Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Προανήγγειλε την αποχώρησή του ο Λεβαντόφσκι!!

Την αποχώρησή του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο τέλος της σεζόν προανήγγειλε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος τόνισε πως αναζητά νέες προκλήσεις.

Προανήγγειλε την αποχώρησή του ο Λεβαντόφσκι
Το… διαζύγιο του με την Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο τέλος της σεζόν, τονίζοντας πως αναζητά νέες προκλήσεις.

Μάλιστα, ο Πολωνός επιθετικός τόνισε πως την επόμενη σεζόν θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως προς το παρόν αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει συγκεντρωμένος στην Ντόρτμουντ.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι την επόμενη σεζόν θα ανακοινώσω την απόφασή μου. Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσει κάποιος με μένα. Τώρα θα συγκεντρωθώ στην Ντόρτμουντ και δεν θα αφήσω τίποτα να μου αποσπάσει την προσοχή», ήταν τα λόγια του 25χρονου Πολωνού, ο οποίος στη συνέχει συμπλήρωσε πως αυτό που θέλει είναι κάτι καινούριο.

«Στην Ντόρτμουντ νιώθω πολύ καλά, αλλά θέλω μία καινούρια πρόκληση για την επόμενη σεζόν». Πηγή: sport-fm.gr

Της Χίμικ-σε!!

Αγριεμένος μετά την ήττα από την Άνκαρα, την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια στην –αήττητη μέχρι σήμερα- Χιμίκ, επικρατώντας στην έδρα του με 77-69, για την 4η αγωνιστική του Eurocup.

Της Χίμικ-σε
Έκλεισε την… κακή παρένθεση ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε στη Θεσσαλονίκη της αήττητης Χιμίκ με 77-69, για 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Eurocuo και επέστρεψε στις νίκες μετά το στραβοπάτημα της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Άνκαρα. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και απειλήθηκαν μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο από τους Ουκρανούς βρίσκοντας όμως γρήγορα τον τρόπο να ανακάμψουν.

Ο Πέιν κορυφαίος των νικητών με 18 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του ο Κούπερ με 16. Για τους φιλοξενούμενους 19 είχε ο Ντελέινι.

Τρεις νίκες και μία ήττα μετρά πλέον ο ΠΑΟΚ στον 6ο όμιλο και μπορεί να ελπίζει όχι μόνο σε πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά και σε πρωτιά στο γκρουπ του.

Το ματς



Ο ΠΑΟΚ έκανε δυναμικό ξεκίνημα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Κράτησε στο μηδέν τους φιλοξενούμενους για περίπου τρία λεπτά και στο ίδιο διάστημα κατάφερε να προηγηθεί με 7-0. Οι Ουκρανοί όμως ανασυγκροτήθηκαν, βρήκαν ρυθμό και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 16-16. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πάντως δεν έχασε τα ηνία στο σκορ ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο στο +4 (22-18). Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου με επιμέρους 9-3 ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο στο +10 (31-21), όμως η Χιμίκ κατάφερε να τη ροκανίσει μέχρι το ημίχρονο στους πέντε πόντους (39-34).

Όσο καλή ήταν η έναρξη των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, τόσο κακή ήταν στο δεύτερο. Μένοντας χωρίς πόντο για κάτι περισσότερο από πέντε λεπτά, δέχθηκαν 8 πόντους σερί με αποτέλεσμα να αφήσουν τους Ουκρανούς να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά (39-42). Αντέδρασαν όμως στη συνέχεια με έξι αναπάντητους πόντους οι Θεσσαλονικείς (45-42), ενώ στο τέλος του δεκαλέπτου με επιμέρους 9-6 βρέθηκαν στο +8, 54-46. Ο ΠΑΟΚ είχε το μομέντουμ και το εκμεταλλεύτηκε φτάνοντας στο +12 (74-62) δύο λεπτά πριν το φινάλε και βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη. Η Χιμίκ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της όμως το μόνο που κατάφερε στο χρόνο που απέμενε ήταν να μειώσει στο τελικό 77-69.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-34, 54-46, 77-69.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 18 (6 ριμπάουντ), Κούπερ 16 (4), Χαραλαμπίδης, Τσόχλας 6 (2), Τσαϊρέλης 11 (5 ριμπάουντ), Δέδας 8 (2), Μαργαρίτης 8 (9 ριμπάουντ), Καλλές 4, Μπόγρης 6, Κασελάκης, Λιάπης, Κονιάρης

Χιμίκ (Μουίζνιεκς): Ποπόφ, Γκάτενς 11, Κοβαλένκο, Σούλερ 16 (7 ριμπάουντ), Φρεϊμάνις 9 (1), Τράβις 6 (5 ριμπάουντ), Ζαβάντσκι 3, Ντελέινι 19 (1), Πούστοβι 5, Προκοπένκο, Ριαμπτσουκ, ΚόνιεφΠηγή: sport-fm.gr

Ωραίος και… μοιραίος ο Χουλκ!

Ο Χουλκ σκόραρε, αλλά έχασε και πέναλτι, με αποτέλεσμα η Ζενίτ να μείνει στο 1-1 με την Πόρτο στην Αγία Πετρούπολη για την 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League.

Ωραίος και… μοιραίος ο Χουλκ
Σε ένα παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, Ζενίτ και Πόρτο ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Αγία Πετρούπολη για την 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League. Οι Ρώσοι παρέμειναν στη δεύτερη θέση, διατηρώντας το +1 από την αντίπαλό τους, δύο στροφές πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23ο λεπτό με τον Λούτσο Γκονζάλες και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 28’ με τον Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να… τιμωρήσει για δεύτερη φορά την πρώην ομάδα του, αφού έχασε πέναλτι στο 51’.

Το ματς:

Η Πόρτο ξεκίνησε πιο επιθετικά και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο είχε κάνει τέσσερις ευκαιρίες για γκολ. Μανγκαλά (4’), Ζόσουε (5’), Βαρέλα (7’) και Ντανίλο (8’) νικήθηκαν από τον Λοντίγκιν, που είχε… δουλειά από πολύ νωρίς. Η Ζενίτ απείλησε για πρώτη φορά στο 9’ με τον Βίτσελ, που δεν σημάδεψε σωστά. Η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 23’. Ο Ντανίλο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λούτσο Γκονζάλες με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Λοντίγκιν και έκανε το 0-1. Οι Ρώσοι αντέδρασαν και πέντε λεπτά αργότερα έφτασαν στο 1-1 με τον Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας της πρώην ομάδας του με τον τερματοφύλακα Χέλτον και αφού έκλεψε τη μπάλα, την έστειλε με ψύχραιμο πλασέ στα δίχτυα. Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη. Ντεφούρ (32’), Λούτσο (34’) και Τζάκσον (42’ και 44’) δεν βρήκαν στόχο από πλευράς Πόρτο, για να τους… μιμηθεί ο Φαϊζουλίν (38’) για λογαριασμό της Ζενίτ. Τρίτο γκολ δεν μπήκε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με σκορ 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε το ίδιο εντυπωσιακά και συγκεκριμένα με χαμένο πέναλτι από τη Ζενίτ στο 51’ σε χέρι του Οταμέντι. Ο Χουλκ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Χέλτον τον «ψάρεψε» και πέφτοντας στη δεξιά του γωνία απέκρουσε και στη συνέχεια μπλόκαρε τη μπάλα. Η Πόρτο ανέβηκε ακόμη περισσότερο ψυχολογικά και βγήκε κατά… κύματα μπροστά, προκειμένου να πετύχει δεύτερο γκολ. Στο 59’ έχασε σπουδαία ευκαιρία ο Μανγκαλά και δέκα λεπτά αργότερα, ο Οταμέντι είδε να τον «νικάει» ο Λοντίγκιν. Στο 62’ ήρθε η «απάντηση» της Ζενίτ. Οι παίκτες της άλλαξαν πολύ γρήγορα τη μπάλα, που έφτασε στον Αρσάβιν, αλλά ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση νικήθηκε από τον Χέλτον. Οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Έτσι, το 1-1 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης στην Αγία Πετρούπολη.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα
Ζενίτ-Πόρτο 1-1
(28’ Χουλκ - 23’ Λούτσο Γκονζάλες)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αούστρια Βιέννης (21:45)

Βαθμολογία
Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (8-2)
Ζενίτ 5 (3-4)
Πόρτο 4 (3-4)
Αούστρια Βιέννης 1 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (26/11)
Ζενίτ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Πόρτο-Αούστρια Βιέννης Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτος και καλύτερος ο Ναδάλ!!

Νούμερο ένα μέχρι το τέλος του χρόνου και επίσημα ο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός πήρε τη νίκη που ήθελε κόντρα στον Βαβρίνκα και παράλληλα πανηγύρισε την πρόκριση στην τετράδα των τελικών της ATP!

Πρώτος και καλύτερος ο Ναδάλ!
Δύο σε ένα για τον Ραφαέλ Ναδάλ. Με τη σημερινή «καθαρή» νίκη του με 2-0 σετ κόντρα στον Στανίσλας Βαβρίνκα εξασφάλισε τόσο την παρουσία του στην κορυφή της κατάταξης μέχρι το τέλος του 2013, όσο και αυτή στην τετράδα των τελικών της ATP στο Λονδίνο!

Ο Ισπανός δεν μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο πρώτο σετ ήταν κυρίαρχος, βρέθηκε να σερβίρει για το προβάδισμα, αλλά δέχθηκε μπρέικ, με αποτέλεσμα οι δύο τενίστες να οδηγηθούν στο tie break και έστω και δύσκολα να προηγηθεί εκεί.

Στο δεύτερο ο Ράφα έκανε το μπρέικ, αλλά ο Ελβετός του απάντησε και ξανά οι δυο τους κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην «ρώσικη ρουλέτα». Εκεί έγινε πραγματικός «πόλεμος», οι δύο τενίστες πήγαιναν πόντο-πόντο, ωστόσο την κατάλληλη στιγμή ο Ισπανός «χτύπησε» και μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά πήρε τη σπουδαία νίκη, «σφραγίζοντας» για 3η χρονιά στην καριέρα του το νούμερο ένα ως το τέλος της χρονιάς!

Το βράδυ (22:00) αναμετρώνται οι Μπέρντιχ-Φερέρ και πλέον η... μάχη για το δεύτερο εισιτήριο στα ημιτελικά του τουρνουά αναμένεται να «φουντώσει».Πηγή: sport-fm.gr

H επέτειος του Σερ Άλεξ!! (vid)

sir
Ήταν 6 Νοεμβρίου του 1986 όταν για πρώτη φορά στην καριέρα του κλήθηκε να αναλάβει την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Ο λόγος φυσικά για τον «αρχιτέκτονα» όλων των μετέπειτα επιτυχιών, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα 27 χρόνια από την εποχή που άρχισε να «χτίζει» τους «κόκκινους διαβόλους». Ο Φέργκιουσον προπόνησε για πρώτη φορά την ομάδα του το 1986, και έκτοτε συνδέθηκε όσο κανένας άλλος μαζί της. Είναι ο προπονητής που κατέκτησε τα  περισσότερα τρόπαια από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ δεν είναι λίγες και οι ευρωπαϊκές επιτυχίες που είχε.
Όταν ανέλαβε η Μάντσεστερ ήταν ομάδα με πολύ κακή φυσική κατάσταση, η οποία βρίσκονταν στην 21η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η επιμονή του να δουλέψει με τους παίκτες σε συνδυασμό με τις άριστες γνώσεις του στην προπονητική, είχαν ως αποτέλεσμα να τερματίσει τελικά στην 11η θέση. Το πρώτο του παιχνίδι ήταν απέναντι στην Όξφορντ Γιουνάϊτεντ όπου έχασε (2-0) για να ακολουθήσει μία ισοπαλία (0-0) με την Νόργουϊτς. Το πρώτο τρίποντο ήρθε κόντρα στην ΚΠΡ στις 22/11/1986. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις εβδομάδες μετά την πρόσληψη του η μητέρα του πέθανε από καρκίνο, σε ηλικία 64 ετών.




Οι τίτλοι του
Το πρώτο πρωτάθλημα ήρθε το 1993, ενώ ακολούθησαν άλλα έντεκα. Η ομάδα του Μάντσεστερ κατέκτησε το Champions League δύο φορές, το 1999 και το 2008, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1991, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης το 1992 και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο το 1999 κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2008.
Πρωταθλήματα Αγγλίας: 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2013



Λιγκ Καπ Αγγλίας: 1992, 2006, 2009, 2010.


Σούπερ Καπ (Charity ή Community Shield) Αγγλίας: 1990*, 1993, 1994, 1996, 1997, 2003, 2007, 2008, 2010, 2011, 2013

Champions League: 1999, 2008.



Κύπελλο Κυπελλούχων: 1991.


UEFA Σούπερ Καπ: 1991.


Διηπειρωτικό Κύπελλο: 1999.



Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: 2008.



*Ο τελικός με τη Λίβερπουλ έληξε ισόπαλος 1-1 και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το τρόπαιο.
Πηγή: arenafm.gr

Στεφανίδης: «Δεν υποκαθιστώ τον Ηλιάδη, αυτός διοικεί την ΠΑΕ»

Σε μία συνέντευξη εφ όλη της ύλης προχώρησε ο Παναγιώτης Στεφανίδης στο Αθλητικό Metropolis (5/11), με τον πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών να αναφέρεται μεταξύ όλων των άλλων στην προ ημερών επίσκεψή του στο Νέο Ρύσιο, στο αν υπάρχει τρόπο να προστατευτεί ο Άρης από την διαιτησία και τον ρόλο του Φορέα ως προς αυτή την κατεύθυνση.
Αυτό που επισημάνθηκε από τον κ. Στεφανίδη είναι πως ο Άρης πρέπει να συνεχίσει να βγάζει ένα πρόσωπο ενωμένο και δυνατό, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και αντιμετωπίζονται καθημερινά προκειμένου να δημιουργηθούν οι βάσεις για κάτι καλύτερο στο άμεσο μέλλον.

«Ήταν μία επίσκεψη κατά την οποία δεν είχαμε σκοπό να τραβήξουμε κανενός το αυτί, να ζητήσουμε εξηγήσεις για τα άσχημα αποτελέσματα. Θέλαμε να δούμε από κοντά τον προπονητή και τους συνεργάτες του και να εκφράσουμε σαν θεσμός την πλήρη στήριξη. Καμία μομφή, καμία παρέμβαση. Σκοπός μας ήταν να τονώσουμε το ηθικό αυτών των ανθρώπων. Έγινε μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα (σ.σ.: μετά τον αποκλεισμό) και φοβηθήκαμε ότι μπορεί να δημιουργήσει τριγμούς. Σαν φορέας εκφράσαμε την πλήρη στήριξή μας, δεν έχουμε κανένα λόγο να μιλήσουμε στους παίκτες», είπε αρχικά για την επίσκεψη που έκανε στον Μιλίνκοβιτς, στο Νέο Ρύσιο, την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο ρόλος του κ. Στεφανίδη το τελευταίο διάστημα, πάντως, είναι ιδιαίτερα ενεργός και παρεμβατικός. Αυτό φάνηκε και μετά την ήττα από τον ΟΦΗ οπού κανένας παράγοντας από την ΠΑΕ Άρης δεν βγήκε να μιλήσει για την διαιτησία. «Η ΠΑΕ είναι η αρμόδια για να χειριστεί τέτοια θέματα. Ο Ηλιάδης διοικεί, όχι εγώ. Εγώ εξέφρασα το παράπονο του κόσμου, ο οποίος βράζει και έχει αγανακτήσει. Ότι η ομάδα αδικείται είναι προφανές. Ανακοίνωση δεν μπορούμε να βγάλουμε, διότι θα υπάρξει τιμωρία. Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, επίσης, δεν μπορεί να μιλήσει, να βγαίνει και να λέει το οτιδήποτε. Εγώ δεν θα πάω στα κέντρα αποφάσεων, δεν έχω τέτοια θεσμική ιδιότητα. Εγώ απλά εξέφρασα αυτό που εκφράζει τον κόσμο της ομάδας», απάντησε και πρόσθεσε: «Η Κοινωνία Μελών θα είναι αρωγός σε όποια προσπάθεια της ΠΑΕ. Εμείς, σαν Φορέας, είπαμε να ζητήσουμε την σύσταση μιας επιτροπής για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία για να γίνει συνάντηση με αποκλειστικό θέμα την διαιτησία». Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως ο Άρης είναι απροστάτευτος, σημείωσε: «Εγώ πιστεύω ότι ο Άρης ήταν μόνος και πάλευε πάντα. Τους λόγους μπορεί να τους εξηγήσει ο καθένας. Δεν ήταν πότε σε κανένα άρμα».

Η κουβέντα μεταφέρθηκε σε θέματα όπως, οι χορηγίες ύψους 1,4 εκ. ευρώ που έχει υποσχεθεί ο Δημήτρης Ηλιάδη, η Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Το να κριτικάρουμε τους πάντες δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι. Εγώ βλέπω ότι υπάρχει μία συνέπεια από την διοίκηση. Θεωρώ ότι ο κ. Ηλιάδης θα φανεί συνεπείς στις χορηγίες που υποσχέθηκε, οι οποίες σίγουρα θα πάνε την ομάδα σε άλλο οικονομικό επίπεδο. Ακούω, επίσης, ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ της ΠΑΕ και της ΚΜΑ. Σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχει. Στο θέμα των πιστωτών τρέξαμε και εμείς κάποιες διαδικασίες. Το θέμα της Αύξησης δεν ήταν υποχρέωσή μας, αλλά γνωρίζοντας το φόρτο εργασίες που υπήρχε στην ΠΑΕ το αναλάβαμε εμείς», υποστήριξε, ενώ για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην αύξηση, ο Παναγιώτης Στεφανίδης απάντησε… κοφτά: «Προς εμένα όχι!» και για τον λόγο, σημείωσε: «όλοι είναι σε αναμονή της απόφασης για το 99. Πιστεύω ωστόσο θα εμφανιστεί επενδυτής αν η ομάδα μπει στο 99 επειδή το ποσό που χρειάζεται για την Αύξηση (σ.σ.: 7 εκατομ. ευρώ) θα είναι το μισό των χρεών όπως θα διαμορφωθούν μετά την αύξηση. Ο Άρης δεν είναι ομάδα χωρίς έσοδα. Πέρυσι στην χειρότερη χρονιά εάν δεν πλήρωνε παλιά χρέη θα είναι θετικό πλεόνασμα. Δυστυχώς όλοι όσοι έχουν αναλάβει τα δύο τελευταία χρόνια κουβαλάνε την… προίκα που αφήσανε άλλοι».

Εκφράζοντας την άποψή του για τον λόγο που μπορεί να έρθει ένας επενδυτής, είπε: «Γιατί θα κερδίσει από αυτό. Όταν ο Άρης στην χειρότερη χρονιά του από πλευρά εσόδων μπορεί να είναι θετικός, αυτό κάτι σημαίνει. Αυτή τη στιγμή εμείς θα πληρώσουμε 2.300.000 ευρώ για παλιές υποχρεώσεις. Αν από αυτά βάζαμε τα 800 χιλιάδες στο αγωνιστικό θα κάναμε μια ομάδα που θα πάλευε για πεντάδα σίγουρα. Πληρώνουμε λάθη προηγούμενων ετών. Εμείς κοιτάμε να μπορέσει ο Άρης να καλύψει και τις τρέχουσες υποχρεώσεις του και αυτές που θα αναλάβει με το 99. Ο προγραμματισμός έγινε με αυτό το σκεπτικό», με τον κ. Στεφανίδη να τονίζει πως ήδη έχουν γίνει ενέργειες για την εμπορική αξιοποίηση του Κλεάνθης Βικελίδης, σε συνεργασία πάντα με τον Ερασιτέχνη.
Στον επίλογο της συνέντευξης που παραχώρησε, επεσήμανε πως: «απέναντι σε αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα και από την αρχή της χρονιάς και μέχρι να δούμε εάν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, πρέπει να δείξουμε ένα πρόσωπο ενωμένο και δυνατό. Να πάμε στο γήπεδο να στηρίξουμε για να έχουμε μετά την απαίτηση από τον πρόεδρο να διεκδικεί πράγματα. Να είμαστε ρεαλιστές, να ξέρουμε πού πατάμε για να δημιουργήσουμε τις βάσεις για το καλύτερο». Πηγή: metrosport.gr

Στέφενς:Ο πιο σημαντικός αγώνας είναι με την Μακάμπι!!

Στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ ο προπονητής του "Δικεφάλου",Χουμπ Στέφενς έβαλε σαν μοναδικό στόχο της ομάδας του την νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ,Χουμπ Στέφενς:

Για το αν θα προχωρήσει αύριο σε ροτέισον ή όχι και για την εικόνα της Μακάμπι: «Όχι, δεν θα κάνουμε ροτέισον. Ο πιο σημαντικός αγώνας είναι αυτός που είναι μπροστά μας. Θέλουμε να κερδίσουμε. Για την εικόνα της Μακάμπι δεν θέλω να απαντήσω, δεν είμαι προπονητής της Μακάμπι. Είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ και έχουμε δικά μας θέματα να αντιμετωπίσουμε».

Για το αν τον εξέπληξε πως η Μακάμπι προηγήθηκε στην Τούμπα και για το τι διαφορετικό θα κάνει για να είναι πιο εύκολο το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. «Εύκολο δεν είναι κανένα παιχνίδι. Όλα είναι δύσκολα. Η Μακάμπι διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο μίας επαφής. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι αύριο, να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε στην Τούμπα και να προσπαθήσουμε να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο».

Για την απουσία του Βίτορ και το αν αυτή τον αγχώνει: «Έχουμε πολύ καλό ρόστερ, αν δούμε την χρονιά σε βάθος θα διαπιστώσουμε ότι θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες, οπότε έχω εμπιστοσύνη σε όλους. Όλοι πρέπει να βοηθούν την ομάδα».

Για το αν ενδεχομένως διευκολύνει τον ΠΑΟΚ το γεγονός πως η Μακάμπι θα «ανοιχτεί» από τη στιγμή που παίζει το τελευταίο της «χαρτί» στον όμιλο: «Ξέρουμε ότι όλα τα ματς είναι δύσκολα, δεν έχει να κάνει με το ρίσκο. Έχουμε να κάνουμε με μία καλή ομάδα, πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα».

Για το ότι ο Τύπος και οι φίλαθλοι αναφέρονται συνεχώς στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Δεν πρέπει πάντα να βλέπουμε αυτά που γράφει ο Τύπος. Εγώ πρέπει σαν προπονητής να πείσω τους παίκτες μου ότι αύριο έχουμε παιχνίδι, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ακόμη και σήμερα έχουμε σοβαρή δουλειά με την προπόνηση που ακολουθεί. Εγώ θέλω κάθε μέρα να κάνουμε καλή δουλειά. Το ίδιο θέλω να κάνουμε και στην προπόνηση που ακολουθεί».

Για το αν θα επηρεάσει το πλάνο του το ότι και η ισοπαλία αύριο ενδεχομένως και να εξυπηρετεί τον ΠΑΟΚ: «Η ισοπαλία δεν είναι για εμάς. Το σημαντικό για μένα να κάνουμε κάθε μέρα την ίδια καλή δουλειά. Να κάνουμε τώρα την καλύτερη δυνατή προπόνηση και να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε αύριο τη νίκη».

Για το αν η νίκη αύριο τονώσει ακόμα περισσότερο την αυτοπεπείθηση των παικτών του ΠΑΟΚ: «Όλες οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση. Αυτοπεποίθηση μπορείς να πάρεις και από την καθημερινή προπόνηση. Από την άλλη είναι επικίνδυνο να έχεις υπερβολική αυτοπεποίθηση».

Για το αν φοβάται πως οι παίκτες του σκέφτονται ήδη το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Θα το δούμε. Ακόμη κι εγώ μαθαίνω την ομάδα μου και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει υποχρεωθεί σε πολλά παιχνίδια να «κυνηγάει» το σκορ: «Προσπαθούμε πάντα να πετύχουμε τον στόχο μας από την αρχή και να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα στη συνέχεια. Είναι αλήθεια ότι σε αρκετά ματς έχουμε βρεθεί πίσω στο σκορ και δυσκολεύουμε τον έργο μας. Θα πρέπει σε αυτόν τον τομέα να βελτιωθούμε».

«Κλείστηκαν» στα αποδυτήρια Μιλίνκοβιτς-παίκτες!!

Μία ήττα ποτέ δεν φέρνει την καταστροφή. Ιδίως όταν γίνεται μία νέα προσπάθεια που θα έχει δεδομένο σκαμπανεβάσματα, καλά και άσχημα αποτελέσματα. Αυτό είναι αυτονόητο συμπέρασμα. Οι συνεχόμενες «σφαλιάρες» βέβαια δεν παύει να πονάνε τον Άρη και η αυτοπεποίθηση και η όποια ηρεμία της ομάδας να κλονίστηκαν, όπως και η αγωνιστική εικόνα σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα υπήρξαν σαφώς πισωγύρισμα για τους κιτρινόμαυρους.

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς βλέποντας το αγωνιστικό τμήμα να λειτουργεί υπό το καθεστώς της κρίσης και την ψυχολογία (έστω κι αν ο ίδιος δεν το παραδέχεται) στα… τάρταρα, αποφάσισε χθες να αναλάβει τα μέτρα του. Ο Σέρβος λοιπόν κλείστηκε για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια με τους ποδοσφαιριστές του. Ήταν ένα group therapy ανασύνταξης των «κιτρινόμαυρων» εν όψει των δυσκολιών που έχουν να αντιμετωπίσουν για τη συνέχεια. Ειπώθηκαν πολλά χθες στα αποδυτήρια του Νέου Ρυσίου μεταξύ παικτών και τεχνικού τιμ, τα οποία κρατιούνται σαν επτασφράγιστο μυστικό. «Ό,τι θα ειπωθεί εδώ μέσα θέλω και πρέπει να μείνει εδώ», σημείωσε σε κάποια φάση ο Μιλίνκοβιτς στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Σέρβος έδειξε ενοχλημένος για πολλά πράγματα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και ζήτησε χθες να γίνει ένας διάλογος προκειμένου να βρεθεί λύση και η ομάδα να χαράξει μια κοινή πορεία για τη συνέχεια. Όλοι γνωρίζουν, άλλωστε, ότι η ομάδα θέλει ακόμη πολλή δουλειά για να βρει τον δρόμο της και χρειάζεται κλίμα ενότητας, το οποίο ναι μεν υπάρχει αλλά πάντοτε οι ήττες φέρνουν κλονισμό… Πηγή: metrosport.gr

15ήμερα προθεσμία... συμπερασμάτων ζήτησε ο Όγιος!!

Ο Γκιγιέρμο Όγιος ήταν αυτός που έβαλε φρένο στις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών τις οποίες είχε προαναγγείλει χθες η διοίκηση μετά το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου.


Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός τεχνικός ζήτησε 15μερη διορία προκειμένου να βγάλει συμπεράσματά για όλο το υλικό που διαθέτει η ομάδα, καθώς στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται σ' αυτή, πρόλαβε μεν να σχηματίσει μια άποψη στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, όμως η άποψη αυτή δεν είναι ολοκληρωμένη.

Έτσι ζήτησε διορία ολίγων ημερών προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις του. Πηγή: metrosport.gr

«Αν δεν μπορείτε, σπίτι σας»

Οπαδοί του Ηρακλή περίμεναν την αποστολή που επέστρεφε από τον Βόλο στην Μίκρα και μετέφεραν την οργή του κόσμου τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Μας έχετε φέρει στα όριά μας. Σταματήστε να ξεφτιλίζετε τον Ηρακλή. Αν δεν μπορείτε να ανεβάσετε την ομάδα, σπίτι σας».Πηγή: metrosport.gr

Αίσωπος: «Ψηλά ο ΠΑΟΚ»

paokk
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο εμπορικός διευθυντής της “Prime Insurance”, Σεραφείμ Αίσωπος, για την συνεργασία του ΠΑΟΚ με την μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία.
Αναλυτικά είπε:
Για την συμφωνία με τον ΠΑΟΚ:
“Με προτροπές της διοίκησης ασφαλίζουμε όλα τα παιδιά των ακαδημιών. Βλέπουμε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια από την διοίκηση, την ομάδα και το προπονητικό τιμ. Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά συνεργασίας μας και επιθυμούμε ως εταιρεία εκτός από την οικονομική ενίσχυση να δώσουμε κίνητρα στον κόσμο του ΠΑΟΚ να έρθει στο γήπεδο. Ο σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία, πολύ λαό στις πλάτες του και πρέπει να στηριχθεί”.
Για τον διαγωνισμό στα ημίχρονα των αγώνων του ΠΑΟΚ:
“Ήταν μια ιδέα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, του κύριου Γαλατσόπουλου, του κύριου Μαλελή και του κύριου Χορόζογλου. Σπονσοράρουμε έναν μικρό διαγωνισμό που θα γίνεται από το κέντρο του γηπέδου. Όποιος ευστοχεί από αυτή την απόσταση θα κερδίζει το ποσό των 100 ευρώ μαζί με μια φανέλα και μια μπάλα. Άμα δε τα καταφέρει κάποιος, αυτά τα χρήματα θα πάνε στο τέλος της χρονιάς σε ένα ίδρυμα. Αυτός ο διαγωνισμός θα γίνεται σε κάθε αγώνα”.
Για τα εκπτωτικά προγράμματα της “Prime Insurance”:
“Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που συνδέονται εμπράκτως με τον σύλλογο όπως οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, τα μέλη των ακαδημιών και οι οικογένειες τους, τα μέλη των ερασιτεχνικών σωματείων και γενικότερα όσοι επισκέπτονται τους αγώνες μπορούν με αυτά τα αποδεικτικά να απευθύνονται στα ειδικά μας γραφεία, σε ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχουμε ορίσει για τον ΠΑΟΚ και να έχουν σημαντικές εκπτώσεις στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου, στα ασφάλιστρα υγείας και στα ασφάλιστρα της κατοικίας τους. Αυτά είναι εδικά προνόμια για τους φίλους του ΠΑΟΚ. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στο σαιτ της ομάδα”.
Για το πως βλέπει την συνεργασία αυτή:
“Αυτή η συνεργασία μας έχει αυξήσει την αναγνωσιμότητα όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Προσεγγίζουμε με ευαισθησία τον αθλητισμό και γενικά τα κοινωνικά αθλητικά δρώμενα της χώρας και προσπαθούμε να συνεισφέρουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα δυνατό “brand name” στη χώρα και σαφέστατα μας βοηθάει εμμέσως να γίνουμε πιο γνωστοί”.
Για το παιχνίδι με τη Χιμίκ:
“Ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Χιμίκ σε κομμάτι μπάτζετ είναι η πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου. Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κερδίσει δημιουργεί προϋποθέσεις για την πρώτη θέση στον όμιλο”.
Για την επιθυμία του Κοντομηνά στην Ευρώπη:
“Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει στην Ευρώπη. Είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα και η συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι πολύ σημαντική”.
Πηγή: arenafm.gr

Ενέδρα χούλιγκαν του Άγιαξ σε οπαδούς της Σέλτικ!! (video)

Περίπου 50 χούλιγκαν του Άγιαξ έκαναν… ντου σε παμπ του Άμστερνταμ όπου βρίσκονταν οπαδοί της Σέλτικ πριν το μεταξύ τους ματς για το Champions League.

Ενέδρα χούλιγκαν του Άγιαξ σε οπαδούς της Σέλτικ (video)
Επεισοδιακά άρχισε η αναμέτρηση του Άγιαξ με τη Σέλτικ για το Champions League. Περίπου 50 χούλιγκαν της ολλανδικής ομάδας, φορώντας κουκούλες και μαύρα μπουφάν, επιτέθηκαν σε παμπ όπου βρίσκονταν εκδρομείς οπαδοί της Σέλτικ.

Οι «φίλαθλοι» του Άγιαξ, που φώναζαν «Amsterdam hooligans», άρχισαν να πολιορκούν την είσοδο του καταστήματος και να πετούν αντικείμενα. Κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την είσοδο, αλλά στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή κι εξαφανίστηκαν σε σοκάκια. Μάλιστα ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η αστυνομία προχώρησε σε εννιά συλλήψεις.




Πηγή: sport-fm.gr

Χίλιοι αστυνομικοί στο Νάπολι-Μαρσέιγ!!

Κάτω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα διεξαχθεί το σημερινό παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Νάπολι και Μαρσέιγ.

Χίλιοι αστυνομικοί στο Νάπολι-Μαρσέιγ
Τα υψηλά μέτρα ασφαλείας δεν παίρνονται μόνο στα ντέρμπι της Ελλάδας, αλλά και σε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα, απόψε, στο Νάπολι-Μαρσέιγ θα βρίσκονται περίπου 1000 αστυνομικοί στο "Σαν Πάολο" για να διαφυλάξουν την ηρεμία του αγώνα, καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια.

Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, στην Μασσαλία είχαν προκληθεί σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση και να αναγκάσει τις αρχές να προβούν σε συλλήψεις. Πηγή: sport-fm.gr

Ψωμιάδης: «Κύκλωμα υπήρχε και θα υπάρχει πάντα»

Για την ύπαρξη κυκλώματος που ελέγχει το ποδόσφαιρο έκανε λόγο κατά την απολογία του ο Μάκης Ψωμιάδης, υποστηρίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος ουδέποτε υπήρξε μέρος του.

Ψωμιάδης: «Κύκλωμα υπήρχε και θα υπάρχει πάντα»
Στην αθωότητά του σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για στημένα παιχνίδια επέμεινε ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Επί 2,5 ώρες ο Μάκης Ψωμιάδης αναφέρθηκε σε πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πρόσθεσε πως το μοναδικό του λάθος ήταν πως διέφυγε της σύλληψης επειδή φοβήθηκε όταν ασκήθηκε δίωξη εναντίον του.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε:

Ξεκινώντας την απολογία του, ο Μάκης Ψωμιάδης δήλωσε: «Κυρία Πρόεδρε και σεβαστό δικαστήριο. έχω υποστεί μια ταλαιπωρία δύο ετών κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έχω μιλήσει σε κανένα ΜΜΕ. Με έχουν κατηγορήσει για κάτι με το οποίο δεν έχω καμία σχέση και δεν ξέρω το λόγο για τον οποίο κατηγορούμαι και ελπίζω μέχρι να πεθάνω να το μάθω. Κατηγόρησαν εμένα και την οικογένειά μου και το χειρότερο που θα μπορούσαν να μου κάνουν είναι ότι κατηγόρησαν το γιο μου. Χτύπησαν την οικογένειά μου άνευ λόγου και αιτίας. Ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν με βρήκαν και αφού έφυγαν, μετά από δέκα λεπτά επέστρεψαν και συνέλαβαν το γιό μου στο σπίτι μου. Απέφυγα τη σύλληψη γιατί πρώτη φορά στη ζωή μου αισθάνθηκα αδύναμος και αυτό γιατί οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια από την πρώτη στιγμή με έχρισαν ένοχο και αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης».

Συγκινημένος συνέχισε: «έφτασαν στο σημείο να πούνε ότι έκανα εγκληματική οργάνωση με το γιο μου για τον οποίο είμαι πολύ περήφανος».

Για τον Γιάννη Παπακώστα: «Μπλέξανε σε αυτό έναν τρίτο άνθρωπο, τον κύριο Παπακώστα με τον οποίο δεν είχα σχέσεις. Συναντιόμουν με τον άνθρωπο για ένα ¨γεια¨ ή ένα ¨συγχαρητήρια¨ μετά τα ματς. Είναι παιδί-κορίτσι θα έλεγα χαριτολογώντας, ο άνθρωπος δεν κάνει για το ποδόσφαιρο όπως είναι. Είναι επιστήμονας».

Για τον κ. Ριαβόγλου: «Δεν τον ήξερα καν, τον είδα πρώτη φορά στο δικαστήριο».

Για τον κ. Μητρόπουλο: «Ήξερα τον αδερφό του από το 2001 κατά την διάρκεια την εμπλοκής μου με την ΑΕΚ. Αυτόν δεν τον ήξερα».

Για τον κ. Κοττούλα: «Τον κ. Κοττούλα ούτε κατ’ όψη δεν τον ξέρω. Τον κ. Χριστοβασίλη δεν τον έχω γνωρίσει αλλά ξέρω ποιός είναι. Όλα τα έγγραφα που έχει στείλει η UEFA που θέλει να λέγεται και σοβαρή ομοσπονδία είναι απαράδεκτα κουτσομπολιά που έγραψαν αργόμισθοι δημοσιογράφοι της UEFA».

Για το πώς βρέθηκε στην Καβάλα, είπε: «Μετά από μια οικονομική καταστροφή, μετοίκισα στην Καβάλα για να ηρεμήσω. Οι τοπικοί άρχοντες, είχαν πρόβλημα με την ομάδα και ήθελαν να παρουσιάσουν κάποιο έργο στην πόλη. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Καλαντζής και ο τότε δήμαρχος Καβάλας κ. Εριφυλίδης πλησίασαν το γιο μου και τον έπεισαν να ασχοληθεί με την ομάδα. Εγώ δεν απέτρεψα το γιο μου από αυτή την ενασχόληση γιατί δεν ήθελα τα παιδιά μου να αποκοπούν από την γενέτειρα μου. Ο γιος μου είχε την οικονομική άνεση τότε επειδή είχε πουλήσει ένα στάβλο με άλογα του ιπποδρόμου στον κ. Νάνο –φίλο του κ. Κόκκαλη- και του είχε αποφέρει μεγάλο χρηματικό κέρδος. Αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να σώσουν την ομάδα».

Σε ερώτηση της προέδρου για το ποιο ήταν το αντικείμενο εργασίας του τα προηγούμενα χρόνια απάντησε ότι έκανε εμπόριο χρυσού μετά το 1983 καθώς νωρίτερα βρισκόταν στην Ελβετία. Το 1986 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την ερασιτεχνική ΑΕΚ από την οποία έχασε πολλά λεφτά. Στην συνέχεια είχε μια αλυσίδα με νυχτερινά μαγαζιά στην Αθήνα και το 2003 καταστράφηκε οικονομικά και πήγε στην Καβάλα.

«Από το 2003 με συντηρεί η γυναίκα μου που έχει μαγαζί με ρούχα από το εξωτερικό, δεν έχω κάνει καν φορολογική δήλωση. Από την ΑΕΚ έφυγα άφραγκος και τώρα με κατηγορούν ότι τους έφαγα και λεφτά»

«Όταν η Καβάλα ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία εγώ είχα πει στο παιδί μου να πουλήσει την ομάδα, αλλά εκείνος είχε ενθουσιαστεί με την άνοδο της ομάδας . Ήμουν διπλά παιδί μου, αλλά πιστεύω ότι το παιδί μου δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει, γιατί δεν ήταν έμπειρος . Ο μόνος λόγος που άφησα να φαίνεται ότι είμαι πίσω από την ομάδα ήταν ότι θα νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με μένα και όχι με το παιδί μου. Εμένα με σεβόντουσαν, ήξεραν ότι είμαι ένας τίμιος παράγοντας Τώρα δεν ξέρω τι συνέβη ίσως πείραξε το γεγονός ότι ανέβαινε η ομάδα. Ήμουν ένας παράγοντας που όταν ήμουν στην ΑΕΚ έσπασα το κατεστημένο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού την έβγαλα συμπρωταθλήτρια με τον Ολυμπιακό και την έβγαλα στο Champions League, και τότε για να με ενοχλήσουν με το μόνο τρόπο που έχουν που ήταν να στείλουν τους κρατικούς φορείς, εφορείες και τα λοιπά. Η οικογένεια μου έχασε πέρα από λεφτά και την αξιοπρέπεια της, έφτασαν σε σημείο να σέρνουν το παιδί μου με χειροπέδες σαν να είναι κοινός δολοφόνος, επειδή δεν βρήκαν έμενα συνέλαβαν μετά από 10 λεπτά το παιδί μου», επανέλαβε.

Γιατί διέφυγε της σύλληψης: «Ίσως ήταν λάθος, το μόνο λάθος που έκανα. Έφυγα γιατί αισθάνθηκα αδύναμος γιατί με είχαν χρήσει όλοι ένοχο κατευθείαν. Ζητώ συγγνώμη από το σεβαστό δικαστήριο γιατί έφυγα, ακολούθησα μια κακή συμβουλή ενός δικηγόρου ο οποίος δεν είναι καν εδώ σήμερα δεν είναι πια κοντά μου. Βρισκόμουν 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη εκεί στα Σκόπια ανά πάσα στιγμή μπορούσα να βρεθώ στη Θεσσαλονίκη. Το 2002 που είχα τιμωρηθεί με 12 χρόνια φυλάκιση για την περίπτωση του κ. Λαλιώτη δεν έφυγα ήμουν εκεί. Αυτή τη φορά έφυγα γιατί με έπνιγε η αδικία ήταν λάθος και το πλήρωσα και θα το πληρώνω. Είμαι παντελώς αθώος , φταίω και εγώ γιατί δεν παρουσιάστηκα από την αρχή αλλά σέβομαι το δικαστήριο και θέλω να με δικαιώσετε».

Σε ερώτηση της προέδρου για τον κ. Ριαβόγλου και τον αγώνα της Καβάλας με τον Αγροτικό Αστέρα 4-1 που χαρακτηρίστηκε από την UEFA άκρως χειραγωγημένος δήλωσε: «Η ομάδα της Καβάλας τότε ήταν να ανέβει στη Σουπερ Λιγκ είχε τους καλύτερους παίκτες θα μπορούσα να πω ότι ήταν και λίγο το σκορ».

Κάπου εκεί η δίκη διακόπηκε για κάποια δευτερόλεπτα καθώς ο δυνατός αέρας παρέσυρε έξω από την αίθουσα διάφορα αντικείμενα και αρχικά όλοι τρόμαξαν στην αίθουσα μέχρι και ο ίδιος ο Μάκης.

Για το 3-0 της Καβάλας με τον Αγροτικό Αστέρα στο Κύπελλο δήλωσε: «Η Καβάλα ήταν 4η τότε στη Σουπερ Λιγκ και ήταν λογικό να κερδίσει, τότε έφτασε μέχρι τα ημιτελικά που αποκλείστηκε από τον Άρη σε ματς στα οποία αδικήθηκε κατάφορα από τη διαιτησία γιατί τα κέντρα αποφάσεων δεν ήθελαν μια μικρή ομάδα στον τελικό αλλά μια ομάδα με κόσμο ώστε να γεμίσει το γήπεδο , δεν τους έκανε η Καβάλα των 900 φιλάθλων».

Για το 2-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα είπε: «θυμάμαι ότι ήταν ένα πολύ σκληρό και βάναυσο ματς, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να ήταν στημένο , ενώ το 2-0 με τον Ηλυσιακό ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα».

Για το 3-0 με την Καρδίτσα, παιχνίδι στο οποίο είχε ηττηθεί η Καβάλα, δήλωσε: «Η Καβάλα είχε ήδη πετύχει το στόχο της και είχε ανέβει κατηγορία, οι παίκτες είχαν πάρει το πριμ και ήταν σε διακοπές δεν ήθελαν να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά. Τα πόδια του ποδοσφαιριστή είναι το μαγαζί του, αυτό του δίνει λεφτά για να ζήσει. Οι παίκτες πήγαν χαλαρά ενώ οι άλλοι καιγόντουσαν για να σώσουν την ομάδα, οι παίκτες της Καβάλας ήταν όλοι την ώρα στα κλαμπ και στα μπουζούκια και για αυτούς ήταν αγγαρεία να ταξιδέψουν 6 ώρες μέχρι την Καρδίτσα για ένα αδιάφορο παιχνίδι εφόσον είχαν πετύχει την άνοδο».

Επίσης δήλωσε ότι δεν ξέρει κανένα μπουκ.

Για τις συνομιλίες: «Εκεί που λέω για τον Τσινιάρη "κοίτα να παίξει Ξάνθη" κλπ, μίλαγα με έναν διερμηνέα φίλο του Τσινιάρη. Δεν ήταν από κακία. Είναι μια κουβέντα που τη λένε οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Του είπα απλώς να πει στον Τσινιάρη να παίξει καλά».

Για τη συνομιλία που αναφέρει Σιδηρόπουλο και Τσινιάρη είπε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε γνωριμίες πολύ δυνατότερες από την Καβάλα. Και είπα να βάλουν κάποιον τίμιο διαιτητή. Τελικά ο Βόλος κέρδισε και εμείς χάσαμε. Ήταν της πλάκας αυτό το τηλεφώνημα δεν πίστεψα ποτέ ότι θα κατηγορηθώ για αυτό. Πήρα τον Πιλάβιο να του πω να βάλει τίμιους διαιτητές. Είχε εκτεθεί τότε ο Πιλάβιος. Είχε κάνει πολλά θελήματα. Του είπα να προσέχει να μην μπουν διαιτητές του κυκλώματος και το παιδί αυτό έπραξε. Η άλλη πλευρά πειράχτηκε από αυτό. Ο Μπέος πειράχτηκε γιατί μπορεί να ήθελε άλλους διαιτητές. Αλλά και πάλι, κέρδισε ο Βόλος και έχασε η Καβάλα και οι διαιτητές έπαιξαν καλά. Δεν ήμουν εγώ το κύκλωμα.. Κουμάντο έκανε ο Πιλάβιος όποτε ήθελε, αλλά όποτε πιεζόταν δεν έκανε κουμάντο. Το κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο το κάνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Όχι η Καβάλα των 900 φιλάθλων Υπήρχαν αφοσιωμένοι στην ΕΠΟ εγώ είχα πει στο γιο μου να μην προσκυνήσει ποτέ κανέναν…».

«Υπήρχε κύκλωμα, θα υπάρχει και δεν θα σταματήσει να υπάρχει όσο υπάρχουν οι μεγάλες ομάδες».

Για τον κ. Λιμπάντζη : «Δεν έκανε για το ποδόσφαιρο με είχε πάρει τηλέφωνο για να του δώσω συμβουλές γιατί νόμιζε ότι θα μπορούσα να τον βοηθήσω αλλά εγώ δεν του είπα τίποτα».

Επίσης μίλησε για ένα τετράδιο που βρέθηκε στο σπίτι του μετά από έρευνα. «Σε αυτό το τετράδιο όπως είδατε έγραφα ποιοι διαιτητές έπαιξαν και που, για να δω πόσες φορές έχουν παίξει συγκεκριμένες ομάδες ώστε να κρίνω με ποιες ομάδες είχαν φιλίες. Δεν είχα κάποια δουλειά είναι κάτι που το κάνουν οι φίλαθλοι».

Για τις πληρωμές σε μετρητά και σε σακούλες και όχι σε τράπεζες είπε: «Όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω τράπεζας , μόνο όταν ήμουν στην ΑΕΚ δεν γινόταν να βάλω λεφτά στους λογαριασμούς της ΑΕΚ γιατί όποιος μιλούσε ελληνικά θα έμπαινε και θα έκανε κατάσχεση αυτών των χρημάτων γιατί η ΑΕΚ χρωστούσε. Τα χρήματα από τα τηλεοπτικά έμπαιναν σε δικούς μας λογαριασμούς και εμείς τα δίναμε στους παίκτες».

Για το στοίχημα: «Δεν έχω παίξει ποτέ στοίχημα, δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό το χαρτάκι. Το στοίχημα το θεωρώ απάτη, μέχρι και τον Πλατινι τον έχουν κάνει υπάλληλο τους».

Κλείνοντας δήλωσε για τον γιο του Σταύρο και τον Γιάννη Παπακώστα: «τι εγκληματική οργάνωση, για κανένα λούνα παρκ είναι και οι δυο όχι για εγκληματική οργάνωση».Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Κακή η χθεσινή βραδιά, καθώς πέρασε μόνο το όβερ της Γιουβέντους (1/4 επιλογές). Κακό παιχνίδι από την Παρί που έμεινε στο 1-1 με την Άντερλεχτ (περιμέναμε να «καθαρίσει» πετυχαίνοντας 3 γκολ), ο Ολυμπιακός ήταν πολύ τυχερός κέρδισε 1-0 (δεν μπόρεσε να σκοράρει 2ο γκολ) και στο ματς Σοσιεδάδ-Μάντσεστερ Γ. δεν μπήκαν γκολ (0-0), καθώς έχασαν ευκαιρίες εκατέρωθεν (και η Γιουνάϊτεντ πέναλτι).
Στη σημερινή βραδιά έχουμε την 4η αγωνιστική των ομίλων 5-8 του Champions League. Ξεκινώντας από την Ιταλία η Νάπολι(6β) υποδέχεται την Μαρσέϊγ(0β), οι Γάλλοι είναι πλέον με «την πλατη στο τοίχο», δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, θα παίξουν «το τελευταίο τους χαρτί», καλύτερη σαν ομάδα η Νάπολι, χαμηλός ο άσσος, θα πάω με ένα λογικό εύρος 2-3 γκολ. Στην Γερμανία η Ντόρτμουντ(6β) υποδέχεται την Άρσεναλ(6β), δεν συμφωνώ με την χαμηλή τιμή του άσσου, πιστεύω ότι η Άρσεναλ μπορεί να σκοράρει, οπότε εκατέρωθεν γκολ. Στην Ρωσία η Ζενίτ(4β) υποδέχεται την Πόρτο(3β), μοιρασμένο των σετ αποδόσεων με λίγο φαβορί τους Ρώσους οι οποίοι βολεύονται και με το Χ (υποδέχονται την Ατλέτικο εντός και την Αούστρια εκτός την τελευταία αγωνιστική, ενώ η Πόρτο παίζει μέσα στην Μαδρίτη), θα τους κάνει πιο επιθετικούς, αλλά η Ζενίτ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, πιστεύω ότι δεν θα χάσουν σήμερα οι Ρώσοι, 1Χ. Τέλος στην Αγγλία η Τσέλσι(6β), υποδέχεται την Σάλκε (6β), ασφαλώς φαβορί οι Λονδρέζοι, όμως τους Γερμανούς ποτέ δεν πρέπει να τους υποτιμάς, ανοιχτό παιχνίδι και όβερ.



Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΝΑΠΟΛΙ-ΜΑΡΣΕΪΓ   2-3 GOAL(2.00)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΑΡΣΕΝΑΛ   G/G(1.53)
ΤΣΕΛΣΙ-ΣΑΛΚΕ   OVER(2.5) (1.80)
ΖΕΝΙΤ-ΠΟΡΤΟ  1Χ (1.42)


Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Sarai Rollins)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

Σε Κουτσιανικούλη και Λεοζίνιο τα βραβεία!!

Στον Βασίλη Κουτσιανικούλη και τον Σάλες Λεοζίνιο κατέληξαν τα βραβεία του MVP και του καλύτερου γκολ, αντίστοιχα, για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Σε Κουτσιανικούλη και Λεοζίνιο τα βραβεία
Καλύτερος ποδοσφαιριστής για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας αναδείχθηκε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης για την εμφάνιση που πραγματοποίησε στη νίκη (2-0) του ΟΦΗ επί του Άρη.

Από την πλευρά του, ο Σάλες Λεοζίνιο πήρε το βραβείο για το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής για το τέρμα που σημείωσε στη νίκη (3-2) της Καλλονής κόντρα στον Πανιώνιο.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής

Βασίλης Κουτσιανικούλης και Σάλες Λεοζίνιο τα βραβεία της 10ης αγωνιστικής

Η Super League ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 10η αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Βασίλης Κουτσιανικούλης (ΟΦΗ) 77,88%

Νταβίντ Φουστέρ (Ολυμπιακός) 14,44%

Φελίπε Γκόμεζ (Απόλλων) 7,68%



• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Σάλες Λεοζίνιο (Καλλονή) 57,47%

Φερνάντο Ουσέρο (Αστ. Τρίπολης) 32,40%

Ανρί Καμαρά (Παναιτωλικός) 10,13%

Και με τη… βούλα Αναστόπουλος!

Προπονητής του Πλατανιά είναι και επίσημα σήμερα (06/11) ο Νίκος Αναστόπουλος, όπως ανακοίνωσε η κρητική ΠΑΕ.

Και με τη… βούλα Αναστόπουλος
Στην επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Νίκο Αναστόπουλο προχώρησε η διοίκηση του Πλατανιά.

Λόγω του χθεσινού αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα για το Champions League, τον οποίο ήθελε να δει ο 55χρονος προπονητής, δεν κατέβηκε χθες στα Χανιά για να συζητήσει με τον Στέλιο Βαρουξάκη και έτσι υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση στην ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ο έμπειρος προπονητής, όμως, συναντήθηκε στο «Καραϊσκάκη» μαζί με τον πρόεδρο της κρητικής ΠΑΕ, με τους δύο άνδρες μίλησαν επί αθηναϊκού εδάφους τις λεπτομέρειες της αναμενόμενης συνεργασίας τους.

Η ανακοίνωση

«Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Νίκο Αναστόπουλο».

Τα εισιτήρια με Παναθηναϊκό!!

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του Άρη για το εντός έδρας ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό πμε τιμές 10, 20 και 30 ευρώ.

Τα εισιτήρια με Παναθηναϊκό
Από δέκα ευρώ ξεκινούν οι τιμές των εισιτηρίων για το ματς του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό, που θα γίνει το Σάββατο (19.30) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1,3 και 4, 15 ευρώ στη θύρα 2, 20 ευρώ στις θύρες 5 και 9 και 30 ευρώ στη θύρα 7.

Τα εισιτήρια διατίθενται καθημερινά από το ARIS MOBILE (Τετάρτη 10:00-17:00, Πέμπτη & Παρασκευή 10:00-14:00 και 17:00-21:00), ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται και από τα εκδοτήρια του γηπέδου.Πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις για Ταχτσίδη, Βύντρα και Μαλεζά!!

Σκέψεις για Ταχτσίδη, Βύντρα και ΜαλεζάΤρεις παίκτες έχει στο στόχαστρό του ο ΠΑΟΚ για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και κυρίως του καλοκαιριού σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η Metrosport πρόκειται για τους Στέλιο Μαλεζά, Λουκά Βύντρα και Παναγιώτη Ταχτσίδη οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους αναζητούν άλλη ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα του.

Το σχετικό δημοσίευμα:

«Ο πρώτος είναι ένας παλιός γνώριμος του δικεφάλου και αναφερόμαστε στον Στέλιο Μαλεζά. Μπορεί να αγωνίζεται βασικός στα τελευταία παιχνίδια με την Φορτούνα Ντίσελντορφ όμως η ομάδα του απογοητεύει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και στον ΠΑΟΚ είναι "ζεστοί" για τον επαναπατρισμό του Μαλεζά από τη στιγμή που και ο ίδιος δείχνει να είναι απογοητευμένος από τπν πορεία της ομάδας του.

Έχει χάσει τη θέση του στην Εθνική oμάδα, δεν έχει την ευκαιρία να παίξει σε ευρωπαϊκούς αγώνες, οι δεσμοί του με τον ΠΑΟΚ είναι ισχυροί και επομένως αν ο Σαββίδης αποφασίσει να κάνει την κίνηση, ο Μαλεζάς δε θα έχει κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στο "σπίτι" του γνωρίζοντας ότι θα έχει και φανέλα βασικού. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση Έλληνα του εξωτερικού που ενδιαφέρει τον Σαββίδη. Υπάρχουν δυο ακόμη.

Δυσαρεστημένη η οικογένεια Βύντρα

Ο Λουκάς Βύντρα μετά από αρκετό καιρό, πήρε φανέλα βασικού και αγωνίστηκε για ενενήντα λεπτά στον αγώνα τπς Λεβάντε με την Γρανάδα με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Ο Βύντρα δεν είναι ικανοποιημένος από τον χρόνο συμμετοχής αλλά κυρίως αντιμετωπίζει πρόβλημα στην Ισπανία για άλλο λόγο: δεν έχει βρει ελληνικό σχολείο για το παιδί του, δε θέλει να αποχωριστεί την οικογένειά του και γι' αυτό προτεραιότητά του είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά σε σύλλογο που να πρωταγωνιστεί. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Αν υπάρξει πρόταση, η Λεβάντε δεν αναμένεται να αξιώσει χρηματικό ποσό για να τον αφήσει ελεύθερο και έτσι η περίπτωσή του δεν αφήνει αδιάφορο τον ΠΑΟΚ και πολύ περισσότερο τον Σαββίδη.

Γουστάρει Ταχτσίδη

Στον ΠΑΟΚ έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Παναγιώτη Ταχτσίδη που αγωνίζεται στο Καμπιονάτο με τη φανέλα της Κατάνια. Ο ποδοσφαιριστής έπαιξε βασικός στην ήττα από την Νάπολι και προσπαθεί να καθιερωθεί.

Η παρουσία του στην Εθνική ομάδα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τον Παναγιώτη που μπορεί να δώσει λύσεις στη θέση που ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά πλέον έχει μείνει με δυο παίκτες, τους Λάζαρ και Τζιόλη από τη στιγμή που ο Κάτσε δύσκολα να φορέσει ξανά τα ασπρόμαυρα, ενώ ο Στέφενς έχει δείξει ξεκάθαρα πως δεν υπολογίζει τον Γκαρσία.

Η ουσία είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να μην αλλάξει τις σκέψεις του σε ότι αφορά τις μεταγραφές δείχνοντας να έχει προτίμηση στους Έλληνες παίκτες. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα στραφεί και σε λύσεις παικτών που μπορεί να έχει προτείνει ήδη ο Στέφενς ή έχουν βρεθεί μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ την περασμένη μεταγραφική περίοδο, όπως είναι ο Λούκοβιτς".

«Όλοι δίνετε εξετάσεις»

Την προσοχή όλων των παικτών του Αστέρα Τρίπολης στις προπονήσεις της ομάδας επέστησε ο Στάικος Βεργέτης κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας.

«Όλοι δίνετε εξετάσεις»
Σε διαρκή εγρήγορση θέλει ο Στάικος Βεργέτης τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης, ύστερα από το παιχνίδι στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό (1-1).

Στις ευχάριστες εκπλήξεις συμπεριλαμβάνονται οι Ουρτάδο, Μουνάφο και το αντίθετο ισχύει για τους Κάφα, Σέτι.

Από την πλευρά του, ο προπονητής των Αρκάδων τόνισε: «Ολοι σας θα δίνετε κάθε μέρα εξετάσεις, όπως κι εγώ. Οι μεν για να με δικαιώσετε και οι δε για να μου αποδείξετε ότι έκανα λάθος. Κανείς δεν έχει εξασφαλισμένη τη θέση του».

Εν τω μεταξύ, στο ματς 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τον Εργοτέλη δηλώθηκε να εκτίσει ο Γκιράν Εντό την ποινή της μίας αγωνιστικής (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες).Πηγή: sport-fm.gr

«Ματιές» για Μάντζιο από Κύπρο!!

Έντονο ενδιαφέρον από κυπριακό σύλλογο υπάρχει για τον Άκη Μάντζιο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

«Ματιές» για Μάντζιο από Κύπρο
Μεγάλη πέραση έχουν οι Έλληνες προπονητές τη φετινή σεζόν στην Κύπρο.

Το… ποδαρικό το έκανε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Λάρνακας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης στη Νέα Σαλαμίνα.

Πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Δώνης απάντησε θετικά σε πρόταση του ΑΠΟΕΛ.

Τώρα, όμως, η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει πως ο Άκης Μάντζιος φέρεται να είναι μεταξύ των υποψηφίων για την Ανόρθωση, η οποία έχει «έτοιμο» τον Ζόρζε Κόστα.Πηγή: sport-fm.gr

Ο ειδικός όρος για Τσιώλη!!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε ο Χριστοβασίλης για να πείσει τον Τσιώλη να καθίσει στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως –σύμφωνα με τη SportDay– η πεντάδα φέρνει μεγάλο πριμ για τον Καρδιτσιώτη τεχνικό.

Ο ειδικός όρος για Τσιώλη
Το όνομα του Σάκη Τσιώλη ήταν το μοναδικό που υπήρχε στο μυαλό του Γιώργου Χριστοβασίλη μετά το «διαζύγιο» με τον Σάββα Παντελίδη.

Για αυτό τον λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πείσει τον Καρδιτσιώτη τεχνικό να αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Σύμφωνα με την SportDay, o ισχυρός άνδρας του συλλόγου ήθελε να εξιλεωθεί για την λάθος επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι, να δώσει το τιμόνι στον Παντελίδη.

Όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του χωριού» της εφημερίδας, ο Χριστοβασίλης συμφώνησε με τον Τσιώλη στα 12.000 ευρώ (καθαρά) μηνιαίως, ενώ ορίστηκε και ειδικός όρος για την περίπτωση που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» καταφέρει να συμμετάσχει στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Δηλαδή, ένα πριμ που αγγίζει τα 50.000 ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

«Κοιτάζει» παντού!!

Τις περιπτώσεις αρκετών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε άλλες ελληνικές ομάδες εξετάζουν στον Παναθηναϊκό, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay. Ποιες ειναι οι άμεσες προτεραιότητες του «τριφυλλιού».

«Κοιτάζει» παντού!
Πρώτο μέλημα στον Παναθηναϊκό είναι η τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων με τους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν κάνουν τις απαραίτητες προεργασίες για την ενίσχυση του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο οι Αναστασίου, Νταμπίζας, Σαραβάκος και Ρούτερ είδαν το προχθεσινό παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι, ενώ και άλλα τα υπόλοιπα μέλη του τμήματος σκάουτινγκ παρακολουθούν άλλους αγώνες της Σούπερ Λίγκας κάθε εβδομάδα για συγκεκριμένους παίκτες για να σχηματίσουν άμεσα άποψη για την αξία τους.

Σύμφωνα με την Sportday, στο μεταγραφικό στόχαστρο των «πρασίνων» είναι ο 27χρονος δεξιός μπακ του Παναιτωλικού, Ροντρίγκο Γκάλο. Ο Βραζιλιάνος άσος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στους Αγρινιώτες από την Μπράγκα και δεν έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους για οψιόν αγοράς.

Πολύ καλή άποψη έχουν και για τον Μπακάκης, ο οποίος παίζει ως δεξί μπακ και χαφ. Πρόκειται, όμως, για δύσκολη περίπτωση, αφού ανανέωση το περσινό καλοκαίρι το συμβόλαιό του.

Παράλληλα, στο «τριφύλλι» ψάχνουν και για κεντρικό αμυντικό, με το συμβόλαιο του 33χρονου Ταυλαρίδη στον Ατρόμητο να λήγει το καλοκαίρι.

Ο Παναθηναϊκός είχε ασχοληθεί ξανά με την συγκεκριμένη περίπτωση το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των Περιστεριωτών. Επίσης, το ερχόμενο καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του Ιγκλέσιας, ο οποίος είναι και αυτός υπό παρακολούθηση.

Εκτός από τους δύο παίκτες του Ατρομήτου, οι «πράσινοι» παρακολουθούν και παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα. Από τους Ηπειρώτες έχουν ξεχωρίσει τον αμυντικό χαφ, Αντι Λίλα (27 χρονών και μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι), τον επιθετικό χαφ, Εμιλιάνο Βίλα και τον επίσης επιτελικό μέσο, Τσάβες, που δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τρεις είναι οι θέσεις, για τις οποίες κυρίως παρακολουθούν παίκτες το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού και του τμήματος σκάουτινγκ (Μαυρίδης, Μπατσινίλας, Λαγωνικάκης, Μάρκος). Πρόκειται για αριστεροπόδαρο στόπερ, δεξιό μπακ και επιθετικό χαφ, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να παίξει και στα άκρα.Πηγή: sport-fm.gr

Οι προτάσεις του Ιβαν…

Περιπτώσεις παικτών που μπορεί να φέρει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ πρότεινε στον Στέφενς ο μεγαλομέτοχος του δικεφάλου.

Οι προτάσεις του Ιβαν…
Η αδυναμία του Ίβαν Σαββίδη για τους Έλληνες διεθνείς είναι γνωστή και υπενθυμίζεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Ωστόσο, για να μην υπάρξει εκ νέου φαινόμενο Σπυρόπουλου, που ήρθε ουσιαστικά στην ομάδα δίχως τη συγκατάθεση του Ολλανδού, ο ισχυρός άνδρας του δικεφάλου κατέθεσε τις προτάσεις του στον τεχνικό της ομάδας.

Σύμφωνα με την «Metrosport» ο Σαββίδης ενημέρωσε τον Στέφενς ότι μπορεί να φέρει στον ΠΑΟΚ όποιον θέλει από τους Μαλεζά, Βύντρα και Ταχτσίδη και αναμένεται η απόφαση του Ολλανδού που θα φροντίσει να ενημερωθεί για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

«Θα το χτίσουμε όλοι μαζί»

«Αυτά τα τείχη θα τα σηκώσουμε ψηλά όλοι μαζί», ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην παρουσίαση του γηπέδου της ΑΕΚ δίνοντας το στίγμα για στήριξη του έργου από τους φίλους της ομάδας.

«Θα το χτίσουμε όλοι μαζί»
Έντονες συγκινησιακά στιγμές! Αναφορές στην ιστορία και στις «χαμένες πατρίδες»!

Οι μνήμες των απανταχού φίλων της ΑΕΚ ξύπνησαν σήμερα το μεσημέρι στην παρουσίαση του νέου γηπέδου της Ένωσης.

Παρόντες σε αυτή όλοι όσοι έχουν σχέση με την ομάδα, παλιά διοικητικά στελέχη, παίκτες, προπονητές, δημοσιογράφοι και μερίδα οπαδών.

Όλοι αυτοί είδαν μπροστά στα μάτια τους να ξεπροβάλλει ένα όνειρο και να λαμβάνει σάρκα και οστά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να δίνει το σύνθημα.

O αριθμός λογαριασμού για το γήπεδο είναι 5102-063273-924 στην Τράπεζα Πειραιώς.



«Οι ιδρυτές της ιδέας που λέγεται ΑΕΚ δεν χρειάστηκαν την παραμικρή βοήθεια. Ούτε εμείς θα χρειαστούμε. Θα το χτίσουμε μόνοι μας και μαζί. Το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και κανέναν άλλο. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στην ΑΜΚ», ανέφερε και συνέχισε:

«Το σύνθημά μας είναι πολλά από λίγους και λίγα από πολλούς. Το ιδανικό που λέγεται ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα. Ισχυρούς ιδιοκτήτες χρειάζονται οι εταιρείες και η ΑΕΚ δεν είναι εταιρεία. Αυτά τα τείχη θα τα σηκώσουμε ψηλά όλοι μαζί», επεσήμανε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ.

«Τιμάμε αυτούς τους ανθρώπους που μας παρέδωσαν ζωντανή την ΑΕΚ. Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοί μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι πολύ περισσότερο από μία ομάδα και το γήπεδό της δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Το νέο μας γήπεδο εκπροσωπεί την τεράστια ιστορία της ομάδας μας και τη βυζαντινή της προέλευση»
, ανέφερε.

«Μετά την καταστροφή έρχεται πάντα η αναγέννηση. Κι αυτή τη φορά τα τείχη που θα προστατεύσουν την ομάδα μας θα είναι υψηλά και απόρθητα. Το κάστρο αυτό θα είναι απόρθητο», κατέληξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, προσθέτοντας ότι κάθε θύρα θα φέρει και το όνομα από πόλεις της Μικράς Ασίας εκτός από μια θύρα η οποία θα είναι η "Θύρα 21".



Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάχη


Τη σημερινή παρουσίαση της «Αγιά-Σοφιάς» τίμησε με γραπτό του μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάχης, Βαρθολομαίος, το οποίο και διάβασε στους παρευρισκομένους ο Μητροπολίτης Δράμας.

Σε αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για τους δίκαιους αγώνες κι αυτούς που όταν έχουν έρθει με αθέμιτα μέσα δεν προσφέρουν την ίδια ικανοποίηση. «Είμαστε βέβαιοι πως έχετε την καλή διάθεση να είστε νικητές και στους δύο στίβους», αναφέρει. «Η ωραιοτέρα σκοπιμότης, είναι η ηρεμία της συνειδήσεως», ανέφερε.

Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι λόγω του συμβολισμού του έργου το Οικουμενικό Πατριαρχείο «... θέλει να καταθέσει τον πρώτο θεμέλιο λίθο, γι΄ αυτό θα καταθέσει στο λογαριασμό της Δικέφαλος ΑΕ το ποσό των 50.000 ευρώ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Δράμας, στη συνέχεια απευθύνθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη…

«Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ περίμεναν τον σημαιοφόρο και μπήκες μπροστά γιατί έχεις πάθος με αυτό που λέγεται ΑΕΚ και μπορείς να προσφέρεις για να υλοποιηθεί ο στόχος αυτό. Η ΑΕΚ υποστασιάζει τις μνήμες του προσφυγικού ελληνισμού. Θα στήσετε ένα μνημείο μνήμης γι' αυτούς που έφυγαν κι ένα μνημείο γι' αυτούς που έρχονται», ήταν το μήνυμα του Μητροπολίτη στον διοικητικό ηγέτης της Ένωσης.

Το γήπεδο


Περισσότερες λεπτομέρειες για το γήπεδο έδωσαν ο project manager και ο αρχιτέκτονας του.

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, project manager του γηπεδού πήρε πρώτος τον λόγο.

«Η υλοποίηση του έργου είναι απόλυτα ομαδική δουλειά. Για να φτιάξουμε το σπίτι μας, αποφασίζουμε εμείς, ο αρχιτέκτονας και η πολεοδομία. Για να φτιάξει η ΑΕΚ το σπίτι της, θα πρέπει ο Δήμος, που ήδη έχει κάνει το μεγάλο βήμα, η Πολιτεία, η Περιφέρεια και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ σε όλο τον κόσμο, να συνεργαστούν σε όλη τη διάρκεια του έργου, ώστε να το δούμε να πραγματοποιείται», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση και συνέχισε στεκούμενος στον χώρο που θα γίνει το έργο.

«Το οικόπεδο βρίσκεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο. Ο χώρος που θα γίνει το γήπεδο συγκοινωνεί με το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, που είναι δύο φορές το μέγεθος του Εθνικού Κήπου και με την ανάπλαση μπορεί να γίνει από τα καλύτερα στην Αττική. Μπορεί μαζί με το γήπεδο να αλλάξει η εικόνα του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας», είπε και κατέληξε…

«Θέλαμε να σχεδιάσουμε ένα γήπεδο με βάση τις ανθρώπινες αξίες, με σεβασμό στο θεατή σε ό,τι αφορά στις εγκαταστάσεις, τα μουσεία της ομάδας και της προσφυγιάς, δηλαδή τον πολιτισμό και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον».



Από την πλευρά του, ο καταβεβλημένος από ίωση, Θανάσης Κυρατσούς (αρχιτέκτονας του έργου) υπογράμμισε:

«Η ΑΕΚ, ένας ξεχωριστός αθλητικός σύλλογος, μια συλλογική οντότητα, μια ένωση με ταυτοποιητική συστατικά στοιχεία, υπερβαίνει τα στενά όρια ενός Δήμου και έχει μία ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδας. Ολα αυτά οδηγούσαν σε ένα πολυδιάστατο έργο. Ανιχνεύσαμε τις ιστορικές καταβολές μας, ξεκινώντας απότο 404 μ.Χ, ως την Αγία Σοφία. Τόσο στα οχυρωματικά και στρατιωτικά οικοδομήματα, όσο και στα δημόσια κτίρια.

Όλα αυτά κάτω από την επωνυμία Βυζαντική Αρχιτεκτονική. Παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη της ιστορικής συνέχειας αυτού του πολιτισμού, που μας κληροδοτήθηκε. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μεγαλούργησαν και διέπρεψαν. Όχι μόνο δεν αφανίστηκαν, αλλά έγιναν άξιοι συνεχιστές της νέας μας πραγματικότητας.

Επιλέξαμε την αναφορά στην Πόλη και τις αλησμόνητες πατρίδες, ώστε να παραδοθεί σαν κειμήλιο στα χέρια των συνεχιστών της. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο φιλοδοξεί να είναι σε ισορροπία με το περιβάλλον της πόλης και της συναφείς χρήσεις του γηπέδου με τους άλλους χώρους». Πηγή: sport-fm.gr

Κλάους: «Ήρθαμε για τη νίκη»

Για τους τρεις βαθμούς και μόνο γι’ αυτούς, δίχως να βλέπει από τώρα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα παίξει ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, όπως δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Κλάους: «Ήρθαμε για τη νίκη»
Ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια ακόμη και για ισοπαλία στο ματς της Πέμπτης με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ για το Europa League, αλλά ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι ξεκάθαρος.

«Ήρθαμε εδώ με στόχο να κερδίσουμε και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε στο αυριανό παιχνίδι», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του ματς. Όσο για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, είπε: «Έχουμε πιάσει καλή απόδοση αλλά όχι το μάξιμουμ, έχουμε ακόμη δουλειά. Θέλουμε μέσα από τις προπονήσεις να φτάσουμε στο μάξιμουμ».

Ο φορ του ΠΑΟΚ δεν βιάζεται να ασχοληθεί με το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». «Θα δούμε ξεχωριστά το αυριανό παιχνίδι, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και μετά θα κοιτάξουμε το επόμενο ματς», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι έχει μείνει για αρκετό καιρό μακριά από το γκολ, είπε: «Αυτό που κάνω εγώ είναι να βοηθάω την ομάδα, ο επιθετικός πρέπει να βάζει γκολ, πιστεύω είναι συγκυρία που δεν σκοράρω τελευταία».