "16".
Η Μέταλιστ, λοιπόν, είναι μια ομάδα που επιτίθεται κατά κύματα. Με δαιμονιώδεις μέσους που πατάνε στην αντίπαλη περιοχή και δημιουργούν συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις και προϋποθέσεις για γκολ. Δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες, οι περισσότεροι παίκτες της ουκρανικής ομάδας, μπορούν να κάνουν εύκολα τη ζημιά αν αποκτήσουν ρυθμό και βρουν χώρους. Σίγουρα πρόκειται για μια ομάδα με επιθετική ποιότητα και αν ο Ολυμπιακός δεν την αντιμετωπίσει ανασταλτικά με τη μέγιστη σοβαρότητα ,θα το πληρώσει.
Στα μετόπισθεν αντίθετα, η Μέταλιστ μπάζει νερά. Οι αμυντικοί της χάνουν τις θέσεις τους, αφήνουν μεγάλες τρύπες και ακόμη και η κάκιστη Σάλτσμπουργκ έβγαινε με άνεση μπροστά, έστω κι αν δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα καθώς δεν είχε ικανούς παίκτες για να απειλήσει σοβαρά και να σκοράρει. Τα ακραία μπακ των Ουκρανών δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη και ίσως αυτή να είναι η καλύτερη είδηση για τον Ολυμπιακό που διαθέτει πολύ καλή ανάπτυξη από τα άκρα, κυρίως χάρη του Μιραλάς.
Το πρωτεύον, βέβαια, για τους "ερυθρόλευκους" είναι να καθαρίσουν την μπουγάδα με την Ρούμπιν Καζάν, αλλά επειδή έχει δημιουργηθεί κλίμα ότι ήδη βρίσκονται στην οκτάδα, καλό θα είναι να κρατήσουν το μυαλό στο κεφάλι τους και να μην θεωρήσουν σε καμία περίπτωση εύκολη την επόμενη αντίπαλό τους.
Ρίξτε μια ματιά στις ικανότητες της Μέταλιστ στο βίντεο που ακολουθεί...


Salzburg 0-4 Metalist All Goals [www... από all-goals

πηγή: sportdog.gr

Βαλένσια; Από τον άλλον μήνα...!!

Χάνει Βαλένσια για τουλάχιστον ένα μήνα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Βαλένσια; Από τον άλλον μήνα...
Σ' ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο της χρονιάς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα στερηθεί για διάστημα, τουλάχιστον, ενός μήνα τις υπηρεσίες του Αντόνιο Βαλένσια.
Ο κεντρικός μέσος από τον Ισημερινό της αγγλικής ομάδας τραυματίστηκε την Πέμπτη στο ματς του Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ (0-2), για το Γιουρόπα Λιγκ, και θα μείνει για τέσσερις εβδομάδες εκτός δράσης. Η απουσία του θα είναι σημαντική και σίγουρα θα προβληματίσει των τεχνικό των «κόκκινων διαβόλων», Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

πηγή: sportdog.gr

Ντυμένος με την στολή του κατάδικου!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά και αυτούς που επέλεξαν να ντυθούν στα χρώματα της στολής του κατάδικου
Ντυμένος με την στολή του κατάδικου!
Από παντού προσπαθούν να κλειδώσουν το παιχνίδι. Θυμίζει εποχές Σταυρίδη ο ορισμός Σιδηρόπουλου. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε συστήματα, την σαφέστατη αγωνιστική ανωτερότητα του ΑΡΗ, την κούραση του ΠΑΟΚ κι άλλα παρόμοια.
Ο ορισμός ενός Παοκτσή στο ντέρμπι της Κυριακής, πλαισιωμένου από δυο βοηθούς που η καριέρα τους απογειώθηκε επί Γκαγκάτση και με παρατηρητή τον άνθρωπο που με την απόφασή του έριξε τον ΑΡΗ στην Β΄ Εθνική με το γνωστό θέμα με τα δελτία και τον Αθηναικό αναδεικνύουν την σκληρή πραγματικότητα.

Χθες μου είπαν ότι και ο γιος του κ. Μπίκα αγωνίζονταν τα προηγούμενα χρόνια στην Κ17 του ΠΑΟΚ!!! Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν την ευθιξία να δηλώσουν κώλυμα. Ξέρω, ξέρω τι σχέση αν την μία ο Μπαμπάς είναι πρόεδρος της ΕΠΟ και ο Γιος δουλεύει στον ΠΑΟΚ; Δεν φταίει το παιδί. Τι φταίει αν ο μπαμπάς είναι παρατηρητής (και πρώην αρχιδιαιτητής) και το παιδί παίζει μπάλα εκεί; Καμία σχέση… νομικά. Ηθικά όμως;
Η ΚΕΔ του Δούρου όρισε διαιτητή έναν άνθρωπο που αν ντύνονταν στα καρναβάλια θα επέλεγε να ντυθεί… κατάδικος για να έχει τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας. Τι λες ρε Τσαλτίδη θα πει ο άλλος.
Από τα Δωδεκάνησα ο άνθρωπος τι σχέση έχει με τον ΠΑΟΚ; ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μένει στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και είναι σε όλους γνωστός ότι είναι Παοκτσης. Και να μην το γνωρίζαμε όμως θα μπορούσε ο καθένας να το αντιληφθεί βλέποντας τις διαιτησίες του, αλλά και τις αντιδράσεις των ΜΜΕ. Δεν έχει όμως την ευθιξία να δηλώσει κώλυμα. Όπως δεν το είχε κάνει ο Σταυρίδης, ο Παμπορίδης, ο Καλόπουλος και πολλοί άλλοι και το έκανε ΜΟΝΟ Ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ.
Δείτε σε πόσα παιχνίδια ευνόησε... άθελά του, την αγαπημένη του ομάδα και σε πόσα αδίκησε τον ΑΡΗ με αποκορύφωμα φέτος το ματς με Ολυμπιακό και Ατρόμητο στο κύπελλο (Νέρι προσοχή γιατί σε εκείνο το ματς δεν έβλεπε τις κλωτσιές, δεν άκουγες τις βρισιές και στο τέλος σε σένα έβγαλε την κόκκινη).
Και η ΚΕΔ όρισε τον διαιτητή για τον οποίο ο ΑΡΗΣ (μαζί με Κουκουλάκη) έχει βγάλει ανακοίνωση διαμαρτυρίας.
Από την άλλη ΟΥΤΕ ΕΝΑ συνάδελφος από αυτούς που καλύπτουν το ρεπορτάζ ΠΑΟΚ δεν έχει καταγράψει το οτιδήποτε μεμπτό, ενώ  τα είχαν κάνει μπάχαλο πριν το ματς με τον Ολυμπιακό (για τα μάτια του κόσμου).
Ο ΑΡΗΣ πάει στην Τούμπα για να παίξει κόντρα σε 14 γιατί ξέρουν καλά ότι με 11 το διπλό θα το αποφύγουν μόνο αν πάλι χτυπάμε τα δοκάρια όπως συνηθίζεται στα τελευταία τους παιχνίδια.
Οι παίκτες του ΑΡΗ πρέπει να μπουν στο γήπεδο για να κερδίσουν και τον Σιδηρόπουλο και τους βοηθούς του. Πρέπει να παίξουν τόσο καλά όσο και πριν από κάποια χρόνια και το 1-4 με 10 παίκτες μέσα στην Τούμπα.
Υ.Γ.1 Μούγκα το θέμα με το ΦΠΑ . Καμία αναφορά από κανένα επαναστάτη… αντικειμενικό Μακεδονομάχο που «φωνάζει» για τρόικες, συντάξεις, άρθρα 44 (παρεμπιπτόντως κ. Γιαννακόπουλε ο ΑΡΗΣ με βάση την απόφαση δικαστηρίου δεν χρωστάει ευρώ και δεν έχει καμία ευθύνη αν ο κ. Ορφανός πέρασε νόμο να πληρώσει η Πολιτεία τα χρήματα και τώρα δεν τα πληρώνουν), και έκανε θέμα την φορολογική ενημερότητα που δεν έχει ο ΑΡΗΣ, αλλά θα είχε σίγουρα αν… πιστόλιαζε, όχι 4 χρόνια, αλλά 4 μήνες την εφορία.
Υ.Γ.2 Το λεωφορείο για Ωραιόκαστρο είναι το 56 για όσους αναρωτιούνται…
πηγή: gazzetta.gr

Χρόνια πολλά Tζόρνταν!!

Ο Νίκος Παπαϊωάννου και ο Κώστας Σωτηρίου εύχονται χρόνια πολλά στον Michael Jordan που σήμερα γίνεται 49 ετών. Ο πρώτος περιγράφει τις ιστορικές στιγμές που βίωσε ως αυτόπτης μάρτυρας κι ο δεύτερος θυμάται το τελευταίο του παιχνίδι. Διαβάστε για το πως είναι ο MJ από κοντά!
Χρόνια πολλά Tζόρνταν!
Γράφει ο Νίκος Παπαϊωάννου


Τελικά κάποια πράγματα είναι σημαδιακά. Αλλιώς δεν εξηγείται το ότι έμελλε να γνωρίσω από κοντά τον Michael Jordan τον Απρίλιο 1996, όταν τα χρόνια μου ήταν όσα και ο αριθμός της φανέλας του: 23.
Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της σπουδαίας του καριέρας όταν:

Οδήγησε το Σικάγο στην ιστορική 70η νίκη επί των Bucks μέσα στο Μιλγουόκι τον Απρίλιο του 1996.

Συμπεριλήφθηκε στους 50 καλύτερους παίκτες στα 50 χρόνια του ΝΒΑ στο All Star Game του Κλίβελαντ, όπου έκανε το μοναδικό triple double στην ιστορία των All Star.

Σημείωσε buzzer beater στο πρώτο ματς των τελικών του ΝΒΑ απέναντι στους Utah Jazz στο United Center τον Ιούνιο του 1997.

Έδωσε ένα ανεπανάληπτο σόου στο περίφημο flu game στο 5 ματς της σειράς των τελικών του ΝΒΑ, όπου πέτυχε 38 πόντους στο Delta Center, αγωνιζόμενος με υψηλό πυρετό λόγω δηλητηρίασης.

Στέφθηκε για 5 φορά πρωταθλητής και πολυτιμότερος παίκτης των τελικών το 1997.

Παρέλαβε το βραβείο του MVP στο All Star Game της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο του 1998, με τον κομισσάριο David Stern να του λέει: «Θα σου δώσω το βραβείο με την προϋπόθεση ότι δεν θα σταματήσεις το καλοκαίρι».

Ευστόχησε στο τελευταίο του καλάθι ως παίκτης των Bulls στα 5.2 δευτερόλεπτα του 6ου ματς της σειράς των τελικών του ΝΒΑ το 1998, δίνοντας στους Bulls τη νίκη με 87-86 μέσα στη Γιούτα και παράλληλα κερδίζοντας το 6 του πρωτάθλημα και το 6 βραβείο MVP τελικών.

Επαιξε τον πρώτο του επίσημο αγώνα με τη φανέλλα των Wizards στην πρεμιέρα της σεζόν 2001-02 στο Madison Square Garden κόντρα στους Knicks.

Επέστρεψε δύο φορές ως All Star το 2002 στη Φιλαδέλφεια και το 2003 στην Ατλάντα. Εκεί, στο τελευταίο του All Star Game, μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 40, σημείωσε ένα απίστευτο καλάθι στα 4.8 δευτερόλεπτα του αγώνα, στέλνοντάς τον στην παράταση.

Με μία πρόχειρη καταμέτρηση πρέπει να τον παρακολούθησα και να τον κάλυψα για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου και του Nitro για καμιά τριανταριά αγώνες.

Ομως αυτό που είναι χαραγμένο έντονα στην μνήμη είναι οι 10-15 προπονήσεις των Bulls που είδα. Τις περισσότερες εξ’ αυτών λαθραία από τις γρίλιες του παραθύρου του καλού φίλου και αρχισκάουτερ των «Ταύρων», του Κροάτη Ivica Dukan, στο Berto Center. Σε όλες είχε απέναντί του στην αντίπαλη πεντάδα τον Scottie Pippen και σε κάθε μία εξ’ αυτών έπαιζε με ένταση αγώνα. Δεν χαριζοταν σε κανέναν και φυσικά δεν δίσταζε να την λέει στον Pippen κάθε φορά που του έβαζε καλάθι ή όποτε κάρφωνε πάνω στους δύσμοιρους Bill Wennington, Brian Williams, James Edwards και John Salley.

Σε όλες τις προπονήσεις που είδα, έμενε πάντα τελευταίος στο παρκέ για να κάνει επιπλέον σουτ, με τον Toni Kukoc, να τον βοηθάει στο ριμπάουντ.

Το πιο περίεργο όλων; Η προπόνηση με την ομάδα ήταν η δεύτερη της ημέρας για τον ίδιο! Προηγούταν πάντοτε η ατομική στο γήπεδο στο σπίτι του στο Highland Park υπό τις οδηγίες του γυμναστή του Tim Grover, στις 6.30 το πρωί, μαζί με τους Pippen και Ron Harper στο περίφημο Breakfast Club, που είχαν δημιουργήσει. Ο Toni Kukoc, μου είχε πει τότε για την μοναδική φορά που πήγε ν’ ακολουθήσει το πρόγραμμα αυτό: «Αφού κατάφερα να ξυπνήσω στις έξι με τα χίλια ζόρια, πήγα εκεί και νόμιζα ότι έκαναν την τελευταία προπόνηση της ζωής τους. Μετά φάγαμε όλοι μαζί πρωϊνό και κατευθυνθήκαμε στο Berto. Εγώ μετά από μισή ώρα προπόνησης με την ομάδα ήμουν έτοιμος να κάνω εμετό. Ο Michael συνέχισε σε τρελλή ένταση για άλλες δυόμιση ώρες. Μάλλον γι’ αυτό είναι ο καλύτερος όλων των εποχών».

Μετά το τέλος μιας από εκείνες τις προπονήσεις, το 1996, με φώναξε ο υπεύθυνος τύπου των Bulls Tim Hallam και με συνωμοτικό βλέμμα εκπλήρωσε μία μεγάλη επιθυμία μου: «Ελα μαζί μου. Να ξέρεις ότι έχεις ακριβώς 10 λεπτά. Εκμεταλλεύσου τα». Ηταν 10 λεπτά με τον Jordan, όπου του έκανα τη συνέντευξη για το Nitro.

«Εκανες τόσο δρόμο από την Ελλάδα για να μου μιλήσεις; Το σέβομαι ιδιαιτέρως. Ακούω τις ερωτήσεις σου», μου είπε κοιτώντας με μέσα στα μάτια ενώ εγώ ένιωθα να κόβονται τα πόδια μου. Το δεκάλεπτο εκείνο μου φάνηκε δευτερόλεπτο και αυτό που κράτησα ήταν η απάντησή του στην ερώτηση για το πως καταφερνει και δεν κουράζεται κάνοντας δύο προπονήσεις το πρωί και παίζοντας αγώνα το βράδυ. Σούφρωσε το βλέμμα του και μου απάντησε κοφτά: «Οι αγώνες δεν είναι ποτέ κουραστικοί, απλά αποτελούν τη συνέχεια της προπόνησης. O παίκτης καθορίζεται από τις προπονήσεις». Γι’ αυτό είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών!

Χρόνια πολλά MJ!
Δεκτές όλες οι απόψεις σας επί του θέματος και στο Twitter στο @ndpapaioannou

Γράφει ο Κώστας Σωτηρίου

Μη γελάσετε, αλλά κάθε φορά που το ημερολόγιο γράφει «17 Φεβρουαρίου» συλλαμβάνω τον εαυτό μου να ψιθυρίζει... «χρόνια πολλά MJ»! Είναι μάλλον ανεξήγητο, αλλά αυτή η συναισθηματική σύνδεση με τον Michael Jordan, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα 49α γενέθλιά του (γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1963), υπήρχε, υπάρχει και -υποθέτω- θα υπάρχει για πάντα.

Ξεκίνησε ως θαυμασμός, εξελίχθηκε σε πάθος, μετετράπη σε λατρεία και τώρα που υποτίθεται ότι μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε (λέμε τώρα) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αιώνιος σεβασμός προς το πρόσωπο του κατά την ταπεινή μου γνώμη κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, ασχέτως αν τελευταία μας τα χάλασε ως ιδιοκτήτης πρεσβεύοντας απόψεις που δεν θα δεχόταν να ακούσει (πόσω μάλλον να διαπραγματευτεί) ως αθλητής.

Ο @ndpapaioannou, ο @varnaoutoglou, ο @stefanos_Rose και τόσοι άλλοι, με ισχυρότερη μνήμη από τη δική μου και πιο ειδικοί στο ΝΒΑ, θα μπορούσαν να θυμηθούν αμέτρητα κατορθώματα του «Air». Προσωπικά, μια φάση βλέπω κατά καιρούς και ακόμη ανατριχιάζω: την παγίδα που του «στήνουν» τα αμυντικά τέρατα των New York Knicks Joahn Starks και Charles Oakley στο Game 3 του πρώτου γύρου των πλέι οφ της Ανατολικής Περιφέρειας το 1991, την προσποίηση και την περιστροφή του κορμιού του προς τα δεξιά, τη λυσσαλέα είσοδο στη ρακέτα από την «εσωτερική», την κατάρριψη του νόμου της βαρύτητας και το κάρφωμα - «posterize» στα μούτρα του τεράστιου Patrick Ewing!

Εκείνη τη στιγμή έβαλα το στοίχημα με τον εαυτό μου: «Αυτόν τον παίκτη πρέπει να τον δεις έστω και μια φορά live στη ζωή σου. Οσο χρονών κι αν είναι, 30, 35, 40, δεν έχει καμία σημασία. Αρκεί να τον προλάβεις εν ενεργεία». Για να μην τα πολυλογώ και χρειαστούν δέκα «scroll down» για να φτάσετε στο τέλος, δύο χρόνια αργότερα, στις 6 Οκτωβρίου 1993 ήλθε η πρώτη ψυχρολουσία. Ο «MJ» ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση επικαλούμενος την πρόσφατη δολοφονία του πατέρα του.

Το 1998 διαβάζω (ή μάλλον «καταβροχθίζω» σε ένα βράδυ) την αυτοβιογραφία του με τίτλο «For the Love of the Game: My Story» και μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες και τις περιγραφικές λεζάντες, διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι το όνειρο δεν επρόκειτο να εκπληρωθεί ποτέ. Ακόμη και όταν φόρεσε τα ρούχα του μπέιζμπολ για να αγωνιστεί στους Chicago White Sox, οι ελπίδες μου να τον δω να παίζει μπάσκετ ήταν απειροελάχιστες.

