Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σόου Ρεάλ στη Σεβίλλη!!

,Η Ρεάλ Μαδρίτης σάρωσε με 97-62 την Καχασόλ στη Σεβίλλη και συνεχίζει αήττητη.


Σόου Ρεάλ στη Σεβίλλη
Ασταμάτητη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» συνέτριψε με 97-62 την Καχασόλ στη Σεβίλλη για την όγδοη αγωνιστική της ACB και συνεχίζει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Σέρχιο Γιουλ είχε 15 πόντους, ο Τζέισι Κάρολ πρόσθεσε 14, ενώ από 13 είχαν οι Νίκολα Μίροτιτς και Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Γιάννης Μπουρούσης σε 11:46 είχε 5 πόντους (1/1 βολή, 2/3 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Αναλυτικά η όγδοη αγωνιστική:

Σάββατο 30/11

Καχασόλ-Ρεάλ Μαδρίτης 62-97
Εστουντιάντες-Μανρέσα 20:00
Μπανταλόνα-Φουενλαμπράδα 20:55
Βαγιαδολίδ-Μπιλμπάο 21:15

Κυριακή 1/12

Λαγκούν Άρο-Ομπραντόιρο 13:15
Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 13:15
Ουνικάχα-Κανάριας 14:00
Βαλένθια-Γκραν Κανάρια 19:00
Λαμποράλ Κούτσα-Μούρθια 20:30Πηγή: sport-fm.gr

Την σταμάτησε ο Κονέ!!

Ο Κονέ σκόραρε και έβαλε δύσκολα στην Πάρμα… Αυτή δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και η Μπολόνια πήρε άλλον έναν σημαντικό βαθμό.

Την σταμάτησε ο Κονέ!
Η νίκη της Πάρμα επί της Νάπολι στην προηγούμενη αγωνιστική δεν είχε συνέχεια, απέναντι στην Μπολόνια με την οποία ήρθε ισόπαλη 1-1!

Για αυτό φρόντισε ο Κονέ ο οποίος –μετά το παιχνίδι με την Ίντερ- βρήκε και πάλι δίχτυα .

Ο Έλληνας μέσος άνοιξε στο σκορ για την Μπολόνια στο 10ο λεπτό του αγώνα και έβαλε δύσκολα για τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες της Πάρμα προσπάθησαν να αντιδράσουν και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Ωστόσο κάτι τέτοιο το κατάφεραν κατά το ήμισυ.

Δεκατρία λεπτά μετά το γκολ του Κονέ, ο Κασάνο ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους.

Ωστόσο, η Πάρμα δεν μπόρεσε να σκοράρει και δεύτερη φορά και να εκμεταλλευτεί την αποβολή του Σόρενσεν στο 54ο λεπτό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 30/11

Πάρμα-Μπολόνια 1-1
(23' Κασάνο - 10 Κονέ)

Τζένοα-Τορίνο (21:45)

Κυριακή 01/12

Κατάνια-Μίλαν (13:30)
Αταλάντα-Ρόμα (16:00)
Κάλιαρι-Σασουόλο (16:00)
Κιέβο-Λιβόρνο (16:00)
Ίντερ-Σαμπντόρια (16:00)
Γιουβέντους-Ουντινέζε (21:45)

Δευτέρα 02/12

Φιορεντίνα-Βερόνα (20:00)
Λάτσιο-Νάπολι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 06/12

Μπολόνια-Γιουβέντους (21:45)

Σάββατο 07/12

Λιβόρνο-Μίλαν (19:00)
Νάπολι-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 08/12

Ρόμα-Φιορεντίνα (13:30)
Κάλιαρι-Τζένοα (16:00)
Σαμπντόρια-Κατάνια (16:00)
Σασουόλο-Κιέβο (16:00)
Τορίνο-Λάτσιο (16:00)
Βερόνα-Αταλάντα (16:00)
Ίντερ-Πάρμα (21:45)
Πηγή: sport-fm.gr

Άστοχη… έξοδος!!

«Τσάμπα» διπλό έχασε ο Παναθηναϊκός! Μια ολιγωρία του Κοτσόλη επέτρεψε στον Απόλλωνα να ισοφαρίσει κι απαγόρευσε στους «πράσινους» (1-1) να γυρίσουν με τρίποντο από άλλη μια έξοδό τους απ’ τη Λεωφόρο.

Άστοχη… έξοδος!
Μέσα απ’ τα χέρια του έχασε ο Παναθηναϊκός το τρίτο σερί διπλό στη Σούπερ Λίγκα!

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι, ήλεγχαν το ματς με τον Απόλλωνα, αλλά μια άστοχη έξοδος του Κοτσόλη (που προτιμήθηκε αντί του Καπίνο) είχε ως αποτέλεσμα να ισοφαριστούν… απ’ το πουθενά (1-1).

Το έκτο γκολ του Μπεργκ (6’) δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Αναστασίου, που δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει σ’ αυτό του Παντελιάδη (47’) και διαμαρτύρεται για πέναλτι πάνω στον Σουηδό λίγο πριν το τέλος.

Πώς έπαιξε

Μια μίνι-έκπληξη (στη θέση κάτω απ’ τα δοκάρια) περιελάμβανε η σύνθεση του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αναστασίου δεν ξεκίνησε τον Καπίνο και προτίμησε να δώσει -για πρώτη φορά φέτος- θέση βασικού στον Κοτσόλη. Κατά τ’ άλλα, το αγαπημένο του 4-3-3 διατηρήθηκε και διαμορφώθηκε όπως αναμενόταν. Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» κατέβηκαν ως εξής:

Τερματοφύλακας ο Κοτσόλης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος και Μαρινάκης. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μέντες-Πράνιτς και Λαγός, ενώ ο Αμπεΐντ κινούνταν λίγο πιο πίσω απ' τους προωθημένους Μπεργκ και Καρέλη.


Το ματς

Απ’ τη Λεωφόρο στη Ριζούπολη πας… και με τα πόδια (που λέει ο λόγος). Και το ίδιο «περπατητός» μπήκε εκεί ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» χρειάστηκαν τρία μόλις λεπτά για να προειδοποιήσουν (με ωραίο ενέργεια και σουτ του Πράνιτς) τον Απόλλωνα. Και λιγότερα από έξι για να κάνουν… πράξη την απειλή τους ότι θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Αφού λοιπόν ο Καρέλης έδειξε ΚΑΙ δημιουργικές ικανότητες και ο Μπεργκ… ξανάδειξε τις δικές του εκτελεστικές (άψογο τελείωμα στη σέντρα), η ομάδα του Αναστασίου ήλεγξε απόλυτα το ματς. Έκλεισε κάθε διάδρομο προς την περιοχή του. Και θα μπορούσε να έχει σχολάσει από νωρίς τον γάμο, αν ο Αμπεΐντ δεν σπαταλούσε αντεπίθεση που ξεδίπλωσαν υποδειγματικά οι Μέντες και Μπεργκ.

Κι αφού δεν το ‘κανε το πλήρωσε ακριβά. Περίπου τόσο ακριβά, όσο πλήρωσε ο προπονητής του την επιλογή να ξεκινήσει τον Κοτσόλη κάτω απ' τα δοκάρια. Όπως δεν βγήκε εκείνη λοιπόν, δεν… βγήκε κι ο τερματοφύλακας των «πράσινων» σε ένα κόρνερ. Κι ο Παντελιάδης -που δεν είχε προλάβει καν να ιδρώσει μετά την είσοδό του στο ημίχρονο- πρόλαβε να ισοφαρίσει απ’ το πουθενά για τον Απόλλωνα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ξαναψάξει γκολ. Ο Αναστασίου έπρεπε να ξαναψάξει τρόπους να ζωηρέψει η ομάδα του. Πλέον όμως η ψυχολογία είχε αλλάξει. Κι ούτε η είσοδος των Ατζαγκούν-Κλωναρίδη μπόρεσε να ξεμπλοκάρει τους «πράσινους». Αφού δεν έχασαν λοιπόν και τον πόντο (ο Κοτσόλης αντέδρασε σε κεφαλιά του Τσοκάνη) και διαμαρτυρήθηκαν -μάλλον άδικα- για πέναλτι του Τσιλιγκίρη στον Μπεργκ, έχασαν τους δυο πιο τσάμπα πόντους του πρωταθλήματος.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Κανακούδης, Δεληζήσης, Άλβαρεζ, Αργυρόπουλος, Καμαρά (20’ λ.τ. Τσοκάνης), Κόρμπος, Διαμάντης (46’ Παντελιάδης), Μίνγκας (86’ Τσιλιγκίρης), Φαρινόλα, Πετρόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Γουμάγιας, Παπαζαχαρίας, Μπάρκογλου, Μπλάζεκ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Μέντες, Πράνιτς, Λαγός (71’ Κλωναρίδης), Αμπεΐντ (64’ Ατζαγκούν), Μπεργκ, Καρέλης

Στον πάγκο έμειναν οι: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Ντίνας, Αναστασόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Καραβασίλης (Καβάλας)

ΓΗΠΕΔΟ: Ριζούπολη Πηγή: sport-fm.gr

Στο δεύτερο ήταν… ΠΑΟΚ!!

