Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

«Αλκοολικός και χρήστης ναρκωτικών ο Μέρσον»

Σε απίστευτα σχόλια εναντίον του Πολ Μέρσον προέβη ο Γκλεν Τζόνσον. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, που τώρα εργάζεται στην τηλεόραση, είχε καταφερθεί εναντίον του αμυντικού της Λίβερπουλ, αναφερόμενος στο ρόλο που εκείνος έπαιξε στην απόλυση του Χότζον. Η απάντηση ήρθε μέσω twitter και ήταν πραγματικά απίστευτη!

«Τα σχόλια ενός αλκοολικού και χρήστη ναρκωτικών δεν μπορούν να με ταράξουν, άλλωστε ποιος είναι ο Πολ Μέρσον που θα κρίνει και ποδοσφαιριστές; Ο μόνος λόγος που τον κάνει να μπορεί και εμφανίζεται στην τηλεόραση είναι το γεγονός ότι έφαγε όλα τα λεφτά του στον τζόγο. Ο παλιάτσος», έγραψε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Τζόνσον, ο οποίος στη συνέχεια διέγραψε το σχόλιο που ο ίδιος είχε αναρτήσει.

Έκτορ Κούπερ-Παρά τις δυσκολίες με τις απουσίες, οι παίκτες μου έκαναν ότι μπορούσαν.

Στο χιούμορ το `ριξε ο Έκτορ Κούπερ όταν ρωτήθηκε για το άδειο ΟΑΚΑ, τονίζοντας «να κρατήσω το θετικό. Οι παίκτες ακούνε πιο εύκολα τις εντολές μου»!
Πάντως ο τεχνικός του Άρη για το ακυρωθέν γκολ του Μίσελ είπε ότι «δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι», ενώ δήλωσε άγνοια για Χαβίτο και Ολυμπιακό.
«Παρά τις δυσκολίες με τις απουσίες, η ήττα ποτέ δεν είναι καλή αλλά οι παίκτες μου έκαναν ότι μπορούσαν. Αλλάξαμε το σύστημα για να είμαστε ανταγωνιστικοί και τώρα αν αξίζαμε κάτι παραπάνω και να το πούμε δεν αλλάζει κάτι. Η ομάδα είχε ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ. Ίσως να μας έλειψε κάτι ώστε στο τέλος να είμαστε πιο καλοί στις αποφάσεις μας. Είμαι εκνευρισμένος, δεν θέλω να πω ότι το γκολ που δεχθήκαμε ήταν ανόητο αλλά εμείς δεν αμυνθήκαμε καλά στη σέντρα που έγινε στο γκολ του Νίνη.
Είμαστε λυπημένοι από το αποτέλεσμα και φεύγουμε με άδεια τα χέρια. Δουλέψαμε πολύ καλά, τρέξαμε πολύ. Αυτό που λείπει είναι το να είσαι πιο ακριβής στην τελική προσπάθεια».
Για το ακυρωθέν γκολ του Άρη, σχολίασε: Δεν μπορώ να πω ότι δεν είδα κάτι. Είδα τον παίκτη μου να σηκώνεται ξεκάθαρα και να πετυχαίνει το γκολ. Τώρα αν κάτι γίνεται αλλού στην περιοχή εγώ βλέπω εκεί που πάει η μπάλα.
Η μεγάλη μας υποχρέωση είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει να είμαστε καλοί στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Για αυτό προσπαθούμε να βελτιωθούμε.
Για την άδεια εξέδρα, είπε: Είναι περίεργη αίσθηση γιατί πάντα ο κόσμος προσφέρει το δικό του θέαμα. Να κρατήσω το θετικό. Οι παίκτες ακούνε πιο εύκολα τις εντολές μου(γελάει). Λείπει αυτό που προσφέρει ο κόσμος στους παίκτες. Να αναπτύξουν το ηθικό της ομάδας ή να δώσει κίνητρο στον κόσμο. Σε όλους μας αρέσει να παίζουμε με γεμάτες κερκίδες. Ήταν η πρώτη φορά.
Για τον Χαβίτο και τον Ολυμπιακό, ανέφερε: Εγώ δεν ξέρω για το αν ο Χαβίτο έχει μιλήσει με τον Ολυμπιακό.
Για πιθανή μεταγραφή, τόνισε: Θα έχουμε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα. Ήδη ήρθε ο Πορτίγια και ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να έχουμε και άλλη καλή εξέλιξη.
 

3ος γύρος: Δύο γκολ ο Ντάρμπισαϊρ, γλίτωσε η Άρσεναλ, τα πρώτα σοκ

To Χάρο με τα μάτια της είδε η Άρσεναλ, αλλά τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει έναν επαναληπτικό με αντίπαλο τη Λιντς για τον 3ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας. Στις καθυστερήσεις ισοφάρισαν οι “κανονιέρηδες”, με τον Μάτ Ντάρμπισαϊρ να σκοράρει δις η Μπέρμιγχμαμ εξασφάλισε άνετη πρόκριση στην επόμενη φάση. Άρχισαν οι πρώτες εκπλήξεις με τρεις ομάδες της Πρέμιερ να μένουν εκτός.
Στο παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα η Άρσεναλ υποδέχθηκε τη Λιντς, η οποία πέρυσι στην ίδια φάση είχε αφήσει εκτός συνέχειας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα “παγώνια” αντιστάθηκαν στην επιθετική υπεροχή των γηπεδούχων, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Στο 54' βρήκαν μάλιστα την ευκαιρία και πήραν το προβάδισμα με γκολ του Σνοντγκρας. Ο Σέζνι έσωσε αργότερα την Άρσεναλ από το 0-2 και στο φινάλε οι “κανονιέρηδες” κέρδισαν πέναλτι, με το οποίο ο Φάμπρεγκας διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έστειλε το ζευγάρι σε επαναληπτικό.
Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ έψαχνε εδώ και καιρό τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα της Μπέρμιγχαμ, στην οποία παίζει ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Το κύπελλο Αγγλίας είναι από τις αγαπημένες του διοργανώσεις και το απέδειξε, αφού σκόραρε δις και οδήγησε την ομάδα του σε άνετη πρόκριση. Οι “μπλε” έχασαν και πέναλτι με τον Ζερόμ, αλλά έφθασαν με άνεση στο τελικό 1-4.
Τρεις ομάδες της Πρέμιερσιπ αποχαιρέτησαν νωρίς νωρίς το θεσμό. Το μεγαλύτερο "κάζο" έπαθε η Σάντερλαντ, η οποία μπορεί στην Πρέμιερ να τα πηγαίνει περίφημα, αλλά η Νοτς Κάουντι δεν έδειξε να το υπολογίζει αυτό και με διπλό μέσα στο "Στάδιο του Φωτός" έκανε τη μεγάλη έκπληξη. Η άλλη...άτυχη από τους "μεγάλους" είναι η Γουέστ Μπρόμιτς, η οποία υπέκυψε στη Ρέντινγκ, ενώ οι "Άγιοι" της Σαουθάμπτον δεν ήταν...ευγενικοί απέναντι στην Μπλάκπουλ, επικρατώντας με σκορ 2-0.
Για πρώτη φορά μετά το 1988 η Έβερτον σκόραρε πέντε γκολ εκτός έδρας και εξασφάλισε μία άνεση πρόκριση, ενώ με το παρθενικό χατ-τρικ του Καμαρά στην Αγγλία η Φούλαμ είχε εύκολο έργο με αντίπαλο την Πιτέρμπορο.
Ιστορική πρόκριση για την Μπέρτον Άλμπιον, η οποία επικράτησε με 2-1 της Μίντλεσμπρο και για παρθενική φορά στην ιστορία της πέρασε στον πρώτο γύρο. Έκτη συνεχόμενη νίκη όπως και το 2000 και πανηγυρική πρόκριση για τη Γουότφορντ.
Από τις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ η Στόουκ δεν ξεπέρασε το εμπόδιο της Κάρντιφ, όπως και η Γουλβς με αντίπαλο την Ντόνκαστερ. Εύκολο έργο για τις Γουέστ Χαμ, Μπόλτον, Μπλάκμπερν.
Τα αποτελέσματα του 3ου γύρου
Σάββατο 08/01
Άρσεναλ-Λιντς 1-1
(90' πεν. Φάμπρεγκας - 54' πεν. Σνονγκρας)

Μίλγουλ-Μπέρμιγχαμ 1-4
(91' Σκόφιλντ - 17', 45' Ντάρμπισαϊρ, 27' Σμιθ, 72' Ζερόμ)

Μπλάκμπερν-ΚΠΡ 1-0
(77' Χόιλετ)

Μπόλτον – Γιορκ  2-0
(83' Κ. Ντέιβις, 89' Ελμάντερ)

Μπράιτον-Πόρτσμουθ 3-1
(26' Γουντ, 45' πεν. Μπαρνς, 90' Φαντάζα - 88' Κίλμπι)

Μπρίστολ Σίτι – Σέφιλντ Γουεν. 0-3
(49' Τιλ, 55' Μέλορ, 65' Μόρισον)

Μπέρνλι – Πορτ Βέιλ 4-2
(4' Καρλάιλ, 21' Μιρς, 50' Ιγκλς, 76' πεν. Αλεξάντερ - 15', 82' Τέιλορ)

Μπέρτον Άλμμπιον – Μίντλεσμπρο 2-1
(82', 90' Χάραντ - 58' Ο' Νιλ)

Κόβεντρι – Κρίσταλ Πάλας 2-1
(15' Ίστγουντ, 17' Μπέικερ - 81' Ντανς)

Ντονκάστερ-Γουλβς 2-2
(41' Σαρπ, 43' Χάιτερ - 38' Μιλίγιας, 58' πεν. Χαντ)

Φούλαμ – Πιτέρμπορο 6-2
(32', 59', 76' Καμαρά, 45' Ετούχου, 66' Γκέρα, 89' Γκρίνινγκ - 71' Τόμλιν, 86' πεν. ΜακΚαν)

Χάντερσφιλντ-Ντόβερ 2-0
(7' Άρφιλντ, 8' Ρόμπερτς)

Χαλ-Γουίγκαν 2-3
(74', 89' Μπάρμπι - 21', 77' Ντιαμέ, 56' ΜακΜάναμαν)

Λίνκολν-Χέρεφορντ 3-4
(6' Κλάπαμ, 24' Φέισι, 48' Γκράιμς - 4', 72' Μάνσετ, 36', 43' Φλίτγουντ)

Νόριτς-Λέιτον Όριεντ 0-1
(20' Σμιθ)

Πρέστον-Νότιγχαμ Φ. 1-2
(35' Κάρτερ - 50' Άντερσον, 89' Τσέιμπερς)

Ρέντινγκ-Γουέστ Μπρόμιτς 1-0
(41' Λονγκ)

Σκάνθορπ-Έβερτον 1-5
(46' Κόλινς - 4' Σαχά, 33' Μπέκφορντ, 58' Κόλεμαν, 73' Φελαϊνί, 83' Μπέινς)

Σέφιλντ Γιουν.-Άστον Βίλα 1-3
(48' πεν. Γουόρντ - 9' Γουόκερ, 33' Ολμπράιτον, 90' Πετρόφ)

Σαουθάμπτον-Μπλάκπουλ 2-0
(53' Μπάρνταρντ, 88' Ντο Πράντο)

Στόουκ - Κάρντιφ 1-1
(45' Τουντσάι - 8' Τσόπρα)

Σάντερλαντ-Νοτς Κάουντι 1-2
(81' πεν. Μπεντ - 5' Γουέστκαρ, 75' Χιούζ)

Σουόνσι-Κόλτσεστερ 4-0
(25' Μονκ, 35' Πράτλεϊ, 68' Γκουν, 82' Σινκλέρ)

Τορκί - Καρλάιλ 1-0
(6' Κέιν)

Γουότφορντ - Χάρτλπουλ 4-1
(66' Μινγκόια, 68', 82' Σόρντελ, 90' Γκρέιαμ - 45' Σουίνι)

Γουέστ Χαμ - Μπάρνσλεϊ 2-0
(29' Σπέκτορ, 90' Πικιόν)

Στίβενεϊτζ - Νιούκαστλ

Κυριακή 09/01
Mάντσεστερ Γ. - Λίβερπουλ
Τότεναμ - Τσάρλτον
Τσέλσι-Ίπσουϊτς
Λέστερ - Μάντσεστερ Σ.

Δευτέρα 10/01
Κρόουλι-Ντέρμπι

Τρίτη 10/01
Γουίκομ/Χέρεφορντ- Λίνκολν

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0

Στον πρώτο γύρο ήταν ο διαιτητής Δαλούκας αυτός που είχε ανακαλύψει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού που κέρδισε με τον τρόπο αυτό (0-1) τον Άρη. Σήμερα στο ΟΑΚΑ, τον ρόλο έλαβε ο διαιτητής Σταθόπουλος που ακύρωσε χωρίς λόγο και αιτία ένα καθαρό γκολ του Άρη, ανακαλύπτοντας επιθετικό φάουλ και στερώντας από τον Άρη τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Σωτήρης Νίνης πέτυχε στο 20΄ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με τον Άρη να είναι καλύτερος κατά διαστήματα από τον Παναθηναϊκό που είχε ουσιαστικά ένα καλό δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος.Το άδειο ΟΑΚΑ "εμπνέει" τον Σωτήρη Νίνη. Ο 20χρονος μέσος σημείωσε το χρυσό γκολ του Παναθηναϊκού στη νίκη 1-0 επί του Άρη.

Ο Νίνης είχε σκοράρει και στο προηγούμενο παιχνίδι, που έγινε  «κεκλεισμένων των θυρών», αυτό κόντρα στα Τρίκαλα για το Κύπελλο, που είχε διεξαχθεί πριν από τις γιορτές.

Ο Νίνης ψηφίστηκε ΜVP του αγώνα. Κανονικά θα έπρεπε να μοιραστεί τον τίτλο με τον Άλεξ Τζόρβα, ο οποίος με δυο σωτήριες αποκρούσεις, την δεύτερη στην εκπνοή του παιχνιδιού, κράτησε το πολύτιμο 1-0.

Όπως και στον προηγούμενο αγώνα του στην Ξάνθη  ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί και μετά να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ και να αποφύγει τα χτυποκάρδια αλλά θα μπορούσε και να ισοφαριστεί.

Ο Άρης παρά τις ελλείψεις του στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο αλλά στο τέλος έφυγε ηττημένος όπως είχε συμβεί στην προηγούμενη επίσκεψή του στο ΟΑΚΑ, πέρσι στον τελικό του Κυπέλλου.

Τα πλάνα των προπονητών

Έχοντας μείνει ευχαριστημένος από το «πείραμα» στην Ξάνθη ο Φερέιρα εμπιστεύτηκε την ίδια 11αδα. Προτίμησε τον Γκοβού αντί του Χριστοδουλόπουλου, παρά το γεγονός ότι ο Λάζαρος είχε πάει καλύτερα από τον Γάλλο στον αγώνα με την Σκόντα.

Το σύστημα που επέλεξε ήταν φυσικά το 4-3-3. Με τον Ζιλμπέρτο ως αμυντικό χαφ και τους Νίνη, Κατσουράνη σε πιο δημιουργικούς ρόλους, «αιχμή του δόρατος» το Σισέ και στις πτέρυγες τους Γκοβού (δεξιά), Λέτο (αριστερά).

Από την άλλη πλευρά, με δεδομένες τις απουσίες των Κόκε, Τσέζαρεκ, Φατί, Μενδρινού, Ρονάλντο και με μόλις 17 παίκτες στην αποστολή, ο Κούπερ δυσκολεύτηκε να καταρτίσει αξιόμαχη 11αδα. Λόγω των πολλών προβλημάτων έδωσε φανέλα βασικού στους Καζναφέρη, Οριόλ, Νέτο.

Προκειμένου να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των «πράσινων» ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε το σχήμα 4-2-3-1. Με τους Πρίτα, Τόχα να καλύπτουν τα νώτα των Χαβίτο, Νέτο, Καζναφέρη και τον Ρουίς  «ελεύθερο σκοπευτή» στην επίθεση.
Νίνης αλά Σισέ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στον αγώνα και στο 3΄ μετά από ωραία προσπάθεια του Γκοβού ο Κατσουράνης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε. Ο Γάλλος, φάνηκε από την αρχή, ότι είχε κέφια και καλή «σύνδεση» με το Βύντρα.

Γενικά ο Φερέιρα «φόρτωσε» πιο πολύ την δεξιά πτέρυγα, όπου συχνά έβρισκε πεδίο δράσης και ο Σισέ. Από μια τέτοια κίνηση του Τζιμπρίλ προήλθε το γκολ που πέτυχε ο Νίνης στο 19΄ με ενέργεια που θύμιζε έντονα Σισέ

Ο 20χρονος άσος «τρύπωσε» στην περιοχή κι εκμεταλλευόμενος το  μπέρδεμα που προκάλεσε ο Λέτο στους Οριόλ, Βανγκέλι με μονοκόμματο αριστερό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σηφάκη (0-1)

Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός άφησε στον Άρη την κυκλοφορία της μπάλας και αρκέστηκε στο να κλείσει τους διαδρόμους προς το τέρμα του, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Δεν την βρήκε μέχρι το τέλος του α΄ ημιχρόνου αλλά ούτε κι επέτρεψε στους «κίτρινους» να απειλήσουν σοβαρά. Ένα
σουτ του Καζναφέρη (32΄), που έφυγε άουτ και ένα άλλο του Χαβίτο (41΄), που μπλόκαρε εύκολα ο Τζόρβας, δεν λογίζονται καν σαν ευκαιρίες.

Η απόκρουση του Τζόρβα

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου οι δυο ομάδες προχώρησαν σε δυο αλλαγές. Ο Φερέιρα έβαλε τον Μαρίνο αντί του Ζιλμπέρτο και ο Κούπερ τον Κατίδη αντί του Πρίττα. Όμως ούτε ο Πορτογάλος, ούτε ο Αργεντινός άλλαξαν το αρχικό πλάνο  τους στο παιχνίδι.

Ο Άρης μπήκε πιο αποφασιστικά στο ματς και στο 50΄ άγγιξε την ισοφάριση με το Νέτο τον οποίο όμως ο  Τζόρβας δεν άφησε να πανηγυρίσει.  Ο Παναθηναϊκός που είχε οπισθοχωρήσει  κι άλλο στο γήπεδο σε αυτό το διάστημα είχε τις δικές του ευκαιρίες με τους Σισέ στο 54΄ και Γκοβού στο 59΄.

Ο Σισέ βρήκε δίχτυα στο 57΄ αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι πήγε στράφι η εξαιρετική προσπάθεια του Λέτο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Κούπερ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τον Τσεσνάουσκις στη θέση του Καζναφέρη.

Ο Άρης σκόραρε στο 66΄ με τον Μίσελ ύστερα από φάουλ του Νέτο αλλά ο διαιτητής Σταθόπουλος είχε σφυρίξει  φάουλ του Ρουίς κατά την διεκδίκηση της μπάλας με τον Βύντρα, και το γκολ δεν μέτρησε.

Στο επόμενο λεπτό ο Φερέιρα, όπως έκανε και στην Ξάνθη, απέσυρε τον Γκοβού κι έβαλε τον Χριστοδουλοπουλο. Ο Λάζαρος στο 73΄ ταλαιπώρησε την άμυνα  του Άρη αλλά ο Σισέ αστόχησε στη κεφαλιά. Ακόμη πιο καθαρή ήταν η ευκαιρία που έχασε ο Γάλλος στο 74΄ στο τετ α τετ με τον Σηφάκη.

Στο τελευταίο 20λεπτό  ο Παναθηναϊκός άρχισε να τον βομβαρδίζει με απανωτά σουτ των Νίνη,  Κατσουράνη. Στο 80΄ ο Κούπερ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα  κι έριξε στον αγώνα τον Αραβίδη αντί του Βανγκέλι (δεξιός μπάκ γύρισε ο Νέτο).

Στο 87΄ ο Λαζαρίδης λαχτάρησε τους «πράσινους» με την κεφαλιά του που έφυγε πάνω από το δοκάρι. Η τελευταία ευκαιρία του Άρη καταγράφηκε στο 92΄ με το σουτ του Χαβίτο που ανάγκασε τον Τζόρβα να απογειωθεί και να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ.ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Τουμπάκαρης (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο (46' Μαρίνος), Νίνης, Κατσουράνης, Γκοβού (68' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ
Στον πάγκο: Καρνέζης, Ιωαννίδης, Γκαρσία, Πλεσί, Πετρόπουλος

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Βανγκέλι (80' Αραβίδης), Οριόλ, Μίσελ, Τόχα, Ρουίς, Καζναφέρης (61' Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Πρίττας (46' Κατίδης)
Στον πάγκο: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος

Θα μας τρελάνει ο Άντερσεν;

Iκανοποιημένος έμεινε ο Γιερν Άντερσεν από την απόδοση της Λάρισας κόντρα στην Καβάλα, ενώ ανέφερε πως αν ήταν λίγο πιο τυχεροί, θα μπορούσαν να είχαν πάρει και το τρίποντο. Μάλλον έβλεπε κάποιο άλλο ματς…
Θα μας τρελάνει ο Άντερσεν;
Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Η ομάδα μου σήμερα προσπάθησε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκανε. Αν είχαμε πιο πολύ τύχη και εννοώ για την χαμένη ευκαιρία του Μπλάζεκ θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη.

Σίγουρα τα πράγματα για εμάς είναι πολύ άσχημα. Είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Παρόλα αυτά βρήκαμε την δύναμη να έρθουμε εδώ και να παλέψουμε.

Σίγουρα όταν βλέπεις την ομάδα στον... πάτο της βαθμολογίας, τότε στεναχωριέσαι. Προσωπικά δεν σχολιάζω και δεν με απασχολούν τα δημοσιεύματα που γράφονται για μένα και την αποχώρησή μου. Επίσης δεν σχολιάζω τις αλλαγές, όπως αυτή του Μετίν».

Αυτή τη φορά, το χάρηκε

Πριν από τρεις ημέρες, το ισόπαλο 1-1 με την Μπλιμπάο κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ήταν μαχαιριά στην καρδιά των Βάσκων, αφού σήμανε τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ισπανίας. Αυτή τη φορά, οι παίκτες της Αθλέτικ πανηγύρισαν το 1-1 απέναντι στη Μάλαγα για την Primera Division, με την ψυχή τους.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν στο σκορ στο 81’ με τέρμα του Ντεμιτσέλις. Όμως δεν έφτασαν στο «τρίποντο», αφού στις καθυστερήσεις ήρθε ο Χαβιέ Μαρτίνεζ, που με κεφαλιά προς τα πίσω έγραψε το τελικό 1-1 και χάρισε ένα βαθμό στην ομάδα του.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 08/01

Μάλαγα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1
(81’ Ντεμιτσέλις – 90’+2’ Χαβιέ Μαρτίνεζ)

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη (21:00)

Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα (23:00)

Κυριακή 09/01 (18:00)

Εσπανιόλ-Σαραγόσα

Μαγιόρκα-Αλμερία

Οσασούνα-Χετάφε

Σαντατέρ-Σπόρτινγκ Χιχόν

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ (20:00)

Λεβάντε-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 10/01 (22:00)

Έρκουλες-Ατλέτικο Μαδρίτης

Η «Κυρία» είναι εδώ

Την είχαν όλοι ξεγραμμένη, όμως η Ανόρθωση φώναξε παρούσα και πήρε σπουδαία νίκη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» 2-0 με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος. Εύκολη επικράτηση για την ΑΕΚ Λάρνακας με σκορ 4-1 στην έδρα της Δόξας η οποία παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Στο 1-1 έμειναν Απόλλων Λεμεσού και Εθνικός Άχνας.

Τέλος στο εξαιρετικό σερί του ΑΠΟΕΛ έβαλε η Ανόρθωση, η οποία επέστρεψε στις νίκες μετά από εννέα αγωνιστικές. Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Στοϊλοφ στον πάγκο της «κυρίας» και πλέον το κλίμα στην ομάδα έχει αντιστραφεί. Το σκορ άνοιξε στο 31ο λεπτό ο Λαμπάν και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Λαβόρδε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Παρά την ήττα ο ΑΠΟΕΛ διατηρείται στην πρώτη θέση έχοντας διαφορά εφτά βαθμών από τους διώκτες του.

Εύκολο απόγευμα είχε η ΑΕΚ Λάρνακας στο «Μακάρειο» και νίκησε με σκορ 4-1. Το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους έδωσε ο Λίνσεν στο 7ο λεπτό και οχτώ λεπτά αργότερα ο Φαν Ντάικ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Πιντάδο με δυο γκολ στο 23΄και το 63΄ έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες της Δόξας για θετικό αποτέλεσμα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 64ο λεπτό με τον Ενρίκε.

Παρόλο που προηγήθηκε νωρίς ο Απόλλων Λεμεσού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και έμεινε στο 1-1 με τον Εθνικό Άχνας. Ο Μπαγκουρά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 29ο λεπτό έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους όμως ο Ιγνάτοφ στο 66΄έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο 8/01 (18:00)

Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 2-0
(31΄ Λαμπάν, 90΄+4 Λαβόρδε)

Απόλλων Λεμεσού-Εθνικός Άχνας 1-1
(29΄ Μπανγκουρά πεν.- 68΄ Ιγνάτοφ)

Δόξα-ΑΕΚ Λάρνακας 1-4
(64΄Ενρίκε-7΄Λίνσεν, 15΄ Φαν Ντάικ, 23΄,63΄ Πιντάδο)

Κυριακή 9/01(17:00)

ΑΕ Πάφου-ΑΠΟΠ/Κινύρας

Ένωση Νέων Παραλιμνίου-Ολυμπιακός Λευκωσίας

Ερμής-ΑΕ Λεμεσού (18:00)

Δευτέρα 10/01

Ομόνοια-Αλκή

Τι τους έφταιγαν οι καρέκλες;

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Καβάλα αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης της τοπικής ομάδας με την Λάρισα.Περίπου 200 φίλοι της ΑΕΛ εκνευρισμένοι από τη νέα ήττα της ομάδας τους λίγο πριν το 90’ άρχισαν να σπάνε και να πετάνε καθίσματα και να τα εκτοξεύουν σε αυτούς του ΑΟΚ, οι οποίοι με την σειρά τους απάντησαν.
Οι οπαδοί της ΑΕΛ μετά τη λήξη προσπάθησαν να μπουν στην θύρα 8, ωστόσο μετά από παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων τα επεισόδια σταμάτησαν και σιγά σιγά η κατάσταση ηρέμισε…

Έπεσαν τα… δοκάρια στην Γλυφάδα!

Απίστευτα πράγματα είδαμε στα σημερινά παιχνίδια της Α1 μπάσκετ. Μετά τα… ευτράπελα στο Ελληνικό τα οποία σας μεταφέραμε νωρίτερα, διαβάστε τι έγινε κατά την εξέλιξη του ματς Ίκαρος – Παναθηναϊκός.
Μία δοκός που βρισκόταν στην οροφή, πάνω από τα επίσημα, του κλειστού έπεσε πάνω στον κόσμο, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Οι φίλαθλοι μάζεψαν τα ξύλα και συνέχισαν να παρακολουθούν το παιχνίδι. Τι άλλο θα δούμε…

Αήττητος «εντός» ο ΠΑΟΚ, 69-60 επί Περιστερίου

Παραμένει αήττητος εντός έδρας ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε και το Περιστέρι 69-60 στο «Παλατάκι», μετά από σχετικά καλή εμφάνιση στο α΄ μέρος και με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοσή τους στο β΄ ημίχρονο.
Η διαφορά έφτασε και μέχρι 18 πόντους (33-15), για να κλείσει το ημίχρονο 36-20, μετά απο επιβλητική εμφάνιση του «δικεφάλου» στο α΄μέρος.
Η διαφορά ανέβηκε και στους 19 πόντους (43-24), αλλά με ένα σερί 7-0 οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με 51-47 στο 30΄ και έγινε μάχη στο τελευταίο 10άλεπτο, όπου ο ΠΑΟΚ λόγω εμπειρίας και καλύτερης απόδοσης κέρδισε 69-60.
Τα δεκάλεπτα: 19-11, 36-20, 51-47, 69-60

ΠΑΟΚ: «Μέσα» ο «Σάλπι», «έξω» ο «Μούσλι»!

Ο Σαλπιγγίδης συμμετέχει στην αποστολή του ΠΑΟΚ και θα παίξει σίγουρα εναντίον του Αστέρα Τρίπολης αύριο στην Τούμπα, αλλά έμεινε εκτός ομάδας ο Μουσλίμοβιτς, που κρίθηκε ότι είναι ανέτοιμος να αγωνιστεί.
Η αποστολή του «δικεφάλου» αποτελείται από τους εξής: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Γεωργίου, Κουτσιανικούλης, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Φιλομένο, Γκαρσία, Κάτσε, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια.
Στην αποστολή είναι ο Φιλομένο, παρά το γεγονός ότι δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης, όπως και ο Μπαλάφας, άσχετα εάν είναι υπό παραχώρηση.
Αποκλείστηκαν οι Ναμπίλ Ελ Ζαρ και Κριστιάνο Μοράες (υπό παραχώρηση και οι δυο), όπως και οι Βίκτορ Βιτόλο που είναι στην Ισπανία, Ίβιτς, Μπουσαϊντί, Μαλεζάς, Κοντρέρας.

Σπουδαία νίκη της Καβάλας 1-0 επί της Λάρισας

Πολύ δυνατό παιχνίδι στην Καβάλα, όπου η τοπική ομάδα νίκησε 1-0 τη Λάρισα, που μόνο με θαύμα θα ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Ντιέ με καταπληκτικό σουτ στο 47΄και αυτό το γκολ ήταν «χρυσάφι» για τον ΑΟΚ, που σύμφωνα με τον σκόρερ: «Θέλουμε να βγούμε στην Ευρώπη, αυτός είναι ο στόχος μας».
Στο 73ο λεπτό είχε δοκάρι η Καβάλα με τον Βουτσίτσεβιτς.
Διατητής: Καλόπουλος
Βοηθοί: Μπάλτας / Καρατζίκας
Συνθέσεις
Καβάλα:
Μάριο Γκαλίνοβιτς, Ιγκόρ Τόμασιτς, Φερέιρα Ντουγκλάο, Οράσιο Καρντόσο, Δημήτρης Πετκάκης, Μίρκο Χργκοβιτς, Σερζ Ντιέ, Τζαμέλ Αμπντούν, Νεμάνια Βουτσίσεβιτς (76′ Πιέρ Ντικρόκ), Μπέντζαμιν Ονουάτσι (74′ Μπρούνο Περεϊρίνια), Μπαρτολομέου Ογκμπέτσε
Α.Ε.Λ.:
Καμίλ Τσοντοφάλσκι, Παναγιώτης Κατσιαρός, Νίκος Νταμπίζας, Στάθης Ταυλαρίδης, Ιμπραϊμ Ταλ, Στέλιος Βενετίδης (60′ Ζόελ Τσιμπάμπα), Χουάν Βελάσκο, Τουμέρ Μετίν (75′ Αλεξάντερ Σίμιτς), Ματίας Ιγκλέσιας, Γιαν Μπλάζεκ (89′ Σάντερ Πούρι), Ντανιέλ Κουζέν.

«Τα βρήκαν Μπάρτσα-Φάμπρεγας»!

Tον… έρωτα -που επανειλημμένως έχουν παραδεχθεί ότι υπάρχει μεταξύ τους- φέρονται να σφράγισαν Μπαρτσελόνα και Σεσκ Φάμπρεγας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «El Mundo Deportivo», οι «μπλαουγκράνα» έκαναν το πρώτο βήμα για να επαναπατρίσουν τον Καταλανό, φτάνοντας σε συμφωνία μαζί του για συμβόλαιο -που θα ξεκινήσει το προσεχές καλοκαίρι και θα έχει διάρκεια πέντε χρόνων.

Μικρή… λεπτομέρεια, βέβαια, σε όλα αυτά, αποτελεί το γεγονός πως για να μετακινηθεί ο Φάμπρεγας στο «Καμπ Νου» θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και με την Άρσεναλ. Μια λεπτομέρεια που -σύμφωνα με το δημοσίευμα- η Μπαρτσελόνα σκοπεύει να ξεπεράσει, καταθέτοντας πρόταση ύψους 40 εκατ. ευρώ στους «κανονιέρηδες».

Όπως και να ‘χει, ωστόσο -και παρόλο που είναι δεδομένο πως «θέλει η νύφη κι ο γαμπρός»- η απροθυμία της «πεθεράς» να παραχωρήσει τον αρχηγό της (που επιβεβαιώθηκε και με την απόρριψη πρότασης και το καλοκαίρι για εκείνον) αναμένεται να απαιτήσει πλήθος διαπραγματεύσεων για να γίνει τελικά η μεταγραφή.

Θρίαμβος Άρη επί ΑΕΚ σε ματς-παρωδία

Επιβλητικός ο Άρης μέσα στο Ελληνικό, κέρδισε την ΑΕΚ με 74-65 κι αφού προηγουμένως έγιναν απίστευτα πράγματα (διαβάστε παρακάτω).
Τα δεκάλεπτα: 17-12, 33-30, 49-50, 65-74
Οι σκόρερ των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Γκέκος): Καστλ 2, Σπαρκς 5(1), Νικολαϊδης 15(3/5διπ., 3/5τρ.), Παπανικολάου 2, Μακ 16(1/3β., 6/11διπ., 1/4τρ.), Ντικούδης 17(1/1β., 8/15διπ., 0/1τρ., 7ρ.), Δορκοφίκης, Καλλινικίδης 2, Μελς 6.
Άρης (Ντρούκερ): Μπράουν 12(2/2β., 2/3διπ., 2/7τρ.), Ντάνστον 4, Ταπούτος 16(2/2β., 4/8διπ., 2/5τρ.), Τάκερ 28(6/10β., 11/16διπ., 12ρ.), Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης 5(1), Σκορδίλης, Μπορόβνιακ 2, Σλούκας 7(1).
Στην αρχή, ο αδελφός του προέδρου της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπη Καραμανλή ήταν ο… εκφωνητής του αγώνα, που ανέφερε πόσος χρόνος υπολείπεται, το σκορ κλπ, αφού δεν λειτουργεί ο πίνακας του γηπέδου (φωτό), κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας μεταξύ ΑΕΚ-Άρη, που μάλον θυμίζει διεξαγωγή ερασιτεχνικού αγώνα!
Λίγο έλειψε να μην ξεκινήσει ποτέ ο αγώνας, αφού οι άνθρωποι του Άρη διαμαρτυρήθηκαν για τη μη λειτουργία του ηλεκτρονικού πίνακα στο κλειστό του Ελληνικού και απειλούσαν ακόμη και να μην αγωνιστούν.
Ωστόσο οι διαιτητές ενημέρωσαν ότι ο κανονισμός επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνων με χρονομέτρηση από τη γραμματεία και κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις των φιλοξενούμενων. Η ΚΑΕ Άρης, πάντως, αποφάσισε να κάνει ένσταση μετά το τέλος του αγώνα, αίτημα που έγινε δεκτό από τον πρώτο διαιτητή, κ. Πηλοΐδη.
Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας και στο ζέσταμα ο καλαθοσφαιριστής του Άρη Σκορδίλης, κάρφωσε δυνατά στο καλάθι και έσπασε τη σταφένη (!), με αποτέλεσμα να καθυστερήσει κατά 20 λεπτά η έναρξη του β΄ μέρους με τοποθέτηση άλλης στεφανης. Φυσικά και στο β΄ μέρος δεν λειτούργησε ο πίνακας και ο εκφωνητής αδελφός του προέδρου της ΑΕΚ, έκανε… αναμετάδοση του αγώνα απο τα μεγάφωνα, αναφέροντας το σκορ!!!

Χείρα βοηθείας από Μουρίνιο

Σε αποκαλύψεις σχετικά με τη σχέση του με τον Ζοσέ Μουρίνιο προχώρησε ο Λεονάρντο. Ο τεχνικός της Ίντερ τόνισε πως έχει συχνή επικοινωνία με τον «Ξεχωριστό» και πως μαθαίνει από αυτόν.

«Τόσο ως παίκτης, όσο και τώρα ως προπονητής, πάντα έμπαινα στα παιχνίδια έχοντας στο μυαλό μου μόνο τη νίκη. Ειδικά, μία ομάδα όπως η Ίντερ δεν είναι δυνατόν να σκέφτεται με άλλον τρόπο. Μίλησα με τον Μουρίνιο, είμαστε φίλοι. Μπορεί να είναι τώρα στη Ρεάλ, όμως είναι ανοικτός σε εμένα και έχουμε συζητήσει για πολλά θέματα, με έχει βοηθήσει» τόνισε.

Έστω και με πέναλτι…

Με πέναλτι του Φάμπρεγκας στο 90’ κατάφερε να ισοφαρίσει η Άρσεναλ την Λιντς στο «Έμιρεϊτς» (1-1) και να στείλει τις δύο ομάδες να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους σε επαναληπτικό στο «Έλαν Ρόουντ». Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί ομοίως με πέναλτι του Σνόντγκρας στο 55’.

Η Άρσεναλ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και έχασε σωρεία ευκαιριών να φύγει νικήτρια με την πρόκριση στο χέρι. Οι 23 τελικές έναντι 6 της Λιντς και η κατοχή της μπάλας που έφτασε στο 63% είναι ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήραν το χειροκρότημα της εξέδρας καταφέρνοντας να στείλουν τον αγώνα στον επαναληπτικό παρόλο που βρίσκονται μία κατηγορία πιο κάτω. Η άμυνά της έπαιξε με αλληλοκάλυψη και πάθος, ενώ είχε σε μεγάλη μέρα και τον «κέρβερο» της εστίας Κάσπερ Σμάιχελ.

Ο Ροζίτσκι μόλις στο 8’ βρήκε τον Αρσάβιν που σούταρε με τον Δανό γκολκίπερ να κάνει την πρώτη του απόκρουση νωρίς νωρίς. Οι φιλοξενούμενοι καλύπτοντας πολύ καλά τους κενούς χώρους δεν άφησαν τους γηπεδούχους να αρχίσουν από νωρίς το «σφυροκόπημα» που ήρθε από το 25 και μετά στο πρώτο ημίχρονο με τους Αρσάβιν, Σαμάκ, Ντενίλσον και Μπέντνερ να βλέπουν τις προσπάθειές τους να αποκρούονται από τον Σμάιχελ εντυπωσιακά.

Επιθετικά η Λιντς δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο όμως στο δεύτερο το έκανε και μάλιστα αποτελεσματικά στην πρώτη της φάση στην εστία. Ο Γκραντέλ ντρίμπλαρε τον Ντενίλσον που τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Ο Σνόντγκρας ανέλαβε στην εκτέλεση στο 55’ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το ανέλπιστο 1-0.

Οι «κανονιέρηδες» κάπου εκεί κατάλαβαν ότι το παιχνίδι σοβαρεύει και η πρόκριση μπορεί να χαθεί και ανέβασαν κάθετα την απόδοσή τους. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα χάθηκαν πολλές ευκαιρίες με τους αντίπαλους αμυντικούς και τον Σμάιχελ να διώχνουν με πόδια και με χέρια με αυτοθυσία την μπάλα σε κάθε φάση.

Δύο φορές ζήτησε πέναλτι η Άρσεναλ και η τρίτη ήταν η φαρμακερή, όταν ο διαιτητής στο 90’ είδε το τράβηγμα του Πάρκερ στον Γουόλκοτ με τον Φάμπρεγκας να στήνει την μπάλα στα 11 βήματα και να την στέλνει από εκεί στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.


Συνθέσεις Ομάδων

Άρσεναλ: Στσέζνι, Σκιλασί, Τζουρού, Έμπουε, Γκιμπς, Ροζίτσκι (79’ Βέλα), Ντενίλσον, Σονγκ (59’ Φάμπρεγκας), Αρσάβιν, Σαμάκ (68’ Γουόλκοτ), Μπέντνερ

Λιντς: Σμάιχελ, Κόνολι, Μπρους, Πάρκερ, Ο’Μπράιαν, Γκράντελ (Χιουζ 91΄), Χόουσον, Τζόνσον, Μπέτσιο (85’ Σόμα), Γουότ (76’ Μπρόμπι), Σνόντγκρας

Φέργκιουσον: "Λάτρευα τον Νταλγκλίς"

Ο Κένι Νταλγκλίς επέστρεψε στον πάγκο της Λίβερπουλ μετά από 20 χρόνια. Με αφορμή αυτό το γεγονός το contra.gr σας παρουσιάζει τις κορυφαίες ατάκες 10 σπουδαίων προσωπικοτήτων του ποδοσφαίρου για τον "θρύλο του Άνφιλντ".
Αναλυτικά οι ατάκες για τον Κένι Νταλγκλίς

1) "Ο Κένι είναι ο καλύτερος παίκτης που φόρεσε την κόκκινη φανέλα. Είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της Λίβερπουλ". Φιλ Νιλ
2) "Κανείς σε αυτή τη χώρα δεν έχει πλησιάσει τα κατορθώματα του". Γκρέιαμ Σούνες
3) "Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου". Φρανς Μπεκενμπάουερ
4) "Για εμένα δεν είναι μόνο ο καλύτερος παίκτης της Λίβερπουλ αλλά ο καλύτερος παίκτης στη Βρετανία." Τζέιμι Κάραγκερ
5) "Ο Κένι είναι η καλύτερη αγορά που έκανα στη Λίβερπουλ." Μπομπ Πέισλι
6) "Λάτρευα τον τρόπο με τον οποίο άγγιζε την μπάλα." σερ Άλεξ Φέργκιουσον
7) "Είναι ο ήρωας μου." Στίβεν Τζέραρντ
8) "Αν έπρεπε να ψηφίσω τον κορυφαίο παίκτη της Λίβερπουλ θα ψήφιζα τον Νταλγκλίς." Ράφα Μπενίτεθ
9) "Όταν ήμουν μικρός είχα για ήρωα τον Ντι Στέφανο. Όταν μεγάλωσα μαζί με αυτόν είχα ήρωα και τον Νταλγκλίς." Τζορτζ Μπεστ
10) "Ο Κένι είναι ο κορυφαίος συμπαίκτης που είχα ποτέ. Αυτός δημιούργησε τα περισσότερα γκολ μου." Ίαν Ρας

Ο Βεϊρά ετοιμαζέται για το μεγάλο αντίο

Προς την απόσυρση οδεύει ο Πατρίκ Βιεϊρά. Ο χαφ της Μάντσεστερ Σίτι παραδέχθηκε πως στα 34 του και με το συμβόλαιο που έχει με την αντίπαλο του Άρη στο Europa League να εκπνέει το καλοκαίρι, μάλλον τερματίζει την καριέρα του. «Υπάρχει περίπτωση 50% να αποσυρθώ. Νομίζω πως η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι η τελευταία πρόκληση στην καριέρα μου. Αν αποσυρθώ τον Ιούνιο, δεν θα με ενοχλήσει. Θα είναι μια εύκολη απόφαση», σχολίασε. Σε αυτήν την πορεία, από το 1993 έχει περάσει από τις Κάννες, τη Μίλαν, την Άρσεναλ με την οποία κατέκτησε τρεις τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ και τέσσερις τίτλους Κυπέλλου, πριν επιστρέψει στο Μιλάνο για την Ίντερ και καταλήξει στη Σίτι από τον Ιανουάριο του 2010.

«Αποδέχομαι το γεγονός πως αυτό είναι σχεδόν το τέλος. Υπάρχει παρελθόν, υπέροχες αναμνήσεις, αλλά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Αν έπρεπε να το ξανακάνω, δεν θα άλλαζα τίποτα», είπε.

Ο Βιεϊρά ανέκαθεν ήταν ο στυλοβάτης της ομάδας του στο νευραλγικό χώρο του κέντρου, μια σπάνια μορφή για τους συλλόγους αλλά και την εθνική Γαλλίας, με την οποία επίσης έφτασε σε τεράστιες διακρίσεις.

Η Σάσα Μπάστα τους έλειπε!

Όλα τα είχαν στον Ολυμπιακό η… Σάσα Μπάστα τους έλειπε! Βλέπετε, τώρα που πήρε ο Θρύλος και τον Μανιάτη, άρχισαν οι… φήμες και οι παραφήμες ότι επίκειται επανασύνδεση του πρώην, πια, αρχηγού του Πανιώνιου με το γνωστό μοντέλο.

Δεν ανεβαίνει ο Άρης

Στον Άρη είναι ενήμεροι για τις συζητήσεις του Χαβίτο με τον Ολυμπιακό, του έχουν καταθέσει μία αξιοπρεπή πρόταση για να ανανεώσει, ωστόσο κατανοούν ότι το πιθανότερο είναι να προτιμήσει εκείνη των «ερυθρολεύκων», αφού υπερέχει στο οικονομικό κομμάτι.

Ο Χαβίτο αποτελεί εισήγηση του προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος εκτιμά τη δυνατότητά του να προσφέρει μεσοεπιθετικά αγωνιζόμενος και στα δύο άκρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα «κλείσει» μέσα στην εβδομάδα, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 1,5 εκατ. ευρώ.

Στον Άρη παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν, έχοντας «πει» την τελευταία τους κουβέντα. Βάσει του προηγούμενου συμβολαίου που είχε υπογράψει ο Χαβίτο, έπαιρνε περίπου 200.000 χιλιάδες ευρώ από τους «κίτρινους». Στο νέο συμβόλαιο που του έχει προταθεί, τριετούς διάρκειας, προβλέπεται θεαματική αύξηση των αποδοχών του. Το ποσό ξεπερνά συνολικά το ένα εκατ. ευρώ! Τόσο κοστολογούν τον παίκτη οι Θεσσαλονικείς και δεν πρόκειται να ανέβουν προκειμένου να μην διαταράξουν τις ισορροπίες στην ομάδα.

Έρευνα για το Σάλκε-Χάποελ

Στο «μικροσκόπιο» της αρμόδιας επιτροπής της ΟΥΕΦΑ έχει μπει η φετινή αναμέτρηση της Σάλκε με τη Χάποελ Τελ Αβίβ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αιτία, η ασυνήθιστα μεγάλη συγκέντρωση στοιχημάτων στη νίκη των Γερμανών με δύο τέρματα διαφορά. Το τελικό σκορ; 3-1…

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» σε εταιρίες της Ασίας «παίχτηκε» το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ στην επικράτηση της Σάλκε με δύο τέρματα διαφορά στο ματς με την Χάποελ Τελ Αβίβ που έγινε στη Γερμανία στις 20 Οκτωβρίου, για τον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ειδική έρευνα γίνεται γύρω από την εμπλοκή ενός Βραζιλιάνου παίκτης των Ισραηλινών, ο οποίος μάλιστα τώρα έχει αποχωρήσει από την ομάδα.

Να σημειωθεί ότι η Σάλκε προηγήθηκε 3-0 αλλά η Χάποελ μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Σεχτέρ, με αποτέλεσμα να… στείλει ταμείο όσους είχαν ποντάρει το συγκεκριμένο στοίχημα.

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας προκάλεσε την αντίδραση του Φέλιξ Μάγκατ ο οποίος δήλωσε: «Οταν νικάς 3-0 στην έδρα σου τη Λιόν, είναι φυσιολογικό να επικρατείς 3-1 μίας ισραηλινής ομάδας, χωρίς να μπορεί κάποιος να μιλήσει για χειραγώγηση».

Σε υποχρεωτική άδεια ο Τζεμπούρ

Άλλο ένα «επεισόδιο» στις σχέσεις της ΑΕΚ με τον Ράφικ Τζεμπούρ προστέθηκε το Σάββατο. Με απόφαση της διοίκησης ο Αλγερινός επιθετικός είναι από σήμερα σε υποχρεωτική άδεια.

Υπενθυμίζεται πως στον 26χρονο άσο δεν επιτρεπόταν να γυμνάζεται με την υπόλοιπη ομάδα από τη Δευτέρα (είχε προηγηθεί την Κυριακή το σοβαρό επεισόδιο με τον Μανόλο Χιμένεθ).

Οι δρόμοι των δύο πλευρών χωρίζουν με επεισοδιακό τρόπο και η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.

Ο Μαχόπ παίκτης του Ηρακλή για 1,5 χρόνο

Ο Καμερουνέζος Μαχόπ είναι πλέον παικτης του Ηρακλή και ήδη η «κυανόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε σχετικά:
«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του 23χρονου Καμερουνέζου επιθετικού, Louis Clement Ngwat Mahop, από την αυστριακή Salzburg. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και σήμερα (08/01) προπονήθηκε με την ομάδα».
Ο Μαχόπ έχει γεννηθεί 16/9/1987, αγωνίζεται ως πλάγιος επιθετικός κυρίως από τα δεξιά και φέτος έπαιξε σε 8 παιγνίδια, 4 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που έδωσε η Σάλτσμπουργκ, τρία για το [πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο Αυστρίας.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια....
τα περισσοτερα ματς σημερα δεν ειναι του τομεα μου και ετσι για σημερα εχω καταληξει σε μια τριαδα μονο.παμε να την δουμε αναλυτικα....
ΠΑΟ-ΑΡΗΣ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΣΤΟ 2,50 ΒΕΤ365
η νικη του βαζελου εστω και με το στανιο εδωσε λιγο ψυχολογια και ηρεμια .η ομαδα ειναι κομπλε και το γεγονος οτι θα παιζει χωρις κοσμο ειναι εκτιμω καλυτερο γιατι δεν θα εχουν την πιεση και το κραξιμο απο τον κοσμο.ο αρης με πολλα προβληματα στην αθηνα με το σημαντικότερο στην επίθεση όπου οι Κόκε και Τσέζαρεκ τέθηκαν νοκ άουτ.ειναι που ειναι δυσκοιλιος στο γκολ σημερα νομιζω πολυ δυσκολα θα καταφερει να βαλει γκολ.οποτε πονταρω το να νικησει ο βαζελος με πανω απο 2 γκολ διαφορα....
ΜΑΛΑΓΑ-ΜΠΙΛΜΠΑΟ=1 ΣΤΟ 2,37
η μαλαγα με νεα ιδιοκτησια πλεον και χωρις οικονομικα προβληματα και με νεες μεταγραφες στο ροστερ της υποδεχεται το μπιλμπο που εκτος δεν ειναι και το δυνατοτερο της σημειο. Δεν ταξίδεψαν ο κεντρικός αμυντικός Αμορεμπιέτα, ο εξτρέμ Σουσαέτα κι ο επιθετικός Τοκέρο.
Στο Ροσαλέδα, η Αθλέτικ δεν κερδίζει από τον Σεπτέμβρη του 2001.φετος σε 8 εκτος εχει 5 ηττες.η μαλαγα του πελεγκρινι θα εχει σημερα τους ασενχο[τερματοφυλακας],ντεμικελις,μαρεσκα,καματσο.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ-ΜΠΑΡΤΣΑ=2 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΣΤΟ 1,65
η ντεπορ την τεταρτη επαιξε 120 λεπτα και το ροστερ της δεν ειναι τοσο γεματο ωστε να ξεκουραστουν καποιοι παικτες της.η μπαρτσα παιζει σημερα με ολα τα αστερια της και νομιζω θα περασει ευκολα απο το ριαθορ.αλωστε σε τετοια παιχνιδια εχει κατοχη πανω απο 70% και παιζοντας κομπλε σημερα δεν θα εχει προβληματα
τριαδα λοιπον με ΠΑΟ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5.....ΜΠΑΡΤΣΑ=2 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5.....ΜΑΛΑΓΑ =1 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ

χαιρετω μαγκες!

Καμία συμφωνία (ακόμα) με Χαβίτο

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης του Φρανθίθκο Χαβίτο από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προσεγγίσει τον παίκτη, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Άρη και έχει το δικαίωμα να υπογράψει από τώρα σε ομάδα της αρεσκείας του, και παρόλο που βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, αυτή δεν έχει επέλθει ακόμα.

Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς έχουν προσφέρει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας στον Ισπανό μέσο, με συνολικές απολαβές ένα εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Στηρίζει Ρούνεϊ ο «Φέργκι»

Στη διάθεσή του θέλει να έχει ο Άλεξ Φέργκιουσον τον Γουέιν Ρούνεϊ για το προσεχές παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ για το Κύπελλο. Ο Σκοτσέζος τεχνικός που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του επιθετικού του, ανυπομονεί να τον δει να σκοράρει ξανά.

«Ο Γουέιν ήταν πολύ καλός την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ κόντρα στη Γουέστ Μπρομ). Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θέλω να τον έχω στην ομάδα μου και αυτός είναι ο λόγος που θέλω να του δίνω κάθε ευκαιρία, ώστε να είναι σε φόρμα. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει καλές περιόδους, μπορεί να σκοράρει πέντε συνεχόμενες φορές, αλλά έπειτα να ακολουθήσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια χωρίς να βρει τέρμα», ήταν τα λόγια του τεχνικού των «κόκκινων διαβόλων», ο οποίος είδε τον Ρούνεϊ να τραυματίζεται στον αγώνα κόντρα στη Γουεστ Μπρομ, παιχνίδι στο οποίο άνοιξε και το σκορ.

Μοναδικό πρόβλημα ο Πάμπλο Άμο

Εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ έμεινε ο Πάμπλο Άμο. Ο έμπειρος Ισπανός αμυντικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση απέναντι στην Ένωση, από τις εξέδρες του γηπέδου των Σερρών. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να παρουσιάσουν το αγωνιστικό προφίλ, του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος τεχνικός αναμένεται να διατηρήσει το 4-3-3 και σε αυτή την αναμέτρηση.
Η προετοιμασία των «λιονταριών» ολοκληρώθηκε το Σάββατο με μια τελευταία προπόνηση, μετά το τέλος της οποίας, ανακοινώθηκε η αποστολή για το ματς με τους «κιτρινόμαυρους». Την αποστολή αποτελούν οι: Βαλσαμάκης, Ράντμαν, Τάντιτς, Ανάκογλου, Παπάζογλου, Βοσκόπουλος, Γεωργιάδης, Παντελιάδης, Γαλανόπουλος, Μπέλιτς, Κάστρο, Λεοζίνιο, Τριανταφύλλου, Μαβενέ, Σουμπίνιο, Κέρλα, Νταλέ, Άλβαρεζ, Σίντιτς.
Ο Πανσερραϊκός αναμένεται να παραταχθεί με τον Ράντμαν κάτω από τα δοκάρια και τους Παπάζογλου και Μαβενέ στο κέντρο της άμυνας. Οι Παντελιάδης και Άλβαρεζ θα καλύψουν τα δυο άκρα της άμυνας, ενώ οι τρεις του κέντρου θα είναι οι Κάστρο, Λεοζίνιο και Σουμπίνιο. Στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Γεωργιάδης, Μπέλιτς και Νταλέ.

Ηρακλης-Αυξάνονται οι απουσίες

Εκτός «μάχης» για το ματς με την Κέρκυρα τέθηκε ο Νίκος Αραμπατζής. Ο Έλληνας μπακ θα εκτίσει στην αναμέτρηση της 20ς αγωνιστικής του πρωταθλήματος την τιμωρία των καρτών που συμπλήρωσε στο ματς με τον Ολυμπιακό.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέπει τις επιλογές του για το βασικό σχήμα να μειώνονται σταδιακά για τα επόμενα ματς πρωταθλήματος, καθώς ήδη δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Στσοτ και στον τιμωρημένο Καρίμ Σολτάνι. Ο δεύτερος αποβλήθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό και δε θα αγωνιστεί στη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Για τον αγώνα με τη Λάρισα, ο τεχνικός των «κυανόλευκων» δεν μπορεί να υπολογίζει και στον Βίκτορα Ιάκομπ, ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες, ενώ το μόνο θετικό είναι η επιστροφή του Μανώλη Παπαστεριανού, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του.

Τέλος ο Χότζον, ανέλαβε ο Νταλγκλίς

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Ρόι Χότζον από τον πάγκο και ταυτόχρονα την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Κένι Νταλγκλίς. Ο τελευταίος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην αναμέτρηση της Κυριακής με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο. Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση προπονητή από τους «κόκκινους» χωρίς να ολοκληρώσει τη σεζόν.

Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στον Ρόι για τις προσπάθειές του τους τελευταίες έξι μήνες, αλλά και οι δύο πλευρές πίστεψαν πως είναι προς όφελος του συλλόγου να αποχωρήσει από τη θέση του προπονητή. Του ευχόμαστε το καλύτερο δυνατό για το μέλλον».

Ο απερχόμενος τεχνικός με τη σειρά του είπε: «Ήταν μεγάλο προνόμιο για μένα να μου ζητήσουν να προπονήσω τη Λίβερπουλ. Θα ήταν τιμή για κάθε προπονητή να βρίσκεται στον πάγκο ενός συλλόγου με τόσο μεγάλη ιστορία και τόσο φανταστικούς φιλάθλους. Η Λίβερπουλ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες παγκοσμίως. Οι τελευταίοι μήνες αποτέλεσαν για μένα τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να αφήσω το στίγμα μου στην ομάδα, που δεν είχα τη δυνατότητα να φέρω παίκτες στη μεταγραφική περίοδο και δεν μπόρεσα να αποτελέσω μέρος της διαδικασίας ανοικοδόμησης της Λίβερπουλ. Η ομάδα διαθέτει μερικούς παίκτες σπουδαίας κλάσης, με τους οποίους ήταν χαρά μου να συνεργαστώ και εύχομαι τα καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν. Ευχαριστώ όλους αυτούς με τους οποίους είχαμε στενή συνεργασία για την πίστη και τη συμπαράστασή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Και, τέλος, φυσικά ευχαριστώ τον κόσμο της Λίβερπουλ. Το πάθος και η αφοσίωσή τους στην ομάδα θα φέρει τη Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή».

Αναφορικά με την ανάληψη των καθηκόντων προπονητή από τον Κένι Νταλγκλίς,. Ο Τζον Χένρι είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμφώνησα να βγει μπροστά και να αναλάβει την ομάδα ξεκινώντας από τον αγώνα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο ‘Ολντ Τράφορντ’ και μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Κένι δεν είναι απλώς ένας παίκτης-θρύλος της ομάδας, είναι ο τρίτος από τους πιο πετυχημένους προπονητές μας. Είμαστε πολύ τυχεροί και ευγνώμονες που αποφάσισε να αναλάβει την ομάδα στα μέσα της σεζόν».

Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, Τομ Γουέρνερ, τόνισε: «Κανένας από όσους ενδιαφέρονται για αυτό το μεγάλο σύλλογο δεν είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο που εξελίσσεται η φετινή σεζόν και εξετάσαμε λύσεις για να δούμε τι είναι καλύτερο προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά. Ο Κένι θα φέρει στην ομάδα μεγάλη εμπειρία και θα βοηθήσει με τις προπονητικές και τις ηγετικές του ικανότητες στο υπόλοιπο της περιόδου».

Πήρε Τόνι, πάει για Φορλάν η «Κυρία»

Με την απόκτηση του Λούκα Τόνι φαίνεται πως άνοιξε η όρεξη της Γιουβέντους, η οποία φέρεται να χτυπάει την «πόρτα» της Ατλέτικο Μαδρίτη για τον Ντιέγκο Φορλάν.

Όπως αναφέρει η “Gazzetta dello Sport”, ο Τζιουζέπε Μαρότα έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Ουρουγουανό επιθετικό, ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, όταν αυτός αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Οι «μπιανκονέρι» θα πρέπει να καταθέσουν πρόταση μεγαλύτερη των 15 εκατομμυρίων ευρώ για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Μαδριλένων, αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής της «Γηραιάς Κυρίας» υποστήριξε πρόσφατα πως δεν θα γίνουν δαπανηρές μεταγραφές τον Ιανουάριο.

Ο 32χρονος φορ αναρρώνει από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση κόντρα στην Χέρκουλες, τη Δευτέρα.

Ένας κατά Αμπράμοβιτς - Αντσελότι

Με χιουμοριστική διάθεση αντιμετώπισε έναν οπαδό της Τσέλσι ο Κάρλο Αντσελότι που κρέμασε πανό διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας των «μπλε».

«Αντσελότι και Αμπράμοβιτς δρόμο! Κανείς από εσάς δεν αξίζει να φοράει τη φανέλα», ανέγραφε το πανό.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε ότι αφού είναι μόνο ένας ο ενοχλημένος, τότε θα βρεθεί λύση: «Ήταν μόνο ένας; Σιγά το πρόβλημα! Στην Αγγλία μπορεί να δεις έξω από το προπονητήριο έναν που να έχει πρόβλημα, αλλά στην Ιταλία βλέπεις χίλιους. Εκεί είναι τα δύσκολα. Με τον έναν μπορείς να τα βάλεις».

Συμφωνία για Μπέντλεϊ

Μόνο οι ιατρικές εξετάσεις έμειναν για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Ντέιβιντ Μπέντλεϊ από την Τότεναμ στην Μπέρμιγχαμ, αφού οι δύο σύλλογοι έδωσαν τα χέρια.

Τα «σπιρούνια» απέκτησαν τον 26χρονο Άγγλο μεσοεπιθετικό το 2008 από την Μπλάκμπερν έναντι 15 εκ. λιρών αλλά ο παίκτης δε κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Τη φετινή χρονιά έχει περάσει απαρατήρητος έχοντας μόλις 2 συμμετοχές.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ για Νίνη», λένε οι Άγγλοι!

Το site «footballtransfertavern» τονίζει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει βάλει στο «στόχαστρό» της τον άσο του Παναθηναϊκου, Σωτήρη Νίνη και θα δαπανήσει 10 εκ ευρώ για να τον κάνει δικό της.
Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα τονίζει:
«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συνδεθεί με το ενδιαφέρον του Έλληνα μέσου Σωτήρη Νίνη. Ο νεαρός παίκτης του Παναθηναϊκού αγωνίζεται στην Super League και έκανε το ντεμπούτο του στα 16 του χρόνια.
Ο Νίνης πλέον βρίσκεται στα 20 και αναμένεται να αφήσει την Αθήνα και την ομάδα του. Σενάρια τον θέλουν να βρίσκεται στον δρόμο προς την Ιταλία, καθώς οι δύο ομάδες του Μιλάνου (Μίλαν-Ίντερ) αλλά και η Ρόμα παλεύουν για την μεταγραφή του!
Ωστόσο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει κερδίσει την κούρσα για τον ποδοσφαιριστή, τον οποίο απο την Αγγλία παρακολουθεί και η Άρσεναλ.
Το κόστος της μεταγραφής θα φτάνει περίπου τα 10 εκ ευρώ μια πρόταση που αναμένεται να γίνει αποδεκτή. Η Γιουνάιτεντ έχει αποφασίσει μάλιστα να αφήσει τον ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό για άλλη μια χρονιά για να πάρει παιχνίδια».

"Μπουρδέλο γίναμε"

Ο Μηνάς Γκέκος έκανε την αρχή και ξέσπασε… Προχώρησε στη χρήση μίας ασυνήθιστης φρασεολογίας για τον ίδιο, αλλά είπε τα πράγματα με το όνομα τους: "Η ΑΕΚ είναι μπουρδέλο!". Και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; Η ομάδα που είναι η τελευταία, που έσπασε την κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες των παικτών της. Να τους δώσει έναν επίδεσμο, ένα μπουκάλι νερό, λίγο πάγο έστω!Με τον έλληνα τεχνικό όπως ήταν αναμενόμενο συμφώνησε και ο Αβραάμ Καλλινικίδης . Ο έμπειρος φόργουορντ αναφέρθηκε στις φανερές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα, αλλά και στα καθημερινά προβλήματα, με τα οποία πρέπει να συμβιβαστεί ο καθένας από όσους έχουν απομείνει στον δικέφαλο. Τα όσα περιγράφει ο έλληνας άσος απεικονίζουν το πώς μία Βασίλισσα κατάφερε να φτάσει να φοράει κουρέλια και να παλεύει για μία στάλα αξιοπρέπεια.

«Βολέψου με αυτούς που έχεις»

Τη θέση του στον Ζοσέ Μουρίνιο, πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα κινηθεί για την απόκτηση ενός επιθετικού, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ξεκαθάρισε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, σύμφωνα με την “Marca”.

Ο τεχνικός των «μερένχες» έχει ζητήσει επανειλημμένως έναν παίκτη για την επιθετική γραμμή των Μαδριλένων, μετά τον τραυματισμό του Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, ο ισχυρός άνδρας της «Βασίλισσας» κατέστησε σαφές στον Πορτογάλο προπονητή πως οι Καρίμ Μπενζεμά, Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκονσάλο Ιγκουαΐν είναι αρκετή για να βγάλει η ομάδα τη φετινή σεζόν.

Τα «παιχνίδια» του Ολυμπιακού με Χαβίτο, «καίνε»…

Ο Ολυμπιακός έχει επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο «κρυφτούλι», νομίζοντας ότι θα «κοιμίσει» τους ανθρώπους του Άρη και θα «αρπάξει» κοψοχρονιά τον Χαβίτο. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής που εδώ αναδείχθηκε, στην ομάδα του Άρη δηλαδή, κι αυτός συμπλέει, επιλέγοντας το δρόμο της σιωπής, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα από τον Ολυμπιακό και να φύγει από τον Άρη. Είναι επαγγελματίας, άρα θεμιτό. Κανένας δεν τον αναγκάζει να αγαπήσει την ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά όπως και νάχει, οφείλει και ο ίδιος ο Χαβίτο ένα σεβασμό στην ομάδα αυτή, που τον έφερε από τα αζήτητα της ισπανίας και τον έκανε παίκτη.
Παρ΄ όλα αυτά, η τακτική του Ολυμπιακού έχει αρχίσει και εκνευρίζει τους ανθρώπους του Άρη, [που γνωρίζουν όλες τις επαφές ΟΣΦΠ-Χαβίτο, τις συζητήσεις και την πρόταση στον Ισπανό, αλλά δεν ακούνε από τους «κάτω» την πρόταση για αγορά του Χαβίτο.
Ο Άρης θα του δώσει 1,1 εκ. ευρώ, ποσό πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της ομάδας, αλλά πάνω-κάτω όλοι περιμένουν μια πρόταση από τον Πειραιά για αγορά του παίκτη. Το καλοκαίρι ο Χαβίτο μένει ελεύθερος και μπορεί να φύγει σε όποια ομάδα θέλει, αλλά η αλήθεια είναι ότι Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΧΑΒΙΤΟ, ΠΙΕΖΕΙ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ. Κι αν το καταλάβει αυτό ο Ισπανός παίκτης, τότε θα επιλέξει την πρόταση του Άρη και όχι του Ολυμπιακού, δεδομένου ότι εάν αύριο φύγει ο βαλβέρδε και αναλάβει ο… Αλέφαντος ή όποιος άλλος ηλεκτρολόγος προπονητής από την Ευρώπη, τότε ο Χαβίτο θα δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο για να πάρουν τον οποιοδήποτε ταλαντούχο εκείνης της χρονιάς.
Ο Άρης περιμένει στη γωνία για τον Χαβίτο με ανοιχτά μάτια…

ΠΑΟΚ: Μετά τον Ζουέλα, οι Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Μπαλάφας

Ο Ζουέλα όπως όλα δείχνουν σήμερα θα λύσει και τυπικά το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδας της πατρίδας του, αφού δεν κατάφερε να βοηθήσει το «δικέφαλο» και το έχει πάρει και ο ίδιος απόφαση. Το είπε άλλωστε και στον τεχνικό διευθυντή Παντελή Κωνσταντινίδη, ότι θέλει να αποχωρήσει. Άρα, λύση με κοινή συναίνεση. Από κει και πέρα, ο ΠΑΟΚ θα λύσει τα συμβόλαια άλλων τριών παικτών ή θα προσπαθήσει να τους δώσει δανεικούς σε άλλες ομάδες, προκειμένου να απαλλαχθεί από τα συμβόλαιά τους. Πρόκειται για τους Ελ Ζαρ (δυστυχώς δεν έπιασε στην Τούμπα, αν και ήρθε με πολύ καλές «συστάσεις» από τη Λίβερπουλ), Κριστιάνο (ο τραυματισμός του τον επηρέασε σημαντικά και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα) και Μπαλάφα (ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες σ΄ αυτή τη θέση, κρατάει και τον Τσουκαλά,άρα πρέπει να δοθεί αλλού).
Σήμερα Σάββατο θα γίνουν οι τελικές συζητήσεις και δεν αποκλείεται έως το βράδυ να ανακοινωθεί επίσημα η λύση συμβολαίων και των 4 ποδοσφαιριστών με την ΠΑΕ.

Καμία πρόθεση επιστροφής

Διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που τον ήθελαν να σκέφτεται σοβαρά την απόκτηση του 25% των μετοχών του Παναθηναϊκού, ο Νικόλας Πατέρας. Όπως υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» δεν έχει έρθει σε καμία επαφή με άλλους επιχειρηματίες, ώστε να βρεθούν «συμπαίκτες» σε αυτή την προσπάθεια, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Χαρακτηριστικά, ο Νικόλας Πατέρας υπογράμμισε στην εφημερίδα «Sportday»: «Δεν μιλάω με κανέναν επιχειρηματία, ούτε βρέθηκα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για να συζητήσουμε. Αν είχα πρόθεση να πάρω την ΠΑΕ, δεν θα έφευγα από την προεδρία πριν από λίγες μέρες».
Ο Πατέρας φέρεται δυσαρεστημένος από την στάση των οπαδών της ομάδας στους τελευταίες αγώνες, καθώς τα επεισόδια που δημιούργησαν αναγκάζουν τους «πράσινους» να αγωνιστούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων στα επόμενα ματς. Επίσης, ο Πατέρας θεωρεί πως για την κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας ευθύνεται η διοίκηση του καλοκαιριού, όταν δηλαδή αυτός απουσίαζε από την προεδρία της ομάδας. Αυτό σημαίνει πως οι λύσεις για την ανάληψη της προεδρίας στον Παναθηναϊκό μειώνονται σημαντικά, καθώς ο Τζόνι Βεκρής έχει ξεκαθαρίσει πως θα περιμένει έως και τη Γενική Συνέλευση και μετά θα αποχωρήσει από το πόστο του προέδρου.
Στα αγωνιστικά, οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ματς με τον Άρη. Οι «πράσινοι» θέλουν μόνο τη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για μείωση της διαφοράς από την κορυφή. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, συγκριτικά με το ματς απέναντι στην Ξάνθη και το 4-3-3 θα είναι η αγωνιστική διάταξη του «τριφυλλιού». Η ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Τζόρβα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Νίνη, Λέτο, Γκοβού και Σισέ.

«Θα καταστραφούμε αν δεν αλλάξουμε»

Η αλλαγή πλέον αποτελεί μονόδρομο για την Τσέλσι, με τον Κάρλο Αντσελότι να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως αν δεν καταφέρουν να προσπεράσουν αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, θα καταστραφεί η σεζόν τους.

«Αν δεν είσαι ικανός να προχωρήσεις, καταστρέφεσαι. Αν προχωρήσεις, θα είσαι πιο δυνατός», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Τσέλσι, ο οποίος βλέπει την ομάδα του να έχει πέσει στην πέμπτη θέση, έχοντας μια νίκη σε εννιά αγώνες.

Μπορεί ο Αντσελότι να έχει την υποστήριξη του μεγαλομετόχου, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ωστόσο οι φίλοι της ομάδας αρχίζουν να δείχνουν την απογοήτευση τους. Μάλιστα, χθες ένα ζευγάρι ανάρτησε πανό απέναντι από το προπονητικό κέντρο της ομάδας, τα οποία έγραφαν,

«Αντσελότι και Αμπράμοβιτς, έξω», «Κανείς από εσάς δεν πρέπει να φοράει την φανέλα της ομάδας».

Φωτο ημερας

H 27χρονη σέρβα πλέι μέικερ Μίλιτσα Ντάμποβιτς

Ουγιέ: «Ακριβός ο Μακούν»

Το ενδιαφέρον της Άστον Βίλα για την απόκτηση του Ζαν Μακούν επιβεβαίωσε ο Ζεράρντ Ουγιέ. Ο Καμερουνέζος μέσος κοστολογείται από τη Λιόν με επτά εκατομμύρια λίρες (8.4 εκατ. ευρώ περίπου), ποσό που δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν οι «χωριάτες».

«Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, αλλά η τιμή του είναι πολύ υψηλή προς το παρόν και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον σύλλογο».

Ερωτηθείς για τη θέση τους αριστερού μπακ απάντησε: «Η Άστον Βίλα κοιτάει πολλούς παίκτες για διάφορες θέσεις κι ένας από αυτούς είναι ο Γουέιν Μπριτζ. Είναι ένας έμπειρος αμυντικός κι ελπίζουμε να μπορέσουμε να τον αποκτήσουμε. Όταν δεν παίζουν τέτοιοι παίκτες είναι ευκαιρία για άλλες ομάδες να τους αποκτήσουν».

«Θέλω να σκοράρω»

Ευχαριστημένος από τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι δηλώνει πως είναι ο Έντιν Τζέκο. Ο 24χρονος επιθετικός είναι ενθουσιασμένος που θα αγωνίζεται μαζί με τους Τέβεζ και Τουρέ, ενώ τόνισε πως θέλει να δείξει στους φίλους της ομάδας, τον λόγο που οι «πολίτες» ξόδεψαν 32,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν.

«Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Η Σίτι αγωνίζεται για την πρώτη θέση του πρωταθλήματος και αυτό είναι που θέλω. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίζω μαζί με τον Τέβεζ και τον Τουρέ, τον οποίο έχω δει μόνο στην τηλεόραση. Θα με βοηθήσουν να ικανοποιήσω το στόχο μου, δηλαδή να γίνω καλύτερος στο μέλλον», ήταν τα λόγια του 24χρονου Βόσνιου, ο οποίος και συμπλήρωσε,

«Θέλω να δείξω στους φίλαθλους γιατί ο σύλλογος έδωσε τόσα χρήματα για μένα. Όλοι περιμένουν γκολ και εγώ αυτό θέλω να κάνω, αλλά περισσότερο από όλα θέλω να είμαι μέλος μιας επιτυχημένης ομάδας».

Ο Βόσνιος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη Σίτι στις 15 Ιανουαρίου, στον αγώνα κόντρα στη Γουλβς.

Γκιγκς: «Συνήθεια οι ήττες»

Τον τρόπο με τον οποίο κάνει τις μεταγραφικές του κινήσεις ο Άλεξ Φέργκιουσον ανέλυσε ο Ράιαν Γκιγκς. Ο μεσοεπιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λίβερπουλ, η οποία κινδυνεύει να συνηθίσει σε αυτά.

«Ο προπονητής μας δεν κοιτάζει μόνο μία σεζόν, αλλά και τις επόμενες. Αγοράζει ποδοσφαιριστές με μέλλον και αυτό φαίνεται με τις μεταγραφές των Κριστιάνο Ρονάλντο, Γουέιν Ρούνεϊ, Άντερσον και Νάνι, οι οποίοι ήταν όλοι νεαροί σε ηλικία και είχαν δυνατότητες εξέλιξης» δήλωσε ο Ουαλός χαφ στη “Mirror” προσθέτοντας: «Η επόμενη γενιά είναι αυτή των Χαβιέ Ερνάντες, Ράφαελ, Φάμπιο Ντα Σίλβα, Γκάμπριελ Ομπερτάν και Κρις Σμόλινγκ, οι οποίοι ελπίζουμε να έχουν ανάλογη εξέλιξη με τους προηγούμενους».

Αναφερόμενος στη Λίβερπουλ τόνισε: «Είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εκτός γηπέδου. Έχουν καινούργιο προπονητή και καινούργιους ιδιοκτήτες φέτος, ενώ δεν έχουν και καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Ωστόσο κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως διαθέτει παίκτες μεγάλης αξίας και μέσω αυτών μπορεί ελπίζει. Οι ήττες είναι σαν τις νίκες, μπορούν να σου γίνουν συνήθεια».

Στα μαύρα η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα εξέπληξε με την απόφαση της να λανσάρει μαύρη φανέλα κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.Η αρχή έγινε με το λογότυπο του Qatar Foundation. Η Μπαρτσελόνα πήγε ένα βήμα παραπέρα λανσάροντας την πρώτη μαύρη εμφάνιση της ιστορίας της! α παραδοσιακά χρώματα με τα οποία καταξιώθηκαν οι "μπλαουγκράνα" σημειώνοντας ανεπανάληπτες επιτυχίες εδώ και δεκαετίες όπως είναι λογικό παραμένουν αναλλοίωτα.

Αντίθετα οι Καταλανοί έχουν προχωρήσει σε σημαντικές διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά τα χρώματα της δεύτερης εμφάνισης τους.

Από τα λευκά χρώματα που προτίμησαν στη δεκαετία του '70, πέρασαν στο μπλέ ενώ την τελευταία 20ετία οι παίκτες της Μπαρτσελόνα φόρεσαν πορτοκαλί, κίτρινες και πράσινες φανέλες.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας ήρθε η στιγμή να εγκαινιάσουν και τη μαύρη φανέλα, επιλογή που μάλλον δεν αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από τους οπαδούς του συλλόγου.

200.000 ευρώ σε Παπαδόπουλο ο Άρης

Ισπανικά δημοσιεύματα αποκάλυψαν την προσφορά του Άρη στον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα την αποδεχθεί.
Το φλερτ του Δημήτρη Παπαδόπουλου με την ομάδα του Άρη φαίνεται πως έχει πολλά επεισόδια ακόμα, αφού ο 29χρονος άσος είναι αναποφάσιστος για το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Δημοσιεύματα από την Ισπανία αποκαλύπτουν την πρόταση των κίτρινων στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος κρατάει ακόμα τις επιφυλάξεις του.
Συγκεκριμένα ο Άρης προσφέρει 200.000 ευρώ για έξι μήνες στον Παπαδόπουλο, όμως ο παίκτης φαίνεται να ζητάει κάποια χρήματα παραπάνω.

Εκτός αυτού ο παίκτης είχε συνάντηση την Παρασκευή τόσο με την τεχνικό διευθυντή της Θέλτα όσο και με τον προπονητή του, με τους δυο πρώτους να προσπαθούν να τον πείσουν να αποδεχθεί την πρόταση του Άρη.

Πάντως να σημειώσουμε πως ο προπονητής του τον πήρε κανονικά μαζί του στην αποστολή για το ματς με την Έλτσε και δεν αποκλείεται μάλιστα να του δώσει και χρόνο συμμετοχής.

Διψά για επιστροφή στις νίκες

Ο ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη απώλεσε σημαντική ευκαιρία να εδραιώσει την παρουσία του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και παράλληλα να μην επιτρέψει της αύξηση της απόστασης από τους δυο πρώτους. Ωστόσο, το... απευκταίο έγινε στενεύοντας ακόμη περισσότερο τα - όποια - στενά περιθώρια αποτυχίας. Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, το αρνητικό κλίμα υποχωρεί μόνον όταν η εκάστοτε ομάδα επιστρέψει στις επιτυχίες.
Στην περίπτωση του «Δικεφάλου» η ευκαιρία του δίνεται στον Κυριακάτικο εντός έδρας αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης. Αντίπαλος διόλου ευκαταφρόνητος, με σημαντικό κυρίαρχο χαρακτηριστικό την καλύτερη και κυρίως πιο αποτελεσματική παρουσία του μακριά από την Αρκαδία.
Σ' ότι έχει να κάνει με το «πλούσιο» απουσιολόγιο του ΠΑΟΚ, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στις Σέρρες, ο Μάκης Χάβος μετράει δυο απουσίες και μια επιστροφή. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι και πάλι παρών αφού εξέτισε την ποινή του αλλά τη θέση του παίρνει ο Πάμπλο Κοντρέρας.
Εκτός, και μάλλον έχοντας πραγματοποιήσει την τελευταία του εμφάνιση με τον «Δικέφαλο» στο στήθος, τέθηκε ο Φρανσίσκο Ζουέλα. Ο Ανγκολέζος, πέραν του ότι υπέστη υποτροπή στη θλάση που τον ταλαιπωρούσε από τις 5 Δεκεμβρίου στον αγώνα με την ΑΕΛ στη Λάρισα αλλά επί προσθέτως για πρώτη φορά εισακούστηκε από τους διοικούντες η - πολλάκις από τον Αύγουστο και μετά ειπωμένη - διάθεσή του ν' αποχωρήσει.
Ο ίδιος, αιτιολογούσε τη θέση του αυτή επειδή δεν καταλάμβανε θέση βασικού. Ο ΠΑΟΚ ανταποκρίνεται πλέον θετικά συνυπολογίζοντας το σημαντικό ύψος της αμοιβής του και τη συχνότητα τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει φέτος, σε συνάρτηση με τις όχι και τόσο καλές σχέσεις όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό με τον εκπρόσωπό του. Οι συζητήσεις συναινετικού διαζυγίου ξεκίνησαν και παρότι δεν έχουν ευοδωθεί ακόμη λόγω λεπτομερειών (αποζημίωση, ρήτρα κλπ) εκφράζεται αμοιβαία αισιοδοξία πως θα ολοκληρωθούν αισίως στο άμεσο μέλλον.
Κάτι καινούριο δεν υπάρχει στον ορίζοντα και για άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν λάβει ενημέρωση από την ΠΑΕ πως το μέλλον τους δε βρίσκεται στην Τούμπα. Σ' ότι αφορά τον άλλο ποδοσφαιριστή του ίδιου ατζέντη, ο Ανίς Μπουσαϊντί, τραυματίας από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκμηδένισε την προοπτική άμεσης αποχώρησής του μεταφέροντας το ενδιαφέρον για σχετικές εξελίξεις στο προσεχές καλοκαίρι.
Εκτός παραμένει και ο Ιβιτς. Ο Σέρβος ξεκίνησε τρέξιμο αλλά απέχει από την ημερομηνία επιστροφής του, όπως και ο Βιτόλο. Για τον Ισπανό, τα νεότερα προέρχονται από την Ισπανία. Εκεί όπου μετέβη ο γιατρός της ομάδας για να τον εξετάσει και να διαπιστώσει με ανακούφιση πως η μόλυνση στο πρόσφατα εγχειρισμένο γόνατό του δεν πρόλαβε να επεκταθεί. Η περιοχή της επέμβασης καθαρίστηκε και ο χρόνος για την αποθεραπεία κι επιστροφή του μετράει και πάλι από την αρχή. Μαλεζάς και Μουσλίμοβιτς είναι μάλλον έτοιμοι, υπάρχει πάντα όμως το χρονικό διάστημα της απουσίας τους από τη δράση που δεν μπορεί να μην τους έχει επηρεάσει.
«Καθαρές» βγήκαν και οι εξετάσεις των Κριστιάνο - Ελ Ζαρ όμως τα ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία - περί πρόθεσης να επικαλεστούν αναληθή τραυματισμό - «υποχρεώνουν» την κατάσταση να οδηγηθεί σε εκτόνωση μέσα από την πάροδο του χρόνου. Πάντως, πολύ δύσκολα φαίνεται να συμπεριληφθούν στην αποστολή που θα προκύψει αύριο, αφού υπολείπονται των συμπαικτών τους και σε αριθμό προπονήσεων.  
Μ' αυτά και μ' αυτά η τεχνική ηγεσία, σύμφωνα και μ' όσα έδειξε στη σημερινή προπόνηση προσανατολίζεται στην επιστροφή του 4-2-3-1 με σημαντικές τροποποιήσεις. Κάτι που δε φαίνεται ν' αλλάζει είναι η παρουσία του Κώστα Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μεταφέρεται δεξιά, όπως δηλαδή τελείωσε τον αγώνα της Τετάρτης, με τον Λίνο να επιστρέφει αριστερά. Ο Βραζιλιάνος με κακή εμφάνιση στις Σέρρες που ίσως δε σχετίζεται αποκλειστικά με τον πειραματισμό και τη μεταφορά του στη θέση του αριστερού χαφ αλλά περισσότερο έχει να κάνει με τη μακρόχρονη απουσία του, γυρίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ανάμεσά τους θα ξανασμίξουν - για πρώτη φορά μετά τα περυσινά πλέι οφ - οι Μπρούνο Τσιρίλο, Μίρκο Σαβίνι.
Η απόδοση του προσφάτως αφιχθέντα Τσουκαλά στην παρθενική του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ ικανοποίησε και δικαιωματικά ανανεώνει την παρουσία του στο πλευρό του Πάμπλο Γκαρσία. Τρίτο μέλος της παρέας στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Γιώργος Φωτάκης. Δεξιά προοριζόταν να ξεκινήσει ο Σαλπιγγίδης αλλά ένα κρύωμα τον κράτησε εκτός προπόνησης με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη να τον αντικαθιστά. Πάραυτα ο διεθνής επιθετικός υπολογίζεται κανονικά. Αριστερά γυρίζει ο Βιεϊρίνια και στην κορυφή θα βρίσκεται ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Στο μεταξύ, νέες τοποθετήσεις εκπροσώπων των ενδιαφερόμενων επενδυτών είδαν το φως της δημοσιότητας περί των εν γένει προθέσεών τους, αλλά μέχρι το φημολογούμενο ενδιαφέρον να καταλήξει οριστικά, οτιδήποτε άλλο μάλλον εκνευρισμό προκαλεί και τίποτα περισσότερο.

Σέντρα σε Καβάλα και ΟΑΚΑ

Καβάλα - Λάρισα, 17:15 Novasports 2
Γήπεδο: «Ανθή Καραγιάννη»
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)


Εν μέσω έντονης προπονητολογίας η Καβάλα υποδέχεται την ουραγό Λάρισα στο «Ανθή Καραγιάννη» και εύχεται να μην είναι αυτή απ' την οποία θα ξεκινήσουν την προσπάθεια αναγέννησης τους οι «βυσσινί». Νιώθοντας πως μπορούσαν να πάρουν περισσότερα απ' το Κλεάνθης Βικελίδης εκτός απ' την εν γένει παραδοχή της καλής εμφάνισης, οι Αργοναύτες θέλουν να κερδίσουν για πρώτη φορά στο γήπεδο τους απ' τις 21 Νοεμβρίου όταν και λύγισαν την ΑΕΚ με 2-1. 

Οι παίκτες της ΑΕΛ θ' αγωνιστούν με τις πλάτες στερεωμένες στον τοίχο της αβεβαιότητας της τελευταίας θέσης, στον πρώτο σταθμό του αγωνιστικού και ψυχολογικού Γολγοθά που ακολουθεί. Ίσως η πίεση να ήταν αφόρητη στο AEL FC ARENA κι έτσι οι βυσσινί θα έχουν την ευκαιρία να τα δώσουν όλα περισσότερο συγκεντρωμένοι, για ένα απ' τα τελευταία τους χαρτιά. Με προϊστορία που μας ταξιδεύει πίσω στο 1973 οι Αργοναύτες για την κορυφαία κατηγορία 5 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ η Λάρισα ποτέ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στην Καβάλα, παρά μόνο μια φορά για την Γ' εθνική το 2004. 


Παναθηναϊκός - Άρης, 19:30 Novasports 1
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)


Οι πρωταθλητές έδειξαν πως ακόμα αναπνέουν παρά τα διοικητικά προβλήματα και επικράτησαν εύκολα επί της Ξάνθης με 2-0. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο άδειο λόγω τιμωρίας Ολυμπιακό Στάδιο τον Άρη με τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέϊρα να πρέπει να υπερκεράσουν το εμπόδιο του πάντα επικίνδυνου Άρη. Το τριφύλλι θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γιώργου Καραγκούνη, αναζητώντας την πρώτη νίκη στο Μαρούσι απ' τις 4 Δεκεμβρίου όταν για την 13 αγωνιστική επικράτησε του Πανσερραϊκού με 2-0. Εκτός αποστολής για μια ακόμα αναμέτρηση έμειναν οι ανέτοιμοι Καντέ και Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. 

Μόλις δύο «διπλά» έχουν πανηγυρίσει οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ τη φετινή σεζόν και αυτά απ' την πρώτη και την πέμπτη αγωνιστική με Καβάλα και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Απ' τους κίτρινους θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας οι Κουλουχέρης και Φατί. Σε συνολικά 50 αναμετρήσεις για την κορυφαία κατηγορία ο Παναθηναϊκός έχει τη μερίδα του λέοντος με 38 νίκες, 8 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ ο Άρης έχει κερδίσει στην Αθήνα 4 φορές. Τελευταίο διπλό του Άρη, αυτό στις 22 Απριλίου 2007 όταν οι κίτρινοι κέρδισαν με 1-0.

«Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός… »

Αυτό ήταν ένα από τα τραγούδια που έλεγε η Βουγιουκλάκη σε μία από τις ταινίες της και στην περίπτωση του Θοδωρή Ζαγοράκη, του ΠΑΟΚ και των υποψήφιων επενδυτών ταιριάζει γάντι.
Ο πρόεδρος του συλλόγου περιμένει τις εξελίξεις στο θέμα των Αράβων, αφού ακόμα οι άνθρωποι του «δικέφαλου του Βορρά» δεν έχουν κάτι χειροπιαστό.
Κάτι που να δείχνει ότι σίγουρα οι υποψήφιοι επενδυτές θα συμμετάσχουν στην ΠΑΕ, προκειμένου να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός.
Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, φαίνεται ότι έχουν κάνει τα σχέδιά τους χωρίς την παρουσία των Αράβων, τουλάχιστον στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Και πάλι, όμως, χρήματα δεν περισσεύουν και οι δυσκολίες είναι πολλές…
 

«Τελευταίοι φταίνε οι παίκτες!»

Τρέλανε κόσμο ο Κώστας Κατσουράνης, όταν δήλωσε πως για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού το μικρότερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι ποδοσφαιριστές. Δεν διαφωνούμε πως έχουν γίνει τεράστια λάθη στο διοικητικό κομμάτι, αλλά δεν έπαιζαν μπάλα ο Πατέρας και ο Βαρδινογιάννης…Στην συνέντευξη λοιπόν που παραχώρησε ο άσος του «τριφυλλιού» στην εκπομπή της Nova «Superleague Previe» ανέφερε για την φετινή πορεία της ομάδας: «Οι ποδοσφαιριστές είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Δεν πάρθηκαν οι σωστές αποφάσεις. Δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις. Έγιναν λάθη, η ομάδα έμεινε πίσω και είμαστε ήδη στο -5. Όλοι μπορούν να καταλάβουν τι έγινε και ο καθένας έχει την άποψή του σύμφωνα με όσα βλέπει στον αγωνιστικό χώρο. Όλα αυτά όμως πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη και εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Δεν είναι δικό μας κομμάτι το διοικητικό. Δεν είναι δική μας δουλειά. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι».

Για το παιχνίδι με τον Άρη και την απουσία του κόσμου, σχολίασε: «Ο κόσμος πάντα βοηθάει. Είναι ένα παιχνίδι που παίζουμε… εκτός έδρας και ίσως και χειρότερα. Βέβαια, εμείς πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας την απουσία του κόσμου και να πιστέψουμε πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο».

Στη συνέχεια των δηλώσεων του πέταξε και κάποιες… σπόντες για τον Νίκο Νιόπλια: «Ό,τι κάνεις στην προπόνηση, βγαίνει και στο παιχνίδι. Για αυτό και δείξαμε καλύτερο πρόσωπο τώρα που είχαμε περισσότερο χρόνο με τον κ. Φερέιρα. Θα βοηθήσει σημαντικά ο προπονητής, όχι φέτος, αλλά και του χρόνου. Από τότε που άλλαξε ρυθμός και έντασης προπόνησης, είμαστε καλύτεροι. Αν δουλεύεις στην προπόνηση όπως στα παιχνίδια, γίνεσαι καλύτερος. Αν υπάρχει ένταση στην προπόνηση και η ομάδα θα είναι καλύτερη στα παιχνίδια».

Για τα όσα γράφονται στον Τύπο θετικά ή αρνητικά, ανέφερε: «Πολύ μιλάμε εμείς οι ποδοσφαιριστές και δεν είναι καλό. Εγώ έχω μάθει να μην επηρεάζομαι από τα όσα γράφουν. Καθρέφτης είναι το γήπεδο και η πορεία σου τόσα χρόνια. Ακούσαμε πολλά, ορισμένες φορές σωστά. Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, πρωτάθλημα και Κύπελλο δηλαδή».