Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

H καραμπόλα που θα κάνει τον Μανωλά ευτυχισμένο...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το ντόμινο που θα προκληθεί από τις μεταγραφές στόπερ στην Ευρώπη και είναι ικανό να στείλει τον Ελληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό σε μεγάλο ευρωπαϊκό club...
Είναι σχεδόν δεδομένο ότι ο Κώστας Μανωλάς θα πάρει μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι. Και αυτή η μεταγραφή θα αποφέρει σημαντικά χρήματα στον Ολυμπιακό (σίγουρα πάνω από 10 εκατ. ευρώ και με αυξητικές τάσεις), αλλά και μία μεγάλη προοπτική στην καριέρα αυτού του παιδιού, πέρα από το πολύ καλό συμβόλαιο.

Το φετινό καλοκαίρι, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι που έχει Μουντιάλ οι τιμές για τους παίκτες που συμμετείχαν σε αυτό και διακρίθηκαν, εκτοξεύονται. Επιπλέον το φετινό καλοκαίρι είναι η μεταγραφική περίοδος που οι περισσότερες από τις ομάδες που έχουν μεγάλο πορτοφόλι είναι σε αναζήτηση ενός ή και δύο στόπερ.

Η Μπαρτσελόνα είναι στην αναζήτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού, χωρίς να αποκλείεται να πάρει δύο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πάρει σίγουρα δύο (έφυγαν Βίντιτς και Φέρντινάντ), η Σίτι επίσης θέλει στόπερ, όπως και η Τσέλσι και η Λίβερπουλ. Στην αναζήτηση κεντρικού αμυντικού βρίσκεται στην Ιταλία και η Ιντερ.

Ολα τα παραπάνω club δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα απευθυνθούν στον Ολυμπιακό για τον Μανωλά, αλλά κάποια από αυτά τον έχουν στο μπλοκάκι τους, για τον πολύ απλό λόγο ότι τα διαθέσιμα στόπερ προς πώληση δεν είναι και πολλά. Ο Χούμελς της Ντόρτμουντ, ο Γκοδίν της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Λόβρεν της Σαουθάμπτον, ο Βερμάλεν της Αρσεναλ, ο Βερτόχεν της Τότεναμ και ο Ματιέ της Βαλένθια είναι τα πέντε έξι μεγάλα ονόματα που κυκλοφορούν προς πώληση.

Ακόμη όμως κι' αν όλες αυτές οι μεταγραφές κεντρικών αμυντικών γίνουν δεν είναι βέβαιο ότι φτάνουν για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, χώρια που οι ομάδες που θα πουλήσουν θα ψάξουν για αντικαταστάτες.

Προσέξτε τι καραμπόλες μπορεί να γίνουν τις επόμενες ημέρες με τις μεταγραφές στόπερ και πώς μέσα σε κάποια από αυτές είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί ο Μανωλάς.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να πάρει τον Χούμελς από την Ντόρτμουντ και τον Βερμάλεν από την Αρσεναλ. Ο Κλοπ και ο Βνγκέρ θα ψάξουν αυτομάτως για μεταγραφή κεντρικού αμυντικού.

Ο Ντιέγο Γκοντίν παίρνει μεταγραφή από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Σιμεόνε βγαίνει στην αγορά για στόπερ.

Η Μπαρτσελόνα αγοράζει από την Βαλένθια τον Ματιέ και οι “νυχτερίδες” βγαίνουν στην αγορά για να βρουν κεντρικό αμυντικό.

Η Μπαρτσελόνα αγοράζει από την Τότεναμ τον Βερτόχεν και η Τότεναμ είτε ψάχνει για στόπερ, είτε παίρνει τον Τζαγκιέλκα από την Εβερτον η οποία με την σειρά της ψάχνει για στόπερ...

Αντίστοιχα σενάρια μπορούν να προκύψουν με την Λίβερπουλ (ειδικά αν δεν πάρει τον Λόβρεν από την Σαουθάμπτον) και την Τσέλσι.

Μέσα λοιπόν σε αυτή την πανευρωπαϊκή καραμπόλα των στόπερ κάπου θα παίξει και ο Μανωλάς. Ο οποίος έχει ως σύμμαχο πέρα από το ταλέντο του και την ταχύτητά του, την ηλικία του, το εξαιρετικό Τσάμπιονς Λιγκ που έκανε με τον Ολυμπιακό και το πολύ καλό Μουντιάλ που έκανε με την Εθνική Ελλάδας. Προσθέστε σε όλα αυτό τα πολύ καλά... κονέ του Ολυμπιακού με ορισμένους πολύ μεγάλους μάνατζερ όπως ο Ραϊόλα, αλλά και την τιμή του Μανωλά που για τόσα μεγάλα club τα 10-15 εκατ. ευρώ δεν είναι πολλά λεφτά και έχετε την εξήγηση, γιατί είναι πραγματικά πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί μία μεταγραφή που πριν ένα δύο χρόνια θα μας έμοιαζε αδύνατο να γίνει...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: