Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του!!

Ο Άρης βρίσκεται ήδη σε μηχανική υποστήριξη, δεν έχει αύριο, δεν έχει χρήματα, στην κυριολεξία διαλύεται, με τους δράστες να έχουν αποδράσει τόσο εύκολα όσο ο Κόπερφιλντ πετάει στην σκηνή. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του
Και έμειναν οι ρομαντικοί. Εμειναν οι αγνοί. Που είναι τόσο λίγοι τελικά σε σχέση με τους άλλους. Αυτό συμβαίνει σήμερα.
Ο Ηρακλής γνωρίζει την πιο θλιβερή και αιματηρή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του. Εκείνοι που τον οδήγησαν στην καταστροφή και στον θάνατο απέδρασαν και αυτοί πιο εύκολα από το πέταγμα του Κόπερφιλντ και του Χάρρυ Πότερ. Ο ένας πιθανόν να πίνει καφέ στο Κολωνάκι, ο άλλος να κάνει βουτιές στην Ψαρού, ενώ οι άλλοι κυκλοφορούν καθημερινά εδώ σε αυτήν την πόλη ανάμεσά μας ανενόχλητοι και ατσαλάκωτοι.
Ο Απόλλων Καλαμαριάς βασανίζεται εδώ και τρία χρόνια και μάχεται να επιβιώσει. Με την αγνή αγάπη των δικών του ανθρώπων. Εκείνοι που τον πούλησαν για ένα κομμάτι ψωμί και τον πέταξαν απέδρασαν και αυτοί ανενόχλητοι και σήμερα δεν τους θυμάται κανείς. Ολα γράφτηκαν στο χιόνι.
Ο ΠΑΟΚ βάλλεται θανάσιμα σήμερα με την υπόθεση των συλληφθέντων οπαδών και αυτά που υποστηρίζει η αστυνομία και την ίδια στιγμή το κοντέρ στα διαρκείας γράφει κάπου στο 503 (μέχρι προχθές). Μιλάμε για ισχαιμικό σοκ. Εκείνοι που τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο απέδρασαν και αυτοί εν μία νυκτί ανενόχλητοι, ατσαλάκωτοι και ιδιωτεύουν κάπου μεταξύ Θεσσαλονίκης, Αθήνας και κοσμικών θερέτρων ανά την υφήλιο. Αντε και καμιά φορά καμιά βουτιά από το κότερο του Μαρινάκη. Ναι, μη γελάς, αναγνώστη μου.
Δυστυχώς, δεν φταίει «η πουτάνα η Αθήνα», το συνηθισμένο σύνθημα της κερκίδας. Εκείνοι που κατέστρεψαν και καταστρέφουν αυτές τις ομάδες ήταν επιλογές. Και του κόσμου και της κάθε οικογένειας (του ΠΑΟΚ, του Αρη, του Ηρακλή κ.λπ.) και των μέσων ενημέρωσης που τους αβάνταραν με σκανδαλώδη τρόπο, παρασύροντας τον κόσμο.
Η εξήγηση είναι απλή σήμερα που ο κόσμος έχει γυρίσει (ανεπιστρεπτί φοβάμαι) την πλάτη του. Είναι η κρίση που βιώνει ο τόπος. Ναι, αλλά το κυριότερο είναι ότι οι «οραματιστές» αυτό τον κόσμο τον πούλησαν με τον πιο ανήθικο και χυδαίο τρόπο. Αυτή είναι η εξήγηση της παρουσίας των διακοσίων μόνο οπαδών του Αρη στην προχθεσινή συγκέντρωση, των 503 εισιτηρίων διαρκείας στον ΠΑΟΚ, των λιγοστών ατόμων της χθεσινής συγκέντρωσης του Ηρακλή.
Οχι, να μη δούμε πρώτα το αύριο
Και σήμερα τι ακούς; Ακούς απόψεις του τύπου: «Εντάξει, μπήκαν, έφαγαν, έκλεψαν, δεν ξέρω εγώ τι έκαναν, αλλά εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τι συμβαίνει σήμερα και να κοιτάξουμε να δούμε το αύριο. Ο Ηρακλής πεθαίνει και πρώτη μας μέριμνα είναι να τον σώσουμε». Και παραδίπλα ακούς: «Ναι, ο Καστίγιο έκανε προσφυγή και ζητάει δύο εκατομμύρια, μην ασχολείσαι με τον Κόντη και τον Γρανούζη. Να δούμε πώς θα σώσουμε την ομάδα». Οχι, ρε κύριοι. Δεν είναι έτσι. Ναι, να δούμε το αύριο, αλλά να καλέσουμε και αυτούς που οδήγησαν τις ομάδες εδώ να λογοδοτήσουν. Δεν μπορεί μια ζωή να τα περνάμε στο ντούκου. Δεν μπορεί σε αυτήν τη χώρα για παράδειγμα να εμφανίζεται ξανά ο Ντέμης Νικολαΐδης ως σωτήρας της ΑΕΚ, όταν αφενός φέρει ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της ΑΕΚ και αφετέρου μόλις πριν από λίγο καιρό αποκαλύφθηκε ότι έχει τεράστιο προσωπικό πρόβλημα επιβίωσης και αναγκάστηκε να καταφύγει σε τοκογλύφους (σύμφωνα με τις μαρτυρίες της αστυνομίας από τη γνωστή υπόθεση που «έσκασε» στη Θεσσαλονίκη) και δεν μπορεί να λέμε ότι θα έρθει η μέρα που ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα αναζητά πίσω τον Ζαγοράκη. Οταν ο ίδιος ο κολλητός του, ο Βρύζας, ανακοίνωσε ότι άφησε χρέη 12 εκατομμύρια ευρώ. Τέσσερα περισσότερα από αυτά που άφησε ο Γούμενος. Και δικός μου φίλος ο Ζαγοράκης, αλλά δεν γίνεται, ρε φίλε. Ο Σκόρδας τώρα μάχεται να σώσει τον Αρη. Κάνε μας τη χάρη, ρε φίλε.
Είπαν...
Χ. Χολέμπας
«Τα λάθη πάντα γίνονται».
Ναι, βρε παλικάρι μου, αλλά εσύ το ξεφτίλισες...
Κ. Μήτρογλου
«Είμαστε το αουτσάιντερ».
Γιατί, χθες τι ήμασταν, το φαβορί;
Γ. Φωτάκης
«Στα δύο πρώτα ματς δεν μπήκαμε όπως θέλαμε».
Βρε Γιώργο, μα τρία είναι όλα κι όλα!

Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: