Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Τζόρνταν: «Χαζός είσαι; Φυσικά και μπορώ να καρφώσω»


Την μεταξύ σοβαρού και αστείου αντίδραση του Μάικλ Τζόρνταν προκάλεσε ο παρουσιαστής δημοφιλούς talk show στις ΗΠΑ, Τζέι Λένο, όταν τόλμησε να τον ρωτήσει αν στα 47 του εξακολουθεί να μπορεί να καρφώσει. «Ασφαλώς και μπορώ να καρφώσω! Χαζός είσαι; Φυσικά και μπορώ. Είμαι μεγάλος πια, δεν είμαι κουτσός», ήταν η… πληρωμένη απάντηση του «Air», που μεταξύ των πολλών κατορθωμάτων στη σπουδαία καριέρα του κατέκτησε και δύο φορές τον διαγωνισμό καρφωμάτων.

Οριστικά εκτός ο Φερνάντες


Μετά τον Μεντί Νάφτι που είναι τιμωρημένος και ο Ντάριο Φερνάντες δεν θα αγωνιστεί στον αγώνα της Κυριακής (24/01) απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο υπέρηχος στον οποίο υποβλήθηκε ο 31χρονος αμυντικός μέσος είναι καθαρός, αλλά σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των «κίτρινων», ο Αργεντίνος που είχε υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο, δεν προλαβαίνει το ντέρμπι κορυφής. Ενδεχομένως θα είναι έτοιμος για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη στις 31 Ιανουαρίου. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ίαν Ντέιλι που δεν υπολογίζεται για τον αγώνα της Κυριακής. Σήμερα (20/01) το βράδυ ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα παραθέσει δείπνο στους ποδοσφαιριστές του, ενώ αύριο (21/01, 13.30 GR), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του Φρέντι Αντού.

Επέσρεψε ο Ταπούτος


Μετά από απουσία δύο ημερών, ο Χρήστος Ταπούτος επέστρεψε στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ και από σήμερα τέθηκε και πάλι στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου, ενόψει τον ΓΣ Ολύμπια Λάρισας το Σάββατο, στο PAOK Sports Arena.

Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ έβγαλε όλο το πρόγραμμα της ομάδας, ενώ ο Παναγιώτης Καυκής συμμετείχε σε ένα μέρος της προπόνησης της ομάδας και συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα. Tην Πέμπτη εξάλλου και με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης εξάμηνης θητείας της, η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ θα παραχωρήσει απολογιστική συνέντευξη Τύπου και ώρα 12:00 στην αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena.

Τράβηγμα ο Ίβιτς


Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τον ΠΑΟΚ, ο Βλάνταν Ίβιτς τραυματίστηκε και δεν μπορούσε φυσικά να είναι στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος. Ο Σέρβος υπέστη ένα τράβηγμα, ένιωσε ενοχλήσεις και για τον λόγο αυτό αποκλείστηκε από την αποστολή. Πλέον θα γίνει αγώνας δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Κατσικάρης: "Λάθος επιλογή ο Άρης"


Ο Φώτης Κατσικάρης έχει πιάσει δουλειά στη Μπιλμπάο και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "El Correo" μίλησε για το πέρασμα του από τον Άρη αλλά και τον Παναγιώτη Γιαννάκη που τον... έκανε να ασχοληθεί με το μπάσκετ.

Ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε: "Αν και δεν θέλω πια να μιλάω άλλο για αυτό το θέμα, είμαι πεπεισμένος ότι ήταν λάθος μου η επιλογή να πάω στον Άρη. Το τάιμινγκ δεν ήταν το κατάλληλο. Υπήρχαν κάποια προβλήματα στον σχεδιασμό, ήταν η πρώτη φορά που ήμουν χωρίς την οικογένειά μου, ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που πήρα μια λάθος απόφαση. Είχα σκεφτεί από πριν να παραιτηθώ. Για τη Μπιλμπάο δεν ήξερα τίποτα μέχρι και την Τρίτη. Το βράδυ της Δευτέρας, κι ενώ βρισκόμασταν στο Ισραήλ, έλαβα ένα μήνυμα από τον εκπρόσωπό μου, ο οποίος ήθελε να μου μιλήσει. Μετά το παιχνίδι με τη Χάποελ, επικοινωνήσαμε και μου έκανε γνωστό το ενδιαφέρον της Μπιλμπάο. Γινόταν έτσι πραγματικότητα το όνειρό μου να επιστρέψω στη λίγκα ACB." Για την απόφασή του να ασχοληθεί με το μπάσκετ είπε: "Ο θείος μου με είχε πάρει στο παιχνίδι Ιωνικός – Ολυμπιακός. Είδα σε δράση τον Παναγιώτη Γιαννάκη, δύο μέρες αφότου είχε πεθάνει ο πατέρας του. Ήταν κάτι μαγικό, συναρπαστικό και εκείνη τη στιγμή είπα μέσα μου "ναι, θέλω να παίξω μπάσκετ"".

Πιλάβιος:"Αδιαπραγμάτευτο το αυτοδιοίκητο"


Συνάντηση με τους προέδρους της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, της Σούπερ Λίγκα, Νικόλα Πατέρα και της Ένωσης Β΄και Γ΄Εθνικής, Σπύρο Καλογιάννη, είχε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής.

Στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης της βίας μετά και από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Καβάλα και τα Γιάννενα την περασμένη Κυριακή. Το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών θα ισχύσει έως το τέλος της σεζόν ενώ ο γενικός γραμματέας αθλητισμού επανέλαβε τη θέση που είχε διατυπώσει ότι το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον. Η απάντηση από πλευράς Ομοσπονδίας, ήρθε μέσω του Σοφοκλή Πιλάβιου που τόνισε ότι:«Το αυτοδιοίκητο έχει κατακτηθεί και είναι αδιαπραγμάτευτο». Τόσο η ΕΠΟ όσο και η Σούπερ Λίγκα κατέθεσαν μία σειρά από προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας.

Στην εθνική ο Νέστα μέσω… Γιουβέντους


Την ανησυχία του για την άμυνα της Γιουβέντους εξέφρασε ο Μαρσέλο Λίπι, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει η “Stampa”, οι κακές εμφανίσεις του Τζόρτζιο Κιελίνι και του Φάμπιο Καναβάρο με τη φανέλα των «μπιανκονέρι» έχει προβληματίσει τον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος σκέφτεται να ξανακαλέσει στην «σκουάντρα ατζούρα» τον Αλεσάντρο Νέστα για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, ειδικά μετά τις φετινές εξαιρετικές του επιδόσεις με τη φανέλα της Μίλαν

.

Άρης-Ολυμπιακός: 93-83


Ο Ντέιβιντ Μπλατ παραλίγο να γίνει ήρωας σε ένα βράδυ για τον Άρη, αφού η ομάδα του ζόρισε για τα καλά τον Ολυμπιακό, τον οποίο και νίκησε με 93-83, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη διαφορά και να περάσει στον τελικό του Κυπέλλου. Παπαλουκάς και Μπουρούυσης κράτησαν όρθιους τους ερυθρόλευκους στα δραματικά τελευταία λεπτά.

Αν και ο Άρης είχε την ανάγκη και την έδρα για να μπει στο παιχνίδι με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, τελικά ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που ξεκίνησε πολύ πιο δυναμικά και επιβλητικά από τον αντίπαλό του. Με όπλο την πολύ καλή, ομαδική άμυνά τους, οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν το δικαίωμα να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό, κάτι που έγινε ακόμη πιο εύκολο από τη στιγμή που ο Παναγιώτης Γιαννάκης σωστά σκεπτόμενος, ξεκίνησε με τους Μίλος Τεόντοσιτς και Σκούνι Πεν στο ίδιο σχήμα.

Ο Σέρβος και ο Αμερικανός οργάνωσαν εξαιρετικά τις επιθέσεις του Ολυμπιακού (υπήρχαν στιγμές που μιλούσαν και οι δύο, για να ξεκινήσουν τα συστήματα οι συμπαίκτες τους, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες), ενώ με τον Γιάννη Μπουρούση και τον Λίνας Κλέιζα ο Ολυμπιακός είχα ένα ευέλικτο και αποδοτικό, όπως αποδείχθηκε, δίδυμο ψηλών. Έτσι, το σκορ έγινε 9-16 και στη συνέχεια 13-22, με τον Άρη να τα έχει κάπως χαμένα.

Όμως, ήταν πολύ νωρίς για συμπεράσματα και πρόωρες προβλέψεις. Ο Ντέιβιντ Μπλατ το σκέφτηκε και επέλεξε την άμυνα ζώνης, η οποία άλλαζε συχνά σε man to man, με αλλαγές στα σκριν, ενώ η πίεση των παικτών του Άρη στα 3/4 του γηπέδου άρχισε να μπλοκάρει τους ερυθρόλευκους. Στο μεταξύ, η παρουσία του Νίκολα Βούισιτς αλλά και ο συνδυασμός Πεν και Θοδωρή Παπαλουκά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα (ο «Τεό» φάνηκε –και είναι- ανέτοιμος, ενώ το σχήμα βάρυνε κάπως στην επίθεση).

Την ίδια ώρα ο Άρης έβρισκε πλέον λύσεις με τον Άντριου Μπετς εντός της ρακέτας, τον Ρίτσαρντσον από την περιφέρεια, αλλά και τον Δήμο Ντικούδη. Το μπλακ άουτ των ερυθρολεύκων δεν είχε αναλαμπές, μόνο μερικές σπασμωδικές αντιδράσεις και τίποτα περισσότερο. Έτσι, οι γηπεδούχοι μείωσαν, ισοφάρισαν και προηγήθηκαν ακόμη και με 42-35 (τρέχοντας ένα επί μέρους σκορ 29-13), για να λήξει τελικά το πρώτο ημίχρονο με τον Άρη να προηγείται με 44-38. Εννιά δηλαδή πόντους μακριά από το πολυπόθητο +15 που ήθελε για να προκριθεί.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε για πολλή ώρα με τρεις κοντούς (Παπαλουκά, Τεόντοσιτς, Πεν και Χαλπερίν να εναλλάσσονται στο παρκέ) και έλεγξε το ρυθμό, είχε την απαιτούμενη ηρεμία, με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα (49-53) και να ρίξει το βάρος του άγχους πάνω στον Άρη. Ωστόσο, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν παρέδωσε τα όπλα και με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Κλαρκ και Ρίτσαρντσον το σκορ έγινε 60-55, για να απαντήσει ο Παπαλουκάς με δικό του σουτ και να κρατήσει κοντά τον Ολυμπιακό.

Και ενώ οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση, ο Άρης ξύπνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο και έβαλε φωτιά στ Αλεξάνδρειο. Ο Ρίτσαρντσον πήρε την ομάδα στις πλάτες του και ξαφνικά οι γηπεδούχοι έμοιαζαν έτοιμοι για τη μεγάλη ανατροπή. Το σκορ έγινε 80-70, για να μειώσει ο Μίλος Τεόντοσιτς με τρίποντο, αλλά στη συνέχεια ο Άρης ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Συγκεκριμένα μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Κλέιζα, το σκορ έγινε 88-75 και ενώ απέμεναν δύο λεπτά για τη λήξη του ματς. Εκεί, ο Παπαλουκάς έπαιξε σύμφωνα με τα… γαλόνια του. Με προσωπικό καλάθι έκοψε τη φόρα που είχε πάρει ο Άρης (ενάμισι λεπτό πριν το τέλος), ενώ ακολούθησε μια κακή επιλογή του Ρίτσαρντσον από την περιφέρεια που δεν βρήκε στόχο.

Στην αμέσως επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού, ο χειρότερος αντικειμενικά παίκτης της ομάδας σε όλο το ματς, Λίνας Κλέιζα, πάγωσε το Αλεξάνδρειο με τρίποντο και μείωσε στους οκτώ πόντους (88-80). Λίγο αργότερα, 38’’ πριν το τέλος, ο Ρίτσαρντσον πήγε στη γραμμή και ήταν εύστοχος (90-80), ενώ 1/2 είχε ο Τεόντοσιτς αμέσως μετά. Μετά το τάιμ άουτ, την κρίσιμη επίθεση για τον Άρη πήρε ο Κακιούζης, τον οποίο σταμάτησε ο εξαιρετικός στην άμυνα και τα ριμπάουντ στα κρίσιμα λεπτά, Μπουρούσης, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Ρίτσαρντσον που ευστόχησε από την κορυφή του τριπόντου (93-81)! Ο Άρης έκανε αμέσως φάουλ στον Παπαλουκά που με κρύο αίμα ήταν εύστοχος στις βολές και μείωσε στους δέκα πόντους. Ο χρόνος ήταν ελάχιστος, ο Άρης δεν σκόραρε και εν τέλει το ματς έληξε με τον Άρη νικητή και τον Ολυμπιακό κερδισμένο (93-83).

ΟΣΦΠ: «Ήταν η μόνη οδός…»


Η κόντρα Ολυμπιακού-Ζίκο μόλις ξεκίνησε… Απαντώντας στις αιτιάσεις του Βραζιλιάνου προπονητή μέσω των ΜΜΕ της πατρίδας του, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ παραθέτει με ανακοίνωσή της το χρονικό της απόλυσής του αποκαλύπτοντας πως αρνείτο να προσέλθει στα γραφεία της ομάδας για να συζητήσει για την κατάσταση της ομάδας, ενώ ισχυρίστηκε πως όλα βαίνουν καλώς. «Ήταν η μόνη οδός που μπορούσε η ΠΑΕ να ακολουθήσει», καταλήγει η ανακοίνωση για την απομάκρυνση του Ζίκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προκειμένου οι φίλαθλοι της ομάδας μας, αλλά και το σύνολο της κοινής γνώμης να διαμορφώσουν σωστή άποψη, όσον αφορά τον τρόπο λήξης της συνεργασίας της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τον τέως προπονητή της κ. Αρτούρ Αντούνες Κοΐμπρα (Ζίκο), αλλά και με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Το βράδυ της Δευτέρας, 18-01-2010 ο Γενικός Διευθυντής της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κ. Ι. Χρυσικόπουλος επικοινώνησε με τον κ. Α. Κοΐμπρα (Ζίκο) ζητώντας του να προσέλθει στα γραφεία της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, προκειμένου να συζητήσουν την κάκιστη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα. Ο κ. Α. Κοΐμπρα (Ζίκο) αρνήθηκε να προσέλθει στα γραφεία της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αντιπροτείνοντας στον κ. Ι. Χρυσικόπουλο να βρεθούν και να συζητήσουν το σημαντικότατο αυτό θέμα σε τρίτο - δημόσιο χώρο. Ο κ. Ι. Χρυσικόπουλος αντιπρότεινε με τη σειρά του ως σημείο συνάντησης το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου και πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση. Κατά τη διάρκειά της, ο Γενικός Διευθυντής της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αναφέρθηκε στην πολύ άσχημη κατάσταση η οποία είχε διαμορφωθεί μέσα, αλλά και γύρω από την ομάδα, τονίζοντας του ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και να γίνει ανεκτή από την Διοίκηση, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, σεβόμενος το μεγάλο όνομα που έχει δημιουργήσει στο ποδόσφαιρο, του προτείνει να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή φόρμουλα για την λύση της μεταξύ τους συνεργασίας. Η απάντηση του προπονητή ήταν ότι υπάρχει συμβόλαιο εν ισχύ, ότι δεν πιστεύει ότι η κατάσταση είναι άσχημη και ότι ουδεμία περαιτέρω κουβέντα σε σχέση με το συμβόλαιο του έχει διάθεση να κάνει. Ξεκαθάρισε μάλιστα, πως είναι διατεθειμένος να παραστεί στην προπόνηση της Τρίτης, εκτός εάν προηγουμένως του έχει κοινοποιηθεί εγγράφως η λήξη της συνεργασίας τους. Ως εκ τούτου, η συνέχεια, που είναι σε όλους γνωστή, ήταν και η μόνη οδός που η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μπορούσε να ακολουθήσει».

Συνέντευξη Τύπου Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 0-2


Φερνάντο Σάντος (ΠΑΟΚ): "Ξέραμε ούτως ή άλλως τι είχε συμβεί στο ματς με τον Ολυμπιακό και θα ήταν ανόητο να μας εκπλήσσει η ομάδα του Πανσερραϊκού. Ήμασταν προετοιμασμένοι να μοχθήσουμε μέσα στο γήπεδο. Ένας αγώνας που ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένος. Είχαμε την τύχη να προηγηθούμε το γκολ- φάουλ το οποίο σίγουρα μας έβαλε σε πλεονεκτική θέση. Από εκεί και πέρα η ομάδα μου είχε την συνείδηση να αμυνθεί σε κάποιες φάσεις σωστά και οργανωμένα. Ο Πανσερραϊκός έκανε μία ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση. Είχαμε και εμείς μία με τον Κουτσιανικούλη. Ξέραμε ότι αν πετυχαίναμε ένα δεύτερο γκολ θα τελειώναμε την υπόθεση πρόκριση. Το κάναμε με τον Παπάζογλου τελικά και η εμπειρία των παικτών μου ήταν αυτή που έδωσε την νίκη. Συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό και τους παίκτες του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου για την ταπεινότητα και την ψυχραιμία που έδειξαν στον αγώνα. Και σε τέτοια ματς χρειάζονται αυτά τα στοιχεία. Με τον Ίβιτς δεν γνωρίζω τι έγινε. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και έτσι δεν αγωνίστηκε. Ο Εντίνιο ανταποκρίθηκε σε αυτά που του ζητήσαμε πριν τον αγώνα. Φυσικά θα είναι έτοιμος και για το Καραϊσκάκη. Για τον Ολυμπιακό θα έχουμε χρόνο να τα πούμε με τους παίκτες μου. Τώρα ας ξεκουραστούμε λίγο, ας χαρούμε την πρόκριση και από την Πέμπτη θα πούμε περισσότερα".

Γκιγέρμο Όγιος (Πανσερραϊκός): "Κάναμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι δεν παίρνουμε αποτελέσματα παρόλο που παίζουμε καλά όπως στο ματς αυτό, όπου ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του. Με την ένταση που έπαιξε η ομάδα μου ήταν πολύ πειθαρχημένη, έπαιξε πολύ καλά. Πιστεύω ότι και στο πρωτάθλημα θα πάμε μπροστά. Είμαι σίγουρος για αυτό. Έτσι όπως δουλεύουν τα παιδιά δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα η ομάδα να ανέβει σιγά, σιγά. Παρόλο που ο αντίπαλος δεν έκανε ευκαιρία ως τότε, προηγήθηκε. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα μοναδικό γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν δύο οφσάιντ τα οποία ήταν αμφίβολα πολύ. Παράλληλα μας ακύρωσε ένα γκολ που ήταν για μένα κανονικό. Και έτσι η θέση μας γινόταν όλο και πιο δύσκολα. Μερικές φορές είναι σαν να μην παίζουμε εναντίον έντεκα αλλά περισσοτέρων. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Προσωπικά εμένα η ομάδα μου, μου άρεσε. Ναι, θα μπορούσε να ήταν κόκκινη η ενέργεια του Κάστρο. Ήταν όμως πολύ αυστηρώς και μαζί μας ο διαιτητής. Τόσο στα οφσάιντ όσο και στο γκολ που ακυρώθηκε.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1


Με ήρωα τον Κώστα Μενδρινό, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το εισιτήριο στους «8» του Κυπέλλου Hellas Online μέσα στο Περιστέρι επικρατώντας του Ατρόμητου με 1-0. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στην ημίωρη παράταση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπλένχιο, Μελισσάς, Καλαντζής, Αποστολόπουλος, Φαβάλι (64' Τάτος), Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος, Καραλί (64' Σφακιανάκης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Μπουχάν, Ανδράλας (46' Μενδρινός), Κούσας, Κώτσιος, Κανακούδης, Ντιμπαλά, Μιχαλόπουλος, Καζναφέρης, Μπακαγιόκο, Κοντογουλίδης,

Μπά(λα)μ(παν) και κάτω


Ο Πανιώνιος επικράτησε με 1-0 του Θρασύβουλου χάρη σε γκολ του Μπόσκο Μπάλαμπαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που του χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Έλυσε τον «γόρδιο» δεσμό ο Κροάτης επιθετικός αφού οι παίκτες του Γιάννη Σερέπα είχαν εγκλωβίσει τους «κυανέρυθρους».

Μάλιστα από το 82’ η ομάδα του Εμίλιο Φερέρα αγωνίστηκε με 10 παίκτες αφού ο Σουλεϊμάν Όμο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Κι ενώ όλα έδειχναν στο γήπεδο της Φυλής ότι η πρόκριση θα κριθεί στην παράταση, ο Μπόσκο Μπάλαμπαν με σουτ μέσα από την περιοχή στο 90’+1’ νίκησε τον Κωστάκη και χάρισε στον Πανιώνιο την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Γιάννης Σερέπας): Κωστάκης, Πιπίνης, Βασιλείου, Ζώνας, Σ. Μίχος, Χ. Μίχος (72' Αλεξάντροβιτς), Κόμπο, Κατσίκης, Ντοριβάλ, Χατζηπαντελίδης, Καραμαλίκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Κουμορτζί, Κούκετς (86' Ουέλιγκτον), Μπουβάλ, Κοντοές, Νικολάου

Πρόκριση για Ξάνθη


Η Ξάνθη επιβλήθηκε με 2-0 του Ολυμπιακού Βόλου στα «Πηγάδια» και προκρίθηκε στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μαρσελίνιο στο 25’ και Μπούγκα στο 82’ τα γκολ για τους Ακρίτες.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη είχε απέναντί της μια ομάδα που κάθε άλλο παρά με Β’ Εθνικής έμοιαζε, αφού οι Βολιώτες ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Οι γηπεδούχοι ωστόσο έφτασαν πρώτοι στο γκολ με τον Μαρσελίνιο στο 25’ να κάνει την ατομική ενέργεια και να νικά με σουτ στην κλειστή γωνία τον Κολίτσι.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη θέλησαν να αντιδράσουν και είχαν δύο καλές ευκαιρίες. Στο 27’ ο Ροτζέριο είχε καλό σουτ, ενώ στο 62’ ο Πλιάγκας αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου μάλιστα κατάφερε να σκοράρει στο 65’ ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε αφού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη… θορυβήθηκαν από τις ευκαιρίες του Ολυμπιακού κι έτσι με ένα ακόμα γκολ στο 82’ από τον νεαποκτηθέντα Ρουμάνο επιθετικό, Μπούγκα διαμορφώθηκε το 2-0. Οι Ακρίτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες αφού στο 85’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Στίγκα.

ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Λυμπερόπουλος, Ριζογιάννης, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζιωρτζόπουλος, Στίνγκα, Μαρσελίνιο (61' Μπούγκα), Έλινγκτον, Σουάνης, Σταθάκης, Λουτσιάνο (67' Στρμπα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Κολίτσι, Καπετάνος (46' Σολάκης), Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Κόρμπος, Πλιάγκας, Μπουλούτ, Μόντσε, Αμπράμοβιτς (54' Ουμπίντες), Ροτζέριο, Αλβάρες

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 0-2


Με γκολ των Λίνο (14') και Παπάζογλου (74') ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας του Πανσερραϊκού με 2-0 και πανηγύρισε την πρόκριση για τους "8" του κυπέλλου hellas online.

Με το πλήθος να έχει ζεστάνει την ατμόσφαιρα, τον... φονέα των γιγάντων Πανσερραϊκό να είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ακόμα ένα... φόνο, μετά από εκείνους κόντρα σε Παναθηναϊκό (σ.σ. την περασμένη σεζόν) και Ολυμπιακό (σ.σ. την τρέχουσα σεζόν) και τον ΠΑΟΚ αποφασισμένο να μην αποτελέσει το επόμενο θύμα, ξεκίνησε η νοκ άουτ αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών.

Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξαν την επιθυμία τους να επιτύχουν ένα γρήγορο τέρμα, ωστόσο στην πρώτη τους απόπειρα, το διαγώνιο σουτ Βασίλη Κουτσιανικούλη πέρασε δίπλα από την εστία του Κυριακίδη.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά ήταν εμφανής και αυτή αποτυπώθηκε και στον πίνακα του σκορ με ένα εξαιρετικής έμπνευσης τέρμα από τον Λίνο. Στο 14' ο Βραζιλιάνος μπακ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ έπιασε στον... ύπνο τον Κυριακίδη και με τη βοήθεια του δοκαριού έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν 10 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 24', με τον Γεωργιάδη ωστόσο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί απόλυτα την υπέροχη σέντρα του Τάντιτς από τα δεξιά καθώς η προβολή του εξουδετερώθηκε από την έγκαιρη έξοδο του Κώστα Χαλκιά.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή καθώς το τελευταίο σφύριγμα για τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης από το διαιτητή του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει οπισθοχωρήσει αδικαιολόγητα, παρά το "εύθραυστο" 1-0 και τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί στα πρώτα λεπτά να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Παρόλα αυτά ο δικέφαλος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο 49' με σουτ του Βιτόλο που απομακρύνθηκε από τον Γεωργιάδη.

Όμως η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Σάντος να διπλασιάσει τα τέρματά της και να πάρει σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του δεύτερου τη τάξη εγχώριο θεσμού χάθηκε στο 56' με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη να τα κάνει όλα, να περνάει και τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του από διαγώνια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Για περίπου ένα τέταρτο τα επιθετικά όπλα των δύο ομάδων είχαν σιγήσει. Ο Φερνάντο Σάντος διαπιστώνοντας ότι ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη από... φρέσκα πνευμόνια στη γραμμή κρούσης έριξε στο παιχνίδι τον Παπάζογλου στη θέση του Κριστιάνο και εκείνος στο 74' τον "αποζημίωσε" πετυχαίνοντας το 2-0.

Ο Σορλέν με βαθιά μπαλιά βρήκε στην περιοχή των θηριώδη φορ ο οποίος με διαγώνια κεφαλιά εκτέλεσε τον Κυριακίδη, αλλά και τα όνειρα των "λιονταριών" για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη του ματς τίποτα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να "τσεκάρει" το εισιτήριό του για τα προημιτελικά και να σκέφτεται ήδη την κλήρωση της Παρασκευής όπου θα μάθει τους αντιπάλους του τόσο στη φάση των "8" όσο και στη φάση των "4".

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Όγιος): Κυραικίδης, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Μιχαήλ, Παπάζογλου, Ανάκογλου, Ριμόλντι, Τ'αντιτς, Ν. Ζαπρόπουλος, Λεοζίνιο, Γεωργιάδης

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Βιτόλο, Εντίνιο, Σορλέν, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Σαβίνι, Κριστιάνο

ΑΕΚ: Αυτά είναι τα χρέη


Στα 55,9 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως έγινε γνωστό μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του οικονομικού ελέγχου από την «BDO». Το πραγματικό χρέος όπως αναφέρεται στην επεξηγηματική τοποθέτηση των μετόχων, είναι 32,6 εκατ. ευρώ και προκύπτει αφαιρώντας μεταξύ άλλων τα συμβόλαια των παικτών. «Λειτουργήσαμε στα πλαίσια της νομιμότητας, έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας… και θα συνεχίσουμε με τις ίδιες αρχές για όσον καιρό έχουμε την ευθύνη της Διοίκησης της ΠΑΕ», καταλήγουν οι μέτοχοι, κάνοντας άνοιγμα σε «σοβαρούς και υγιείς» ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όπως είχαμε δεσμευθεί παραδίδουμε σήμερα στη δημοσιότητα το πόρισμα της εταιρείας B.D.O. σχετικά με την Οικονομική κατάσταση της ομάδας μας. Το συνολικό υπόλοιπο των υποχρεώσεων σε πλήρες βάθος χρόνου είναι 32,6 εκ. ευρώ και αναλύεται ως παρακάτω:
• Γενικό Υπόλοιπο υποχρεώσεων 55,9 εκ. ευρώ
• 21,6 εκ. ευρώ μακροπρόθεσμα συμβόλαια παικτών
• 1,7 εκ. ευρώ τελευταίες καταβολές κεφαλαίου των μετόχων

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Όχι στην εξομοίωση των πάντων»


Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ κ. Σπηλιόπουλο, το Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για την μεροληπτική και ισοπεδωτική στάση της ανταποκρίτριας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης από την Καβάλα, που σε προχθεσινή της τηλεφωνική ανταπόκριση και μετά τα έκτροπα που συνέβησαν εκεί κατά τον αγώνα της γηπεδούχου ομάδας με τον Ολυμπιακό, είχε την ατυχή έμπνευση να εξομοιώσει τα όσα έγιναν στο πρόσφατο παιχνίδι, με τα περιστατικά του αγώνα Καβάλας- ΠΑΟΚ.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων επισημαίνονται, πως όσα συνέβησαν στον αγώνα Καβάλας- Ολυμπιακού είναι αληθινά αίσχη που δεν γίνεται να συγκριθούν με αντίστοιχα συμβάντα στον αγώνα Καβάλας- ΠΑΟΚ και φυσικά δεν μπορεί να εξομοιωθούν τα 60 σπασμένα καθίσματα του αγώνα αυτού με τα καταμετρημένα κοντά 6000 καθίσματα που καταστράφηκαν στον αγώνα της Κυριακής. Ούτε επίσης μπορεί να ταυτιστεί το ένα παιχνίδι, όπου τίποτα δεν συνέβη εντός αγωνιστικού χώρου, με το άλλο, όπου ακόμα και απόπειρα δολοφονίας φιλάθλου της Καβάλας εκδηλώθηκε.

Στην επιστολή του ο ΠΑΟΚ ζητά να αποφεύγονται συγκρίσεις που είναι έτσι κι αλλιώς ατυχείς, να μην γίνεται μεροληπτική αναφορά σε βάρος της ομάδας και της συμπεριφοράς των φιλάθλων της και επισημαίνεται η στάση των φιλάθλων στα παιχνίδια της Τούμπας, με την απείρως ευκολότερη δουλειά της αστυνομίας σ’ αυτά.«Απαιτούμε σεβασμό και δίκαιη κρίση» καταλήγει στην επιστολή του ο ΠΑΟΚ και περιμένει στην συνέχεια την αντικειμενική κρίση των συνεργατών και ανταποκριτών αλλά και γενικά των δημοσιογράφων της Κρατικής τηλεόρασης.

Μπαρτσελόνα Ανανέωσε ο Γκουαρντιόλα


Το σίριαλ με την ανανέωση του συμβολαίου του Πεπ Γκουαρντιόλα με την Μπαρτσελόνα είχε χαρούμενο τέλος για τους "μπλαουγκράνα".

Ο Ισπανός τεχνικός που οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε μεγάλες επιτυχίες από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, αποδέχτηκε την πρόταση της διοίκησης και έτσι θα είναι στο τιμόνι της ομάδας για ένα ακόμη χρόνο. Συγκεκριμένα ο Γκουαρντιόλα συμφώνησε με τον Χουάν Λαπόρτα για την επέκταση της συνεργασίας του με την Μπαρτσελόνα έως το καλοκαίρι του 2011. Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της παραμονής του στον πάγκο των "μπλαουγκράνα" είχε ταχθεί και η πλειοψηφία των παικτών με τον Τσάβι να δηλώνει ότι δεν μπορεί να φανταστεί την ομάδα χωρίς τον Γκουαρντιόλα.

Αμφίβολος ο Νίνης


Οι παίκτες του Παναθηναϊκού γυμνάστηκαν το πρωί της Τετάρτης συνεχίζοντας την προετοιμασία τους για τον προσεχή εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ζέσταμα, ασκήσεις για την βελτίωση της κυκλοφορίας της μπάλας και ολοκληρώθηκε με οικογενειακό δίτερμα. Το δυσάρεστο για τον Νίκο Νιόπλια είναι πως ο Σωτήρης Νίνης γυμνάστηκε ατομικά μαζί με τους Μαχλελή και Ρουκάβινα και η συμμετοχή του στο επικείμενο ματς είναι αμφίβολη. Αντιθέτως ο Λέτο ενσωματώθηκε στο κανονικό πρόγραμμα και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του για το ματς της Θεσσαλονίκης. Επίσης, με την πρώτη ομάδα προπονήθηκαν και οι Νέοι Φέτσης, Λάντο Φούσου και Ραντοβάνοβιτς.

Στοίχημα Goal και χρήμα!

GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Kαλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων.Τετάρτη σήμερα με αρκετά παιχνίδια.Αρχίζουμε με το παιχνίδι Ατρόμητος-Πας Γιάννινα.Ο Ατρόμητος είναι φορμαρισμένος και αρχίζει να ξεφεύγει απο την ζώνη υποβιβασμού.Ο Πας Γιάννινα προέρχεται απο ήττα στο πρωτάθλημα και δεν νομίζω να είναι πρώτος στόχος του η διάκριση στο κύπελλο.Θα πάμε με την ομάδα του Δώνη και τον άσο.


Μεταφερόμαστε στην Γαλλία και τον αγώνα Λοριάν-Λυών.Η Λυών μετα τις νίκες-προκρίσεις στο κύπελλο επιβεβαίωσε την καλη κατάσταση της με το διπλό στο πρωτάθλημα.Θα την στηρίξουμε και θα πάμε με το διπλό.Συνεχίζουμε με Γαλλία και το παιχνίδι Σοσό-Λιλ.Η Λιλ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα με έξι νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια.Το μόνο αρνητικό για το διπλό είναι η παράδοση με τέσσερις ισσοπαλίες τα τέσσερα τελευταία χρόνια.Θα πάμε όμως με το διπλό της Λιλ.Συνεχίζουμε με Ισπανια και το παιχνίδι κυπέλλου Λα Κορούνια-Σεβίλλη.Η Ντεπορτίβο είνα σφιχτή ομάδα δέχεται δύσκολα goal και ειδικά σε ένα παιχνίδι κυπέλλου.Η Σεβίλλη έχει αρκετές απουσίες και λείπει και ο Κανουτέ στο Κόπα Άφρικα,under λοιπόν.Αυτά και για σήμερα ελπίζω να κάνετε κάλή χημεία και να πάτε ταμείο.
Καλή μας επιτυχία

Επιμέλεια:Χρήστος Ακριτόπουλος

Επστάιν: «Να αποφύγουμε τον υποβιβασμό»


Την προσοχή των συμπαικτών του στον Ηρακλή στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας επέστησε ο Ντένις Επστάιν, μιλώντας στο www.wind.com.gr. «Θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να ξεφύγουμε από την επικίνδυνη θέση στον βαθμολογικό πίνακα», ανέφερε ο Γερμανός επιθετικός. «Νιώθω πολύ ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη. Οι συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου μου είχαν αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα μέσα σε ένα θετικό κλίμα», πρόσθεσε.

Ντένις ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα μετά την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου σου με τον Ηρακλή;
«Νιώθω πολύ ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη. Είναι αλήθεια πως οι συζητήσεις είχαν αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα μέσα σε ένα θετικό κλίμα. Πρέπει πάντως να πω ότι η απόφαση να παραμείνω στον Ηρακλή δεν ήταν μόνον δικιά μου επιθυμία αλλά και της οικογένειάς μου. Η γυναίκα μου, είπε πως οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στον Ηρακλή καθώς μας έδωσαν εδώ την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα και αυτό είναι που πρέπει να εκτιμήσουμε σε πρώτη φάση. Το ήθελε η οικογένειά μου να μείνουμε στη Θεσσαλονίκη ενώ ήταν και η μεγαλύτερη επιθυμία μου. Βέβαια θα πρέπει επίσης να αναφέρω πως όλη αυτό το χρονικό διάστημα με πλησίασαν αρκετές ομάδες με προτάσεις αρκετά δελεαστικές. Τα χρήματα που μου πρόσφεραν ήταν πολλά και σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερα από αυτά του Ηρακλή. Όμως στο χώρο μας δεν πρέπει όλα να τα μετράμε όλα με το χρήμα. Υπάρχει και το συναίσθημα κι αυτό είναι που μέτρησε, επίσης, σε ένα μεγάλο βαθμό. Αυτό που έχω τώρα να σκέφτομαι είναι το πώς θα κάνω ακόμη καλύτερα πράγματα στο γήπεδο προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
Μετά την ως τώρα πορεία της ομάδας, ποιοι είναι οι στόχοι της ως το φινάλε της σεζόν; «Είναι αλήθεια πως μέχρι τώρα πολλά πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε και όπως εκτιμώ πως άξιζαν για την ομάδα μου. Δεν μπορούμε όμως να το αλλάξουμε αυτό. Από εδώ και πέρα θα δούμε την κατάσταση σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν προκύψει σε ένα πραγματικά πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με όλα τα παιχνίδια να έχουν τις ιδιαιτερότητές τους! Θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να ξεφύγουμε από την επικίνδυνη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Υπάρχουν πολλές ομάδες γύρω και λίγο άνω από εμάς σε μια μικρή διαφορά την οποία και είμαστε σε θέση να την καλύψουμε. Δεν μας αξίζει αλλά τώρα δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αυτό. Ας είμαστε ρεαλιστές και ας κοιτάξουμε το τι πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να πάρουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα τους βαθμούς που πρέπει για να νιώσουμε λιγότερη πίεση. Οφείλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας για να μας εμπιστευθεί. Όλοι αγαπάμε την ομάδα και θέλουμε το καλό της. Τώρα θα κοιτάξουμε να τη βγάλουμε από την δύσκολη θέση. Ο Ηρακλής έχει πολύ καλό υλικό και εξαιρετικούς παίκτες νεαρής ηλικίας. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό έτσι ώστε να γίνει μια ομάδα με προοπτική διάκρισης στο άμεσο μέλλον. Μπορούμε να το πετύχουμε και οφείλουμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό το εγχείρημα».
Το φετινό πρωτάθλημα έχει στοιχεία που σου προκάλεσαν εντύπωση; «Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες της Αθήνας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δίκαια έχουν ξεχωρίσει. Είναι δύσκολο για τους υπόλοιπους να τις ακολουθήσουμε. Από κει και πέρα είδα πως ο Πανιώνιος φέτος είναι πολύ πιο δυνατός και ποιοτικός σαν ομάδα. Εντύπωση μου προκαλεί και η πορεία της Καβάλας, μιας ομάδας που πρόσφατα ανέβηκε στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία και σαφώς μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη η μέχρι τώρα πορεία της. Είδα όμως κι άλλα πράγματα φέτος που μου έκαναν εντύπωση, όχι και τόσο θετική. Βλέπετε προέρχομαι από μια χώρα τη Γερμανία, όπου υπάρχουν μεγάλα γήπεδα με αρκετό κόσμο στις εξέδρες και πολύ καλούς αγωνιστικούς χώρους. Εδώ και φέτος παίζουμε σε γήπεδα που τα περισσότερα δεν είναι τόσο μεγάλα, με λιγότερους θεατές και το βασικότερο για εμάς τους παίκτες με όχι ιδανικούς αγωνιστικούς χώρους γεγονός που κάνει το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο. Ελπίζω σύντομα να βελτιωθεί η εικόνα του πρωταθλήματος στους συγκεκριμένους τομείς».
Πως περιμένεις τη συνέχεια της ομάδας σου στο άμεσο μέλλον; «Όπως είπα στόχος μας είναι να ανέβουμε βαθμολογικά όσο πιο ψηλά γίνεται δίχως να υπάρχουν ελπίδες για μια θέση στην πρώτη οκτάδα. Όμως θα κοιτάξουμε το κάθε ματς που έρχεται ξεχωριστά δίνοντας την πρέπουσα σοβαρότητα. Το ερχόμενο Σάββατο θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει περίπου τους ίδιους στόχους με εμάς. Η Λάρισα είναι έναν βαθμό πίσω μας και εμείς θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Μόνον με αυτή την σκέψη και αυτή τη νοοτροπία θα μπορέσουμε από εδώ και πέρα να καταφέρουμε ουσιαστικά και θετικά πράγματα. Με το μυαλό στη νίκη και με πίστη στις πραγματικά μεγάλες ικανότητες της ομάδας θα έχουμε τύχη. Νομίζω πως το ερχόμενο ματς είναι ένα από τα κρισιμότερα στη σεζόν για τον Ηρακλή και έτσι το αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις ημέρες που προετοιμαζόμαστε αγωνιστικά και ψυχολογικά γι’ αυτό. Η κατάκτηση της νίκης με κάθε τρόπο είναι στο μυαλό μας και οφείλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό τον στόχο».

Γκρασιάν Υπέροχο αυτό που έζησα…


Τις υπέροχες στιγμές που έζησε ως παίκτης του Άρη, θυμήθηκε ο Λεάντρο Γκρασιάν. Ο Αργεντινός έπλεξε το εγκώμιο του κόσμου των «κιτρίνων», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ole» ο Λεάντρο Γκρασιάν, μίλησε για την παρουσία του στον Άρη. Πρώτα απ’ όλα απάντησε σε ερώτημα σχετικό με την σχέση που είχε με τον κόσμο των «κιτρίνων» και το αν θα ήθελε να έχει την ίδια και στην Ιντεπεντιέντε: «Ελπίζω να ζήσω κάτι τέτοιο και στην Ιντεπεντιέντε. Αυτό θα με βοηθήσει να έχω την καλύτερη σχέση με τον κόσμο της ομάδας. Σε μια χρονιά, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αν έχεις όμως καλή σχέση με τον κόσμο, τότε όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Αυτό είναι κάτι ανεκτίμητο».
Όσο για τους λόγους της αποχώρησής του από τους «κιτρίνους»; Ο Αργεντινός δεν έκρυψε τις λεπτομέρειες του διαζυγίου: «Μόνο αυτό ήταν το πρόβλημα. Με κάλεσαν και μου είπαν πως… δεν έχουν πρόβλημα μαζί μου, όμως δεν μπορούν να μου δώσουν τα χρήματα που είχαμε συμφωνήσει. Πέρα από αυτό, τελειώσαμε πολύ καλά. Αυτό που έζησα εκεί, ήταν υπέροχο. Ο κόσμος με έβλεπε σαν είδωλο».
Πέρα από τις ερωτήσεις για τα όσα έζησε στον Άρη, ο Γκρασιάν, φρόντισε να στείλει και το μήνυμά του: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα μέσω της εφημερίδας. Τα χαιρετίσματά μου σε όλους του Αργεντινούς της ομάδας. Όλοι μαζί παρακολουθούσαμε μέσω της Ole τα νέα στην πατρίδα. Θα χαρούν με το μήνυμα αυτό».

Χαλκιάς Θέλω ΠΑΟΚ και Εθνική…


Την επιθυμία του να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στην Εθνική Ελλάδας εξέφρασε ο Κώστας Χαλκιάς. Ο έμπειρος πορτιέρο μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου του, αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πορεία του «δικεφάλου».
Αρχικά, ο Κώστας Χαλκιάς, μίλησε για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ: «Τo συμβόλαιο μου θα είναι για δύο χρόνια και χαίρομαι για αυτό. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αισθάνομαι πολύ καλά και δεν περνάει τίποτα από το μυαλό μου ότι πλησιάζει το τέλος της καριέρας μου. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι το τελευταίο μου συμβόλαιο. Θέλω να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ και όσο συμβαίνει αυτό θέλω να βρίσκομαι και στην εθνική ομάδα. Δεν παραιτούμαι από την προσπάθεια να την βοηθήσω και αυτήν όσο με κρατούν οι δυνάμεις μου και αισθάνομαι καλά».
Η συνέχεια, αφορούσε την παρουσία του ΠΑΟΚ στο εφετινό πρωτάθλημα: «Θεωρώ πως είναι στην καλύτερη κατάσταση τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πολύ καλή βάση και σταθερή βελτίωση που μας έχει φέρει σε μία πάρα πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε βρει την ταυτότητα μας και το θετικότερο είναι ότι συνδυάζουμε την ουσία με το καλό ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να υπάρξει εξέλιξη αγωνιστική και εξωαγωνστική. Η ομάδα δουλεύει άψογα, δεν έχει διακυμάνσεις στην απόδοσης της και τα αποδυτήρια λειτουργούν όπως πρέπει. Ο καθένας μας ξέρει τον ρόλο του. Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεπεράσαμε τα προβλήματα που είχαμε, παρά την κακή μας ψυχολογική κατάσταση και φέραμε τον ΠΑΟΚ εκεί που του ανήκει. Ως ομάδα έχουμε πλέον ταυτότητα. Μολονότι οι αλλαγές στην άμυνα ήταν πάρα πολλές εμείς καταφέραμε να έχουμε σταθερή απόδοση και να μην αλλάζει η συνταγή της επιτυχίας».
Κλείνοντας τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εξέδρα», ο έμπειρος πορτιέρο μίλησε και για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Το περιμένω πως και πως. Η σκέψη μου όμως γι' αυτό θα γίνει πιο έντονη μετά τον Μαϊο, όταν θα αρχίσει η προετοιμασία μας. Μέχρι τότε θα είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας μου γιατί μόνο έτσι θα δείξω ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Είναι μία διοργάνωση στην οποία θέλουν όλοι να

Ο Άρης "χρυσώνει" τους παίκτες

http://www.sport24.gr/ast/cov/ar/aris_2010_1_13_22_35_40_b.jpgΟ Άρης "έφτιαξε" τον κόσμο του με τις συνεχόμενες νίκες και η διοίκηση σε ανταπόδωση των σερί νικών και των προοπτικών που ανοίγονται ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου, εμφανίζεται αποφασισμένη να τους π"χρυσώσει"αίκτες. Η διοίκηση των "κιτρινόμαυρων" ανακοίνωσε στους παίκτες τα πριμ που αφορούν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, την έξοδο στο Europa League αλλά και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κατάκτησης της δεύτερης θέσης και πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ η διοίκηση θα πριμοδοτήσει με 1,5 εκατομμύρια ευρώ τους παίκτες. Σε περίπτωση κατάκτησης του κυπέλλου οι παίκτες θα μοιραστούν 650.000 ευρώ ενώ για την έξοδο στο Europa League θα μοιραστούν 200.000 ευρώ.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανακοίνωσε στους αρχηγούς της ομάδας ότι θα μοιραστούν έξτρα πριμ 100.000 ευρώ για τις τέσσερις τελευταίες νίκες που πέτυχαν στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Παροξυσμός για ΠΑΟ

Στο μεταξύ, οι μέρες για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό πλησιάζουν και οι οπαδοί του Άρη βρίσκονται στο πόδι. Η ζήτηση των εισιτηρίων είναι τεράστια και ήδη έχουν προπωληθεί περισσότερα από 5.000 εισιτήρια, χωρίς να υπολογίζονται αυτά των οργανωμένων. Όσο πλησιάζει το ματς η ζήτηση θα αυξάνεται και αναμένεται νε εξαφανιστούν.

Η πρώην του Τζο Κόουλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4f5607cbedd16f03e6a8c35d21ce4e96_L.jpg?1263968543?1263968543Η Κέιλι Χέιζελ βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο με την προκλητική φωτογράφιση σε περιοδικό. Η πρώην σύντροφος του Τζο Κόουλ αλλά και άλλων παικτών της Πρέμιερ Λιγκ πόζαρε για το αγγλικό Maxim.

«Με λάτρεψαν σαν "Θεό" στον Άρη»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/72b7c55d8d9ce2afbbf1a58326c5d62e_L.jpg?1263968925?1263968925?1263968925Ο Λεάντρο Γκρατσιάν είναι και με τη βούλα παίκτης της Ιντεπεντιέντε, και ο ίδιος μιλώντας στον Τύπο της Αργεντινής αποκάλυψε ότι ο μοναδικός λόγος που αποχώρησε από τον Άρη ήταν το οικονομικό.Ο Λεάντρο Γκρατσιάν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιντεπεντιέντε για τους επόμενους έξι μήνες δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς και στην πρώτη του συνέντευξη ρωτήθηκε και για τον Άρη και για τους λόγους που αποχώρησε από την ομάδα.

«Από την Ελλάδα αποχώρησα αποκλειστικά για το οικονομικό μέρος. Από την ομάδα μου δήλωσαν: "Σε θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να πληρώσουμε το συμβόλαιό σου". Παρόλα αυτά όλα ήταν μία χαρά. Αυτό που έζησα ήταν απίστευτο, με τον κόσμο να με υποδέχεται σαν «Θεό».

Ο Γκρατσιάν δνε ξέχασε και τους παλιούς του συμπαίκτες, και ειδικά τους συμπατριώτες του που φοράνε την κίτρινη φανέλα. «Σε παρακαλώ γράψε στην εφημερίδα ότι στέλνω τους πιο θερμούς μου χαιρετισμούς σε όλα τα παιδιά της ομάδας. Πάντοτε παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις στην Olé από το ίντερνετ και σίγουρα τα παιδιά θα σχολιάσουν όταν δουν τα λεγόμενά μου».

Γράφει ιστορία ο Σάντος…

Γράφει ιστορία ο Σάντος…

Όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε πάρει την απόφαση να φέρει τον Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ, γνώριζε με ποίον είχε να κάνει και τι ακριβώς μπορεί να περιμένει. Ο Πορτογάλος τεχνικός πλέον γράφει ιστορία στο δικέφαλο. Από την περασμένη εβδομάδα έχει γίνει ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ομάδας, κάτι που ασφαλώς συνιστά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση για μία «ηλεκτρική καρέκλα» όπως έχει χαρακτηριστεί και δίκαια παλαιότερα ο πάγκος του ΠΑΟΚ. Ο Φερνάντο Σάντος άντεξε στην δύσκολη πρώτη χρονιά. Έτυχε εμπιστοσύνης από την διοίκηση της ΠΑΕ και η υπομονή όλων ανταμείφθηκε καθώς τις τελευταίες δύο σεζόν, ο ΠΑΟΚ δείχνει να καθιερώνεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και δικαιούται πλέον να κοιτάει μόνο ψηλότερα. Ο ΠΑΟΚ του Σάντος, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε ορισμένους η τακτική που ακολουθεί, έχει αποκτήσει μία αγωνιστική ταυτότητα. Είναι μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και κυρίως ξέρει πως θα το αποκτήσει. Μία ομάδα συγκεντρωμένη στο σκοπό και στο στόχο της, πειθαρχημένη στο παιχνίδι της και με άψογη αμυντική λειτουργία. «Τα γκολ δίνουν θέαμα, όμως η άμυνα δίνει τίτλους» λένε πολλοί από τους «φιλόσοφους» του ποδοσφαίρου και ο Φερνάντο Σάντος είναι βέβαιο ότι ακολουθεί το συγκεκριμένο δόγμα. Τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν και φυσικά δεν έχει κανένα λόγο να μην συνεχίσει. Ο κ. Σάντος πλέον κάθε μέρα που περνάει θα επεκτείνει το… ρεκόρ και θα γράφει ιστορία στον ΠΑΟΚ. Ήδη, αν βάλουμε και την σημερινή ημέρα θα μετράει 869 συνεχόμενες ημέρες στον πάγκο του δικεφάλου και αν λάβουμε υπόψιν ότι θα βγάλει σίγουρα την φετινή σεζόν, τότε θα γίνει και ο πρώτος φυσικά προπονητής που θα ξεπεράσει τις 1000 συνεχόμενες ημέρες στον πάγκο του δικεφάλου. Το συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και κατά συνέπεια στην περίπτωση που ανανεωθεί, τότε ο Πορτογάλος θα είναι έτοιμος να… σπάσει όλα τα κοντέρ. Ήδη έχει αφήσει πίσω του τόσο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που μετρούσε 858 ημέρες στον πάγκο του ΠΑΟΚ αλλά και τον Άγγελο Αναστασιάδη που είχε 764 συνεχόμενες ημέρες στον πάγκο του δικεφάλου. Πάντως η περίπτωση του Άγγελου είναι ιδιαίτερη καθώς κάθισε παραπάνω από μία φορά στον πάγκο και κατά συνέπεια μετράει στο σύνολο (όχι συνεχόμενες) 1336 ημέρες. Αν πάντως ανανεώσει ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και αυτό το νούμερο!

Οι 41 προπονητές του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

ΟΝΟΜΑ Έμεινε από… …μέχρι μέρες

1. Έγκον Πίχατσεκ 30.09.1979 – 27.04.1980 211

2. Γκιούλα Λόραντ 28.04.1980 – 31.05.1981 398

3. Αρίστος Φουντουκίδης 01.06.1981 – 21.06.1981 20

4. Χάιντς Χέερ 06.09.1981 – 26.06.1983 658

5. Παλ Τσερνάι 04.09.1983 – 06.05.1984 246

6. Βάλτερ Σκότσικ 23.09.1984 – 02.03.1986 526

7. Μιχάλης Μπέλλης 03.03.1986 – 15.05.1986 74

8. Τάις Λίμπρεχτς 07.09.1986 – 06.12.1987 456

9. Μιχάλης Μπέλλης 07.12.1987 – 15.05.1988 161

10. Ρίνους Ισραελ 11.09.1988 – 22.01.1989 134

11. Νίκος Αλέφαντος 23.01.1989 – 09.04.1989 76

12. Σταύρος Σαράφης 10.04.1989 – 21.05.1989 42

13. Ρομπ Γιάκομπς 17.09.1989 – 23.12.1990 463

14. Χρήστος Τερζανίδης 24.12.1990 – 02.06.1991 161

15. Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς 01.09.1991 – 22.03.1992 204

16. Γιάννης Γούναρης 23.03.1992 – 07.06.1992 77

17. Λιούπκο Πέτροβιτς 06.09.1992 – 24.01.1993141

18. Σταύρος Σαράφης 25.01.1993 – 30.01.1993 6

19. Όλεγκ Μπλαχίν 07.02.1993 – 27.02.1994 386

20. Σταύρος Σαράφης 28.02.1994 – 28.04.1994 60

21. Αρι Χάαν 28.08.1994 – 01.10.1995 400

22. Σταύρος Σαράφης 02.10.1995 – 26.11.1995 56

23. Ντράγκαν Κοκότοβιτς 27.11.1995 – 04.02.1996 70

24. Μιχάλης Μπέλλης 05.02.1996 – 05.05.1996 91

25. Γκίντερ Μπένγκτσον 06.05.1996 – 01.12.1996 210

26. Χρήστος Αρχοντίδης 02.12.1996 – 02.02.1997 63

27. Άγγελος Αναστασιάδης 03.02.1997 – 17.05.1998 441

28. Όλεγκ Μπλαχίν 22.08.1998 – 29.09.1998 39

29. Άγγελος Αναστασιάδης 30.09.1998 – 07.02.1999 131

30. Αρι Χάαν 08.02.1999 – 28.11.1999 204

31. Σταύρος Σαράφης 29.11.1999 – 29.12.1999 31

32. Ντούσαν Μπάγεβιτς 01.01.2000 – 08.05.2002 859

33. Άγγελος Αναστασιάδης 25.08.2002 – 26.09.2004 764

34. Ρολφ Φρίνγκερ 27.09.2004 – 13.02.2005 140

35. Νίκος Καραγεωργίου 17.02.2005 – 16.09.2005 212

36. Γιώργος Κωστίκος 17.09.2005 – 20.02.2006 156

37. Ίλιε Ντουμιτρέσκου 21.02.2006 – 3.10.2006 195

38. Σταύρος Σαράφης 4.10.2006 – 12.10.2006 9

39. Μότσα Βούκοτιτς 12.10.2006 – 22.1.2007 103

40. Γιώργος Παράσχος 22.1.2007 – 3.9.2007 235

41. Φερνάντο Σάντος 3.9.2007 – συνεχίζει

Πάνω από μία φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ

ΟΝΟΜΑ Μέρες στον πάγκο του ΠΑΟΚ

Σταύρος Σαράφης 42+6+60+56+31+9=204

Μιχάλης Μπέλης 74+134+91=299

Όλεγκ Μπλαχίν 386+39=425

Άρι Χάαν 400+204=604

Άγγελος Αναστασιάδης 441+131+764=1336 Πηγη Μετροσπορ

Μπήκε κανονικά ο Μουσλίμοβιτς

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς μπήκε από σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και λογικά θα είναι έτοιμος για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Βόσνιος ανεβάζει ρυθμούς, καθώς θέλει να αγωνιστεί πολύ στο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» όμως αυτό θα συμβεί μόνο αν είναι απόλυτα έτοιμος από κάθε πλευρά.

Αθλητικός Τύπος 20/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα
The Match

Πατρίς Sport

Ειπε...............

"Eμαθα για την απόλυση του Ζίκο από τα ΜΜΕ και έμεινα έκπληκτος"

Ντουντού

(ο κόσμος το `χει τούμπανο και ο Ντουντού... κρυφό καμάρι)

Ψιθυροι......................

  • Θα ακούνε Καβάλα οι προπονητές του Ολυμπιακού και θα... τρέχουν. Οι αργοναύτες με το 0-0 στο Καραϊσκάκη... έφαγαν τον Κετσπάγια και πάλι με το 0-0 στο Ανθή Καραγιάννη... έστειλαν και τον Ζίκο!
  • Quiz για δυνατούς λύτες: Ο χρόνος που χάθηκε για την απομάκρυνση του Ζίκο είχε να κάνει α) με το ότι ο Κόκκαλης τον ήθελε ακόμα, β) με το ότι ο Κόκκαλης σκεφτόταν τρόπους για να αποφύγει την αποζημίωση
  • Μεγάλη ατάκα που ακούστηκε στο ραδιόφωνο: Μετά τον Λευκό Πελέ, τον Ολυμπιακό θα αναλάβει ο Μαύρος Ζίκο

Λαντάνι: Θα πληρώσω τα χρέη, αλλά δεν θα γίνω μέτοχος


Λαντάνι: Θα πληρώσω τα χρέη, αλλά δεν θα γίνω μέτοχος

Την επιθυμία του να γίνει χορηγός στην ΠΑΕ Ηρακλής και όχι μέτοχος, πολύ περισσότερο μεγαλομέτοχος, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ερέζ Λαντάνι.

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας σχολίασε μέσω του «NovaSportFM» ότι θα κρατήσει την υπόσχεσή του και θα καλύψει τα χρέη της ΠΑΕ, παρόλα αυτά δεν θα γίνει μέτοχος.

«Ξεκαθάρισα ότι θα κρατήσω εγώ την οικονομική διεύθυνση όσον αφορά τα δικά μου χρήματα έχω δεχθεί απίστευτες πιέσεις. Από εκείνη την ημέρα δεν έπαψαν να με παίρνουν τηλέφωνα και να μου ζητούν χρήματα. Προσπαθούν να με διώξουν από την ομάδα με διάφορους τρόπους. Θέλω να ξέρω που πηγαίνουν τα χρήματα μου», είπε αρχικά ο Ε. Λαντάνι και συμπλήρωσε:

«Έχω συμφωνήσει με τον κ. Ρέμο ότι θα κάνουμε μαζί την οικονομική διαχείριση και το μάνατζμεντ. Πιστεύω ότι ο κ. Ρέμος δεν έχει αίσθηση της πραγματικής εικόνας των όσων συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι έχει αποδεχθεί ότι από την ημέρα που είπα ότι θα έχω τη διαχείριση του οικονομικού σκέλους, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές το όνομά του. Ξεκαθαρίζω ότι θα παραμείνω στην Ελλάδα το λιγότερο μία δεκαετία, όπως και στην Θεσσαλονίκη. Ξεκαθαρίζω ότι η δέσμευση που προς τους παίκτες δεν αλλάζει. Για εμένα δεν αλλάζει, είναι λόγος τιμής.

Έχω μιλήσει με τον Ρέμο, είμαι φίλος μαζί του και θα έχουμε νέα επαφή. Θα αναλάβω τα χρέη προς τους παίκτες και θα τους πληρώσουμε. Δεν τα παρατάω, αλλά η ζωή μου έχει πάρει άσχημη διάσταση. Έχω αντιμετωπίσει μια καθόλου φιλική κατάσταση, παρότι εγώ είχα την πρόθεση να βοηθήσω».

«Καμία παρεμβολή»

Στη συνέχεια, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας σχολίασε ότι δεν θα δεχθεί καμία παρεμβολή στο έργο του: «Θα δεχθώ καμία παρεμβολή. Όποιος στραφεί εναντίον μου, ξέρω και εγώ να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε με δικαστικά μέσα. Δεν τα παρατάω στην διαχείριση των χρημάτων, της οικογένειάς μου και των επιχειρήσεών μου. Ο λόγος μου είναι πολύ σημαντικός, είναι τιμή μου και δεν τον παίρνω πίσω. Ωστόσο, το θεωρώ απαράδεκτο να πεθάνω ψυχολογικά και σωματικά από το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει κάποιος πίσω από την όλη υπόθεση και ο χρόνος θα αποδείξει τα όσα συμβαίνουν».

Λίγο πριν το τέλος, τόνισε: «Θα κρατήσω τη δέσμευσή μου στον Ρέμο και τους παίκτες. Θα πληρώσω τα χρέη, αλλά δεν θα γίνω μέτοχος. Θα μιλήσω με τον Ρέμο και θα δούμε τι θα συμβεί. Από έρευνα που έχω κάνει, έχω βρει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό και όλα θα βγουν στην επιφάνεια».

Αμφίβολος για το ντέρμπι ο Πάτο


Ο Πάτο σκόραρε δις με τη φανέλα της Μίλαν Περιορισμένες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Αλεξάντρ Πάτο στο ντέρμπι της Μίλαν με την Ιντερ που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Ο Βραζιλιάνος άσος των "ροσονέρι" προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό στο μηρό που τον ταλαιπωρεί από τις αρχές Ιανουαρίου και παραμένει αμφίβολος.

"Αν θα είμαι έτοιμος για το ντέρμπι; Εχω χάσει πολλά παιχνίδια, αλλά ο στόχος μου είναι να είμαι απολύτως υγιής χωρίς να βιαστώ να επιστρέψω", δήλωσε ο ίδιος ο άσος της Μίλαν. "Είμαι νέος και έχω μεγάλη καριέρα μπροστά μου, οπότε θα έχω την ευκαιρία να παίξω σε πολλά άλλα ντέρμπι. Ελπίζω να τα καταφέρω, αλλά προτεραιότητά μου είναι να γίνω καλά 100%. Δεν θέλω να ρισκάρω το πόδι μου, ούτε για τον εαυτό μου, ούτε για την ομάδα. Προτιμώ να περιμένω την κατάλληλη στιγμή", συμπλήρωσε ο Πάτο.

"Ευχαριστώ" του Τόνι στους οπαδούς


Ο Λούκα Τόνι με τη φανέλα της Ρόμα Ενθουσιασμένος από την υποδοχή των οπαδών της Ρόμα δήλωσε ο Λούκα Τόνι. Ο Ιταλός επιθετικός επέστρεψε στα πάτρια εδάφη μετά την Μπάγερν Μονάχου, φόρεσε τη φανέλα των "τζαλορόσι" για έξι μήνες και την Κυριακή πέτυχε τα δύο του πρώτα γκολ με τη νέα του ομάδα κόντρα στην Τζένοα.

"Ηταν απίστευτα συναρπαστικό συναίσθημα αυτό που ένιωσα πετυχαίνοντας αυτά τα δύο γκολ με τη φανέλα της Ρόμα", έγραψε ο 32χρονος φορ στην προσωπική του ιστοσελίδα. "Το να πανηγυρίζω στην εξέδρα των φανατικών οπαδών και να τους ακούω να φωνάζουν ήταν μεγάλη ικανοποίηση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου επειδή στάθηκαν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα και όλο τον κόσμο για τη ζεστασιά που μου έδειξε", συμπλήρωσε.

Δεν γυρίζει πίσω ο Νέντβεντ


Παρελθόν από τη Γιουβέντους θα αποτελέσει ο Πάβελ Νέντβεντ Οι ελπίδες των φιλάθλων να ξαναδούν τον Πάβελ Νέντβεντ εν δράσει διαψεύστηκαν διά στόματος του ίδιου του πρώην άσου της Γιουβέντους. Δημοσιεύματα είχαν υποστηρίξει ότι ο 38χρονος Τσέχος εξετάζει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί πάλι, είτε στη Γιουβέντους, είτε στην ομάδα των Καννών.

Από την πλευρά του, ο Νέντβεντ κατέστησε σαφές ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επανέλθει στο ποδόσφαιρο μετά την αποχώρησή του το περασμένο καλοκαίρι. "Δεν έχω καμία πρόθεση να παίξω ξανά", δήλωσε στο περιοδικό "France Football". "Ανακάλυψα την ιστορία αυτή διαβάζοντας τις εφημερίδες, αλλά έχω κλείσει ως ποδοσφαιριστής", κατέληξε.

Στο στόχαστρο της Ρεάλ ο Κανάλες


Ο Σέρχιο Κανάλες της Σανταντέρ Για την απόκτηση του νεαρού Σέρχιο Κανάλες από τη Σανταντέρ κινείται η Ρεάλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός ανέβηκε πέρυσι στην πρώτη ομάδα της Ρασίνγκ και φέτος είναι μία από τις αποκαλύψεις της χρονιάς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, με πέντε γκολ σε οκτώ συμμετοχές.

Το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, κυρίως της Αγγλίας. Σύμφωνα μάλιστα με τη "Marca", ο πατέρας του παίκτη βρέθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους τηγς Τσέλσι, της Αρσεναλ και της Μάντσεστερ Σίτι.

Το ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ αναφέρει ότι ο Χόρχε Βαλντάνο συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Ρασίνγκ, Φρανσίσκο Περνία, και του μετέφερε πρόταση για την αγορά του νεαρού άσου αντί περίπου 10 εκ. ευρώ. Αν η πρόταση γίνει δεκτή, το πιθανότερο είναι ο Κανάλες να παραμείνει για 1-2 χρόνια στη Σανταντέρ ως δανεικός και εν συνεχεία να ενσωματωθεί στους "μερένγκες".

Φήμες για Νέστα στην εθνική Ιταλίας


Ο Αλεσάντρο Νέστα Πιθανή θεωρείται η επιστροφή του Αλεσάντρο Νέστα στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας εν όψει των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Οι φήμες έγιναν πιο έντονες στη γειτονική χώρα όταν ο Μαρτσέλο Λίπι εθεάθη πρόσφατα να δειπνεί με τον αμυντικό της Μίλαν.

Σύμφωνα με το Sky Sport Italia, ο τεχνικός της "σκουάντρα ατζούρα" συνέφαγε με όλους τους διεθνείς της Μίλαν στο Μιλανέλο, αλλά μεταξύ αυτών υπήρχε θέση και για τον Νέστα. Αυτή η πληροφορία πυροδότησε τη φημολογία περίπ επιστροφής του παίκτη στην εθνική.

Μέχρι στιγμής, ο Νέστα έχει αντισταθεί σθεναρά στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, αλλά το γεγονός ότι παρέστη στο συγκεκριμένο γεύμα άφησε στον Λίπι ένα "παράθυρο" αισιοδοξίας.

Τότεναμ καλεί Φαν Νίστελροϊ


Ο Φαν Νιστελρόι άνοιξε το σκορ για τη Ρεάλ Ο Χάρι Ρέντναπ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Τότεναμ για την απόκτηση του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ. Ο Αγγλος τεχνικός υποστήριξε μάλιστα ότι ο αγγλικός σύλλογος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε ο Ολλανδός να συνεχίσει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Φαν Νίστελροϊ έχει χάσει τη θέση του στην ομάδα, πίσω από τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Καρίμ Μπενζεμά και τον Ραούλ, αλλά έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι δεν θέλει να φύγει από τη Μαδρίτη. "Είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά εξαρτάται από τη συμφωνία που θα γίνει", διευκρίνισε ο Ρέντναπ σε συνέντευξη Τύπου. Με αυτά ασχολείται ο πρόεδρος Ντάνιελ Λέβι, αλλά ως παίκτης μας ενδιαφέρει. Ηταν φανταστικός όταν έπαιζε στην Αγγλία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένας μεγάλος σκόρερ, Αν θέλει να έρθει, θα ήταν θετικό", πρόσθεσε.

Αν τελικά υπάρξει συμφωνία με τον Φαν Νίστελροϊ, αυτό θα σήμαινε το τέλος της θητείας του Ρόμαν Παβλιουτσένκο στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". "Ο Παβλιουτσένκο θέλει να φύγει, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν έρθει κάποιος άλλος και αν η προσφορά είναι καλή. Αλλιώς όχι, γιατί δεν έχουμε επιθετικούς", σχολίασε ο Ρέντναπ.

"Μην πυροβολείτε τον Μπενίτεθ!"


Ο Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Λίβερπουλ. Αδικη θεωρεί ο Χαβιέρ Μασεράνο την κριτική προς τον Ράφα Μπενίτεθ, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν φταίει μόνο ο προπονητής της Λίβερπουλ, από τη στιγμή που ούτε οι παίκτες του παίζουν καλά. Ο Μπενίτεθ έχει ακούσει πολλά τελευταία λόγω του αποκλεισμού από Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή, η Λίβερπουλ βρίσκεται στην έβδομη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, 14 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Οσο για τον Μπενίτεθ, έχει να αντιμετωπίσει και τους τραυματισμούς μεταξύ άλλων, του Φερνάντο Τόρες, του Στίβεν Τζέραρντ και του Γιόσι Μπεναγιούν.

«Είναι ευκολότερο για όλους αυτούς που ασκούν κριτική, να επιτίθενται στον προπονητή που είναι ένας αντί στους παίκτες που είναι 20», σχολίασε ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής. Όταν η ομάδα δεν παίζει καλά, ο Τύπος κριτικάρει τον προπονητή και όχι τους παίκτες, αλλά δεν δίνουμε σημασία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν παίζουμε έτσι, ο κόσμος θα τα βάλει με τον Ράφα. Είμαστε όμως μία από τις κορυφαίες ομάδες. Πρέπει να σκεφτούμε το ποδόσφαιρο και να πάψουμε να ανησυχούμε τόσο πολύ. Πρέπει να δουλέψουμε, να συνεχίσουμε να προπονούμαστε σκληρά και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό στους αγώνες. Μεταξύ μας η κατάσταση είναι καλή και θέλουμε όλοι να φέρουμε τη Λίβερπουλ και πάλι εκεί που της αξίζει», συμπλήρωσε ο Μασεράνο.