Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Στα πέναλτι η Μπάρτσα


Στο περιθώριο των συζητήσεων για την μεταγραφή του Ζλάταν στην Μίλαν και της επιστροφής του Ροναλντίνιο στο «Καμπ Νου», η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε τα πέναλτι (3-1) για να κερδίσει την Μίλαν στο Κύπελλο «Χοάν Γκαμπέρ». Η φιλική αναμέτρηση έληξε 1-1 στο 90λεπτο, με την Μπαρτσελόνα να ανοίγει στο 47' το σκορ με κοντινή προβολή του Βίγια και την Μίλαν να ισοφαρίζει με καταπληκτικό γκολ του Ινζάγκι ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίντο στο 68'.

Στην διαδικασία των πέναλτι, ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα απέκρουσε τρεις προσπάθειες των Ιταλών και έτσι η πρωταθλήτρια κόσμου επικράτησε με 3-1 και κατέκτησε το κύπελλο που διεξάγεται προς τιμή του Χοάν Γκαμπέρ, εκ του ιδρυτή της Μπαρτσελόνα.

Όσο για τον Ροναλντίνιο, γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της Μπαρτσελόνα ενώ πριν το παιχνίδι πήρε θέση δίπλα στον Πουγιόλ κατά την διάρκεια της καθιερωμένης φωτογράφησης των ομάδων. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως για την Μίλαν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παπασταθόπουλος.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μέσι: Γκολ! 1-0 η Μπαρτσελόνα!
Ζέεντορφ: Αποκρούει ο Πίντο, μένει το 1-0.
Μποσκέτς: Αποκρούσει ο Ρόμα, μένει το 1-0.
Πίρλο: Αποκρούει ο Πίντο, μένει το 1-0.
Μπόγιαν: Γκολ! 2-0 η Μπαρτσελόνα!
Γέπες: Γκολ! 2-1, μειώνει η Μίλαν!
Τιάγκο: Γκολ! 3-1 η Μπαρτσελόνα!
Γιανκουλόφσκι: Αποκρούει ο Πίντο, νίκη 3-1 για την Μπαρτσελόνα!

Champions League


Μετά από τέσσερις σεζόν, ο Άγιαξ θα βρεθεί και πάλι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς κέρδισε 2-1 την Ντιναμό! Εύκολη πρόκριση για Τότεναμ, σεντόνι και για Οσέρ, Ζίλινα και Κοπεγχάγη. Σεντόνι ξανά για Άγιαξ!

Τέσσερις σεζόν μακριά από το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πολλές για τον Άγιαξ ο οποίος επικράτησε με 2-1 της Ντιναμό και σε συνδυασμό με το 1-1 του Κιέβου θα δει και πάλι το σεντόνι στο «Άμστερνταμ Αρίνα»! Οι Ολλανδοί, που στον περασμένο γύρο απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ, προηγήθηκαν με 2-0 έπειτα από τα γκολ του Σουάρεζ στο 43' και του Ελ Χαμνταουί ένα τέταρτο πριν το τέλος. Ο Σεφτσένκο στο 84ο λεπτό με πέναλτι έβαλε ξανά στο κόλπο την ουκρανική ομάδα, όμως ο χρόνος δεν έφτανε και έτσι ο Άγιαξ θα δώσει και πάλι το παρών σε ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο ρελαντί η Τότεναμ...


Οσο χαλαρά είχε δεχθεί τρία γκολ στα πρώτα 28' λεπτά στην Ελβετία, τόσο εύκολα προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League σε βάρος της Γιούνγκ Μπόις η Τότεναμ. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ επικράτησε των Ελβετών στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με 4-0 τσεκάρωντας το εισιτήριό της για την κορυφαία διοργάνωση σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου ματς. Μόλις στο 5' ο Κράουτς με κεφαλιά έκανε το 1-0 και στο 32' ο Ντεφόε σφράγισε την πρόκριση με αριστερό σουτ, αφού πρώτα είχε κάνει καθαρά κοντρόλ με το χέρι (2-0). Ο Κράουτς ξανά με το κεφάλι, έκανε στο 61' το 3-0 για να φτάσει στο χατ τρικ στο 78' (4-0) με εύστοχη εκτέλεση σε πέναλτι που κέρδισε ο Μπέιλ. Με δέκα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι εξαιτίας της αποβολής του Λούλιτς στο 77'.

Ολοκλήρωσε τη δουλειά η Ζίλινα

Είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο πρώτο ματς στην Πράγα η Ζίλινα όταν επικράτησε με 2-0 της Σπάρτα και στον επαναληπτικό στην Σλοβακία τελείωσε ό,τι είχε αφήσει στη μέση. Οι γηπεδούχοι κάθισαν από νωρίς στη θέση του οδηγού, χάρη σε γκολ του Κεεσάι στο 18' και δεν άφησαν περιθώριο στους Τσέχους ούτε καν να ονειρευτούν την ανατροπή. Το τελικό 1-0 σφράγισε την παρθενική παρουσία της Ζίλινα στους ομίλους του Champions League.

Τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το συνολικό σκορ):

Άγιαξ-Ντιναμό Κιέβου 2-1 (3-2)
(43' Σουάρεζ, 75' Ελ Χαμνταουί - 84' πεν. Σεφτσένκο)

Τότεναμ-Γιούνγκ Μπόις 4-0 (6-3)
(5', 61', 78' πεν. Κράους, 32' Ντεφόε)

Οσέρ-Ζενίτ 2-0 (2-1)
(9' Χένγκμπαρτ, 53' Γέλεν)

Ζίλινα-Σπάρτα Πράγας 1-0 (3-0)
(18' Κεεσάι)

Κοπεγχάγη-Ρόζενμποργκ 1-0 (2-2, προκρίνονται οι Δανοί για το εκτός έδρας γκολ)
(33' Ότεσεν)

Κοτσαμάν: "Εμείς θα περάσουμε"


Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Αϊκούτ Κοτσαμάν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για πρόκριση της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ."Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ένα καλό σκορ από το πρώτο παιχνίδι, αλλά και για τους φιλοξενούμενους ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα για να αντιμετωπίσουμε και ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Θα παίξουμε μπροστά στο δικό μας κοινό και αυτό είναι πολύ θετικό. Πιστεύω ότι εμείς θα πάρουμε την πρόκριση. Η ταχύτητα μας μέσα στο γήπεδο θα είναι πολύ πιο βελτιωμένη και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που θα μετρήσει. Είναι σημαντικό που θα έχουμε τον κόσμο μας, γιατί μας λείπει και από τους αγώνες πρωταθλήματος. Η μεγαλύτερη δύναμη της Φενέρμπαχτσε είναι οι οπαδοί της. Θέλουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα και για αυτούς. Αυτοί μας κάνουν μεγάλη ομάδα. Η επιτυχία είναι ευκολότερη όταν έχεις τέτοιους οπαδούς γύρω σου".

Οσον αφορά τους τραυματίες, τόνισε:
"Μιλάμε για τους Βολκάν, Σεμίχ και Μπίλιτσα. Ο Ντιά θέλω να πάρει κανονικά μέρος στον αγώνα. Ξεκίνησε στην τελευταία προπόνηση, αλλά έμεινε εκτός για αρκετό καιρό. Για τον Βολκάν αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο Μπίλιτσα δε νομίζω ότι έχει κάτι σοβαρό. Ο Σεμίχ είναι 50-50. Σίγουρα θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με την Τραμπζονσπόρ. Θα έχουμε περισσότερους παίκτες διαθέσιμους και δεν νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ παραγωγικό παιχνίδι. Είπαμε αντίο από το Champions League, αλλά το Europa League παραμένει μία ευκαιρία για εμάς για να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και ξέρουμε ότι είναι η τελευταία μας. Πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πιάσουμε καλή απόδοση"
.

Για την χρησιμοποίηση του Αλεξ: "Στα παιχνίδια με τη Γιουνγκ Μπόις, υπήρχαν πιο γρήγοροι παίκτες. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε εναντίον της Τραμπζονσπόρ. Στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ σκεφτόμουν να μην τον ξεκινήσω, αλλά δεν το έκανα. Μέσα στο »Σαράτσογλου« η παρουσία του είναι απαραίτητη.

Η άποψη μου είναι ότι όλοι είναι απαραίτητοι, ανεξαρτήτως ονόματος. Πολλές φορές η αποτυχία σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις τη σκληρή πραγματικότητα. Δεν έχει τόσο σημασία η απόδοση προσωπικά των παικτών, αλλά όλης της ομάδας".

«Κακή ήττα. Δεν παλέψαμε»


Η Εθνική Ομάδα δεν κατάφερε να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στις ΗΠΑ κι ο Γιόνας Καζλάουσκας με τον Κώστα Τσαρτσαρή μίλησαν για μία κακή εμφάνιση χωρίς μαχητικότητα και διάθεση. «Έκαναν πολύ καλό ματς οι ΗΠΑ. Δεν παίξαμε καλά εμείς. Είχαμε και την απώλεια του Σοφοκλή, που δεν μπορέσαμε να καλύψουμε» είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ελλάδα - ΗΠΑ 59-87


Στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν το τζάμπολ του Μουντομπάσκετ, η Εθνική ηττήθηκε με σκορ 87-59 από τις ΗΠΑ και υποχρεώθηκε στην πρώτη της φιλική ήττα, δείχνοντας παράλληλα και κάποιες αδυναμίες της. Ρεκόρ πόντων από τον Τσαρτσαρή.Εντάξει, ήταν καλύτεροι και νίκησαν... Οι Αμερικανοί επιβλήθηκαν με 87-59 της Εθνικής μας στο τελευταίο φιλικό τεστ των δύο ομάδων πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ και την προσγείωσαν πριν τις επίσημες υποχρεώσεις της. υτο δεν είναι απαραιτήτως κακό, καθώς η Εθνική ήταν αήττητη σε όλα τα φιλικά παιχνίδια που είχε δώσει. Από την άλλη, η αναμέτρηση κόντρα απέναντι στο σύνολο του Μάικ Σιζέφσκι έδειξε και τις αδυναμίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Όπως για παράδειγμα η αντίδραση σε άμυνα ζώνης, η έλλειψη συγκέντρωσης σε ορισμένα σημεία και η ευκολία με την οποία... πούλαγε την μπάλα κόντρα στους ψηλότερους Αμερικανούς που συνεχώς έκλεβαν.

Στα θετικά του αγώνα, η εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Τσαρτσαρή ο οποίος έκανε και ατομικό ρεκόρ πόντων με την Εθνική ομάδα, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ και έδειξε και πάλι πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης υπέστη διάστρεμμα πριν την έναρξη του αγώνα και "έδεσε" τα χέρια του Καζλάουσκας ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον Μπουρούση.

Ο αγώνας:

Η Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Σπανούλη, Ζήση, Περπέρογλου, Φώτση και Τσαρτσαρή στο πέντε μετά τον μικροτραυματισμό που είχε ο Σχορτσανίτης στο πόδι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Το ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες, με τις ΗΠΑ να πετυχαίνουν το πρώτο τους καλάθι στα δυόμιση λεπτά μετά το τζάμπολ.

Πάντως, οι Αμερικανοί προηγήθηκαν 2-7 με την Εθνική να κάνει με ευκολία το λάθος και στο 5' ο Καζλάουσκας κάλεσε εσπευσμένα σε τάιμ άουτ, προκειμένου να ανακόψει το ρυθμό τους, καθώς άρχισαν να... ξεφεύγουν από νωρίς (4-11). Επιθετική ανάσα για την ελληνική ομάδα έδωσε ο Στράτος Περπέρογλου (6-13), όμως ο Γκόρντον που είχε περάσει στο παρκέ έγραψε το 6-16.

Με τους Τσαρτσαρή και Καλάθη η Ελλάδα μείωσε σε 11-16, όμως έχει πρόβλημα στο ριμπάουντ και πουλάει την μπάλα στην πάσα με αποτέλεσμα ο Γκόρντον να γράψει το 11-20. Ο Καλάθης μείωσε με τρίποντο όμως ο Γκράνγκερ έγραψε το 14-22 του δεκαλέπτου.

Με όπλο την άμυνά τους οι Αμερικανοί

Οι Αμερικανοί επιμένουν σε άμυνα ζώνης και ο Πρίντεζης βρίσκει την ευκαιρία και ευστοχεί σε τρίποντο, όμως η απάντηση του Ρόουζ είναι άμεση. Είναι φανερό πως είναι ένα κλικ πιο γρήγοροι από τους διεθνείς και με τους Ρόουζ, Ντουράντ ξεφεύγουν με 11 (28-17).

Δύο συνεχόμενα άστοχα τρίποντα από τον Φώτση και ο Ιγκουοντάλα φεύγει στον αιφνιδιασμό δύο φορές (19-32). Ευτυχώς που υπάρχει και ο Τσαρτσαρής και δίνει πολλές μάχες μέσα στη ρακέτα, γιατί οι περιφερειακοί μας δεν είναι σε καλή μέρα. Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ μειώνει σε 25-34 στο 16΄και δίνει τη θέση του στον Βουγιούκα, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο.

Οι διαιτητές δίνουν επιθετικά φάουλ σε Βουγιούκα και Περπέρογλου και ο κόσμος ξεσηκώνεται. Ο πρώτος μάλιστα ξαναδίνει μετά από λίγο τη θέση του στον Τσαρτσαρή καθώς είναι εκτός ρυθμού. Ο Φώτσης μειώνει σε 30-40 και οι δύο ομάδες φεύγουν για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-42 και τον Τσαρτσαρή στους 17 πόντους.

Λάθη η Εθνική, ξέφυγε η Αμερική

Κακό ξεκίνημα για την Εθνική στη γ' περίοδο με δύο λάθη και ο Μπίλαπς έκανε το 44-32. Τρίποντο ανάσα από τον Σπανούλη, καθώς η Εθνική έχει μόλις 4/11 σουτ τριών πόντων. Ευτυχώς δε που τα ποσοστά των Ηνωμένων Πολιτείων είναι ακόμα χειρότερα (2/14).

Ο Βασίλης Σπανούλης μείωσε κάτω από τους δέκα πόντους (37-45), όμως ο Ντουράντ με πέντε δικούς του πόντους επανέφερε την... τάξη κάνοντας το σκορ 37-50. Ο Ιγκουοντάλα φέρνει τη διαφορά στο +15 (37-52), η Εθνική χάνει και πάλι την μπάλα και ο Καζλάουσκας ζητά τάιμ άουτ.

Με τους Ντουράντ, Ρόουζ και Γκέι οι Αμερικανοί ξέφυγαν 39-58, την ίδια στιγμή που η Εθνική έμοιαζε να βρίσκεται σε... τρικυμία. Ο Μπίλαπς έστειλε τη διαφορά και στους 20 (41-61), ενώ ο Γουέσμπρουκ την εκτόξευσε στους 25 (43-68), πριν γραφτεί το 44-68 της γ' περιόδου.

Προσπάθησε, αλλά όλα είχαν κριθεί


Οι Αμερικανοί ήταν και τυχεροί στις διεκδικήσεις και έτσι ο Γκέι έγραψε το 44-70, ενώ οι διεθνείς είχαν χάσει τη διάθεσή τους και ότι κι αν επιχειρούσαν δεν είχε θετική κατάληξη. Το μοναδικό ευχάριστο ήταν ότι ο Γιόνας Καζλάουσκας έκανε διάφορα πειράματα περνώντας στο παρκέ και τον Καϊμακόγλου.

Ο μοναδικός πάντως που έδειχνε να απολαμβάνει το παιχνίδι ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής ο οποίος με τρίποντο μείωσε σε 51-71. Ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές έκανε το σκορ 56-83, την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοί είχαν εδραιώσει την κυριαρχία τους και πρόσφεραν και θέαμα σε ορισμένα σημεία.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-42, 44-68, 87-59.

"Λιοντάρια" Νταλέ και Ζορντάο


Με την φανέλα του Πανσερραϊκού θα αγωνίζονται οριστικά τη νέα σεζόν οι Μαουρίτσιο Νταλέ και Ντιόγκο Ζορντάο, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ.Συγκεκριμένα, ο Γάλλος επιθετικός την Τετάρτη πέρασε από τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την ομάδα των Σερρών. Ο ποδοσφαιριστής αναχώρησε για την πατρίδα του και σε λίγες ημέρες επιστρέφει για μόνιμη εγκατάσταση στις Σέρρες.

Παράλληλα, το νέο του συμβόλαιο με τα "λιοντάρια" υπέγραψε και ο Ντιόγκο Ζορντάο. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1985 στην Ισλανδία και αγωνίστηκε στην KR, πήρε μάλιστα μέρος στην προπόνηση της Τετάρτης και δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην διάθεση του Ντράγκαν Κοκότοβιτς για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, οι νέοι αρχηγοί ενόψει του νέου πρωταθλήματος θα είναι οι: Άρης Γαλανόπουλος, Τάσος Παπάζογλου και Πάμπλο Άμο.

H πίστη του Δερμιτζάκη


Ο Παύλος Δερμιτζάκης λίγο πριν η ομάδα του «πατήσει» στο «Σουκρού Σαράτσογλου» μίλησε για την μεγάλη ρεβάνς με την Φενέρ. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην πίεση που θα ασκηθεί στην ομάδα του από τον αντίπαλο και τον κόσμο, αλλά και για το γκολ που θα κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ για να έρθει η πρόκριση

Αρχικά ο τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε στην παρουσία της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη, στον τόπο καταγωγής των ιδρυτών του συλλόγου."Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην Πόλη, σε ένα οικείο μέρος για εμάς τους Έλληνες. Όπως όλοι ξέρετε είναι τόπος καταγωγής των ιδρυτών της ομάδας μας».

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε για το ματς της Πέμπτης και την προίκα του 1-0 από το ματς της Τούμπας.

«Πετύχαμε τους στόχους που είχαμε βάλε στο πρώτο παιχνίδι. Το 1-0 μας δίνει την δυνατότητα να διαχειριστούμε με πολλούς τρόπους το παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας δίνει την πρόκριση. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς με μία πολύ δύσκολη ομάδα. Ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου. Λογικό είναι να ξέρουν και οι αντίπαλοι τα δικά μας. Υπάρχει πίστη από όλα τα παιδιά για το αυριανό παιχνίδι. Για εμάς αύριο είναι το δεύτερο ημίχρονο. Το ματς ξεκινά 0-0. Δεν έχουμε στόχο να κλειστούμε. Για να έχουμε πιθανότητες πρέπει να πετύχουμε γκολ. Υπάρχουν απουσίες για την ομάδα μας, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές δεν αποτελεί δικαιολογία, αφού έχουμε ένα ρόστερ ευέλικτο, που ανά πάσα στιγμή όποιος παίκτης κληθεί μπορεί να αντικαταστήσει τον άλλον. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήποεδο να απολαύσει θέαμα. Μακάρι να περάσει ο ΠΑΟΚ, γιατί είναι κάτι σημαντικό και ιδιαίτερο για ψυχολογικούς, οικονομικούς και πολλούς άλλους λόγους."

Για το πως θα διαχειριστεί την πίεση της Φενέρ: "Περιμένουμε ότι θα μας πιέσουν, αφού πρέπει να πετύχουν γκολ. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και η παρουσία του κόσμου. Είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε καλούς παίκτες. Είμαστε καλή ομάδα. Πρέπει να έχουμε καλή τακτική. Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνο την Φενέρ, αλλά να προσπαθήσουμε να αιφνιδιάσουμε με την τακτική μας."

Αν αποτελεί ρίσκο η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ: "Νομίζω ότι μία ομάδα όταν θέλει να πετύχει γκολ, δεν παίρνει ρίσκο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το μηδέν. Αυτό θα έκανε οποιαδήποτε ομάδα. Για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες πρέπει να πετύχουμε γκολ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ρισκάρουμε."

Για τον Μουσλίμοβιτς: "Θα δούμε το κατά πόσο θα είναι έτοιμος. Δεν με απασχολεί αυτό. Όποιος παίκτης δεν είναι καλά με στεναχωρεί. Ο Μουσλίμοβιτς είναι ένας παίκτης βασικός για εμάς. Όποιος και να παίξει, θέλω να παίξει καλά."

Για το αν παίζει ρόλο ότι απέναντι τους βρίσκεται μία τουρκική ομάδα: "Εγώ ασχολούμαι μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Προσπαθώ να εμπνεύσω τα παιδιά να πάρουν τη νίκη. Να είναι αποτελεσματικοί και ανώτεροι. Οι ποδοσφαιριστές είναι παίκτες με προσωπικότητα, είναι καλοί παίκτες και πιστεύω ότι για το κάλο όλων επιβάλλεται να έχουμε την αγωνιστικότητα που πρέπει να έχουμε, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας."

Για το αν επηρεάζει τον ΠΑΟΚ το κακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Φενέρ: "Αυτό έχει να κάνει με τις ισορροπίες που έχει κάθε ομάδα. Οι ισορροπίες ξεκινάνε από την διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα και φυσικά από τον κόσμο. Αυτό είναι μέσα σε αυτό που είπα πριν. Ότι ο αντίπαλος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι αυτά τα ματς είναι ιδιαίτερα."

Για τις πιθανότητες που δίνει στον ΠΑΟΚ: "Ποτέ, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς να μιλάς με πιθανότητες. Ειδικά στο ποδόσφαιρο. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Το 1-0 μας δίνει μια καλύτερη διαχείριση, αλλά σε κανένα σημείο δεν μας δίνει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Η πρόκριση θα έρθει, όπως και να ήταν το ματς, μέσα από αγωνιστική πειθαρχία, από διάθεση, από πάθος και πίστη για τη νίκη, πίστη για την επικράτηση, πίστη για το ότι είμαι καλύτερος. Αυτό δεν έχει να κάνει με το μέγεθος των ομάδων."

Για την επίσκεψή του στην Αγιά Σοφιά: "Επειδή ήρθα πρώτη φορά στην Πόλη και εύχομαι να έρθω πολλές φορές ακόμη, γιατί πρόκειται για ένα υπέροχο και ευλογημένο μέρος. Δεν νοείται Έλληνας και Ορθόδοξος να μην προσκυνήσει το άνδρο της Ορθοδοξίας. Είναι ένα μέρος που σε πιάνει ρίγος. Υπάρχει μία αύρα και σου δίνει ενέργεια. Είναι ένα ευλογημένο μέρος."

Κούπερ: «Να βάλουμε ένα γκολ»

Κούπερ: «Να βάλουμε ένα γκολ»

O Έκτορ Ραούλ Κούπερ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τον αγώνα με την Αούστρια Βιέννης, πριν προπονήσει τους ποδοσφαιριστές του στο «Φραντς Χορ Στάντιον». Ο Αργεντινός προπονητής μίλησε για νικηφόρα νοοτροπία, είπε ότι ο Άρης θα ζητήσει το γκολ και ζήτησε από τους παίκτες του να… ξεχάσουν το σκορ του πρώτου αγώνα.
Αρχικά ο Κούπερ τόνισε πως: «Οι λογαριασμοί είναι ανοιχτοί ακόμη. ‘Έχουμε βέβαια, ένα μικρό πλεονέκτημα με το 1-0 του πρώτου αγώνα, αλλά αυτό δεν μας εφησυχάζει λεπτό. Η Αούστρια είναι μια πολύ καλή ομάδα, με τη δική της αισιοδοξία και παίζει στην έδρα της. Για εμάς είναι σαν να μην έγινε το πρώτο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα γκολ, ώστε να προκριθούμε. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν υπάρχει ηρεμία ούτε λεπτό, όπως είδατε ότι έγινε και στο Τσάμπιονς λιγκ. Με προσοχή, λοιπόν και αυτοσυγκέντρωση θα πάμε για τον στόχο μας που είναι η πρόκριση». Ο Κούπερ παραδέχθηκε επίσης ότι: «Πολύ πιθανόν είναι να υπάρξουν αλλαγές», αλλά δεν είπε ονόματα και θέσεις, ενώ ακόμη συμπλήρωσε για το γήπεδο και τις συνθήκες του αγώνα: «Ακόμη και να μην ήμασταν προετοιμασμένοι, θα έλεγα ότι είμαστε, αφού έχουμε πάντα νικηφόρα νοοτροπία. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, όμως, θα δούμε τη δική μας στρατηγική και το δικό μας παιχνίδι και θα κοιτάξουμε να πετύχουμε».

Για την απόδοση που θα φέρει και την πρόκριση ο Κούπερ είπε πως:
«Ίσως πρέπει να έχουμε καλύτερη απόδοση από αυτή που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει πάντα ο αντίπαλος με τη δική του προσπάθεια, όμως εσύ κοιτάς τα δικά σου ελαττώματα, τα διορθώνεις και πρέπει πάντα να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Αφού αυτοί λένε ότι θα μπουν να επιτεθούν ψηλά, τότε είναι σίγουρο ότι θα παίξουν δυο επιθετικές ομάδες. Έχουν, όμως, τη δυσκολία του 1-0 του πρώτου αγώνα και δεν πιστεύω ότι από το πρώτο 15λεπτο θα παίξουν επιθετικά, δεν νομίζω ότι θα πιέσουν από την αρχή, αλλά θα διαχειριστούν διαφορετικά το παιχνίδι».

Προς Γιουβέντους ο Μπουρδίσο


Ο Ράφα Μπενίτεθ άφησε εκτός της λίστας για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ τον Νίκολας Μπουρδίσο και οι Ιταλοί γράφουν πως επίκειται συμφωνία της Ίντερ με την Γιουβέντους για την παραχώρηση του Αργεντίνου.

Σύμφωνα με το Sky Sport, η απόφαση του Μπενίτεθ να μην δηλώσει τον 29χρονο αμυντικό στην λίστα για το Σούπερ Καπ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης σηματοδοτεί την αρχή του τέλους στην καριέρα του Αργεντίνου στην Ίντερ.

Ο Μπουρδίσο επιθυμούσε να παραμείνει στην Ρόμα, εκεί όπου έπαιζε πέρυσι ως δανεικός, οι δύο ομάδες δεν τα βρήκαν όμως αυτό το καλοκαίρι για την πώληση του παίκτη και έτσι το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει πως είναι πολύ κοντά μία συμφωνία των «νερατζούρι» με την Γιουβέντους.

Η «Μεγάλη Κυρία» επιζητάει την ενίσχυση στην άμυνα και ο Μπουρδίσο φαίνεται πως αποτελεί τον ιδανικό παίκτη για τον Ντελ Νέρι. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στα ονόματα που έχουν γραφτεί για την οπισθοφυλακή της Γιουβέντους βρίσκεται και αυτό του Σωτήρη Κυργιάκου.

Κοντά στη Γουέστ Χαμ ο Ομπίνα



Πολύ κοντά στη Γουέστ Χαμ είναι ο Βίκτορ Ομπίνα, που βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Ο Νιγηριανός επιθετικός ανήκει στην Ιντερ, η οποία έχει συμφωνήσει να τον παραχωρήσει δανεικό, και απομένει να βγάλει χωρίς πρόβλημα τις εξετάσεις για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Ο προπονητής των "Σφυριών", Αβραμ Γκραντ, ήθελε επειγόντως έναν επιθετικό, αφού η ομάδα του έχει εμφανές πρόβλημα στο σκοράρισμα. Προσπάθησε να αποκτήσει τον Φελίπε Καϊσέδο από τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως η περίπτωσή του ήταν πολύ δύσκολη κι έτσι στράφηκε στον Ομπίνα, ο οποίος επιστρέφει στην Αγγλία δύο χρόνια μετά την επαφή του με την Εβερτον.

Τότε, η μεταγραφή του είχε μπλοκάρει στην άδεια εργασίας. Τώρα, όμως, ο 23χρονος επιθετικός έχει καθιερωθεί στην εθνική ομάδα της χώρας του, με 34 συμμετοχές και 11 γκολ, ενώ συμμετείχε και στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Χωρίς Μπαλοτέλι η Σίτι με Τιμισοάρα


Ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο, δεν θα επιτρέψει στον Μάριο Μπαλοτέλι να ενισχύσει τη Μάντσεστερ Σίτι στον αυριανό αγώνα ρεβάνς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με την Τιμισοάρα.

Ο Ιταλός στράικερ, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τους "πολίτες" πέτυχε το νικητήριο γκολ (1-0) εναντίον των Ρουμάνων στο πρώτο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας, "κληρονόμησε" τον τραυματισμό στο διάστημα που αγωνίστηκε.

"Ο Μάριο έχει πρόβλημα στο γόνατό του, όχι τόσο σοβαρό, ωστόσο, δεν θα είναι διαθέσιμος για το ματς με την Τιμισοάρα. Είναι σημαντικό να τον έχουμε κοντά μας στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Σάντερλαντ στις 29 Αυγούστου", τόνισε στην ιστοσελίδα του συλλόγου ο τεχνικός των "σίτιζενς", Ρομπέρτο Μαντσίνι.

«Να επιστρέψω με τον Ζλάταν»!


Ο Αντριάνο Γκαλιάνι επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα για τον Ιμπραΐμοβιτς και τόνισε πως η επιθυμία του είναι να επιστρέψει στο Μιλάνο με τον Σουηδό επιθετικό!«Έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και συνεχίζουμε να συζητούμε. Θα μείνω στην Βαρκελώνη και αύριο για να διαπραγματευτώ. Είχαμε γεύμα και αρχίσαμε να μιλάμε για το θέμα αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά. Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να επιτευχθεί συμφωνία. Δεν έχω μιλήσει με τον Ζλάταν αλλά θέλω να επιστρέψω μαζί του στο Μιλάνο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Μίλαν.

Από τα όσα προκύπτουν σχετικά με την μετακίνηση του Σουηδού, η Μίλαν επιθυμεί τον δανεισμό του την ώρα που οι Καταλανοί συζητούν μόνο την πώληση του με ένα ποσό που ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ.

"Θα ληφθούν μέτρα που θα πονέσουν τις ομάδες"


Την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να καταπολεμήσει τη βία στα γήπεδα επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΡΑ ΣΠΟΡ", με αφορμή τους βανδαλισμούς στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ο Γιώργος Νικητιάδης επισήμανε ότι η ατιμωρησία δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή, ενώ παράλληλα αναγνώρισε τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας.

«Εάν η Πολιτεία εφαρμόσει τη νομοθεσία, θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν τα περισσότερα γήπεδα. Αυτό γίνεται, επειδή η ίδια η Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια έχει επιτρέψει σε ένα σύστημα να λειτουργεί κατ΄ αυτό τον τρόπο. Δεν μπορούμε να πάρουμε απότομα μέτρα από τη μία στιγμή στην άλλη. Γνωρίζουμε πως η ατιμωρησία είναι πρόβλημα και εμείς δεν πρόκειται να την ανεχθούμε» τόνισε ο κ. Νικητιάδης και συνέχισε: «Είχαμε σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέμα την καταπολέμηση της βίας και υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που θα εφαρμοστούν. Θα εφαρμόσουμε τις ρήτρες βίας που θα "πονέσουν" τις ομάδες, όταν θα χάσουν τα χρήματα από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ. Θα υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες για όσους δεν είναι νομότυποι. Επίσης, η Πολιτεία θα έχει την δυνατότητα να αξιώσει αποζημιώσεις για φθορές σε στάδια και αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν θα σταθούμε μόνο στην αποπληρωμή ενός σπασμένου καθίσματος ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα εκείνου που θα θέλει να εκτονωθεί, αλλά θα υπάρξουν αξιώσεις και για την ηθική βλάβη που θα προκαλεί στο σύλλογο. Σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και με τις διοικήσεις των ΠΑΕ θα καταφέρουμε ισχυρά πλήγματα».

