Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές, 29 Απριλίου!!

Εκλογές, 29 Απριλίου!
Ολοταχώς για κάλπες, δύο Κυριακές μετά από το Πάσχα, οδεύει η χώρα. Προϋπόθεση, το σίριαλ του νέου πακέτου των 130 δισ. € στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, να έχει happy end.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία διενέργειας των εκλογών «κλείδωσε» το βράδυ της Πέμπτης, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο Λουκάς Παπαδήμος με Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Οι πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να επικοινωνήσει από σήμερα, Παρασκευή με ηγέτες της ευρωζώνης που αξιολογούν θετικά τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να έχει τηλεφωνική επαφή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, αλλά και με παράγοντες της ευρωζώνης και των Βρυξελλών, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Όλι Ρεν.

Στόχος, να αναστραφεί εντελώς το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα που καλλιεργούν κυρίως Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία και Φιλανδία, εν όψει και του καθοριστικού Eurogroup της Δευτέρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταφέρει στους συνομιλητές του ότι τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας έχουν αναλάβει πλήρως και με κάθε τρόπο τις δεσμεύσεις που τους ζητούνται για την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο και πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που της έχουν ζητηθεί από τους δανειστές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: