Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Είναι και η Λιλ εδώ!! (video)

Με τέρμα του Ρου λίγο πριν το φινάλε (90+1’) η Λιλ επικράτησε 1-0 της Μαρσέιγ στο «Πιέρ Μορουά» και έστειλε μήνυμα στην Παρί, πως δύσκολα θα μπορέσει να την ξεφορτωθεί απ’ τη διεκδίκιηση του τίτλου.

Είναι και η Λιλ εδώ! (video)
Ιδανικό φινάλε είχε το ντέρμπι του «Πιέρ Μορουά» για τη Λιλ, που επικράτησε 1-0 της Μαρσέιγ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι «λιλουά» έχασαν αρκετές ευκαιρίες όμως ο Ρου στο 90+1’ νίκησε τον Μανταντά και έφερε την ομάδα του σε απόσταση ενός βαθμού από την πρωτοπόρο Παρί, που αντιμετωπίζει την Τετάρτη την Εβιάν εκτός έδρας.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, στο δεύτερο ημίχρονο το ματς «άνοιξε» περισσότερο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Όμως είτε η αστοχία των «λιλουά», είτε ο εξαιρετικός Ενιεάμα για τους Μασσαλούς στέρησαν το γκολ, μέχρι ο Ρου να γράψει το 1-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Δύσκολη νίκη και για τη Ναντ, που παρέμεινε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, επικρατώντας δύσκολα με σκορ 2-1 της Βαλενσιέν εντός έδρας. Από την αγωνιστική ξεχωρίζει το ντέρμπι της Νίκαιας ανάμεσα στη Νις και τη Μονακό (Τρίτη 22.00).



Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Τρίτη(3/12, 20:00)

Λιλ- Μαρσέιγ 1-0
(90+1' Ρου)

Ναντ- Βαλενσιέν 2-1
(59' Μπεντουά, 89' Αριστεγουιέτα - 52' Σάεθ)

Νις-Μονακό(22:00)

Τετάρτη(4/12, 20:00)

Αλαξιό- Μπαστιά
Γκινγκάμπ-Μπορντό
Μονπελιέ-Λοριάν
Ρεν-Σεντ Ετιέν
Σοσό-Ρεμς
Εβιάν-Παρί Σ. Ζ.(22:00)

Πέμπτη(5/12, 22:00)

Λιόν-Τουλούζ


Επόμενη αγωνιστική(17η)

Παρασκευή(6/12, 21:30)

Μαρσέιγ-Ναντ

Σάββατο(7/12, 21:00)

Παρί Σ. Ζ. – Σοσό(18:00)
Λοριάν-Ρεν
Ρεμς-Νις
Σεντ Ετιέν-Εβιάν
Βαλενσιέν-Γκινγκάμπ

Κυριακή(8/12)

Μπορντό-Λιλ(15:00)
Μπαστιά-Λιόν(18:00)
Τουλούζ-Μοντπελιέ(18:00)
Μονακό-Αζαξιό(22:00) Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν μας δίνουν στοιχεία»

giatagana-610x370
 Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Χρυσούλα Γιαταγάνα, μίλησε στον Arena FM 89,4 και αναφέρθηκε αφενός στα χρέη του ΠΑΟΚ και αφετέρου στα θέματα του Ηρακλή.
Αναλυτικά είπε:
Για τα χρέη του ΠΑΟΚ:
“Όσο αναφορά τα χρέη του ΠΑΟΚ, καθυστερούμε καθώς δεν επικοινωνεί ο δικηγόρος του κύριου Σαββίδη, ο κύριος Λυκουρέζος. Πληροφορήθηκα από το σάιτ του ΠΑΟΚ ότι το χρέος είναι επίδικο. Επομένως ήθελα στοιχεία από τον δικηγόρο του Σαββίδη για να μπορέσουμε να κάνουμε τροπολογία. Αν δε ξέρω αν είναι η εφορία τα χρέη η κάτι άλλο και δε μπορώ να προχωρήσω. Μας λένε πως θα μας στείλουν τα στοιχεία και δε στέλνουν τίποτα. Πως θα προχωρήσω στην τροπολογία χωρίς στοιχεία; Δε μπορώ να παίρνω συνέχεια τηλέφωνα καθώς υπάρχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις. Έχουμε πάρει ήδη δύο φορές. Δε ξέρω άμα ο κύριος Λυκουρέζος έχει δουλειά η απλά μας υποτιμάει. Είμαι εισαγγελέας και νομικός πάρα πολλά χρόνια με πολύ μεγάλη εμπειρία”.
Για τους Έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ:
“Συμπαθώ τον ΠΑΟΚ αν και είμαι οπαδός του Ηρακλή. Έχει πολλούς εξαιρετικούς Έλληνες που είναι αστέρια όπως ο Νίνης, ο Τζαβέλας, ο Κατσουράνης και ο Σαλπιγγίδης. Είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίζουν οι Έλληνες παίκτες.  Επιπλέον μου αρέσει πολύ ο Γούτας της Ξάνθης”.
Για το θέμα του Ηρακλή:
“Όσο αναφορά το θέμα του Ηρακλή, έστειλα τον επιστημονικό μου συνεργάτη μου στη περιφέρεια. Ενδιαφέρον έδειξε μόνο το δικό μας κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα άλλο κόμμα. Είναι περίεργο πως άνθρωποι που πάτησαν πάνω στον Ηρακλή δεν ενδιαφέρθηκαν. Όπως με ενημέρωσαν θα δώσουν οι δικηγόροι του Ηρακλή μια τροπολογία για την περάσουμε ώστε να κρατήσουμε τον Γ.Σ Ηρακλή και να μη πάρουνε την περιουσία του. Θα πρέπει να περάσουν πάνω από εμάς για να τα πάρουνε καθώς είναι τα καλύτερα τσιμέντα της πόλης”.
Για την επιθυμία να κυνηγηθούν μέσα από τον Ηρακλή τα φυσικά πρόσωπα που έφεραν πρόβλημα στον σύλλογο:
“Αυτό σίγουρα θα γίνει. Έχω υποσχεθεί πως εγώ η ίδια θα κάνω μηνυτήρια αναφορά για να αποδοθούν ευθύνες”.
Για την 13χρονη Σάρα που “έφυγε”:
“Έκλαψε η ψυχή μου με αυτό το γεγονός. Μακάρι να ήμουν εκεί να αγκαλιάσω την μητέρα της. Η μητέρα της δεν έχει καμία σημασία από που κατάγεται, είναι μάνα και έχασε έναν Άγγελο”.
Πηγή: arenafm.gr

«Θέλει ενίσχυση ο ΠΑΟΚ»

alabantas
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Νίκος Αλαβάντας, φιλοξενήθηκε στον Αrena FM 89,4 και αναφέρθηκε στη νίκη του «Δικεφάλου» στα Γιάννενα αλλά και γενικότερα στα αγωνιστικά θέματα της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μιλώντας στον Arena fm 89,4:
Για τον αγωνιστικό χώρο στα Γιάννενα:
“Σε γενικές γραμμές ήταν καλός ο αγωνιστικός χώρος. Άμα εξαιρέσουμε κάποια κομμάτια του γηπέδου που έφυγαν στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα”.
Για την εικόνα του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ:
“Πρώτη φορά είδα τον ΠΑΟΚ να μπαίνει τόσο δυνατά. Φάνηκε ότι ήθελε το παιχνίδι πιο πολύ. Στο δεύτερο ημίχρονο κάθισε ο ΠΑΟΚ λόγω κούρασης και ανέβασε απόδοση ο ΠΑΣ. Ευτυχώς όμως πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα ο Λάζαρ. Πάντα η ομάδα έμπαινε νωχελικά και έπρεπε να δεχτεί γκολ για να ξυπνήσει. Χθες μπήκε από την αρχή για τη νίκη και μου άρεσε πολύ αυτό”.
Για το πρόβλημα στην άμυνα του ΠΑΟΚ:
“Ο Στέφενς ψάχνει να βρει λύσεις στην άμυνα γιατί λείπει ένας αμυντικός. Έμεινε έξω ο Βιτόρ εξαιτίας τραυματισμού αλλά δε μπορούμε να βασιζόμαστε μονάχα σε έναν παίκτη, που  βγήκε σαν μια καλή λύση  που δεν την περιμέναμε. Το ευχάριστο είναι ότι είναι πολύ καλός και στην επίθεση με την ικανότητα να κάνει γκολ. Είχαμε καιρό να δούμε τέτοιο παίκτη στον ΠΑΟΚ”.
Για την συνέχεια του ΠΑΟΚ:
“Αν ο ΠΑΟΚ έχανε βαθμούς τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Άμα η ομάδα ενισχυθεί θα είναι σίγουρα δεύτερος. Ο Ολυμπιακός είναι ένα σκαλί πάνω και για να τον κοντράρει ο ΠΑΟΚ θέλει προσθήκες”.
Για τον Κίτσου:
“Ο Κίτσιου είναι ένας παίκτης με πολλά προσόντα. Μπορεί από αυτόν να βγάλει πολλά λεφτά ο ΠΑΟΚ και πρέπει να τον εκμεταλλευτεί. Σε κάποια παιχνίδια έχει μείνει εκτός και θεωρώ πως είναι λάθος αυτό. Είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της ομάδας”.
Για την απόδοση του Λίνο:
“Ο Λίνο είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης αλλά λόγω ηλικίας δε μπορεί να συνεχίσει για πολύ ακόμα. Ο Σπυρόπουλος ήταν πολύ καλός και αυτό είναι σημαντικό γιατί δε μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στον Λίνο”.
Για το επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης:
“Το παιχνίδι φαίνεται εύκολο αλλά άμα μπούνε χαλαροί οι παίκτες θα το πληρώσουνε. Ο Απόλλωνας πήρε αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό και έχει την ψυχολογία. Θα παίξει αμυντικά και θα χτυπήσει σε αντεπιθέσεις. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει επιθετικά και να καθαρίσει το παιχνίδι νωρίς”.
Για το δυσκολότερο πρόγραμμα του Ολυμπιακού:
“Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά και τον Άρη μέσα στο Χαριλάου. Ο ΠΑΟΚ έχει σαφώς ευκολότερο πρόγραμμα με Απόλλωνα και Καλλονή και πρέπει να το εκμεταλλευτεί”.
Πηγή: arenafm.gr

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Άρη!!

Μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση στις 28/11/2013 και συγκροτήθηκε σε σώμα.

Αυτό αποτελείται από τους εξής:

Πρόεδρος: Γιώτας Θωμάς

Αντιπρόεδρος Α? και εκπρόσωπος του ΑΣ στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ: Χαριτωνίδης Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος Β?: Οικονόμου Αναστάσιος

Γεν. Γραμματέας και εκπρόσωπος του ΑΣ στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ:: Ελευθεριάδης Κωνσταντίνος

Ταμίας: Κώτσης Χρήστος

Μέλος-Ειδικός Γραμματέας και υπεύθυνος εγκαταστάσεων και καταστημάτων: Κάρλας Γεώργιος

Μέλος-Εκπρόσωπος του ΑΣ στο ΤΑΑ ΑΡΗΣ: Αναστασίου Σάββας

Μέλος-Έφορος ακαδημιών ποδοσφαίρου: Κουζούνιας Ιωάννης

Μέλος-Γεν. Αρχηγός και έφορος Γυναικείας καλαθόσφαιρας: Λεκίδης Νικόλαος

Μέλος-Έφορος Πετοσφαίρισης Γυναικών και ακαδημιών βόλεϊ: Σαρηγιαννίδης Αριστείδης

Μέλος-Έφορος ποδοσφαίρου Γυναικών: Πλαγάκος Γεώργιος

Μέλος-Έφορος ακαδημιών καλαθοσφαίρισης: Σιδηροηλίας Γεώργιος

Μέλος-Έφορος Στίβου: Κωνσταντινίδης Ηλίας

Μέλος-Νομικός Εκπρόσωπος: Γρόλλιος Χρήστος

Μέλος: Κουτσμανής Δημήτριος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:

Μιχαήλ Μηνιάδης

Ευάγγελος Βιδάλης

Κοσμάς Γεώργιος

Δημητρίου – Καββαδία Ελένη

Κιτσοκώστα Δέσποινα

Δεσύπρης Αναστάσιος

Θεοτόκης Κλεόβουλος

Βαρούχας στο Metropolis: «Ήταν πέναλτι η ανατροπή του Νέτσιντ»

Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή στην Σέντρα, μιλώντας για την φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ, αλλά και για την επίσκεψη της UEFA στην ΕΠΟ

Αναλυτικά:

Για το πέναλτι του ΠΑΟΚ: «Ήταν πέναλτι, ο παίκτης των Ιωαννίνων έκανε απρόσεχτο μαρκάρισμα και βάζει τρικλοποδιά στον επιθετικό του ΠΑΟΚ και είναι ανατροπή. Και μάλιστα είναι και δίκαιη και η κάρτα γιατί ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Αν δεν έβαζε τρικλοποδιά ήταν μόνος… Πλάσαρε και έβαζε γκολ. Έτσι δεν είναι; Υπήρχε τρικλοποδιά. Είμαι σε προφανή θέση για γκολ σημαίνει πως η επόμενη κίνηση ενός παίκτη είναι γκολ. Είναι κανονισμού παιχνίδια που βγαίνουν μέσα από τις φάσεις. Εμείς για έναν διαιτητή θα πρέπει να λέμε πότε είναι καλός και πότε είναι κακός».

Για την επίσκεψη της UEFA: «Έμαθα ότι ήρθε μια επιτροπή από την UEFA, ένας Γερμανός και ένας Ολλανδός και τσέκαρε το θέμα διαιτησίας και ΕΠΟ και κατάλαβαν πως δεν έγιναν σωστά κάποια πράματα. Για παράδειγμα ο αριθμός διαιτητών κάθε χρόνο αλλάζει, άλλα πρόσωπα έρχονται και άλλα φεύγουν, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δεν πρέπει να αλλάζει αυτό». Σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ ΕΠΟ και UEFA, η Ελληνική Ομοσπονδία παίρνει κάποια λεφτά. Πηγή: metrosport.gr

Στο περιθώριο ο Σπάθας!!

Στην ΚΕΔ αποφάσισαν να... παγώσουν τον Ηλία Σπάθα για την διαιτησία του στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ κάνοντας χρήση του βίντεο.
Η επιτροπή διαιτησίας παρότι είχε στα χέρια της την έκθεση του παρατηρητή για την διαιτησία του Ηλία Σπάθα, όπου δεν τον παρέπεμπε, αποφάσισε ο Πειραιώτης ρέφερι να παραπεμφθεί. Αυτή είναι η πληροφορία που έχει διαρρεύσει από το απόγευμα από παράγοντες της ΚΕΔ.
Αυτό που θα κάνει η επιτροπή διαιτησίας είναι να κάνει χρήση βίντεο για την φάση της ανατροπής του Νέτσιντ από τον Μπέριο στην φάση του πέναλτι. Για την ώρα, αντίδραση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν υπάρχει για το θέμα αν και είναι βέβαιο ότι ίσως υπάρξει είτε με την μορφή ανακοίνωσης, είτε ως διαρροή!
Πηγή: gazzetta.gr

Μέσι: «Εκανα κάθε μέρα ενέσεις»

Μια νέα βιογραφία του Λιονέλ Μέσι είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει και αναφέρει τις ενέσεις με ορμόνη που έκανε από μικρός για να ψηλώσει!
Τα ΝΕΑ έχουν σήμερα ορισμένα αποσπάσματα από τη βιογραφία του Λιονέλ Μέσι από τον Γκιγιέμ Μπαλάγκουε που θα κυκλοφορήσει σύντομα και επικεντρώνονται στα παιδικά χρόνια του Αργεντιντού σούπερ σταρ και τις ενέσεις που έκανε για να ψηλώσει, καθώς ήταν ιδιαίτερα κοντός.
«Οταν ήμουν 11 ετών ανακάλυψαν ότι είχα ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης και άρχισα θεραπεία που θα με βοηθούσε να μεγαλώσω. Κάθε βράδυ έπρεπε να κάνω ενέσεις στα πόδια μου και όλο αυτό για μία περίοδο τρίων χρόνων. Ημουν τόσο μικρόσωμος, που σχολίαζαν πως όταν πήγαινα στο γήπεδο ή στο σχολείο έμοιαζα ο μικρότερος απ' όλους. Αυτό συνέβαινε μέχρι που ολοκλήρωσα τη θεραπεία και άρχισα να αναπτύσσομαι φυσιολογικά» λέει ο ίδιος.
Οπως αναφέρει στο βιβλίο, ο πατέρας του τότε έδινε 1.500 δολλάρια το μήνα, ποσό ιδιαίτερα υψηλό, αλλά ο ίδιος αντιμετώπιζε φυσιολογικά ότι ήταν μικρόσωμος. «Το να είσαι μικρόσωμος σου επιτρέπει να είσαι πιο γρήγορος και ευκίνητος και αυτό με βοήθησε όταν έπαιζα ποδόσφαιρο».
Ο παλιός του συμπαίκτης Χεράρδο Γκριγκίνι λέει: «Αντιμετώπιζε τις ενέσεις σαν να ήταν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα, πριν πέσει για ύπνο. Επτα ημέρες στο ένα πόδι του, επτά ημέρες στο άλλο. Και το δεχόταν πολύ φυσιολογικά».
Πάντως ανςεξαρτήτως ύψους από τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, είχε δείξει ότι θα είναι παιδί-θαύμα! Ο προπονητής του στη Νιούελς Γκραμπριέλ Ντιχεράλαμο λέει: «Οταν είχαμε πάει στη Μαρ ντελ Πλάτα, πριν από το παιχνίδι έκανε διάφορα κόλπα με την μπάλα και του πετούσαν χρήματα. Περνούσαν 15 λεπτά και δεν έχαναν τον έλεγχο. Στο Περού νομίζω ότι έκανε 1.200 χτυπήματα. Ηταν τότε 9 ετών».
Ολοι τον θυμούνται με τις καλύτερες αναμνήσεις, καθώς από τότε έκανε τη διαφορά! «Αν κατακτούσαμε τον τίτλο σε ένα τουρνουά θα κερδίζαμε ένα ποδήλατο. Αρχίσαμε το παιχνίδι χωρίς τον Λεό. Στο πρώτο ημίχρονο χάναμε 1-0. Τότε ήρθε ο μικρός – είχε κλειδωθεί στο μπάνιο του σπιτιού του και χρειάστηκε να σπάσει το τζάμι για να βγει. Νικήσαμε με 3-1 με τρία γκολ του Λέο», θυμάται ο παλιός του συμπαίκτης Χουάν Λεγκισαμόν. 
Πηγή: gazzetta.gr

Αποκάλυψη: Σκάνε "βόμβες" για μεγάλη ομάδα!!

Ποια ελληνική ομάδα, που συγκαταλέγεται στις "μεγάλες" της χώρας, αναμένεται το προσεχές διάστημα να τραβήξει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας και γιατί; Με ταχύτατους ρυθμούς τρέχουν οι μεταγραφικές εξελίξεις στην ΑΕΚ, η οποία δεν ...κρατιέται στη Γ΄ Εθνική και γι΄ αυτό οι άνθρωποι της ασχολούνται από τώρα με το ρόστερ της νέας περιόδου.
Η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", αποκαλύπτει ότι παρά τις δηλώσεις – διαψεύσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου για συζητήσεις με διάφορους παίκτες, η Ένωση έχει ήδη έτοιμες δύο "γερές" μεταγραφές για το καλοκαίρι, εκτός από αυτή του Πέτρου Μάνταλου.
Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας σωστά έβαλε "φρένο" στη μεταγραφολογία, καθώς ακόμα είναι πολύ νωρίς, ωστόσο η αλήθεια απέχει πολύ απ΄ όσα είπε. Γιατί στην ΑΕΚ όχι μόνο έχουν συζητήσει και έχουν αποφασίσει για συγκεκριμένες μεταγραφές, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του sportdog αυτές θεωρούνται και ...κλειδωμένες!
Άμεσα θα επιστρέψουμε και με τα ονόματα... 
Πηγή: sportdog.gr

Τέτοιο ξύλο δεν έχει ξαναπέσει ποτέ! (ΦΩΤΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον αγώνα μποξ που οι πυγμάχοι έριχναν -χωρίς γάντια!- γροθιές ο ένας στον άλλον για παραπάνω από 6 ώρες, στο ματς με το ασύλληπτο ρεκόρ διάρκειας! Ήταν 3 Δεκεμβρίου 1855. Σαν σήμερα, δηλαδή. Εκείνη την ημέρα έγινε ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας πυγμαχίας όλων των εποχών στη Μελβούρνη. Κράτησε 6 ώρες και 15 λεπτά, με τους Τζιμ Κέλι και Τζόναθαν Σμιθ να αγωνίζονται, μάλιστα, χωρίς γάντια!
Ο Τζέιμς Κέλι, που ήταν Ιρλανδός, είχε το παρατσούκλι "Αυστραλός Τζιμ" και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες μετά από εκείνη τη νίκη του. Ο Κέλι γεννήθηκε το 1831 κι έφυγε από τη ζωή το 1914. Ο Κέλι, μάλιστα, έγινε αργότερα κι επιχειρηματίας.
Ο Τζόναθαν Σμιθ είχε γεννηθεί στην Αγγλία το 1823 και θεωρείτο πιο έμπειρος πυγμάχος.
Ο αγώνας κράτησε για 17 γύρους και στο τέλος ο Σμιθ αποσύρθηκε αφού δεν άντεχε να αγωνιστεί άλλο…
Μπορείτε να δείτε απόσπασμα από ένα σπάνιο δημοσίευμα αυστραλέζικης εφημερίδας (Bell΄s Life In Sydney) τον Δεκέμβριο του 1855.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν επιστρέφει ο Βύντρα!

Ανατροπή δεδομένων σημειώνεται στην υπόθεση του Λουκά Βύντρα, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει στην Ισπανία, σύμφωνα με την SportDay.

Δεν επιστρέφει ο Βύντρα
Πριν από περίπου έναν μήνα η SportDay είχε γράψει πως ο Λουκάς Βύντρα εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Λεβάντε.

Ο σημαντικότερος λόγος που ήθελε να επαναπατριστεί ο διεθνής μπακ ήταν το γεγονός πως δεν είχε καταφέρει να βρει ελληνικό σχολείο για το παιδί του στην Ισπανία και στη συνέχεια πως δεν είχε θέση βασικού στην ομάδα του.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της SportDay, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού έλυσε το πρώτο θέμα, αφού η σύζυγός του επέστρεψε για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τώρα το μέλλον του, παρουσιάζεται αποφασισμένος να παλέψει και να παραμείνει στην Λεβάντε, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2015.
Πηγή: sport-fm.gr

Στο δρόμο για τη Βραζιλία!!

Στη Βραζιλία θα ταξιδέψει την Τετάρτη, αντιπροσωπεία της ΕΠΟ για να παραστεί στην κλήρωση του Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 18:00 ώρα Ελλάδας, στην πόλη Μπαΐα.

Στο δρόμο για τη Βραζιλία
Πλησιάζει η ώρα της κλήρωσης για την Εθνική ομάδα και η «γαλανόλευκη» αποστολή θα μεταβεί στη Βραζιλία προκειμένου να πάρει μέρος στη διαδικασία. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, ο τεχνικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας, η διευθύντρια των Εθνικών ομάδων, Άννα Καπάσογλου και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Μιχάλης Τσαπίδης θα βρεθούν στην Μπαΐα για να εκπροσωπήσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το «παρών» θα δώσει και ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος θα ταξιδέψει από την Πορτογαλία.

Συζήτηση επί βραζιλιάνικου εδάφους

Στο περιθώριο της κλήρωσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα συζητήσει με τον ομοσπονδιακό προπονητή σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου για δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το Euro 2016. Οι δύο άνδρες θα είναι μαζί στη Βραζιλία για δύο μέρες και ίσως υπάρξει εξέλιξη. Το πιθανότερο, όμως, είναι να κλείσει το θέμα στην Αθήνα, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος δεν έχει αποφασίσει για το επαγγελματικό του μέλλον. Στις τελευταίες συνεντεύξεις του, δείχνει διάθεση να επιστρέψει σε πάγκο συλλόγου, ωστόσο στο μυαλό του αυτή την περίοδο υπάρχει μόνο η συμμετοχή της «γαλανόλευκης» στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Σάο Πάολο ή Σαλβαδόρ

Η Εθνική θα μάθει τα ονόματα των τριών αντιπάλων της, τις πόλεις που θα αγωνιστεί και αμέσως μετά, το τεχνικό επιτελείο θα κλείσει το προπονητικό κέντρο και το ξενοδοχείο όπου θα εγκατασταθεί η αποστολή. Ανάλογα με την κλήρωση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει για «βάση» είτε το Σάο Πάολο ή είτε το Σαλβαδόρ.

Προτάσεις για φιλικά στις ΗΠΑ

Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να δώσει η Εθνική φιλικά στις ΗΠΑ, τον Μάιο. Το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει προτάσεις από γραφεία μάνατζερ για προετοιμασία και φιλικά στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Πορτογαλία. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Ανάλογα με το στιλ παιχνιδιού των αντιπάλων, το προπονητικό τιμ θα επιδιώξει να κλείσει φιλικά με ομάδες ανάλογης φιλοσοφίας. Το ίδιο ισχύει για το φιλικό του Μαρτίου, το οποίο παραμένει ανοικτό και θα «φιξαριστεί» μετά την κλήρωση της Παρασκευής. Πηγή: sport-fm.gr

«Αποδεκατισμένος» ο Άρης!!

Με έξι απουσίες ολοκληρώθηκε η προπόνηση του Άρη ενόψει του εκτός έδρας αγώνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον Εργοτέλη στην Κρήτη για την 14η αγωνιστική της Super League.

«Αποδεκατισμένος» ο Άρης
Με πολλά προβλήματα για τον Μιλίνκοβιτς ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση του Άρη καθώς είδε τους Ανδρέα Ηρακλή (διάστρεμμα στην ποδοκνημική), Ανδρέα Τάτο (διάστρεμμα στον αστράγαλο), Γιάννη Παπαδόπουλο και Τζον Ίμπε να κάνουν θεραπεία και να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, τον Ουντόζι να μένει εκτός για προληπτικούς λόγους.

Εκτός προπόνησης έμεινε και ο Ρένια, ο οποίος θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του και ο χρόνος αποθεραπείας του.

Αυτές οι απουσίες δημιουργούν τεράστιο πονοκέφαλο στον τεχνικό των «κίτρινων», ενόψει του ματς με τον Εργοτέλη στην Κρήτη για την 14η Αγωνιστική της Super League.

Επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση για την ομάδα του Άρη θα γίνει αύριο το πρωί στο Δασυγένειο.Πηγή: sport-fm.gr

Κλήθηκαν σε απολογία Παναθηναϊκός και Αναστασίου!

Η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Γιάννη Αναστασίου, όπως και αυτές των Ολυμπιακού και Άρη. Πιθανή η τιμωρία του "τριφυλλιού".

Κλήθηκαν σε απολογία Παναθηναϊκός και Αναστασίου
Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με νέα τιμωρία της έδρας τους, καθώς ο διαιτητής του παιχνιδιού κόντρα στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, Πραξιτέλης Ζαχαριάδης έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι διεκόπη η αναμέτρηση για τρία λεπτά, λόγω ρίψης αντικειμένων από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Επιπλέον, αναφέρει ότι έπεσε μπουκάλι με νερό στον πρώτο βοηθό του.

Ο Παναθηναϊκός είναι υπότροπος, διότι είχε τιμωρηθεί και για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έπαιξε χωρίς κόσμο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό ενδεχόμενη νέα ποινή, να διπλασιαστεί.

Σε ότι αφορά τον Γιάννη Αναστασίου, σύμφωνα με τον διαιτητή, τον επισκέφτηκε ο 40χρονος τεχνικός και επιτέθηκε φραστικά σε αυτόν και τους βοηθούς του. Στον Αναστασίου θα επιβληθεί κατά πάσα πιθανότητα χρηματικό πρόστιμο ή να του στερηθεί η δυνατότητα να κοουτσάρει κάποια παιχνίδια του Παναθηναϊκού από τον πάγκο της ομάδας.

Επιπλέον, κλήθηκαν σε απολογία και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Άρης για τους εντός έδρας αγώνες με Εργοτέλη και Πανθρακικό.

Η ανακοίνωση της Superleague

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 05/12/2013 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 13η αγωνιστική.Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ Πανθρακικός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Εργοτέλης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ

Γ) ΠΑΕ ΠαναθηναΪκός, Ι.Αναστασίου (προπονητή): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Ι. Αναστασίου στον αγώνα ΠΑΕ Απόλλων-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Κατηγορούν τον Στοχ για χειρονομία στα Γιάννενα!

Ο Μίροσλαβ Στοχ φέρεται να απηύθυνε μία υβριστική χειρονομία σε οπαδούς του ΠΑΣ μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα του ΠΑΟΚ με την ομάδα των Ιωαννίνων.

Κατηγορούν τον Στοχ για χειρονομία στα Γιάννενα
Ιστοσελίδα των Ιωαννίνων (ioanninacity) δημοσιεύει μία φωτογραφία του Μίροσλαβ Στοχ.

Σε αυτή ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ φέρεται αμέσως μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με το «Δικέφαλο του Βορρά» (0-2) να απευθύνει μία υβριστική χειρονομία απαντώντας σε οπαδούς των Ηπειρωτών.

Πάντως θεωρείται απίθανο να αντιμετωπίσει κίνδυνο τιμωρίας ο Στοχ.Πηγή: sport-fm.gr

«Κριτήριο για την πώληση του Πελέ το οικονομικό»

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Γιάννης Δασκαλάκης, δήλωσε πως ο Πελέ δεν έχει ακόμη συμφωνήσει με καμία ομάδα, ενώ τόνισε πως το μοναδικό κριτήριο της μεταγραφής θα είναι το οικονομικό.

«Κριτήριο για την πώληση του Πελέ το οικονομικό»
Για την επικείμενη πώληση του Πελέ μίλησε ο Γιάννης Δασκαλάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης τόνισε πως ο Πορτογάλος μέσος θα πωληθεί μέσα στον Δεκέμβριο και το κριτήριο για την ομάδα που θα πάει είναι το οικονομικό.

Ακόμη, ο ισχυρός άνδρας των Κρητικών χαρακτήρισε μεγάλη ανάσα για την ομάδα τα χρήματα που θα πάρουν από τη μεταγραφή, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Όσον αφορά στις φήμες που θέλουν τον παίκτη να έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό ο Δασκαλάκης τις διέψευσε, δηλώνοντας πως ακόμη περιμένουν τον ατζέντη του παίκτη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Libero:

Για τις προτάσεις που φέρεται να έχει ο Εργοτέλης για τον Πελέ:
«Ο Πελέ τον Δεκέμβριο θα πουληθεί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν προτάσεις. Δεν έχει κλείσει με καμία ομάδα και δεν πρόκειται να πουληθεί μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Δεν έχουμε συμφωνήσει με κανέναν, αλλά σίγουρα θα πουληθεί μέσα στον Δεκέμβριο. Το κριτήριο είναι μόνο το οικονομικό»

Για το αν ο παίκτης θέλει να φύγει τώρα:
«Ναι, ο παίκτης θα φύγει τώρα. Το επιθυμεί και ο ίδιος και εμείς, γιατί θα είναι μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά μας προβλήματα».

Για το αν συναντήθηκε με ανθρώπους του ΠΑΟΚ:
«Δε θέλω ούτε να επιβεβαιώνω ούτε να διαψεύδω. Σίγουρα έχουμε προτάσεις και από ελληνικές ομάδες. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαπραγματεύσεις και δε θέλω να φέρω κάποιον σε δύσκολη θέση»

Για το αν υπάρχει συμφωνία με τον Ολυμπιακό:
«Το διαψεύδω. Και όχι απλώς το διαψεύδω αλλά το λέω εντίμως ότι δεν έχει υπογραφεί τίποτα, περιμένουμε και τον ατζέντη του παίκτη. Σε 10 μέρες θα αποφασίσουμε με μοναδικό κριτήριο το οικονομικό».

Για την ποιότητα του Πελέ:
«Όταν στα 22 του είχε 20 συμμετοχές με την Ιντερ, το επίπεδο το έχει. Είχε πάρει κάποιο λάθος δρόμο ποδοσφαιρικά τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι 26 χρονών και μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο».

Για την οικονομική εκκρεμότητα από την επιστροφή του Κουτσιανικούλη στον Εργοτέλη:
«Υπάρχει μια εκκρεμότητα εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχει ένα χρέος στα 240.000 ευρώ και τόσα χρόνια ο ΠΑΟΚ ποτέ δε μας πίεσε. Το καλοκαίρι ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, με την εκχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε μεγάλο διάστημα, πήρε το Νοέμβριο την πρώτη δόση».

Για την περίπτωση παραμονής του Πελέ, ως δανεικός τον Ιανουάριο:
«Ευχής έργο θα είναι αυτό. Αν δε συμφωνήσουμε σε εμάς θα μείνει. Αλλά ο παίκτης θα φύγει σε κάποια άλλη ομάδα σίγουρα. Δε βάζουμε κάποιον όρο αν συμφωνήσει με άλλη ομάδα, για να μείνει σε εμάς. Αν το συμφωνήσει η άλλη ομάδα με τον παίκτη, για εμάς θα είναι ευχής έργο».

Για τις «κρίσεις» κατά της Λίγκας και την αγωγή του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό:
«Είναι ένα λεπτό θέμα. Από την πρώτη στιγμή είχαμε ψηφίσει εναντίον όλων αυτών των σχολίων. Δε θέλουμε άλλο να χτυπάμε το ποδόσφαιρο με αυτόν τον τρόπο. Όταν δε φτάνουμε στο στόχο και χτυπάμε με άλλο τρόπο, ο Εργοτέλης είναι αντίθετος».

Για την άποψη που ακούγεται πως αν θέλει ο Ολυμπιακός θα τον πάρει λόγω των εξαιρετικών του σχέσεων με τον Εργοτέλη:
«Γιατί με τον ΠΑΟΚ δεν έχουμε καλές σχέσεις; Και με τον ΠΑΟΚ έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Το κριτήριο που θα φύγει ο παίκτης είναι μόνο το οικονομικό τίποτα άλλο».

Θέλει να βγει από το στοίχημα ο ΠΑΣ!

Να βγει από το στοίχημα, πλην από αυτό του ΟΠΑΠ που αποτελεί χορηγό της ομάδας, αποφάσισε να ζητήσει η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το νέο παιχνίδι του που χαρακτηρίστηκε «ύποπτο».

Θέλει να βγει από το στοίχημα ο ΠΑΣ
Δραστικά μέτρα για να αποσυνδέσουν το όνομα της ομάδας από παιχνίδια που χαρακτηρίζονται «ύποπτα» πήραν στον ΠΑΣ.

Το ΔΣ του συλλόγου των Ιωαννίνων μετά και το νέο φάκελο που αφορά παιχνίδι της ομάδας που χαρακτηρίστηκε «ύποπτο» (την ήττα με 3-1 από τον Παναθηναϊκό), αποφάσισε να ζητήσει από την UEFA, την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα να εξαιρεθούν τα παιχνίδια της ομάδας από το στοίχημα, πλην από τα κουπόνια του ΟΠΑΠ, καθώς είναι χορηγός της ΠΑΕ και έχει έσοδα από αυτόν. Πηγή: sport-fm.gr

Νταμπίζας: «Τίμησε το συμβόλαιό του ο Φιγκερόα»

Ο Νίκος Νταμπίζας εξήγησε τους λόγους που ο Παναθηναϊκός συναίνεσε στην πώληση του Λουτσιάνο Φιγκερόα και εξήρε τον επαγγελματισμό του Αργεντινού επιθετικού. Παράλληλα προανήγγειλε την απόκτηση φορ.

Νταμπίζας: «Τίμησε το συμβόλαιό του ο Φιγκερόα»
Τους λόγους που η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τελικά συναίνεσε στην πώληση του Λουτσιάνο Φιγκερόα, παρά τις αρχικές ενστάσεις της, ανέλυσε ο Νίκος Νταμπίζας. Παράλληλα ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» εξήρε τον επαγγελματισμό του 32χρονοτ επιθετικού.

«Ήταν κάτι ξαφνικό. Κάτι το απροσδόκητο. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν κάποιες επαφές για τη μεταγραφή του. Δεν ήταν κάτι που ήταν στην ατζέντα. Η ομάδα έδωσε τη συγκατάθεσή της για προχωρήσει ο Λούτσο. Η αρχική διάθεση του συλλόγου ήταν να μη δεχτούμε για αγωνιστικούς λόγους και για λόγους πρεστίζ. Η ομάδα χτίζεται και δεν μπορούσαμε να διαταράξουμε την λειτουργία της. Καταλαβαίναμε την πλευρά του Λούτσο αλλά έπρεπε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του συλλόγου», δήλωσε ο Νίκος Νταμπίζας.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία του. Σημασία έχει για μένα το πώς τιμάς ένα συμβόλαιο μέσα και έξω από το γήπεδο. Ήταν πολλοί οι λόγοι που δεν θέλαμε να γίνει αυτό. Έγινε, είναι κάτι το οποίο ωφελεί και το σύλλογο. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει να τιμά το σύλλογο. Θέλω να τον ευχαριστήσω, να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να ζητήσω από τον κόσμο να καταλάβει τη πλευρά του Λούτσο», πρόσθεσε.

Για το πότε έφτασε η πρόταση, είπε: «Εδώ και τρεις ημέρες. Η θέση του Παναθηναϊκού ήταν αρνητική. Καταλαβαίναμε το δίκαιο αίτημα που έθεσε, δηλαδή ότι είναι 32 ετών και ήθελε να κάνει ένα μεγάλο συμβόλαιο, αλλά του κάναμε σαφές ότι ο μόνος τρόπος για να τον αφήσουμε να φύγει ήταν να έρθει μία πρόταση που οικονομικά και επικοινωνιακά για λόγους πρεστίζ θα ήταν αδύνατο να την αρνηθούμε. Για αυτό το λόγο βάλαμε το συγκεκριμένο ποσό χωρίς καμία διάθεση διαπραγμάτευσης και ο σύλλογος που τον ήθελε προχώρησε. Εμείς εάν αρνούμασταν την πρόταση θα είχαμε ένα τεράστιο οικονομικό χάσιμο και σίγουρα θα είχαμε έναν ποδοσφαιριστή που θα είχε όλο το δίκιο με το μέρος του. Υπάρχουν κάποιοι άγραφοι νόμοι στο ποδόσφαιρο ανεξάρτητα εάν κάποιος έχει συμβόλαιο. Ουσιαστικά θα είχαμε έναν χαμένο ποδοσφαιριστή στο σύλλογο».

Ερωτηθείς αν θα αποκτηθεί αντικαταστάτης για την επίθεση, είπε: «Πριν προκύψει το θέμα με το Λούτσο η επίσημη θέση του Συλλόγου ήταν πως δεν θα κάναμε καμία μεταγραφή. Αυτό ήταν σε ισχύ μέχρι και χτες. Τώρα σαφώς θα κινηθούμε προς σε αυτή την κατεύθυνση. Το μειονέκτιμα είναι ότι έχουμε ένα κενό τεσσάρων αγώνων. Όλα αυτά έχοτυν συνυπολογιστεί και θα μπορέσουμε να το καλύψουμε εκ των έσω. Σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες το κενό θα το καλύψουν τα παιδιά που είναι και στη μεταγραφική περίοδο θα κινηθούμε για την απόκτηση ενός παίκτη στη συγκεκριμένη θέση».

«Από τη μια χαίρομαι κι από την άλλη λυπάμαι»

Συναισθηματικά… διχασμένος εμφανίστηκε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ ευχαρίστησε τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.

«Από τη μια χαίρομαι κι από την άλλη λυπάμαι»
Από τη μια χαρούμενος για την τεράστια οικονομική (για να είμαστε ειλικρινείς) ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στα 32 του. Κι από την άλλη λυπημένος που αποχωρεί από μία ομάδα που τον στήριξε στα δύσκολα και με την οποία δέθηκε. Αυτή ήταν η εικόνα του Λουτσιάνο Φιγκερόα στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, λίγο πριν πάρει το δρόμο για τη Μαλαισία, όπου θα συνεχίσει την καριέρα του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη μεταγραφή. Από την άλλη είμαι πολύ δυσαρεστημένος που αφήνω αυτή την ομάδα που με στήριξε. Με σεβάστηκαν σε όλα, ακόμα και στο οικονομικό κομμάτι και πραγματικά στεναχωριέμαι για τους οπαδούς που με στήριξαν αυτό τον καιρό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Αργεντινός φορ.

«Ήρθε μία πρόταση πολύ σημαντική για εμένα και την οικογένεια μου. Ήταν κάτι που δεν άρεσε πολύ στο σύλλογο από την αρχή, από την άλλη όμως είναι χαρούμενος που με αυτή τη μεταγραφή βοηθάω τον Παναθηναϊκό. Ήταν μία πρόταση σημαντική. Μίλησα με την οικογένειά μου, το σκέφτηκα καλά και ήθελα να εξασφαλίσω ένα καλό συμβόλαιο. Στεναχωριέμαι που αφήνω μια ομάδα τόσο καλή και ειδικά τους οπαδούς που με υποστήριξαν τόσο πολύ. Ευχαριστώ τους οπαδούς και την ομάδα, όλο το τεχνικό επιτελείο και όλο τον κόσμο που βοήθησε στο να αισθάνομαι άνετα», πρόσθεσε ο 32χρονος άσος.

Ερωτηθείς για το γκολ που ξεχώρισε από όσα πέτυχε με το «τριφύλλι» στο στήθος, ο 32χρονος άσος δεν δυσκολεύτηκε να διαλέξει. «Φυσικά από τα γκολ που έχω βάλει εκείνο που ξεχωρίζω είναι αυτό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μετά από αυτό οι οπαδοί μου φέρθηκαν πολύ καλά και σίγουρα θα το έχω για πάντα στην καρδιά μου», απάντησε.

Όσο για το γεγονός ότι θα έχει συμπαίκτη τον Πάμπλο Αϊμάρ, άλλοτε συμπαίκτη του και στην εθνική Αργεντινής, είπε: «Κοίταξα πολλούς τομείς. Είμαι σχεδόν στο τέλος της καριέρας μου. Μια καριέρα με πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλά χτυπήματα. Φυσικά η απόφασή μου στηρίχτηκε στο ότι ένα παίκτης της Αργεντινής παίζει σε αυτή την ομάδα».

«Έσβησε» το αρνητικό σερί!

Τέλος στην αρνητική παράδοση που τον ήθελε να μην κερδίζει σε εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος, ύστερα από ευρωπαϊκό ματς μακριά από την Τούμπα, έδωσε ο ΠΑΟΚ με τη νίκη επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα.
Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου έδινε ματς μακριά από την Τούμπα, μετά από εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Στα προηγούμενα 32 ανάλογα παιχνίδια (δηλαδή από Ευρώπη στην Ελλάδα) ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να φύγει μόλις επτά φορές νικητής, όταν έπαιζε μακριά από την έδρα του.

Ο χθεσινός ήταν ο 33ος αγώνας που κατάφεραν να κερδίσουν εκτός έδρας οι Θεσσαλονικείς, αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννενα, μετά το μακρύ ταξίδι στην Αστάνα του Καζακστάν.

Η τελευταία αντίστοιχη «ασπρόμαυρη» επιτυχία ήταν πριν από μια δεκαετία, όταν μετά τη νίκη επί της Λιν για το Κύπελλο UEFA με 0-3 ακολούθησε το νικηφόρο πέρασμα με το ίδιο σκορ απ’ το Ηράκλειο επί του ΟΦΗ.

Οκτώ φορές ο ΠΑΟΚ μετά από ευρωπαϊκό εκτός έδρας έμεινε ισόπαλος σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, ενώ η ήττα απ’ τον Ολυμπιακό στο Φάληρο μετά το εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς με τη Μακάμπι Χάιφα ήταν η 17η συνολικά σ’ αυτά τα 33 συνεχόμενα ταξίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα του Δικέφαλου. Πηγή: sport-fm.gr

Ήταν πολύ το τρέξιμο…!

Τρέξιμο και ασκήσεις ταχύτητας και δύναμης περιελάμβανε η σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού. Θεραπεία ακολούθησαν οι τραυματίες Μήτρογλου και Μανιάτης.

Ήταν πολύ το τρέξιμο…
Ο δυνατός αέρας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να μην παίξουν οικογενειακό δίτερμα, με την επιστροφή τους στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό που πήραν από τον Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να ρίξει το βάρος του σημερινού προγράμματος στη φυσική κατάσταση, κατά το οποίο έκαναν αρκετό τρέξιμο και επιδόθηκαν σε ασκήσεις ταχύτητας και δύναμης.

Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες πήγαν στο γυμναστήριο και συνέχισαν εκεί την εκγύμνασή τους. Από την πλευρά τους, ο Μήτρογλου και ο Μανιάτης έκαναν θεραπεία, έχοντας ως στόχο να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους.

Η αυριανή προπόνηση των «ερυθρόλευκων» είναι προγραμματισμένη στις 11:00 το πρωί.Πηγή: sport-fm.gr

Τράβηγμα ο Σιόντης!

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Στέφανου Σιόντη στον αγώνα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στην Ξάνθη, αφού ο μέσος της «βασίλισσας του βορρά» υπέστη τράβηγμα.

Τράβηγμα ο Σιόντης
Σήμερα (Τρίτη, 3/12) επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της Βέροιας μετά το ρεπό που διαδέχτηκε τη νίκη τους κόντρα στον Λεβαδειακό (4-3) αποτέλεσμα με το οποίο… ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο τεχνικός της ομάδας, Ράτκο Ντόστανιτς, θα ξεκινήσει την προετοιμασία με ένα πρόβλημα, δεδομένου ότι αμφίβολος για το ματς της 14ης αγωνιστικής είναι ο Στέφανος Σιόντης, ο οποίος κόντρα στους Βοιωτούς υπέστη τράβηγμα και χθες (Δεύτερα, 2/12) υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Στην έξοδο ο Μάνολο!

Πιθανό μοιάζει το ενδεχόμενο ο Μανόλο να αποτελέσει παρελθόν από τον Λεβαδειακό τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Στην έξοδο ο Μάνολο
Ενάμιση μήνα βρίσκεται ο Νίκος Καραγεωργίου στον Λεβαδειακό και ήδη έχει σχηματίσει άποψη για το ρόστερ της ομάδας εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Όλα δείχνουν ότι ο Καβαλιώτης τεχνικός δεν υπολογίζει τον Μανόλο, τον οποίο άφησε εκτός αποστολής για δεύτερο συνεχές παιχνίδι.

Σύμφωνα με την SportDay, όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει από τους Βοιωτούς τον Γενάρη, αφού στο προχθεσινό ματς ο προπονητής του προτίμησε να τοποθετήσει τον Σαγκινέτι στο κέντρο της άμυνας που επέστρεψε από τραυματισμό μαζί με τον Λαμπρόπουλο.Πηγή: sport-fm.gr

Αυτό που έψαχναν!!

Με ηγέτη της επίθεσης τον Δημήτρη Παπαδόπουλο ο Ατρόμητος βρίσκεται στην πρώτη τριάδα της Σούπερ Λίγκας και μπορεί να ελπίζει πως θα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του έξοδο.

Αυτό που έψαχναν!
Όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούσαν στον Ατρόμητο για την ενίσχυση της επίθεσης βρήκαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Οι Περιστεριώτες έψαχναν για έναν παίκτη που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα, ταχύτητα, εμπειρία, που να μπορεί να περιφέρεται και έξω από την περιοχή, με κάθετη κίνηση και με ευχέρεια να πασάρει, εκτός απ' το να σκοράρει.

Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Γιάννης Αγγελόπουλος, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βρει τον αντι-Κούτσι και κατέληξε στην περίπτωση του 32χρονου φορ, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας.

Πλέον ο «Παπ» είναι ο πρώτος σκόρερ του Ατρομήτου (με πέντε γκολ στο πρωτάθλημα) και δείχνει πως η ομάδα μπορεί να βασιστεί την ομάδα του, έχοντας ως στόχο την ευρωπαϊκή της έξοδο.Πηγή: sport-fm.gr

Ο ΠΑΟΚ που αντιδρά!!

Ικανοποίηση στον ΠΑΟΚ για τη νίκη στα Γιάννενα (0-2) που πιστοποίησε ότι η ομάδα αντέδρασε σωστά μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό. Νοκ άουτ ο Νίνης.

Ο ΠΑΟΚ που αντιδρά
Να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για τον τίτλο κυνηγώντας όσο αυτό είναι εφικτό τον Ολυμπιακό θέλει ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ στα Γιάννινα και πιστοποίησε πως αντέδρασε σωστά μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό (4-0) στο «Καραϊσκάκη», καθώς έκτοτε έχει κερδίσει τον Άρη για το πρωτάθλημα και την Σαχτέρ για το Europa League.

Ο Χουμπ Στέφενς έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του, που άφησαν πίσω τους και την κούραση από το πολύωρο ταξίδι και τις ιδιαίτερες συνθήκες (διαφορά ώρα, χαμηλές θερμοκρασίες) στο Καζακστάν. Θεωρεί, δε, πως μετά την ομαλοποίηση του προγράμματος με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων για την Ευρώπη (καθώς μετά το ματς με την Άλκμααρ την επόμενη Πέμπτη η φάση των «32» αρχίζει το Φεβρουάριο ξανά), η ομάδα του θα αποδίδει ακόμη καλύτερα. Ειδικά, δε, αν γίνουν και οι προσθήκες που έχει ζητήσει, με προτεραιότητα τη θέση του στόπερ και του κεντρικού χαφ.

Μοναδική «σκιά» ο Νίνης

Ο τραυματισμός του Σωτήρη Νίνη ήταν το μοναδικό άσχημο νέο στη χθεσινή μέρα. Ο διεθνής μέσος αποχώρησε υποβασταζόμενος και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βαριά θλάση. Αν η μαγνητική τομογραφία που θα κάνει σήμερα επιβεβαιώσουν τους φόβους των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, ο 23χρονος άσος θα χάσει το ματς με την Άλκμααρ και αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές του 2014. Με ενοχλήσεις αποχώρησε και ο Κώστας Κατσουράνης, που πάντως δεν φαίνεται να έχει κάτι ανησυχητικό.

Κι άλλος στο όριο

Ο Κώστας Κατσουράνης με την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε χθες έφτασε τις τρεις και προστέθηκε στη λίστα των παικτών που είναι στο όριο τιμωρίας. Σε αυτή υπάρχουν επίσης οι Στοχ, Λίνο και Νέτσιντ.

Στο ματς με τον Απόλλωνα την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα (15:00) αναμένεται να επανεμφανιστεί ο Μιγκέλ Βίτορ, όπως και ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης, που χθες έμεινε εκτός ενδεκάδας λόγω στοματικών διαταραχών που έφερε ως… σουβενίρ από το Καζακστάν.Πηγή: sport-fm.gr

Όλα ανοιχτά για τους Ισπανούς!!

Δυσαρεστημένος με τις εμφανίσεις του Πουλίδο και του Αγάνθο παρουσιάζεται ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς και πλέον οι δύο υποθέσεις περνούν στα χέρια της διοίκησης του Άρη.

Όλα ανοιχτά για τους Ισπανούς
Το φετινό ρόστερ του Άρη βασίστηκε στον Ρούμπεν Πουλίδο και τον Νταβίντ Αγάνθο, λόγω της εμπειρίας και της ποιότητάς τους. Έχουμε φτάσει στον Δεκέμβριο και οι δύο Ισπανοί είναι… σκιές των καλών τους εαυτών.

Ο 32χρονος επιθετικός είναι περισσότερο μεταξύ φυσικοθεραπείας και κερκίδας και λιγότερο στο γήπεδο, ενώ ο έμπειρος αμυντικός υποπίπτει σε παιδικά λάθη και προχθές ανάγκασε τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς να τον αντικαταστήσει στο 37’ του αγώνα με τον Πανθρακικό.

Ο Σέρβος προπονητής έχει φτάσει στα όριά του με τις περιπτώσεις των δύο παικτών και πλέον οι υποθέσεις περνούν στη διοίκηση της «κίτρινης» ΠΑΕ, η οποία καλείται να αποφασίσει για το μέλλον των Ισπανών στην ομάδα.

Δεν αποκλείεται η διοίκηση να φτάσει μέχρι τη λύση των συμβολαίων τους, εφόσον και οι ίδιοι επιθυμούν να αλλάξουν περιβάλλον.

Το θέμα είναι πως οι Θεσσαλονικείς, λόγω και της μη αδειοδότησης, έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν με μεταγραφές μόνο με Ελληνες κάτω των 24 ετών και μόλις ένα Ελληνα άνω των 24 ετών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται θα ξεκαθαρίσει μετά τις εξελίξεις με τον υποψήφιο επενδυτή, όπως αφήνει να εννοηθεί το περιβάλλον του Δημήτρη Ηλιάδη.Πηγή: sport-fm.gr

Σκέφτεται να σταματήσει ο Γκαρσία!!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα παπούτσια του τον Γενάρη ο Πάμπλο Γκαρσία, όπως αποκαλύπτει η SportDay.

Σκέφτεται να σταματήσει ο Γκαρσία
Στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε γίνει γνωστό πως ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν δυσαρεστημένος από την μεταχείριση που έχει από τον Χουμπ Στέφενς.

Τότε είχε γραφτεί πως ο Ουρουγουανός χαφ του ΠΑΟΚ είναι πρόθυμος να κάνει υπομονή μέχρι τον Δεκέμβριο, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Ο Δεκέμβρης έφτασε και σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει πως ο 36χρονος παίκτης δεν αντέχει άλλο και είναι πιθανό να κρεμάσει τα παπούτσια του τον Γενάρη!

Ο «κανάριο» θεωρούσε πως ένας παίκτης μπορεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό μόνο μέσα από τους αγώνες και περίμενε την ευκαιρία του από τα τέλη Αυγούστου.

Τα πράγματα, όμως, εδώ και 1,5 μήνα δεν έχουν αλλάξει και ο Γκαρσία φαίνεται πως έχει λάβει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.Πηγή: sport-fm.gr

Κίνδυνος για Παναθηναϊκό και Αναστασίου!!

Με νέα τιμωρία της έδρας του κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, ύστερα από τα όσα έγραψε ο κ. Ζαχαριάδης στο φύλλο αγώνα μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Αθηνών. Τι ισχύει με τον Αναστασίου.

Κίνδυνος για Παναθηναϊκό και Αναστασίου
Ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον Παναθηναϊκό είναι το περιεχόμενο του φύλλου αγώνα που συνέταξε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης μετά το τέλος της αναμέτρησης στην έδρα του Απόλλωνα Αθηνών.

Μάλιστα, από τη στιγμή που οι «πράσινοι» είναι υπότροποι – για τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό – δεν αποκλείεται να τιμωρηθούν εκ νέου με τιμωρία της έδρας τους.

Σύμφωνα με την SportDay, ο διαιτητής έγραψε πως υπήρξε τρίλεπτη προσωρινή διακοπή του ματς, λόγω ρίψης αντικειμένων από τους οπαδούς του «τριφυλλιού». Επίσης, τονίζει ότι ένα γεμάτο μπουκάλι με νερό χτύπησε τον πρώτο βοηθό του.

Από εκεί και πέρα, ο ρέφερι αναφέρει πως ο Γιάννης Αναστασίου βρέθηκε στα αποδυτήριά τους και επιτέθηκε φραστικά σε εκείνον και τους βοηθούς του. Μάλιστα, έχει γράψει μέρος των όσων του είπε ο 40χρονος προπονητής.

Όσον αφορά την τιμωρία της ομάδας, εφόσον οι δικαστές κρίνουν ότι πρέπει να επιβληθεί ποινή έδρας, ίσως αυτή να διπλασιαστεί λόγω της υποτροπής και να γίνει ποινή δύο αγωνιστικών.

Από την πλευρά του, ο Αναστασίου μπορεί να τιμωρηθεί με απλό πρόστιμό ή με ημερολογιακή στέρηση του δικαιώματος να κάθεται στον πάγκο. Πηγή: sport-fm.gr

Κερδισμένος και… ενισχυμένος!!

Ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ το κέρδος του Παναθηναϊκού από την παραχώρηση του Φιγκερόα σε ομάδα της Μαλαισίας. Για φορ και… Καραγκούνη κινούνται εν όψει Γενάρη οι «πράσινοι». Αλλαγές στο Κύπελλο.

Κερδισμένος και… ενισχυμένος
Η πώληση του Λουτσιάνο Φιγκερόα στην Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ εξέπληξε δυσάρεστα τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία πρόταση που δεν μπορούσαν να αρνηθούν ούτε οι «πράσινοι», αλλά ούτε και ο ποδοσφαιριστής.

Ο σύλλογος της Μαλαισίας πρόσφερε στον Αργεντινό τριετές συμβόλαιο με αποδοχές 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ στην ομάδα πρόσφεραν αρχικά 200.000 δολάρια, ανέβηκαν κατόπιν στα 500.000 και τελικά «έκλεισαν» το deal στο 1 εκατ.! Ο Παναθηναϊκός πέρα από τις 750.000 ευρώ που θα βάλει στα ταμεία του, γλιτώνει άλλες 250.000 που αντιστοιχούν σε χρήματα που του οφείλονται από την ομάδα (μαζί με την εφορία) και τα οποία αποφάσισε να χαρίσει φεύγοντας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι της ομάδας δεν ήθελαν να τον παραχωρήσουν, αλλά ο 32χρονος άσος ήταν ανένδοτος (αφού από τις 200.000 το χρόνο θα εισέπραττε περίπου τα οκταπλάσια) και λέγεται πως απειλούσε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Η στάση του προκάλεσε δυσαρέσκεια στις τάξεις της ΠΑΕ, που τελικά βλέποντας πως θα ήταν διπλά ζημιωμένη αν κρατούσε έναν απογοητευμένο ποδοσφαιριστή και απέρριπτε μία τόσο καλή πρόταση, αποφάσισε να τον πουλήσει.

Κλείνει «τρύπες» και κάνει μεταγραφές

Τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία θα αξιοποιηθούν καταλλήλως από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού οι όποιες εξελίξεις αναφορικά με το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της κινεζικής εταιρείας που έχει δίπλα του θα καθυστερήσουν. Ένα σημαντικό μέρος θα πάει για να κλείσουν υπάρχουσες «τρύπες» με προτεραιότητα στην τήρηση των διακανονισμών εν όψει και των ελέγχων της UEFA. Ωστόσο είναι δεδομένο πως θα γίνει κίνηση για την απόκτηση επιθετικού (ο Νίκος Νταμπίζας ήδη «χτενίζει» την αγορά, αφού η σεζόν δεν… βγαίνει μόνο με Μπεργκ και Καρέλη) και παραμένει ζωηρό το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Καραγκούνη, ακόμη και τον Ιανουάριο, αφού μετά την αποχώρηση του Μάρτιν Γιόλ από τη Φούλαμ, η θέση του είναι επισφαλής.

Αλλαγές με Ηρακλή Ψαχνών

Ο Γιάννης Αναστασίου ετοιμάζει αλλαγές για το ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή Ψαχνών την Πέμπτη στη Λεωφόρο. Εκτός θα είναι σίγουρα ο Ρισβάνης που έχει αμυγδαλίτιδα, ενώ ανάσες θα πάρουν και κάποιοι βασικοί. Το πιθανότερο είναι να παραμείνει στο τέρμα ο Κοτσόλης, να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Ζέκα και να πάρουν θέση στο βασικό σχήμα οι Χουχούμης, Ατζαγκούν και Κλωναρίδης. Πηγή: sport-fm.gr

«Νίκησε ο πιο τυχερός»

Στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ήταν πιο τυχερός από τον ΠΑΣ και νίκησε στην αναμέτρηση των «Ζωσιμάδων» στάθηκε ο Κυριάκος Βελλίδης μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

«Νίκησε ο πιο τυχερός»
Ο τερματοφύλακας του «Αγιαξ της Ηπείρου» τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του ήταν σκασμένοι και πως δυσκόλεψαν τον «Δικέφαλο», πως δεν ήταν τυχεροί οι συμπαίκτες του στις φάσεις που δημιούργησαν και πως δεν έχει κριθεί ακόμα η πέμπτη θέση.

Είστε σκασμένοι από τον τρόπο με τον οποίο χάσατε το παιχνίδι;
«Όλη η ομάδα. Νομίζω πως βάλαμε πολλά προβλήματα στον ΠΑΟΚ, ήμασταν πολύ σοβαροί και, πραγματικά, όποιος σκόραρε θα έπαιρνε και το παιχνίδι».

Πιστεύεις ότι το παιχνίδι το πήρε ο πιο έμπειρος ή ο πιο τυχερός;
«Μάλλον ο πιο τυχερός».

Στη φάση του πέναλτι ήσουν κοντά. Τι πιστεύεις ότι έγινε;
«Δεν έχω άποψη, γιατί κοιτούσα μόνο την μπάλα».

Το ότι ψηφίστηκες ο πολυτιμότερος παίκτης, δεν δείχνει και την ανωτερότητα του αντιπάλου;
«Μπορεί να το πεις κανείς κι έτσι. Αν, όμως κι εμείς ήμασταν πιο τυχεροί στις φάσεις που βγάλαμε, νομίζω πως θα ήμασταν εμείς αυτοί που θα πανηγυρίζαμε».

Είστε τέσσερις βαθμούς πίσω από την πέμπτη θέση. Πιστεύεις ότι το έργο σας δυσκολεύει;
«Δεν έχει κριθεί κάτι, αλλά σίγουρα αν είχαμε πάρει τους τρεις βαθμούς και είχαμε φτάσει στους 20, θα ήταν διαφορετικά, γιατί θα είχαμε ‘ξεκολλήσει’ από τους υπόλοιπους. Το κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά, δε χάθηκε κάτι, και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια».

«Μας αφήνει πίκρα το αποτέλεσμα»

Για την πίκρα που αφήνει στον ΠΑΣ η ήττα από τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Σάκης Τσιλωλης μετά τη λήξη της αναμέτρησης στους «Ζωσιμάδες».

«Μας αφήνει πίκρα το αποτέλεσμα»
Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός τόνισε πως έγινε ένα ενδιαφέρον ματς με πάθος και οι παίκτες του δημιούργησαν πέντε καλές ευκαιρίες και έπρεπε να νικήσουν. Θεωρεί πως μετά το πρώτο μισάωρο ο ΠΑΣ ήταν ανώτερος, όμως το αποτέλεσμα στεναχώρησε τον κόσμο και θα πρέπει όλοι να κοιτάξουν πλέον μπροστά. Στάθηκε στη φάση του πέναλτι που άνοιξε το σκορ ο «Δικέφαλος» και τόνισε πως η εμφάνιση του Βελλίδη κράτησε την ομάδα.

Αναλυτικά: «Έγινε ενδιαφέρον παιχνίδι, γεμάτο δύναμη και πάθος που ήταν αναμενόμενα. Αφήνει πικρία το αποτέλεσμα, έγινε μεγάλη προσπάθεια, αν στο ποδόσφαιρο είναι οι ευκαιρίες και όποια ομάδα δημιουργεί "καθαρές" ευκαιρίες παίρνει και το αποτέλεσμα, τότε έπρεπε εμείς να νικήσουμε, γιατί είχαμε τέσσερις-πέντε ευκαιρίες.

Στα πρώτα 25’-30’ κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ, κράτησε την μπάλα, την κυκλοφόρησε, αλλά, με την πάροδο του χρόνου, γίναμε απειλητικοί, βρήκαμε χώρους, αλλά ατυχήσαμε. Κρίμα για τον κόσμο που έδωσε το"‘παρών", δεν χαρήκαμε το αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι για το αποτέλεσμα.

Περιθώρια υπάρχουν να βελτιώσουμε την ομάδα και να έχουμε περισσότερη αποτελεσματικότητα. Ανεξάρτητα από την κόπωση που είχε ο ΠΑΟΚ, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα μετά.

Τα παιδιά συζητάνε για το πέναλτι που ήταν η φάση "κλειδί" στον αγώνα, αν δεν υπήρχε όντως είναι αλλοίωση αποτελέσματος, αν και είχε 10’ ακόμα το ματς. Δεν είμαι σίγουρος για τη φάση.

Παρόμοια εικόνα με σήμερα είχε ο ΠΑΣ και στη Λεωφόρο και η ήττα ήρθε με τον ίδιο τρόπο στα ίδια λεπτά. Σύμπτωση είναι ότι έγινε στο 83' το γκολ. Στο 55’-75’, ο ΠΑΣ πάταγε πολύ καλά στο γήπεδο.

Κινηθήκαμε στον χώρο, δεν βγήκαν, όμως, οι πάσες, ίσως από νευρικότητα και δεν βγήκαν κι άλλες φάσεις. Στη φάση του Τόμας από το σημείο του πέναλτι, μπορούσαμε να κάνουμε το γκολ, γιατί είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα, τέτοια γκολ συνήθως τα τελειώνει, αν το πετύχαινε θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα.

Είχαμε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, έγιναν δύο-τρία σουτ από τον άξονα, το βελτιώσαμε αυτό στη συνέχεια, βρήκα τις ισορροπίες στο κέντρο. Χρειάζεσαι την κλάση του Βελλίδη να σε κρατήσει, όπως έκανε ο Γλύκος στη φάση του Βίλα. Μπορούσαμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας».

«Σοκ» με Κουκουλά!

Άσχημα νέα προέκυψαν στον Κολοσσό την Τρίτη με την περίπτωση του Μανώλη Κουκουλά.

«Σοκ» με Κουκουλά
Ο σέντερ των «θαλασσί» θα υποβληθεί σε επέμβαση στην περόνη μέσα στην εβδομάδα, ώστε να αντιμετωπίσει το κάταγμα που υπέστη στο συγκεκριμένο σημείο.

Έτσι, θα αναγκαστεί να μείνει εκτός παρκέ για τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες. Πηγή: sport-fm.gr

Τρελαίνουν κόσμο οι Μπλέιζερς!

Οι Μπλέιζερς σταμάτησαν ΚΑΙ τους Πέισερς, με 106-102, παρά τα «όργια» του Πολ Τζορτζ και έχουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Μεγάλη εμφάνιση από Ντάνκαν, ματς… 63 λεπτών στο Σικάγο.

Τρελαίνουν κόσμο οι Μπλέιζερς
Ο Πολ Τζορτζ έκανε ρεκόρ καριέρας με 43 πόντους, αλλά οι Πέισερς δεν απέφυγαν τη δεύτερη ήττα τους. Οι εκπληκτικοί φέτος Μπλέιζερς τους νίκησαν με 106-102 και με 15-3 έχουν (μαζί με τους Σπερς) το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ, έχοντας κερδίσει Σαν Αντόνιο και Ιντιάνα. Ο Λαμάρκους Όλντριτζ με 28 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Ντέμιεν Λίλαρντ με 26 πόντους ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους.

Απίθανο ματς έγινε στο Σικάγο, με τους Πέλικανς να επικρατούν των Μπουλς 131-128 μετά από τρεις παρατάσεις. Ο Τζρου Χόλιντεϊ με γκολ-φάουλ 2,6’’ πριν το τέλος του τρίτου έξτρα πενταλέπτου έκρινε το ματς, ενώ ο ίδιος είχε στείλει το ματς στην πρώτη παράταση ισοφαρίζοντας 3,9’’ προτού ολοκληρωθεί το τέταρτο δωδεκάλεπτο.

Ο Τιμ Ντάνκαν με σουτ 0,4’’ πριν το τέλος χάρισε στους Σπερς τη νίκη επί των Χοκς με 102-100 επισφραγίζοντας την εξαιρετική του παρουσία, καθώς τελείωσε το ματς με 23 πόντους και 21 ριμπάουντ.

Οι 37 πόντοι του Τζέιμς Χάρντεν, 15 εξ αυτών στην τελευταία περίοδο, δεν αρκούσαν στους Ρόκετς που ηττήθηκαν με 109-103 από τους Τζαζ.

Οι Ουίζαρντς έφτασαν στο 50% νικών (9-9) για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια μετά το 98-80 απέναντι στο Ορλάντο έχοντας πρωταγωνιστή τον Τρέβορ Αρίζα με 24 πόντους.

Αναλυτικά:

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Ιντιάνα Πέισερς 106-102 Όλντριτζ 28 (10 ασίστ), Λίλαρντ 26, Μάθιους 15, Λίλαρντ 13, Λόπεζ 8, Μπατούμ 8-Τζορτζ 43, Χίμπερτ 16 (14 ριμπ.), Γουέστ 12, Σκόλα 10, Ουότσον 10, Χιλ 6 (11 ασίστ).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ορλάντο Μάτζικ 98-80 Αρίζα 24, Γουόλ 16 (13 ασίστ), Νενέ 14, Γκορτάτ 13, Σίνγκλετον 11-Αφλάλο 21, Χάρκλες 16, Ολαντίπο 13, Βούτσεβιτς 10.

Σικάγο Μπουλς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 128-131 (κ.α. 103-103, 109-109, 122-122) Ντενγκ 37, Γκίμπσον 26 (14 ριμπ.), Ντανλίβι 23, Νοά 19 (10 ριμπ.), Χάινριχ 13 (11 ασίστ)-Άντερσον 36, Γκόρντον 23, Χόλιντεϊ 19 (12 ασίστ), Αμίνου 14, Έβανς 13, Σμιθ 12 (14 ριμπ.).

Σαν Αντόνιο Σπερς-Ατλάντα Χοκς 102-100 Ντάνκαν 23 (21 ριμπ.), Ντιαό 16, Πάρκερ 15, Μπελινέλι 13, Σπλίτερ 11, Τζινόμπιλι 10-Τιγκ 19, Χόρφορντ 18, Κάρολ 17, Μίλσαπ 15 (14 ριμπ.), Ουίλιαμς 10.

Γιούτα Τζαζ-Χιούστον Ρόκετς 109-103 Χέιγουορντ 29, Μπερκ 21, Μπερκς 21, Φέιβορς 14 (13 ριμπ.), Ουίλιαμς 10-Χάρντεν 37, Χάουαρντ 15, Κάσπι 13, Γκαρσία 13, Μπρουκς 13.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Εβδομάδα κρίσης για Παναθηναϊκό!

Στροφή στον «τελικό» της Παρασκευής με τον Ερυθρό Αστέρα κάνουν στον Παναθηναϊκό. Νίκη σημαίνει πρόκριση, παίζουν Λάσμε και Μαυροκεφαλίδης. Τα σενάρια για «ραντεβού» με τον Ολυμπιακό στο Top 16.

Εβδομάδα κρίσης για Παναθηναϊκό
Μετά την άνετη νίκη επί του Ηλυσιακού, ο Παναθηναϊκός αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στο κρίσιμο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Με νίκη οι «πράσινοι» απαλλάσσονται οριστικά από το άγχος της πρόκρισης στο Top 16, καθώς την εξασφαλίζουν και μαθηματικά.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, που χθες προφύλαξε Λάσμε και Μαυροκεφαλίδη αναμένεται να έχει αμφότερους διαθέσιμους στο προσεχές ματς. Ο Γκαμπονέζος σέντερ ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα με θεραπείες για να ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο, ο δε 29χρονος Έλληνας διεθνής εκτιμάται πως θα έχει ξεπεράσει τον πυρετό.

Οι «πράσινοι» πέρα από τη νίκη στοχεύουν και στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον τέταρτο όμιλο. Η πρώτη θέση μοιάζει πλέον αδύνατη (θα χρειαστούν τρεις νίκες και να χάσει ισάριθμα ματς η Λοκομοτίβ Κουμπάν), ενώ εφικτή μοιάζει ακόμη και η δεύτερη. Σημειώνεται πως αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει δεύτερος ή τέταρτος στον όμιλό του θα βρεθεί στο Top 16 στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό. Πηγή: sport-fm.gr

Αποφασίζει για Μενσά-Μπονσού και Μπέγκιτς η Ευρωλίγκα!

Πριν από την όγδοη αγωνιστική της Ευρωλίγκας αναμένεται η απόφαση για το επεισόδιο του Μίρζα Μπέγκιτς με τον Ποπς Μενσά-Μπονσού. Ανησυχίες για ποινή ως και πέντε αγώνων εκφράζουν οι Τούρκοι.

Αποφασίζει για Μενσά-Μπονσού και Μπέγκιτς η Ευρωλίγκα
Εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του ανεξάρτητου δικαστή της Ευρωλίγκας για το επεισόδιο ανάμεσα στον Μίρζα Μπέγκιτς και τον Ποπς Μενσά-Μπονσού στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γαλατάσαραϊ την περασμένη Πέμπτη στο ΣΕΦ.

Η ετυμηγορία αναμένεται πριν τους αγώνες της όγδοης αγωνιστικής (οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Πέμπτη την Μπάγερν στο Μόναχο) και η επιβολή προστίμου παραμένει το πιθανότερο σενάριο. Πάντως τουρκικά ΜΜΕ εκφράζουν ανησυχία για αποκλεισμό δύο ως πέντε αγωνιστικών για τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου εκτιμώντας πως πιθανώς η Ευρωλίγκα να θελήσει να στείλει ένα μήνυμα προς… παραδειγματισμό και συμμόρφωση στους υπόλοιπους.

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως ο Άγγλος παίκτης έστειλε απολογητικό υπόμνημα στην Ευρωλίγκα, ενώ η υπερασπιστική γραμμή επικαλείται τη μη τιμωρία του Μάικ Μπατίστ για το πάτημα στο κεφάλι του Σάσο Όζμπολτ σε αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο τιμωρίας για τον Ολυμπιακό, στις τάξεις της ΚΑΕ αισιοδοξούν πως θα επιβληθεί απλώς ένα βαρύ πρόστιμο (για τα αντικείμενα που έπεσαν και την απόπειρα εισβολής για να επιτεθούν στον Μενσά-Μπονσού) κι όχι ποινή κεκλεισμένων των θυρών. Εκτός κι αν η Ευρωλίγκα… πρωτοτυπήσει και υποχρεώσει τον Ολυμπιακό να παίξει μακριά από την έδρα του με κόσμο, καθώς «γλυκάθηκε» με την παρουσία πολλών φιλάθλων σε Κύπρο και Κρήτη στους αγώνες του Παναθηναϊκού με Λαμποράλ Κούτσα και Λοκομοτίβ Κουμπάν. Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτα… Ελλάδα!

Προτεραιότητα στην ελληνική αγορά δίνεται από την ΑΕΚ για την ενίσχυση εν όψει της επόμενης σεζόν. Η αξιολόγηση του υλικού που καλείται να κάνει ο Δέλλας. «Τρέχει» χωρίς Μελισσανίδη το γήπεδο.

Πρώτα… Ελλάδα
Σε πολλά υποσχόμενες ή δοκιμασμένες λύσεις από την εγχώρια αγορά έχει εστιάσει το μεταγραφικό ενδιαφέρον της η ΑΕΚ εν όψει της επόμενης σεζόν. Είναι δεδομένο πως η ποιοτική στάθμη στο ρόστερ της ομάδας θα πρέπει μέχρι να επιστρέψει στη… φυσική της θέση, τη Σούπερ Λίγκα, να ανέβει κατακόρυφα.

Προτεραιότητα των ανθρώπων της ομάδας είναι η ενίσχυση με ταλαντούχους και έμπειρους Έλληνες παίκτες, όπως και με ξένους που έχουν αποδείξει την αξία τους στο εγχώριο πρωτάθλημα. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ποδοσφαιριστές όπως οι Αυλωνίτης και Γούτας, στη δεύτερη οι Κατσουράνης και Παπαδόπουλος, ενώ στην τρίτη οι Λεονάρντο και Μπόγιοβιτς.

Κρίνονται όλοι

Ασφαλώς σημαντικό ρόλο για τις αποφάσεις που θα ληφθούν για ενίσχυση θα παίξει και η εικόνα των παικτών του υπάρχοντος ρόστερ. Ο Τραϊανός Δέλλας θα κληθεί να υποβάλει εγκαίρως μία αξιολόγηση του υπάρχοντος δυναμικού κρίνοντας ποιοι ποδοσφαιριστές «χωρούν» στην ΑΕΚ της Football League ή της μεγάλης κατηγορίας. Είναι σαφές πως θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα στο ρόστερ της ομάδας, καθώς κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν την απαιτούμενη ποιότητα ή τις προοπτικές για να σταθούν σε μία ΑΕΚ μεγάλων φιλοδοξιών.

«Τρέχει» και χωρίς Μελισσανίδη

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρίσκεται στις ΗΠΑ για επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι εξελίξεις του γηπέδου έχουν «παγώσει». Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ έχει αναθέσει αρμοδιότητες στους συνεργάτες του που προχωρούν κανονικά το πρότζεκτ. Το προσεχές διάστημα περιλαμβάνει συναντήσεις με ΓΓΑ, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και πολεοδομία για το θέμα της προμελέτης του έργου.Πηγή: sport-fm.gr

Ξύλο στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη της Μαρσέιγ! (video)

Ένα μέλος του τεχνικού τιμ της Μαρσέιγ ήρθε στα χέρια με οπαδούς της Λιλ στο αεροδρόμιο της πόλης μετά από φραστική επίθεση των τελευταίων στον Φλοριάν Τοβέν.

Ξύλο στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη της Μαρσέιγ (video)
Άναψαν τα αίματα στο αεροδρόμιο του Λιλ κατά την άφιξη της αποστολής της Μαρσέιγ για τον αποψινό αγώνα των δύο ομάδων για τη Ligue 1. Οπαδοί των «λιλουά» πήγαν να αποδοκιμάσουν τον Φλοριάν Τοβέν, που το καλοκαίρι μεταπήδησε από την ομάδα τους σε αυτή της Μασσαλίας έναντι 15 εκατ. ευρώ.
Ένα μέλος του τεχνικού τιμ της Μαρσέιγ αντέδρασε στις ύβρεις και ήρθε στα χέρια με τους οπαδούς της Λιλ, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.




Πηγή: sport-fm.gr

Εμβόλιμη αγωνιστική με ντέρμπι!

Το ντέρμπι Λιλ-Μαρσέιγ ξεχωρίζει στην 16η αγωνιστική του Championnat, με την Παρί Σεν Ζερμέν να προπορεύεται στη βαθμολογία, έχοντας απόσταση ασφαλείας από τους... διώκτες της.

Εμβόλιμη αγωνιστική με ντέρμπι
Οι γηπεδούχοι είναι στη δεύτερη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος, ενώ τέσσερις βαθμούς μπροστά τους βρίσκεται η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι «λιλουά» έχουν με διαφορά την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με τέσσερα τέρματα παθητικό, ενώ η εστία τους έχει να παραβιαστεί από την πέμπτη αγωνιστική στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νις.

Από την άλλη η Μαρσέιγ απέχει έξι πόντους από τη σημερινή(3/12) της αντίπαλο και προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και διατηρεί το αήττητο εδώ και πέντε παιχνίδια. Απόντες από τους γηπεδούχος θα είναι οι τραυματίες Μέντεζ, Μαρτέν, Ρουίς και ο τιμωρημένος Μπεριά, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι πέραν του Φανί ίσως λείψει και ο Αντρέ Αγιού.

Η πρωταθλήτρια Παρί φιλοξενείται από την 16η της βαθμολογίας Εβιάν, που δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα δύο τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν προέρχεται από το 4-0 στο ντέρμπι με τη Λιόν. Απόντες θα είναι οι Μπεριγκό, Μπαρμπόζα, Μπλαν και Μπερτόλιο για τους γηπεδούχους.

Η τρίτη της βαθμολογίας Μονακό αναμετράται εκτός έδρας με τη Νις. Επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα ο Φαλκάο, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε με τη Ρεν για να ξεκουραστεί, αλλά η ομάδα του κατάφερε να επικρατήσει με 2-0.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Τρίτη(3/12, 20:00)

Λιλ- Μαρσέιγ
Ναντ- Βαλενσιέν
Νις-Μονακό(22:00)

Τετάρτη(4/12, 20:00)

Αλαξιό- Μπαστιά
Γκινγκάμπ-Μπορντό
Μονπελιέ-Λοριάν
Ρεν-Σεντ Ετιέν
Σοσό-Ρεμς
Εβιάν-Παρί Σ. Ζ.(22:00)

Πέμπτη(5/12, 22:00)

Λιόν-Τουλούζ


Επόμενη αγωνιστική(17η)

Παρασκευή(6/12, 21:30)

Μαρσέιγ-Ναντ

Σάββατο(7/12, 21:00)

Παρί Σ. Ζ. – Σοσό(18:00)
Λοριάν-Ρεν
Ρεμς-Νις
Σεντ Ετιέν-Εβιάν
Βαλενσιέν-Γκινγκάμπ

Κυριακή(8/12)

Μπορντό-Λιλ(15:00)
Μπαστιά-Λιόν(18:00)
Τουλούζ-Μοντπελιέ(18:00)
Μονακό-Αζαξιό(22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Εύκολα για τους «μεγάλους»

Μπάγερν και Ντόρτμουντ έχουν-μέχρι αποδείξεως του εναντίου-εύκολο έργο στη φάση των «16» του Κυπέλλου Γερμανίας.

Εύκολα για τους «μεγάλους»
Διήμερο Κυπέλλου ξεκίνησε στη Γερμανία με τη διεξαγωγή των νοκ άουτ αγώνων της φάσης των «16». Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μόνο τρεις αναμετρήσεις μεταξύ ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Η κάτοχος του τίτλου Μπάγερν αντιμετωπίζει την Άουγκσμπουργκ, ενώ η Ντόρτμουντ αναμετράται με τη μοναδική ομάδα της τρίτης κατηγορίας που έχει «επιβιώσει» στο θεσμό, τη Ζααρμπρίκεν. Σάλκε-Χόφενχαϊμ και Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν αποτελούν τα άλλα δύο ζευγάρια της Bundesliga.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της φάσης των «16»:

Τρίτη 3/12

Ουνιόν Βερολίνου-Καϊζερσλάουτερν 20:00
Αμβούργο-Κολωνία 20:00
Σάλκε-Χόφενχαϊμ 21:30
Ζααρμπρίκεν-Ντόρτμουντ 21:30

Τετάρτη 4/12

Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 20:00
Βόλφσμπουργκ-Ίνγκολσταντ 20:00
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σαντχάουζεν 21:30
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 21:30Πηγή: sport-fm.gr

Η Άρσεναλ και οι άλλοι…!

Βάτο σε γενικές γραμμές πρόγραμμα έχουν οι «μεγάλες» ομάδες της Premier League, με την Τότεναμ να… καίγεται για νίκη στην έδρα της Φούλαμ του Καραγκούνη.

Η Άρσεναλ και οι άλλοι…
Την τέταρτη σερί νίκη της στο αγγλικό πρωτάθλημα θα κυνηγήσει η Άρσεναλ, η οποία υποδέχεται την Χαλ Σίτι στο «Έμιρεϊτς». Οι «κανονιέρηδες» παρουσιάζονται απόλυτα συγκεντρωμένοι τη φετινή σεζόν και έχουν κερδίσει σχεδόν όλα τα ματς με «υποδεέστερους» αντιπάλους.

Παράλληλα, τα αγωνιστικά προβλήματα μειώνονται για τον Βενγκέρ, ο οποίος δεν υπολογίζει τους Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, Ντιαμπί και Ποντόλσκι. Από την πλευρά τους, οι «τίγρεις» προέρχονται από τον θρίαμβο (3-1) επί της Λίβερπουλ.

Από εκεί και πέρα, η δεύτερη της βαθμολογίας Τσέλσι φιλοξενείται στην έδρα της Σάντερλαντ, η οποία είναι προτελευταία. Εύκολα ή δύσκολα οι «μπλε» θα καταφέρουν να περάσουν από την έδρα των «μαυρόγατων». Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους Φαν Χίνκελ, Όσκαρ, Ετό και Νταβίντ Λούιζ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Έβερτον, χωρίς να έχει άλλα περιθώρια για απώλειες. Στόχος των «κόκκινων διαβόλων» είναι να δημιουργήσουν ένα σερί από νικηφόρα αποτελέσματα, ώστε να μπορέσουν να «ανέβουν» στην βαθμολογία. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες θα αγωνιστεί χωρίς τους Κάρικ, Τζόουνς και ο Φαν Πέρσι είναι αμφίβολος.

Το ενδιαφέρον, όμως, συγκεντρώνει το παιχνίδι της Τότεναμ στην έδρα της Φούλαμ, η οποία προχώρησε στη λύση του συμβολαίου του Μάρτιν Γιόλ. Οι Λονδρέζοι βρίσκονται στην ένατη θέση της Premier League και ο Αντρέ Βίλάς-Μπόας φέρεται να παίζει το… κεφάλι του στο συγκεκριμένο ματς, αφού η διοίκηση του έχει ξεκαθαρίσει πως πρέπει να κάνει συνεχόμενες νίκες που θα έχουν αντίκτυπο στη βαθμολογική θέση των «σπιρούνια».

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Κρίστλαν Πάλας-Γουέστ Χαμ (22:00)

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 (21:45)

Άρσεναλ-Χαλ Σίτι
Λίβερπουλ-Νόριτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα
Στόουκ Σίτι-Κάρντιφ
Σάντερλαντ-Τσέλσι
Σουόνσι-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Τότεναμ (22:00)
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Η επόμενη (15η) αγωνιστική

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ (14:45)
Κρίσταλ Πάλας-Κάρντιφ
Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ
Σάουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι
Στόουκ Σίτι-Τσέλσι
Γουέστ Μπρομ-Νόριτς
Σάντερλαντ-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Φούλαμ-Άστον Βίλα (15:30)
Άρσεναλ-Έβερτον (18:00)

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Σουόνσι-Χαλ Σίτι (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

H υποκρισία των «ύποπτων» αγώνων!!

O Δήμος Μπουλούκος χαρακτηρίζει τους φακέλους με τους «ύποπτους» αγώνες, ό,τι πιο υποκριτικό υπάρχει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.  
Δεν χρειάζεται να είσαι football expert για να καταλάβεις ότι όλα αυτά τα κρούσματα με τα «ύποπτα» ματς δεν προσφέρουν τίποτα στο ποδόσφαιρο και χρησιμοποιούνται ως άλλοθι απ' όλες τις πλευρές για να πείσουν τους απλούς φιλάθλους ότι δίνουν μάχη για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού, την ίδια ώρα που απλώς δεν κάνουν τίποτα!
Επειδή, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, τα κακώς κείμενα ξεκινούν από την ίδια την ΟΥΕΦΑ που για να καθησυχάσει τον τον κόσμο, έκανε σύμβαση με εταιρεία η οποία μετρά τα πονταρίσματα που ξεφεύγουν από την καθημερινή λογική.
Οταν λοιπόν ανακαλύπτει κάτι διαφορετικό, ενημερώνει την ΟΥΕΦΑ, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί τον σχετικό φάκελο και τον στέλνει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας όπου διεξήχθη το παιχνίδι και τέλος καλό, όλα καλά! Θεωρητικά η δουλειά έχει γίνει, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια τρύπα στο νερό από την ΟΥΕΦΑ, καθώς τα ερωτήματα που δημιουργεί η «αποκάλυψη» του ύποπτου αγώνα είναι περισσότερα από τις απαντήσεις που δίνει.
Ποιος πιστοποιεί ότι ο παράξενος ή ο υπερβολικός στοιχηματισμός είναι απόδειξη ότι το ματς είναι στημένο; Κι αν είναι στημένο, πως θα αποκαλυφθεί ποιοι το έστησαν ή έστω γνώριζαν τι έγινε; Φυσικά τίποτα δεν μπορεί ν' αποδειχθεί χωρίς ομολογία ή έρευνα σε βάθος , ενώ οι υποψίες δεν αποτελούν και τεκμήριο για στημένο παιχνίδι, κάτι που γνωρίζει η ΟΥΕΦΑ και γι' αυτό στέλνει στις ομοσπονδίες του φακέλους, απομακρύνοντας πάνω της, την καυτή πατάτα.
Τα δύσκολα στη συνέχεια, μεταβιβάζονται στις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και στην περίπτωση του αγώνα Παναθηναϊκού – ΠΑΣ, στην ΕΠΟ. Ωστόσο, ούτε εκεί χάνουν χρόνο, βάζουν τον φάκελο σε νέο φάκελο, ο οποίος αμέσως φεύγει για το γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως δήλωσε στο gazzetta.gr o Γιώργος Σαρρής, ο φάκελος έφτασε στις 10 το πρωϊ στο Γουδή και στις 12 είχε αναχωρήσει για την εισαγγελία! Σαν μια ωρολογιακή βόμβα που όλοι φοβούνται μην σκάσει στα χέρια τους...
Το καθήκον λοιπόν έγινε, η εθνική μας ομοσπονδία νιώθει ότι συνέβαλε και αυτή στη γενική προσπάθεια πάταξης του φαινομένου κι είναι όλοι ήσυχοι. Κι ως κερασάκι στην τούρτα, βγαίνει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ και κάνει δηλώσεις ότι όλα αυτά είναι υποψίες της συγκεκριμένης εταιρείας που ανακαλύπτει το στοιχηματισμό κι όχι της ΟΥΕΦΑ. Μα η ίδια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προσέλαβε την εταιρία να κάνει αυτή τη δουλειά και εννοείται ότι δέχεται τις εισηγήσεις της!
Οι ομάδες με τη σειρά τους, πέφτουν από τα σύννεφα και χρησιμοποιούν μέσω ανακοινώσεων ή κύκλων όλες εκείνες τις λέξεις που τις αθωώνουν και καταδεικνύουν την αντίθεση τους: ντροπή, δυσαρέσκεια, οργή, σκοπιμότητα, κατευθυνόμενο, άγνοια και άλλες πολλές...
Τελευταίος σταθμός του φακέλου είναι ο εισαγγελέας, ο οποίος τον ανοίγει, τον μελετά και ακολούθως καλεί μάρτυρες για να ψάξει την υπόθεση. Αφού θα έχουν περάσει 1-2 χρόνια κι όλοι όσοι κληθούν, δηλώσουν πλήρη άγνοια, η έρευνα θα μπει στο αρχείο και κάπου εκεί γράφεται ο επίλογος.
Ολη αυτή η διαδικασία έχει επαναληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και θα ξαναγίνει κι άλλες πολλές στο μέλλον, χωρίς να συνεισφέρει στο ελάχιστο στην αποκάλυψη των βρώμικων κυκλωμάτων.
Και μπορεί στο τέλος της ημέρας να είναι όλοι ικανοποιημένοι, όμως, δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούν. Δεν λέω ότι είναι ένοχοι, αλλά κρύβοντας τη σκόνη κάτω από το χαλάκι, ενισχύουν την αναξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και σπρώχνουν τον κόσμο μακριά από το άθλημα...
Αλλά μήπως τους ενδιαφέρει; Το μόνο που θέλουν είναι να περάσουν καλά στο όποιο διάστημα είναι στο χώρο. Και μετά...
Πηγή: gazzetta.gr

Ο 1ος παίκτης που καλεί: «Βγείτε στους δρόμους!»

Ποια είναι η «γαμ…ένη κυβέρνηση;». Πόσο σπάνιο είναι ένας εν ενεργεία ποδοσφαιριστής να καλεί σε αντίσταση; Ο Γιάννης Σερέτης έχει τις απαντήσεις. Εδώ και περίπου μια δεκαετία, από τότε που ο Ελληνας παίκτης άρχισε να… βγαίνει πιο τακτικά στο εξωτερικό, θεωρώ ότι γύρισαν και άλλαξαν πολλά στο μυαλό του. Όχι μόνο με αυτά που είδε και έμαθε. Αλλά και γι΄ αυτά που συζήτησε, για όσα σύγκρινε, διάβασε, άκουσε. Λόγω της «ζύμωσης». Παρ’ όλα αυτά, ο Ελληνας ποδοσφαιριστής παραμένει – έστω πιο δεκτικός, πιο εξελιγμένος και ανοιχτόμυαλος – απίστευτα άτολμος στον δημόσιο λόγο του.
Σαφέστατα η ευθύνη βαραίνει γι΄ αυτό και τον Ελληνα δημοσιογράφο, ο οποίος προσπαθεί μερικές φορές να πάει… παρακάτω την κουβέντα, να εμβαθύνει περισσότερο πέραν των τυπικών. Μα ακόμη δεν έχει καταφέρει να «ανοίξει» τόσο τον αθλητή ώστε να φτάσει τη συζήτηση και σε αρκετά εκτός αθλητισμού ζητήματα: κοινωνικά, καλλιτεχνικά, οικονομικά, τηλεοπτικά, σε οτιδήποτε «άλλο». Λάθος μας. Ολοι οι παίκτες – ειδικά οι άνω των 28-29 έχουν πλέον άποψη. Όπως και τα 40χρονα παλικάρια της γενιάς του 2004 που το έχουν κόψει πια και προσπαθούν να αλλάξουν σταδιακά νοοτροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας τους δίνουμε πιο συχνά την ευκαιρία να ανοιχτούν και να παρουσιάσουν όχι μόνο την «ποδοσφαιρική» ή «προπονητική» προσωπικότητά τους. Αν δεν δώσουμε την ευκαιρία, τέτοιου είδους γκολ δεν πρόκειται να πετύχουν ποτέ.
Για τους κάτω των 25, τέτοια προσδοκία δεν έχω. Το πολύ – πολύ να σου διηγηθούν ιστορίες φίλων, συγγενών, οικογενειακών προσώπων, απ΄ όσα βιώνουν τα τελευταία 4-5 χρόνια. Προτιμώ εκείνους που σιωπούν και βοηθούν από το εισόδημά τους όσους μπορούν στην οικογένεια. Αν και, υπάρχουν αρκετοί που θα μπορούσαν με τόλμη να περάσουν τα δικά τους μηνύματα. Προς όποια κατεύθυνση θέλουν. Όχι, δεν είναι όλοι τόσο «άκυροι» όσο μας είχε φανεί εκείνο το «κουλό» του Κατίδη που θα εξελιχθεί μετά τη γκάφα του πολύ καλύτερα από τους συνομήλικους του και θα το δείτε. Διαβάζουν περισσότερο, συζητούν περισσότερο, εξελίσσονται πιο γρήγορα από τις προηγούμενες γενιές. Στα media, όμως, τους μαθαίνουμε αλλιώς. Και εμείς και οι ομάδες τους. Στα κλισέ.
Οι ξένοι είναι διαφορετικοί. Όχι μόνο οι καλομαθημένοι βόρειοι που εξακολουθούν να βλέπουν την Ελλάδα (της Βούλας, της Βουλιαγμένης και του Πανοράματος στη Σαλόνικα) ως… παράδεισο. Ολοι. Και ένας εξ αυτών είναι από χθες ο πρώτος που έγραψε «βγείτε στους δρόμους για τη γαμ…ένη κυβέρνηση!».
«Algo asi hay q hcer los españoles,com stan haciendo los ucranianos y thailandiandeses,echarse a la calle y plantar cara a este puto gobierno» έγραψε χθες το μεσημέρι ο 29χρονος Νάνο Γκονζάλες στο Twitter. Δηλαδή: «Κάτι τέτοιο πρέπει να κάνουν και οι Ισπανοί, όπως κάνουν οι Ουκρανοί και οι Ταϊλανδοί, να βγουν στους δρόμους και να αντισταθούν σ' αυτή τη γαμ….ένη κυβέρνηση». Τολμηρός, με άποψη που δεν κρύβει ο Νο 1 σε χρόνο συμμετοχής παίκτης του ΠΑΟ με 1.229 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Καλό ή κακό; Εγώ λέω καλό… Και για να τιμήσω με τον τρόπο μου την τόλμη του, δυο λόγια για την κατάσταση στη χώρα του ξένου στη δική μας χώρα.
Τον Οκτώβριο, για δεύτερο διαδοχικό μήνα (μετά και την απώλεια των ευκαιριακών θέσεων εργασίας το καλοκαίρι, λόγω της τουριστικής κίνησης), η ανεργία αυξήθηκε και έφτασε στο 25,98%, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ) της Ισπανίας.
Το υπουργείο Απασχόλησης (βεβαίως…) είδε από διαφορετική οπτική γωνία τα νούμερα και εξέφρασε σε ανακοίνωσή του την ικανοποίησή του για την «πρώτη ετήσια μείωση του αριθμού των ανέργων που έχει καταγραφεί από τον Μάιο του 2007», υπογραμμίζοντας ότι «ο αριθμός των ανέργων του Οκτωβρίου είναι μικρότερος κατά 22.128 ανθρώπους σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012».
Υστερα από δύο χρόνια ύφεσης, η Ισπανία καταγράφει πολύ μικρή ανάπτυξη, της τάξης του 0,1% στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Οι άνεργοι αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια, ενώ σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι δεν λαμβάνουν πλέον επίδομα ανεργίας, ούτε καν βοήθημα κοινωνικής πρόνοιας!  Κι όλα αυτά, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ιστορία της χώρας καταγράφηκε τον Ιούνιο του 2007 (7,95%!).
Δεν είναι, ωστόσο, η ανεργία που έχει τρελάνει τους Ισπανούς. Τη συνήθισαν. Σαν και εμάς… Είναι οι βίαιες εξώσεις και οι αυτοκτονίες πριν από έναν μήνα που έχουν βάλει τη σπίθα. Ειδικά οι δυο αυτοκτονίες στις αρχές Νοεμβρίου ανθρώπων που έχαναν το σπίτι τους εξαιτίας χρεών στις τράπεζες, κυρίως της 53χρονης Αμάια  Εγκάνα (έξωση λόγω απλήρωτου στεγαστικού δανείου), η οποία βούτηξε στο κενό από τον τέταρτο όροφο, όταν οι δικαστικοί επιμελητές ανέβαιναν για να της επιδώσουν το σχετικό χαρτί. Η ισπανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα βρει τουλάχιστον προσωρινή λύση για να περιοριστούν οι εξώσεις λόγω στεγαστικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται, η Kutxabanka ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις κατασχέσεις κατοικιών.
Ο Ραχόι είπε τα… δικά του («Ζούμε πράγματα τα οποία δεν αρέσουν σε κανέναν να βλέπει, καταστάσεις εντελώς απάνθρωπες, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε μία προσωρινή αναστολή των εξώσεων για τις πιο ευάλωτες οικογένειες»), αλλά αυτό είναι ένα θέμα που βασανίζει την Ισπανία από το 2008, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων των αρμόδιων, τα μη εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα δάνεια, σε συνδυασμό με το «σκάσιμο» της ισπανικής αγοράς ακινήτων  ήταν πριν από πέντε χρόνια οι δυο βασικές αιτίες για το ξέσπασμα της κρίσης, στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Η κατάσταση, πάντως, παραμένει εκρηκτική στη Μαδρίτη, εκεί όπου η Άνα Μποτέλια, δήμαρχος και σύζυγος του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ, τροφοδοτεί αντί να αποκλιμακώνει την πίεση που έχει οδηγήσει σύμφωνα με ρεπορτάζ και μαρτυρία στην «El Mundo» μέχρι και σε αγγελία πώλησης οργάνων για να βρεθούν χρήματα προς μια νέα κατοικία μετά την έξωση μιας 44χρονης γυναίκας.
Aυτό δε που έχει εξοργίσει τους πάντες είναι οι βίαιες εξώσεις από την αστυνομία από κατοικίες «κοινωνικής προστασίας» του Δήμου. Δυο πρόσφατα περιστατικά για οφειλές ενοικίου ύψους 1.000 και 972,28 ευρώ αντίστοιχα οδήγησαν την Ανχ. Ρομέρο στο νοσοκομείο με κρίση πανικού και την Χ. Αμπάρο στην αυτοκτονία! Κι’ όλα αυτά από μια δημοτική εταιρεία (EMV), που διαχειρίζεται τις κατοικίες κοινωνικής προστασίας του δήμου της Μαδρίτης, η οποία δεν πετάει τον κόσμο στο δρόμο, γιατί ο ρόλος της είναι "να διευκολύνει την πρόσβαση στην κατοικία σε άτομα με μεγάλες δυσκολίες", σε τιμές τρεις φορές μικρότερες από την αγορά.
Ομως η δημοτική αρχή έχει απαγορεύσει στην EMV να εισπράττει τα χρήματα από χρέη ενοικιαστών ή να επαναδιαπραγματεύεται τα χρέη. Γιατί; Σύμφωνα με την «Πλατφόρμα Πληγέντων από Υποθήκες»: «Με τον τρόπο αυτό θα αδειάζουν τα δημοτικά ακίνητα και τη δεδομένη στιγμή θα μπορούν να πωλούνται μαζικά σε ιδιώτες. Η EMV θέλει μόνο να ιδιωτικοποιήσει την ακίνητη περιουσία που διαχειρίζεται. Λένε ότι δεν παίζονται ζωές. Δείτε όμως σήμερα εάν είναι έτσι».
Εγραψα την ιστορία συλλέγοντας πληροφορίες από πρόσφατα ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Ισπανία, για να εξηγήσω (πρωτίστως στον εαυτό μου) την οργή του Νάνο. Όμως, αν ρίξετε μια ματιά για το τι αρχίζει να συμβαίνει και σε «υπεράνω υποψίας» χώρες, όπως στην Αγγλία και την Ολλανδία, θα διαπιστώσετε ότι η κρίση δεν ελαφραίνει, ούτε καν βρίσκεται σε ύφεση. Βαθαίνει και εξαπλώνεται. Κι ας μας λένε άλλα οι κρατούντες…
Αντί επιλόγου, το σατιρικό βιντεάκι για έναν νεαρό που (θαύμα, θαύμα!) βρίσκει δουλειά σε μια τετραμελή οικογένεια ανέργων στην Ισπανία, το οποίο έκανε θραύση όλο το καλοκαίρι…

Δείτε το tweet του Νάνο

Nano González @NanoGM21
Algo asi hay q hcer los españoles,com stan haciendo los ucranianos y thailandiandeses,echarse a la calle y plantar cara a este puto gobierno




Πηγή: gazzetta.gr

Στην απομόνωση τον Αναστασίου!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την ανάγκη του Παναθηναϊκού να αφήσει τον προπονητή του να δουλέψει με ηρεμία, αν θέλει να τον δει να εξελίσσει το σχέδιό του.
Είναι αρκετοί, έως και πολλοί οι συνομιλητές μου από το ποδόσφαιρο που προβάλλουν την φετινή δουλειά που δείχνει στην Superleague ως ένα καλό παράδειγμα που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ένας σύλλογος μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα με προοπτική να εξελιχθεί σε ανταγωνιστική αν έχει ικανότητα, σχέδιο και την απαιτούμενη υπομονή και επιμονή σε όλα τα στάδια της υλοποίησης του σχεδίου και της ωρίμανσης του συνόλου.
Είναι αρκετοί αυτοί που έχουν δηλώσει δημόσια και ιδιωτικά “θαυμαστές” ή/και “υποστηρικτές” της δουλειάς που έχουν ξεκινήσει να κάνουν στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου και ο Νίκος Νταμπίζας μαζί με όλους αυτούς που εργάζονται πάνω στο αγωνιστικό project του Τριφυλλιού. Κι είναι, όπως οι κερκίδες στα γήπεδα που αγωνίζεται, εντός ή εκτός, ο Παναθηναϊκός αποδεικνύουν πολλοί οι φίλοι του συλλόγου που υποστηρίζουν με λόγια και πράξεις που δείχνουν συνείδηση της κατάστασης το φετινό εγχείρημα. Είναι αρκετοί αυτοί που σήμερα σχολιάζουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να χάσει αυτό τον δρόμο ακόμη και αν βρει ξαφνικά το χρήμα για να ξανακάνει την ακριβή ζωή του παρελθόντος, επειδή αντιλαμβάνονται ότι μόνο από αυτό τον δρόμο μπορεί να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός την προοπτική να ζει αύριο από τα έσοδά του την ίδια ώρα που θα έχει επανακτήσει το δικαίωμα να απαιτεί από τον εαυτό του να κάνει πρωταθλητισμό και ευρωπαϊκές πορείες.
Είναι πολύ λογικά, τουλάχιστον στα μάτια αυτού που παρατηρεί από απόσταση την εξέλιξη του εγχειρήματος, τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Παναθηναϊκού. Πιθανόν αυτά να ήταν μικρότερα και να συνέβαιναν με μικρότερη συχνότητα στην επανάληψη αν ο Παναθηναϊκός είχε στα αποδυτήρια και την ενδεκάδα του περισσότερους ψημένους στον πρωταθλητισμό ποδοσφαιριστές. Δεν κατάφερε να έχει όμως. Κατά συνέπεια θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένος να τα δει και να τα διαχειριστεί.
Δεν θα ήταν πολύ εύκολο να την διαχειριστεί αυτή την κατάσταση χωρίς λάθη και αναταράξεις ο Γιάννης Αναστασίου. Πώς θα μπορούσε ένας πρωτόπειρος σε πάγκο και μάλιστα σε τόσο βαρύ πάγκο ως ο έχων την ευθύνη προπονητής να είναι προετοιμασμένος για την διαχείριση μιας πρωτόγνωρης ακόμη και για τον ίδιο τον σύλλογο κατάστασης; Ο εκνευρισμός του μετά από “γκέλες” σαν αυτή της Ριζούπολης είναι ανθρώπινος, φυσιολογικός, έως και επαγγελματικός, διότι έρχεται ως συνέπεια του επαγγελματικού περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργεί. Και δεν είναι ο προπονητής που πρέπει να αλλάξει, αλλά το περιβάλλον.
Παρόμοιες δυσκολίες με αυτές του Αναστασίου αντιμετωπίζει και ο - επίσης πρωτόπειρος σε πάγκο - Τραϊανός Δέλλας στην ΑΕΚ. Δυσκολίες που δημιουργεί το περιβάλλον, στο οποίο κυκλοφορούν ένα σωρό “γνωστικοί”, “σοφοί”, “συμβουλάτορες”, “ειδικοί” που έχουν άποψη για όλα και δημιουργούν την πίεση και τον εκνευρισμό. Πρόκειται για το εσωτερικό περιβάλλον δύο συλλόγων που δεν είχαν μάθει να ζουν σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες και παρ‘ όλα αυτά όλοι όσοι απαρτίζουν το “περιβάλλον” έχουν για τον εαυτό τους την ιδέα ότι τα ξέρουν όλα, έχουν απαντήσεις για όλα, και κυρίως απαιτήσεις να βλέπουν στο τερέν τα “περασμένα μεγαλεία” παρ‘ όλο που οι σημερινές εκδόσεις των ομάδων δεν έχουν την ποιότητα, την εμπειρία, την προσωπικότητα και τον χρόνο λειτουργίας που θα μπορούσε να σηκώσει τέτοια απαίτηση.
Το καλύτερο που θα είχε να κάνει ο Παναθηναϊκός σήμερα θα ήταν να απομονώσει τον προπονητή του σε ένα ασφαλές περιβάλλον, για να τον κρατήσει ανεπηρέαστο και αφοσιωμένο στη δουλειά του, ώστε να μην τον οδηγεί σε πολιτικές συμπεριφορές, είτε στις δημόσιες τοποθετήσεις του είτε στην επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές του. Το σοφότερο που θα μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός θα ήταν να χαρίσει στον προπονητή την απαιτούμενη ηρεμία για να τον αφήσει να συγκεντρωθεί στο πραγματικό μέρος της δουλειάς του και να μην χάσει τον στόχο του, ασχολούμενος με την πολιτική, τη διαιτησία και όλα τα υπόλοιπα που δεν είναι ούτε δική του δουλειά ούτε δική του ευθύνη. Αν δεν βοηθήσει τον Αναστασίου να απομονωθεί και να δουλέψει με ηρεμία, ο Παναθηναϊκός θα ζήσει με τον κίνδυνο, διότι το αγωνιστικό του σχέδιο θα δοκιμαστεί. Πολύ. Ο εκνευρισμός, που οδηγεί στην απώλεια της ηρεμίας, της ψυχραιμίας είναι ο χειρότερος εχθρός του προπονητή. Και τελικά, της ομάδας.
Πηγή: gazzetta.gr