Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

«Εθισμένος» στα… πέναλτι ο Ρονάλντο!!

Δεν φταίει αυτός. Και δεν χρειάζεται μόνο αυτά για να ξεπατώνει τα δίχτυα. Η αλήθεια είναι όμως (σύμφωνα και με τους αριθμούς που το επιβεβαιώνουν) ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει… εθιστεί στα πέναλτι.

«Εθισμένος» στα… πέναλτι ο Ρονάλντο
Πρέπει να ‘ναι εμπαθής κάποιος για ν’ αμφισβητήσει τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει για να εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την εκτελεστική του δεινότητα.

Θα πει ψέματα όμως και όποιος ισχυριστεί ότι τα πέναλτι δεν έχουν βοηθήσει σημαντικά να την ενισχύσει. Γιατί με το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στη Σαχτάρ, ο Πορτογάλος πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του Champions League με 80 γκολ (έναντι 78 του Μέσι).

Παράλληλα όμως έπιασε και μια ακόμα κορυφή. Εκείνη του παίκτη με τις περισσότερες εκτελέσεις από τη βούλα στη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο ξεπέρασε τους Φαν Νίστελροϊ και Φίγκο (που είχαν χτυπήσει από 10 ο καθένας) και έφτασε συνολικά τα 11 πέναλτι.

Μπορεί να πλησίασε λοιπόν στα δυο γκολ τον τεράστιο Ραούλ (321 έναντι 323) και να ‘χει το απίστευτο συν ότι τα πέτυχε σε μόλις 304 εμφανίσεις (έναντι 741 του πρώην αρχηγού). Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο όμως ότι τα πέναλτι (60 συνολικά) αποτελούν το 1/5 των τερμάτων του. Ούτε το ότι ο Ραούλ σκόραρε μόλις 5 φορές με πέναλτι και κανένα από τα 71 γκολ του στο Champions League δεν προήλθε από τη βούλα.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: