Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τέλος ο Κούπερ!

Παρελθόν αποτελεί για τον Άρη ο Αργεντινός τεχνικός, Έκτορ Κούπερεπίσημη ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ γνωστοποιεί την παραίτηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Αργεντίνος τεχνικός πραγματοποίησε την παρακάτω δήλωση στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ:

«Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας για την αμέριστη συμπαράσταση και για την στήριξη που μου παρείχαν καθ’ όλη την διάρκεια της συνεργασίας μας.

Παρόλα αυτά μετά τα άσχημα αποτελέσματα, το καλύτερο για την ομάδα είναι η αποχώρησή μου.

Η απόφαση μου αυτή πιστεύω ότι θα οδηγήσει στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας.

Η απόφασή μου είναι αμετάκλητη παρά τις επίμονες πιέσεις και προσπάθειες των διοικούντων της ομάδας να με μεταπείσουν να παραμείνω στον Άρη.

Εύχομαι στον Άρη κάθε επιτυχία και υλοποίηση όλων των στόχων του».
Η ΠΑΕ Άρης από την πλευρά της θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ για την μέχρι τώρα προσφορά του στον σύλλογο και να του ευχηθεί κάλή συνέχεια στην καριέρα του.

Αμφίβολοι Μενδρινός και Οριόλ

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μενδρινού και Οριόλ στο κυριακάτικο παιχνίδι του Άρη με αντίπαλο τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Ο Έλληνας μέσος τραυματίστηκε παραμονές του ματς με τον Πανιώνιο και όπως φάνηκε μετά τις σημερινές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ταλαιπωρείται από διάταση στους προσαγωγούς.

Πιθανότητες να ταξιδέψει στην Κρήτη έχει και ο Ισπανός αμυντικός, ο οποίος έχει υποστεί αιμάτωμα στον τετρακέφαλο και με την ελπίδα ότι θα έχει υποχωρήσει σημαντικά θα δοκιμάσει την Τετάρτη να ανεβάσει ρυθμούς.

Με ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν Κόκε και Πρίττας, που προβλέπεται να είναι έτοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

* Τα ονόματα των Κατίδη και Μπουγαΐδη βρίσκονται ανάμεσα στις κλήσεις της Εθνικών Νέων για φιλικά παιχνίδια από τις 24 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου στην Πάτρα.Επίσης στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με φήμες βρίσκεται Ιάπωνας ποδοσφαιριστής ονόματι Σακάτα που ενδιαφέρει τους "κίτρινους" και έφερε ο Μανουέλ Φερέρ.

Στη σέντρα τον Ντέμη!

Aυτός ήταν ο σκοπός της ΑΕΚ με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ για τις περιόδους 2004-05 έως Ιούνιο 2009. Να βγάλει στη σέντρα τον Ντέμη...
Στη σέντρα τον Ντέμη!
Να μην του απαντήσει η ίδια, αλλά να μιλήσουν τα στοιχεία που βγήκαν στο φως. Να τα πάρουν οι δημοσιογράφοι και να τα ξετινάξουν, ώστε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια του κόσμου που κάποτε τον λάτρεψε.
Σαν να μην έφταναν τα στοιχεία που προκαλούν σοκ με τις σπατάλες και την κακοδιαχείριση, η εταιρία προσθέτει πως λείπει το μεγαλύτερο μέρος των αναλυτικών καθολικών λογαριασμών, καθώς ο τότε λογιστής (προσωπικός λογιστής του Ντέμη!) δεν παρέδωσε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά!
Είναι προφανές πως στην ΑΕΚ απλώς συνεχίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων, το οποίο όμως πέρα από τους περιστασιακά χαμένους της κάθε "φωτοβολίδας" (πρώην πρόεδροι, παράγοντες κτλ), έχει και μια μόνιμη χαμένη: την ίδια την ομάδα της ΑΕΚ.
Και φυσικά τους πολυάριθμους φίλους της, που έχουν βαρεθεί να διαβάζουν καθημερινά για τα ξεκατινιάσματα των μετόχων και τις ευθύνες που πηγαινοέρχονται, ενώ παράλληλα βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να παραπατάει.
Ο κόσμος, οι γνήσιοι ΑΕΚτζήδες, έχουν βαρεθεί τα νούμερα και τα "νούμερα". Μια υγιή ομάδα που να παίζει μπάλα στο γήπεδο θέλει, ώστε να επιστρέψει κάποια στιγμή στους τίτλους και τις δόξες του παρελθόντος

Στην Τζένοα ο Φλόρες

Στην Τζένοα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φλόρο Φλόρες. Η Ουντνέζε, στην οποία ανήκε μέχρι πρότονος ο Ιταλός επιθετικός, ανακοίνωσαν τη μετακίνησή του στην ομάδα της Γένοβας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με οψιόν ανανέωσης από τους Γενοβέζους.

Στην ανακοίνωση των «ζεβρών», οι «φριουλάνι» ευχαριστούν τον 28χρονο παίκτη «για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση που επέδειξε τα χρόνια που φορούσε τη φανέλα της Ουντινέζε. Τς καλύτερες ευχές για το υπόλοιπο της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του».

«Χωριάτης» ο Μπεντ!

Tην ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της πραγματοποίησε η Άστον Βίλα με την απόκτηση του Ντάρεν Μπεντ από την Σάντερλαντ. Η προσφορά μαζί με τα μπόνους μπορεί να φτάσει τις 24 εκ λίρες και ο Άγγλος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα 4,5 χρόνια.

Ο 26χρονος φορ είχε συμβόλαιο που τον έδενε στο «Στάδιο του Φωτός» για 1,5 ακόμη χρόνο, όμως μόλις έφτασε η πρώτη πρόταση της Βίλα ύψους 19 εκ λιρών, παρόλο που απορρίφθηκε, ζήτησε να μπει στη μεταγραφική λίστα.

Ο Ζεράρ Ουγιέ επανήλθε με μία πρόταση που μπορεί να αγγίξει και τις 24 εκ λίρες και η διοίκηση της Σάντερλαντ με το φόβο να κρατήσει τον παίκτη με το ζόρι και να τον χάσει τσάμπα σε έναν χρόνο, αναγκάστηκε να συναινέσει, με ένα πάντως διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Ο Μπεντ, έχει σκοράρει συνολικά 32 γκολ σε 58 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σάντερλαντ και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιθετικά όπλα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αλμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός Βόλου

O Ολυμπιακός Βόλου με γκολ των Μόνχε (25' πεν.), Μάρτιν (80') επικράτησε 2-0 στην Κέρκυρα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον ημιτελικό κυπέλλου. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Παρασκευαΐδη (24').
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε την Κέρκυρα με 4-2-3-1 με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ τοποθέτησε τον Γιάντση και αριστερό τον Κοντοδήμο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μαϊστόροβιτς, Παρασκευαΐδης. Αμυντικά χαφ οι Χαμπλ, Μακρής και στο κέντρο οι Φλαβίνιο, Γκουστάβο, Επστάιν. Μόνος στην επίθεση ο Ηλίας Ιωάννου.
Με το ίδιο σύστημα παρατάχθηκε από τον Σάκη Τσιώλη και ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο Ρόκα ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Σέλεζι, Σανκαρέ, Τομάς, Ρόκας. Αμυντικά χαφ οι Αλβάρεζ, Ακόστα και μπροστά τους από δεξιά οι Μπρέσκα, Μόνχε, Καπετάνος. Μόνος στην επίθεση ο Σολάκης.
Και οι δύο δηλαδή, προτίμησαν να τοποθετήσουν κάτω από τα δοκάρια τους αναπληρωματικούς τους τερματοφύλακες, αφήνοντας στους πάγκους τους, τους Κωνσταντόπουλο, Γιακούποβιτς αντίστοιχα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι πρωταρχικός τους στόχος ήταν να διαφυλάξουν τα νώτα τους και στην συνέχεια να ενδιαφερθούν να δημιουργήσουν φάσεις για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Όλα όμως άλλαξαν μετά την φάση του 24ου λεπτού.

Σε εκείνο το λεπτό ο Σολάκης έπεσε στην μεγάλη περιοχή της Κέρκυρας από μαρκάρισμα του Παρασκευαΐδη. Ο διαιτητής Θάνος (Γρεβενών), είδε ανατροπή, με αποτέλεσμα να δείξει και το σημείο του πέναλτι. Παράλληλα όμως απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον αμυντικό της Κέρκυρας. Ο Μόνχε που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-1.
Παρά το γεγονός όμως ότι η Κέρκυρα είχε αριθμητικό μειονέκτημα, ήταν και αυτή που προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα και να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως το σουτ του Επστάιν στο 26' δεν βρήκε στόχο, ενώ αυτό του κουστάβο στο 43' δεν ανησύχησε τον Ρόκα.

Στην επανάληψη, όσο περνούσε η ώρα, φαινόταν ξεκάθαρα πως ο Ολυμπιακός Βόλου ήλεγχε πλήρως τον ρυθμό του και σε καμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένος να επιτρέψει στους γηπεδούχους να σκεφτούν πως θα μπορέσουν να του κάνουν την ζημιά.
Παράλληλα οι παίκτες του Τσιώλη έψαχναν το δεύτερο γκολ, το οποίο και θα τους «καθάριζε» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση. Και το πέτυχαν. Στο 80' ο Καπετάνος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μάρτιν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ετσι η ομάδα της Μαγνησίας είναι με το «ένα πόδι» στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, αρκεί να υπερασπιστεί αυτό το 2-0 στην ρεβάνς του Πανθεσσαλικού που θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου.
Κέρκυρα: Aποστολίδης, Λαμπρόπουλος (74' Στολτίδης), Μαιστόροβιτς, Χάμπλ, Παρασκευαϊδης, Μακρής, Ηλ. Ιωάννου (70' Τσίγκας), Κοντοδήμος, Επστάιν, Γκουστάβο, Φλαβίνιο (62' Καλατζής).
Ολυμπιακός Βόλου: Ρόκα, Τομάς, Μπρέσκα (78' Ουμπίντες), Καπετάνος, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ακόστα (55' Ζαραδούκας), Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Σολάκης (64' Μάρτιν).

Αθανασιάδης: "Οι μεταγραφές δεν είναι φασόλια"!

