Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Εκδίκηση για Μπάγερν, προβάδισμα για Λιόν

http://www.contra.gr/images/m/bayernmanunited2-1-3003_m.jpgΗ εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και η Μπάγερν πήρε ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του '99 με τον Ολιτς στις καθυστερήσεις να δίνει τη νίκη 2=1 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλεονέκτημα για τη Λιόν3-1 την Μπορντό) στον γαλλικό εμφύλιο.ον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της βλέπει η Λιόν. Η ομάδα του Κλοντ Πιέλ αξιοποίησε την εμπειρία της και πήρε το γαλλικό εμφύλιο με αντίπαλο την Μπορντό με σκορ 3-1. Τυχεροί οι γηπεδούχοι, αφού στην επανάληψη ο Γιορί κράτησε το προβάδισμα. Οι πρωταθλητές Γαλλίας δέχθηκαν όσα γκολ είχαν δεχθεί σε όλη τη διοργάνωση ως τώρα.

Εκδίκηση, έστω και με μικρότερη σημασία, κατάφερε να πάρει η Μπάγερν Μονάχου απο την Μάντσεστερ. Ο Ρούνεϊ άνοιξε το σκορ για τους "μπέμπηδες" με το... καλημέρα, όμως ο Ριμπερί και ο Όλιτς στις καθυστερήσεις έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης στους "Βαυαρούς" (2-1).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Μπάγερν-Μάν.Γιουνάιτεντ 2-1
Λιόν-Μπορντό 3-1

«Κινέζος» ο... ένοχος!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9e5e64ebf4685a5f6ce93ce2e724db86_L.jpg?1269965067?1269965067?1269965067Ένας «κινέζος» ήταν ο... δράστης της «επίθεσης» στον Ντιέγκο Μαραντόνα, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Αργεντινής να υποβάλλεται σε πλαστική επέμβαση στο άνω χείλος. Ο σκύλος ράτσας, «Σαρ Πέι» ήταν το κατοικίδιο που τον δάγκωσε. Ο σκύλος κινέζικης ράτσας, «Σαρ Πέι» ήταν το κατοικίδιο που δάγκωσε τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο άνω χείλος και τον ανάγκασε να μπει σε ιδιωτική κλινική. Ο Μαραντόνα υποβλήθηκε σε πλαστική επέμβαση και σύντομα θα πάρει εξιτήριο και θα επιστρέψει σπίτι του.

Ηττα στην Πολωνία και 2-1


Η Πρόκομ σταμάτησε τον Ολυμπιακό... Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε στην Πολωνία από την Πρόκομ με 81-78. Οι "ερυθρόλευκοι" λίγο έλειψε να... κλέψουν το παιχνίδι, αλλά στο τέλος δεν φάνηκαν τυχεροί κι έτσι η Πρόκομ μείωσε το σκορ στη σειρά σε 2-1.

Με τους Τσίλντρες, Κλέιζα και Τεόντοσιτς να ξεκινούν πολύ καλά ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός στην αρχή. Οι Πολωνοί βελτιώθηκαν και με επί μέρους σκορ 7-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου προηγήθηκαν με 22-18. Τα χειρότερα ήρθαν για τους "ερυθρόλευκους" στην δεύτερη περίοδο που τα πάντα άλλαξαν. Η Πρόκομ πήρε μπόλικα επιθετικά ριμπάουντ κυρίως με τον Γιαν Γιάνγκλα και μόλις στο 12' έφερε τη διαφορά στους εννιά (30-21). Ο Ολυμπιακός δεν αντιδρούσε, η επιθετική του λειτουργία ήταν πολύ κακή και δεν μπορούσε να βγάλει αιφνιδιασμό, αφού δεν έπαιρνε τα ριμπάουντ. Ως εκ τούτου η διαφορά δεν άργησε να ξεπεράσει τους δέκα πόντους. Στο 16' είχε φτάσει τους 15 (38-23) με τους Λόγκαν και Γιούινγκ να σκοράρουν αρκετά. Εν τέλει οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με την Πρόκομ να προηγείται με 45-33.

Η εικόνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ποτέ οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπόρεσαν να προσπεράσουν στο σκορ. Στο 24' οι Πειραιώτες μείωσαν σε 48-45, έχοντας πραγματοποιήσει εντυπωσιακό ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο. Η Πρόκομ βρήκε και πάλι λύσεις Η τριάδα των Γουντς, Λόγκαν και Γιούινγκ ήταν σε μεγάλο βράδυ και κρατούσαν τους Πολωνούς μπροστά. Στο 29' η διαφορά έφτασε και πάλι σε διψήφιο αριθμό (61-51). Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη και η διαφορά κυμαινόταν γύρω στους επτά πόντους. Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος ο Γουντς έκανε το 78-68 και όλα έδειξαν να έχουν τελειώσει. Παρ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 8-0 για να μειώσει σε 78-76 35'' πριν από το τέλος. Οι Πειραιώτες έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, αλλά ο Λόγκαν ευστόχησε σε σουτ υπό πίεση στο τέλος της επίθεσης. Ο χρόνος που απέμενε ήταν λίγος, αλλά ένα καλάθι του Τσίλντρες και μία χαμένη βολή άφησαν στον Ολυμπιακό ενάμιση δεύτερο για να κάνει ένα σουτ της ισοφάρισης (81-78). Ο Κλέιζα κόπηκε και τα πάντα τελείωσαν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-18, 45-33, 64-57, 81-78

ΠΡΟΚΟΜ (Πατσέσας) : Σέβεριν 3, Χάρινγκτον 4, Λόγκαν 14, Γιάγκλα 10, Λαπέτα 4, Βάρντα 7, Γουντς 18, Μπαρέλ, Γιούιν 18, Χρίτσανικ 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης) : Παπαλουκάς 7, Πεν 3, Τσίλντρες 20, Βούισιτς 13, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 7, Χαλπερίν, Κλέιζα 9, Μαυροκεφαλίδης 2, Τεόντοσιτς 12, Σχορτσανίτης 5

Θέλει Κλόζε η Καϊζερσλάουτερν

i
Μακένα και Κλόζε σε φάση από το παιχνίδι Μπάγερν Μονάχου-Κολονία Ο Κλόζε δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Λουίς Φαν Χάαλ και αρκετές ομάδες θα ήθελαν τον υψηλόσωμο επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου. Η Καϊζερσλάουτερν θέλει να εντάξει και πάλι στο δυναμικό της τον 31χρονο άσο (φόρεσε τη φανέλα της από 1999 μέχρι το 2004).

Το συμβόλαιο του Κλόζε με την Μπάγερν τελειώνει το καλοκαίρι του 2011, ωστόσο και οι δύο πλευρές θα ήθελαν να ολοκληρώσουν φέτος τη συνεργασία τους. Ο Γερμανός επιθετικός δεν παίζει αρκετά και έχει μεγάλο συμβόλαιο, το οποίο θα ήθελαν να ξεφορτωθούν οι Βαυαροί.

Η Καϊζερσλάουτερν βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία, όμως, πατώντας την κορυφή είναι σχεδόν σίγουρο ότι την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα.

Στο "ψυγείο" Λούα Λούα, Ντάτολο


Ο Λούα Λούα στα γραφεία του Ολυμπιακού... Μόνοι τους θα προπονούνται μέχρι νεωτέρας οι Λούα Λούα, Ντάτολο σύμφωνα με απόφαση της διοίκηση του Ολυμπιακού, ύστερα από συζήτηση που είχε με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Οι δύο "ερυθρόλευκοι" τιμωρήθηκαν με το συγκεκριμένο τρόπο, επειδή υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:
" Μετά από απόφαση της Διοίκησης και του προπονητή της ομάδας μας Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, οι ποδοσφαιριστές Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα και Χεσούς Αλμπέρτο Ντάτολο, οι οποίοι υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα, θα προπονούνται μέχρι νεωτέρας υπό την επίβλεψη του γυμναστή, σε διαφορετική ώρα από την ομάδα".

Καφές: "Δεν είχαμε διοίκηση"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Παντελής Καφές σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για τον ίδιο αλλά και την ΑΕΚ που δεν είχε διοίκηση! Ο αρχηγός της Ένωσης χαρακτήρισε άδικη την διαδικασία των πλέι οφ ενώ τόνισε πως στο τέλος του πρώτου γύρου ευχήθηκε αυτός και οι συμπαίκτες του να είχαν πιάσει πάτο.
cl
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παντελής καφές στο ΝΟVASPORTS: "Δυστυχώς, εμείς μείναμε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος αρκετά νωρίς. Υπήρχαν, βέβαια, προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και αφορούσαν το γεγονός ότι δεν είχαμε διοίκηση και υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, ωστόσο στη διάρκεια του πρώτου γύρου δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε.

Είχαμε και κάποια άτυχα και άδικα αποτελέσματα. Η σεζόν που φεύγει είναι άσχημη για εμάς. Τώρα, ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι στα ματς των πλέι οφ και να πάρουμε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι δύσκολο. Συμμετέχουν τέσσερις πολύ καλές ομάδες και θεωρώ ότι και τα έξι ματς θα είναι ντέρμπι! Όποια ομάδα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αυτή θα έχει το πάνω χέρι".

"Άδικα τα πλέι οφ"

Για τα πλέι οφ, τόνισε: "Προσωπικά, θεωρώ τη διαδικασία των πλέι οφ άδικη. Θα ήταν ίσως πιο δίκαιο να συμμετέχει και ο πρωταθλητής. Εμάς μας έκανε κακό. Ειδικά εκείνη τη χρονιά που στην κανονική διάρκεια είχαμε ουσιαστικά κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά τελικά το χάσαμε στα χαρτιά και όχι στα γήπεδα, ακολούθησαν αλλαγές που έφεραν τα πάνω κάτω... Γενικά, στα πλέι οφ έχει αποδειχτεί ότι το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ συνήθως δεν καταλήγει στην ομάδα που έχει τερματίσει δεύτερη στην κανονική διάρκεια".

"Ευχήθηκα να είχαμε πιάσει πάτο"

Αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που έζησε φέτος με την κακή πορεία της ομάδας, σημείωσε: "Είχαμε πολλά προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι στον δεύτερο γύρο πήγαμε καλύτερα. Στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου, στην Τρίπολη, θυμάμαι που άκουγα, χωρίς να λέω τίποτα, τα παράπονα των οπαδών μας.

Τότε ευχήθηκα να είχαμε πιάσει πάτο, διότι είχαμε μία σειρά αγώνων που δεν ήμασταν καθόλου καλοί και βρισκόμασταν εκτός πεντάδας! Ευτυχώς, με τη νίκη στο Καραϊσκάκη όλα άλλαξαν. Υπήρξε βελτίωση και στο διοικητικό και οικονομικό κομμάτι, αλλά με τη νίκη επί του Ολυμπιακού πιστέψαμε και εμείς στον εαυτό μας, αλλά και ο κόσμος στην ομάδα".

Δουλειά στην φυσική κατάσταση

Το βάρος στην φυσική κατάσταση έριξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην προπόνηση της Μ. Τρίτης. Οι κιτρινόμαυροι δούλεψαν αρκετά στον συγκεκριμένο τομέα καθώς το πρωτάθλημα γι αυτούς δεν τελειώνει σε τρεις αγωνιστικές αλλά τότε ξεκινάει.

Σε αυτή δεν συμμετείχαν, ο Τζιμπούρ που έκανε θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο, ο Άλβες που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στον αριστερό αχίλλειο τένοντα και έκανε επίσης θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο, καθώς και ο Χέρσι που έχει μια κάκωση στο πόδι και έκανε μόνο τρέξιμο.

Επίσης, οι Γιάχιτς και Μανωλάς έκαναν αποφόρτιση με τρέξιμο και ασκήσεις στο γυμναστήριο, ενώ οι Παυλής, Γεωργέας, Κουτρομάνος και Σάχα συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα.

Οκτώ ΠΑΕ σε απολογία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οκτώ ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή για την Πέμπτη(8/4-12:00) στο πλαίσιο των αγώνων για την 28η αγωνιστική.

Μεταξύ άλλων θα απολογηθούν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Άρης. Πιο αναλυτικά οι κλήσεις:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Πανιώνιος. * Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

B) ΠΑΕ Αρης: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ Λεβαδειακός. * Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Πανθρακικός. * Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Παναθηναϊκός. * Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Ηρακλής: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής- ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. * Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Λάρισα: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λάρισα-ΠΑΕ ΠΑΟΚ. * Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. * Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Παναθηναϊκός. * Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

«Τέλος εποχής» για Λέμαν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του γάντια στο τέλος της σεζόν ανακοινώσε ο τερματοφύλακας της Στουτγκάρδης, Γενς Λέμαν.

Ο 40χρονος πρώην διεθνής γκολκίπερ δήλωσε: «Το τελευταίο μου παιχνίδι θα είναι στις 8 Μαϊου (σ.σ όταν ολοκληρώνεται η φετινή Bundesliga). Αυτή την απόφαση πήρα μετά από το οικογενειακό συμβούλιο που είχα».

Ο Λέμαν ο οποίος απέκλεισε ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να παίξει σε ομάδες του εξωτερικού, φόρεσε συνολικά την φανέλα με το εθνόσημο 61 φορές και ήταν ο βασικός γκολκίπερ της εθνικής Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και το Euro του 2008.

Το τελευταίο του παιχνίδι με την «νάτσιοναλμανσαφτ» ήταν ο χαμένος από την Ισπανία για τους Γερμανούς τελικός του Euro με 1-0.

Ο Λέμαν κατέκτησε το 1997 το Κύπελλο UEFA με την Σάλκε πριν μεταγραφεί στη Μίλαν. Δεν κατάφερε να στεριώσει στην Serie A (μόλις πέντε συμμετοχές) και μετά από μόλις μία χρονιά στην Ιταλία μετακινήθηκε στην Ντόρτμουντ με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλητής Γερμανίας το 2002.

Ο Λέμαν έκανε σπουδαία καριέρα με την Αρσεναλ στην οποία αγωνίστηκε για πέντε έτη, κατακτώντας την Premier League το 2004. Το 2008 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Στουτγκάρδης. Στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα εργαστεί ως σχολιαστής του καναλιού Sky.

Τέλος για φέτος ο Κανακούδης

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Πέτρος Κανακούδης στο παιχνίδι του Καυτανζογλείου, δίνει πρόωρο τέλος στη φετινή χρονιά για τον αριστερό αμυντικό του ΠΑΣ.

Η κάρτα του 26χρονου μπακ ήταν η έβδομη και, υποχρεωτικά, θα πρέπει να εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών στα παιχνίδια με τον Εργοτέλη και τον Παναθηναϊκό, αφού η τιμωρία του δεν μπορεί να μεταφερθεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Κανακούδης, πάντως, έχει δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη θα επιστρέψουν, αφού εξέτισαν τις ποινές τους ο Μπουχάν και ο Βάντερσον, ενώ από τον ημιτελικό της Τετάρτης του Πάσχα με τους «πράσινους», θα απουσιάσει ο Σίσιτς που αποβλήθηκε την Κυριακή κόντρα στον Ηρακλή.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Πρόστιμο στον Μπλένχιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ κατέβαλε η ΠΑΕ Ατρόμητος στον Κάρλος Μπλένχιο για την συμπεριφορά του στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Αργεντινός αμυντικός παραδέχθηκε το λάθος του και ζήτησε συγνώμη από τους συμπαίκτες του.

Στο πρόγραμμα της Μεγάλης Τρίτης ο Μπαζίνσκι έκανε θεραπεία, ενώ οι Καραγκούνης και Σφακιανάκης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως οι παίκτες θα πάρουν το ρεπό τους την Μεγάλη Πέμπτη και θα επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα.

Τέλος στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πανθρακικό θα εκτίσει την ποινή του ο Γιάννης Σκόνδρας.

Τη συγγνώμη του Μουρίνιο απαιτεί ο Μπαλοτέλι

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον Ζοσέ Μουρίνιο περιμένει να κάνει το πρώτο βήμα ο Μάριο Μπαλοτέλι ώστε να τελειώσει η κόντρα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους. Σύμφωνα με τη “Stampa” ο διευθυντής της Ίντερ, Μάρκο Μπράνκα συναντήθηκε με τον Ιταλό επιθετικό για 15 περίπου λεπτά τη Δευτέρα, με σκοπό να εξομαλύνει την κατάσταση, αλλά ο φορ των «νερατζούρι» δεν παραδέχτηκε πως έχει κάνει κάποιο λάθος και απαίτησε ο Πορτογάλος τεχνικός να του ζητήσει συγγνώμη.


Γκαλέτι: «Επιστρέφω του χρόνου»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος βρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση της PUMA, μιλώντας για την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους επισήμανε πως θα γυρίσει του χρόνου στα γήπεδα.

Αρχικά ο Λουτσιάνο Γκαλέτι δήλωσε: «Θα επιστρέψω τη νέα σεζόν. Αυτή είναι η αλήθεια. Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί εξακολουθεί να μου δίνει την ίδια αγάπη από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Ολυμπιακό μέχρι σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό

Θέλω να πω ότι δεν έφυγα ποτέ από την ομάδα. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που μένω τόσο καιρό εκτός αγώνων και είμαι στεναχωρημένος, αλλά βρίσκομαι πάντα δίπλα στην ομάδα και αυτό είναι κάτι που το βλέπετε και εσείς».

Αναφορικά με το Τσάμπιονς Λιγκ, το κατά πόσο κοντά έφτασε η ομάδα του στην πρόκριση αλλά και τα φαβορί του θεσμού δήλωσε: «Ναι, φτάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση. Κάναμε καλό παιχνίδι στην Γαλλία και για λίγο δεν τα καταφέραμε. Για μένα φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα. Έχει την καλύτερη ομάδα. Επίσης, είναι σημαντικό ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στην Ισπανία, έστω και αν θα γίνει στο Μπερναμπέου».

Σχετικά με την... μάχη των Μάνστεστερ και Μπάγερν είπε: «Φαβορί είναι η Μάντσεστερ για την πρόκριση, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν από το πρώτο ματς» ενώ ως καλύτερο παίκτη στον κόσμο δεν θεωρεί τον Ρούνεϊ αλλά τον Μέσι. «Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι ο Μέσι», ανέφερε.

Πανιώνιος: «Ο Τζαβέλλας έχει συμβόλαιο»!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τα πρόσφατα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με ενδιαφέρον ομάδων για τον Γιώργο Τζαβέλλα προκάλεσαν την αντίδραση του επίσημου Πανιωνίου που υπενθύμισε πως ο παίκτης έχει συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια!

Η διοίκηση των «κυανέρυθρων» εξέδωσε ανακοίνωση και τόνισε πως όποια ομάδα θέλει τον παίκτη θα πρέπει πρώτα να έρθει σε επαφή με τον σύλλογο και μετά να διαπραγματευτεί μαζί του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα όσα γράφονται σε μερίδα του Τύπου και την «μεταγραφολογία» γύρω από τον Γιώργο Τζαβέλλα. Διαβάζουμε ότι «πρασινίζει», «κοκκινίζει» κλπ. Σε πολλά δε ρεπορτάζ, ο Γιώργος Τζαβέλλας φέρεται ότι «μιλάει» ή «διαπραγματεύεται» με κάποιες από αυτές ομάδες...

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Τζαβέλλας έχει συμβόλαιο με τον Πανιώνιο μέχρι το 2012 και άρα δεν είναι «ελεύθερος» (είτε έχει ρήτρα είτε όχι).

Επομένως, σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό της ΕΠΟ (ΚΙΜ αρ. 18, παρ. 2α) οποιαδήποτε ομάδα ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει, προτού ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μαζί του, θα πρέπει να μας ειδοποιήσει γραπτώς και να ζητήσει σχετική έγγραφη συναίνεσή μας.

Σε περίπτωση που η ομάδα δεν συμμορφωθεί και συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις χωρίς έγγραφη συναίνεσή μας τότε η παράβασή της αυτή επισύρει ιδιαίτερα αυστηρές αθλητικές κυρώσεις.

Το οργανωμένο ποδόσφαιρο διέπεται από ρητούς και συγκεκριμένους κανόνες (ασχέτως εάν κάποια από τα ΜΜΕ τους αγνοούν) και μέσω αυτών οφείλουν να προχωρήσουν όσοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή μας».

Παρί και Ρόμα στο κυνήγι του Γκαλάς


O Γουιλιάμ Γκαλάς Την ώρα που η Αρσεναλ περιμένει την απάντηση του Ουίλιαμ Γκαλάς στην πρόταση που του έχει γίνει για την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμα ένα χρόνο, αρκετοί σύλλογοι έχουν μαζευτεί έξω από την πόρτα του Γάλλου αμυντικού και του προσφέρουν καλύτερους όρους.

Η Παρί Σεν Ζερμέν προσπαθεί να τον επαναφέρει στα πάτρια εδάφη μετά από εννιά χρόνια ξενιτιάς στην Αγγλία και του προσφέρει μεγαλύτερες καθαρές ετήσιες αποδοχές, καθώς η Αρσεναλ του έχει προτείνει χαμηλότερες, αλλά μεγαλύτερα μπόνους. Στους μνηστήρες έχει προστεθεί και η Ρόμα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να βλέπει τον Γκαλάς ως τον ιδανικότερο για να "δέσει" την άμυνα.

Στις 10/4 το ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα


Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου Το Σάββατο 10 Απριλίου θα διεξαχθεί το ντέρμπι κορυφής των «αιωνίων» για την 31η αγωνιστική στην Ισπανία, καθώς η ποδοσφαιρική λίγκα της χώρας (LFP) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εκείνη την ημέρα θα λάβει χώρα το «clasico» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ισοβαθμούν στο... ρετιρέ με 74 βαθμούς ύστερα από 29 αγωνιστικές, με τη «βασίλισσα» να υπερτερεί αυτή τη στιγμή έναντι των πρωταθλητών Ευρώπης και Ισπανίας, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+55 έναντι +53 των Καταλανών), ωστόσο ο τίτλος θα κριθεί στα μεταξύ τους αποτελέσματα, εάν οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή η «Μπάρτσα» έχει το προβάδισμα, καθώς επιβλήθηκε 1-0 τον Νοέμβριο στο «Καμπ Νου», χάρη σε γκολ του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Η LFP ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της ότι ο αγώνας θα αρχίσει στις 22:00 (23:00 ώρα Ελλάδας).

ΑΡΗΣ: Μίνι – διαρκείας για τα πλέι οφ!

ΑΡΗΣ: Μίνι – διαρκείας για τα πλέι οφ!

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι από το πρωί της Μ. Τετάρτης θα κυκλοφορούν από το ARIS MOBILE μίνι εισιτήρια διαρκείας για τους αγώνες των πλέι-οφ. Πιο συγκεκριμένα η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αντιλαμβανόμενη την δίψα του κόσμου του ΑΡΗ για να βρεθεί κοντά στην ομάδα σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια δίνει την δυνατότητα για την αγορά των συγκεκριμένων εισιτηρίων διαρκείας σε χαμηλότερες τιμές από τα μεμονωμένα εισιτήρια.
Αναλυτικά τα μίνι εισιτήρια διαρκείας για τους τρεις αγώνες με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ -με τα δεδομένα της τωρινής βαθμολογίας- θα κοστίζουν:
ΘΥΡΕΣ: 1-3-4: Τα μίνι εισιτήρια διαρκείας θα κοστίζουν 45 ευρώ και για τα τρία παιχνίδια, ενώ τα μεμονωμένα 20 ευρώ ανά αγώνα. Κέρδος για τα μίνι διαρκείας 15 ευρώ.
ΘΥΡΑ 2: Τα μίνι εισιτήρια διαρκείας θα κοστίζουν 75 ευρώ και για τα τρία παιχνίδια, ενώ τα μεμονωμένα 30 ευρώ ανά αγώνα. Κέρδος για τα μίνι διαρκείας 15 ευρώ.
ΘΥΡΕΣ 5-6: Τα μίνι εισιτήρια διαρκείας θα κοστίζουν 90 ευρώ και για τα τρία παιχνίδια, ενώ τα μεμονωμένα 35 ευρώ ανά αγώνα. Κέρδος για τα μίνι διαρκείας 15 ευρώ.
ΘΥΡΑ 9: Τα μίνι εισιτήρια διαρκείας θα κοστίζουν 90 ευρώ και για τα τρία παιχνίδια, ενώ τα μεμονωμένα 35 ευρώ ανά αγώνα. Κέρδος για τα μίνι διαρκείας 15 ευρώ.
ΘΥΡΑ 7: Τα μίνι εισιτήρια διαρκείας θα κοστίζουν 120 ευρώ και για τα τρία παιχνίδια, ενώ τα μεμονωμένα 50 ευρώ ανά αγώνα. Κέρδος για τα μίνι διαρκείας 30 ευρώ.
ΘΥΡΑ VIP: Τα μίνι εισιτήρια διαρκείας θα κοστίζουν 300 ευρώ και για τα τρία παιχνίδια, ενώ τα μεμονωμένα 150 ευρώ ανά αγώνα. Κέρδος για τα μίνι διαρκείας 150 ευρώ.
Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας της κανονικής περιόδου μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις και να ανανεώσουν το διαρκείας τους (για τα πλέι-οφ) μέχρι και τις 21 Απριλίου.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ σημειώνει ότι οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας που θα ανανεώσουν το εισιτήριο τους και για τα πλέι-οφ μέχρι και τις 14 Απριλίου, θα έχουν προτεραιότητα για τα εισιτήρια του τελικού του κυπέλλου, πάντα υπό την προυπόθεση παραλαβής του αντίστοιχου και επαρκούς αριθμούς εισιτηρίων από την ΕΠΟ.

Νέο συμβόλαιο για τον Καλάτζε


Ο αμυντικός της Μίλαν, Κάχα Καλάτζε Σε συμφωνία φαίνεται να καταλήγουν η διοίκηση της Μίλαν και ο Κάχα Καλάτζε για τη διακοπή της συνεργασίας τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός παρέμενε στα μετόπισθεν από την εποχή της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Λεονάρντο.

Πρόσφατα ο Καλάτζε είχε εκφράσει με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά του για τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και οι "ροσονέρι" συναινούν τώρα στη διακοπή του ισχύοντος συμβολαίου του, το οποίο επρόκειτο να λήξει τον Ιούνιο του 2011.

Οσο για τον Γεωργιανό, που έμεινε εννέα σεζόν στη Μίλαν, αναμένεται να εισπράξει 3,2 εκατ. ευρώ για να εγκαταλείψει το Σαν Σίρο. Υπενθυμίζουμε ότι το όνομά του έχει ακουστεί και για τον Παναθηναϊκό.

Ριμπερί: "Προσοχή στον Ρούνι"


Κοιτάζει προς Λονδίνο ο Ριμπερί Ο Γουέιν Ρούνι είναι, σύμφωνα με τον Φρανκ Ριμπερί, ο παίκτης της Μάντσεστερ που θα πρέπει να σταματήσει η άμυνα της Μπάγερν για να προκριθεί στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γάλλος διεθνής σχολίασε ότι ο Αγγλος επιθετικός είναι ο παίκτης που "κρατά τη Γιουνάιτεντ στα χέρια του".

"Ο Ρούνι είναι ο ποδοσφαιριστής που στηρίζει τη Μάντσεστερ τη φετινή σεζόν. Πρέπει να τον προσέξουμε πολύ", δήλωσε ο Ριμπερί στην εφημερίδα "Sun". "Κάνει τρομακτική χρονιά και χαίρομαι γι' αυτόν, γιατί είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ. Είναι διψασμένος για μπάλα και γεμάτος αυτοπεποίθηση και τα δίνει όλα για την ομάδα του", συμπλήρωσε.

Οσο για τις πιθανότητες πρόκρισης της Μπάγερν, ο Γάλλος δήλωσε αισιόδοξος: "Ολος ο κόσμος περιμένει να αποκλειστούμε, αλλά εγώ πιστεύω ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες πρόκρισης. Εχουμε δυνατή ομάδα και πιστεύουμε σε αυτήν", κατέληξε.

Παραδίδει τη σκυτάλη ο Λίπι


Ο Μαρσέλο Λίπι στη συνέντευξη Τύπου Όπως έπραξε το 2006, έτσι θα πράξει και το 2010 ο Μαρσέλο Λίπι ευελπιστώντας οι συνθήκες να είναι οι ίδιες. Ο Ιταλός τεχνικός θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας μετά το τέλος του Μουντιάλ, ωστόσο τώρα δεν θα ετοιμαστεί για ξεκούραση, αλλά για δουλειά.

Το όνομα του Μαρσέλο Λίπι ακούγεται ολοένα και πιο έντονα για τη Γιουβέντους, ενώ διακαής πόθος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας της Ιταλίας αποτελεί ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος κάθεται στον πάγκο της Τσέλσι.

Η κριτική τον διώχνει από τη Φιορεντίνα...


Ο πρόεδρος της Φιορεντίνα, Αντρέα Ντέλα Βάλε Ετοιμος να πουλήσει τις μετοχές του είναι ο ιδιοκτήτης της Φιορεντίνα, Ντέλα Βάλε, καθώς είναι ενοχλημένος από την κριτική που δέχεται τον τελευταίο καιρό από τους φιλάθλους. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο 56χρονος είναι έτοιμος να ανακοινώσει την παραπάνω απόφαση του.

Ο Ντέλα Βάλε στα οκτώ χρόνια που ηγείται των "βιόλα" έχει φέρει το σύλλογο ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο οι φίλαθλοι δεν εκτίμησαν όπως ο ίδιος θα ήθελε, το έργο του και τις θυσίες του, με αποτέλεσμα να του εξαπολύσουν κατηγορίες στην πρώτη άσχημη αγωνιστική περίοδο.

Η Φιορεντίνα αποκλείστηκε από την Μπάγερν Μονάχου στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ βρίσκεται στην όγδοη θέση στο ιταλικό πρωτάθλημα, επτά βαθμούς πίσω από την Παλέρμο, η οποία αυτή την στιγμή κρατάει στα χέρια της το τέταρτο εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μπέντνερ: "Κορυφαίος ο Μέσι"


Ο Νίκλας Μπέντνερ με κεφαλιά πετυχαίνει το γκολ της νίκης επί της  Εβερτον Τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στην Αρσεναλ θα ανακόψουν την επέλαση του Λιονέλ Μέσι στον αγώνα της Τετάρτης ανάμεσα στους «κανονιέρηδες» και την Μπαρσελόνα στο "Εμιρεϊτς", εξέφρασε ο Νίκλας Μπέντνερ. Ταυτόχρονα, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Αργεντινό.

«Για μένα, ο Μέσι είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή», έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο Δανός άσος της Αρσεναλ. «Βλέπει πολύ καθαρά το παιχνίδι και αυτά που μπορεί να κάνει από τεχνικής απόψεως είναι απλώς τρελά», δήλωσε ο Μπέντνερ, σύμφωνα με την «Daily Mirror».

«Αυτά που κάνει με την μπάλα στα πόδια, ο ρυθμός και η ταχύτητά του, είναι εκπληκτικά. Το καθοριστικό όμως, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι τα πολλά γκολ του, αν και είναι εντυπωσιακά, αλλά το γεγονός ότι κάνει τόσα πράγματα για την ομάδα. Είναι απλά ο καλύτερος», συμπλήρωσε ο νεαρός άσος.

Οσο για το πώς η Αρσεναλ μπορεί να τον σταματήσει, ο Μπέντνερ υποστηρίζει ότι ξέρει τον τρόπο. «Αν ήμουν αμυντικός, θα προσπαθούσα να διασφαλίσω ότι δεν μπορεί να ελιχθεί με την μπάλα στα πόδια. Όταν καταφέρει να γυρίσει προς το αντίπαλο τέρμα με την μπάλα, είναι σχεδόν αδύνατο να τον ανακόψει κανείς.

Το πλεονέκτημά μας είναι ότι παίζουμε διαφορετικά από τις αντιπάλους της Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Απέναντί μας, ο Μέσι δεν θα έχει τόσο χώρο και χρόνο για να κυκλοφορήσει με την μπάλα, ενώ και ο ρυθμός στην Αγγλία είναι πιο γρήγορος από εκείνον στα ματς της Πριμέρα Ντιβισιόν», κατέληξε.

Αμφίβολος ο Χόντα με Ιντερ


Ο Χόντα πανηγυρίζει το γκολ επί της Σεβίλλης Δυσάρεστα νέα άκουσε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Λεονίντ Σλούτσκι, εν όψει της αναμέτρησης της ομάδας του με την Ιντερ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αφορούν στον Κεϊσούκε Χόντα, καθώς ένας τραυματισμός στον αστράγαλο ενδέχεται να τον κρατήσει εκτός μάχης την Τετάρτη.

Ο Ιάπωνας άσος μετακόμισε στη Μόσχα από τη βελγική Βένλο τον περασμένο Ιανουάριο και γρήγορα εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχος της ενδεκάδας των Ρώσων. Μάλιστα, ήταν ο παίκτης που έδωσε στην ΤΣΣΚΑ την πρόκριση επί της Σεβίλλης στη φάση των "16".

Νέτο: Δεν έχουμε "ταβάνι"...


Ο Ντάρσι Νέτο σε μία προσπάθειά του... Στον ΑΡΗΣ FM 92,8 φιλοξενήθηκε την Τρίτη ο Ντάρσι Νέτο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός των "κιτρίνων" αναφέρθηκε αρχικά στο κύπελλο και τις εκδηλώσεις του κόσμου: «Ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές όταν φτάσαμε στο γήπεδο Χαριλάου μετά από την πρόκριση στον τελικό. Δεν περιμέναμε τέτοια υποδοχή και μοιραία το μυαλό μας ταξίδεψε στο τι θα συμβεί όταν πάρουμε το Κύπελλο. Ο κόσμος μας θα. σηκώσει το αεροπλάνο της αποστολής στα χέρια!!! Είμαι σίγουρος ότι η κερκίδα θα είναι κίτρινη στο ΟΑΚΑ και ανυπομονώ να ζήσω εκείνη την ημέρα.Έχουμε δώσει μία δέσμευση από την αρχή της σεζόν και ήδη βρισκόμαστε στον τελικό. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και οι οπαδοί μας να γνωρίζουν ότι θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Βρισκόμαστε στην κατάλληλη στιγμή αγωνιστικά, έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή και όταν κατέβουμε στο γήπεδο, θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το Κύπελλο».

Για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Αρη, ο Νέτο επεσήμανε:
«Φέτος είναι η χρονιά που δεν έχουμε "ταβάνι" στους στόχους μας. Φτάσαμε βήμα-βήμα ως εδώ, πετύχαμε την είσοδο στον Τελικό του Κυπέλλου και στα playoffs του Πρωταθλήματος, οπότε οφείλουμε να έχουμε πλήρη αυτοσυγκέντρωση μέχρι το τέλος, αντιμετωπίζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν επηρεαζόμαστε από τις συνεχείς υποχρεώσεις, ο Αρης έχει βαθύ ρόστερ και μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες. Η διακοπή του Πάσχα μάς βοηθάει να γεμίσουμε τις "μπαταρίες" σωματικά και ψυχολογικά, για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλες τις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις».

Σκέφτεται τη Λίβερπουλ ο Ραούλ


Ο Ραούλ πανηγυρίζει ακόμα ένα ρεκόρ του Τους τελευταίους του μήνες στη Ρεάλ Μαδρίτης διανύει ο Ραούλ, ο οποίος σκέφτεται την πρώτη μεταγραφή στην καριέρα του σε ηλικία 33 χρόνων. Ο αρχηγός της "βασίλισσας" δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πελεγκρίνι και συζητάει με τον εκπρόσωπο του την προοπτική της Λίβερπουλ.

Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει τηλεφωνήσει στον Ισπανό επιθετικό και θεωρεί ότι θα προσφέρει πολλά στους κόκκινους, τόσο με την εμπειρία του, όσο και με την ικανότητα του στο τελείωμα των φάσεων. Ο Ραούλ έχει δεχθεί προτάσεις αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, τόσο από ομάδες της Μέσης Ανατολής, όσο και από αμερικανικούς συλλόγους, ωστόσο ο ίδιος προτιμά την Πρέμιερ Λιγκ.

Τραυματίστηκε ο Σνάουτσνερ


Ο Σνάουτσνερ μαρκάρει τον Αμπουμπακαρί Πρόβλημα για τον Σνάουτσνερ και για τον ΠΑΟΚ. Ο Πολωνός αμυντικός τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός δράσεις για τρεις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου.

Ο Σνάουτσνερ υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου, στο δεξί γόνατο.

Σενάρια αποχώρησης του Παντελή!


Ο Παντελή στα γραφεία του Ηρακλή Για δραματικές όσο και θεαματικές εξελίξεις κάνουν λόγο οι πληροφορίες που προέρχονται από το στρατόπεδο του Ηρακλή. Τις τελευταίες ώρες, το σενάριο της αποχώρησης του Παντελή από την ΠΑΕ Ηρακλής, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Οι διαφωνίες του με τον Ρέμο εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ΠΑΕ Ηρακλής και ένα μέρος ων μετοχών του πρώτου.

Από την άλλη, ο ερασιτέχνης είναι σε... επιφυλακή και δεν αποκλείεται να επέμβει είτε πυροσβεστικά είτε για να αναλάβει οριστικά δράση. Στο πλευρό του ερασιτέχνη υπάρχει ομάδα παραγόντων από την οικογένεια του Ηρακλή.

Από το Καραϊσκάκη στον... Διογένη!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8019a354dbd23c7edd5dce19098c6fe1_L.jpg?1269946438?1269946438?1269946438Φαίνεται ότι μερικοί ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αντιληφθούν τη σημασία που έχει να φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και την κρισιμότητα των καταστάσεων. Λίγες ώρες μετά το αγώνα με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη που σήμανε ουσιαστικά την απώλεια του τίτλου για τον Ολυμπιακό, δύο «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές, ο Χέσους Ντάτολο και ο Ραούλ Μπράβο θεώρησαν ότι ήταν σωστό να πάνε στα μπουζούκια και συγκεκριμένα στον Αντώνη Ρέμο και στον «Διογένη».

Η παρουσία τους πραγματικά εξέπληξε τους φίλους του Ολυμπιακού που ήταν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο, καθώς αναρωτήθηκαν όλοι για ποιο σκοπό έκριναν σκόπιμο να βγουν για διασκέδαση, την ίδια ώρα που οι οπαδοί της ομάδας ήταν στενοχωρημένοι από την απώλεια του τίτλου, για πρώτη φορά μετά από το 2004.

Δυστυχώς για τους δύο ξένους παίκτες, τους έπιασαν στα πράσα, ο Κούλης Δουρέκας και ο Γιάννης Μώραλης, οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι του Ολυμπιακού, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό το θέμα να έχει συνέχεια...

Μάλιστα ο Ντάτολο δεν προπονήθηκε το επόμενο πρωϊ ενώ δεν πήρε μέρος και στην προπόνηση της Τρίτης, δίχως όμως να ενημερώσει κάποιον. Αυτό έγινε μόλις ρωτήθηκε από τον προπονητή Μπόζινταρ Μπάντοβιτς γιατί δεν βγαίνει για προπόνηση.

Στον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με την στάση που τηρεί ο παίκτης. Και αυτό διότι δαπάνησαν χρήματα για να τον φέρουν στην Ελλάδα. Χρήματα που βλέπουν πως όχι μόνο δεν έπιασαν τόπο αλλά τους δημιουργούν και προβλήματα.

ΚΑΒΑΛΑ: Τέλος Ντομπρασίνοβιτς και Πόποβιτς

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν από την Καβάλα αποτελούν από το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης οι Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς Αλεξάνταρ Πόποβιτς. Οι δύο παίκτες είχαν συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας και έλυσαν τα συμβόλαιά τους με την ομάδα του Άαντ Ντε Μος. Μάλιστα δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα.

Ο Ντομπρασίνοβιτς αγωνίστηκε 20 φορές εκ των οποίων τις δύο πέρασε ως αλλαγή και πέτυχε 2 γκολ.

Ο Πόποβιτς φόρεσε 7 φορές την φανέλα των «αργοναυτών» εκ των οποίων τις έξι μπήκε ως αλλαγή, ενώ δεν πέτυχε κάποιο τέρμα.

ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ : Στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλου!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες, βρίσκεται ο Ντιέγκο Μαραντόνα, όπου και υποβάλλεται σε επέμβαση στο πρόσωπο, μετά από επίθεση που δέχθηκε από ένα από τα σκυλιά του. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής έφθασε νωρίς το πρωί, στην κλινική, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της πατρίδας του.

Η κατάστασή του, δεν είναι σοβαρή, και αφού ολοκληρωθεί η χειρουργική επέμβαση, θα επιστρέψει σπίτι του, αργότερα σήμερα.

CNN: “Δεν χάνει την θέση του ο Ότο”

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αφιέρωμα στην Εθνική Ελλάδος, φιλοξενεί το “Sports Illustrated”, του CNN. Εκεί, υπάρχουν εκτενείς αναφορές στον Ότο Ρεχάγκελ, στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, στην νέα φουρνιά παικτών που έρχεται αλλά και στο αν ο Γερμανός τεχνικός, θα παραμείνει στην θέση του και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το CNN για την εθνική μας ομάδα:

“Ο Ότο Ρεχάγελ μισεί τα ρίσκα και αυτό είναι που βοήθησε την Ελλάδα να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004. Αντιστέκεται στις αλλαγές. Η τακτική του Ρεχάγκελ θα παραμείνει αμυντικογενής και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Όμως, ενώ ο προπονητής έχει στην διάθεσή του κάποιους από εκείνους που παίζουν την άμυνα που θέλει, έρχεται από πίσω μια φουρνιά νέων, ταλαντούχων παικτών που θα παλέψουν για την νίκη, κόντρα σε Αργεντινή, Νότιο Κορέα και Νιγηρία.

Ο πιο πολλά υποσχόμενος νεαρός, είναι ο 19χρονος Σωτήρης Νίνης, ο μέσος που καθιερώθηκε στον φετινό Παναθηναϊκό. Η εμφάνιση του κόντρα στην Ρόμα, στο Europa League, ανέδειξε το πλούσιο ταλέντο του. “Έχουμε πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.”, είπε ο προπονητής της Ελλάδας, μετά την πρόκρισή της στα τελικά του Μουντιάλ. “Η ομάδα του 2004 ήταν πολύ ανταγωνιστική και ολοκληρωμένη και προσπαθούμε να φτάσουμε αυτό το επίπεδο”.

Στα προκριματικά, οι Έλληνες ήταν καταιγιστικοί. Στα τρια πρώτα παιχνίδια, σκόραραν 8 γκολ και δέχθηκαν μόνο ένα, για να ακολουθήσει η εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Ελβετία, που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο. Οι Έλληνες προσπάθησαν να ξαναβρούν την φόρμα τους και τελικά τερμάτισαν στην 2η θέση, έχοντας 20 βαθμούς σε 10 παιχνίδια.

Ο επιθετικός, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, έστειλε την Ελλάδα στην τελική φάση του Μουντιάλ, μετά από 16 χρόνια, σκοράροντας στην νίκη επί της Ουκρανίας, στο 2ο παιχνίδι των πλέι – οφ.

Ο Ρεχάγκελ ανανέωσε την ομάδα με νέους ποδοσφαιριστές, όπως των 21χρονο Σωκράτη Παπασταθόπουλος, αμυντικός της Τζένοα και τον Βασίλη Πλιάτσικα, μέσο της Σάλκε. Στο πρώτο ματς, είχε χρησιμοποιήσει και τον επιθετικό του Ολυμπιακού, Κώστα Μήτρογλου.

Οι νεαρότεροι ποδοσφαιριστές, που είναι ήδη καθιερωμένοι στην ομάδα, είναι ο 25χρονος επιθετικός της Σέλτικ, Γιώργος Σαμαράς, αλλά και ο 24χρονος αμυντικός του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης. “Υπάρχουν πολλοί νεαροί που έρχονται. Αυτό θα κάνει την ομάδα πιο ελκυστική”, τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος πρόσθεσε πως η ομάδα του θα τα πάει καλά στην Νότιο Αφρική.

Η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης και σίγουρα πολλοί Έλληνες θα ανησυχούν για την δουλειά τους, το 2010. Όχι όμως και ο Ότο Ρεχάγκελ!

Στα 71 του, ο Γερμανός τεχνικός είναι ο γηραιότερος όλων όσων συμμετέχουν στο Μουντιάλ και ο δεύτερος μακροβιότερος σε πάγκο ομάδας, μετά τον προπονητή της Δανίας, Μόρτεν Όλσεν. Ο Ρεχάγκελ, ανέλαβε τα ηνία το 2001, με την Ελλάδα να έχει ως τότε πάει σε δυο τελικές φάσεις μεγάλης διοργάνωσης (EURO 1980 και Μουντιάλ 1994) και να μην έχει καταφέρει να κερδίσει σε κανένα αγώνα και να έχει σκοράρει μάλιστα μόνο ένα γκολ.

Όλα αυτά άλλαξαν με τον Ρεχάγκελ στο τιμόνι. Η Ελλάδα πήγε στο EURO 2004 και μάλιστα το κατέκτησε, νικώντας την διοργανώτρια Πορτογαλία. Το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Ελλάδα, δεν ήταν θεαματικό, ήταν όμως αποδοτικό, μιας και ο Ότο έπαιρνε σε κάθε αγώνα, αυτό που ήθελε.

Ως παίκτης, ήταν αμυντικός. Έχτισε την καριέρα του ως προπονητής στην Budesliga, παίζοντας καλή άμυνα και κέρδισε τίτλους με Βέρντερ Βρέμης και Καιζερλάουτεν. Η ΕΠΟ, δεν κρύβει την επιθυμία της να παραμείνει στον πάγκο ο Γερμανός και μετά το Μουντιάλ, αλλά οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν μετά το τέλος του.”

Δύο αγωνιστικές σε Ντρογκμπά


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ποινή δύο αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Ντιντιέ Ντρογκμπά από την UEFA για την αποβολή του στην επαναληπτική αναμέτρηση της Τσέλσι με την Ίντερ για τη φάση των «16» του Champions League. Ο Ιβοριανός φορ πάτησε εκτός φάσης τον Τιάγκο Μότα στο 86’ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είχε τιμωρήσει έθεσε υπό διετή επιτήρηση τον φορ του λονδρέζικου συλλόγου πέρυσι μετά την εξύβριση του διαιτητή Όβρεμπο στη ρεβάνς των ημιτελικών της διοργάνωσης απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ενώ με τη νέα τιμωρία που του επέβαλε η περίοδος επιτήρησης επεκτείνεται ως το 2013. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση εντός τριών ημερών.

Αναβολή και ένταση στην υπόθεση του ΠΑΟ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του Παναθηναϊκού που είχε κληθεί σε απολογία για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, πήρε αναβολή την Μεγάλη Τρίτη.

Αιτία αποτέλεσε η απεργία των δικηγόρων που είχε ως αποτέλεσμα όλες οι υποθέσεις να πάρουν...παράταση ενώ φαντάζει απίθανο να εκδικαστούν την Μεγάλη Πέμπτη καθώς η συγκεκριμένη ημέρα, θεωρείται ημιαργία. Με όλα αυτά η εκδίκαση σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα γίνει την Πέμπτη του Πάσχα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Ολυμπιακού ο οποίος μέσω του νομικού εκπροσώπου της ΠΑΕ, Γιάννη Βούλτση ζήτησε να εκδικαστεί η υπόθεση του Παναθηναϊκού την Μεγάλη Πέμπτη αλλά υπήρξε η απάντηση ότι δικαστικοί δεν εργάζονται αυτή τη μέρα με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν έντονοι διάλογοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι "πράσινοι" κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους αλλά μετά από την αναβολή φαίνεται πως αν τελικά τιμωρηθούν δεν θα εκτίσουν την ποινή τους στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι την τρέχουσα σεζόν με αντίπαλο τον Ηρακλή αλλά στον πρώτο αγώνα στο γήπεδο τους την νέα περίοδο.

Διαψεύση στη Σεβίλλη για Βαλβέρδε


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η σεζόν μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο στη Σεβίλλη ήδη σκέφτονται τον αντικαταστάτη του Μανόλο Χιμένεθ.

Ανάμεσα στους υποψήφιους μνηστήρες σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα βρίσκεται και ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο πρόεδρος των Ανδαλουσιάνων Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται σε επαφή με καταξιωμένους τεχνικούς κάνοντας αναφορά και στον διακαή πόθο του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε.

"Ο σύλλογος δεν έχει διαπραγματευτεί με κανένα προπονητή για την επόμενη χρονιά. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις, ούτε ονόματα όπως οι Γκρεγκόριο Μανθάνο, Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, Μαρσελίνο, Σούστερ, Λάουντρουπ και Ερνέστο Βαλβέρδε. Δεν έχω μιλήσει με προπονητές ή εκπροσώπους τους".

Η Σεβίλλη βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας έχοντας 29 βαθμούς λιγότερους σε σχέση με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

ΠΑΟΚ-Παραμένει στόχος η 2η θέση

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f87bb36cef0ad8067406c5f57ae70a2b_L.jpg?1269931007?1269931007?1269931007Χωρίς διάθεση για πολλά λόγια συνεχίζουν την προετοιμασία στον ΠΑΟΚ για το ματς με την Καβάλα, το οποίο θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα, με σημαντικές απουσίες για τον Δικέφαλο. Να «ξυπνήσει» τους παίκτες επιχειρεί ο Σάντος που τονίζει ότι παραμένει στόχος η 2η θέση. Ο στόχος των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στο εντός έδρας παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής με την Καβάλα θα είναι λίγο διαφορετικός από αυτούς που είχε συνήθως ο «Δικέφαλος» του Βορρά, αφού σκοπός των παικτών και του Φερνάντο Σάντος είναι να σπάσει το αρνητικό σερί που έχει δημιουργηθεί με ισάριθμες ήττες στα τρία τελευταία ματς των «ασπρόμαυρων».

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος επιχείρησε να «ξυπνήσει» τους ποδοσφαιριστές του μετά την αναμέτρηση με την Λάρισα, τονίζοντας τους ότι δεν πρέπει να χαθεί και ο στόχος της δεύτερης θέσης στα play off που οδηγεί στο Champions League την επόμενη περίοδο.
Ο Πορτογάλος προπονητής πάντως, θεωρεί ότι η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Πάσχα ήρθε σε ιδανικό σημείο μετά τις τρεις συνεχείς ήττες.
Στις δύο εβδομάδες που ακολουθούν δίνεται η δυνατότητα στον Μακεδονικό σύλλογο να ανασυνταχθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα για τα play-offs.

Στα δύο ματς που απέμειναν για τη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, θα παραταχθούν χωρίς τους τιμωρημένους Κόντρερας και Ίβιτς. Στον αγώνα με την Καβάλα θα απουσιάσει ο Γκαρσία, ο οποίος θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του.

Τέλος, δέκα ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου και ο Φερνάντο Σάντος έχουν ψηφιστεί για να δώσουν το «παρών» στο παιχνίδι all star του ελληνικού πρωταθλήματος και θα απουσιάσουν από την αυριανή προπόνηση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στο φετινό ολ σταρ γκέιμ, καθώς θα συμμετάσχουν οι Χαλκιάς, Μαλεζάς, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Λίνο, Ίβιτς και Βιεϊρίνια, και φυσικά ο Σάντος στον πάγκο των ξένων επίλεκτων.
Μετά και την αυριανή προπόνηση θα ακολουθήσει τετραήμερο ρεπό, με τους «ασπρόμαυρους» να επιστρέφουν στο γήπεδο το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα.

Πίστη για το «απόλυτο» στην Ξάνθη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dfaaf550ad65bf46469cbfd249ca1359_L.jpg?1269935193?1269935193?1269935193Το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αποτελεί πλέον παρελθόν για την Skoda Ξάνθη και οι Ακρίτες στρέφουν το «βλέμμα» τους στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Ατρόμητο και Ηρακλή, προκειμένου να κάνουν το 2 στα 2 για να μπορέσουν να μείνουν στην Superleague.Η μεγάλη επιτυχία και το ισόπαλο αποτέλεσμα που απέσπασε η Skoda Ξάνθη απέναντι στον Ολυμπιακό στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» πέρασε πλέον στη …λήθη των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων της Superleague και πλέον ο τεχνικός των Ακρίτων Νίκος Κεχαγιάς τονίζει συνεχώς στους ποδοσφαιριστές του θρακιώτικου συλλόγου ότι οι δύο «τελικοί» με Ατρόμητο στα Πηγάδια και Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη πρέπει να κατακτηθούν, ώστε να υπάρχουν ελπίδες παραμονής.

«Σας αξίζουν συγχαρητήρια. Θέλω να συνεχίσετε έτσι. Όπως ακριβώς στα τρία τελευταία παιχνίδια»,
είπε στους παίκτες του ο Νίκος Κεχαγιάς, που κατέληξε:

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αν είμαστε όπως τον τελευταίο καιρό, θα κάνουμε αυτό που πρέπει».
Τα χαμόγελα ήταν εμφανή στη προπόνηση της Μεγάλης Δευτέρας, όπου γυμνάστηκε σε χαλαρούς ρυθμούς ο Σταθάκης, ενώ ο Ελινγκτον ανέβασε ρυθμούς.
Αύριο οι Ακρίτες ως γνωστόν θα δώσουν φιλικό με τον Πανθρακικό.

Κινδυνεύει με απώλεια η Ουκρανία

http://www.contra.gr/images/m/euro2012_m.jpgΜε απώλεια της συνδιοργάνωσης του Euro 2012 κινδυνεύει η Ουκρανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί, με αφορμή την καθυστέρηση που υπάρχει στην κατασκευή γηπέδων.

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα (είναι γνωστό εδώ και καιρό το πρόβλημα με την καθυστέρηση που υπάρχει), φάνηκε ιδιαίτερα αυστηρώς και με προειδοποιητικό ύφος, έστειλε μήνυμα στους Ουκρανούς: “Αν το γήπεδο στο Κίεβο, που θα φιλοξενήσει τον τελικό, δεν έχει ολοκληρωθεί, η Ουκρανία δεν θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”, ενώ στην ερώτηση αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, απάντησε: “Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο. Με ανησυχεί αυτή η κατάσταση, αλλά δεν χάνουμε την ελπίδα”.

Το πρόβλημα επικεντρώνεται σε δύο ουσιαστικά πόλεις. Στο Χάρκοβο και στο Ντόνετσκ τα έργα έχουν ολοκληρωθεί κανονικά. Όχι όμως στο Λβιν και στο Κίεβο. Ειδικά για την τελευταία πόλη ο προβληματισμός είναι μεγάλος, καθώς εκεί είναι να διεξαχθεί ο τελικός. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι αν θα τεθεί νοκ άουτ απο τη διοργάνωση και η Πολωνία ή θα παραμείνει και θα βρεθεί άλλη συνδιοργανώτρια;

Άγνοια για Ζεοβάνι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/15e580d4c77e12d4c49d1c82706ebeb6_L.jpg?943912800?943912800?943912800Το όνομα του Ζεοβάνι έχει έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες για την ΑΕΚ, ωστόσο ο πρόεδρος της Χαλ, Άνταμ Πίρσον ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε καμία κρούση από την ελληνική ομάδα.«Δεν έχω ακούσει τίποτε για κανένα ενδιαφέρον για παίκτη μας», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της αγγλικής ομάδας στην «Hull Daily Mail» και ενώ μερικές μέρες πριν είχε βγει στην επιφάνεια ότι ο Βραζιλιάνος άσος έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ, για ένα ποσό πάνω των 25.000 λιρών την εβδομάδα.

Ο Ζεοβάνι έχει σκοράρει πέντε γκολ τη φετινή σεζόν, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα της ομάδας του καθώς έχει να αγωνιστεί από τις αρχές Μαρτίου και συγκεκριμένα στην ήττα της Χαλ με 5-1 από την Έβερτον.

Στην Ισπανία η αποστολή του Άρη

Προσγειώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η αποστολή του Άρη στην Ισπανία για το αυριανό παιχνίδι (22:15) κόντρα στη Βαλένθια. Οι «κίτρινοι» μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι στο «Αλεξάνδρειο», θα ψάξουν την ανατροπή στο δύσκολο ματς της Ισπανίας.

Ετοιμάζεται ο Μάρτος


Ο Μάρτος με τη φανέλα του Ηρακλή Πιο ευχάριστα από ότι περίμενε κυλά η Μεγάλη Εβδομάδα, για τον Γιόζεφ Μπουμπένκο. Κι αυτό γιατί ο Χάβι Μάρτος δείχνει να ανακτά τις δυνάμεις του και να μπαίνει πλέον στους κανονικούς ρυθμούς εκγύμνασης. Στόχος του Ισπανού είναι να επανέλθει στην επόμενη αναμέτρηση του Ηρακλή και να προσφέρει ότι καλύτερο διαθέτει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για τους κυανόλευκους.

Σε πρόγραμμα προπονήσεων συντήρησης βρίσκεται μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα το "κυανόλευκο" ποδοσφαιρικό τμήμα. Σήμερα πραγματοποιήθηκε πρωινή προπόνηση, στην Μίκρα. Ο Mάρτος λοιπόν είναι σχεδόν έτοιμος, καθώς έχει αποθεραπευθεί και ακολουθεί εντατικούς ατομικούς ρυθμούς. Μετά τις γιορτές του Πάσχα θεωρείται βέβαιο ότι θα περάσει σε επίπεδο ομάδας.

Το ατομικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Mάρκες και Παπαστεριανός και τη θεραπεία τους οι Λέκι και ο Πιλότο.

Η ομάδα θα προπονηθεί αύριο, Μ. Τετάρτη 31/03, στις 11:00, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα.

Ραντεβού στα play off για τον Νασούτι


Ο Κριστιάν Νασούτι Δεν είναι μόνον ο Κάλβο που θα λείψει από τον αγώνα στην Τρίπολη. Στον Ισπανό μέσο ήρθε να προστεθεί ένας ακόμη ποδοσφαιριστής του Aρη που θα εκτίσει ποινή από κίτρινες κάρτες. Ο Κριστιάν Νασούτι θα είναι απών από την αναμέτρηση με τον Αστέρα και ακόμη θα λείψει από το φινάλε της κανονικής περιόδου, Ολυμπιακό. Κατά συνέπεια, θα επανεμφανιστεί στον τελικό και στα πλέι-οφ.

Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε το πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών του Αρη που θα συνεχίσει με διπλή παρουσία στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου. Απόντες θα είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και οι Σηφάκης, Τζόνσον, Κάλβο, Νέτο, Κάμπορα που θα συμμετέχουν στο ALL STAR GAME.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το "Κλεάνθης Βικελίδης" είναι κλειστό λόγω εργασιών. Ξεκίνησαν από σήμερα οι εργασίες για την ολική αντικατάσταση του χλοοτάπητα (προδιαγραφών FIFA) που θα είναι έτοιμος για τα πλέι-οφ.

Σαράφης: "Εξιλέωση με καλύτερη συνέχεια"


Ο βετεράνος παίκτης του ΠΑΟΚ, Σταύρος Σαράφης Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο Σταύρος Σαράφης στον "Sport103 FM", αναφέρθηκε στη συνέχεια για τον ΠΑΟΚ και στην προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος μετά τις τρεις τελευταίες ήττες.

"Μετά από τις τρεις συνεχόμενες ήττες η εξιλέωση έρχεται με καλές εμφανίσεις μέχρι το τέλος και στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Η ψυχολογία παίζει πάντα τον ρόλο της και όταν κερδίζεις είναι ακόμη καλύτερη. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να χτυπήσει όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ αφού υπάρχει και το υλικό αλλά και η εμπειρία για να πετύχει τους στόχους του", είπε αρχικά.

Με αφορμή το τουρνούα που διοργανώνεται από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη, ο Σταύρος Σαράφης δήλωσε: "Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δει κάποιος σε αυτές τις ηλικίες και υπάρχει στο φετινό μας τουρνουά. Είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή με πολλή μεγάλη συμμετοχή και πολύ κόσμο. Φέτος μάλιστα που είναι η δεύτερη χρονιά, γίνεται και στο σπίτι μας, στα δικά μας γήπεδα στη Ν. Μεσήμβρια και μας γεμίζει μεγάλη ικανοποίηση όπως και να βλέπουμε όλα αυτά παιδάκια να παίζουν ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνάει τον Παναγιώτη Κατσούρη και την οικογένεια του και θα τον τιμά πάντα όπως κάνει για όλα τα παιδιά του".

Εικόνες διάλυσης στον Ολυμπιακό


Ο Μπάντοβιτς στο Καυτανζόγλειο Στον Ολυμπιακό τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου καλά. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι "ερυθρόλευκοι" θυμίζει παιδική χαρά και αυτά τα μηνύματα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι ενόψει των play off. Έξαλλος ο Μπάντοβιτς. Τις εξελίξεις στο διοικητικό μέτωπο περιμένουν πως και πως στο λιμάνι.

Τα όσα έγιναν τη Δευτέρα, με τον Ντάρμπισιρ να ενημερώνει με... sms τον γιατρό του Ολυμπιακού και όχι τον Μπάντοβιτς, τους Ντάτολο και Ραούλ Μπράβο να ενημερώνουν στο παρά ένα ότι αισθάνονται ενοχλήσεις και τον Τοροσίδη να ενημερώνει πριν την έναρξη της προπόνησης ότι έχει πρόβλημα στο "δικέφαλο" (το οποίο του είχε παρουσιαστεί στον αγώνα με τη Skoda Ξάνθη), έκαναν έξαλλο τον τεχνικό των "ερυθρολεύκων" που ξέσπασε:

"Σας κοιτάζω στα μάτια και σας ρωτάω: είστε ευχαριστημένοι από το θέαμα που προσφέραμε στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο; Είναι αυτή εικόνα ομάδας που παλεύει για τον τίτλο; Είστε επαγγελματίες; Είστε παίκτες του Ολυμπιακού εσείς; Είμαστε ομάδα; Έχουμε τρελαθεί τελείως; Ελάτε εσείς μία φορά στη θέση μου και πείτε τι θα κάνατε μ' αυτή την κατάσταση. Να κουμαντάρετε εσείς αυτή την κατάσταση.

Ο ένας μου λέει την τελευταία στιγμή ότι πονάει, ο άλλος δεν το λέει. Είναι κατάσταση αυτή; Αυτό δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμένα μπορεί και να μη με υπολογίζετε. Την ομάδα δεν την υπολογίζετε; Τη ρεζιλεύετε μ' αυτά που γίνονται. Τέτοια κατάσταση δεν έχω δει ποτέ στον Ολυμπιακό"!

Με τα όσα λοιπόν συμβάινουν και αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως μόνο στα play off δεν έχουν το μυαλό τους οι "ερυθρόλευκοι". Και η οικονομική ζημιά αν δεν καταφέρουν να συμμετάσχουν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι μεγάλη...

Για αυτό το λόγο ίσως όλοι... κρέμονται από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος θέλει να γίνει συνιδιοκτήτης του Σωκράτη Κόκκαλη στην ΠΑΕ. Τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από θετικά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη ο Λαυρεντιάδης θα βάλει τα 10 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και η ομάδα θα εξασφαλίσει την αδειοδότηση από την UEFA.

Θ. Γιαννακόπουλος: "Δεν με ενδιαφέρει η προεδρία"


Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Τα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν το μέλλον της προεδρίας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αρκετά. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ένα από τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στα σενάρια. Ο εκ των ισχυρών ανδρών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με δήλωσή του διέψευσε κατηγορηματικά όλα αυτά τα σενάρια, τονίζοντας πως ακόμη και να του προταθεί η προεδρία δεν πρόκειται να την δεχτεί:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Με μεγάλη έκπληξη διάβασα δημοσιεύματα του Τύπου που με μπλέκουν στην προεδρολογία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτή τη στιγμή χαίρομαι ακόμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου στο βόλεϊ και δεν θα παρασυρθώ στα σκοτεινά παιχνίδια που θέλουν κάποιοι να με σύρουν.

Δηλώνω κατηγορηματικά πως τα σημερινά δημοσιεύματα είναι εκτός πραγματικότητας και ξεκαθαρίζω πως και να μου προταθεί η προεδρία της ΠΑΕ δεν θα την αποδεχτώ, καθώς δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας πιστός στρατιώτης της Παναθηναϊκής ιδέας"!

Σούπερ Λιγκ: "Πάρτα πίσω, μας απαξιώνεις"



Η μπάλα συνεχίζεται στη Σούπερ Λιγκ Η Σούπερ Λιγκ, απάντησε στις εξαγγελίες του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, για την διακοπή της επιχορήγησης του πρωταθλήματος από τον ΟΠΑΠ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Μεγάλη Τρίτη. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, τον κάλεσε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, κατά τις οποίες χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, ως "αθλιότητα", το πρωτάθλημα της Super League, ενώ εξαγγέλλεται και η αναστολή της από 24/9/2008 σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του συνεταιρισμού μας και της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Επί των εν λόγω δηλώσεων, οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

- Από τη σύσταση της Super League, το καλοκαίρι του 2006, η αντιμετώπιση της βίας υπήρξε όχι απλά μια πρωταρχικής σημασίας προτεραιότητα στους καταστατικούς σκοπούς του συνεταιρισμού, αλλά μια κατεύθυνση που οδήγησε στη λήψη πλειάδας μέτρων προς εξάλειψη των φαινομένων βίας από τα γήπεδα της Super League. Μεταξύ αυτών αναφέρουμε ενδεικτικά την εκπόνηση πλήθους κανονιστικών μέτρων, τον ορισμό πιστοποιημένων υπευθύνων ασφάλειας σε κάθε ΠΑΕ - μέλος της Super League (με επιδότηση της τελευταίας), τη σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, την αναμόρφωση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, με τη συνδρομή της Super League ο οποίος προβλέπει αυστηρές ποινές με την επαναφορά του μέτρου της διεξαγωγής αγώνων «κεκλεισμένων των θυρών». Ενδεικτικά, κατά την αγωνιστική περίοδο 2008-09 τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις 16 ομάδες της Super League ανήλθαν σε 1.950.000 Ευρώ, ήτοι σε ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό της περιόδου 2007-08. Επίσης, η Super League αποδέχθηκε και χρηματοδότησε το σύστημα καμερών και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τη σύσταση Πειθαρχικής Επιτροπής στη Super League, απαρτιζόμενης από νομικούς επιστήμονες υψηλής κατάρτισης και επέδειξε διάθεση συνεργασίας τόσο με την Ελληνική Αστυνομία όσο και με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

- Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία της Super League, καλέσαμε σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο τον κ. Μπιτσαξή αλλά και τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της βίας και, κυρίως, να προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισής του. Στο εν λόγω Δ.Σ., που έλαβε χώρα την 18/2/2010, έγινε ανταλλαγή απόψεων και από πλευράς των ΠΑΕ της Super League, υποβλήθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις, όπως η σύσταση ειδικού λογαριασμού καταβολής επιδομάτων στους αστυνομικούς που μετέχουν στη φύλαξη των γηπέδων, ο οποίος θα χρηματοδοτείται από τις ΠΑΕ της Super League, η εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας η οποία προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε όσους προβαίνουν σε έκνομες πράξεις και η υλοποίηση στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας, με έμφαση στην πρόληψη και την αποτροπή τέτοιων φαινομένων. Με τη συναίνεση όλων των πλευρών αποφασίσαμε από κοινού να συνεχίσουμε το διάλογο ώστε να καταλήξουμε στη νέα δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστούν από το νέο πρωτάθλημα περιόδου 2010-11.

- Τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής (της 28/3/2010), βεβαίως καταδεικνύουν ότι απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά, από όλους τους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της βίας. Το πρόβλημα αυτό όμως δε μπορεί να το λύσει μονομερώς η Super League, ούτε οι 16 ομάδες που απαρτίζουν αυτή, αν δεν έχουν τη συνεργασία της Αστυνομίας, των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας, των συνδέσμων φιλάθλων αλλά και κάθε φορέα που εμπλέκεται στη διεξαγωγή των αγώνων.

- Αντί αυτής της συνεργασίας και της συνέχισης της συζήτησης προκειμένου να καθορισθούν τα νέα πρακτικά μέτρα της νέας περιόδου, προκρίθηκε δυστυχώς ως λύση ο οικονομικός εκβιασμός, δια της παράτυπης αναστολής λειτουργίας της σύμβασης μεταξύ του συνεταιρισμού της Super League και της ΟΠΑΠ ΑΕ και αναφέρθηκε από τον κο Γ.Γ.Α. ότι δε μπορεί ο Έλληνας φορολογούμενος και η ΟΠΑΠ ΑΕ να χρηματοδοτεί την «αθλιότητα» που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

- Ο Έλληνας φορολογούμενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η από 24/9/2008 σύμβαση συνεργασίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ δεν είναι μια χαριστική σύμβαση δωρεάς, αλλά μια συμφωνία με εξαιρετικά σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για την ΟΠΑΠ ΑΕ, όπως η μετονομασία του πρωταθλήματος της Super League σε «πρωτάθλημα ΟΠΑΠ», το ντύσιμο των γηπέδων και του ανθρώπινου δυναμικού στον αγωνιστικό χώρο με την ταυτότητα της ΟΠΑΠ ΑΕ, την προβολή της τελευταίας με οπτικοακουστικές παραστάσεις σε όλα γήπεδα, στα έντυπα ΜΜΕ, στο διαδίκτυο, στον τύπο, στα έντυπα της Super League και όλων των ΠΑΕ, σε πλήθος τηλεοπτικών παροχών, στην επιχειρηματική φιλοξενία της ΟΠΑΠ ΑΕ σε όλα τα γήπεδα, τη ρητή δέσμευση όλων των ΠΑΕ για μη προβολή εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού (internet betting), καθώς και σε πλήθος άλλων συμβατικών, ανταποδοτικών υποχρεώσεων της Super League και των ομάδων �μελών, ως περιγράφονται με λεπτομέρειες στις 16 από τις συνολικά 21 σελίδες της εν λόγω σύμβασης.

- Ο Έλληνας φορολογούμενος θα πρέπει να γνωρίζει, επίσης, ότι η Super League, απαρτιζόμενη από 16 ομάδες, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία (αν όχι το σύνολο) έχει αρνητικά αποτελέσματα και χρηματοδοτείται από τους μετόχους αυτών με συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίου κάθε χρόνο, εισπράττει από την ΟΠΑΠ ΑΕ περίπου 17 εκ. Ευρώ ανά έτος, τη στιγμή που τα έσοδα της εν λόγω εταιρείας, μόνο από το «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» (που, σε πολύ μεγάλο βαθμό, γίνεται επί του «αθλίου» Πρωταθλήματος της Super League) ξεπέρασαν τα 2 δισ. Ευρώ!

Με βάση τα ανωτέρω, προσκαλούμε τον κ. Γ.Γ.Α. να αναθεωρήσει τη στάση του και να συνεχίσει το διάλογο που ξεκινήσαμε, χωρίς να απαξιώνει τη Super League και τις ομάδες αυτής, με πρωταρχικό στόχο την ουσία του προβλήματος, που δεν είναι άλλο από την καταπολέμηση της βίας".

Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό


Καλησπέρα, σήμερα και πάλι θα ρισκάρουμε με πολύ λίγα ευρώπουλα να πιάσουμε τα πολλά. Όποιος θέλει ακολουθεί με 5 αγώνες με πολύ ρίσκο για τολμηρούς.

ΚΑΡΝΤΙΦ ΛΕΣΤΕΡ Χ 3.20
ΚΙΝΤΕΡΜΙΝΣΤΕΡ ΚΕΜΠΡΙΤΖ Χ 3.20
ΟΛΝΤΑΜ ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ 1 2.20
ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ ΡΑΣΝΤΕΝ & ΝΤΑΪΑΜ. 2 2.25
ΠΑΡΤΙΚ ΘΙΣΤΛ ΡΕΪΘ ΡΟΒΕΡΣ 1 1.80

Άντε και καλή τύχη μάγκες!
Μετά τιμής
Στέλιος Γελαστός

Στέλνουν τον Σαλπιγγίδη στη... Σίτι οι Ιταλοί


Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τον Παναθηναϊκό Είναι γνωστό ότι σε κάθε μεταγραφική περίοδο οι Ιταλοί δημοσιογράφοι γράφουν ότι θέλουν προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα. Σε άρθρο της η ιστοσελίδα "calcionews24", αναφέρει ότι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, είναι στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι!

Μάλιστα το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι "πολίτες" ενδιαφέρονται για την απόκτηση του διεθνή επιθετικού προκειμένου να καλύψουν το κενό ενός εκ των Κάρλος Τέβες ή Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, αν κάποιος από τους δύο αποχωρήσει. Η Σίτι -σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ- είναι αποφασισμένη να προσφέρει 13 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον παίκτη.

Ωστόσο δεν διευκρινίζει αν αυτά τα χρήματα τα προσφέρει στον... παίκτη και για ποιό χρονικό διάστημα, ή στον Παναθηναϊκό. Σημαντική λεπτομέρεια: Ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι...

Ανανέωσε ο Ντεφούρ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5fb931f3e498a521224fd9aa23a46636_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Στίβεν Ντεφούρ ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Σταντάρ. Ο αρχηγός του βελγικού συλλόγου θα μείνει στην Λιέγη τουλάχιστον μέχρι το 2015.Ο 21χρονος μέσος υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο παρότι πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι, ανάμεσα τους η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον παρακολουθούν συνεχώς. Ο Ντεφούρ πήγε στην Σταντάρ το 2006 από την Γκενκ και οδήγησε την ομάδα του σε δύο σερί πρωταθλήματα (2008 και 2009)

Ψάχνεται για το 2 στα 2 ο Λίπι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/909f5d9ee50ca0613a049fd705df6419_L.jpg?943912800?943912800?943912800Αποφασισμένος να πάει με την εθνική Ιταλίας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και να σηκώσει για δεύτερη σερί φορά το τρόπαιο είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μαρτσέλο Λίπι. Κάτι τέτοιο άλλωστε έχει να συμβεί από το 1962 όταν η Βραζιλία είχε κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, η «σελεσάο» έγινε μόλις η δεύτερη χώρα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο αφού είχε προηγηθεί η Ιταλία του 1938.

«Η Ιταλία θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να κερδίσει και όχι απλά για να έχει μια καλή παρουσία. Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε οι πρωταθλητές και ξέρουμε τον τρόπο για να φτάσουμε στην κορυφή. Γνωρίζουμε τι χρειάζεται να φτάσουμε ως το τέλος σε μια τέτοια διοργάνωση», δήλωσε ο Λίπι.

Πολλοί θεωρούν ότι η Ιταλία δεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός λέει: «Μπορεί να μην είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, όμως δεν είμαστε και πολύ κακοί. Αλλά όταν θα συναντηθούμε για την προετοιμασία μας και θα μείνουμε μαζί για 30-40 μέρες θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ο Λίπι σχολίασε και τα λόγια του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος έχρισε μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ τις Ισπανία, Βραζιλία και Αγγλία. «Αυτή είναι η γνώμη του. Ο καθένας σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο λέει τη Βραζιλία. Το έκαναν και το 2006 όταν έμεινε νωρίς εκτός διοργάνωσης. Η Ισπανία είναι αρκετά δυνατή, αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ. Η Αγγλία έχει 10-12 μεγάλους παίκτες και έναν καλό προπονητή. Αλλά δεν αισθανόμαστε κατώτεροι».

Τέλος ο «Πολ Νιούμαν» του ιταλικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε και στα σχέδια του σχετικά με το μέλλον του, εξηγώντας ότι έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του, χωρίς ωστόσο να προβεί σε αποκαλύψεις. «Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας γνωρίζει ήδη τα σχέδιά μου. Υπάρχει μεγάλη σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ μας».

Παρελθόν απο την Καβάλα ο «Ντόμπρα» ?

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2d0d91920bb1426e47c2533d688baff4_L.jpg?1269928758?1269928758?1269928758Παρελθόν από τον σύλλογο αναμένεται να αποτελέσει τις επόμενες μέρες ο μέσος της Καβάλας Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, αφού οι σχέσεις του έμπειρου Σέρβου ποδοσφαιριστή και της διοίκησης της ομάδας φαίνεται να έχουν «ραγίσει».Τη λύση του συμβολαίου του με τον σύλλογο της Καβάλας έχει ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, προκειμένου να μείνει ελεύθερος και να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την ποδοσφαιρική του καριέρα και όπως όλα δείχνουν θα …ανοίξει την «πόρτα» της εξόδου και δεν θα είναι ο μόνος που θα αποχωρήσει από τους «Αργοναύτες».
Ο έμπειρος μέσος, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία με την Καβάλα στο πρωτάθλημα και ήταν και ένας από τους αρχηγούς των «Αργοναυτών» τη φετινή περίοδο φάνηκε να δυσανασχετεί με την μεταγραφή του Σερζ Ντιέ τον προηγούμενο Δεκέμβρη από τον Ηρακλή, αφού ο χρόνος συμμετοχής του «Ντόμπρα» …συρρικνώθηκε, ενώ έλαβε την συγκεκριμένη κίνηση της διοίκησης ως έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του.

Το σίγουρο πάντως, είναι ότι και ο τεχνικός του ΑΟΚ Αάντ Ντε Μος μετράει στην κυριολεξία …μέρες στον «πάγκο» του συλλόγου, ενώ και η οικογένεια Ψωμιάδη αναζητά ήδη τον αντικαταστάτη του Ολλανδού τεχνικού, ο οποίος πλέον έχει κακές σχέσεις με αρκετούς πρωτοκλασάτους παίκτες.

O Καρλίνιος φέρνει τις νίκες!

O Καρλίνιος φέρνει τις νίκες!

Μπορεί ο Γιάκομπ με τον Ηλιάδη να σκόραραν στο παιχνίδι της Κυριακής. Μπορεί ο Φερνάντεζ να έκανε την εντυπωσιακή απόκρουση προς το φινάλε της αναμέτρησης, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του και κρατώντας το πολύτιμο 1-0 εκείνη τη στιγμή, ωστόσο ο Βραζιλιάνος, Καρλίνιος, ήταν κατά γενική ομολογία από τους καλύτερους της ομάδας και ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας στην αναμέτρηση της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Η επιλογή του Έντερσον Φοφόνκα να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή αποδεικνύεται αρκούντως ικανοποιητική. Δεν ήρθε με τυμπανοκρουσίες. Ήρθε μάλιστα με την προϋπόθεση να τον δει ο τότε προπονητής της ομάδας, Σάββας Κωφίδης. Ο Μπουμπένκο ήταν αυτός που απλά τον επέλεξε και έδωσε απλά το «οκ» για τη μεταγραφή του. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, με την αθόρυβη πάντως δουλειά του, έχει βοηθήσει σημαντικά με την παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια, αγωνιζόμενος μάλιστα στη βασική ενδεκάδα. Ήταν αυτός την Κυριακή που από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο γκολ της ομάδας.
Ο Καρλίνιος μία μέρα μετά από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα μιλάει στο «Μetrosport». Για τον ίδιο, την ομάδα και για τη συνέχεια. Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης…

-Κάρλος, ήσουν από τους κορυφαίους την Κυριακή. Δεν ήταν σίγουρα η καλύτερη εμφάνιση για την ομάδα, αλλά ήταν μία σημαντική νίκη, έτσι; Ποια είναι η άποψη σου;
«Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Σημασία έχει πάνω απ’ όλα το αποτέλεσμα, οι τρεις βαθμοί. Ξέραμε εξ αρχής ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίζαμε την έδρα μας, αλλά και ο αντίπαλος ήθελε το παιχνίδι. Καταφέραμε ωστόσο να βάλουμε πρώτοι γκολ, να το κρατήσουμε, να σκοράρουμε ξανά στο τέλος και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πώς δουλέψαμε καλά, ήμασταν προετοιμασμένοι καλά… και κερδίσαμε. Άλλωστε, αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο».

-Τι είχε η ομάδα και κατάφερε να κερδίσει τελικά αυτό το παιχνίδι; Που πιστεύεις ότι οφείλεται;
«Κάθε ματς κρίνεται στις λεπτομέρειες. Σκοράραμε πρώτοι. Κρατήσαμε στην άμυνα και παράλληλα στην πίεση που δεχθήκαμε κάποια στιγμή, αντιδράσαμε με επιτυχία. Έστω και αν δεν ικανοποιήσαμε με το θέαμα πετύχαμε όντως μία σημαντική νίκη και θα έλεγα πώς διατηρήσαμε ένα καλό σερί. Αν δεν κάνω λάθος, η ομάδα έχει εννιά ματς και μία μόλις ήττα. Καλός απολογισμός…».

-Ήσουν αυτός που έκανες την ασίστ στο πρώτο γκολ…
«Όλη αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε με τις μακρινές πάσες. Ήταν θέμα δουλειάς. Συνήθως παίζουμε με κοντινές μπαλιές και κυρίως με τους παίκτες, που παίζουν κοντά μου. Σε αυτό το παιχνίδι, είχαμε πει, ότι θα παίξουμε, ψάχνοντας τον Βίκτορ. Έτσι και έγινε στη φάση του πρώτου γκολ».

-Τι ακριβώς έγινε; Θυμάσαι τη φάση;
«Τον είδα να φεύγει στην κόντρα, υπολόγισα όσο μπορούσα καλύτερα, έκανα την πάσα. Ο Βίκτορ το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο και αφού ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα, σκόραρε. Μας έδωσε ψυχολογία και μεγαλύτερη σιγουριά το γκολ. Είναι διαφορετικό όταν προηγείσαι».

«Πατάμε καλά στα πόδια μας»

- Δεν είσαι πολύ καιρό στην ομάδα. Ήρθες βεβαίως σε μία δύσκολη εποχή, όπου ο Ηρακλής ήθελε νίκες. Τι άλλαξε; Έστω σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που είσαι…
«Ξέραμε πώς κάθε ματς είναι σημαντικό. Είδαμε κάθε ματς ξεχωριστά, καταφέραμε πήραμε μία καλή συγκομιδή και είμαστε πιο άνετοι. Πατάμε καλά στα πόδια μας. Πάμε πλέον για το επόμενο παιχνίδι, να παίξουμε και εκεί για τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να ανεβούμε ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία».

- Είναι μία πρόκληση το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό; Πώς το αντιμετωπίζεις εσύ και οι συμπαίκτες σου;
«Όντως, αυτά τα ματς δίνουν μεγαλύτερο πρεστίζ. Είναι ένα ακόμη σημαντικό ματς. Ένα ωραίο παιχνίδι. Θα πάμε να αγωνιστούμε για τους βαθμούς της νίκης. Για την ιστορία, για τον κόσμο. Έχουμε πολλούς λόγους να θέλουμε πάντως τη νίκη. Όπως κάναμε εξάλλου και με τον Ολυμπιακό…».

- Τα προβλήματα, που υπάρχουν στην ομάδα πόσο επηρεάζουν; Τα σκέφτεσαι; Αν και είσαι νέος στην ομάδα. Μόλις τον Ιανουάριο ήρθες…
«Δε θέλω να τα σκέφτομαι. Προσπαθείς να τα αφήνεις έξω, όταν μπαίνεις στο γήπεδο, ότι πρόβλημα και αν έχεις, είτε προσωπικό, είτε ομαδικό. Μπαίνεις στο γήπεδο και τα δίνεις όλα. Προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό».

Κούης: «Το Κύπελλο είναι… η ζωή μας»

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%97%CE%A3.jpg&w=200&h=210&zc=1

Το τρίτο γκολ του Νέτο στο πρωτάθλημα, με απευθείας χτύπημα φάουλ, θύμισε σε όλους τον Ντίνο Κούη και τα εκπληκτικά χτυπήματά του. Το «Metrosport» του έδωσε την πάσα για να θυμηθεί τα παλιά και να σχολιάσει την ικανότητα του Βραζιλιάνου, τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος, τα μυστικά των εκτελέσεων καθώς και όλα όσα αφορούν την φετινή πορεία, το μεγάλο στόχο του κυπέλλου και το όραμα του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Θα βελτιωθεί αν συνεχίσει τη δουλειά ο Νέτο»

«Για το Νέτο αυτό που έχω να πω είναι πάρα πολύ απλό. Προς το παρόν δείχνει ότι έχει μια έφεση στο συγκεκριμένο τομέα Το θέμα όμως δεν σταματάει εδώ. Άμα δεν δουλέψει δεν μπορεί να βελτιωθεί .. Αξίζει τον κόπο να συνεχίσει την προσπάθεια γιατί ένα φάουλ μπορεί να σου δώσει τρεις ολόκληρους βαθμούς, όπως έγινε με τον Λεβαδειακό. Το φάουλ είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Δύο από αυτά είναι φυσικά η συνεχής εκπαίδευση και η καλή ψυχολογία . Και κάτι ακόμη. Το να χτυπάς καλά φάουλ είναι και θέμα αυτοσυγκέντρωσης , δεν πρέπει να το παραβλέπουμε».

«Δούλεψα με τις ώρες»

Με την ευκαιρία ζητήσαμε από τον Ντίνο Κούη να συγκρίνει λίγο τα χτυπήματα του Νέτο με την δική του ικανότητα και να θυμηθεί τα παλιά… «Επιμένω στην καλή και συνεχή προπόνηση γιατί ακριβώς το ίδιο έκανα και εγώ. Θυμάμαι ότι καθόμουν μία ώρα, καμιά φορά και δύο, αμέσως μετά την προπόνηση και δούλευα με έναν τερματοφύλακα ή με κάποιον από τους μικρούς. Τα χτυπήματα ήταν συνεχόμενα. Έτσι έφτασα στο σημείο να πετύχω περισσότερα από 20 γκολ.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

«Το κύπελλο το θέλουμε όλοι»

Για την πορεία του Άρη, ο Ντίνος Κούης σχολίασε: «Το τρόπαιο αυτό το θέλουμε όλοι. Θα δώσει ζωντάνια στο σύλλογο. Θα είναι πολλή μεγάλη επιτυχία. Οι πιθανότητες είναι πολλές. Τώρα έχουμε ομάδα. Παίζουμε με αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία. Όλα είναι ανοιχτά. Με τον Ολυμπιακό δεν ήμασταν έτοιμοι . Τώρα μπορούμε να το πανηγυρίσουμε. Και στα πλεϊ-οφ όμως έχουμε τύχη γιατί μας θεωρούν αουτσάιντερ και μπορούμε με όπλο την πολλή καλή ψυχολογία να τους αιφνιδιάσουμε».