Συναντώντας δυσκολίες μόνο στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 82-65 του ΚΑΟΔ στην Πυλαία με κορυφαίο τον Κούπερ και έφτασε τις έξι νίκες σε οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α1.

Στο δεύτερο ήταν… ΠΑΟΚ
Αυτή τη φορά, δεν… πλήρωσε την κούραση από την μεσοβδόμαδη υποχρέωση του στο Eurocup. Ο δικέφαλος του βορρά αν και δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο όπου ο ΚΑΟΔ προηγούνταν με βραχεία κεφαλή, αντέδρασε στο δεύτερο και κατάφερε να προσθέσει ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή του συλλογή με σκορ 82-65. Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στο τρίτο δεκάλεπτο όπου ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά έντεκα πόντων, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στους οκτώ, αλλά και στην διαφορά ποιότητας στην δημιουργία, αφού οι ασίστ ήταν δεκαεννέα έναντι τεσσάρων.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο Κούπερ που πέτυχε 19 πόντους, ενώ καλή ήταν η απόδοση και από τους Χαραλαμπίδη-Μπόγρη με 14 και 10 αντίστοιχα. Για τους φιλοξενούμενους –έμειναν στις τρείς νίκες- που προηγήθηκαν μέχρι και με οκτώ πόντους διαφορά (37-29 στο 15΄), ξεχώρισαν οι Βον και Μπράουν με 18 και 12 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι χάρη στις περισσότερες λύσεις που έχει στον πάγκο, αλλά και στην καλή του άμυνα στο 2ο ημίχρονο. Αυτή ήταν που του έδωσε την ευχέρεια να μπει μπροστά με 52-45 στο 26΄ και 60-49 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, διαφορά που έγειρε ουσιαστικά οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-41, 60-49, 82-65.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 7, Κούπερ 19 (3), Χαραλαμπίδης 14 (3), Τσόχλας 3 (1), Βουτσίτσεβιτς, Τσαιρέλης 8, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 6, Καλλές 2, Μπόγρης 10, Κασελάκης 7, Κόνιαρης 1.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 8, Τσόβιτς, Τζόουνς 5, Μπράουν 12 (1), Βον 18, Μάρκοβιτς 4, Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 3 (1), Ζάρας 13 (1), Μπένας 2.

Διαιτητές: Φούφης, Καρακατσούνης, Πουρσανίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Ο πρώτος διεθνής αγώνας ποδοσφαίρου το 1872!!

«Σκυλίσια Μέρα» με τον πρώτο διεθνή αγώνα ποδοσφαίρου στην ιστορία, σαν σήμερα, το 1872. Ποιες εθνικές ομάδες παίξανε, πόσο ήρθε το σκορ και ποιο ήταν το σκίτσο με φάσεις από τον αγώνα; Σαν σήμερα, το 1872, γραφόταν ιστορία για το ποδόσφαιρο με τον πρώτο διεθνή αγώνα ever. Το ματς ήταν μεταξύ εθνικών ομάδων και συγκεκριμένα της Σκωτίας και της Αγγλίας.
Το παιχνίδι έγινε στην Γλασκόβη στο Hamilton Crescent και ήρθε 0-0. Έμελλε, δηλαδή, να μην μπει κανένα γκολ!
Όλοι οι παίκτες της Σκωτίας ήταν από την Κουϊνς Παρκ. Η ενδεκάδα της: Γκάρντνερ (αρχηγός), Κερ, Τέιλορ, Τόμσον, Τζέιμς Σμιθ, Ρόμπερτ Σμιθ, Λέκι, Ριντ, Μακ Κίνον, Γουέιρ, Γουόδερσπουν.
Για την Αγγλία αγωνίστηκαν παίκτες από την Νοτς Κάουντι, την Σέφιλντ Γουέντ., την Κρίσταλ Πάλας, την Μπαρνς κ.α.
Η ενδεκάδα ήταν: Μπάρκερ, Γκρίνχαλ, Γουέλς, Τσάπελ, Μέιναρντ, Μπρόκμπανκ, Κλεγκ, Κίρκε, Όταγουεϊ (αρχηγός), Τσένερι, Μόρις.
Τον αγώνα υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν περίπου 4.000 θεατές και ο διαιτητής ήταν ένας… Σκωτσέζος, ονόματι Κί. Το εισιτήριο κόστιζε μια λίρα.
Πέρα από το σκίτσο με απεικόνιση από φάσεις του αγώνα, υπάρχει και το σπάνιο δημοσίευμα της εφημερίδας The Scotsman για το συγκεκριμένο ματς…


Πηγή: sportdog.gr

Στο τέλος νικά… ο Πανιώνιος!!

Σε ακόμα ένα ματς ο Πανιώνιος έκανε τη ζωή του δύσκολη, τελικά όμως πήρε αυτό που ήθελε, επικρατώντας του Ικάρου στη Χαλκίδα με 80-73, για την 8η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Στο τέλος νικά… ο Πανιώνιος
Τα εύκολα δύσκολα σε ακόμα μία φετινή του αναμέτρηση εκανε ο Πανιώνιος, ο οποίος τελικά πήρε τη νίκη στο κλειστό της Κανήθου κόντρα στον Ίκαρο, 80-73, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «κυανέρυθροι», που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στη μεγαλύτερη διάρκειά του, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μειώσουν και να τους απειλήσουν χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους κάνουν… ζημιά.

Ο Κάρτερ ξεχώρισε για τους νικητές. Ο Γκαγκαλούδης πρώτος σκόρερ για τον σύλλογο της Χαλκίδας.

Το ντεμπούτο τους με τον Ίκαρο έκαναν Μάσιτς και Ρίτσαρντς. Αμφότεροι πέτυχαν από δύο πόντους.

Το ματς



Ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο παρκέ παίρνοντας στο ξεκίνημα προβάδισμα, 7-2. Τα πολλά λάθη των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλους όμως (8) έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να περάσουν μπροστά με επιμέρους 9-2 (10-11) και να ολοκληρώσουν την πρώτη περίοδο με διαφορά ενός καλαθιού, 15-17. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου (27-27) στην πορεία όμως οι «κυανέρυθροι» έσφιξαν την άμυνά τους, συνέχισαν την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (7-17), περιόρισαν τα λάθη τους και με επιμέρους 13-3 οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο +10 (30-40).

Ο Ίκαρος μείωσε σε 35-40 με την έναρξη του δεύτερου μέρους η απάντηση όμως δεν άργησε να έρθει από τον Πανιώνιο. Με επιμέρους 10-2 οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο… απεκατέστησαν τη δηψίφια διαφορά τους αλλά βρέθηκαν στο +13 (37-50). Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη δεν το έβαλαν κάτω. Βελτίωσαν την άμυνά τους και κατάφεραν να φέρουν στο τέλος της περιόδου το ματς ξανά στους πέντε πόντους, 48-53. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν δυνατά και στα τελευταίο δεκάλεπτο και παρότι βρέθηκαν στο -9 (59-50) κατάφεραν να πλησιάσουν στο καλάθι (57-59). Κάπου εκεί όμως ξέμειναν από δυνάμεις. Οι «κυανέρυθροι» αντεπιτέθηκαν κάνοντας με σερί 9-0 το 57-68 ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν ξανά στο +13 (60-73). Ο χρόνος που απέμενε δεν ήταν αρκετός για να γυρίσει το ματς παρά τις προσπάθειες του Ικάρου, με τον Πανιώνιο να φτάνει χωρίς άγχος στο τελικό 73-80.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 30-40, 48-53, 73-80

Ικαρος Χαλκίδας (Καλαφατάκης): Στρναντ 9 (3), Γκόβενς 8 (2), Παπανικολόπουλος 7 (1), Άσκα 10, Μανωλόπουλος, Σάτον 14, Γκαγκαλούδης 21 (1), Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μάσιτς 2, Ρίτσαρντς 2, Μπέμπης

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 17 (2), Ντούβνιακ 2, Κάρτερ 15 (6 ριμπάουντ), Μίλμπουρν 16 (4), Αθανασούλας, Σκορδίλης 6, Λάνγκφορντ 8, Μισέλ 1, Σίμτσακ, Κυρίτσης 8, Σαλούστρος 7 (1)Πηγή: sport-fm.gr

Στα... ρεπό του Φαλκάο σκοράρουν άλλοι!!

Φαλκάο και Καράσκο ξεκουράστηκαν ενόψει Νις αλλά η Μονακό δεν έχασε την επαφή της με την κορυφή καθώς επικράτησε «σβηστά» με σκορ 2-0 της Ρεν εντός έδρας.

Στα... ρεπό του Φαλκάο σκοράρουν άλλοι!
Με νίκη συνέχισε και στην 15η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος η Μονακό. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, που αποφάσισε να ξεκουράσει τους Φαλκάο και Καράσκο ενόψει του τοπικού ντέρμπι με τη Νις, επικράτησε άνετα στην έδρα της με σκορ 2-0 της Ρεν.

Σκόρερ για τους Μονεγάσκους στο... ρεπό των δύο επιθετικών τους όπλων, ήταν οι Τζέιμς Ροντρίγκες (19’) και Άντονι Μαρτιάλ (44’).

Έτσι, η Μονακό έφτασε τους 32 βαθμούς, σκαρφάλωσε έστω και προσωρινά (έχει ματς λιγότερο η Λιλ) στη 2η θέση και ελπίζει σε στραβοπάτημα της Παρί στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής απέναντι στη Λιόν.

Αναλυτικά η αγωνιστική (15η)

Παρασκευή 29/11

Μαρσέιγ-Μονπελιέ 2-0
(36' Τοβίν, 90+3' Σαμπέρ)

Σάββατο 30/11(21:00)

Σεντ Ετιέν-Ρεμς 4-0
(62’ Σαλ, 76’, 78’ Περίν, 87’ Ερντίν)

Μονακό-Ρεν 2-0
(19' Ροντρίγκες, 44' Μαρτιάλ)

Γκινγκάμπ- Ναντ
Λοριάν-Νις
Σεντ Ετιέν-Ρεμς
Τουλούζ-Σοσό
Βαλενσιέν-Λιλ

Κυριακή(1/12)

Μπορντό-Αζαξιό (15:00)
Μπαστιά-Εβιάν (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22:00)

Επόμενη αγωνιστική(16η)

Τρίτη(3/12, 20:00)

Λιλ- Μαρσέιγ
Ναντ- Βαλενσιέν
Νις-Μονακό(22:00)

Τετάρτη(4/12, 20:00)

Αλαξιό- Μπαστιά
Γκινγκάμπ-Μπορντό
Μονπελιέ-Λοριάν
Ρεν-Σεντ Ετιέν
Σοσό-Ρεμς
Εβιάν-Παρί Σ. Ζ.(22:00)

Πέμπτη(5/12, 22:00)

Λιόν-ΤουλούζΠηγή: sport-fm.gr

«Ξεγυρισμένη» τεσσάρα!!

Με τέσσερα γκολ στο δεύτερο μέρος η Σεντ Ετιέν έριξε... δυνατή «σφαλιάρα» στην Ρεμς για το υπέρ της 4-0 που την έβαλε στην πεντάδα!

«Ξεγυρισμένη» τεσσάρα!
Με τέσσερα «τεμάχια» φιλοδώρησε την Ρεμς η Σεντ Ετιέν, μην δείχνοντας... έλεος στο δεύτερο μέρος! Την ώρα που το πρώτο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις και οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες, χωρίς σκορ, στην επανάληψη ήρθε το... ξέσπασμα!

Την αρχή έκανε ο Σαλ στο 62’, τον ακολούθησε ο Περίν στο 76’, ενώ δύο λεπτά αργότερα πάλι ο ίδιος έγραψε το 3-0, προτού ο Ερντίν διαμορφώσει το τελικό σκορ και ολοκληρώσει τον θρίαμβο για τους «πράσινους».

Οι νικητές ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, μετά από 15 αγώνες, ενώ οι ηττημένοι έμειναν ακριβώς στην μέση.


Πηγή: sport-fm.gr

Μπαίνει... Χιλ!

Ματς για γερά νεύρα έγινε στη Πάτρα, όπου ο γηπεδούχος Απόλλων επικράτησε 70-69 του Πανελευσινιακού με δύο εύστοχες βολές του Χιλ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Μπαίνει... Χιλ
Νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα πήρε ο Απόλλων στην Πάτρα. Οι γηπεδούχοι, που ήταν ιδιαιτέρως άστοχοι, κατάφεραν να επικρατήσουν του Πανελευσινιακού στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών χάρις σε δύο εύστοχες βολές του Χιλ στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς.

Από δύο σερί ήττες προέρχονταν οι δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι είχαν χάσει από Άρη και Ολυμπιακό, ενώ οι φιλοξενούμενοι από ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο.Αυτό α, φόρτωσε με άγχος τους παίκτες με αποτέλεσμα τα χαμηλά ποσοστά στα σουτ εντός πεδιάς, αλλά και στις βολές.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, εναλλασσόμενες στο προβάδισμα συνεχώς. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια κατά τη διάρκεια του ματς ούτε λίγο ούτε πολύ 20 φορές.

Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Χιλ και Ντάνιελ με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους ηττημένους ο Φαγιέ είχε 17 και ο Τέρνερ 16.

Το ματς

Με τους Χιλ, Τέιλορ, Ντάνιελ, Λιάνο και Μπολντς ξεκίνησε ο Απόλλωνας Πάτρας στο ματς με τον Πανελευσινιακό, ο οποίος είχε στην αρχική του πεντάδα τους Παπαμακάριο, Ράλει-Ρος, Φαγιέ, Τέρνερ και Αβραμίδη. Τραγικά ποσοστά για τον Απόλλωνα στο ξεκίνημα του αγώνα ο οποίος έβρισκε λύσεις στο σκοράρισμα κυρίως με βολές γιατί το 13% στα δίποντα και το 27% στα τρίποντα δεν βοηθούσαν ιδιαίτερα την ομάδα της Πάτρας. Βέβαια και τα ποσοστά των φιλοξενούμενων δεν ήταν ιδιαίτερα καλά, αλλά σίγουρα καλύτερα από αυτά των γηπεδούχων δίνοντάς τους ένα ανεμικό προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (18-17). Η μόνη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ότι ο Πανελευσινιακός απέφυγε τα σουτ από τα 6,75 είχε στο πρώτο δεκάλεπτο 2 στα 2, ενώ μόλις 3 στα 11 ο Απόλλωνας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε το ρεσιτάλ αστοχίας εκατέρωθεν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν χάσει επτά ελεύθερες βολές μέχρι το 13ο λεπτό του αγώνα. Άξια λόγου παρέμεινε η πάρα πολύ περιορισμένη χρήση των τριπόντων από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν το απόλυτο στο 15ο λεπτό έχοντας όμως δοκιμάσει μόλις ένα σουτ έξω από τα 6,75 στη δεύτερη περίοδο. Οι δύο ομάδες λόγω των κάκιστων ποσοστών τους δεν μπορούσαν να ξεφύγουν και πήγαιναν χέρι – χέρι, εναλλασσόμενες στη θέση του οδηγού με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 37-35 για τους γηπεδούχους.

Καμιά αλλαγή στο σκηνικό στην έναρξη της τρίτης περιόδου. Μια μικρή βελτίωση στα ποσοστά στα εντός πεδιάς, αλλά η εναλλαγή στο σκορ συνεχήςΤελικά ο Απόλλωνας ήταν αυτός που έκλεισε με μικρό προβάδισμα το δεκάλεπτο (52-51).

Με το πέμπτο τρίποντο σε έξι προσπάθειες για τον Πανελευσινιακό ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο. Η νευρικότητα παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα με τις δύο ομάδες να έχουν σκοράρει μόλις δεκατρείς πόντους σε 5 λεπτά αγώνα. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Απόλλων ξέφυγε με τρεις πόντους, αλλά με ένα 5-0 οι φιλοξενούμενοι ξαναπέρασαν μπροστά με 64-62. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, αλλά με τρεις βολές η ομάδα της Ελευσίνας πέρασε με 67-64 πάλι μπροστά. Αργυρόπουλος και Χιλ όμως δεν το έβαλαν κάτω και ξαναέδωσαν προβάδισμα στον Απόλλωνα 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στην επόμενη επίθεση του Πανελευσινιακού απάντησε ο Μάντζαρης με λέι απ, αλλά δεν ήταν αρκετό, αφού ο Απόλλωνας κέρδισε φάουλ και ο Χιλ ευστόχησε και στις δύο βολές διαμορφώνοντας το 70-69, που ήταν και το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 17-18, 37-35, 52-51,70-69

Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): Χιλ 18, Αργυρόπουλος 5, Τέιλορ 2, Ντάνιελ 15, Λιανός 8, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 3, Μολφέτας 3, Ζαφείρης, Τρεπάλοβατς, Χοτ 3, Μπόλντς 13.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 4, Παπαμακάριος 13, Αράπης. Ράλεϊ Ρος 10, Δημάκος, Τζόουνς, Φαγιέ 17, Μελισσαράτος 2, Τέρνερ 16, Μάντζαρης 7, Αβραμίδης, Χουχούμης.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Σόμος, Μαγλογιάννης Πηγή: sport-fm.gr

Όταν παίρνει φόρα…!!

Τρίτη σερί νίκη για τον Κολοσσό στην Α1 μπάσκετ των ανδρών που επικράτησε στη Ρόδο της Κηφισιάς με 62-59, για την 8η αγωνιστική, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο των «θαλασσί».

Όταν παίρνει φόρα…
Μπορεί να τα βρήκε δύσκολα απέναντι στη μαχητική Κηφισιά, τελικά όμως ο Κολοσσός έφτασε στην εντός έδρας νίκη με 62-59, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Το πρώτο παιχνίδι του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο των «θαλασσί» συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα οι Ροδίτες -που μέχρι της πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μετρούσαν μόνο ήττες- κατάφεραν να φτάσουν στην τρίτη τους συνεχόμενη επικράτηση μετά από αυτές κόντρα σε Τρίκαλα και ΚΑΟΔ.

Όσμπι και Τσάμης οι κορυφαίοι των νικητών που είχαν από 15 πόντους. Ο Κρόκερ με 17 πρώτος σκόρερ των νεοφώτιστων.

Όσον αφορά στο ματς; Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με την εκατέρωθεν… αστοχία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς όμως ο Κολοσσός μπήκε σε θέση οδηγού και παρότι δεν είχε σε κανένα σημείο διαφορά ασφαλείας, με ωριμότητα και καθαρό μυαλό κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Χωρίς τον Προύιτ αγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι λόγω του τραυματισμού του στην επιγονατίδα που θα τον κρατήσει εκτός παρκέ για περίπου ένα μήνα. Εκτός για την ΑΕΝΚ έμειναν Λιακόπουλος και Βασίλιεβιτς.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο Βενετόκλειο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφικής πλημμύρας στη Ρόδο.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 26-28, 45-42, 62-59

Κολοσσός (Πρίφτης): Παπαντωνίου, Γεωργαλλής 5 (1), Κόμματος 7 (6 ριμπάουντ), Σμιθ 6, Στεφανίδης 10, Σίμπσον 4, Κουκουλάς, Τσάμης 15 (3), Όσμπι 15 (6 ριμπάουντ)

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Κρόκερ 17 (7 ριμπάουντ), Κομποδιέτας 3 (1), Μενουδάκος, Σιούτης, Ψαθας, Γκάρετ 6, Γουντς 5, Τσαλδάρης 8 (1), Αντεγκμπόγιε 10 (1), Μπάρλος 10Πηγή: sport-fm.gr

Ολυμπιακός… Intercity!! (video)

Τρένο ο Ολυμπιακός, δεν σταματά πουθενά. Με επί μέρους σκορ 34-7 στην τέταρτη περίοδο επιβλήθηκε του Άρη στο ΣΕΦ με 93-61 και παραμένει αήττητος. Κορυφαίοι Ντάνστον και Μπέγκιτς με 16 και 15π.

Ολυμπιακός… Intercity (video)
Το 18/18 έκανε ο Ολυμπιακός διατηρώντας το αήττητό του τη φετινή σεζόν νικώντας με 93-61 τον Άρη στο ΣΕΦ, που για πρώτη φορά είχε φέτος κόσμο στην Α1. Το ματς ήταν ενδιαφέρον, καθώς στο φινάλε της τρίτης περιόδου οι «κίτρινοι» ήταν στο -5, όμως στην τελευταία περίοδο οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν καταιγιστικοί και με επί μέρους σκορ 34-7 έφτασαν στην άνετη επικράτηση. Κορυφαίοι των νικητών Ντάνστον και Μπέγκιτς με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, ο Βεζένκοφ με 19 πόντους ξεχώρισε από τους Θεσσαλονικείς.

Το ματς…

Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον ήταν η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού, που είχε εκτός δωδεκάδας τους τραυματίες Σίμονς, Περπέρογλου και Μαυροειδή, όπως και το Καββαδά. Οι γηπεδούχοι είχαν έναν εντυπωσιακό Ντάνστον, που πέτυχε οκτώ γρήγορους πόντους απέναντι στην παλιά του ομάδα (13-9), αλλά οι «κίτρινοι» χάρη στον Βεζένκοφ παρέμεναν μέσα στο παιχνίδι. Με επί μέρους σκορ 11-2 και τον Αμερικανό σέντερ να συνεχίζει να κάνει θραύση οι Πειραιώτες ξέφυγαν με +11 (24-13) και με +12 (27-15). Πέντε σερί πόντοι του Γκίκα έφεραν τον Άρη στο -4 (29-25) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και παρά τις προσπάθειες του Σαρικόπουλου, οι πρωταθλητές Ευρώπης με τον Μπέγκιτς πρωταγωνιστή αποκατέστησαν τη διψήφια τιμή διαφοράς κι έκλεισαν το ημίχρονο με 44-33.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε φουριόζος από τα αποδυτήρια και ανέβασε τη διαφορά στους 15 (52-37) δείχνοντας έτοιμος να απλοποιήσει τα πράγματα. Όμως οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 9-0 πλησίασαν στους έξι (52-46) καθοδηγούμενοι από τον Πελεκάνο, ενώ παρότι Ντάνστον και Μπέγκιτς συνέχισαν το… βιολί τους, τα τρίποντα των Γκίκα και Βεζένκοφ ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 59-54. Μάλλον θορυβημένοι από την ανάκαμψη του Άρη, οι παίκτες του Ολυμπιακού πάτησαν γκάζι και με την τριάδα Σπανούλη, Σλούκα και Πρίντεζη έκαναν ένα επί μέρους σκορ 22-5 στα πρώτα έξι λεπτά της τέταρτης περιόδου (81-57) καθαρίζοντας το ματς.

Δεκάλεπτα: 29-20, 44-33, 59-54, 93-61.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7, Λο 2, Ντάνστον 16, Σπανούλης 12, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 10, Λοτζέσκι 6, Μπέγκιτς 14, Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης 6, Αγραβάνης 3.

Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης, Πελεκάνος 15, Γκίκας 8, Χαρίσης 4, Βεζένκοφ 19, Σαρικόπουλος 8, Μούρτος, Αθηναίου 7, Μήτογλου.

Διαιτητές: Γκούμας, Ξενικάκης, Ταρενίδης.



Πηγή: sport-fm.gr

«Πολύ σημαντικό βήμα για μένα ο Ολυμπιακός»

Την ικανοποίηση του για την μετακίνησή του στον Ολυμπιακό εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Βασίλης Καββαδάς.

«Πολύ σημαντικό βήμα για μένα ο Ολυμπιακός»
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Βασίλης Καββαδάς, πριν την έναρξη της αναμέτρησης της ομάδας του με τον Άρη στο ΣΕΦ μίλησε στη Δημόσια Τηλεόραση εκφράζοντας τη χαρά του για την μετακίνησή του στους «ερυθρόλευκους» τους οποίους και χαρακτήρισε βήμα μπροστά για την καριέρα του.

«Για εμένα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, μια νέα αρχή και είναι ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα μου. Είμαι μόλις τρεις μέρες εδώ, μαθαίνω την ομάδα, προσπαθώ να μπω στο κλίμα. Είμαι ενθουσιασμένος, προσπαθώ να ενσωματωθώ για το καλύτερο δυνατό. Τα πάντα είναι διαφορετικά εδώ, κάνω ό,τι μπορώ για να μπω γρήγορα στο κλίμα. Ο Ολυμπιακός είναι δύο συνεχόμενες χρονιές Πρωταθλητής Ευρώπης, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και θα κάνω ό,τι μου ζητηθεί για να βοηθήσω», ήταν τα λόγια του διεθνούς σέντερ.

Κονέ με τις... γκολάρες!! (video)

Την σχέση του με τα δίχτυα συνεχίζει να κρατάει «ζεστή» ο Παναγιώτης Κονέ στην Ιταλία. Τελευταίο θύμα του Έλληνα μεσοεπιθετικού ο τερματοφύλακας της Πάρμα.

Κονέ με τις... γκολάρες! (video)
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά από την Ίντερ την περασμένη αγωνιστική και για τέταρτη συνολικά στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα, ο Παναγιώτης Κονέ βρήκε δίχτυα με τη φανέλα της Μπολόνια.
Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 10’ της εκτός έδρας αναμέτρησης των «τζιαλομπλού» απέναντι στην Πάρμα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Κονέ, βασικός αγωνίζεται και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.



Πηγή: sport-fm.gr

Την… πλήγωσε γιατί την αγαπούσε!!

Ο Ράμσεϊ απέναντι στην παλιά του αγάπη, την Κάρντιφ, σκόραρε δύο φορές και με άξιο συμπαραστάτη τον Εζίλ, οδήγησαν την Άρσεναλ στο εκτός έδρας 3-0.

Την… πλήγωσε γιατί την αγαπούσε!
Περισσότερο δύσκολα από όσο δείχνει το υπέρ της 3-0 επί της Κάρντιφ η Άρσεναλ πέρασε από την Ουαλία και παρέμεινε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ μετά την 13η αγωνιστική.

Το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ράμσεϊ. Ο άσος της Άρσεναλ απέναντι στην παλιά του αγάπη σκόραρε το πρώτο και το τρίτο γκολ της αναμέτρησης. Στο 29ο λεπτό άνοιξε το σκορ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το τρίτο τέρμα της ομάδας του.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Εζίλ. Ο γερμανός, μάλιστα, είχε μεγαλύτερη συμβολή στη νίκη καθώς έφτιαξε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης αλλά και το δεύτερο στο 86ο λεπτό με τον Φλαμινί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Σημαντική νίκη πέτυχε και η Έβερτον. Απέναντι στην Στόουκ ξέσπασε με τους παίκτες της να βρίσκουν τέσσερις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 45ο λεπτό ο Ντεουλοφέου έκανε το 1-0. Ο Κόουλμαν στο 49ο διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Στο 58ο λεπτό ο Οβιέδο έκανε το 3-0, ενώ στο 78ο λεπτό ο Λουκάκου διαμόρφωσε το –τελικό- 4-0.

Σε άλλο παιχνίδι της ημέρας η Άστον Βίλα έμεινε στο 0-0 με την Σάντερλαντ, σε αντίθεση με την Γουέστ Χαμ η οποία πήρε ένα σημαντικότατο τρίποντο απέναντι στην Φούλαμ! Την νίκησε 3-0 με τον Κοουλ να πετυχαίνει το δεύτερο και το τρίτο γκολ της ομάδας του. Ο Ντιαμέ είχε ανοίξει το σκορ και το δρόμο της Γουεστ Χαμ προς τη νίκη η οποία την έφερε εκτός της «επικίνδυνης ζώνης».

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 30/11

Άστον Βίλα-Σάντερλαντ 0-0

Κάρντιφ-Άρσεναλ 0-3
(29’ 90’+3’ Ράμσεϊ, 86’ Φλαμινί)
Έβερτον-Στόουκ 4-0
(45’ Ντεουλοφέου, 49’ Κόουλμαν, 58’ Οβιέδο, 78’ Λουκάκου)

Νόριτς-Κρίσταλ Πάλας 1-0
(30’ Χούπερ)

Γουέστ Χαμ-Φούλαμ 3-0
(47’ Ντιαμέ, 82’ 89’ Κόουλ)

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ (19.30)

Κυριακή, 01/12

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14.00)
Χαλ-Λίβερπουλ (16.05)
Τσέλσι-Σαουθάμπτον (18.10)
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι (18.10)

Η επόμενη αγωνιστική (14η):

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ
Άρσεναλ-Χαλ
Λίβερπουλ-Νόριτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα
Στόουκ-Κάρντιφ
Σάντερλαντ-Τσέλσι
Σουόνσι-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Τότεναμ
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ ΣίτιΠηγή: sport-fm.gr

Πραγματικός... Ατρόμητος!!

Ατρόμητος είναι και δεν φοβάται. Οι Περιστεριώτες είδαν τον Πλατανιά να προηγείται, ισοφάρισαν με τον «Παπ» και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και την πίεση που δέχτηκαν κράτησαν το 1-1 στα Χανιά.

Πραγματικός... Ατρόμητος
Ισόπαλοι 1-1 ,ήρθαν στα Περιβόλια Πλατανιάς και Ατρόμητος, για τη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Σημαντικός βαθμός, βάσει της εξέλιξης του ματς για την ομάδα του Παράσχου, που πιέστηκε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Γιαννούλη από το 43’, όμως άντεξε και έφυγε με την ισοπαλία. Πικρή γεύση για την ομάδα του Αναστόπουλου αφήνει το τελικό αποτέλεσμα, καθώς παρά την καλή εμφάνιση, οι Κρητικοί έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν στην δεύτερη εντός έδρας νίκη.

Το σκορ άνοιξε ο Τόρες με όμορφη κεφαλιά στο 25’ και το 37’ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με εξαιρετική προβολή απάντησε για τους φιλοξενούμενους. Η αποβολή του Γιαννούλη στο 43’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης και έκανε τον Πλατανιά απόλυτο αφεντικό στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Χανιώτες πίεσαν ασφυκτικά στο δεύτερο ημίχρονο και έκαναν δύσκολη τη δουλειά των παικτών του Ατρόμητου, κυρίως μετά την είσοδο του Κάταϊ στον αγωνιστικό χώρο, όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Το ματς:



Ορεξάτο ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και με ιδιαίτερα καλό ρυθμό στο ξεκίνημά του, ενδεικτικό των επιθετικών προθέσεων που είχαν Πλατανιάς και Ατρόμητος. Ωστόσο, το πρώτο εικοσάλεπτο πέρασε χωρίς να γίνουν ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Με τη συμπλήρωση η 25’ οι γηπεδούχοι έγιναν πιο δραστήριοι και ένα λεπτό αργότερα με ωραία κεφαλιά του Τόρες πήραν το προβάδισμα (1-0). Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, παρά το προβάδισμα δεν κλείστηκε όπως ούτε και οι φιλοξενούμενοι που έψαχναν την ισοφάριση. Το 1-1 δεν άργησε να έρθει αφού ο Παπαδόπουλος με εξαιρετική προβολή στο 37’ ισοφάρισε για τον Ατρόμητο, που λίγο πριν το τέλους του ημιχρόνου είδε τον Γιαννούλη να αποβάλλεται –δικαίως- με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης έγινε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πλατανιάς. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου πήραν τον έλεγχο του κέντρου, εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως αδυνατούσαν να φτάσουν στην περιοχή του Τσενάμο και να απειλήσουν.

Στο τελευταία μισάωρο η κούραση των παικτών του Παράσχου έγινε εμφανής και από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έκαναν πιο ουσιαστική την πίεσή τους με αποτέλεσμα να «κλείσουν» στα καρέ του τον Ατρόμητο. Το γκολ παρά τις προσπάθειες του Κάταϊ δεν ήρθε και το 1-1 στα περιβόλια έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιάρα.



Οι συνθέσεις:



Πλατανιάς (Ν. Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες, Ιντζίδης, Αγκιλέρα, Τετέ, Μπέλιτς (60’ Κάταϊ), Τόρες, Γουνδουλάκης (78’ Μπεριάν), Μοράλ (86’ Μπεριάν)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Δημήτρης , Ράφαελ, Στόλερ

Ατρόμητος (Γ. Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Ιγκλέσιας, Καραγκούνης (11’ Γεωργίου), Ουμπίντες (88’ Καραμάνος), Μπρίτο (73’ Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος, Παπαδόπουλος

Στον πάγκο: Σηφάκης, Μπάλλας, Αθανασίου, Ταβάρες

Διαιτητής: Δ. Στυλιάρας

Γήπεδο: ΠεριβόλιαΠηγή: sport-fm.gr

Αστέρι μου λαμπρό!!

Το φεγγάρι του Τερζή είναι «χλωμό». Το αστέρι, όμως, του... Αστέρα Τρίπολης είναι στα καλύτερά του! Οι Αρκάδες επικράτησαν 3-0 του Παναιτωλικού και εδραιώνονται στην πεντάδα του πρωταθλήματος.

Αστέρι μου λαμπρό!
Παίρνει φορά με πατημένο γκάζι ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες πέτυχαν τη δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα (για πρώτη φορά φέτος), επικρατώντας 3-0 του Παναιτωλικού μέσα στο «σπίτι» τους!

Από το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα δύο γκολ, χάρη στα τέρματα των Ντε Μπλάσις (1’) και Ζησόπουλου (25’), ενώ το... over έγινε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τον Καράσκο.

Στους 21 βαθμούς οι νικητές που εδραιώνονται στην πεντάδα κι ενώ έχασαν πέναλτι με τον Ουσέρο (54’), στους 17 έμειναν τα «καναρίνια» που είχαν και δύο δοκάρια!

Το ματς


Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε «ζεστά». Ξεκίνησε... καυτά! Διότι πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό, ο Αστέρας Τρίπολης το είχε ήδη «κολλήσει»! Η άμυνα του Παναιτωλικού δεν αντέδρασε σωστά, ο Καράσκο σέντραρε και ο Ντε Μπλάσις δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έγραψε το 1-0, με έκτο φετινό του τέρμα! Τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με τον Παναιτωλικό να... τραβά τα μαλλιά του στο 23’, όταν το σουτ του Καλί σταμάτησε στο δοκάρι –κι ενώ την βρήκε ο Ερνάντεζ-, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Κι αυτό δεν ήταν τίποτα, γιατί δύο λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν... καταστροφικά! Γιατί μόνο έτσι χαρακτηρίζεται το γεγονός πως εκεί που τα «καναρίνια» θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, όχι μόνο δεν το πέτυχαν, αλλά δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Ράφαελ δεν έκανε σωστή έξοδο ή μάλλον έκανε... τραγική, ο Ζησόπουλος δεν «συγχώρησε» το λάθος και προ κενής εστίας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Με αυτό το σκορ οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, αφού τα εναπομείναντα λεπτά δεν έκρυβαν συγκινήσεις.

Στο 54’ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να «τελειώσουν» οριστικά την αναμέτρηση, όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Καλί στον Μπαράλες, όμως ο Ράφαελ έπεσε και απέκρουσε στην γωνία του! Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Αρκάδες να πετύχουν τελικά το τρίτο τους τέρμα! Έτσι, στο 60’ κι έπειτα από ωραία συνεργασία ο Ουσέρο τροφοδότησε τον Καράσκο και εκείνος με εν κινήσει σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του!

Προφανώς τον νικητή τον είχαμε ήδη μάθει. Το σκορ βέβαια θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αλλάξει, αφού στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες τους να πετύχουν –τουλάχιστον- το γκολ της τιμής! Ωστόσο, ο Ερνάντεζ όταν χρειάστηκε, δήλωσε «παρών» στα σουτ των Κούσα και Μπόγιοβιτς, ενώ και στο 82’ ακούμπησε την μπάλα και με την βοήθεια του δοκαριού, έβγαλε το σουτ του Θεοδωρίδη, με το σκορ να παραμένει στο 3-0. Όπως κι έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη, που έδωσε εύκολη σχετικά νίκη στον Αστέρα!




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (65’ Σέτι), Μπαράλες (73’ Χουάνμα), Ντε Μπλάσις (38’ Ναβάρο), Καράσκο

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Γκρατσίνι, Μπακασέτας

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μελισσάς (57’ Μπόγιοβιτς), Καλί, Κούσας, Γοδόι, Σίλβα Τζούνιορ (69’ Μουμίν), Μπακάκης, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Μπελόν (33’ Ιωάννου)

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Δάρλας, Άσκες, Καλογέρης Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ρόμπεν των… πλουσίων!!

Λεφτά έχει. Την καλύτερη ομάδα έχει. Εκτός αυτών όμως, η Μπάγερν έχει και τον Άριεν Ρόμπεν. Για να «καθαρίζει» μόνος ομάδες σαν την Μπράουσβάιγκ (2-0) και να κρατά χαλαρά πρώτους τους Βαυαρούς.

Ο Ρόμπεν των… πλουσίων! (video)
Όταν καθαρίζει για πλάκα ντέρμπι όπως με τη Ντόρτμουντ, παιχνίδια όπως με την Μπράουνσβαϊγκ μοιάζουν αγγαρεία για την Μπάγερν.

Ο Άριεν Ρόμπεν ωστόσο… δε βαριέται ποτέ!

Ο Ολλανδός συνέχισε τις καταπληκτικές εμφανίσεις του και στην «Allianz Arena» και με δυο δικά του γκολ υπέγραψε ένα χαλαρό 2-0 των Βαυαρών, που διατήρησε… απαγορευτικές τις σκέψεις των αντιπάλων της ότι μπορούν να την πιάσουν στην κορυφή.

Έστω κι εκείνοι επίσης συνέχισαν με νίκες. Διότι η μεν Λεβερκούζεν ξεπάστρεψε με συνοπτικές διαδικασίες τη Νυρεμβέργη (3-0) κι έμεινε σε απόσταση τεσσάρων πόντων απ’ την πρώτη θέση.

Η δε Ντόρτμουντ τα βρήκε σκούρα στην έδρα της φορμαρισμένης Μάιντς, αλλά κατάφερε τελικά (με τον Λεβαντόφσκι να σκοράρει δυο φορές απ’ τη βούλα του πέναλτι) να φύγει με το 3-1.

Όλα αυτά, ενώ Χόφενχαϊμ και Βέρντερ έκρυβαν το τόπι στο μεταξύ τους παιχνίδι και προσέφεραν ένα χορταστικό 4-4 σε όσους το παρακολούθησαν. Κι ενώ Χέρτα και Άουγκσμπουργκ έκαναν… το ακριβώς αντίθετο, μένοντας στο άνοστο 0-0.


Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή 29/11

Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 1-1
(20’ Τσαλχάνογλου - 31’ Ροντρίγκεζ πεν.)

Σάββατο 30/11

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 2-0
(2’, 30’ Ρόμπεν)

Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη 3-0
(36’, 77’ Σον, 47’ Κίσλινγκ)

Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης 4-4
(12’ πεν., 18’ πεν. Σαλίχοβιτς, 49’ Φόλαντ, 53’ Χάρντλινγκ - 45’ πεν. Χαντ, 45’+1’ Ελία, 59’ Πέτερσεν, 90’+1’ Μπάργκφρεντε)

Μάιντς-Ντόρτμουντ 1-3
(74’ πεν. Τσούπο-Μότινγκ - 70’ Ομπαμεγιάνγκ, 78’ πεν., 90’+3’ πεν. Λεβαντόφσκι)

Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ 0-0


Σάλκε-Στουτγκάρδη (19:30)

Κυριακή 01/12

Ανόβερο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Παρασκευή 6/12

Νυρεμβέργη-Μάιντς (21:30)

Σάββατο 30/11 (16:30)

Γκλάντμπαχ-Σάλκε
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ
Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ
Στουτγκάρδη-Ανόβερο
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 01/12

Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Χέρτα Βερολίνου (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν «μασάει» η Ατλέτικο!! (video)

Δεν καταλαβαίνει ούτε από έδρες, ούτε από τίποτα! Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήγε στο «σπίτι» της Έλτσε και την... περιποιήθηκε δεόντως, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 2-0!

Δεν «μασάει» η Ατλέτικο! (video)
Είτε παίζει στην Μαδρίτη, είτε εκτός, το ίδιο είναι για την Ατλέτικο! Σαν ομάδα που όντως κάνει πρωταθλητισμό, οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν μέσα στην έδρα της Έλτσε με σκορ 2-0 και παραμένουν από τον Ερνέστο Βαλβέρδε να τους κάνει κάποιο «δώρο», βάζοντας φρένο στην Μπαρτσελόνα.

Το πρώτο μέρος πάντως δεν πήγαινε πολύ καλά για τους Μαδριλένους, που δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η λύση ήρθε όμως στο δεύτερο. Αρχικά με τον Κόκε στο 63’ και 11 λεπτά αργότερα με τον συνήθη ύποπτο, τον Ντιέγκο Κόστα που με το 15ο φετινό τέρμα του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν υπέγραψε το διπλό της ομάδας του, που είναι πλέον στο -3 από την κορυφή!


Elche 0-2 Atletico Madrid (All Goals) 30... από ourmatch

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χετάφε-Λεβάντε 1-0
(79' Πέδρο Λεόν)

Βιγιαρεάλ-Μάλαγα 1-1
(32' Μπρούνο - 90+4' Γουέλινγκτον)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Έλτσε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
(63' Κόκε, 74' Ντιέγκο Κόστα)
Θέλτα-Αλμερία (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ (21:00)
Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ (23:00)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μπέτις-Βαγεκάνο (13:00)
Γρανάδα-Σεβίλλη (18:00)
Βαλένθια-Οσασούνα (20:00)
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (22:00)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Λεβάντε-Έλτσε (22:00)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Οσασούνα-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Γρανάδα (19:00)
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ (21:00)
Μάλαγα-Χετάφε (23:00)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Αλμερία-Εσπανιόλ (13:00)
Σοσιεδάδ-Μπέτις (18:00)
Σεβίλλη-Μπιλμπάο (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Βαγιαδολίδ-Θέλτα (23:00)Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει ο Δήμος το γηπεδικό!!

Προχωράει ο Δήμος το γηπεδικό Τη δική του μελέτη για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ έχει στείλει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στην αρμόδια εταιρεία για την κυκλοφοριακή μελέτη που αφορά το «κιτρινόμαυρο» πρότζεκτ.

Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα που αφορούν το ζήτημα της «Αγιά-Σοφιάς», όμως ένα-ένα αρχίζουν να μπαίνουν σε μία σειρά για να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Ύστερα από την έγκριση της έναρξης των εργασιών που αφορούν την επιστροφή της «Ένωσης» στην ιστορική της έδρα, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας προχωράει από την πλευρά του κάποια άλλα θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ήδη από την Δημοτική Αρχή έχει σταλεί η κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εκπονηθεί και την έχει αναλάβει η Dimand (η εταιρεία που «τρέχει» το γήπεδο), με την μελέτη να κατατίθεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πραγματοποιείται συνεδρίαση, προκειμένου να περάσει από έγκριση.

Αυτό επρόκειτο να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο, όμως επειδή έρχονται και γιορτές, ίσως αυτό να συμβεί στις αρχές Ιανουαρίου. Αυτό είναι ένα καθαρά διαδικαστικό ζήτημα και πολύ δύσκολα θα υπάρξει κάποια εμπλοκή στην συνεδρίαση του Δ.Σ.

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής αναγνωρίζουν πως η κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» είναι ένα ιστορικό έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή.Πηγή: sport-fm.gr

Πέθανε ο δημιουργός των περίφημων Panini!!

Ο Ουμπέρτο Πανίνι ήταν ο τελευταίος από τα τέσσερα αδέλφια της «αυτοκρατορίας» με τα θρυλικά χαρτάκια.

Πέθανε ο δημιουργός των περίφημων Panini
Τα χαρτάκια του είχαν γίνει ανάρπαστα εντός και εκτός Ιταλίας, με παιδιά και ενήλικες να δίνουν μάχη με τους φίλους τους για να ανταλλάξουν τις περίφημες «figurine» με κάποιες άλλες που θεωρούσαν καλύτερες.

Ο λόγος για τον Ουμπέρτο Πανίνι, τον βασιλιά των περίφημων Panini τα οποία απεικόνιζαν σπουδαίους ποδοσφαιριστές και άφησαν το στίγμα τους στις παιδικές μνήμες.

Τελευταίος από τα τέσσερα αδέλφια Τζουζέπε, Μπενίτο, και Φράνκο, ο Ουμπέρτο Πανίνι που τη δεκαετία του 1960 δημιούργησε το θρύλο με τα χαρτάκια, πέθανε σε ηλικία 83 ετών στη Μόντενα.

Λάτρης των αυτοκινήτων, είχε δημιουργήσει μουσείο με αμάξια, το οποίο χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, στο εσωτερικό του πρόκειται να τεθεί η σορός του, πριν την τέλεση της ταφής του.

Πηγή: protothema.gr

Αργεντινή: Ισοπαλία με… τρόπο για Ρασίνγκ!! (videos)

Χάρη σε γκολ του 27χρονου Γκάρμπιελ Άουτσε στο 87ο λεπτό και… πονηράδα του Σεμπαστιάν Σάχα, η Ρασίνγκ Κλουμπ απέσπασε 1-1 στην έδρα της Ροζάριο Σεντράλ.
Στο 6ο λεπτό, ο άλλοτε τερματοφύλακας της ΑΕΚ νικήθηκε από κεφαλιά του Γκονζάλο Καστιχέχος, αλλά στη συνέχεια ο Σάχα πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις. Μάλιστα, στο 79ο λεπτό πρωταγωνίστησε σε διένεξη με τον Αλεχάντρο Ντονάτι και επιπλήχθηκε με κίτρινη κάρτα, αλλά ο αντίπαλός του αντίκρισε δεύτερη και αποβλήθηκε, οπότε επήλθε αριθμητική ισορροπία, καθώς στο 55ο λεπτό δέχθηκε απευθείας κόκκινη ο Λουτσιάνο Αουέντ λόγω σκληρού μαρκαρίσματος. Ακολούθησε και το γκολ του πρώην στράικερ της Κιέβο στο 87ο λεπτό, ώστε να διαμορφωθεί το 1-1.
Προγενέστερα, η ουραγός της τριετής κατάταξης, Ολίμπο, πέτυχε τρίτη διαδοχική νίκη χάρη στο 1-0 επί της Γοδόι Κρουζ, την οποία κράτησε μαζί της στη ζώνη υποβιβασμού. Πάντως, η ομάδα του Μαρτίν Παλέρμο αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο διαμόρφωσε ο Ελβετός Ντίλαν Γκίσι από το 15ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Γοδόι Κρουζ-Ολίμπο 0-1
Ροζάριο Σεντράλ-Ρασίνγκ Κλουμπ 1-1
Η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
17
31
Νιούελς Ολντ Μπόις
17
30
Λανούς
17
29
Άρσεναλ Σαραντί
17
29
Βελέζ Σάρσφιλντ
17
27
Μπόκα Τζούνιορς
17
27
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
17
26
Ατλέτικο Ραφαέλα
16
25
Αρχεντίνος Τζούνιορς
17
25
Γοδόι Κρουζ
18
24
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
17
23
Ροζάριο Σεντράλ
18
23
Χιμνάσια Λα Πλάτα
17
22
Ολίμπο
18
20
Κίλμες
17
20
Ολ Μπόις
17
19
Τίγκρε
17
19
Ρίβερ Πλέιτ
17
17
Ρασίνγκ Κλουμπ
18
13
Κολόν Σάντα Φε
16
6
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.66
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.63
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.63
Άρσεναλ Σαραντί
1.62
Λανούς
1.62
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.47
Ρίβερ Πλέιτ
1.47
Σαν Λορένζο
1.43
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.33
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.33
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.29
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Ροζάριο Σεντράλ
1.28
Κίλμες
1.27
Τίγκρε
1.25
Ολ Μπόις
1.23
Κολόν Σάντα Φε
1.22
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.19
Γοδόι Κρουζ
1.18
Ολίμπο
1.11
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας με το πέρας του Final υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr

Ποιος θα είναι ο… τυχερός;

Στην 13η στροφή φτάνει η Premier League και μένει να αποδειχτεί στα αγγλικά γήπεδα για ποιες ομάδες θα φανεί και τυχερή.

Ποιος θα είναι ο… τυχερός;
Η πρωτοπόρος της κατηγορίας, Άρσεναλ, δοκιμάζεται στην έδρα της Κάρντιφ γνωρίζοντας πως η Λίβερπουλ που την ακολουθεί, αγωνίζεται και αυτή εκτός έδρας κόντρα στη Χαλ.

Αντίθετα, η Τσέλσι –που βρίσκεται όπως και οι «ρεντς» στο -4 από την κορυφή- παίζει στο γήπεδό της, αλλά αντιμετωπίζει την εκπληκτική φέτος Σαουθάμπτον.

Το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Premier League πάντως γίνεται την Κυριακή, όπου η Τότεναμ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 30/11 (17.00)

Άστον Βίλα-Σάντερλαντ
Κάρντιφ-Άρσεναλ
Έβερτον-Στόουκ
Νόριτς-Κρίσταλ Πάλας
Γουέστ Χαμ-Φούλαμ
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ (19.30)

Κυριακή, 01/12

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14.00)
Χαλ-Λίβερπουλ (16.05)
Τσέλσι-Σαουθάμπτον (18.10)
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι (18.10)

Η επόμενη αγωνιστική (14η):

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ
Άρσεναλ-Χαλ
Λίβερπουλ-Νόριτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα
Στόουκ-Κάρντιφ
Σάντερλαντ-Τσέλσι
Σουόνσι-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Τότεναμ
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ ΣίτιΠηγή: sport-fm.gr

Η εκδίκηση του Γουέστμπρουκ!!

Με τρίποντο του Ράσελ Γουέστμπρουκ στο φινάλε η Θάντερ πήρε ρεβάνς για την ήττα από τους Ουόριορς με τον ίδιο τρόπο. Νέα ήττα για τους Μπακς του Αντετοκούνμπο.

Η εκδίκηση του Γουέστμπρουκ
Ένα απίθανο τρίποντο του Ράσελ Γουέστμπρουκ 0,1’’ πριν τη λήξη της παράτασης χάρισε στη Θάντερ τη νίκη επί των Ουόριορς με 113-112. Ο γκαρντ της Οκλαχόμα, που είχε 34 πόντους, πήρε την ασίστ από τον Τάμπο Σεφολόσα ο οποίος πρόλαβε την μπάλα προτού περάσει εκτός παρκέ και γυρίζοντας το σώμα του από τη γωνία χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους. Έτσι πήραν ρεβάνς για την ήττα τους με 116-115 με buzzer-beater του Αντρέ Ιγκουοντάλα στο Όκλαντ στις 14 Νοεμβρίου, σε έναν αγώνα που ένα τρίποντο του Γουέστμπρουκ 2,3’’ πριν το τέλος φαινόταν να δίνει τη νίκη στη Θάντερ.

Οι Νικς έχασαν για όγδοη σερί φορά, με 97-95 από τους Νάγκετς στο Ντένβερ. Ο… παλιόφιλος των γηπεδούχων, Καρμέλο Άντονι, είχε μεν 27 πόντους, αλλά αστόχησε στο φινάλε σε σουτ.

Οι Πέισερς έφτασαν τις 15 νίκες σε 16 ματς συντρίβοντας με 93-73 τους Ουίζαρντς και πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους. Εννιά σερί νίκες έφτασε το Μαϊάμι μετά το 90-83 απέναντι στους Ράπτορς στο Τορόντο, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να έχει 27 και τον Ντουέιν Ουέιντ 22 πόντους. Η απουσία του Τόνι Πάρκερ με διάστρεμμα δεν στοίχισε στους Σπερς, που νίκησαν εύκολα στο Ορλάντο με 109-91. Ο Τιμ Ντάνκαν είχε 17 από τους 19 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο για τα «σπιρούνια» που με 14-2 έχουν το κορυφαίο ρεκόρ στη Δύση.

Με 27 πόντους του Γουές Τζόνσον οι Λέικερς πέρασαν με 106-102 από το Ντιτρόιτ έχοντας 14/31 τρίποντα. Οι Κλίπερς χωρίς τον τραυματία Κρις Πολ πέρασαν με 104-98 στην παράταση από το Σακραμέντο με μεγάλη εμφάνιση του Τζαμάλ Κρόφορντ, που είχε 31 πόντους και 11 ασίστ. Οι Ρόκετς συνέτριψαν με 114-95 τους απογοητευτικούς Νετς με τον Τσάντλερ Πάρσονς να έχει 21 πόντους με 6/6 τρίποντα. Οι Χοκς ανέτρεψαν διαφορά 17 πόντων και με καλάθι του Αλ Χόρφορντ 4,2’’ πριν το τέλος επιβλήθηκαν 88-87 των Μάβερικς.

Τέλος, οι Μπακς συμπλήρωσαν έντεκα σερί ήττες μετά το 92-76 στη Σάρλοτ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε 13:25 είχε 4 πόντους (2/3 δίποντα, 0/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Μιλγουόκι Μπακς 92-76 Τζέφερσον 23 (12 ριμπ.), Χέντερσον 19, Σέσιονς 11, Γουόκερ 10, Μπιγιόμπο 7 (14 ριμπ.)-Νάιτ 17, Νιλ 10, Ούντο 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Σαν Αντόνιο Σπερς 91-109 Αφλάλο 17, Ολαντίπο 15, Βούτσεβιτς 12, Χάρκλες 11, Ντέιβις 10-Ντάνκαν 19, Μπελινέλι 19, Τζόζεφ 13, Τζινόμπιλι 11, Λέοναρντ 10.

Τορόντο Ράπτορς-Μαϊάμι Χιτ 83-90 ΝτεΡόζαν 25, Γκέι 21 (11 ριμπ.), Λάουρι 15, Χάνσμπρο 8 (12 ριμπ.)-Τζέιμς 27, Ουέιντ 22, Άλεν 7, Μπίσλεϊ 7.

Ατλάντα Χοκς-Ντάλας Μάβερικς 88-87 Τιγκ 25, Χόρφορντ 17 (12 ριμπ.), Μίλσαπ 15, Ουίλιαμς 12, Κάρολ 9 (10 ριμπ.)-Καλντερόν 16, Νοβίτσκι 16, Μάριον 15 (12 ριμπ.), Έλις 12.

Μπόστον Σέλτικς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 103-86 Γκριν 31, Μπράντλεϊ 21, Μπας 12, Σάλιντζερ 12, Κρόφορντ 11 (11 ριμπ., 10 ασίστ)-Γουέιτερς 21, Ίρβινγκ 17, Βαρεζάο 10 (12 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Λος Άντζελες Λέικερς 102-106 Στάκεϊ 22, Τζένινγκς 19, Μονρό 19, Ντράμοντ 13 (11 ριμπ.), Σμιθ 8 (19 ριμπ.)-Τζόνσον 27, Ουίλιαμς 20, Γκασόλ 13 (12 ριμπ.), Φάρμαρ 13, Γιανγκ 12, Μικς 10.

Χιούστον Ρόκετς-Μπρούκλιν Νετς 114-95 Πάρσονς 21, Κάσπι 16, Γκαρσία 15, Μπρουκς 14, Χάουαρντ 12, Τζόουνς 11-Τελέτοβιτς 18 (13 ριμπ.), Πλάμλι 16, Τέιλορ 16 (12 ασίστ), Λόπεζ 16, Άντερσον 13.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 113-112 (κ.α. 104-104) Γουέστμπρουκ 34, Ντουράντ 25 (13 ριμπ.), Ιμπάκα 18 (13 ριμπ.)-Κάρι 32 (11 ριμπ.), Μπαρνς 26, Τόμπσον 16, Μπόγκουτ 14, Λι 10 (12 ριμπ.).

Ιντιάνα Πέισερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 93-73 Τζορτζ 23, Χιλ 13, Χίμπερτ 13, Στίβενσον 7 (10 ασίστ)-Γκορτάτ 17 (10 ριμπ.), Αρίζα 14, Σεραφέν 9.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 105-121 Ρότεν 24, Τέρνερ 22, Γιανγκ 15 (12 ριμπ.), Χόους 12, Κάρτερ-Ουίλιαμς 10 (10 ασίστ)-Γκόρντον 26, Ντέιβις 22 (10 ριμπ.), Χόλιντεϊ 20 (13 ασίστ), Άντερσον 18, Έβανς16.

Ντένβερ Νάγκετς-Νιου Γιορκ Νικς 97-95 Λόσον 22, Φόι 17, Ρόμπινσον 16, Χίκσον 13 (11 ριμπ.), Τσάντλερ 13-Άντονι 27, Μπαρνιάνι 22, Σμιθ 11, Σάμπερτ 11.

Γιούτα Τζαζ-Φίνιξ Σανς 101-112 Ουίλιαμς 18, Μπερκς 16, Φέιβορς 15, Μπερκ 13, Χέιγουορντ 11, Έβανς 10-Μαρκίφ Μόρις 23, Μάρκους Μόρις 19, Ντράγκιτς 19, Πλάμλι 15 (10 ριμπ.), Φράι 13.

Σακραμέντο Κινγκς-Λος Άντζελες Κλίπερς 98-104 (κ.α. 94-94) Κάζινς 25, Μάκλεμορ 14, Σάλμονς 14, Ουίλιαμς 12, Βάσκες 11-Κρόφορντ 31 (11 ασίστ), Γκρίφιν 21 (12 ριμπ.), Κόλισον 15, Ρέντικ 13, Τζόρνταν 10 (15 ριμπ., 9 τάπες).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr