Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Χαμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

epeisodia
Χαμός γίνεται, αυτήν την ώρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πορεία περίπου 500 αριστεριστών και αντιεξουσιαστών, με αφορμή τη στυγνή δολοφονία του ακτιβιστή – ράπερ Π. Φύσσα.
Οι διαδηλωτές, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου, κατευθύνθηκαν προς την παραλιακή λεωφόρο. Στο σημείο εκείνο έγιναν 19 προσαγωγές.
Στη συνέχεια, η πορεία χωρίστηκε, ουσιαστικά, στα δυο. Αντιεξουσιαστές ανέβηκαν από την Μητροπόλεως προς το Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας (στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους), όπου, όμως, υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Έτσι, συνέχισαν στην Μητροπόλεως κι ανηφόρισαν την Αγίας Σοφίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους και προκαλώντας φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων. Μάλιστα, τραυματίστηκαν και δυο περαστικοί πολίτες.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και ομάδα κουκουλοφόρων απάντησε με πέτρες και βάζοντας φωτιές σε κάδους.
Άλλη ομάδα αριστεριστών κινήθηκε προς την Εθνικής Αμύνης, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους αποκόψουν.
Πηγή: salonicanews.com

Κόντης στο Metropolis: «Ο Ηλιάδης να κοιτάξει τα δικά του θέματα»

Για τις αποκαλύψεις του Δημήτρη Ηλιάδη σχετικά με το συμβόλαιο του Ντιόγκο Σιστόν μίλησε ο Γιάννης Κόντης στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Θέλαμε να λύσουμε το συμβόλαιο του Σιστόν, αφού έπρεπε να αδειάσει θέση ξένου για να χωρέσει ο Αμπρέου. Ο Σιστόν όπως ήταν φυσικό ζήτησε τα χρήματα του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του. Εμείς κάναμε ένα συμφωνητικό τότε ότι αν φύγει και δεν βρει άλλη ομάδα θα του πληρώσουμε το ποσό των 220.000 ευρώ που προέβλεπε για την τελευταία χρονιά το συμβόλαιό του. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA εάν έβρισκε ομάδα με λιγότερα χρήματα θα έπρεπε να του αποδώσουμε τη διαφορά. Ο Σιστόν δεν βρήκε ομάδα αμέσως και προσέφυγε στη FIFA με αυτό το χαρτί. Μετά από τρεις μήνες υπέγραψε στο Λεβαδειακό, και από ότι θυμάμαι είχα έρθει σε επαφή μαζί τους ζητώντας κάποια αποδεικτικά έγγραφα.

Όσον αφορά την υπεύθυνη δήλωση αυτή πήγε στην ΕΠΟ και ήταν τυπική υπόθεση ότι ο Άρης δεν χρωστάει στον παίκτη δεδουλευμένα χρήματα. Το τρίτο έγγραφο με την οφειλή 12.000 ευρώ μάλλον θα ήταν κάποια δεδουλευμένα χρήμτατα που δεν ήθελαν να μπουν στη δήλωση και έτσι έγινε ξεχωριστή συμφωνία».

Για τα όσα υποστήριξε γενικότερα ο Δημήτρης Ηλιάδης χθες, ο Γιάννης Κόντης τόνισε: «Διαχειρίστηκα ένα σωρό παίκτες, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, μόνο αυτό του Σιστόν. Και με όσους δημιουργήθηκαν προβλήματα κερδήθηκαν δικαστικά πχ. Αμορόζο, ή όπως κέρδισα εγώ την υπόθεση του Κάμπορα. Όταν λες πως θες να ασχοληθείς με το αύριο της ομάδας, όπως λέει ο κ. Ηλιάδης δεν γίνεται να αφήνεις υποννοούμενα για άλλα πρόσωπα και να κοιτάξεις τα δικά σου θέματα». Πηγή: metrosport.gr

Νικόπουλος στο Metropolis: «Μόνο από την διοίκηση Ηλιάδη υπήρξε κάποια ανταπόκριση»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή στη «Στη Σέντρα» μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της SportVision Στέφανος Νικόπουλος σχετικά με τις καταγγελίες του Δημήτρη Ηλιάδη που αφορά το χρέος των «κιτρίνων» προς την εταιρεία.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Το 2006 έγινε μια συμφωνία για τις διαφημιστικές πινακίδες αλλά και για κάποια χορηγικά προγράμματα. Όμως όταν ήρθε η ώρα για να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας έγινε καταγγελία της σύμβασης από τον κύριο Σκόρδα, ζητώντας μας αντί για 400.000 ευρώ αντί για 300.000 που ήταν η αρχική συμφωνία. Εμείς δεν είμασταν σε θέση να συμφωνήσουμε με τα νέα δεδομένα, αφού υπήρχε ήδη κάποια αρχική συμφωνία, αλλά το κυρίως πρόβλημα για μας ήταν πως υποστήκαμε μια δυσφήμιση της εικόνας μας στην αγορά. Υπήρξε προσφυγή στα δικαστήρια, αφού δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε με κάποια από τις επόμενες διοικήσεις της ΠΑΕ Άρης. Μόνο, τώρα με τον κ. Ηλιάδη βρήκαμε κάποια ανταπόκριση».

Για τον υπήρξε κάποια προσπάθεια συμβιβασμού εκ μέρος του Άρη: «Υπήρχε από κάποια διοίκηση μια επαφή ώστε να δοθεί κάποια προκαταβολή κάποιου ποσού και να λυθεί το πρόβλημα, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού πρότιστος στόχος μας ήταν να εφαρμοστεί η συμφωνία για να ικανοποιηθούν και οι πελάτες μας».Πηγή: metrosport.gr

Κέρκυρα και Φωστήρας στη 2η φάση!

Φωστήρας και Κέρκυρα είναι οι ομάδες με τις οποίες συμπληρώθηκε η λίστα αυτών που πέρασαν στη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού αμφότερες επικράτησαν των αντιπάλων τους και προκρίθηκαν.

Ο Φωστήρας επικράτησε με 2-1 του Πανηλειακού εκτός έδρας αρόλο που έπαιζε από το 60' με 10 παίκτες. Αν και προηγήθηκαν με πλασέ του Βούζα (20'), ο Πανηλειακός ισοφάρισε με κεφαλιά του Καλαϊτζίδη (65'). Οι φιλοξενούμενοι όμως πήραν τη νίκη με αυτογκόλ του Όσκαρ (79').

Η Κέρκυρα επικράτησε στα πέναλτι με 6-5. Στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού η Δόξα προηγήθηκε στο 22' με τον Στόικο. Ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Ζορμπά (24') και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (1-1). Εκεί η Κέρκυρα έκανε το 2-1 στο 105' με γκολ του Βενέτη, ενώ ο Στόικος και πάλι ισοφάρισε σε 2-2 με πέναλτι στο 113'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης φάσης:

Σάββατο (14/9)

6. Ηρακλής Ψαχνών-Παναιγιάλειος 2-1 παρ. (1-1 κ.α.)

12. Απόλλων Καλαμαριάς-Ζάκυνθος 3-0 (α.α.)

2. Ολυμπιακός Βόλου-Παναχαϊκή 2-0

Κυριακή (15/9)

1. Φωκικός-Αχαρναϊκός 2-1 παρ. (1-1 κ.α.)

4. Βύζας Μεγάρων-Χανιά 1-2

7. Αστέρας Μαγούλας-Επισκοπή 2-1

9. Τύρναβος-Ηρακλής 1-1 (3-4 στα πέναλτι)

10. Αναγέννηση Γιαννιτσών-Αιγινιακός 2-3 παρ. (2-2 κ.α.)

11. Εθνικός Γαζώρου-Νίκη Βόλου 1-2

13. Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-2

14. Πιερικός-Βατανιακός 3-0

3. Γλυφάδα-Καλλιθέα 0-1

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Τετάρτη (18/9)

5. Πανηλειακός-Φωστήρας 1-2

8. Κέρκυρα-Δόξα Δράμας 2-2 (6-5 στα πέναλτι)Πηγή: metrosport.gr

«Όχι στο κλίμα εμφυλίου»

«Όχι στο κλίμα εμφυλίου» Το Παναθηναϊκό Κίνημα εξέδωσε ανακοίνωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Το χθεσινοβραδινό περιστατικό της δολοφονίας του 34χρονου Π Φύσσα δυστυχώς για το θύμα και την οικογένειά του αλλά και για την ίδια την δημοκρατία, δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο. Αποτελεί το μέχρι τώρα αποκορύφωμα ενός σπιράλ αυξανόμενης βίας και έντασης, η οποία γεννήθηκε από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων και τη συνακόλουθη οικονομική και κοινωνική δυστυχία που επέφερε αυτή η πολιτική στον ελληνικό λαό – δυστυχία, που όπως έχει συμβεί πολλές φορές ιστορικά σε ανάλογες καταστάσεις, είναι το γόνιμο έδαφος για να ευδοκιμήσουν ναζιστικά μορφώματα που προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους με την έως και δολοφονική βία εναντίον όποιου διαφωνεί μαζί τους αλλά και για να εμφανιστούν επίσης κάθε άλλου είδους βίαια σχήματα και συμπεριφορές.
Καταδικάζουμε κάθε είδους βία από όπου κι αν προέρχεται, όποιο «μανδύα» και όποια «θεωρητική δικαιολόγηση» και αν μεταχειρίζονται εκείνοι που την ασκούν. Καλούμε όλους τους Έλληνες να επιδείξουν νηφαλιότητα, αλληλεγγύη και να μην παρασυρθούν από το κλίμα εμφυλίου πολέμου που προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυτοί που έχουν επενδύσει στη δυστυχία όλων μας, με σκοπό να μας βάλουν να αντιμαχόμαστε μεταξύ μας προκειμένου εκείνοι να προχωρούν ανενόχλητοι στο ξεπούλημα της χώρας μας και στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της. Να διδαχθούμε επιτέλους από την ιστορία μας ότι κανείς δεν θα βγει κερδισμένος από ένα κλίμα εμφυλίου πολέμου. Ένα τέτοιο κλίμα θα είναι καταστροφή για όλους μας. Αντίθετα πολλά έχουμε να κερδίσουμε αν ενωμένοι αντιμετωπίσουμε όσους επιδιώκουν την εξαθλίωσή μας γυρίζοντας την πλάτη σε όσους θέλουν να αναβιώσουν σχήματα άλλων εποχών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και εκατομμύρια νεκρούς.
Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για όσους υποκριτικά εξισώνουν το θύμα της δολοφονίας με τους θύτες. Για όσους εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πιστά την ακολουθούμενη καταστροφική και κοινωνική πολιτική στη χώρα μας και τώρα προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από το τέρας του ναζισμού που οι ίδιοι εξέθρεψαν και οι ίδιοι εμφανίζονται ως «δημοκράτες», ενώ έχουν καταφέρει με αδίστακτο τρόπο απανωτά πλήγματα σε όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θεωρούμε τέλος υποκριτική την καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, καθώς όλη η πρακτική του ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στην εμφάνιση τέτοιου είδους περιστατικών.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάζει τον άδικα και αναίτια δολοφονημένο νέο. Εκφράζουμε τέλος τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα ενός ακήρυχτου πολέμου και η αφορμή να εξομαλυνθεί η κατάσταση που συγκεκριμένοι κύκλοι καλλιεργούν υπογείως»

Τα βρήκαν Άρης και Μούτας!

Παρελθόν και τυπικά αποτελεί από τον Άρη ο Δημήτρης Μούτας. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας υπέγραψε τον διακανονισμό που του πρότεινε η ΠΑΕ, εισπράττοντας μέρος των δεδουλευμένων του.

Τα βρήκαν Άρης και Μούτας
Οριστικό τέλος στη συνεργασία της με τον Δημήτρη Μούτα έβαλε η ΠΑΕ Άρης την Τετάρτη.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής των «κίτρινων», που ανέλαβε καθήκοντα μαζί με τον Γιάννη Χατζηνικολάου, δέχτηκε τον διακανονισμό που του πρότεινε η διοίκηση και υπέγραψε τη λύση της συνεργασίας του. Παράλληλα, ο Μούτας εισέπραξε και ένα μέρος των δεδουλευμένων του από την ΠΑΕ.Πηγή: sport-fm.gr

Τετ-α-τετ με Πουλίδο και Αγκάνθο!

Συνάντηση εφ’ όλης της με τους Ρούμπεν Πουλίδο και Νταβίντ Αγκάνθο είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του Άρη, Δημήτρης Ηλιάδης.

Τετ-α-τετ με Πουλίδο και Αγκάνθο
Την ευκαιρία να μιλήσει για όλα τα αγωνιστικά θέματα του Άρη είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο Δημήτρης Ηλίαδης με τους Ρούμπεν Πουλίδο και Νταβίντ Αγκάνθο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ συζήτησε για αρκετή ώρα στο γραφείο του με τους δύο ποδοσφαιριστές τόσο και θέματα του ρόστερ όσο και οικονομικής φύσεως.

Ο Ηλιάδης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους παίκτες και το νέο τεχνικό της ομάδας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ευχήθηκε στον Αγκάνθο να επιστρέψει γρήγορα υγιής στους αγωνιστικούς χώρους.Πηγή: sport-fm.gr

Οι Ισπανοί διέσυραν τους Σέρβους!!

Με συνοπτικές διαδικασίες η Ισπανία συνέτριψε τη Σερβία με 90-60 στον πρώτο προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ και έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει πρόκριση στην τετράδα.

Οι Ισπανοί διέσυραν τους Σέρβους!
Πιο εύκολα και από προπόνηση. Έτσι επικράτησαν οι Ισπανοί των Σέρβων στον πρώτο προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Οι «φούριας ρόχας» συνέτριψαν τους «πλάβι» με 90-60 παίρνοντας το εισιτήριο για τους τέσσερις της διοργάνωσης.

Η πρόκριση των Ιβήρων στα ημιτελικά της διοργάνωσης σημαίνει πως θέση στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το 2014 θα πάρει και η ομάδα που θα τερματίσει στην έβδομη θέση.

Οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν την Παρασκευή στον ημιτελικό τον νικητή του ζευγαριού Σλοβενία-Γαλλία που θα διεξαχθεί στις απόψε 22:00.

Το ματς



Οι Ισπανοί έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις του να «καθαρίσουν» το ματς. Δίνοντας γρήγορο ρυθμό στο ματς και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των Σέρβων βρέθηκαν στο +16 (5-21) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Και τα πράγματα δεν καλυτέρεψαν για την νεανική ομάδα του Ίβκοβιτς. Έχοντας 1/9 από τα 6,75μ. (7/12 είχαν οι «φούριας ρόχας») και τον Νέναντ Κρστιτς να μην μπορεί να βοηθήσει κοντά στο καλάθι, επέτρεψαν στους αντιπάλους να ξεφύγουν ακόμα και με 26 πόντους (17-43) και να οδηγηθούν τελικά στα αποδυτήρια με το ασφαλές (23-48).

Η ανάπαυλα κάθε άλλο παρά βοήθησε τους «πλάβι» να ξυπνήσουν καθώς ο Ρούντι και η παρέα του τους είχαν και χειρότερα με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 40 πόντους (31-71) προς το τέλος της τρίτης περιόδου. Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο με τους Σέρβους να μαζεύουν έστω και λίγο την κατάσταση, 60-90.

Τα δεκάλεπτα: 5-21, 23-48, 39-73, 60-90.

Σερβία (Ίβκοβιτς): Νέντοβιτς 6, Νεμ. Κρστιτς 3, Μίτσιτς 8, Μπογκντάνοβιτς 2 (7 ριμπάουντ), Μπιέλιτσα 2, Μάρκοβιτς, Κάλινιτς 2, Γκάγκιτς 7 (5 ριμπάουντ), Νεν. Κρστιτς 4, Άντζουσιτς 11, Κάτιτς 11, Στίματς 4

Ισπανία (Ορένγκα): Αγκιλάρ 8, Φερνάντεθ 19, Ροντρίγκεθ 22, Ρέι, Καλντερόν 3, Ρούμπιο 5 (6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Κλαβέρ 9, Σαν Εμετέριο 6, Γιούλ 5, Γκασόλ 7 (6 ασίστ), Γκάμπριελ 4, Μουμπρού 2Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες δεν μας βγήκε το ρίσκο της Βικτόρια Πλζεν (0-3 απο τη Σίτι σε 15 λεπτά) και έτσι είχαμε 3/4 επιλογές. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ επιθετικά και το πλήρωσε στο 2ο, ενώ η Γιουβέντους δεν έμαθε από το περσινό πάθημά της και έμεινε στην ισοπαλία με πανομοιότυπο τρόπο όπως πέρσι (1-1 και πέρσι με την Κοπεγχάγη, έχανε στο ημίχρονο, ισοφάρισε νωρίς στο 2ο αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει 2ο γκολ).
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε πολλά φαβορί με μικρές όμως αποδόσεις γι’αυτό και θα πάμε με τα γκολ. Θα ρισκάρω ότι ο Άγιαξ θα σκοράρει στο Καμπ Νου απέναντι στην Μπαρτσελόνα που αμυντικά έχει αρκετές αδυναμίες G/G. Στην Μαδρίτη η Ατλέτικο υποδέχεται την Ζενίτ, οι γηπεδούχοι παίζουν χωρίς τον Ντιέγκο Κόστα (είναι τιμωρημένος), όμως τόσο οι αυτοματισμοί που βγάζει στο παιχνίδι της, όσο και η επιθετική ποιότητα της Ζενίτ με οδηγούν στο όβερ. Τέλος στο ματς της βραδιάς η Νάπολι υποδέχεται την φορμαρισμένη Ντόρτμουντ, γρήγορες ομάδες με επιθετικούς προσανατολισμούς, περιμένω και εδώ να μας δώσουν το όβερ.
                               

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΖΕΝΙΤ  OVER(2.5) (1,70)
ΝΑΠΟΛΙ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ  OVER(2.5) (1.61)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΓΙΑΞ   G/G(1.90)



Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Anna Falchi)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

Όλγα Σμέρνου στο Metropolis: «Μέτρο πίεσης προς τον Ηρακλή»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε η δικηγόρος του Κώστα Προύσαλη σχετικά με τον πλειστηριασμό των Χορτατζήδων εξαιτίας οφειλής προς τον πελάτη της.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Υπάρχει οφειλή προς το πρόσωπο του Κώστα Προύσαλη. Το δικαστήριο επιδίκασε ποσό 84.000 ευρώ και με τους τόκους και όλα τα υπόλοιπα έξοδα έφτασε σήμερ στςι 95.000. Η απόφαση αυτή επιδόθηκε στον Ηρακλή, εγιναν προσπάθειες για διακανονισμό χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση από τον Ηρακλή».

