Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η Ισπανία έκανε το καθήκον της. Τώρα σειρά μας!!

Η Ισπανία νίκησε, έστω κι αν ζορίστηκε για ένα ημίχρονο, επικράτησε της Μ. Βρετανίας με 76-59 κι άφησε ανοιχτή την πόρτα της πρόκρισης για την Εθνική Νέων Ανδρών στα προημιτελικά.

Η Ισπανία έκανε το καθήκον της. Τώρα σειρά μας!
Μετά τη χθεσινή νίκη της Λιθουανίας επί της Σλοβενίας, ήρθε «βολικό» και το δεύτερο αποτέλεσμα που περίμενε η Εθνική Νέων Ανδρών για να περάσει στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης.

Η Ισπανία επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας με 76-59, εξασφάλισε την πρόκριση θέτοντας τους αντιπάλους της εκτός συνέχειας και τώρα θα πρέπει η Ελλάδα να επικρατήσει της Σλοβενίας (19:15) για να προκριθεί, ως τέταρτη, στην οκτάδα. Σε διαφορετική περίπτωση, η ομάδα του Κώστα Μίσσα θα παίξει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-12.

Οι Βρετανοί έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα (31-29), αλλά ένα ξέσπασμα της Ισπανίας στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξε τις ισορροπίες και οδήγησε τους Ίβηρες σε διψήφια διαφορά.

Δεκάλεπτα: 8-10, 31-29, 47-59, 59-76.
Μ. Βρετανία (Λάιχνερ): Γκράχαμ 9, Νέλσον 17 (1), Σπένσερ 5 (1), Εμβουεζόλο, Μέρτο, Γιανγκ 5, Μακέι 9, Σέντανς 6 (2), Λόσον, Μπίγκμπι-Ουίλιαμς 8.
Ισπανία (Πονσαρνάου): Μαρτίν, Πάουλι 3 (1), Βιθέδο 10 (1), Μπριθουέλα 6, Σανς 5 (1), Γκ. Ερνανγκόμεθ 16, Ντίαθ 16 (1), Σάιθ 5, Αμπάλδε 6 (2), Νογκές 7 (1), Χ. Ερνανγκόμεθ, Ιριάρτε 2.Πηγή: sport-fm.gr

Έφτασε στη Φινλανδία ο Αστέρας!!

Μετά από πολύωρο ταξίδι ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε στη Φινλανδία και είναι έτοιμος για την πρεμιέρα των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων κόντρα στην Ροβανιέμι.

Έφτασε στη Φινλανδία ο Αστέρας
Κρύο... Τρίπολης περίμενε την αποστολή του Αστέρα μετά το ταξίδι της στη Φινλανδία για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Europa League που θα γίνει την Πέμπτη (16/7) κόντρα στη Ροβανιέμι.

Το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη μετά από ταξίδι 5,5 ωρών και ενδιάμεση στάση στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ούλου, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 10 βαθμούς κελσίου, συνοδευόμενη από δυνατή βροχή.

Αμέσως κατέλυσαν σε ξενοδοχείου της φινλανδικής πόλης, προκειμένου οι παίκτες να ξεκουραστούν ενόψει του σημαντικού ματς που θα δώσουν το απόγευμα της Πέμπτης.

Το πρόγραμμα των Αρκάδων περιλαμβάνει συνέντευξη Τύπου του Στάικου Βεργέτη, η οποία θα γινει στην... καφετέρια (!) του γηπέδου, ενώ θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία ενόψει του ματς με απογευματινή προπόνηση. Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτη για Ιτάνζ!!

Στις 19:30 ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένη η απογευματινή προπόνηση και σε αυτήν θα πάρει μέρος και ο Ιτάνζ.


Ο Καμερουνέζος λίγη ώρα πριν μίλησε με τον Ζήση Βρύζα και απολογήθηκε για την καθυστερημένη άφιξη του. Θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο βάσει εσωτερικού κανονισμού και από εκεί και πέρα μένει να φανεί αν θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας όπως είναι η πρώτη σκέψη των ανθρώπων του Δικεφάλου.

Πριν το Μουντιάλ στα γραφεία της ΠΑΕ είχε φτάσει πρόταση από τουρκική ομάδα που ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στην μεγάλη κατηγορία αλλά η ΠΑΕ την είχε απορρίψει. Σε ότι αφορά τον Γλύκο μαζί με τους άλλους τρεις διεθνείς θα είναι στις 20 Ιουλίου στην Ολλανδία για την έναρξη της προετοιμασίας.
Πηγή: metrosport.gr

Εντός της ημέρας του Καραγιάννη!!

karagiannis
Σήμερα αναμένεται να “ξεκαθαρίσει” η υπόθεση του Αλέξανδρου Καραγιάννη.
Ο νεαρός άσος είχε τεθεί εκτός πλάνων, ωστόσο η ΠΑΕ Άρης συνομίλησε μαζί του και του ζήτησε να μην συμφωνήσει με κάποια άλλη ομάδα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Καραγιάννης να συνεχίσει να φορά τη φανέλα των “κιτρινόμαυρων” και έτσι όλα θα “ξεκαθαρίσουν” εντός της ημέρας.
Πηγή: arenafm.gr

Τελειώνει του Φορτούνη!

fortounis
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ArenaFM, ο Κώστας Φορτούνης θα αποτελέσει ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζον.
Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει προτάσεις από σημαντικές ελληνικές ομάδες, ωστόσο στον ΠΑΟΚ ποντάρουν στο γεγονός ότι θα παίζει βασικός. Πάντως, αυτό που βγαίνει από το ρεπορτάζ, είναι πως η ΠΑΕ, θα ανακοινώσει σίγουρα μια μεταγραφή μέχρι αργά το βράδυ.
Πηγή: arenafm.gr

«Σήμερα η συνάντηση»!

kauta
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Καυτανζογλείου, Πέτρος Πετρίδης.
Τόνισε πως σήμερα (16/07) έγινε η πρώτη συνάντηση της επιτροπής του Σταδίου με την ΠΑΕ Ηρακλής και ανέφερε πως υπάρχουν οφειλόμενα της τάξης των 120.000 χιλ. ευρώ από τους “Κυανόλευκους” από το 2012.
Παράλληλα διέψευσε πως υπήρχε συνάντηση με τους ανθρώπους του Ηρακλή τις προηγούμενες ημέρες.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πέτρος Πετρίδης:
“Έγινε σήμερα το πρωί η πρώτη συνάντηση με την ΠΑΕ Ηρακλής για την συνέχεια της σεζόν. Αυτά που γράφονται πως έχει γίνει και νωρίτερα συνάντηση δεν ισχύουν και δεν ξέρω ποιος τα διοχετεύει. Δεν παρθήκαν αποφάσεις, θα παρθούν στην συνέχεια. Υπάρχει κάτι διαδικαστικό στο να υπογραφεί κάτι για την καινούρια σεζόν. Υπάρχουν κάτι οφειλόμενα και θα πρέπει να υπογραφούν κάποιοι όροι. Εγώ θα φέρω τις προτάσεις, θα τις πάω στην διοίκηση και μετά θα αποφασίσει. Μέχρι το μεσημέρι θα έχει τελειώσει πιστεύω η υπόθεση. Τα οφειλόμενα είναι περίπου στα 120.000 χιλ ευρώ και έχουν να μας πληρώσουν από το 2012.
Έχουν γίνει διακανονισμοί των διακανονισμών όμως έχουμε μείνει εκεί. Το Καυτανζόγλειο έχει προχωρήσει σε νομικές διαδικασίες και υπάρχει ένα ποσό που το γνωρίζουν. Υπάρχει και ένα άλλο δικαστήριο τον Ιανουάριο. Το καινούριο καθεστώς της ΠΑΕ θα βρεθεί με την επιτροπή της διοίκησης και θα πρέπει να υπάρχει κάποια εμπιστευτικότητα που έχει χαθεί. Πρέπει η εμπιστοσύνη να επανέλθει σε επίπεδα παλαιότερων ετών. Από εκεί και πέρα όταν γίνονται συζητήσεις υπάρχουν πολλές προτάσεις”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν ήταν μόνο ο Γαλανός!!

galanos
Υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν ουσιαστικά την ομάδα και δεν το αναφέρουν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας ArenaPress, προχθές (14/7) δεν ήταν μόνο ο Γιώργος Γαλανός που βοήθησε με την προκαταβολή που έδωσε για μία σουίτα στο Βικελίδης (7000 ευρώ). Ήταν και ένας ακόμα φίλος του Άρη, που εδώ και χρόνια βρίσκεται δίπλα στην ομάδα και… έστειλε και αυτός άλλα 7000 ευρώ, ενώ κατά καιρούς έχει συνδράμει και μέσω της εταιρίας που διοικεί.
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν Αρειανοί που βοηθούν ουσιαστικά και Αρειανοί που έχουν γυρίσει την πλάτη στο σύλλογο!
Πηγή: arenafm.gr

Top 5 με Μποχωρίδη!! (Vid)

mpoxo
Μια θέση στο Top 5 με τις πιο εντυπωσιακές φάσεις των χθεσινών αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων κέρδισε ο Λευτέρης Μποχωρίδης.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο, την θεαματική του ενέργεια:








Πηγή: arenafm.gr

Το πιο τρελό σενάριο για την πιο τρελή μεταγραφή!!

Κυκλοφόρησε στην Ιταλία και φαίνεται πως μάλλον ισχύει. Αν γινόταν πραγματικότητα, θα... τρελαινόταν όλη η Ευρώπη και περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, θα άλλαζαν χώρα. Πριν από περίπου μία εβδομάδα διαβάσατε στον sportdog το θέμα για την πιο... τρελή μεταγραφή του καλοκαιριού, η οποία ήταν η «επικείμενη απόκτηση» του Κέιλορ Νάβας από τη Μπάγερν Μονάχου, ως αναπληρωματικό του Νόιερ.
Ήταν κάτι που μας είχε κάνει τεράστια εντύπωση, καθώς θεωρούσαμε «ακατανόητη» την απόφαση του Κοσταρικανού να επιλέξει να πάει σε μία ομάδα για 2ος, τη στιγμή που έχει κάνει τόσο καλό Μουντιάλ και μπορεί σίγουρα να βρει θέση βασικού σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης.
Σήμερα λοιπόν, τα πράγματα μπήκαν στην θέση τους, καθώς η «Marca» αποκαλύπτει σήμερα πως η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να… κλέψει τον ταλαντούχο πορτιέρο μέσα από τα χέρια της Μπάγερν Μονάχου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η «Βασίλισσα» κινήθηκε με άκρα μυστικότητα αλλά και μεγάλη ταχύτητα, πλήρωσε τη ρήτρα του Νάβας στη Λεβάντε και πλέον απομένουν οι λεπτομέρειες για να κάνει δικό της τον τερματοφύλακα που μας… απέκλεισε από τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου!
Μία εξέλιξη απολύτως λογική, αφού στην Ρεάλ ο Νάβας έχει πιθανότητες να είναι βασικός, ενώ στη Μπάγερν θα ήταν... μόνιμα δεύτερος.
Εδώ όμως... κολλάει το τρελό σενάριο και η τρελή μεταγραφή που «χάλασε» και την οποία αποκαλύπτουν ιταλικά σάιτ. Τι ισχυρίζονται οι γείτονες; Πως ο Νάβας ΠΟΤΕ δεν συζήτησε με τη Μπάγερν να πάει στην Γερμανίας ως δεύτερος. Αντίθετα, συζήτησε και συμφώνησε να πάει ως βασικός, καθώς ο Νόιερ ήταν πολύ πιθανό να πωληθεί στην Ρεάλ με 60 εκατομμύρια ευρώ!
Η... δουλειά όμως χάλασε, ο Νόιερ μετά το εκπληκτικό Μουντιάλ συηνεχίζει στη Μπάγερν και ο Νάβας πάει στη Μαδρίτη για να μας αποδείξει αν όντας αξίζει να βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο.
Πηγή: sportdog.gr

Κοντά σε δύο εξτρέμ ο ΠΑΟΚ!!

Μέχρι το βράδυ ενδέχεται ο ΠΑΟΚ να έχει ανακοινώσει την απόκτηση δύο ακραίων επιθετικών, όπως ενημέρωσαν οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Προς… ναυάγιο του Μολό. Τι γίνεται με Φορτούνη.

Κοντά σε δύο εξτρέμ ο ΠΑΟΚ
Εξελίξεις είναι πιθανό να σημειωθούν τις επόμενες ώρες στον ΠΑΟΚ, αφού όπως ενημέρωσαν οι διοικούντες τον «Δικέφαλο του Βορρά», είναι κοντά σε δύο εξτρέμ!

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν Αργεντινό και έναν Ευρωπαίο, με τον έναν να αποκτάται με κανονική μεταγραφή και τον άλλο ως ελεύθερος.

Εκείνο που απομένει είναι να ανάψει το «πράσινο φως» ο Ιβάν Σαββίδης. Όσον αφορά τώρα τον Γιοάν Μολο, η υπόθεσή του φαίνεται πως χαλάει, αφού ο «Δικέφαλος του Βορρά» του είχε δώσει διορία που έχει περάσει και εκείνος προέβαλε νέες υψηλές απαιτήσεις.

Για τον Κώστα Φορτούνη, τώρα, στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι ο διεθνής χαφ δεν έχει τις προτάσεις που περίμενε από το εξωτερικό και ευελπιστούν ότι θα αποδεχθεί τη δική τους προσφορά. Πηγή: sport-fm.gr

Στη Κωνσταντινούπολη ο Ντεμπά Μπα!!

Πολύ κοντά στην Μπεσίκτας βρίσκεται ο Ντεμπά Μπα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη για να περάσει τα ιατρικά τεστ και να υπογράψει.

Στη Κωνσταντινούπολη ο Ντεμπά Μπα
Τα τυπικά απομένουν στην περίπτωση της μεταγραφής του Ντεμπά Μπα στην Μπεσίκτας.

Οι Τούρκοι έχουν συμφωνήσει με την Τσέλσι στα 10 εκατ. ευρώ και πλέον θα χρειαστεί να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του 29χρονου φορ και έπειτα να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ο μέχρι πρότινος άσος των Λονδρέζων έφτασε σήμερα στη Τουρκία και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ανακοινωθεί.

Με αυτή τη κίνηση η ομάδα της Κωνσταντινούπολης ενισχύεται σημαντικά, πράγμα που αφορά και τον Παναθηναϊκό, καθώς είναι μία από τις υποψήφιες αντιπάλους του για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Ντιαρά ο ΟΦΗ!!


Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΟΦΗ φέρεται να βρίσκεται ο Μαχαμαντού Ντιαρά, με τους Κρητικούς να μην λένε το παραμικρό για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Βλέπει» Ντιαρά ο ΟΦΗ!
Έναν παλιό τους γνώριμο φαίνεται ότι προσπαθούν να φέρουν στον ΟΦΗ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του «Σπορ FM Κρήτης» οι διοικούντες του συλλόγου εξετάζουν «ζεστά» την περίπτωση του Μαχαμαντού Ντιαρά.

Πρόκειται για τον παίκτη που ανακάλυψε ο Ευγένιος Γκέραρντ και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η περίπτωση του Αφρικανού χαφ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη, αλλά οι Κρητικοί προσπαθούν με επαφές που έχουν με εκείνον και τον μάνατζέρ του να τον φέρουν πίσω στην ομάδα.

Από την πλευρά του, ο 33χρονος άσος δεν παρουσιάζεται να είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αναδείχθηκε.

Μετά τον ΟΦΗ ο Ντιαρά αγωνίστηκε στη Φίτεσε, όπου είχε 69 συμμετοχές και 9 γκολ, και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη γαλλική Λιόν, όπου σε τέσσερα χρόνια έπαιξε σε 123 παιχνίδια και πέτυχε 7 γκολ. Από τη Γαλλία πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου σε πέντε χρόνια αγωνίστηκε σε 90 ματς και είχε 3 γκολ. Τα τελευταία χρόνια άνηκε στη Φούλαμ, στην οποία είχε 23 συμμετοχές και 1 γκολ.
Πηγή: sport-fm.gr

Σφήνα... Μουρίνιο στη μεταγραφή του Κεντίρα!!

Πάνω που ο Σάμι Κεντίρα ετοίμαζε βαλίτσες για το Λονδίνο και συγκεκριμένα για την Άρσεναλ, ο Ζοσέ Μουρίνιο προσπαθεί και αυτός να φέρει στο Νησί τον Γερμανό, αλλά για λογαριασμό της Τσέλσι.

Σφήνα... Μουρίνιο στη μεταγραφή του Κεντίρα
Ο Ζοσέ Μουρίνιο φαίνεται πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον Σάμι Κεντίρα. Ήταν εκείνος που τον… πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης, και ίσως να είναι αυτός που θα τον φέρει στην Τσέλσι.

Σύμφωνα με ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Πορτογάλος τεχνικός προσπαθεί να χαλάσει το deal της «βασίλισσας» με την Άρσεναλ, το οποίο -μέχρι πριν λίγες ώρες- φάνταζε δεδομένο.

Την όλη υπόθεση έχει αναλάβει προσωπικά ο τεχνικός της Τσέλσι, ο οποίος έχει επικοινωνήσει με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για να πάρει το «ΟΚ» και να μπει στον… πλειστηριασμό για τον 27χρονο αμυντικό χαφ. Πηγή: sport-fm.gr

Το παλεύει για Παναθηναϊκό ο Αμπέντ!!

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συζητήσει με τον Άλαν Πάρντιου ο Μεχντί Αμπέντ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον του.

Το παλεύει για Παναθηναϊκό ο Αμπέντ
Γνωστό είναι πως ο Μεχντί Αμπέντ θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, όπου πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία την περσινή σεζόν. Το θέμα του 22χρονου μέσου φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες…

Σύμφωνα με την «Journal», ο Αλγερινός άσος πρόκειται να συζητήσει τις προσεχείς ημέρες με τον προπονητή του στη Νιούκαστλ, Άλαν Πάρντιου, σχετικά με το μέλλον του στον σύλλογο.

Πρόθεση του νεαρού παίκτη είναι να αποχωρήσει από τις «καρακάξες» προτού αυτές μεταβούν στη Νέα Ζηλανδία στο τέλος αυτής της εβδομάδας και να πάρει μεταγραφή στο «τριφύλλι» που αισθάνεται σημαντικός.

Όντας βασικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν, ο Αμπέντ βελτιώθηκε, όπως παραδέχτηκε και ο 53χρονος προπονητής του, ο οποίος τον είδε σε πολύ καλή κατάσταση στο χθεσινό φιλικό της Νιούκαστλ με την Όλνταμ.

Όπως φαίνεται όμως, ένα φιλικό παιχνίδι στην βασική εντεκάδα δεν είναι αρκετό για να τον κρατήσει στον αγγλικό σύλλογο, καθώς από το 2011 που είναι μέλος του, δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μια εμφάνιση. Πηγή: sport-fm.gr

Εντός 48 ωρών στη Νιούκαστλ ο Ριβιέρ!!

Ένας από τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, ο Εμάνουελ Ριβιέρ, φαίνεται πως σύντομα θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Νιούκαστλ κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

Εντός 48 ωρών στη Νιούκαστλ ο Ριβιέρ
Πριν από μερικές μέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή με τον Εμάνουελ Ριβιέρ της Μονακό.

Το ίδιο βράδυ, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ είχε διαψεύσει τα εν λόγω σενάρια και σήμερα ο 24χρονος στράικερ φαίνεται πως είναι έτοιμος να υπογράψει με τη Νιούκαστλ.

Σύμφωνα με την «Journal», ο επιθετικός της Μονακό πρόκειται να ανακοινωθεί από τις «καρακάξες» την ίδια μέρα με τον Ντάριλ Γιάνμαατ.

Το «deal» αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 48 ωρών και το ποσό που θα δοθεί στην ομάδα του Πριγκιπάτου θα αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε πως κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν με τη Μονακό στο γαλλικό πρωτάθλημα, ο Ριβιέρ έκανε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις και σε 30 συνολικά συμμετοχές κατάφερε να βρει δίχτυα 10 φορές.
Πηγή: sport-fm.gr

Αλέγκρι ο αντί-Κόντε!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι ο αντικαταστάτης του Αντόνιο Κόντε στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο.

Αλέγκρι ο αντί-Κόντε
Αστραπιαία κινήθηκε η διοίκηση της Γιουβέντους προκειμένου να βρει τον αντικαταστάτη του Αντόνιο Κόντε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά την ξαφνική παραίτησή του τελευταίου το απόγευμα της Τρίτης (16/07). Και αυτός είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Από το πρωί της Τετάρτης, σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος έγραφε ότι ο πρώην τεχνικός της Μίλαν ήταν το μεγάλο φαβορί και το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε. Ο πρόεδρος των «μπιανκονέρι», Αντρέα Ανιέλι και ο γενικός διευθυντής, Μπέπε Μαρότα επικοινώνησαν με τον 46χρονο προπονητή και μέσα σε λίγες ώρες ήρθαν σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απολαβές του θα είναι 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, συν μπόνους κατάκτησης στόχων, ενώ η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει σήμερα το απόγευμα. Πηγή: sport-fm.gr

Τι να κάνει και ο Ρομπέρτο…!! (video)

Με ένα σουτ-φωτοβολίδα ο Τσόρι Τσομίνγκες δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ρομπέρτο, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να χαμογελάσει στον Αργεντινό συμπαίκτη του.

Τι να κάνει και ο Ρομπέρτο… (video)
Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει ότι βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Τσόρι Τσομίνγκες.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός παρουσιάζεται κεφάτος εν όψει της νέας σεζόν και από τη στιγμή που βρίσκεται έναν χρόνο ήδη στον Ολυμπιακό, δεν έχει πρόβλημα προσαρμογής και είναι πιο άνετος στις προπονήσεις που γίνονται στην Αυστρία.

Αποτελέσμα αυτού είναι τα ωραία γκολ που πετυχαίνει, με το τελευταίο να μην αφήνει περιθώρια στον Ρομπέρτο να αντιδράσει και το μόνο που έκανε ο Ισπανός ήταν να χαμογελάσει στον συμπαίκτη του.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: sport-fm.gr

«Περνάει ιατρικά ο Στιλ»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Λουκ Στιλ στον Παναθηναϊκό, όπως αποκαλύπτει δημοσιογράφος του «Sky Sports».

«Περνάει ιατρικά ο Στιλ»
Έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού εμφανίζεται ο Λουκ Στιλ, αφού σύμφωνα με σημερινό «τιτίβισμα» δημοσιογράφου του «Sky Sports» ο Άγγελος τερματοφύλακας περνάει αυτή τη στιγμή ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό του «τριφυλλιού».

Συγκεκριμένα, ο Πέτε Ο’Ρουρκ αναφέρει ότι ο «τερματοφύλακας της Μπάρνσλεϊ, Λουκ Στιλ, περνάει ιατρικές εξετάσεις στον Παναθηναϊκό για να παίξει του χρόνου στην Ελλάδα».

Αν και το συμβόλαιο του 30χρονου πορτιέρο λήγει σε έναν χρόνο, ο σύλλογός του υποβιβάστηκε στη League 1 και ενημερώθηκε ότι μπορεί να παίξει σε άλλη ομάδα. Οι επαφές των δυο πλευρών ήταν σε προχωρημένο επίπεδο, με τον Νίκο Νταμπίζα να έχει αναλάβει την υπόθεση για να αντικαταστήσει ο Στέφανος Καπίνο.

Δείτε το tweet του Βρετανού δημοσιογράφου

Pete O'Rourke @SkySportsPeteO
Barnsley goalkeeper Luke Steele is having a medical at Panathinaikos ahead of move to Greece.
 
 

Πηγή: sport-fm.gr

Τα έχουν βρει Ρεάλ-Άρσεναλ για Κεντίρα!!

Τη φανέλα της Άρσεναλ μπορεί να προβάρει ο Σάμι Κεντίρα, αφού η Marca αποκαλύπτει ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στους Λονδρέζους και τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 25 εκατ. ευρώ.

Τα έχουν βρει Ρεάλ-Άρσεναλ για Κεντίρα
Σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Σάμι Κεντίρα ήρθαν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Άρσεναλ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Marca».

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, οι δύο σύλλογοι τα βρήκαν στα 25 εκατ. ευρώ και ο Γερμανός μέσος θα συνεχίσει την καριέρα του στους Λονδρέζους, όπου θα βρει τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, Μεσούτ Εζίτ.

Όσον αφορά τώρα τον διεθνή άσο, υπάρχουν διαπραγματεύσεις για τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου του. Εκείνος ζητάει 7 εκατ. ευρώ, ενώ οι «κανονιέρηδες» θέλουν να δώσουν λιγότερα χρήματα.
Πηγή: sport-fm.gr

Με Μπάκο για την πρόκριση!!

Για την Φινλανδία ενόψει του αυριανού (17/07) αγώνα με τη Ροβανιέμι για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League, «πέταξε» η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης, που έχει επικεφαλής τον Δημήτρη Μπάκο.

Με Μπάκο για την πρόκριση!
Με επικεφαλής τον εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ, Δημήτρη Μπάκο, «πέταξε» η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για την Φινλανδία ενόψει του αυριανού (17/07) αγώνα με τη Ροβανιέμι για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι Αρκάδες αναχώρησαν το πρωί της Τετάρτης με πτήση τσάρτερ από την Καλαμάτα και προορισμό το Ούλου. Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη:

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτοκό, Κυριακόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Ουσέρο, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Νίκο Φερνάντεθ, Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Μπαράλες και Μπακασέτας.Πηγή: sport-fm.gr

Τα είπε με Μπράμο ο Μπαρτζώκας!!

Συνάντηση με τον Μάικ Μπράμο είχε στο summer league του Λας Βέγκας ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Διαθέσιμος ξανά ο Κάρλον Μπράουν, που δεν τα βρίσκει με Μπάμπεργκ.

Τα είπε με Μπράμο ο Μπαρτζώκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρακολουθεί το summer league αναζητώντας κατά βάση έναν Αμερικανό γκαρντ για να πλαισιώσει την περιφέρεια του Ολυμπιακού.

Φαίνεται, πάντως, πως ίσως να μην τον απασχολούν μόνο ξένοι γκαρντ, αλλά και ένας Έλληνας που παίζει σε άλλη θέση.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» φέρεται να είχε συνάντηση με τον Μάικ Μπράμο, που παίζει με τους Χοκς στο summer league του Λας Βέγκας αναζητώντας ένα συμβόλαιο είτε στο ΝΒΑ είτε αλλού.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάρει παίκτη που παίζει στις θέσεις «2» και «3», όπως ο Μπράμος, που δεν πιάνει και θέση ξένου ή κοινοτικού.

Τα ξημερώματα στην ήττα με 91-76 από τους Μπλέιζερς δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Σημειώνεται πως ο Κάρλον Μπράουν, που άρεσε στον Ολυμπιακό για την ίδια θέση, δεν τα βρίσκει με την Μπάμπεργκ κι αναμένεται να είναι και πάλι διαθέσιμος.
Πηγή: sport-fm.gr

Ελληνικός «εμφύλιος» για Μπαρμπόσα!!

Τέσσερις ελληνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, φέρονται να εξετάζουν «ζεστά» την περίπτωση του Έλντερ Μπαρμπόσα που μένει ελεύθερος από την Μπράγκα.

Ελληνικός «εμφύλιος» για Μπαρμπόσα
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Παναιτωλικού βρίσκεται ο Έλντερ Μπαρμπόσα.

Ο 27χρονος μέσος αναμένεται να μείνει ελεύθερος σύντομα από την Μπράγκα, έχοντας συνολικά 104 συμμετοχές, 15 γκολ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του την τελευταία τριετία.

Μάλιστα, την περσινή σεζόν είχε αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αλμερία, όπου έπαιξε σε 31 ματς και πέτυχε ένα γκολ.

Σύμφωνα με την πορτογαλική Record, ο παίκτης ψάχνει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του και οι τέσσερις ομάδες έχουν εκδηλώσει «ζεστό» ενδιαφέρον να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.Πηγή: sport-fm.gr

Με γυαλιά ηλίου θα προπονεί ο Λουίς Ενρίκε!!

Μια πάθηση που έχει στο ένα του μάτι είναι και ο λόγος που ο Λουίς Ενρίκε θα προπονεί την Μπαρτσελόνα, φορώντας γυαλιά ηλίου.

Με γυαλιά ηλίου θα προπονεί ο Λουίς Ενρίκε
Η επιμονή του Λουίς Ενρίκε να φορά τα γυαλιά ηλίου συνεχώς στη χθεσινή πρώτη προπόνηση της Μπαρτσελόνα προκάλεσε πολλά ερωτήματα.

Τελικά, η απάντηση δίδεται σήμερα από ένα δημοσίευμα της ισπανικής, Mundo Deportivo.

Αυτό αποκαλύπτει ότι ο Λουίς Ενρίκε πάσχει από μία πάθηση στο ένα του μάτι η οποία λέγεται πτερύγιο.

Τι είναι το πτερύγιο;

«To πτερύγιο είναι ένα τριγωνικό στρώμα ινοαγγειακού ιστού, το οποίο εισδύει στον κερατοειδή (το διαυγές πρόσθιο τμήμα του βολβού). Στα αρχικά στάδια παρατηρούνται μικρές, γκρίζες θολερότητες του κερατοειδή, ρινικά, κοντά στο σκληροκερατοειδές όριο. Στην συνέχεια ο επιπεφυκότας καλύπτει τις θολερότητες και προοδευτικά επεκτείνεται επί του κερατοειδή σαν τριγωνικός σχηματισμός. Μπορεί να είναι μικρό ή να μεγαλώσει αρκετά, ώστε να παρεμποδίζει την όραση», αναφέρει ιστοσελίδα του οφθαλμολογικού ινστιτούτου.

Για τη θεραπεία της πάθησης αυτής οι γιατροί έχουν προτείνει στον Λουίς Ενρίκε την χειρουργική επέμβαση χωρίς όμως να του δίδουν εγγυήσεις ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί και πάλι.

Έτσι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, από το 2010 που γνωρίζει ότι πάσχει από το «πτερύγιο» φορά πάντα γυαλιά ηλίου τις ώρες της έντονης ακτινοβολίας αλλά και σε περίπτωση που υπάρχει άνεμος, στην προσπάθειά του να μην μπει κάποιο σκουπιδάκι στο μάτι του.
Πηγή: sport-fm.gr

Πόποβιτς: «Θέλει να με βελτιώσει»

Στόχο τη βελτίωση του Δημήτρη Πόποβιτς έχει ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε ο νεαρός άσος μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ντνίπρο.

Πόποβιτς: «Θέλει να με βελτιώσει»
Μία θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν προσπαθεί να κερδίσει ο Δημήτρης Πόποβιτς, ο οποίος έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός μίλησε για την εικόνα του «Δικεφάλου του Βορρά» με την Ντνίπρο και τόνισε ότι ο προπονητής του εκείνο που θέλει είναι να τον κάνει καλύτερο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός άσος στους εκπροσώπους του Τύπου

Για τη χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ από την Ντνίπρο:

«Παίζαμε με μία ομάδα πολύ δυνατή σε σχέση και με την Σταντάρ Λιέγης. Ή ήττα δεν μπορεί να ικανοποιεί ποτέ ως αποτέλεσμα. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Αυτή η ομάδα ήταν πιο έτοιμη και έχει δώσει περισσότερα παιχνίδια. Εμείς ήμασταν και πιο κουρασμένοι, αλλά και πάλι προσπαθήσαμε για το καλύτερο».

Για το τι κρατάει από αυτό το παιχνίδι:

«Σίγουρα το μόνο που δεν κρατάμε είναι το αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είχαμε καλή παρουσία, προσπαθήσαμε να βγάλουμε πράγματα που μας ζητάει και ο προπονητής στην προπόνηση».

Για την αντίδραση του «Δικεφάλου του Βορρά» μετά το γκολ που δέχθηκε:

«Τις περισσότερες φορές μετά από ένα γκολ που δέχεσαι πέφτεις. Εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα γκολ για την ισοφάριση αλλά δεν το καταφέραμε».

Για το αν αισθάνεται ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης του δείχνει εμπιστοσύνη, αφού συνέχεια του κάνει παρατηρήσεις:

«Όλα αυτά θα κριθούν στην συνέχεια. Όταν πάντως ένας προπονητής ασχολείται συνέχεια μαζί σου και κάνει παρατηρήσεις θέλει σίγουρα να σε βελτιώσει».

Ραντεβού Γιούβε-Αλέγκρι!!

Σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Αντόνιο Κόντε στην τεχνική ηγεσία, βρίσκεται η διοίκηση της Γιουβέντους. Πρώτος στη λίστα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ακολουθούν οι Μαντσίνι, Μιχαΐλοβιτς και Σπαλέτι.

Ραντεβού Γιούβε-Αλέγκρι
Οι φίλαθλοι της Γιουβέντους προσπαθούν ακόμη να ξεπεράσουν το σοκ της παραίτησης του Αντόνιο Κόντε από την τεχνική ηγεσία, αλλά η διοίκηση ήδη έχει… σηκώσει μανίκια. Ο χρόνος πιέζει και η οικογένεια Ανιέλι θέλει να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Ήδη, σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος γράφει για ονόματα πιθανών αντικαταστατών και σε περίοπτη θέση της λίστας βρίσκεται το όνομα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Όπως αναφέρει η «Gazzetta dello Sport», εντός της ημέρας θα υπάρξει ραντεβού με τον πρώην τεχνικό της Μίλαν.

Μάλιστα, εκτιμάει ότι αν υπάρξει κάποιο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις, δεν θα είναι το οικονομικό, αφού το κασέ του είναι μικρότερο από αυτό του Αντόνιο Κόντε, αλλά εξωαγωνιστικό. Και έχει να κάνει με τον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος αποχώρησε πριν από τρία χρόνια από τους «ροσονέρι», καθώς δεν βρισκόταν στα πλάνα του 46χρονου τεχνικού. Πως θα συνυπάρξουν ξανά;

Εκτός από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που εμφανίζεται ως φαβορί, στη λίστα υπάρχουν επίσης τα ονόματα των Ρομπέρτο Μαντσίνι, Σίνισα Μιχάιλοβιτς και Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι ο εκλεκτός, η διοίκηση των πρωταθλητών Ιταλίας θέλει να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Πηγή: sport-fm.gr

Υπογράφει σήμερα ο Κρόος!!

Στην Ισπανία βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Τόνι Κρόος και περιμένει την ειδοποίηση της Ρεάλ Μαδρίτης για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Υπογράφει σήμερα ο Κρόος
Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Τόνι Κρόος από τη Μπάγερν Μονάχου στην Ρεάλ Μαδρίτη.

Ο γερμανός διεθνής χθες το απόγευμα, μετά τους πανηγυρισμούς στο Βερολίνο για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, «πέταξε» για την Ισπανία.

Εθεάθη στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα μαζί με την σύντροφό του να ενοικιάζει ένα αυτοκίνητο και να αναχωρεί. Όπως αναφέρουν οι ισπανικές ιστοσελίδες ο Κρόος πρόκειται να κάνει διακοπές στο νησί και να περιμένει τη σχετική ειδοποίηση από τους υπεύθυνος της «βασίλισσας» για να ταξιδέψει για την Μαδρίτη και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται ακόμη και σήμερα να επισημοποιήσει την απόκτηση του Κρόος από την Μπάγερν καθώς οι δύο ομάδες τα έχουν βρει μεταξύ τους.

Μάλιστα, χθες ο Κάρλ Χάιντς Ρουμενίνγκε, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε τα πάντα… Ο παλιός άσος της Μπάγερν Μονάχου και πλέον μέλος του ΔΣ της ομάδας μίλησε για τον Τόνι Κρόος εξηγώντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε έναν παίκτη να μην φύγει από την στιγμή που υπάρχει καλή πρόταση για την απόκτησή του από άλλη ομάδα και το συμβόλαιό του λήγει την επόμενη σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Ξετυλίξτε το δώρο, Νέοι!!

Η Εθνική Νέων έχει μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης και (λογικά) της αρκεί νίκη επί της Σλοβενίας απόψε για να τα καταφέρει.

Ξετυλίξτε το δώρο, Νέοι!
Έχασε (από την Ισπανία), αλλά δεν χάθηκε η Εθνική Νέων Ανδρών. Η νίκη-θρίλερ της Λιθουανίας επί της Σλοβενίας έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στην ελληνική ομάδα να προκριθεί στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης.

Τι πρέπει να συμβεί για να επιτευχθεί ο στόχος; Αφενός μεν να επικρατήσει η ομάδα του Κώστα Μίσσα της Σλοβενίας στις 19:15 (Μακεδονία TV και NovaΣΠΟΡ FM 94,6), αλλά παράλληλα, στο παιχνίδι που θα έχει προηγηθεί μεταξύ Ισπανίας και Μεγάλης Βρετανίας να κάνουν οι Ίβηρες το καθήκον τους και πιστοποιώντας την ανωτερότητά τους να νικήσουν.

Αν, λοιπόν, η Ισπανία επικρατήσει της Μεγάλης Βρετανίας και η Ελλάδα της Σλοβενίας, τότε η Εθνική τερματίζει τέταρτη στον όμιλο και στα προημιτελικά της Παρασκευής θα αντιμετωπίσει τον πρώτο του άλλου γκρουπ (μια εκ των Τουρκίας, Κροατίας και Γαλλίας). Αν η Ελλάδα ηττηθεί από τη Σλοβενία ή αν η Μεγάλη Βρετανία επιβληθεί της Ισπανίας, τότε δεν συνεχίσει στους «8», αλλά θα παίξει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-12.

Όσον αφορά στη Σλοβενία, έχει ηττηθεί μόνο από Σερβία και Λιθουανία στη διοργάνωση. Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν ο βραχύσωμος γκαρντ Μάτιτς Ρέμπετς που έχει 11,2 πόντους, 9 ασίστ, 4,8 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα κατά μέσο όσο στη διοργάνωση, καθώς και οι επίσης περιφερειακοί Αλεξέι Νίκολιτς και Έριον Καστράτι.

Βαθμολογία
Σερβία 3-1 (286-249) 7
Σλοβενία 2-2 (269-251) 6
Λιθουανία 3-1 (279-265) 6
Ισπανία 2-2 (249-261) 6
Ελλάδα 1-3 (259-271) 5
Μεγάλη Βρετανία 1-3 (251-296) 5

Το πρόγραμμα της Τετάρτης
Μεγάλη Βρετανία-Ισπανία 17:00
Ελλάδα-Σλοβενία 19:15
Σερβία-Λιθουανία 19:15 Πηγή: sport-fm.gr

«Μπορεί να πάει Ελλάδα ο Ντουρμάζ»

Νέα δημοσιεύματα στην Τουρκία αναφέρουν ότι ο Τζίμι Ντουρμάζ μπορεί να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, ο οποίος παρουσιάζεται να έχει καταθέσει πρόταση ύψους 2 εκατ. ευρώ.

«Μπορεί να πάει Ελλάδα ο Ντουρμάζ»
Μπεσίκτας και Φενερμπαχτσέ φημολογείται όλο αυτό το διάστημα ότι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση για να κάνουν δικό τους τον Τζίμι Ντουρμάζ.

Ωστόσο, σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «medyaspor.com» αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει το προβάδισμα και έχει καταθέσει πρόταση ύψους 2 εκατ. ευρώ στην Γκεντσλερμπιρλιγκί για την απόκτηση του Σουηδού εξτρέμ.

Παρότι ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου, Ιχάν Καβκάβ, είχε πει ότι ο 25χρονος παίκτης δεν θα φύγει με λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ, τώρα παρουσιάζεται να έχει αναθεωρήσει και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να τον πουλήσει με πιο λίγα χρήματα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Έκλεψε» Ιτούρμπε από Γιουβέντους η Ρόμα!!

Μέσα από χέρια της Γιουβέντους η Ρόμα κατάφερε να πάρει τον Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε!

«Έκλεψε» Ιτούρμπε από Γιουβέντους η Ρόμα!
Οι ιταλικές ιστοσελίδες μιλούν για ολοκληρωμένη συμφωνία της ομάδας της «αιώνιας πόλης» με την Βερόνα για τον Αργεντινό με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα τριάντα (30) εκατομμύρια ευρώ!

Το ποσό αυτό, ήταν και ο κύριος λόγος για να κλείσει το deal με την Ρόμα και όχι με την Γιουβέντους. Προφανώς όμως, ρόλο στο… μπάσιμο των πρωτευουσιάνων έπαιξε και οι χθεσινές εξελίξεις στη Γιουβέντους με τον Κόντε.

Η μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί ακόμη και σήμερα με τον Ιτούρμπέ να υπογράφει το συμβόλαιο το οποίο θα έχει διάρκεια πέντε χρόνια με συμβόλαιο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Στη Ρεάλ ο Νάβας»!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κέιλορ Νάβας παρουσιάζεται η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πληρώνει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Κοσταρικανού τερματοφύλακα στη Λεβάντε.

«Στη Ρεάλ ο Νάβας»!
Τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο Κέιλορ Νάβας είναι μια… ανάσα από τη Μπάγερν Μονάχου, αφού κάτι τέτοιο είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Λεβάντε.

Ωστόσο, σήμερα η Marca έρχεται να διαψεύσει τον Τόμας Πέρεθ, αποκαλύπτοντας ότι ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η «βασίλισσα της Ευρώπης» θα ενεργοποιήσει την οψιόν αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιο του διεθνούς γκολκίπερ με τον ισπανικό σύλλογο.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει προχωρήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης περιμένουν πριν από την ανακοίνωση να αποχωρήσει για άλλη ομάδα ο Ντιέγκο Λόπεθ.

Η Νάπολι και η Μονακό έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Ισπανό τερματοφύλακα, ο οποίος την περσινή σεζόν είχε 37 συμμετοχές, έχοντας δεχθεί συνολικά 36 γκολ και κρατήσει σε 16 ματς ανέπαφη την εστία του. Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο αν αλλάξει γνώμη ο Τζεμπούρ!!

Δεν αποκλείεται να σημειωθεί εκ νέου ανατροπή στην υπόθεση του Ραφίκ Τζεμπούρ, αν και χθες διαπιστώθηκε διαφορά στους όρους που προτείνει η ΑΕΚ και «τα θέλω» του Αλγερινού φορ.

Μόνο αν αλλάξει γνώμη ο Τζεμπούρ
Δεν υπήρξε επήλθε συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ και την πλευρά του Ραφίκ Τζεμπούρ για να επιστρέψει ο Αλγερινός στην ομάδα, όντας ελεύθερος από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Γαλλοαλγερινό φορ συζητήθηκαν οι όροι του συμβολαίου που θα υπέγραφε ο παίκτης, ο οποίος δεν συμφώνησε με εκείνα που του πρότεινε ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης.

Παρότι ο γνωστός επιχειρηματίας εξήγησε στον διεθνή άσο ότι τον θέλει πολύ στην ομάδα, ήθελε να «προστατευτεί» με ένα συμβόλαιο που θα κάλυπτε τον «δικέφαλο» στην περίπτωση που δημιουργούσε προβλήματα (λόγω του παρελθόντος του) και να είχε τη δυνατότητα να λύσει το συμβόλαιό του χωρίς αποζημίωση.

Επίσης, ο κ. Μελισσανίδης πρότεινε η ΑΕΚ να διατηρεί εκείνη οψιόν για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Από πλευρά του, ο «τρομοκράτης» δεν είχε πρόβλημα με τα χρήματα και εκείνο ζήτησε ήταν κλειστό τριετές συμβόλαιο, χωρίς ειδικούς όρους και πλέον η «Ένωση» (δηλαδή ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς) εξετάζει τις άλλες λύσεις που υπάρχουν για την ενίσχυση της επίθεσης.

Υπάρχει, όμως, μία μικρή πιθανότητα ο Τζεμπούρ να αλλάξει γνώμη και αν συμβεί αυτό, τότε θα ντυθεί (ξανά) στα κιτρινόμαυρα.

Το καθυστερεί κι άλλο

Εν τω μεταξύ, στην ΑΕΚ περίμεναν χθες την τελική απάντηση του Σοζέι Μασούν, αλλά εκείνος ζήτησε περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει για το μέλλον του.

Εκείνο που προκύπτει είναι πως ο Ιρανός μεσοεπιθετικός περιμένει κάποια δελεαστική πρόταση από την Ισπανία, αλλά στην «Ένωση» δεν δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν για πολύ τον παίκτη, πόσω μάλλον από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι του έχουν καταθέσει την καλύτερη πρόταση.

Μάλιστα, τονίστηκε στην πλευρά του διεθνούς άσου ήταν ότι περιμένουν σύντομα (ίσως και σήμερα) να μάθουν την τελική τους απόφαση.Πηγή: sport-fm.gr

«Έχει βελτιωθεί ο Αμπέντ»

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός περιμένει τις εξελίξεις για την υπόθεση του Μεχντί Αμπέντ, ο προπονητής της Νιούκαστλ τονίζει ότι θεωρεί σωστό να του δώσει μία ευκαιρία.

«Έχει βελτιωθεί ο Αμπέντ»
Μετά την παραμονή του Γκόρντον Σίλντνενφελντ, έστω και με τη μορφή δανεισμού, ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να γίνει το ίδιο και στην υπόθεση του Μεχντί Αμπέντ.

Ο Αλγερινός χαφ επιθυμεί να συνεχίσει στο «τριφύλλι», την ώρα που στη Νιούκαστλ δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν τον υπολογίζουν για την επόμενη σεζόν.

Από την πλευρά του, ο Άλαν Πάρντιου δήλωσε ότι θέλει να δώσει μία ευκαιρία στον παίκτη, ο οποίος βλέπει ότι έχει βελτιωθεί και περίμενε να τον δει στο χθεσινό φιλικό με την Όλνταμ.

«Ο Μεχντί τα πήγε πολύ καλά στον Παναθηναϊκό και θεωρώ ότι είναι δίκαιο να τον κοιτάξω. Μπορεί να μην τον είδα σε αρκετά ματς να παίζει για εκείνους, αλλά φαίνεται ότι έχει βελτιωθεί. Είναι πιο ισχυρός ως προσωπικότητα. Είναι πιο έμπειρος και ήθελα να τον δω με την Όλνταμ», τόνισε ο Βρετανός προπονητής.

Μάλιστα, σε αυτό το παιχνίδι ο 53χρονος κόουτς ως βασικό τον 22χρονο παίκτη και στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλός, αλλά στο δεύτερο η καλύτερή του στιγμή ήταν σε μία εκτέλεση φάουλ στο 51ο λεπτό.

Το γεγονός ότι ο Αμπέντ είχε καλή παρουσία δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει στις «καρακάξες», με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να ελπίζει ότι θα καταφέρει να τον κρατήσει.

*** Κλιμάκιο της UEFA έλεγξε εξονυχιστικά όλους τους χώρους του γηπέδου της Λεωφόρου, ώστε να αποφασιστεί αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να δώσει εκεί τα παιχνίδια του για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι «πράσινοι» ευελπιστούν ότι θα πάρουν το «Ο.Κ.» για τη χρησιμοποίηση του «Απόστολος Νικολαΐδης», με τους ανθρώπους της UEFA να πηγαίνουν σήμερα στο ΟΑΚΑ, το οποίο έχει δηλωθεί ως δεύτερη έδρα για τα ευρωπαϊκά ματς.Πηγή: sport-fm.gr

«Αποφασίζει σύντομα ο Μπόγιαν»

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στην Ισπανία που αφορούν το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Μπόγιαν Κρκιτς.

«Αποφασίζει σύντομα ο Μπόγιαν»
Για ακόμη μία μέρα στον ισπανικό Τύπο αναφέρονται στο φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Μπόγιαν Κρκιτς.

Οι Πειραιώτες έχουν διαψεύσει ότι ασχολούνται με την περίπτωση του 23χρονου φορ, αλλά η Marca σε νέο δημοσίευμα της τονίζει ότι οι «ερυθρόλευκοι» και άλλες τρεις ομάδες έχουν καταθέσει επίσημες προτάσεις για να κάνουν δικό τους τον παίκτη.

«Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Μπόγιαν Κρκιτς, έχει προτάσεις από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, τη Στόουκ Σίτι, τον Ολυμπιακό και τη Μάλαγα. Θα λάβει την απόφασή του μέσα στις επόμενες μέρες», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Αν και ο Ισπανός άσος δεν υπολογίζεται από τον Λουίς Ενρίκε, χθες βρέθηκε κανονικά στην «πρώτη» της Μπαρτσελόνα μαζί με κάποιους άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Πάντως, εκείνο που ενδεχομένως να «μετρήσει» ο Κρκιτς να είναι το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας συμμετέχουν απευθείας στους ομίλους του Champions League, κάτι που αποτελεί δέλεαρ για τον οποιοδήποτε παίκτη να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την περσινή σεζόν ο Ισπανός έπαιξε ως δανεικός στον Άγιαξ, όπου είχε 32 συμμετοχές, 5 γκολ και 6 ασίστ σε 1.903'.΄ Πηγή: sport-fm.gr

Στους Σπερς ο Μεσίνα!!

Ο Έτορε Μεσίνα είναι πλέον μέλος του τεχνικού τιμ των πρωταθλητών του ΝΒΑ, Σαν Αντόνιο Σπερς.

Στους Σπερς ο Μεσίνα
Επιστρέφει στο ΝΒΑ ο Έτορε Μεσίνα. Ο Ιταλός προπονητής μετά τους Λέικερς θα είναι μέλος του τεχνικού τιμ των Σπερς και άμεσος συνεργάτης του Γκρεγκ Πόποβιτς.

«Είναι τιμή για μας να έχουμε στην ομάδα μας έναν τόσο πετυχημένο προπονητή. Ο κόουτς Μεσίνα είναι εξαιρετικός στη δουλειά του, ένας σπουδαίος ηγέτης και κάποιος μπορεί να μάθει πολλά από αυτόν», δήλωσε ο «Ποπ».

Ο Μεσίνα θα βρει στους Σπερς τον συμπατριώτη του, Μάρκο Μπελινέλι, αλλά και τον προ δωδεκαετίας παίκτη του στην Κίντερ Μπολόνια, Μάνου Τζινόμπιλι.Πηγή: sport-fm.gr

Αρχικά… όχι του «Παπ» στους Ρόκετς!!

Αρνητική ήταν η πρώτη απάντηση του Κώστα Παπανικολάου στους Ρόκετς, που όμως αναμένεται να επανέλθουν.

Αρχικά… όχι του «Παπ» στους Ρόκετς
Οι Ρόκετς θέλουν πολύ τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά για την ώρα όχι τόσο ώστε να τον πείσουν να μετακομίσει στο ΝΒΑ.

Η πρώτη πρόταση για διετές συμβόλαιο έναντι 4 εκατ. δολαρίων δεν ικανοποίησε την πλευρά του 24χρονου φόργουορντ. Το buy-out στο συμβόλαιό του με τους Ρόκετς είναι 1,5 εκατ. δολάρια, από τα οποία η ομάδα του Χιούστον τον καλεί να πληρώσει 900.000 ο ίδιος.

Το οικονομικό ζήτημα, αλλά και οι εγγυήσεις που θέλει ο «Παπ» για το χρόνο συμμετοχής του οδήγησαν στην απόρριψη της πρώτης πρότασης των Ρόκετς, αλλά αναμένεται επαναπροσέγγιση. Άλλωστε μετά την αποχώρηση του Τσάντλερ Πάρσονς δεν υπάρχουν πολλές λύσεις για τη θέση «3» στην ομάδα.

Αν ο Παπανικολάου πει το «ναι» θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας στους Ρόκετς μετά τον Βασίλη Σπανούλη και παράλληλα θα γίνει ξανά συμπαίκτης του Τζόι Ντόρσεϊ που ήδη υπέγραψε. Πηγή: sport-fm.gr

Χάθηκε οριστικά ο Καλάθης για Παναθηναϊκό!!

Ο Νικ Καλάθης θα παραμείνει στο Μέμφις, καθώς οι Γκρίζλις εγγυήθηκαν το συμβόλαιό του για τη νέα σεζόν. Αλλαγή στόχων για τον Παναθηναϊκό στα γκαρντ.

Χάθηκε οριστικά ο Καλάθης για Παναθηναϊκό
Ο Νικ Καλάθης δεν θα επιστρέψει-τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι-στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Οι Γκρίζλις αποφάσισαν να εγγυηθούν το συμβόλαιό του για την επόμενη σεζόν, ως είχαν δικαίωμα να πράξουν μέχρι τις 15 Ιουλίου, κι έτσι ο 25χρονος γκαρντ παραμένει στο Μέμφις.

Μάλιστα θα εισπράξει μόλις 800.000 δολάρια (κι αυτά «μεικτά») για έναν χρόνο έχοντας και την υποχρέωση να εκτίσει ποινή άλλων 13 αγώνων για παράβαση του κώδικα ντόπινγκ, ενώ αν ερχόταν στον Παναθηναϊκό θα εισέπραττε 7,5 εκατ. δολάρια για τρία χρόνια.

Πλέον οι «πράσινοι», που βάσιζαν ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού τους στον Καλάθη, θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους.Πηγή: sport-fm.gr

Τρεις ακόμα και έκλεισε το ρόστερ!!

Την ενσωμάτωση του Πουλίδο πιθανότατα στην Αμερική και την απόκτηση άλλων δύο παικτών θέλει ο Ολυμπιακός για να κλείσει το ρόστερ. Κανένα σχόλιο για Κρκιτς.
Σχεδόν κάθε φορά που ο Άλαν Πουλίδο ανεβάζει φωτογραφία από αεροδρόμιο γίνονται αναφορές και εκτιμήσεις για το επικείμενο ταξίδι του στην Ελλάδα. Όμως όπως όλα δείχνουν ο Μεξικανός διεθνής φορ θα ενταχθεί στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στην Αμερική. Όταν δηλαδή θα βρεθεί εκεί η αποστολή των ερυθρόλευκων. Βέβαια ο Ολυμπιακός έχει αυτήν την στιγμή δύο ακόμα ανοιχτά μέτωπα για το ρόστερ του. Το ένα είναι εκείνο του φορ με τους Ιταλούς να μην έχουν σταματήσει τα ρεπορτάζ και τις πληροφορίες για τον Ρολάντο Μπιάνκι και τους ερυθρόλευκους, τονίζοντας πάντως παράλληλα πως ο παίκτης εξετάζει και τις άλλες επιλογές του, κάτι που κάνει και ο Ολυμπιακός. Το άλλο του αριστερού χαφ.
Στο μεταξύ στην Τουρκία επανέφεραν το όνομα του Ούγκο Αλμέιδα για τους Πειραιώτες με την... υποσημείωση πως έχει σχεδόν κλείσει στην Γαλατασαράϊ και ενώ τα... έσπασε με τον ατζέντη του λόγω διαφωνιών που είχαν για το ποδοσφαιρικό του μέλλον και το πως διαχειρίζεται την καριέρα του. Οι γείτονές μας αναφέρουν πως ο Πορτογάλος απασχόλησε εκτός από τους πρωταθλητές Ελλάδας και την Γουέστ Χαμ αλλά και την Λάτσιο όμως εκείνος διάλεξε την Γαλατά. Για τον Μπόγιαν Κρκιτς για τον οποίο οι Ισπανοί επιμένουν ο Ολυμπιακός αυτήν την στιγμή δεν κάνει κανένα απολύτως σχόλιο. Αυτό σημαίνει πως δεν διαψεύδει (όπως άλλες φορές) τα ρεπορτάζ αλλά ούτε και επιβεβαιώνει κάτι.
O Άμραμπατ και οι νέες αναφορές για Εκίθα
Στο θέμα του χαφ ο Νορντίν Άμραμπατ συνεχίζει να έχει πολλούς πόντους. Ο Μαροκινός ουσιαστικά αποτελεί ξένο σώμα για την ομάδα του όμως στον Ολυμπιακό εξετάζουν πως και κάτω από ποιές οικονομικές συνθήκες θα γίνει η τελική νέα κίνηση της ομάδας για τον παίκτη. Υπενθυμίζεται πως οι δύο πλευρές σχετικά πρόσφατα είχαν βρεθεί κοντά στο deal. Στην Ιβηρική πάντως εκτός από τον Κρκιτς γράφουν ξανά για τον Μπόρχα Εκίθα. Τον στόπερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο τον οποίο έχει διαψεύσει ο Ολυμπιακός. Τονίζεται πως εκτός από τους ερυθρόλευκους έχει γίνει κρούση και από την Λας Πάλμας. Τέλος καλά κρατούν τα ρεπορτάζ για τον Ουσμάν Σισοκό και τους Πειραιώτες, έναν παίκτη για τον οποίο επίσης υπήρξε διάψευση.
Πηγή: gazzetta.gr

H καραμπόλα που θα κάνει τον Μανωλά ευτυχισμένο...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το ντόμινο που θα προκληθεί από τις μεταγραφές στόπερ στην Ευρώπη και είναι ικανό να στείλει τον Ελληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό σε μεγάλο ευρωπαϊκό club...
Είναι σχεδόν δεδομένο ότι ο Κώστας Μανωλάς θα πάρει μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι. Και αυτή η μεταγραφή θα αποφέρει σημαντικά χρήματα στον Ολυμπιακό (σίγουρα πάνω από 10 εκατ. ευρώ και με αυξητικές τάσεις), αλλά και μία μεγάλη προοπτική στην καριέρα αυτού του παιδιού, πέρα από το πολύ καλό συμβόλαιο.

Το φετινό καλοκαίρι, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι που έχει Μουντιάλ οι τιμές για τους παίκτες που συμμετείχαν σε αυτό και διακρίθηκαν, εκτοξεύονται. Επιπλέον το φετινό καλοκαίρι είναι η μεταγραφική περίοδος που οι περισσότερες από τις ομάδες που έχουν μεγάλο πορτοφόλι είναι σε αναζήτηση ενός ή και δύο στόπερ.

Η Μπαρτσελόνα είναι στην αναζήτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού, χωρίς να αποκλείεται να πάρει δύο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πάρει σίγουρα δύο (έφυγαν Βίντιτς και Φέρντινάντ), η Σίτι επίσης θέλει στόπερ, όπως και η Τσέλσι και η Λίβερπουλ. Στην αναζήτηση κεντρικού αμυντικού βρίσκεται στην Ιταλία και η Ιντερ.

Ολα τα παραπάνω club δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα απευθυνθούν στον Ολυμπιακό για τον Μανωλά, αλλά κάποια από αυτά τον έχουν στο μπλοκάκι τους, για τον πολύ απλό λόγο ότι τα διαθέσιμα στόπερ προς πώληση δεν είναι και πολλά. Ο Χούμελς της Ντόρτμουντ, ο Γκοδίν της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Λόβρεν της Σαουθάμπτον, ο Βερμάλεν της Αρσεναλ, ο Βερτόχεν της Τότεναμ και ο Ματιέ της Βαλένθια είναι τα πέντε έξι μεγάλα ονόματα που κυκλοφορούν προς πώληση.

Ακόμη όμως κι' αν όλες αυτές οι μεταγραφές κεντρικών αμυντικών γίνουν δεν είναι βέβαιο ότι φτάνουν για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, χώρια που οι ομάδες που θα πουλήσουν θα ψάξουν για αντικαταστάτες.

Προσέξτε τι καραμπόλες μπορεί να γίνουν τις επόμενες ημέρες με τις μεταγραφές στόπερ και πώς μέσα σε κάποια από αυτές είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί ο Μανωλάς.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να πάρει τον Χούμελς από την Ντόρτμουντ και τον Βερμάλεν από την Αρσεναλ. Ο Κλοπ και ο Βνγκέρ θα ψάξουν αυτομάτως για μεταγραφή κεντρικού αμυντικού.

Ο Ντιέγο Γκοντίν παίρνει μεταγραφή από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Σιμεόνε βγαίνει στην αγορά για στόπερ.

Η Μπαρτσελόνα αγοράζει από την Βαλένθια τον Ματιέ και οι “νυχτερίδες” βγαίνουν στην αγορά για να βρουν κεντρικό αμυντικό.

Η Μπαρτσελόνα αγοράζει από την Τότεναμ τον Βερτόχεν και η Τότεναμ είτε ψάχνει για στόπερ, είτε παίρνει τον Τζαγκιέλκα από την Εβερτον η οποία με την σειρά της ψάχνει για στόπερ...

Αντίστοιχα σενάρια μπορούν να προκύψουν με την Λίβερπουλ (ειδικά αν δεν πάρει τον Λόβρεν από την Σαουθάμπτον) και την Τσέλσι.

Μέσα λοιπόν σε αυτή την πανευρωπαϊκή καραμπόλα των στόπερ κάπου θα παίξει και ο Μανωλάς. Ο οποίος έχει ως σύμμαχο πέρα από το ταλέντο του και την ταχύτητά του, την ηλικία του, το εξαιρετικό Τσάμπιονς Λιγκ που έκανε με τον Ολυμπιακό και το πολύ καλό Μουντιάλ που έκανε με την Εθνική Ελλάδας. Προσθέστε σε όλα αυτό τα πολύ καλά... κονέ του Ολυμπιακού με ορισμένους πολύ μεγάλους μάνατζερ όπως ο Ραϊόλα, αλλά και την τιμή του Μανωλά που για τόσα μεγάλα club τα 10-15 εκατ. ευρώ δεν είναι πολλά λεφτά και έχετε την εξήγηση, γιατί είναι πραγματικά πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί μία μεταγραφή που πριν ένα δύο χρόνια θα μας έμοιαζε αδύνατο να γίνει...
Πηγή: gazzetta.gr

Καλύτερο μπορεί, αξέχαστο σίγουρα…!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει μέσω του blog του στο gazzetta.gr για το Μουντιάλ της Βραζιλίας και τους λόγους που το κάνουν αξέχαστο...
Το Μουντιάλ της Βραζιλίας τελείωσε και πολύ συζήτηση γίνεται, για το αν ήταν το καλύτερο της σύγχρονης ιστορίας. Για μένα μπορεί να ήταν και το καλύτερο από όλα όσα έχω δει και θυμάμαι, σίγουρα όμως, νομίζω ότι δεν σηκώνει συζήτηση ότι ήταν το πιο ξεχωριστό Μουντιάλ της σύγχρονης ιστορίας και ίσως και το πιο αξέχαστο στην ιστορία των Μουντιάλ.
Γιατί το λέω αυτό. Υπάρχουν μία σειρά από γεγονότα, που έχουν συμβεί σε αυτό το Μουντιάλ ταυτόχρονα, που δεν έχουν ξαναγίνει σε άλλο Μουντιάλ, τουλάχιστον σε αυτά, που θυμάμαι.
Ας τα δούμε ένα –ένα:
*Για πρώτη φορά η Εθνική μας ομάδα έφθασε στους «16» του Μουντιάλ και έφθασε μία ανάσα και από τους «8» ,αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα.
*Για πρώτη φορά στον ημιτελικό του Μουντιάλ η Βραζιλία δέχεται επτά γκολ από μία άλλη.
*Για πρώτη φορά η εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας φθάνει στα ημιτελικά και δέχεται επτά γκολ και αποκλείεται από τον τελικό.
*Για πρώτη φορά η κάτοχος του τίτλου στο πρώτο της παιχνίδι στο Μουντιάλ(Ισπανία) δέχεται πέντε γκολ.
*Για πρώτη φορά Εθνική ομάδα ευρωπαϊκής χώρας (Γερμανία), κατακτάει το τρόπαιο σε Λατινοαμερικάνικη χώρα(Βραζιλία).
*Με το γκολ του Γκέτσε τα γκολ που μπήκαν σε αυτό το Μουντιάλ έφθασαν στα 171, όσα ήταν και τα περισσότερα γκολ που έχουν σημειωθεί στην ιστορία των Μουντιάλ στην διοργάνωση που έγινε στην Γαλλία το 1998.
*Αυτό είναι το πρώτο Μουντιάλ που το κατακτάει για τρίτη συνεχόμενη φορά ευρωπαική χώρα. Η Ιταλία το 2006, η Ισπανία το 2010 και η Γερμανία το 2014.
Για όλους αυτούς τους λόγους όσα χρόνια και αν περάσουν το Μουντιάλ του 2014 θα το θυμόμαστε. Θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη όλων.
Πηγή: gazzetta.gr

Η δυσκολία του… απλού!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τις μεταγραφές που χρειάζεται άμεσα ο ΠΑΟΚ και το... πρόβλημα με τους μικρούς παίκτες του Δικεφάλου. 
Άλλη μία φιλική αναμέτρηση ολοκληρώθηκε και παρότι το στάδιο είναι πρώιμο, η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα στοιχείο. Τον ενθουσιασμό των μικρών του. Ο ενθουσιασμός είναι ικανός να σε βοηθήσει να αμυνθείς, να βγάλεις αλληλοκαλύψεις. Το κάνει αυτό ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να επιτεθεί με τον ενθουσιασμό του και αυτό γιατί του λείπουν οι ταχυδύναμοι παίκτες και οι ποιοτικοί. Και κάπου εδώ θα πρέπει να τελειώσει το παραμύθι των ακαδημιών και να αποκτηθούν τέσσερις καλοί ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν το όποιο πλάνο επιλέξει στο τέλος ο προπονητής.
Ακόμη και τώρα που μιλάμε, του Μολό δεν είναι σίγουρο γιατί κλοτσάει ο παίκτης. Όταν οι ομάδες βέβαια πιέζουν έναν παίκτη, στο τέλος λυγίζει. Μπορεί να συμφωνήσει αργά το βράδυ, μπορεί αύριο, μπορεί ποτέ.
Ένας Λατινοαμερικάνος που συμφωνήσαμε και δεν έχει διαρρεύσει το όνομά του ακόμη, θα πρέπει και αυτός άμεσα να ενταχθεί στην ομάδα. Ένας στόπερ που να ξέρει μπάλα και ένα καλό 8άρι.
Γρήγορα ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση και παρότι αντιλαμβάνομαι απόλυτα τους λόγους της καθυστέρησης αρχίζω να εκνευρίζομαι και εγώ.
Φαντάζομαι ήδη τον εαυτό μου κάπου στις 18 Αυγούστου, κανά τριήμερο δηλαδή πριν το πρώτο επίσημο, να με έχει φάει το άγχος και να σκέφτομαι αν είναι έτοιμοι όλοι, αν μπορούν να βγάλουν 90λεπτό, αν μπορεί η ομάδα να κάνει τα αυτονόητα.
Και στο φινάλε, για να δώσεις παραστάσεις στους μικρούς, πρέπει να παίζεις Ευρώπη. Εκεί μπορούν να κατανοήσουν τι εστί ποδόσφαιρο και πως πρέπει να λειτουργήσουν για να γίνουν κανονικοί ποδοσφαιριστές.
Το βασικό πρόβλημα που έχουν αυτά τα παιδιά και τα παρατηρούσα και στις προπονήσεις αλλά και στο χθεσινό φιλικό, είναι η έλλειψη γρήγορης σκέψης. Κλασικό κουσούρι Έλληνα παίκτη που έχει μάθει να παίζει λάθος ποδόσφαιρο. Η μπάλα δεν είναι για χόρταση, την παίρνεις αφού έχεις αποφασίσει τι να την κάνεις και κάνεις το απλό. Το να την κρατήσεις σε τόσο μικρούς χώρους ή θα την πουλήσεις ή θα φας κλωτσιά. Άλλη κατάληξη δεν μπορεί να υπάρχει εκτός κι αν είσαι ο Μέσι πριν τις ρουκέτες.
Αυτό το κουσούρι το έχουν πολλά παιδιά μας και αν δεν το βελτιώσουν αυτό, δεν είναι σίγουρα για να παίζουν άμεσα στην πρώτη ομάδα και στη συνέχεια ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει πως ουδέποτε θα παίξουν σε υψηλό επίπεδο.
Την ατομική ενέργεια θα την ψάξεις μόνο όταν δεν έχει άλλη επιλογή. Και αυτό είναι απαραίτητο. Όμως τα πάντα θέλουν μέτρο και σε ένα ομαδικό παιχνίδι σε πρώτη φάση πρέπει να γίνεται το απλό. Αυτό που δεν κρεμάει τους υπόλοιπους.
 
 
Πηγή: gazzetta.gr

Βασικός σε όλο το ματς ο Αμπέντ!!

Σε όλο το παιχνίδι της Νιούκαστλ με την Όλνταμ χρησιμοποίησε ο Άλαν Πάρντιου τον Μεχντί Αμπέντ.
Μπορεί ο Μεχντί Αμπέντ να έχει κατ' επανάληψη δηλώσει πως θέλει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό και να πιέζει την Νιούκαστλ προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο ο Άλαν Πάρντιου δεν ήθελε να πάρει γρήγορα απόφαση...
Για αυτό και είχε προαναγγείλει την χρησιμοποίηση του Αλγερινού μέσου στο φιλικό με την Όλνταμ, κάτι που έγινε και με το... παραπάνω, καθώς όχι απλά έχρισε βασικό τον 21χρονο άσο, αλλά τον άφησε στον αγωνιστικό χώρο σε όλο το 90λεπτο της ήττας των «ανθρακορύχων» με 2-1.
Όσον αφορά την απόδοσή του, στο live που έγινε από τον επίσημο λογαριασμό της Αγγλικής ομάδας στο Twitter, το όνομά του αναφέρθηκε δύο φορές... Μία μετά από 8 λεπτά παιχνιδιού, για τις δύο σέντρες που είχε κάνει, αλλά και την καλή του παρουσία (μέχρι εκείνο το σημείο) στο χώρο του κέντρου και άλλη μία στο 51' για το γέμισμα στην περιοχή των γηπεδούχων που έκανε, από εκτέλεση φάουλ...

Πηγή: gazzetta.gr

Νεαρός διεθνής... ψάχνει ομάδα!!

Ποιος είναι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που έδωσε εντολή στον ατζέντη του για να του βρει ομάδα; Θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στην χώρα μας; Διαβάστε τις απαντήσεις στο ρεπορτάζ!
Μεταγραφικός αναβρασμός υπάρχει τις τελευταίες ημέρες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ, πολλοί είναι οι ποδοσφαριστές (ασχέτως αν έπαιζαν σε αυτό) που ψάχνουν ομάδα για την επόμενη σεζόν.
Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος παρότι ανήκει στην Φορτούνα Ντύσελντορφ, πολύ δύσκολα θα αγωνίζεται εκεί και τη νέα αγωνιστική χρονιά.
Ο πρώην επιθετικός του Άρη πριν από λίγες ημέρες είχε νέα επικοινωνία με τον μάνατζερ του, Πολ Κουτσολιάκο και του ζήτησε να του βρει ομάδα, καθώς δεν θέλει να μείνει στον γερμανικό σύλλογο. Ο νεαρός άσος θέλει να πάει σε ομάδα που θα έχει χρόνο συμμετοχής, καθώς θεωρεί πως η αγωνιστική απραξία, μπορεί να του δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.
Ο Γιαννιώτας πάντως ζήτησε από τον ομογενή ατζέντη να του βρει ομάδα στο εξωτερικό, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η σκέψη να επιστρέψει στην Ελλάδα, αν και στο παρελθόν υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες της Σούπερ Λιγκ.



Πηγή: sportdog.gr