Στις 18 Μαρτίου του 1995, όμως, είπε το θρυλικό «I ‘m back». Τόσο απλά και ακαριαία. Καινούργια, ολόφρεσκα όνειρα, αλλά και ένα τεράστιο πώς. «Πιτσιρίκι τότε στην ΕΡΑ Σπορ, ακόμη δεν είχα πάει φαντάρος, ήθελα και Τζόρνταν;», σκέφτηκα και αρκέστηκα να τον παρακολουθώ στην τηλεόραση να... ξανακάνει πλάκα στους Knicks σκοράροντας 55 πόντους στο θρυλικό «Madison Square Garden». Το τι έκανε ο άνθρωπος τα επόμενα χρόνια είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Δεύτερο «three-peat» με τους Chicago Bulls, νέες ατομικές διακρίσεις για τον 35χρονο πλέον (το 1998) «Air».

Ψυχρολουσία... νούμερο δύο. Στις 13 Ιανουαρίου του 1999 ανακοινώνει για δεύτερη φορά την αποχώρησή του (τον ίδιο μήνα, μάλιστα, υποστηρίζει ότι «κατά 99,9%» δεν πρόκειται να ξαναπαίξει επαγγελματικά) και στις 19 Ιανουαρίου του 2000 επιστρέφει στο ΝΒΑ, όχι ως παίκτης, αλλά ως συνιδιοκτήτης των Washington Wizards. Αυτό ήταν! Τζόρνταν τέλος, αλλά μερικούς μήνες αργότερα, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2001, εγένετο θαύμα: Ο «MJ» ανακοινώνει ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στα παρκέ δωρίζοντας την αμοιβή του στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αλλη μια ευκαιρία, η οποία δεν θα μπορούσε να πάει (και αυτή, όπως οι προηγούμενες) χαμένη. Ανυπομονώ για την ανακοίνωση του προγράμματος του ΝΒΑ και κυκλώνω με κόκκινο μαρκαδόρο την ημερομηνία 16 Απριλίου 2003: Washington Wizards @ Philadelphia 76ers. Αυτό είναι! Ποιος αγωνίζεται στη Philadelphia εκείνη τη χρονιά; Ο άνθρωπός μας Ευθύμης Ρεντζιάς, ο οποίος αναλαμβάνει τη φιλοξενία και εγώ τα αεροπορικά εισιτήρια και τις διαπιστεύσεις για το παιχνίδι μέσω του NBA Europe.

Εκείνο το υπέροχο δεκαήμερο παρακολούθησα και άλλα παιχνίδια στη Βοστόνη (ας είναι καλά η οικογένεια Στεργιόπουλου) και στη Νέα Υόρκη (πολλά ευχαριστώ στην οικογένεια Μαρινάκη – απλή συνωνυμία με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού), αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήταν «ο τελευταίος αγώνας του Μάικλ Τζόρνταν». Ετσι το είχαν ονομάσει οι Αμερικανοί για να γίνει ακόμη μεγαλύτερος τζερτζελές, έτσι ήθελα να το φαντάζομαι και εγώ, ως το τελευταίο ματς του κορυφαίου (κατ’ εμέ και κατά πολλούς) αθλητή που έπαιξε ποτέ μπάσκετ.

Με το θηριώδες τζιπ του Ευθύμη μπήκαμε κατ’ ευθείαν στο Parking των παικτών των Sixers. Πλάκες με τον γερόλυκο Derrick Coleman και τον Keith Van Horn και αμέσως μετά χωρίζουν οι δρόμοι μας: εκείνος στα αποδυτήρια και εγώ στον χώρο αναμονής της αποστολής των Wizards και του Michael Jordan. Οι φωτογράφοι είναι «οπλισμένοι», οι cameramen σε θέση μάχης, αρκετοί κινέζοι δημοσιογράφοι, κάνα δυο Ευρωπαίοι και η αφεντιά μου.

Κάποια στιγμή αρχίζει να αιωρείται ένας γιγάντιος ψίθυρος: «Ερχεται». Και ξεπροβάλλει ο «Air», επιβλητικός, με το μπεζ κοστούμι του και τη χρυσή γραβάτα, ασορτί με το τεράστιο, ολόχρυσο σκουλαρίκι στο αριστερό αφτί. Δεν μπορώ να πω ότι πάγωσα, αλλά σίγουρα με διαπέρασε ένα δέος. Και η εκτυφλωτική λάμψη του, την ώρα που σχεδόν ολόκληρο το φιλμ της απαστράπτουσας καριέρας του ξετυλιγόταν μπροστά στα μάτια μου.

