Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ένα παραπάνω

Στο άδειο Καραϊσκάκη και υπό το βλέμμα του Άλμπερτ Ριέρα, ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 6-1 τη Μπέσα και σφράγισε και τυπικά το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μετά από ένα κακό και σχετικά ανόρεκτο πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν στην επανάληψη, οπότε και πέτυχαν όλα τους τα γκολ. Πέρα από την ανεβασμένη διάθεση, βρήκαν λύσεις επιθετικά, ενώ η αλβανική ομάδα κατέρρευσε στο τελευταίο 20λεπτο.

Ντουντού και Μαρέσκα πέτυχαν από δύο γκολ και οι Ντάρμπισιρ, Φετφατζίδης από ένα. Ο Άγγλος μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο και ήταν από τους καλύτερους μαζί με τον Κέβιν Μιραλάς.

Πλέον, την ερχόμενη Πέμπτη (29/7) ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Μακάμπι στο Καραϊσκάκη και πάλι χωρίς τον κόσμο του, ενώ μια εβδομάδα μετά (5/8) θα δώσει τον επαναληπτικό στο Τελ Αβίβ.

Έκπληξη με Πάρντο

Όπως αναμενόταν, ο Έβαλντ Λίνεν έδωσε φανέλα βασικού στον Όλοφ Μέλμπεργκ, ενώ έκανε και μια έκπληξη, με τον Ούρκο Πάρντο να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια και τον Αντώνη Νικοπολίδη να μένει στο πάγκο.

Από εκεί και πέρα, στο 4-2-3-1 δεν υπήρχαν άλλες αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Αλβανίας, με τον Ντιόγκο να είναι στην κορυφή της επίθεσης, τον Όσκαρ σε ελεύθερο ρόλο και τους Ζαϊρί (δεξιά), Μιραλάς (αριστερά) στα άκρα.
Κακό 45λεπτο

Από τα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας ωστόσο, η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Με τη Μπέσα να έχει κλειστεί για τα καλά και τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν και την… σούπερ διάθεση, όλο το πρώτο μέρος κύλησε σε πολύ χαμηλό τέμπο.

Ο Λίνεν φώναζε στους παίκτες του να βγουν από τα άκρα, όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά ο Ολυμπιακός, που είχε για πιο ορεξάτους παίκτες τον Ντουντού και τον Μιραλάς. Ακόμη και αυτοί πάντως, είχαν λανθασμένες επιλογές, ενώ η μπάλα δεν περνούσε με τίποτα από τον άξονα.

Μοιραία, το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς κάτι αξιόλογο, με τον Ολυμπιακό να είναι φλύαρος, αναποτελεσματικός και να μη μπορεί να «ανοίξει» την αντίπαλη άμυνας.

Αλλαγές και γκολ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Λίνεν αποφάσισε να αλλάξει την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Οι Ζαϊρί και Όσκαρ που δεν φάνηκαν στο πρώτο μέρος έμειναν στα αποδυτήρια, για να περάσουν στο γήπεδο ο Ντάρμπισιρ και ο Μήτρογλου.

Ο Άγγλος πήγε σε θέση έξω αριστερά (με εντολή να κλείνει προς τα μέσα και να γίνεται δεύτερος φορ), ο Μιραλάς μετατέθηκε δεξιά και ο Ντιόγκο γύρισε μερικά μέτρα πίσω, για να παίξει φουνταριστός ο Μήτρογλου.

Πριν πάντως, περάσουν τα πρώτα δευτερόλεπτα, ο Ντουντού άνοιξε το σκορ (46’) με δεξί σουτ έξω από την περιοχή. Άμεσα, όμως, ήρθε η απάντηση της Μπέσα. Στο 48’ ο Λαζαρέφσκι με καταπληκτικό απευθείας χτύπημα φάουλ νίκησε τον Πάρντο και έγραψε το 1-1.

Οι αλλαγές στην επίθεση βελτίωσαν αρκετά τον Ολυμπιακό, καθώς απέκτησε μεγαλύτερη κίνηση. Γενικότερα, όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβαζαν την απόδοσή τους, είχαν ορισμένα εκρηκτικά διαστήματα, έβαλαν γκολ και έχασαν ευκαιρίες.

Με Ματ και Μιραλάς

Το 2-1 έγινε στο 53’ με τον Ντάρμπισιρ να πιστοποιεί για μια ακόμη φορά πως είναι γεννημένος σκορ, καθώς με έξυπνο δεξί πλασέ έξω από περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπακάι.

Ο Άγγλος είχε αρκετά καλή απόδοση, όπως και ο Μιραλάς. Οι δύο τους είχαν την εντολή να κινούνται ελεύθερα και να αλλάζουν θέσεις, κάτι που συνέβη και με τον Φετφατζίδη, που πήρε μια ακόμη ευκαιρία αντικαθιστώντας τον Ντιόγκο (69’).

Απ’ τη συνεργασία Ματ και Μιραλάς, ο τελευταίος ήταν άτυχος στο 66’, αφού το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Τα γκολ πάντως, δεν άργησαν να έρθουν, αφού ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε ως το φινάλε και ενώ οι παίκτες της Μπέσα ξέμεναν πια και από δυνάμεις.

Στο 75’ ο Μιραλάς ήταν δημιουργός με μια ωραία σέντρα από δεξιά και τον Μαρέσκα αφρούρητο να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ τέσσερα λεπτά μετά (79’), μετά από φάση διαρκείας στη μικρή περιοχή, ο Ντουντού σε κενή εστία πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (4-1).

Μέχρι τέλους

Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα να κυνηγούν τα γκολ και μοιραία το σκορ σταμάτησε στο 6-1. Μπορεί ο Μήτρογλου να έχασε δύο… άχαστα, όμως, Φετφατζίδης και Μαρέσκα δεν λάθεψαν.

Ο μικρός που κερδίζει την εμπιστοσύνη του Λίνεν με ωραίο ατομική ενέργεια και αριστερό πέτυχε το παρθενικό του γκολ (88’) με τη πρώτη ομάδα, ενώ ο Ιταλός σε ρυθμούς προπόνησης στο 90’ πλάσαρε τον Μπακάι.
Διαιτητής: Λι Πρόμπερτ (Αγγλία)
Κίτρινες: Αλίγιου, Πότσι, Οσμάνι, Γιακούπι

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Χολέμπας, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί (46΄ Ντάρμπισιρ), Μιραλάς, Όσκαρ (46΄ Μήτρογλου), Ντιόγκο (69΄ Φετφατζίδης)

ΜΠΕΣΑ: Μπακάι, Αλίγιου, Γιακούπι (76΄ Χότζα), Λαζαρέφσκι, Φερίζοβιτς, Χατζιμπούλιτς, Πότσι, Ντάμπι (71΄ Στίνι), Τσικαλέσι (84΄ Τράγκαϊ), Ντος Σάντος, Οσμάνι

Υπογράφει και ανακοινώνεται!

Παρελθόν και επίσημα αποτελεί πλέον για τον ΠΑΟΚ ο Μάριο Μπερέτα, καθώς το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του με τους Θεσσαλονικείς. Στην λιτή ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, οι ιθύνοντες του συλλόγου εύχονται στον Ιταλό προπονητή κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την κοινή συνεναίσει λύση της συνεργασίας της με τον κ. Mario Beretta στον οποίο εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του». Τα τυπικά για Δερμιτζάκη

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Μάριο Μπερέτα, αυτός θα είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο προπονητής του Πανθρακικού είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος και του πρότεινε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο νεαρός τεχνικός δεν καθυστέρησε πολύ την απάντησή του, καθώς αφού μίλησε με τους ανθρώπους της νυν ομάδας του και πήρε το σχετικό «οκ», ενημέρωσε τον «Ζαγόρ», πως την Παρασκευή θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη, ώστε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να παρουσιαστεί.
Ημέρα αποχαιρετισμού και παρουσίασης…
Ο Δερμιτζάκης πάντως προπόνησε κανονικά σήμερα το απόγευμα την ομάδα του Πανθρακικού, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και το πρωί της Παρασκευής, όταν και θα αποχαιρετήσει τους παίκτες του. Στην συνέχεια θα φύγει αμέσως για την Θεσσαλονική, όπου αφού υπογράψει και παρουσιαστεί στα ΜΜΕ, είναι πολύ πιθανό να πάει και στην προπόνηση, ώστε να γνωρίσει από κοντά τους παίκτες του «Δικεφάλου».

Εκτός Γιουρόπα Λιγκ θέτει την Μαγιόρκα η ΟΥΕΦΑ

Η ομάδα των Βαλεαρίδων κατέκτησε την πέμπτη θέση στην «Πριμέρα Ντιβιζιόν» της περασμένης σεζόν, ωστόσο έχει μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θεωρεί πως τα πολλά χρέη της καθιστούν ρίσκο την συμμετοχή της στην Ευρώπη.

Επισήμως δεν υπάρχει ακόμα τίποτα, όμως η Μαγιόρκα είναι αποφασισμένη να εφεσιβάλλει μια τέτοια απόφαση της ΟΥΕΦΑ καθώς θεωρεί πως έχει αποκτήσει το δικαίωμα να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, σε αγωνιστικό επίπεδο. Σε περίπτωση που τελικά δεν τα καταφέρει, η ομάδα που θα την αντικαταστήσει θα είναι η Βιγιαρεάλ που την ακολούθησε πέρυσι στην βαθμολογία.

Ελεύθερος ο Γιάντσης, απορρίφθηκε η έφεση του Κονέ

Και τυπικά ελεύθερος έμεινε ο Δημήτρης Γιάντσης, καθώς την Πέμπτη δικαιώθηκε στην προσφυγή που είχε καταθέσει.

Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τη μετακίνηση του νεαρού επιθετικού στην Κέρκυρα, την ίδια στιγμή που ο Ηρακλής έχασε ακόμα ένα… δικό του παιδί.

Απορρίφθηκε του Κονέ

Αντίθετα, απορρίφθηκε η προσφυγή του Παναγιώτη Κονέ κατά του «Γηραιού» και ο παίκτης αναμένεται να καταθέσει έφεση.

Ως γνωστόν, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός θέλει να αγωνιστεί στην ιταλική Μπρέσια, πλέον όμως θα πρέπει να περιμένει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ είναι η εξής:

"Με αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, λύθηκε το συμβόλαιο του Δημήτρη Γιάντση με τον Ηρακλή με υπαιτιότητα της ΠΑΕ και απερρίφθη, κατά πλειοψηφία, η προσφυγή του Παναγιώτη Κονέ".

Τόχα: Εύχομαι να έχω την ιδανική απόδοση

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Άρη ο Χουάν Κάρλος Τόχα σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στον ραδιοφωνικό Σταθμό «ΑΡΗΣ FM».Ο Κολομβιανός άσος παράλληλα, ευχήθηκε να έχει την ιδανική απόδοση ώστε να βοηθήσει τους «κίτρινους» να πετύχουν τους στόχους, ενώ τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνεργαστεί με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Αναλυτικά:

Ο 25χρονος Κολομβιανός σημείωσε στην αρχική του τοποθέτηση:

«Νιώθω πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που ήρθα σε ένα τόσο μεγάλο Σύλλογο. Ο ΑΡΗΣ είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο και έχει πιστούς οπαδούς, που δημιουργούν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, όπως είδα στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της ομάδας».

Για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, τόνισε ο μέσος του ΑΡΗ:

«Είμαι αριστεροπόδαρος και έχω παίξει ως κρυφός κυνηγός. Στα περισσότερα παιχνίδια έπαιζα ως αριστερός χαφ, αλλά έχω προσφέρει και στα δεξιά. Θεωρώ ότι έχω καλή τεχνική κατάρτιση, βγάζω καλές σέντρες, αλλά δε μένω μόνο σε αυτά. Τρέχω πολύ και θέλω να μοιράζω πάσες. Αρκούν, όμως, όλα αυτά. Τα υπόλοιπα θέλω να τα αποδείξω μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Ερωτηθείς για το αν νιώθει έτοιμος να προσφέρει στον ΑΡΗ, απάντησε ο Τόχα:

«Μπορεί να μην έκανα προετοιμασία με την ομάδα του ΑΡΗ, όμως, έκανα με την προηγούμενη ομάδα μου. Μην ξεχνάτε ότι το Πρωτάθλημα στη Ρουμανία ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο. Επομένως, ήμουν έτοιμος σωματικά και ψυχολογικά, ώστε να αγωνιστώ. Είμαι στη διάθεση του προπονητή μου αυτή τη στιγμή, για να με χρησιμοποιήσει όποτε θέλει».

Σχετικά με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τη συνεργασία που πρόκειται να έχει μαζί του, ανέφερε ο Κολομβιανός άσος:
«Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με έναν τέτοιο άνθρωπο, του οποίου το βιογραφικό όλοι γνωρίζουμε. Εκτός από πολύ καλός προπονητής, έχει υπάρξει και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και έχει πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό του. Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ μαζί του, να ακολουθώ τις οδηγίες του και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον ΑΡΗ».
Για το Κολομβιανό ποδόσφαιρο και τα χαρακτηριστικά του, είπε ο 25χρονος ποδοσφαιριστής:

«Η αλήθεια είναι ότι ο Βαλντεράμα είναι, κατά τη γνώμη μου, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που υπάρχει στην Ιστορία του Κολομβιανού ποδοσφαίρου. Από’ κει και πέρα, το χαρακτηριστικό του ποδοσφαίρου στη χώρα μου είναι η μαχητικότητα. Κάποια δικά μου χαρακτηριστικά θα τα δείτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Τέλος, ο Τόχα αναφέρθηκε στις προσωπικές φιλοδοξίες του ίδιου με τη φανέλα του ΑΡΗ:

«Οι στόχοι μου έχουν να κάνουν με τη σκληρή δουλειά που θα καταβάλω στις προπονήσεις. Απ’ ό, τι είδα, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός για μία θέση στην ενδεκάδα. Εύχομαι να έχω την ιδανική απόδοση που θα βοηθάει την ομάδα και θα την κάνει να εκπληρώσει τους στόχους της. Να περάσει στους ομίλους του Europa League και να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται σε όλες τις Διοργανώσεις».

Αλλαγή ώρας στο πρώτο ματς με Γιαγκελόνια

Στις 20.45, αντί για τις 20.00, θα αρχίσει η εκτός έδρας αναμέτρηση του Άρη εναντίον της Γιαγκελόνια, μετά από αίτημα του πολωνικού συλλόγου για τηλεοπτικούς λόγους.Αυτό γνωστοποίησαν με επίσημη ανακοίνωσή τους οι 'κίτρινοι', συμπληρώνοντας ότι οι Θεσσαλονικείς θα λάβουν συνολικά 628 εισιτήρια για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η ανακοίνωση:

Μετά από αίτημα της Jagiellonia Bialystok και την σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της UEFA η ώρα έναρξης του πρώτου αγώνα στο Bialystok City Stadium (στις 29-7) άλλαξε από 20:00 σε 20:45 (τοπική ώρα- 21:45 ώρα Ελλάδας) για τηλεοπτικούς λόγους. Παράλληλα η πολωνική ομάδα ενημέρωσε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ ότι θα της διαθέσει 478 εισιτήρια των 25 ευρώ για τις θύρες A1 και A2 του γηπέδου της και 150 εισιτήρια για τα VIP.
Να σημειωθεί ότι αν και μικρός ο αριθμός για τον κόσμο του ΑΡΗ, είναι σχεδόν ο τριπλάσιος από το προβλεπόμενο 5% (επί των 5100 εισιτηρίων που θα εκδοθούν) και εξασφαλίστηκε μετά από τις συνομιλίες του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Γιάννη Κόντη με τους ιθύνοντες της πολωνικής ομάδας.

Διεθνής έκπληξη για Μπερέτα

Το διαφαινόμενο διαζύγιο του Μάριο Μπερέτα με τον ΠΑΟΚ έκανε τον γύρο του κόσμου καθώς όλα τα ξένα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην απομάκρυνση του από τον πάγκο του «Δικεφάλου». Οι πάντες στέκονται στο μικρό χρονικό διάστημα που έμεινε στον σύλλογο, αλλά και στο γεγονός πως δεν πρόλαβε καν να καθοδηγήσει την ομάδα σε επίσημο αγώνα. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι… παραφωνίες, καθώς ιταλική ιστοσελίδα θέλοντας να κάνει μάλλον την διαφορά, κάνει λόγο για απόφαση του Μπερέτα να παραιτηθεί. Μάλιστα, προβάλλει την συγκεκριμένη είδηση ως αποκλειστική.

Αναλυτικά:

A Bola: «Ο διάδοχος του Φερνάντο Σάντος απολύθηκε πριν το επίσημο ντεμπούτο» «Η απόφαση ελήφθη μία εβδομάδα πριν το παιχνίδι με τον Άγιαξ για την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, εξαιτίας των άσχημων εμφανίσεων της ομάδας στα φιλικά προετοιμασίας, αλλά και των κακών σχέσεων του Μπερέτα με κάποιους παίκτες από το ρόστερ».

Repubblica.it: «Τέλος ο Μπερέτα, ο ΠΑΟΚ ψάχνει ήδη τον επόμενο» «Η περιπέτεια του Μάριο Μπερέτα στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε πριν καν αρχίσει. Ένα μήνα μετά την πρόσληψη και χωρίς επίσημα ματς, ο προπονητής απολύθηκε από τον ελληνικό σύλλογο», αναφέρουν αρχικά και προσθέτουν: «Οι ιθύνοντες του συλλόγου ήταν δυσαρεστημένοι από τα αποτελέσματα στα φιλικά, αλλά και από τις άσχημες σχέσεις με τους παίκτες του. Για τον Μπερέτα ήταν η πρώτη του εμπειρία έξω από την Ιταλία μετά τις Τορίνο, Λέτσε, Σιένα, Πάρμα και Κίεβο. Η ιστορία του μοιάζει πολύ με τον προπονητή της Γιουβέντους, Τζίτζι Ντελ Νέρι (σ.σ. είχε πάει εκτός Ιταλίας για πρώτη φορά το 2004 για λογαριασμό της Πόρτο, όμως αποχώρησε για προσωπικούς λόγους πριν την έναρξη της προετοιμασίας)».
lequipe.fr: «Ο ΠΑΟΚ απέλυσε τον προπονητή» «Ο ΠΑΟΚ απέλυσε τον Ιταλό προπονητή του, Μάριο Μπερέτα, μόλις ένα μήνα μετά την πρόσληψή του και χωρίς κανένα επίσημο παιχνίδι. Ο Μπερέτα είχε συμβόλαιο για δύο χρόνια, αλλά δεν έπεισε τους ιθύνοντες του συλλόγου στα φιλικά προετοιμασίας, ενώ είχε και άσχημες σχέσεις με τους παίκτες».
Eurosport: «Ο ΠΑΟΚ απέλυσε τον προπονητή μετά από ένα μήνα» «Ο ΠΑΟΚ της Θεσσαλονίκης απέλυσε τον προπονητή του Μάριο Μπερέτα παρά το γεγονός πως δεν είχαν παίξει έστω ένα επίσημο παιχνίδι υπό τις οδηγίες του Ιταλού, τη στιγμή μάλιστα που ακολουθεί ο κρίσιμος προκριματικός με τον Άγιαξ».

Fifa.com: «Ο Μπερέτα απολύθηκε μόλις μετά από 5 εβδομάδες»
datasport.it: «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μπερέτα θέλει να αφήσει τον ΠΑΟΚ» «Η περιπέτεια του Μάριο Μπερέτα στον πάγκο του ΠΑΟΚ αναμένεται σύντομα να φτάσει στο τέλος της. Μετά από μερικές εβδομάδες υπάρχουν προβλήματα στην συνεργασία των δύο πλευρών, στον προγραμματισμό, αλλά και στην τεχνική διαχείριση του συλλόγου».

ajax.netwerk.to: «Ενώ τις τελευταίες μέρες αναμενόταν η αποχώρηση του Μάρτιν Γιολ από τον πάγκο του Αγιαξ, ο αντίπαλος του στα προκριματικά του Champions League, έμεινε χωρίς προπονητή. Η ελληνική ομάδα αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Μάριο Μπερέτα με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν στις σχέσεις του με τους παίκτες», τονίζει η ολλανδική ιστοσελίδα»

Θέλει Ζλάταν, δίνει Κακά!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει έναν επιθετικό παγκόσμιας κλάσης για την Ρεάλ, με τον Ζλάταν να είναι ο πρώτος στόχος. Για να τον κάνει κάτοικο «Μπερναμπέου», ο Πορτογάλος δίνει και τον Κακά!Αυτό υποστηρίζει η El Mundo Deportivo, η οποία αναφέρει πως ο Μουρίνιο βλέπει στο πρόσωπο του Ιμπραήμοβιτς τον άνθρωπο που θα καλύψει την θέση του φορ, μιας και ο Μπενζεμά δεν φαίνεται να υπολογίζεται για πρώτη λύση, ειδικά από την στιγμή που έχει μπλέξει με την γαλλική δικαιοσύνη.

Ωστόσο, οι Μαδριλένοι ξέρουν πολύ καλά πως η Μπαρτσελόνα δεν θα είναι και τόσο... ζεστή στο να παραχωρήσει τον Σουηδό στην μεγάλη της αντίπαλο. Για αυτό το λόγο, και σύμφωνα πάντα με την καταλανική ιστοσελίδα, η Ρεάλ προσφέρει και τον Κακά ως αντάλλαγμα. Αν, μάλιστα, η Μπαρτσελόνα δεν καταφέρει να πάρει τον Σεσκ από την Άρσεναλ, τότε οι Μαδριλένοι ενδέχεται να προχωρήσουν σε αυτή την πρόταση ανταλλαγής!

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως πέρυσι ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς άφησε την Ίντερ του Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο όμως να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τόσο τον Ετό, όσο και τα 40 εκατ. ευρώ που είχε δώσει η Μπαρτσελόνα και με τα οποία οι «νερατζούρι» απέκτησαν τους υπερπολύτιμους Μιλίτο, Σνάιντερ και Μότα...

'Βόμβα' Θεοδωρίδη, έκλεισε τον Πάμπλο Άμο!

Στη μεγαλύτερη μεταγραφική επιτυχία της ιστορίας της ομάδας προχώρησε ο Πανσερραϊκός, αποκτώντας τον 32χρονο Ισπανό αμυντικό Πάμπλο Άμο.Ο πεπειραμένος σέντερ μπακ, με θητεία σε Σπόρτινγκ Χιχόν, Ντερπορτίβο Λα Κορούνια, Βαγιαδολίβ, Ουέλβα και Σαραγόσα, αναμένεται να βρεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Τα 'Λιοντάρια' ενισχύονται στην αμυντική τους γραμμή ενόψει της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς να... τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Εξάλλου, ο παίκτης είχε βρεθεί παλαιότερα στο ρεπορτάζ τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού, ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Πάμπλο Άμο από τη Σαραγόσα

«Η Μπρέσια ενδιαφέρεται για Κοντρέρας και τον έχει πλησιάσει»

Για το γεγονός ότι η Μπρέσια ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Πάμπλο Κοντρέρας και ήδη τον έχει πλησιάσει σχετικά, μίλησε ο Νίκολας Κόρντοβα.Ο συμπαίκτης του Χιλιάνου αμυντικού του ΠΑΟΚ στην εθνική ομάδα, σχολίασε ότι θα ήθελε πολύ να γίνει συμπαίκτης με τον πεπειραμένο αμυντικό και στον ιταλικό σύλλογο, χαρακτηρίζοντας τον παίκτη-εγγύηση.

«Η διοίκηση της Μπρέσια έχει πλησιάσει τον Κοντρέρας και έχει συζητήσει μαζί του. Ο Πάμπλο συζητάει με τον ΠΑΟΚ για το θέμα και το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μπρέσια ενδιαφέρεται για εκείνον και ότι υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ του Κοντρέρας και της ομάδας μου (σ.σ. ο διεθνής χαφ αγωνίζεται στην Μπρέσια).

Θα ήθελα πάρα πολύ να αγωνιστώ στην ίδια ομάδα με τον Πάμπλο. Είναι παίκτης - εγγύηση για την άμυνα της ομάδας που αγωνίζεται. Μάλιστα, έχουμε υπάρξει και συμπαίκτες στις ακαδημίες της Κόλο Κόλο. Θα ήταν πολύ ωραία να γίνει πάλι συμπαίκτης μου», ήταν τα λόγια του Ν. Κόρντοβα.

«Φεύγω αν δεν παίζω»!

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ: «ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΙΣΩ…».Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Πάμπλο Γκαρσία μιλώντας στους δημοσιογράφους. Ο Ουρουγουανός άσσος τόνισε ότι αν δεν είναι βασικός στον ΠΑΟΚ και πως αν δεν μπορεί να προσφέρει τότε θα αποχωρήσει.

«Σέβομαι πάντα τις αποφάσεις του προπονητή. Αν καταλήξει σε κάποιον άλλον παίκτη που θα θεωρήσει καλύτερο και όχι σ' εμένα κι αν αισθανθώ ότι μπορεί να κάνω κακό στην ομάδα με την παρουσία μου, τότε ναι, θα φύγω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκαρσία.

«Θα κάνω στην άκρη»

Αρχικά, ο πολύπειρος μέσος είπε: «Έχω μεγάλη θέληση να παίξω. Όταν αυτό, όμως, δεν θα ισχύει πια, θα κάνω μόνος μου ένα βήμα δεξιά και θα παραιτηθώ. Αν δω ότι δεν μπορώ να κάνω καλά τη δουλειά μου, ότι δεν προπονούμαι καλά και ότι δεν αισθάνομαι καλά, θα κάνω… στην άκρη, διότι τότε δεν θα μου αρέσει και το ποδόσφαιρο», τόνισε ο Γκαρσία.

«Μου αρέσει να παίζω»

Ερωτηθείς πως θα αντιδρούσε αν έμενε στον πάγκο, απάντησε: «Εξαρτάται από τις καταστάσεις. Είμαι παίκτης που του αρέσει να αγωνίζεται. Αν δεν θα μπορώ να αντιμετωπίσω μια τέτοια κατάσταση, τότε θα βρω τον δρόμο μου. Σέβομαι πάντα τις αποφάσεις του προπονητή.

Αν καταλήξει σε κάποιον άλλον παίκτη που θα θεωρήσει καλύτερο και όχι σ' εμένα κι αν αισθανθώ ότι μπορεί να κάνω κακό στην ομάδα με την παρουσία μου, τότε ναι, θα φύγω. Αγαπάω να παίζω μπάλα, αλλά όποτε αισθανθώ ότι αυτό γίνεται για κακό, δεν θα συνεχίσω».

«Θα ήθελα Νασιονάλ»

Όσο για τα σενάρια περί ενδιαφέροντος της Νασιονάλ Μοντεβιδέο, είπε: «Κάτι άκουσα και προσπάθησα να δω από το Ιντερνετ μερικά πράγματα. Εδώ στο ξενοδοχείο μας, όμως, το Ιντερνετ είναι… πιο αργό και από μένα. Σε κάθε περίπτωση η Νασιονάλ είναι η αγαπημένη μου ομάδα και εκεί θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου. Δεν μου αρέσει, όμως, να μιλάω για το μετά».

«Πρέπει να τον μάθουμε»

Σχολιάζοντας την εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά και στο ερώτημα αν θα είναι έτοιμος απέναντι στον Άγιαξ, είπε αναφερόμενος και στον Μάριο Μπερέτα: «Η αλήθεια είναι πως η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Ήρθε ένας νέος προπονητής και κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο δουλειάς. Χρειάζεται και χρόνος για να μάθουμε τι θέλει να περάσει.

Παίζουμε πολύ σημαντικό παιχνίδι, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φιλικά. Τώρα μιλάμε για πολύ σοβαρό παιχνίδι. Είναι σίγουρο ότι πρέπει να βελτιωθούμε για να πάρουμε την πρόκριση».

Μένει Άγιαξ και ο Γιολ...

Την απόφαση του να παραμείνει στον Άγιαξ ανακοίνωσε ο Μάρτιν Γιολ πριν λίγες ώρες, αφού ο Ολλανδός προπονητής τόνισε στις δηλώσεις του ότι δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει τον «Αίαντα» για να μετακινηθεί στην Φούλαμ. Ο Λουίς Σουάρες θα αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ και ο Μάρτιν Γιολ θα του... δίνει οδηγίες από τον πάγκο του «Αίαντα», καθώς όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο έμπειρος προπονητής αποφάσισε να μην αποχωρήσει για τη Φούλαμ, η οποία του είχε κάνει αρκετά δελαστική πρόταση και θα παραμείνει στον ολλανδικό σύλλογο:

«Η διοίκηση είπε πως δεν θέλει να με αφήσει να φύγω κι εγώ θεωρώ πως δεν μπορώ να εγκαταλείψω τώρα την ομάδα. Ήρθα εδώ το περασμένο καλοκαίρι για να πετύχω, να φτιάξω μια καλή ομάδα και να περάσω καλά.
Αυτό με ενδιαφέρει να κάνω και την ερχόμενη περίοδο. Όλοι ξέρουμε πως ο Άγιαξ έχει οικονομικά προβλήματα και έφυγαν παίκτες, που δεν αντικαταστάθηκαν. Πλέον όμως κοιτάμε μπροστά, αρχής γενομένης από το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός που θα καθοδηγήσει την ομάδα του κόντρα στον ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ψάχνεται για Φορλάν η Ίντερ

Τον Ντιέγκο Φορλάν θέλουν για τη θέση του Μάριο Μπαλοτέλι στην Ίντερ, σε περίπτωση που ο νεαρός Ιταλός επιθετικός αποχωρήσει το φετινό καλοκαίρι από το Μιλάνο. Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», ο ιδιοκτήτης της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι θεωρεί ότι ο Ουρουγουανός άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης θα ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Μπαλοτέλι. Εκτός από τον πολυτιμότερο παίκτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, οι «νερατζούρι» εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις.

Πρόκειται για αυτές των Λούκα Ποντόλσκι και Τζιουζέπε Ρόσι την ώρα που οι διαπραγματεύσεις του Μπαλοτέλι με την Μάντσεστερ Σίτι έχουν «κολλήσει» λόγω των διαφορών των δύο πλευρών στους προσωπικούς όρους του παίκτη. Οι «πολίτες» προσφέρουν στον νεαρό άσο πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο Ιταλός θέλει 4 εκατ. ευρώ.

Στο στρατόπεδο της ομάδας του Μιλάνου πάντως, δεν λένε «όχι» σε μια ενδεχόμενη παραχώρηση του Μπαλοτέλι. Αν τελικά οι «νερατζούρι» επιλέξουν τον Φορλάν για τη θέση του, ο Ουρουγουανός άσος θα τους κοστίσει 20 εκατ. ευρώ, την ώρα που την περίπτωσή του κοιτάει και η Γιουβέντους.

Στέλνουν Σαλιχάμιζιτς στον ΠΑΟΚ

Σε μεταγραφικά σενάρια με τον ΠΑΟΚ, εμπλέκει τον Χασάν Σαλιχάμιζιτς ο ιταλικός Τύπος. Στον Δικέφαλο του Βορρά στέλνουν τον Βόσνιο άσο ιταλικά δημοσιεύματα. Δύσκολα θα λάβει χώρα το εν λόγω σενάριο.

Όπως αναφέρει το «Skysports Italia» ο «Δικέφαλος του Βορρά» ενδεχομένως να είναι ο επόμενος ποδοσφαιρικός σταθμός του Βόσνιου μπακ.

«Ο Σαλιχάμιτζιτς δεν υπολογίζεται από τη Γιουβέντους και έχει ειδοποιηθεί να βρει ομάδα. Η «βέκια σινιόρα» αφήνει τον διεθνή μπακ ελεύθερο και εκείνος δεν θα πει όχι σε μια πρόταση κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να διαθέσει ο ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομάδα ενδιαφέρεται για τον παίκτη και ίσως δώσει τα λεφτά που θέλει ο Σαλιχάμιτζιτς», αναφέρεται σχετικά.

Συμφώνησε με Κρις

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σε όλα με τον Κρις και το μόνο που απομένει είναι να τον αφήσει ελεύθερο η Λιόν. Οι πράσινοι έκαναν και νέα βελτωμένη πρόταση στον Γκαλάς.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας μιλούσε συνεχώς το τελευταίο τριήμερο με την πλευρά του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού και τον έπεισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Ο 33χρονος στόπερ είπε το ναι σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας που θα του αποφέρει ετήσιες απολαβές 1,5 εκατομμύριο ευρώ, συν τα μπόνους κατάκτησης στόχων και συμμετοχών.

Για να ντυθεί ο Κρις στα πράσινα πρέπει να μείνει ελεύθερος από τη Λιόν ώστε να μην καταβάλει ο Παναθηναϊκός κάποιο ποσό και στην γαλλική ομάδα. Οι καλές σχέσεις που έχει ο Βραζιλιάνος με τον πρόεδρο της «Ολιμπίκ», Ζαν Μισέλ Ολάς είναι στα θετικά για να τον αφήσει ελεύθερο καθώς στα έξι χρόνια παρουσίας του στο «Ζερλάν» δεν δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Νέα πρόταση σε Γκαλάς

Μπορεί να έχει παρθεί οριστική συμφωνία με τον Κρις αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει διαγράψει την περίπτωση του Ουίλιαμ Γκαλάς. Το τριφύλλι και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γόντικας έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον μάνατζερ του Γάλλου στόπερ, Πιερ Φρελό ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή». Πάντως, οι εκπρόσωποι του 33χρονου κεντρικού αμυντικού είναι «ακατέβατοι» στα δύο εκατομμύρια ευρώ και δεν είναι διατεθειμένοι να κατεβάσουν άλλο την τιμή του πελάτη τους. Οι πράσινοι έκαναν νέα βελτιωμένη προσφορά προτείνοντας διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές να ξεπερνού το 1,6 εκατομμύριο ευρώ. Από τον Παναθηναϊκό περιμένουν πλέον την οριστική απάντηση του Γκαλάς.

Μικρά – μικρά από τον Τύπο

Τον Νέλσον Ρίβας στέλνουν στο τριφύλλι από την Ιταλία.

Διαζύγιο Μπερέτα !

ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΜΠΕΡΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ. ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ-ΒΡΥΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ. ΕΝΤΟΝΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ.Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και επίσημα μέσα στις επόμενες ώρες ο Μάριο Μπερέτα από τον ΠΑΟΚ, μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τους Θοδωρή Ζαγοράκη και Ζήση Βρύζα!

Οι διοικούντες τον σύλλογο ήταν εμφανώς προβληματισμένοι το τελευταίο διάστημα με την εικόνα της ομάδας, το κλίμα στα αποδυτήρια αλλά και όσα συνέβησαν στην προετοιμασία. Ζαγοράκης και Βρύζας θεώρησαν ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αλλάξει κάτι γρήγορα στην ομάδα (ενόψει και του Άγιαξ) και να μην πάει χαμένη η χρονιά, με τον Ιταλό τεχνικό να τους ζητάει στη χθεσινή συνάντηση λίγο ακόμα χρόνο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Παρόλα αυτά η απόφαση για απομάκρυνσή του από την ομάδα έχει ήδη παρθεί και μένει μόνο το τυπικό μέρος της ανακοίνωσης για να αποτελέσει παρελθόν. Κάποιες πηγές, πάντως, κάνουν λόγο για συναινετικό διαζύγιο. Εξάλλου, ήδη οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε συζητήσεις με τον μάνατζέρ του, Φεντερίκο Παστορέλο, για το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει ο Ιταλός τεχνικός.

Σενάρια για Δερμιτζάκη

Οι πρώτες πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην περίπτωση του Παύλου Δερμιτζάκη. Ο Έλληνας τεχνικός δεσμεύεται από συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πανθρακικό, παρόλα αυτά πριν από την πρόσληψη του Μπερέτα είχε φτάσει μία ανάσα από τη συνεργασία του με τον 'δικέφαλο του Βορρά'. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα, αφού η ομάδα δεν μπορεί να μείνει χωρίς τεχνικό λίγες ημέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι εναντίον του Άγιαξ.