Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΗΣ: Έτοιμοι Χαβίτο και Ρουίς

Όχι ότι υπήρχε έντονη ανησυχία για την συμμετοχή τους στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, όμως από την στιγμή που έβγαλαν κανονικά και την σημερινή προπόνηση, τόσο ο Χαβίτο, όσο και ο Ρουίς, τέθηκαν κανονικά στην διάθεση του Έκτορ Κούπερ για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Κάτι ανάλογο ισχύει φυσικά και για τον Τόνι Κάλβο ενώ οι Ρονάλντο Γκιάρο και Πρίττας θα μείνουν πάλι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

Παναθηναϊκός-Βαλένθια: 69-73

Τραγική εμφάνιση και ήττα από τη Βαλένθια με 69-73 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο 500ο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Οι "πράσινοι" έπεσαν στην παγίδα της ομάδας του Πέσιτς που έφυγε με το ροζ φύλλο από το ΟΑΚΑ και πλεόν τα πράγματα στον Όμιλο περιπλέκονται όσον αφορά στην κατάληψη της πρώτης θέσης.Οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν στο πρώτο ημίχρονο και όταν επιτέλους στο τέλος της τρίτης περιόδου, έφτασαν σε ένα +9, δεν μπόρεσαν να το διατηρήσουν στην τελευταία περίοδο. Εκεί ο Ντε Κολό εξελίχθηκε σε "δήμιο" των Πρωταθλητών Ελλάδας, που δεν βρήκαν τρόπο να αντιμετωπίσουν την πολύ καλή άμυνα των Ισπανών.

Στους Σάτο και Μπατίστ βασίστηκε ο Παναθηναϊκός με την έναρξη του αγώνα κι έτσι προηγήθηκε με 8-4 στο πεντάλεπτο. Η Βαλένθια πάντως ανέκαμψε και εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη της ελληνικής ομάδας, κατάφερε με ηγέτη τον Κλαβέρ και όπλο την πιεστική άμυνα και τον αιφνιδιασμό να προσπεράσει με 11-9 (σερί 1-7). Το τάιμ άουτ του Ομπράντοβιτς αλλά και οι αλλαγές στη φροντ λάιν, οδήγησαν στην ανάκαμψη με 4/4 βολές από Τσαρτσαρή-Βουγιούκα που έκαναν το 13-11.

Παρόλα αυτά πάντως, οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα, ή μάλλον αντίθετα οι "πράσινοι" συνέχισαν να μην είναι αποτελεσματικοί ούτε μέσω της ζώνης που χρησιμοποίησε ο Ομπράντοβιτς. Το ξέσπασμα των γηπεδούχων δεν ήρθε ούτε στα τελευταία 2 λεπτά της πρώτης περιόδου, αφού προηγήθηκαν μεν με 18-16 και 20-18 αλλά δεν κατάφεραν να ξεφύγουν με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να τελειώσει με σκορ 22-22.

Η είσοδος του Καλάθη άλλαξε το ρυθμό για το "τριφύλλι" στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε και οργάνωσε άριστα με αποτέλεσμα να γίνει το σκορ 27-24. Η Βαλένθια αντιστάθηκε αλλά ο Νίκολας ήταν αυτός που έφερε μετά από πολλή ώρα στο +4 (32-28) τον Παναθηναϊκό. Η πιεστική άμυνα των Ισπανών πάντως απέδωσε στη συνέχεια και ο Μαρτίνεθ μείωσε εκ νέου στον πόντο (32-31) με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Πέσιτς ανέκτησε το προβάδισμα και με τον Ντε Κολό να συμπληρώνει σερί 0-6 έκανε το 32-34. Η είσοδος του Φώτση στη θέση του Τσαρτσαρή δεν άλλαξε την κατάσταση για τον Παναθηναϊκό που περιόρισε μεν τη Βαλένθια, αλλά έβαζε πόντους... αγκομαχώντας. Κάπως έτσι έφτασε στο προβάδισμα με 39-37 του ημιχρόνου, στη διάρκεια του οποίου οι παίκτες του "τριφυλλιού" είχαν υπνωτιστεί από τον ρυθμό των φιλοξενούμενων.

Πολύ καλά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, αφού ο Σάτο πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με τη βοήθεια του Περπέρογλου, οδήγησαν σε ένα 7-2 την ομάδα τους που προηγήθηκε για πρώτη φορά με 7 (46-39). Οι Σαβάνοβιτς, Λίστσουκ και Ντε Κολό όμως επανέφεραν στο ματς την Βαλένθια, που πίεσε εκ νέου και πλησίασε στους 3 (46-43).

Η είσοδος του Διαμαντίδη άλλαξε τα δεδομένα και η ομάδα του Ομπράντοβιτς έφτασε ξανά στο +5 (50-45). Ο ρυθμός των γηπεδούχων πάντως ήταν κακός, η περιφερειακοί -πλην του Σάτο- είχαν σιγήσει και κάπως έτσι η διαφορά έμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Η αμυντική προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού όμως, ανέτρεψε κάπως τη ροή του αγώνα και με τον Σάτο να είναι ηγέτης στην επίθεση, οι "πράσινοι" έκλεισαν με σερί 7-0 το τρίτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι για πρώτη φορά με 9 πόντους (57-48).

Οι Ντε Κολό και Κλαβέρ έδωσαν ώθηση στη Βαλένθια, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο και η ισπανική ομάδα μείωσε γρήγορα στους 4 (57-53). Ως τους 2 (57-55) μείωσαν οι φιλοξενούμενοι με την άμυνα της Βαλένθια να έχει κλείσει για τα καλά τον Παναθηναϊκό που δεν έβρισκε λύσεις. Ο Περπέρογλου ήταν αυτός που "ξεκόλλησε" την ομάδα του για το 59-55, αλλά ο Κλαβέρ μείωσε στον πόντο με τρίποντο.

Την τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού στην επίθεση εκμεταλλεύθηκε η Βαλένθια, που κατάφερε να φτάσει στο προβάδισμα με 62-61 2 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Φώτσης ήταν αυτός που "ξεκόλλησε" τον Παναθηναϊκό και με τρίποντο έκανε το 64-62, αλλά ο Ντε Κολό δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Γάλλος άσος με 4 δικούς του πόντους (στον αιφνιδιασμό το πρώτο καλάθι), έδωσε προβάδισμα με 66-64 στην ομάδα του 41 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Το φινάλε ήταν δραματικό. Ο Νίκολας αστόχησε σε τρίποντο και ο Σαβάνοβιτς έφυγε στον αιφνιδιασμό και έκανε το 64-68. Ο Διαμαντίδης έδωσε το "φιλί της ζωής" στον Παναθηναϊκό με τρίποντο στα 22 δευτερόλεπτα, μειώνοντας σε 67-68, αλλά ο Κουκ ήταν ψύχραιμος και έκανε με 2/2 βολές το 67-70. Ο Μπατίστ απάντησε με 2/2 δικές του και ο Κουκ χάνοντας μία στη συνέχεια έδωσε ελπίδες στην ελληνική ομάδα. Η επίθεση των 15 δευτερολέπτων που ακολούθησε, περιείχε λάθος του Παναθηναϊκού που έκανε μπρος-πίσω κι έτσι χάθηκε η τελευταία ελπίδα για την ανατροπή. Το τελικό 69-73 διαμόρφωσε με βολές ο Ντε Κολό και η Βαλένθια ξεκίνησε ιδανικά στον Β' γύρο της φάσης των Ομίλων.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-37, 57-48, 69-73

Στους «16» του Κυπέλλου η Λάτσιο

Στον πέμπτο γύρο του «Κοπα Ιτάλια» προκρίθηκε την Πέμπτη η Λάτσιο η οποία νίκησε με 3-0 την Αλμπινολέφε στο «Ολίμπικο».
Όπως φανερώνει και το σκορ, οι παίκτες του Έντι Ρέγια δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα απέναντι σε μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας.

Το σκορ άνοιξε στο 15’ ο Χαβιέ Γαρίδο και στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Γκουλιέλμο Στεντάρντο έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στους «λατσιάλι». Το σκορ έκλεισε στο 85’ ο Σιμόνε Ντελ Νέρο δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση των Ρωμαίων.

Στους «16» η Λάτσιο θα τεθεί αντιμέτωπη της Ρόμα, σε διπλές αναμετρήσεις.

ΠΑΟΚ | ΟΦΕΙΛΕΣ- Επανήλθε μέσω FIBA ο Τομάσεβιτς

Την ίδια ώρα που ο Σούλης Μαρκόπουλος με τους συνεργάτες και τους παίκτες του συνεχίζουν την προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου (27/11, 17:00) με τον Ίκαρο Καλλιθέας η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει να ταλαιπωρείται από εκκρεμότητες προηγούμενων ετών όπως αυτή του Ντέγιαν Τομάσεβιτς.Εκεί που όλα έδειχναν πως το θέμα του διεθνή Σέρβου που είχε λαμβάνειν 88.000 ευρώ σε δόσεις είχε κλείσει το βράδυ της Τρίτης σε σχετικό τηλεφώνημα από την FIBA υπήρξε η ενημέρωση απόρριψης η μέσω ΕΟΚ αίτηση της ΚΑΕ για την εξόφλησή του.
Συγκεκριμένα ο Τομάσεβιτς ζήτησε μέσω της FIBA την εξόφληση του ποσού με την ΚΑΕ να αντιπρότεινε και πάλι αυτό να γίνει μέσω δόσεων σε πιο μικρό χρονικό διάστημα με τις εξελίξεις να αναμένεται να τρέξουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Κατά τα άλλα η πλευρά του Χρήστου Χαρίση ζήτησε αναβολή στην προσφυγή της ΚΑΕ εναντίον του για τις 14 Δεκεμβρίου για ακύρωση κάθε απαίτησής του για 300.000 ευρώ όπως αυτή προέκυψε από ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που εμφάνισε με μόνο δική του υπογραφή και του Δημήτρη Δρόσου.

Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι του ΠΑΟΚ στα πλαίσια της προετοιμασίας για το μεθαυριανό παιχνίδι με τον νεοφώτιστο Ίκαρο Καλλιθέας ο Μαρκόπουλος μετά τις χθεσινές παρατηρήσεις στο βίντεο για τα λάθη με την Μπενετόν Τρεβίζο είδε τους Ντόνι ΜακΓκράθ και Ρόμπερτ Ντόζιερ να επανέρχονται.

Τέλος χθες εκδικάστηκε στην πρωτοβάθμια ΕΕΟΔΑΚ η αίτηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για λύση του συμβολαίου του Ντεσόν Σιμς με υπαιτιότητα του Αμερικανού την ίδια ώρα που δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει την καριέρα του στους "Ρεντ Γκλόουβς" στο NBDL παρά το όχι της FIBA στην παραχώρηση του letter of clearance.

ΠΑΟΚ-Γεύμα σύμπνοιας και αποφασιστικότητας

Σε πλήρη σύμπνοια και ομόνοια τεχνική ηγεσία και παίκτες πιστεύουν ακράδαντα στην ομάδα και στις δυνατότητές τους και είναι πεπεισμένοι ότι θα πετύχουν δύο νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν με Ατρόμητο και Μπριζ στη Τούμπα. Το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την προπόνηση, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ γευμάτισαν σε ταβέρνα της Πολίχνης, κάτι που είχαν να κάνουν εδώ και αρκετό καιρό. Στο γεύμα, που περιλάμβανε κρέατα και κόκκινο κρασί, οι παίκτες πέρασαν μερικές ώρες όλοι μαζί και αποφορτίστηκαν από την έντονη αγωνιστική πίεση.

Το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των παικτών ήταν τα δυο σερί εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με τον Ατρόμητο την Κυριακή και με την Μπριζ την ερχόμενη Πέμπτη, τα οποία θα κρίνουν πολλά για την περεταίρω πορεία του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη.

Διαπιστώθηκε η κοινή τους πίστη, ότι θα καταφέρουν να πάρουν δυο νίκες αποφασιστικής σημασίας σ’ αυτά τα ματς, συνεχίζοντας τον δρόμο των επιτυχιών που χάραξαν εδώ και ένα μήνα. Ανυπομονούν, μάλιστα, να περάσει – νικηφόρα φυσικά – το ματς με τον Ατρόμητο για να παίξουν τον καθοριστικό αγώνα με την Μπριζ. Ζουν και αναπνέουν γι’ αυτό το παιχνίδι, καθώς ξέρουν, ότι μια νίκη ισοδυναμεί με μια… ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Άρα περισσότερο χρήμα και δόξα και για την ομάδα και για τους ίδιους.

Όσο, όμως, και εάν αγωνιούν και περιμένουν πως και πως τον αγώνα υψηλού κινήτρου με την Μπριζ, συμφώνησαν ότι πρέπει να είναι αυτοσυγκεντρωμένοι πλήρως στον αγώνα με τον Ατρόμητο, όπου ο στόχος τους είναι να «καθαρίσουν» όσο πιο γρήγορα γίνεται το παιχνίδι και να τελειώνουν.  
  
Την διοίκηση στο γεύμα εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Ποικιλίδης και ο τεχνικός διευθυντής Παντελής Κωνσταντινίδης, ενώ παρόντες ήταν και ο γενικός αρχηγός της ομάδας Κώστας Ιωσηφίδης με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Κυριάκο Κυριάκο.

Ο Φιλομένο αντί του Μουσλίμοβιτς

Πρόβλημα δημιουργήθηκε με τον Μουσλίμοβιτς, του οποίου η συμμετοχή στον αγώνα με τον Ατρόμητο είναι, πλέον, εξαιρετικά αμφίβολη. Ο Βόσνιος φορ έπαιξε κανονικά στο σημερινό δίτερμα, αλλά μετά την προπόνηση ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα αγωνισθεί στο ματς με τον Ατρόμητο.

Την θέση του, ως παρτενέρ του Σαλπιγγίδη στην επίθεση, θα πάρει εκτός απρόοπτου ο Φιλομένο, ο οποίος θα επανέλθει στην 11άδα. Ο Χάβος αναγκαστικά θα καταφύγει στο 4-4-2, λόγω των πολλών απουσιών (Βιτόλο, Ίβιτς, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Σαβίνι και μάλλον Μουσλίμοβιτς).

Οι υπόλοιποι της 11άδας, που θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, σύμφωνα και με τα όσα φάνηκαν από το δίτερμα, θα είναι οι Γκαρσία, Φωτάκης, Βιερίνια (αριστερά), Ελ Ζαρ (δεξιά) στη μεσαία γραμμή και οι Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Κοντρέρας στην άμυνα, με τερματοφύλακα φυσικά τον Κρέσιτς. Ο Κοντρέρας αγωνίσθηκε κανονικά στο δίτερμα με τους βασικούς και είναι έτοιμος πλέον από κάθε άποψη για την επιστροφή του στους αγώνες. 

Αμπντούν: "Αφιερώνω το βραβείο στον Σταύρο Ψωμιάδη"

Αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην Super League. Ο Τζαμέλ Αμπντούν, έλαβε το δεύτερο βραβείο του την φετινή σεζόν, καθώς ψηφίστηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της 11ης αγωνιστικής. Ο Αλγερινός, προτίμησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους υπογραμμίζοντας πως: «Το βραβείο δεν είναι προσωπικό και ανήκει σε όλη την ομάδα που δούλεψε σκληρά». Πάντως δεν λησμόνησε να αφιερώσει στον πρόεδρο της ομάδας το συγκεκριμένο βραβείο, όπως έχουν κάνει παλαιότερα και άλλοι συμπαίκτες του: «Αυτό το βραβείο το αφιερώνω στον πρόεδρο μας, Σταύρο Ψωμιάδη, που κάθε μέρα είναι μαζί μας».
Για την άτυπη «κόντρα» του με Σισέ-Μιραλάς είπε: «Αυτό που έχει σημασία είναι πως κερδίσαμε την ΑΕΚ και όχι ότι πήρα εγώ το βραβείο. Στόχος μας πάντα είναι η έξοδος στην Ευρώπη». Ο Αμπντούν ρωτήθηκε και για την φημολογία που υπάρχει γύρω από το όνομα του, καθώς παρουσιάζεται ως μεταγραφικός στόχος ομάδων της Super League. «Το μόνο που με νοιάζει είναι η Καβάλα και είμαι προσηλωμένος στο στόχο μας. Το καλοκαίρι είναι ακόμη πολύ μακριά, θα δούμε» τόνισε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν ήθελε να αναφερθεί περισσότερο στο θέμα.

Τέλος ο Κάρτου για την Κλουζ

Η διοίκηση της Κλουζ αποφάσισε να απομακρύνει τον Σορίν Κάρτου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά την ήττα στην Ελβετία από τη Βασιλεία (1-0), στο πλαίσιο των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των πρωταθλητών Ρουμανίας, η απόφαση αυτή πάρθηκε, όχι λόγω της ήττας, αλλά εξαιτίας της συμπεριφοράς του Κάρτου, ο οποίος, σε έξαλλη κατάσταση, έσπασε το προστατευτικό διαχωριστικό στον πάγκο της ομάδας του, όταν η Βασιλεία σημείωσε το γκολ! «Τέτοιες συμπεριφορές δυσφημούν την ομάδα και αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας», ανέφερε η ανακοίνωση της Κλουζ, στον πάγκο της οποίας θα κάθεται πλέον ο Αλίν Μιντεουάν.

Ο Σιδηρόπουλος στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου θα είναι ο διαιτητής του ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ. Ο Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς) ορίστηκε για το παιχνίδι της Κέρκυρας με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών) θα είναι στο γήπεδο της Τούμπας για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά, οι διαιτητές και οι βοηθοί των αγώνων της 12ης ημέρας:



  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΚΑΒΑΛΑ (28/11, Πανθεσσαλικό στάδιο)

    Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

    Α' Βοηθός: Χρήστος Ακριβός (Αθηνών)

    Β' Βοηθός: Νίκος Δημόπουλος (Μακεδονίας)

    4ος Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)

    Παρατηρητής: Δημήτρης Ντάμπωσης (Πιερίας)



  • ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (27/11, ΟΑΚΑ)

    Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

    Α' Βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)

    Β' Βοηθός: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου)

    4ος Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

    Παρατηρητής: Γιάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)



  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΞΑΝΘΗ (28/11, Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης)

    Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

    Α' Βοηθός: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας)

    Β' Βοηθός: Κώστας Ποντίκης (Πρέβεζας)

    4ος Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

    Παρατηρητής: Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών)



  • ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (28/11, Γήπεδο Τούμπας)

    Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)

    Α' Βοηθός: Πέτρος Τρύφων (Δράμας)

    Β' Βοηθός: Παναγιώτης Αργυρός (Αθηνών)

    4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

    Παρατηρητής: Γιώργος Δούρος (Κορίνθου)



  • ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ (27/11, Δημ. στάδιο Σερρών)

    Διαιτητής: Σπύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

    Α' Βοηθός: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών)

    Β' Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταρας (Αιτ/νίας)

    4ος Διαιτητής: Γιάννης Τοπουζης (Θράκης)

    Παρατηρητής: Γιώργος Μπίκας (Χαλκιδικής)



  • ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ (27/11, Παγκρήτιο στάδιο)

    Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαϊας)

    Α' Βοηθός: Χρήστος Μπαλτας (Αχαϊας)

    Β' Βοηθός: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)

    4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

    Παρατηρητής: Βασίλης Σκουφίτσας (Αθηνών)



  • ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (28/11, ΕΑΚ Κέρκυρας)

    Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)

    Α' Βοηθός: Δημήτρης Σαραιδάρης (Μακεδονίας)

    Β' Βοηθός: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας)

    4ος Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)

    Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών)



  • ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (28/11, Γήπεδο Νέας Σμύρνης)

    Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

    Α' Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)

    Β' Βοηθός: Γιάννης Τουμπακάρης (Αθηνών)

    4ος Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

    Παρατηρητής: Ηλίας Χατζής (Καρδίτσας)

  • Μέχρι το καλοκαίρι ο Μακελελέ

    Όλο αποχωρεί και όλο συνεχίζει να παίζει μπάλα ο Κλοντ Μακελελέ τα τελευταία δυο χρόνια… Όμως, φαίνεται πως το ερχόμενο καλοκαίρι έφτασε η ώρα να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο βετεράνος Γάλλος διεθνής μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν τόνισε πως στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα πει «αντίο» στα γήπεδα στα 38 του, τουλάχιστον ως επαγγελματίας, έχοντας κάνει μεγάλη καριέρα στις Θέλτα, Ρεάλ και Τσέλσι.

    «Υπέγραψα με την Παρί για ένα χρόνο και ήδη βρίσκομαι στον τρίτο. Ξεπέρασα το όριο», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Μακελελέ, που προειδοποίησε για το τέλος της καριέρας του.

    «Όχι» στην Άρσεναλ για τον… Κροάτη Μέσι

    Πρόταση 20 εκατομμυρίων ευρώ της Άρσεναλ για την απόκτηση των Ματέο Κόβασιτς και Σίμε Βρσάλκο, απέρριψε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κροατικής ομάδας, Ζντράβκο Μάμιτς.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sportski Zurnal», άνθρωποι της Άρσεναλ βρέθηκαν στην Κροατία και ζήτησαν «πακέτο» τον 16χρονο Κόβασιτς, ο οποίος στην βαλκανική χώρα χαρακτηρίζεται ως… Κρόατης Μέσι και τον 18χρονο Βρσάλκο για τον οποίο ενδιαφέρονται κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι με την απάντηση να είναι αρνητική.

    «Πριν δέκα μέρες είχαμε μια ιδιαίτερη επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ» τόνισε ο Μάμιτς για να συνεχίσει: «Ήρθαν άνθρωποι της Άρσεναλ και ήταν έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσουν τους Κόβασιτς και Βρσάλκο. Οι άνθρωποι της αγγλικής ομάδας τόνισαν ότι ήθελαν να αποκτήσουν τα δικαιώματα των δύο ποδοσφαιριστών για το μέλλον.

    Η απάντηση μου ήταν ξεκάθαρη, είπα όχι μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Δεν έχουμε πρόβλημα στον τραπεζικό μας λογαριασμό γι’ αυτό μπορούμε να ρισκάρουμε. Ξέρω ότι παίζω με την τύχη αλλά μέχρι σήμερα είμαι νικητής. Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον».

    Ανανέωσε ο Σκόκο!

    Ευτυχές ήταν το τέλος του σήριαλ ανανέωσης του συμβολαίου του Νάτσο Σκόκο.  Σε συνάντησή του μανατζερ του Αργεντινού και του παίκτη με τον Σταύρο Αδαμίδη υπέγραψε μέχρι το 2013.

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

    Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου για την επέκταση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Ignacio Martin Scocco έως τον Ιούνιο του 2013.

    Δασκαλάκης: "Δεν υπάρχει θέμα προπονητή"

    Την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του προπονητή, παρ' όλο που η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, εξέφρασε ο Γιώργος Δασκαλάκης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης, μιλώντας στον "Sentra 103,3" ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Νίκο Καραγεωργίου, ενώ τόνισε πως πιστεύει ότι η ομάδα του αδικήθηκε στη χτεσινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Για τον προπονητή συγκεκριμένα είπε:

    «Ουδέποτε έχει δημιουργηθεί θέμα προπονητή στην ομάδα. Ο Νίκος Καραγεωργιου για εμάς είναι ο βασικός κορμός της ομάδας. Μας πήρε μια ομάδα επαρχιακή, ξεκινήσαμε από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και μας έκανε επαγγελματική ομάδα. Δεν μπορούμε να μην του το αναγνωρίσουμε αυτό».

    Και για τον χτεσινό αγώνα: «Εμείς σαν Εργοτέλης εκπροσωπούμε μια περιοχή που λέγεται Κρήτη. Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο όχι για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να έχουμε τα μεγαλεία της Ευρώπης. Παίζουμε ποδόσφαιρο για να διαφημίσουμε το άθλημα, το ήθος και την πολιτική του Εργοτέλη. Ο Εργοτέλης στα τελευταία παιχνίδια έχει ν' αντιμετωπίσει συνέχεια τα ανθρώπινα λάθη του διαιτητή, που δεν πιστεύουμε ότι δεν είναι ανθρώπινα. Ανθρώπινο λάθος ήταν το κόρνερ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, καθώς υπάρχει φάουλ στην αρχή της φάσης. Ο επόπτης δίνει άουτ, ενώ ο διαιτητής κόρνερ. Επίσης ο καταλογισμός ως οφσάιντ του Μπουντιμίρ που έβγαινε μόνος του ήταν ανθρώπινο λάθος. Δύο ανθρώπινα λάθη που επηρέασαν το αποτέλεσμα χθες. Σε προηγούμενους αγώνες πάλι με μεγάλες ομάδες είχαμε ανθρώπινα λάθη που στέρησαν από τον Εργοτέλη βαθμούς. Στα πρώτα πέντε λεπτά αν παίρνεις δύο κίτρινες κάρτες στο 45' με το 50', μετά ακολουθούν και τ' άλλα ανθρώπινα λάθη, ίσως και εσύ εκνευριστείς, ίσως σε φέρει στα όριά σου νωρίτερα από ό,τι έπρεπε, ίσως κι εσύ να γίνεσαι λίγο υπερβολικός, αλλά δεν το κάναμε με καχυποψία, αφού υπάρχει μια σειρά λαθών. Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να δούμε στο βίντεο 30 φορές το γκολ του Τοροσίδη για να δούμε ότι τελικά δεν ήταν οφσάιντ. Το ίδιο έγινε και χθες στη φάση με τον Μπούντιμιρ. Φανταστείτε ότι ο επόπτης που υπέδειξε οφσάιντ τον Τοροσίδη υπό καταρακτώδη βροχή, δεν ήρθε στη χθεσινή αναμέτρηση επειδή έκανε εκείνο το λάθος».

    Για την αντίδραση της ομάδας του στο γκολ του Πάντελιτς τόνισε: «Εκείνη τη στιγμή -γιατί κι εγώ το έμαθα μετά στ' αποδυτήρια- βλέποντας ότι το κλίμα έχει διαμορφωθεί εναντίον κι οι αποφάσεις δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε να ήταν, το μόνο που έπρεπε να προστατεύσουμε ήταν οι παίχτες μας να μην δεχθούν δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί έχουμε ένα δύσκολο ματς το Σάββατο με αντίπαλο τη Λάρισα. Από τις κάμερες βέβαια μπορεί να φάνηκε ότι κάτι διαφορετικό πήγε να συμβεί, αλλά εμμένω ότι αυτό μόνο συνέβη. Ο κύριος Γιάχος κοιτούσε τον ένα πάγκο. Στον άλλο δεν μπορούσε να δει τι γινόταν. Μάλλον άκουσε τα μισά από τον δικό μας πάγκο, από τον άλλο δεν άκουσε τίποτα. Τα είδε όλα από εμας, δεν είδε τίποτα από δίπλα».

    Και γι την συνέχεια του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα πρόσθεσε: «Όλοι κοιτούν τι γίνεται στις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Από εκεί και κάτω δεν κοιτά κανείς. Με τρεις βαθμούς βγαίνεις Ευρώπη, ενώ με τρεις υποβιβάζεσαι. Θεωρητικά τώρα έχουμε λίγο πιο βατό προγραμμα, με Λάρισα, Κέρκυρα και Πανσερραϊκό στην έδρα μας. Είναι λίγο πιο βατό από τους δύσκολους συνεχόμενους αγώνες, που είχαμε με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Aρη».

    Θέλει Σαμαρά η Λίβερπουλ

    Η Λίβερπουλ κινείται για την απόκτηση του Γιώργου Σαμαρά! Ο Ελληνας φορ έχει εντυπωσιάσει με τις φετινές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Σκοτίας με τη φανέλα της Σέλτικ και η διάσημη αγγλική ομάδα, σύμφωνα με το "skysports" έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Το συμβόλαιο του "Σαμ" με την ομάδα της Γλασκόβης ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν αποκλείεται να συνεχίσει την καριέρα του στο θρυλικό "Ανφιλντ".

    Μαρίνος Ουζουνίδης: «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη σταθερότητα»

    Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο προπονητής του Ηρακλή, Μαρίνος Ουζουνίδης που αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όσο και σε υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τους «κυανόλευκους».

    «Πρέπει να περιορίσουμε τα ατομικά λάθη που μας στοίχισαν αρκετά και να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Η ομάδα δείχνει ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία και ότι έχει καλό ρυθμό στο παιχνίδι, που φαίνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

    Αυτοί που θα αγωνιστούν θα ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του αγώνα και θα παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο. Το έχω πει πολλές φορές ότι έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές που είναι στο ρόστερ της ομάδας μας» τόνισε αρχικά, ενώ έγινε πιο συγκεκριμένος μιλόντας για το παιχνίδι με τους Νεοσμυρνιώτες: «Την Κυριακή δίνουμε το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας και από τη στιγμή που δεν κατορθώσαμε να πάρουμε κάτι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό συγκεντρωνόμαστε και πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε τους βαθμούς στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, όμως το τελευταίο αποτέλεσμα μέσα στη Λάρισα έδειξε ότι είναι μια ομάδα, που λόγω ιστορίας και παικτών πρέπει να τη σέβεσαι και να την υπολογίζεις. Ετοιμάζεσαι να αντιμετωπίσεις μια ομάδα με τα καλά της στοιχεία και όχι με τα ελαττώματά της. Είναι μια ομάδα με παίκτες με δυνατότητες και ομάδα με μεγάλη ιστορία. Είναι καθοριστικό το παιχνίδι για εκείνους. Θα είχαν μεγαλύτερη πίεση αν δεν κέρδιζαν τον προηγούμενο αγώνα και θα ήταν πιο δύσκολο για εμάς».

    Για τον αν Ηρακλής έχει ξεπεράσει το σοκ του προηγούμενου αγώνα με τον Παναθηναϊκό, επισήμανε: «Εμείς ξεπεράσαμε γρήγορα το άσχημο αποτέλεσμα, γιατί πάντα αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι δεν πρέπει να μένεις πολύ σε ένα παιχνίδι, που προηγήθηκε. Πρέπει να κοιτάς τα καλά και όχι τα άσχημα μόνο. Εμείς δουλεύουμε πολύ καλά, τα παιδιά δουλεύουν σωστά και είναι σε καλή κατάσταση. Περιμένω από αυτούς να κρατήσουν όσο μπορούν περισσότερο το χρόνο του καλού μας παιχνιδιού γιατί είχαμε και καλά σημεία στον αγώνα που προηγήθηκε». Για ότι χρειάζεται να διορθωθεί από εδώ και στο εξής τόνισε: «Σε εμάς χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα στο παιχνίδι, όχι μόνο στο καλό κομμάτι αλλά και στη διαχείρισή του. Έχουμε κάποια διαστήματα που χαίρεσαι να βλέπεις την ομάδα, αλλά και διαστήματα που πρέπει να τα περιορίσουμε. Δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο, στο οποίο για 90΄ λεπτά μπορούμε να κοντρολάρουμε τον αγώνα γιατί ποδόσφαιρο παίζει κι ο αντίπαλος. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα καλά διαστήματα του αντιπάλου ώστε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να τα αντιμετωπίσουμε».

    Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

    Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Πρέπει να βρούμε ισορροπία»

    Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μίλησε σήμερα για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και την γενικότερη κατάσταση του Άρη. «Δεν είμαστε πολύ μακριά από τον τρίτο. Είμαστε πολύ κοντά και σίγουρα οι τρεις βαθμοί στις Σέρρες θα είναι σημαντικοί. Η νίκη θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε και τα προβλήματα που έχουμε λόγω τραυματισμών. Προστέθηκε πλέον και το πρόβλημα του Χουάνμα. Μέσα στις δύσκολες στιγμές είναι καλό να είσαι φιλόδοξος. Θα ψάξουμε να βρούμε μία σταθερότητα που πιστευώ ότι στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, η ομάδα μου την είχε. Αυτό θα μας δώσει τον χρόνο για να αρχίσουν να επανέρχονται οι τραυματίες και να κερδίσουν την αυτοπεποίθηση τους κάποιοι παίκτες που το χρειάζονται άμεσα».


    Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όταν μιλάω για νίκη, δεν μιλάω επειδή το πρόγραμμα είναι βατό. Σέβομαι τον κάθε αντίπαλο, αλλά επειδή κερδίσαμε την Κέρκυρα, θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε συνέχεια σε αυτή τη νίκη. Όταν μιλάω γενικά για νίκες, τονίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο εμ βάση πάντα την δική μας ομάδα. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην εικόνα μας».

    Ο Έκτορ Κούπερ αφού αναφέρθηκε στους αρκετούς τραυματισμούς της ομάδας υπογράμμισε ότι: «ακόμη δεν έχω σκεφτεί καθόλου το παιχνίδι με την Ατλέτικο. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι η λίστα των παικτών που δηλώσαμε αναγκαστικά είναι περιορισμένη και έτσι αν κάποιοι απουσιάζουν λόγω τραυματισμών θα έχουμε πρόβλημα. Από εκεί και πέρα αγωνιστικά δεν έχω σκεφτεί κάτι. Το μόνο που έχω εισηγηθεί θετικά, είναι για το ξενοδοχείο που θα μείνει η ομάδα στην Μαδρίτη».

    Για την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας, ο κ. Κούπερ είπε: «Τα νούμερα μπορεί να λένε ότι έχουμε καλή άμυνα, όμως εγώ σε κάποια παιχνίδια είδα αδυναμίες. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει σταθερότητα στην αμυντική λειτουργία. Εγώ σκέφτομαι σίγουρα ότι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η επιθετική λειτουργία της ομάδας. Δημιουργούμε ξεκάθαρες ευκαιρίες όμως υποφέρουμε να κάνουμε γκολ. Πρέπει να βρούμε ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Τα νούμερα μπορεί να λένε ότι η αμυντική λειτουργία είναι καλή, όμως δεν είναι μόνο μαθηματικά το ποδόσφαιρο. Ας πούμε ότι δεν δεχόμασταν τέσσερα γκολ από την ΑΕΚ αλλά δύο. Το πρόσημο θα ήταν τότε θετικό. Το θέμα όμως είναι να σκοράρουμε και μπροστά. Η καλή άμυνα έχει να κάνει με όλη την ομάδα και αν δέχεσαι λίγα γκολ, έχει να κάνει και με τους παίκτες που βρίσκονται μπροστά από τους αμυντικούς. Εγώ ζητάω να κάνουμε μαζική επίθεση και μαζική άμυνα. Γι΄ αυτό οφείλουμε να βρούμε ισορροπία για να έχουμε σταθερή απόδοση και να παίρνουμε βαθμούς»

    Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

    Τελικά δεν μπορεί ο Μουσλίμοβιτς

    Παρότι σήμερα μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και φάνηκε να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα μπορέσει τελικά να βοηθήσει τον δικέφαλο. Ο Βόσνιος επιθετικός, λίγη ώρα μετά το τέλος της προπόνησης, αισθάνθηκε και πάλι έντονες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, με αποτέλεσμα ο Μάκης Χάβος να μην μπορεί πιθανότατα να τον υπολογίζει, σε αντίθεση με τους Βιεϊρίνια και Κοντρέρας που ανέβασαν ρυθμούς. Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως παρτενέρ του Σαλπιγγίδη στην επιθετική γραμμή θα είναι ο Λούσιο Φιλομένο ή ο Θανάσης Παπάζογλου, από την στιγμή που τιμωρημένος είναι ο Βλάνταν Ίβιτς. Θυμίζουμε ότι απόντες θα είναι και οι Βιτόλο, Σνάουτσνερ, Λίνο, Σαβίνι και Μαλεζάς.






    Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

    Χωρίς τον Μέλμπεργκ στο ΟΑΚΑ

    Γι' άλλη μια μέρα ο Όλοφ Μέλμπεργκ δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα και έτσι μένει εκτός των πλάνων του Βαλβέρδε για το ματς στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (27/11, 19:30). Εκτός και ο Γκαλίτσιος λόγω θλάσης.


    Ο Σουηδός αμυντικός αν και έτρεξε στο γήπεδο δίχως μάλιστα να νιώσει ενοχλήσεις, δεν προλαβαίνει την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Δικέφαλο και έτσι για τρίτο ματς, ο Ολυμπιακός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του.

    Είναι λοιπόν δεδομένο πως η άμυνα των "ερυθρολεύκων" θα παρουσιαστεί γι' άλλο έναν αγώνα με πολλές αλλαγές, λόγω των τραυματισμών που έχουν πλήξει το τελευταίο διάστημα την ομάδα.

    Τα προβλήματα πάντως δεν σταματούν εκεί για τον Βαλβέρδε, αφού είδε και τον Γιώργο Γκαλίτσιο να αποχωρεί από την προπόνηση, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για θλάση στην ποδοκνημική, ο βαθμός της οποίας θα καθοριστεί από την εξέταση στην οποία θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες. Από την άλλη, ευχάριστα ήταν τα μαντάτα για τον Ραούλ Μπράβο που ανεβάζει ρυθμούς συνεχώς και μάλιστα την Πέμπτη ακολούθησε μέρος της προπόνησης και συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Ο Ισπανός θα υποβληθεί την Πέμπτη σε υπερηχογραφικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της αποκατάστασής του. Όσο για τον Τοροσίδη, η κατάστασή του βελτιώνεται, και την Πέμπτη ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο (τρέξιμο). Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

    Η μίνι προετοιμασία των Πειραιωτών για το ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με προπόνηση που θα γίνει στις 19:30.

    Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

    Βιεϊρίνια: "Σαχλαμάρες τα περί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού"

    Καμία σημασία δεν δίνει στα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

    Ο Πορτογάλος μέσος του ΠΑΟΚ, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα "Metrosport", χαρακτήρισε σαχλαμάρες όλα όσα τον εμπλέκουν με τους δύο "αιωνίους", ενώ υπογράμμισε πως ο δικέφαλος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ' αυτές τις ομάδες.

    "Δεν ασχολούμαι με σενάρια και τέτοιες σαχλαμάρες... Καταρχάς, γιατί να θέλω να πάω σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό; Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ' αυτές τις ομάδες. Είμαστε ανταγωνιστές και εγώ θέλω μόνο ΠΑΟΚ! Αν κάποια στιγμή φύγω, θα φύγω μόνο για κάποιον μεγαλύτερο σύλλογο στο εξωτερικό και όχι σε άλλη ελληνική ομάδα. Στην Ελλάδα για μένα υπάρχει μόνο ο ΠΑΟΚ", δήλωσε αρχικά ο Bιεϊρίνια.

    Ερωτηθείς για τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού, τον συμπατριώτη του, Ζεσουάλδο Φερέιρα, απάντησε: "Προφανώς και δεν πίστεψε ποτέ σε μένα, όσο ήταν στην Πόρτο και εγώ ανήκα στην ομάδα. Δε μου έδωσε ποτέ ευκαιρίες στα τέσσερα χρόνια που ήταν στην ομάδα. Δεν έχω καθόλου σχέσεις μαζί του..."

    Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

    ΠΑΟΚ-Μέσα και οι τρεις…

    Πιο ανακουφισμένος μπορεί να αισθάνεται ο Μάκης Χάβος, αφού και οι τρεις ποδοσφαιριστές που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών προπονήθηκαν κανονικά σήμερα και τέθηκαν στην διάθεση του προπονητή του ΠΑΟΚ, για τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, αλλά και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, προπονήθηκαν κανονικά και αν κάτι τέτοιο γίνει και αύριο, που είναι το πιο λογικό, θα είναι άπαντες στην αποστολή. Μάλιστα και οι τρεις παίκτες συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να βρίσκονται στην ενδεκάδα. Εκτός μάχης βρίσκονται φυσικά οι Λίνο και Σνάουτσνερ που είναι τραυματίες, αλλά και οι τιμωρημένοι Ίβιτς και Βιτόλο.

    MVP ο Ταπούτος, τρίτος ο «Λάζος»

    Υπόθεση του… Άρη είναι τα βραβεία του MVP στο Eurocup. Έτσι μετά τον Πι Τζέι Τάκερ, που είχε αναδειχθεί κορυφαίος της πρώτης αγωνιστικής στη διοργάνωση, ήταν η σειρά του Χρήστου Ταπούτου να κερδίσει την τιμητική διάκριση.

    Ο 28χρονος φόργουορντ στη νίκη επί της Χαποέλ Γκιλμπόα είχε 24 πόντους (με 9/12 δίποντα και 2/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης index.

    Τόσους βαθμούς συγκέντρωσε και ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, αλλά η ομάδα του, Μπούντουτσνοστ, ηττήθηκε με 90-66 από τη Γκραν Κανάρια. Την τρίτη θέση με 30 στο index κατέλαβε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος στην εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από την Μπενετόν Τρεβίζο (62-67) είχε 17 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

    «Να μην επαναληφθεί»

    Αποκαταστάθηκαν, όπως τουλάχιστον φαίνεται, οι σχέσεις του Γιάννη Αμανατίδη με τον Μίχαελ Σκίμπε. Ο 29χρονος επιθετικός κλήθηκε για εξηγήσεις από τη διοίκηση της Άιντραχτ ενώπιον και του Γερμανού προπονητή μετά τις δηλώσεις του περί αναξιοκρατίας στις τάξεις του συλλόγου.

    Ο Αμανατίδης εξήγησε ότι η δυσαρέσκειά του έχει να κάνει με αγωνιστικούς και μόνο λόγους, η διοίκηση και ο προπονητής τού ξεκαθάρισαν πως με τέτοιες δηλώσεις πλήττεται η ηρεμία της ομάδας και αποφάσισαν να μην του επιβάλουν πρόστιμο.

    «Είχαμε μία μακρά συζήτηση και του το καταστήσαμε σαφές πως δεν θα πρέπει να επαναλάβει κάτι τέτοιο. Διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες», δήλωσε ο Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος υπολογίζει κανονικά τον Αμανατίδη για το ματς του Σαββάτου με την Μπάγερν Μονάχου στην «Αλιάντς Αρένα». Από το παιχνίδι αυτό θα απουσιάσει, ωστόσο, ο Γιώργος Τζαβέλλας λόγω καρτών.

    Υπάρχουν και… Ρουνίτσες

    Εκδηλώσεις θαυμασμού που αντιμετωπίζει συχνότερα ο Σάκης Ρουβάς έζησε από έναν άνδρα (!) οπαδό της Μαν. Γιουνάιτεντ ο Γουέιν Ρούνεϊ. Μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στη χθεσινή νίκη με 1-0 επί της Ρέιντζερς, ο φανατικός θαυμαστής του Άγγλου στράικερ όρμηξε πάνω του κι άρχισε να τον αγκαλιάζει και να τον φιλά.

    Όλα αυτά προς γενική έκπληξη των συμπαικτών του, που έτρεξαν να συγχαρούν τον σκόρερ, αλλά είδαν πως είχε προλάβει άλλος.

    Το παθιασμένο φιλί στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Ρούνεϊ, που θύμισε αποχαιρετισμό μάνας στον γιο της που πάει στο μέτωπο, ολοκλήρωσε την επίθεση αγάπης από τον fan του.

    Ρέντναπ: «Εκπληκτικές ενέργειες ο Μπέιλ»

    Μπορεί η Τότεναμ να έπαιξε για άλλη μια φορά σπουδαίο ποδόσφαιρο μπροστά στο κοινό της και με τη νίκη επί της Βέρντερ Βρέμης με 3-0 να εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, όμως ο Χάρι Ρέντναπ αλλού είχε το μυαλό του. Τα μάτια του ήταν καρφωμένα στις φανταστικές κούρσες που επιχειρούσε ο Γκάρεθ Μπέιλ.

    Ο Άαρον Λένον είχε μία εντυπωσιακή παρουσία στο ματς και τροφοδότησε με δύο ασίστ τους συμπαίκτες του. Ο προπονητής των «σπιρουνιών» όμως στάθηκε στην εμφάνιση του Γκάρεθ Μπέιλ που είχε τον ρόλο του περιορισμού του Κλέμενς Φριτζ, όμως ο Ουαλός μέσος δεν αρκέστηκε εκεί. «Άλωσε» την αριστερή πλευρά των Γερμανών και θύμισε την «άλωση» στα παιχνίδια με την Ίντερ. Το χαμένο του πέναλτι δεν επηρέασε καθόλου την απόδοσή του σύμφωνα με τον Ρέντναπ:

    «Ο Άαρον αρχίζει να κάνει ατομικές ενέργειες ξεπερνώντας τους αντιπάλους του, κάτι που περιμένουμε από εκείνον. Αυτά όμως που έκανε ο Γκάρεθ ήταν εκπληκτικά. Είχε μερικές φοβερές κούρσες. Μου θύμισε το παιχνίδι με την Ίντερ. Είχαμε αναφορές για το πόσο καλό ήταν το δεξί μπακ της Βέρντερ και ότι του αρέσει να ανεβαίνει και να ταλαιπωρεί τις αντίπαλες άμυνες, όμως ο Γκάρεθ νομίζω ότι του έδωσε ένα μάθημα. Πραγματικά ήταν φανταστικός».

    Τα έκανε γυαλιά-καρφιά!

    Ο Σορίν Κάρτου, τεχνικός της Κλουζ, δεν είναι και ο πιο ήρεμος άνθρωπος στο κόσμο. Ο Ρουμάνος τεχνικός βλέποντας την ομάδα του να γνωρίζει άλλη μία ήττα, αποφάσισε να ξεδώσει σπάζοντας το πάγκο στον οποίο καθόταν! Η Κλουζ χρειαζόταν μόνο τη νίκη επί της Βασιλείας για να διεκδικήσει την τρίτη θέση στον 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά η Βασιλεία αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, με την Κλουζ να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι για όγδοη συνεχόμενη φορά στα εννιά τελευταία ευρωπαϊκά ματς.

    Ο Κάρτου μην αντέχοντας την εικόνα της ομάδας του αποφάσισε να ξεσπάσει στον πάγκο και ουσιαστικά να τον διαλύσει!

    Τρέχουν να προλάβουν!

    Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι άνθρωποι της Λάρισας -δύο ημέρες μετά την εντυπωσιακή γιορτή για τα εγκαίνια του ''AEL FC Arena''- προκειμένου να ρυθμίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε το νέο «σπίτι» της ομάδας να ανοίξει (οριστικά) τις πύλες του στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

    Πρόκειται για άδειες που απαιτούνται και πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί ως την άλλη Παρασκευή (3/12) για να διεξαχθεί το παιχνίδι.

    Η πρώτη έχει να κάνει με την άδεια ρευματοδότησης από τη ΔΕΗ, αφού το προχθεσινό event πραγματοποιήθηκε με την παροχή ρεύματος από γεννήτριες, ενώ απαραίτητη είναι η άδεια από την Πυροσβεστική, που να εγκρίνει την πυρασφάλεια του γηπέδου και αντίστοιχη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους κόμβους της μετακίνησης στο γήπεδο.

    Φυσικά, μέρες υπάρχουν, ώστε να διευθετηθούν τα παραπάνω, αφού αυτό που προέχει τώρα για τους «βυσσινί» είναι ο σαββατιάτικος αγώνας με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Πανιώνιο στο Αλκαζάρ.

    Εκλεισαν 7 εισιτήρια για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

    Την πρόκρισή τους εξασφάλισαν (και μαθηματικά) χθες οι Μπαρτσελόνα, Τότεναμ, Ιντερ, Σάλκε, Λυών, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια
    Η Μπενφίκα αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την ήττα της (3-0) στο Ισραήλ από τη Χαποέλ Τελ Αβίβ, την ίδια στιγμή που η Σάλκε επικρατούσε (3-0) της Λυών, την προσπερνούσε στη βαθμολογία, ωστόσο και οι δύο εξασφάλισαν το εισιτήριο για τη φάση των «16», όπως και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0 τους Ρέιντζερς στη Γλασκώβη) και Βαλένθια (6-1 την Μπούρσασπορ). Στις νίκες επέστρεψε και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιντερ, που επικράτησε δύσκολα (1-0) της Τβέντε, αποτέλεσμα που στέλνει στο Γιουρόπα Λιγκ την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, ενώ η Βέρντερ Βρέμης, που ηττήθηκε (3-0) στο Λονδίνο από την Τότεναμ, αποχαιρέτησε τον κορυφαίο θεσμό, όπως και η Μπούρσασπορ, που γνώρισε τη συντριβή (6-1) στο «Μεστάγια» από τη Βαλένθια και ο Παναθηναϊκός. Από προχθές αποχαιρέτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ η Κλουζ, η Ζίλινα και η Παρτιζάν. Τα χθεσινά αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ: Τότεναμ- Βέρντερ Βρέμης 3-0 (6΄ Καμπούλ, 45΄ Μόντριτς , 79΄ Κράουτς ), Ιντερ- Τβέντε 1-0 (55΄ Καμπιάσο ). Βαθμολογία : Τότεναμ, Ιντερ 10, Τβέντε 5, Βέρντερ 2. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Σάλκε- Λυών 3-0 (14΄ Φαρφάν, 20΄, 89΄ Χούντελααρ ), Χαποέλ Τελ Αβίβ- Μπενφίκα 3-0 (24΄, 90΄ Ζάχαβι, 74΄ Ντάγκλας ). Βαθμολογία: Σάλκε 10, Λυών 9, Μπενφίκα 6, Χαποέλ 4. 3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρέιντζερς- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (86΄ πεν. Ρούνεϊ ), Βαλένθια- Μπούρσασπορ 6-1 (17΄ Μάτα, 21΄, 55΄ Σολδάδο, 30΄ Αντουρίθ, 37΄ Χοακίν, 78΄ Ντομίγκεζ - 69΄ Μπατάγια ). Βαθμολογία: Μάντσεστερ Γιουν. 13, Βαλένθια 10, Ρέιντζερς 5, Μπούρσασπορ 0. 4ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρουμπίν ΚαζάνΚοπεγχάγη 1-0 (45΄ πεν. Νομπόα ), Παναθηναϊκός- Μπαρτσελόνα 0-3 (27΄, 69΄ Πέδρο, 63΄ Μέσι ). Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 11, Κοπεγχάγη 7, Ρουμπίν Καζάν 6, Παναθηναϊκός 2. Εν τω μεταξύ ο τεχνικός της Αρσεναλ κ. Αρσέν Βενγκέρ επιτέθηκε στην UΕFΑ για τον μη καταλογισμό πέναλτι στην ανατροπή του Κάρλος Βέλα από τον Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ της Μπράγκα στην προχθεσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων. «Το σκορ ήταν 0-0 και απέμεναν 13 λεπτά, οπότε όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσο κρίσιμο ήταν εκείνο το σημείο του ματς» είπε ο αλσατός τεχνικός που είδε την ομάδα του να δέχεται στη συνέχεια δύο γκολ στις αντεπιθέσεις της Μπράγκα και να κινδυνεύει πλέον ακόμη και με αποκλεισμό. «Το σύστημα της UΕFΑ με τους πέντε διαιτητές δεν αποδίδει και τέτοιες φάσεις είναι η καλύτερη απόδειξη» τόνισε ο κ. Βενγκέρ, ο οποίος έχει επανειλημμένως ταχθεί υπέρ της χρήσης τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη φάση ο ούγγρος διαιτητής κ. Βίκτορ Κασάι τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον επιθετικό της Αρσεναλ για... θέατρο!

    Την ίδια στιγμή η Πειθαρχική Επιτροπή της UΕFΑ ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το βίντεο του αγώνα Αγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-4) στις φάσεις των αποβολών των ποδοσφαιριστών της Βασίλισσας Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος. Οι δύο Ισπανοί φάνηκε να επιδιώκουν τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και κατ΄ επέκταση την αποβολή τους καθώς με τιμωρία μιας αγωνιστικής θα λείψουν από το αδιάφορο βαθμολογικά ματς εναντίον της Οσέρ. Ο τεχνικός της Ρεάλ κ. Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε ότι «δεν μου άρεσε αυτό που είδα» συνεχίζοντας τη... θεατρική παράσταση, όπως και ο Ράμος, ο οποίος είπε ότι «απλώς ήθελα να κερδίσω χρόνο και όχι να αποβληθώ». Πριν από δύο χρόνια σε μια αντίστοιχη περίπτωση η UΕFΑ τιμώρησε τους Κρις και Ζουνίνιο της Λυών με πρόστιμο 15.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα επειδή η Πειθαρχική Επιτροπή έκρινε ότι δέχθηκαν σκόπιμα κίτρινη κάρτα στο ματς με τη Φιορεντίνα που σήμανε αυτόματη τιμωρία τους και απουσία από το αδιάφορο βαθμολογικά ματς με την Μπάγερν.


    Αρης-Μεταγραφές; Next month

    Από τον άλλο μήνα και μετά τους αγώνες με Πανσερραϊκό και Ατλέτικο Μαδρίτης θα καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ με τη διοίκηση του Άρη, με αντικείμενο συζήτησης το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, ενόψει Ιανουαρίου. Ήδη, πάντως, έχουν γίνει κάποιες κουβέντες στο… πόδι, αλλά το θέμα θα τεθεί σε πιο συγκεκριμένη βάση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

    Ο Αργεντινός τεχνικός των «κίτρινων» έχει καταλήξει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις εισηγήσεις του για το ρόστερ και θα ενημερώσει τη διοίκηση, τόσο για τις θέσεις που πιστεύει ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, όσο και για πιθανές αποχωρήσεις…

    Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η αναζήτηση αριστερού μπακ, εκεί όπου έχει διαπιστωθεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ πολύ πιθανή είναι και η εισήγηση του κ. Κούπερ για την απόκτηση επιθετικού.

    Ατμόσφαιρα «Κλεάνθης Βικελίδης» στο… «Βιθέντε Καλντερόν»!

    Πολύ ενθαρρυντική είναι η κίνηση των εισιτηρίων του αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Βιθέντε Καλντερόν». Έπειτα από πέντε μέρες διάθεσής τους, έχουν βρει κάτοχο περίπου 1.750 «μαγικά χαρτάκια»! Οπότε, είναι θέμα χρόνου να εξαντληθούν και τα 2.750 που έχει πάρει ο Άρης για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ώστε να… κιτρινίσει η Μαδρίτη.

    Τζεμπούρ: «Καλύτερα να μη μιλήσω…»

    Αινιγματικός παρουσιάστηκε ο Ράφικ Τζεμπούρ μιλώντας στη «Le Buteur» της πατρίδας του για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Ο Αλγερινός φορ τόνισε πως είναι προτιμότερη η σιωπή του, αφού διαφορετικά θα μπορούσε να προκληθεί αναστάτωση από τα λεγόμενά του. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό…

    «Με συγχωρείτε, αλλά αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα να μείνω στην ησυχία μου και να μη δώσω καμία συνέντευξη. Πολλά έχουν ειπωθεί για μένα και δεν είναι όλα αλήθεια», δήλωσε ο Τζεμπούρ και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να ξεπεράσω το ταχύτερο δυνατό έναν τραυματισμό που είχα στη δεξιά ωμοπλάτη σε ένα πρόσφατο ματς πρωταθλήματος. Καλύτερα να αποφύγω την αναστάτωση που μπορεί να προκαλούσαν τα λόγια μου».

    Φωτο ημερας

    Μπρίτνι Γκαστινό,είναι η νέα σύντροφος της ζωής του Αμερικανού υπεραθλητή και πολυ-Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς.

    'Καμπάνα' σε Λεάλ για τη χθεσινή του αντίδραση

    Τιμωρία περιμένει τον Λεάλ, από τη διοίκηση του Εργοτέλη, μετά τη χθεσινή του αντίδραση όταν έγινε αλλαγή στην αναμέτρηση εναντίον τού Ολυμπιακού.
    Ο άσος των Κρητικών αντέδρασε αρνητικά όταν έγινε αλλαγή, ενώ δεν πέρασε καθόλου από τον πάγκο τής ομάδας του και κατευθύνθηκε αμέσως προς τα αποδυτήρια.

    Μάλιστα, οι άνθρωποι του συλλόγου τον αναζητούσαν για να κάνει αποθεραπεία με τους συμπαίκτες του, χωρίς όμως να τον βρουν ποτέ. Ο λόγος; Είχε αποχωρήσει από το γήπεδο χωρίς να ενημερώσει, γεγονός που δεν άρεσε σε κανέναν στην ομάδα.

    Η ελληνική εκδοχή του Jimmy Jump

    Φορτηγό η σύντροφος του Φορλάν"!

    Η χάρη της συντρόφου του Ντιέγκο Φορλάν έχει φτάσει μέχρι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ουρουγουάης, ο οποίος δήλωσε δημόσια πως η Ναΐρα Ζάρα μοιάζει με... φορτηγο.Πριν προλάβει να κατηγορήσει κανείς τον Χοσέ Μουχίκα ότι η όραση δεν είναι και το πιο δυνατό ατού του στα 75 του χρόνια, με δεδομένο πως το 22άχρονο μοντέλο έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τις 100 πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο, να σας ενημερώσουμε ότι ο παραπάνω χαρακτηρισμός μόνο υποτιμητικός δεν είναι για το "έτερον ήμισυ" του Φορλάν.
    Η λέξη "φορτηγό" ("camión") είναι ένας ιδιωματισμός που χρησιμοποιείται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για να περιγράψει κάποιος μία  πολύ όμορφη γυναίκα, με τον πρώτο πολίτη της Ουρουγουάης να αναφέρεται στη Ναΐρα Ζάρα στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στο "Σεντενάριο" για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα.

    "Περιμένουμε από τους διάσημους Ουρουγουανούς να τιμήσουν τη χώρα τους κάνοντας εδώ διακοπές. Μην περιμένετε πάντως από τον Φορλάν να έρθει εδώ για να ξεκουραστεί, αφού βγαίνει ραντεβού με "φορτηγό...", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μουχίκα.

    Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα λόγια μεταφέρθηκαν στην Ζάρα στον "αέρα" τηλεοπτικής εκπομπής που παίρνει μέρος, με την ίδια να αντιμετωπίζει χιουμοριστικά το όλο θέμα λέγοντας: "Αναρωτιέμαι τί ακριβώς είχε στο μυαλό του λέγοντας αυτή τη φράση".

    Ταπούτος: "Συνεχίζουμε τη δουλειά"

    Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ του Άρη, Χρήστος Ταπούτος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε στην χθεσινή σημαντική νίκη επί της Χαποέλ Γκιλμπόα Γκαλίλ στην Ιερουσαλήμ στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Eurocup.Αναφερόμενος δε στο παιχνίδι του Σαββάτου στην Ρόδο με τον Κολοσσό για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες στην προσπάθειά τους για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκειά του.
    Αρχικά ο 28χρονος παίκτης του Άρη στην συνέντευξή του στον ΑΡΗΣ FM 92,8 αναφέρθηκε στην οργάνωση αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ισραήλ, Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ, τονίζοντας: "Αναμφίβολα ήταν σημαντική νίκη η χθεσινή. Αντιμετωπίσαμε ένα δυνατό σύνολο και γνωρίζαμε ότι στην περίπτωση που θα επικρατούσαμε, θα βρισκόμασταν επικεφαλής στον όμιλο μας. Πιστεύω κάναμε καλό παιχνίδι κυρίως στον επιθετικό τομέα. Εκεί κρίθηκε η αναμέτρηση. Συνεχίζουμε τη δουλειά".

    Σχετικά με την ψυχολογία στους κόλπους της ομάδος, ο έμπειρος φόργουορντ σημείωσε: "Για εμάς η ήττα από το Περιστέρι ήταν ένα πολύ καλό μάθημα. Εφόσον θέλαμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα και πιστεύω ότι χτες ήμασταν αποφασισμένοι να πάρουμε τη νίκη" για να συμπληρώσει λέγοντας: "Το δεύτερο ημίχρονο που κάναμε με το Περιστέρι ήταν από τα χειρότερα. Αντίθετα χτες ήμασταν συγκεντρωμένοι όπως ακριβώς το θέλαμε".

    Κλείνοντας τις δηλώσεις του μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου (27/11, 17:00) υπογραμμίζοντας: "Είναι μια πολύ καλή ομάδα ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να εμφανιστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να κερδίσουμε. Θα ξεκινήσουμε από αύριο την προετοιμασία μας και θα δούμε ποια είναι τα αδύνατα σημεία του Κολοσσού".

    Ζητούμενο οι βαθμοί

    Στην 11η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ βρίσκεται η Ελλάδα με το ενδιαφέρον να στρέφεται στους εκπροσώπους μας στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά και τον αγώνα του Παναθηναϊκού στην Δανία απέναντι στην Κοπεγχάγη.Αναλυτικά η βαθμολογία

    1. Αγγλία 76.928 (6/7)

    2. Ισπανία 72.186 (7/7)

    3. Γερμανία 62.936 (6/6)

    4. Ιταλία 56.409 (7/7)

    5. Γαλλία 49.678 (5/6)

    6. Πορτογαλία 41.396 (4/5)

    7. Ρωσία 40.541 (4/6)

    8. Ουκρανία 39.216 (4/6)

    9. Ολλανδία 35.296 (5/6)

    10. Τουρκία 34.050 (2/5)

    11. Ελλάδα 31.966 (4/5)


    12. Δανία 28.750 (2/5)

    13. Βέλγιο 26.000 (3/5)

    14. Ρουμανία 25.491 (2/6)

    15. Σκωτία 24.341 (1/5)

    16. Ελβετία 23.900 (3/5)

    17. Ισραήλ 21.750 (1/4)

    18. Αυστρία 20.700 (2/4)

    19. Τσεχία 20.100 (1/4)

    20. Κύπρος 18.124 (0/4)

    Τιμωρία εν όψει για Παναθηναϊκό

    Τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ από κάποιους ανεγκέφαλους που χάλασαν την γιορτή των φίλων του Παναθηναϊκού κατά την διάρκεια του αγώνα με την Μπαρτσελόνα θα επιφέρουν κατά πάσα πιθανότητα ποινή στην έδρα του.
    Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού από την UEFA μετά την διακοπή λόγω κροτίδων και λέιζερ, όπως δημοσιεύει η «Εξέδρα».
    Οι πράσινοι είχαν τιμωρηθεί με 100.000 ευρώ και μια αγωνιστική τιμωρίας της έδρας τους με διετή αναστολή στον αγώνα με την Βιγιαρεάλ.
    Η μια αγωνιστική θα πρέπει να θεωρείται πλέον βέβαιη, ενώ υπάρχει κίνδυνος και για δυο αγωνιστικές σε περίπτωση που η έκθεση του παρατηρητή ή του διαιτητή είναι επιβαρυντικές.

    Δώδεκα σερί για Σπερς

    Την δεδέκατη σερί νίκη τους πέτυχαν οι Σπερς στην παράταση κερδίζοντας τους Τίμπεργουλφς με 113-109. Προβληματική αποδεικνύεται η σεζόν προς στιγμήν για τους Μαϊάμι Χιτ που έκαναν ακόμη μια ήττα από τους Ορλάντο Μάτζικ αυτή τη φορά με 105-94 φτάνοντας έτσι τις 7 ήττες σε 15 παιχνίδια. Νίκες για Σέλτικς, Μάβερικς.
    Προβληματίζουν οι Χιτ που δείχνουν να μην έχουν βρει τη χημεία που χρειάζεται ανάμεσα στους Big Three αλλά και να μην έχουν τους κατάλληλους παίκτες για να τους στηρίξουν. Έτσι απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ του one man show Ντουάιτ Χάουαρντ δέχθηκαν ακόμη μια μεγαλοπρεπέστατη σφαλιάρα με 104-95. Ο Χάουαρντ σκοράροντας 24 πόντους και μαζεύοντας 18 (!) ριμπάουντ έστειλε τα μηνύματα του.
    Στα άλλα παιχνίδια ξεχώρισαν οι νίκες των Σέλτικς επί των Νετς, των Μάβερικς στην Οκλαχόμα Σίτι αλλά και η πέμπτη σερί νίκη των Νιου Γιορκ Νικς που νίκησαν τους Σάρλοτ Μπομπκατς. Τέταρτη σερί νίκη πέτυχαν και οι Ράπτορς απέναντι στη Φιλαντέλφια.
    Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
    Μινεσότα Τίμπεργουλφς – Σαν Άντονιο Σπέρς 109-113
    Δωδεκάλεπτα: 33-18, 22-23, 27-30, 24-35, 3-7 παράταση
    Τίμπεργουλφς: Beasley 11, Love 32, Milicic 22, Ridnour 7, Johnson 15, Tolliver 5, Telfair 3, Brewer 6, Ellington 5, Koufos 3
    Σπερς: Duncan 9, Jefferson 19, Blair 3, Parker 18, Ginobili 26, McDyess 8, Bonner 6, Hill 12, Neal 6, Splitter 6
    Χιούστον Ρόκετς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 111-101
    Δωδεκάλεπτα: 36-23, 23-28, 23-27, 29-23
    Ρόκετς: Battier 13, Scola 24, Hayes 16, Martin 25, Lowry 14, Lee 9, Budinger 9, Smith 1
    Γουόριορς: Wright 24, Biedrins 6, Ellis 18, Curry 21, Radmanovic 5, Carney 4, Williams 15, Lin 8
    Γιούτα Τζαζ – Νιου Όρλεανς Χόρνετς 105-87
    Δωδεκάλεπτα: 31-30, 30-21, 19-21, 25-15
    Τζαζ: Millsap 17, Jefferson 23, Bell 9, Williams 26, Watson 6, Elson 8, Price 8, Miles 6, Evans 2
    Χόρνετς: West 15, Ariza 9, Okafor 7, Paul 17, Belinelli 10, Green 13, Jack 4, Gray 1, Mbenga 3, Smith 6, Thornton 2
    Φοίνιξ Σανς – Σικάγο Μπουλς 113-120
    Δωδεκάλεπτα: 36-17, 26-33, 22-22, 17-29, 10-10 παράταση, 4-12 παράταση 2
    Σανς: Hill 27, Turkoglu 10, Frye 16, Nash 14, Richardson 20, Childress 1, Warrick 23, Dudley 3, Dragic 1
    Μπουλς: Deng 26, Noah 17, Rose 35, Korver 24, Brewer 3, Johnson 12, Watson 2, Asik 4
    Μέμφις Γκρίζλις – Ντιτρόιτ Πίστονς 105-84
    Δωδεκάλεπτα: 24-21, 23-29, 33-18, 25-16
    Γκρίζλις: Randolph 21, Gay 17, Gasol 10, Conley 14, Henry 2, Allen 4, Young 11, Arthur 14, Vasquez 3, Mayo 9
    Πίστονς: Prince 6, Maxiell 2, Wallace 2, Hamilton 12, Stuckey 17, McGrady 2, Wilcox 6, Gordon 10, Bynum 10, Villanueva 11, Monroe 6
    Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Ντάλας Μάβερικς 103-111
    Δωδεκάλεπτα: 27-24, 29-31, 25-20, 25-20, 22-36
    Θάντερ: Green 17, Durant 32, Krstic 9, Sefolosha 8, Westbrook 13, Collison 4, Maynor 4, Harden 4, Ibaka 12
    Μάβερικς: Butler 15, Nowitzki 34, Chandler 17, Kidd 8, Stevenson 6, Terry 10, Marion 12, Haywood 3, Barea 6
    Ορλάντο Μάτζικ – Μαϊάμι Χιτ 104-95
    Δωδεκάλεπτα: 26-18, 25-25, 23-28, 30-24
    Μάτζικ: Lewis 14, Richardson 6, Howard 24, Nelson 17, Redick 20, Pietrus 3, Bass 18, Gortat 2
    Χιτ: Bosh 21, James 25, Ilgauskas 7, Arroyo 9, Wade 18, Howard 2, Magloire 2, House 7, Anthony 4
    Μπόστον Σέλτικς – Νιου Τζέρσεϊ Νετς 89-83
    Δωδεκάλεπτα: 18-17, 20-29, 23-17, 28-20
    Σέλτικς: Garnett 8, Pierce 18, O’ Neal 25, Allen 15, Robinson 7, West 4, Daniels 4, Davis 8
    Νετς: Outlaw 5, Humphries 2, Lopez 16, Harris 20, Morrow 18, Farmar 10, Petro 6, James 2, Favors 4
    Σάρλοτ Μπομπκάτς – Νιου Γιορκ Νικς 95-99
    Δωδεκάλεπτα: 25-24, 23-27, 23-30, 24-18
    Μπομπκάτς: Wallace 8, Diaw 11, Thomas 26, Jackson 18, Augustin 14, Carroll 2, McGuire 3, Livingston 9, Brown 4
    Νικς: Stoudemire 20, Gallinari 9, Turiaf 2, Felton 23, Fields 8, Douglas 6, Chandler 21, Walker 10
    Τορόντο Ράπτορς – Φιλαντέλφια 76ers 106-90
    Δωδεκάλεπτα: 33-18, 29-25, 25-28, 19-19
    Ράπτορς: Evans 12, Weems 8, Bargnani 24, Calderon 16, DeRozan 5, Stojakovic 7, Barbosa 11, Kleiza 4, Johnson 6, Bayless 13
    76ers: Iguodala 17, Young 14, Hawes 6, Turner 2, Holiday 16, Battie 2, Nocioni 4, Williams 8, Speights 9, Meeks 6, Brackins 6
    Κλήβελαντ Κάβαλιερς – Μιλγουώκι Μπακς 83-81
    Δωδεκάλεπτα: 19-22, 15-22, 31-24, 18-13
    Κάβαλιερς: Graham 6, Hickson 2, Varejao 6, Williams 25, Parker 14, Jamison 6, Moon 4, Hollins 5, Gibson 12, Sessions 3
    Μπακς: Gooden 8, Moute 10, Brockman 6, Salmons 14, Jennings 3, Maggette 10, Dooling 18, Ilyasova 4, Sanders 8

    Φλερτ Ηρακλή με Καστίγιο

    Ο Καστίγιο δεν υπολογίζεται από τη Σικάγο Φάιερ και θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Στον Ηρακλή ποντάρουν στην επιθυμία του παίκτη για να τον πείσει να ρίξει το κασέ του και να τον αποκτήσει.
    Στην διοίκηση του Ηρακλή έχει προταθεί ο Νέρι Καστίγιο όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal News» και εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο μπορεί ο πρώην άσος του Ολυμπιακού να αγωνιστεί για τον Ηρακλή.
    Ο Καστίγιο δεν στέριωσε ούτε στην Αμερική και επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά οι κυανόλευκοι δεν μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα. Έτσι ποντάρουν στο γεγονός ότι είναι επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα και περιμένουν να ρίξει το κασέ του για να γίνει εφικτή η μεταγραφή του.
    Η ομάδα του Σικάγο πάντως δείχνει να μην τον υπολογίζει και ο Καστίγιο έχει ζητήσει να φύγει.

    Αρης, Μπόκα, συμμαχία...

    Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Μπόκα Τζούνιορς μίλησε για την θέληση της ομάδας να αγωνιστεί στο... Τσάμπιονς Λιγκ και για τις εμπορικές συμφωνίες με ευρωπαϊκές ομάδας, όπως ο Αρης
    Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Μπόκα Τζούνιορς Πάμπλο Φουέντες έκανε δηλώσεις σχετικά με τους τρόπους που ψάχνουν ώστε να αγωνιστεί κάποτε η Μπόκα στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τις εμπορικές συμφωνίες που έχουν σκοπό να συνάψουν με ευρωπαϊκές ομάδες.
    Μάλιστα ο Φουέντες έκανε αναφορά στο φιλικό που έδωσε η Μπόκα με τον Άρη και την μεγάλη απήχηση που είχε η ομάδα στην Ελλάδα.
    «Στην προπόνηση είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 8.000 οπαδοί του Άρη και τραγουδούσαν συνθήματα της Μπόκα. Ήταν εκπληκτικό», είπε ο Αργεντινός.
    Σε δηλώσεις που έκανε στο «Goal News» μίλησε για την πιθανότητα μια από τις ομάδες με τις οποίες να ξεκινήσει η εμπορική συνεργασία να είναι ο Αρης «Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι πρόκειται για σκέψεις, οι οποίες βρίσκονται ακόμη στο αρχικό στάδιο. Δεν έχει γίνει ακόμη καμία επαφή, καμία συζήτηση ούτε με τον Άρη, ούτε με κάποια άλλη ομάδα. διατηρούμε όμως πολύ καλές σχέσεις και είναι μια από τις ομάδες με τις οποίες σκεφτόμαστε να κάνουμε εμπορική συμφωνία στην Ευρώπη. Υπήρξε άλλωστε μια εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου και νιώσαμε πολλή αγάπη όταν παίξαμε φιλικό στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή».
    Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση να υπάρξει και συνεργασία μεταξύ των δυο συλλόγων και με ανταλλαγές παικτών: «Σας είπα ότι δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν υπάρχει άλλωστε, κάτι οριστικό, μιλάμε μόνο για σκέψεις και προτάσεις. Ακόμη βέβαια και στην περίπτωση που ίσχυε κάτι τέτοιο δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για το συγκεκριμένο θέμα. Άπτεται αποκλειστικά του αγωνιστικού τμήματος. Εγώ ασχολούμαι και έχω αναλάβει μόνο το μάρκετινγκ και την εμπορική διαχείρηση του συλλόγου».

    Ροτέν: «Θέλω να έρθω στον Ηρακλή»

    Το όνομα που απασχολεί τους ανθρώπους του Ηρακλή περισσότερο από κάθε άλλο, την δεδομένη χρονική στιγμή, είναι του Ζερόμ Ροτέν. Οι «κυανόλευκοι» έχουν ανοίξει εδώ κι έναν μήνα δίαυλο επικοινωνίας με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό, που είναι θετικός να συνεχίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Όπως αποκάλυψε στο «Μ» ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δέχθηκε πρόταση και από άλλον ελληνικό σύλλογο και θα πάρει την τελική απόφαση του στα μέσα του επόμενου μήνα.
    Μιλώντας χθες το απόγευμα στο «Μ», ο Ροτέν επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Ηρακλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ενδιαφέρον από την ομάδα του Ηρακλή και γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη ομάδα θέλει να με αποκτήσει. Το θέμα, όμως, το χειρίζεται αποκλειστικά ο μάνατζερ μου και προσπαθεί να αξιολογήσει την προσφορά της ελληνικής ομάδας».
    - Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα από το ελληνικό πρωτάθλημα;
    «Ναι και ήδη έγινε μια σχετική κρούση. Επαναλαμβάνω ότι το θέμα το χειρίζεται ο εκπρόσωπος μου και δεν έχω πάρει ακόμα καμία απόφαση».
    - Έχεις δεχτεί κρούση από άλλες ομάδες εκτός από τις ελληνικές;
    «Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Γαλλίας , αλλά προτιμώ να αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού. Υπήρχε και ένα ενδιαφέρον από ομάδα του Κατάρ που ωστόσο δεν με ικανοποίησε όχι για το οικονομικό κομμάτι. Επίσης από την Αμερική υπάρχουν δυο ομάδες που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συνεχίσω την καριέρα μου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού».
    - Πότε υπολογίζεις να πάρεις την απόφαση σου;
    «Όχι σύντομα. Αυτό θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου όταν θα γνωρίζω περισσότερα και θα αξιολογήσω όλες τις προσφορές που θα έχω στα χέρια μου. Στην συνέχεια θα έχω άλλες δυο εβδομάδες ώστε να προετοιμαστώ με την νέα μου ομάδα και να ξεκινήσω να παίζω μπάλα».
    - Σε τι κατάσταση είσαι αυτή την στιγμή;
    «Προσπαθώ να είναι έτοιμος και για αυτό ακολουθω ένα ειδικό πρόγραμμα. Προπονούμαι καθημερινά ώστε να διατηρήσω την κατάσταση μου. Θέλω να παίξω καλό ποδόσφαιρο και να παίξω σε ένα καλό πρωτάθλημα».
    - Αλήθεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο τι γνωρίζεις;
    «Έμαθα αρκετά. Από την στιγμή που υπήρξε ενδιαφέρον από τον Ηρακλή, άρχισα να μαθαίνω περισσότερα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έκανα και ορισμένα τηλεφωνήματα σε παίκτες που βρίσκονται στην χώρα σας και μου μετέφεραν τα καλύτερα λόγια. Άλλωστε στην Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίζονται αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι είναι ένα καλό πρωτάθλημα που θα ήθελα να παίξω και να συνεχίσω την καριέρα μου».
    - Για τον Ηρακλή τι γνωρίζεις;
    «Είναι μια ομάδα που βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας και διαπίστωσα ότι υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές. Είδα και κάποια πράγματα στο διαδίκτυο».
    - Από ότι καταλαβαίνουμε θέλεις να έρθεις στην Ελλάδα.
    «Βρίσκω ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή για να παίξω ποδόσφαιρο. Θα αποφασίσω στο επόμενο διάστημα».

    Ρονάλντο: "Θα νικήσουμε μέσα στο Καμπ Νου"

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε συνέντευξη για την χορηγό του εταιρεία και μίλησε για το «el classico" με την Μπαρτσελόνα. Ο Πορτογάλος άσος είπε μεταξύ άλλων: "Αυτή η Ρεάλ δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Είμαστε αήττητοι τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ". Και συνέχισε: "Πιστεύω ότι ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα θα έχει πολλές συγκινήσεις, αλλά επειδη εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, έχουμε ωριμάσει πολύ ως ομάδα και έχουμε δέσει μεταξύ μας, θα νικήσουμε μέσα στην έδρα τους".

    Ο Πορτογάλος επιθετικός πιστεύει ότι ο αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος καθώς "... η Μπαρτσελόνα είναι μια φανταστική ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές και καλό προπονητή".

    Ο Ρονάλντο μίλησε ακόμη για τον συμπατριώτη του και προπονητή του Ζοσέ Μουρίνιο με τα καλύτερα λόγια λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Θέλει συνέχεια να κερδίζει και οι τίτλοι που έχει κατακτήσει μιλάνε από μόνοι τους. Για αυτό όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να δουλέψουν μαζί του". Στο τέλος πρόσθεσε: "Αν και είναι ένας προπονητής πολύ αυστηρός απολαμβάνω να δουλεύω μαζί του"

    Ο Μαλεζάνι "ασπίδα" για την ομάδα

    Ένας σύλλογος γεμάτος μόνο με προβλήματα είναι πια η Μπολόνια, που εδώ και μήνες βρίσκεται στη δίνη μίας πρωτοφανούς οικονομικής καταιγίδας. Οι ιδιοκτήτες των "ροσομπλού", Σέρτζιο Πορτσέντα και Ρέντσο Μεναρίνι, έβαλαν πωλητήριο στην εταιρεία, αφού εδώ και πέντε μήνες έχουν κηρύξει στάση πληρωμών.

    Παρά το δυσοίωνο μέλλον, πάντως, ο τεχνικός της ιταλικής ομάδας, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, προτιμά να σκέφτεται το πώς οι ποδοσφαιριστές του "... θα συγκεντρώσουν τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να αντισταθμίσουμε τη βέβαιη αφαίρεση βαθμών που θα μας επιβληθεί".

    Όπως αναφέρει ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, "οι ποδοσφαιριστές μας πρέπει να μείνουν ήρεμοι και προσηλωμένοι σ' αυτό που πρέπει να κάνουν. Τα οικονομικά προβλήματα δεν μας αφορούν". Όπως ανακοίνωσε, εφεξής ισχύει απαγόρευση δηλώσεων και θα μιλάει μόνο αυτός.

    Αντιδρούν οι οπαδοί της Τότεναμ

    Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι οπαδοί της Τότεναμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης του συλλόγου, η οποία εξετάζει την πιθανότητα μετακόμισης από την φυσική έδρα της ομάδας, το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" στο οποίο αγωνίζεται εδώ και 111 χρόνια, στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012.

    Οι οπαδοί, που έχουν ήδη συγκεντρώσει 2.100 υπογραφές κι έχουν στο πλευρό τον τοπικό βουλευτή Ντέιβιντ Λάμι, δείχνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν το σύλλογο στην έδρα του και να μην επιτρέψουν τη μετακόμιση στο Ολυμπιακό στάδιο.

    Μάλιστα, σχεδιάζουν να διανείμουν 20.000 φυλλάδια την Κυριακή πριν το ματς με τη Λίβερπουλ, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου, πριν το ντέρμπι με την Τσέλσι, θα κάνουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Παράλληλα κατασκευάζουν αφίσες, ενώ θα δημιουργήσουν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο για να προβάλουν τις θέσεις τους. «Δεν θέλουμε να πάμε πουθενά αλλού. Θέλουμε να παραμείνουμε στην έδρα μας», δήλωσε ένας από τους οπαδούς που ηγείται της κίνησης.

    Για το στάδιο, που σχεδιάστηκε ώστε μετά τους Ολυμπιακούς οι 80.000 θέσεις του να μειωθούν στις 25.000, έχει δείξει ενδιαφέρον και η Γουέστ Χαμ, η οποία μάλιστα αποδέχεται να παραμείνει ο περιμετρικός στίβος στη θέση του -όπως άλλωστε έχουν δεσμευτεί οι Βρετανοί στη ΔΟΕ και στην IAAF- και να μην μετατραπεί σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, κάτι που επιθυμεί η Τότεναμ.

    Η Τότεναμ, που ιδρύθηκε το 1882, αγωνίζεται στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» το οποίο έχει χωρητικότητα 36.000 θέσεων. Ο σύλλογος σχεδίασε αρχικά να το ανακατασκευάσει και να το μετατρέψει σε γήπεδο 56.000 θέσεων, αλλά οι παράγοντές της εξακολουθούν να διατηρούν το βλέμμα τους προς το Ολυμπιακό Στάδιο, αφού είναι μια έτοιμη λύση.

    Ένας 26χρονος οπαδός ο οποίος από πολύ μικρό παιδί είναι κοντά στην Τότεναμ, πιστεύει ότι όλη η προσπάθεια πρέπει να εντοπιστεί στην παραμονή του συλλόγου στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν": "Ο σύλλογος είναι δεμένος με την τοπική κοινωνία και η περιοχή μας αντιμετωπίζει προβλήματα. Η παραμονή του εδώ θα ενθαρρύνει τους κατοίκους. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι εκπροσωπούν την περιοχή που ιδρύθηκαν. Με τη μετακίνηση από την περιοχή του ένας σύλλογος αποκόβεται από την ιστορία του", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ο Ογκνενόφσκι κορυφαίος στην Ασία

    Ο Αυστραλός αμυντικός ασιατικής ομάδας, Σάσα Ογκνενόφσκι, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στην Ασία για το 2010, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ασιατικής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Ο 31χρονος Ογκνενόφσκι, οδήγησε την ομάδα του από τη Νότια Κορέα, Σεόνγκναμ Ιλβα, στην κατάκτηση του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο μήνα στην Ιαπωνία.

    "Το να είσαι υποψήφιος μέσα στη λίστα με 15 παίκτες αποτελεί μεγάλη τιμή. Το να κερδίσω το βραβείο ήταν απίστευτο", τόνισε ο έμπειρος παίκτης.

    Το μυαλό στον Αρη έχουν στις Σέρρες

    Το άτυχο αποτέλεσμα με τη Skoda Ξάνθη σήμανε συναγερμό στον Πανσσερραϊκό. Η αναμέτρηση με τον Aρη είναι κρίσιμη και όλοι γνωρίζουν ότι έχουν δύσκολη αποστολή. Τα "λιοντάρια" όμως είναι αποφασισμένα να μην υποστούν νέα απογοήτευση και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που έπιασαν από νωρίς σκληρή δουλειά. Προπονητής και παίκτες θεωρούν υποχρέωσή τους ότι στο παιχνίδι με τον Aρη θα πρέπει να ικανοποιήσουν πρώτα τους φιλάθλους τους, χαρίζοντάς τους μία νίκη.

    Στην προπόνηση της Τετάρτης ο προπονητής των "λιονταριών", Ντράγκαν Κοκότοβιτς χώρισε σε δύο ομάδες τους παίκτες του για να παίξουν το καθιερωμένο δίτερμα, ενώ λίγο μετά είδαν και βίντεο-ανάλυση των αγώνων που έχουν δώσει. Μοναδική απουσία από τη σημερινή προπόνηση αυτή του Παντελιάδη, ο οποίος είναι τραυματίας και φυσικά συνεχίζει τη θεραπεία του. Η προετοιμασία του Πανσερραϊκού θα συνεχιστεί σημερα Πέμπτη με μία πρωινή προπόνηση.

    Ομπράντοβιτς: "Έχουμε έξτρα κίνητρο"

    Να γιορτάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συμπλήρωση 500 αγώνων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θέλει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Βαλένθια την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για την ομάδα του να παλέψει για τη νίκη και την καλή εμφάνιση, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας.

    Ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε για την συγκεκριμένη αναμέτρηση: «Ο δεύτερος γύρος είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι αυτό είναι το 500ο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη μάς δίνει έναν επιπλέον λόγο για να παίξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη. Ελπίζω ο κόσμος μας να έρθει στο γήπεδο για να γιορτάσουμε μαζί αυτό το σημαντικό επίτευγμα του Παναθηναϊκού».

    Στην συνέχεια, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος υπογράμμισε: «Το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό του πρώτου γύρου. Οι αντίπαλοί μας έχουν αλλάξει προπονητή (Πέσιτς αντί Χουσεΐν) και θα έχουν διαφορετικό κίνητρο. Πρέπει να καταλάβουμε πως θα πρέπει να παλέψουμε και στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια αν θέλουμε να καταλάβουμε την πρώτη θέση του ομίλου μας. Αυτός είναι ο στόχος μας».

    Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε: «Ελπίζω να μπούμε με το δεξί στον δεύτερο γύρο, από τη στιγμή που στόχος μας είναι η πρώτη θέση στον όμιλο. Το ματς με τη Βαλένθια έχει ιδιαίτερη σημασία για μας και είναι βέβαιο πως οι αντίπαλοί μας θα έχουν διαφορετική φιλοσοφία από τη στιγμή που έχουν αλλάξει προπονητή. Στο ματς της Ισπανίας είχαμε παίξει επιθετικά και το ίδιο θέλουμε και στην έδρα μας, αυτή τη φορά έχοντας και τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, καθώς η ομάδα συμπληρώνει 500 εμφανίσεις στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός έχει μακρά και σπουδαία παράδοση στην Ευρώπη και ελπίζω ο 500ος αγώνας μας να είναι νικηφόρος».

    Πέταξε για τη νίκη στη Μαδρίτη

    Μόνο τη νίκη σκέφτεται ο Ολυμπιακός ενόψει της αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα. Όπως τόνισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατά την αναχώρηση της "ερυθρόλευκης" αποστολής για τη Μαδρίτη, η ομάδα του θέλει να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου και για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να πάρει νίκες στα επόμενα ματς της διοργάνωσης.

    Ο "Ντούντα" τόνισε κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος": «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από την πρεμιέρα. Κάθε παιχνίδι δύσκολο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όπως όλα τα άλλα ματς, θα πάμε για να κερδίσουμε. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό, αλλά ό,τι σε όλα τα άλλα παιχνίδια. Ούτε καν έχουμε συζητήσει για το +16. Παραδοσιακά η Ρεάλ είναι από τις πιο δύσκολες ομάδες κι έχει κάποια καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι της. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, να μην τους δίνουμε δεύτερες επιθέσεις, να προσέχουμε την άμυνα μας και να τρέξουμε στο παιχνίδι. Είναι σημαντικό το ότι επιστρέφει ο Παπαλουκάς».

    Στην συνέχεια, ο "Σοφός" συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Το μάθαμε και εμείς στο Μπάμπεργκ, αλλά και η Ρεάλ απέναντι στη Σαρλερουά. Οι μεγάλες ομάδες, μετά από δυσκολίες, πρέπει να δείχνουν πως είναι όντως μεγάλες. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Έχασαν από Σαρλερουά γιατί βρέθηκαν σε κακή μέρα. Μας περιμένει μεγάλη πίεση».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιάννης Μπουρούσης: «Πάμε για να κερδίσουμε και κοιτάμε τη δική μας δουλειά. Στο ματς με την Μπάμπεργκ κανένας δεν είχε παίξει καλά. Όλοι ήμασταν τραγικοί. Η ομάδα βελτιώνεται, αλλά αυτό θα φανεί στα δύσκολα».

    Τέλος, ο Γιοτάμ Χαλπερίν υπογράμμισε για την αναμέτρηση της Πέμπτης. «Ο καθένας θέλει να παίζει παντού. Χαίρομαι που θα είμαι μέλος της ομάδας και στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ», τόνισε, ενώ για το παιχνίδι της Πέμπτης είπε: «Είναι σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Δεν θα είναι όπως το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο για εμάς. Η Ρεάλ είναι εκπληκτική ομάδα με καλούς παίκτες και προπονητή και θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι. Όλοι ξέρουμε τη σημασία του αγώνα, αλλά δεν κοιτάμε τι έγινε στο παρελθόν και πάμε εκεί για να κερδίσουμε έστω και με ένα πόντο».

    Προλαβαίνει την Μπριζ ο Κοντρέρας

    Τα προβλήματα απουσιών από την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ αναγκάζουν την τεχνική ηγεσία της ομάδας να πιέσει τον Πάμπλο Κοντρέρας να επιστρέψει άμεσα στην αγωνιστική δράση. Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός πήρε μέρος στην προπόνηση της Τρίτης, όμως δύσκολα θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, για τη δωδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

    Ο Μάκης Χάβος θέλει να έχει στη διάθεσή του τον 32χρονο κεντρικό αμυντικό, για την κρίσιμη αναμέτρηση του Europa League με αντίπαλο τη Μπριζ. Στο ματς με την ομάδα του Περιστερίου, ο Κοντρέρας αναμένεται να καθίσει στον πάγκο του "Δικέφαλου" του Βορρά και ο Ζουέλα θα είναι αυτός που θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας των "ασπρόμαυρων", δίπλα στον Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Έλληνας τεχνικός έμεινε ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές από την εμφάνιση του Αγκολέζου αμυντικού στο ματς με τον Ολυμπιακό και αναμένεται να του δώσει περισσότερες ευκαιρίες, δεδομένης και της απουσίας του Στέλιο Μαλεζά.

    Ο διεθνής Έλληνας κεντρικός αμυντικός θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ για περίπου ένα μήνα, σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Ήδη, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα αποθεραπείας και στα μέσα του επόμενου μήνα, αναμένεται να μπει και πάλι σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

    Έρχεται πρόταση για Γκέντζογλου

    Πρόταση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του Σάββα Γκέντζογλου ετοιμάζεται να καταθέσει στην ΑΕΚ η Τζένοα. Η ιταλική ομάδα έχει εντάξει τον διεθνή Έλληνα μεσοαμυντικό στη μετεγγραφική της λίστα και αναμένεται να κινηθεί άμεσα για την απόκτησή του.

    Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα, οι επαφές των Ιταλών με τη διοίκηση της Ένωσης θα ξεκινήσουν άμεσα, έτσι ώστε ο παίκτης να μετακομίσει στη Γένοβα τον Ιανουάριο.

    Από την πλευρά τους, οι "κιτρινόμαυροι" εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης του νεαρού ποδοσφαιριστή, καθώς δε βρίσκεται στα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ για τη βασική ενδεκάδα και επιπλέον, τα χρήματα που προτίθεται να προσφέρει η ιταλική ομάδα είναι αρκετά για τα δεδομένα της εποχής.

    Στόχος τη διοίκησης της Ένωσης είναι τα συγκεκριμένα χρήματα να διατεθούν για τις ανανεώσεις συμβολαίων (Σκόκο, Τζεμπούρ και Μπλάνκο), ενώ θα γίνουν προσπάθειες να αποχωρήσουν από το ρόστερ της ομάδας, ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα (Έντερ, Πατσατζόγλου και Γκερέιρο).

    "Στέλνουν" Μόρα στο λιμάνι

    Κάτοικος Πειραιά μπορεί να είναι από τον Ιανουάριο ο Βαγγέλης Μόρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Corriere Di Bologna, η οποία κάνει λόγο για μετακίνησή του διεθνούς στόπερ στον Ολυμπιακό. Η ιταλική εφημερίδα σε ρεπορτάζ σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που είναι στην πόρτα της εξόδου από το «Ρενάτο Νταλ' Αρα», ώστε η διοίκηση των «ροσομπλού» να ξεφορτωθεί «παχυλά» συμβόλαια, ανέφερε πως εκτός από τους Ντι Βάιο, Πορτανόβα και Γκαστόν Ραμίρες κοντά στην αποχώρηση βρίσκεται και ο Μόρας για τον οποίο γράφει πως είναι «πολύ πιθανόν να ''περάσει βέρες'' με τον Ολυμπιακό»

    Φερέιρα: "Δουλειά, πολύ δουλειά..."

    Μια μικρή ανάλυση του παιχνιδιού έκανε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, τόνισε πως οι "πράσινοι" μπορούσαν να προηγηθούν εκείνοι ενώ επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη... δουλειά.

    "Ηταν μια εξαιρετική ευκαιρία να δω πως αντιδρούν και πως σκέφτονται οι παίκτες μου απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Επρεπε να δώσω ενάυσματα στους ποδοσφαιριστές να τα δώσουν όλα και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, γι αυτό δήλωσα όσα δήλωσα πριν το παιχνίδι. Οταν έκατσα για πρώτη φορά στον πάγκο, ένιωσα πως βρίσκομαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Με αυτόν τον κόσμο, αυτό το πάθος. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και θα προσπαθήσουμε πολύ για αυτό. Η ομάδα έκανε δύο προπονήσεις και δύο συζητήσεις, αυτά μόνο.

    Γνώριζα πολλούς παίκτες. Γνώριζα τον Σισέ, τον Γκαρσία, τον Ζιλμπέρτο, τους Κατσουράνη, Σπυρόπουλο, Βύντρα από την Εθνική. Ομως είναι διαφορετικό να ζεις μαζί τους. Να δουλεύεις μαζί τους. Ηταν πολύ σημαντικό να συζητήσουμε μεταξύ μας, να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Παίξαμε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το 1-0 πριν το γκολ της Μπαρτσελόνα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε ήταν από κλειστές γωνίες. Δεν ήταν εύκολα γκολ. Δεν έγιναν πολλές αξιόλογες φάσεις μπροστά στην περιοχή μας. Πρέπει να ομολογήσω πως εμείς δεν είχαμε ευκαιρία να κυκλοφορήσουμε όπως θέλαμε την μπάλα. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι να δώσουμε μεγάλη σημασία στον αμυντικό τρόπο με τον οποίο παίζουμε. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

    Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως όταν παίζει η Μπαρσελόνα δεν δίνει την μπάλα σε κανέναν! Αρα καταλαβαίνεται πως το πιο σημαντικό για εμάς ήταν να μπορέσουμε να κάνουμε σωστά πράγματα όταν πάρουμε την μπάλα στα πόδια μας. Θέλουμε δουλειά πάνω σε αυτό. Εγώ ήρθα εδώ για να δουλέψω με τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο στο ματς με την Μπαρτσελόνα.

    Πρέπει να δουλέψουμε όλοι πολύ. Πολύ! Οποιος δεν είναι έτοιμος να δουλέψει πολύ θα έχει πρόβλημα. Εχουμε ένα ρόστερ με 22 παίκτες και τρεις τερματοφύλακες. Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αισθάνονται πως έχουν θέση στην ομάδα. Θέλω έναν δυνατό συναγωνισμό ανάμεσα σε όλους τους παίκτες. Θέλει χρόνο για να μπορέσουν να ενταχθούν όλοι στις ιδέες μου".