Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Ρίσκο να προβλέψεις πότε θα επιστρέψει ο Μέσι»

Σε διαφορετική διάσταση έβαλε το θέμα της ανάρρωση του Λιονέλ Μέσι ο πρώην γιατρός της εθνικής Αργεντινής, Ντονάτο Βιγιάνι.

«Ρίσκο να προβλέψεις πότε θα επιστρέψει ο Μέσι»
Αν και οι αρχικές προβλέψεις κάνουν λόγο για απουσία 6-8 εβδομάδων του 26χρονου ποδοσφαιριστή από τις προπονήσεις, καθώς έχει υποστεί βαριά θλάση, ο Βιγιάνι τόνισε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη, διότι μπορεί να του κοστίσει.

«Δεν μπορείς να πεις ημερομηνία για αυτούς τους τραυματισμούς. Θα παίξει όταν θα είναι έτοιμος. Με ένα ποδοσφαιριστή της δημοσιότητας του Μέσι το να λες ότι θα αγωνιστεί ξανά τότε είναι ριψοκίνδυνο, διότι προκαλεί πίεση στο περιβάλλον του και είναι πολύ δύσκολο για τον παίκτη που προσπαθεί να επανέλθει», ανέφερε χαρακτηριστικά και είπε πως σημαντικό ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει και η ψυχολογία του αθλητή.

«Η ψυχολογία επηρεάζει και τον οργανισμό. Για να είσαι νούμερο ένα, όπως ο Μέσι πρέπει να είσαι και νούμερο ένα εκτός από τα πόδια και στη καρδιά και εγκεφαλικά. Αυτά μπορούν να αλλοιώσουν τη λειτουργία του αθλητή», δήλωσε ο πρώην γιατρός των «μπιανκοσελέστε».

«Ο Λέο είναι πολύ υγιής, αλλά έχει έναν τρόπο παιχνιδιού και χαρακτηριστικά που τον κάνουν πολύ γρήγορο σαν να είναι σπρίντερ. Επιπλέον, όμως υποφέρει στους μυς των ποδιών του. Αυτό είναι σημείο που έχει αδυναμία», σχολίασε και είπε πως ο προπονητής της Μπασρτελόνα θα βοηθήσει τον Μέσι να είναι έτοιμος για τον Μουντιάλ.

«Στοιχηματίζω με βάση την εμπειρία μου και τα 30 χρόνια που είμαι στο ποδόσφαιρο, ότι ο Μέσι θα είναι έτοιμος για το Μουντιάλ. Επειδή το θέλει και οι άνθρωποι της εθνικής Αργεντινής δουλεύουν καλά και ο προπονητής της Μπαρτσελόνα είναι Αργεντινός και ξέρει τι χρειάζεται ο Μέσι. Ελπίζοντας βέβαια ότι δεν θα του συμβεί κάτι έναν μήνα πριν τη διοργάνωση. Το ρίσκο με τον Μέσι είναι το ίδιο που υπάρχει με όλους τους αθλητές», κατέληξε ο Βιγιάνι. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: