Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!!

Με ενισχυμένο κέντρο (Σαλίνο-Καμπιάσο-Κασάμι) παρατάσσεται ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Δείτε όλες τις επιλογές του Μάρκο Σίλβα.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Με τον Μανιάτη εκτός και τον Μάρκο Σίλβα να βάζει... πολλούς στο κέντρο, θα υποδεχθεί την Μπάγερν Μονάχου ο Ολυμπιακός.

Σε ένα λογικά 4-3-1-2, ο Ρομπέρτο θα είναι κάτω από την εστία. Δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερό ο Μαζουακού, δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Σιόβας και Ντα Κόστα.

Στον άξονα θα παίξουν οι Σαλίνο, Καμπιάσο και Κασάμι, μπροστά τους ο Τσόρι, με δίδυμο στην επίθεση οι Πάρντο και Ιντέγε (ο Νιγηριανός ελαφρώς πιο μπροστά).

Η αρχική σύνθεση: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Τσόρι, Πάρντο, Ιντέγε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ελαμπντελαουΐ: «Μεγάλο ματς, πάμε γερά!»

Ευλογημένος που θα ζήσει την αποψινή αναμέτρηση με την φανέλα του Ολυμπιακού και ανυπόμονος να ξεκινήσει η μάχη με την Μπάγερν Μονάχου δηλώνει ο Ελαμπντελαουΐ. Το μήνυμα στον κόσμο!

Ελαμπντελαουΐ: «Μεγάλο ματς, πάμε γερά!»
Δεν παίζεις κάθε μέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και μάλιστα απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα όπως η Μπάγερν Μονάχου. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ δεν κρύβει τα έντονα συναισθήματά του και αποθεώνει τον κόσμο του Ολυμπιακού.

«Απόψε αντιμετωπίζουμε μια από τις σπουδαιότερες ομάδες στον κόσμο. Είναι από τις νύχτες που αισθάνεσαι ευλογημένος ως ποδοσφαιριστής, γνωρίζοντας ότι έχεις την στήριξη των πιο συγκλονιστικών οπαδών στον κόσμο.

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη, θα την χρειαστούμε απόψε. Είναι μεγάλο ματς, πάμε γερά!»
, το μήνυμα του Νορβηγού μπακ-χαφ λίγο πριν την σέντρα.

Ξύλο Αστυνομίας-Γερμανών στο Καραϊσκάκη!! (video)

Επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Μπάγερν Μονάχου και της ελληνικής αστυνομίας στο Καραϊσκάκη στην κερκίδα από την οποία θα παρακολουθήσουν τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ξύλο Αστυνομίας-Γερμανών στο Καραϊσκάκη! (video)
Δεν άρχισαν καλά τα πράγματα το Καραϊσκάκη. Υπήρξε ένταση μεταξύ των οπαδών της Μπάγερν και της αστυνομίας στην κερκίδα από την οποία θα παρακολουθήσουν τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Οπαδοί της γερμανικής ομάδας έσπασαν το πλεξιγκλάς με αποτέλεσμα να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη για περίπου δέκα λεπτά. Τα πνεύματα πλέον είναι ήρεμα. Ένας Γερμανός οπαδός τραυματίστηκε από τις συμπλοκές. 
 


 
 


 
 
 


 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανό φίλων του Παναθηναϊκού κατά Αναστασίου! (pic)

Νέο μήνυμα του κόσμου του Παναθηναϊκού προς τον Γιάννη Αναστασίου με πανό που έχει αναρτηθεί στο φιλικό με τον Πανελευσινιακό. «Συστάσεις» με σύνθημα και προς τους παίκτες.

Πανό φίλων του Παναθηναϊκού κατά Αναστασίου (pic)
Η δυσφορία που υπάρχει στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού προς τον Γιάννη Αναστασίου... εμφανίστηκε και στο φιλικό με τον Πανελευσινιακό.

Οπαδοί του τριφυλλιού βρίσκονται στις εξέδρες και έχουν αναρτήσει πανό με... σαφές μήνυμα προς τον Έλληνα τεχνικό. «Σε στηρίξαμε για τον Παναθηναϊκό, τώρα στηρίζουμε τον Παναθηναϊκό χωρίς εσένα. Αντίο Γιάννη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

inner

Βέβαια, οι κινητοποιήσεις του κόσμου δεν εστιάζονται μόνο προς τον τεχνικό της ομάδας τους, αλλά και προς τους παίκτες. Πριν την έναρξη του ματς (5-0 στο ημίχρονο), φώναξαν το... γνωστό πλέον: «Παίξτε μπάλα δεν είναι αγγαρεία, αλλιώς θα παίξει μπάλα η Θύρα 13», θέλοντας να τους αφυπνίσουν μετά και την κακή εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα της Μπάγερν!!

Δείτε τους εκλεκτούς του Πεπ Γκουαρντιόλα για την αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου, απέναντι στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Στον πάγκο έμεινε ο Μάριο Γκέτσε, δείτε τους υπόλοιπους.

Η ενδεκάδα της Μπάγερν

Πριν από λίγα λεπτά έδωσε στην δημοσιότητα την ενδεκάδα της για την αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό (21.45) η Μπάγερν Μονάχου. Σ' αυτή δεν θα βρίσκεται τελικά ο Μάριο Γκέτσε, καθώς δεν είναι απόλυτα έτοιμος μετά το μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και έμεινε στον πάγκο.

Αναλυτικά: Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Αλκάνταρα, Ντάγκλας Κόστα, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Ούλραιχ, Μαρτίνεθ, Ραφίνια, Γκέτσε, Ρέντε, Κομάν, Κίμιχ


*Πηγή: sport-fm.gr*

Βεργέτης: «Έχουμε κι εμείς μέταλλο νικητή»

Το ρόλο του φαβορί απέφυγε να δώσει σε κάποια από τις δύο ομάδες ο Στάικος Βεργέτης στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα κόντρα στη Σπάρτα Πράγας.

Βεργέτης: «Έχουμε κι εμείς μέταλλο νικητή»
Απόλυτα λογική χαρακτήρισε την πρόθεση της Σπάρτα Πράγας να έρθει στην Ελλάδα για τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο προπονητής των Αρκάδων, Στάικος Βεργέτης, σημειώνοντας όμως ότι και η δική του ομάδα έχει φτιάξει τέτοιο μέταλλο για να στοχεύει πάντα στη νίκη.

Ο τεχνικός του Αστέρα απάντησε κιόλας σε ερώτηση Τσέχου δημοσιογράφου για την πορεία του και κατά πόσο μπορεί να παραλληλιστεί με αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο.

«Συνήθως δεν μου αρέσει να χρίζω κάποιον φαβορί πριν από ένα παιχνίδι γιατί το ποδόσφαιρο πάντα μας διαψεύδει. Βάσει ονόματος, φανέλας και ευρωπαϊκή παρουσία η Σπάρτα είναι το πιο βαρύ όνομα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε πολύ σε αυτά τα έξι παιχνίδια του ομίλου. Γι’ αυτό παλέψαμε όλοι την προηγούμενη χρονιά, για να είμαστε ξανά στους ομίλους».

Για ποιον παίκτη της Σπάρτα θεωρεί πιο επικίνδυνο: «Σαφώς και υπάρχουν παίκτες επικίνδυνοι συνήθως οι επιθετικοί, έχει πολύ καλούς επιθετικούς η Σπάρτα όπως και μέσους που μπορούν να μεταβιβάσουν στους επιθετικούς όσο και να τελειώσουν και οι ίδιοι τις φάσεις».

Ένας δημοσιογράφος από την Τσεχία ήθελε να επιβεβαίωσει την ιστορία του προπονητή των Αρκάδων, ότι είχε ξεκινήσει στον Αστέρα ως διερμηνέας κάνοντας τον ανάλογο συνειρμό για την πορεία του Ζοσέ Μουρίνιο:

«Εγώ είμαι μέλος του προπονητικού team του Αστέρα εδώ και 10 χρόνια. Η αρχική μου θέση ήταν προπονητής φυσικής κατάστασης, μετά βοηθός προπονητή και αναλυτής. Ισπανικά έμαθα παράλληλα λόγο των πολλών ισπανόφωνων παικτών που είχαμε, ήξερα και την αγγλική γλώσσα και εκτέλεσα χρέη διερμηνέα του εκάστοτε προπονητή.

Πίστευα και πιστεύω ότι για να μπορέσεις να υποστηρίξεις το έργο σου σε όποια δουλειά και να είσαι, πρέπει να δημιουργήσεις βάσεις που θα σε κάνουν ικανό εργάτη. Το να εξελιχτώ σε έναν άνθρωπο του ποδόσφαιρου, ο δρόμος είναι η γλώσσα, η ανάλυση που περιβάλλουν το ποδόσφαιρο για να βρίσκομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Αστέρας... Αν αυτό το κάνουν και άλλοι συνάδελφοι τότε ναι μοιάζω με αυτούς και αυτοί με μένα».

Σχετικά με το τι τον φοβίζει περισσότερο οι αδυναμίες του Αστέρα ή τα πλεονεκτήματα της Σπάρτα Πράγας, ο Βεργέτης δήλωσε:

«Σε οποιοδήποτε αγώνα σε προβληματίζουν και τα δυο. Προετοιμάζεσαι κατάλληλα και αν αφήσεις το ένα από τα δυο, όλοι οι προπονητές έρχονται να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες της ομάδας τους και τα καλά σημεία του αντίπαλου. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και για τα δυο. Στο γήπεδο θα αναπτυχθούν τα δυνατά μας σημεία και θα καλύψουμε τις αδυναμίες μας».

Για τη συνεισφορά του Αστέρα Τρίπολης στην Ελλάδα για την ειδική βαθμολογία της UEFA και αν θα μπορέσει να έχει ανάλογα αποτελέσματα με πέρυσι:

«Το σίγουρο είναι ότι το ελπίζουμε. Αν θα γίνει ή όχι δεν το γνωρίζουμε. Είναι έξι παιχνίδια μπροστά, ο Αστέρας είναι εννιά χρόνια στη Super League, καταφέρνει για τέταρτη συνεχόμενη χρόνια να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο μέρος στα sites και στις εφημερίδες, δεν έχει δημοσιότητα που του αξίζει, αλλά φροντίζει ο ίδιος να στρέψει από μόνος του χτυπώντας το καμπανάκι της δημοσιότητας με την πορεία του».

Τέλος για το αν θα αποκτήσει πιο γρήγορο ρυθμό η αναμέτρηση, σε σχέση με το ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη, δήλωσε:

«Βλέποντας την Σπάρτα και βλέποντας τα δικά μας παιχνίδια, δεν θα ξεφύγει σαν μοντέλο μας. Το παιχνίδι περισσότερο θα εξαρτηθεί από ένα γκολ αν ανοίξει το παιχνίδι ή όχι.

Καταρχάς είναι φυσιολογικό μια ομάδα σαν την Σπάρτα να έρχεται για τη νίκη και να είναι αυτή η φιλοδοξία της, έχει όνομα, ιστορία, πρωταθλήματα Τσεχίας, έχει μέταλλο νικητή. Αυτό το μέταλλο το έχει αποκτήσει και ο Αστέρας. Γι’ αυτό δεν μένει πεσμένος μετά από ήττα, αυτό το έχει αποδείξει κιόλας όλα αυτά τα χρόνια και αυτό ελπίζουμε να ξανά συμβεί.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, δεν τις καθορίζουν τα αποτελέσματα, την καθορίζουν η ανάλυση του αντιπάλου και όχι αν χάνουμε ή αν κερδίζουμε ενδεχομένως να υπάρξουν κανά-δυο αλλαγές το πολύ όχι παραπάνω».

Αποθέωσαν τον Περέιρα!!

Αγκαλιές και φιλιά μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ και του Φακούντο Περέιρα όταν συναντήθηκαν στο γήπεδο του αγώνα που προπονούνται οι δύο ομάδες.

Αποθέωσαν τον Περέιρα
Δεν τον ξέχασαν. Ούτε και εκείνος. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συναντήθηκαν με τον Φακούντο Περέιρα πριν αρχίσει η προπόνηση του Δικεφάλου του Βορρά.

Αρκετοί από τους πρώην συμπαίκτες του Αργεντινού μόλις τον αντίκρισαν άρχισαν να τρέχουν για να του μιλήσουν, τον αγκάλιασαν και τον σήκωσαν στα χέρια. Απόδειξη των καλών σχέσεων που είχε ο Περέιρα με τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ο Φακούντο Περέιρα δεν αναμένεται να αγωνιστεί αύριο στην 11άδας του αγώνα. Ο τεχνικός της Γκαμπάλα πιθανότατα θα επιλέξει τον ουκρανό, Αντόνοφ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εθνική στο… mute!

Τέτοια ώρα… πού διάθεση για λόγια; Η απογοητευμένη Εθνική προπονήθηκε την Τετάρτη σε βοηθητικό γήπεδο της Λιλ με το βλέμμα πλέον στη Λετονία και την παρηγοριά της πρόκρισης στο Προολυμπιακό.

Εθνική στο… mute
Σκυμμένα κεφάλια, στόματα ερμητικά κλειστά, καμία απολύτως διάθεση… Αν όλη η Ελλάδα απογοητεύτηκε βλέποντας την Εθνική να σπαταλά μια μοναδική ευκαιρία απέναντι στην Ισπανία, πρώτοι και περισσότερο από όλους στενοχωρήθηκαν τα ίδια τα μέλη της ομάδας αναγνωρίζοντας πως έχουν την ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη.

Αποστολή στη Λιλ, Χρήστος Ρομπόλης

Η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη. Κυρίως γιατί η ελληνική ομάδα υποχρεούται να μαζέψει τα κομμάτια της και η αποστολή της στο Ευρωμπάσκετ δεν έχει ολοκληρωθεί. Απομένει το Προολυμπιακό Τουρνουά, που είναι μεν ο μίνιμουμ στόχος με τον οποίο ήρθε στο Ευρωμπάσκετ, αλλά δεν πρέπει να χαθεί.

Αντίπαλος η Λετονία, το απόγευμα της Πέμπτης (17:00), με την Εθνική να εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά εφόσον νικήσει, αλλά αν χάσει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία την Παρασκευή στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8.

Οι διεθνείς προπονήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε ένα βοηθητικό γήπεδο της Λιλ (μιας και στο «Πιέρ Μορουά» γίνονταν οι άλλοι δύο προημιτελικοί) και το βάρος πέφτει στην ψυχολογία. Διάθεση για δηλώσεις δεν υπήρχε καμία… *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστόπουλος: «Θα τον σεβαστούν και θα πουν και ένα τραγούδι»


Στην έλλειψη σεβασμού που υπήρξε πέρσι στον Άρη αναφέρθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος στέλνοντας το πρώτο του μήνυμα ως τεχνικός της ομάδας.

Αναστόπουλος: «Θα τον σεβαστούν και θα πουν και ένα τραγούδι»
Ο Νίκος Αναστόπουλος έχοντας αποδεχθεί την πρόταση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός των κίτρινων.

«Θα τον σεβαστούν και θα πουν και ένα τραγούδι» ήταν τα λόγια του σχετικά με την έλλειψη σεβασμού που στερήθηκε πέρσι ο Άρης στην παρουσία του στην Γ’ Εθνική κατηγορία. «Είναι αποφασισμένος να πετύχει» ήταν τα λόγια του για τον Καρυπίδη.

Για την αγάπη των φίλων του Άρη προς στο πρόσωπο του:
«Είναι αμοιβαίο. Τα συναισθήματα μου για τον Άρη, είναι γνωστά. Όποτε μου δινόταν η ευκαιρία, το έδειχνα αυτό. Και από την άλλη πλευρά, πριν εννιά χρόνια που είχα έρθει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αναγνώρισαν ότι έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να επαναφέρουμε τον Άρη εκεί που πρέπει να είναι».

Για την πρώτη προσέγγιση που του έγινε από πλευράς Καρυπίδη:
«Την περασμένη Παρασκευή. Αν κάποιος με προσεγγίσει όπως πρέπει, είμαι πολύ εύκολος. Όταν όμως μπαίνω σε ζυγαριά και σε συγκρίσεις, εκεί είναι το αδύνατο μου σημείο. Αυτό το λέω γενικότερα».

Για την αποχώρηση του πριν δέκα χρόνια:
«Την προηγούμενη φορά που ήρθα και έγινε όλη αυτή η διαδικασία, έπρεπε να πάρω μία ευκαιρία στην Superleague. Είχα συμβόλαιο που δεν τηρήθηκε».

Για την άρνηση του να επιστρέψει στην ομάδα πέρυσι:
«Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκα, γιατί είπα ότι έτσι όπως θα λειτουργήσει, δεν θα είναι σωστά. Το έβλεπα».

Για την πλευρά Αρβανιτίδη, με την οποία συνδέθηκε πρόσφατα το όνομα του:
«Δεν είχα καμία απολύτως επαφή μαζί τους».

Για τον Θεόδωρο Καρυπίδη:
«Μου έδειξε ότι αυτό που κάνει, γουστάρει και το κάνει. Του αρέσει ο Άρης. Είναι αποφασισμένος να πετύχει».

Για το κατά πόσο η ενίσχυση του ρόστερ, έπαιξε ρόλο στην απόφαση του:
«Δεν φτάνει να έχεις μόνο καλούς παίκτες. Κάποιος πρέπει να τους καθοδηγήσει και πάντα κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Ούτε με την φανέλα μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου και αυτό φάνηκε πέρυσι. Όλοι ήθελαν να κερδίσουν πέρυσι τον Άρη. Οι παίκτες είναι καλοί, αλλά χρειάζονται καθοδήγηση».

Για το συμβόλαιο του:
«Ο Άρης αυτή τη στιγμή είναι ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Λέω την αλήθεια, γιατί έτσι είναι. Πρακτικά, αυτό ισχύει. Όταν έρθω, θα υπογράψω συμβόλαιο με τον Ερασιτέχνη. Ο κ. Καρυπίδης είναι απλά έφορος. Πρώτα ο Θεός, του χρόνου που η ομάδα θα γίνει ΠΑΕ, υπάρχουν τα εφόδια ώστε αυτό το τριετές πλάνο του κ. Καρυπίδη, να υλοποιηθεί με την παρουσία του Άρη στην φυσική του θέση. Δεν ήθελα να γίνει ό,τι έγινε και την προηγούμενη φορά».

Για τον σεβασμό που στερήθηκε ο Άρης πέρυσι:
«Θέλουν δεν θέλουν, θα σεβαστούν στον Άρη. Αφενός θα πετύχει τον στόχο του και αφετέρου θα τον σεβαστούν. Ο Άρης δεν ζήτησε εύνοια. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με ιστορία. Θα τον σεβαστούν και θα πουν και ένα τραγούδι».

Για την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα:
«Θεού θέλοντος, αύριο. Ο Ανδρέας (σ.σ. ΣΚέντζος) βρίσκεται ήδη στο γήπεδο και κάνει αυτός την προπόνηση».

Για τον κόσμο της ομάδας:
«Ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα και να την αγκαλιάσει. Θα έρθει το αποτέλεσμα. Τίποτα δεν είναι εύκολο βέβαια. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Όλοι μαζί, αγαπημένοι, ενωμένοι και με βροντερό “παρών” στο γήπεδο. Θα αναγκάσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, γιατί αυτός είναι η δύναμη. Οι πρόεδροι και οι προπονητές, έρχονται και παρέρχονται»

Στη Λιλ ο All Star Χαραλαμπόπουλος!!

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βρίσκεται στη Λιλ για το All Star Game των U18 που θα γίνει την Παρασκευή.

Στη Λιλ ο All Star Χαραλαμπόπουλος
Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ και MVP στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Εφήβων δεν θα μπορούσε να λείπει από το All Star Game των U18 που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 15:00 στη Λιλ.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έφτασε σήμερα στη γαλλική πόλη μέσω Βρυξελλών. Στον αγώνα-γιορτή είχε κληθεί και ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Γιώργος Παπαγιάννης, ωστόσο θα απέχει λόγω τραυματισμού.

Οι παίκτες που θα αγωνιστούν χωρισμένοι σε δύο ομάδες που θα οριστούν μετά την πρώτη προπόνηση στη Λίλ είναι:

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Ελλάδα)
Ομέρ Οτλού (Τουρκία)
Ταμίρ Μπλατ (Ισραήλ)
Τζον Μπρέντμαρκ (Σουηδία)
Ογκνιεν Τσάραπιτς (Μαυροβούνιο)
Σέρχι Γκαρθία (Ισπανία)
Στεφάν Γκομπό (Γαλλία)
Τζόναθαν Ζαν (Γαλλία)
Βέρνερ Κοχς (Λετονία)
Αντρέι Λοπάτιν (Ρωσία)
Χαβιέ Λόπεθ-Αροστεγκουί (Ισπανία)
Βάνια Μαρίνκοβιτς (Σερβία)
Μπλαζ Μέσιτσεκ (Σλοβενία)
Κόστια Μουσίντι (Γερμανία)
Φρανκ Ντιλίκινα (Γαλλία)
Εντάρ Πολαντχανλί (Αζερμπαϊτζάν)
Σίμον Πουρσλ (Τσεχία)
Μπόρισα Σίμανιτς (Σερβία)
Τομπάιας Σιόμπεργκ (Σουηδία)
Νικ Σλάβιτσα (Κροατία)
Λεονάρντο Τοτέ (Ιταλία)
Ομέρ Φαρούκ Γιουρτσεβέν (Τουρκία)
Άντε Ζίζιτς (Κροατία)
Ίβιτσα Ζούμπατς (Κροατία) *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ΕΣΑΠ ενημέρωσε τους προπονητές!

Συνάντηση με τους προπονητές των ομάδων της Volleyleague είχε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, λίγο πριν την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος την Τρίτη.

Η ΕΣΑΠ ενημέρωσε τους προπονητές
Ο «ισχυρός» άνδρας της Λίγκας ανακοίνωσε τη δημιουργία Τεχνικής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν και οι προπονητές.

Ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Λίγκας, Γιώργος Κερκινές, ενημέρωσε τους προπονητές για τον αγωνιστικό προγραμματισμό του πρωταθλήματος, για τις αλλαγές που έχουν αποφασιστεί στα πλέι οφ, για τις αλλαγές στην προκήρυξη και τις δύο διακοπές που θα υπάρξουν στο νέο πρωτάθλημα, λόγω των προετοιμασιών των Εθνικών ομάδων, καθώς και για τον προγραμματισμό του Λιγκ Καπ.

Ο υπεύθυνος της ΚΕΔ, Στέφανος Βασιλειάδης, ενημέρωσε τους προπονητές για τις αλλαγές που έχουν γίνει στους κανονισμούς διαιτησίας παγκοσμίως και όσους πέρασαν στους κανονισμούς της Volleyleague.

Δόθηκε ευκαιρία στον εκπρόσωπο της ελληνικής διαιτησίας να συζητήσει με τους προπονητές για θέματα συμπεριφοράς, πειθαρχίας και συνεργασίας ρέφερι – προπονητών, ώστε να αποφεύγονται ακραίες καταστάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Επίσης, οι προπονητές ενημερώθηκαν για θέματα προβολής και για τις δηλώσεις που θα πρέπει να κάνουν πριν και αμέσως μετά από κάθε αγώνα τόσο στη ΝOVA, όσο και στο site της Λίγκας και όλους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τους αγώνες. Επίσης, πριν τους ημιτελικούς και τελικούς και του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ, θα δίνονται συνεντεύξεις Τύπου.

Οι προπονητές ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ να έχουν πιο ενεργό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν στον αγωνιστικό σχεδιασμό του πρωταθλήματος και του Λιγκ Καπ και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τη νέα Τεχνική Επιτροπή.

Επίσης, να στηρίξουν τις προσπάθειες της ΕΣΑΠ για να υπάρξει ενιαία και αξιόπιστη στατιστική κάλυψη του φετινού πρωταθλήματος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στον Ολυμπιακό!!

Τελικά ο Γιάννης Μανιάτης δεν θα είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου που αρχίζει σε λίγες ώρες.

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στον Ολυμπιακό
Σε μια αλλαγή στην αποστολή του Ολυμπιακού προχώρησε ο Μάρκο Σίλβα λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Γιάννης Μανιάτης τελικά δεν θα ενισχύσει τους ερυθρόλευκους σήμερα και στη θέση του συμπεριελήφθη ο Πραξιτέλης Βούρος.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με την γερμανική ομάδα:

Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Βούρος, Μαζουακού, Πάρντο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το καμπανάκι Τούντορ για την Kαμπάλα!!

Ο Ιγκόρ Τούντορ τόνισε πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Kαμπάλα, υπενθυμίζοντας τι... έπαθε ο Παναθηναϊκός. Διαβάστε τι δήλωσε ο Κροάτης τεχνικός παραμονή της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League.

Το καμπανάκι Τούντορ για την Kαμπάλα
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ο Ιγκόρ Τούντορ δήλωσε πως περιμένει μια δυναμική εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Kαμπάλα στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Θέλω να δω μια πολύ καλή εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές μου και το αποτέλεσμα είναι συνέπεια της εμφάνισης αυτής», ανέφερε ο Κροάτης τεχνικός, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει τους κινδύνους που κρύβει η αυριανή αναμέτρηση στο Αζερμπαϊτζάν.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για την απουσία του Κάτσε: «Έχουμε παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κενό του Κάτσε».

Για τη δυναμικότητα της Kαμπάλα και αν μοναδικός στόχος για αύριο είναι η νίκη: «Πρώτα από όλα μια ομάδα που έχει αποκλείσει τον Παναθηναϊκό σε διπλή αναμέτρηση, πρέπει να τη σέβεσαι. Έχουμε αναλύσει τη Kαμπάλα, είναι μια σοβαρή ομάδα, με πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Είναι μια ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ειδικά στο επιθετικό κομμάτι επειδή έχει γρήγορους ποδοσφαιριστές. Θέλω να κερδίζω σε όλα τα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Θέλω να δω μια πολύ καλή εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές μου και το αποτέλεσμα είναι συνέπεια της εμφάνισης αυτής».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερα αποτελέσματα στην έδρα του: «Πρέπει να διαχωρίσουμε τι σημαίνει παίζω καλά και το τι σημαίνει κερδίζω με άνεση. Δε συμφωνώ ότι είναι διαφορετική η εικόνα. Το αποτέλεσμα κρίνεται από πολλούς παράγοντες, το διαιτητή, τον αγωνιστικό χώρο, την εμφάνιση της ομάδας. Δε συμφωνώ ότι η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι διαφορετική εντός και εκτός έδρας. H δική μου ομάδα θα παίζει πάντα για να κερδίσει. Όλες οι ομάδες για αυτό παίζουν και αυτό κάνει και η δική μας».

Για το τι είδε στα παιχνίδια της Kαμπάλα με τον Παναθηναϊκό και για το αν έχει κάποιο ειδικό πλάνο για τον Ντόντο: «Έχω δει και τα δύο παιχνίδια. Δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να σας πω λεπτομέρειες. Μπορώ να πω αυτό που είπα και πριν. Η Kαμπάλα είναι μια δυνατή ομάδα και θα είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς αύριο».

Για τον Φακούντο Περέιρα που συνεχίζει ως δανεικός στην Kαμπάλα και το κίνητρο του εναντίον του ΠΑΟΚ: «Το δέχομαι ότι θα έχει μεγάλο κίνητρο, του εύχομαι τα καλύτερα για τη χρονιά, αλλά όχι για το αυριανό παιχνίδι...».

Για το αν θα παίξει αύριο ο Μπερμπάτοφ και για το αν νιώθει περισσότερη πίεση επειδή η Kαμπάλα απέκλεισε μια ελληνική ομάδα: «Η πίεση είναι παντού, ακόμα και στην προπόνηση και στα αποδυτήρια. Δεν είναι κάτι διαφορετικό η Kαμπάλα. Ο Μπερμπάτοφ ήταν καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, θα δούμε αν θα παίξει αύριο, ανάλογα και πως θα πάει το παιχνίδι. Σίγουρο είναι, ότι θα ξεκινήσει από τον πάγκο και στην πορεία θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν μίλησε με τον Κροάτη ομοσπονδιακό προπονητή του Αζερμπαϊτζάν, Ρόμπερτ Προσινέτσκι για την Kαμπάλα: «Ναι και πριν μια ώρα ήμασταν μαζί στο ξενοδοχείο με τον Προσινέτσκι που κάνει πολύ καλά πράγματα με την εθνική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν και μιλήσαμε για τον αγώνα».

Για τις θλάσεις των παικτών που τις έπαθαν αφού ήρθαν στον ΠΑΟΚ: «Συμβαίνουν αυτά, δεν είναι κάτι που με απασχολεί πολύ. Μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να έρθει από πρωτάθλημα χαμηλότερης ποιότητας και να χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Του Λέοβατς ήταν ίσως και θέμα ατυχίας. Δε με ανησυχεί πολύ αυτό, έχουμε 20 ισάξιους παίκτες».

Για το αν ανησυχεί για τον Κάτσε ενόψει ΑΕΚ και για τον τρόπο της προετοιμασίας με τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Θεωρώ ότι ο Κάτσε θα είναι εντάξει με την ΑΕΚ. Δε θεωρώ ότι έχουμε πρόβλημα με τους τραυματισμούς. Παίκτες που ήρθαν από τη Βοσνία ή την Αυστραλία τραυματίστηκαν λίγες μέρες μετά. Μετά από 2,5-3 μήνες προπονήσεων να έχουμε ένα μυϊκό τραυματισμό δεν είναι πρόβλημα».

Για το Σάμπο που περιμένει να δει αύριο: «Θεωρώ ότι βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Προσαρμόζεται καλύτερα, επικοινωνεί με τους συμπαίκτες του και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ στη διάρκεια της σεζόν».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Για μένα είναι ίδια η προετοιμασία σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη».

Για το γεγονός ότι παίζει με την ΑΕΚ μεσοβδόμαδα και αν αλλάζει τα πλάνα του για αύριο: «Σίγουρα είναι καλύτερο να παίξουμε την Τετάρτη. Στο τέλος της ημέρας αυτό δεν κάνει και μεγάλη διαφορά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προετοιμαζόμαστε σωστά. Ισως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια να είναι πιο εύκολο να παίξουμε το στυλ που θέλουμε, αφού οι αντίπαλοι δεν παίζουν με τόσους αμυντικούς προσανατολισμούς όσο στο ελληνικό πρωτάθλημα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Γκαγκάτσης αντιπρόεδρος στον ΠΑΟΚ!

Προαγωγή για τον Μάκη Γκαγκάτση. Από διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πλέον θα εκτελεί χρέη αντιπροέδρου.

Ο Γκαγκάτσης αντιπρόεδρος στον ΠΑΟΚ
Ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης πήρε προαγωγή και πλέον δεν θα εκτελεί χρέη διευθυντή.

Πρόκειται για μια απόφαση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβαν Σαββίδη ο οποίος έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσφορά του στην ομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο ρόλο έχει παίξει και το γεγονός ότι ο Γκαγκάτσης υπήρξε ένα από τα άτομα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στο Δικέφαλο του Βορρά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τζιόλης: «Η δύναμή μας να φανεί στο γήπεδο»

Στην σοβαρότητα που πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ ώστε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Αζερμπαϊτζάν και την έδρα της Καμπάλα αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης. «Δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Ευρώπη», είπε

Τζιόλης: «Η δύναμή μας να φανεί στο γήπεδο»
Απαντήσεις στο γήπεδο πρέπει να δώσει ο ΠΑΟΚ ώστε να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στην προετοιμασία που έχουν κάνει άπαντες στην ομάδα για το εκτός έδρας ματς κόντρα στην Καμπάλα. Τέλος, δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα κούρασης για τον ίδιο.

Για το αν υπάρχει κούραση από τα 9 επίσημα παιχνίδια:
«Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα κούρασης. Είναι ακόμα αρχή της χρονιάς και δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ειδικά Σεπτέμβριο μήνα. Είμαι μια χαρά».

Για το αν είναι καλό αποτέλεσμα και η ισοπαλία:
«Εκ πρώτης όψεως η Καμπάλα φαίνεται η πιο αδύναμη του ομίλου. Αλλά πρέπει να το δείξεις μέσα στο γήπεδο πόσο δυνατός ή αδύναμος είσαι. Είδαμε τι μπορεί να κάνει η Καμπάλα, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Περιμένω από την ομάδα να είμαστε αυτοί που πρέπει γιατί δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Ευρώπη. Ηρθαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και ελπίζω να γίνει αυτό».

Για το τι γνωρίζει για τη Καμπάλα:
«Εχουμε δει στιγμιότυπα, την έχουμε αναλύσει και ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε αύριο. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, πληροφορημένοι για τη Καμπάλα, οπότε το πιο σημαντικό είναι να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει, να έχουμε τα στοι

Όταν ο Μαραντόνα άλλαζε την ιστορία του ποδοσφαίρου…!!

Μια μέρα σαν κι αυτή, πριν από 31 χρόνια, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα συστήθηκε για πρώτη φορά στο ιταλικό κοινό που δεν είχε ιδέα πως αυτός ο… κοντοπίθαρος θα άλλαζε τα πάντα. Του Νικόλα Ακτύπη.

Όταν ο Μαραντόνα άλλαζε την ιστορία του ποδοσφαίρου…

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Όμως, όσα κι αν βρεις να του προσάψεις, θα πρέπει να είσαι το λιγότερο εμπαθής (για να μην πούμε άσχετος από τόπι) για να μην παραδεχτείς πως σπάνια κάποιος τύπος, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε οποιαδήποτε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας, κατάφερε μόνος να αλλάξει τη μοίρα τόσων πολλών.

Μια μέρα σαν κι αυτήν ο Θεός του ποδοσφαίρου φανερώθηκε για πρώτη φορά στα μάτια των πιο φανατικών πιστών του. Των οπαδών της Νάπολι που στις 16/9/1984 τον είδαν στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας, στην ήττα με σκορ 3-1 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ιταλίας, Βερόνα.



Και εκείνη τη σεζόν, όπως πολλές άλλες πριν από αυτήν, ο Βορράς και οι σύλλογοί του ταπείνωσαν (και) ποδοσφαιρικά τον φτωχό Νότο. Χάρη στον Μαραντόνα, όμως, αυτό θα άλλαζε. Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, στην παρουσίασή του στο «Σαν Πάολο» λίγο καιρό πριν 75.000 άνθρωποι ήταν απόλυτα βέβαιοι πως αντίκριζαν την προσωποποίηση του Σωτήρα, ενώ εφημερίδα της εποχής έγραφε πως για τους κατοίκους της πόλης δεν είχε την παραμικρή σημασία το να μην έχουν δήμαρχο, σχολεία, δρόμους ή νοσοκομεία! Είχαν τον Μαραντόνα και αυτό τους έφτανε.



Ο «Pibe de Oro» σ’ εκείνο το παιχνίδι κόντρα στη Βερόνα δεν παρουσίασε ούτε το ελάχιστο όσων η φύση τον προίκισε να κάνει. Στα αμέσως επόμενα χρόνια όμως, θα άλλαζε τα πάντα στο ιταλικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Με τη φανέλα της Νάπολι θα κατακτήσει 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Κύπελλο UEFA και 2 Σούπερ Καπ, ενώ σε 259 ματς σημείωσε 116 γκολ. Αριθμοί ιδιαίτερα φτωχοί συγκρινόμενοι με τα απίστευτα κατορθώματα των βιονικών Μέσι και Ρονάλντο.

inner

Ούτε αυτοί οι γίγαντες ούτε κανένας άλλος από όσους προέκυψαν στη μετά-Μαραντόνα εποχή θα μπορούσε να σταθεί απέναντί του, ανεξάρτητα από την ποδοσφαιρική αξία τους ή τα επιτεύγματά τους σε καθαρά αριθμητικούς όρους. Άλλωστε, γούστα είναι αυτά και οι απόψεις για το ποιος είναι ο καλύτερος μπορεί να διαφέρουν.

Αν δεν μπορείς, όμως, να παραδεχτείς ότι ο Ντιέγκο ήταν ένας, μοναδικός και αξεπέραστος.

Αν δεν είσαι ικανός να αντιληφθείς πως δεν υπήρξε ποτέ κάτι αντίστοιχο σε μέγεθος, ανάστημα, έμπνευση, επιρροή.

Αν δεν θέλεις να καταλάβεις πως κανένας δεν δημιούργησε σκιά και μύθο όμοιό του, τότε μεγάλε άστο, ασχολήσου με κάποιο άλλο άθλημα… *Πηγή: sport-fm.gr*

Κάθε γκολ και ενίσχυση για τους πρόσφυγες!!

Η ελβετική λίγκα αποφάσισε να διαθέσει 500 φράγκα (περίπου 460 ευρώ) για κάθε γκολ που θα σημειωθεί στο πρωτάθλημα αυτό το σαββατοκύριακο ώστε να ενισχύσει τους πρόσφυγες.

Κάθε γκολ και ενίσχυση για τους πρόσφυγες
Δεν είναι τόσο το ποσό, όσο η κίνηση που μετράει.

Η ελβετική λίγκα έδειξε τον δρόμο αποφασίζοντας να ενισχύσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Έτσι για κάθε γκολ που θα σημειωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 500 ελβετικών φράγκων (περίπου 460 ευρώ) για την ενίσχυσή τους.

«Ελπίζω να συμβάλουμε στη δημιουργίας μιας πιο ήρεμης ζωής για αυτούς τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν από τον πόλεμο», εξήγησαν οι υπεύθυνοι της λίγκας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το ίδρυμα που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό στην Ελβετία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 21 εκατομμύρια ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής ο Μανωλάς!!


Στους παίκτες που ξεχώρισαν στην τρίτη αγωνιστική της Serie A συμπεριλαμβάνεται ένα δικό μας παιδί, ο Κώστας Μανωλάς της Ρόμα.

Στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής ο Μανωλάς
Στην καλύτερη ενδεκάδα της 3ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος βρίσκεται ο Κώστας Μανωλάς, για την απόδοση του στο εκτός έδρας ματς της Ρόμα με τη Φροζινόνε. Οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν 2-0 και ο Έλληνας στόπερ αγωνίστηκε σε όλο το ματς.

Αναλυτικά: Χαντάνοβιτς (Ίντερ), Πασκουάλ (Φιορεντίνα), Χεσούς (Ίντερ), Μανωλάς (Ρόμα), Φλορένσι (Ρόμα), Μπαζέλι (Τορίνο), Γκουαρίν (Ίντερ), Σαπονάρα (Έμπολι), Έντερ (Σαμπντόρια), Πινίγια (Αταλάντα), Μάτρι (Λάτσιο).





Αντιθέτως, ο Βασίλης Τοροσίδης δεν χρησιμοποιήθηκε και παρακολούθησε ολόκληρο το ματς από τον πάγκο.

Η αγωνιστική (3η):

Φιορεντίνα - Τζένοα 1-0
(60' Μπαμπακάρ)

Φροζινόνε - Ρόμα 0-2
(44' Φαλκέ, 90+3' Ιτούρμπε)

Γιουβέντους - Κιέβο 1-1
(83' Nτιμπάλα - 5' Χετεμάι)

Βερόνα - Τορίνο 2-2
(49' πεν. Τόνι, 71' Γκόμεζ - 66' Μπασέλι, 73' Άκουα)

Έμπολι - Νάπολι 2-2
(3΄Σαπονάρα, 18' Πουτσιαρέλι - 7' Ινσίνιε, 50' Άλαν)

Παλέρμο - Κάρπι 2-2
(6' Χάιλμαρκ, 88' Ντούρντεβιτς - 22' Βιτιέλο, 63' Μποριέλο)

Σασουόλο - Αταλάντα 2-2
(22' Μαγκναρέλι, 40' Φλόρο Φλόρες - 13', 33΄Πινίγια)

Λάτσιο - Ουντινέζε 2-0
(64', 73' Μάτρι)

Ίντερ - Μίλαν 1-0
(58' Γκουαρίν)

Σαμπντόρια-Μπολόνια 2-0
(75' Έντερ, 79' Σοριάνο) *Πηγή: sport-fm.gr*

Η βόλτα της μασκότ της Μπάγερν στην Αθήνα!!

Βόλτα στην Αθήνα βγήκε η μασκότ της Μπάγερν Μονάχου η οποία έχει έρθει στη χώρα μας μαζί με την αποστολή της γερμανικής ομάδας.

Η βόλτα της μασκότ της Μπάγερν στην Αθήνα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι δύο δρόμοι για την Εθνική!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο sport-fm.gr από τη Λιλ για τις δύο επιλογές που έχει η Εθνική την επόμενη μέρα του Ευρωμπάσκετ.

Οι δύο δρόμοι για την Εθνική
Οι δύσκολες καταστάσεις χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις. Η Εθνική μετά τον αποκλεισμό από την Ισπανία βρίσκεται σε ένα τέτοιο σταυροδρόμι και μοιάζει μπροστά τις να έχει δύο επιλογές. Καμία από αυτές δεν είναι ξεκάθαρα σωστή ή λάθος, καθεμιά έχει τα συν και τα πλην της. Και όποια από τις δύο κριθεί προτιμότερη, θα έχει τους υποστηρικτές της, αλλά και τους διαφωνούντες.

Η πρώτη επιλογή, που θέτει ως απαραίτητο όρο τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά και πιθανώς τη διεξαγωγή του στην Ελλάδα, είναι να διατηρηθεί ως έχει η ομάδα. Να πειστούν οι «παλιοσειρές»- εφόσον φυσικά το επιθυμούν και οι ίδιες-να θυσιάσουν ένα ακόμη καλοκαίρι, να γίνει ξανά γενική συστράτευση, πιθανώς ακόμη και με τον Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο, και να προσπαθήσει η Εθνική-ει δυνατόν μπροστά στο κοινό της-να κερδίσει την πρόκριση στο Ρίο. Θα πρόκειται για το ιδανικό φινάλε στην καριέρα με τη γαλανόλευκη για Ζήση, Σπανούλη και Μπουρούση, πιθανώς και για 1-2 ακόμη παίκτες, αλλά και το οριστικό κλείσιμο ενός κύκλου.

Η δεύτερη επιλογή, που δεν προϋποθέτει απαραίτητα τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά, ούτε φυσικά και τη διεξαγωγή του στα πάτρια εδάφη, είναι πιο δύσκολη. Προβλέπει ανανέωση, όχι ριζική αλλά σε μεγάλο βαθμό του δυναμικού της ομάδας. Θα είναι το τέλος εποχής για την τριάδα των «αρχηγών», πιθανώς και 1-2 ακόμη παικτών της γενιάς των 30+ και θα επιχειρηθεί το restart με νέο προπονητή (που σύντομα θα χρειαστεί να είναι κατ’ αποκλειστικότητα για την Εθνική κι όχι part time, αφού από το 2017 θα υπάρχουν μέσα στη σεζόν προκριματικά για Ευρωμπάσκετ και Μουντομπάσκετ). Θα αναβαθμιστεί ο ρόλος των επόμενων «παλιών» (π.χ. Πρίντεζης), τα καθήκοντα των 89αρηδων, των 90αρηδων (Καλάθης, Κουφός, Παπανικολάου, Σλούκας, Μάντζαρης και πιθανώς κι άλλων που δεν ήταν φέτος στην ομάδα, όπως π.χ. Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μπόγρης) και του Αντετοκούνμπο, ενώ θα προστεθούν στην ομάδα και νέα πρόσωπα (Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης κλπ.) με πολύ ταλέντο και λαμπρό μέλλον. Το πλάνο είχε εφαρμοστεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μετά από διαδοχικές αποτυχίες, κι απέδωσε τα μέγιστα με τη δημιουργία μιας ομάδας που χάρισε μεγάλες επιτυχίες στη χώρα. Θα χρειαστεί υπομονή, ίσως και κάποιες ακόμη αποτυχίες, αλλά αργά ή γρήγορα θα αποφέρει καρπούς.

Κάθε επιλογή έχει τους κινδύνους της. Η πρώτη να επιμείνει η Εθνική σε μια συνταγή που δεν απέφερε καρπούς παρατείνοντας τη μερική ανανέωση που μοιάζει αναγκαία για να αλλάξει ο «αέρας» της ομάδας. Η δεύτερη να «χαθούν» κάποιες διοργανώσεις για να σφυρηλατηθεί ο νέος κορμός της Εθνικής μέχρι να φτάσει σε επίπεδο να πρωταγωνιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ουδείς αμφιβάλλει πως υπάρχει «αύριο». Οι γενιές που ήρθαν ή έρχονται από πίσω διαθέτουν υπερ-αρκετό ταλέντο για να χαρίσουν στην Ελλάδα ό,τι δεν μπόρεσε να χαρεί τα τελευταία χρόνια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βάζει κίτρινα η Ίντερ!! (pics)

Την τρίτη εμφάνιση της σεζόν παρουσίασε την Τετάρτη η Ίντερ. Επιστρέφουν στα κίτρινα οι «νερατζούρι» έπειτα από τη σεζόν 2003/04.

Βάζει κίτρινα η Ίντερ (pics)

Το σχέδιο μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αφού η εταιρία που ντύνει την ομάδα δεν «πήγε» σε κάτι ιδιαίτερο, αλλά το χρώμα είναι ξεχωριστό. Οι οπαδοί των Μιλανέζων ζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό το κίτρινο χρώμα στην φανέλα της ομάδας και η διοίκηση τους έκανε το χατήρι επιλέγοντάς το για πρώτη φορά έπειτα από τη σεζόν 2003/04.

inner

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι θα φορέσουν για πρώτη φορά την κίτρινη φανέλα στις 4 Οκτωβρίου στην Γένοβα στο ματς απέναντι στην Σαμπντόρια.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξάρθρωση ώμου ο Σέρχιο Ράμος!!

Σοβαρότερο το πρόβλημα του Σέρχιο Ράμος σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις. Υπολογίζεται πως θα μείνει εκτός για περίπου 2-3 εβδομάδες. Αναμονή για Μπέιλ.

Εξάρθρωση ώμου ο Σέρχιο Ράμος
Πλήγμα με Σέρχιο Ράμος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός αμυντικός τραυματίστηκε χθες απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ κι όπως έδειξαν οι εξετάσεις που υποβλήθηκε, έχει υποστεί εξάρθρωση ώμου δευτέρου βαθμού.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως χάνει τα δύο προσεχή ματς με Γρανάδα και Μπιλμπάο για πρωτάθλημα, λογικά κι αυτό με την Μάλμε για το Champions League, ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης στις 4 Οκτωβρίου.

inner

Ο Βαράν που εξίσου αποκόμισε ένα μικροπρόβλημα χθες στο παιχνίδι με τους Ουκρανούς, δεν έχει κάτι και θα 'ναι κανονικά διαθέσιμος για τον Ράφα Μπενίτεθ, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος εξίσου χτύπησε χθες και υπάρχει αγωνία για την κατάστασή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση με υπογραφή... Αρναρέλλη!!

Έχοντας την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Αρναρέλλη σε καταπληκτική μέρα, η Καλλιθέα κατάφερε να επιβληθεί του Αγροτικού Αστέρα (2-0) και να προκριθεί στη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρόκριση με υπογραφή... Αρναρέλλη
Μόλις για 40 λεπτά δυσκολεύτηκε η Καλλιθέα κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου για τη 2η αγωνιστική της 1ης φάσης μετά το 0-0 του πρώτου ματς στον Εύοσμο, καθώς σε εκείνο το λεπτό ανέλαβε δράση ο πιο ποιοτικός παίκτης των τυπικά γηπεδούχων, Αλέξανδρος Αρναρέλλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός επιθετικός μπήκε μέσα στην περιοχή και από τα αριστερά και πριν προλάβει να πλασάρει τον Βοσνιάδη, ο Σκλιοπίδης τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Φουκάκης υπέδειξε την παράβαση και παράλληλα την κόκκινη κάρτα στον δεξιό μπακ του Αγροτικού Αστέρα. Ο επιθετικός της Καλλιθέας ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 1-0 (εκτέλεσε δύο φορές, αφού καταλογίστηκε επανάληψη στην πρώτη απόπειρα), δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του.

Όσο παρέμενε όμως το 1-0, η υπόθεση-πρόκριση δεν είχε κριθεί ακόμα, αλλά φρόντισε γι’ αυτό και πάλι ο Αρναρέλλης στο 61’. Ο επιθετικός της Καλλιθέας βρέθηκε σε θέση αριστερού χαφ και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Φράγκο που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 2-0 και ουσιαστικά να «κλειδώσει» την πρόκριση στη β’ φάση.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Αγροτικός Αστέρας δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός, αποδεχόμενος ουσιαστικά τον αποκλεισμό του από τον 1η κιόλας φάση του θεσμού.

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Σταύρου, Τσώνης, Πίκολο, Παγώνης, Ρουσάκης, Τεγούσης, Μπούζας (84’ Μπέλης), Φράγκος (69’ Λουκάνοβιτς), Τζάκσον (62’ Κατσικογιάννης), Αρναρέλλης

Αγροτικός Αστέρας (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Καπίας, Αμαραντίδης, Βελλίνης, Μακρυδημήτρης (65’ Οικονόμου), Τσεμπερίδης, Γέσιτς, Θεοδωρίδης (61’ Θεοδωρίδης), Κουτσοσπύρος (46’ Τοπούζης) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάνοπλη στην Τούμπα και δίχως πίεση!

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί γιατί στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για την «Ένωση», η πίεση και το άγχος, δεν θα βρίσκονται στη μεριά της και γιατί είναι λιγότερο σύνθετο παιχνίδι, από τα τρία πρώτα ματς.

Πάνοπλη στην Τούμπα και δίχως πίεση
Μετά τις τρεις πρώτες «αναγνωριστικές» αγωνιστικές για την ΑΕΚ, που ξαναγύρισε στην μεγάλη κατηγορία, έρχεται η ώρα της πρώτης μεγάλης δοκιμασίας. Μιας αναμέτρησης που αν βρει την «Ένωση» στο τέλος του ματς να μην έχει ηττηθεί ή να έχει κερδίσει, ειδικά στη 2η περίπτωση, θα έχει βγάλει την ομάδα, μεγάλη κερδισμένη στις τέσσερις πρώτες ημέρες του φετινού πρωταθλήματος. Ρεαλιστικά οι 8-10 πόντοι στο πρώτο «καρέ» αγώνων, θα είναι μια καλή συγκομιδή, για μια ομάδα που επί της ουσίας, έλειπε όχι για δύο, αλλά για τρία χρόνια.

Για την ΑΕΚ στην εκκίνηση, το σημαντικό ήταν να μην χάσει. Γι’ αυτό και για μένα, θα είναι θετικό, να μην χάσει τουλάχιστον στην Τούμπα. Όσο θα περνάνε οι αγώνες και η ομάδα δεν θα δέχεται ήττα, τόσο περισσότερο θα δυναμώνει ψυχολογικά και αγωνιστικά. Ασφαλώς πρόκειται για μία από τις παραδοσιακά δύσκολες αναμετρήσεις, αλλά με μια σημαντική παράμετρο, που θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη.

Με συγκομιδή μόλις τεσσάρων πόντων, μέχρι αυτό το ματς, από την πλευρά του ΠΑΟΚ, θα είναι εκείνος που θα πρέπει να πιέσει για τη νίκη, θα έχει το άγχος και το «πρέπει» για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ΑΕΚ, ενισχυμένη και περισσότερο έτοιμη, απ’ όσο ήταν στην Ξάνθη, οφείλει να παίξει έξυπνα και να χτυπήσει μια αμυντική γραμμή που σίγουρα είναι εξαιρετικά ευάλωτη. Ένα θετικό αποτέλεσμα, σε ένα από τα πρώτα κλασσικά ντέρμπι της σεζόν, θα αποτελέσει σίγουρα, μεγάλο όφελος για τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία.

Σε αυτό το ματς, ο Μάνταλος θα είναι παρών, ο Μπουονανότε θα έρχεται με ψυχολογία στα ύψη, από ένα εξαιρετικό ματς και γενικά ο Δέλλας, θα έχει έναν πολύ ευχάριστο «πονοκέφαλο» εξαιτίας της πληθώρας των επιλογών. Η απόδοση της μεσαίας γραμμής θα είναι εκείνη που θα παίξει τον καταλυτικό ρόλο, ενώ μια έμπνευση με τον Βάργκας να παίζει στην κορυφή της επίθεσης σε αυτή την αναμέτρηση, θεωρώ πως θα ήταν μια καλή ιδέα. Με την ομάδα περισσότερο δουλεμένη και με όλα της τα όπλα πλέον, αλλά και με μια αμυντική γραμμή ευάλωτη ειδικά στον άξονα της, τόσο στην μεσαία όσο και στην αμυντική γραμμή, η «Ένωση» θα έχει καλές πιθανότητες να κάνει τη ζημιά. Ο ΠΑΟΚ, δεν είναι τόσο συμπαγής όσο η Ξάνθη και δεν έχει περιθώριο να παίξει για να μην χάσει. Εκεί ακριβώς πρέπει να «χτυπήσει» η «Ένωση».

Καταληκτικά, η αναμέτρηση στην Τούμπα, από άποψη ατμόσφαιρας, ονομάτων, ειδικού βάρους, μπορεί να είναι δύσκολο. Μήπως όμως, καθαρά ποδοσφαιρικά, είναι λιγότερο περίπλοκο από εκείνο κόντρα στην Ξάνθη, ή ακόμα και από τα δύο που έδωσε η ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ; Με ισοπαλία η ΑΕΚ δεν παθαίνει τίποτα, αλλά κερδίζει πόντους για την αυτοπεποίθηση της. Με νίκη, όχι ακριβώς αλλάζει τροχιά για τους στόχους της, αλλά βάζει και άλλους να κυνηγάνε, αλλά και να σκέφτονται για το που μπορεί να φτάσει φέτος…

ΥΓ: Δεν θέλω να αραδιάσω όλες τις σκέψεις μου για την Εθνική μπάσκετ. Όμως αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με όλους τους προπονητές, ακόμα και με την ομάδα κομπλέ, να μην έχει μόνο εξήγηση, εξαιτίας λανθασμένων επιλογών στην αποστολή ή εσφαλμένων επιλογών από τον εκάστοτε κόουτς στην διάρκεια των ματς. Με την Εθνική μπάσκετ, μπορεί να έχουμε δει λίγο στραβά το πράγμα, όπως για παράδειγμα οι Άγγλοι στο ποδόσφαιρο. Μήπως η Εθνική μας ομάδα, δεν είναι τόσο καλή ή δεν ήταν αυτά τα χρόνια, όσο θέλουμε να πιστεύουμε; Τροφή για σκέψη…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσαγκρώνης: «Δεν γυάλιζε το μάτι μας»

«Είναι αλήθεια ότι δεν γυάλιζε το μάτι μας», τόνισε ο γγ. της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 υποστηρίζοντας όμως πως η πρόκριση χάθηκε λόγω ατυχίας.

Τσαγκρώνης: «Δεν γυάλιζε το μάτι μας»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτη Τσαγκρώνη:

-για τον αποκλεισμό:

Δεν είναι βαρύς ο αποκλεισμός. Είναι η Ισπανία που είχαμε απέναντί μας. Μας στεναχώρησε πάρα πολύ. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε έναν αγώνα που θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει. Δεν είχαμε καθόλου τύχη χθες. Δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε αλλά χάσαμε με δύο πόντους από μια μεγάλη ομάδα.

Και άλλη φορά έχουμε κερδίσει την Ισπανία. Το θέμα είναι ότι όλα κρίνονται από ένα σουτ. Αυτή είναι η μοίρα και το σύστημα διεξαγωγής. Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να έχει αλλάξει κάτι και να έχουμε επιστρέψει στον παλιό τρόπο διεξαγωγής.

- τι δεν πήγε καλά στην χθεσινή αναμέτρηση;

Ήταν ένα ματς. Παίξαμε και χάσαμε. Θέλαμε να έχουνε προκριθεί αλλά δεν μπορέσαμε και τώρα. Γιατί έχουμε αυτή την προσέγγιση και δεν βλέπουμε και άλλες χώρες με μεγάλες ομάδες που έμειναν έξω από τον πρώτο γύρο τι έκαναν. Παραμένουμε στις πρώτες ομάδες της Ευρώπης και είναι κάτι που πρέπει να το βλέπουμε με καλό μάτι.
Είναι πραγματικότητα ότι το μάτι μας δεν γυάλιζε. Και εκεί ίσως χάσαμε κάποια πράγματα. Στρατός χωρίς στρατιώτες και μόνο με στρατηγούς δεν γίνεται.

Αν νικήσουμε αύριο και είμαστε 5οι στην Ευρώπη είναι μια καλή θέση. Το προολυμπιακό είναι καλή περίπτωση. Γιατί να περάσουμε και να παίξουμε στους Ολυμπιακούς είναι κάτι πολύ καλό και μεγάλο για τη χώρα μας. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες και πρέπει να είναι. Δεν είμαστε τυχαία ομάδα. Το θέμα είναι ότι στο μπάσκετ κάποια κρίνονται στην λεπτομέρεια και την ατυχία. Το θέμα είναι ότι δεν πίστευα ποτέ ότι θα χάσουμε. Πως κάτι θα γινόταν και να νικούσαμε.

Έχουμε νέα ταλέντα υψηλού επιπέδου. ¨Έχουμε αθλητές που θα παίξουμε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αθλήματος. Μην ξεχνάτε ότι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο είναι ομαδικά αθλήματα.

Είναι νωρίς η διοίκηση να βγάλει συμπεράσματα. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διοργάνωση και να έχουν περάσει οι πρώτες αντιδράσεις.

-Εάν έπαιξε ρόλο χθες η διαιτησία;

«Οι απόψεις είναι διαφορετικές. Κάποια στιγμή νόμιζα ότι μας αδικεί και είναι καθοριστική. Αλλά πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε πρώτα εμείς και μετά να κοιτάξουμε τα άλλα».

Στον Αρκαδικό ο Στεφανίδης!

Ενίσχυση και δη ελληνική για τον Αρκαδικό. Οι Αρκάδες, ενόψει της ιστορικής πρώτης σεζόν στην Α1, απέκτησαν τον πολύπειρο γκαρντ, Χριστόφορο Στεφανίδη.

Στον Αρκαδικό ο Στεφανίδης
Εμπειρία και ικανότητα πρόσθεσε στο ρόστερ του ο Αρκαδικός. Η ομάδα της Τρίπολης, που θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α1, ανακοίνωσε την απόκτηση του Χριστόφορου Στεφανίδη. Ο 35χρονος γκαρντ έχει παίξει σε πολλές ομάδες, ενώ πέρσι φορούσε την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου.

Η ανακοίνωση:

Η ομάδα του Αρκαδικού ανακοινώνει την απόκτηση του Χριστόφορου Στεφανίδη.Ο 35χρονος γκαρντ με την εμπειρία του από τα γήπεδα της Basket League έρχεται για να βοηθήσει αλλά και να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο της ομάδας.

Ο Στεφανίδης μετράει συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στα γήπεδα της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Παλαιό Φάληρο, Μαρούσι, Καβάλα και Κολοσσό Ρόδου, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 117 πόντους, 31.75% στα δίποντα, 22.6% στα τρίποντα, 91,11 στις βολές και 78 ασίστ την περασμένη σεζόν.

Μιραλάς: «Είχα προτάσεις και αρκετό άγχος»!

Για τις εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του στην Έβερτον από τον περασμένο Ιανουάριο μίλησε ο Κέβιν Μιραλάς.

Μιραλάς: «Είχα προτάσεις και αρκετό άγχος»!
Γεμάτο άγχος ήταν το τελευταίο εξάμηνο για τον Κέβιν Μιραλάς.

Όπως τόνισε ο Βέλγος επιθετικός, αφού μετέφερε τον περασμένο Ιανουάριο δύο προτάσεις στην διοίκηση της Έβερτον περίμενε την ανανέωση του συμβολαίου του… με την αναμονή να συνοδεύεται με μπόλικο άγχος.

«Τον Ιανουάριο με ήθελαν δύο ομάδες κι έτσι μαζί με τον μάνατζέρ μου μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ομάδας ώστε να μας πει τι να κάνουμε. Μου είπε να περιμένω για νέο συμβόλαιο κι έτσι έκανα… αλλά όσο δεν ερχόταν εκνευριζόμουν ελαφρώς κι είχα άγχος», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην «Liverpool Echo».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτός ο Γκουαρντιόλα δεν τρομάζει τους Έλληνες…!

Ως τεχνικός, παλιότερα της Μπαρτσελόνα και τώρα της Μπάγερν Μονάχου, συχνά προκαλεί το φόβο. Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά του Πεπ Γκουαρντιόλα που ειδικά τους Έλληνες δεν τους τρομάζει καθόλου.

Αυτός ο Γκουαρντιόλα δεν τρομάζει τους Έλληνες…
Το βράδυ της Τετάρτης, εκεί λίγο πριν τις δέκα και μέχρι σχεδόν οι δείκτες του ρολογιού να μαρτυρήσουν πως αλλάζει η μέρα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα είναι «εχθρός». Τουλάχιστον με τον τρόπο που δηλώνει η ποδοσφαιρική διάσταση του όρου. Ο χώρος που ορίζεται από εκείνες τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου ακολουθεί τους δικούς του κανόνες και επιτρέπει την καθ’ υπερβολή χρήση λέξεων που σε άλλες περιπτώσεις ούτε αρμόζουν ούτε έχουν θέση στην καθημερινότητά μας.

Για εκείνα τα 90 λεπτά που θα αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό, λοιπόν, ή λίγο παραπάνω ενδεχομένως, η Μπάγερν Μονάχου θα είναι ένας εχθρός και οι φέροντες το έμβλημά της το ίδιο. Ειδικά στην περίπτωση του σημερινού προπονητή της όμως, αυτή η αντιπαλότητα παραμένει ποδοσφαιρικό και μόνο φαινόμενο και εξαντλείται εκεί.

Γνωστός για τις κοινωνικές του ανησυχίες, την ευρύτητα πνεύματος και το ενδιαφέρον του για τα κοινά, ο Γκουαρντιόλα εκτός όλων των άλλων παραμένει ένας… δικός μας άνθρωπος, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει για άλλη μια φορά ο Νίκος Μάλλιαρης, πρώην ποδοσφαιριστής και εν ενεργεία μέλος της Μπαρτσελόνα, μεταξύ άλλων.

inner

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα του Champions League με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους», οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να τα πουν ξανά και να ανανεώσουν εκείνη την αρχική υποψία που στη συνέχεια έγινε βεβαιότητα πως Ελλάδα και Καταλονία βρίσκονται πολύ πιο κοντά από όσο φανερώνουν οι χάρτες.

Οι δυο τους, πρεσβευτές του ρεύματος που αγκαλιάστηκε από ανθρώπους της Τέχνης, του πολιτισμού και φυσικά του ποδοσφαίρου για την Ελληνοκαταλανική φιλία και συνεργασία, συζήτησαν για αρκετή ώρα, με κυριότερο άξονα την ανάγκη ενίσχυσης μέσω κοινών και παράλληλων δράσεων αυτής της τάσης. Μάλιστα, ο Πεπ δέχτηκε κι ένα δώρο, αφού ο συνομιλητής του του πρόσφερε το βιβλίο "'Αρης, ο αρχηγός των ατάκτων", του Διονύση Χαριτόπουλου από τις εκδόσεις "Τόπος".

inner

Οι τακτικοί αναγνώστες του sport-fm.gr είχαν την ευκαιρία και στο παρελθόν να παρακολουθήσουν βήματα προσέγγισης που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια σε τακτική βάση, μέσα από επισκέψεις του κ. Μάλλιαρη και άλλων ανθρώπων του πνεύματος στη Βαρκελώνη και την… ανταπόδοση με την παρουσία Καταλανών καλλιτεχνών, ακόμη και μελών της διοίκησης της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα.

Μια σχέση που ακόμη σχηματοποιείται σμιλευμένη μέσα από συναντήσεις όπως αυτή η τελευταία των Γκουαρντιόλα-Μάλλιαρη και δημιουργεί τη φιλοδοξία ότι μπορεί να δώσει διαφορετική μορφή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο. Την προσδοκία πως ίσως παραδειγματιστούμε από εκείνους για τους οποίους η μπάλα είναι ακόμη μια γιορτή και παράλληλα ένα φαινόμενο όχι αποκομμένο, αλλά βαθιά συνδεδεμένο με τις κοινωνίες, τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. Και φυσικά, ένα ποδόσφαιρο στο πρότυπο που το ισπανικό μοντέλο περιγράφει, όπου οι φίλαθλοι δεν μένουν απλοί πελάτες και θεατές, μα αποκτούν τον έλεγχο και μοιραία την ευθύνη των επιλογών τους ασκώντας κατ’ ουσία διοίκηση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το σέξι συρτάκι των Red Drops!! (pics)

Άρωμα… Ελλάδας με μια πολύ σέξι «νότα» πρόσφεραν στο κοινό του «Πιέρ Μορουά» στη διάρκεια του προημιτελικού της Ελλάδας με την Ισπανία οι Red Drops χορεύοντας συρτάκι ελαφρά ενδεδυμένες.

Το σέξι συρτάκι των Red Drops (pics)
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*