Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μόγιες: «Να αποδείξω ότι είμαι ο κατάλληλος»

Ανέλαβε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γνωρίζοντας τις δυσκολίες της «αποστολής» του και τις ειδικές συνθήκες μετά την απόσυρση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μόγιες: «Να αποδείξω ότι είμαι ο κατάλληλος»
Ο Ντέιβιντ Μόγιες, είναι αποφασισμένος να αποδείξει ότι είναι ο κατάλληλος διάδοχος και αυτό τόνισε στο «Match Programme» του ντέρμπι με την Τσέλσι.

Ο νέος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» έστειλε το πρώτο του μήνυμα στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη σχετική στήλη του «σχολίου του προπονητή», στο «Match Programme» της πρώτης εντός έδρας αναμέτρησης της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Έτσι, λοιπόν, όσοι θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά το ντέρμπι με την Τσέλσι για τη δεύτερη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και εξασφάλισαν το ειδικό φυλλάδιο της αναμέτρησης, διάβασαν και το μήνυμα του Μόγιες.

«Βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα μόλις έξι – εφτά εβδομάδες και οι συμβουλές του Σερ Άλεξ με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Έχω επίσης εντυπωσιαστεί από την οικογένεια Γκλέιζερ, τη δύναμη και το θάρρος που επιδεικνύουν στις αποφάσεις τους και το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους για τον σύλλογο» ήταν το αρχικό σχόλιο του Σκοτσέζου κόουτς και πρόσθεσε:

«Όλοι θα ήθελαν να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα ήθελαν να το κάνουν σαν διάδοχοι του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον».

Για το δύσκολο ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ στο νέο πρωτάθλημα, είπε: «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πιο δύσκολο ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση για να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση», ενώ, καταλήγοντας, ανέφερε:

« Ήταν δύσκολη η απόφαση να φύγω από την Έβερτον, αλλά το δέλεαρ της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πολύ ισχυρό. Θα προσπαθήσω και οφείλω να δείξω στους ανθρώπους και τους οπαδούς του συλλόγου, ότι πήραν τη σωστή απόφαση και είμαι ο καταλληλότερος για την επόμενη μέρα της Γιουνάιτεντ».

Πηγή: www.england365.gr

Πάλι στον πάγκο ο Κασίγιας!!

Προς στιγμήν όλα τα ισπανικά Μέσα έδιναν τον Ίκερ Κασίγιας ως βασικό, αλλά διαψεύστηκαν πλήρως! Ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε ξανά τον Ντιέγκο Λόπεθ στην αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ ενόψει Γρανάδα.

Πάλι στον πάγκο ο Κασίγιας!
Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ίκερ Κασίγιας θα παρακολουθήσει τις προσπάθειες της Ρεάλ Μαδρίτης από τον πάγκο! Σε λίγη ώρα η «βασίλισσα» αντιμετωπίζει την Γρανάδα και ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε ξανά τον Ντιέγκο Λόπεθ για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του.

Μάλιστα, υπήρξε μια αναστάτωση στα ισπανικά ΜΜΕ, αφού πριν δοθούν οι επίσημες συνθέσεις του αγώνα, έδιναν τον «Σαν Ίκερ» ως βασικό, όπως μάλιστα μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Marca. Εν τέλει, δεν δικαιώθηκαν, αφού ο αρχηγός των Μαδριλένων δεν ξεκινά.

Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Εζίλ, Ίσκο, Ντι Μαρία, Κριστιάνο και Μπενζεμά οι επιλογές του Ιταλού τεχνικού. Εκτός 11άδας και ο Καρνέζης για λογαριασμό της Γρανάδα.

Πάντως φαίνεται πως ούτε ο Αντσελότι (μετά τον Μουρίνιο) εμπιστεύεται τον Κασίγιας και τα «σύννεφα» παραμονής του στην Ρεάλ όλο και μεγαλώνουν, αφού ήδη υπάρχουν διάφορα σενάρια περί αποχώρησής του.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πιστέψτε στους εαυτούς σας»

«Ντόπες» ηθικού από τον Γιάννη Χατζηνικολάου προς τους παίκτες του Άρη πριν τη σημερινή προπόνηση. Υπό κρίση ο τεχνικός των «κίτρινων», που για την ώρα στηρίζεται.

«Πιστέψτε στους εαυτούς σας»
Το κλίμα στον Άρη δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του, μετά τις δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου, του οποίου η θέση αυτή την ώρα είναι επισφαλής προσπάθησε να εμψυχώσει τους παίκτες του και να τους δείξει εμπράκτως την εμπιστοσύνη του προς αυτούς.

Άλλωστε, υπό κρίση είναι και οι «κίτρινοι», αφού η εμφάνισή τους κόντρα στην Καλλονή δεν ήταν η ενδεδειγμένη και υπάρχει έντονη αμφισβήτηση.

«Δεν θέλω να επηρεάζεστε απ΄ αυτά που ακούτε γύρω- γύρω. Θα φτιάξουν τα πράγματα, αρκεί να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως πρέπει. Πιστέψτε στους εαυτούς σας και όλα θα πάνε καλά. Δεν ήρθαν τα αποτελέσματα στους δύο πρώτους αγώνες, θα έρθουν στους επόμενους», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός.

Πάντως, η διοίκηση των Θεσσαλονικέων δεν θέλει να δράσει εν ψυχρώ. Με ανακοίνωσή της ζήτησε από τον κόσμο να κάνει υπομονή, ούσα σίγουρη για την αγωνιστική… αναγέννηση της ομάδας. Ο Δημήτρης Ηλιάδης δεν θέλει πάρει «κεφάλια» άμεσα. Σίγουρα είναι προβληματισμένος από την εικόνα, αλλά για την ώρα στηρίζει και είναι διατεθειμένος να δώσει ακόμη μια ευκαιρία στο προσεχές –δύσκολο- ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αν και εκεί δεν υπάρξει βελτίωση, τότε ο πάγκος του Άρη πιθανώς να μείνει κενός…

Συνιστά… ηρεμία!!

Συνιστά… ηρεμία Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ηρεμία στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η ΠΑΕ Άρης με την οποία απευθύνεται στους οπαδούς.

Σε αυτή η διοίκηση των «κίτρινων» επισημαίνει ότι θα επιδείξει τα… «απαιτούμενα αντανακλαστικά, ώστε η ομάδα μας να ανακάμψει το συντομότερο δυνατό αγωνιστικά», όπως αναφέρει.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί θερμά τον κόσμο της ομάδας μας για την συμπαράστασή του κατά την διάρκεια του άτυχου αγώνα με την ΑΕΛ Καλλονής.

Η συμπαράσταση του κόσμου αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο στην προσπάθεια που επιχειρείται για την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και για την αγωνιστική της ανάταση και θα την αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο.

Συμμεριζόμαστε τα συναισθήματα του κάθε υγιώς σκεπτόμενου φιλάθλου του ΑΡΗ και τους διαβεβαιώνουμε όλους ότι η διοίκηση θα επιδείξει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά, ώστε η ομάδα μας να ανακάμψει το συντομότερο δυνατό αγωνιστικά.

Σε τούτες τις στιγμές ο θυμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για όλους μας και ορισμένες φορές οδηγεί σε πράξεις που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ΑΡΗ, τα οποία έχουν ως αφετηρία την ηρεμία στο αγωνιστικό τμήμα».

Τεβεκέλης: «Αυτός είναι ο ρόλος μου στον ΠΑΟΚ»

Διευκρινίσεις για το ρόλο που ανέλαβε στον ΠΑΟΚ και τα καθήκοντά του ο υπεύθυνος της ΠΑΕ για θέματα διαιτησίας, Μάλαμας Τεβεκέλης.

Τεβεκέλης: «Αυτός είναι ο ρόλος μου στον ΠΑΟΚ»
Η είδηση της ανάληψης του πόστου του υπεύθυνου διαιτησίας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Μάλαμα Τεβεκέλη προκάλεσε αίσθηση. Ο πρώην διαιτητής εξήγησε ποιες είναι οι αρμοδιότητες που προβλέπονται από το νέο του ρόλο.

«Η δουλειά μου είναι να παρακολουθώ τα παιχνίδια και να κάνω έκθεση σχετικά με τη στάση των παικτών του ΠΑΟΚ και των αντιπάλων τους απέναντι στους διαιτητές», δήλωσε στον «Arena 89,4» και πρόσθεσε: «Θα πηγαίνω και στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ για να διδάσκω στους πιτσιρικάδες τους κανονισμούς, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί πρέπει να έχουν μαζεμένα τα χέρια όταν είναι στο τείχος, γιατί όταν κάνουν τάκλιν μέσα στην περιοχή θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατά πιο κοντά στο σώμα τα χέρια τους κλπ. Θα κάνω σχετικές εκθέσεις και οι παρατηρήσεις θα μεταφέρονται στους παίκτες. θα δούμε πώς θα λειτουργήσει, μπορεί να μεταφέρουν τις παρατηρήσεις μου στους παίκτες ο Κωνσταντινίδης ή ο Ιωσηφίδης».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως αν κριθεί ότι γίνονται άδικες κρίσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ για θέματα διαιτησίας, θα υπάρχει διάθεση παρέμβασης, ενώ για το πώς προέκυψε η συνεργασία με την ΠΑΕ, είπε: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Με κάλεσε ο κ. Σαββίδης και μου ζήτησε να αναλάβω αυτό το ρόλο γιατί είχε διαπιστώσει πώς υπήρχαν πολλές κίτρινες και κόκκινες πέρυσι. Ενδεχομένως ο ΠΑΟΚ να επιδιώκει να θωρακιστεί στις ενδεχόμενες αδικίες διαιτητών».

«Μίλησε με Νάπολι ο Ολυμπιακός για Γκαργκάνο»

Τις επαφές του Ολυμπιακού με την Νάπολι για την απόκτηση του Βάλτερ Γκαργκάνο επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του Ουρουγουανού χαφ.

«Μίλησε με Νάπολι ο Ολυμπιακός για Γκαργκάνο»
Πριν από μία εβδομάδα υπήρξε τηλεφωνική επαφή ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Νάπολι για την υπόθεση του Βάλτερ Γκαργκάνο, όπως δήλωσε ο Πάμπλο Μπεντανκούρ.

Ο μάνατζερ του Ουρουγουανού μέσου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον πελάτη του, όμως πρέπει τις επόμενες μέρες να ξεκαθαρίσει η υπόθεση για να προλάβει τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

«Ναι, υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Μας το είπε η Νάπολι. Μας είπαν ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα άνθρωπος του Ολυμπιακού τους τηλεφώνησε για τον Βάλτερ.

Μαζί με την Πάρμα και άλλες δύο ομάδες είναι αυτές που έχουν δείξει πραγματικά ενδιαφέρον για τον Γκαργκάνο. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει ακριβώς. Το σίγουρο είναι πως και ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον παίκτη. Είναι αληθινές αυτές οι φήμες που μού λέτε», ανέφερε αρχικά ο ατζέντης του διεθνούς άσου στον «Πρωταθλητή» και πρόσθεσε:

«Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει. Άρα η Νάπολι, όπως καταλαβαίνει πολύ καλά, θα είναι πιο διαλλακτική. Πριν από μερικές ημέρες ζητούσε 4-5 εκατ. ευρώ. Τώρα νομίζω πως είναι το ίδιο ποσό… Και δεν θα είναι το ίδιο σε μερικές μέρες από τώρα».

Καταλήγοντας, ο κ. Μπεντανκούρ απάντησε για το αν ένας τέτοιος παίκτης θα ήθελε να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό των νταμπλούχων Ελλάδας: «Γιατί όχι; Είναι μεγάλος σύλλογος που συμμετέχει στο Champions League. Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με τον οποιονδήποτε»Πηγή: sport-fm.gr

«Καλή προοπτική ο Ολυμπιακός»

Επιβεβαίωσε τις επαφές του με τον Ολυμπιακό ο Εγιόνγκ Ενόχ. «Καλή προοπτική για την καριέρα μου», τόνισε ο Καμερουνέζος μεσοαμυντικός, που προτιμά τους Πειραιώτες από την Κρίσταλ Πάλας.

«Καλή προοπτική ο Ολυμπιακός»
Πλέον δεν πρόκειται απλώς για μία φήμη από την Ολλανδία… Ο Ολυμπιακός θέλει τον Εγιόνγκ Ενόχ και ο ίδιος ο Καμερουνέζος μεσοαμυντικός επιβεβαίωσε τις επαφές μιλώντας στην «De Telegraaf». Μάλιστα παρότι ο 27χρονος άσος αποκάλυψε πως ενδιαφέρεται γι’ αυτόν και η Κρίσταλ Πάλας, εκείνος ψηφίζει… Ολυμπιακό.

«Πρόκειται για μία καλή προοπτική για την καριέρα μου. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει στο Champions League και που πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Ο μάνατζέρ μου χειρίζεται το θέμα», δήλωσε ο Ενόχ και πρόσθεσε: «Με τιμά το ενδιαφέρον της Κρίσταλ Πάλας, αλλά πρώτα θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό».

Ο Ενόχ ανήκει στον Άγιαξ από το 2008 και το συμβόλαιό του λήγει το 2015. Τον περασμένο Γενάρη δόθηκε δανεικός στη Φούλαμ, με την οποία είχε 9 συμμετοχές στην Premier League.

Η καριέρα του Ένοχ με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ σε όλες τις διοργανώσεις)

2006/07-Άγιαξ Κέιπ Τάουν: 9-0
2007/08-Άγιαξ Κέιπ Τάουν: 27-1
2008/09-Άγιαξ: 19-1
2009/10-Άγιαξ: 27-1
2010/11-Άγιαξ: 27-1
2011/12-Άγιαξ: 22-0
2012/13-Άγιαξ: 9-0
2013-Φούλαμ: 9-0

Ενδιαφέρον για τον Πανιώνιο!

Την πρόθεση του Θεόφιλου Αρκουμάνη να ασχοληθεί με την διοίκηση του Πανιωνίου αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Ενδιαφέρον για τον Πανιώνιο
«Ζεστό» ενδιαφέρον να εμπλακεί στα κοινά της διοίκησης του Πανιωνίου έχει εκδηλώσει ο Θεόφιλος Αρκουμάνης, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει, όμως, πως για να προχωρήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει η παρούσα διοίκηση και δεύτερον, να περάσει από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του κ. Αρκουμάνη, ο οποίος είναι γιατρός στο επάγγελμα, απέσυρε τη δεύτερη φορά την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2011.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο έλεγχος των διαιτητών!

Τη διαιτησία που είχαμε στη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανέλυσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Δεν έπρεπε να μετρήσει το πρώτο γκολ της Καλλονής, δύσκολη η φάση με τον Μήτρογλου».

Ο έλεγχος των διαιτητών
Καλό Σαββατοκύριακο είχαμε σε γενικές γραμμές όσον αφορά τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Το πρώτο γκολ της Καλλονής δεν έπρεπε να μετρήσει. Την ώρα που γίνεται η σέντρα, όχι ο Αναστασιάδης που βάζει το γκολ, υπάρχει ένας άλλος παίκτης που έχει ενεργό ρόλο στη φάση και έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ ως οφσάιντ», τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας για το παιχνίδι του Άρη με την Καλλονή και στη συνέχεια στάθηκε στη φάση με τον Κώστα Μήτρογλου στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Ατρόμητος:

«Ο βοηθός βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αφού δεν ήξερε τι να αποφασίσει. Πάντως, το γκολ του Μήτρογλου έπρεπε να μετρήσει και γίνει το σκορ 3-1».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μιχάλη Ηλιού

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-0
Διαιτητές: Μιχαήλ Κουκουλάκης, Δημήτριος Σαραϊδάρης, Γεώργιος Γεωργιάδης
4ος Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος

Έκανε καλή διαιτησία ο Κουκουλάκης. Είχε ανάγκη αυτή τη διαιτησία. Ο Κουκουλάκης είναι και λίγο γκαντέμης, όμως χθες το ματς πήγε νορμάλ και έκανε μία καλή διαιτησία. Όταν παίζεις την Ξάνθη του Πανόπουλου πρέπει να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτικός και εκείνος δεν αντιμετώπισε κανένα θέμα στην πορεία του ματς.

ΒΕΡΟΙΑ - Ο.Φ.Η. 2-0
Διαιτητές: Ανδρέας Παππάς, Νικόλαος Γεωργαράκος, Κυριάκος Μερκενίδης
4ος Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Βρακάς

Σωστός, ακριβοδίκαιος και κάνει αισθητή την παρουσία του με τις αποφάσεις που πήρε ο Παππάς. Σωστό το πέναλτι που έδωσε στη Βέροια. Θα μπορούσε, όμως, και στο 20’ να δώσει ακόμη ένα πέναλτι. Το χέρι δεν ήταν στη φυσιολογική του θέση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 2-0
Διαιτητές: Μιχαήλ Βοσκάκης, Γεώργιος Σταυρουλάκης, Ιορδάνης Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Σπυρίδων Σελιμός

Έκανε καλή διαιτησία ο Βοσκάκης, όμως δεν τα πήγε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο. Δεν έδωσε πέναλτι στον Παναιτωλικό, όταν ο Αθανασιάδης πήρε… αγκαλιά τον Μελισσά. Θα μπορούσε να του δώσει και δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού είχε ήδη μία. Ο Χακόμπο έκανε μία παρατήρηση πως μιλούν στους διαιτητές και εκείνοι δεν τους δίνουν σημασία. Ο Χακόμπο έχει ιστορικό. Ο διαιτητής δεν είναι εκδικητικός και χρειάζεται ειδικό τρόπο στις μεταξύ τους συζητήσεις.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0
Διαιτητές: Δημήτρης Στυλιάρας, Πολυχρόνης Κωσταράς, Δήμος Αναστόπουλος
4ος Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Είχαμε πολύ καλή διαιτησία από τον Στυλιάρα και τους βοηθούς του.

ΑΡΗΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 0-2
Διαιτητές: Δημήτριος Θάνος, Χασάν Κούλα, Γεώργιος Πασχάλης
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης

Το πρώτο γκολ της Καλλονής δεν έπρεπε να μετρήσει. Την ώρα που γίνεται η σέντρα, όχι ο Αναστασιάδης που βάζει το γκολ, υπάρχει ένας άλλος παίκτης που έχει ενεργό ρόλο στη φάση και έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ ως οφσάιντ. Ο Αναστασιάδης που σκοράρει, έρχεται από κανονική θέση. Επόπτης ήταν ο Πασχάλης και ήταν το πρώτο του παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα και χθες την έκανε. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι μαζεύονται οι παίκτες για κόρνερ φάουλ και άλλα στημένα, και ο Θάνος μιλάει πολύ και καθυστερεί πολύ το ματς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ 2-0
Διαιτητές: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Δημήτριος Γκάγκας, Χρυσούλα Κουρομπύλια
4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Τα Γιάννινα παίζουν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και συνεχίζουν την καλή πορεία τους. Ο Αρετόπουλος ήταν πολύ καλός και βοήθησε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Παρατήρησα, όμως, ότι το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση, παρότι έγιναν έργα πριν από λίγο καιρό.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1
Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος, Αθανάσιος Θανασακούδης, Νικόλαος Δημόπουλος
4ος Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης

Μία φάση στην αρχή του αγώνα, ένα τράβηγμα του Λισγάρα στον επιθετικό, σωστά δίνεται η κίτρινη και το πέναλτι, ενώ στο ένατο λεπτό δίνεται κόκκινη στον ίδιο παίκτη, αν και τηλεοπτικά δεν φαίνεται πως υπάρχει τράβηγμα.

Πρέπει να ήταν λάθος η απόφαση στην περίπτωση αυτή. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από την τηλεόραση να κάνουμε την κριτική μας, όμως θα πρέπει να καταλαβαίνουμε και τη δυσκολία της φάσης για τον διαιτητή και τους επόπτες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 2-1
Διαιτητές: Ηλίας Σπάθας, Αντώνιος Καρατζίκας, Αλέξανδρος Γρέβενης
4ος Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος

Έχω πει ότι ο Σπάθας είναι καλός διαιτητής και έκανε καλή διαιτησία. Εδώ υπήρξαν δύο λαθάκια από τους δύο επόπτες. Ο πρώτος βοηθός έχει τη φάση του ακυρωθέντος τέρματος του Μήτρογλου. Εξέχει το παπούτσι, δεν εξέχει το παπούτσι… Καλό θα είναι να μετρούν οι ευθείες. Εκεί ο βοηθός βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αφού δεν ήξερε τι να αποφασίσει. Σε μία άλλη φάση βγήκε η μπάλα πολύ κόρνερ και ήταν η στιγμή της αποβολής του Αγγελόπουλου και έδειξε παίζεται ο διαιτητής.

Μέσα ο Σπυρόπουλος, εκτός Λόπεθ και τραυματίες!

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς με την Σάλκε (27/8) μπήκε ο Σπυρόπουλος αλλά εκτός έμεινε ο Λόπεθ και οι τραυματίες…

Μέσα ο Σπυρόπουλος, εκτός Λόπεθ και τραυματίες
Από 19 παίκτες αποτελείται η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς με την Σάλκε (Τρίτη, 27/8) που θα κρίνει και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Στέφενς συμπεριέλαβε τον Σπυρόπουλο αντίθετα με τον Ίνιγκο Λόπεθ που έμεινε εκτός.

Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός, λόγω της απουσίας του τραυματία Λίνο, είναι ο μοναδικός αριστερός μπακ που υπάρχει και έτσι ο Στέφενς τον πήρε στην αποστολή. Αντίθετα, για λόγους τακτικής αποκλείστηκε ο Λόπεθ ενώ δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Βούκιτς, Γκαρσία, Λίνο, Λάζαρ, Λόρενς

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ:

Χακόμπο, Γλύκος, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Κατσουράνης, Βίτορ, Σκόνδρας, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Γεωργιάδης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Νέτσιντ.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Τούμπα το σεντόνι!

Πρόβα εν όψει του αυριανού ματς του ΠΑΟΚ με την Σάλκε πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Τούμπα, με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» να ελπίζουν πως δεν είναι η μοναδική για φέτος.

Στην Τούμπα το σεντόνι
Το σεντόνι απλώθηκε στο κέντρο της Τούμπας!

Στην καθιερωμένη πρόβα πριν από έναν αγώνα που αφορά τις διοργανώσεις της UEFA προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σε συνεργασία με εκείνους της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία, έγινε μεταφορά του γνωστού σε όλους μας «σεντονιού» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το οποίο ελπίζουν οι Θεσσαλονικείς να συνεχίζουν να βλέπουν για αρκετό καιρό ακόμα και η αυριανή αναμέτρηση να μην είναι η τελευταία για φέτος…Πηγή: sport-fm.gr

Κέλερ: «Καλές πιθανότητες να αποκλείσουμε τον ΠΑΟΚ»

Με 150 οπαδούς της και την πεποίθηση πως θα πάρει εκείνη το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League αντί του ΠΑΟΚ προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη η αποστολή της Σάλκε.

Κέλερ: «Καλές πιθανότητες να αποκλείσουμε τον ΠΑΟΚ»
Αποφασισμένη να βάλει τέλος στην αγωνιστική κατρακύλα και να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League απέναντι στον ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη η αποστολή της Σάλκε, έχοντας στο πλευρό της 150 οπαδούς.

«Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να προκριθούμε. Σε πρώτη φάση αυτό που πρέπει να κάνουμε σίγουρα, είναι να σκοράρουμε», δήλωσε ο προπονητής της γερμανικής ομάδας, Γενς Κέλερ.

Ερωτηθείς αν φοβάται για τη θέση του, καθώς φημολογείται έντονα πως αν έρθει ο αποκλεισμός, θα χάσει τη δουλειά του, απάντησε: «Καθόλου. Δεν με απασχολεί τι λέγεται. Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ».

Ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Χορστ Χελντ, ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, αν εφόσον αποκλειστεί η Σάλκε θα κάθεται στο ερχόμενο ματς με τη Λεβερκούζεν στον πάγκο της ο Γενς Κέλερ. «Φυσικά και θα είναι», απάντησε.

ΠΑΟΚ-Σάλκε: Όπως και στο πρώτο ματς!!

Την κλασσική ασπρόμαυρη φανέλα θα φορέσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο αυριανό ματς με την Σάλκε για τα πλέι οφ του Champions League, ενώ οι Γερμανοί επέλεξαν την τρίτη τους εμφάνιση που είναι πράσινη.

ΠΑΟΚ-Σάλκε: Όπως και στο πρώτο ματς
Σύμφωνα με ενημέρωση της Σάλκε, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί στον επαναληπτικό του Champions League me την κλασική ριγέ ασπρόμαυρη εμφάνιση με άσπρο παντελονάκι και άσπρες κάλτσες.

Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του βορρά» θα φοράει την ανοιχτόχρωμη μπλε φανέλα.

Από την πλευρά της, οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν με τις νέες πράσινου χρώματος εμφανίσεις τους, μαύρα παντελονάκια και μαύρες κάλτσες, ενώ ο τερματοφύλακας των «βασιλικών μπλε» θα φοράει κόκκινη εμφάνιση.Πηγή: sport-fm.gr

Με… συνοδεία στην Τούμπα!!

Την απουσία τους θα φροντίσουν να καλύψουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με την Σάλκε, ο οποίος θα κρίνει την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Champioms League.

Με… συνοδεία στην Τούμπα
Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Σάλκε, ο οποίος θα κρίνει μία θέση στους ομίλους του Champions League.

Για αυτό τον λόγο οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν σκοπεύουν να αφήσουν μόνη την ομάδα τους και, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «ασπρόμαυροι» σύνδεσμοι, θα συνοδεύσουν την αποστολή στην Τούμπα.

Με αυτό τον τρόπο οι φίλοι του ΠΑΟΚ θέλουν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του Χουμπ Στέφενς, ώστε να μπορέσει να πάρει το αποτέλεσμα με το οποίο θα καταφέρει να μπει για πρώτη φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Σ.Φ. ΠΑΟΚ:

«Οι Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ. καλούν όλο τον ΠΑΟΚτσήδικο λαό στην ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ που διοργανώνουν πριν το ευρωπαϊκό αγώνα της Τρίτης με αφετηρία το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ προς το γήπεδο της Τούμπας.

Παρά την απουσία μας από το γήπεδο θα προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ να δώσουμε στην ομάδα και τους ποδοσφαιριστές την κατάλληλη ψυχολογία με στήριξη, θετική ενέργεια και την γροθιά σηκωμένη μέχρι τον ΝΑΟ μας.

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει για το καμάρι της και είμαστε όλοι καλεσμένοι.

Ώρα συγκέντρωσης-εκκίνησης: 19.00».

Κατσουράνης: «Να τα δώσουμε όλα με τη Σάλκε»

Το σύνθημα για τον αυριανό αγώνα του ΠΑΟΚ με την Σάλκε, ο οποίος είναι ο επαναληπτικός του 1-1 στο «Φέλτινς Αρένα», έδωσε ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

Κατσουράνης: «Να τα δώσουμε όλα με τη Σάλκε»
Ένας σημαντικός αγώνας που μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με φιλική αναμέτρηση είναι ο αυριανός με την Σάλκε στην άδεια από κόσμο Τούμπα, όπως δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης στη Nova.

Ο διεθνής χαφ τόνισε πως θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς, όμως εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να αγωνιστούν για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 34χρονος μέσος στο Novasports

Για το ιστορικό ματς με τη Σάλκε:

«Ύστερα από το χαμένο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, περιμένουμε πώς και πώς τον αγώνα με τη Σάλκε. Είναι ιστορικός αγώνας, δίνει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να παίξει για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Θα πρέπει όλοι να δείξουμε μέσα στο γήπεδο πόσο θέλουμε αυτό το παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας όλοι μας. Δεν θα υπάρχει κόσμος, θα είναι σαν φιλικό, είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Το είδαμε και με τη Μέταλιστ. Πρέπει να είμαστε όλοι 100% συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του προπονητή μας, για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το γεγονός πώς η ρεβάνς θα γίνει χωρίς κόσμο:

«Τέτοια ματς μοιάζουν με φιλικά. Είναι, όμως, ένας τόσο σημαντικός αγώνας που κρίνει την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Είναι δύσκολο για εμάς. Πρέπει όμως να το αντιμετωπίσουμε. Για αυτό είπα πως πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, να είμαστε πειθαρχημένοι και να ξεπεράσουμε τα άδεια καθίσματα. Το ποδόσφαιρο είναι ο κόσμος. Όταν βλέπεις τους οπαδούς σου στην εξέδρα, παίρνεις φτερά.

Σου δίνουν ώθηση, και για πέντε λεπτά να παίξεις, τα δίνεις όλα. Σίγουρα υπάρχει και η πίεση που ασκεί ο κόσμος. Αυτό έχει να κάνει με το πώς το εισπράττει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Έτσι είναι η νοοτροπία στην Ελλάδα. Είτε σε πιέζει, είτε έχει υπέρμετρη αισιοδοξία. Εμείς δεν θα έχουμε να διαχειριστούμε κάτι από αυτά τα δυο, θα πρέπει να είμαστε καθαρά συγκεντρωμένοι σε αυτά που θα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο, να κάνουμε αυτό που πρέπει και να πάρουμε την πρόκριση».

Για τις απουσίες Λίνο, Λόρενς και Λάζαρ:

«Αμέσως-αμέσως έχουμε έξω τρεις παίκτες από την ενδεκάδα της Τρίτης. Είναι πάρα πολύ σημαντικές οι απώλειες που έχουμε, γιατί είναι τρία παιδιά που βοήθησαν πολύ στο πρώτο παιχνίδι. Θεωρώ όμως ότι όποιος κληθεί να τους αντικαταστήσει θα δώσει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα και θα το κάνει επάξια, είμαι σίγουρος για αυτό».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ:

«Το παιχνίδι είναι ιστορικό για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε στην ιστορία του ΠΑΟΚ με χρυσά γράμματα. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, δεν θα είναι εύκολο. Η Σάλκε είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου ματς πιστεύω πως αν παίξουμε όπως πρέπει θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το αν ο ΠΑΟΚ αντέχει να παίζει Ευρώπη και πρωτάθλημα:

«Είναι δύσκολο. Όμως, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να κρίνω το έμψυχο υλικό της ομάδας. Αυτό είναι δουλειά άλλων. Όπως και να έχει, θα φανεί στην πορεία γιατί θα έχουμε ομίλους είτε Champions, είτε Europa League, πρωτάθλημα και κύπελλο. Ανά πάσα στιγμή, όμως, όλοι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Βλέπουμε ήδη πως έχουμε τραυματισμούς. Άρα, χρειάζεται ένα πλούσιο ρόστερ και σε ποσότητα και σε ποιότητα, για να μπορούν όλοι ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν».

Για τις δηλώσεις Στέφενς στο Αγρίνιο:

«Δεν είναι η θέση μου να κρίνω τα λόγια του προπονητή. Ως ποδοσφαιριστής, θεωρώ ότι είναι το πώς το αντιλαμβάνεται κάθε παίκτης. Η θέση η δική μου είναι πως για να παίξεις στην Ευρώπη, θα πρέπει να έχεις κάνει καλά πράγματα στο πρωτάθλημα. Για εμένα, πρέπει να κοιτάς πρώτα το πρωτάθλημα, γιατί μπορεί να μην πας καλά και να μην έχεις την ευκαιρία να παίξεις και την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη».

Για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος:

«Οι βάσεις μπαίνουν σιγά-σιγά σε κάθε ομάδα. Δεν χρειάζεται βιασύνη, χρειάζεται δουλειά και να κοιτάζεις παιχνίδι με το παιχνίδι να βελτιώνεσαι. Θεωρώ πως φέτος έχουν αλλάξει πολλά πράγματα πάντως στην ομάδα».

Για τον Χουμπ Στέφενς:

«Έχουμε έναν προπονητή με καταξιωμένο όνομα κι έχει δείξει τη δουλειά του στα κλαμπ που εργάστηκε. Ελπίζω να μάθουμε από αυτόν, κι αυτός από εμάς γιατί οι σχέσεις προπονητή-παικτών πρέπει να είναι αμοιβαίες και στο τέλος να δούμε τι θα καταφέρουμε».

Για τις εκπλήξεις της δεύτερης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα:

«Οι εκπλήξεις πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να μπορούν να κερδίζουν τον κάθε αντίπαλο, για να έχουμε ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο. Όταν οι ομάδες δεν έχουν τόση διαφορά μεταξύ τους, όταν θα έχουμε μια καλύτερη διαιτησία που είναι πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν φτιάξουμε ακαδημίες που δεν έχουμε κι έρχονται μόνο α’ διαλογής ξένοι κι όχι β’ διαλογής που έρχονται τώρα, τότε θα έχουμε και περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Εγώ είδα λιγότερο κόσμο στα γήπεδα τις δυο πρώτες αγωνιστικές».

Για το αν η Εθνική θα πάει στα τελικά του Μουντιάλ:

«Η Εθνική μετά το 2004 παρουσίασε μια εικόνα εκπληκτικά σταθερή. Θεωρώ πως θα πάμε στη Βραζιλία, δείχνουμε μια μεγάλη συνέπεια και είμαστε μέσα στις 10-11 καλύτερες ομάδες του κόσμου κι έχει φτάσει η ώρα να βοηθήσουμε όλοι το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως πρέπει».

«Καμία συμφωνία για Μπέιλ»

Σύμφωνα με πηγές του «Sky Sports» η Τότεναμ δεν έχει συμφωνήσει ακόμη για την παραχώρηση του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ τονίζει πως υπάρχει προσφορά και από άλλον σύλλογο!

«Καμία συμφωνία για Μπέιλ»
Θα ολοκληρωθεί, δεν θα ολοκληρωθεί... Θα ολοκληρωθεί, δεν θα ολοκληρωθεί....

Τα... πέταλα της μαργαρίτας, που θα δείξουν τι μέλλει γενέσθαι με τη μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ, φαίνεται πως είναι πολλά ακόμη. Δημοσίευμα της «Daily Mail» ανέφερε πως η Τότεναμ είπε εν τέλει το «ναι» έναντι 100 εκ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο το «Sky Sports» ήρθε να διαψεύσει λίγες ώρες αργότερα.

Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο «δεν έχει επέλθει ακόμη καμία συμφωνία» ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ σε μια είδηση «βόμβα» τονίζει πως τα «σπιρούνια» έχουν προσφορά και από άλλον σύλλογο!

Πηγή: www.england365.gr

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι!! (preview)

Η μεγάλη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ έφτασε! Το πρώτο ντέρμπι, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι είναι προ των πυλών, με πρωταγωνιστές τους δύο προπονητές, Ντέιβιντ Μόγιες και Ζοσέ Μουρίνιο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (preview)
Κάποιοι πιστεύουν πως η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουναίτεντ ξεκίνησε ως δεύτερο (ακόμη και τρίτο) φαβορί για την κατάκτηση της 22ης Πρέμιερ Λιγκ, ενώ θεωρούν πως η Τσέλσι θα είναι αυτή που θα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από τις 38 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Κάποιοι άλλοι, έχουν εντελώς διαφορετική άποψη.

Όπως και να ‘χει, οι δυο τους θα δώσουν την πρώτη τους φετινή «μάχη», και κατ’ επέκταση μέρος απαντήσεων, μόλις την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ με τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου να στρέφονται στο «Ολντ Τράφορντ».

Και ποιοι τραβούν τα περισσότερα… φώτα πάνω τους; Φυσικά οι δύο προπονητές.

Από τη μία πλευρά, ο Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Σκωτσέζος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ως προπονητής της Έβερτον, αλλά -όπως είναι φυσιολογικό- το σημερινό παιχνίδι έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, αφού μια ενδεχόμενη νίκη θα τον φέρει πιο κοντά στον κόσμο και θα του δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει τη δουλειά του σε αυτό το «βαρύ» πόστο.

Από την άλλη, ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος γύρισε «σπίτι» του και θέλει να αποδείξει πως με αυτή του την επιστροφή, η Τσέλσι θα μπορέσει να κατακτήσει τα πάντα. Ωστόσο, πρώτα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο του… αφεντικού στο Νησί με την αναμέτρηση να είναι η ιδανική ευκαιρία για να το κάνει.

Αγωνιστικά νέα:

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν θα έχουν στη διάθεσή τους, τους Ράφαελ, Νάνι και Άσλεϊ Γιανγκ, ενώ σημαντικότερη απουσία φαντάζει αυτή του Χαβιέρ «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες, ο οποίος συνήθιζε να βγάζει τα… κάστανα από τη φωτιά στα δύσκολα παιχνίδια.

Όσον αφορά τους Λονδρέζους, αμφίβολος είναι μόνο ο Νταβίντ Λουίς, ενώ ο Ρομέλου Λουκάκου φαντάζει το φαβορί για την κορυφή της επίθεσης.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Γκιγκς, Κλέβερλι, Γουέλμπεκ, Φαν Πέρσι

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Κόουλ, Αζάρ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μάτα, Όσκαρ Λουκάκου

Ενδιαφέροντα στατιστικά:

Την περασμένη σεζόν, η Τσέλσι στην αντίστοιχη αναμέτρηση επικράτησε με σκορ 1-0.

Σε 42 παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Γιουνάιτεντ κέρδισε στα 13, η Τσέλσι τα 14 και 15 έληξαν ισόπαλα (τρία από αυτά με 0-0).

Το περισσότερα τέρματα σημειώθηκαν σε ένα ματς τον Οκτώβριο του 1954, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με σκορ 6-5 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Πηγή: www.england365.gr

Μιλάει με Εζίλ η Γιουνάιτεντ!!

Τις επαφές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον πατέρα και μάνατζερ του Μεσούτ Εζίλ, Μουσταφά, που αφορούν την ενδεχόμενη μεταγραφή του Γερμανού χαφ αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Μιλάει με Εζίλ η Γιουνάιτεντ
Αποφασισμένη να αποκτήσει τον Μεσούτ Εζίλ είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με την εφημερίδα «AS» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena SER».

Τα ρεπορτάζ των δύο Μέσων αναφέρουν πως οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν καταθέσει πρόταση ύψους 45 εκατ. ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης για τον Γερμανό μεσοεπιθετικό.

Μάλιστα, ο βρετανικός σύλλογος φέρεται να έχει προσεγγίσει ήδη τον πατέρα και μάνατζερ του διεθνούς άσου, Μουσταφά, για να συζητήσουν τους όρους του συμβολαίου που ενδεχομένως θα υπογράψουν.

Τα δύο ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Εζίλ γνωρίζει ότι πλέον δεν θα έχει τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής, ύστερα από την επικείμενη απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ και ήδη του Ίσκο. Πηγή: sport-fm.gr

Διαρκείας με... ατάκα Γκάλη!!

«Αυτό είναι το σπίτι μου κι εσείς η οικογένειά μας». Μ’ αυτήν την ατάκα του Νίκου Γκάλη ξεκίνησε η προώθηση των εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ Άρης.

Διαρκείας με... ατάκα Γκάλη!
Με την φωνή του Νίκου Γκάλη να πρωταγωνιστεί άρχισε η προώθηση των διαρκείας της ΚΑΕ Άρης.

Η ατάκα που είπε στο Αλεξάνδρειο, σε εκδήλωση που είχε γίνει προς τιμή του τον περασμένο Μάιο, είναι το σύνθημα του ραδιοφωνικού σποτ που κυκλοφόρησε για την έναρξη της πώλησης των εισιτηρίων.





Το ραδιοφωνικό σποτ για τα διαρκείας του Άρη από martelis

Πηγή: sport-fm.gr

«Κόπηκαν» Βασιλειάδης-Κατσίβελης!!

Κώστας Βασιλειάδης και Δημήτρης Κατσίβελης αποκλείστηκαν από την αποστολή της Εθνικής εν όψει Ευρωμπάσκετ. Συνεχίζει με 13 η ελληνική ομάδα, αλλά όλα δείχνουν πως θα μείνει εκτός ο Καββαδάς.

«Κόπηκαν» Βασιλειάδης-Κατσίβελης
Στους 13 παίκτες περιορίστηκε το ρόστερ της Εθνικής εν όψει Ευρωμπάσκετ. Ο Αντρέα Τρινκιέρι επέλεξε τελικά να αφήσει εκτός συνέχειας της προετοιμασίας τους Κώστα Βασιλειάδη και Δημήτρη Κατσίβελη, προτιμώντας να κρατήσει τον Στράτο Περπέρογλου, που ήταν μέσα στους «υποψήφιους» να κοπούν.

Όλα δείχνουν πως ο τελευταίος που θα «κοπεί» θα είναι ο Βασίλης Καββαδάς και η δωδεκάδα θα αποτελείται από τους Ζήση, Σπανούλη, Σλούκα, Μπράμο, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου, Φώτση, Πρίντεζη, Μαυροκεφαλίδη, Βουγιούκα και Μπουρούση.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι, που ενημέρωσε προσωπικά τους παίκτες για την απόφασή του να τους κόψει, μίλησε για τη δύσκολη... θέση του. «Από σήμερα, ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Δημήτρης Κατσίβελης δε θα συνεχίσουν μαζί μας στην Εθνική. Σε τέτοιες καταστάσεις, συνηθίζεται να λέγονται κάποιες κουβέντες, όπως οι ευχαριστίες του κόουτς για την μέχρι τώρα προσπάθειά τους και πολλές φορές λέγονται... αυτόματα. Εγώ θέλω να πω ότι η προσπάθειά τους να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα έγινε με όλες τους τις δυνάμεις, ήταν καλοί συμπαίκτες και είναι καλοί παίκτες. Άξιζαν κι αυτοί να είναι μαζί μας και το να βρίσκομαι στη θέση να κάνω τέτοιες ανακοινώσεις, είναι για μένα σα να πίνω δηλητήριο. Αυτή, όμως, είναι η ευθύνη μου. Να παίρνω τις αποφάσεις για την ομάδα. Τους ευχαριστώ πάνω απ όλα ως ανθρώπους και το κάνω από την καρδιά μου, όχι τυπικά, για το πώς δούλεψαν και πώς μας υποστήριξαν μέχρι τώρα», ανέφερε.

Κακός οιωνός για Άρη, κακή παράδοση για ΠΑΟΚ!

Άσχημες μνήμες φέρνουν στον Άρη οι δύο ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια, αφού την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, υποβιβάστηκε. Κόντρα σε μια παράδοση 19 χρόνων βρέθηκε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο…

Κακός οιωνός για Άρη, κακή παράδοση για ΠΑΟΚ
Το ξεκίνημα του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας έχει προκαλέσει προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας, αλλά και των φιλάθλων που φρόντισαν να το δείξουν αποδοκιμάζοντας τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου μετά το τέλος του αγώνα με την Καλλονή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ήττα 2-0 από την ομάδα της Λέσβου ήρθε μετά το 2-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

Τελευταία φορά που οι «κίτρινοι» είχαν ανάλογο ξεκίνημα, δηλαδή φύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ήταν το 2004-05, που μόνο καλές αναμνήσεις δεν τους φέρνει. Τότε έχασαν 3-1 από τη SKODA Ξάνθη στα Πηγάδια και ακολούθησε το 1-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο τέλος της σεζόν η ομάδα υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική για δεύτερη και τελευταία φορά στην ιστορία της. Ούτε να σκέφτονται δεν θέλουν ένα τέτοιο σενάριο…

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, πήγε… φουριόζος στο Αγρίνιο για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και αιτία ήταν η καλή εμφάνιση και το αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι με τη Σάλκε για τα play-offs του Champions League. Στον «δικέφαλο του Βορρά» μάλλον δεν είχαν… λάβει υπόψη τους την κακή παράδοση, που δεν αφορά αποκλειστικά τον αντίπαλό του το περασμένο Σάββατο. Ήττα 2-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που προσγειώθηκε απότομα.

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει να πετύχει δύο σερί νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος εδώ και 19 χρόνια. Τελευταία φορά που έκανε το δύο στα δύο ήταν το 1994-95, κερδίζοντας 4-0 την Καβάλα και 2-0 τη SKODA Ξάνθη, αμφότερες εντός έδρας. Στο μεσοδιάστημα των 18 χρόνων, επτά φορές είχε την ευκαιρία να κάνει το απόλυτο στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στις τέσσερις από αυτές, τη νίκη της πρεμιέρας ακολούθησε ισοπαλία, ενώ τις άλλες τρεις, το… πρόγραμμα είχε ήττα. Η κακή παράδοση δεν έσπασε ούτε στο Αγρίνιο… Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε Κόντη η Γλυφάδα!

Αλλαγές στην διοίκηση της Γλυφάδας, καθώς πρόεδρος αναλαμβάνει ο Κώστας Παπαγεωργίου, ενώ ο Γιάννης Κόντης θα είναι ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της ομάδας.

Ανακοίνωσε Κόντη η Γλυφάδα
Εξελίξεις στα διοικητικά θέματα της Γλυφάδας, όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη, ο Γιάννης Κόντης αναλαμβάνει την οργάνωση της ομάδας, ενώ υπήρξε και αντικατάσταση του προέδρου, με τον Κώστα Παπαγεωργίου να παίρνει την θέση του Βαγγέλη Ασλανίδη.

Η ανακοίνωση της Γλυφάδας:

«Η διοίκηση της Π.Α.Ε ανακοινώνει πως στον προεδρικό θώκο της ομάδας αντικαθίσταται ο κύριος Ευάγγελος Ασλανίδης και αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου ο κύριος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου.Επίσης η Π.Α.Ε ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κύριο Γιάννη Κόντη ο οποίος αναλαμβάνει ολόκληρο τον σχεδιασμό της ομάδας για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Football League.Το Δ.Σ της Π.Α.Ε εύχεται και στους δυο κυρίους καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν».

Πού πας, ρε Γιάννη, με τους κοντούς και τον παλαιστή;

Ο Νίκος Αλέφαντος "τα σπάει" στον sportdog! Γιατί είναι στον κόσμο του ο Αναστασίου, πότε θα φάει 4 γκολ ο Ολυμπιακός και ποιοι θα κλαίνε τον ΠΑΟΚ; Απολαύστε υπεύθυνα... Ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο μπορούσε να έχει φάει δύο γκολ από τον Ατρόμητο ο οποίος ήταν εκπληκτικά στημένος. Καλά οργανωμένος ο Ατρόμητος, με Φυτανίδη δεξί μπακ σε αυτό το ματς και με γερά τα σέντερ μπακ Ταυλαρίδη- Λαζαρίδη, με καλά χαφ, τον Μπρίτο πολύ δυνατό, τον Ναπολεόνι τρομερό να χτυπάει πάνω στον Σιόβα επίτηδες, έφευγαν στις κόντρες φαρμάκι. Αν είχε βάλει πάλι ο Μίτσελ Μεντζανί-Σιόβα κεντρικό δίδυμο θα είχαμε τρομακτικά προβλήματα χωρίς την ταχύτητα του Μανωλά. Προσέξτε στο βίντεο όλες τις φάσεις του Ατρόμητου πώς τρέχει ο Σιόβας ασθμαίνοντας πίσω από τον Ναπολεόνι. Συνεχώς τον έβαζε πλάτη.

Ο Μίτσελ διόρθωσε αρκετά λάθη του. Όχι μόνο με τον Μανωλά, αλλά και σε αυτό που είχα πει ότι έπασχε πολύ ο Ολυμπιακός: Είχε παίκτες μπροστά που ήταν μακριά από το γκολ. Αυτό διορθώθηκε στο β΄ ημίχρονο με τις αλλαγές. Έβαλε μέσα Φουστέρ και Σαβιόλα και άλλαξε ο Ολυμπιακός. Αλλά τι Σαβιόλα. Όχι μόνο του να τον πνίγουν τα αντίπαλα σέντερ μπακ, τον έβαλε μαζί με τον Μήτρογλου, μαζί και ο Φουστέρ, μαζί και ο Κάμπελ και ο Ντομίνγκες που ήρθε πιο πίσω, είχε ο Ολυμπιακός τρεις γκολτζήδες μαζί! Τον Μήτρογλου, τον Σαβιόλα, και τον Φουστέρ. Ενώ πριν είχε πάντα μόνο έναν παίκτη να μπορεί να σκοράρει.

Μα καλά, τόσο καιρό στα φιλικά δεν μπορούσε να δουλέψει αυτό το σχήμα; 4-4-2 ήταν ουσιαστικά. Ο Μήτρογλου δεν ήταν στα καλά του, όμως καλά έκανε και δεν τον άλλαξε γιατί η παρουσία του ανοίγει χώρους στον Σαβιόλα και επειδή ξέρουν μπάλα συνδυάζονται. Έδειξε ότι συνήλθε ο Σαβιόλα, τον είδα πιο ελαφρύ.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα 15λεπτο με 20λεπτο στο β΄ ημίχρονο φωτιά. Μου άρεσε πολύ σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός. Μετά ο Ατρόμητος έβαλε και τρίτο σέντερ μπακ. Εκεί ισορρόπησε. Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στα χαφ. Εκεί πονάει, θέλει ενίσχυση στα χαφ. Αν πάει να παίξει 4-4-2 στο Τσάμπιονς Λιγκ θα φάει 3-4 γκολ.

Εγώ θα γούσταρα να δω στον Ολυμπιακό ένα 3-5-2. Αν γίνει καλά ο Αβραάμ, έχει τα στόπερ για να το κάνει, έχει και επιθετικά ακραία μπακ, αυτός ο Μπονγκ πολύ καλός, μπήκε το παιδί από το πρώτο ματς και έδειξε. Έτσι είναι οι καλοί παίκτες, δεν χρειάζονται προσαρμογή και άλλα τέτοια που λένε μερικές φορές για να δικαιολογούν κακές μεταγραφές, τι προσαρμογή, του κώλου τα εννιάμερα! Ο Μπονγκ μπήκε και ντεμπουτάρησε πολύ καλά, τρεχαλατζής, επιθετικό μπακ, με κούρσες, με πνευμόνια. Δεν ξέρει τη μεγάλη μπάλα, αλλά για πρώτο ματς καλός ήταν.

Είδα τη νέα Ίντερ με τον Ματσάρι ο οποίος είχε φτιάξει τη Νάπολι να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια, έπαιξε πολύ καλά το 3-5-2 με την Ίντερ, πολύ καλή ήταν η Ίντερ και νίκησε την Τζένοα. Αλλά έχει καλά χαφ. Τα εσωτερικά του χαφ κάνουν αυτό που έλεγα ότι δεν γίνεται στον Ολυμπιακό, δηλαδή να ντουμπλάρουν τα μπακ. Κι έχει στη μέση τον Καμπιάσο. 3-5-2 παίζει και ο Κόντε στη Γιουβέντους και παίρνει τα πρωταθλήματα, πάλι πιστεύω ότι θα το πάρει φέτος, δυνατή η Γιουβέντους, πήρε και τον Τέβες που σκοράρισε, ωραία ομάδα. Και δεν είναι αμυντικό το 3-5-2 αν ξέρεις να το παίξεις, έβλεπα την Ίντερ, όπως και τη Γιουβέντους, βγάζουν μέχρι και πέντε παίκτες μέσα στην περιοχή! Όταν όμως χάνουν την μπάλα, κλείνουν σαν πολυβόλο πίσω. Έχουν χαφάρες.

Ο Παναθηναϊκός δραματικός. Δεν είναι ότι έχασε 3-0, δεν είναι το σκορ, ήταν τραγική κατάσταση. Και ο Αναστασίου στον κόσμο του. Αυτός και ο Νταμπίζας φέρανε αυτούς τους παίκτες, έπρεπε να έχει επίγνωση των δυνατοτήτων τους. Έχει Κολοβό ο Παναθηναϊκός; Παικτάρα! Ούτε Αραβίδη δεν έχει καλά καλά ο Παναθηναϊκός.

Δεν μπορούν αυτοί οι παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός να σκοράρουν. Και πώς λες του Λαγού πήγαινε γίνε κυνηγός, ούτε η Μπαρτσελόνα δεν τα κάνει αυτά. Και γέμισε με πολλούς κοντούς ο Παναθηναϊκός, κάτι Ντίνες, αυτός ο Μπαϊράμι ήταν η καλή τους μεταγραφή; Για όνομα του Θεού. Έχουν και τον Καρέλη που είναι σαν παλαιστής, πού πάτε έτσι. Δεν τα λέω με εμπάθεια, αν έβλεπα καλά πράγματα στον Παναθηναϊκό θα τα έλεγα, το έχω αποδείξει.

Πώς λες του Κουτρουμπή πάρε μπάλα και ανέβαινε στα χαφ να οργανώνεις παιχνίδι; Μόλις παίρνανε την μπάλα οι Πανιώνιοι γινόταν πάρτι, έβρισκαν τον Κροάτη πίσω βαρύ και χτυπάγανε στο ψαχνό. Δραματικές και οι αλλαγές, δίνοντας χώρο ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα περισσότερα προβλήματα. Ήταν μία ομάδα ανοργάνωτη από τακτική, ό,τι ώρα ήθελε ο Πανιώνιος έμπαινε μέσα. Με απογοήτευσε ο Αναστασίου.

Και ακούω να λένε "κτίζουμε ομάδα". Με τέτοια υλικά δεν κτίζεις τίποτα! Πολύ λίγος ο Παναθηναϊκός. Από το πρώτο ματς με τον Παναιτωλικό που πανηγυρίζανε για τη νίκη, είπα ότι αυτός ο Παναθηναϊκός θα πηγαίνει σε πολλές έδρες και θα δεινοπαθεί. Η Λεωφόρος ήταν η επιτυχία τους που γυρίσανε εκεί και θα τους δώσει βαθμούς αυτή η έδρα. Έξω όμως θα παθαίνουν πλάκες.

Μεγάλο λάθος ξαναλέω αυτό που κάνουν με τον Βιτόλο και τον Σο και τον Κουίνσι, δεν έχουν τέτοιους παίκτες. Είναι κρίμα για τον Παθηναϊκό αυτό το υλικό, δεν του αξίζει, είναι μεγάλος σύλλογος.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει τα αβγά και τα πασχάλια από τη Σάλκε αν νομίσει ότι προκρίθηκε ήδη. Ηττήθηκε η Σάλκε από το Ανόβερο αλλά το είδα το ματς, στο β΄ ημίχρονο ανέβηκε πολύ η Σάλκε, ήταν πολύ καλή. Επικίνδυνη ομάδα.

Δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που πήγε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, δεν έχεις κύριε ΠΑΟΚ την πολυτέλεια να σνομπάρεις το ελληνικό πρωτάθλημα, πότε έγινες μεγάλη ομάδα και έχεις το μυαλό σου στην Ευρώπη; Άμα αποκλειστείς από τη Σάλκε, θα είσαι για να σε κλαίνε οι ρέγκες.
Οι αναπληρωματικοί που έβαλε ο Στέφενς ήταν για κλάματα, αυτός ο Λόπεθ πίσω τραγικός, βαριά κορμιά, τους χτύπησε ο Παναιτωλικός στις κούρσες αλύπητα. Αυτός ο σέντερ φορ ο Νέτσιντ, τι πράγμα ήταν αυτό, ανύπαρκτος, απαράδεκτος κυνηγός για ΠΑΟΚ. Πάρτε σέντερ φορ γκολτζή, σας το έχω πει τόσες φορές. 
Πηγή: sportdog.gr

Αυτοί οι δύο παίζουν για τον πάγκο του Άρη!!

Ποιοι Έλληνες προπονητές (ένας έμπειρος κι ένας νέος και ελπιδοφόρος) είναι υποψήφιοι αντικαταστάτες του φευγάτου Γιάννη Χατζηνικολάου στον Άρη; Ο sportdog αποκαλύπτει!
Ο Χατζηνικολάου παίζει το "κεφάλι" του με τον Ατρόμητο. Αν χάσει, τελειώνει. Υπάρχουν κάποιοι στη διοίκηση που θέλουν να φύγει τώρα, αλλά ο Ηλιοάδης θα του δώσει μια τελευταία ευκαιρία στο Περιστέρι.
Ποιος θα τον διαδεχτεί; Χριστόπουλος και Αναστόπουλος είναι τα δύο ονόματα που παίζουν. Ο πρώτος προηγείται, αλλά και ο "Αλενατόρε" έχει πολλές συμπάθειες. Στο νήμα θα κριθεί.
Όσο για τον Μούτα, αυτός θωρείται τελειωμένος από τώρα. Χρεώνεται τις κακές επιλογές των μεταγραφών και το ...υφάκι του. Έχει ...ψηλά τη μύτη. Εκτός αυτού, όποτε ανοίγει το στόμα του προκαλεί προβλήματα στην ομάδα και τρέχει να σβήσει τη φωτιά ο Ηλιάδης. "Λίγος" για τον Άρη είναι ο Μούτας και θα ξεχαστεί γρήγορα...
Πηγή: sportdog.gr

Να ποιος κρύβεται πίσω από τον νέο Πρίγκιπα!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο sportdog ξεσκεπάζει τον "νέο Πρίγκιπα" και σας αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την "επιστροφή" των Αράβων στον Παναθηναϊκό! Ποιος είναι από πίσω;
Ο Παναθηναϊκός έσβησε πολύ γρήγορα τη ...φωτιά με τους νέους Πρίγκιπες, ωστόσο δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να υπάρξουν κι άλλα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα.
Άλλωστε, όπως αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", και αυτή τη φορά πίσω από τους Άραβες βρίσκεται ο γνωστός Βλάσης Τσάκας!
Μάλιστα, ο Σαουδάραβας που (επαν)εμφανίστηκε στον Παναθηναϊκό μέσω των γνωστών δημοσιευμάτων είναι ο ίδιος (τελευταίος) Πρίγκηπας που παρουσίασε ο Τσάκας πριν 8-9 μήνες!
Ο Βλάσης και ο Φειζάλ, απλώς άλλαξαν δικηγορικό γραφείο, αφού πήγαν σε ένα από τα κορυφαία και πιο δημοφιλή στην Ελλάδα. Μένει, λοιπόν, να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο "χτύπημά" τους...

Πηγή: sportdog.gr

Κοίτα, τι θυμήθηκα...!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο blog του για τον προπονητή που έφτασε πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον στο να διαλύσει την παντοκρατορία των Ισπανών. Γιατί άραγε;  

Στο... χωριό του τον είχαν καταλάβει από νωρίς. Τότε που έφτασε με την Φορτούνα Σιτάρντ στον τελικό του ολλανδικού Κυπέλλου σε ένα πραγματικά πολύ σπάνιο και σπουδαίο επίτευγμα με μία άσημη ομάδα.
Ακολούθησε η Φέγενορντ. Εκεί δεν τον έμαθε μόνο ολάκερη η Ολλανδία, αλλά και η Ευρώπη. Σε αυτόν ανήκει η τελευταία μεγάλη ευρωπαϊκή στιγμή της μεγάλης ομάδας του Ρότερνταμ. Αυτός την οδήγησε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και την κατάκτηση του τροπαίου το 2002.

Αυτή η επιτυχία ήταν αρκετή για να κάνει τον Μπερτ Φαν Μαρβάικ, έναν από τους διασημότερους Ολλανδούς προπονητές και να του δώσει την μεγάλη ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Οπως συνήθως συμβαίνει με ότι καλό προκύπτει στο ολλανδικό ποδόσφαιρο, η πρώτη μετακόμιση είναι στην γειτονική Γερμανία. Ετσι και ο Μαρβάικ ανέλαβε την Ντόρτμουντ. Την εποχή των οικονομικών προβλημάτων ο Μαρβάικ έμεινε περίπου 2,5 χρόνια και κρατούσε την Μπορούσια στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά δεν μπορούσε να την οδηγήσει πιο ψηλά.

Μετά από 2,5 χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν φιλικά και ο Μαρβάικ επέστρεψε στην Ολλανδία. Μετά από λίγο ανέλαβε ξανά την αγαπημένη του Φέγενορντ την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ολλανδίας το 2008.

Αυτό το τρόπαιο έμελλε να είναι σημαδιακό. Του άνοιξε την πόρτα της Εθνικής Ολλανδίας στην οποία διαδέχτηκε τον Μάρκο Φαν Μπάστεν. Και ακολουθεί το θαύμα...

Ο Φαν Μαρβάικ φτιάχνει μία υπέροχη ομάδα που στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 πετυχαίνει μόνο νίκες. Ούτε μία απώλεια, ούτε μία ισοπαλία. Η Εθνική Ολλανδίας πάει στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής με άλλον αέρα, αλλά φυσικά κανείς δεν την βάζει στην κουβέντα για την κατάκτησή του. Κανείς πλην του Φαν Μαρβάικ.

Στη φάση των ομίλων τρία ματς, τρεις νίκες. Πρώτα η Δανία (2-0), μετά η Ιαπωνία (1-0) και τέλος το Καμερούν (2-1). Ακολουθούν τα νοκ άουτ ματς των 16 με τη Σλοβενία. Νέα νίκη με 2-1 για τους “οράνιε” και πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί περιμένει η Βραζιλία και όλοι εκτιμούν ότι ως συνήθως κάπου εκεί τελείωνε η ξέφρενη πορεία του ολλανδικού τρένου. Ο Μαρβάικ έχει άλλη άποψη. Συγκλονιστική εμφάνιση των Ολλανδών, νίκη με 2-1 και πρόκριση στα ημιτελικά.

Εκεί τον Μαρβάικ και τους παίκτες του, τους περιμένει ο Φορλάν, ο Σουάρες, ο Καβάνι και η καλύτερη Εθνική Ουρουγουάης της σύγχρονης εποχής. Συγκλονιστικός ημιτελικός και νέα νίκη για την Ολλανδία με 3-2.

Η Ολλανδία του Φαν Μαρβάικ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μόνο με νίκες. Από το πρώτο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ μέχρι τον τελικό οι “οράνιε” κερδίζουν τους πάντες και τα πάντα με total football.

Τελικός, κόντρα στην υπερδύναμη Ισπανία. Ο Ρόμπεν χάνει την ευκαιρία να γίνει η Ολλανδία Παγκόσμια πρωταθλήτρια και ο τελικός μένει στο 0-0 και πάει στην παράταση. Εκεί οι Ισπανοί τα καταφέρνουν καλύτερα και η Ολλανδία χάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο αήττητη!

Η επιστροφή στην πατρίδα, συνοδεύεται από μοναδική αποθέωση από δεκάδες χιλιάδες Ολλανδούς που υποδέχονται σαν ήρωες τον Μαρβάικ και τους παίκτες του. Το άστρο του Ολλανδού τεχνικού έχει λάμψει τόσο πολύ που ο μάνατζέρ του δεν προλαβαίνει να κάνει ραντεβού με ενδιαφερόμενους συλλόγους και ομοσπονδίες που θέλουν τον Ολλανδό τεχνικό. Ο ίδιος αποφασίζει να ανανεώσει με την αγαπημένη του Ολλανδία ως το 2014 και το επόμενο Μουντιάλ.

Την οδηγεί με νίκες και στο Εuro 2012 που έγινε στην Ουκρανία και την Πολωνία. Εκεί όμως οι Ολλανδοί είναι άτυχοι (πέφτουν σε όμιλο με Γερμανία, Πορτογαλία και Δανία) αλλά και απογοητευτικοί και αποκλείονται από τη φάση των ομίλων με τρεις ήττες σε τρία ματς.

Ο Φαν Μαρβάικ και η ολλανδική ομοσπονδία αποφασίζουν από κοινού να χωρίσουν οι δρόμοι τους και ο Ολλανδός τεχνικός αποφασίζει να μείνει ένα χρόνο εκτός πάγκων.

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Γιατί συζητώντας χθες με έναν άνθρωπο που εμπιστεύομαι πολύ έμαθα το εξής:
Ο Μαρβάικ μάλλον επιστρέφει στους πάγκους. Εχει συμφωνήσει να αναλάβει ομάδα που θα παίξει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ακρίβεια ήταν να ανακοινωθεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα, αλλά τώρα έχω μία μικρή αμφιβολία. Ο σύλλογος με τον οποίο έχει συμφωνήσει ήταν να διώξει τον προπονητή που είχε, αλλά επειδή κέρδισε και με καλή εμφάνιση ίσως να το ξανασκέφτονται. Πάντως η συμφωνία είναι δεδομένη και ο Μαρβάικ θέλει πολύ να πάρει την δουλειά”.

Με δέσμευσε να μην γράψω το όνομα του συλλόγου, γιατί μπορεί να μην γίνει τελικά ο γάμος αφού εκτός των άλλων η ρήτρα απόλυσης του νυν τεχνικού είναι πολύ μεγάλη. Για αυτό και εγώ δεν σας γράφω το όνομα του συλλόγου που θα είχε αλλάξει προπονητή μέσα στην εβδομάδα αν την Κυριακή δεν είχε νικήσει και με καλή εμφάνιση...
Πηγή: gazzetta.gr

Άλλος ήταν η έκπληξη…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο  gazzetta τον «τρίτο» παίκτη του χθεσινού Ολυμπιακού. Και βάζει μία…τζούρα ΠΑΟΚ!
Τα φώτα έπεσαν, λογικά, σε Σαβιόλα, ιδίως, και Φουστέρ μετά το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Λογικά, διότι ήταν οι σκόρερ, διότι έπαιξαν καλά κι άλλαξαν το παιχνίδι, αλλά και διότι ειδικά ο Αργεντίνος πραγματικά έκανε αυτό που λέμε τη διαφορά.
Όμως, νομίζω ότι η πιο ευχάριστη έκπληξη ήταν άλλη. Τον Φουστέρ τον ξέρουμε, ενώ ο Σαβιόλα είναι…Σαβιόλα. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Σάμαρης. Όχι γιατί δεν πιστεύω στις δυνατότητές του, όπως έχω γράψει κι άλλοτε εδώ στο gazzetta. Όμως, το να παίξει ξαφνικά κόφτης στον Ολυμπιακό και δη σε ένα παιχνίδι που ήταν δύσκολο κι αποδείχθηκε ακόμη πιο δύσκολο, δεν είναι το πιο απλό πράγμα.
Ο Σάμαρης δεν είναι κόφτης. Εσωτερικός μέσος είναι, οκτάρι. Στον Πανιώνιο τόσα χρόνια δεν τον θυμάμαι να παίζει αμυντικός χαφ. Για παράδειγμα πέρσι έπαιζαν ο Ρόβας (η, ο Ρόκας η, ο Ανδράλας). Και πιο πριν έπαιζε ο Όμο. Να έχει παίξει κάποια ματς κι ο Σάμαρης και να μην το θυμάμαι; Οκέϊ. Αλλά σπάνια. Ακόμη και στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ είναι ζήτημα αν τον έβαλε ένα-δύο ημίχρονα η, 30λεπτα σε θέση αμυντικού μέσου, όπου όταν δεν χρησιμοποίησε τον Φέϊσα, κατά βάση δοκίμαζε τον Μασάντο.
Τέλος πάντων, το παιδί νομίζω ότι χθες έδειξε ότι αν μη τι άλλο έχει κότσια. Κι αν ο Φουστέρ ισοφάρισε…Κι αν ο Σαβιόλα διαμόρφωσε το τελικό 2-1…Ο Σάμαρης ήταν αυτός που κράτησε το 2-1, με εκείνο το καμικάζι-τάκλιν που έκανε στο 82’ στο κοντινό σουτ του Μπρίτο-γιατί μιλάμε για φάση-γκολ.
Και γενικά είχε ο Σάμαρης μία παρουσία αμυντικού μέσου, που αν μη τι άλλο η αντίπαλη ομάδα τον «αισθάνθηκε». Πρέσαρε, έκοψε ουκ ολίγες επιθέσεις του Ατρόμητου, έκανε φάουλ, πήρε κάρτα, έκανε τάκλιν, αλλά και έπαιξε με την μπάλα κάτω, κάθετα και με ανοίγματα στα πλάγια.
Εάν μπορέσει να κόψει το λεγόμενο «εύκολο λάθος», που όταν το κάνει ο κόφτης η ομάδα που κάνει άμυνα ψηλά μπορεί να το πληρώσει ακριβά και μάθει σιγά σιγά τη θέση, ο παίκτης αυτός μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό. Είναι 24 ετών, ψηλό παιδί, καλό κορμί και σύγχρονος μέσος. Αν και ίσως σαν οκτάρι μπορεί να κάνει καλύτερη καριέρα…
Παρεμπιπτόντως,μία παρατήρηση για τον ΠΑΟΚ: Με Ολλανδό προπονητή, Ολλανδός διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Μέταλιστ κι Ολλανδός διαιτητής και στο ΠΑΟΚ-Σάλκε.
Πηγή: gazzetta.gr

Οι δυο δρόμοι της ΑΕΚ, ο εξής ένας!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τις ανάγκες της ομάδας μίας χρήσης που έχει η Ενωση και εκφράζει την τακτική του απορία… Πρέπει κάποτε στην Ελλάδα να εμπεδώσουμε, όλοι μας, ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι επιστήμη. Και κάνω αυτόν τον πρόλογο γιατί στο προηγούμενο blog μου σε τούτο τον χώρο σας είχα επισημάνει πως η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που θα κερδίσει μεν εύκολα την άνοδό της από την Γ΄ κατηγορία, αλλά ταυτόχρονα πως πρόκειται για ομάδα μίας χρήσης μια και αν με αυτό το υλικό πάει στην Β΄ (έστω και ενισχυμένη με τον Μάνταλο που ήδη έχει κλείσει) δεν θα έχει καμία τύχη και όμως κάποιοι μου τα έχωσαν ότι… μιζεριάζω.
Κάποιοι άλλοι μάλιστα πιο εξυπνάκηδες με… έκραζαν γιατί με αυτό που γράφω δεν κάνω καλό στα παιδιά που είναι στην ομάδα και δεν τα βοηθάω. Αν έχουν θέμα τα παιδιά που είναι στην ΑΕΚ της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και δεν αντέχουν την πίεση ενός άρθρο, τότε καλύτερα να το κόψουν από τώρα φίλοι μου… 
Ας πάμε όμως στα βασικά: Η ΑΕΚ στο ματς με τη Νίκη Βόλου φανέρωσε τα γνωστά της προβλήματα, τις μεγάλες αδυναμίες της. Ας τα επαναλάβουμε όμως για να μην τα ξεχνάμε όπως συνηθίζουμε στην Ελλάδα και για να τα εμπεδώσουμε ενώ έπειτα θα εκφράσουμε και κάποιες αγωνιστικές – τακτικές απορίες μας:

1) Δεν υπάρχουν στόπερ ουσίας και εμπειρίας όπου θα βοηθήσουν και στην εξέλιξη των νεαρών ταλαντούχων που υπάρχουν στο ρόστερ. Το πέναλτι που έκανε ο Τζανετόπουλος είναι δείγμα απειρίας, όπως και οι λανθασμένες τοποθετήσεις του Ντούμπερετ στην άμυνα. Διότι με έναν ικανό και έμπειρο στόπερ στο πλάι τους θα άκουγαν πώς έπρεπε ο πρώτος να μαρκάρει και πού να βρίσκεται ο δεύτερος. Τα δουλεύει όλα αυτά ο Δέλλας, αλλά άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη κάτι που οφείλει να γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους. Και νομίζω έχει καταστεί σαφές σε όλους πλέον πως ο Σταθάκης δεν κάνει γι’ αυτόν τον ρόλο και δείχνει γενικά να μην μπορεί καν να σταθεί έστω και στην Γ΄ κατηγορία… Κάκιστη επιλογή.

2) Η απουσία ακραίων επιθετικών (και εδώ προκύπτει η πρώτη αγωνιστική – τακτική απορία προς τον κόουτς που θα εξετάσουμε παρακάτω. Στο απολογιστικό μου κομμάτι για την προετοιμασία έγραφα πως δεν υπάρχουν τέτοιοι στο ρόστερ ακραίοι μεσοεπιθετικοί, ή εξτρέμ αν σας αρέσει καλύτερα). Σωστά ο Λυμπερόπουλος ξεκαθάρισε πως η ομάδα πάει για δυο επιθετικούς, διότι ακόμη κι αν δεν αποκτηθούν δυο ακραίοι χρειάζεται και κανονικός περιφερειακός επιθετικός αφού απέναντι σε κλειστές άμυνες και δυνατά στόπερ ο Μπρέσεβιτς (που κάποιοι άσχετοι και άκρως επικίνδυνοι βιάστηκαν να βαφτίσουν νέο Μπλάνκο) απλά δεν υπάρχει, εξαφανίζεται!

3) Μήπως η ομάδα έχει ανάγκη από μπακ; Δεν γίνεται η απουσία του Νίκου Γεωργέα να αποδεικνύει απίθανη και πρωτοφανή γύμνια σε ακραίους αμυντικούς. Ο Αργυρίου θέλει πολλή, μα πάρα πολλή δουλειά (και κυρίως τακτικά), ενώ ο Τσουμάγκας ακόμη φαίνεται πως ψάχνεται και δεν… το βρίσκει κιόλας! Ενώ και ο καλός Πεταυράκης δεν φαίνεται ικανός να κάνει τη διαφορά. Σε όλα τα φιλικά τεστ, που τα παρακολούθησα live όλα, αποδείχτηκε πως υπάρχει πρόβλημα (και) στα ακραία μπακ…

4) Η μεσαία γραμμή έπρεπε να είναι η μεγάλη δύναμη της ΑΕΚ. Όμως έχοντας σε κάκιστη μέρα όλους όσοι αγωνίστηκαν σε αυτή δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το κακό μαντάτο είναι πως Ρόβας – Κορδέρο δεν φαίνεται να μπορούν να παίξουν μαζί κι αυτό κυρίως διότι ίσως ο πρώτος δεν έχει προσαρμοστεί παντοιοτρόπως ακόμη στην ομάδα (αγωνιστικά, τακτικά). Διότι ήταν εμφανές με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ότι ο Ισπανός μέσος με έναν τακτικά έτοιμο παίκτη όπως ήταν ο Γεωργέας στο δεύτερο ημίχρονο του συγκεκριμένου ματς, αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Επίσης μήπως ο Ανάκογλου δεν μπορεί δεκάρι;;;

5) Η τραγική λειτουργία της ομάδας στις στημένες φάσεις που πραγματικά χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά από αυτή που έγινε (γιατί έγινε) στις προπονήσεις. Αποτελεί τεράστιο πρόβλημα αν δεν διορθωθεί άμεσα. Διότι στο ποδόσφαιρο τα στημένα σε μία ομάδα πρέπει να είναι το αβαντάζ της και όχι το μειονέκτημά της. Εδώ βέβαια… κολλάει κι αυτό που γράφουμε παραπάνω ότι είναι απαραίτητη η παρουσία ενός έμπειρου στόπερ που θα μεταφέρει όσα δουλεύουν στις προπονήσεις οι «κιτρινόμαυροι» στους συμπαίκτες του και θα τους στήνει ο ίδιος σωστά…

Ναι ο πιτσιρικάς Καζβιρόπουλος είναι το μόνο θετικό μαντάτο. Και το γεγονός ότι μπαίνει αλλαγή και στο διάστημα που αγωνίζεται κάνει τη διαφορά έχει τεράστια σημασία. Καταδεικνύει υπέροχο ποδοσφαιρικό θράσος και θάρρος και αυτό απαιτεί το ποδόσφαιρο. Θαρρώ πως κέρδισε θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ. Οσο για τον Μούργκα δυστυχώς απέδειξε πάλι ότι μάλλον ήταν άστοχη η κίνηση απόκτησής του.

Στο δια ταύτα… Η ΑΕΚ έχει δυο δρόμους, πρέπει  να διαλέξει έναν και να προχωρήσει. Ο πρώτος είναι να πορευτεί ως έχει με ομάδα και ρόστερ μίας χρήσης κάτι που σημαίνει πως πρέπει να βρει και να αποκτήσει παίκτες για μία σεζόν στις θέσεις που γνωρίζουμε (στόπερ και ακραίων επιθετικών) εκτός αν στη διάρκεια της αναζήτησης βρει κάτι συγκλονιστικό! Όπως αποδεικνύει η διαφαινόμενη απόκτηση του Μπρούνο Τσιρίλο (την ώρα γράφονται αυτές οι λέξεις ο Ιταλός περνά από εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο) η ομάδα οδηγείται σε λύση ουσίας για ρόστερ μιας χρήσης. Δεν θα ‘χει πρόβλημα η ΑΕΚ στην Γ΄ κατηγορία απλά δεν συνδυάζεται η συγκεκριμένη κατηγορία και με αρνητική αγωνιστική εικόνα αφού θα προκληθεί τεράστιο ξενέρωμα στον ήδη προβληματισμένο κόσμο της…

Ο δεύτερος δρόμος είναι να τρέξει και να πάρει ό,τι καλό υπάρχει για να δημιουργήσει από τώρα ένα σύνολο που θα κάνει τη διαφορά στην Β΄ και απλά συμμετέχει στην Γ΄. Όμως ο χρόνος για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει όσα κι αν είναι διατεθειμένος να… σπρώξει ο Μελισσανίδης που μαθαίνω πως ποτέ δεν είπε όχι σε ότι αφορά στην ενίσχυση της ομάδας, άρα υπεύθυνοι είναι οι ιθύνοντες του αγωνιστικού σχεδιασμού. Οπότε αντιλαμβάνεστε όλοι ότι υπάρχουν δυο δρόμοι για την ΑΕΚ, ο εξής ένας: Να ενισχύσει απλά το ρόστερ μίας χρήσης!

Σχετικά με τις αγωνιστικές – τακτικές απορίες που μας δημιουργήθηκαν από τα δυο τελευταία φιλικά θα εκφράσω για αρχή τη μία και πιο ουσιαστική: Γιατί αφού έχουμε ως δεδομένο ότι η ομάδα δεν έχει ακραίους επιθετικούς επιλέγουμε να δουλεύουμε το 4-2-3-1; Πώς μπορεί να αποδώσει ένα σύστημα όταν έχει ουσιαστικά κενά το ρόστερ για να το εφαρμόσει η εκάστοτε ομάδα, στην περίπτωσή μας η ΑΕΚ; Εκτός αν έπρεπε να δουν όσοι έπρεπε τις ανάγκες της…

Κι επειδή πολλοί με ρωτούν και με ξαναρωτούν γιατί γράφω συνέχεια πως η ΑΕΚ μοιάζει ομάδα μίας χρήσης, εξηγούμαι: Η Ενωση την επόμενη σεζόν θα χρειαστεί για την ενδεκάδα της (και όχι απλά για το ρόστερ της): Δυο στόπερ (το λιγότερο), δυο ακραία μπακ, δυο ακραίους επιθετικούς και έναν ακόμη φορ περιοχής και έναν περιφερειακό. Κάτι που σημαίνει ότι συνολικά οι ανάγκες για λύσεις ενδεκάδας που προκύπτουν είναι οκτώ! Ούτε λίγο ούτε πολύ κοινώς μία νέα βασική ομάδα (και δεν αναφέρομαι στην ανάγκη εύρεσης ενός αμυντικού μέσου όπως προκύπτει με τη μέχρι τώρα παρουσία του Ρόβα διότι ελπίζω και περιμένω ότι ο συγκεκριμένος θα ανέβει).

Υγ: Για τον κόσμο τι να γράψει κανείς πραγματικά…;;; Απλά μοναδικός. Αυτό το κομμάτι και εκείνο των τίτλων (αφού και 10 χρόνια να απουσιάσει η ΑΕΚ από τη Σούπερ Λίγκα οι ομάδες wanna be AEK ούτε καν θα την πλησιάσουν) είναι που επιβεβαιώνουν το μεγαλείο της και τη μοναδικότητά της, το πόσο τεράστιος σύλλογος είναι… Να χορεύεις και να τραγουδάς μία ακόμη Αυγουστιάτικη Κυριακή σε φιλικό ματς στον Βόλο με το συμπαθές και καλά (αγωνιστικά) δομημένο σωματείο της Νίκης. Αξία, ανεκτίμητη…!!! Μόνο να υποκλινόμαστε μπορούμε και οφείλουμε στη μαγεία τους…

Υγ2: Το καλύτερο μαντάτο από το ματς με τη Νίκη Βόλου ήταν η παρουσία του «αφεντικού» στις εξέδρες. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είναι απλά ένα boss σε μία ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι οπαδός και έπειτα ξέρει μπάλα, πολλά κιλά είναι η αλήθεια και όσα είδαμε τα είδε και τα κατάλαβε ίσως και πρώτος εκείνος. Αυτό είναι επαναλαμβάνω καλό μαντάτο για την ΑΕΚ…

Υγ3: Ευτυχώς που υπήρξε τηλεοπτική μετάδοση στα δυο τελευταία φιλικά τεστ της ΑΕΚ και δεν μπορούσαν εκείνοι που ήθελαν και το επιχειρούν συνεχώς να μας βγάλουν (τους περισσότερους που ήμασταν στο Πήλιο) και μακάκες για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τα προβλήματα της ομάδας.Πηγή: gazzetta.gr

Στο ντιβάνι ψυχιάτρου ο ΠΑΟΚ!!

Μέσα από τα αποδυτήρια της Τούμπας ο Αποδυτηριάκιας γράφει για τη ρεβάνς με Σάλκε...
Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη. Δίνω την πληροφορία ότι αισθάνονται να τους καταπλακώνει η βαρειά υποχρέωση ότι οφείλουν να κόψουν το λαιμό τους και να περάσουν την Σάλκε.
Τσεκαρισμένο. Δεν ήταν αναμενόμενη αυτή η πίεση, αυτό το βάρος που κουβαλάνε οι παίκτες εν όψει της ρεβάνς με την γερμανική ομάδα. Να, όμως, που τους έκατσε ισοπαλία στο πρώτο ματς και η υποχρέωση για οπωσδήποτε πρόκριση τους λυγίζει.
Γι’ αυτό έγραψε ο αποδυτηριάκιας ότι τα παοκάκια στο Αγρίνιο ήταν σα βαρεμένα από τον ήλιο κοτόπουλα. Ποιος Παναιτωλικός; Αυτοί σκεπτόντουσαν εφιαλτικά την Σάλκε, όπως ο Στουρνάρας τον Σόϊμπλε.
Κάποιος πρέπει να τους ξεφορτώσει από το άγχος τους παοκτσήδες. Κατεπειγόντως. Για να γίνει η ψυχολογική δουλειά στους παίκτες φθάνουν και περισσεύουν οι ώρες που απομένουν, μέχρι να βγουν στη σέντρα του γηπέδου. Και το χειρώτερο;
Αποδυτηριάκιας μιλάει. Οι παίκτες της γερμανικής ομάδας, γερμανική είναι η Σάλκε, όχι βαλκανική, δεν καταλαβαίνουν τίποτα, από πίεση. Στα τέτοια τους. Το πρόβλημα θα το έχουν, το έχουν, οι παίκτες του Στέφενς.

 Ζαγοράκης και Βρύζας φταίνε για το φιάσκο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Τι να προλάβει να μάθει ο φουκαράς ο Χουμπ Στέφενς πρώτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά για τον ΠΑΟΚ. Κάποια πράγματα χρειάζεται να του τα πει ένας άνθρωπος της ομάδας. Μίστερ, εδώ είναι Ελλάδα, όχι Ολλανδία και Γερμανία. Εδώ θα δεις συμπεριφορές και αντιδράσεις από τους παίκτες που θα σε σοκάρουν. Δεν είναι ανεξήγητες, όμως. Δηλαδή;
Παραμονές του παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό, και μετά το 1-1 από την Σάλκε, κάποιος έπρεπε να πει δυο κουβέντες στον Στέφενς. Για πλάκα βρίσκονται στον ΠΑΟΚ π.χ. ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας; Μήπως φοβήθηκαν ότι ο Ολλανδός θα τους παρεξηγούσε. Ότι επεμβαίνουν στο έργο του. Σε καμμία περίπτωση.
Τα έγραψε ο αποδυτηριάκιας. Κόντρα στον Παναιτωλικό δεν υπήρχε ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Ποιος Παναιτωλικός. Τα παιδιά σκεφτόντουσαν το… καθήκον τους να προκριθούν στους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ. Ο Γολγοθάς. Γι’ αυτό, όχι τόσο εύκολα, ρε, τους καρπάζωσε ο Παναιτωλικός.
Αν κάποιος από τον ΠΑΟΚ είχε «ενημερώσει» για τη βαλκανική νοοτροπία που χαρακτηρίζει τα αποδυτήρια κάθε ελληνικής ομάδας, σίγουρα ο Στέφενς θα είχε πάρει τα μέτρα του. Και εν όψει Παναιτωλικού και εν όψει Σάλκε.

Πηγή: gazzetta.gr

Σάντος: Και ο νέος Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα!! (videos)

Ο Νεϊμάρ αποχώρησε από τη Σάντος για την Μπαρτσελόνα το φετινό καλοκαίρι, αλλά φαίνεται πως έχει ήδη βρεθεί ο αντικαταστάτης του.
Πρόκειται για τον 16χρονο επιθετικό Γκάμπριελ, ο οποίος έχει το παρατσούκλι Γκαμπιγκόλ, με τον παίκτη να αναμένεται να αποκτηθεί από την Μπαρτσελόνα βάσει ειδικής συμφωνίας, η οποία έχει γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Ο Γκάμπριελ σκόραρε το πρώτο του γκολ για τη Σάντος εναντίον της Γκρέμιο για το Κύπελλο Βραζιλίας που ήταν και το νικητήριο, την περασμένη εβδομάδα, ενώ έβαλε γκολ και κόντρα στη Βιτόρια για το πρωτάθλημα πριν από λίγες μέρες. Η σύγκρισή του με τον Νεϊμάρ είναι αναπόφευκτη.
Δείτε το βίντεο:






Πηγή: onsports.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Ζιλμάρ!!

Ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες που «έβγαλε» η Βραζιλία ο Ζιλμάρ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών.
Ο βραζιλιάνος γκολκίπερ με τα χρώματα της «σελεσάο» κατέκτησε δυο Παγκόσμια Κύπελλα το 1958 και 1962 με 104 συμμετοχές στο ενεργητικό του και μόλις 16 ήττες . Σε συλλογικό επίπεδο είχε αγωνιστεί στην Κορίνθιανς και την Σάντος. Ο Ζιλμάρ μια βδομάδα νωρίτερα είχε υποστεί έμφραγμα, στο οποίο και υπέκυψε…
Πηγή: onsports.gr

Τούλιο Μαραβίλια: Ο Βραζιλιάνος επιθετικός με τα 999 γκολ!! (video)

Μόλις ένα γκολ απέχει από τα 1000 στην καριέρα του ο 44χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, Τούλιο Μαραβίλια.
Ο έμπειρος φορ συνεχίζει το ποδόσφαιρο για να φτάσει τετραψήφιo νούμερo στα γκολ του και είναι πολύ κοντά στο να τα καταφέρει. Ο Μαραβίλια σκόραρε το 999ό του τέρμα στη νίκη της Βιλαβελιένσε με 2-1 επί της Λινιάρες και έχει την ευκαιρία στο επόμενο ματς να «σπάσει» το φράγμα των 1000 γκολ! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαραβίλια έχει 13 γκολ σε 15 συμμετοχές με τη «σελεσάο»!
Δείτε το 999ό τέρμα στην καριέρα του Μαραβίλια:



Πηγή: onsports.gr

«Άλωσε» το Βιλαμαρίν η Θέλτα!! (vid)

Το πρώτο τρίποντο της σεζόν πανηγύρισε η Θέλτα μέσα στο «Βιλαμαρίν», παίρνοντας μεγάλο διπλό επί της Μπέτις με 2-1.

Η νίκη στο Βίγκο στην πρεμιέρα μπορεί να μην είχε έρθει παρά το προβάδισμα δύο τερμάτων κόντρα στην Εσπανιόλ (2-2), αυτή τη φορά όμως η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν είχε τις ίδιες... αυτοκτονικές τάσεις. Κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, κατάφερε να σκοράρει δις στο «Βιλαμαρίν» της Σεβίλλης, για να μειώσουν οι γηπεδούχοι απλά στο φινάλε.
Η Μπέτις ήταν πάντως αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προηγηθεί στο πρώτο μέρος. Τουλάχιστον επτά «καθαρές» φάσεις για γκολ είχε το συγκρότημα του Πέπε Μελ, παρ' όλα αυτά σε καμία η μπάλα δεν «κούνησε» τα δίχτυα του Γιοέλ.
Κι αφού δεν δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη η Θέλτα βγήκε με μεγαλύτερη όρεξη, περισσότερα τρεξίματα και άρχισε να πατάει την περιοχή της Μπέτις, η οποία έδειξε κουρασμένη και από το ματς της Πέμπτης στην Τσεχία με τη Γιάμπλονετς για το Γιουρόπα Λιγκ. Όσο περνούσαν τα λεπτά γινόταν και πιο απειλητική, με τον Βραζιλιάνο Καρλς μάλιστα να ανοίγει το σκορ στο 67' αν και φαίνεται να είναι οριακά οφ σάιντ, βρίσκοντας δίχτυα για δεύτερο σερί ματς.
Δεν πέρασαν περισσότερα από επτά λεπτά για να διπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων ο Νολίτο με εξαιρετική προσωπική ενέργεια και το μόνο που τελικά έκανε η Μπέτις ήταν να μειώσει με τον Κάστρο στο 90' κι ενώ είχε περάσει ως αλλαγή στο 69'. Από το 86' πάντως η ομάδα του Βίγκο αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ουμπίνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Πηγή: gazzetta.gr

Ο Μίτσελ “ψάχνεται”...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Ισπανό τεχνικό που ακόμη είναι στη φάση των δοκιμών. Το Σαβιόλα – Μήτρογλου που είδαμε πρώτη φορά και η σταθερή αξία Φουστέρ.
Το ρόστερ αλλάζει συνεχώς και θα αλλάξει κι' άλλο. Οι 15 ως τώρα, νέοι παίκτες ήρθαν σταδιακά και ο Μίτσελ ακόμη κάνει δοκιμές. Αυτή της συνύπαρξης του Σαβιόλα με τον Μήτρογλου θα έπρεπε είναι αλήθεια να την έχουμε δει νωρίτερα και όχι στο ματς με τον Ατρόμητο για πρώτη φορά.
Μέχρι και ο ίδιος ο Σαβιόλα το “ζήτησε” αμέσως μετά τη λήξη του ματς με τις δηλώσεις του στη ΝΟVA.
Από την άλλη ο Μίτσελ μας στέλνει και ορισμένα ξεκάθαρα ζητήματα της λογικής του που δεν απέχει από αυτήν του ισπανικού μοντέλου, αλλά τα οποία όταν δεν βγαίνουν εμπεριέχουν τεράστιο ρίσκο.

Πρώτο και σημαντικότερο. Την ώρα που όλη η “κοινωνία” του Ολυμπιακού “εκτιμά” ότι από την ομάδα λείπει ένα καθαρόαιμο εξάρι το οποίο πρέπει να μακράρει, τα τρέχει και να κάνει τάκλιν στην... καρωτίδα, ο Μίτσελ βάζει αμυντικό χαφ στο ματς με τον Ατρόμητο τον Σάμαρη. Ούτε καν τον Μανιάτη που ήταν στη βασική ενδεκάδα αλλά τον Σάμαρη.

Ο Μίτσελ θέλει έναν παίκτη λοιπόν μπροστά από τους τέσσερις της άμυνας που δεν τον νοιάζει ούτε γρήγορος να είναι, ούτε να μαρκάρει σαν... σκυλί. Τον νοιάζει να είναι καλός τεχνίτης και να έχει σωστή μεταβίβαση, ότι δηλαδή είναι ο Σάμαρης και ότι ήταν και ο Φέισα.

Δεύτερον, ο Μίτσελ ακόμη και τον Μπονγκ που είναι ένα αριστερό μπακ που παίζει και στόπερ τον ανέβαζε (με εντολή προφανώς) πολύ συχνά πάνω από την σέντρα, όπως φυσικά και τον Σαλίνο. Αρα τα ακραία μπακ τα θέλει πολύ ψηλά.

Ο Μίτσελ παρά το γεγονός ότι παίζει με αμυντικό χαφ μπαλαδόρο, επιμένει να παίζει 4-2-3-1, με δεκάρι τον Τσόρι Ντομίνγκες και όχι 4-3-3 με εσωτερικό μέσο όπως κάνουν συνήθως οι ομάδες που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους αμυντικό χαφ, ώστε οι κεντρικοί μέσοι να είναι σε πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους.

Ολα αυτά που σχεδιάζει ο Μίτσελ στο χόρτο έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα, είναι ότι, όταν, κι' αν αυτός ο τρόπος παιχνιδιού βγει, ο Ολυμπιακός θα είναι απολαυστικός σε ότι έχει να κάνει με το δημιουργικό κομμάτι. Οπως ήταν δηλαδή περίπου στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ατρόμητο για 20 λεπτά.
Από την άλλη αν τα πάντα δεν λειτουργούν στην εντέλεια (τα πάντα όμως), υπάρχει ο κίνδυνος ο Ολυμπιακός να βρίσκεται μονίμως εκτεθειμένος, όπως επίσης συνέβη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και στη φάση του γκολ του Ναπολεόνι και σε τρεις τέσσερις ακόμη περιπτώσεις.

Κι' αν συμβαίνει κόντρα στον Ατρόμητο, φανταστείτε στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Κατά τα λοιπά μερικά συμπεράσματα για τους παίκτες.
Ο Σαβιόλα είναι κλάση και το ξέραμε. Το ότι δείχνει τόσο πολύ ορεξάτος και ικανοποιημένος που παίζει στον Ολυμπιακό, είναι κάτι που ο Μίτσελ πρέπει να το εκμεταλλευτεί... χθες.
Ο Φουστέρ μας έχει δείξει πολλές φορές πόσο πολύτιμος είναι. Δεν θα είναι εύκολο να μένει εκτός ομάδας.
Ο Μπονγκ έκανε πολύ καλό ντεμπούτο και δείχνει καλός και επιθετικά που θεωρητικά είναι η αδυναμία του.
Το δίδυμο Σιόβα – Μανωλά δεν έχει δέσει.
Ο Τσόρι έπαιξε καλύτερα ως κεντρικός χαφ παρά σαν επιθετικός χαφ.
Ο Μήτρογλου είναι υπερβολικά αγχωμένος για να σκοράρει και αυτό τον επηρεάζει πολύ.

Στο δια ταύτα, ο Ολυμπιακός έχει δυνατότητες αλλά είναι πολύ δύσκολο να είναι έτοιμος στο πρώτο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ να παίξει αυτό που θέλει ο Μίτσελ και αυτό έχει μεγάλο ρίσκο...
Πηγή: gazzetta.gr

Σοκ με Έμπο στον Πανθρακικό!

Ραντεβού με την ατυχία είχε ο Πάπε Ντουαντά Έμπο στον Πανθρακικό, που υπέστη κάταγμα στα πλευρά στην αναμέτρηση με την Ξάνθη.
Δεν έφτανε στους Θρακιώτες η ήττα από την Ξάνθη, ήρθε και ο σοβαρός τραυματισμός του Σενεγαλέζου άσου. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης μάλιστα ήρθε όσο ο παίκτης βρισκόταν εκτός αγωνιστικού χώρου, χωρίς να έχει γίνει ακόμα η αλλαγή στο φινάλε του πρώτου μέρους.
Ο Άκης Μάντζιος μάλιστα επιβεβαίωσε ότι ο Έμπο υπέστη κάταγμα στα πλευρά μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Μάνταλο και μένει πλέον να φανεί το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης.

Πηγή: gazzetta.gr

Αυτός είναι ο ηγέτης του!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για την εμφάνιση του Σαβιόλα στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου. Το χορταστικό ποδόσφαιρο, το δίδυμο με Μήτρογλου, αλλά και οι αδυναμίες.
Νομίζω ότι έγινε ολοφάνερο απόψε ότι ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι ο Σαβιόλα. Με το που μπήκε άλλαξε όλες τις ισορροπίες του αγώνα.
Όλος ο κόσμος φώναζε να παίζουν μαζί Μήτρογλου – Σαβιόλα, έτσι ώστε ο Αργεντίνος να βρίσκει χώρους και να κάνει τη δουλειά που ξέρει καλά. Να βρίσκεται συνέχεια μέσα ή κοντά στην περιοχή και να απειλεί.
Χορταστικό ποδόσφαιρο στο β’
Ο Μίτσελ, λοιπόν, βλέποντας τα σκούρα πήρε τα ρίσκα, έκανε τον Ολυμπιακό πιο επιθετικό στο β’ μέρος και του βγήκε. Οι ερυθρόλευκοι, δηλαδή, ακόμα κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, δεν πτοήθηκαν. Έπιασαν ρυθμό, πίεσαν και κάνανε φάσεις όχι μόνο για δυο γκολ, αλλά για περισσότερα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε χορταστικό ποδόσφαιρο στο πρώτο 25λεπτο του β’ μέρους.
Ο λίντερ
Αν, λοιπόν, ο Σαβιόλα αξιοποιείται κατ’ αυτόν τον τρόπο μέσα στην ενδεκάδα, τότε θα είναι ο λίντερ του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός του. Ο ηγέτης του.
Αποκομμένος
Αν, όμως, παίζει μόνος του μπροστά αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα, τότε θα βλέπουμε τον Σαβιόλα που έχουμε παρακολουθήσει το προηγούμενο διάστημα.
Ντεμπούτο
Επίσης, ο Μπόνγκ έκανε πολύ ενθαρρυντικό ντεμπούτο. Έδειχνε σα να παίζει καιρό στην ομάδα.
Κι αδυναμίες
Ο Ολυμπιακός, πάντως, πέρα από το δημιουργικό κομμάτι στην επανάληψη όπου τα πήγε πολύ καλά, έδειξε πάλι μεγάλες αδυναμίες στην αμυντική του λειτουργία. Αν ο φιλότιμος Ατρόμητος, δηλαδή, ήταν πιο εύστοχος, θα σκόραρε κι άλλη φορά.
Το μυαλό στο σεντόνι, τελικά
Και κάτι τελευταίο. Θυμόσαστε τι λέγαμε λίγες ώρες πριν το ματς του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο; Θα έχει το μυαλό του σ’ αυτό το παιχνίδι ή στο σεντόνι του τσάμπιονς λιγκ, ρωτάγαμε; Όχι μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως από την εμφάνιση του δικεφάλου, φάνηκε ότι το μυαλό όλων ήταν στο παιχνίδι με την Σάλκε. Κι έτσι ο Παναιτωλικός, που έπαιξε μια χαρά, έβαλε δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα το τρίποντο στο σακούλι.
Πηγή: sportdog.gr

Τόσα ζήτησε η Βαλένθια για Πιάτι!!

Διαβάστε τα χρήματα που ζήτησαν οι «νυχτερίδες» από τον ΠΑΟΚ για τον Αργεντινό άσο. Τι γίνεται με τις ομάδες από την Αγγλία που τον θέλουν; Η «σφαλιάρα» του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο είναι πολύ πιθανό να... τρέξει τις μεταγραφικές εξελίξεις στον σύλλογο, τη στιγμή μάλιστα που κορυφώνεται η αγωνία για την υπόθεση του Πάμπλο Πιάτι.

Ο «Δικεφάλος» βρίσκεται σε συζητήσεις με την Βαλένθια για την συγκεκριμένη μεταγραφή και τα χρήματα που ακούγονται είναι... τρελά!

Όπως αποκαλύπτει η στήλη «sportdog penalty», οι «νυχτερίδες» ζήτησαν αρχικά από τον ΠΑΟΚ 3,5 εκατομμύρια για τον Πιάτι, ενώ στη πορεία των συζητήσεων έπεσαν στα 3,2!

Για τον Αργεντινό πάντως ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον και ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ, όπως η Κρύσταλ Πάλλας και η Γουέστ Χαμ, ωστόσο για την ώρα ψάχνονται για τον αν θα μπορεί ο παίκτης να βγάλει άδεια εργασίας στην Αγγλία.Πηγή: sportdog.gr

«Σίφουνας» η Πόρτο!!

Πετυχαίνοντας τρία τέρματα μέχρι το 50’, η Πόρτο επικράτησε πολύ εύκολα της Μαρίτιμο και διπλασίασε τις νίκες στο πρωτάθλημα.

«Σίφουνας» η Πόρτο
Δεν ήταν δυνατό να δυσκολευτεί η Πόρτο κόντρα στην Μαρίτιμο. Οι «δράκοι» πήραν τους τρεις βαθμούς με σκορ 3-0 και έκαναν το 2/2 στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 28’ «χτύπησε» ο Τζάκσον Μαρτίνες, ενώ πριν κλείσει το πρώτο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 37’ ο Λίκα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε νωρίς-νωρίς ο Χοσούε με εκτέλεση πέναλτι στο 50’, με τα υπόλοιπα λεπτά να παιρνούν χωρίς συγκινήσεις και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την εύκολη νίκη.

Η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος:

Σάββατο, 24/08
Ολιανένσε – Πάσος Φερέιρα 1-0
Ακαντέμικα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-4

Κυριακή, 25/08
Ρίο Άβε – Σετούμπαλ 2-0
Νασιονάλ – Γκιμαράες 1-1
Μπενφίκα – Ζιλ Βιθέντε 2-1
Αρούκα – Εστορίλ 1-2
Πόρτο – Μαρίτιμο 3-0

Δευτέρα, 26/08
Μπράγκα – Μπελενένες (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική:
Αρούκα – Ρίο Άβε
Πάσος Φερέιρα – Πόρτο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μπενφίκα
Μαρίτιμο – Ολιανένσε
Εστορίλ – Ακαντέμικα
Γκιμαράες – Σετούμπαλ
Μπελενένσες – Νασιονάλ
Ζιλ Βιθέντε - Μπράγκα
Πηγή: sport-fm.gr

Είπε το «ναι» για Μπέιλ η Τότεναμ!

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Daily Mail», η Τότεναμ συμφώνησε για την παραχώρηση του Μπέιλ στην Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 86 εκατ. λιρών. Αν ισχύει, γίνεται η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία.

Είπε το «ναι» για Μπέιλ η Τότεναμ
Η μεταγραφή της χρονιάς βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Daily Mail», η διοίκηση της Τότεναμ αποδέχτηκε το βράδυ της Κυριακής την πρόταση ύψους 86 εκ. λιρών (λίγο πάνω από 100 εκατ. ευρώ) της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος των «σπιρουνιών», Ντάνιελ Λέβι, αφού πρώτα συναντήθηκε στη Μαδρίτη με τον πρόεδρο των «μερένχες», Φλορεντίνο Πέρεθ, όπως και με τον μάνατζερ του νεαρού άσου, Τζόναθαν Μπαρνέ για να κάνει τις τελικές διαπραγματεύσεις και να δώσει το «οκ» για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, στη συνέχεια ταξίδεψε πίσω στην Αγγλία και το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για να παρακολουθήσει τον αγώνα των «σπιρουνιών» κόντρα στη Σουόνσι.

Το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας των Λονδρέζων συναντήθηκε αυτοπροσώπως με τον Πέρεθ, ήταν μέρος της τακτικής που ακολούθησε ο έμπειρος παράγοντας ώστε να πετύχει την υψηλότερη δυνατή τιμή για την πώληση του Μπέιλ.

Οι δύο άνδρες φέρεται να υπέγραψαν επίσημα έγγραφα στα οποία καταγράφονται αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες για την «μετακόμιση» του Ουαλού στην Ισπανία, ενώ ύστερα από έντονη επιθυμία του Λέβι, ο πρόεδρος των «μερένχες» παρουσίασε εκείνη τη στιγμή εγγυητικές από την τράπεζα, ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του «deal».

Σύμφωνα πάντα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Daily Mail», οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν να γίνει η καταβολή των χρημάτων σε τρεις δόσεις, με τον Λέβι μάλιστα να υπόσχεται κάποιο «αντάλλαγμα» στη Ρεάλ, σε περίπτωση που αυτή καταθέσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε μικρό χρονικό διάστημα.

Oπως αναφέρουν πηγές από την ισπανική πρωτεύουσα, η παρουσίαση του Μπέιλ από τη Ρεάλ Μαδρίτης θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Τρίτη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Αν το «deal» για την αγορά του Γκάρεθ Μπέιλ «κλείσει» στα 86 εκ. λίρες (λίγο πάνω από 100 εκατ. ευρώ), τότε μιλάμε για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, η οποία φυσικά ξεπερνάει κατά έξι εκατομμύρια (περίπου 93 εκατ. ευρώ) αυτά που δαπανήθηκαν για τη μετακίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους Μαδριλένους το 2009.

Πηγή: England365.gr