Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δι-γκολόρ!!

Δι-γκολόρ!

Η Γαλλία δεν επηρεάστηκε ούτε από την καταιγίδα που έφερε διακοπή μιας ώρας στο παιχνίδι, ούτε από τις αστραπές, ούτε από την έδρα.

Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, νίκησε 2-0 τους Ουκρανούς στο Ντόνετσκ, πάτησε κορυφή στον Δ’ Όμιλο του Euro και ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Σουδία-Αγγλία, οι «τρικολόρ» ορίζουν αυτοί την τύχη τους την τελευταία αγωνιστική.

Ο Μενέζ κορυφαίος του αγώνα έβαλε το πρώτο γκολ των Γάλλων στη διοργάνωση και ο Καμπάιγ στο 56’ «κλείδωσε» τη νίκη που έφερε την ομάδα του Μπλαν στην κορυφή του ομίλου.

Πώς έπαιξαν:

Ουκρανία: Ο Όλεγκ Μπλαχίν, παρέταξε την ομάδα του με ένα αρκετά επιθετικογενές σχήμα. Με 4-4-2. Ο Πιάτοφ κάτω από τα δοκάρια, οι Γκούσεφ, Μίχαλικ, Κατσερίντι, Σέλιν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο, ο Τίμοστσουκ ως αμυντικό χαφ, μπροστά του ο Ναζαρένκο, δεξιά ο Γιαρμολένκο, αριστερά ο Κονοπλιάνκα και ο Βορονίν με τον Σεφτσένκο στην επίθεση.

Γαλλία: Με το ίδιο σύστημα, αλλά με αλλαγές σε πρόσωπα παρέταξε την ομάδα του ο Λοράν Μπλαν. Στο τέρμα ήταν και πάλι ο Γιορίς. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Κλισί. Ο Ντιαρά αμυντικός μέσος και μπροστά του οι Νασρί, Καμπάιγ. Στην επίθεση, ο Μενέζ δεξιά, ο Ριμπερί αριστερά και στην κορυφή ο Μπενζεμά.



Οι Γάλλοι μπήκαν στο παιχνίδι ως φαβορί θέλοντας να κάνουν το παιχνίδι τους. Και το κατάφεραν. Αφού με ένα αρκετά πετυχημένο passing game, έκλεισαν τους Ουκρανούς στην περιοχή τους και προσπαθούσαν να διασπάσουν το τείχος που… ύψωσε ο Μπλαχίν μπροστά από την εστία της ομάδας του.

Αλλά οι παίκτες των «τρικολόρ», αστόχησαν στις 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Αφού ο Μενέζ δύο φορές από το ύψος του πέναλτι αμαρκάριστος, έστειλε την μπάλα μία πάνω από τα δοκάρια και μία πάνω στον Πιάτοφ. Με τον Ουκρανό τερματοφύλακα, να κάνει ακόμη μία φοβερή επέμβαση στο 39’, όταν η μπάλα από την κεφαλιά του Μεξές κατευθύνονταν στο «γάμα» της εστίας, αλλά τα χέρια του πορτιέρο έφτασαν εκεί και την έδιωξαν σε κόρνερ.

Οι Ουκρανοί έψαχναν την αντεπίθεση και έβγαλαν δύο τρεις επικίνδυνες, αλλά ευκαιρία καθαρή, έκαναν μία. Με τον… συνήθη ύποπτο Σεφτσένκο, που κατέβασε ωραία την μπάλα στο 34’ και ξεχύθηκε προς την εστία αλλά το σουτ που έκανε ήταν από αρκετά πλάγια με τον Γιορίς να διώχνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι μπήκαν αποφασισμένοι. Και το έδειξαν από το 48’. Όταν ο Μενέζ, για τρίτη φορά στο παιχνίδι βγήκε απέναντι από τον Πιάτοφ, αλλά νικήθηκε και πάλι! Στο επόμενο λεπτό ο Σεφτσένκο πήγε να τιμωρήσει τους «τρικολόρ» για τις χαμένες τους ευκαιρίες και εξαπέλυσε έναν κεραυνό ο οποίος έφυγε ελάχιστα από το δοκάρι του Γιορίς.

Κάτι, που δεν πτόησε την Γαλλία, η οποία μετά από τέσσερα λεπτά (53’) σκόραρε. Ο Ριμπερί από αριστερά βρήκε τον Μπενζεμά, αυτός ακόμη πιο πλάγια έδωσε στον Μενέζ, ο οποίος απέφυγε εξαιρετικά τον αμυντικό που βρήκε μπροστά του και σκόραρε με το αριστερό. Γκολ, που έδιωξε το άγχος από τους «τρικολόρ». Και μετά από τρία λεπτά (56’), ο Καμπάιγ έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του όταν από την εξαιρετική πάσα του Μπενζεμά σούταρε σωστά στην γωνία του Πιάτοφ κάνοντας το 2-0.

Το ματς κάπου εκεί τελείωσε, οι Γάλλοι έλεγχαν τον ρύθμο και απειλούσαν όποτε ήθελαν. Όπως στο 65’ με το τρομερό σουτ του Καμπάιγ που κατέληξε στο δοκάρι. Ή στο 72’ με το ωραίο φάουλ του Ριμπερί με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Η ώρα πέρναγε, οι Ουκρανοί συνειδητοποίησαν πως δεν γυρίζει αυτό το παιχνίδι και το 2-0 ενδεχομένως, να αδικεί και τους Γάλλους που έδειξαν πως διαθέτουν σπουδαία ομάδα.



Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοφ, Γκούσεφ, Μίχαλικ, Καχερίδι, Σελίν, Τίμοστσουκ, Βορονίν(46’ Ντέβιτς), Γιαρμολένκο (68’Αλίεφ), Ναζαρένκο(60’Μιλέφσκι), Κονοπλιάνκα, Σεφτσένκο

Στον πάγκο: Κοβάλ, Γκοριανόφ, Κούσερ, Σέφτσουκ, Ρακίτσκι, Μπούτκο, Γκαρμάς, Ρόταν, Σελέζνιοφ

Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Ντιαρά, Νασρί, Καμπάιγ (68’ Εμβιλά) Μενέζ (73’ Μαρτέν), Ριμπερί, Μπενζεμά (76’ Ζιρού)

Στον πάγκο: Μανταντά, Ρασό, Εβρά, Ρεβεγιέρ, Κοσιελνί, Βαλμπουενά, Ματουιντί, Μαλουντά, Μπεν Αρφά


πηγή: sport-fm.gr

Πάρμα για Μάξι Λόπεζ!!

Πάρμα για Μάξι Λόπεζ
Τον Μάξι Λόπεζ ονειρεύονται οι άνθρωποι της Πάρμα ως τον νέο ηγέτη της επιθετικής γραμμής τους. Ο Αργεντινός φορ δύσκολα θα παραμείνει και την επόμενη χρονιά στη Μίλαν και οι «Εμιλιάνοι» ετοιμάζονται να του κάνουν πρόταση, προκειμένου να τον κάνουν δικό τους.

Η διοίκηση της Πάρμα προσπαθεί να εντοπίσει τον επιθετικό εκείνο που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ομάδας την επόμενη χρονιά. Τις τελευταίες μέρες έχει ακουστεί το όνομα του Μάξι Λόπεζ, τον οποίο θέλουν πολύ οι Εμιλιάνοι.

Ο Αργεντινός επιθετικός ανήκει στην Κατάνια και αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μίλαν τη σεζόν που πέρασε. Οι «ροσονέρι» δεν προτίθενται να ανανεώσουν το δανεισμό του και έτσι ο Λόπεζ επιστρέφει στην Κατάνια. Η ομάδα του νότου είναι θετική στο να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του και να τον παραχωρήσει, αν ικανοποιηθεί οικονομικά.

Για την απόκτησή του έδειξαν ενδιαφέρον τόσο η Νάπολι, όσο και η Φιορεντίνα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε επίσημη πρόταση. Η Πάρμα, από τη μεριά της, μοιάζει να είναι εκείνη που θα καταθέσει μια σοβαρή και ικανοποιητική, για την Κατάνια, πρόταση, ελπίζοντας να κάνει δικό της τον παίκτη.

Αν η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή, η εναλλακτική λύση για την Πάρμα είναι ο Βραζιλιάνος Παουλίνιο της Λιβόρνο.


πηγή: sport-fm.gr

Στο Τορίνο ο Ίσλα!!

Στο Τορίνο ο Ίσλα

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μαουρίτσιο Ίσλα φέρεται να βρίσκεται η Γιουβέντους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Ο Χιλιανός χαφ βρίσκεται στο Τορίνο, όπου θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα φορέσει τη φανέλα των «μπιανκονέρι».

Ο Ίσλα μαζί με τον Ασαμόα είναι ψηλά στη λίστα του Αντόνιο Κόντε και δείχνει διατεθειμένος να ξοδέψει συνολικά 15 εκατ. ευρώ για τις δύο μεταγραφές με τη μορφή συνιδιοκτησίας.

Από την πλευρά του, ο Γκανέζος χαφ πέρασε τα ιατρικά τεστ χθες και σήμερα είναι η σειρά του συμπαίκτη του.

Από την πλευρά του, ο Λατινοαμερικάνος παίκτης, ο οποίος είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» της Ίντερ, καλείται να αποδείξει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό που είχε τον περασμένο Μάρτιο.


πηγή: sport-fm.gr

Μεταγραφικό… ντόμινο στην Ευρώπη!!

Μεταγραφικό… ντόμινο στην Ευρώπη
Η διεξαγωγή του Euro και η έλλειψη ρευστότητας στους περισσότερους συλλόγους δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής κάποια ηχηρή μεταγραφή στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η «Marca» φέρνει στο προσκήνιο ένα εντυπωσιακό σενάριο που αφορά τρεις παίκτες και ισάριθμες ομάδες.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας αναφέρει ότι ο Ρομπίνιο βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Μάλαγα και ενδεχόμενη μετακίνησή του στην ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι θα ανάγκαζε την Μίλαν να ψάξει τον αντικαταστάτη του.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Αντόνιο Ντι Νατάλε, ο οποίος ανήκει στην Ουντινέζε και εκείνη θα προσπαθούσε να βρει στο πρόσωπο του Χοακίν τον διάδοχό του.

Ο Ισπανός συντάκτης του κειμένου αναγνωρίζει ότι είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο…


πηγή: sport-fm.gr

Υπέγραψε ο Βιλανόβα!!

Υπέγραψε ο Βιλανόβα
Με την υπογραφή του συμβολαίου του Τίτο Βιλανόβα επισφραγίστηκε και τυπικά η διαδοχή στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα.

Ο μέχρι πρότινος βοηθός και πλέον αντικαταστάτης του Πεπ Γκουαρντιόλα πέρασε από τα γραφεία του καταλανικού συλλόγου και παρουσία του προέδρου, Σάντρο Ροσέλ, έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.


πηγή: sport-fm.gr

Ντύνεται «μπλαουγκράνα» ο Άλμπα!!

Ντύνεται «μπλαουγκράνα» ο Άλμπα
Μία ανάσα από την Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Ζόρντι Άλμπα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά δημοσιεύματα από την Ισπανία. Ο αριστερός μπακ της Βαλένθια θα αγωνίζεται την κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη σεζόν στους «μπλαουγκράνα», καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η οριστική συμφωνία μεταξύ της ομάδας της Καταλωνίας και των Λεβαντίνων.

Η Μπαρτσελόνα προσφέρει στην Βαλένθια για την απόκτηση του παίκτη 11 εκατομμύρια ευρώ, με τον πρόεδρο των «νυχτερίδων», Μανουέλ Γιορέντε να ζητάει 15. Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μεγάλη, ωστόσο, όπως αναφέρουν στην Ισπανία, θα ξεπεραστεί, καθώς είναι ο τελευταίος χρόνος συμβολαίου του παίκτη και η ομάδα δεν θέλει να τον αφήσει να φύγει ελεύθερος, δίχως να βάλει χρήματα στα ταμεία της.

Επιπλέον ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταγραφή του Άλμπα, είναι το γεγονός ότι ο Γιορέντε θέλει να δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένος να δώσει τόσο εύκολα έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας.

Από την πλευρά τους οι «μπλαουγκράνα» έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον διεθνή μπακ και αναμένουν το τέλος των διαπραγματεύσεων με τους Λεβαντίνους. Κάτι το οποίο αναμένεται έχει τελειώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.


πηγή: sport-fm.gr

Θέλει (πάλι) Σβαϊνστάιγκερ ο Μουρίνιο!!

Θέλει (πάλι) Σβαϊνστάιγκερ ο Μουρίνιο
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ζοσέ Μουρίνιο για τρίτη μεταγραφική περίοδο βρίσκεται ο Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Ο 28χρονος χαφ αποτελεί τον διακαή πόθο του Πορτογάλου τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης και οι προηγούμενες προσπάθειές του δεν ευδοκίμησαν.

Το συμβόλαιο του διεθνούς παίκτη λήγει το καλοκαίρι του 2016 και η αγοραστική του αξία υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Ο «εκλεκτός» θέλει να δώσει επιπλέον στήριγμα στους Τσάμπι Αλόνσο και Κεντίρα, αφού όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει ο Λασανά Ντιαρά και ο Νούρι Σαχίν πραγματοποίησε άσχημες εμφανίσεις την περσινή σεζόν με τους «μερένχες».

Ο Μουρίνιο παρακολουθεί αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θέλοντας να ετοιμάσει μία λίστα από παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν τα επόμενα μεταγραφικά χτυπήματα της «βασίλισσας».


πηγή: sport-fm.gr