Προσπάθεια να ηρεμήσει τον κόσμο του Αρη και παράλληλα να διαβεβαιώσει πως θα γίνουν οι πολυπόθητες μεταγραφές που επιτακτικά ζητούσαν άπαντες μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, έκανε ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, κ. Θανάσης Αθανασιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου.

Ο κ. Αθανασιάδης δεν θέλησε να δεσμευτεί χρονικά για την ανακοίνωση των κινήσεων αυτών, στήριξε τον Γιάννη Κόντη ο οποίος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες ημέρες, ενώ για το θέμα Κούπερ είπε πως δεν πρέπει να πιέσει παραπάνω τη δεδομένη χρονική στιγμή, διότι μπορεί να υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του.

Πιο αναλυτικά:
Για τις μεταγραφές: «Οι μεταγραφές είναι μια σύνθετη διαδικασία που πρέπει να περάσει από πολλά στάδια. Πρέπει να εξεταστεί η αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών που μας ενδιαφέρουν, αλλά και το οικονομικό σκέλος μιας ενδεχόμενης συμφωνίας. Οι μεταγραφές δεν είναι ένα πιάτο φασόλια που το προγραμματίζεις, το βάζεις στη φωτιά και μετά από δύο ώρες κάθεσαι να το φας! Γι αυτό ακριβώς και δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής χρονικός προσδιορισμός των σχετικών ανακοινώσεων που περιμένει ο κόσμος».

Για τα ονόματα που ακούστηκαν: «Πριν από την έλευση του νέου έτους υπήρξε συμφωνία με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, όμως στη πορεία τα δεδομένα άλλαξαν δραματικά. Στη περίπτωση του Καλίντσκι υπήρξε απαίτηση από την ομάδα του, κάτι που αρχικά δεν μας είχε γίνει γνωστό. Το ίδιο πάνω-κάτω συνέβη και με τον Εντού. Σε ότι αφορά τον Παπαδόπουλο το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη...».

Για τα οικονομικά: «Εχουν μεταβληθεί δραματικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κινούμαστε. Θα χαρακτήριζα αυτές τις συνθήκες πρωτοφανείς! Τα νούμερα που ακούει ο κόσμος, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Ότι έσοδα έχουμε, πηγαίνουν απ΄ ευθείας σε τρέχουσες υποχρεώσεις, είτε προς το κράτος, είτε προς τους ποδοσφαιριστές. Σε σύντομο χρονικό διάστημα και ενόψει των επερχόμενων εκλογών στη Λέσχη, θα αναλυθούν τα οικονομικά δεδομένα και θα εξηγηθεί επακριβώς το που πήγε ο "πλούτος" της ομάδας».

Για τον Κόντη: «Υπάρχει στοχοποίηση του κ. Κόντη. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης  γίνεται προς το πρόσωπό του, στρέφεται εναντίον της διοίκησης».

Για τον Κούπερ: «Υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Κούπερ. Δεν πρέπει να πιέσουμε τα πράγματα παραπάνω, σε ότι έχει να κάνει με το συμβόλαιό του, διότι ίσως να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα».
* Δικαίωση στην υπόθεση Κάμπορα για την ΠΑΕ Αρης. Το μεσημέρι της Τρίτης απορρίφθηκε (σε πρώτο βαθμό) από τα αρμόδια όργανα η προσφυγή που είχε καταθέσει ο Αργεντίνος επιθετικός κατά των «κιτρίνων». Ετσι οι Θεσσαλονικείς δεν υποχρεούνται σε αποζημίωση του παίκτη όπως ο ίδιος επιθυμούσε.  
* Τον Σάκη Πρίττα τίμησε, για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΣ Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Τζιμπούρ Προτεραιότητα το εξωτερικό για τον ΠΑΟΚ?"Θα δούμε...".

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ ξεκαθάρισε με δηλώσεις στην ιστοσελίδα "Olapaok.gr| ποιές είναι αυτή τη στιγμή οι προτεραιότητές του για την καριέρα του. Τι απάντησε όταν ρωτήθηκε για τον ΠΑΟΚ, ποια είναι η στάση της ΠΑΕ.Τις τελευταίες ημέρες, το όνομα του Ραφίκ Τζιμπούρ βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ. Ενδεικτικό είναι το γαλλικό δημοσίευμα της Τρίτης (18/1), που αναφέρει ότι οι ομάδες που είναι πιο κοντά στο Γαλλοαλγερινό επιθετικό είναι ο "Δικέφαλος" και η γαλλική Λιλ.
Σε μία προσπάθεια να ρίξει φως στην υπόθεση, η ιστοσελίδα Olapaok.gr επικοινώνησε με τον πρώην, πλέον, άσο της ΑΕΚ και τον ρώτησε για τα δημοσιεύματα που τον φέρουν στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ

"Κανένα σχόλιο. Προτεραιότητα για μένα είναι το εξωτερικό", ήταν η κοφτή απάντησή του, ενώ σε επισήμανση που του έγινε πως σε περίπτωση έλευσής του στην Τούμπα ο κόσμος του "Δικεφάλου του Βορρά" θα ενθουσιαζόταν, δήλωσε: "Θα δούμε...".

Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από την πλευρά της, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι διοικούντες το σύλλογο, τηρεί στάση αναμονής. Παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα Τζιμπούρ και περιμένει την κατάληξη.

Έχει ενημερώσει τον παίκτη και τον εκπρόσωπό του, ότι στην περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής δε συμφωνήσει με ομάδα του εξωτερικού, τότε η πόρτα της Τούμπας είναι ανοικτή γι' αυτόν.

Στο... κενό και του Κάμπορα-Απομακρύνεται ο Μπίλιτς

Μία εβδομάδα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης του Αντού, η ΠΑΕ Άρης βγήκε κερδισμένη και σε εκείνη του Χαβιέ Κάμπορα! Ο Αργεντινός επιθετικός υποστήριζε ότι του οφείλονταν 200.000 ευρώ, με συνέπεια να καταφύγει στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ, η οποία όμως δικαίωσε τους Θεσσαλονικείς.

Απομακρύνεται ο Μπίλιτς

Ολοένα και μειώνονται οι πιθανότητες, ο Μάτε Μπίλιτς να γίνει παίκτης του Άρη. Η μεταγραφική ενίσχυση είναι σε πρώτο πλάνο, με την διοίκηση να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον προπονητή της ομάδας, Έκτορ Κούπερ, με τον Κροάτη, ωστόσο, να είναι διστακτικός στο ενδεχόμενο μεταγραφής του στους «κίτρινους»…

Ο 30χρονος επιθετικός, διεθνής μάλιστα από το 2009 με τρία γκολ σε πέντε συμμετοχές δεν… συγκινείται ιδιαίτερα στην προοπτική να αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα, ενώ οι αντιστάσεις του δεν φαίνεται να κάμπτονται ούτε από τη συμμετοχή του Άρη στους «32» του Europa League.

Πίεναρ: «Υπογράφω στην Τότεναμ»

Παίκτης της Τότεναμ θα γίνει σύντομα ο Στίβεν Πίεναρ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο προφίλ του στο twitter. Απομένουν οι ιατρικές εξετάσεις και οι υπογραφές του συμβολαίου μιας και τα «σπιρούνια» έχουν έρθει σε συμφωνία τόσο με την Έβερτον όσο και με τον ποδοσφαιριστή.

«Για να τελειώσουν οι φήμες, ανακοινώνω ότι θα υπογράψω στην Τότεναμ. Πέρασα όμορφα χρόνια στην Έβερτον και ο σύλλογος θα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου», τονίζει ο Πίεναρ στο twitter.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός βρέθηκε μια ανάσα από τη μεταγραφή του στην Τσέλσι πριν λίγες μέρες, όταν τα «ζαχαρωτά» αποδέχτηκαν την πρόταση των «μπλε» ύψους 3 εκ ευρώ, όμως οι Λονδρέζοι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν τελικά με τον ποδοσφαιριστή.

Ο Χάρι Ρέντναπ εκμεταλλεύτηκε το πάγωμα των διαπραγματεύσεων και μεσολάβησε άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή για την Τότεναμ, έναντι 3 εκ λιρών, προσθέτοντας ένα ακόμη όπλο στην επιθετική φαρέτρα των «σπιρουνιών».

«Δεν είμαι μάγος»

Τα καλά λόγια που ακούγονται για την δουλεία του είναι πολλά και πλέον ο Οράσιο Γκονσάλβες καλείται να αποδείξει την προπονητική του αξία καθώς από την Τετάρτη ξεκινάει την προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σαν πρώτος προπονητής των Αρκάδων.

Ο Πορτογάλος μίλησε στο arcadia-sports και τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να σώσει την ομάδα, ενώ όπως τόνισε η περίοδος είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται πολύ δουλειά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πρώτες σκέψεις του...

«Το κοινό μυστικό στο ποδόσφαιρο είναι να δουλεύεις. Με πολλή δουλειά παρέα με τους παίκτες πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή και πρέπει να τη βοηθήσουμε να ξεπεράσει τις δυσκολίες».

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό…

«Έχουμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, όμως θα προσπαθήσουμε να περάσουμε 3-4 πράγματα που θέλουμε».

Στόχος του ως πρώτος προπονητής…

«Δεν είμαι μάγος για να αλλάξω τα πάντα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα όμως πιστεύω στη δουλειά μου και μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Χρειαζόμαστε επειγόντως θετικά αποτελέσματα γιατί αυτό είναι που μετράει. Σιγά σιγά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και καλύτερα».

Μπράιαν Κλαφ: Αλαζόνας και διάνοια

Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας

Σας προειδοποιώ. Μην περιμένετε σήμερα να διαβάσετε κείμενο για τα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό. Στις παρακάτω γραμμές δεν θα δείτε τίποτα για τον πολυμετοχικό, τους παράγοντές του και το διοικητικό μέλλον του «τριφυλλιού». Σήμερα, θα το πάμε διαφορετικά. Θα το πάμε… ποδοσφαιρικά.

Αφορμή για το σημερινό κείμενο είναι το χθεσινοβραδινό… ζάπινγκ! Ναι, καλά διαβάζετε. Η τύχη (γιατί περί τύχης πρόκειται) με έστειλε σε μια από τις ωραιότερες ποδοσφαιρικές ταινίες που έχω παρακολουθήσει. Μια ταινία – αληθινή ιστορία, που γυρίστηκε από τον Τομ Χούπερ και προέρχεται από το βιβλίο του Ντέιβιντ Πις, με τίτλο «Καταραμένη ομάδα».

Πρωταγωνιστής, ο τεράστιος προπονητής Μπράιαν Κλαφ (τον οποίο ερμηνεύει εξαιρετικά ο Μάικλ Σιν). Ο πιο εκκεντρικός προπονητής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο… Μουρίνιο της εποχής. Ο εγωιστής, πότης, αλαζόντας, αλλά και ευφυέστατος κόουτς, που κατάφερε να τα βάλει με ολόκληρο το σύστημα και να βγει νικητής. Ο άνθρωπος που δεν «μάσαγε» από… παραγοντικά τερτίπια, που σιχαινόταν τους θεατρινισμούς, τα σικέ ματς και τον χορό εκατομμυρίων και που δεν δίσταζε να κατηγορεί ακόμη και την ίδια του ομάδα, τη Λιντς (στην οποία έμεινε μόλις 44 μέρες) για βούτηγμα στη διαφθορά!

Ο Κλαφ (νωρίτερα υπήρξε σπουδαίος επιθετικός σε Μίντλεσμπρο και Σάντερλαντ), ύστερα από μια επιτυχημένη διετία στη Χαρτπουλ και με τον Πίτερ Τέιλορ στο πλευρό του, αναλαμβάνει την Ντέρμπι, η οποία για μια οκταετία ήταν «κολλημένη» στη δεύτερη κατηγορία (την τωρινή Τσάμπιονσιπ). Με «σκληρή» δουλειά, απέραντες καινοτομίες και σκάουτινγκ που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι τεχνικοί διευθυντές σήμερα, φτιάχνει μια σπουδαία ομάδα, που ανεβαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ, κατακτά το πρωτάθλημα το 1972 και φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών!

Το μεγάλο του… φετίχ είναι η Λιντς, την οποία καταφέρνει να ρίξει από την κορυφή. Τη θεωρεί την πιο βρώμικη ομάδα και δεν διστάζει να το δηλώνει (!), αφήνοντας άναυδους δημοσιογράφους, παράγοντες και φιλάθλους. Μαζί με τον Τέιλορ, παραιτείται από την Ντέρμπι στις αρχές της περιόδου 1973-74 και μαζί δέχονται πρόταση από την Μπράιτον, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Αγγλίας. Ο… μεγάλος στόχος, όμως, είναι η Λιντς και η θέση του «μισητού» για τον Κλαφ, Ντον Ρέιβι, που τότε ήταν ένας θρύλος για την ομάδα.

Ο Κλαφ τα καταφέρνει και γίνεται προπονητής στη Λιντς. Δεν καταφέρνει, όμως, ποτέ να κάνει αυτό που θέλει. Να δημιουργήσει τη δική του δυναστεία εκεί. Κοουτσάρει, δίχως το δεξί του χέρι, τον Τέιλορ (ο ίδιος προτιμά να μείνει στην Μπράιτον) και η… εμμονή του να ξεχαστεί ο Ρέιβι, τον κάνουν νευρωτικό μέχρι εκεί που δεν πάει. Αποτέλεσμα αυτού; Να μείνει μόλις 44 μέρες στη Λιντς και σε έξι αγώνες να συγκεντρώνει μόλις 4 βαθμούς! Απίστευτο…

Απολύεται και γυρίζει… παρακαλώντας στον Τέιλορ. Οι δυο άνδρες είναι ξανά μαζί και οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται. Αναλαμβάνουν τη Νότιγχαμ (ο Κλαφ κάθισε στον πάγκο της ομάδα 18 συναπτά έτη) και την απογειώνουν! Πρωτάθλημα (1978), δυο Κύπελλα Πρωταθλητριών (1979-80), 4 Λιγκ Καπ(1978, 1979, 1989, 1990), μία συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας (1991) και ρεκόρ μέχρι τον Αύγουστο του 2004 των περισσότερων συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα (η Νότινγχαμ παρέμεινε αήττητη σε 42 παιχνίδια πρωταθλήματος από το Νοέμβριο του 1978 μέχρι το Δεκέμβρη του 1979).

Τον Μάιου του 1993, η Νότιγχαμ υποβιβάζεται ύστερα από 18 χρόνια και ο Κλαφ αποφασίζει να βάλει τέλος στην προπονητική του καριέρα. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, τα πολλά εκατομμύρια, οι νεόπλουτοι παράγοντες, τα «χρυσά» συμβόλαιο και το… soccer της νέας εποχής, προσπερνά τον Κλαφ, που αποφασίζει να πει stop. Κατά πολλούς, ο Κλαφ ήταν… «ο καλύτερος προπονητής που δεν είχε ποτέ η εθνική Αγγλίας». Ενας προπονητής ευφυΐα, αλαζόνας, φωνακλάς, ιδιότροπος και αιρετικός…Πηγη Sportday

Στο «φως» ο έλεγχος

Στη δημοσιότητα δόθηκε το αποτέλεσμα του διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μετά από μεγάλο διάστημα αναμονής, ώστε να συλλεχθούν και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία, η εταιρεία BDO (που είχε αναλάβει τις διαδικασίες) παρέδωσε τα αποτελέσματα της χρήσης 30.6.2005 - 30.6.2009 στη διοίκηση.

Έτσι, εκείνη -όπως είχε δεσμευτεί- τα έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του επίσημου site του συλλόγου.

«Με αυτή την πράξη αποδεικνύουμε ότι οι εξαγγελίες μας περί απόλυτης διαφάνειας και ειλικρίνειας προς τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας τηρούνται στο ακέραιο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ, τηρώντας τη δέσμευση της διοίκησης και των ενεργών μετόχων της, δημοσιοποιεί την Έκθεση Διαχειριστικού Ελέγχου που διενήργησε η εταιρία ορκωτών λογιστών BDO για τις περιόδους 2004-05 έως Ιούνιο 2009.

Η εν λόγω Έκθεση παρατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΑΕΚ αυτούσια και είναι προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Με αυτή την πράξη αποδεικνύουμε ότι οι εξαγγελίες μας περί απόλυτης διαφάνειας και ειλικρίνειας προς τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας τηρούνται στο ακέραιο. Η εν λόγω Έκθεση αποτυπώνει με πληρότητα και στο βαθμό του δυνατού τα οικονομικά και διαχειριστικά πεπραγμένα της σχετικής χρονικής περιόδου»
.

Υπέγραψε ο Ματούσιακ!

Παίτκης του Αστέρα Τρίπολης για τα επόμενα 2,5 χρόνια είναι ο Ράντοσλαβ Ματούσιακ, ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιό του το πρωί της Τρίτης. Ο Πολωνός επιθετικός βρίσκεται στην Τρίπολη από την Κυριακή, παρακολούθησε την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ενώ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις της ομάδας.

Μάλιστα έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης του Αστέρα στο arcadia-sports.

«Είμαι πολύ χαρούμενος διότι ο Αστέρας μου δίνει την ευκαιρία να αποδείξω ότι έχω κίνητρα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα -μέσα από την απόδοση μου- να υλοποιήσει τους στόχους της. Θα προσπαθήσω να βάλω όσα πιο πολλά γκολ μπορώ έτσι ώστε να συγκεντρώσουμε τους απαραίτητους βαθμούς για να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Προκρίθηκαν και ονειρεύονται

Επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό του φαβορί που τους ακολουθούσε πριν την έναρξη καν του Asian Cup, Αυστραλία και Νότια Κορέα, οι οποίες προκρίθηκαν χεράκι-χεράκι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Κατάρ. Τα «καγκουρό» επικράτησαν 1-0 του Μπαχρέιν και τερμάτισαν στην κορυφή του 3ου ομίλου, ενώ οι Κορεάτες σκόρπισαν 4-1 την Ινδία, αλλά έμειναν στη δεύτερη θέση.

Στους «8» η Νότια Κορέα διασταυρώνεται με το Ιράν, ενώ η ομάδα της Ωκεανίας θα πρέπει να περιμένει τα παιχνίδια της Τετάρτης για να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους, με Ιράκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Βόρεια Κορέα να διεκδικούν τη δεύτερη προνομιούχο θέση του 4ου ομίλου.

Αυστραλία-Μπαχρέιν 1-0
(37’ Γέντινεκ)

Κορέα-Ινδία 4-1
(6’, 23’ Γουόν, 9’ Σεόλ, 83’ Μιν – 12’ πεν. Τσάτρι)

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Αυστραλία 7
Κορέα 7
Μπαχρέιν 3
Ινδία 0

Τζήμας (Γ.Σ. Ηρακλή): «Τα βεβαιωμένα χρέη του συλλόγου 2,5 εκ.»

Ο ταμίας του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Ανδρέας Τζήμας μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για τις σημερινές εκλογές του συλλόγου και για τα χρέη,όπως και για Μίκρα, Χορτατζήδες:
Για τη διαδικασία: «Οι εκλογές γίνονται κανονικά, χτες είχαμε μια συνάντηση και άλλαξαν τα δεδομένα στο εννιαίο ψηφοδέλτιο για το καλό του Ηρακλή. Πιστεύω ότι θα βγάλουν οι εκλογές το καλύτερο δυνατό σχήμα για τον Ηρακλή».
Για τα γήπεδα: «Κάνει πολύ καλή δουλειά η επιτροπή που αποτελείται και από μέλη της Λέσχης και της Αυτόνομης.Θα ελέγξουν όλες τις προτάσεις για Χορτατζήδες και κυρίως αυτή των Βουλγάρων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συνεργασίας πρώτα με τη Βουλγαρική εταιρία που εξέφρασε ενδιαφέρον και μετά θα ψάξουμε για άλλες λύσεις.Μπορώ να σας πω πάντως, ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες εταιρίες αφού αυτή η επένδυση έχει πλέον διεθνοποιηθεί. Για τη Μίκρα, υπάρχει περίπτωση να γίνει «πακέτο» με τους Χορτατζήδες, αυτό το θέλουμεπολύ».
Για τα χρέη: «Τα βεβαιωμένα του συλλόγου είναι 2,5 εκ. ευρώ, αλλά υπάρχουν και άλλα ποσά που θα προκύψουν από τους ελέγχους και φυσικά θα κάνουμε προσφυγές για όλα τα ποσά που θα βεβαιωθούν».

Ο Άρης έκλεισε Καστίγιο, δικαιώθηκε για Κάμπορα!

Ο Νέρι Καστίγιο αποδέχθηκε την πρόταση του Άρη και απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του,αφού έχει δοθεί η άδεια τόσο από την ομάδα του Σικάγο, όσο και από την Αμερικανική ομοσπονδία. Αναμένεται έως το βράδυ να ανακοινωθεί επίσημα η απόκτηση του παίκτη για 6 μήνες.
Η ΠΑΕ Άρης δικαιώθηκε στην υπόθεση Κάμπορα. Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής είχε καταθέσει προσφυγή κατά της ΠΑΕ, διεκδικώντας χρήματα,αλλά η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι είχε δίκιο ο Άρης.Πηγη Μetroport.gr

Σκόραρε 4 γκολ ο νέος Πελέ

Το νέο μεγάλο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου ακούει στο όνομα Νεϊμάρ. Ο επιθετικός της Σάντος εντυπωσίασε στην πρεμιέρα των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής για τις εθνικές ομάδες U-20 καθώς σκόραρε τέσσερα γκολ στη νίκη της Βραζιλίας επί της Παραγουάης με 4-2.Ο Νεϊμάρ στις 5 Φεβρουαρίου κλείνει τα 19 του χρόνια και ήδη έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του να μπει στο στόχαστρο των μεγάλων κλαμπ της Ευρώπης, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ίντερ.

Σε μια περίοδο όπου η ποδοσφαιρική δυναμική της Βραζιλίας αμφισβητείται σε πολλούς τομείς, η ανάγκη για την εξεύρεση του νέου ηγέτη της "σελεσάο" είναι ιδιαίτερα έντονη.

Ο Νεϊμάρ έχει τις βάσεις, το ταλέντο και την απήχηση για να λάμψει τα επόμενα χρόνια. Πάντως, οι συμπατριώτες του -για να μη χαλάσει η παράδοση που τους θέλει να συγκρίνουν κάθε νέο ταλέντο μ' ένα αστέρι- τον έχουν ήδη βαφτίσει ως νέο Ρομπίνιο και νέο Πελέ.

Παππούς σε… «Gousgouni-Dance»!

Ήταν ενθουσιασμός από τα καρφώματα του Κόμπε;

Ήταν αγανάκτηση από το κλασικό υπονοούμενο (ναι, το ξέρουν και στην Αμερική) που ακολουθεί τη διπλή προσφώνηση «παππού»;

Ήταν απλώς υπερκατανάλωση γνωστού μπλε χαπιού;

Ό,τι κι αν ήταν, έφτιαξε τον πιο αεράτο παππού της χρονιάς!

Με κίνηση Γκουσγκούνη (πριν την προειδοποίηση «τοίχο, βάστα, θα σπρώξω γερά») και ρυθμό που θα ζήλευε κι ο Sakis, ο ώριμος (sic) φίλος των Lakers κατάληξε στο τέλος να κάνει hi-five -ενώ θα μπορούσε να κάνει και… τσιγάρο!

Προς Γαλλία και όχι… Τούμπα ο Αρίας ?

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ντιέγκο Αρίας είναι υπαρκτό, ωστόσο ο Κολομβιανός μέσος οδεύει προς άλλες πολιτείες. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 26χρονος άσος αναμένεται να δοκιμαστεί από μία γαλλική ομάδα (άγνωστων λοιπών στοιχείων).

Πάντως η απόφαση να ενισχυθεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» με έναν μεσοαμυντικό είναι ειλημμένη. Μέχρι τότε, δεν πρόκειται να παραχωρηθεί ο Μπαλάφας.

Επαλέ: «Νιώθω οπαδός του Ηρακλή»

Σε συνέντευξή του ο Ζοέλ Επαλέ, ο οποίος αναμένεται, ακόμη και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί από τον Ηρακλή, ξεκαθάρισε πως νιώθει οπαδός του «Γηραιού», ενώ προσθέτει πως μόνο τυπικές λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του.

Το απόγευμα φτάνει στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνσωση στην ιστοσελίδα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

«Ο Ζοέλ Επαλέ επιστρέφει στον ΗΡΑΚΛΗ! Ο διεθνής Καμερουνέζος άσσος επανέρχεται στην ομάδα, στην οποία μεγαλούργησε, σήμερα Τρίτη 18/01, καθώς στις 18:45 θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία' από το Παρίσι. Θα υπογράψει το νέο 'κυανόλευκο' συμβόλαιο της καριέρας του και θα ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό της ομάδας».

Αναλυτικά όσα είπε ο Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής στην εφημερίδα «Μακεδονία»:

Επιστρέφεις στον Ηρακλή έπειτα από τρία χρόνια. Πώς νιώθεις;

«Είμαι καλά. Πολύ καλά. Ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες, αλλά σε όλες είχα ξεκαθαρίσει ότι πρώτη μου επιλογή, αν επέστρεφα στην Ελλάδα, θα ήταν ο Ηρακλής. Δεν θα ένιωθα καλά να πήγαινα σε άλλη ομάδα χωρίς πρώτα να προσπαθήσω να τα βρω με τον Ηρακλή. Μόνο αν δεν υπήρχε συμφωνία με τον Ηρακλή, θα έπαιζα σε άλλη ελληνική ομάδα».

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η επιστροφή σου στην ομάδα.

«Ακόμη δεν έχω μείνει ελεύθερος από την Μπακού. Είμαι στο Παρίσι και τηλεφωνικά μιλάω με τους διοικούντες της ομάδας, για να βρούμε τη λύση. Τους είπα εδώ και αρκετό καιρό ότι δεν νιώθω καλά και θέλω να αποχωρήσω. Πρόσφατα άλλαξε ο προπονητής και έμαθα ότι με θέλει στην ομάδα. Εγώ όμως έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Πιστεύω ότι μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) το μεσημέρι θα λύσουμε το συμβόλαιο και ίσως το βράδυ να είμαι στη Θεσσαλονίκη».

Νιώθεις έτοιμος να μπεις και να βοηθήσεις άμεσα την ομάδα;

«Δεν είμαι 100% έτοιμος. Δεν χρειάζομαι όμως και ένα μήνα προπονήσεων. Λίγες ημέρες προπονήσεων μου αρκούν, για να βρω τον ρυθμό μου και να βοηθήσω την ομάδα».

Η είδηση της επιστροφής σου σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Θα ήθελες να τους πεις κάτι;

«Το έχω πει και στο παρελθόν. Εγώ πλέον νιώθω οπαδός του Ηρακλή. Θέλω να βρω γρήγορα τον καλό μου εαυτό και να τους κάνω χαρούμενους».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον σημερινό Ηρακλή;

«Παρακολούθησα ορισμένα παιχνίδια στο ξεκίνημα της χρονιάς. Σίγουρα η ομάδα δεν είναι τόσο καλή όσο ήταν τότε που έπαιζα, αλλά διαθέτει ικανούς παίκτες. Θεωρώ ότι χρειάζεται ένα κλικ για να ανέβει. Μακάρι να βοηθήσω τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά που θα έρθουν σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο».

Όταν ο Μέσι ζει ένα... όνειρο

Πριν καλά, καλά συμπληρώσει τα δέκα χρόνια της ζωής του, οι θεράποντες ιατροί που παρακολουθούσαν τον μικρό Λιονέλ, ενημέρωσαν την οικογένεια του ότι ο πιτσιρικάς από την Αργεντινή, δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να παίξει ποδόσφαιρο, εξ΄αιτίας ενός σημαντικού μυοσκελετικού προβλήματος.

Η αντίδραση της οικογένειας Μέσι ήταν η αναμενόμενη, δίνοντας σαφή προτεραιότητα στην αποκατάσταση της υγείας του μικρού.

Για καλή του τύχη όμως, ο πιτσιρικάς ήταν μέλος της «Μασία». Της σχολής ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, που δεν ασχολείται μόνο με την παραγωγή ποδοσφαιριστών, αλλά δίνει ιδιαίτερο βάρος στην διαπαιδαγώγηση και την μέριμνα για όλα όσα αφορούν ένα μικρό παιδί.

Διακρίνοντας τις απίστευτες ικανότητες του, οι ιθύνοντες της «Μασία» ασχολήθηκαν επισταμένως με τον πιτσιρικά και σε συνεργασία με εξειδικευμένα ιατρικά επιτελεία, κατάφεραν να του δώσουν την δυνατότητα να παίξει ποδόσφαιρο.

Μετά από μία σειρά θεραπευτικών αγωγών, το πρόβλημα ξεπεράσθηκε σε σημαντικό βαθμό και με την πάροδο του χρόνου εξαφανίσθηκε. Τουλάχιστον στον βαθμό που θα επηρέαζε την ποδοσφαιρική ζωή του νεαρού Λιονέλ.

Η συνέχεια, είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Απαντες, ειδήμονες και μη, μιλούν για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου και παρά το νεαρό της ηλικίας του, γίνονται συγκρίσεις με τα «τέρατα» του αθλήματος, όπως ο Μαραντόνα και ο Πελέ.

Αν και δεν έχει συμπληρώσει 24 χρόνια ζωής (σ.σ. γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987 στο Ροζάριο), ο Μέσι έχει κατακτήσει τα πάντα εκτός από το Μουντιάλ. Πριν από σχεδόν μία εβδομάδα, ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης του πλανήτη και μάλιστα για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Με την ευκαιρία αυτή, ο Αργεντινός άσος παραχώρησε συνέντευξη στο κορυφαίο γαλλικό περιοδικό «France Football», μιλώντας για πολλά και διάφορα.

«Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος. Δύο χρυσές μπάλες στην ηλικία μου, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Καλύτερα απ΄ότι περίμενα», λέει ο Μέσι στον Γάλλο δημοσιογράφο και συνεχίζει: «Αντιλαμβάνομαι κάθε ημέρα την τύχη που έχω να ζω μία τέτοια ζωή. Οταν δεν έχω αγώνα και προπόνηση, μου αρέσει να κάθομαι σπίτι και να ξεκουράζομαι. Βλέπω στην τηλεόραση ποδόσφαιρο, ειδήσεις και έργα. Συναντιόμαστε συχνά με τους Μιλίτο, Μασεράνο και Πίντο. Διοργανώνουμε μικρές συγκεντρώσεις, πότε στο σπίτι του ενός, πότε στου άλλου. Η ζωή μου είναι ένα όνειρο»...

Η H«λευκή πετσέτα» της Μπάγερν και τα ρεκόρ που κυνηγάει η Ντόρτμουντ

Η εκτός έδρας ισοπαλία της Μπάγερν Μονάχου με τη Βόλφσμπουργκ (1-1), σε συνδυασμό με τον εκτός έδρας θρίαμβο της πρωτοπόρου Ντόρτμουντ στο Λεβερκούζεν (3-1) και τον τραυματισμό στο γόνατο του γάλλου άσου της βαυαρικής ομάδας Φρανκ Ριμπερί, ανάγκασε τον ολλανδό στράικερ της Μπάγερν Αριεν Ρόμπεν, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 237 ημέρες, να παραδώσει από τώρα τον τίτλο της Μπουντεσλίγκας! «Συγχαρητήρια στην Ντόρτμουντ. Eμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μειώσουμε διαφορά 14 βαθμών» είπε ο ολλανδός μεσοεπιθετικός, ενώ ο γερμανός συμπαίκτης του Τόμας Μίλερ συμπλήρωσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει πλέον είναι να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση, από την οποία απέχουμε τρεις βαθμούς. Δεν νομίζω ότι βοηθάει κανέναν να μιλάμε για το πρωτάθλημα».
Αντίστοιχη όμως είναι η άποψη και των ποδοσφαιριστών της πρωτοπόρου Ντόρτμουντ. Ο 22χρονος αμυντικός Νέβεν Σούμποτιτς, που αποτελεί στόχο αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ κλπ.) σημείωσε ότι «μόνο εμείς μπορούμε πλέον να βλάψουμε τον εαυτό μας, κανείς άλλος», ενώ ο τούρκος διεθνής μέσος της Ντόρτμουντ Νούρι Σαχίν απορεί: «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο θα πρέπει να καταρρεύσουμε κάποια στιγμή όπως θα περίμεναν αρκετοί».
Τη στιγμή που η Μπάγερν πετάει «λευκή πετσέτα» στο κυνήγι του τίτλου, οι κιτρινόμαυροι του κ. Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος επιμένει ότι «η ομάδα είναι το ίδιο καλή με τον α' γύρο του πρωταθλήματος», έχουν μπροστά τους αρκετές προκλήσεις, καθώς μπορούν να σπάσουν μια σειρά από ρεκόρ στην ξέφρενη εφετινή πορεία τους. Συγκεκριμένα η Ντόρτμουντ κυνηγάει τα εξής:
* Να κατακτήσει πιο νωρίς από κάθε άλλη ομάδα στο παρελθόν και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Η Μπάγερν Μονάχου το κατάφερε δύο φορές την 30ή αγωνιστική (1972-73 και 2002-03).
* Να το κατακτήσει με τη μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά (τώρα απέχει 12 από το δεύτερο Αννόβερο). Η Μπάγερν είχε αποσπαστεί 19 βαθμούς στο φινάλε του 1972-73.
* Να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (έφτασε τους 46). Η Μπάγερν το 1971-72 και το 1972-73 στέφθηκε πρωταθλήτρια με 79 βαθμούς.
* Να πανηγυρίσει τις περισσότερες νίκες (έχει ήδη 15). Το ρεκόρ της Μπάγερν είναι 25 την περίοδο 1972-73.
* Να δεχτεί τα λιγότερα γκολ (ως τώρα έχει δεχτεί 11). Η Μπάγερν είχε δεχτεί 21 το πρωτάθλημα 2007-08.
* Να πανηγυρίσει τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (αυτή τη στιγμή έχει 9). Η Βέρντερ Βρέμης είχε 11 την περίοδο 2003-04.

Δεν πληρώνει ο ΠΑΟ τη Nova!

Κάτι, πάντως, δεν πρέπει να έχει καταλάβει καλά ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο οποίος παραδίδει… μαθήματα επί ένα τριήμερο για το πώς πρέπει να γίνονται οι μεταδόσεις και τι σημαίνει σχολιαστής ή δημοσιογράφος.Βρε καπετάνιε, και με όλο το σεβασμό στα χρόνια σου, δεν πληρώνει ο Παναθηναϊκός τη Nova. Το συνδρομητικό δίνει ένα σκασμό λεφτά (και) στον Παναθηναϊκό για τα δικαιώματα των αγώνων.

Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, αν η Nova σαν αυτός που πληρώνει έβγαζε μια ανακοίνωση κι έκανε υποδείξεις στον Παναθηναϊκό πώς να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο για να είναι πιο εμπορικό το προϊόν; Και τα γράφουμε εμείς αυτά που έχουμε πριν λίγες μέρες ότι ακόμα και τα αλβανικά συνδρομητικά είναι καλύτερα από τα ελληνικά.

«Χαβίτο και άλλους τρεις!»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε χθες στο γεύμα με τους δημοσιογράφους ότι έχει κλείσει για το καλοκαίρι τρεις μεταγραφές εκτός του Χαβίτο!
«Χαβίτο και άλλους τρεις!»
Αποκαλυπτικός ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

Μέσα σε πολλά που ειπώθηκαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε ότι έχει κλείσει τέσσερις παίκτες για το καλοκαίρι εκ των οποίων ο ένας είναι ο Χαβίτο!
 

O Επαλέ έρχεται σήμερα για Ηρακλή

Ολοκληρώνεται και τυπικά σήμερα η μεταγραφή του Επαλέ στον Ηρακλή. Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ:
«Ο Joel Epalle επιστρέφει στον ΗΡΑΚΛΗ! Ο διεθνής Καμερουνέζος άσσος επανέρχεται στην ομάδα, στην οποία μεγαλούργησε, σήμερα Τρίτη 18/01, καθώς στις 18:45 θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ από το Παρίσι. Θα υπογράψει το νέο ‘κυανόλευκο’ συμβόλαιο της καριέρας του και θα ενταχθεί άμεσα στο δυναμικό της ομάδας»,

Ο Άρης με το δεξί κατά Μπουντιβέλνικ

Ευρωπαϊκός αέρας στο Αλεξάνδρειο (21:00) στον αγώνα του Άρη με τη Μπουντιβέλνικ, που θα είναι και ο τελευταίος του Σαρόν Ντρούκερ στον πάγκο της ομάδας.
Ο Αρης θα επιδιώξει τη νίκη, για να βάλει στέρεες βάσεις για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Eurocup. Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο Ντρούκερ δήλωσε:
«Ξεκινάμε σε ένα νέο επίπεδο, στο «Last 16″. Θέλουμε να ξεκινήσουμε σε αυτή τη φάση με τον ίδιο τρόπο που τελειώσαμε τον πρώτο γύρο, δηλαδή με νίκη. Παίζουμε με μια καλή ομάδα που έχει επενδύσει πολλά χρήματα, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια το σημαντικότερο είναι να αγωνίζεσαι με καρδιά. Η Μπουντιβέλνικ είναι μια ομάδα που θέλει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι του Άντριου Μπετς που τον ξέρουμε πολύ καλά. Είναι επικίνδυνη ομάδα και το γεγονός ότι είναι πρώτη στην Ουκρανία λέει πολλά».

Προάγγελος «καμπάνας»

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Μανώλης Αντωνακάκης, για τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο στην αναμέτρηση της ομάδας με τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Πανθεσσαλικό».

Σε αυτή γίνεται λόγος για ευρείας κλίμακας επεισόδια, που οδήγησαν στη λήψη επιχειρησιακών μέτρων πέραν όσων είχαν προαποφασιστεί, ενώ σημειώνεται τουλάχιστον ένας σοβαρός τραυματισμός, καθώς και εκτεταμένες φθορές σε ξένη περιουσία.

Το απόγευμα αναμένεται η κλήση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για ευρείας κλίμακας επεισόδια. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» απειλείται με τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και δύο αγωνιστικών. Αν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, θα την εκτίσει στον επαναληπτικό αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ αν τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, θα παίξει χωρίς κόσμο και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στις 6 Φεβρουαρίου.

Οι υποθέσεις εκδικάζονται συνήθως την προσεχή Πέμπτη, αλλά είναι πιθανό να οριστεί σε νέα ημερομηνία λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Μπαλοτέλι με… ημερομηνία λήξης

Μπορεί να είναι χαρούμενος που βρίσκεται στην Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο ο Μάριο Μπαλοτέλι τόνισε πως σε δύο χρόνια θα ήθελε να πάει στη Μίλαν, απαντώντας στις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει νωρίτερα στην Ιταλία.

Επίσης, ο 20χρονος επιθετικός ρωτήθηκε πως αισθάνεται για τον Κασάνο και τη μεταγραφή του στην Μίλαν,

«Αν ζηλεύω τον Κασάνο που πήγε στη Μίλαν; Ναι λιγάκι. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε πως ο Κασάνο είναι το καλύτερο ταλέντο της Ιταλίας, αλλά ή κάνει λάθος ή δεν ξέρει τον Μπαλοτέλι», ήταν τα λόγια του επιθετικού των «πολιτών», ο οποίος δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο.

«Το γόνατό μου, μου δημιουργεί κάποια προβλήματα, αλλά ο χόνδρος είναι σε καλή κατάσταση, έτσι δεν θα χρειαστώ άλλη χειρουργική επέμβαση και σε λίγες εβδομάδες θα επιστρέψω στους αγώνες», συμπλήρωσε.

Με ενισχυμένο κέντρο στο Καραϊσκάκη

Με ενισχυμένη μεσαία γραμμή θα παραταχθεί την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. 4-4-1-1 με τον Ίβιτς στον άξονα και τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή σκέφτεται ο Μάκης Χάβος, ο οποίος «έκοψε» από την αποστολή για το ματς Κυπέλλου με τους «ερυθρόλευκους» τους Μπουσαϊντί, Μαλεζά και Βιτόλο.

Η προετοιμασία του «Δικεφάλου», για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, ολοκληρώθηκε την Τρίτη και αμέσως μετά, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα και η οποία αποτελείται από τους 19 παρακάτω ποδοσφαιριστές: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Λίνο, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

Εκτός, δηλαδή, είναι ο τραυματίας Βιτόλο, ο… φευγάτος Μπουσαϊντί και ο Μαλεζάς, ο οποίος είναι έτοιμος, αλλά όχι για ένα τόσο κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι. Στην αναμέτρηση με την Ξάνθη, πάντως, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός θα μπορεί να αγωνιστεί.
Όσο για τα πλάνα του προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αυτά φάνηκαν (ήδη) από τη χθεσινή προπόνηση. Ο Μάκης Χάβος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-4-1-1, με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους -από δεξιά προς τα αριστερά- Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Λίνο στην άμυνα, τους Γκαρσία και Τσουκαλά στον άξονα, τον Φωτάκη δεξιά, τον Βιεϊρίνια αριστερά, μπροστά από την τετράδα τον Ίβιτς και στην κορυφή τον Σαλπιγγίδη.

Παραμένει στη Γουέστ Χαμ ο Γκραντ

Άντεξε στους «κραδασμούς» του πάγκου του ο Άβραμ Γκραντ. Η διοίκηση της Γουέστ Χαμ έβαλε τέλος στη φημολογία περί απομάκρυνσης του Ισραηλινού τεχνικού.

«Η διοίκηση είναι πιστή στη διατήρηση του Άβραμ Γκραντ στη θέση του προπονητή κι έχει εντοπίσει μεταγραφικούς στόχους για να βοηθήσουν στην παραμονή της ομάδας στην Premier League», αναφέρει η ανακοίνωση των «σφυριών», που είναι ουραγός στη βαθμολογία με μόλις τέσσερις νίκες σε 23 ματς.

Φήμες ήθελαν τους Μάρτιν Ο’ Νιλ, Σαμ Αλαρντάις και Μάρτιν Γιολ να είναι υποψήφιοι αντικαταστάτες του 55χρονου προπονητή, ωστόσο η διοίκηση των Λονδρέζων έχει διαφορετική άποψη.

«Δένει» Βαλβέρδε ο Μαρινάκης

Αποφασισμένος να κρατήσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε πολλά χρόνια στο λιμάνι, εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε πως θέλει μέσα στα επόμενα χρόνια να υπάρχουν στην ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων» τουλάχιστον έξι Έλληνες παίκτες, ενώ αναφέρθηκε και στον «αιώνιο» αντίπαλο. Επίσης, μίλησε για το θέμα του Μιραλάς και του Κουμορτζί.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε για τον Παναθηναϊκό στο δείπνο με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ψαροταβέρνα του Νέου Φαλήρου: «Εμείς ως Ολυμπιακός και εγώ προσωπικά θέλω τον Παναθηναϊκό δυνατό, γιατί έτσι αποκτούν μεγαλύτερη αξία τα πρωταθλήματα μας. Με τον Πατέρα δεν έχουμε, πλέον, σχέσεις. Δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα, τα χτυπήματα κάτω από την μέση. Οταν γύρισε, ο Παναθηναϊκός ήταν ένα βαθμό μπροστά, όταν έφυγε ήμασταν εμείς πέντε βαθμούς, αν γυρίσει θα πάμε στο +11».
Όσον αφορά στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Μαρινάκης δήλωσε: «Τον Βαλβέρδε ήθελα από την πρώτη μέρα. Ακόμα και αν προκρινόμασταν με τον Λίνεν στην Ευρώπη, τον Βαλβέρδε θα τον έπαιρνα. Ηταν μια δοκιμασμένη λύση».
Σχετικά με την στροφή του Ολυμπιακού προς του Έλληνες ποδοσφαιριστές τόνισε: «Στόχος του Ολυμπιακού είναι να μπει νέο ελληνικό αίμα στο ρόστερ του. Σε λίγα χρόνια να έχει η ενδεκάδα του Ολυμπιακού έξι Ελληνες παίκτες».
Επίσης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε και για την ΑΕΚ: «Την ΑΕΚ την σέβομαι, είναι μια μεγάλη ομάδα, με ιστορία, φανατικό κοινό, αλλά δεν μπορώ να καταπιώ κάποια πράγματα. Μπορεί να πλακωθούν παράγοντες, παίκτες, αλλά υπάρχει ένας άγραφος νόμος. Στα αποδυτήρια δεν πειράζουμε την αποστολή. Στο ΟΑΚΑ, στα αποδυτήρια, στο ματς με την ΑΕΚ, υπήρχαν μπράβοι και ένας από αυτούς επιχείρησε να προπηλακίσει τον Φουστέρ».
Για το θέμα του Κέβιν Μιραλάς ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού τόνισε: «Τα πράγματα με τον Μιραλάς είναι ξεκάθαρα. Ενεργοποιούμε την οψιόν και τον παίρνουμε. Ο παίκτης δηλώνει ότι θέλει να μείνει για χρόνια στον Ολυμπιακό, ότι είναι ευχαριστημένος».
Επίσης, ξεκαθάρισε πως το θέμα του Κουμορτζί έχει τελειώσει: «Δε νομίζω ότι θα επανέλθουμε για τον Κουμορτζί».
Τέλος, ο Μαρινάκης τόνισε πως δίνει μεγάλη σημασία στο θέμα της βίας: «Δίνω μεγάλη σημασία στο θέμα της καταπολέμησης της βίας και νομίζω ότι η συμπεριφορά των φίλων του Ολυμπιακού την φετινή περίοδο είναι άψογη».

ΚΑΕ Αρης-"Κολλάει" του Σφαιρόπουλου

Εκεί που όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου η λύση του συμβολαίου του Γιάννη Σφαιρόπουλου με την διοίκηση του Κολοσσού Ρόδου ώστε να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του με την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης κάτι τέτοιο φαίνεται πως ίσως και να μην λάβει χώρα.
Αυτό είναι το κλίμα που προκύπτει από το πρωί από το νησί της Ρόδου με την διοίκηση του Κολοσσού να δείχνει κάθετη στο να μην λύσει το συμβόλαιό του.

Όχι μόνο αυτό αλλά και ο Έλληνας τεχνικός πρώτες πληροφορίες κάνουνε λόγο πως στην διάρκεια της ημέρας πρόκειται να προχωρήσει σε διευκρινιστική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομάδα του Κολοσσού Ρόδου τονίζουνε πως στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Γιάννη Δαμιανίδη, με μέλος της διοίκησής της για την περίπτωση του Σφαιρόπουλου.

Ακολούθησαν όμως και επικοινωνίες μεταξύ των μελών της διοίκησης του Κολοσσού Ρόδου και με τον Έλληνα τεχνικό όπου φέρεται να τους έδωσε την δική του εξήγηση.

"Δεν είμαι τυχοδιώκτης" και "Έχω δώσει τον λόγο μου στην διοίκηση του Κολοσσού Ρόδου", φέρεται να τους είπε μεταξύ άλλων δείχνοντας αποφασισμένος στην διάρκεια της ημέρας να προχωρήσει σε διευκρινιστική ανακοίνωση.

Κάτι που σημαίνει πως από την στιγμή που παραμείνει στην θέση του δεν τίθεται θέμα του Βασίλη Φραγκιά για τον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου και την ίδια ώρα στον Άρη θα κληθούν να συνεχίσουνε την αναζήτηση του διαδόχου του Σαρόν Ντρούκερ με τον Ισραηλινό τεχνικό μέχρι στιγμής να μην έχει λύσει το συμβόλαιό του.

Στην περίπτωση αυτή είναι πολύ πιθανό να επανέλθει το όνομα του Νέναντ Μάρκοβιτς με τον πρώην τεχνικό του Πανιωνίου να αποτελεί επιλογή του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Γιάννη Δαμιανίδη.

Kαϊσερίσπορ καλεί Τζιμπούρ!

Η Καϊσερίσπορ μετά την απόκτηση του Καρίμ Ζιανί έχει κάνει πρόταση και στον Ραφίκ Τζιμπούρ σύμφωνα με πληροφορίες  από την Τουρκία.Ο πρώην πλέον παίκτης της ΑΕΚ, παρά τις "σειρήνες" από Γερμανία (Χόφενχαϊμ, Στουτγκάρδη, Φρανκφούρτη) αλλά και τη Γαλλία (Λανς, Τουλούζ, Λιλ) εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει στην Καισάρεια για λογαριασμό της Καϊσερίσπορ. την "Anadolu Yıldızı" ανήκει εδώ και λίγες μέρες με τη μορφή δανεισμού από τη Βόλφσμπουργκ ο συμπατριώτης του, Καρίμ Ζιανί που έχει αναλάβει και το "ψηστήρι".

Ο τεχνικός του τουρκικού συλλόγου Σότα Αρβελάτζε αναζητεί έναν ποιοτικό στράικερ προκειμένου να λύσει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του (22 μόλις γκολ σε 17 αγώνες).

Η Καϊσερίσπορ θεωρείται από τους πλέον εύρωστους συλλόγους της χώρας εκτός Κωνσταντινούπολης και είναι χαρακτηριστικό πως θα καταβάλει ολόκληρο το συμβόλαιο που έχει συμφωνήσει να εισπράττει ο Ζιανί στη Βόλφσμπουργκ.

Ο 28χρονος μέσος εκτιμούν οι Τούρκοι πως θα μπορέσει να αποδώσει καλύτερα και να εγκλιματισθεί άμεσα έχοντας στο πλευρό του, τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο "τρομοκράτης" δεν έχει πεισθεί ακόμη, παρότι η Καϊσερίσπορ μπορεί να του εγγυηθεί ένα καλό συμβόλαιο.

Στη Superlig αγωνίζονται παίκτες μεγάλης κλάσης όπως είναι οι Νιάνγκ, Γκούτι, Κιούελ, Κουαρέσμα, Μίλαν Μπάρος, Σονγκ και Σιμάο.

Ασταμάτητοι Σέλτικς, Λέικερς!

Μια πολύ σπουδαία νίκη πανηγύρισαν οι Σέλτικς τα ξημερώματα της Τρίτης (18/01), καθώς επικράτησαν στη Βοστόνη των Ορλάντο Μάτζικ, με 109-106, στο μεγάλο ντέρμπι της Ανατολής. Σημαντική νίκη και για τους Λέικερς, που επικράτησαν 101-94 των Θάντερ.
Ο Κέβιν Γκαρνέτ επέστρεψε στη δράση ύστερα από εννιά αγώνες που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού και ήταν το βαρόμετρο στην απόδοση των Σέλτικς απέναντι στους Μάτζικ. Με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά κι ένα καθοριστικό κλέψιμο 16`` πριν το τέλος, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, με τον Ρέι Αλεν να σφραγίζει τη νίκη με δύο βολές, φτάνοντας στους 26 πόντους. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ είχε 33 πόντους και 13 ριμπάουντ για τους Μάτζικ.
Σπουδαίο παιχνίδι όμως, διεξήχθη και στο Στάιπλ Σέντερ του Λος Αντζελες, εκεί όπου ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Πάου Γκασόλ με 21 πόντους έκαστος, οδήγησαν τους πρωταθλητές, στην τελική επικράτηση επί των Θάντερ, με 101-94. Σε κακή βραδιά ο Κέβιν Ντουράντ, παρά τους 24 πόντους του, με 8/24 συνολικά σουτ.
Τέλος, ακόμα μία νίκη επί των Τίμπεργουλβς πέτυχαν οι Μπλέιζερς, που έφτασαν πλέον τις 15 συνεχόμενες στα μεταξύ τους παιχνίδια, αυτήν τη φορά με 113-102. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λαμάρκους Ολντριτζ, που έκανε ρεκόρ καριέρας με 37 πόντους. Ο Κέβιν Λοβ και ο Ντάρκο Μίλιτσιτς είχαν από 22 πόντους για τους λύκους, που μετρούν πλέον επτά ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους. Ο Νίκολα Πέκοβιτς είχε 9 πόντους , 1 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 10 λεπτά, ενώ ο Κώστας Κουφός δεν αγωνίστηκε.
Αναλυτικά:
Μπόστον Σέλτικς - Ορλάντο Μάτζικ 109-106 Αλεν 26, Γκαρνέτ 19, Ντέιβις 15, Πιρς 14, Σ. Ο` Νιλ 12, Ρόντο 10 (13 ασίστ), Ντάνιελς 6, Ρόμπινσον 4, Χαρανγκόντι 3 - Χάουαρντ 33 (13 ριμπ.), Αντερσον 16, Ρίτσαρντσον 14, Μπας 13, Τούρκογλου 11, Νέλσον 9, Αρίνας 7, Ρέντικ 3.
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς 113-102
Ολντριτζ 37 (12 ριμπ.), Μάθιους 23, Μίλερ 15 (10 ασίστ), Φερνάντεθ 13, Κάνινγχαμ 9, Πρτσμπίλα 6, Μίλς 5, Μπατούμ 5 - Λοβ 22 (17 ριμπ.), Μίλιτσιτς 22, Μπίσλεϊ 12, Μπρούερ 10, Πέκοβιτς 9, Ουέμπστερ 8, Ελινγκτον 7, Ρίντναουρ 7, Τόλιβερ 3, Φλιν 2.
Λος Αντζελες Λέικερς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 101-94
Γκασόλ 21, Μπράιαντ 21, Οντομ 16, Φίσερ 15, Μπάινουμ 10 (10 ριμπ.), Αρτέστ 7, Μπράουν 6, Μπλέικ 3, Ουόλτον 2 - Γουέστ 32 (12 ασίστ), Ντουράντ 24, Ιμπάκα 11 (10 ριμπ.), Χάρντεν 9, Γκριν 6, Κρστιτς 4.

Πρόταση για Γεωργιάδη

Η ΑΕΚ προτίθεται να κάνει πρόταση μέσα στην εβδομάδα στον Πανσερραϊκό για τον Γιώργο Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά της ΑΕΚ θα ανέρχεται στις 450.000 ευρώ αλλά είναι άγνωστο κατά ποσο θα ικανοποιήσει τη διοίκηση της μακεδονικής ομάδας.


Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν προσεγγίσει τον 23χρονο επιθετικο ο οποίος  θέλει να αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Ο Πανσερραϊκός φέρεται να ζητεί 1 εκ ευρώ για να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή. Προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις του και να κάνει πιο δελεαστική την προσφορά της η ΑΕΚ προτίθεται ακόμη και να παραχωρήσει με ελεύθερη μεταγραφή τον Λεονάρντο.

Πανστρατιά στο Μάντσεστερ

Τρεις χιλιάδες εισιτήρια πήρε ο Άρης για τον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία. Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν έντονη παρουσιά στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» καθώς κατάφεραν να εξασφαλίσουν 3.000 εισιτήρια για τον αγώνα του Europa League.
Σε... αντάλλαγμα θα δώσουν στους Άγγλους 1.000 εισιτήρια για τη Θύρα «4» του "Κλεάνθης Βικελίδης". Όλα αυτά κανονίστηκαν κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Μάντσεστερ Σίτι στη συμπρωτεύουσα. Οι 8 Άγγλοι ξεναγήθηκαν στις στις εγκαταστάσεις του Άρη και ρύθμισαν, ενώ ρύθμισαν τις λεπτομέρειες για την παραμονή της ομάδας τους στη Θεσσαλονίκη.

Φανέλα με… νόημα

Με σλόγκαν «οι διαφορές μας, μας ενώνουν» η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία παρουσίασε τη νέα φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας. Ο στόχος είναι προφανής: μπροστά στο εθνικό συμφέρον να εκμηδενιστούν οι διαφορές, κοινωνικές, φυλετικές, θρησκευτικές και όχι μόνο… Η εμφάνιση των «τρικολόρ» είναι όλη μπλε, με το σήμα της ομοσπονδίας στο μέρος της καρδιάς, ενώ το σορτσάκι είναι άσπρο και οι κάλτσες κόκκινες.

Η κυρία Φορλάν (πάντως) βραβεύτηκε



Μπορεί ο Ντιέγκο Φορλάν να… αγνοήθηκε στις βραβεύσεις των κορυφαίων της χρονιάς, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις του με Ουρουγουάη και Ατλέτικο Μαδρίτης το 2010, ωστόσο η σύντροφός του δεν είχε την ίδια ατυχία. Η Φορλάν, ονόματι Ζαΐρα Νάρα, κυριάρχησε στην ψηφοφορία της καταλανικής «Sport» για την ομορφότερη σύντροφο (επίσημη ή μη) ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Η Ζαΐρα (από την Αργεντινή), που συζεί αλλά δεν έχει παντρευτεί ακόμη τον ξανθομάλλη φορ, συγκέντρωσε το 18% των προτιμήσεων από τους περίπου 390.000 «ψηφοφόρους», αφήνοντας στη δεύτερη θέση με ελάχιστη διαφορά τη Λαρίσα Ρικέλμε, τη νεαρή Παραγουανή που έκλεψε τις εντυπώσεις στη διάρκεια του Μουντιάλ.

Τρίτη ήταν η Μελίσα Σάτα (12%), σύντροφος του Κριστιάν Βιέρι, ενώ τέταρτη η δημοσιογράφος Σάρα Καρμπονέρο (12%), μνηστή του Ίκερ Κασίγιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έβδομη θέση της κατάταξης βρίσκεται η αδερφή της νικήτριας, η Γουάντα Νάρα (7%), που είναι παντρεμένη με τον επιθετικό της Κατάνια Μάξι Λόπεζ.

Οι μαζορέτες της Γιουβέντους

Με την ομάδα να βρίσκεται στο -7 από την κορυφή στη Serie A και πρόωρα εκτός Ευρώπης, το θέαμα και οι συγκινήσεις για τους φίλους της Γιουβέντους στο «Ολίμπικο» του Τορίνο δεν αρκεί. Κάπως έτσι σκεφτόμενοι οι ιθύνοντες της ομάδας, αποφάσισαν να προσλάβουν μαζορέτες για να ψυχαγωγούν το κοινό όταν δεν τα καταφέρνουν ο Ντελ Πιέρο, ο Κράσιτς και η παρέα τους.

Το ντεμπούτο των όμορφων Ιταλίδων έγινε στην κυριακάτικη αναμέτρηση με την Μπάρι (2-1), με χορό πριν την έναρξη του ματς και στο ημίχρονο, καθώς επίσης και show στις κερκίδες στη διάρκεια του αγώνα.

«Με ζηλεύει ο Σνάουτσνερ»

Την απάντησή του στον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ έδωσε ο Καμίλ Γκλικ. Ο Πολωνός μπακ του ΠΑΟΚ άσκησε πρόσφατα κριτική στον ομοσπονδιακό τεχνικός, Φράντισεκ Σμούντα, για την κλήση άπειρων παικτών όπως ο 22χρονος αμυντικός της Μπάρι.

«Άκουσα τι είπε και γέλασα πολύ με αυτή τη συνέντευξη. Μου προκαλεί γέλιο πώς ένας ενήλικος μπορεί να ζηλεύει τόσο πολύ και να εκφράζει μέσω του Τύπου τη δυσαρέσκειά του επειδή δεν καλείται στην εθνική ομάδα. Αφού έχει τέτοια παράπονα, ας έρθει σε επαφή με τον κόουτς και να μιλήσει μαζί του για το θέμα. Όχι να γκρινιάζει μέσω του Τύπου», δήλωσε ο Γκλικ.

Εντός έδρας πρεμιέρα στο Last 16 για Αρη και Πανελλήνιο

Στη μάχη της φάσης των "16" (Last 16) του Eurocup ρίχνονται το βράδυ της Τρίτης Αρης και Πανελλήνιος υποδεχόμενοι τις Μπουντιβέλνικ (21:00) και Καχασόλ (19:00), αντίστοιχα.
Παίρνοντας τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά, ο Πανελλήνιος φιλοξενεί στις 19:00 στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας την Καχασόλ, στο πλαίσιο του 12ου ομίλου. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι παίκτες του αναγνωρίζουν τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα και τα προβλήματα γίνονται ακόμη πιο μεγάλα αν αναλογιστούμε την απουσία των Καλαϊτζή, Παπαμακάριου και Οστοιτς.
Πάντως, οι "ολυμπιονίκες" έχουν μάθει να ζουν με τα προβλήματά τους και κόντρα στην εκπρόσωπο της ACB, η οποία έχει στον πάγκο τον Ζοάν Πλάθα και παίκτες όπως οι Μπόγιαν Πόποβιτς, Λούις Μπούλοκ και Ταρίκ Κίρκσι, θα προσπαθήσουν να κάνουν μία εμφάνιση ανάλογη εκείνης με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό το περασμένο Σάββατο. Εάν η απόδοση των παικτών του Σκουρτόπουλου φτάσει σε αυτό το επίπεδο οι πιθανότητες για νικηφόρα πρεμιέρα αυξάνονται κατακόρυφα.
"Το παιχνίδι με την Καχασόλ είναι πολύ σημαντικό για μας. Η Καχασόλ είναι μία δυνατή ομάδα αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Στόχος μας είναι να σταματήσουμε το γρήγορο μπάσκετ που παίζει η Καχασόλ και να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό", δήλωσε ο κόουτς του Πανελληνίου.
Δύο ώρες αργότερα (21:00) θα δοθεί στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης το τζάμπολ της αναμέτρησης μεταξύ του Αρη και της Μπουντιβέλνικ, στο πλαίσιο του 10ου ομίλου. Ο αγώνας αυτός θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και ο τελευταίος του Σαρόν Ντρούκερ στον πάγκο των "κιτρίνων". Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση της διοίκησης το βράδυ της Δευτέρας και δεν έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.
Ο Αρης θέλει τη νίκη ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Ικαρο Καλλιθέας και να βάλει στέρεες βάσεις για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Eurocup. Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο Ισραηλινός τεχνικός αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Ουκρανούς:
"Ξεκινάμε σε ένα νέο επίπεδο, στο "Last 16". Θέλουμε να ξεκινήσουμε σε αυτή τη φάση με τον ίδιο τρόπο που τελειώσαμε τον πρώτο γύρο, δηλαδή με νίκη. Παίζουμε με μια καλή ομάδα που έχει επενδύσει πολλά χρήματα, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια το σημαντικότερο είναι να αγωνίζεσαι με καρδιά. Η Μπουντιβέλνικ είναι μια ομάδα που θέλει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι του Άντριου Μπετς που τον ξέρουμε πολύ καλά. Είναι επικίνδυνη ομάδα και το γεγονός ότι είναι πρώτη στην Ουκρανία λέει πολλά".

Γιώργος Βαρδινογιάννης: "Δεν ήταν περιγραφή, ήταν σχόλιο"

Για το επεισόδιο που προκάλεσε με την εισβολή του στο χώρο όπου γινόταν η περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός-Καβάλα μίλησε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης στο ραδιοφωνικό σταθμό, Sentra 103,3. "Ελπίζω να μη χρειαστεί να ξανασυμβεί" απείλησε ο πρώην πρόεδρος του τριφυλλιού.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βαρδινογιάννη

-Για αυτό που τον ενόχλησε και εισέβαλε στο μπουθ:

"Κάπου έχει παραποιηθεί το γεγονός, εγώ ενοχλήθηκα από τον τρόπο της περιγραφής που δεν ήταν περιγραφή αλλά σχολιασμός, έπρεπε να κάνει περιγραφή και όχι σχολιασμό. Πιστεύω να μη χρειαστεί να ξανασυμβεί. Εάν θέλουν να σχολιάσουν μπορούν να το κάνουν μετά. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν επιτρέπεται να φανατίζουν την ατμόσφαιρα."
-Για τη βία:
"Κάποτε πρέπει να σταματήσει η βία αλλά και να σταματήσουν αυτοί που την προκαλούν. Γιατί στην Αγγλία έχει σταματήσει η βία από την εποχή της Θάτσερ."
-Για όσα ειπώθηκαν αυτές τις ημέρες:
"Δε με αφορούν τα όσα ειπώθηκαν γιατί κανείς δεν μπήκε στην ουσία. Ασχολήθηκαν με την κίνηση τη δική μου και όχι στην ουσία."
-Για τους δημοσιογράφους: "Πόσες φορές οι δημοσιογράφοι προκαλούν; Έχει το δικαίωμα ο δημοσιογράφος να κάνει κριτική στην εφημερίδα του."

-Για το τι θα κάνει στο μέλλον:
"Ελπίζω να μη χρειαστεί να ξανασυμβεί."

«Ίδιο επίπεδο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Ούτε η Τότεναμ κατάφερε να σπάσει το σερί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο μέσος των «σπιρουνιών», Λούκα Μόντριτς, αισιοδοξεί πως η ομάδα του βρίσκεται ακόμη στο κυνήγι του πρωταθλήματος στην Premier League, ενώ συμπλήρωσε πως οι δύο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

«Η Τότεναμ έχει ακόμη μια ευκαιρία αν και δεν καταφέραμε να κλείσουμε τη διαφορά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα πάντα είναι πιθανά, έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε και τις καλύτερες ομάδες. Βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με την Γιουνάιτεντ. Μπορεί να μην τους έχουμε κερδίσει ποτέ στα τελευταία 10 χρόνια, ωστόσο την Κυριακή έδειξαν πως δεν είναι καλύτεροι από εμάς», ήταν τα λόγια του 25χρονου Κροάτη.

«Είναι μεγάλη πρόκληση οι θέσεις που οδηγούν στο Champions League, δεν είναι μόνο τέσσερις ομάδες, αλλά πέντε ή έξι που προσπαθούν να πλασαριστούν στην πρώτη τετράδα», συμπλήρωσε.

Βασικός αλλά... άσφαιρος ο Ρουίζ

Βασικός και αναντικατάστατος αγωνίστηκε ο Κάρλος Ρουίζ στον αγώνα-ντεμπούτο της εθνικής Γουατεμάλας στο Κύπελλο Κεντρικής και Βορείου Αμερικής που διεξάγεται στον Παναμά, απέναντι στην Κόστα Ρίκα στην ήττα της πρώτης με 2-0.Ο Λατίνος επιθετικός του Άρη στο ντεμπούτο της ομάδας του απέναντι στην Κόστα Ρίκα, αγωνίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει για την ομάδα του που ηττήθηκε με 2-0. Πλέον η Γουατεμάλα για να έχει ελπίδες πρόκρισης θα πρέπει να νικήσει την Ονδούρα στον αγώνα που θα λάβει χώρα στις 2 τα ξημερώματα της προσεχούς Τετάρτης.

Πρόδωσε «Ρίμπο» ο Σκολάρι!

Μπορεί ο Ριβάλντο να ήθελε διακαώς να επιστρέψει στην Παλμέιρας για να κλείσει την καριέρα του, όπως όμως αποκάλυψε ο Βραζιλιάνος άσος, ο φίλος του και προπονητής του συλλόγου, Φελίπε Σκολάρι τον... απέρριψε! Το παραπονό του... εξέφρασε σε ραδιοφωνική εκπομπή της Βραζιλίας ο άλλοτε σπουδαίος άσος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ριβάλντο, ο οποίος αποκάλυψε πως ναι μεν ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Παλμέιρας, ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι όμως του έριξε άκυρο!

Οι δυό τους είχαν συνυπάρξει στο Μουντιάλ του 2002, όπου η Βραζιλία είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας με τον Σκολάρι προπονητή και τον «Ρίμπο» ηγέτη εκείνης της ομάδας, ενώ ο 39χρονος ποδοσφαιριστής έκανε και το προξενιό του Βραζιλιάνου τεχνικού με την Μπουντνιονκόρ του Ουζμπεκιστάν.

«Όλοι ξέρουν πως μου αρέσει η Παλμέιρας. Έχω ένα φανταστικό παρελθόν σε αυτό το σύλλογο. Όταν έφυγα από το Ουζμπεκιστάν ήθελα πολύ να γυρίσω εκεί αλλά ο Σκολάρι με απέρριψε. Τι άλλο να έκανα; Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας αλλά αυτός ήταν ο προπονητής», τόνισε εμφανώς λυπημένος ο Ριβάλντο...

Τζέραρντ: «Πορεία και παραμονή Νταλγκλίς»

Μία θετική πορεία της Λίβερπουλ στον δεύτερο γύρο της Πρέμιερ Λιγκ αλλά και η παραμονή του Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο του συλλόγου και μετά το καλοκαίρι, είναι το δίπτυχο στοιχείων που θέλει ο Στίβεν Τζέραρντ.
«Θα κάνω τα πάντα και θα βάλω τα δυνατά μου για να παραμείνει ο Κένι στην τεχνική ηγεσία και μετά το καλοκαίρι. Θα με ευχαριστούσε ιδιαίτερα, αν στο φινάλε του πρωταθλήματος, η πορεία μας μπορούσε να χαρακτηριστεί θετική με τον Νταλγκλίς στον πάγκο και αυτό, να σημάνει αυτομάτως την παραμονή του στην ομάδα» είπε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Είναι το τέλειο άτομο που κατευθύνει σωστά τους ποδοσφαιριστές. Το παρατσούκλι του, που είναι Βασιλιάς, τα λέει όλα. Είναι ο τέλειος προπονητής».

«Μέλι» Πουγιόλ για Μουρίνιο

Με κολακευτικά λόγια για τον Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ τονίζοντας πως ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ, είναι καλός άνθρωπος και συνάμα προπονητής.Τον Μουρίνιο τον γνώρισα από τα πρώτα του χρόνια στην Μπαρτσελόνα. Είναι καλός άνθρωπος και προπονητής. Από την πλευρά του ο Ρονάλντο είναι από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και σίγουρα ο πιο πολύτιμος γα την Ρεάλ», τόνισε αρχικά ο Πουγιόλ και συνέχισε:
«Δεν μπορούμε να πούμε σε καμία περίπτωση ότι από τώρα έχουμε κατακτήσει τον τίτλο. Η Ρεάλ και η Βιγιαρεάλ δεν θα μας κάνουν εύκολο το έργο. Θα μας έχουν από κοντά».

«Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ο Αρίας»

Με σημερινές τους αναφορές τα ΜΜΕ της Κολομβίας στέκονται στο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ντιέγκο Αρίας. Τι αναφέρεται σχετικά για τον Λατίνο άσο αλλά και το ενδιαφέρον του «Δικεφάλου του Βορρά».
Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η κολομβιανή ιστοσελίδα «Diario del Huila» υπάρχει συμφωνία μεταξύ του παίκτη και της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του δημοσιεύματος που αναφέρει: «Ο Αρίας θα παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα»!
Από εκεί και πέρα, από την πλευρά του ΠΑΟΚ επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον για τον 25χρονο μέσο, αναφέροντας πως ο Αρίας προτάθηκε και η περίπτωση του εξετάζεται.

Βρύζας: «Για το καλό του ΠΑΟΚ»

Ο Ζήσης Βρύζας τιμήθηκε στη γιορτή του ποδοσφαιριστή που διοργάνωσε η ΕΠΣΠ και τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ
Ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, εμφανίστηκε αποστασιοποιημένος αλλά σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και τις εξελίξεις στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, είπε:
«Τόσο καιρό δεν έχω μιλήσει για τον ΠΑΟΚ, διότι δεν θέλω να το κάνω. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι μέλος του ΠΑΟΚ, εύχομαι όμως να γίνει από εδώ και πέρα κάτι καλό στην ομάδα».