Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Μορέτι: «Περίεργο για εμένα»

moretiiiii.jpgΟ Εμιλιάνο Μορέτι της Τζένοα θα αντιμετωπίσει στο Europa League την Βαλένθια, στην οποία αγωνιζόταν, κάτι που θα του δημιουργήσε περίεργα συναισθήματα.

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ήλπιζα να μην πέσουμε με τη Βαλένθια, επειδή είναι καλή ομάδα, αλλά και επειδή αγωνιζόμουν εκεί και θα είναι περίεργο για εμένα» είπε αρχικά και συνέχισε: «Επιστρέφοντας στην Ισπανία για να αγωνιστώ ως αντίπαλος θα είναι ευχαρίστηση επειδή έχω καλές σχέσεις με όλους, όμως όλα αυτά πριν από το παιχνίδι. Μετά θα παίξουμε μόνο για τη νίκη».

Την έκπληξη ο Εορδαϊκός

kipelloelladas.jpgΟ Εορδαϊκός έκανε σήμερα την υπέρβαση στο Κύπελλο Ελλάδας. Απέκλεισε την Δόξα Δράμας στην παράταση και έτσι θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό. Τα άλλα δύο εισιτήρια πήραν οι Πιερικός και Ηλυσιακός.


Σε αγώνες για τη Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Εορδαϊκός-Δόξα Δράμας 3-1 παράταση (κ.α. 1-1)

Αναγέννηση Επανωμής-Πιερικός 1-1 (4-5 πέναλτι)

Παναχαϊκή-Ηλυσιακός 0-2 (παράταση)

ΗΡΑΚΛΗΣ:60.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ!













Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 60.000 τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ηρακλής για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Άρη. Επίσης απορρίφθηκε η ένσταση των «κιτρίνων».
Συγκεκριμένα η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της SUPER LEAGUE πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 2ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:ΠΑΕ Ηρακλής : Για υβριστικά συνθήματα και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης διότι: «Δεκαπέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα φίλαθλος της εγκαλουμένης εισήλθε στον κυρίως αγωνιστικό χώρο και χαστούκισε τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας Μ. ΣΗΦΑΚΗ με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα και την είσοδο των διαιτητών και των ομάδων στα αποδυτήρια. Μετά από σαράντα πέντε λεπτά και αφού οι διαιτητές πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ Ηρακλής απο την β΄αποδιδόμενη πράξη και επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές.Τέλος, όσον αφορά την από 1-9-2009 ένσταση της ΠΑΕ Αρης κατά του κύρους του αγώνα με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ που τελέσθηκε στις 29-8-2009, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague αποφάσισε οτι : Απορρίπτει την ένσταση ως απαράδεκτη.Ετσι οι δυο ομάδες θα πάρουν απο ένα πόντο(ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΡΗΣ 2-2).

Εκλογές με μπάλα!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά παρά τις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου! Ο Νίκος Θανόπουλος, μετά από τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκα, ανακοίνωσε πως τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και τη Δευτέρα, 3 και 5 Οκτωβρίου αντίστοιχα, εξηγώντας πως δεν γινόταν αλλιώς, καθώς δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για αναβολές, και φέρνοντας για παράδειγμα όλα τα ξένα πρωταθλήματα.

«Αυτό που μας απασχόλησε περισσότερο ήταν το έκτακτο θέμα με την προκήρυξη εκλογών καθώς επηρεάζει την αγωνιστική. Πήραμε ομόφωνα την απόφαση να πραγματοποιηθεί κανονικά η αγωνιστική την Κυριακή των εκλογών, να γίνουν δηλαδή τα παιχνίδια κανονικά το Σάββατο και τη Δευτέρα αντί την Κυριακή. Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες, αλλά στην Ελλάδα ίσως δεν ήμασταν έτοιμοι», ανακοίνωσε αρχικά ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα.

Και εξήγησε: «Θα δούμε σε σχέση με τις ομάδες που παίζουν Ευρώπη (σ.σ. πιθανότατα θα παίξουν Δευτέρα και οι τρεις). Δεν είναι για κανέναν καλό να μείνουνε οι ομάδες σε αγωνιστική απραξία για είκοσι ημέρες. Σιγά σιγά πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που συγκλίνουν με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Να προστατεύσουμε ομάδες και να μην τις επιβαρύνουμε. Νομίζω είναι μια σωστή απόφαση και ευελπιστούμε στη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων».

Ερωτώμενος για τη στάση της αστυνομίας, και κατά πόσο μπορεί να διαθέσει δυνάμεις σε εκλογικά κέντρα και γήπεδα, απάντησε: «Εμείς πήραμε μία απόφαση και το τι θα κάνει η αστυνομία σίγουρα θα το λάβουμε υπόψιν μας, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Αυτή είναι η απόφασή μας, αν δεν γίνει αυτό εφικτό, αν και δεν υπάρχουν λόγοι, θα συνεδριάσουμε εκ νέου. Η αστυνομία θα έχει το λόγο της και θα περιμένουμε τη θέση της».

Για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν σημείωσε: «Προχωράμε με ομοφωνία. Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και θα υπογραφεί την επόμενη φορά γιατί απομένουν κάποιες διευκρινίσεις». Τέλος, σχολίασε όσα έγιναν στο Καυτανζόγλειο: «Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος. Το σημαντικό είναι πως οι παράγοντες των δύο ομάδων, παρά τις εντάσεις, προσπάθησαν να βρουν μια λύση. Ήταν ένα μεμονωμένο ατυχές επεισόδιο. Να μαθαίνουμε από αυτά και να γινόμαστε καλύτεροι. Θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί ο οπαδός από τους σεκιούριτι».

Τον ΟΦΗ "βλέπουν" πρωταθλητή οι μπουκ!


Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ Ο ΟΦΗ είναι σύμφωνα με τους μπουκ η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Η στοιχηματική εταιρία bwin εκτιμά ότι η κρητική ομάδα είναι το φαβορί, ενώ δεύτερος έρχεται ο Πανσερραϊκός και τρίτος ο Ολυμπιακός Βόλου.

Αντίθετα, τις λιγότερες πιθανότητες δίνουν οι... ειδικοί στους Ηλυσιακό και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η σχετική λίστα της εταιρίας έχει ως εξής:
ΟΦΗ 3.25
Πανσερραϊκός 4.00
Ολυμπιακός Βόλου 6.50
Κέρκυρα 7.00
Πιερικός 8.00
Διαγόρας 13.00
Δόξα Δράμας 13.00
Ιωνικός 16.00
Θρασύβουλος 18.00
Παναιτωλικός 21.00
Εθνικός 26.00
Ηλιούπολη 51.00
Εθνικός Αστέρας 101.00
Αγροτικός Αστέρας 101.00
Καλαμάτα 101.00
Αναγέννηση Καρδίτσας 151.00
Ηλυσιακός 151.0

Α1: Παραιτήθηκε ο Τσέκος



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο Χρήστος Τσέκος υπέβαλε την παραίτησή του από την ΚΑΕ ΑΕΚ: «Έθεσα την παραίτησή μου στη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ για λόγους ηθικής τάξεως. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους της ΑΕΚ για τη στήριξη προς το πρόσωπό μου και εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα» ανέφερε η ανακοίνωση του τιμ μάνατζερ.

Ο Χρήστος Τσέκος, ένας από τους σοβαρότερους συντελεστές στην προσπάθεια της ΑΕΚ να σταθεί στα πόδια της, φέρεται να ενοχλήθηκε από την πρωτοβουλία του Μπάμπη Καραμανλή να προσλάβει ως γενικό αρχηγό τον Δημήτρη Καρβέλα…

Στη Ferrari o Φιζικέλα!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το όνειρο του Τζιανκάρλο Φιζικέλα και κατ’ επέκταση κάθε Ιταλού οδηγού έγινε πραγματικότητα: Θα οδηγήσει για τη Ferrari!

Ο 36χρονος Ρωμαίος θα αντικαταστήσει τον Λούκα Μπαντοέρ που με τη σειρά του κλήθηκε να καλύψει, ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια, τη θέση του τραυματία Φελίπε Μάσα.

Ο ιδιοκτήτης της Force India, Βιτζέι Μαλία αποδέσμευσε τον "Φίζικο" από το συμβόλαιο του και δεν θέλησε να μπει εμπόδιο στη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον πρώην οδηγό της Minardi, της Jordan και της Benetton.

"Ο Τζιανκάρλο και ο μάνατζερ του επικοινώνησαν μαζί μου την Τετάρτη (2/9), λέγοντας μου ότι έχουν μία πρόταση από τη Ferrari. Για έναν Ιταλό οδηγό μία θέση στη Ferrari αποτελεί όνειρο και ο Τζιανκάρλο δεν αποτελεί εξαίρεση. Κανείς δεν θα μπορούσε να του… φράξει το δρόμο. Επιπλέον η συμφωνία θα εξασφαλίσει το μέλλον του Τζιανκάρλο στη Ferrari. Δεν θα ήταν σωστό να το ριψοκινδυνέψω αυτό ειδικά μετά την προσφορά του στη Force India", υπογράμμισε ο Μαλία.

Εκτιμάται ότι η Force India χρωστάει αρκετά χρήματα στη Ferrari από το 2008, όταν και εξασφάλισε κινητήρες. Ο πανέξυπνος Λούκα ντι Μοντετζέμελο βρήκε τρόπο να αποσπάσει τον Φιζικέλα από τον πανούργο Ινδό σε μία περίοδο που η Force India πήγαινε από το καλό στο καλύτερο μετά τη 2η θέση του οδηγού στο Σπα.

Αντικαταστάτης του Φιζικέλα στη Force India αναμένεται να είναι ο οδηγός δοκιμών, Βιταντόνιο Λούτσι.

Καταδικάζει τα επεισόδια ο Ολυμπιακός Βόλου


Το σήμα του Ολυμπιακού Βόλου Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν την Τετάρτη στη φιλική αναμέτρηση με τον Αρη, εξέδωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Οι Θεσσαλοί χαρακτηρίζει ανεγκέφαλους όλους όσοι πήραν μέρος στα έκτροπα, ενώ τα βάζει και με την αστυνομία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ θέλει να ευχαριστήσει και δημόσια την ομάδα του Αρη για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη διεξαγωγή του χθεσινού φιλικού αγώνα, που έδωσε την ευκαιρία στο φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, μετά από πολλά χρόνια.

Σύσσωμο το ΔΣ της ΠΑΕ καταδικάζει τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα, από μικρή μερίδα ανεγκέφαλων φιλάθλων, εκατέρωθεν.

Καταδικάζει επίσης τη στάση της αστυνομίας που για μία ακόμη φορά περιορίστηκε στο ρόλο του απλού θεατή.

Τέλος, αποφασίζει όπως η θύρα 8 να μην τεθεί ξανά σε λειτουργία.

Η ΠΑΕ συγχαίρει τον υπέροχο κόσμο που στάθηκε και στέκεται στο πλευρό της ομάδας.

Αποδοκιμάζει όμως τους λίγους και απαράδεκτους που έρχονται στο γήπεδο για να εκτονωθούν και να δημιουργήσουν επεισόδια. Αυτούς τους λίγους όλοι μαζί πρέπει να απομονώσουμε και να αποβάλλουμε γιατί με τις ενέργειές τους κάνουν μόνο κακό στην αγαπημένη μας ομάδα".

Κάμπορα: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι»

Ακόμα ένα τέρμα με τη φανέλα του Άρη πρόσθεσε στο ενεργητικό του χθες ο Χαβιέ Κάμπορα. ο Αργεντινός επιθετικός μετά τα δύο γκολ που σημείωσε στο Καυτανζόγλειο, σκόραρε και κατά του Ολυμπιακού Βόλου, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ κατάσταση.
«Σε όλο το παιχνίδι αφήναμε κενούς χώρους. Όταν χάναμε την μπάλα στην επίθεση, δεν επιστρέφαμε και ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε αυτό και τις ευκαιρίες που του δόθηκαν τις έκανε γκολ. Αυτό πληρώσαμε», τόνισε ο Αργεντινός αναφερόμενος επί του αγωνιστικού, για να συμπληρώσει: «Εμείς είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και πρέπει να παίρνουμε όλα τα παιχνίδια στα σοβαρά. Σε κάθε παιχνίδι, είτε επίσημο, είτε φιλικό, πρέπει να τιμάμε την φανέλα που φοράμε και να υπερασπιστούμε τα χρώματα της ομάδας. Σήμερα (σ.σ.: χθες) κάναμε αρκετά λάθη. Ο αντίπαλος πέτυχε περισσότερα τέρματα από εμάς και θέλω να τον συγχαρώ που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και το κέρδισε».
Ο Χαβιέ Κάμπορα δεν άφησε ασχολίαστα τα γεγονότα που έγιναν χθες στις κερκίδες, αλλά και την ένσταση που κατέθεσε ο Άρης για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ηρακλή. «Δεν είναι μόνο δικό μου θέμα αυτό, είναι όλων μας. Η βία είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Η βία δεν χωράει στα γήπεδα». τόνισε.
Όσο για την διαφορετική θέση που αγωνίστηκε χθες ο ίδιος (πίσω από τον επιθετικό) σε σχέση με αυτήν που τον έχουμε συνιθήσει, στην κορυφή της επίθεσης, είπε: «Μπορώ να αγωνιστώ σε οποιαδήποτε θέση και θέλω να πιστεύω ότι σήμερα (σ.σ.: χθες) δικαίωσα τον προπονητή μου. Εξάλλου είναι μία θέση έχω που αγωνιστεί στο παρελθόν και τα έχω πάει περίφημα. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ σε όποια θέλει ο προπονητής μου και σε περισσότερο χρόνο συμμετοχής».Πηγη Μ ετροσπορ

Μεταγραφές τέλος για Τσέλσι!

kakuta.jpgΑπ' τον Ιανουάριο του 2011 και μετά θα μπορέσουν να ξανακάνουν μεταγραφές στην Τσέλσι. Οι παρασπονδίες, που έγιναν στην μεταγραφή του Γκαέλ Κακουτά απ' την Λανς είχαν ως αποτέλεσμα η ΦΙΦΑ ν' αποφασίσει την απαγόρευση πραγματοποίησης νέων προσθηκών στην αγγλική ομάδα για δύο μεταγραφικές περιόδους!


Η Τσέλσι πληρώνει ακριβά την μεταγραφή του Γκαέλ Κακουτά! Η ΦΙΦΑ αποφάσισε πως ήταν υπαίτια για το γεγονός πως ο Γκαέλ Κακουτά έσπασε το συμβόλαιό του με την Λανς για να κλείσει στον λονδρέζικο σύλλογο και σήμερα ανακοίνωσε πως της επιβάλλε απαγόρευση πραγματοποίησης νέων προσθηκών για δύο μεταγραφικές περιόδους!

Εκτός των άλλων θα κληθεί να πληρώσει 130 χιλ. ευρώ στην Λανς. Όσο για τον παίκτη, τιμωρήθηκε μ' αποκλεισμό απ' την αγωνιστική δράση για τέσσερις μήνες ενώ θα καταβάλλει 780 χιλ. ευρώ στην γαλλική ομάδ

Φεύγει ο Τρεζεγκέ...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τo Sky Sport Italia μετέδωσε ότι ο Νταβίντ Τρεζεγκέ θα φύγει από τη Γιουβέντους το προσεχές διάστημα.

Ο Γάλλος φορ δεν υπολογίζεται από τον Τσίρο Φεράρα που για την κορυφή της επίθεσης έχει αρκετές επιλογές (Αμάουρι, Ιακουίντα, Ντελ Πιέρο) κι έτσι ο "τρεζε-γκολ" οδηγείται στη πόρτα της εξόδου από το Τορίνο.

Ο έμπειρος στράικερ αναμένεται να έχει πλήθος προτάσεων, η Μίλαν και η Λιόν είναι ομάδες που ...πετούν τη σκούφια τους γι αυτόν, στο χέρι του είναι αν θα παραμείνει στην Ιταλία , αν θα επιστρέψει στη πατρίδα του ή αν θα πάρει άλλο προορισμό.

Τα κονδύλια των ομοσπονδιών


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την κατανομή των κονδυλίων της Ολυμπιακής Προετοιμασίας για τους αθλητές υψηλού επιπέδου, για το έτος 2009, σύμφωνα με τα κριτήρια που είχαν θεσπιστεί από την αρμόδια επιτροπή, ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Για την τελική κατανομή των χρημάτων, ελήφθησαν ακόμη υπόψιν οι ιδιαιτερότητες των αθλημάτων και οι παρατηρήσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των Εθνικών Ομοσπονδιών και τα κριτήρια, καταρτίστηκε Προολυμπιακή Ομάδα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η οποία αποτελείται από 459 αθλητές και αθλήτριες.

Η κατανομή των κονδυλίων έχει ως εξής:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΣΟ

ΚΟΕ 1.500.000
ΣΕΓΑΣ 730.000
ΕΚΟΦΝΣ 690.000
ΕΟΚ 430.000
ΕΙΟ 415.000
ΕΛΟΤ 375.000
ΕΟΦΤ 340.000
ΕΟΠΕ 330.000
ΕΓΟ 305.000
ΟΧΕ 300.000
ΕΟΦ ΠΑΛΗΣ 275.000
ΕΠΟ 130.000
ΕΟΚΚ 120.000
ΕΟ ΠΟΔ 100.000
ΕΟ ΠΥΓ 85.000
ΕΟΙΠΠ 85.000
ΕΦΟΕΠΑ 65.000
ΣΚΟΕ 65.000
ΕΛΟ ΧΟΚΕΪ 65.000
ΕΟΑΒ 65.000
ΕΟΞ 65.000
ΕΦΟΑ 65.000
ΕΟ ΤΟΞ 50.000
ΕΟΕ ΤΡΙ 50.000
ΕΟΜΟΠΕ 50.000
ΕΟΦΣΑ 50.000

ΣΥΝΟΛΟ 6.800.000

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, χρηματοδοτείται από το πρώτο έτος, ο τετραετής κύκλος της Ολυμπιακής Προετοιμασίας

"Μίδας" ο Μουρίνιο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Special One κερδίζει κάθε χρόνο 11.000.000 ευρώ, τέτοιο μπάτζετ για προπονητή δεν δίνουν οι υπόλοιπες 19 ομάδες μαζί (!), ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι η Ίντερ ακόμα δεν έχει ξοφλήσει τον προκάτοχό του, Ρομπέρτο Μαντσίνι που έχει να λαμβάνει περιπου 6.000.000 ευρώ.

Ο πιο καλοπληρωμένος ποδοσφαιριστής είναι ο Σάμουελ Ετό (Ίντερ) που βγάζει 10.5 εκ. ευρώ το έτος, ακολουθεί ο Ροναλντίνιο (Μίλαν) με 7.5 εκ. ευρώ. Τζίτζι Μπουφόν και Πατρίκ Βιεϊρά παίρνουν 5.5 εκ ευρώ, ενώ ο χαμηλότερα αμοιβόμενος παίκτης του κάλτσιο είναι ο γκολκίπερ της Κάλιαρι, Φεντερίκο Μαρκέτι (150.000 ευρώ).

Οτο Ρεχάγκελ: «Θέλουμε να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο»


Επιμέλεια : Δ.Μ.

Με πίστη για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος αναχωρεί η Εθνική Ελλάδας για τη Βασιλεία, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Ελβετία στην κρίσιμη αναμέτρηση για τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2010. «Θέλουμε να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Ρεχάγκελ.

Και συνέχισε: «Είμαστε υπό πίεση, αλλά οι καλοί επαγγελματίες έχουν μάθει να ζουν με αυτή. Δεν πρέπει να μπούμε αγχωμένοι. Θα παίξουμε με διάθεση και πάθος. Όλη η Ελλάδα θα βλέπει το παιχνίδι. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε.

Αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις, καλή είναι και η ισοπαλία. Πρώτος μας στόχος όμως είναι πάντα η νίκη. Η Ελβετία είναι ο πιο σοβαρός αντίπαλος για την πρώτη θέση. Θα χρειαστεί να έχουμε καλή απόδοση και ο καλός επαγγελματίας πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει κάτω από πίεση.

Χρειάζεται να έχουμε διάθεση, να μην είμαστε αγχωμένοι και να έχουμε θετική σκέψη. Οι παίκτες πρέπει να παλέψουν, να οργώσουν τον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν μπορούμε να πούμε που θα κριθεί. Πρέπει να μπλοκάρουμε τα ατού της Ελβετίας».

Όσο για τις απουσίες των Τοροσίδη, Σεϊταρίδη και Καραγκούνης ανέφερε: «Τρεις βασικοί παίκτες δεν θα είναι στην ομάδα μας. Οι παίκτες που δεν παίζουν είναι απογοητευμένοι. Εκείνοι που θα αγωνιστούν πρέπει να δείξουν ότι θα καλύψουν το κενό. Δουλεύουμε μέρα-νύχτα με τους παίκτες, μέχρι και την ημέρα του αγώνα».

A1: «Βόμβα» με Τάιρον Λου ο ΠΑΟΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφής είναι ο ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Τάιρον Λου, τον 32χρονο γκαρντ με μακρά θητεία στο ΝΒΑ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το Δικέφαλο του Βορρά.

Ποιος είναι ο Τάιρον Λου; Γεννημένος στις 3 Μαΐου του 1977, ο βραχύσωμος γκαρντ (1,83μ.) αποφοίτησε από το κολέγιο της Νεμπράσκα και το 1998 επελέγη στο νούμερο 23 των ντραφτ από τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά τα δικαιώματά του κατέληξαν στους Λος Άντζελες Λέικερς. Ακολούθως αγωνίστηκε σε Ουίζαρντς (2001-2003), Ορλάντο Μάτζικ (2003-2004 και 2009), Χιούστον Ρόκετς (2004), Ατλάντα Χοκς (2004-2008), Ντάλας Μάβερικς (2008), Μιλγουόκι Μπακς (2008/09) και Ορλάντο Μάτζικ (2009).

Την περασμένη περίοδο είχε 4,2 πόντους, 1,4 ασίστ και 1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, αλλά έπαιξε μόνο σε ένα ματς των play-offs με την ομάδα που έφτασε ως τους τελικούς του ΝΒΑ χάνοντας από τους Λέικερς. Συνολικά σε 554 αγώνες στην καριέρα του στο ΝΒΑ έχει 8,5 πόντους, 3,1 ασίστ και 1,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.
Στη Χαλ ο Φένεγκοορ οφ Χέσελινκ

Τη φανέλα με το νούμερο 29 πήρε ο Χέσελινκ Από Πρέμιερ Λιγκ σε Πρέμιερ Λιγκ. Ο πανύψηλος Ολλανδός επιθετικός, Γιαν Φένεγκοορ οφ Χέσελινκ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σέλτικ θα αφήσει τη Σκωτία και θα μετακομίσει νοτιότερα προκειμένου να αγωνιστεί στην Αγγλία και συγκεκριμένα στη Χαλ. Ο 30χρονος φορ που υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τις "τίγρεις" θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 29.

Στο παρελθόν ο Χέσελινκ εκτός από τη φανέλα των "Κελτών" έχει αγωνιστεί στις Τβέντε και Αϊντχόφεν. με την εθνική Ολλανδίας έχει 27 συμμετοχές και 5 γκολ.

Φαν Νίστελροϊ: «Αισθάνομαι τρία χρόνια νεώτερος»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι βρισκόταν προτού τραυματιστεί σοβαρά και μείνει εκτός δράσης για περίπου εννέα μήνες, αισθάνεται πως είναι ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα «Marca». Ο Ολλανδός στράικερ τόνισε ότι δεν έχει ξεχάσει την τεχνική του… σκοραρίσματος και θα δίνει πάντα το «παρών», όποτε χρειαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «μερένχες».

«Αισθάνομαι σαν να είμαι τρία χρόνια νεώτερος. Ο γιατρός που με εγχείρισε μου είπε ότι θα μπορώ να αγωνίζομαι σε κορυφαίο επίπεδο για τρεις σεζόν», είπε ο 33χρονος επιθετικός και πρόσθεσε: «Θα ήταν πολύ εύκολο να πάω σε μια μικρότερη ομάδα, αλλά αποφάσισα να μείνω εδώ. Δεν έχω ξεχάσει να σκοράρω και είμαι πάντα εκεί όταν με χρειαστεί η ομάδα».

Champions League: 18,5 εκ. στο ταμείο του ΠΑΟ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η TEAM, εταιρεία της UEFA που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League, έστειλε στα κανάλια στοιχεία για τα έσοδα των ομάδων την προηγούμενη περίοδο. Σύμφωνα με αυτά ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διοργάνωση, Παναθηναϊκό εισέπραξε το ποσό των 18,5 εκ. ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας με τα κέρδη βρέθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (38,28 εκατ ευρώ) ενώ στη δεύτερη ήταν η Μπαρτσελόνα (30,96 εκατ. ευρώ). Συνολικά οι ομάδες μοιράστηκαν 583,4 εκατ. ευρώ.

Φάνης Γκέκας: «Πρώτος στόχος η νίκη»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο διεθνής επιθετικός, Φάνης Γκέκας, μίλησε στον «Sentra 103,3» και στην εκπομπή «Γκολ από τη σέντρα» με τον Νίκο Γέμελο με αφορμή τον αγώνα της Εθνικής με την Ελβετία στη Βασιλεία (5/9), για τα προκριματικά του Μουντιάλ. «Είναι ένα οριακό παιχνίδι. Εμείς πάμε για δύο αποτελέσματα, αλλά πρώτος στόχος είναι η νίκη. Εχουμε προβλήματα, αλλά και παίκτες για να αναπληρώσουν τις απουσίες», επεσήμανε ο Γκέκας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αγώνα με την Ελβετία: «Αν και υπάρχουν προβλήματα υπάρχουν παίκτες να αναπληρώσουν αυτούς που θα απουσιάσουν έτσι ώστε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Δεν θα είναι εύκολο. Η Ελβετία θέλει μόνο τη νίκη. Εμείς θέλουμε το Χ και το διπλό. Πάντως ο πρώτος μας στόχος είναι το διπλό».

Για την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι διεθνείς: «Οι πιο πολλοί παίκτες έχουν αρχίσει τις υποχρεώσεις τους. Πιστεύω ότι η Εθνική είναι σε θέση να διεκδικήσει το αποτέλεσμα και να πάρει αυτό που θέλει. Είναι ένα παιχνίδι οριακό. Βέβαια πάντα υπάρχει και η ήττα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια.

Για την απόδοσή του με την Εθνική και πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει την παρουσία του στη Λεβερκούζεν: «Η Εθνική για μένα είναι κριτήριο. Αν πάω καλά θα έχω μεγάλο αβαντάζ να επιστρέψω στην ομάδα μου με αυτοπεποίθηση. Τώρα αυτό μας ενδιαφέρει».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Εχει γίνει πρωτάθλημα τριών και τεσσάρων ομάδων. Ελπίζω οι μεταγραφές να βοηθήσουν να ανέβει το επίπεδο αλλά πρέπει να βασιζόμαστε στους Ελληνες παίκτες. Είναι νωρίς για προβλέψεις».

Φοβούνται τα… λέιζερ οι Ελβετοί


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε εξονυχιστικό έλεγχο θα υποβληθούν οι Έλληνες φίλαθλοι που θα βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» για να παρακολουθήσουν τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Ελβετία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο λόγος; Οι ιθύνοντες της ελβετικής ομοσπονδίας φοβούνται μήπως στην κατοχή τους υπάρχουν λέιζερ με τα οποία θα σημαδεύουν τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές.

Δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας «Blick» θυμίζει πως στον αγώνα του Καραϊσκάκη στις 15 Οκτωβρίου κάποιος σημάδευσε με λέιζερ τον Άλεξ Φράι πριν εκτελέσει το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν οι Ελβετοί. «Με ενόχλησε πολύ. Ήταν σαν να έχω μία ντισκο-μπάλα στο κεφάλι μου», είχε δηλώσει τότε ο διεθνής επιθετικός. Ένα ανάλογο περιστατικό έγινε την 1η Απριλίου απέναντι στο Ισραήλ, όταν αυτή τη φορά θύμα της… επίθεσης ήταν ο τερματοφύλακας Ντούντου Αουάτ, πριν ο Γιώργος Σαμαράς ευστοχήσει στο πέναλτι με το οποίο ήρθε η νίκη για την Ελλάδα με 2-1.

Οι Ελβετοί είναι έτοιμοι να πάρουν τα μέτρα τους. «Είναι ξεκάθαρο. Δεν θέλουμε λέιζερ στο γήπεδο. Θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι στους Έλληνες οπαδούς. Θα γίνει σωματικός έλεγχος, όπως γίνεται πάντα στους φιλοξενούμενους. Αυτό σημαίνει πως οι τσέπες θα πρέπει να αδειάσουν, όλα θα ελεγχθούν και αν κριθεί αναγκαίο θα γίνουν οι απαραίτητες κατασχέσεις», δήλωσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ελβετικής ομοσπονδίας.

Ίβανσιτς: «Είχα χάσει τη χαρά στον Παναθηναϊκό»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τους λόγους που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό εξήγησε ο Αντρέας Ίβανσιτς μιλώντας σε αυστριακή ιστοσελίδα. Ο 25χρονος μέσος δήλωσε πως είχε χάσει την όρεξή του για ποδόσφαιρο στο «τριφύλλι» και η μετακίνησή του στη Μάιντς, όπου καθιερώθηκε από την πρώτη στιγμή, τον βοήθησε να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

«Η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό, αν εξαιρέσουμε τους τελευταίους έξι μήνες, ήταν πετυχημένη. Όμως ήταν ώρα να κάνω το επόμενο βήμα και να βρω και πάλι τη χαρά. Στην Αθήνα είχα χάσει τη χαρά του να παίζεις ποδόσφαιρο και την ξαναβρήκα στη Μάιντς. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να πάω σε έναν σύλλογο που μου δίνει το αίσθημα ότι αναγνωρίζεται η αξία μου και με χρειάζονται», δήλωσε ο «Ιβ», που διαφωνεί με όσους θεωρούν πισωγύρισμα τη μετακίνησή του σε μία ομάδα που μάχεται για τη σωτηρία της.

«Θεωρώ λάθος να θεωρείται η μεταγραφή μου στη Μάιντς πισωγύρισμα στην καριέρα μου. Ο σύλλογος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να καθιερωθεί στην Bundesliga και θέλω να βοηθήσω σε αυτό. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για έναν ποδοσφαιριστή αυτό, όπως επίσης και το να αγωνίζεται στην Bundesliga. Γι’ αυτό αντιμετωπίζω τη Μάιντς ως ένα λογικό επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Είμαι περήφανος για την πορεία της καριέρας μου ως τώρα. Ο κόσμος ξεχνά πως είμαι μόλις 25 ετών και έχω προλάβει να ζήσω πολλά όμορφα πράγματα. Αγωνίζομαι για τέταρτη χρονιά στο εξωτερικό και έχω πάρει το δρόμο μου. Ασφαλώς υπήρχαν και δύσκολες στιγμές, αλλά και από αυτές μαθαίνεις κάτι. Είναι φυσικό να μην είναι όλα πάντοτε ρόδινα».

Drobnjak: «Να κάνουμε καλύτερο τον ΠΑΟΚ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ προκάλεσε έντονες συζητήσεις σε όλη την Ευρώπη. Ηταν άλλωστε από τις πιο ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού... Η ώρα που ο Predrag Drobnjak θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ πλησιάζει. Θα πρέπει ωστόσο να ολοκληρώσει πρώτα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου και τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με τη Σουηδία (5 και 9 Σεπτεμβρίου) κι αμέσως μετά θα πάρει το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη. Ο Predrag Drobnjak σε ένα διάλλειμα των υποχρεώσεών του, μίλησε στο www.paokbc,gr για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, για την απόφασή του να έρθει στη Θεσσαλονίκη, για τους καλούς του φίλους Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και Βλάντο Σκεπάνοβιτς και δηλώνει έτοιμος για τη νέα πρόκληση της σπουδαίας καριέρας του.

-Ήταν εύκολη ή δύσκολη η απόφασή σου να αποδεχτείς την πρότασή του ΠΑΟΚ;
«Δεν είναι και τόσο εύκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση με μία λέξη. Η πρόταση του ΠΑΟΚ ήρθε σε μένα και την συζητήσαμε για 20 περίπου ημέρες. Νομίζω ότι καταλαβαίνει κανείς πως με ενδιέφερε η πρόταση από την πρώτη στιγμή και για αυτό την συζητούσαμε τόσες ημέρες, αλλά δεν ήταν κάτι εύκολο. Πολύ σημαντικό ρόλο πάντως έπαιξε το γεγονός ότι ξέρω την ιστορία του ΠΑΟΚ, γνωρίζω ότι η ομάδα είχε αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και αυτή τη στιγμή κάνει μία μεγάλη προσπάθεια για να χτιστεί ξανά από την αρχή. Αυτή η προσπάθεια είναι πραγματικά κάτι που με ενδιαφέρει».
-Αφού γνωρίζεις την ιστορία του ΠΑΟΚ, θα ξέρεις και για την παράδοση που έχει στους παίκτες από την πρώην Γιουγκοσλαβία…
«Ναι, φυσικά και το γνωρίζω. Όλοι μας γνωρίζουμε στη χώρα μου για τον ΠΑΟΚ και την ιστορία του. Ξέρω για τους παίκτες που έχουν παίξει στην ομάδα, όπως ο Πρέλεβιτς, που είναι αρκετά πιο παλιός από μας, αλλά και για τον Μουλαομέροβιτς, τον Τομάσεβιτς, τον Στογιάκοβιτς, τον Σκεπάνοβιτς, αλλά και τον κόουτς Ίβκοβιτς. Ο Στογιάκοβιτς και ο Σκεπάνοβιτς είναι και πολύ καλοί μου φίλοι κι έχω μιλήσει αρκετά με αυτούς για τον ΠΑΟΚ».
-Και τι σου είπαν;
«Τα περισσότερα είναι πράγματα που τα γνωρίζω. Είμαστε κοντά, και σαν λαοί έχουμε στενές σχέσεις, μοιάζουμε σε αρκετά πράγματα και για αυτό γνωριζόμαστε καλά. Ξέρω και για την Θεσσαλονίκη και για τον ΠΑΟΚ και για τον κόσμο του…»
-Προφανώς γνωρίζεις και για τις εξαιρετικές, αδερφικές ουσιαστικά σχέσεις που έχουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ με τους φιλάθλους της Παρτιζάν…
«Ναι, φυσικά και το ξέρω. Πριν ακόμη παίξω στην Παρτιζάν, ήμουν οπαδός της ομάδας. Της ποδοσφαιρικής ομάδας για την ακρίβεια και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει. Είναι ομάδες με κοινά χρώματα, το άσπρο και το μαύρο, φιλάθλους πολύ εκδηλωτικούς και μία σπουδαία παράδοση στο μπάσκετ».
-Τι στόχους έχεις για την επόμενη σεζόν με τον ΠΑΟΚ;
«Από ότι ξέρω η ομάδα πέρσι ήταν στη 7η θέση. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε σίγουρα ένα βήμα παραπάνω. Να κάνουμε κάτι καλύτερο, να κερδίσουμε την συμμετοχή μας σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό θα είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Από εκεί και πέρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, γνωρίζω ότι έχουμε ένα πολύ καλό και επιτυχημένο προπονητή και περιμένω να έρθει η στιγμή να τον γνωρίσω από κοντά, όπως και τους νέους μου συμπαίκτες και να δουλέψω μαζί τους».
-Το γεγονός ότι θα καθυστερήσεις να έρθεις στη Θεσσαλονίκη θα είναι πρόβλημα για σένα;
«Δε νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα. Αντιθέτως, επειδή σταμάτησα να παίζω από τον περασμένο Μάρτιο, θα με βοηθήσουν και πολύ μάλιστα και η προετοιμασία που έκανα και οι προπονήσεις, αλλά και τα παιχνίδια με την Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου. Πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος όταν θα έρθω, κι απλά θα πρέπει να βρούμε την χημεία μας σαν ομάδα».
-Θυμάσαι το πρώτο σου παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη; Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ το έχεις κάνει…
«Ναι, τώρα το θυμάμαι. Ήταν για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα το 2000. Είχαμε ηττηθεί στον ημιτελικό από τον Παναθηναϊκό, που μετά κατέκτησε τον τίτλο. Το θυμάμαι αρκετά καλά το γήπεδο, ήταν γεμάτο από κόσμο και είχε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Ελπίζω το ίδιο να είναι και τώρα με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ».
-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ;
«Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Μπορώ όμως να τους πω ότι θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε και πάλι τον ΠΑΟΚ, έτσι όπως τον μάθαμε μικροί κι έτσι όπως πρέπει να είναι. Να τον καλύτερο σαν ομάδα και με την βοήθεια των φιλάθλων μας να έχουμε μία καλή χρονιά».

Μπέκαμ: "Στην κορυφή η Αγγλία με Καπέλο"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πεποίθηση πως η Αγγλία είναι ικανή να κατακτήσει το Μουντιάλ του 2010, με τον Φάμπιο Καπέλο στο τιμόνι, εξέφρασε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

«Έχει αλλάξει την ψυχολογία των παικτών. Ο τρόπος που προετοιμάζονται οι παίκτες, ο τρόπος με τον οποίο ζουν μία εβδομάδα μαζί, είναι πολύ σοβαρός. Όχι απλά κερδίζουμε τα παιχνίδια αλλά είμαστε μία ομάδα.

Ακόμα και σε περίπτωση που στο ημίχρονο δεν κερδίζουμε, υπάρχει το πνεύμα του νικητή, μπορείς να το αισθανθείς. Έχει δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες», δήλωσε ο Άγγλος.

Σχετικά με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου τόνισε : «Πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες στο Παγκόσμιο Κύπελλο αν υπάρχει η ενότητα που είχαμε σε όλη την πορεία στα προκριματικά.

Χρειάζεται και τύχη φυσικά αλλά έχουμε τους παίκτες, έχουμε και την ομάδα. Όλα δουλεύουν σωστά. Εξαρτάται πλέον από τους παίκτες να αποδώσουν καλά".

ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο JOE BIZERA ΓΙΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Περίπου δύο εβδομάδες θα μείνει εκτός προπονήσεων ο Joe Bizera. Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι υποφέρει από οίδημα στο δικέφαλο.

Ειπε...............

"Σε όλη την πορεία, εγώ ήμουν για... κλωτσιές και γι' αυτό είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα".

Αγγελος Αναστασιάδης

(... ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου σχολιάζοντας με σαρκασμό τη μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2010)

Ψιθυροι......................

  • Για Χριστούγεννα στο... γήπεδο πάνε στη Σούπερ Λίγκα, αφού η επικρατέστερη ημερομηνία για διεξαγωγή εμβόλιμης αγωνιστικής, αν γίνουν οι εκλογές στις 4/10, είναι η 23η Δεκεμβρίου
  • "Δεν μπορούσα να κολυμπήσω στην πισίνα του σπιτιού μου για 3-4 μέρες, επειδή είχε γεμίσει στάχτες", ήταν το σχόλιο του Ολοφ Μέλμπεργκ σε σουηδική εφημερίδα για τις φωτιές που κατέστρεψαν τη ΒΑ Αττική πριν δέκα μέρες...
  • Εκλογές, λοιπόν, στις 4 Οκτωβρίου προκήρυξε ο πρωθυπουργός και το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: έχει άλλον κρυφό... άσο στο μανίκι ο Καραμανλής εκτός από τον... Κομπότη για να τις κερδίσει;

Πριγκίπισσα Γελένα

isinbayeva2.jpgΜπορεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου να... έσπασε την παράδοση και να έχασε μετά από πολύ καιρό τα πρωτεία της, παρόλα αυτά η Γελένα Ισινμπάγεβα φρόντισε με το 27ο παγκόσμιο ρεκόρ στο Γκόλντεν Λιγκ της Ζυρίχης να αποδείξει ότι η εμφάνιση στη Γερμανία ήταν απλώς μια κακή παρένθεση. Η Ρωσίδα επικοντίστρια κατέχει εδώ και χρόνια τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας του κόσμου και για φέτος, τουλάχιστον, θα απολαμβάνει και αυτόν της... πριγκίπισσας της Αστουρίας!

Συγκεκριμένα, η 27χρονη πρωταθλήτρια θα λάβει το βραβείο του Πρίγκιπα της Αστουρίας στην κατηγορία του αθλητισμού, μια διάκριση που αποτελεί την κορυφαία στην Ισπανία. Οι Ίβηρες δεν έδειξαν καμία ιδιαίτερη προτίμηση στα «δικά» τους παιδιά, αφού η Ισινμπάγεβα αναδείχθηκε νικήτρια με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Μάρτα Ντομίνγκεθ, η οποία έλαβε μόλις 9 ψήφους έναντι 20 της αντιπάλου της.

Το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο θα συνοδεύεται και από το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, απονέμεται κάθε χρόνο σε οκτώ κατηγορίες (σ.σ επικοινωνία και ανθρωπισμός, επιστημονική και τεχνική έρευνα, κοινωνικές επιστήμες, τέχνες, γράμματα, διεθνής συνεργασία, ομόνοια, αθλητισμός) από τον Πρίγκιπα Φελίπε, που φέρει τον τίτλο του Πρίγκιπα της Αστουρίας.

Στο παρελθόν τον τίτλο είχαν λάβει ο πρωταθλητής της ποδηλασίας Λανς Άρμστρονγκ, η τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και οι αθλητές του στίβου, Καρλ Λιούις, Σεμπάστιαν Κόε και Χισάμ Ελ Γκουερούζ. Πέρυσι το βραβείο απονεμήθηκε στον Ισπανό τενίστα, Ραφαέλ Ναδάλ, το 2007 στον Γερμανό επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα Ενα, Μίκαελ Σουμάχερ, το 2006 στην εθνική μπάσκετ της Ισπανίας, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, ενώ το 2005 στον δις παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, Φερνάντο Αλόνσο.

Κόπηκαν Παπανικολάου, Τσαλδάρης


Ο Παπανικολάου πανηγυρίζει... Ο Δημήτρης Τσαλδάρης και ο Κώστας Παπανικολάου είναι οι δύο τελευταίοι παίκτες της Εθνικής που κόπηκαν από τονΟμοσπονδιακό προπονητή Γιόνας Καζλάουσκας. Ως εκ τούτου βγήκε η δωδεκάδα της Εθνικής που θ ταξιδέψει στην Πολωνία για το επικείμενο Ευρωμπάσκετ.

Συνεπώς στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας θα ταξιδέψουν οι: Αντώνης Φώτσης, Νίκος Ζήσης, Βασίλης Σπανούλης, Γιάννης Μπουρούσης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Καϊμακόγλου, Γιάννης Καλαμπόκης, Νικ Καλάθης, Κώστας Κουφός.

Ολα καλά με Σαμαρά στην Εθνική ομάδα


Ο Γιώργος Σαμαράς πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στο Ισραήλ Ο Γιώργος Σαμαράς έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης της Εθνικής Ομάδας την Τετάρτη και πλέον τέθηκε στην διάθεση του Οτο Ρεχάγκελ και για το παιχνίδι με την Ελβετία, αλλά φυσικά και γι αυτό με την Μολδαβία. Αντίθετα ο Γιώργος Καραγκούνης δεν είναι ακόμα σε θέση να προπονηθεί.

Ο "Κάρα" θα κάνει θεραπεία την Πέμπτη στην Παιανία και ανάλογα με το πως θα νοιώθει θα αποφασιστεί αν θα συμμετάσχει ή όχι τελικά στην αποστολή για τα δύο παιχνίδια.

Ο Οτο Ρεχάγκελ πάντως δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και έτσι θα μπορέσει να καταστρώσει τα πλάνα του για την αναμέτρηση του Σαββάτου, που θεωρείται και είναι η πιο σημαντική.

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν δεν θα αφήσει τελικά τον Σωτήρη Νίνη να επιστρέψει στην Εθνική Ελπίδων, καθώς τον θεωρεί απαραίτητο, όχι μόνο για να είναι στην αποστολή, αλλά ακόμα και στην ενδεκάδα. Οι πολλές απουσίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ίσως τελικά δώσουν και την θέση στον νεαρό παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ψάχνουν τη σωστή υπερασπιστική γραμμή


Ο Αντώνης Ρέμος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου Από την Κυριακή ο Αντώνης Ρέμος και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να οργανώσουν σε στέρεες βάσεις την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει η ΠΑΕ Ηρακλής.

Έχουν στα χέρια τους το κατηγορητήριο αλλά και την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν. Το κατηγορητήριο της πρωτοβάθμιας επιτροπής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος εστάλη χθες στα γραφεία της Μίκρας, παίρνοντας στα χέρια τους οι «κυανόλευκοι» πλέον το επίσημο έγγραφο.

Μαζί με τη νομική υπηρεσία αλλά και γνωστούς νομικούς που συμβουλεύτηκαν οι διοικούντες, απολογούνται (13.30) για το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε και αναφέρει την αιτία που ο «Γηραιός» καλείται:

«Για τα υβριστικά συνθήματα και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της ΠΑΕ Ηρακλής, καθώς επίσης διότι: «Δεκαπέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα φίλαθλος της εγκαλουμένης εισήλθε στον κυρίως αγωνιστικό χώρο και χαστούκισε τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας Μ. ΣΗΦΑΚΗ με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα και την είσοδο των διαιτητών και των ομάδων στα αποδυτήρια. Μετά από σαράντα πέντε λεπτά και αφού οι διαιτητές πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.» στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής - ΠΑΕ Αρης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 , 17 και 22 του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ είναι ξεκάθαρος και φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Εκεί ο οποιοσδήποτε το επιθυμεί μπορεί να ανατρέξει, να μελετήσει τα άρθρα και τις παραγράφους για τις οποίες καλείται να απολογηθεί ο «Γηραιός» έχοντας παράλληλα και μια πρώτη εικόνα για το τι πρέπει να περιμένει όσον αφορά την απόφαση των αθλητικών δικαστών. Ο Ηρακλής καλείται να απολογηθεί για παραβάσεις στο άρθρο 1 το οποίο αναφέρει κυρίως τους κανόνες και τους κανόνες ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες ποινών.

Αλλωστε οι κλήσεις όλων των ομάδων ως πρώτο άρθρο έχουν το νούμερο 1. Το άρθρο 5 έχει να κάνει με τις τιμωρίες των φυσικών και των νομικών προσώπων των ομάδων. Χωρίς να μπαίνει σε νούμερα χρηματικών προστίμων όμως. Συνεχίζουμε με το άρθρο νούμερο 14 το οποίο αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει στις λεπτομέρειες που αφορούν την περίπτωση των «κυανόλευκων» αφού ασχολείται κυρίως με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες των ομάδων.

Περνάμε στο άρθρο 15 που μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε και ως τιμοκατάλογο. Ξεκινάει με τα πρόστιμα για τις ρίψεις των αντικειμένων που ξεκινάνε από τα 2.000 ευρώ και φτάνει ως τα 20.000 ευρώ, ενώ αν συνδυαστεί και διακοπή πάμε στα 10.000 ευρώ. Για άναμμα έως 20 πυρσών το μίνιμουμ πρόστιμο αγγίζει τα 20.000 ευρώ ενώ από τους 20 πυρσούς και πάνω το πρόστιμο ξεκινάει από τα 9.000 ευρώ και τελειώνει στα 20.000 ευρώ.

Το ίδιο ποσό ισχύει και για ολιγόλεπτη διακοπή. Σε περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο το μίνιμουμ ποσό αγγίζει τα 15.000 ευρώ και το μάξιμουμ τα 100.000 ευρώ. Βέβαια πουθενά δεν αναφέρει ο Κανονισμός είσοδος στον αγωνιστικό χώρο μεμονωμένου οπαδού.

"Πόλεμος" και προβληματισμός


Ντα Σίλβα και Μαζίνιο στην προπόνηση του Αρη Πόλεμος στις γειτονιές του Βόλου. Εικόνες εχθροπραξιών και ανταρτοπόλεμου εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Βόλου με τους Βολιώτες, οπαδούς του Ολυμπιακού να καταδιώκουν τους οπαδούς του Αρη, να προκαλούν σοβαρές ζημιές στο λεωφορείο της αποστολής της ομάδας και σε λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς των "κιτρίνων".

Τραγικές εικόνες στον φιλικό αγώνα του Αρη με τον Ολυμπιακού Βόλου με τα επεισόδια να ξεκινούν πριν τη σέντρα και τον διαιτητή να σφυρίζει νωρίτερα την λήξη του αγώνα. Οι παίκτες του Αρη φυγαδεύτηκαν από το γήπεδο κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι ανεγκέφαλοι δεν βάζουν μυαλό.

Ο διαιτητής Ντάκος σφύριξε την λήξη τρία λεπτά νωρίτερα και οι παίκτες του Αρη κατάφεραν να φτάσουν στα αποδυτήρια με την βοήθεια του Αχιλλέα Μπέου, που λειτούργησε σαν ασπίδα την ώρα που οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η αποστολή καθυστέρησε σημαντικά να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη καθώς το πούλμαν της ομάδας ήταν σπασμένο και έπρεπε να περιμένουν να έρθει ένα δεύτερο που θα μπορούσε να ταξιδέψει.

Το τελικό σκορ (ήττα με 4-3) προβλημάτισε τον Ντονάτο που "κατέβασε" την ομάδα εν τη απουσία του Μαζίνιο που βρίσκεται στη Βραζιλία. Ο άμεσος συνεργάτης του Ιομάρ Μαζίνιο στάθηκε στα πολλά κενά που είχε η ομάδα του, στην έλλειψη συγκέντρωσης από τους παίκτες και της συνοχής στο παιχνίδι των "κιτρίνων", λόγω των πολλών αλλαγών και των καινούργιων προσώπων που χρησιμοποιήθηκαν.

"Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από το παιχνίδι της ομάδας μου. Ήταν σημαντικό όμως ότι πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι οι ποδοσφαιριστές», τόνισε ο Ντονάτο στο ξεκίνημα των δηλώσεων του. Για τον Ολυμπιακό Βόλου, είπε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μεγαλύτερο κίνητρο από εμάς. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κενούς χώρους μέσα στο γήπεδο, τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και στο τέλος έφτασαν στη νίκη", συμπλήρωσε ο Ντονάτο και πρόσθεσε: "ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι για εμάς. Όχι ότι αυτό είναι δικαιολογία και θέλω να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα για το καλό της παιχνίδι. Δεν υπήρχε συγκέντρωση από την πλευρά μας. Κάναμε παιδαριώδη λάθη και αυτά πληρώσαμε".

Ρωτήθηκε για το εάν έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες που αγωνίστηκαν και πήραν λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους, τονίζοντας: "Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα και κυρίως στο πρώτο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου οι Πρίττας, Ρόβας και Φερντανέζ ανέβασαν την απόδοσή μας με την παρουσία τους. Μετά ωστόσο έγιναν πολλές αλλαγές και συνεχές, αλλάζοντας την συνοχή της ομάδας με αποτέλεσμα να κάνουμε λάθη πολλά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος".

Γκερέιρο: "Ήρθα για το πρωτάθλημα"


Γκερέιρο και Αουφχάουζερ διεκδικούν τη μπάλα Σίγουρος πως μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα, παρουσιάστηκε ο Ρότζερ Γκερέιρο με δηλώσεις στην πατρίδα του. Αρχισε να... σαρώνει τα βραβεία ο Κρίστιαν Νέμεθ, που αναδείχθηκε MVP της δεύτερης αγωνιστικής. Ανακοίνωση της ΠΑΕ για το ταξίδι στο Λίβερπουλ και το παιχνίδι με την Έβερτον.

Ενθουσιασμένος με την ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Ρότζερ Γκερέιρο, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της πατρίδας του "se.pl". Ο μέσος της Ένωσης δήλωσε πεπεισμένος πως μπορεί να βοηθήσει τους "κιτρινόμαυρους" να αλλάξουν την κατάσταση και να πάρουν το πρωτάθλημα, λέγοντας: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ΑΕΚ γιατί είναι ένα σύλλογος που είναι γνωστός σε όλη την Ευρώπη. Ήρθα εδώ για να αλλάξει η κατάσταση και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Ήδη έχω περάσει τρεις μέρες στην Ελλάδα και παρακολούθησα από τις κερκίδες το ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας. Πιστεύω ότι θα είμαι καλά στην Ελλάδα. Σε αυτό παίζει ρόλο και το κλίμα στην χώρα, γιατί κάνει ζέστη και πολύ σπάνια έχει κρύο. Πιστεύω ότι θα με βοηθήσει και το γεγονός ότι υπάρχουν και πολλοί ισπανόφωνοι στην ομάδα και θα εγκλιματιστώ πιο εύκολα".

Την ίδια ώρα ο Κρίστιαν Νέμεθ, δεν πρόλαβε καλά καλά να πατήσει το πόδι του επί ελληνικού εδάφους και άρχισε την κατάκτηση των βραβείων. Ο Ούγγρος μεσοεπιθετικός αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 2ης αγωνιστικής, χάρη στην καταπληκτική του εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο, όπου και έδωσε την ασίστ για το γκολ στον Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Νέμεθ πήρε το 43,1% των συνολικών ψήφων, ενώ ακολούθησαν οι Κουτσιανικούλης με 33,7 και Μενδρινός 23,2.

«Δείξτε ότι αξίζετε τα λεφτά που παίρνετε, αλλιώς θα ήσασταν δημόσιοι υπάλληλοι»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην... καρδιά των διεθνών μας μίλησε χθες ο Οτο Ρεχάγκελ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανάλυσης του παιχνιδιού της Ελβετίας σε βίντεο το πρωί στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Γερμανός εκλέκτορας έδειξε στους παίκτες του στιγμιότυπα από το τελευταίο φιλικό της ομάδας του Οτμαρ Χίτσφελντ με την Ιταλία στις 12 Αυγούστου (0-0) και φρόντισε -κατά την προσφιλή του τακτική άλλωστε- να θίξει τον εγωισμό των διεθνών εν όψει της πολύ κρίσιμης σαββατιάτικης μάχης με την παρέα του Φράι και του Ν' Κούφο.

"Η Ελβετία είναι καλή ομάδα, αλλά δεν είναι ούτε Αγγλία ούτε Ισπανία ούτε Ιταλία. Συμφωνώ, είναι πολύ κρίσιμο ματς για μας και υπάρχει μεγάλη πίεση. Ομως είστε ποδοσφαιριστές, αθλητές. Πρέπει να αποδείξετε ότι αξίζετε τα χρήματα που κερδίζετε από το ποδόσφαιρο! Αλλιώς, θα ήσασταν δημόσιοι υπάλληλοι!" είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός εκλέκτορας, για να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος: "Μην ξεχνάτε ότι ήμασταν καλύτεροι απ' αυτούς στο β' ημίχρονο του αγώνα στο Καραϊσκάκη. Χάσαμε (1-2) διότι κάναμε λάθη και ήμασταν άτυχοι. Πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα το Σάββατο και θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι κι αξίζουμε να περάσουμε στο Μουντιάλ. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί".

Ο επικίνδυνος Μπαρνέτα
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οτο Ρεχάγκελ σε κάποιο σημείο της ομιλίας του και ενώ εστίαζε πιο επισταμένα σε κάποια στιγμιότυπα του φιλικού των Ελβετών με τους "ατζούρι", στράφηκε στον Λουκά Βύντρα και του έδωσε οδηγίες για το μαρκάρισμα του Τρανκίλο Μπαρνέτα, του μεσοεπιθετικού της Λεβερκούζεν, που αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά της επίθεσης των μεθαυριανών αντιπάλων της Εθνικής μας.

"Πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και να μη χάσεις ούτε λεπτό την αυτοσυγκέντρωσή σου. Είναι επικίνδυνος παίκτης και από τα πόδια του περνούν πολλές από τις επιθέσεις τους" είπε μεταξύ άλλων στον διεθνή αμυντικό ο "Οθωνας", με τον Βύντρα, όπως όλα δείχνουν, να είναι ο εκλεκτός ως "αντι-Σείταρίδης"...

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Πυρ και μανία ο Μπάμπελ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έξαλλος με τον Ράφα Μπενίτεθ φαίνεται πως είναι ο Ράιαν Μπάμπελ! Ο Ολλανδός επιθετικός θεωρεί τον προπονητή του στην Λίβερπουλ υπεύθυνο που έχασε την θέση του στην εθνική ομάδα.

Εξαιτίας της μη χρησιμοποίησης του στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ φοβάται μάλιστα πως θα χάσει και το Μουντιάλ, και γι’ αυτό θέλει να δοθεί δανικός στον Άγιαξ.

Ο Μπάμπελ πιστεύει πως στον Ολλανδικό σύλλογο θα του δοθούν ευκαιρίες και δηλώνει ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την κατάσταση που δημιουργήθηκε γι’ αυτόν μετά την ήττα της Λίβερπουλ από την Τότεναμ.

«Με είχαν διαβεβαιώσει στο σύλλογο ότι θα παίζω, αλλά δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Μετά την πρώτη ήττα της ομάδας ήμουν ο πρώτος που έχασα τη θέση μου», τόνισε.

Ο παίκτης της Λίβερπουλ που έχασε την θέση του στην εθνική ομάδα για το φιλικό του Σαββάτου απέναντι στην Ιαπωνία, συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η επιστροφή μου στον Άγιαξ στα μέσα της σεζόν, με το Παγκόσμιο Κύπελλο να έρχεται το επόμενο καλοκαίρι, θα ήταν μια καλή επιλογή για μένα».

Κακά: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την Αργεντινή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ρητό πως η αξία του αντιπάλου κάνει πιο σημαντική μια νίκη, φαίνεται πως υποστηρίζει ο Κακά. Ο 27χρονος διεθνής ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπλεξε το εγκώμιο των αντιπάλων του.

«Είμαστε μια ολοκληρωμένη ομάδα, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι στην Αργεντινή. Η συγκεκριμένη ομάδα διαθέτει κάποιους εξαιρετικούς παίκτες όπως είναι ο Μέσι, ο Αγκουέρο και ο Τέβεζ. Αυτοί οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να ασκούν πίεση οποιαδήποτε στιγμή, οπότε θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Είναι και αυτοί μια πλήρης ομάδα, αλλά θα το πω ξανά, έτσι είμαστε και εμείς», τόνισε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

Κρ. Ρονάλντο: «Πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκό!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ευχή να κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα, το Κύπελλο Ισπανίας και το Champions League έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στην «AS». Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης ανέφερε πως φέτος θα τον δούμε ακόμη καλύτερο από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει και δήλωσε πως χαίρεται πραγματικά το ποδόσφαιρο στην Μαδρίτη. Επίσης, ο 25χρονος παίκτης έπλεξε το εγκώμιο του Ραούλ και των Ιμπραΐμοβιτς, Ετό.

Το καλύτερο μέρος των δηλώσεων του Ρονάλντο:

Θα ήθελες να δώσεις μια υπόσχεση για τη φετινή σεζόν;

«Να κερδίσουμε τίτλους. Αυτό θέλουν στη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό πρέπει να έχει στο μυαλό σου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο».

Απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κουρούνια είδαμε κάτι από αυτό πού περιμένουμε από τον ακριβότερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

«Θα έχετε την ευκαιρία της σεζόν να δείτε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως τον έχετε συνηθίσει. Είμαι πολύ απαιτητικός με τον εαυττό μου και δουλεύω σκληρά για να αγωνίζομαι, όπως με έχετε συνηθίσει. Ο κόσμος με υποστήριζε και αυτό με βοήθησε πολύ».

Τι σου λείπει για να γίνεις ο Κριστιάνο Ρονάλντο που θάμπωσε τον κόσμο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Κανείς δεν σου χάρισε τη «χρυσή μπάλα» και το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της FIFA…

«Τίποτα δεν μου λείπει. Είμαι ο ίδιος Κριστιάνο, με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια επιθυμία να κερδίζω. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι είμαι 100% έτοιμος. Είναι θέμα και δουλειάς για να φτάσω στα δικά μου επίπεδα, τα οποία θα είναι υψηλότερα από ό,τι έχω δείξει μέχρι τώρα».

Σε έχει εκπλήξει ότι ο Ραούλ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, αν και είναι 32 ετών;

«Όχι. Δεν με εξέπληξε καθόλου. Ο Ραούλ είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, η σημαία της ομάδας. Ο Ραούλ τα πάει καλά και είναι σύμβολο για τους οπαδούς. Είναι ο αρχηγός και αποτελεί παράδειγμα για όλους».

Χαίρεσαι το παιχνίδι εδώ στη Ρεάλ Μαδρίτης;

«Πολύ! Είναι μια ομάδα και ένας απίστευτος σύλλογος. Έχουμε ήδη δέκα παιχνίδια και προσαρμοζόμαστε όλο και περισσότερο. Διασκεδάζω πραγματικά εδώ. Παίζοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα».

Τι έχεις να πεις για τον Ιμπραΐμοβιτς; Είναι καλύτερος ή χειρότερος του Ετό;

«Πρόκειται για δύο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αλλά και οι δύο αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο»

Μπορείς να αντέξεις την πίεση στη Μαδρίτη;

«Ποια πίεση; Είναι κάτι καινούργιο για εμένα…».

Έχεις προσαρμοστεί στη ζωή της Μαδρίτης; Ζεις σε νέο σπίτι και οι «παπαράτσι» σε έχουν αφήσει μόνος σου…

«Όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Έχω προσαρμοστεί στην εκπληκτική πόλη. Οι άνθρωποι της Μαδρίτης με δέχθηκαν πολύ καλά. Είμαι πολύ ευγνώμων…».

Τι σου λένε οι οπαδοί σε διάφορα εστιατόρια που πάς; Όλοι περιμένουν πολλά από εσάς.

«Μου λένε ότι έχουμε πολύ δρόμο. Επίσης, μου λένε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα ζήσει μεγάλες στιγμές. Αυτό με ενθαρρύνει για να παλέψω ακόμη περισσότερο».

Στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει λιγότερους χώρους από το αγγλικό. Το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι πιο σκληρό από το αγγλικό;

«Είναι διαφορετικά πρωταθλήματα, αλλά και τα δύο είναι άκρως ανταγωνιστικά και φανταστικά».

Πιστεύεις ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε από τις αποχωρήσεις του Ρόμπεν και του Σνάιντερ;

«Πρόκειται για δύο σπουδαίους και τους εύχομαι πραγματικά κάθε επιτυχία στην Μπάγερν και την Ίντερ αντίστοιχα».

Ας μιλήσουμε για την Πορτογαλία. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς εσένα. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην πατρίδα σου για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Δανία;

«Υπάρχει μεγάλη πίεση, αυτή είναι η αλήθεια. Είναι φυσιολογικό με όλα όσα διακυβεύονται, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε και θα προκριθούμε στη συνέχεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική».

Η Αργεντινή κινδυνεύει, επίσης, να μείνει εκτός της διοργάνωσης. Μια διοργάνωση χωρίς τον Κριστιάνο και τον Μέσι πως θα είναι;

«Είμαι σίγουρος ότι τόσο η Πορτογαλία όσο και η Αργεντινή θα δώσουν το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα το δείτε. Σίγουρα…»

Όταν ήρθες στη Μαδρίτη, ποιος σου έχει δώσεις τις καλύτερες συμβουλές;

«Από τότε που ήρθα στη Ρεάλ Μαδρίτης με έχουν βοηθήσει πολλοί άνθρωποι».

Πες μου τις τρεις ευχές για τη φετινή σεζόν στα «άσπρα»…

«Να γίνουμε πρωταθλητές Ισπανίας (πρωτάθλημα), πρωταθλητές Ευρώπης (Champions League) και Κυπελλούχοι Ισπανίας (Κύπελλο Ισπανίας)».

Πως σου έχει φανεί ο Φλορεντίνο Πέρεθ;

«Όποτε έχω μιλήσει μαζί του είναι χαλαρός. Είναι ο πρόεδρος μας».

Ελεύθεροι και ωραίοι

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πληθώρα ποδοσφαιριστών έχουν μείνει από τις 30 Ιουνίου 2009 χωρίς ομάδα και έχουν χρόνο ως τις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να βρουν νέα. Στη χώρα μας η προθεσμία εκπνέει στις 10 του μήνα.

Εντοπίσαμε τους σημαντικότερους άνεργους ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο και ανά κατηγορία ξεχωρίζουμε αυτούς που πολύ εύκολα θα μπορούσαν όχι απλά να έρθουν σε ελληνική ομάδα, αλλά και να συνεισφέρουν σημαντικά σε αυτή.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ ΗΛΙΚΙΑ/ΟΜΑΔΑ
Αντερσον 20 Κρουζέιρο
Μικαέλ Σαρβέ 21 Λιόν
Ντουκά Οζοκουό 21 Νις
Αρνό Λεσκούρ 23 Μονακό
Ζε Αντριάνο 23 Αούστρια Κέρντεν
Χακίμ Ελ Μπουναντί 23 Σοσό
Σορό Μπακαρί 24 Λοριάν
Ματιέ Λαμπέ 24 Μπουλόν
Αρτούρ Σορίν 24 Ρεν
Φαμπρίσιο Λόπες 25 Ναβάλ
Φερέιρα 25 Πάσος Φερέιρα
Γουίλιαμς Μαρτίνες 26 Βαλενσιέν
Μισέλ Αλφάν 26 Γκρενόμπλ
Μόριτς Βολτς 26 Ιπσουιτς
Γκλάουμπερ Μπέρτι 26 Μάντσεστερ Σίτι
Ζονάς 26 Μπουλόν
Γκλάουμπερ 26 Νυρεμβέργη
Γκαμπριέλ 26 Σπορτ Ρεσίφε
Στιβ Ολφερς 27 Ααλμποργκ
Γιούρκας Σεϊταρίδης 28 Ατλέτικο Μαδρίτης
Ερικ Ακοτό 29 Κάπφενμπεργκ
Τσέλι Γκονθάλεθ 30 Μάλαγα
Μάικλ Μπολ 30 Μάντσεστερ Σίτι
Λουίζ Ενρίκε 31 Βιτόρια Μπαΐα
Ζορζ Αντράντε 31 Γιουβέντους
Λούκας Νιλ 31 Γουέστ Χαμ
Χοσέ Μαρία Λακρούθ 31 Εσπανιόλ
Μπρούνο Μπάστο 31 Σίνικ
Λορέντσο Στοβίνι 32 Κατάνια
Βράτσιλαβ Γκρέσκο 32 Λεβερκούζεν
Πατρίκ Μπαρούλ 32 Νις
Λαουρέν Εταμέ Μάγερ 32 Πόρτσμουθ
Ιβάν Φραντσεσκίνι 32 Τορίνο
Λαρς Μίλερ 33 Αουγκσμπουργκ
Ουαλίντ Ρεγκραγκί 33 Γκρενόμπλ
Φίλιπ Ταπάλοβιτς 33 Ριέκα
Ντιανμπόμπο Μπαλντέ 33 Σέλτικ
Ντάνιελ Σούμαν 33 Φρανκφούρτη
Ροζέριο Ματίας 34 Ρίο Αβε
Ολιβιέ Τομάς 34 Σοσό
Μάρκο ντι Λορέτο 34 Τορίνο
Κάρλος Τσάιλε 34 Αούστρια Κέρντεν
Ιβάν Κάμπο 35 Ιπσουιτς
Ροδόλφο Γκράιεμπ 35 Λανούς
Βενσάν Ονιόν 35 Νις
Λουίς Φερνάντεθ 35 Σανταντέρ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ ΗΛΙΚΙΑ/ΟΜΑΔΑ
Ταμπαρέ Βιουδές 19 Μίλαν
Οζρέν Πέριτς 22 Στουρμ Γκρατς
Ζουλιάν Πινάρ 23 Λοριάν
Εβάντρο Ρονκάτο 23 Μπελενένσες
Ρενέ Σνίτσλερ 24 Ζανκτ Πάουλι
Ντάνιελ Κιτσούλο 26 Αλεν
Ντανιέλε Ντεγκάνο 26 Πίζα
Λεάντρο Μπράνκο 26 Σετούμπαλ
Φλόριαν Γκάλουσκα 27 Μπούργκχαουζεν
Ματ Μουσιλού 27 Νις
Γιούλιαν Λίτμαν 27 Ομπερχαουζεν
Μάικλ Μίφσουντ 28 Μπάρνσλεϊ
Τζάκομο Τσιπριάνι 28 Ρίμινι
Εμπι Σμολάρεκ 28 Σανταντέρ
Φελίπε 30 Γκιμαράες
Σαντός 30 Σοσό
Τζόνατα Σπινέζι 31 Κατάνια
Φάουστο Ροσίνι 31 Λιβόρνο
Νίκολα Βέντολα 31 Τορίνο
Γκιγέρμο Φράνκο 32 Βιγιαρεάλ
Νουρεντίν Νταχάμ 32 Κόμπλεντς
Ανρί Καμαρά 32 Στόουκ
Ρομπέρτο Στελόνε 32 Τορίνο
Σάντι Εθκέρο 32 Οσασούνα
Μάρκο Τόπιτς 33 Βόλφσμπουργκ
Σαλίφ Κεϊτά 34 ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς
Σιλβέν Βιλτόρ 35 Μαρσέιγ
Κριστιάν Βιέρι 36 Αταλάντα
Γιαν Φένεχορ 31 Σέλτικ
Μαρκ Βιντούκα 34 Νιούκαστλ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ ΗΛΙΚΙΑ/ΟΜΑΔΑ
Γιόνας Ντόιμελαντ 21 Ομπερχαουζεν
Πολ Κατιέ 23 Γκρενόμπλ
Αντρέας Λένγκσφελντ 23 Μπόχουμ
Κρίστοφερ 24 Μαρίτιμο
Σεμπαστιάν Βιέρα 26 Βιγιαρεάλ
Πάτρικ Πλάτινς 26 Βόλφσμπουργκ
Τίμο Οκς 27 Σάλτσμπουργκ
Νικόλα Μιλόγεβιτς 27 Σετούμπαλ
Τόνι Δομπλάς 29 Σαραγόσα
Αλεξ Φον Σβέντλερ 30 Μπελενένσες
Στέφαν Βέσελς 30 Οσναμπρικ
Μαρσέλο Μορέτο 31 Μπενφίκα
Εμανουέλε Μανίτα 32 Σιένα
Σέρχιο Σάντσεθ 32 Σπόρτινγκ Χιχόν
Ντάνιελ Ισντονατ 33 Μάιντς
Μάρκος 33 Μαρίτιμο
Πάουλο Κοστίνια 35 Μπελενένσες
Στεφάν Πορατό 35 Χέρεθ
Αλμπέρτο Φοντάνα 42 Παλέρμο
Γκρέγκορ Σαμοτούλσκι 33 Χιμπέρνιαν

ΜΕΣΟΙ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ ΗΛΙΚΙΑ/ΟΜΑΔΑ
Ντίτμαρ Χάμαν 36 Μάντσεστερ Σίτι
Τιάγκο Πίντο 20 Εσμπιεργκ
Ρικάρντο Σοφί 21 Λοριάν
Ματίας Καρντάτσιο 21 Μίλαν
Τίμο Κούνερτ 22 Αμβούργο
Ζοάο Ριμπέιρο 22 Ναβάλ
Ζεζινάντο 22 Σπόρτινγκ
Αντονι Μπραντόν 23 Λεϊσόες
Τσουμπίνιο 23 Λεϊσόες
Φαμπρίτσιο Τζαμπρέλα 23 Μπρέσια
Μαξιμίλαν Μέρινγκ 23 Φράιμπουργκ
Ματιέ Ζιανί 24 Γκρενόμπλ
Ροντρίγκο Τιουί 24 Σπόρτινγκ
Ράιαν Τζιάκι 24 Χάνζα Ρόστοκ
Μίλος Ντιμιτρίεβιτς 25 Γκρενόμπλ
Χαμέντ Ναμουσί 25 Λοριάν
Εντσον Σίτα 26 Νασιονάλ
Μοντεστέ Μ’ Μπαμί 27 Μαρσέιγ
Ντουντού 27 Ναβάλ
Λιβραμέντο 27 Ρίο Αβε
Λίαμ Μίλερ 28 Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς
Τζουλιάν ντε Γκουζμάν 28 Λα Κορούνια
Ντάβιντ Βάντενμποσε 28 Μπουλόν
Τιάγκο Φρέιτας 28 Ναβάλ
Λίβιο Πριέτο 28 Πάσος Φερέιρα
Στέφαν Απια 28 Φενέρμπαχτσε
Τζουζέπε Κολούτσι 29 Κιέβο
Αλασανέ Ουεντραγκό 29 Κόμπλεντς
Γκιγιόμ Μπεζελίν 30 Κόβεντρι
Καμάλ Μεριέμ 30 Μονακό
Γεράι 30 Ριντ
Γενς Μπόιμερ 31 Αλεν
Μπουσαΐντ Ελ Μουμπαρκί 31 Γκρενόμπλ
Μάρσελ Κέτελερ 31 Ραπίντ Βιέννης
Μπραχίμ Χεμντανί 31 Ρέιντζερς
Ντιέγκο ντε Ασέντις 32 Αταλάντα
Γιόχαν Φόγκελ 32 Μπλάκμπερν
Μάρκο Κίντσελ 33 Αουγκσμπουργκ
Ντζαμέλ Μπελμαντί 33 Βαλενσιέν
Μπούντεβαϊν Ζέντεν 33 Μαρσέιγ
Αμπντελνασέρ Ουαντά 33 Μονπελιέ
Σέζαρ 34 Μπολόνια
Μάριο Κοτέλο 34 Χετάφε
Αλεξάντρε Τσικίνιο 35 Αούστρια Κέρντεν
Σιμόνε Κονφαλόνε 35 Μπολόνια
Εμανουέλε Φιλιπίνι 35 Λιβόρνο

Μπαρτσελόνα: Νέο συμβόλαιο μέχρι το 2016 για Μέσι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

O Λιονέλ Μέσι θεωρείται κατά πολλούς ως ο Νο 1 αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστής στον κόσμο, και η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να τον κρατήσει για πάντα στο "Καμπ Νόου" αλλά και μακριά από τους επίδοξους μνηστήρες που ορέγονται την απόκτησή του.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της καταλανικης "El Mundo Deportivo", οι διοικούντες τον σύλλογο έχουν καταθέσει πρόταση στον Χόρχε Μέσι, πατέρα και μάνατζερ του παίκτη, για νέο βελτιωμένο συμβόλαιο που θα έχει ισχύ μέχρι το 2016 (το υπάρχον λήγει το 2014).

Μάλιστα, προκειμένου να δελεάσουν τον παίκτη και να του δείξουν ότι αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του στο οικοδόμημα που έχει δημιουργηθεί στη Βαρκελώνη τα τελευταία χρόνια, οι Καταλανοί του προσφέρουν 10.000.000 ευρώ το χρόνο, γεγονός που θα τον κάνει τον πλέον ακριβοπληρωμένο παίκτη της Μπαρτσελόνα (9.500.000 ευρώ προβλέπει η συμφωνία με Ιμπραΐμοβιτς) αλλά και του κόσμου.

Πέρα από την επέκταση της συνεργασίας για άλλα δύο χρόνια, ένας ακόμα σημαντικός όρος έχει να κάνει με τη ρήτρα στο συμβόλαιό του, που σε αυτή την περίπτωση θα ανέβει από τα 140 στα 250.000.000 ευρώ, ποσό ουσιαστικά απαγορευτικό ακόμα και για τον... Φλορεντίνο Πέρεθ να τον αποκτήσει.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ίσως η νέα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών "κλείσει" την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ο Λιονέλ Μέσι θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Αργεντινής, ενώ σενάρια φέρνουν τον Αντρές Ινιέστα ως τον επόμενο που θα πάρει... σειρά για την ανανέωση του συμβολαίου του.

ΠΑΟΚ: Κατέρρευσε ο... server!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μεγαλύτερη και από ότι περίμεναν οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ είναι η συμμετοχή του κόσμου στην πρωτοποριακή κίνηση που προχώρησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος του δικεφάλου δίνει τη δυνατότητα στους οπαδούς της ομάδας να στείλουν οποιαδήποτε ερώτηση θελήσουν που να αφορά το σύλλογο.

Μπορεί η σχετική διορία για να στείλουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ τις ερωτήσεις τους, να λήγει την Κυριακή, αλλά μέχρι τώρα έχουν φτάσει στην ιστοσελίδα της ομάδας αμέτρητα e-mails. Αυτά περιλαμβάνουν μία πλειάδα από διαφορετικά θέματα που αφορούν το σύλλογο. Οι φίλοι του δικεφάλου εκφράζουν μέσω αυτών τον προβληματισμό τους για το ρόστερ της ομάδας (κάποια αναφέρονται στο μεγάλο μέσο όρο ηλικιών των ποδοσφαιριστών), στέλνουν τη στήριξη τους στη διοίκηση, ενώ υπάρχουν αναφορές τόσο για τον αποκλεισμό από τη Χέρενφεν στο Γιουρόπα Λιγκ, όσο για τον προπονητή, Φερνάντο Σάντος, αλλά και για τον Βασίλη Γκαγκάτση, την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και τους παίκτες που δεν ήρθαν τελικά στον ΠΑΟΚ. Οι απαντήσεις θα δημοσιευτούν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

ΟΛΥΜΠΙΑ-ΑΕΛ:ΑΠΟΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΜ?


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΠΗΓΗ ΑΠΟ SPORT-FM

Τελικά, στην υπόθεση συγχώνευσης (όπως επρόκειτο αρχικά να συμβεί) της ΑΕΛ με την Ολύμπια Λάρισας δεν θα έχουμε… συγχώνευση, αλλά απορρόφηση της πρώτης από τους «πορτοκαλί». Σε αυτό συμφώνησαν την Τετάρτη οι παράγοντες των δύο ομάδων, στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο της πόλης, ενώπιον του Δημάρχου, Κώστα Τζανακούλη.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα, ολοκληρώθηκε με σαφή προσανατολισμό, την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Πλέον, η υπόθεση έχει μπει στην τελική ευθεία της και τα… σπουδαία αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος τόνισε ότι στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

Οι Μανώλης Λελούδας και Γιώργος Μαλάκος τα «βρήκαν» στο να προχωρήσει η ενοποίηση και, μάλιστα, συζήτησαν και ορισμένες λεπτομέρειες. Ο ιδιοκτήτης της Ολύμπιας επισήμανε ότι ήδη έχει έρθει σε συμφωνία με υποψήφιους χορηγούς της νέας ομάδας, ενώ, σε ό,τι άφορα στο θέμα του προπονητή, προτάθηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης και αυτή τη στιγμή θεωρείται ως ο επικρατέστερος για τη θέση. Ακόμη, υπεύθυνος των γραφείων θα είναι, πιθανότατα, ο Μάνθος Γερακίνης και team manager ο Μιχάλης Σπηλιώτης.

Από τη δική της πλευρά, η Ερασιτεχνική ΑΕΛ θα ενημερωθεί για τις νομικές, λογιστικές και φορολογικές παραμέτρους της απορρόφησης, ώστε να δώσει τη συγκατάθεσή της.