Ξανά... μη γελάσετε, αλλά κάποια στιγμή και ενώ μετέδιδα ραδιοφωνικά το παιχνίδι για την ΕΡΑ Σπορ, με εκλεκτούς προσκεκλημένους εκείνο το βράδυ, ανθρώπους που σέβομαι και με σέβονται, κάνω μέσα μου αφελώς μια ευχή. «Μακάρι να καρφώσει έστω και μια φορά, έστω και σε ηλικία 40 ετών!», γιατί τόσο ήταν. 40 και δύο μηνών. Δεν θα ήταν φυσικά το «Air Jordan» από τη γραμμή του φάουλ, που έκανε στα νιάτα του, ούτε κάποιο τύπου 360ο. Η ευχή μου εκπληρώθηκε. Πήρε την μπάλα στο low post και με το ένα χέρι την κάρφωσε στο καλάθι των Sixers μέσα σε αποθέωση.

Λίγο αργότερα (μετά τους 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 28’ συμμετοχής) και αφού η υπεύθυνη Τύπου διακόπτει σχεδόν άγαρμπα τον Allen Iverson για να μιλήσει ο Jordan, που είχε καταφθάσει, ανακοίνωσε το οριστικό «αντίο» στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου των Sixers. Το θυμάμαι σαν να ήταν χθες, γιατί στεκόμουν δύο μέτρα μακριά του και κάθε λέξη του έκανε γκελ στην καρδιά μου: «Basketball has been my life» («Το μπάσκετ ήταν η ζωή μου»). Και η δική μας... τότε!
ΠΗΓΗ: NBA.com

Μόνη κι έρημη η ΑΕΚ…!!

Μόνη κι έρημη η ΑΕΚ…
Όπως φαίνεται, θα το ζήσει κι αυτό!

Αφού την έχουν αφήσει ν’ αγωνιά μέχρι και την τελευταία στιγμή για το αν θα επιβιώσει, οι μέτοχοί της αφήνουν και κυριολεκτικά μόνη την ΑΕΚ.

Η αδιαφορία των ιδιοκτητών στο αίτημα να καλυφθεί η οφειλή 200.000 ευρώ στην Εφορία κάνει σχεδόν απίθανο το σφράγισμα εισιτηρίων με τον ΟΦΗ και αναγκάζει την «Ένωση» σε έναν ακόμα διασυρμό.

Η ντροπή του να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών χωρίς να είναι τιμωρημένη είχε αποφευχθεί τελευταία στιγμή στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο. Αυτή τη φορά, όμως, ούτε… στις καθυστερήσεις δεν μοιάζει να φιλοτιμείται κάποιος από τους μετόχους της (νυν και πρώην) για να σώσει την ΑΕΚ από μια ιστορική ντροπή.

Εφόσον, λοιπόν, δεν συμβεί κάποια μεγάλη ανατροπή -απ’ αυτή που δεν υπάρχει καμία ένδειξη μέχρι τώρα ότι μπορεί να αναμένεται- η «Ένωση» δεν θα σφραγίσει εισιτήρια και θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο με τον ΟΦΗ. Εκεί δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου, δε, ούτε οι κάτοχοι διαρκείας, ενώ μόνοι παρόντες θα είναι οι κάτοχοι 30 προσκλήσεων από κάθε ομάδα.

Όλα αυτά επειδή η ΑΕΚ δεν έχει βρει μέχρι τώρα κανέναν απ’ αυτούς που την έχουν στα χέρια τους (ή έστω απ’ αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποτρέψουν ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στο γόητρό της) να διαθέσει τις περίπου 200.000 ευρώ που οφείλει στην Εφορία.

Αν δεν γίνει, λοιπόν, το «θαύμα» να εμφανιστεί ένας τέτοιος μέχρι και το απόγευμα, η (μια ακόμα) επιβεβαίωση της εγκατάλειψης της ΑΕΚ θα πάρει και κυριολεκτική μορφή το Σάββατο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.


πηγή: sport-fm.gr

Χειρουργήθηκε ο Πάντελιτς!!

Χειρουργήθηκε ο Πάντελιτς
Χωρίς να χαθεί καθόλου χρόνος, ο Μάρκο Πάντελιτς και το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού, αποφάσισαν ο Σέρβος ποδοσφαιριστής να περάσει αμέσως το κατώφλι του χειρουργείου, όπως και έγινε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Πάντελιτς υπέστη κάταγμα στον δεξιό του αστράγαλο στην σημερινή προπόνηση και λίγη ώρα αργότερα μπήκε στο χειρουργείου για την επέμβαση η οποία και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Από τώρα, ο Πάντελιτς μετρά αντίστροφα για να μπει σε πρόγραμμα αποθεραπείας. Υπενθυμίζεται ότι ο παίκτης δεν πρόκειται να προλάβει να επιστρέψει πριν το τέλος της σεζόν.


πηγή: sport-fm.gr

Μπροστά της οι... «νυχτερίδες»

Μπροστά της οι... «νυχτερίδες»
Μετά από τα στραπάτσα που την έφεραν στους δέκα βαθμούς από την κορυφή και την Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα επιθυμεί να επιστρέψει στις νίκες και να ελπίζει σε στραβοπατήματα της αιώνιας αντιπάλου της για να πλησιάσει.

Ναι, μόνο που σε αυτή την αγωνιστική το εμπόδιο που υπάρχει μπροστά της είναι το μεγαλύτερο από αυτά που θα μπορούσε να έχει. Γιατί; Μα, γιατί απέναντί της θα έχει την ομάδα φιλοδοξεί να μπει σφήνα ανάμεσα στις δύο πρώτες και πάντα προσπαθεί να χαλάσει τα βράδια των δύο μεγάλων.

Ποια είναι αυτή; Η Βαλένθια. Οι νυχτερίδες θα πάνε στο Καμπ Νου με ξεκάθαρη θέληση να πάρουν κάτι από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, χωρίς να σκέφτονται εάν αυτό το αποτέλεσμα να φέρει τον τίτλο του πρωταθλητή ακόμη πιο κοντά στην ομάδα της Μαδρίτης.

Φυσικά και ένας από τους λόγους είναι βαθμολογικός. Μπορεί να απέχει τουλάχιστον οκτώ βαθμούς από τις άλλες ομάδες αλλά δεν θέλει να βάλει σε μπελάδες την τρίτη θέση που θα της δώσει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

Στην ίδια αγωνιστική η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί στην έδρα της την Σανταντέρ σε ένα παιχνίδι που φαίνεται εύκολο.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής
Σάββατο, 18/02
Χετάφε - Εσπανιόλ (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης - Σανταντέρ (21:00)
Σεβίλλη - Οσασούνα (23:00)

Κυριακή, 19/02
Γρανάδα - Ρεάλ Σοσιεδάδ (13:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μάλαγα (17:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν - Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Μαγιόρκα - Βιγιαρεάλ (19:00)
Λεβάντε - Ράγιο Βαγιεκάνο (20:45)
Μπαρτσελόνα - Βαλένθια (22:30)

Δευτέρα, 20/02
Σαραγόσα - Μπέτις (22:00)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Σάββατο, 25/02
Σανταντέρ - Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Μπέτις - Χετάφε (19:00)
Μάλαγα - Σαραγόσα (21:00)
Εσπανιόλ - Λεβάντε (23:00)

Κυριακή, 26/02
Βιγιαρεάλ - Αθλέτικ Μπιλμπάο (13:00)


πηγή: sport-fm.gr