Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Έφυγε και ...σώθηκε ο Κυριάκος!!

Για αρκετό καιρό ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μπαινόβγαινε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός μαζί με τον πατέρα του. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.
Έφυγε και ...σώθηκε ο Κυριάκος
Ο τελευταίος είχε την αγωνία του τι θα γίνει με τον γιο του, ο οποίος είχε σπάσει κάθε ρεκόρ στο λιμάνι.
Ηταν ο νεότερος «ερυθρόλευκος» όταν σε ηλικία 15,5 ετών έπαιζε στη Super League, καθώς και ο νεότερος όταν έξι μήνες νωρίτερα πατούσε στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων του Ρέντη για να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα.
Ο Παπαδόπουλος ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι τις ευκαιρίες που πίστευε ότι έπρεπε να έχει δεν τις είχε πάρει. Ετυχε να «πέσει» πάνω στην περίοδο Κετσπάγια, όπου ακόμα και τα καλά που έκανε ο Γεωργιανός περνούσαν απαρατήρητα. Ενα από αυτά τα λίγα ήταν να δοκιμάσει τον Κυριάκο στη θέση του αμυντικού χαφ. Σε αυτήν δηλαδή που καθιερώθηκε στη Σάλκε, την οποία επέλεξε ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά τους «ερυθρόλευκους».
Για αυτό και πίεζε για νέο συμβόλαιο. Γνώριζε, άλλωστε, ότι για να πάρει το δρόμο από την Κατερίνη και τον Σβορώνο μέχρι τον Πειραιά το 2007 η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε παραβλέψει τη γνώμη του Βερμιούλεν, τότε υπεύθυνου των ακαδημιών, ο οποίος θεώρησε ότι ο Παπαδόπουλος δεν είχε τα προσόντα για να παίξει καλό ποδόσφαιρο, όταν τον είδε για πρώτη φορά.
Βέβαια, στη συνέχεια άλλαξε άποψη και έβαλε το χέρι του στο... Ευαγγέλιο ότι ο Κυριάκος όχι μόνο θα γινόταν καλός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά θα μπορούσε κάποια στιγμή να παίξει ακόμα και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και όπως φαίνεται, η δεύτερη γνώμη του ήταν αυτή που τελικά δικαιώθηκε στο βάθος του χρόνου.
Ο Παπαδόπουλος ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο για δύο λόγους, για τα κόκκινα μάγουλα αλλά και για το γεγονός ότι, αν και μόλις 20 ετών, παίζει με την πείρα 35άρη. Οταν πήρε την απόφαση να φύγει από τον Ολυμπιακό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν ότι όποιος βγει από το μαντρί τον τρώνε οι λύκοι. Ο Κυριάκος όχι μόνο δεν... φαγώθηκε, αλλά έγινε πολύ καλύτερος απ' ό,τι θα γινόταν αν έμενε στο μαντρί.
Τόσο καλός, δε, που στηρίζει μόνος του την αμυντική γραμμή της Εθνικής και πλέον βλέπει ότι η πρόβλεψη για τη Μάντσεστερ είναι πλέον κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, καθώς μόλις χθες στον νεαρό αμυντικό αυτή ακριβώς η ερώτηση τέθηκε από τον ρεπόρτερ του SkySports: «Ακούγεται ότι η Γιουνάιτεντ ενδιαφέρεται για σένα. Τι έχεις να πεις;».
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: