Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Συνέντευξη Χατζηβρέττα

Η προετοιμασία του Αρη έχει ξεκινήσει και ο Νίκος Χατζηβρέττας τονίζει πως σημασία έχει η ομάδα να είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή και να μπορέσει να προκριθεί στην Ευρωλίγκα. Ο έλληνας γκαρντ εξήγησε επίσης πως μεγαλύτερη σημασία για αυτόν έχει οι "κίτρινοι" να πραγματοποιήσουν επιτυχημένη πορεία και όχι απλά να μείνουν στο όλοι θαυμάζουν τον Αρη για αυτά, που έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ παλιότερα

- Παρακολουθείς τις μεταγραφικές κινήσεις του Αμαρουσίου; Τι ομάδα πιστεύεις ότι κάνει;

"Δεν έχω παρακολουθήσει και πολύ. Όταν έρθει η ώρα θα ξέρουμε και θα αναλύσουμε τους αντιπάλους μας Σημασία έχει το πώς λειτουργεί μία ομάδα και εκεί θα δώσουμε βάση αργότερα για το Μαρούσι. Από εκεί και πέρα το μυαλό μας είναι να έρθουν όλοι οι παίκτες ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και μετά έχουμε συνέχεια".

- Αισθάνεσαι πίεση από το ότι πολύ γρήγορα θα κριθεί η πρόκρισή σας στους ομίλους της Ευρωλίγκα;

"Σε τέτοιο επίπεδο κάθε αθλητής αισθάνεται πίεση. Αυτό είναι θετικό γιατί μέσα από την πίεση και το άγχος βγαίνει η συγκέντρωση και το καλό αποτέλεσμα. Η πρόκρισή μας στην Ευρωλίγκα είναι ένας πολύ μεγάλος και σημαντικός στόχος για την ομάδα μας. Δεν πρέπει να βλέπουμε μακριά και να λέμε μεγάλα πράγματα. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πρώτο παιχνίδι θα έρθει. Σκοπός μας είναι να παίξουμε καλά, να κερδίσουμε και να έρθει το επόμενο. Μόνο έτσι θα κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας και το τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο".

- Κάποια στιγμή θα παίξεις με την παλιά σου ομάδα τον Παναθηναϊκό. Είναι από τα παιχνίδια που περιμένεις φέτος;

"Πάμε πολύ μακριά. Δεν ξέρουμε καν το πρόγραμμα. Θα συμβεί, θα γίνει και αυτό. Το έχω ζήσει και άλλες φορές με προηγούμενες ομάδες μου. Είναι σίγουρα κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο. Αλλά είναι παιχνίδι, είναι μπάσκετ, θα παίξουμε και όλα καλά θα πάνε".

- Μικρός σίγουρα θα ονειρευόσουν να φορέσεις τη φανέλα του Αρη. Στην πορεία σου ίσως και να το ξέχασες. Τώρα φορώντας έστω και τη φανέλα της προπόνησης προκειμένου να αρχίσεις την προετοιμασία με την ομάδα, ένιωσες κάτι διαφορετικό;

"Έχω πει πολλές φορές ότι μεγαλώσαμε παρακολουθώντας τον Αρη να παίζει, όταν ήμασταν σε μικρή ηλικία. Είναι πολύ σημαντική ομάδα για το μπάσκετ, ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Είναι τιμή μου που φοράω αυτή τη φανέλα. Στη σκέψη μας είναι τα παιχνίδια και οι στόχοι της ομάδας και όχι το τι πιστεύαμε εμείς από παλιά. Το θέμα είναι να κερδίζουμε ώστε να πηγαίνει καλά η ομάδα".

- Η συμφωνία σου με τον Αρη ταυτόχρονα σήμανε και την αύξηση ενδιαφέροντος από πλευράς φιλάθλων. Και αυτό αποτυπώνεται στις αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας. Αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος στο Νίκο Χατζηβρέττα;

"Όπως είπα και πριν, το άγχος είναι μέσα στο παιχνίδι μας. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό και χωρίς αυτό δεν υπάρχει μπάσκετ. Πάνω από όλα να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε και να βγάζουμε μια καλή εικόνα σαν ομάδα. Αυτός είναι ο κύριος σκοπός και στόχος όλων των παιδιών".

Τόρες μέχρι το 2014

Μπορεί να είχε συμφωνήσει από τον περασμένο Μάιο, ωστόσο την υπογραφή του την έβαλε τώρα! Ο Φερνάντο Τόρες υπέγραψε την Παρασκευή την επέκταση του συμβολαίου του με την Λίβερπουλ μέχρι το 2014, με τον Ράφα Μπενίτεθ να εκφράζει την ικανοποίησή του.

«Ο Φερνάντο είναι ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών του κόσμου και στην ηλικία που βρίσκεται μπορεί σίγουρα να γίνει ακόμα καλύτερος. Κάθε μεγάλος σύλλογος θα ήθελε να τον έχει στις τάξεις του, όμως αυτός έδειξε πλήρη αφοσίωση σε μας. Είναι ένας τεράστιο ταλέντο, που διψάει ακόμα για βελτίωση», δήλωσε σχετικά ο Ισπανός τεχνικός.

Φερνάντο Σάντος έως το 2012

Σε προφορική συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ για δύο ακόμα χρόνια ήρθε ο Φερνάντο Σάντος! Ο Πορτογάλος τεχνικός συναντήθηκε πριν από λίγη ώρα με την διοίκηση του «δικέφαλου του Βορρά» και συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους έως το 2012! Πλέον απομένουν τα τυπικά για να πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές και να ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία του έμπειρου τεχνικού με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός συναντήθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι με τον πρόεδρο του «δικέφαλου του Βορρά», Θόδωρο Ζαγοράκη, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ζήση Βρύζα.

Η συζήτηση αρχικά περιελάμβανε διάφορα θέματα γύρω από την ομάδα, κυρίως οργανωτικά και αγωνιστικά, ενώ δεν αποκλείεται να έγινε λόγος και για μεταγραφές.

Στη συνέχεια η κουβέντα επικεντρώθηκε στο συμβόλαιο του Σάντος όπου οι τρεις άνδρες δεν άργησαν να συμφωνήσουν σε επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμη τρία χρόνια.

Μια κίνηση από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ που δείχνει -αν μη τι άλλο- την αμέριστη συμπαράστασή της στο πρόσωπο του Φερνάντο Σάντος και με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να κάνει στην ουσία πράξη αυτό που είχε επισημάνει με την έλευση του Πορτογάλου τεχνικού στην ομάδα πριν ενάμιση χρόνο ότι δηλαδή: «φέραμε έναν προπονητή που θέλουμε να καθίσει για χρόνια και να προσφέρει έργο».

Ασταμάτητη η Κλάιστερς

Τι κι αν πέρασαν 28 ολόκληροι μήνες; Τι κι αν έγινε μητέρα; Μετά τις Μάριον Μπαρτολί και Πάτι Σνάιντερ, η Κιμ Κλάιστερς επικράτησε, δύσκολα αυτή τη φορά, και της Σβετλάνα Κουζνέτσοβα με 6-4, 4-6, 6-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά του Σινσινάτι! Εκεί, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντινάρα Σάφινα, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Μπορώ να πω ότι αισθάνομαι υπέροχα και καθόλου κουρασμένη. Ίσως, έχω κάποιους ελαφριούς πόνους, επειδή επέστρεψε στο επαγγελματικό τένις μετά από καιρό, αλλά δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο από το να αγωνίζομαι καλά. Έχω δουλέψει σκληρά στη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης και για το μόνο που έχω να ανησυχώ είναι κάποιος ενδεχόμενος τραυματισμός. Όσο για το ματς με την Σάφινα; Θα είναι δύσκολα…», υποστήριξε η 26χρονη Βελγίδα τενίστρια.

Από την πλευρά της, η Ρωσίδα αντίπαλός της σημείωσε: «Είναι μία εκπληκτική παίκτρια και θεωρώ ότι αγωνίζεται όπως ακριβώς αγωνιζόταν και πριν σταματήσει το τένις. Δεν γίνεται να χάσεις το ταλέντο σου έτσι απλά. Αν είσαι ένας εξαιρετικός παίκτης, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Για παράδειγμα αν δώσουμε μια ρακέτα στον Σάμπρας αυτή τη στιγμή, θα παίξει ακριβώς όπως τότε. Το μόνο μειονέκτημά της, ίσως είναι η ταχύτητά της, αλλά είναι μικρή και θα την ξαναβρεί».

Ένατες οι νεανίδες στο πόλο

Την ένατη θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην πόλη Χάντι-Μανσίσκ της Σιβηρίας. Στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 9-10, η ελληνική ομάδα επικράτησε 7-2 της Γερμανίας.

Τα κορίτσια του Κώστα Πετράκη προηγήθηκαν με 5-1 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου και έφτασαν άνετα στο θετικό αποτέλεσμα, ολοκληρώνοντας με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-0, 1-1, 2-1.

Ελλάδα: Κότσια 2, Γαρυφάλου 2, Τζήμα 1, Τσουκαλά 1, Πανουσάκη 1.

Γερμανία: Στίφελ 1, Στάινχαουερ 1.

Αυστηρότατος ο Κόκκαλης

Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις του Σ. Κόκκαλη:
«Στο θέμα της παραβίασης του ωραρίου να είσαι ιδιαίτερα αυστηρός. Όποιος συλληφθεί να ξενυχτάει να τον στείλεις σπίτι του! Πάρε κεφάλια στο συγκεκριμένο θέμα. Ακόμη κι αν πρόκειται για μεγάλα ονόματα».
Αυτή την εντολή φέρεται να είχε δώσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο Τιμούρ Κετσπάγια έσπευσε στην τελευταία του ομιλία στους παίκτες να «υπακούσει» το αφεντικό του συλλόγου.

Πάντως, να διευκρινίσουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει υποπέσει κάποιος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αποδεδειγμένα σε παράβαση του ωραρίου αλλά όλα κινούνται στη σφαίρα της έντονης φημολογίας που έχει ξεσπάσει τελευταία και φέρνει παίκτες της ομάδας να είναι θαμώνες σε γνωστά μαγαζιά της παραλιακής. Εξάλλου, τα λόγια του Κετσπάγια έχουν προειδοποιητικό χαρακτήρα προκειμένου να νουθετήσουν όσους πιθανότατα ξεφεύγουν από τις αρχές του συλλόγου.

Τροχαίο ατύχημα είχε ο Φελπς

Νέες περιπέτειες για τον Μάικλ Φελπς. Ο 24χρονος αμερικανός κολυμβητής ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα το βράδυ της Πέμπτης (13/08) στη Βαλτιμόρη, οδηγώντας το SUV του.

Η μαύρη Cadillac Escalade του Μάικλ Φελπς συγκρούστηκε μετωπικά με ένα γκρι Honda Accord, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός. Τόσο ο σούπερ σταρ της παγκόσμιας κολύμβησης και οι δύο συνεπιβάτες του, όσο και η οδηγός του Honda δεν τραυματίστηκαν, αν και η τελευταία μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, καθώς είχε σοκαριστεί από το ατύχημα.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος. Ηδη όμως ο υπεύθυνος της έρευνας δήλωσε ότι ο Μάικλ Φελπς ανακρίθηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάνει χρήση αλκοόλ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάικλ Φελπς έχει προβλήματα με το …τιμόνι ή με τον νόμο. Ο αμερικανός κολυμβητής είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ενώ το φθινόπωρο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που τον απεικόνιζαν να κάνει χρήση μαριχουάνας σε φοιτητικό πάρτι.

Πρόβλημα με Σορλέν ο ΠΑΟΚ

Σαν να μην έφταναν οι αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, την Παρασκευή (14/8) προέκυψε πρόβλημα και με τον Ολιβιέ Σορλέν!

Ο γάλλος μέσος δεν ακολούθησε όλοκληρο το πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης και αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η συμμετοχή του Σορλέν στον αγώνα της Τούμπας με την Χέρενβεν (20/8, 20:00GR), για τα πλέι οφ του Europa League, είναι εξαιρετικά αμφίβολη, ωστόσο η κατάσταση του θα εκτιμηθεί καλύτερα μέσα στις επόμενες ώρες.

Ετσι, ο Φερνάντο Σάντος ενδέχεται να χάσει έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του αυτή την περίοδο (σκόραρε το νικητήριο γκολ στο φιλικό με τον Εργοτέλη), πριν από έναν πολύ κρίσιμο ευρωπαϊκό αγώνα, ενώ πρέπει να βρει λύσεις και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενόψει Χέρενβεν

Κάτοικος Ξάνθης ο Χούτος!

xoutos2.jpgΟ Λάμπρος Χούτος είναι σύμφωνα με πληροφορίες απ' την Ισπανία ένα βήμα πριν απ' την ένταξή του στην Ξάνθη. Ο Έλληνας επιθετικός που έχει μείνει ελεύθερος είναι έτοιμος να κλείσει στην ακριτική ομάδα και να την ενισχύσει έτσι στην προσπάθειά της τη νέα περίοδο στην Σούπερ Λίγκα.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λάμπρος Χούτος είχε εξουδιοτήσει δύο μάνατζερ στην Ισπανία και έναν στην Ελλάδα προκειμένου να του βρουν τη νέα του ποδοσφαιρική... στέγη. Αυτή όπως όλα δείχνουν θα είναι η Ξάνθη. Ο πρώην παίκτης των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- τα έχει βρει σ' όλα με τον ακριτικό σύλλογο, κάτι που τον φέρνει πιο κοντά από ποτέ στην συγκεκριμένη ομάδα.

Ο Χούτος πάντως δοκιμαζόταν στην ισπανική Χιρόνα τις προηγούμενες μέρες. Βέβαια μέχρις ότου να πέσουν οι μεταγραφές τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται απόλυτα δεδομένο. Ωστόσο οι έως τώρα πληροφορίες συγκλίνουν στ' ότι ο έμπειρος επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ξάνθη.

Ο Δημητριάδης πήρε χάλκινο

Με ακόμη ένα μετάλλιο για την ελληνική ομάδα έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων (CISM) στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο Στέφανος Δημητριάδης έκανε πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό των 50 μ. πεταλούδα και με 24.13 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο 20χρονος κολυμβητής είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο και στα 200 μ. πεταλούδα, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ενώ ήταν πέμπτος στα 100 μ. πεταλούδα.

Κοντά στο μετάλλιο έφτασε και ο Τρύφων Τριβιζάς στον τελικό των 50 μ. πρόσθιο, όπου με 28.74 κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Εξαφανίστηκαν τα 20.000 εισιτήρια για ΠΑΟ Ατλέτικο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα η πώληση των εισιτηρίων για τον πρώτο αγώνα με την Ατλέτικο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Παναθηναϊκό, «φτερά έκαναν» ήδη 20.000 εισιτήρια και δεν αποκλείεται μέχρι αύριο το μεσημέρι να σημειωθεί και το πολυπόθητο «sold out».

Η διοίκηση των «πρασίνων» μάλιστα, βλέποντας την κίνηση που επικρατούσε έξω από τα εκδοτήρια, ενημέρωσε με ανακοίνωσή της το βράδυ της Πέμπτης πως αύριο θα υπάρξουν αλλαγές στα σημεία πώλησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων μας, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι, λόγω του περιορισμένου αριθμού των εναπομείναντων εισιτηρίων για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αύριο, Παρασκευή, 14 Αυγούστου θα λειτουργήσουν μόνο τα ακόλουθα σημεία διάθεσης:

Λ. Αλεξάνδρας (Θύρα 4) από τις 10.00 εως τις 18.00

Κεντρικό Κατάστημα Greenteam (Ανδ. Παπανδρέου 27, Μαρούσι πλησίον Mall) από τις 10.00 εώς τις 20.30

Boutique ΠΑΟ Χαλάνδρι (Παπάγου 8) από τις 09:00 εως τις 14.00 και από τις 16:00 εως τις 21.00

Boutique ΠΑΟ (Σαρανταπόρου 52) Περιστέρι από τις 09.00 εως τις 14.00 και από τις 17.30 εώς τις 21.00

Ατομικό ο Σισέ!

Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησε και σήμερα ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος χθες ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ακόμα δεν είναι έτοιμος για να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς. Οι υπόλοιποι "πράσινοι" ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ζέσταμα και ασκήσεις στις πάσες και ολοκλήρωσαν με ασκήσεις πάνω στη κυκλοφορία της μπάλας και με δίτερμα υπό περιορισμούς.

Δηλώσεις Μαζίνιο για τη νίκη του Άρη

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη του Άρη με 1-0 κόντρα στην Ουντινέζε, εμφανίστηκε ο Ιομάρ Μαζίνιο. Ο τεχνικός των «κίτρινων» στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε ότι οι παίκτες του έπαιξαν πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και για αυτό μπόρεσαν να πετύχουν και το γκολ που τους έλειπε. Παράλληλα, ο έμπειρος προπονητής σημείωσε ότι έχει αποφασίσει για τους παίκτες που θα ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.
Ο Μαζίνιο δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα: «Έγινε ένα παιχνίδι που μου άρεσε πολύ. Όσο αναφορά το παιχνίδι της αντιπάλου ήταν το πιο περίπλοκο, σε σχέση με τα προηγούμενα. Μια ομάδα που κλείστηκε στην άμυνα. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στο πρώτο μέρος, αφού δόθηκαν λίγοι κενοί χώροι. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι, είχαμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Η κίνηση των παικτών χωρίς την μπάλα ήταν καλή και πάνω από όλα ήρθε και το γκολ που περίμενα. Θεωρώ ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα για την ομάδα μου»

Σε ερώτηση που αφορούσε τους παίκτες που παίζουν στις θέσεις των αμυντικών χαφ τόνισε: «Τα πλάνα μας δεν αλλάζουν καθόλου. Γνωρίζαμε ότι είχαμε 3 παίκτες, το Νάτσο, το Νάφτι και τον Ντάριο, που και οι τρεις είναι πολύ καλοί. Όποιος και να παίξει πιστεύω ότι θα εκπληρώσει τις οδηγίες μου».

Σε ερώτηση για την πρεμιέρα με τον Ατρόμητο δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρη η ενδεκάδα στο μυαλό μας για το πρώτο παιχνίδι. Δεν έχουμε καμιά απορία για αυτούς που θα παίξουν βασικοί».

Νασούτι: «Χαρούμενος για το αποτέλεσμα»

Από την πλευρά του ο Κριστιάν Νασούτι ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα που μας ανεβάζει την ψυχολογία για την πρώτη αγωνιστική. Είμαι ευχαριστημένος που έπαιξα πολλά λεπτά στα προηγούμενα φιλικά. Θα συνεχίσω να δουλεύω και θα είμαι στην διάθεση του προπονητή μου, σεβόμενος και τους συμπαίκτες μου».

Μαρίνο: «Πολύ καλός ο Άρης»

Ο τεχνικός της Ουντινέζε Πασκουάλ Μαρίνο δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Για εμάς ήταν ένα καλό τεστ. Είχαμε τη δυνατότητα να δούμε την υπόλοιπη ομάδα, γιατί είχαμε πολλούς παίκτες από διάφορες εθνικότητες. Στο πρώτο μέρος ο Άρης ήταν πιο φρέσκος και έπαιξε καλύτερα. Από την ομάδα έλειπαν πολλοί παίκτες και το αποτέλεσμα ηταν αυτό που είδατε. Ο Άρης ήταν πολύ καλός.