Αναφερόμενος στα διαφημιστικά συμβόλαια του ΟΠΑΠ με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο υφυπουργός Πολιτισμού είπε: «Τα διαφημιστικά συμβόλαια ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να τα δώσει. Δείτε όμως τις ρήτρες βίας που περιέχονται σε αυτά τα συμβόλαια. Ρήτρες που προβλέπονται για τα χρήματα που θα λάβει από την Πολιτεία κάθε αθλητικός φορέας και για τα συμβόλαια που θα αφορούν διαφήμιση στην φανέλα, για παράδειγμα. Οι ρήτρες βίας θα είναι αυστηρότατες».

Για τη στάση της αστυνομίας κατά την κατάληψη του γηπέδου της Νέας Σμύρνης από οπαδούς του Πανιωνίου επισήμανε: «Οι αστυνομικές δυνάμεις ειδοποιήθηκαν και πήγαν στο γήπεδο. Αυτοί οι "λεβέντες" εξαφανίστηκαν, μόλις πλησίασε η αστυνομία. Θέλουμε να γίνει κατανοητό πως η βασική ευθύνη επιβαρύνει τις διοικήσεις των ομάδων. Η αστυνομία έχει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί. Οι διοικήσεις των ομάδων, όμως, έχουν την βασική αρμοδιότητα για τον έλεγχο των συνδέσμων».

Αναφέρθηκε ακόμη στις επαφές που έγιναν για τη διεξαγωγή του αγώνα της ΑΕΚ με την Νταντί Γιουνάιτεντ: «Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα, ήμουν σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης. Επικοινωνήσαμε με τους προέδρους των ομάδων που ελέγχουν τα διαθέσιμα γήπεδα για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Προσπάθησα να συμπαρασταθώ στην ΑΕΚ, μπροστά στον κίνδυνο να μηδενιστεί».

Oi διαιτητές καi οι βοηθοί των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής:


Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου θα διευθύνει τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα για τη σεζόν 2010-11, ανάμεσα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και την Ξάνθη στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Ο Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαϊας) ορίστηκε στο ματς του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών) σε αυτό του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα και ο Μιχάλης Τσινάρης (Αθηνών) στην αναμέτρηση της Κέρκυρας με την ΑΕΚ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Αναλυτικά, οι διαιτητές και οι βοηθοί των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής:

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΡΗΣ (29/8, Δημ. Στάδιο Καβάλας)

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Α' Βοηθός: Γρηγόρης Πάνου (Αιτ/νίας)
Β' Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας)
4ος Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Παρατηρητής: Γιώργος Μπίκας (Χαλκιδικής)

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (28/8, Αλκαζάρ)
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Α' Βοηθός: Χρήστος Ακριβός (Αθηνών)
Β' Βοηθός: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)
4ος Διαιτητής: Αποστόλης Αμπαρκιόλης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Ναούμ Μιντιούρης (Σερρών)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ (27/8, Γηπ. "Απόστολος Νικολαϊδης")
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Α' Βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Β' Βοηθός: Πέτρος Τρύφων (Δράμας)
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Παρατηρητής: Γιώργος Δούρος (Κορίνθου)

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (28/8, Καυτανζόγλειο Στάδιο)
Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Α' Βοηθός: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαϊας)
Β' Βοηθός: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορίνθου)
4ος Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Παρατηρητής: Θανάσης Βέλλιος (Ξάνθης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (28/8, Γηπ. Νέας Σμύρνης)
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Α' Βοηθός: Δημήτρης Μπιτσίδης (Θράκης)
Β' Βοηθός: Νίκος Φαντόπουλος (Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλληνίας & Ιθάκης)

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΕΚ (29/8, Παμπελοποννησιακό Στάδιο)
Διαιτητής: Μιχάλης Τσινάρης (Αθηνών)
Α' Βοηθός: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας)
Β' Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
4ος Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Παρατηρητής: Δημήτρης Καλύβας (Βοιωτίας)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (29/8, Παγκρήτιο Στάδιο)
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Α' Βοηθός: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου)
Β' Βοηθός: Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Παρατηρητής: Γιάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά)

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (29/8, Γηπ. Τούμπας)
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Α' Βοηθός: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών)
Β' Βοηθός: Γιάννης Τουμπακάρης (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Μανώλης Γιανναδάκης (Λασιθίου)

Χωρίς Τζέραρντ και Τόρες η Λίβερπουλ


Χωρίς τα μεγάλα "αστέρια" της, τους Στίβεν Τζέραρντ και Φερνάντο Τόρες, θα παραταχθεί η Λίβερπουλ στον αγώνα ρεβάνς με την Τραμπζονσπόρ στην Τραπεζούντα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπως δήλωσε σήμερα ο τεχνικός των "κόκκινων", Ρόι Χόντγκσσον.

Ο Αγγλος μέσος και αρχηγός της ομάδας έχει πρόβλημα στη μέση, ενώ ο προπονητής των "ρεντς" αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι τον Ισπανό στράικερ, μετά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε. Πάντως, αμφότεροι αναμενεται να είναι έτοιμοι για τον αγώνα της Κυριακής με τη Γουέστ Μπρομ.

Εκτός από τους Τζέραρντ και Τόρες, ο Χότζσον δεν μπορεί να υπολογίζει ακόμη στους Ντάνιελ Αγκερ (διάσειση) και Μάξι Ροντρίγκες (γαστρεντερίτιδα). Η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στο "Ανφιλντ".

Νταξμπάχερ: "Δύσκολο σκορ το 1-0"


Ο τεχνικός της Αούστρια Βιέννης μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου για τον αγώνα του Europa League με τον Αρη, προανήγγειλε ότι δεν υπολογίζει τους Χλίνκα, Γιουνούζοβιτς και Γιουν και τόνισε ότι η ομάδα του δεν θα έχει παθητικό ρόλο στο ματς. "Δύσκολο σκορ το 1-0", υποστήριξε...

"Είναι ένα δύσκολο σκορ το 1-0, επειδή αν ο Αρης πετύχει ένα γκολ - εμείς πρέπει να πετύχουμε τρία. Αυτό κάνει πολύ δύσκολο το έργο μας. Ο Αρης είναι μια ελληνική ομάδα, η οποία όμως δεν έχει ελληνικά χαρακτηριστικά. Έχει αρκετούς ξένους παίκτες και αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο", δήλωσε και πρόσθεσε:

"Από την πλευρά μας, εμείς πρέπει να παίξουμε πολύ καλά και να πιάσουμε το 100% δυνατοτήτων μας για να τα καταφέρουμε. Εκείνο που θέλω είναι η ομάδα μου να παίξει με πολλή ενέργεια από το πρώτο λεπτό. Δεν πρέπει να είμαστε παθητικοί και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα γκολ, αφού αν σημειώσουμε ένα τέρμα και δεν σκοράρει ο Αρης μπορούμε να πάμε το ματς στην παράταση. Δεν έχουμε κάνει ειδική προετοιμασία για τα πέναλτι".

Υπέγραψε ο Μοϊσές Ουρτάδο για τρία χρόνια


Παίκτης του Ολυμπιακού και με τη βούλα είναι ο Μοϊσές Ουρτάδο. Ο Ισπανός μέσος υπέγραψε την Τετάρτη το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας του με τους "ερυθρολεύκους", το οποίο θα του αποφέρει ετησίως περίπου 850.000 ευρώ.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί προσωπική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η τελευταία μεταγραφή των Πειραιωτών.

Η ανακοίνωση.
"Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Μοϊσές Ουρτάδο Πέρεθ από την Εσπανιόλ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας".

Έτοιμοι για να τα δώσουν όλα

Έτοιμοι για να τα δώσουν όλα

Ιδανικά ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία της ομάδας για το κρίσιμο ευρωπαϊκό τεστ της Πέμπτης. Σε αντίθεση με όλες σχεδόν τις προηγούμενες μέρες όπου οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπιζαν είτε κάποια μικροπροβλήματα είτε κάποιες απουσίες, η χτεσινή ήταν μια μέρα χαράς και μια μέρα με λευκό απουσιολόγιο και καθαρό ιατρικό δελτίο. Έτσι, και με δεδομένο ότι ολόκληρο το οπλοστάσιο είναι διαθέσιμο ο Έκτορ Κούπερ μπορεί να διαλέξει και θα διαλέξει τους καλύτερους και τους πιο φορμαρισμένους. Σύμφωνα πάντως με τα τελευταία πλάνα και τις δοκιμές που έγιναν από τον Αργεντίνο ,στο «Φράνζ Χορ» ,θα δούμε έναν Άρη πιο ανανεωμένο, πιο φρέσκο, πιο σφιχτό στην άμυνα αλλά και ένα Άρη που θα παίξει όχι για να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα αλλά για να σημειώσει γκολ και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δοκιμές και αλλαγές

Όπως και στις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας έτσι και στις δύο τελευταίες ο ξένος τεχνικός αναλώθηκε σε πολλές παρατηρήσεις γύρω από τα παιχνίδι του Άρη και τον τρόπο που πρέπει να παραταχθεί κόντρα στην Αούστρια. Αφού παρακολούθησε μαζί με τους ποδοσφαιριστές βίντεο από παιχνίδια της Αυστριακής ομάδας επιχείρησε δύο με τρεις τουλάχιστον αλλαγές σε πρόσωπα και σε θέσεις μετατρέποντας τη διάταξη από αμυντικογενή σε επιθετική και το αντίθετο. Σε τακτά χρονιά διαστήματα διέκοπτε το οικογενειακό διπλό και έκανε συστάσεις στους περισσότερους για να τρέχουν περισσότερο, να καλύπτουν χώρους και να τηρούν πιο κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μείνουν στο αποτέλεσμα του Κλ. Βικελίδης αλλά να παίξουν από την αρχή δυνατά σαν να ξεκινούν από το 0-0. Τα συμπεράσματα που βγήκαν από τα δοκιμαστικά ήταν ότι εκεί που πρόκειται να γίνει από μία αλλαγή είναι στην άμυνα και στο κέντρο ενώ στην επίθεση λογικά θα παραμείνει το ίδιο δίδυμο.
Αναλυτικά, για τη θέση του τερματοφύλακα δεν προβλέπεται καμία αλλαγή. Από το φορμαρισμένο Σηφάκη άλλωστε ξεκινάει και φέτος η εντεκάδα του Άρη. Στα μετόπισθεν και στα πλάγια θα αγωνιστούν ο Νέτο από δεξιά και ο Μισέλ από αριστερά . Σέντερ μπακ θα παίξει ο αποθεραπευθείς Γκιάρο και ο Λαζαρίδης, αφού αυτό δοκίμασε και σε αυτό φαίνεται να καταλήγει ο Κούπερ. Και ο λόγος είναι διπλός. Από τη μια , η προηγούμενη σχετικά μέτρια απόδοση του Οριόλ στο πρώτο ματς και από την άλλη τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει ο Έλληνας αμυντικός τα οποία ταιριάζουν περισσότερο στον ψηλόσωμο Λίντς, που αποτελεί την πρώτη πηγή κινδύνου για την «κιτρινόμαυρη» εστία.
Στη μεσαία γραμμή, προβάδισμα για τις δύο ανασταλτικές θέσεις έχουν ο Ναφτί, που έχει έναν πρόσθετο λόγο να τα δώσει όλα (βλέπε Φατί) και ο Τόχα. Αριστερά, θα επανέλθει στη θέση του ο Κάλβο(αντικαθιστώντας τον Τσεσνάουσκις), ενώ δεξιά , ακλόνητος, θα παίξει ο Χαβίτο. Μία άλλη αλλαγή που «παίζει» ,έστω λίγο λιγότερο, είναι η χρησιμοποίηση του Πρίττα, στο χώρο του άξονα , στη θέση του Τυνήσιου, για να δέσει επιπλέον η άμυνα και να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στον τρόπο που θα κρατήσει η ομάδα πίσω
Όσον αφορά τους δύο επιθετικούς τα γράψαμε και παραπάνω. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει το δίδυμο Κόκε, Τσέζαρεκ, έστω κι΄ αν ο Ρουϊζ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο , ειδικά μετά το πολύτιμο γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του.

«Θωρακίζει» το κέντρο ο Ουζουνίδης


Φορτσάρει» για τη μεγάλη πρεμιέρα. Ο Ηρακλής ετοιμάζεται για την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό, με πολύ διάθεση και όρεξη, με αποφασιστικότητα και πάθος για να είναι πανέτοιμη η ομάδα και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα καταλαβαίνουν απόλυτα τι θα σημαίνει μια νίκη στην πρεμιέρα. Αναπτέρωση ηθικού, συσπείρωση του κόσμου και ακόμη μεγαλύτερη όρεξη για τη συνέχεια.
Χθες το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο προπονήσεις στη Μίκρα. Στην πρωινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή χωρίστηκαν σε δύο γκρούπ (όπως είχε προαναγγελθεί) πραγματοποιώντας ασκήσεις που περιελάμβαναν μπάλα, αλλά και ασκήσεις στη φυσική κατάσταση. Οι «κυανόλευκοι» πραγματοποίησαν «ανοίγματα» και σπριντ, ενώ παράλληλα δούλεψαν και στην κυκλοφορία.

Άπαντες παρόντες

Το θετικό για τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι πως έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του, εκτός από τον Γίρι Κρέιτσι. Ο Τσέχος αμυντικός συνεχίζει τη φυσιοθεραπεία του και είναι δεδομένο πως δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό το Σάββατο. Θα είναι απών, όπως επίσης απών θα είναι και ο τιμωρημένος Βικτοράς Γιάκομπ.
Ο 42χρονος τεχνικός του Ηρακλή, έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει στην πλειοψηφία των παικτών του, κάτι που του δίνει την ευκαιρία μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις να κατασταλάξει στην καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Άλλωστε όπως τόνισε ο ίδιος μετά το τέλος του φιλικού αγώνα στην Κατερίνη με τον Πιερικό, έχει ήδη βρει την ενδεκάδα για την πρεμιέρα, κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Μέσα από τη διαδικασία των προπονήσεων πάντως προβαίνει σε αλλαγές και δοκιμάζει τις σκέψεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Ευέλικτη» μεσαία γραμμή

Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση της ομάδας, υπήρξε πέραν των ασκήσεων και ένα «κομμάτι» που ο Ουζουνίδης και η ομάδα δούλεψαν στην τακτική. Απόλυτα οικογενεικό δίτερμα δεν έγινε, ωστόσο σε κάποιες ασκήσεις από αυτές, εμφανίστηκαν εκ νέου κάποιες διαφορετικές, καινούριες σκέψεις και προθέσεις του Έλληνα τεχνικού. Ο Ουζουνίδης είχε δοκιμάσει κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κυριαζή και Χοσέμι, ωστόσο χθες δοκίμασε τον Κατσαμπή δίπλα στον Ισπανό. Στα άκρα διατήρησε τον Αραμπατζή δεξιά και επέλεξε τον Λίμα αντί του Κανακούδη που δοκιμάστηκε προχθές. Η πιο σημαντική διαφορά έρχεται στο κέντρο. Οι Καρλίνιος και Παπαστεριανός διατηρήθηκαν, με τον «Πίτου» Γκαρσία ωστόσο να παίρνει τη θέση του Μάρα. Με δεδομένο το ότι ο Αργεντινός μπορεί να παίξει έναν διπλό ρόλο και να βοηθήσει ανασταλτικά στο μαρκάρισμα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειξε την πρόθεση να «θωρακίσει» ακόμη περισσότερο τη μεσαία γραμμή. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν δοκιμές και σκέψεις που εφαρμόστηκαν χθες. Επιθετικά στην τριάδα υπάρχουν αρκετές επιλογές, με τους Σίσιτς, Βέλλιο, Κομπαγιάσι και Σολτάνι να είναι οι παίκτες που διεκδικούν τις θέσεις.

Απόγευμα στη Μίκρα

Σήμερα η προετοιμασία του Ηρακλή συνεχίζεται με μια προπόνηση το απόγευμα στις 7:00 στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στη Μίκρα. Οι «κυανόλευκοι» προχωρούν σε θέματα ετοιμότητας, αλλά συνάμα αναμένεται να υπάρξει και πάλι δοκιμή ενός εκ των σχημάτων που έχει στο μυαλό του ο Θρακιώτης τεχνικός του Ηρακλή. Όπως όλα δείχνουν αύριο Πέμπτη, οι ποδοσφαιριστές του Ημίθεου θα προπονηθούν στο κεντρικό γήπεδο του Καυτανζογλείου, προκειμένου να εγκλιματιστούν με τις συνθήκες που θα επικρατούν στον Σαββατιάτικο αγώνα και τον αγωνιστικό χώρο.

Χωρίς Μπάλακ η Λεβερκούζεν στην Ουκρανία


Χωρίς τον Μίκαελ Μπάλακ ταξίδεψε η αποστολή της Λβερκούζεν για την Ουκρανία, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο την Ταβρίγια Σιμφερόπολ, στον αγώνα ρεβάνς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο αρχηγός της Μπάγερ αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ για την πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος, η οποία ήταν το πρώτο "γεμάτο" παιχνίδι του μετά τον τραυματισμό που υπέστη τον Μάιο στην ποδοκνημική, με αποτέλεσμα να χάσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και ο Γιούπ Χάινκες έκρινε προτιμότερο να τον αφήσει να ξεκουραστεί.

Δεδομένου ότι οι "ασπιρίνες" νίκησαν 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, εκτός από τον Μπάλακ, ο προπονητής της Λεβερκούζεν θα ξεκουράσει ακόμη τους Σάμι Χίπια και Στέφαν Κίσλινγκ, οι οποίοι, μαζί με τον διεθνή μέσο, θα προπονούνται με την ομάδα αναπληρωματικών ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την Γκλάντμπαχ.

Πάει «Καραϊσκάκη»!


Η ΟΥΕΦΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ «ΟΚ» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΑΝΤΙ!-Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έκρινε ακατάλληλο -για λόγους ασφαλείας- το γήπεδο της Νέας Σμύρνης και έτσι όλα δείχνουν ότι ο αγώνας ρεβάνς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στους Σκωτσέζους θα γίνει στο «Καραϊσκάκη»! Στην περίπτωση αυτή η αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς οπαδούς της ΑΕΚ και στις εξέδρες θα βρεθούν μόνο οι φίλοι της Νταντί υπό τον φόβο επεισοδίων.Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ αναμένεται να δηλώσει το «Καραϊσκάκη» έως τις 16:00 το μεσημέρι, όπου και λήγει η τελευταία διορία από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Όπως είναι λογικό η ΟΥΕΦΑ θα εγκρίνει το φαληρικό γήπεδο και -μετά τα όσα προηγήθηκαν- η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κανονικά αύριο (21:00).

Κοντά στην ΑΕΚ ο Ντικούδης


Κοντά στην επιστροφή του στην ΑΕΚ με την οποία έκανε τα πρώτα του λαμπρά βήματα, βρίσκεται ο Δήμος Ντικούδης. Ο διεθνής φόργουορντ συναντήθηκε την Τρίτη με τον Μηνά Γκέκο και ιθύνοντες της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ και φαίνεται πως οι δύο πλευρές τα βρήκαν, παρά τη "σφήνα" του Αμαρουσίου.

Η "Ένωση" πρότεινε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 50.000 ευρώ, ενώ το Μαρούσι 20.000 ευρώ περισσότερα. Ωστόσο ο Ντικούδης, που στο παρελθόν έχει φορέσει και τις φανέλες των Αρη, Πανιωνίου και Παναθηναϊκού, επιθυμεί να επιστρέψει στην παλιά του ομάδα.

Γουέσλεϊ Σνάιντερ-«Μια ζωή στην Ίντερ»


Με την φανέλα της Ίντερ θέλει να κλείσει την καριέρα του ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Ο Ολλανδός μέσος των «νερατζούρι» με δηλώσεις του στο κανάλι της ομάδας του εξέφρασε την ικανοποίηση του που ανήκει στην Ίντερ. «Δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα κέρδιζα τόσους τίτλους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά αποδείχθηκε ότι είμαι σε μια μεγάλη ομάδα. Έφτασα στην Ιταλία Πέμπτη και το Σάββατο ήμουν ήδη στο γήπεδο, στη νίκη επί της Μίλαν με 4-0», τόνισε ο Σνάιντερ.

«Είμαι χαρούμενος και απολαμβάνω τις επιτυχίες με τους συμπαίκτες μου. Έχουμε κερδίσει τα πάντα, οπότε γιατί να σκέφτομαι να αφήσω αυτόν τον σύλλογο;», πρόσθεσε ο διεθνής Ολλανδός άσος.

ΠΑΟΚ: Το σημερινό πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη

ΠΑΟΚ: Το σημερινό πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη

Ένα 24ωρο απέμεινε για την έναρξη του μεγάλου αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Φενέρμπαχτσε.

Η πρωινή επίσκεψη της ομάδας (προαιρετική θα ήταν για όποιον από τους παίκτες θα ήθελε να πάει) στην ΑγιαΣοφιά ματαιώθηκε. Το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί συγκεκριμένες ώρες στην Πόλη, φόβισε τους ανθρώπους του Δικεφάλου που προτίμησαν να μην ρισκάρουν στο να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Οι παράγοντες της διοίκησης θα βρεθούν μέχρι το μεσημέρι στο ΠΕΡΑ Κλαμπ. Ο ιστορικός σύλλογος της Κωνσταντινούπολης, εδρεύει σε γραφεία που βρίσκονται πολύ κοντά στην πλατεία Τακσίμ και εκεί θα γίνει μία επίσκεψη σε ένα σωματείο που εξακολουθεί να κρατάει την παράδοση.

Στις 16:00 πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο Αϊκούτ Κοτσαμάν. Ο προπονητής της Φενέρ που όσο περνούν οι ημέρες και τα παιχνίδια βρίσκεται σε δύσκολη θέση μια και η ομάδα του δεν φέρει αποτελέσματα. Λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία προπόνηση των Τούρκων εκεί που θα ξεκαθαρίσει αν μπορούν να παίξουν οι Σεμίχ, Βολκάν, Ντια, Μπίλιτσα.

Στις 18:00 και πριν την προπόνηση του ΠΑΟΚ, θα γίνει η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης. Σε αυτή παίρνουν μέρος παράγοντες των δύο ομάδων, οι παρατηρητές της UEFA και αξιωματικοί της αστυνομίας. Εκεί θα οριστικοποιηθούν και όλες οι αποφάσεις για την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Σουκρού Σαράτσογλου, θέμα στο οποίο η Ευρωπαϊκό ομοσπονδία δίνει μεγάλη αξία.

Στις 20:00 πρόκειται να μιλήσει ο Παύλος Δερμιτζάκης στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα. Αυτή η συνέντευξη θα δοθεί στο γήπεδο της Φενέρ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 20:30.

Αύριο το πρωϊ στις 10:00 η ομάδα του Δικεφάλου έχει προγραμματίσει την επίσκεψη στο Πατριαρχείο.

Στους Ρεντ Μπουλς ο Σιλβέστρ


Οι Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης ολοκλήρωσαν και την τρίτη μεγάλη μεταγραφή τους, καθώς ήρθαν σε συμφωνία με τον Μίκαελ Σιλβέστρ. Μετά την απόκτηση των Τιερί Ανρί και Ράφα Μάρκες, η διοίκηση ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας και με τον Γάλλο πρώην αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 33χρονος αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρεν και την περίοδο 1998-99 φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ. Στη συνέχεια μετακόμισε στην πρέμιερ λιγκ και επί έντεκα χρόνια αγωνίστηκε με επιτυχία σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET




γεια σας αδερφια.....

και χθες πηγαμε πολυ καλα κανοντας ενα ακομα ταμειο.συνεχιζουμε ομως χωρις να παιρνουν τα μυαλα μας αερα.σημερα εχω 4 επιλογες και παμε να τις δουμε αναλυτικα.....



ΑΓΙΑΞ-ΔΙΝΑΜ ΚΙΕΒΟΥ=ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ...

το πρωτο ματς εληξε 1-1.που σημαινει για να προκριθει η διναμο πρεπει να βαλει τουλαχιστον 1 και βλεπουμε μετα.θα παιξει ανοικτα και επιθετικα και εχει παικτες κλασεως για να σκοραρει.ο αγιαξ μονο επιθετικο ποδοσφαιρο ξερει να παιζει και αυτο θα κανει και σημερα.η αμυντικη του τετραδα ειναι για τα σκυλια και θα δεχτει πολλες επιθεσεις,στην επιθεση με ελ χαμνταουι και σουαρες ειναι ομως φωτια και θα κανει και αυτος πολες ευκαιριες.μονο αν ειναι και οι δυο πολυ αστοχοι δεν βγαινει το γκολ γκολ....



ΖΙΛΙΝΑ -ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ=1....

η ζιλινα εχει την τυχη στα χερια της και σχεδον εξασφαλισμενη την προκριση.εχει και την ψυχολογια με το μερος της και το γηπεδο θα ειναι τιγκα!εχει παρα πολυ καλη ομαδα και επιθεση φωτια με τον μαυρο ειδικα μπροστα να κανει παπαδες το σεσευ!ειναι ευκαιρια της να κανει αλλη μια νικη και να δυαλυσει την αντιπαλο και γειτονισα σπαρτα.η ομαδα της πραγας ειναι για τα θηρια.εχει και εκτος 4 βασικους.ενα στοπερ ,δυο μεσους και τον σεντερ φορ λατσνι.το κλιμα στην ομαδα ειναι πολυ κακο και υπαρχει πολυ γκρινια.δειχνει να μην το πιστευει κανεις.σε αυτες τις περιπτωσεις πονταρουμε στην ομαδα που αποπνεει υγεια και ενθουσιασμο και εχει μεγαλο κινητρο καθως για πρωτη φορα μπαινει σε ομιλους.ασσος ζιλινα λοιπον.......



ΛΙΓΚΑ ΚΙΤΟ-ΕΝΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ=1....

το ματς ειναι πρωτος τελικος για το ρεκοπα σουνταμερικανα και διεξαγετε στο κιτο σε υψομετρο 3600 μ περιπου.πραγμα που σημαινει για τον αντιπαλο που ερχετε απο χαμηλο υψομετρο οτι θα εχει μεγαλη δυσκολια στην προσαρμογη των κλιματολογικων συνθηκων.η ενστουδιαντες εχει σσημερα κασι αρκετα αγωνιστικα προβληματα με απουσιες βασικων παικτων.θα στηριξω το κιτο που και καλη ομαδα εχει και συμαχχο τις ααπουσιες της ενστουδιαντες και το υψομετρο.ειδωμεν.....



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΙΛΑΝ=ΟΒΕΡ...

το παιχνιδι ειναι φιλικος αγωνας.που σημαινει χαλαρο μαρκαρισμα απο τις δυο ομαδες και επιθετικο ποδοσφαιρο για χαρα και θεαμα.ανικτα και πολυ επιθετικα θα παιξουν και οι δυο,μονο αν ειναι τραγικα αστοχοι δεν βγαινει το οβερ γιατι φασεις θα γινουν παρα πολλες.οβερ λοιπον.....



Υ.Γ. 1 ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΤΣΟΥ-ΛΟΥ ΖΙΛΙΝΑ =1 ΚΑΙ ΑΓΙΑΞ=ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΣΕ ΑΠΟΔ 2,30 ΚΑΙ 1,61 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 40 ΜΟΝΑΔ



ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΚΙΤΟ=1 ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ =ΟΒΕΡ ΣΕ ΑΠΟΔ 1,75 ΚΑΙ 1,50 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ.



Υ.Γ.2 ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΘΕΣ ΠΗΓΑΜΕ 1651,2 ΜΟΝΑΔ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 90 ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1561,2 ΜΟΝΑΔ



χαιρετω μαγκες!.....saloute....

Πήρε Ντιαμάντι η Μπρέσια


Την επιθετική της γραμμή ενίσχυσε η Μπρέσια με την απόκτηση του Αλεσάντρο Ντιαμάντι από τη Γουέστ Χαμ. Η νεοφώτιστη στη Serie A ομάδα κατέβαλε 2.2 εκατ. ευρώ στα "σφυριά" για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του 27χρονου επιθετικού, ο οποίος μεταγράφηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο σύλλογο του Λονδίνου, προερχόμενος από τη Λιβόρνο, και αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια με τη Γουέστ Χαμ, επιτυγχάνοντας οκτώ τέρματα.

Κερμανίδης: «Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ»



Ο Παναγιώτης Κερμανίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με τον ΠΑΟΚ. Ο βετεράνος άσος του Δικεφάλου τόνισε μεταξύ των άλλων: «Υπάρχει αισιοδοξία από πλευράς προπονητή και αυτό είναι ευχάριστο. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πλεονέκτημα από το πρώτο παιχνίδι. Το πρόβλημα θα το έχουν οι Τούρκοι. Θα εξαρτηθεί από τον ΠΑΟΚ η πρόκριση. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προκριθεί. Έχασε την ευκαιρία με τον Άγιαξ, αλλά τώρα μπορεί να περάσει. Η Φενέρ από ότι έδειξε είναι ασταθής ομάδα, κάνει μεγάλες γκέλες. Όπως έχασε το πρωτάθλημα πέρυσι. Αν μπορέσει να αιφνιδιάσει ο ΠΑΟΚ και κάνει γκολ θα είναι καλά τα πράγματα, αλλιώς θα δεχθεί πίεση και δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες και να κοιτάξουν να μην κάνουν λάθη. Ο ΠΑΟΚ την έχει ανάγκη την πρόκριση, αφού αυτή θα δώσει λύσεις και στα οικονομικά. Για αυτό οι παίκτες θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Θέλει προσοχή ο Νιάνγκ, είναι ένας καλός παίκτης. Ο Φωτάκης θα δώσει ταχύτητα, έχει και καλά σουτ, ενώ ο Σορλέν έχει την εμπειρία να αντεπεξέλθει. Πολύ σπουδαίο ρόλο θα παίξουν οι Βιερίνια και Σαλπιγγίδης που είναι γρήγοροι και μπορούν να κάνουν ζημιές».

Φωτο Ημερας

Ερχεται καύσωνας το Σαββατοκύριακο!

Ειπε...................


"Το γεγονός ότι με στήριξε και ο Παναθηναϊκός, κάτι λέει..."

Bαγγέλης Μαρινάκης

(...ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας)

Ψιθυροι..........

  • Κατά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη, υπάλληλοι του αεροδρομίου που υποστηρίζουν την Μπεσίκτας... εμψύχωναν τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη, λέγοντας: "Βάλτε τους 3 γκολ"!
  • Επαθε πλάκα ο Νέμεθ με τις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού. Βέβαια, άλλο Ρέντη και άλλο Θρακομακεδόνες
  • Διχασμένος εμφανίστηκε ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο φιλικό με την Τζένοα στο ΟΑΚΑ. Οταν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας αποδοκίμασαν και σήκωσαν πανό κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αντέδρασαν δείχνοντας την στήριξή τους στην παρούσα διοίκηση.
  • Το πρωί του Σαββάτου (21/8) αναχώρησαν με την ίδια πτήση για την πατρίδα τους οι Γκάμπριελ και Ντιόγκο, που θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν δανεικοί από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σε Γκρέμιο και Φλαμένγκο, αντίστοιχα. Οι δύο βραζιλιάνοι τα έλεγαν για αρκετή ώρα, άλλωστε το ταξίδι ήταν μεγάλο, με την απώλεια της... νυχτερινής Αθήνας να είναι το μείζον θέμα της κουβέντας τους!

Κατάληψη στη Βιέννη!


ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΝΕΤΟ: «ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ ΣΚΟΡ». ΜΕ ΚΑΛΒΟ-ΓΚΙΑΡΟ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΠΕΡ.-Ο Άρης αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Βιέννη, όπου θα υπερασπιστεί αύριο στη ρεβάνς με την Αούστρια το «χρυσό» 1-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Ντάρσι Νέτο παραχώρησε δηλώσεις για τον αγώνα κι αφού χαρακτήρισε «εύθραυστο» το σκορ της πρώτης αναμέτρησης τόνισε ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα παίξουν το παιχνίδι τους.

«Ο Άρης δεν θα έχει παθητικό ρόλο. Από το ξεκίνημα θα πιέσουμε, θα κάνουμε το παιχνίδι μας κα θα επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Το 1-0 είναι εύθραυστο σκορ, ωστόσο εμείς θα παίξουμε για την πρόκριση», επεσήμανε ο 29χρονος παίκτης.

«Είμαστε έτοιμοι»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ, Δημήτρης Σαρρής, ανέφερε: «Ελπίζουμε όλα πάνε καλά. Η ομάδα είναι έτοιμη. Υπάρχει εμπιστοσύνη σε παίκτες και προπονητή. Το 1-0 είναι εύθραυστο και πολύ πονηρό σκορ. Ωστόσο μας δίνει ένα προβάδισμα», τόνισε και επιβεβαίωσε για το δυναμικό «παρών» του κόσμου της ομάδας:

«Κάθε γήπεδο είναι σαν το Κλεάνθης Βικελίδης. Σίγουρα θα υπάρχουν 1100 οπαδοί του Άρη από τη Θεσσαλονίκη καθώς και ομογενείς».

Η αποστολή

Στην αποστολή ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ πήρε και τους 21 ποδοσφαιριστές που έχουν δηλωθεί στη λίστα της UEFA. Πιο συγκεκριμένα η αποστολή αποτελείται από τους Σάκη Πρίττα, Θέμη Κουλουχέρη, Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Μεντί Ναφτί, Νίκο Λαζαρίδη, Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστα Καζναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Γρηγόρη Παπαζαχαρία, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα.

Τα πλάνα

Όσον τα πλάνα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να καθίσει ο Σηφάκης. Δεξιά στην άμυνα θα παίξει ο Νέτο, αριστερά ο Μίσελ, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Γκιάρο και πιθανότατα Λαζαρίδη (αντί Οριόλ). Στα χαφ λογικά θα αγωνιστούν οι Ναφτί και Τόχα με τον Κάλβο αριστερά και τον Χαβίτο δεξιά. Στην επίθεση θα παίξουν οι Τσέζαρεκ-Κόκε.

Το πρόγραμμα στη Βιέννη

Η προπόνηση του Αρη επί αυστριακού εδάφους θα πραγματοποιηθεί την ώρα έναρξης του αγώνα, δηλαδή στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας). Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Αρη θα πραγματοποιηθεί λίγη ώρα νωρίτερα, στις 18:15 (τοπική ώρα). Η προπόνηση του Αρη θα είναι ανοικτή για τα ΜΜΕ τα πρώτα 20 λεπτά. Ο προπονητής της αυστριακής ομάδας, Καρλ Νταξμπάχερ, θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 Ελλάδας) στην αίθουσα συνεντεύξεων του «Φραντς Χορ Στάντιον».

Τα ξημερώματα η επιστροφή

Οι Θεσσαλονικείς θα επιστρέψουν στην Ελλάδα αμέσως μετά το ματς, με την άφιξη να υπολογίζεται γύρω στις 4 τα ξημερώματα. Είναι φυσικό, μάλιστα, ότι αν γυρίσουν με την πρόκριση θα τύχουν αποθεωτικής υποδοχής από πολύ κόσμο παρά το προχωρημένο της ώρας. Ένα έξτρα κίνητρο έχει δώσει η διοίκηση του Άρη στους παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αν περάσουν το εμπόδιο της Αούστρια και βρεθούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.Συγκεκριμένα, αν οι 'κίτρινοι' πάρουν την πρόκριση θα μοιραστούν 300 χιλ. ευρώ, όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας.

Κάποιες πηγές από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα μπορεί να λάβει και έξτρα πριμ, πλην του προαναφερθέντος ποσού, ως κίνηση καλής θέλησης από την ΠΑΕ. Όλα αυτά βέβαια αν φύγουν από τη Βιέννη με την πρόκριση στις βαλίτσες τους...

Πιέζει την ΟΥΕΦΑ για αναβολή η Νταντί! «Θα προκληθεί χάος, τα έκαναν μαντάρα!»


Την ώρα που η ΑΕΚ τρέχει και δε φτάνει για να έχει έτοιμο το γήπεδο της Νέας Σμύρνης ενόψει του σημερινού έλεγχου από την ΟΥΕΦΑ για τον αυριανό αγώνα με την Νταντί, οι Σκωτσέζοι ιθύνοντες εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στην OYEΦΑ ακόμα και για αναβολή του αγώνα.Αυτό υποστηρίζουν τα μέσα στη Σκωτία την ώρα που ο πρόεδρος της Νταντί Γιουνάιτεντ, Στίβεν Τόμπσον, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την καταλληλότητα του γηπέδου, αλλά και την ασφάλεια των εκδρομέων οπαδών της ομάδας του.

«Τα έχουν κάνει μαντάρα!»

Αρχικά ο παράγοντας της Νταντί, τόνισε: «Τα έχουν κάνει μαντάρα! Θα πρέπει να πάω στο γήπεδο και να δω μόνος μου πώς έχει η κατάσταση. Θα είναι εκεί και ο παρατηρητής της UEFA, ο οποίος έχει τη δύναμη ακόμη και να αναβάλει τον αγώνα αν έχει αμφιβολίες για την ασφάλεια. Ανησυχώ για τους εκδρομείς οπαδούς μας και αν συμβεί οτιδήποτε στην Αθήνα η UEFA θα έχει την ευθύνη. Θα προκληθεί χάος», ενώ πρόσθεσε:

«Από ό,τι έχουμε καταφέρει να μάθουμε για το γήπεδο της Νέας Σμύρνης, έχει κακοτεχνίες στο πάνω μέρος της κερκίδας και δεν μπορεί να ανοίξει για το κοινό. Υπάρχει επίσης θέμα με τις εισόδους και τις εξόδους του γηπέδου, που δεν είναι αρκετές. Κι επίσης θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για να χωριστούν οι γηπεδούχοι φίλαθλοι από τους φιλοξενούμενους».

«Χτύπησαν τον Μπάγεβιτς»

Στη συνέχεια εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλεια των οπαδών της Νταντί που τα ταξιδέψουν στην Ελλάδα: «Οι Έλληνες οπαδοί είναι ευέξαπτοι και πρόσφατα αυτοί της ΑΕΚ χτύπησαν τον προπονητή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ξέρω πως η αστυνομία της πόλης μας έχει εκφράσει την ανησυχία της για την ασφάλεια των οπαδών μας που θα βρεθούν στην Αθήνα.

Όμως η UEFA έχει κρίνει το γήπεδο κατάλληλο και συνεπώς εναπόκειται στην ΑΕΚ να εγγυηθεί την ασφάλεια του κόσμου. Σύμφωνα με την UEFA, οι φιλοξενούμενοι οπαδοί πρέπει να βρίσκονται σε έναν απομονωμένο χώρο. Δεν μπορούμε να μην ταξιδέψουμε, αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μπω στο γήπεδο με τον παρατηρητή της UEFA και να διασφαλίσω ότι η ακεραιότητα της διοργάνωσης θα διαφυλαχθεί. Και θα το κάνω. Δεν μπορώ όμως να πω ότι ανυπομονώ για τον αγώνα».

«Ασφάλεια των οπαδών»

Από τη μεριά του, ο υπεύθυνος ασφαλείας της σκωτσέζικης ομοσπονδίας, Ντέρεκ Κέρκγουντ, που θα συνοδεύσει την αποστολή της Νταντί Γιουνάιτεντ στην Αθήνα, τόνισε: «Δικό μου μέλημα είναι να ελέγξω ό,τι αφορά την παρουσία των οπαδών της Νταντί Γιουνάιτεντ στο γήπεδο. Πρέπει να σιγουρευτώ ότι θα υπάρξει ασφαλής πρόσβαση στο γήπεδο, απομόνωση των οπαδών από αυτούς της ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο και ομαλή αποχώρηση από αυτό», τόνισε.

Παίρνει Καπντεβίλα η «Γιούβε»

Πολύ κοντά στη μετακίνησή του στη Γιουβέντους είναι ο 32χρονος Ισπανός Ζοάν Καπτεβίλα, όπως αποκαλύπτει η Ισπανική “As”, οποίος την τελευταία τριετία αγωνιζόταν στη Βιγιαρεάλ.

Ο Καπντεβίλα που ήταν μέλος της Ισπανικής ομάδας που κατέκτησε το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, μεταγράφηκε το 2007 στα «Κίτρινα Υποβρύχια» από τη Λα Κορούνια και πλέον είναι έτοιμος να βάλει τέλος στην 12χρονη καριέρα του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με την επικείμενη μετακίνησή του στο Τορίνο για χάρη της Γιουβέντους.

Η “As” αναφέρει πως η Βιγιαρεάλ δεν έχει πρόβλημα να αφήσει τον διεθνή αμυντικό να φύγει αν φυσικά ικανοποιηθεί οικονομικά με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Εξάλλου η Βιγιαρεάλ έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του, στο πρόσωπο του Ρομπέρτο Κανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν.

Eκπληξη με Μάρσαλ από τον ΠΑΟΚ


Με τον Ρόουλ Μάρσαλ έκλεισε την τριάδα των ξένων του για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την ΚΑΕ.Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία της διοίκησης του "Δικεφάλου", καθώς ο 27χρονος φόργουορντ συμμετέχει τόσο στο επιθετικό (αξιόπιστος σκόρερ) όσο και στο αμυντικό κομμάτι (καλός ριμπάουντερ). Βέβαια ο Σούλης Μαρκόπουλος καλείται να τιθασεύσει τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στα αποδυτήρια. Σίγουρα η παρουσία του ξαδέρφου του Ντεσόν Σιμς στον ΠΑΟΚ θα λειτουργήσει θετικά για την καλύτερη δυνατή προσαρμογή του.

Ο Μάρσαλ έχει παίξει μπάσκετ τόσο στο ΝΒΑ (Μάβερικς, Πέισερς) όσο και στην Ευρώπη. Η καλύτερη σεζόν του ήταν στη σέρβικη Χέμορφαμ, ενώ ακολούθως αγωνίστηκε σε Τσιμπόνα και Βιλερμπάν.

Οι ημερομηνίες των κληρώσεων της Δ' Εθνικής


Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι ημερομηνίες διεξαγωγής των κληρώσεων των 10 ομίλων της Δ' Εθνικής, με την πρεμιέρα να γίνεται στις 27 Αυγούστου για τον 10ο όμιλο της Κρήτης (18.30) στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει το μεσημέρι (12.00) στο Athens Golf Club στην Γλυφάδα η κλήρωση για τους ομίλους 5, 6, 7, 8 και 9.

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου θα κληρώσει στις 12 το μεσημέρι στο "ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ" της Βέροιας για τους ομίλους 1, 2, 3 και 4.

Η Καβάλα ανακοίνωσε τον Τζαμάλ Αμπντούν


Ο Αλγερινός μέσος Τζαμάλ Αμπντούν ανήκει από την Τρίτη στο δυναμικό της Καβάλας. Ο 24χρονος πρώην παίκτης της Ναντ, που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "αργοναύτες", ήταν μέλος της αποστολής της εθνικής ομάδας της χώρας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Η ανακοίνωση: "Παίκτης του ΑΟΚ για τα επόμενα 3 χρόνια θα είναι ο Αλγερινός Τζαμάλ Αμπντούν. Ο 24χρονος μέσος ήταν στην αποστολή της Εθνικής Αλγερίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα έπαιξε στο ματς με την Αγγλία για 16' ως αλλαγή. Αγωνιζόταν στη Ναντ και σήμερα αναμένεται στην Καβάλα".

«Είμαι ευτυχισμένος»


Η μεταγραφή του Γκέρεμι στην ΑΕΛ, αποτελεί ένα γεγονός το οποίο ικανοποιεί τον άσο των «βυσσινί». Υπόσχεση για να φτάσει γρήγορα σε καλό επίπεδο...
«Νιώθω πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ» είπε αρχικά ο Καμερουνέζος και πρόσθεσε:
«Είμαι από τους ανθρώπους που προσέχουν τον εαυτό τους, δεν θέλω να τον πιέσω πολύ, αλλά μετά την υποδοχή που μου επιφυλάχθηκε από τους φιλάθλους και την εμψύχωση θα κάνω ότι μπορώ για να είμαι έτοιμος το συντομότερο. Δεν ξέρω αν θα είμαι στην κατάλληλη θέση για το ματς με τον Ατρόμητο αλλά θα είμαι εκεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Τσακίρης: Ξευτιλιζόμαστε...


O πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό NοvaΣΠΟΡ FM 94,6 καταδίκασε τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, τάχθηκε όμως και κατά της απόφασης του Ερασιτέχνη να δώσει το γήπεδο στην ΑΕΚ για το παιχνίδι με τη Νταντί.

"Εγώ είμαι φανατικά ενάντια στο να δώσουμε το γήπεδο. Ο κ. Κιντής έριξε επανειλημμένα χυλόπιτα στον κ. Αδαμίδη. Με πήρε, για κάποιο λόγο και ο κ. Μπιτσαξής και ο κ. Μελισσανίδης και άλλοι, αλλά σε όλους είπα όχι. Είναι εξευτελιστικό για τον Πανιώνιο, με τις σχέσεις που έχει το τελευταίο διάστημα με την ΑΕΚ και το πώς μας αντιμετωπίζει στον Τύπο τουλάχιστον, να παραχωρήσουμε το γήπεδο.

Ξεφτιλιζόμαστε ως Πανιώνιος, αυτή είναι η θέση μου. Σέβομαι τον Ερασιτέχνη και τις αποφάσεις του. Προφανώς έχει ανάγκη τα 30.000 ευρώ που θα πάρει από την ΑΕΚ. Ο Ερασιτέχνης έχει το πολύ 300 μέλη. Αυτοί που είναι μέσα στο γήπεδο και τα σπάνε να ρωτήσουμε αν βοηθούν.

Να σεβαστούν όσοι διαμαρτύρονται ότι υπάρχουν άτομα που ασχολούνται με τα προβλήματα του Ερασιτέχνη, ενώ αυτοί είναι στον καναπέ και ασχολούνται με το ποιο αριστερό μπακ θα πάρουμε. Βανδαλισμούς στην περιουσία του Πανιωνίου δεν τους δέχομαι. Αυτό είναι αλητεία Αλητεία χειρίστου είδους οι βανδαλισμοί κατά της περιουσίας του Πανιωνίου. Εγώ είμαι πρώτα Πανιώνιος και μετά τσάτσος στο ποδοσφαίρου. Περνάμε μια τραγική μέρα σήμερα.

Μας απασχολεί πώς θα σώσουμε το γήπεδό μας που διαλύεται από τους δικούς μας φιλάθλους. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, καληνύχτα. Oσοι το έκαναν αυτό είναι θρασύδειλοι και αλήτες. Δεν είναι σωστός τρόπος αντίδρασης αυτός. Αυτό που έγινε ξεφεύγει από τη λογική. Oσοι συμμετείχαν σε αυτό το συμβάν είναι θρασύδειλοι και αλήτες. Αν ήμουν πρόεδρος στην ομάδα τώρα θα έκλεινα τους συνδέσμους και τη Θύρα 3".

«Σούπερ» Μπράγκα, νίκησε ξανά και απέκλεισε τη Σεβίλλη (4-3). «Κηδεία» στη Γένοβα...


Από πέρυσι έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους και φέτος συνεχίζει απτόητη προς αυτό το σκοπό…Ο λόγος για την Μπράγκα, η οποία απέκλεισε τη Σεβίλλη και είναι αυτή που θα συμμετάσχει, για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα από την Πορτογαλία έπιασε φανταστική απόδοση στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», επικρατώντας με 4-3, έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, η Βασιλεία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Σέριφ, την οποία νίκησε στο Τιρασπόλ με 3-0, ενώ η Χάποελ Τελ Αβίβ υπερασπίστηκε το υπέρ της 3-2 του πρώτου αγώνα με την Σάλτσμπουργκ, παραχωρώντας εντός έδρας ισοπαλία με 1-1.

«Κηδεία» στη Γένοβα, στα πέναλτι η Παρτιζάν!

Στη Γένοβα είχαμε «κηδεία», καθώς ενώ όλα έδειχναν ότι η Σαμπντόρια θα πανηγύριζε μία μεγάλη πρόκριση και προηγούμενη με 3-0, κατάφερε να αποκλειστεί! Δράστης ήταν αρχικά, ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ, ο οποίος έστειλε το ματς στην παράταση με το γκολ που σημείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ο Κλαούντιο Πιζάρο έριξε ταφόπλακα στα όνειρα των Ιταλών στο 10ο λεπτό της παράτασης.

Στο Βέλγιο κατάφερε να αποκλειστεί από την Παρτιζάν, καθώς δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 2-2 του Βελιγραδίου! Αυτό που έκανε ήταν να ισοφαρίσει το εις βάρος της 0-2, να στείλει το ματς στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι, αλλά εκεί να αποκλειστεί, καθώς αστόχησε, ούτε σε ένα, ούτε δύο, αλλά σε τρία πέναλτι!

Αναλυτικά:

Χαποέλ Τελ Αβίβ – Σάλτσμπουργκ 1-1
Ζάχαβι 92’ / Ντα Σίλβα (αυτογκόλ) 42’

Σεβίλλη – Μπράγκα 3-4
Λουίς Φαμπιάνο 60’, Χέσους Νάβας 84’, Κανούτε 91’ / Μάθιους 31’, Λίμα 58’, 85’, 90’

Σέριφ – Βασιλεία 0-3
Στρέλερ 74’, Φρέι 80’, 87’

Άντερλεχτ – Παρτιζάν 2-2 (2-3 στα πέναλτι)
Λουκάκου 64’, Ζιλέ 71’ / Κλέο 15’, 53’

Σαμπντόρια – Βέρντερ 3-1
Πατσίνι 8’, 13’, Κασάνο 85’ / Ρόζενμπεργκ 93’, Πιζάρο 100’

Συμφώνησε με PJ Τάκερ ο Άρης


Ο Αρης συμφώνησε προφορικά με τον Πι Τζέι Τάκερ για δυο χρόνια και περιμένει να σταλεί στα γραφεία της ΚΑΕ το συμβόλαιο υπογεγραμμένο από τον παίκτη. Στη Θεσσαλονίκη ο Κουμπούρας. Οι Θεσσαλονικείς ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τον 25χρονο Αμερικάνο φόργουορντ που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Μπνέι Χασαρόν στο Ισραήλ και γνωστοποιώντας ότι είναι λίγο πριν την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Επίσης. ο Σαρόν Ντρούκερ ζήτησε να δει τον Φάνη Κουμπούρα σε μερικές προπονήσεις για να αποφασίσει σχετικά με την απόκτηση του ή όχι. Έτσι ο έμπειρος γκαρντ θα ταξιδέψει το πρωί της Τετάρτης για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τον τσεκάρει ο κόουτς των «κιτρίνων».