Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ιδού το «σπίτι του ΠΑΟΚ»!

APOKLEISTIKO
Στην τελική ευθεία μπήκε η διαδικασία για τη διενέργεια διαγωνισμού σχετικά με την παραχώρηση της έκτασης 213 στρεμμάτων του δήμου Θέρμης στην εταιρία του Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί, το «σπίτι του ΠΑΟΚ»! Εκεί θα γίνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν τις ομάδες του ΠΑΟΚ και το κολυμβητήριο, ενώ ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου» Ιβάν Σαββίδης θα αξιοποιήσει και τη γεωθερμία της περιοχής.
Το arenafm.gr παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα όλη την έκταση (με κίτρινο χρώμα από το δήμο Θέρμης και με κόκκινο από την κοινότητα Ταγαράδων), που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την Waterland και από τα γήπεδα του Χατζηπαναγή, που εκμεταλλεύεται ο επιχειρηματίας Κ. Κωνσταντινίδης. Θα δημιουργηθούν δρόμοι πρόσβασης από δυο διαφορετικές πλευρές, ενώ η αποζημίωση του δήμου Θέρμης θα είναι 80.000 ευρώ ετησίως και το κόστος κατασκευής του κολυμβητηρίου 750.000 ευρώ, που θα βαρύνουν αποκλειστικά τον Ιβάν Σαββίδη Επίσης, υποχρεούται να προσλάβει το 50% των υπαλλήλων που θα εργάζονται στο αθλητικό κέντρο-κολυμβητήριο-ξενοδοχείο που θέλει να χτίσει, από κατοίκους της Κοινότητας Ταγαράδων. Αύριο Πέμπτη 14/11 θα γίνει η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης, με θετικές εισηγήσεις από τα τοπικά συμβούλια Θέρμης και Ταγαράδων. Αναλυτικά, η παρουσίαση:
Πηγή: arenafm.gr

“Δε μπορεί να αντικαταστήσει ξένο ο Άρης”


aris
Ο νομικός Βαγγέλης Χατζηιωάννου, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το πόσες μεταγραφές μπορεί να κάνει ο Άρης τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορούν να γίνουν οι μεταγραφές αυτές.
Αναλυτικά είπε:
Για το πόσες μεταγραφές μπορεί να κάνει  ο Άρης τον Ιανουάριο:
“Ισχύει μια απόφαση της Σούπερ Λίγκ που έχει εγκριθεί από την ΕΠΟ. Για ομάδες όπως ο Άρης που δε κατάφεραν να πάρουν αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ ισχύουν περιορισμοί. Ο Άρης  μπορεί να πάρει έναν ποδοσφαιριστή πάνω τω 24ων ετών και απεριόριστους κάτω των 24ων. Όλοι πρέπει να είναι Έλληνες, δε μπορεί να αποκτηθεί ξένος”.
Για το άμα υπάρχει η δυνατότητα ο Άρης να αντικαταστήσει κάποιον ξένο παίκτη:
“Δεν υπάρχει η δυνατότητα  ο Άρης να αντικαταστήσει τους ξένους ποδοσφαιριστές. Για αυτό πρέπει να προσέχει πολύ στις κινήσεις του. Όπως ανέφερα κα πριν είναι μια απόφαση, όχι κάποιος κανονισμός. Ο Άρης ασκεί πιέσεις στη ΕΠΟ να αλλάξει την απόφαση αυτή αλλά πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Υπάρχει ανταγωνισμός στην Σούπερ Λίγκα και δύσκολα θα επιτρέψουν κάποια αλλαγή οι άλλες ομάδες”.
Για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα:
“Έχουμε φτάσει Νοέμβριο και δε ξέρουμε πόσες ομάδες θα πέσουν κατηγορία και πόσες θα ανέβουν. Η εκτίμηση μου είναι πως μέσα στο μήνα θα μαθευτεί αυτό ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Πάντως η λογική λέει πως θα πέσουν τρεις ομάδες καθώς είχε γίνει μια τέτοια  δέσμευση μεταξύ της Σούπερ Λίγκα της ΕΠΟ και της Φουτμπολ Λιγκ. Βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει και τίποτα δε μπορούμε να το θεωρούμε δεδομένο”.
Πηγή: arenafm.gr

Όλα καλά με τον Ιορδάνη!

Ο Ιορδάνης, ο 35χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ που είχε πέσει από την κερκίδα του γηπέδου της Κομοτηνής, βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο και παραμένει πλέον σε δωμάτιο του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα ο ΣΠ ΠΑΟΚ Αλεξανδρούπολης έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η κατάσταση του αδερφού μας Ιορδάνη βρίσκεται σε πολύ καλή πορεία. Με την βοήθεια του Θεού και του νοσοκομειακού προσωπικού, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και εξήλθε της εντατικής μονάδας. Το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η θεραπεία του, ευελπιστώντας να πάνε όλα καλά και να βρεθεί επιτέλους στο πλευρό μας αλλά και στον ΠΑΟΚ που όλοι μας αγαπάμε»

Σύσκεψη κορυφής για τα 100 χρόνια του ΑΡΗ!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα πολύωρη σύσκεψη μεταξύ των φορέων του ΑΡΗ με θέμα τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Ιστορικού μας Συλλόγου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Δημήτρης Ηλιάδης, ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ, Θωμάς Γιώτας, ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, Παναγιώτης Στεφανίδης και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που έγινε σε κλίμα αλληλεγγύης, υπήρξε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα που συζητήθηκαν, ενώ εκφράστηκε απ? όλες τις πλευρές η ανάγκη οι εκδηλώσεις να είναι ταυτόσημες με την Ιστορία του Συλλόγου και τη λάμψη του ονόματος του ΑΡΗ.

Ακόμη χαράχτηκε η γραμμή πλεύσης των φορέων του ΑΡΗ για τον εορτασμό, ενώ το τελικό πλαίσιο δράσης θα οριοθετηθεί κατά τη διάρκεια νέας συνάντησης που θα ορισθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπάρξουν οι τελικές ανακοινώσεις. Πηγή: metrosport.gr

Κόντης στο Metropolis: «Το πρόβλημα στον Άρη είναι ότι δε δόθηκε η απαραίτητη σημασία στο αγωνιστικό»

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Άρη Γιάννης Κόντης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή στην «Στην Σέντρα» για την εικόνα του Άρη σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο, όπως και για τον Νταβίντ Αγκάνθο.

Αναλυτικά:

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Δεν έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια του Άρη, γιατί είμαι εδώ στην Γλυφάδα. Τα πράγματα στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λίγκ είναι δύσκολα. Δεν υπάρχουν γήπεδα, ούτε εγκαταστάσεις, οι παίκτες της Γλυφάδας κάνουν προπόνηση σε πλαστικά γήπεδα και έχουμε πολλούς τραυματισμούς».

Για τον Αγκάνθο: «Μαθαίνω πως τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μαθαίνω πως ο Αγκάνθο δεν πάει καλά. Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, χρειάζεται ειδική μεταχείρηση, είχε προβλήματα τραυματισμών, τι να πω, είναι φιλότιμος, αλλά και λίγο ιδιόρυθμος. Θέλει μια μεταχείριση διαφορετική, δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα, έχει βοηθήσει τον Άρη. Σημαντικό ρόλο έπαιζε ο διερμηνέας, όταν ήμουν εκεί, θυμάμαι ήταν κοντά σε όλους τους παίκτες, ίσως ήταν ένα λάθος η απομάκρυνση του. Ήταν ο μόνος άνθρωπος που μιλούσε μαζί τους, τους έδινε ψυχολογία όταν αυτοί ήταν απλήρωτοι. Βοηθούσε σε θέματα λεπτά, ζούσε μαζί τους την καθημερινότητα τους.

Για τα αγωνιστικά του Άρη: «Δεν θέλω να μπω στα αγωνιστικά του Άρη, είναι δύσκολα τα πράγματα. Άλλοι λένε πως θα πέσουν δύο ομάδες, πέρσι ο Άρης σώθηκε με 24 βαθμούς και είχε 16 ομάδες, φέτος η σωτηρία θα κριθεί στους 27 βαθμούς. Ο Άρης χρειάζεται επενδυτή είναι βέβαιο».

Συνεχίζοντας είπε: «Για τον Πουλίδο δεν έχω εικόνα, δεν μπορώ να σχολιάσω. Το πρόβλημα στον Άρη είναι πως δόθηκε σημασία σε άλλα θέματα και όχι στο αγωνιστικό».

Τέλος αναφέρθηκε και στον οικονομικό έλεγχο: «Είναι η μόνη λύση για τον Άρη το πόρισμα. Αν για παράδειγμα ο Κριστιανο Ρονάλντο παίρνει 30. εκ ευρώ από την Ρεαλ, κάποιοι μπορούν να πουν πως έφαγε λεφτά. Είναι το μόνο εύκολο. Το θέμα είναι να δούμε τι έγινε πραγματικά. Κάποιοι έβγαλαν ψιχουλάκι από τον Άρη. Τόσα χρόνια στον Άρη δεν βρέθηκε ένας να πει για μένα ότι έφαγα το παραμικρό. Πηγή: metrosport.gr

Διακήρυξη Διαγωνισμού για εκμίσθωση αναψυκτηρίου του γυμναστηρίου-κολυμβητηρίου στην Θύρα 7!

Το Δ.Σ. του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης» προκηρύσσει πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου του, 39 τ. μ., που βρίσκεται εντός του γυμναστηρίου – κολυμβητηρίου μπροστά από τη Θύρα 7 επί της οδού Αλκμήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες όπως και κατάθεση προσφορών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του ΑΣ ΑΡΗΣ, 2310305402, απ? όπου μπορούν να παραλάβουν και τη διακήρυξη του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Ο διαγωνισμός θα λήξει στα γραφεία του ΑΣ ΑΡΗΣ, στις 29/11/2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00 όπου και θα ανοιχτούν οι προσφορές.

Πηγή: www.arisac.gr

«Στόχος είναι η καλή εικόνα στα πλέι οφ»

Καλή η συνάντηση με τον Γιάννη Ιωαννίδη, χρήσιμη για εμπειρίες και γνώση για τους παίκτες του Άρη, όμως υπάρχει και η καθημερινότητα που προϋποθέτει καλό μπάσκετ και νίκες. Σε μια ομάδα όπως ο Άρης αυτή είναι η καθημερινότητα, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Αυτό τόνισε στο «Μ» χθες το μεσημέρι και ο Λευθέρης Αρβανίτης, μιλώντας για την στεναχώρια που σκόρπισε σε όλους η ήττα απ? τον Πανιώνιο. Παράλληλα όμως τόνισε πως δεν υπάρχει ανησυχία στην ομάδα για το δύσκολο πρόγραμμα, πως υπάρχει πίστη και αισιοδοξία, απλά υπάρχει μια στεναχώρια γιατί: «χάσαμε δυο ματς μέσα απ? τα χέρια μας, που αν τα παίρναμε, θα ήμασταν στις πρώτες θέσεις και όλοι θα μιλούσαν για εμάς. Αδικούμε τους εαυτούς μας».

Φρόντισε όμως να υψώσει την «ασπίδα» της υπομονής ενώπιον του νεανικού συνόλου του Βαγγέλη Αγγέλου: «η ομάδα δεν είναι κακή, τα παιχνίδια της δεν είναι κακά. Θέλει και λίγη υπομονή, αυτά είναι λάθη απειρίας που γίνονται, όχι λάθη ανικανότητας ή κακής προετοιμασίας. Βεβαίως πρέπει και οι παίκτες να καταλάβουν – και πιστεύω ότι το έχουν ήδη, αλλά πρέπει να το δείχνουν και εμπράκτως μέσα στο γήπεδο – πως είναι σε μια μεγάλη ομάδα και υπάρχουν ευθύνες. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε γι? αυτούς, παλεύουμε κάθε μέρα και γι? αυτό εντός των ημερών σκοπεύουμε να μιλήσουμε μαζί τους. Δεν μας ανησυχεί το δύσκολο πρόγραμμα. Πιστεύουμε, βάσει του προγράμματος μας, πως θα είμαστε έτοιμοι τον Δεκέμβριο και πως θα είμαστε έτοιμοι για τον στόχο μας που είναι μια καλή εικόνα, όπως πέρσι, στα πλέιοφς» μας λέει. Και υπενθυμίζει:

«Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι και πέρσι είχαμε ένα τέτοιο ξεκίνημα με νίκες – ήττες και μετά είδαμε πως η ομάδα διεκδίκησε στο ένα σουτ την πρόκριση της στους τέσσερις του πρωταθλήματος». Ξεκαθάρισε πως δε θα πρέπει να παρασύρεται ο κόσμος από τη «μεταγραφολογία» και πως η ομάδα ακόμη περιμένει τους έτοιμους 100% Χαντ, Σαρικόπουλο, ακόμη και τον Πελεκάνο.

«Ο κόσμος να είναι σίγουρος πως η ομάδα θα παλεύει σε όλα τα παιχνίδια και τα παιδιά θα κάνουν τα πάντα για να τον κάνουν περήφανο. Κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυγιάνουμε την ΚΑΕ και να μην την ξαναχρεώσουμε».

«Υποψήφιος για αντι-Λεβαντόφσκι ο Μήτρογλου»

Μεταξύ των υποψηφίων για να διαδεχτεί τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην επίθεση της Ντόρτμουντ είναι ο Κώστας Μήτρογλου, σύμφωνα με την Bild.

«Υποψήφιος για αντι-Λεβαντόφσκι ο Μήτρογλου»
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της σεζόν από τη Ντόρτμουντ, καθώς μένει ελεύθερος και φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με την Μπάγερν. Οι δευτεραθλητές Γερμανίας και Ευρώπης αναζητούν ήδη το διάδοχό του και σύμφωνα με την Bild μεταξύ των υποψηφίων είναι ο Κώστας Μήτρογλου.

«Τη φετινή σεζόν είναι δύσκολο να τον σταματήσει κάποιος. Έχει πετύχει 14 γκολ σε 10 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ τα τρία γκολ που έχει βάλει στο Champions League τον κάνουν ακόμη πιο επιθυμητό. Φαίνεται πως για αυτόν υπάρχει ενδιαφέρον και από την Αγγλία», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ο Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Έντιν Τζέκο (Μάντσεστερ Σίτι), Κέβιν Φόλαντ (Χόφενχαϊμ), Κριστιάν Μπεντεκέ (Άστον Βίλα) και Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο) είναι οι υπόλοιποι.

Μάλιστα υπάρχει και ψηφοφορία για τον επιθετικό που προτιμούν οι φίλαθλοι, με τον Κώστα Μήτρογλου να είναι μέχρι νωρίς το απόγευμα τελευταίος στις προτιμήσεις και τον Ντιέγκο Κόστα να είναι ο πιο δημοφιλής.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν μπορεί ο Άρης...!

Ούτε στα φιλικά δεν κερδίζει. Ο Άρης των αρκετών αλλαγών ηττήθηκε από τον Μακεδονικό με σκορ 2-1, μην αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο.

Δεν μπορεί ο Άρης...
Στα επίσημα δεν πάει καλά, αλλά ούτε και στα φιλικά σηκώνει κεφάλι. Ο Άρης ηττήθηκε 2-1 από τον Μακεδονικό σε αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Νέα Ευκαρπία.

Οι Αγκάνθο και Πουλίδο ήταν εκτός, αφού ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς φέρεται να έχει παράπονα από την απόδοσή τους, ενώ ξεκουράστηκαν και οι Τάτος, Ουντότζι.

Μόλις στο 10’ οι Θεσσαλονικείς βρίσκονταν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, ύστερα από ισάριθμα λάθη στην άμυνα, τα οποία ο Ζαγναφέρης επωφελήθηκε στο έπακρον, «ματώνοντας» δις τα δίχτυα του Μπουζάνη.

Στα επόμενα 20 λεπτά, οι «κίτρινοι» έδειξαν μία μίνι αντίδραση. Παρά τις χαμένες ευκαιρίες των Αγγελούδη, Οικονομόπουλου σε τετ-α-τετ και το δοκάρι του Μανιά, ο τελευταίος κατάφερε να μειώσει στο 33’ σε 2-1, εκμεταλλευμένος λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Στο δεύτερο μέρος ο Σέρβος τεχνικός έκανε αρκετές αλλαγές, προκειμένου να τεστάρει πρόσωπα και σχήματα, αλλά αντ’ αυτού δεν είδε σχεδόν τίποτα, αφού η ομάδα του ήταν πολύ κακή, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου και μοιραία γνώρισε την ήττα που αν και σε φιλικό παιχνίδι, προβληματίζει έντονα.

Αρης: Μπουζάνης, Ψυχογιός, Καραγκούνης, Κύργιας, Έλσνερ, Οικονομόπουλος, Λεμονής, Μανιάς, Ρένια, Αγγελούδης, Σουνάς. Στο δεύτερο έπαιξαν και οι οι Γιαννίτσης, Καρασαλίδης, Τσουκάνης, Καραγιάννης, Αντωνιάδης, Παπαδόπουλος, ΝταμαρλήςΠηγή: sport-fm.gr

Είπε το «ναι» ο ΠΑΟΚ στον Άρη!

Είπε το «ναι» ο ΠΑΟΚ στον ΆρηΘετικά απάντησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο αίτημα του Άρη μέσω του οποίου η «κίτρινη» ΠΑΕ ζήτησε το 5% των εισιτηρίων ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της δωδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο, την τελική απόφαση για την μεταφορά οπαδών θα πάρει η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (24/11, 19:30).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδέχτηκε το αίτημα της ΠΑΕ Άρης για παροχή εισιτήριων στην αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής με την προϋπόθεση ότι το ίδιο θα συμβεί και στον αγώνα του β' γύρου μεταξύ των δύο ομάδων».

«Ανακαλύψτε» τον Χακόμπο!!

Στη διάθεση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ θα βρίσκεται αύριο (14/11), ο Σανθ Χακόμπο, που θα απαντήσει στις ερωτήσεις που θα αποσταλούν στον λογαριασμό της ΠΑΕ στο twitter.

«Ανακαλύψτε» τον Χακόμπο
Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε ένα ξέσπασμα μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό, κάνοντας λόγο για ντροπή και ασέβεια προς τη φανέλα και το έμβλημα του συλλόγου.

Αύριο (14/11, 18:30), ο Ισπανός θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις των φίλων της ομάδας, που θα γίνουν στον λογαριασμό της ΠΑΕ στο twitter, όπως έκανε γνωστό η διοίκηση μέσω ανακοίνωσης.

Αναλυτικά:

«Ο ΠΑΟΚ σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και να τους απευθύνετε τα δικά σας ερωτήματα. Ο Σανθ Χακόμπο την Πέμπτη (14.11) στις 18.30 θα βρίσκεται συνδεδεμένος με τον επίσημο λογαριασμό του ΠΑΟΚ στο twitter (@PAOK_FC) και θα απαντάει στις δικές σας ερωτήσεις.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε ενεργά σ’ αυτή τη συνέντευξη μπορείτε από σήμερα μέχρι και αύριο στις 18.00 να αποστείλετε τις ερωτήσεις σας στον λογαριασμό του ΠΑΟΚ στο twitter (@PAOK_FC) χρησιμοποιώντας το ειδικό hashtag #askjacobo. Οι απορίες σας θα συγκεντρωθούν και θα απαντηθούν live από τον Ισπανό τερματοφύλακα του Δικεφάλου».

Παρέδωσε το περιβραχιόνιο ο Πουλίδο!

Την παραίτησή του από αρχηγός του Άρη υπέβαλε ο Ρούμπεν Πουλίδο. Δεκτή έγινε αυτή από τον τεχνικό της ομάδας, Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Παρέδωσε το περιβραχιόνιο ο Πουλίδο
Από τα καθήκοντα του ως αρχηγός του Άρη παραιτήθηκε ο Ρούμπεν Πουλίδο, ύστερα από προσωπική του απόφαση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της ενδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ισπανός αμυντικός οδηγήθηκε στην εν λόγω απόφαση λόγω της απουσίας διερμηνέα που καθιστά δύσκολη την επικοινωνία με τους συμπαίκτες του, όπως ανέφερε στον τεχνικό των «κίτρινων», Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Τη θέση του Πουλίδο πήρε ο Νίκος Αγγελούδης, όπως έκανε γνωστό ο Σέρβος προπονητής.Πηγή: sport-fm.gr

«Καλό είναι να υπάρχουν μικροεντάσεις»

Ο Νίκος Καρούλιας θα προπονεί τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Αθηνών μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος του Μπάμπη Τεννέ. «Πάμε γερά», το σύνθημα του προσωρινού τεχνικού της ομάδας.

«Καλό είναι να υπάρχουν μικροεντάσεις»
Υπό τις οδηγίες του Νίκου Καρούλια προπονήθηκαν χθες οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Αθήνων.

Μάλιστα, το μέλος της Διοίκησης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» μίλησε και στους παίκτες της ομάδας και τους εξήγησε πως πρέπει να αρχίσουν να… στροφάρουν.

«Να βγάλετε ψυχή! Να τα δίνετε όλα. Και να ξέρετε πως δεν είναι κακό να παίξετε και μπουνιές στα αποδυτήρια. Υπό την έννοια ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και μικροεντάσεις για το καλό της ομάδας. Ανδρες είμαστε, ανδρικό άθλημα είναι το ποδόσφαιρο. Πάμε γερά», τούς είπε μεταξύ άλλων.Πηγή: sport-fm.gr

Αλλάζουν τα πλάνα τους;

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αναπροσαρμόσουν στον Πλατανιά τα μεταγραφικά τους πλάνα μετά την πρόσληψη του Νίκου Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Αλλάζουν τα πλάνα τους;
Τα μεταγραφικά θέματα θέσουν επί τάπητος στον Πλατανιά κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ και ο Νίκος Αναστόπουλος θα συζητήσουν για τις μεταγραφές που ενδεχομένως να γίνουν την περίοδο του Ιανουαρίου.

Ορισμένα ονόματα είχαν συζητηθεί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, όμως είναι πιθανό μετά την πρόσληψη του «μουστάκια» να αλλάζουν αναπροσαρμοστεί το πλάνο.

Προτεραιότητα, πάντως, παραμένει η απόκτηση ενός σέντερ φορ, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του Θωμά Ναζλίδη που θα τον αφήσει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν.Πηγή: sport-fm.gr

Από την άλλη εβδομάδα ο Βίτορ!!

Πρόγραμμα αποθεραπείας στην Πορτογαλία ακολουθεί ο Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να επιστρέψει στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη εβδομάδα ο Βίτορ
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ ο Μιγκέλ Βίτορ για τον οποίο λειτουργεί ευεργετικά η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων εν όψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Πορτογάλος αμυντικός ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας στην πατρίδα του και, σύμφωνα με την ενημέρωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, θα είναι σε θέση την ερχόμενη εβδομάδα να προπονηθεί κανονικά.

Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις, ύστερα από το χθεσινό ρεπό που είχαν πάρει από τον Χουμπ Στέφενς, και στην πρωινή προπόνηση (υπάρχει και απογευματινή στις 16:30) επιδόθηκαν σε ασκήσεις τεχνικής στη μεταβίβαση, υποδοχή της μπάλας εν κινήσει και παιχνίδι κατοχής της μπάλας υπό πίεση. Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζουν την αναζήτηση στη Βέροια!

Ένα δυνατό όνομα ψάχνουν για τον πάγκο της Βέροιας που θα βοηθήσει την ομάδα να μείνει στην κατηγορία.

Συνεχίζουν την αναζήτηση στη Βέροια
Τον αντικαταστάτη του Στέφαν Στόικα ψάχνουν ακόμη στη Βέροια με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Αρβανιτίδη, να επιθυμεί να φέρει ένα δυνατό όνομα στον πάγκο της «βασίλισσας του βορρά» που θα την βοηθήσει να μείνει στην κατηγορία.

Στη λίστα της διοίκησης βρίσκονται οι Παντελίδης, Βοσνιάδης, Καβακάς, Λεμονής και Νιόπλας, ενώ αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει ο Ντοσάντις.

Εξελίξεις για το θέμα του προπονητή αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τον Στέφανο Γαϊτάνο να δουλεύει με την ομάδα μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης. Πηγή: sport-fm.gr

Ακόμα περιμένουν…!

Την εμφάνιση των υποψήφιων επενδυτών περιμένουν οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, όπως είχε πει πριν από μερικές μέρες ο Παύλος Μητρόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ακόμα περιμένουν…
Γνωστό είναι το οικονομικό πρόβλημα του Πανιωνίου.

Όλοι στο «κυανέρυθρο» στρατόπεδο περιμένουν μήπως πάρουν τα πρώτα χρήματα της χρονιάς και είναι εν αναμονή της περίφημης πια Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με την SportDay, το συγκεκριμένο θέμα παραμένει στον «αέρα» και στο ποδοσφαιρικό τμήμα αγωνιούν αν όντως υπάρχουν εκείνοι οι επενδυτές για τους οποίους είχε μιλήσει προ ημερών ο Παύλος Μητρόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Νεοσμυρνιώτες θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή (στις 15:00) τον Πανιώνιο σε φιλική αναμέτρηση στη Ριζούπολη. Πηγή: sport-fm.gr

Προτεραιότητα ο στόπερ!

Η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Skoda Ξάνθης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Προτεραιότητα ο στόπερ
Το καλοκαίρι στην Skoda Ξάνθη υπήρχαν ο Σπύρος Βάλλας και ο Δημήτρης Γούτας και οι Ακρίτες ενίσχυση τα μετόπισθεν με τον Γκοχουρί και Χοσέμι.

Ο πρώτος αποχώρησε και οι εμφανίσεις του δεύτερου δεν ικανοποιούν τους ανθρώπους της ομάδας.

Παράλληλα, ο νεαρός στόπερ παρουσιάζεται ντεφορμέ και ο Βάλλας δεν δείχνει ικανός να βγάλει μία απαιτητική σεζόν.

Για αυτό τον λόγο, όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, η πρώτη κίνηση που θα κάνει ο ακριτικός σύλλογος θα αφορά την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας.Πηγή: sport-fm.gr

«Κάνε ό,τι νομίζεις»

«Κάνε ό,τι νομίζεις»Ο πρόεδρος του Άρη έδωσε το «ελεύθερο» στον Ζόραν Μιλίνκοβιτς για να κάνει ό,τι νομίζει στην ομάδα, να παραγκωνίζει όποιον πρέπει αρκεί να δει μια ομάδα παθιασμένη στους αγωνιστικούς χώρους.

«Έχεις το ελεύθερο να κάνεις ό,τι νομίζεις ότι θα βοηθήσει την ομάδα, ακόμη και αν πρέπει κάποιοι ποδοσφαιριστές να μπουν στο… ψυγείο. Εγώ θέλω απλά να δω μια ομάδα με μαχητές στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Ηλιάδη στη συνάντηση που είχε χθες με τον προπονητή των κίτρινων.

Στη συζήτηση έπεσαν και ονόματα ποδοσφαιριστών όπως οι Πουλίδο - Αγάνθο από τους οποίους ο Μιλίνκοβιτς είναι πολύ απογοητευμένος.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κριτήριο» ο Ιβάν!!

Ξεκίνησε η μεταγραφολογία στον ΠΑΟΚ εν όψει του Γενάρη, με τον Ιβάν Σαββίδη να παίζει καθοριστικό ρόλο και να μην επικρατεί βιασύνη για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

«Κριτήριο» ο Ιβάν
Συζητήσεις επί συζητήσεων έχουν ξεκινήσει στον ΠΑΟΚ εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές θεωρίες, όπως για παράδειγμα ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κάνει δύο μεταγραφές ή θα γίνουν όλες εκείνες οι κινήσεις που θεωρεί απαραίτητες ο Χουμπ Στέφενς.

Μάλιστα, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι οι Θεσσαλονικείς θα κάνουν ακόμη μία μεταγραφή τύπου… Πιάτι.

Το θέμα, όμως, είναι ότι η πολιτική και τα χρήματα που θα δαπανήσει ο ΠΑΟΚ στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο εξαρτώνται από τον Ιβάν Σαββίδης. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την πορεία που θα χαράξει ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου.

Ο Στέφενς σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παράγοντες της ομάδας καταστρώνουν τα πλάνα τους και μία από τις βασικές τους προτεραιότητες είναι η κάλυψη του κενού που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας.

Το τελευταίο όνομα που είχε ακουστεί για τη συγκεκριμένη θέση είναι εκείνο του Σέρβου Λούκοβιτς, ενώ νέα δημοσιεύματα έφεραν στο προσκήνιο την περίπτωση του Πιάτι που παραμένει και παίζει στη Βαλένθια.Πηγή: sport-fm.gr

Δέλλας: «Δεν το σκέφτηκα για την ΑΕΚ»

Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ, αν και τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα, εξήγησε ο Τραϊανός Δέλλας, μιλώντας σε γαλλικό περιοδικό.

Δέλλας: «Δεν το σκέφτηκα για την ΑΕΚ»
Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Τραϊανός Δέλλας σε ένα γαλλικό περιοδικό.

Σε αυτή ο 37χρονος προπονητής αναφέρθηκε στην αντίδραση των παικτών του μετά την καταδικαστική ήττα από τον Πανθρακικό, εξήγησε τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να αναλάβει την ΑΕΚ και στο τέλος στάθηκε στο γκρέμισμα του «Νίκος Γκούμας», τον οποίο – όπως δήλωσε – άλλαξε την ιστορία του συλλόγου.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Δέλλας στο γαλλικό περιοδικό «So Foot»

Για την αντίδραση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, το οποίο σήμανε τον υποβιβασμό της ομάδας:

«Μετά τον υποβιβασμό οι παίκτες μου άρχισαν να κλαίνε στα αποδυτήρια. Δεν αντέδρασα μπροστά τους, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήθελα να χαθεί η υπόληψή τους, αλλά μέσα μου είχα καταστραφεί».

Για την απόφασή του να παραμείνει στην «Ένωση»:

«Οταν μου τηλεφώνησαν από την ΑΕΚ για να αναλάβω την ομάδα δεν το σκέφτηκα. Αφησα την καρδιά μου να μιλήσει. Αν άκουγα τότε το μυαλό μου δεν θα έπρεπε να αναλάβω την ομάδα».

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγια-Σοφιά»:

«Η καταστροφή του "Νίκος Γκούμας" άλλαξε την ιστορία της ΑΕΚ, αν δεν είχε γκρεμιστεί, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά». Πηγή: sport-fm.gr

Να μην χαθεί ούτε λεπτό!!

Η παραμικρή καθυστέρηση δεν θέλει να υπάρξει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, κάτι που ζήτησε από τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.

Να μην χαθεί ούτε λεπτό!
Το πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς» ανέλυσε χθες το απόγευμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον Γιάννη Μανιάτη, παρουσία των Θανάση Κυρατσού και Δημήτρη Ανδριόπουλου.

Οι δύο στενοί συνεργάτες του γνωστού επιχειρηματία ανέπτυξαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το πλάνο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ παράλληλα του παρουσίασαν το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για τις επόμενες κινήσεις τους και την έναρξη των εργασιών.

Όλα όσα αφορούν το ιστορικό αυτό έργο είναι σχεδόν έτοιμα και εκείνο που ζητήθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό είναι σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Δηλαδή, η έγκριση της άδειας να μην «κολλήσει» στη γραφειοκρατία και χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Άλλωστε, επιθυμία του Μελισσανίδη είναι τον προσεχή Φεβρουάριο να μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της «Ένωσης» στην ιστορική της έδρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανιάτης παρουσιάστηκε εντυπωσιασμένος από την λεπτομερή παρουσίαση που του έγινε και τα σχέδια της «Αγια-Σοφιάς», ενώ στη συνέχεια δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της Πολιτείας και τα δικά του, ώστε να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα έργα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να έχουν κατατεθεί οι πλήρεις φάκελοι με τις μελέτες στο ΥΠΕΚΑ, ώστε να εξασφαλιστούν οι προάδειες του μεγάλου αυτού έργου. Αυτό αναμένεται να συμβεί στις αρχές του δεύτερου μήνα του νέου έτους και στη συνέχεια η ΑΕΚ θα έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει το χτίσιμο του νέου της γηπέδου.

Με την κατάθεση των σχετικών φακέλων στο ΥΠΕΚΑ, αυτοί θα κοινοποιηθούν στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, και η «Ένωση» θα έχει κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται από τη μεριά της και θα περιμένει το «πράσινο φως» για να μπουν οι μπουλντόζες. Πηγή: sport-fm.gr

Πεντάρα κι έφυγε για Μουντιάλ η "σελέστε"!

Η Ουρουγουάη ήταν καταιγιστική στο Αμμάν, επικράτησε με 5-0 της Ιορδανίας κιι ουσιαστικά πήρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ, με τη ρεβάνς στις 21 του μήνα, ν' αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα

Πεντάρα κι έφυγε για Μουντιάλ η
Η "σελέστε" απέναντι σε έναν σαφώς κατώτερο αντίπαλο δεν άφησε κανένα περιθώριο από τον πρώτο αγώνα μπαράζ με την Ιορδανία. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τους Μάξι Περέιρα 22' και Στουάνι 42' για να έρθουν άλλα τρία τέρματα στην επανάληψη με τους Λοδέιρο 69', Ροντρίγκεζ στο 78' και Καβάνι στο 91'.

Το ματς ξεκίνησε με τον Σουάρεζ να χάνει κλασσική ευκαιρία, από γύρισμα του Ροντρίγκεζ και να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ. Η Ιορδανία μετά το πρώτο τέταρτο, προσπάθησε να γίνει απειλητική. Στο 18ο λεπτό ο Αλσαϊφί έκανε μια σέντρα σουτ, αλλά ο Σίλβα βρισκόταν σε ετοιμότητα.

Τελικά στο 22ο λεπτό η «σελέστε» κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Στουάνι, αφού «χόρεψε» δύο αντιπάλους, εκεί που ο Καβάνι πιάνει κεφαλιά, ο Σατναβί αποκρούει κι ο Μάξι Περέιρα με προβολή, γράφει το 0-1. Τρία λεπτά πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, ο άνθρωπος που έφτιαξε το πρώτο γκολ, έγινε σκόρερ. Μετά από πλάγιο, ο Καβάνι αφήνει για τον Λοδέιρο κι αυτός με πονηρή μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, βρίσκει τον Στουάνι, που με μονοκόμματο πλασέ κάνει το 2-0 και ουσιαστικά, καθαρίζει ματς και πρόκριση.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους, βρήκε την Ιορδανία να προσπαθεί ν’ ανασυνταχθεί. Ο Αντάν Χασάν στο 51ο λεπτό, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ιμπραϊμ που με πλασέ μέσα από την περιοχή αστόχησε και έχασε την ευκαιρία, να ξαναβάλει στο ματς την γηπεδούχο. Η Ουρουγουάη λίγο μετά τα μέσα της επανάληψης έφτασε και σε 3ο γκολ με τον Λοδέιρο. Ο Καβάνι πήρε μια κάθετη πάσα από τα δεξιά από τον Σουάρεζ, πέρασε τον Σατναβί, αλλά φτάνοντας σχεδόν στην τελική γραμμή, γυρίζει τη μπάλα προς τα έξω και ο Λοδέιρο, αφού κοντρολάρει, με ψύχραιμο αριστερό πλασέ, κάνει τρία τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους. Στο 78’ μετά από πάσα του Άλβαρο Περέιρα, ο Ροντρίγκεζ έκανε κοντρόλ και με αριστερό σουτ έγραψε το 4-0 για την Ουρουγουάη. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Καβάνι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 5-0 της "σελέστε".

Γήπεδο: Διεθνές Στάδιο Αμμάν

Οι συνθέσεις

Ιορδανία: Σατναβί, Νασσάρ, Κχατάμπ, Αλ Μουριγιάν, Αλσαϊφί (59’ Αλ Λαχάμ), Αντνάν Χασάν, Ιμπραϊμ, Ζαχράν (53’ Μπαουάμπ), Μπανί Ατεγιάχ (65’ Μπανί Καλέντ), Ακέλ, Αλ Μπασίρ

Ουρουγουάη: Μάρτιν Σίλβα, Λουγκάνο,Γκοντίν, Λοδέιρο (70’ Ραμίρεζ), Κάσερες, Αρέβαλο, Μάξι Περέιρα, Στουάνι (70’ Α. Περέιρα), Κρίστιαν Ροντρίγκεζ, Σουάρεζ (81’ Φορλάν), Καβάνι

Διαιτητής: Σ. Μοέν (Νορβηγία)



Πηγή: sport-fm.gr

Δοκιμές και σκέψεις από Σάντος!

Ο Φερνάντο Σάντος ξεδίπλωσε στη σημερινή προπόνηση τις σκέψεις του για την ενδεκάδα της Εθνικής εν όψει Ρουμανίας. Ποιοι είναι σίγουροι και ποιοι κοντράρονται για μία θέση στο βασικό σχήμα.

Δοκιμές και σκέψεις από Σάντος
Τις σκέψεις, αλλά και τα ερωτηματικά που φαίνεται να έχει στο μυαλό του για τον τρόπο που θα παρατάξει την Εθνική την Παρασκευή απέναντι στη Ρουμανία παρουσίασε ο Φερνάντο Σάντος στην προπόνηση της Τετάρτης.

Το πρόγραμμα έγινε στο «Καραϊσκάκη», κράτησε δύο ώρες και αφιερώθηκε στην τακτική, στις στημένες φάσεις και το δίτερμα. Ο Πορτογάλος προπονητής φαίνεται πως έχει καταλήξει στο 4-3-3, αλλά όχι και στα πρόσωπα με τα οποία θα παρατάξει το ελληνικό συγκρότημα στον πρώτο αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Σίγουροι φαίνεται πως είναι ο Καρνέζης στο τέρμα, ο Χολέμπας στο αριστερό και ο Τοροσίδης στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς και ο Παπασταθόπουλος ως ένας από τους δύο στόπερ, ο Κατσουράνης στη μεσαία γραμμή και ο Σαμαράς στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Από εκεί και πέρα, φάνηκε από τις δοκιμές που έγιναν πως ο Σάντος έχει κάποια διλήμματα. Στο κέντρο της άμυνας δοκιμάστηκαν τόσο ο Μανωλάς, όσο και ο Σιόβας. Στο κέντρο, ως δεξιός και αριστερός εσωτερικός μέσος δοκιμάστηκαν αντίστοιχα Τζιόλης και Μανιάτης, αλλά στην πορεία αντικαταστάθηκαν από Καραγκούνη και Ταχτσίδη. Για το δεξί άκρο της επίθεσης ξεκίνησε ο Σαλπιγγίδης, αλλά στην πορεία μπήκε ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ στη θέση του σέντερ φορ άρχισε ο Μήτρογλου και τη θέση του πήρε κάποια στιγμή ο Γκέκας.

Η απογευματινή προπόνηση ματαιώθηκε και οι διεθνείς θα τα ξαναπούν την Πέμπτη στις 16:30 στον Άγιο Κοσμά. Δυόμισι ώρες νωρίτερα θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου ο Φερνάντο Σάντος στην αίθουσα Τύπου του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμος με Ελλάδα ο Ταταρουσάνου!

Ο Τσίπριαν Ταταρουσάνου προπονήθηκε κανονικά την Τετάρτη και θα είναι διαθέσιμος για το πρώτο μπαράζ της Ρουμανίας με την Ελλάδα, την προσεχή Παρασκευή στο «Καραϊσκάκη».

Έτοιμος με Ελλάδα ο Ταταρουσάνου
Κανονικά προπονήθηκε την Τετάρτη ο Τσίπριαν Ταταρουσάνου και θα είναι διαθέσιμος για το πρώτο μπαράζ της Ρουμανίας με την Ελλάδα, την προσεχή Παρασκευή στο «Καραϊσκάκη». Ο βασικός γκολκίπερ του ρουμανικού συγκροτήματος είχε ενοχλήσεις στη μέση, αλλά φαίνεται πως τις ξεπέρασε και υπολογίζεται από τον Βίκτορ Πίτσουρκα.

Ο τελευταίος τον πήρε στην αποστολή, σε αντίθεση με τον Σίλβιο Λουνγκ, που «κόπηκε» ως τέταρτος τερματοφύλακας. Πάντως είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστεί βασικός ο Ταταρουσάνου ή θα προτιμηθεί ο Παντιλίμον στο πρώτο παιχνίδι της Ρουμανίας με την Ελλάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Σάντος: «Υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες»

Σάντος: «Υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες»
Σαν υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό για να απαλύνει τον πόνο του από την κρίση εκλαμβάνει ο Φερνάντο Σάντος την αποστολή της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως δήλωσε στο FIFA.com

Κάτι παραπάνω από μία παρουσία σε ένα αθλητικό γεγονός είναι για την Ελλάδα η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Φερνάντο Σάντος το αντιμετωπίζει σαν μία ευκαιρία να δώσει μία χαρά στους Έλληνες, που έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης και δεν έχουν πολλούς λόγους για να νιώθουν περήφανοι. Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIFA δεν έκρυψε πως αισθάνεται Έλληνας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Η Ελλάδα δέχτηκε μόλις τέσσερα γκολ στα προκριματικά. Είναι η άμυνα το βασικό ζητούμενο για την ομάδα σας; «Πιστεύω πως έχει να κάνει με το πώς έχει χτιστεί η συγκεκριμένη ομάδα και ένα φυσικό στυλ που έχει εξελιχθεί στην Ελλάδα από το Euro 2004. Αυτή η διοργάνωση άλλαξε κατά κάποιο τρόπο τον τρόπο παιχνιδιού, δίνοντας περισσότερη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι. Η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε αυτό, τα φυσικά του χαρακτηριστικά και έφτασε στην επιτυχία, σε μια μεγάλη νίκη. Μετά από αυτό η ταυτότητά της ως ομάδα καθορίστηκε. Κι αυτό είναι κάτι που είναι δύσκολο να αλλάξει».

-Η ελληνική ομάδα μπορεί να μην έχε μεγάλα αστέρια όπως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ποια πιστεύετε πως είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας σας; «Κυρίως το πάθος των παικτών μου και ο χαρακτήρας που βγάζουν σε κάθε αγώνα. Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων γενικότερα: οι Έλληνες είναι παθιασμένοι με τη χώρα τους από τη φύση τους και πολύ περήφανοι γι’ αυτή. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Κάθε φορά που πηγαίνουν στο γήπεδο για να παίξουν, δίνουν τα πάντα, το 100%. Από άποψη ποιότητας, δεν μπορούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά δουλεύουμε σκληρά κι έχουμε πολύ πάθος. Έχω κοουτσάρει αυτή την ομάδα σε 41 αγώνες και νομίζω πως αυτό δεν το δείξαμε μόνο σε 45 λεπτά».

-Όλος ο κόσμος μιλά για την κρίση στην Ελλάδα, μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλές. Μπορεί αυτό να αποτελέσει έξτρα πίεση για την ομάδα σας στα μπαράζ με τη Ρουμανία; «Δεν το ξέρω αυτό. Φυσικά όταν υπάρχει κρίση σε μια χώρα, υπάρχουν δυσκολίες. Όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα, με την ανεργία στο 30%. Η κρίση έχει επηρεάσει πολύ κόσμο και ανθρώπους που έχουν σχέση με τους παίκτες μας. Όλοι μας έχουμε φίλους ή μέλη της οικογένειάς μας που περνούν δύσκολες στιγμές. Αυτό είναι φυσικό να σε επηρεάζει. Μόνο κάποιος που δεν θα ήταν άνθρωπος δεν θα επηρεαζόταν. Όμως δεν μας επηρεάζει από ποδοσφαιρικής άποψης. Ξέρουμε πως η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένας από τους τρόπους για να μας βοηθήσει να βγούμε από αυτή την άσχημη συγκυρία, όπως συνέβη όταν κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε για τους Έλληνες. Έτσι έχουμε αυτή την υποχρέωση, πρέπει να δώσουμε περισσότερα από όσα παίρνουμε για να μικρύνουμε τη στενοχώρια των Ελλήνων».

-Ζείτε στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Θα θεωρούσατε τον εαυτό σας Έλληνα; «Συνηθίζω να λέω-και δεν προσπαθώ να γίνω αρεστός-πως όταν είμαι στην Ελλάδα είμαι Έλληνας κι όταν είμαι στην Πορτογαλία είμαι Πορτογάλος. Η καρδιά μου είναι πορτογαλική, αυτό είναι φυσικό, αλλά ένα μέρος της, βαθιά μέσα μου, γίνεται ελληνικό όταν είμαι στην Ελλάδα».




Πηγή: sport-fm.gr

«Θα δούμε αν είμαστε… Εσθονία»

Το σύνθημα για τους δύο «τελικούς» της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας έδωσε ο Τάκης Φύσσας, μιλώντας αποκλειστικά στη SportDay.

«Θα δούμε αν είμαστε… Εσθονία»
Δύο καλές εμφανίσεις περιμένει ο Τάκης Φύσσας από την Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Ρουμανία και στη συνέχεια να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης» στη SportDay.

«Στόχος είναι να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση, να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο και να νικήσουμε με ένα καθαρό σκορ», τόνισε ο παλαίμαχος μπακ-χαφ και πρόσθεσε:

«Θα το δούμε μέσα στο γήπεδο αν εμείς είμαστε Εσθονία... Θα το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Τάκης Φύσσας στη SportDay

Ησουν στο ίδιο πόστο και στα προηγούμενα μπαράζ, άρα ξέρεις καλά την όλη διαδικασία. Πώς βλέπεις τα τωρινά ματς με τη Ρουμανία;

«Ναι, το έχουμε ξαναπεράσει, είναι μια διαδικασία ψυχοφθόρα, αλλά είναι καλό που έχουμε την εμπειρία της προηγούμενης φοράς. Πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος, έτοιμος από κάθε άποψη και αυτό θα το μεταδώσουμε σε όλους. Θα κινηθούμε στο ίδιο μήκος κύματος με τα προηγούμενα μπαράζ».

Είπες πρόσφατα ότι οι παίκτες θα κάνουν το χρέος τους. Είναι χρέος η πρόκριση στο Μουντιάλ;

«Στην πραγματικότητα ήθελα να πω ότι θα κάνουν το καθήκον τους, να τα δώσουν όλα για την πρόκριση. Η Ελλάδα δεν έχει πάει σε πολλά Μουντιάλ και ειδικά τώρα που γίνεται στη Βραζιλία το δέλεαρ είναι μεγάλο και τα παιδιά θα κάνουν το παν».

Πώς συμπεριφέρθηκαν οι Ρουμάνοι στην κλήρωση στη Ζυρίχη;

«Πάντως δεν πανηγύρισαν όπως οι Ουκρανοί το 2009. Κράτησαν νορμάλ τόνους. Αλλωστε και ο προπονητής τους δήλωσε ότι δεν ήθελε την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι μας υπολογίζουν και μας σέβονται».

Πώς βλέπεις την ομάδα τους;

«Στηρίζεται στο σύνολο. Δεν έχουν Ιμπραΐμοβιτς ή Ριμπερί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνοι. Μοιάζουν με εμάς στο ομαδικό πνεύμα. Διψάνε για πρόκριση. Εχουν ταλέντο, αλλά έχουν και τρωτά σημεία».

Πάμε μόνο για νίκη την Παρασκευή ή θα προσέξουμε πρώτα απ' όλα πίσω;

«Στόχος είναι να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση, να κυριαρχήσουμε στο γήπεδο και να νικήσουμε με ένα καθαρό σκορ. Η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που δεν μπορείς να το πεις θετικό, αλλά ούτε και αρνητικό. Βέβαια εμείς είθισται να παίζουμε ακόμα καλύτερα εκτός έδρας...».

Μπορεί στην ομάδα της Ρουμανίας να κράτησαν χαμηλούς τόνους, αλλά κάποιοι εκτός ομάδας πανηγύριζαν μετά την κλήρωση, με πιο κραυγαλέο παράδειγμα τον Ιορντανέσκου που δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι επίπεδου Εσθονίας...

«Ειλικρινά, χαίρομαι πολύ γι' αυτές τις δηλώσεις. Μου αρέσει να ακούω τέτοια, γιατί συνήθως αποβαίνουν σε βάρος τους. Οι παίκτες μας έχουν αυτιά και κάτι τέτοια τους "χτυπάνε" στο φιλότιμο και τον εγωισμό τους. Θα το δούμε μέσα στο γήπεδο αν εμείς είμαστε Εσθονία... Θα το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Λήγει το συμβόλαιο του Σάντος στο Μουντιάλ. Τι ψυχανεμίζεσαι, θα μείνει ή όχι;

«Η συνεργασία μας είναι άψογη και συνοδεύεται από μια μεγάλη αλληλοεκτίμηση. Τον λατρεύω σαν προπονητή και σαν άνθρωπο και θέλω πολύ να μείνει. Με έχει μπερδέψει όμως λιγάκι για την απόφασή του (σ.σ.: γελάει). Δεν ξέρω τι πραγματικά θέλει να κάνει, δηλαδή αν τελικά θέλει να δουλέψει σε συλλογικό ή εθνικό επίπεδο. Νομίζω ότι είναι 50-50 η παραμονή του».

Πότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα;

«Πιστεύω μετά τα μπαράζ θα απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης. Η οποία πρόταση να τονίσουμε ότι είναι σε πλήρη ισχύ, ανεξάρτητα από το αν θα περάσουμε ή όχι στο Μουντιάλ».

Πώς βλέπεις την περίπτωση του μικρού Δώνη της Γιουβέντους;

«Είναι ένα παιδί με ταλέντο και πιστεύουμε σε αυτόν. Εκανα ένα ραντεβού με τον πατέρα του, τον Γιώργο Δώνη, σε πολύ καλό κλίμα. Μου είπε ο άνθρωπος ότι υπάρχει και η προοπτική της Αγγλίας για το παιδί, χωρίς ακόμα να έχει πάρει τις αποφάσεις του. Ηδη πάντως παίζει στις Εθνικές ομάδες. Από κει και πέρα, εγώ δεν μπορώ να πιέσω κάποιον να φορέσει το εθνόσημο. Είναι ευαίσθητο το θέμα της πατρίδας. Αν κάποιος δεν θέλει από την καρδιά του να αντιπροσωπεύσει τη χώρα, δεν μπορείς να του το επιβάλεις. Οπότε είναι θέμα του εκάστοτε ποδοσφαιριστή. Αυτό δεν το λέω για την προκειμένη περίπτωση, άλλωστε είναι πολύ πιθανό το παιδί να θέλει Ελλάδα, το λέω για κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή».

Φαντάζομαι ότι έχεις στο μυαλό σου και το πρόσφατο παράδειγμα του Λοντίγκιν...

«Ο Λοντίγκιν κάποια στιγμή κλήθηκε από τον κ. Σάντος, σε εποχή που έπαιζε στην Ξάνθη και δεν υπήρχε θέμα Ρωσίας στο προσκήνιο. Μετά την κλήση του στην Εθνική, του έκανε πρόταση η Ζενίτ και πλέον τέθηκε θέμα εθνικής Ρωσίας, καθώς μάλιστα ο παίκτης έπρεπε να δηλωθεί ως γηγενής στο πρωτάθλημα. Οταν μιλήσαμε, μου απάντησε ότι δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα λόγω του συμβολαίου του με τη Ζενίτ, στην οποία αγωνίζεται ως Ρώσος».

Ολόκληρη η δισέλιδη συνέντευξη του Τάκη Φύσσα στο σημερινό (13/11) φύλλο της SportDay…

Αήττητη με σούπερ Βουγιούκα η Ούνιξ!

Το 5/5 στο Eurocup έκανε η Ούνιξ συντρίβοντας την ΜΖΤ Σκοπίων στο Καζάν με εξαιρετική εμφάνιση του Ίαν Βουγιούκα.

Αήττητη με σούπερ Βουγιούκα η Ούνιξ
Συνεχίζει αήττητη σε VTB League και Eurocup η Ούνιξ. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έκανε το 5/5 στην Ευρώπη συντρίβοντας με 85-61 την ΜΖΤ Σκοπίων.

Ο Ίαν Βουγιούκας έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 16 πόντους (4/4 βολές, 6/12 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 24:41. Ο Νίκος Ζήσης σε 16:48 είχε 2 πόντους (1/2 δίποντα), 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου σε 15:16 είχε 6 πόντους (3/4 βολές, 0/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο Άντριου Γκάουντλοκ με 20 και ο Τσακ Έιντσον με 11 πόντους ξεχώρισαν επίσης από τη ρωσική ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

«Γλίστρησε» στην παγωμένη Ρωσία ο ΠΑΟΚ!

«Γλίστρησε» στην παγωμένη Ρωσία ο ΠΑΟΚ Βαριά ήττα από την Νίζνι Νόβγκοροντ στη Ρωσία, γνώρισε ο ΠΑΟΚ, για την πέμπτη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Eurocup (87-53), χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να διατηρηθεί πρώτος στο γκρουπ.

Η κακή εικόνα του ΠΑΟΚ σε άμυνα και επίθεση δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στην παγωμένη Ρωσία, με αποτέλεσμα τη… βαριά ήττα από τη Νίζνι Νόβγκοροντ με 87-53, για την πέμπτη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Eurocup. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε να κυνηγά από την αρχή στο σκορ, ενώ από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και έπειτα με την απόδοσή του στο παρκέ άφησε τη διαφορά να ξεφύγει. Πλέον οι Θεσσαλονικείς μετρούν 3 νίκες και 2 ήττες στη διοργάνωση.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Τόμπσον. Ο Τσαϊρέλης ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων για τον ΠΑΟΚ.

*Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα για τα θύματα στις Φιλιππίνες από τον Τυφώνας Χαϊγιάν.

**Διακοπή στο παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο λόγω προβλήματος με τον πίνακα των 24 δευτερολέπτων

Το ματς



Κακό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από πέντε λεπτά για να σκοράρουν υποπίπτοντας σε 5 λάθη και έχοντας 0/7 σουτ. Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι έπαιρναν προβάδισμα δέκα πόντων (10-0). Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου αντέδρασαν μειώνοντας σε 10-6 ενώ το τέλος του δεκαλέπτου τους βρήκε στο -7 (19-12). Η αστοχία του «Δικεφάλου του Βορρά» και στη δεύτερη περίοδο δεν του επέτρεψε να «γυρίσει» το παιχνίδι, ωστόσο δείχνοντας μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παρκέ κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά στα ίδια επίπεδα στο τέλος του πρώτους μέρους (37-30).

Η Ρώσοι μπήκαν δυνατά και με σερί 6-0 ξαναβρέθηκαν στο +13 με τον ΠΑΟΚ να μένει άποντος στο πρώτο τρίλεπτο. Η ελληνική ομάδα απάντησε με τον ίδιο τρόπο (7-0) για το 43-37 όμως ακολούθησε ένα αυστηρό φάουλ και τεχνική ποινή στον Κούπερ που τον έβγαλαν εκτός ρυθμού με αποτέλεσμα να δεχθεί γρήγορα εννέα πόντους που ανέβασαν τη διαφορά στο +15 (52-37) και τη διατήρησαν εκεί μέχρι την ολοκλήρωση των 30’ (55-40). Στο δεκάλεπτο που απέμενε το καθαρό μυαλό έλειψε από τους «ασπρόμαυρους» οι οποίοι άφησαν τους αντιπάλους τους να κάνουν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και να ολοκληρώσουν το ματς με το μέγιστο υπέρ τους προβάδισμα, το +33 (87-53).

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 37-30, 55-40, 84-53

Νίζνι Νόβγκοροντ (Λούκιτς): Μπαμπούριν 2, Μπάμπιτ 4, Μπρέζετς 10 (5 ριμπάουντ), Ίβλεβ 3, Αντόνοφ 9 (5 ριμπάουντ), Χβοστόφ 12 (1), Κουμπάνοφ 3 (1), Πανίν 14 (4), Τόμπσον 15 (11 ριμπάουντ), Σαβέλιεβ 2, Πόλ, Γκολοβίν 13 (1)

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 2, Κούπερ 7 (6 ριμπάουντ), Χαραλαμπίδης 8 (6 ριμπάουντ), Τσόχλας 6, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 13, Δέδας, Μαργαρίτης 6, Καλλές 1, Μπόγρης 5 (6 ριμπάουντ), Κασελάκης 3 (1), Λιάπης 2Πηγή: sport-fm.gr

Ούκιτς: «Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

Ούκιτς: «Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έθεσε στόχο τη νίκη επί της Μακάμπι γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος ειδικά μετά την ήττα στην προηγούμενη αγωνιστική από την Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ούκιτς κατά την αναχώρηση της αποστολής των πράσινων για το Τελ Αβίβ:

-Για το ματς με τη Μακάμπι:

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χάσαμε τον προηγούμενο αγώνα με ένα σκληρό τρόπο, ίσως να μην έπρεπε να χάσουμε, αλλά όπως κι αν έχει θα πρέπει να καλύψουμε το έδαφος. Θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε εκεί, γιατί η Μακάμπι είναι απρόβλεπτη ομάδα, με πολλούς καλούς σουτέρ και στο σύνολό της πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω πραγματικά ότι έχουμε κι εμείς όμως καλή ομάδα και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε».

-Για τις δύο ήττες που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός:

«Ναι, δεν είμαστε 100% έτοιμοι ή όπως θα θέλαμε να είμαστε, αλλά είναι φυσιολογικό αυτό. Είναι Νοέμβρης ακόμη. Κι εμείς οι ίδιοι θα θέλαμε να παίζουμε καλύτερα, αλλά δεν πρέπει να βάλουμε πολύ βάρος στους ώμους μας αυτή τη στιγμή, γιατί πολλοί παίκτες προέρχονται από τραυματισμούς. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν παίζουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ, αλλά όλοι μας δουλεύουμε και βελτιωνόμαστε».

Πεδουλάκης: «Τέλος η κούραση και τα προβλήματα»

Στην καλή δουλειά στις τελευταίες προπονήσεις που κατάφεραν να κάνουν ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για το Ισραήλ.

Πεδουλάκης: «Τέλος η κούραση και τα προβλήματα»
Στην καλή δουλειά στις τελευταίες προπονήσεις που κατάφεραν να κάνουν ενόψει του αγώνα με την Μακάμπι στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για το Ισραήλ.

Ο προπονητής του τριφυλλιού επεσήμανε ότι μετά τις προπονήσεις αυτές δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

«Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλή ταχύτητα και χρησιμοποιεί αρκετά τα χαμηλά σχήματα. Προσπαθεί να ελέγξει τα ριμπάουντ, οι ψηλοί της κάνουν καλή δουλειά, οπότε θέλει προσοχή στον τομέα αυτόν. Υπάρχει και ο «Σόφο», ένας παίκτης που γνωρίζουμε καλά. Θέλουν ως ομάδα να τρέξουν, να πάνε σε γρήγορες επιθέσεις και να ελέγξουνε το ρυθμό», τόνισε –αρχικά- ο προπονητής του Παναθηναϊκού και κατέληξε…

«Κάναμε δύο καλές προπονήσεις μετά από πολύ καιρό στο γήπεδό μας και πλέον σταματάμε να μιλάμε για κούραση και προβλήματα».

Άρεσε κόντρα σε Λεμπρόν ο Αντετοκούνμπο!!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε πολύ καλή εμφάνιση παρά την ήττα των Μπακς από το Μαϊάμι του Λεμπρόν Τζέιμς. Στη 16η θέση των σκόρερ όλων των εποχών ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Άρεσε κόντρα σε Λεμπρόν ο Αντετοκούνμπο
Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν… αφηνιασμένος και με 33 πόντους οδήγησε το Μαϊάμι σε άνετη νίκη με 118-95 απέναντι στους Μπακς. Οι πρωταθλητές, που έφτασαν τις πέντε νίκες σε οκτώ ματς, έπαιξαν χωρίς Χάσλεμ και Άλεν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε πολύ καλή εμφάνιση για το Μιλγουόκι, καθώς σε 21:35 είχε 11 πόντους με 3/5 τρίποντα και 1/3 δίποντα, ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ (2 επιθετικά).

Οι Μάβερικς επικράτησαν 105-95 των Ουίζαρντς στο Ντάλας με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να πετυχαίνει 19 πόντους και να ανεβαίνει στη 16η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ ξεπερνώντας τον Τζέρι Γουέστ. Πλέον ο Γερμανός φόργουορντ έχει 25.197 και κυνηγά τον 15ο Ρέτζι Μίλερ με 25.279.

Οι Λέικερς συνέτριψαν με 116-95 τους Πέλικανς με τον Τζόρνταν Χιλ να κάνει ρεκόρ καριέρας με 21 πόντους, ενώ οι Ουόριορς είχαν επίσης εύκολο έργο απέναντι στους Πίστονς, με 113-95, έχοντας κορυφαίο τον Στίβεν Κάρι με 25 πόντους και 8 ασίστ.

Αναλυτικά:

Μαϊάμι Χιτ-Μιλγουόκι Μπακς 118-95 Τζέιμς 33, Μπίσλεϊ 19, Τσάλμερς 15, Μπος 10, Ουέιντ 8, Άντερσεν 8-Χένσον 18, Νιλ 18, Αντετοκούνμπο 11, Μπάτλερ 10, Γουόλτερς 9.

Ντάλας Μάβερικς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 105-95 Νοβίτσκι 19, Έλις 19, Κάρτερ 16, Ντάλεμπερτ 15, Καλντερόν 11, Μπλερ 9 (11 ριμπ.)-Αρίζα 27, Νενέ 14, Γουόλ 14 (10 ασίστ), Γκορτάτ 12 (12 ριμπ.).

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Ντιτρόιτ Πίστονς 113-95 Κάρι 25, Νιλ 17, Λι 17, Τόμπσον 14, Ιγκουοντάλα 8 (11 ασίστ)-Ντράμοντ 16 (14 ριμπ.), Μονρό 15, Μπάινουμ 14, Τζένινγκς 13, Ντατόμε 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 116-95 Χιλ 21 (11 ριμπ.), Γιανγκ 17, Μικς 15, Χένρι 15, Γκασόλ 14, Μπλέικ 5 (10 ασίστ)-Γκόρντον 17, Ντέιβις 15, Έβανς 11, Μόροου 8, Σμιθ 8.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Στάνταρ... Γιούβε!!

Η Γιουβέντους έκανε επίδειξη δύναμης με την Νάπολι και ο Ball Boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την Κυρία -που επιβεβαιώνει τον τίτλο της- και το 1/3 της Serie A. Και να λοιπόν που όλα άλλαξαν μέσα σε μία εβδομάδα. Οι 10/10 νίκες της Ρόμα έγιναν 10/12 και το πρεστίζ πήγε περίπατο μετά την οδυνηρή γκέλα με την Σασουόλο, η Νάπολι έχασε ξανά καθαρά στο δεύτερο εκτός έδρας μεγάλο ντέρμπι και η «ντεφορμέ» και «μπλοκαρισμένη» Γιουβέντους με τεράστια νίκη βρέθηκε στο -1 από την κορυφή και περιμένει τα καλύτερα που έρχονται. Μετά από μία ντουζίνα αγωνιστικές φτάσαμε στο 1/3 του Campionato και μπορούμε να πούμε μερικά πράγματα για τις top ομάδες.
Ρόμα
Ξεκινάμε από την πρωτοπόρο. Ηταν λογικό και αναμενόμενο το σύνολο του Ρούντι Γκαρσία να σταματήσει κάποια στιγμή να κάνει μόνο νίκες, όμως η αντίδρασή του μετά την πρώτη απώλεια ήταν τέτοια που στο μυαλό όσων παρακολουθούν calcio οι Τζαλορόσι έχουν ήδη «τελειώσει». Το 1-1 με την Σασουόλο στο 94' έφερε φαντάσματα από το παρελθόν για μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια είναι ικανή (και) για το χειρότερο και που πλέον δεν έχει (σχεδόν) κανένα πλεονέκτημα σε βάρος της Γιουβέντους.
Οταν ο Γάλλος τεχνικός έλεγε ότι «κοιτάμε τη διαφορά μας από τον 4ο» και έθετε ως στόχο το Champions League, ήξερε σίγουρα κάτι παραπάνω από όσους είχαν βιαστεί να παρασυρθούν από την εκκίνηση δίχως φρένα των Τζαλορόσι. Οι νίκες κόντρα σε Λάτσιο, Ιντερ, Νάπολι, είναι μακρινό παρελθόν για την Ρόμα, που βρίσκεται πλέον μόλις στο +1 από την Γιούβε και στο «Ολίμπικο» γνωρίζουν καλά ότι η Ιντερ θα κάνει τα πάντα και έχει φέτος τα θεμέλια για να μπει στην τριάδα. Πιστεύω η πίεση θα είναι μεγάλο βάρος στην πλάτη των πρωτευουσιάνων από εδώ και στο εξής, αφού αν έχοντας ξεκινήσει με 10x10 καταλήξουν απλά να βγουν στην Ευρώπη, δεν θα μιλάμε για μία επιτυχημένη χρονιά.
Νάπολι
Πριν ξεκινήσει το Campionato είχα γράψει -με μεγάλο ρίσκο- ότι το πρότζεκτ θα είναι πολύ δύσκολο παρότι το κλίμα στους Βεζουβιάνι ήταν πανηγυρικό. «Φέτος είναι η χρονια μας» είχε πει ο Μάρεκ Χάμσικ, ο οποίος σε ένα ακόμα μεγάλο ματς, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Μετά τις ήττες από Ρόμα και Γιουβέντους, η ομάδα του Μπενίτεθ όχι μόνο βρέθηκε στο -4 από την κορυφή αλλά η διαφορά της από την Ιντερ μειώθηκε σε απόσταση ενός αγώνα και ενώ οι δύο δεν έχουν παίξει μεταξύ τους.
Οπως οι Τζαλορόσι, έτσι και οι Ναπολιτάνοι έκαναν φοβερό ξεκίνημα και ο ενθουσιασμός ήταν οδηγός σε πολλά ματς, όμως τώρα που οι από κάτω μπορούν να τους «αγγίξουν», τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα. Εστω υποσυνείδητα, η Νάπολι θα σκέφτεται πλέον ότι μπορεί από μία κακή εμφάνιση να βρεθεί εκτός των θέσεων Champions League και τώρα θα φανεί η δουλειά που μπορεί να κάνει ο Ράφα στο ψυχολογικό κομμάτι.
Ιντερ-Φιορεντίνα
Λίγο πιο πίσω, στις επόμενες θέσεις από αυτές που κουνάνε σεντόνι, βρίσκονται δύο ομάδες που ενισχύθηκαν φέτος και έχουν στον πάγκο προπονητές οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το πρωτάθλημα. Ιντερ και Φιορεντίνα ενισχύθηκαν το καλοκαίρι και ξεκίνησαν την χρονιά με στόχο το κάτι περισσότερο από πέρυσι και αυτό δεν είναι άλλο από την έξοδο στο Champions League.
Νερατζούρι και Βιόλα είναι μόλις στο -3 και -4 αντίστοιχα από το Νο3 και σίγουρα θα πιέσουν Ρόμα και Νάπολι προκειμένου να τους πάρουν τη θέση. Οι Μιλανέζοι δεν έχουν Ευρώπη και αυτό μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα σε βάθος χρόνου, ενώ η Φιορεντίνα καλωσορίζει ξανά τον Μάριο Γκόμες που θα δώσει έξτρα ώθηση εντός και εκτός γραμμών. Οι δυο τους θα έχουν σύνομα την ευκαιρία να δείξουν σε μεγάλο βαθμό αν τελικά μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω, αφού σε 4 αγωνιστικές η Ιντερ πάει στην Νάπολι και σε 3 οι Τοσκανοί στην Ρόμα.
Γιουβέντους
«Οποιος πίστευε ότι θα παρατήσει τη μάχη του τίτλου χωρίς να παλέψει, δεν ήξερε απολύτως τίποτα για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε» γράφουν οι Ιταλοί. Η κριτική για ντεφορμάρισμα, για τη μη ύπαρξη Plan B από τον αλενατόρε, η απουσία... επιβεβαίωσης από το Champions League και η ιστορική τεσσάρα στο «Αρτέμιο Φράνκι», προκάλεσαν την Γιουβέντους να δείξει @@ πρωταθλήτριας και να απαντήσει με τέσσερις σερί νίκες (όλες με clean sheet), με την τελευταία να έρχεται με τριάρα σε βάρος της ομάδας που θεωρείται η βασική ύποπτη για να της κάνει τη ζημιά.
«Στείλαμε μήνυμα σε αυτούς που είναι μπροστά μας» είπε ο Πίρλο μετά το υποτιθέμενο ντέρμπι, όμως το sms πήγαινε μάλλον περισσότερο προς «Σαν Πάολο» μεριά και όχι τόσο προς Ρώμη. Εχοντας παίξει μέτρια σε αρκετά ματς η Γιούβε τώρα μπορεί να καρπωθεί ότι στην κακή της περίοδο μπόρεσε να παραμείνει κολλητά σε Νάπολι και Ρόμα. Οι Μπιανκονέρι είναι πολύ πιθανό να υποδεχθούν τους Τζαλορόσι όντας από πάνω τους στη βαθμολογίας.

Οπως φαίνεται και από την κάρτα, η Γιουβέντους έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Η Μεγάλη Κυρία, πέρα από την επίσκεψη των νυν πρωτοπόρων (18η αγ.), έχει σαν πιο δύσκολη αποστολή το ματς με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο (17η), αφού εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει εντός έδρας της Ουντινέζε (14η). Οι πρωταθλητές με 4x4 στα τελευταία παιχνίδια έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν ακόμα 5 νίκες και να φτάσουν το σερί σε 9x9 πριν υποδεχθούν την Ρόμα.
Από τις τρεις πρώτες στην Serie A, αυτή που έχει την πιο δύσκολη συνέχεια είναι μάλλον η Νάπολι. Η ομάδα του Μπενίτεθ μέσα στις επόμενες 7 αγωνιστικές έχει να παίξει με Λάτσιο (εκτός), Ιντερ (εντός) και Βερόνα (εκτός), ενώ η έξοδος στην Σαρδηνία κάθε άλλο παρά ακίνδυνη είναι. Τέσσερα ματς-φωτιά για τους Βεζουβιάνι, που δεδομένου ότι έχουν ήδη μείνει πίσω, μπορεί να βρεθούν στα μισά του campionato σε σημαντική απόσταση από την πρώτη θέση.
Οσον αφορά την Ρόμα, το ζητούμενο είναι να δείξει άμεσα ότι δεν είναι όλα τα ματς ντέρμπι. Αφού έχασαν το προβάδισμα από Τορίνο και Σασουόλο, οι Τζαλορόσι πρέπει να «ξυπνήσουν» και κόντρα στην Κάλιαρι να αρχίσουν να μετατρέπουν τα «μικρά» ματς σε εύκολα τρίποντα, αν θέλουν να παραμείνουν -αν όχι στην 1η θέση- στην πρώτη 3άδα της Serie A. Μετά τους Σαρδηνούς, η ομάδα του Γκαρσία έχει στο πρόγραμμα 4 στα 5 ματς φωτιά. Αταλάντα (έξω), Φιορεντίνα (μέσα), Μίλαν (έξω) και Γιουβέντους (έξω) αποτελούν τον γολγοθά των πρωτευουσιάνων μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν, το οποίο το πιο πιθανό είναι να φέρει την Ρόμα κάτω από τους Μπιανκονέρι.
Αν και η Νάπολι έκανε τον μεγαλύτερο ντόρο στη μεταγραφική, η Γιούβε με τον ίδιο κορμό, τις προσεκτικές προσθήκες και την... επέκταση του ρόστερ ήταν το φαβορί. Παρά το «once in a lifetime» ξεκίνημα της Ρόμα, η ομάδα του Κόντε δείχνει ότι πολύ δύσκολα δεν θα κατακτήσει για τρίτη σερί χρονιά το Scudetto αφού έδειξε μέταλλο πρωταθλήτριας, σε αντίθεση με τους άλλους διεκδικητές που λύγισαν όταν το πράγμα άρχισε να σοβαρεύει. Η Μεγάλη Κυρία είναι... στανταράκι για να κάνει ό,τι έγινε για τελευταία φορά τη δεκαετία του '30 (5 διαδοχικές κούπες).
Πηγή: gazzetta.gr