Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Εστρωνε κόκκινο χαλί στο Καραϊσκάκη


Το "Γ. Καραϊσκάκης" Το κάστρο φέτος δεν είναι απόρθητο. Ο Ολυμπιακός "έχτισε" την αυτοκρατορία του όλα αυτά τα χρόνια έχοντας για δύναμη την έδρα του, ωστόσο φέτος το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν πιο φιλόξενο από ότι έπρεπε για τις ομάδες που το επισκέφτηκαν. Εκτός έδρας οι "ερυθρόλευκοι έχουν συγκεντρώσει δύο βαθμούς περισσότερους από ότι εντός.

Φέτος οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν στην έδρα τους εννιά βαθμούς περισσότερους, από ότι πέρσι, βαθμούς τους οποίους αν είχε κατακτήσει θα είχε στεφθεί πρωταθλητής και αυτή τη σεζόν, ωστόσο αυτό σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς στην πράξη φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πετύχει αυτές τις νίκες. Τα αίτια, γνωστά (πολλές αλλαγές προπονητών, πολλοί τραυματισμοί, αποδυνάμωση του ρόστερ) γι αυτό και η διοίκηση του Ολυμπιακού θα πρέπει να κάνει σημαντικές κινήσεις το καλοκαίρι έτσι ώστε η ομάδα να επανέλθει στην κορυφή.

Εκτός έδρας ο Ολυμπιακός, λογικά, θα τα έχει πάει καλύτερα από πέρσι. Στο τελευταίο παιχνίδι που έχει να δώσει μακριά από το "Καραϊσκάκης" αντιμετωπίζει τον ουραγό Πανθρακικό και αν κατακτήσει τη νίκη θα έχει μαζέψει δύο βαθμούς περισσότερους από ότι έβαλε στο σακούλι του την περσινή σεζόν όταν και πανηγύρισε το πρωτάθλημα από νωρίς. Αυτό δείχνει πόσο πολύ του στοίχισε η αδυναμία για το αποτέλεσμα στα εντός έδρας παιχνίδι, εκεί όπου έπρεπε να "ξεκλειδώσει" τις αντίπαλες άμυνες.

Αν δει κάποιους τους αριθμούς θα καταλάβει αμέσως που έχασε το πρωτάθλημα φέτος ο Ολυμπιακός και τι πρέπει να διορθώσει στη συνέχεια αν θέλει να πάρει μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν μέσω των πλέι οφ.

Σεζόν 2009-10
Εντός: 28 βαθμούς....8-4-2 (24-9 γκολ)
Εκτός: 30 βαθμούς....9-3-2 (19-8 γκολ)

Σεζόν 2008-09
Εντός: 40 βαθμούς....13-1-1 (33-8 γκολ)
Εκτός: 31 βαθμούς....9-4-2 (17-6 γκολ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: