Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Champions League

Η Λιόν έκανε την «κηδεία» στην Μαδρίτη παίρνοντας ισοπαλία 1-1 από την Ρεάλ η οποία έμεινε και πάλι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ! Ταπείνωση και για την Μίλαν, η οποία διασύρθηκε με 4-0 στο Μάντσεστερ!
Ο τελικός του «Μπερναμπέου» αποτελούσε το μεγαλύτερο δέλεαρ για την φετινή Ρεάλ, που έδωσε ένα... κάρο ευρώ για να φέρει τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά στην Μαδρίτη. Κι όμως, αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά, πως τα λεφτά δεν φέρνουν απαραίτητα την ευτυχία και την επιτυχία! Η Λιόν πήρε ισοπαλία 1-1 στην Μαδρίτη και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, πέταξε έξω την Ρεάλ η οποία θα δει τα προημιτελικά από το... σπίτι της για έκτη σερί χρονιά. Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ έκανε έναν υγιεινό περίπατο διασύροντας με 4-0 την ανύπαρκτη Μίλαν, η οποία παρά τις απουσίες της, δεν δικαιολόγησε την φανέλα και τα επτά Κύπελλα Πρωταθλητριών! Μαζί με τα 9 της Ρεάλ, από την συνέχεια της διοργάνωσης μένουν οι ομάδες με τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία!

Ρεάλ-Λιόν 1-1 (6' Ρονάλντο-75' Πιάνιτς)
Συνολικό σκορ: 1-2

Η φάση των «16 ήταν... καταραμένη για την Ρεάλ καθώς σε καμία από τις προηγούμενες πέντε σεζόν οι Μαδριλένοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα προημιτελικά. Θα περίμενε κανείς ότι με την επιστροφή των galacticos η κατάρα αυτή θα έφευγε, όμως η Λιόν είχε διαφορετική γνώμη! Οι Γάλλοι πήραν ισοπαλία 1-1 στην Μαδρίτη, παρέμειναν αήττητοι στην ιστορία τους από την Ρεάλ και πήραν την πανάξια πρόκριση για τους «8».

Το γρήγορο γκολ που επιζητούσε η Ρεάλ... καθυστέρησε μόλις για έξι λεπτά, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει το διαγώνιο σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λορίς. Το 1-0 έδιωξε σε μεγάλο βαθμό το άγχος από τους Μαδριλένους, οι οποίοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες να πετύχουν και δεύτερο γκολ και να αναγκάσουν την Λιόν να ανοιχτεί. «Μοιραίος» παίκτης ήταν ο Ιγκουαΐν, ο οποίος στο 26' και ενώ απέφυγε τον Γάλλο τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα η προσπάθεια του μέσα από την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Λορίς ο οποίος απέκρουσε δύσκολα!

Από την μεριά της, η Λιόν μπορεί να δέχτηκε το γρήγορο γκολ ωστόσο κατάφερε να μην πανικοβληθεί και να κρατήσει το 1-0, ενώ σε μία-δύο περιπτώσεις, με τον Τουλαλάν και τον Μακούν να απειλήσει τον Κασίγιας.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι Γάλλοι λίγο έλειψε να «παγώσουν» την Μαδρίτη καθώς έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τον Πιέλ να δικαιώνεται για τις αλλαγές του (έβαλε Γκοναλόν και Κάλστρομ)! Πρώτα στο 48', ο νεοεισελθών Γκοναλόν με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το τέρμα του Κασίγιας, έπειτα με τον Γκουβού να πιάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής που κατέληξε απελπιστικά άουτ και στο 54' με τον Ισπανό τερματοφύλακα να αποκρούει δύσκολα την προσπάθεια του Λισάντρο.

Από κει και πέρα, το παιχνίδι άνοιξε σε μεγάλο βαθμό, με την Ρεάλ να ψάχνει το δεύτερο γκολ της πρόκρισης με μακρινά σουτ των Κακά και Φαν Ντερ Φάαρτ αλλά την ίδια ώρα η Λιόν ήταν ιδιαίτερα απειλητική στις αντεπιθέσεις αλλά και στα στημένα. Τελικά, το κατάφερε με οργανωμένη προσπάθεια στο 75', με τον Πιάνιτς να βάζει την Ρεάλ στο καναβάτσο! Οι Κάλστρομ, Ντελγκάδο και Γκοβού άλλαξαν πολύ γρήγορα την μπάλα, ο Πιάνιτς ήταν ο τελικός αποδέκτης και απέναντι από τον Κασίγιας δεν αστόχησε γράφοντας το 1-1!

Η Ρεάλ πίεσε, ο Πελεγκρίνι έβαλε και τον Ραούλ αντί του Κακά, οι Μαδριλένοι έπεφταν μέσα στην περιοχή χωρίς να συγκινήσουν τον Ριτζόλι και η Λιόν πήρε την μεγάλη πρόκριση, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να κερδίσουν και μέσα στην Μαδρίτη καθώς στο τέλος είχαν δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ. Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει και έτσι η Ρεάλ μένει εκ νέου εκτός οκτάδας του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα (84' Μ. Ντιαρά), Ράμος, Γκαράι, Αλμπιόλ, Γκούτι, Λ. Ντιαρά, Γκρανέρο (62' Φαν Ντερ Φάαρτ), Κακά (78' Ραούλ), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν
Λιόν: Λορίς, Κρις, Μπουμσόνγκ (46' Κάλστρομ), Ρεβεγιέ, Σισοκό, Τουλαλάν, Πιάνιτς (84' Έντερσον), Μακούν (46' Γκοναλόνς), Λισάντρο, Γκοβού, Ντελγάδο


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν 4-0 (13', 46' Ρούνει, 59' Παρκ, 89' Φλέτσερ)
Συνολικό σκορ: 7-2

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε την ρεβάνς του «Όλντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ η οποία διέσυρε με 4-0 την τραγική Μίλαν και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική καθώς από κάποιο σημείο και μετά το μόνο ενδιαφέρον υπήρχε αναφορικά με την είσοδο του Μπέκαμ!

Η Μάντσεστερ πήρε από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων, φτάνοντας πολύ εύκολα έξω από την περιοχή του Αμπιάτι και ειδικά από τα δεξιά, εκεί όπου ο Γιανκουλόφσκι ήταν απελπιστικά μόνος του. Κάποια σουτ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Ιταλό τερματοφύλακα, ωστόσο ήταν φανερό πως οι Άγγλοι μπορούσαν πολύ άνετα να δημιουργήσουν απειλές. Παρόλα αυτά, η πρώτη σπουδαία στιγμή ανήκε στη Μίλαν, όταν ο Πίρλο εκτέλεσε το φάουλ, ο Νάνι έδιωξε λανθασμένα προς τα πίσω και ο Ροναλντίνιο έπιασε την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Φαν Ντερ Σαρ.

Τελικά, η Γιουνάιτεντ πέτυχε αυτό που έδειχνε η εικόνα του αγώνα. Να προηγηθεί. Στο 13' οι πρωταθλητές Αγγλίας «χτύπησαν» στο αδύναμο άκρο της ιταλικής άμυνας, με τον Νέβιλ να βγάζει την σέντρα από τα δεξιά και τον Ρούνει να πετάγεται στην καρδιά της περιοχής και παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάτε, με τον Μπονέρα (ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας αντί του τραυματία Νέστα) να αργεί χαρακτηριστικά να βγει πρώτος στην μπάλα.

Το 1-0 έριξε κάπως την ταχύτητα των Άγγλων που έδωσαν χώρο στην ιταλική ομάδα, όμως η Μίλαν δεν μπορούσε να κάνει κάτι αξιόλογο πλην ενός σουτ του Πίρλο στο 20' που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Φαν Ντερ Σαρ. Ο Μποριέλο πάλευε μόνος του και όταν έπαιρνε την μπάλα έπεφταν τρεις-τέσσερις αντίπαλοι πάνω του, ο Χούντελαρ δεν μπορούσε να κάνει την διαφορά ενώ ο Ροναλντίνιο ήταν και σε κακή μέρα αλλά και πολύ καλά κλεισμένος. Από κει και πέρα, η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, όμως και αυτή δεν απείλησε ιδιαίτερα εκτός από το σουτ του Φλέτσερ προς το τέλος του ημιχρόνου που έφυγε λίγο άουτ.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους, η Γιουνάιτεντ πλησίασε ακόμα περισσότερο στην πρόκριση καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έμπνευση του Λεονάρντο να... αδειάσει την άμυνα του βγάζοντας τον Μπονέρα και βάζοντας τον Ζέεντορφ. Σε μια αντεπίθεση των Άγγλων, ο Βαλέντσια βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Ρούνεϊ και αυτός πλάσαρε εύστοχα τον Αμπιάτι κάνοντας το 2-0!

Οι Ιταλοί θα μπορούσαν να είχαν μπει ξανά στο παιχνίδι, όταν στο 54' ο Αμπάτε έβγαλε από δεξιά την σέντρα και ο ανενόχλητος Χούντελαρ έστειλε άουτ την μπάλα από την μικρή περιοχή. Οι ελπίδες της Μίλαν για ανατροπή εκμηδενίστηκαν στο 59', όταν ο Σκόουλς βρήκε μέσα στην περιοχή τον Παρκ και αυτός με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0 και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία!

Το μόνο ενδιαφέρον που υπήρχε στο παιχνίδι ήταν πότε θα μπει ο Μπέκαμ στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που τελικά έγινε στο 64ο λεπτό! Ο Άγγλος αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, ωστόσο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ακούστηκαν και αποδοκιμασίες! Μάλιστα, ο Μπέκαμ θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 74', όταν έπιασε το μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Φαν Ντερ Σαρ έδιωξε με γροθιές σε μία από τις ελάχιστες στιγμές του αγώνα που η Μίλαν απείλησε.

Το παιχνίδι κύλησε σε... φιλικούς ρυθμούς μέχρι το τέλος του, η Μάντσεστερ πέτυχε και το 4-0 με κεφαλιά του Φλέτσερ στο 89' και έτσι πανηγύρισε μια άνετη νίκη και πρόκριση, την ώρα που η Μίλαν δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση το βάρος της φανέλας της, παρά τις απουσίες των Πάτο και Νέστα.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν Ντερ Σαρ, Νέβιλ (66' Ράφαελ), Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Φλέτσερ, Νάνι, Σκόουλς (73' Γκίμπσον), Βαλέντσια, Ρούνεϊ (66'Μπερμπάτοφ), Παρκ
Μίλαν: Αμπιάτι, Αμπάτε (64' Μπέκαμ), Γιανκουλόφσκι, Τιάγκο Σίλβα, Μπονέρα (46' Ζέεντορφ), Πίρλο, Αμπροζίνι, Φλαμινί, Ροναλντίνιο, Χούντελαρ, Μποριέλο (69' Ινζάγκι)

Βράβευση Σερζ Ντιέ Best Goal 25ης αγωνιστικής


Το βραβείο του Best Goal ΟΠΑΠ της 25ης αγωνιστικής απονεμήθηκε την Τετάρτη (10/3) στον Σερζ Ντιέ της Καβάλας, νικητή του διαγωνισμού που διοργανώνουν η Superleague και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμoιβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ). Η απονομή έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ Καβάλα από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο.

Ο Ντιέ ο οποίος βραβεύτηκε για το τέρμα που σημείωσε κόντρα στον Άρη (Καβάλα - Αρης 1-1, 6/3), τόνισε μετά την απονομή του: "Είμαι ευλογημένος από τον Θεό. Το συγκεκριμένο βραβείο δεν ανήκει μόνο σ` εμένα, αλλά και στον προπονητή μου, το τεχνικό τιμ της ομάδας και φυσικά στους συμπαίκτες μου. Αφιερώνω το βραβείο στον κόσμο. Ευχαριστώ τον Σταύρο Ψωμιάδη, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ με τη φανέλα της Καβάλας κι εύχομαι ο Θεός να μου χαρίσει κι άλλα τρόπαια".

Για τους στόχους της ομάδας ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού τόνισε: "Φέτος έχουμε πολύ υψηλούς στόχους και πιστεύω ότι όλοι μας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό θα μπορέσουμε να τους πετύχουμε".

Ντ’ Ονόφριο: «Καλύτερος ο Παναθηναϊκός από Ολυμπιακό»

Καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός… τάδε έφη ο τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης, Ντομινίκ Ντ’ Ονόφριο, για τον αυριανό αντίπαλο τους στο Europa League, δίνοντας ιδιαίτερο χώρο στον κολακευτικό του λόγο στους Νίνη και Σισέ…

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικό του βελγικού συλλόγου, για το κρίσιμο στοίχημα του Europa League:

«Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και μπορεί να πετύχει εύκολα γκολ. Κάτι που έδειξε και στα δύο παιχνίδια με τη Ρόμα. Θέλουμε να έχουμε κατοχή και να επιτεθούμε. Θέλουμε να παίξουμε καλά, αλλά μετά το ματς θα σκεφτούμε άμεσα το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι ο Σισέ σκοράρει τόσο εύκολα όσο αναπνέει. Όμως έχουμε τα μέσα να τον σταματήσουμε. Επίσης, ο Παναθηναϊκός δεν βασίζεται μόνο σε αυτόν. Έχει τον Νίνη, ένα μεγάλο ταλέντο και σε κάθε περίπτωση, το σύστημα του δεν θα αλλάξει».

Γιοβάνοβιτς: «Ελπίζω να νικήσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι»

Από την πλευρά των παικτών, μίλησε ένας ποδοσφαιριστής, γνώριμος και αρκετά αναμεμειγμένος με την «κόκκινη» και «πράσινη» μεταγραφολογία, ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς που τελικά δεν ήρθε σε καμία ομάδα από τις δύο, αλλά σέβεται αυτήν που θα βρει απέναντι του στην αναμέτρηση της Πέμπτης, ελπίζοντας ωστόσο η Σταντάρ να φύγει με το τρίποντο. «Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ελπίζω να νικήσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός, τον έχω παρακολουθήσει με τη Ρόμα. Έχει αρετές και ποιότητα. Είναι σημαντικό να μην χάσουμε. Ο Παναθηναϊκός, όπως και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλες ομάδες, με παράδοση, αλλά θέλω να παίξω σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα. Είμαι 29 ετών και ήθελα το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Ο Πιλάβιος στον εισαγγελέα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fc650e8f54a904b4a3762cdfb263b558_L.jpg?943912800?943912800?943912800ύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κλήθηκε καθώς αυτός μεσω της ΕΠΟ ήταν ο παραλήπτης του περίφημου φακέλου με τα ύποπτα ματς που διαβιβάστηκε απο την ΟΥΕΦΑ.

Συγκεκριμένα η κληση εστάλη πρίν είκοσι μέρες στην Ομοσπονδία και αφορούσε τους δυο πρώτους φακέλους με τα παιχνίδια για τα οποία οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ χτύπησαν... κόκκινο συναγερμό! Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ θα μεταβεί στην Εισαγγελία τις επόμενες ημέρες και θα καταθέσει στον αρμόδιο πταισματοδίκη ανοίγοντας ουσιαστικά και τυπικά την προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Για ακόμη μια φορά το Ελληνικό ποδόσφαιρο... στήνεται στον τοίχο! Θα βρεθεί στα δικαστήρια, με το αποτέλεσμα της έρευνας της Δικαστικής εξουσίας ,για το ποινικό μέρος της υπόθεσης, να είναι θολό εξ αιτίας του νομικού καθεστώτος που ισχύει και λειτουργεί στη χώρα μας. Όπως και να έχει πάντως ανοίγει ένα... σήριαλ κάθαρσης που αναμένεται να έχει πάρα πολλά επεισόδια. ο πρώτος και ο μοναδικός μάρτυς, που εκληθη για την υπόθεση «Ύποπτα παιχνίδια» είναι ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Κόντης: «Ο κόσμος ξέρει πως να στηρίξει την ομάδα»

Κόντης: «Ο κόσμος ξέρει πως να στηρίξει την ομάδα»

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Μεταξύ των άλλων ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ τόνισε:

«Νομίζω ότι αύριο θα έχουν εξαντληθεί τα 22.000 εισιτήρια για το ντέρμπι γιατί η ζήτηση είναι αυξημένη».

«Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με το γήπεδο αν βρέχει, αλλά νομίζω ότι θα μπορέσει να γίνει το παιχνίδι. Αν είναι όπως με τον Πανθρακικό, πιστεύω πως δεν θα ρισκάρουν οι διαιτητές. Με την συντήρηση όμως, την φροντίδα, αλλά και με τα μηχανήματα τα οποία έχει και χρησιμοποιεί η ομάδα, θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

«Λογικό είναι η προσέλευση να αρχίσει να γίνεται 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, για να μην ταλαιπωρηθούν οι φίλαθλοι».

«Στο Χαριλάου καμία ομάδα δεν έχει εκφράσει παράπονα για φιλοξενία και ειδικά όταν πρόκειται για παιχνίδια στα οποία υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου. Όπως εμείς δεν είχαμε παράπονα στον πρώτο γύρο, έτσι θα αντποδώσουμε την φιλοξενία».

«Οι δύο ομάδες έχουν ένα παραπάνω κίνητρο, να κερδίσουν για να παραμείνουν ψηλά στη βαθμολογια. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και κατεβαίνουμε για τη νίκη. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η ένταση και το πάθος πρέπει να υπάρχουν μόνο μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό. Νομίζω τον τελευταίο καιρό έχουν περιοριστεί τα φαινόμενα βίας τουλάχιστον στη πόλη μας κι ελπίζω αυτό να κρατήσει. Θα ήθελα να δω ένα παιχνίδι σε καλά φίλαθλα πλαίσια και να κερδίσει ο καλύτερος. Οι ομάδες πληρώνουν ειδικά τα υβριστικά συνθήματα, εμείς έχουμε πληρώσει 150.000 ευρώ σε υβριστικά συνθήματα μέχρι τώρα. Είναι αδύνατο να ελέγξεις το στόμα 1000 ατόμων να βρίσουν κάποιον. Ευτυχώς δέχθηκε το αίτημα μας η Λίγκα και αυτό θα σταματήσει».

«Δεν μας αγγίζουν τα στημμένα παιχνίδια, αλλά είναι επιπόλαιο να συζητείτε κάτι χωρίς αποδείξεις. Η ΟΥΕΦΑ σε πληροφορεί για το μεγάλο ποντάρισμα, αλλά δεν σου δίνει τη βεβαιότητα ότι είναι στημμένο το παιχνίδι. Πάγια τακτική μας είναι ότι όποιος το κάνει να συλληφθεί και η ομάδα να τιμωρηθεί με αποβολή από το πρωτάθλημα. Είναι κακό να υπάρχει υπόνοια και καλό είναι να ανακοινώνονται μόνο όταν υπάρχουν αποδείξεις».

«Η ΟΥΕΦΑ επειδή κινείται από τίμιους ανθρώπους όπως ο Πλατινί, προσπαθεί να βάλει μια τάξη και μακάρι να το κάνει, γιατί είναι ιδεολόγοι του ποδοσφαίρου. Θα επιβάλλει το σύστημα financial fair play που αφορά τα χρέη από το 2013. Δεν θα χαρίζεται πλέον η ΟΥΕΦΑ. Θα μείνουν μεγάλες ομάδες εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων λόγω χρεών».

«Υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις για ανανέωση συμβολαίου με τον Κάμπορα. Υπάρχει καλό κλίμα και υπάρχει διάθεση. Ο Κάμπορα είναι ένα παιδί φιλότιμο και αναγνωρίζει ότι ήρθε από απραξία 8 μηνών. Όταν τον φέραμε πολλοί κορόιδευαν, κάποιοι ειδήμονες του ποδοσφαίρου. Τώρα χαίρομαι που ο κόσμος θέλει να μείνει στην ομάδα. Πιστευώ ότι θα ανανεώσει με την ομάδα και το έχει εγκρίνει και ο προπονητής μας. Έχουμε να μιλησουμε και με την ομάδα του Φερναντέζ για να ανανεώσουμε στη συνέχεια τη συνεργασία μας. Θα συζητήσουμε και με τους ανθρώπους της Ρίβερ Πλέιτ για το Νασούτι και θα δούμε σε τι δεδομένα κινούμαστε».

«Ο κόσμος του Άρη ξέρει τι πρέπει να κάνει την Κυριακή, να μην απαντά σε προκλήσεις, να είναι ήρεμοι και να στηρίξουν την ομάδα όπως μόνο αυτοί ξέρουν και να την βοηθήσουν να φτάσει στη νίκη».

Προβληματισμός στην Αγγλία για τα διαρκείας


Οι φίλαθλοι της Μέντσεστερ έχουν γεμίσει το Ολντ Τράφορντ Μεγάλη οικονομική ζημιά αναμένεται να υποστούν αγγλικοί σύλλογοι, καθώς σε έρευνα που διενέργησε βρετανικό περιοδικό, αρκετοί από τους κατόχους διαρκείας σκέφτονται να μην αγοράσουν την επόμενη σεζόν πακέτο εισιτηρίων της αγαπημένης τους ομάδας, αν οι τιμές δεν μειωθούν.

Στο "Ολντ Τράφορντ" είναι δύσκολο εδώ και κάποια χρόνια να βρεις εισιτήριο για να παρακολουθήσεις αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο τη νέα σεζόν ίσως αυτό να γίνει αρκετά εύκολο, καθώς η έρευνα έδειξε ότι έξι στους δέκα κατόχους διαρκείας -περίπου 30.000- δεν επιθυμούν την ανανέωση. Από αυτούς το 44% θα προσπαθήσει να αγοράζει εισιτήρια για παιχνίδια που τους ενδιαφέρει, ενώ 15% ίσως να μην πατήσει στο "θέατρο των ονείρων" την επόμενη σεζόν.

Συνολικά στην Πρέμιερ Λιγκ θεωρούν ότι τουλάχιστον το 25% των φετινών κατόχων διαρκείας την επόμενη χρονιά θα παρακολουθεί τους αγώνες από το σπίτι του. Ο πρόεδρος των φιλάθλων στην Αγγλία, Μάλκολμ Κλαρκ δήλωσε, "οι ομάδες θα πρέπει να σκεφτούν ότι οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης έχουν εκτοξευτεί, το ίδιο και η ανεργία. Αν δεν μπορούν να αναγνωρίζουν την αφοσίωση των φιλάθλων στην ομάδα, τότε θα μειωθούν περισσότερο τα έσοδα τους".

Μήνυμα του Μόρις στον Περέιρα


Ο Σκούρτο με τον Μορίς σε φάση από το παιχνίδι Ουέλβα -  Βιγιαρεάλ... Μήνυμα στο κινητό του Αλμπέρτο Περέιρα έστειλε ο Νασίφ Μόρις για να μάθει αν έχει ελπίδες να κληθεί και πάλι στην εθνική ομάδα. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο μοναδικός Νοτιοαφρικανικός που αγωνίζεται στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και δεν παίζει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο αμυντικός της Σανταντέρ εξήγησε το λόγο που θέλησε να επικοινωνήσει με το Βραζιλιάνο τεχνικό, στέλνοντας ένα μήνυμα, στο οποίο μάλιστα δεν έχει πάρει απάντηση.

"Θέλω πάρα πολύ να αγωνιστώ στην εθνική ομάδα της χώρας μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι αυτό πήρα την κατάσταση στα χέρια μου και ρώτησα τον Αλμπέρτο Περέιρα αν έχω ελπίδες να κληθώ ξανά στην εθνική. Εστειλα το μήνυμα από τον αριθμό που έχω στην Ευρώπη και έτσι αν υπάρχει ανταπόκριση θα λάβω αμέσως την απάντηση.

Θέλω να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει, ωστόσο ακόμα δεν μου έχει απαντήσει για να μάθω αν μου καταλογίζει κάτι. Ελπίζω να μου στείλει μία απάντηση γιατί θέλω να αγωνιστώ στην εθνική", τόνισε ο Μόρις.

Τον... πίκρανε ανήμερα των γενεθλίων του


Aπογοήτευση στον Ολυμπιακό Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ηττήθηκε και στον δεύτερο αγώνα από τη Ντιναμό Μόσχας, αυτή τη φορά στο "Μελίνα Μερκούρη", επίσης με 3-1, στη μεταξύ των δύο ομάδων σειρά για τη φάση των "6" της διοργάνωσης.

Τα σετ: 32-34, 17-25, 25-16, 27-29.

Λέει το "ναι" ο Βαλβέρδε


Ο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τη Σοσό Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε ακουγόταν ολοένα και περισσότερο στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Οι... φήμες έγιναν σκέψεις, οι σκέψεις έγιναν επαφές, μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, όπου όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για νέο... γάμο.

Ο Βαλβέρδε όχι απλά περιμένει την επίσημη "ερυθρόλευκη" πρόταση για να αποφασίσει αν θα φορέσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του την φόρμα του Ολυμπιακού αλλά εμφανίζεται και έτοιμος να πει το "ναι" στους ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου με τους οποίους είναι σε ανοιχτή γραμμή εδώ και πολλές ημέρες, όπως έχουμε αναφέρει.

"Οντως ο Βαλβέρδε είναι μέσα στις επιλογές μας, αλλά δεν είναι και η μοναδική", τονίζουν αυτοί που... ξέρουν στην Πλατεία Αλεξάνδρας όμως η αλήθεια είναι πως μόνο για τυπικούς λόγους δεν αναφέρουν πως τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί τη μοναδική ουσιαστική επιλογή και πως ο Βάσκος τεχνικός είναι πρό των πυλών...

Σοβαρός ο τραυματισμός του Γκόμεζ


Ο Μάριο Γκόμεζ Ασχημα ήταν τα νέα που άκουσε ο Λουίς Φαν Χαλ σχετικά με τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Μάριο Γκόμεζ στην κνήμη. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου τον υπέστη την Τρίτη στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Φιορεντίνα και θα μείνει εκτός προπονήσεων για 2-3 εβδομάδες.

Ο Γκόμεζ βγήκε κουτσαίνοντας στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης με τους Ιταλούς στο πλαίσιο των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και αντικαταστάθηκε από τον Μίροσλαβ Κλόζε. Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ των Βαυαρών και τη σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα τους, ο Γκόμεζ ταλαιπωρείται από τράβηγμα στη δεξιά κνήμη.

Εδω γελαμε.........................

To παρακάτω περιστατικό έγινε στην Κω και είναι πέρα για πέρα αληθινό: Μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο δεξί πόδι και του τοποθετήθηκε γύψος στο αριστερό!

Πανθρακικός-ΠΑΣ ο ύποπτος αγώνας?

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-09/1268168115_superleague_250x.jpgH EΠΟ έλαβε τρίτο φάκελο από την UEFA, στον οποίο υπάρχουν καταγγελίες για στημένα παιχνίδια και μάλιστα αναφέρεται πως ένα από αυτό είναι από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος αγώνας της Σούπερ Λίγκα που συμπεριλαμβάνεται στον φάκελο είναι αυτός ανάμεσα σε Πανθρακικό και ΠΑΣ Γιάννινα που έγινε στις 10 Ιανουαρίου του 2010 και έληξε με σκορ 2-1 υπέρ της ομάδας των Ιωαννίνων.

Μεγάλα ποσά είχαν ποντάρει οι παίκτες του στοιχήματος στο "διπλό", το οποίο και τελικά ήρθε, ενισχύοντας το σενάριο περί στησίματος του αγώνα. Οι μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων μάλιστα είχαν ρίξει πολύ την απόδοση του διπλού, καθώς είχαν παιχτεί μεγάλα ποσά.

Παράλληλα, το πρωί της ημέρας του αγώνα ο ΟΠΑΠ είχε φράξει τα πονταρίσματα.

Η Σούπερ Λίγκα από την πλευρά της δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το συγκεκριμένο σενάριο. Εξέδωσε, ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης (9/3) μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων που φέρουν αγώνα της Super League να ελέγχεται για θέματα παράνομου στοιχηματισμού, επισημαίνεται ότι η θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της διοργανώτριας αρχής από την ίδρυσή της. Κάθε θεσμική ενέργεια που αποσκοπεί σε αυτήν, είναι επιβεβλημένη".

Το μεσημέρι της Τετάρτης (10/3) ο ΓΓΑ, Πάνος Μιτσαξής θα παραδώσει τον φάκελο με τα ύποπτα παιχνίδια της Β` Εθνικής, αλλά και της Σούπερ Λίγκας, στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο Εμπουέ ψηφίζει Χίντινγκ


Ο Εμπουε σκόραρε για την Αρσεναλ Ο Εμανουέλ Εμπουέ που σκόραρε κόντρα στην Πόρτο την Τρίτη το βράδυ, δεν έχει το μυαλό του μόνο στην Αρσεναλ. Ο Ιβοριανός σκέφτεται και την εθνική ομάδα της χώρας του, η οποία λίγους μήνες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στη Νότια Αφρική, δεν έχει βρει ακόμα προπονητή.

Ο Εμπουέ με δηλώσεις του έδειξε την προτίμηση του στον τεχνικό που θα οδηγήσει την Ακτη Ελεφαντοστού στο Μουντιάλ, ενώ τόνισε πως οι διεθνείς έχουν ανάγκη να πιστέψουν ξανά στις δυνατότητες που έχει η ομάδα.

"Αν έρθει ο Χίντινγκ φυσικά και θα τον υποδεχθούμε με τον καλύτερο τρόπο. Θα ήταν πολύ καλό για εμάς να αναλάβει ο Γκους την εθνική ομάδα, καθώς γνωρίζει κάποιους από τους παίκτες μας, όπως είναι ο Καλού και ο Ντρογκμπά. Εχουμε περάσει κάποιες άσχημες μέρες, αλλά πρέπει να πιστέψουμε ξανά στην ομάδα μας. Εχουμε καλούς παίκτες και μπορούμε να πετύχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αν και βρισκόμαστε σε δύσκολο όμιλο", τόνισε ο Εμπουέ.

Γιατρικό η Λιλ για την Λίβερπουλ


Ο Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Λίβερπουλ. Η νίκη κόντρα στη Λιλ κρίνεται επιτακτική για τη Λίβερπουλ, όχι τόσο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά για να κερδίσει την ηρεμία της στο εσωτερικό της ομάδας. Ο Μπενίτεθ θεωρεί πως είναι καλύτερο που υπάρχει μεσοβδόμαδα παιχνίδι.

Ολοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην αναμέτρηση με τους Γάλλους και έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα από την Γουίγκαν στο πρωτάθλημα, με την οποία έμεινε πίσω στη μάχη της διεκδίκησης της τέταρτης θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

"Ευτυχώς που υπάρχει το παιχνίδι με την Λιλ, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε το κλίμα στην ομάδα, κατακτώντας το θετικό αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές είναι προτιμότερο να μην ξεκουράζεσαι και να δίνεις παιχνίδι μεσοβδόμαδα, έτσι είναι καλό για εμάς που έχουμε να δώσουμε τον αγώνα με τη Λιλ.

Μπουμπένκο: "Αισθανόμαστε πιο άνετα"


Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο με τη φόρμα του Ηρακλή Η εικόνα του Ηρακλή έχει βελτιωθεί, η παραμονή δεν είναι πλέον προτεραιότητα για την ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο και ο Τσέχος τεχνικός απολαμβάνει την αναγνώριση για την εξαιρετική πορεία επί των ημερών του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Μetrosport", έκανε λόγο για τον Ηρακλή που θέλει να δημιουργήσει και τις δυσκολίες της αποστολής του.
Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και κατέκτησε την νίκη είπε: - «Ο Ολυμπιακός είναι μια δυνατή ομάδα και ξέραμε από την αρχή αυτό που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζαμε ότι ήθελε να σκοράρει από νωρίς και να καθαρίσει τον αγώνα, όπως άλλωστε συνηθίζει στην φετινή σεζόν. Ετσι ζήτησα από τους παίκτες να πιέσουν αρκετά στο ξεκίνημα και να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε, ώστε ο αντίπαλος μας να κυνηγάει το σκορ. Σε τέτοιες αναμετρήσεις παίζει καθοριστικό ρόλο ποια ομάδα θα πετύχει πρώτη το γκολ γιατί κρίνονται όλα στις λεπτομέρειες. Ξεκινήσαμε επιθετικά στον αγωνα και έτσι ο Ολυμπιακός βγήκε από το σχέδιο του»

- Έγινε μεγάλη μάχη στους πάγκους των δυο ομάδων.
- «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με ποιότητα. Αλλαξε το σύστημα του κατά την διάρκεια του αγωνα , όπως επίσης και θέσεις στους παίκτες. Ετσι έβγαιναν περισσότεροι παίκτες μπροστά και μας δημιούργησαν μια πίεση. Σε αυτό το σημείο κάπου χαθήκαμε , στην οργάνωση αλλά και στα μαρκαρίσματα στην μεσαία γραμμή. Στα αποδυτήρια είπαμε ότι έπρεπε να αναζητήσουμε ένα δεύτερο γκολ για α τελειώσουμε τον αγώνα. Αντέξαμε την πίεση και πήραμε όμως τον αγώνα».

- Από την πλευρά σας τι κάνατε;
- » Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να παίξουμε και εμείς με δυο επιθετικούς. Είχαμε πίεση στα άκρα της άμυνας και άλλαξα τους πλαϊνούς χαφ. Θέλαμε μεγαλύτερη βοήθεια σε Μάρτος και Παπαζαχαρία και το καταφέραμε».

- Φημολογείται ότι ο Τιμουρ Κετσπάγια που ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού, σας τηλεφώνησε και σας ενημέρωσε για τους ερυθρόλευκους
- Δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω γνωρίζει ποτέ και πολύ περισσότερο ποτέ δεν μίλησα μαζί του. Δεν ξέρω τι είναι αυτά που λέγονται».

- Τώρα ποια είναι η συνέχεια για την ομάδα;
- «Είναι λογικό να αισθανόμαστε πιο άνετα στην βαθμολογία. Δεν έχουμε τόσο μεγάλη πίεση και φαίνεται ότι η ομάδα ανεβαίνει στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν τελείωσε όμως τίποτα και πρέπει να κοιτάμε το μέλλον. Θα πρέπει να περιμένουμε να κατακτήσουμε και άλλους βαθμούς. Δεν χρειάζεται να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο γιατί αν συμβεί αυτό στο τέλος μπορεί να το πληρώσουμε. . Η ομάδα είναι σε καλή κατασταση ψυχολογικά και μπορεί να πετύχει τους στόχους της».

- Πάντως συνηθίζεται σε κάθε αγωνα να έχετε και μια έκπληξη. Στην Τρίπολη τον Καρλίνιος, με τον Ολυμπιακό τον Κομπαγιάσι, τώρα στο Περιστέρι ;
- » Ήρθαν αρκετοί παίκτες στον Ηρακλή τον Ιανουάριο και έπρεπε να δούμε την κατασταση που βρίσκονταν.. Θέλω να δίνω την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες και με βάση την παρουσία τους στις προπονήσεις να επιλέγω τους καλύτερους. Σημείωσαν πρόοδο και πήραν την ευκαιρία. Όταν είχαν έρθει στην ομάδα δεν ήταν έτοιμοι ποδοσφαιρικά αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας να αγωνιστούν».

- Γενικά τι άλλαξε με τη παρουσία σας στην ομάδα του Ηρακλή;
- Είναι δύσκολο να το πω. Στην ομάδα υπήρχαν άλλοι προπονητές πριν από εμένα και ίσως μόνο οι παίκτες μπορούν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση. Προσωπικά το πρώτο πράγμα που ήθελα να αλλάξω ήταν η αυτοπεποίθηση των παικτών. Έτσι μέσα από την προπόνηση οι ποιοτικοί παίκτες να παλέψουν για μια θέση στην ενδεκάδα. Κάθε ποδοσφαιριστής είχε την ευκαιρία του. Κανένας δεν έχει εξασφαλισμένη θέση 100% και δεν στέκομαι σε ονόματα. Για μένα ρόλο παίζει η απόδοση τους».

- Ο Τάσος Κατσαμπής ο αρχηγός της ομάδας ήδη εκφράστηκε θετικά για την παρουσία σας και είπε ότι θα ήθελε να συνεργαστείτε και στην επόμενη σεζόν
- «Από την στιγμή που το λέει αυτό ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να είμαι χαρούμενος. Για να παραμείνω όμως θα πρέπει να αποφασίσει η διοίκηση και σε αυτό το θέμα πολλά πράγματα παίζουν ρόλο. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχω συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο και είμαι επαγγελματίας»

- Αν θα παραμείνετε στον πάγκο της ομάδας τι θα θέλατε να αλλάξετε;
- » Είναι μια υποθετική ερώτηση και κυρίως όταν μιλάμε για μια ελληνική ομάδα. Αν συμβεί τότε θα μπορέσω να μιλήσω για αυτό. Κάθε προπονητης έχει διαφορετική φιλοσοφία και είναι λογικό όταν ένας προπονητης καλείται να μπει γρήγορα σε μια ομάδα να εκτιμάει την κατασταση στην δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό έκανα και εγώ με την παρουσία μου στην ομάδα μέχρι τώρα. Γρήγορες αποφάσεις, πίεση και άμεσα αποτελέσματα. Αν συμφωνήσουμε τότε θα μπορέσω ήρεμα να εκτιμήσω τις καταστάσεις και τις συνθήκες».

- Αν θα πηγαίνατε σε άλλη ομάδα, ποιους παίκτες θα θέλατε να πάρετε μαζί σας;
- » Υπάρχουν αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Έχουν ποιότητα και πολύ καλό χαρακτήρα. Συνεπώς πολλές ομάδες θα ήθελαν τέτοιους ποδοσφαιριστές».

- Πως θα θέλατε να τελειώσει η φετινή σεζόν για την ομάδας;
- » Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μπορέσουμε να δείξουμε πρόοδο και να ανεβάσουμε την απόδοση μας. Να δείξουμε ότι υπάρχει θέληση από την ομάδα για την νίκη και να παλεύει για αυτή σε κάθε αναμέτρηση».

- Μέχρι τώρα στην καριέρα σας αρέσει να δουλεύετε με νέα παιδιά, στον Ηρακλή έχετε την ευκαιρία να το πράξετε;
- » Είναι λογικό. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά τα οποία δεν είχαν παιδιά στα πόδια τους. Ήταν δύσκολοι να τους έριχνα στην μάχη. Ο ρόλος τους μπορεί να αλλάξει το καλοκαίρι και να μιλήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια για το μέλλον τους. Πρέπει όμως να δουλέψουν σκληρότερα ώστε να έχουν περισσότερες ευκαιρίες».

- Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να είστε σε μια ομάδα με 32 ποδοσφαιριστές από την στιγμή που έντεκα μόνο αγωνίζονται, για να κρατάτε τις ισορροπίες;
Είναι δύσκολο για κάθε προπονητή. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει. Αν είναι πολλοί παίκτες δεν μπορούν να αγωνίζονται όλοι και δεν ειναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση. Προσπαθώ με πολλές ομιλίες να τους βοηθήσω να παίξουν και να ξεπεράσουν αυτές τις στιγμές. Το σημαντικότερο είναι ότι η πόρτα είναι ανοικτή για κάθε ποδοσφαιριστή και μετά από την δουλειά μπορούν να αγωνιστούν»

- Ακολουθεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο
Στόχος μας είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. Θα μας λείψουν κάποιοι παίκτες αλλά έχουμε τις δυνατότητες να διεκδικήσουμε την νίκη. Στόχος μας είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο στα πέντε παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου».

Οι επιλογές του Κούπερ


Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ με τη φόρμα του Αρη Ο Κούπερ συμπλήρωσε ένα γύρο στον πάγκο του Αρη και προσπαθεί να τον σταθεροποιήσει ειδικότερα μέσα από τα μεγάλα παιχνίδια στα οποία μέχρι τώρα, δεν είχε δα και την καλύτερη τύχη. Αν κρίνει κανείς από το ντέρμπι του πρώτου γύρου στην Τούμπα και μερικές ακόμη εξορμήσεις, προκύπτει προβληματισμός. Χρεώνεται νίκη επί του Ολυμπιακού και ισοπαλία με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Τώρα, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και ο Κούπερ έχει σκοπό να παρουσιάσει νέα πρόσωπα. Πρώτος και καλύτερος ο Καμέλ Μεριέμ που μπαίνει στο αρχικό σχήμα. Ο Μεριέμ είναι από τα σημαντικότερα στελέχη για τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Γαλλοαλγερινός μεσοεπιθετικός θα παίξει για πρώτη φορά ως βασικός. Μέχρι πρότινος, είτε έμπαινε ως αλλαγή, είτε δεν αγωνιζόταν λόγω τραυματισμού. Πάντως, για τη χρησιμότητά του, δεν τίθεται θέμα. Είναι παίκτης - κλειδί.

Θέση διεκδικεί ο Τζόνσον και αυτό σημαίνει παίζεται η κορυφή της επίθεσης όπου συνήθως αγωνίζεται ο Κάμπορα. Ελάχιστες πιθανότητες διατηρεί το σενάριο, ο Κούπερ να επιλέξει τον Νάτσο Γκαρσία για να παίξει δίπλα στον Ναφτί. Ο Πρίττας θα είναι βασικός.

Μπαίνει ο Σηφάκης
Αρκετά αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που προέκυψαν από την προπόνηση του Αρη, σχετικά με την συμμετοχή του Μιχάλη Σηφάκη, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η κύστη στο γόνατο έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και ο διεθνής γκολκίπερ φαίνεται πως σύντομα θα είναι έτοιμος να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και ασφαλώς να αγωνιστεί στο κυριακάτικο ματς.

Πρόβλημα προέκυψε με τον Σάκη Πρίττα που ένιωσε ένα σφίξιμο στην γάμπα και δεν προπονήθηκε χθες, όμως, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και θα προπονηθεί σε κανονικούς ρυθμούς. Δεδομένη είναι η απουσία του Ντάριο Φερνάντεζ που ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας.

Στην προπόνηση ο Ζαγοράκης


Ο Θοδωρής Ζαγοράκης επ΄στρεψε στα διοικητικά του ΠΑΟΚ Ξεκίνησε τις δοκιμές και πλέον πέρασε στο... κυρίως πιάτο. Ο λόγος για τον Φερνάντο Σάντος που φαίνεται ότι καταλήγει στο σχήμα και τα πρόσωπα του ντέρμπι. Θα εμπιστευθεί Σνάουτσνερ, Μαλεζά, Σορλέν και Μουσλίμοβιτς, εκτιμώντας ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές στο βασικό του σχήμα θα του προσφέρουν το «διπλό», στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Φερνάντο Σάντος ζήτησε να γίνει την Τρίτη ένα οικογενειακό φιλικό με την ομάδα νέων Κ21 προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι αναπληρωματικοί παίκτες. Το ματς που διήρκησε συνολικά 50 λεπτά έληξε χωρίς γκολ και αρκετοί από τους παίκτες που αγωνίστηκαν με την πρώτη ομάδα, προβλημάτισαν.

Ο λόγος για τους Βερόν, Εντίνιο και Κουτσιανικούλη που δεν κατάφεραν κάτι ουσιαστικό απέναντι στους νέους του ΠΑΟΚ. Μέτρια ήταν η απόδοση και του Παπάζογλου με τον Μουν. Το παιχνίδι παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας.

Την Τετάρτη, ο Εντίνιο δεν ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα, αλλά ατομικό. Την ίδια ώρα, στη Σουρωτή βρέθηκε ο Θόδωρος Ζαγοράκης που παρακολούθησε ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης.

Ο Σάντος θα παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα σε όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του, όταν την Πέμπτη θα καθίσουν μπροστά σε μια τηλεόραση και θα αναλύσουν στιγμιότυπα από αναμετρήσεις του Αρη. Κάπου εκεί θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής.

Οι δοκιμές της Τετάρτης
Ο Φερνάντο Σάντος, όπως φάνηκε από τη σημερινή προπόνηση, επιλέγει τους Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας στην άμυνα, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς στο κέντρο και Βιεϊρίνια (δεξιά), Σορλέν (αριστερά) στην επίθεση. Ο Ζλάταν Μουσλίομοβιτς θα είναι στην κορυφή. Το μόνο στοιχείο προβληματισμού έχει να κάνει με την απουσία από το πρόγραμμα του Αρνάλντο Εντίνιο. Ο Πορτογάλος ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και έκανε θεραπεία, χωρίς πάντως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, να υπερισχύει το σενάριο απουσίας του από το ντέρμπι του "Κλ. Βικελίδης".

Τέλος, ο Κριστιάνο αναχωρεί για την Πορτογαλία, όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον πρόσθιο χιαστό.

Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

Καλησπέρα! Σήμερα θα ρισκάρουμε για μια ακόμη φορά. Λοιπόν έχουμε και λέμε :

ΚΑΤΣΙΜΠΑΣΑ-ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ 2 αποδ 2,00
ΡΕΝΤΙΝΓΚ-ΝΤΕΡΜΠΥ Χ αποδ 3,35
ΜΠΟΡΝΤΟ-ΟΣΕΡ 1 αποδ 1,50
ΜΠΕΡΝΛΙ-ΣΤΟΟΥΚ 1 αποδ 2,35

Άντε και καλή τύχη μάγκες...

Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός

Φάμπρεγας: "Πιστός στην Αρσεναλ"


Πιστός στην Αρσεναλ δήλωσε ο Φάμπρεγας Μπορεί να αποτελεί το «μήλον της έριδος» για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά ο Σεσκ Φάμπρεγας φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση του. Ο νεαρός μέσος ξεκαθάρισε ότι παραμένει πιστός στην Αρσεναλ, διαψεύδοντας ότι είναι σε επαφές με την Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα...

«Θέλω να μείνω στην Αρσεναλ. Είμαι πολύ δεμένος με τον με τον σύλλογο και τον κόσμο μας», δήλωσε ο 22χρονος άσος μετά το θρίαμβο της ομάδας του Λονδίνου κόντρα στην Πόρτο (5-0), για το Τσάμπιονς Λιγκ, και συμπλήρωσε: «Ο ρόλος μου σαν αρχηγός της ομάδας μου έχει δώσει επιπλέον χαρά και δεν σκέφτομαι να αποχωρήσω από μία ομάδα που είναι τόσο ανταγωνιστική.

Είμαι στην Αρσεναλ πάρα πολλά χρόνια και σίγουρα δεν βλέπω τον ρόλο μου μόνο σαν αρχηγό. Είμαστε μια ομάδα εδώ πέρα και σίγουρα οφείλω πάρα πολλά στους συμπαίκτες μου που με έχουν βοηθήσει να καταφέρω τόσα πολλά», είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής Ισπανός διεθνής μέσος, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Αρσεναλ έως το 2014.

Επέστρεψαν στις επιτυχίες οι πρωταθλητές...


Νέα παράσταση έδωσε ο Κόμπι Μπράιαντ Νίκη στο φινάλε για τους Λέικερς με 109-107 κόντρα στους Ράπτορς με μακρινό σουτ του Κόμπι Μπράιαντ στο φινάλε. Η ομάδα του Λος Αντζελες που δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Τορόντο μέσα στο «Στάπλες Σέντερ» κατάφερε να τερματίσει το αρνητικό σερί των τριών ηττών, που δεν είχε τύχει ξανά από τον Απρίλιο του 2007.

Ο Μπράιαντ πέτυχε 32 πόντους, 14 από τους οποίους στην 4η περίοδο όταν και κρίθηκε το παιχνίδι. Στο Μιλγουόκι, ήττα για τους Σέλτικς από τους Μπακς με 86-84. Καλύτερος για τη νικήτρια ομάδα ο Αντριου Μπόγκατ με 25 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες
Σάρλοτ-Μαϊάμι 83-78
Ιντιάνα-Φιλαδέλφεια 107-96
Ορλάντο-Κλίπερς 113-87
Ουάσινγκτον-Χιούστον 88-96
Σικάγο-Γιούτα 108-132
Μιλγουόκι-Βοστόνη 86-84
Πόρτλαντ-Σακραμέντο 88-81
Λέικερς-Τορόντο 109-107

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστόνη 40-22
Τορόντο 32-30
Φιλαδέλφεια 23-40
Νέα Υόρκη 22-41
Νιου Τζέρσεϊ 7-56

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 50-15
Μιλγουόκι 34-29
Σικάγο 31-32
Ντιτρόιτ 22-41
Ιντιάνα 21-43

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 45-20
Ατλάντα 40-23
Σάρλοτ 31-31
Μαϊάμι 32-32
Ουάσινγκτον 21-40

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 42-21
Γιούτα 41-22
Οκλαχόμα Σίτι 38-24
Πόρτλαντ 38-28
Μινεσότα 14-50

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 47-18
Φοίνιξ 40-25
Λ.Α. Κλίπερς 25-39
Σακραμέντο 21-43
Γκόλντεν Στέιτ 17-46

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 44-21
Σαν Αντόνιο 36-25
Μέμφις 33-31
Χιούστον 32-31
Νέα Ορλεάνη 32-32

Βίκτορ Βιτόλο-Του χρόνου Τσάμπιονς Λιγκ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/937b23a6ef9fb58a35208ab494d05f8e_L.jpg?1268203541?1268203541?1268203541Ο Βίκτορ Βιτόλο μίλησε σε συμπατριώτες του για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αρη και ανέφερε ότι του χρόνου μπορεί να αγωνίζεται και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός μέσος χαρακτήρισε τον «δικέφαλο» ως τον πιο μεγάλο σύλλογο στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην παίκτης του Αρη επιστρέφει ως αντίπαλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τόνισε πως οι «κίτρινοι» θέλουν να τους στερήσουν το πρωτάθλημα: «Ποιος ξέρει; Μπορεί του χρόνου να παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα θα κριθούν στο ντέρμπι της Κυριακής. Ένα ματς στο οποίο θα είμαστε ήσυχοι, αφού δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι των φιλοξενούμενων. Παλιά είχα πρόβλημα με αυτές τις καταστάσεις, αφού κάτι είχε συμβεί στο αμάξι μου, στο σπίτι μου, ενώ μου έκλεψαν τον φορητό μου υπολογιστή και άλλες συσκευές.

«Σαν θρησκεία»

Ο ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος με τον περισσότερο κόσμο στην Θεσσαλονίκη και ο πιο μεγάλος. Την Κυριακή η φιλοδοξία του Άρη είναι να μας στερήσει το πρωτάθλημα. Ποτέ μου δεν έζησα κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, αφού είμαστε μια ανάσα από το να τα καταφέρουμε. Στην Ελλάδα αυτά τα ματς δεν έχουν καμία σχέση με την Ισπανία. Εδώ είναι σαν θρησκεία και οι άνθρωποι είναι ικανοί για όλα όταν παθιάζονται. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να μην συμβεί κάτι άσχημο. Καμία φορά μπορεί να φτάσει και σε ακραίες καταστάσεις, όπως η σωματική βία». Πηγη gazzetta.gr

Στο κενό η ένσταση της Μπορντό


Ο Γιοάν Γκουφράν πανηγυρίζει το γκολ της πρόκρισης Αυτή τη φορά η διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος δεν έκανε το χατίρι στην Μπορντό, σχετικά με την εκ νέου αναβολή της αναμέτρησης με την Οσέρ. Ετσι το παιχνίδι θα γίνει κανονικά στις 10 Μαρτίου, όπως ορίστηκε μετά την πρώτη αναβολή στις 20/2.

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας είχε ζητήσει να γίνει ο συγκεκριμένος αγώνας τον Απρίλιο, καθώς σε 10 μέρες θα δώσει τέσσερα παιχνίδια, με το τελευταίο να είναι αυτό με τον Ολυμπιακό για τον επαναληπτικό της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρόγραμμα της Μπορντό
7/3 Μπορντό-Μονπελιέ (1-1)
10/3 Μπορντό-Οσέρ
13/3 Μονακό-Μπορντό
17/3 Μπορντό-Ολυμπιακός

Δεν βάζει μυαλό ο Μουρίνιο


Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Μουρίνιο... Σαν να μην έφτανε η ποινή που θα τον κρατήσει μακριά από τον πάγκο της Ιντερ για τρία ματς πρωταθλήματος, μετά τη χειρονομία με τις χειροπέδες, ο Ζοσέ Μουρίνιο ρίσκαρε νέα τιμωρία κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των "νερατζούρι" με αντίπαλο την Τζένοα που έληξε ισόπαλη (0-0).

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Tuttosport", ο Πορτογάλος τεχνικός, που στο συγκεκριμένο παιχνίδι εξέτισε τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του, εθεάθη να δίνει από τις εξέδρες του Σαν Σίρο οδηγίες τακτικής στον συνεργάτη του Τζουζέπε Μπαρέζι. Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τον παρατηρητή του αγώνα Τζαμπάολο Τόζελ και τώρα ο Μουρίνιο κινδυνεύει με νέα τιμωρία.

"Φρεσκάρισμα" εν όψει Σταντάρ


Νίκος Νιόπλιας και Κριστόφ Βαζέχα στον πάγκο του Παναθηναϊκού Οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν, είναι γεμάτες από κρίσιμες αναμετρήσεις για τον Παναθηναϊκό. Σε όλες τις διοργανώσεις, κρίνονται πολλά. Οι "πράσινοι" δεν παραμελούν κανέναν στόχο. Όμως είναι αναγκασμένοι να κάνουν την καλύτερη δυνατή διαχείριση, προκειμένου να αποφευχθεί η κούραση που ίσως στοιχίσει.

Έτσι, ο Νίκος Νιόπλιας είναι ξεκάθαρο πως θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές. Αρχής γενομένης από το ματς της Πέμπτης με την Σταντάρ Λιέγης. Εκεί, δεδομένα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κώστα Κατσουράνη. Ο διεθνής μέσος είχε αποβληθεί στην Ρώμη και έτσι θα εκτίσει την τιμωρία του στο πρώτο ματς με τους Βέλγους. Αντί γι' αυτόν, στο αρχικό σχήμα θα δούμε τον Σιμάο Μάτε Ζούνιορ. Επίσης, ο Έλληνας τεχνικός σκέφτεται να ξεκινήσει τους Δάρλα-Ρουκάβινα, ξεκουράζοντας τους Σπυρόπουλο-Σαλπιγγίδη. Τέλος, δεν αποκλείεται να δούμε και τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Λέτο στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο Σωτήρης Νίνης αν και είναι καλύτερα, δύσκολα θα παίξει μια και ο Νιόπλιας δε θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του πριν να είναι 100% έτοιμος. Όσο για τον Στέργο Μαρίνο, το πρόβλημα που έχει στο πέλμα με τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν, θα του στερήσει τη συμμετοχή. Στη θέση του δεξιού μπακ θα επιστρέψει ο Βύντρα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Λεβαδειακό.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΕΜΟΥ-ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Τον Αντώνη Ρέμο περιμένουνε όλοι στην Θεσσαλονίκη,ώστε να ξεκαθαρίσουνε πολλά πράγματα όσο αναφορά τα χρέοι και τα δεδουλευμένα των τορινών παικτών όσο και των παλιών.
Ο κ. Παντελής ζήτησε συνάντηση με τον κ.Ρέμο ώστε να ξεπεραστούνε τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκανμετά τον αγώνα της Κυριακής(οι εισπάξεις του αγώνα με τον ΟΣΦΠ).
Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να υπάρξει την Παρασκευή ένα διοιηκιτικό συμβούλειο στο οποίο θα παρευρεθεί και οι κ.Ρέμος-Παντελή.

Δήλωση Ανδρέα Παντελή στην χθεσινή προπόνηση της ομάδος:"Υπάρχουν μαζεμένες αρκετές υποχρεώσεις που προσπαθούμε να τις βάλουμε σε μια σειρά. Υπάρχουν κάποια πράγματα και ένας τρόπος λειτουργίας με τον οποίο δε συμφωνώ. Ωστόσο θα συζητήσουμε με τα παιδιά και θα βρούμε άκρη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει και νέα διοίκηση, θα συζητήσουμε, θα φανεί ποια άτομα θα την αποτελέσουν", ανέφερε ο Κύπριος, ο οποίος σχολίασε και τη νίκη της Κυριακής.
"Ο Ηρακλής είναι αρκετά καλή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές, δεν είναι θαύμα που νίκησε τον Ολυμπιακό".



TA MATIA ΣΤΡΑΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ο Ηρακλής ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με απόντες τους Παπαστεριανό,Μάρκες.Βουτσιά να είναι τραυματίες και τον Μπόσνιακ να έχει πάρει δεκαήμερη άδεια από την ΠΑΕ,ενώ τιμωρημένοι είναι οι Γιάκομπ και Παναγιώτης Κονέ.
Νέα νίκη επιθυμούνε στο κυανόλευκο στρατόπεδο ώστε να συνεχιστεί το σερί των δυο τελευταίων μηνών που θέλει τον Ηρακλή να μην χάνει.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΚΟΜΠ ΣΤΟ BLUEARENA.GR

Πώς νιώθεις μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού;

Το έχω επαναλάβει πολλές φορές, ότι για μένα όλα τα παιχνίδια έχουν την ίδια ακριβώς σημασία. Τρεις βαθμούς αξίζει η νίκη με τον Πανθρακικό, τρεις η νίκη με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε μία από τις μεγάλες ομάδες των Αθηνών και δικαιώθηκαν οι κόποι μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι παραμένουμε έξι παιχνίδια αήττητοι και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Η ομάδα έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της.

Ο στόχος από εδώ και στο εξής;

Παιχνίδι με παιχνίδι βάζουμε στόχους. Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και θέλουμε να κερδίσουμε και τον Ατρόμητο. Στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε.

Σίγουρα όμως θα περίμενες διαφορετική πορεία στο ξεκίνημα της χρονιάς…

Φυσικά. Η ομάδα ξεκίνησε καλά στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Θεωρώ ότι υπήρχε έλλειψη συγκέντρωσης.

Πόσο επηρέασαν τα οικονομικά προβλήματα;

Όταν λέω έλλειψη συγκέντρωσης, αναφέρομαι κατά τη διάρκεια των αγώνων. Από λεπτομέρειες χάσαμε πολλούς βαθμούς. Τους μισούς αν είχαμε τώρα, θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα.

Πάντως έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα της ομάδας…

Προβλήματα υπάρχουν παντού. Σε όλες τις ομάδες. Προσωπικά, ποτέ δεν άφησα τα όποια προβλήματα να με επηρεάσουν. Το μόνο που με ένοιαζε, είναι να μπαίνω στο γήπεδο και να βοηθάω την ομάδα. Ποτέ άλλωστε δεν ένιωσα ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Οι άνθρωποι της ομάδας, έστω και με μία μικρή καθυστέρηση, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Ο πρόεδρος προσπαθεί. Επαναλαμβάνω ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Δεν συμβαίνει μόνο στον Ηρακλή.

Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου να έρθεις το καλοκαίρι στον Ηρακλή;

Απόλυτα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή του καλοκαιριού. Ήταν σημαντικός ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι και μου έδειξαν πόσο με ήθελαν. Ελπίζω τα πράγματα στην ομάδα να είναι καλύτερα τη νέα χρονιά και ο Ηρακλής να κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του Ηρακλή. Η Ευρώπη.

Ο κόσμος σε λατρεύει…

Με χαροποιεί πάρα πολύ η αγάπη του κόσμου. Μου δίνει κουράγιο. Με έχουν βοηθήσει όμως οι συμπαίκτες μου για να πετύχω τα γκολ και να γίνει αγαπητός στον κόσμο.

Ποια είναι η γνώμη σου για τους φίλους του Ηρακλή;

Είναι τρελοί. Αγαπάνε απίστευτα την ομάδα και στο γήπεδο δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα. Με σταματούν στο δρόμο και μου δείχνουν την αγάπη τους. Καθημερινά ακούω συνέχεια τη λέξη ‘Ηρακλάρα’.

Συμβόλαιο έχεις και τη νέα περίοδο, νιώθεις καλά στην ομάδα, οπότε να μην ρωτήσω καν το τι σκέφτεσαι για τη νέα χρονιά…

Αυτή τη στιγμή νιώθω υπέροχα στον Ηρακλή και θέλω να τιμήσω το συμβόλαιό μου. Μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να νιώθω καλά στην ομάδα.

Μέχρι στιγμής έχεις πετύχει οκτώ γκολ. Ποιο ξεχωρίζεις;

Όλα, διότι χάρισαν βαθμούς στην ομάδα. Δεν με νοιάζει να πετυχαίνω εντυπωσιακά γκολ. Με ενδιαφέρει τα γκολ να χαρίζουν βαθμούς.

Έχεις βάλει συγκεκριμένο στόχο;

Δεν με ενδιαφέρουν τα νούμερα. Όσα περισσότερα, τόσο καλύτερα για την ομάδα. Αν δεν κάνω λάθος, το ρεκόρ μου είναι 16 γκολ σε μία χρονιά με τη Στεάουα. Δύσκολα να το φτάσω φέτος (χαμόγελα).

Ήρθες μαζί με τον Ντίκα, αλλά εκείνος έφυγε νωρίς…

Ο Νικολάε βοήθησε με τα γκολ που πέτυχε και μας έδωσαν βαθμούς. Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή με ποιότητα. Πολλές φορές όμως είναι θέμα χημείας. Ο Νικολάε δεν ταίριαξε στο στυλ παιχνιδιού του Ηρακλή. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Μάρα έχει ταιριάξει καλύτερα στην ομάδα και σίγουρα μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Ας περάσουμε όμως και σε ένα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά και αφορά τις ουκ ολίγες κάρτες που έχεις δεχτεί;

Είναι ένα πρόβλημα που προσπαθώ να το λύσω. Το γνωρίζω και ζητώ συγνώμη από όλους. Να ξέρουν όμως ότι έχει να κάνει με τον υπερβάλλον ζήλο που δείχνω για να βοηθήσω την ομάδα. Θα το λύσω όμως το πρόβλημα. Το υπόσχομαι.

Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα;

Γενικά, δέχομαι αρκετές κάρτες για επιθετικός. Ποτέ όμως στο παρελθόν δεν δέχτηκα τόσες πολλές. Κάποιες κάρτες βγήκαν εύκολα από το τσεπάκι των διαιτητών. Θεωρώ για παράδειγμα, άδικη την πρώτη κάρτα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Βγάζω μεγάλη αγωνιστικότητα και αυτό με κάνει επιρρεπή στις κάρτες.

Θεωρείς ότι πλέον οι διαιτητές είναι προκατειλημμένοι εναντίον σου;

Όχι. Δεν το νομίζω και ούτε καν θέλω να το σκεφτώ.



Ψίθυροι-Ψίθυροι

-Ευχάριστο νέο για τον Ηρακλή που δεν αγωνίζεται ο Μπρίτο στον αγώνα του Σαββάτου,καθώς ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ένα βαρόμετρο για την ομάδα του Περιστερίου.

-Στο χθεσινό τραπέχι που παρέθεσε ο Ντάνι υπήρξε συσπείρωση-ενώ κάποια στιγμή κάποιος χαμογελόντας είπε:Λέτε πλέι όφ;Λίγο αργά αλά παντού γίνονται θαύματα...

-Συναντήσεις επι συναντήσεων θα έχουμε αυτόν τον μήνα ίσως και για αλλαγή ιδιοκτισίας;;Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο με αυτά που συμβαίνουνε στην ΠΑΕ.

-Παράπονα έχει ο Παντελή από τον Αντώνη.Εμείς τι να πούμε που κάποιος παρετείται και ξαφνικά βλέπεις να στέλνει εισπράξεις αγώνα στον Πρόεδρα.

-Καταγκελία ετοιμάζει το μέλος της ΠΑΕ Ηρακλής κ.Φιλιπιάδης για την επίθεση Αβρααμ Παπαδόπουλου προς το πρόσωπο του.

-Το μπάσκετ έχει δυο τελικούς με Αμύντα και Δάφνη εκτός -Πάρτα και είσαι πολύ κοντά....

-Πλησιάζει η μέρα για τον ημιτελικό με τον ΟΣΦΠ στο Βόλευ και τα μάτια και τα μυαλά όλλων είναι εκει.Με τον Αρη στα πλέι οφ και μετά με τον ΠΑΟ,όλλα γίνονται.


MHN XAΣΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ¨ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ¨

ΩΡΑ:19:00 ΜΕ 20:00

ΟΤΑΝ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ

http://athlhtikoipsithyroi.blogspot.com
Μπορείτε να ακούτε ροκ επιλογές σχεδόν ολόκληρη την ημέρα ως αργά το βράδυ.
Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις εκπομπές μας.

Γιουκούδης: «Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι»


Στο Αθλητικό Meropolis μίλησε ο Αντώνης Γιουκούδης για το επερχόμενο παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. «Όταν τελειώνεις μια καριέρα, κάνεις έναν απολογισμό, άλλες φορές λες ότι θα μπορούσες να είχες πετύχεις πειρσσότερα πράγματα, άλλες φορές όχι. Τα χρόνια που έπαιζα εγώ ήταν διαφορετικά τα πράγματα, τώρα είναι πολύ πιο επαγγελματικά» δήλωσε αρχικά o βετεράνος άσος των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης και συνέχισε: «Είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι. Ο Άρης είναι γηπεδούχους, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Διεκδικεί το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι είναι το ματς της δεκαετίας. Ο ΠΑΟΚ δε δέχεται εύκολα γκολ, είναι μια οργανωμένη ομάδα, κερδίζει έστω και με μικρά σκορ. Ο Άρης με τον Κούπερ απέκτησε ταυτότητα στο γήπεδο, είναι πολύ δυνατός. Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι την Κυρακή».

Χατζηβρέττας: "Χάνουμε πολλά μακριά από τη Θεσσαλονίκη"

http://www.contra.gr/images/m/XATZIVRETTAS0903_m.jpgΠροβληματισμένοι ήταν προπονητές και παίκτες του Άρη μετά την ήττα 79-75 από τη Λε Μαν. Παρ' όλα αυτά, σύσσωμοι εκτιμούν πως με ένα καλό σκορ στον πρώτο αγώνα του Αλεξανδρείου, μπορούν να αυξηθούν οι ελπίδες για πρόκριση στο φάιναλ φόρ του Eurocup.

Ο Νίκος Χατζηβρέττας έκανε λόγο για άμεση ανάγκη βελτίωσης του αγωνιστικού προσώπου που δείχνει ο Άρης μακριά από τη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την ήττα από την αδιάφορη Λε Μαν που στέλνει τους «κίτρινους» πάνω στην Βαλένθια. «Το θέμα δεν είναι με ποιόν παίζουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά το πώς παίζουμε εμείς. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε στους εκτός έδρας αγώνες. Στο Αλεξάνδρειο βρίσκουμε έναν εξαιρετικό ρυθμό, αλλά μακριά από αυτό δεν παίζουμε καλά», ανέφερε ο αρχηγός των Θεσσαλονικέων.

«Οφείλουμε να τα βάλουμε κάτω και να διορθωθούμε, αφού πλέον ξεκινούν για μας πολύ σημαντικοί αγώνες, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Πλέον, βέβαια, δεν έχουμε άλλη επιλογή, από να τα δώσουμε όλα στους υπέρ πάντων αγώνες με τη Βαλένθια για να βρεθούμε στο φάιναλ φορ της Βιτόριας», πρόσθεσε ο Ελληνας γκαρντ, ο οποίος δε δέχθηκε ότι ο Άρης ήταν αδιάφορος απέναντι στην ήδη αποκλεισμένη Λε Μαν.

Στην "τσιμπίδα" του ΣΔΟΕ μία ΠΑΕ με σωρεία παραβάσεων

http://www.contra.gr/images/m/ypee_m.jpgΠαραβάσεις πάσης φύσεως και οικονομικά στοιχεία που προκάλεσαν ιδιαίτερα αρνητικές εντυπώσεις στους ελεγκτές, διαπίστωσε σε μια συγκεκριμένη ΠΑΕ η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), η οποία πραγματοποιεί από την περασμένη Παρασκευή εξονυχιστικούς ελέγχους ταυτόχρονα σε όλες τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες.

Από την Υπηρεσία δεν διέρρευσε το παραμικρό για το ποια μπορεί να είναι η εν λόγω ΠΑΕ, ούτε φυσικά για το ποιες ακριβώς είναι οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν. Εκκρεμότητες προς το δημόσιο διαπιστώθηκαν σε πολλές ομάδες, ωστόσο σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, αυτές έχουν διακανονιστεί.

Για κάποιες ΠΑΕ ο έλεγχος ολοκληρώθηκε, ενώ για ορισμένες θα συνεχιστεί ώστε να διασταυρωθούν κάποια επιπλέον στοιχεία. Τα αποτελέσματα θα είναι περισσότερο σαφή μέχρι το τέλος της εβδομάδας και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα της ΥΠΕΕ έχει κυρίως να κάνει με τη συνέπεια των ΠΑΕ στις υποχρεώσεις τους προς την εφορία και κυρίως με το αν τα στοιχεία που δηλώνονται στις αρχές είναι ψευδή ή πραγματικά. Όπως αποκαλύψαμε τη Δευτέρα, είναι εξαιρετικά πιθανό το πρώην ΣΔΟΕ να προχωρήσει ακόμη και σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, αν υπάρξουν ενδείξεις περί απόκρυψης εισοδημάτων. Άλλο εξόχως σημαντικό στοιχείο που ερευνά η ΥΠΕΕ, είναι το αν καταβάλλεται ο φόρος του 20% από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, καθώς και τα έσοδα των συλλόγων από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες.

Το μεσημέρι της Τρίτης εξάλλου, ο γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Γιάννης Καπελέρης, μίλησε στον Sentra 103,3 και δεν διέψευσε ευθέως την αποκάλυψη που κάναμε τη Δευτέρα περί συνολικών παραβάσεων στις ΠΑΕ που πιθανώς να ξεπερνούν τα 240 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καπελέρης είπε ουσιαστικά πως τα νούμερα αυτά δεν έχουν προκύψει από αυτό τον έλεγχο και ίσως να ανάγονται σε ελέγχους που είχαν γίνει παλαιότερα και τα οποία πιθανώς έχουν διακανονιστεί σε μεγάλο ποσοστό. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

"Δεν μπορώ να επαληθεύσω τα δημοσιεύματα. Αυτά ίσως ανάγονται σε άλλους ελέγχους που ενδεχόμενα να είχαν γίνει παλαιότερα. Τέτοια στοιχεία δεν έχουν υπάρξει από την Υπηρεσία στην οποία είμαι υπεύθυνος. Ο έλεγχος των ΠΑΕ είναι ακόμα στην διαδικασία της έρευνας. Εάν υπάρχουν προβλήματα στη νομοθετική διαδικασία θα καταλογιστούν τα όποια πρόστιμα ή οι οφειλόμενοι και παρακρατούμενοι φόροι".

Αναμένεται ο Άραβας μάνατζερ του Λίνο στη Θεσσαλονίκη

http://www.contra.gr/images/m/linopaok0903_m.jpgΣτην περίπτωση του Βλάνταν Ίβιτς απομένουν μικρολεπτομέρειες για την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας ανανέωσης του συμβολαίου του για άλλα δυο χρόνια και, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, είναι θέμα χρόνου να πέσουν οι υπογραφές. Άλλωστε το έχει επιβεβαιώσει πολλές φορές με δηλώσεις του και ο ίδιος ο Σέρβος χαφ. Τα πράγματα είναι πιο ασαφή όσον αφορά την περίπτωση του Μασιέλ Λίνο. Στον ΠΑΟΚ περιμένουν τον Άραβα μάνατζερ του Λίνο για να βάλουν τα πράγματα κάτω και να συζητηθούν όλοι οι όροι για την ανανέωση της συνεργασίας του, επίσης για δυο χρόνια ακόμα.

Ο Άραβας μάνατζερ του Λίνο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα. Η άφιξή του δεν θα καθυστερήσει πολύ, γιατί στον ΠΑΟΚ θέλουν να τελειώσουν τις δυο ανανεώσεις συμβολαίων που εκκρεμούν μέχρι τα τέλη του μήνα. Ο 32χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ αμείβεται με 200.000 ευρώ το χρόνο και θα ήθελε διπλασιασμό των αποδοχών του, αφού αυτό είναι το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του, η οποία δεν του απέφερε και πολλά χρήματα.

Στον ΠΑΟΚ, από την άλλη, εφαρμόζουν μια πολιτική μείωσης των συμβολαίων, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία που ανανέωσε το συμβόλαιό του με μείωση αποδοχών κοντά στο 30%. Οι πληροφορίες λένε πως η διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη δεν μπορεί να ανέβει πολύ πάνω από τα 300.000 ετησίως για τον Λίνο, παρά το γεγονός ότι φημολογείται πως ο Βραζιλιάνος έχει προτάσεις από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Όλα αυτά θα συζητηθούν αναλυτικά με τον Άραβα μάνατζέρ του μόλις έρθει στη Θεσσαλονίκη. Ο Φερνάντο Σάντος εισηγήθηκε εδώ και καιρό την παραμονή του Λίνο, αφού προσφέρει πολλά στον επιθετικό τομέα ο Βραζιλιάνος. Κανείς άλλος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος δεν έχει τα στατιστικά του (5 γκολ φέτος και 4 ασίστ), αλλά είναι εμφανείς και οι αμυντικές του αδυναμίες.Πηγη contra.gr

Αλλάζει ο χάρτης στη Γ' Εθνική. Πρόταση για έναν όμιλο με 24 ομάδες

http://www.contra.gr/images/m/epae_m.jpgΝα εισηγηθούν στην ΕΠΟ τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής με έναν όμιλο αποτελούμενο από 24 ομάδες, αποφάσισε η Ένωση Β'-Γ' Εθνικής στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της.

Η πρόταση αυτή, θα αφορά το πρωτάθλημα της σεζόν 2011-2012, ενώ την επόμενη σεζόν (2010-2011) θα υποβιβαστούν τόσες ομάδες όσες απαιτείται για να διαμορφωθεί η Γ' Εθνική όπως προαναφέραμε. Βέβαια, το πώς θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα 46 αγωνιστικών με παιχνίδια σχεδόν κάθε Τετάρτη και Κυριακή, είναι ένα ζήτημα που προκαλεί απορία. Με τη λογική αυτή, δεν αποκλείεται ο αριθμός να μειωθεί σε 20, ίσως από την περίοδο 2012-2013.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής, Σπύρος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των δύο ομίλων της Γ' Εθνικής, θα επισκεφτούν την Τετάρτη τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και θα θέσουν υπόψιν του την απόφαση της "μικρής" λίγκας. Το αν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παρουσιάζεται "ζεστός", είναι αμφίβολο, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ είναι εκείνη που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

«Όχι με αγγλική ομάδα»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/be81f4973eb9554252b1cd1bdba88bcc_L.jpg?1268194134?1268194134?1268194134Το 5-0 της Άρσεναλ επί της Πόρτο στο «Εμιρέιτς» έφερε ικανοποίηση στον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος τόνισε ότι θα προτιμούσε να μην βρει στα προημιτελικά για αντίπαλο αγγλική ομάδα». «Κάναμε αυτό που έπρεπε. Κερδίσαμε παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και ήμασταν επιθετικοί ως το τέλος. Με εξαίρεση την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα μου», δήλωσε αρχικά ο Αλσατός τεχνικός.

«Χαιρόμαστε που είμαστε στα προημιτελικά, κάτι που έχουμε πετύχει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είναι εύκολο σε καμία περίπτωση. Στην αρχή της σεζόν κανείς δεν περίμενε η ομάδα μας να βρίσκεται εδώ που είναι τώρα», πρόσθεσε ο τεχνικός των «κανονιέρηδων», ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε ποιον θα προτιμούσε στην επόμενη φάση.

«Πλέον έχουν απομείνει μόνο πολύ δυνατές ομάδες στη διοργάνωση. Αν είχα επιλογή δεν θα ήθελα να παίξουμε με αγγλική ομάδα, αλλά δεν την έχω και θεωρώ είμαστε έτοιμοι για οποιονδήποτε αντίπαλο. Ας είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η Τσέλσι, μπορούμε να δείξουμε την αξία μας και είμαι βέβαιος πως δεν γίνεται να κάνουμε χειρότερες εμφανίσεις από ό,τι στους αγώνες πρωταθλήματος απέναντί τους».

Πραντέλι: «Αποκλειστήκαμε από γκολ-οφσάιντ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bf320bbbb97f3b725018b5907f0d9db5_L.jpg?943912800?943912800?943912800Δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του ο Τσέζαρε Πραντέλι για τον αποκλεισμό της Φιορεντίνα, και στάθηκε στο γκολ-οφσάιντ με το οποίο οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει 2-1 στο πρώτο παιχνίδι. «Είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά ταυτόχρονα και περήφανοι για την προσπάθειά μας. Όταν κερδίζεις μία ομάδα σαν την Μπάγερν και έχεις έξι νίκες σε οκτώ ματς στο Champions League, μόνο περήφανος μπορείς να είσαι. Το γκολ του Κλόζε στο πρώτο παιχνίδι αποδείχτηκε τελικά καθοριστικό. Είναι κρίμα να κρίνεται η πρόκριση από ένα γκολ που ήταν δύο μέτρα οφσάιντ. Έχω την αίσθηση πως αξίζαμε κάτι καλύτερο», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μπάγερν, Λουίς Φαν Γκάαλ, είπε: «Καταλαβαίνω την απογοήτευση της Φιορεντίνα να δεχτούν ότι αποκλείστηκαν με αυτό τον τρόπο, αφού το αποφασιστικό γκολ που έκρινε την πρόκριση ήταν οφσάιντ. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου να παραμείνουν ήρεμοι. Είχαμε καλή απόδοση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έγιναν πολλά ατομικά λάθη και είδαμε πού πρέπει να βελτιωθούμε. Πλέον είμαστε στα προημιτελικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Χλεμπ μεν, αλλά...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d909c5acf96eeee66b960c6c23730281_L.jpg?1268196026?1268196026?1268196026Οι Γάλλοι στέλνουν τον Αλεξάντερ Χλεμπ στον Παναθηναϊκό, αλλά πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση. Το σίγουρο είναι ότι ο Λευκορώσος μέσος θα φύγει από τη Στουτγάρδη και η Μπαρτσελόνα, όπου ανήκει, ψάχνει σύλλογο για να τον παραχωρήσει.

Οι πράσινοι μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να... αρπάξουν τον διεθνή άσο. Ο Χλεμπ είναι στη λίστα του Παναθηναϊκού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον αποκτήσει κιόλας. Το τριφύλλι ενδιαφέρεται πολύ... θερμά για τον αριστεροπόδαρο μέσο και θα τον απασχολήσει πιο ιδιαίτερα στο άμεσο μέλλον. Από το πράσινο στρατόπεδο δεν βιάζονται από τώρα για μεταγραφές μιας και προέχει η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται και μέσα σε δύο άλλους στόχους (Κύπελλο Ελλάδος και Γιουρόπα Λιγκ).

Από τον Παναθηναϊκό δεν αναφέρουν τίποτα για το θέμα καθώς δεν θέλουν να το... μεγιστοποιήσουν αφού ακόμα όλα είναι ρευστά. Άλλωστε από το θέμα του προπονητή μέχρι την διοίκηση, όλα είναι ανοιχτά και κανείς δεν γνωρίζει από τώρα αν παραμείνουν όλοι στη θέση τους. Μόλις σε λίγο καιρό ξεκαθαρίσουν όλα τότε ο Χλεμπ θα απασχολήσει τους πράσινους, αφού είναι από τις ευκαιρίες που δεν αφήνονται.

Η αγάπη για την ΑΕΚ και το τρομπόνι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6ec660a18dd4d009d774996a26090ec9_L.jpg?1268159459?1268159459?1268159459Με το παραπάνω ερώτημα οι οπαδοί της ΑΕΚ γνωστοποιούν πως άνοιξαν λογαριασμό προκειμένου να σωθεί το τμήμα του βόλεϊ. Καλούν τον κόσμο να δώσει τα 20 ευρώ για την σωτηρία της ομάδας και όχι για το γνωστό dvd της Τζούλιας.Το βίντεο της Τζούλιας έχει γίνει εδώ και πολλές μέρες το βασικό θέμα σε κάθε συζήτηση. Ακόμα και στα γήπεδα συνθήματα και τα πανό ήταν εμπνευσμένα από την εξαιρετική αυτή ταινία, με αποκορύφωμα το πανό των φίλων της ΑΕΚ για το τρομπόνι και την αγάπη που έχουν στην ομάδα τους. Οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί ξαναχτύπησαν και θέλοντας να βρουν ένα όμορφο τρόπο να διαφημίσουν την καμπάνια τους για σωτηρία του τμήματος βόλεϊ. Συγκεκριμένα άνοιξαν λογαριασμό στην τράπεζα και με την ανακοίνωσή τους το δένουν με πολύ ωραίο τρόπο με την Τζούλια και το πανό που υπήρξε στον αγώνα της ομάδας με τον Ηρακλή στο Νέο Ηράκλειο. Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της original έχει ως εξής: «Εσείς αποφασίσατε που θα δώσετε το 20άρικό σας; Η η αγάπη σας για την ΑΕΚ δεν ξεπερνάει το τρομπόνι; Η ΑΕΚ της καρδιάς μας, μας έχει ανάγκη. Ο λογαριασμός άνοιξε... 353-002101-100324 (Alpha Bank)».
Θυμίζουμε πως το τι θα γίνει με την περίπτωση της ΑΕΚ θα το γνωρίζουμε την Πέμπτη όταν και θα βγει η απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Αν η «Ένωση» δικαιωθεί τότε θα της επιστραφούν οι βαθμοί και θα παίξει πλέι άουτ μαζί με Καλαμαριά και Κηφισιά, σε αντίθετη περίπτωση θα αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Φωτο Ημέρας

http://www.sport.gr/files/news/2009-02-21/1235256596_photo_stivos.jpg

10/3/25 - 10/3/10: 85 χρόνια Ολυμπιακός

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-10/1268209403_osfp_250x.jpgΟ Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς είναι ο δημοφιλέστερος ελληνικός σύλλογος. Ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου του 1925, από τη συγχώνευση δύο πειραϊκών σωματείων, του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιώς (Πειραϊκός Ποδοσφαιρικός Όμιλος) και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς

Το όνομα Ολυμπιακός το εμπνεύστηκε ο πρώτος αντιπρόεδρος του συλλόγου, Νότης Καμπέρος, δίνοντας τέλος στις διαφωνίες. Ο Μιχάλης Μανούσκος πρόσθεσε το Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς και ο τίτλος ψηφίστηκε ομόφωνα. Το όνομα του νέου συλλόγου επιλέχθηκε ώστε να υποδηλώνει το πάθος, την αθλητική ισχύ, την ευγενή άμιλλα, τη δίκαιη νίκη, έννοιες που περικλείονται στο λεγόμενο ολυμπιακό ιδεώδες και αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα των ανθρώπων που κατοικούσαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ένα κέντρο με εμπόρους, εργάτες, νησιώτες, ναυτικούς, και μετανάστες από την Μικρά Ασία. Υπό το σκεπτικό αυτό επιλέχθηκε και ο φωτοστεφανωμένος έφηβος ως έμβλημα, με χρώματα το κόκκινο (για το πάθος) και το λευκό (για την αγνότητα).

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν οι: Βασίλης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Ντίνος Ανδριανόπουλος, Δημήτρης Ανδρόνικος, Δημήτρης Αυδής, Νίκος Βλάσσης, Στέφανος Εμμανουήλ, Νίκος Ζαχαρίας, Θανάσης Καλλίτσης, Νίκος Καλούδης, Ντίνος Καλούδης, Νότης Καμπέρος, Κώστας Κλειδουχάκης, Οθων Κόκκινος, Τριαντάφυλλος Κρέμος, Παναγιώτης Κωστάλας, Παναγιώτης Λαγουμιτζής, Ανδρέας Λουκάκης, Σπύρος Λουκάκης, Γιάννης Λουλουδάκης, Βαγγέλης Μαγγόπουλος, Μιχάλης Μανούσκος, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Γρηγόρης Ντούφας, Θόδωρος Ορλώφ, Φώτης Πρωτοψάλτης, Γιάννης Συμιγδαλάς, Νίκος Συμιγδαλάς, Χρήστος Τζουμερικιώτης, Βρασίδας Τρουποσκιάδης και Σπύρος Ψαλλιδάς.

Εκτός από τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο (ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος), επιφανείς παράγοντες του Πειραιά στήριξαν έμπρακτα την ίδρυση του Ολυμπιακού, έχοντας ως σκοπό να δημιουργήσουν ένα ισχυρό αθλητικό σωματείο. Μεταξύ άλλων, ενεργή συμμετοχή είχαν οι Μιχάλης Μανούσκος, βιομήχανος της πόλης, ο Νότης Καμπέρος, ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο Σταύρος Μαραγκουδάκης, διευθυντής του Ταχυδρομείου, ο Νίκος Ανδρόνικος, έμπορος, ο Δημήτρης Σκλιάς, αξιωματικός του Στρατού, ο Νικόλαος Ζαχαρίας, δικηγόρος, ο Αθανάσιος Μέρμηγκας, συμβολαιογράφος, ο Ιωάννης Κεκκές, χρηματομεσίτης και όλη η οικογένεια των Ανδριανόπουλων.

Το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού ήταν ένα φιλικό απέναντι στην ομάδα ενός γαλλικού καταδρομικού που ονομαζόταν "ΖΑΝ ΝΤΑΡΚ". Έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της, η νέα ομάδα του Πειραιά κατέκτησε το πρώτο Πρωτάθλημα και ακολούθησαν πολλοί τίτλοι, με αποτέλεσμα να ονομαστεί από φίλους και αντιπάλους "Θρύλος".

Περιλαμβάνει τμήματα για 16 Ολυμπιακά αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, στίβος, κολύμβηση, πυγμαχία, άρση βαρών, ιστιοπλοΐα, πάλη, τένις, σκοποβολή, καταδύσεις, κωπηλασία, κανόε καγιάκ - καγιάκ σλάλομ και επιτραπέζια αντισφαίριση.

Τμήματα του συλλόγου υπήρξαν παλαιότερα η ενόργανη γυμναστική, η ξιφασκία, η ποδηλασία, το χάντμπολ, το σκάκι και το γυναικείο μπάσκετ, αλλά πλέον δεν υφίστανται. Έχει κατακτήσει εκατοντάδες τίτλους σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Το έμβλημα της ομάδας είναι ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, ενώ έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους σε 4 αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και πάλη).

Πρόβλημα και με Μπλάνκο

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-09/1268142917_blanco_250x.jpgΜε τα γνωστά (πολλά) προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΚ για το Σαββατιάτικο (13/03) εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα. Το νέο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, έχει να κάνει με τον Ισμαελ Μπλάνκο ο οποίος δεν μπόρεσε να προπονηθεί την Τρίτη (09/03) κανονικά, καθώς έχει μαζέψει υγρό το γόνατό του και για τον λόγο αυτό έκανε τρέξιμο και ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Η κατάσταση του 27χρονου αργεντινού στράικερ θα επανεκτιμηθεί την Τετάρτη (10/03) οπότε και θα φανεί πιο ξεκάθαρα αν θα μπορέσει να δηλώσει παρών για το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, όπως και οι Παυλής, Μάκος και Αλβες, που προέρχονται από τραυματισμούς.

Ο πρώτος έτσι κι αλλιώς θα απουσιάσει από το παιχνίδι με την Καβάλα, καθώς έχει συμπληρώσει κάρτες, νοκ άουτ είναι ο τραυματίας Παυλής, ενώ αμφίβολοι είναι και οι Μάκος, Ζεράλντο Αλβες. Πράγμα που πονοκεφαλιάζει τον Μπάγεβιτς αναφορικά με τον καταρτισμό της αμυντικής γραμμής, αλλά και της μεσαίας στους κόφτες.

Χάνουν Λεβαδειακό οι Σκόκο, Καράμπελας
Παράλληλα, οι Σκόκο και Καράμπελας που συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τη Λάρισα, θα εκτίσουν την ποινή τους την 29η αγωνιστική με τον Λεβαδειακό, ενώ ο Αραούχο που επίσης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες, θα χάσει το παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Τέλος, οι Γκερέιρο, Αρτσε και Κουτρομάνος έκαναν τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

"Ευτυχισμένος στην ΑΕΚ ο Σάχα"
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Σεμπάστιαν Σάχα συναντήθηκε με τον Σταύρο Αδαμίδη κατόπιν ιδίας πρωτοβουλίας και ζήτησε ενημέρωση περί τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για μείωση αποδοχών ή παραχώρηση βασικών ποδοσφαιριστών.

Ο Αδαμίδης διαβεβαίωσε τον Πάμπλο Κοσεντίνο ότι ο Σάχα λογίζεται κανονικά ως ένας από τους παίκτες του ρόστερ και για τα επόμενα χρόνια και ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε ότι πελάτης είναι απόλυτα ικανοποιημένος και ευτυχισμένος με την ζωή του στην Ελλάδα και την παρουσία του στην Ενωση.

Ειπε........

"Πέρυσι θέλαμε ένα... κλικ για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κάνει τη διαφορά και τώρα έχουμε πάει πέντε χρόνια πίσω"

Αντώνης Νικοπολίδης

(...νοσταλγός του Βαλβέρδε και ο πορτιέρο του Ολυμπιακού)

Ψιθυροι

  • O Γιάννης Μπουρούσης δεν θα ταξιδέψει στην Μόσχα για το ματς με την Κίμκι και βρήκε την ευκαιρία το μεσημέρι της Τρίτης (9/3) να κάνει τα ψώνια του στην Γλυφάδα.
  • Θα ακούει Παντελή και θα στρίβει ο Ολυμπιακός! Τότε με την Ανόρθωση, τώρα με τον Ηρακλή...
  • Το ακούσαμε κι αυτό: Οτι ο Ολυμπιακός έστησε το παιχνίδι Αστέρας - Ηρακλής 0-4 για να περάσει... αέρας από το Καυτανζόγλειο. Μήπως έστησε και τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στις καθυστερήσεις με τον Αστέρα για να τον κερδίσει την επόμενη αγωνιστική και να... χτυπήσουν οι αρκάδες τον Παναθηναϊκό;
  • Σάρωσε τα βραβεία Oscar το The Hurt Locker της Κάθριν Μπιγκέλοου. Πήρε 6 έναντι τριών του Avatar.

Πανθρακικός-ΠΑΣ ο ύποπτος αγώνας

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-09/1268168115_superleague_250x.jpgH EΠΟ έλαβε τρίτο φάκελο από την UEFA, στον οποίο υπάρχουν καταγγελίες για στημένα παιχνίδια και μάλιστα αναφέρεται πως ένα από αυτό είναι από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος αγώνας της Σούπερ Λίγκα που συμπεριλαμβάνεται στον φάκελο είναι αυτός ανάμεσα σε Πανθρακικό και ΠΑΣ Γιάννινα που έγινε στις 10 Ιανουαρίου του 2010 και έληξε με σκορ 2-1 υπέρ της ομάδας των Ιωαννίνων.

Μεγάλα ποσά είχαν ποντάρει οι παίκτες του στοιχήματος στο "διπλό", το οποίο και τελικά ήρθε, ενισχύοντας το σενάριο περί στησίματος του αγώνα. Οι μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων μάλιστα είχαν ρίξει πολύ την απόδοση του διπλού, καθώς είχαν παιχτεί μεγάλα ποσά.

Παράλληλα, το πρωί της ημέρας του αγώνα ο ΟΠΑΠ είχε φράξει τα πονταρίσματα.

Η Σούπερ Λίγκα από την πλευρά της δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το συγκεκριμένο σενάριο. Εξέδωσε, ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης (9/3) μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων που φέρουν αγώνα της Super League να ελέγχεται για θέματα παράνομου στοιχηματισμού, επισημαίνεται ότι η θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της διοργανώτριας αρχής από την ίδρυσή της. Κάθε θεσμική ενέργεια που αποσκοπεί σε αυτήν, είναι επιβεβλημένη".

Το μεσημέρι της Τετάρτης (10/3) ο ΓΓΑ, Πάνος Μιτσαξής θα παραδώσει τον φάκελο με τα ύποπτα παιχνίδια της Β` Εθνικής, αλλά και της Σούπερ Λίγκας, στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Απέφυγε τα χειρότερα ο Μπράουν


Ο Γουές Μπράουν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γουές Μπράουν απέφυγε τα χειρότερα, ωστόσο θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου ενάμιση μήνα. Οι φόβοι για κάταγμα στο μετατάρσιο δεν επαληθεύτηκαν και έτσι ο Αγγλος αμυντικός θα μπορέσει να ενισχύσει τη Γιουνάιτεντ στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν, ενώ θα είναι έτοιμος και για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ο Μπράουν θα είχε υποστεί έναν τέτοιο σοβαρό τραυματισμό -πέρσι έμεινε έξω πολλούς μήνες από κάταγμα στο μετατάρσιο. Ο Αγγλος αμυντικός θα χάσει τα ντέρμπι με Λίβερπουλ και Τσέλσι, ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει αυτό με την Μάντσετσερ Σίτι.

Κοιτάζει Μίλερ η Στουτγκάρδη


Μάρκους Μίλερ Δεν πρόλαβε να ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του ο Γενς Λέμαν και αμέσως ξεκίνησαν τα σενάρια για το διάδοχο του στη Στουτγκάρδη. Ο Μάρκους Μίλερ της Καρλσρούης με τις εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν, έχει τραβήξει την προσοχή του Κριστιάν Γκρος...

Η περίπτωση του 27χρονου γκολκίπερ είναι ιδιαίτερα ελκυστική, καθώς το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του με την Καρλσρούη και είναι ελεύθερος να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του. Ο Μάρκους Μίλερ με δηλώσεις του έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί σε σύλλογο που να έχει στόχους για ψηλά και όχι για χαμηλά.

Με Ρούνι η Γιουνάιτεντ κόντρα στη Μίλαν


Το 100ό του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ πέτυχε ο Γουέιν Ρούνι Ο Γουέιν Ρούνι θα δώσει κανονικά το "παρών" στην αναμέτρηση της Τετάρτης ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Μίλαν, για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οπως δήλωσε ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο διεθνής επιθετικός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στο γόνατο και είναι έτοιμος να αγωνιστεί στην αυριανή ρεβάνς του "Ολντ Τράφορντ", όπου οι "κόκκινοι διάβολοι" έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα προημιτελικά, μετά τη νίκη τους με 3-2 στο Μιλάνο.

Δεν χαρίζεται σε κανέναν η Ρέιντζερς


Ο Μίλερ πανηγυρίζει το 16ο φετινό του γκολ στην Πρέμιερ Σκωτίας Η Ρέιντζερς καλπάζει προς τον τίτλο και ουδείς μπορεί να τη σταματήσει. Ούτε ο ίδιος της ο κακός εαυτός. Με τη νέα της νίκη, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 2-0 επί της Κιλμάρνοκ, απέκτησε διαφορά 13 πόντων από τη Σέλτικ και εξακολουθεί να έχει μακράν την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα των εξ αναβολής αγώνων

Κιλμάρνοκ - Ρέιντζερς 0-2
0-1 Γουιτάκερ (55)
0-2 Μίλερ (61)

Σεντ Μίρεν - Μάδεργουελ 0-0

Συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ...


ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ Την Τετάρτη συνεχίζεται το Τσάμπιονς Λιγκ με άλλα δύο παιχνίδια για τη φάση των "16". Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Λιόν στον επαναληπτικό του "Ζερλάν", όπου είχε ηττηθεί με 1-0, ενώ ο Ντέβιντ Μπέκαμ της Μίλαν επιστρέφει στο "Ολντ Τράφορντ" για να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ρεάλ Μαδρίτης-Λιόν

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λιόν αν θέλει να δώσει συνέχεια στο όνειρο της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα της, καθώς ο φετινός τελικός θα γίνει στο Μπερναμπέου. Η "βασίλισσα" είχε ηττηθεί στο Ζερλάν με 1-0, σκορ που καλείται να ανατρέψει. Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί κόντρα στην πρώην του ομάδα, ενώ απουσία έχουν και οι Γάλλοι, καθώς ο Μπαστός θα παρακολουθήσει τον αγώνα από το σπίτι του.

Η Λιόν τις δύο προηγούμενες φορές που αγωνίστηκε κόντρα στη Ρεάλ στο Μπερναμπέου, έφυγε με την ισοπαλία, κάτι που αν καταφέρει να πετύχει και την Τετάρτη, τότε θα σημάνει ταυτόχρονα και πρόκριση.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίλαν

Τα φώτα έχουν πέσει στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος επιστρέφει για πρώτη φορά στο Ολντ Τράφορντ ως αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό βέβαια θα συντηρηθεί μέχρι την έναρξη, καθώς με το πρώτο σφύριγμα του Μπουζάκα, όλοι θα στρέψουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση.

Ο Ρούνι ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και τέθηκε στη διάθεση του Φέργκιουσον, ο οποίος θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Αντερσον, Ράιαν Γκιγκς, Τζον Ο'Σέι και Μάικλ Οουεν. Το σύνολο του Λεονάρντο έχει δύσκολο έργο, καθώς στο πρώτο παιχνίδι στο Μιλάνο είχε ηττηθεί με 3-2, αλλά ταξίδεψε στην Αγγλία με σύμμαχο την παράδοση.

Οι "ροσονέρι" δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε διπλούς αγώνες. Συγκεκριμένα έχουν βρεθεί τέσσερις φορές σε αγώνες νοκ άουτ για το Τσάμπιονς Λιγκ ή αλλιώς το Κύπελλο πρωταθλητριών.

1957-1958
Μίλαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίλαν 2-1

1968-1969
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίλαν 1-0
Μίλαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

2004-2005
Μίλαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίλαν 0-1

2006-2007
Μίλαν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίλαν 3-2

Ξέσπασε η Σάντερλαντ με χατ τρικ του Μπεντ


Ο Ντάρεν Μπεντ πανηγυρίζει ένα από τα τρία γκολ του σε βάρος της  Μπόλτον Η Σάντερλαντ όχι μόνο σταμάτησε την ελεύθερη πτώση της, αλλά πέτυχε και εντυπωσιακό 4-0 επί της Μπόλτον, με τον Ντάρεν Μπεντ να πετυχαίνει τρία γκολ και να φτάνει τα 18, έχοντας πετύχει τα μισά της ομάδας του!
Χωρίς νίκη εδώ και 14 αγώνες, η Σάντερλαντ αιφνιδιάσε πετυχαίνοντας το γρηγορότερο γκολ της σεζόν, με ένα παίκτη που μάλιστα δεν είχε ξαναβάλει γκολ με τη φανέλα της στο πρωτάθλημα.

Μόλις στο 41ο δευτερόλεπτο, ο Φρέιζερ Κάμπελ με κοντινή προβολή, από γέμισμα του Τσάνα, έκανε το 1-0.
Η Μπόλτον με την ψυχολογία των δύο σερί νικών της προσπάθησε να ισορροπήσει, αλλά δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες. Πιεστικά μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πάλι δεν έφτανε στο τέρμα του Γκόρντον.
Ετσι στο 64' σε αντεπίθεση, ο Κάτερμπλ έκανε τη μπαλιά στον Μπεντ, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το 2-0.
Νέα αντεπίθεση στο 73', ο Μπεντ μέσα στην περιοχή σπρώχτηκε από τον Ρίκετς, για να κερδίσει πέναλτι, ενώ ο Ρίκετς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη.
Ο Μπεντ ευστόχησε και με το 3-0 η Μπόλτον έριξε λευκή πετσέτα! Στο 88' ο Μπεντ έκανε το τελικό 4-0 από σέντρα του Κάμπελ.

Στο Φράτον Παρκ η καταδικασμένη Πόρτσμουθ βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο από τη Μπέρμιγχαμ, με δύο γκολ του Κάμερον Τζερόμ, στο 10' και το 42'. Ο Κρίστιαν Μπενίτες δημιούργησε και τα δύο.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όπου μπήκε και ο Αγγελος Μπασινάς, οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν, αλλά μείωσαν μόλις στο 90' με κεφαλιά του Κανού από σέντρα του Ο' Χάρα.
Η Μπέρμιγχαμ έφτασε τους 43 βαθμούς, σώζεται σίγουρα, αλλά και βλέπει πλέον τις θέσεις της Ευρώπης.

Και μία επιστροφή...


Ο Γιαννούλης κόντρα στον Ντιόγκο Το τεχνικό τιμ δεν άφησε τους παίκτες του να ξεκουραστούν, καθώς το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ατρόμητο θα διεξαχθεί το Σάββατο. Τα θετικά μηνύματα έρχονται από το μέτωπο των τραυματιών. Κανείς δεν αποκόμισε κάποιο πρόβλημα από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, με συνέπεια οι μόνοι που παραμένουν εκτός πλάνων να είναι οι Παπαστεριανός, Βουτσιάς.

Φυσικά, δεν υπολογίζονται και οι τιμωρημένοι Κονέ, Ιάκομπ, ενώ ο Γιαννούλης εξέτισε ποινή και επιστρέφει. Όσον αφορά τον Αντρέ Μαρκές πήρε ειδική άδεια από την ΠΑΕ Ηρακλής, ούτως ώστε να ταξιδέψει στην πατρίδα του για να τακτοποιήσει ορισμένα προσωπικά θέματα. Ο 23χρονος αριστερός μπακ θα γυρίσει σύντομα στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει το ατομικό πρόγραμμα, με τις ιατρικές εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα μπει στην ενεργό δράση στις αρχές του Απρίλη.

Φερνάντες: Πάθος και ηρεμία στο παιχνίδι μας

Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, Ντάνι Φερνάντες, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 για:
-τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την προσπάθεια του Ηρακλή για παραμονή:
"Στο ματς με τον Ολυμπιακό, θέλαμε να κρατήσουμε το μηδέν. Αν η ομάδα δεχόταν ένα γκολ, τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ήμουν καλός και μας βγήκε το παιχνίδι. Αισθάνομαι καλά στον Ηρακλή και δουλεύω κάθε μέρα. Ένας τερματοφύλακας μπορεί να πιάσει δέκα σουτ και το ενδέκατο να μπει μέσα. Χρειάζεται να έχει αυτοσυγκέντρωση. Όλα γίνονται στην προπόνηση, δεν γίνονται μέσα στο παιχνίδι. Δεν σκεφτόμαστε αρνητικά για τη συνέχεια των υποχρεώσεών μας και κοιτάμε να έχουμε συγκέντρωση, πάθος και ηρεμία στο παιχνίδι μας".

- το μέλλον του:
"Δεν σκέφτομαι τίποτα ακόμα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το παρόν, το καλοκαίρι θα δούμε τι θα συμβεί".

- τη μάχη για την κούρσα του τίτλου:
"Αν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, θα είναι πολύ καλό για τη Θεσσαλονίκη. Είναι τόσα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και το θέλουν πολύ. Πιστεύω ότι εκείνος που το θέλει περισσότερο, θα κόψει πρώτος το νήμα".

Παντελή: "Δεν έγινε... θαύμα"


Ο Ανδρέας Παντελή. Την προετοιμασία για τη σαββατιάτικη, εκτός έδρας, αναμέτρηση με τον Ατρόμητο μπήκε ουσιαστικά από σήμερα ο Ηρακλής, με τη σημαντική νίκη στο Καυτανζόγλειο επί του Ολυμπιακού να μην έχει ξεθωριάσει ακόμη στη σκέψη των ανθρώπων του.

"Ο Ηρακλής είναι αρκετά καλή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές, δεν είναι θαύμα που κέρδισε τον Ολυμπιακό", σχολίασε στο περιθώριο της προπόνησης, ο Ανδρέας Παντελή. Σχετικά, δε, με το θέμα που δημιουργήθηκε με τις εισπράξεις του αγώνα με τους "ερυθρόλευκους" (σ.σ. τις διαχειρίστηκε άμεσα η διοίκηση για κάλυψη υποχρεώσεων της ΠΑΕ), ο υπεύθυνος μάνατζμεντ του "Γηραιού" ανέφερε:

"Υπάρχουν μαζεμένες αρκετές υποχρεώσεις που προσπαθούμε να τις βάλουμε σε μια σειρά. Υπάρχουν κάποια πράγματα και ένας τρόπος λειτουργίας με τον οποίο δε συμφωνώ. Ωστόσο θα συζητήσουμε με τα παιδιά και θα βρούμε άκρη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει και νέα διοίκηση, θα συζητήσουμε, θα φανεί ποια άτομα θα την αποτελέσουν".

Την Τετάρτη, επιπλέον, ο Ντάνι Φερνάντεζ, εκ των τεσσάρων αρχηγών της ομάδας, θα παραθέσει γεύμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε εστιατόριο της Καλαμαριάς.

Είναι πλέον έμπειρος σε ντέρμπι


Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ με τη φόρμα του Αρη Ο Κούπερ συμπληρώνει έναν γύρο στον πάγκο του Αρη και είναι βέβαιο ότι δεν θα ξεχάσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν ιδιαίτερα... βολικό. Τώρα, αντιλαμβανόμενος τι συμβαίνει στον ελληνικό χώρο και έχοντας εικόνα των ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες.

Από τα βασικά που έμαθε όταν ήρθε στον Αρη και μύρισε την ατμόσφαιρα του Κλ. Βικελίδης -δεν θα πρέπει να ξεχνάμε-ήταν τι σημαίνει το κλάσικο της Θεσσαλονίκης.
Από τα στοιχεία που θα απαιτήσει είναι η ταχύτητα σκέψης και η ψυχραιμία.
Το πρώτο, έχει να κάνει με τον τρόπο που θα αμυνθούν, που θα δημιουργήσουν και θα επιτεθούν. Το ακλόνητο συστατικό που μπορεί να οδηγήσει τον Αρη στη νίκη είναι να εφαρμόσουν τις οδηγίες με καθαρό μυαλό και ευρύτητα σκέψης. Απέναντί τους έχουν ένα οργανωμένο σύνολο με βασικό του χαρακτηριστικό την άρτια λειτουργία στα μετόπισθεν. Εκεί θα "χτυπήσει" ο Αρης και εκεί θα επικεντρωθεί όλη του η προσπάθεια.

Μικροπροβλήματα

Ο Χαβιέ Κάμπορα και ο Νάτσο Γκαρσία, δεν προπονήθηκαν κανονικά τη Δευτέρα, νοιώθοντας ενοχλήσεις, στο γόνατο και στον ώμο αντίστοιχα. Οι δυο τους ταλαιπωρούνται από κακώσεις. Ωστόσο δεν κρίνονται ανησυχητικές. Τέλος και αναφορικά με τους τραυματίες, ο μοναδικός απών μέχρι στιγμής από το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι ο Νταρίο Φερνάντες.

Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποφάσισε, ότι δεν θα έχει στη διάθεση του στο παιχνίδι με την Τρίπολη (29η αγωνιστική) τον Τόνι Κάλβο. Ήταν αναγκασμένος να διαλέξει σε ποιο από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ισπανού, εξαιτίας των τεσσάρων κίτρινων καρτών που συμπλήρωσε στο παιχνίδι με την Καβάλα. Τέλος όπως είναι γνωστό και ο Ρονάντο Γκιάρο θα λείψει σε δύο από τα επόμενα παιχνίδια και συγκεκριμένα σε αυτά με Πανιώνιο και Λεβαδειακό.

Κατσιαούνης: "Κρίνονται πολλά σε αυτόν τον αγώνα"


Ο Αλέκος Κατσιαούνης Στην εκπομπή του Libero 107,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Aρη, Αλέκος Κατσιαούνης και συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για το ντέρμπι Aρη - ΠΑΟΚ αλλά και για τον ημιτελικό του Aρη με την Καβάλα την ερχόμενη Τετάρτη.

Στην αρχή της κουβέντας πάντως, έγινε λόγος για το γκολ που δέχθηκε ο Aρης από την Καβάλα και ο Κατσιαούνης ρωτήθηκε για το μερίδιο ευθύνης του Πέσκοβιτς :
"Το σωστό είναι να κλείνει πάντα την αντίθετη πλευρά από το τοίχος και επειδή μιλάμε για το γκολ που δέχθηκε ο Aρης, ήταν λάθος πιστεύω του Πέσκοβιτς, έπρεπε να είναι πιο κοντά στο δοκάρι. Όπως μου έλεγε ένας παλιός μου προπονητής, αν η μπάλα περάσει από το τοίχος δεν φταις ενώ αν το φας στην κλειστή γωνία φταις, είναι απλό"

Συνεχίζοντας το σχόλιο του για τον Πέσκοβιτς τόνισε επίσης :
"Το κακό για τον Πέσκοβιτς είναι πως δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του και έτσι δεν είναι σταθερός και δεν έχει αυτοπεποίθηση ενώ, επί πλέον, τον συγκρίνουν με τον Σηφάκη που κάνει πολύ χρονιά φέτος, όλα αυτά λοιπόν παίζουν τον ρόλο τους στην εικόνα που παρουσιάζει. Πάντως όποιος παίκτης είναι στο ρόστερ του Aρη οφείλει να γυμνάζεται σωστά σε καθημερινή βάση και να έχει καλύτερη εικόνα όταν καλείται να αγωνιστεί, πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Δεν θέλω να πυροβολήσω τον Πέσκοβιτς αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι έτοιμος είτε παίζει 1 είτε 10 αγώνες την σεζόν"

Γενικότερα για την εμφάνιση του Aρη στην Καβάλα, ανέφερε τα εξής :
"Δεν μπορώ να εξηγήσω την μεταμόρφωση του Aρη στο 2ο ημίχρονο, μας προβλημάτισε όλους η εικόνα της ομάδας στο 2ο ημίχρονο. Η Καβάλα είναι καλή ομάδα και αυτό έπρεπε να κάνει πιο ανήσυχους τους παίκτες του Aρη, να τους κάνει να ψάξουν τρόπο ώστε να καθαρίσουν το παιχνίδι όταν έβγαινε μπροστά η Καβάλα. Είναι σαφές πάντως ότι ο Aρης δεν μπορεί να παίξει καλά σε άσχημο αγωνιστικό χώρο, ειδικά όταν είναι βρεγμένος δεν αποδίδει σωστά. Ο Aρης είναι τεχνική ομάδα και θέλει να κυκλοφορεί την μπάλα, έτσι δυσκολεύεται. Οι παίκτες πάντως του Aρη πρέπει να το βελτιώσουν αυτό και να ανεβάσουν την απόδοση του στην συνέχεια, δεν μπορεί όποτε είναι άσχημος ο αγωνιστικός χώρος να μην έχουν την απόδοση που πρέπει"

Σε ερώτηση για την τακτική αντιμετώπιση του ντέρμπι από τους προπονητές των 2 ομάδων, ο Κατσιαούνης είπε :
"Έχουμε να κάνουμε με 2 διαφορετικές σχολές προπονητών και δεν πιστεύω ότι κάνενας τους θα αλλάξει το σύστημα ή την φιλοσοφία του, ο κ. Κούπερ θα παίξει 4-4-2 και δεν θα αλλάξει τίποτε και το ίδιο ο κ. Σάντος. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έρθει να παίξει επιθετικά στο "Κλ. Βικελίδης", θα παίξει σφιχτά στην άμυνα και θα προσπαθήσει να κρατήσει κλειστούς όλους τους χώρους, έτσι το παιχνίδι θα κριθεί σε μεγάλο ποσοστό στην μάχη του κέντρου. Ο Aρης πάντως ούτως ή άλλως δεν έχει νομίζω τα περιθώρια να αλλάξει πολλά, έχει σαφώς αδυναμίες η ομάδα αλλά δεν προλαβαίνει να κάνει πολλά για αυτό. Νομίζω ότι από την αρχή του αγώνα θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του για να προβληματίσει από την αρχή τον ΠΑΟΚ και σκοράρει γρήγορα αν μπορέσει. Ο ΠΑΟΚ βέβαια φέτος μπορεί να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή ενώ πιστεύω ότι η παρουσία του κόσμου θα παίξει ρόλο, κυρίως στο να χάσει κάτι από την συγκέντρωση και την μεθοδικότητα του ο ΠΑΟΚ"

Συμπλήρωσε επίσης τα εξής :
"Στο τέλος τέλος όμως όταν αρχίσει ο αγώνας θα μετρήσει πολύ η ψυχή και το πάθος των παικτών. Κρίνονται πολλά στον αγώνα αυτόν και έτσι ίσως στην πορεία πάνε στράφι όλα τα συστήματα και οι τακτικές. Θα είναι ένας αγώνας με ένταση και φόρτιση ενώ είναι σημαντικό ότι είχαμε πολλά χρόνια να πάμε σε ένα παιχνίδι Aρη - ΠΑΟΚ στο οποίο να διακυβεύονται τόσα πολλά και από τις 2 ομάδες"

Ερωτηθείς για το άγχος των παικτών, ο κ. Κατσιαούνης τόνισε :
"Οι παίκτες θα έχουν άγχος σίγουρα, όλη την εβδομάδα σκέφτονται το παιχνίδι, τι θα κάνουν, πως θα πάει κτλ Μόλις όμως ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του αγώνα θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις και φεύγει το άγχος, έτσι τουλάχιστον λειτουργούσα εγώ στα παιχνίδια αυτά. Είναι σαφές όμως ότι θα παίξει ρόλο η ψυχοσύνθεση των παικτών στην έκβαση του αγώνα"

Κλείνοντας, μίλησε για τον αγώνα κυπέλλου με την Καβάλα και τόνισε τα εξής :
"Πιστεύω ότι ο Aρης εύκολα ή δύσκολα θα περάσει από την Καβάλα και θα πάει στον τελικό. Θα πρέπει βέβαια να παίξει καλά στον πρώτο αγώνα και να μην δεχθεί γκολ, είναι σημαντικό αυτό. Αν πάει στον επαναληπτικό ακόμη και με 1-0 υπέρ του θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα, φυσικά η Καβάλα είναι καλή ομάδα αλλά νομίζω ότι ο Aρης θα μπορέσει να ανταποκτριθεί σωστά. Επίσης ρόλο θα παίξει και το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Κυριακής, θα επηρεάσει την ψυχολογία του Aρη σαφώς"

Οργισμένη αντίδραση από Πανθρακικό και ΠΑΣ


Ο Μετεντζίδης μαρκάρει τον Σιαλμά Το βράδυ της Τρίτης αναπτύχθηκε φημολογία, σύμφωνα με την οποία το "ύποπτο" παιχνίδι Σούπερ Λιγκ για παράνομο στοιχηματισμό, ήταν αυτό του Πανθρακικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο οποίο οι Ηπειρώτες επικράτησε με 2-1 στην Κομοτηνή. Αποτέλεσμα η οργισμένη αντίδραση των δύο ομάδων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣ αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, θα επιθυμούσε να εκφράσει την οργή και τον αποτροπιασμό της, σε σχέση με δημοσιεύματα που ήλθαν στο φώς σήμερα το απόγευμα, διαμέσου τηλεοπτικών εκπομπών και ιστοσελίδων. Αν και έχουμε αναγνωριστεί πολλάκις από το σύνολο του δημοσιογραφικού και αθλητικού χώρου, ως η ΠΑΕ που έχει επιλέξει το δρόμο της ακεραιότητας, της εντιμότητας και της διαφάνειας, εντούτοις βρισκόμαστε από σήμερα το απόγευμα, εμπλεκόμενοι προφανώς σε ένα πόλεμο συμφερόντων και λάσπης, με μόνο κατηγορούμενο της ομάδα μας, για το ότι έκανε το «λάθος» να είναι νικήτρια στο παιχνίδι της με τον Πανθρακικό.

Καλούμε και προκαλούμε τον οποιοδήποτε, να δει τον αγώνα που φαινόμαστε "εμπλεκόμενοι", των επτά κίτρινων καρτών, των πολλών ευκαιριών και δοκαριών σε βάρος μας, του τερματοφύλακα μας κυρίου Σικαλιά ως του καλύτερου παίκτη μας, του νοσηλευθέντος στο νοσοκομείο τερματοφύλακα της ομάδος μας κυρίου Ελευθερόπουλου, του «δολοφονικού» μαρκαρίσματος στον ποδοσφαιριστή μας κύριο Σίσιτς και να εντοπίσει οτιδήποτε το επιλήψιμο, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας που και πάλι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 γίνεται στόχος σε μια ακατανόητη συκοφαντική επίθεση σε βάρος μας. Προκαλεί εντύπωση στο πανελλήνιο, που για ακόμη μια φορά "συμβαίνει" επιλεκτική διαρροή από το γραφείο του Γ.Γ.Α., που να θυμίσουμε είχε μιλήσει για αιματοκύλισμα των Ιωαννίνων στο παιχνίδι με τον Αρη, κάτι που ήταν απολύτως αναληθές.

Τόσο πολύ ενόχλησε η νίκη μας επί του Αστέρα Τρίπολης; Eίμαστε τόσο δυσάρεστοι στη SUPERLEAGUE;".

Από την πλευρά του Πανθρακικού, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Θοδωρής Σαββάκης, δήλωσε: "Ακόμη κι ο πιο ηλίθιος αν κάτσει και δει το παιχνίδι θα καταλάβει πως δεν ήταν στημένο. Αυτό το αποδεικνύουν τα τρία δοκάρια και οι ευκαιρίες που είχαμε. Ακόμη και αν κάποιος δεν ξέρει από ποδόσφαιρο θα καταλάβει ότι δεν ήταν στημένο".