Για την σημερινή διαδικασία: «Πρέπει να βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος αγοραστής να δώσει το ποσό που όρισε ο επιμελητής και ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος, πράγμα που εκτιμώ ότι είναι το πιθανότερο, θα επαναληφθεί ο πλειστηριασμός κάποια άλλη ημέρα. Για να είμαι ειλικρινής, όλη η διαδικασία ξεκίνησε ως μέσο πίεσης προς τον Ηρακλή. Είναι μια οφειλή από το 2011 και όχι απλά δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ , δεν έγινε ούτε καν μια κρούση από πλευράς Ηρακλή. Από ότι ξέρω υπάρχουν κατασχέσεις και από το ελληνικό Δημόσιο και αν έχει αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός προτεραιότητα έχει το Δημόσιο. Σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια υπάρχουν και άλλοι νόμιμοι τρόποι να διεκδικήσει ο πελάτης τα χρήματά του. Το ποιον θα ακολουθήσουμε θα το αποφασίσει ο ίδιος».Πηγή: metrosport.gr

«Επιτυχία» Ολυμπιακού το 4-1!!

Για τον πρωταθλητή Ελλάδος και τον κατά φαντασία υγιή στην Ευρώπη, γράφει ο Αποδυτηριάκιας…
Η Γαλατά Σαράϊ δέχθηκε έξι, αλλά δεν θα πεις ότι της έκλεισε το σπίτι η Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως δεν θα πεις, εκτός κι αν δεν έχεις επαφή με τον κόσμο της πραγματικότητας, ότι άλλαξε, ότι αλλάζει το ριζικό της τούρκικης ομάδας, στην περίπτωση που αυτή κέρδιζε την βασίλισσα, μάλιστα και με 6-1.
Ουδείς είναι σε θέση να αφαιρέσει το στέμμα και τη λαμπρότητα της βασίλισσας. Αυτό θα το κάνει μόνον για πλάκα ο γελωτοποιός της Αυλής.
Η Ρεάλ είναι αυτή που είναι. Και είναι κατασκεύασμα δεκαετιών, όχι μιας νύχτας με φεγγάρι. Το ίδιο η Μάντσεστερ, η Μίλαν, η Μπάγερν, η Μπαρτσελώνα. Το εκτόπισμα τους δεν θα το ορίσει ένα αποτέλεσμα, ένα πρωτάθλημα, ένα τσάμπιονς ληγκ.
Τριτοδεύτερος είναι στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Αυτός είναι. Κακώς, λοιπόν, βγήκε στο γήπεδο να παίξει σαν ίσος προς ίσον με την Παρί Σαιν Ζερμαίν, η οποία βέβαια θέλει ψωμιά ακόμα για να εξελιχθεί σε Μάντσεστερ και Μπάρτσα.
Πού πας, ωρέ Καραμήτρο; Το 4-1, που θα μπορούσε να ήταν αλά Γαλατά 6-1, δεν το «πέτυχε» η Παρί, που σίγουρα δεν είναι στα καλά της αυτή την εποχή, αλλά ο Ολυμπιακός.

Γιατί γνώρισε τη συντριβή ο Ολυμπιακός από την Παρί, γράφει ο apodytiriakias.gr

Πριν φθάσω στο 1-4, στο αποτέλεσμα. Ένας μεγάλος Ολυμπιακός που συγκίνησε τον κόσμο. Ένας σπουδαίος Ολυμπιακός που έδειξε ότι δεν προέρχεται από τη λεχριτοσύνη του ελληνικού πρωταθλήματος, με δύναμη, με σθένος, που δεν επέτρεψε να την απειλήσει η παριζιάνικη ομάδα.

Φοβερός Ολυμπιακός με δυο δοκάρια, μια γκολάρα, συγκλονιστικός, που όμως ήταν τόσο καλός, τόσο ενεργητικός, που...προκαλούσε την ανησυχία. Θα αντέξει στον ίδιο ρυθμό, στην ίδια ένταση και στο β' ημίχρονο;

Ένας άλλος Ολυμπιακός, δυστυχώς, εμφανίστηκε στην επανάληψη. Το ηφαίστειο έγινε παγόβουνο. Γιατί; Επειδή ο Ολυμπιακός με βενζίνα για 45 λεπτά ήθελε να τρέξει, να ανταγωνιστεί την αντίπαλο και στα 90'.

Δεν την άφησε την Παρί να κάνει τίποτα περισσότερο απο μία ευκαιρία, το γκολ, στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, ο οποίος, βέβαια δεν είχε απέναντι του την Ξάνθη, ούτε στον Λεβαδειακό. Και έγινε το 1-4, από την Παρί που έχασε και πέναλτυ.

Τουλάχιστον κόντρα στον Ολυμπιακό η γαλλική ομάδα έδειξε ότι είναι μια σκάλα πιο κάτω απο Τσέλσυ και Μάντσεστερ, Μπάρτσα και Γιουβέντους. Μειονεκτεί στην ανάπτυξη και ενώ επέμενε να κτυπήσει στον άξονα τελικά πέτυχε γκολ με κεφαλιά, από πλάγια, με στημένες φάσεις. Συμπέρασμα. Είχε και ο Ολυμπιακός “συμμετοχή” στη βαρειά του ήττα.

Πηγή: gazzetta.gr

Η «πυξίδα»... στις Βρυξέλλες!!

Ο Διονύσης Δελλής αναλύει πόσο καθοριστικό είναι πλέον για τον Ολυμπιακό το ματς με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο.
Έπειτα από τα αποτελέσματα της χθεσινής πρεμιέρας, ο Ολυμπιακός καλείτε στις 2 Οκτωβρίου να παίξει ένα καθοριστικό 90άλεπτο στη φωλιά της Άντερλεχτ, από το οποίο θα φανεί εν πολλοίς η… πορεία του, στο τρίτο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Για τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ στο Φάληρο γράφτηκαν ήδη πολλά. Και πιθανότατα θα συνεχίσουν να γράφονται, μιας και δεδομένα αυτό το 90άλεπτο αντάμωμα του Ολυμπιακού με την Παρί έφερε με τρόπο εμφατικό μια σειρά από τελείως διαφορετικά θέματα προς (ποδοσφαιρική) συζήτηση στην επιφάνεια.
Το απίθανο πρώτο ημίχρονο. Η κατάρρευση του δευτέρου. Τα τρία γκολ από το… ίδιο κόρνερ. Το ζεστό χειροκρότημα της αναγνώρισης από το γεμάτο «Καραϊσκάκης», προς μια ομάδα που έφευγε από το χορτάρι με το βαρύ 1-4 στην πλάτη της, αλλά δίνοντας την εντύπωση ότι πάλεψε μέχρι τα όρια της. Οι «τίτλοι» μιας rock αναμέτρησης που πέρασε από σαράντα κύματα!
Η πρεμιέρα του τρίτου ομίλου όμως είναι ήδη παρελθόν. Και πηγαίνοντας πλέον παρακάτω; Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, από πολύ νωρίς μοιάζουν οριακά στον φετινό πόλεμο των Άστρων. Η χθεσινή απώλεια στο «Καραϊσκάκης», η τρίτη σερί εντός έδρας ήττα (Μαρσέιγ, Σάλκε) στην… αφετηρία ομίλου από το 2011 και έπειτα, προσγείωσε τον πρωταθλητή Ελλάδας σε μια πραγματικότητα, δύσκολη. Και όσο και αν ακόμη έχει δρόμο μπροστά; Δημιουργεί μια σειρά από δεδομένα. Το σημαντικότερο;
Μετατρέπει το ματς της 2ης αγωνιστικής με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο σε έναν… μικρό «τελικό». Μια «πυξίδα» που από τις αρχές Οκτώβρη θα δείξει σε πολύ μεγάλο βαθμό ποιος θα είναι ο προορισμός της ομάδας του Μίτσελ στη φετινή διοργάνωση.
Στις 2 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες Άντερλεχτ και Ολυμπιακός θα ξεκινήσουν το ματς χωρίς… βαθμό στο σακούλι (οι Βέλγοι έχασαν χθες στη Λισσαβόνα από τη Μπενφίκα).
Αν οι Ερυθρόλευκοι καταφέρουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα νικητές; Τότε πιθανότατα βγάζουν από πολύ νωρίς νοκ άουτ την ομάδα του Βαν Ντε Μπρομ που αμέσως μετά έχει να παίξει δύο φορές σερί με την Παρί. Παράλληλα, με αυτό το τρίποντο διορθώνεται σε μεγάλο βαθμό η… ζημία που έγινε χθες. Και βέβαια προκύπτει άλλος αέρας για τη συνέχεια. Με θέα πια στο… κυνήγι της Μπενφίκα (αν συμφωνούμε ότι η Παρί λογικά θα τερματίσει εύκολα πρώτη σε αυτό το γκρουπ).
Σε μια ενδεχόμενη ισοπαλία; Ο Ολυμπιακός πάλι δημιουργεί ένα  πλεονέκτημα σε σχέση με την Άντερλεχτ για την τρίτη θέση του ομίλου. Ως εκεί όμως. Διότι κατά τα άλλα; Ακόμη και δύο νίκες στο Φάληρο (Άντερλεχτ, Μπενφίκα) να έρθουν θα δίνουν μια σούμα επτά βαθμών που σπανίως στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ επιτρέπουν σε κάποιον να βρεθεί στην κλήρωση για τους αγώνες νοκ άουτ της διοργάνωσης. Θα θέλει και άλλο αποτέλεσμα μακριά από το Καραϊσκάκης λοιπόν ο πρωταθλητής για να έχει ουσιαστικές πιθανότητες για το… κάτι παραπάνω σε αυτό το γκρουπ.
Και αν οι Βέλγοι είναι εκείνοι που επικρατήσουν; Τότε η κατάσταση γίνεται από το ξεκίνημα και όλας «ασφυκτική». Θεωρητικά η Άντερλεχτ είναι η πιο βατή αντίπαλος του Ολυμπιακού. Και η έδρα της –πάντα θεωρητικά- η πιο ελπιδοφόρα για να «δώσει» βαθμούς στον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του.
Μια ήττα στις Βρυξέλλες θα αφήσει τους Ερυθρόλευκους στο μηδέν, και θα τους στείλει 3η αγωνιστική στη Λισσαβόνα να παίξουν τα… ρέστα τους. Αν γυρίσουν χωρίς βαθμό από τις Βέλγιο λοιπόν, αυτομάτως έπειτα από δύο αναμετρήσεις γίνονται η ομάδα με την… 4η τύχη στον όμιλο. Και αυτό ουσιαστικά αλλάζει από πολύ νωρίς τον «παρανομαστή» της κουβέντας. Διότι από εκεί και έπειτα, το ζητούμενο θα είναι πια περισσότερο ο τρόπος να εξασφαλιστεί μια παρουσία στο Europa, παρά η φιλοδοξία για μια πρόκριση στους «16». 
Χρόνος υπάρχει μέχρι τις 2 Οκτώβρη. Χρόνος πολύτιμος για να βγουν και άλλα νέα πρόσωπα στο προσκήνιο (Γιαταμπαρέ, Ντινγκά ακόμη και ο… Αβράαμ). Χρόνος που ο Ολυμπιακός μπορεί να τον κάνει να δουλέψει υπέρ του για να αποκτήσει ομοιογένεια, για να πατήσει καλύτερα στα πόδια του. Από χθες το βράδυ όμως αυτός ο χρόνος… μετρά αντίστροφα.

Πηγή: gazzetta.gr

Διούδης: «Πλασματική η θέση μας στην βαθμολογία»

Την άποψη πώς ο Άρης έχει καλή ομάδα και η θέση στην βαθμολογία είναι πλασματική εξέφρασε ο Σωκράτης Διούδης σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Διούδης: «Πλασματική η θέση μας στην βαθμολογία»
Πίστη στην ομάδα του ότι θα καταφέρει να βγει από την δύσκολη θέση, έχει ο Σωκράτης Διούδης, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας. Ο τερματοφύλακας του Άρη θεωρεί ότι η θέση των «κίτρινων» στην βαθμολογία είναι πλασματική, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Διούδη:

Τι πιστεύεις ότι φταίει για το κακό ξεκίνημα της ομάδας;

«Η αλήθεια ότι φέτος ξεκινήσαμε με μεγαλύτερες προσδοκίες σε σχέση με πέρυσι και σίγουρα δεν περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές.
Από την άλλη, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα, με αρκετά νέα πρόσωπα και χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να δέσουμε.
Η θέση μας στο βαθμολογικό πίνακα είναι πλασματική. Έχουμε καλή ομάδα, όμως θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να αρχίσουν να έρχονται τα αποτελέσματα. Μας λείπει μια νίκη για να ανέβουμε τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά
».

Πιστεύεις ότι η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί; Αν, ναι, σε ποιες θέσεις;

«Από την στιγμή που και φέτος υπήρχε περιορισμός στις μεταγραφές, είναι λογικό οι επιλογές να είναι συγκεκριμένες. Επομένως ο κόσμος θα πρέπει να δείξει υπομονή, να στηρίξει την ομάδα και να περιβάλλει με εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ».

Τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος της ομάδας από εδώ και στο εξής;

«Ήδη στο τελευταίο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δείξαμε σημάδια βελτίωσης και αξίζαμε τη νίκη. Στους επόμενους αγώνες –αρχής γενομένης από αυτόν που ακολουθεί με την Ξάνθη στα Πηγάδια- θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να έρχονται οι νίκες, που τόσο πολύ θέλει ο κόσμος, αλλά κι εμείς».

Με την έλευση του νέου προπονητή, πιστεύεις ότι μπορεί η ομάδα να βρεθεί στα Play Off?

«Με το νέο προπονητή δουλεύουμε πολύ. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να πάρουμε τους βαθμούς που θα μας απομακρύνουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και στη συνέχεια, χωρίς άγχος, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Επόμενος αγώνας με την Skoda στην Ξάνθη. Ενας ακόμη τελικός;

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για “τελικούς”. Αναμφίβολα είναι ένα σημαντικό -τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης- παιχνίδι, στο οποίο αισιοδοξώ ότι θα κάνουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα».

Όπως αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, φαντάζομαι ότι θα ήθελες να αγωνιστείς στον εξωτερικό. Είναι το όνειρό σου; Αν δεν ερχόταν κάποια πρόταση από το εξωτερικό θα αγωνιζόσουν σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα;

«Από την στιγμή που έχω συμβόλαιο με τον Αρη, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μου και θα προσπαθήσω να την βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να έχει μια πετυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα.
Από εκεί και μετά, η προοπτική του εξωτερικού είναι όνειρο για κάθε νέο ποδοσφαιριστή. Όταν και εφόσον έρθει μια σοβαρή πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, πρώτα απ’ όλα θα μιλήσω με τον ΑΡΗ γιατί πέρα από το δικό μου μέλλον θέλω και η ομάδα μου να έχει τα ανάλογα κέρδη.
Άλλωστε οφείλω πολλά στον Αρη. Εδώ μεγάλωσα ποδοσφαιρικά και είμαι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα
».

Ποια είναι η σωστή θέση που πρέπει να έχει ο τερματοφύλακας όταν κερδίζει η ομάδα του κόρνερ και ποια όταν κερδίζει κόρνερ η αντίπαλη ομάδα. Τι πρέπει να προσέχει και στις δύο περιπτώσεις;

«Αυτό είναι ένα καθαρά τεχνικό θέμα, στο οποίο δίνονται οι κατάλληλες οδηγίες από τους προπονητές και πάντοτε βρίσκεται σε συνάρτηση με τους αμυντικούς. Αυτό που μπορώ να κάνω από την μεριά μου είναι να δίνω τις κατάλληλες οδηγίες στους συμπαίκτες μου, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν πιο σωστές θέσεις για να αποφεύγονται οι κίνδυνοι προς την εστία».

Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο τερματοφύλακα; Σε ποια στοιχεία θα πρέπει να επικεντρωθεί για να εξελιχθεί;

«Αν και προσωπικά είμαι πολύ νέος και ακόμη έχω να μάθω πολλά, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά σ’ ένα παιδί μικρότερης ηλικίας είναι ότι πέρα την σωστή δουλειά που θα πρέπει να κάνει, να είναι προσηλωμένος στο στόχο του και ψυχολογικά έτοιμος, γιατί στη θέση του τερματοφύλακα μετράει πολύ το κομμάτι της ψυχολογίας».

Ποια πιστεύεις ότι είναι η πιο εντυπωσιακή επέμβαση που έχεις κάνει;

«Θεωρώ ότι η πιο δύσκολη και συνάμα πιο εντυπωσιακή επέμβαση ήταν στον τελικό του EURO με την φανέλα της εθνικής Νέων κόντρα στην Ισπανία, όταν σ’ ένα σουτ έξω από την περιοχή έδιωξα την μπάλα με τα ακροδάχτυλά μου και στη συνέχεια χτύπησε στο δοκάρι».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι;

«Μ’ αρέσει να ασχολούμαι και με άλλα αθλήματα –κυρίως- την περίοδο των διακοπών που έχω ελεύθερο χρόνο. Μ’ αρέσει το τένις και το ψάρεμα».

Στέφενς: «Χωρίς δικαιολογίες»

Σύνθημα νίκης απέναντι στη Σαχτέρ στην πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στο Europa League, έστειλε ο Χουμπ Στέφενς. Διαβάστε τι είπε ο Ολλανδός τεχνικός για τους Ουκρανούς, τον Κάτσε και τον Πάμπλο Γκαρσία.

Στέφενς: «Χωρίς δικαιολογίες»
Με μοναδικό στόχο τη νίκη θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τη Σαχτέρ Καραγκάντι, στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa League, όπως τόνισε ο Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της αναμέτρησης, αναφέρθηκε επίσης στο καλό σύνολο των Ουκρανών αλλά και στην «άδεια» Τούμπα.

Κλείνοντας, ο Στέφενς σε ερώτηση σχετικά με την τιμωρία του Έργκους Κάτσε, δήλωσε πως θα έπρεπε να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, ενώ απάντησε και για την περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ποιος είναι το φαβορί του ομίλου: «Για εμένα δεν είναι σημαντικό ποιος είναι το φαβορί, για εμένα είναι σημαντικό το πρώτο παιχνίδι».

Για τη δύναμη της Σαχτέρ: «Η Σαχτέρ είναι πολύ καλή ομάδα και σωματικά είναι καλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις την ποιότητα σου στο γήπεδο».

Για το τι έχει διακρίνει από τη Σαχτέρ: «Έχουμε δει αρκετά παιχνίδια. Παίζει καλό ποδόσφαιρο με γρήγορες και μακρινές μπαλιές. Κι εμείς πρέπει να παίξουμε απέναντι τους καλό ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι στόχος μόνο η πρόκριση ή να παίξουν και άλλοι παίκτες: «Πιστεύω ότι έχουμε μια ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Καλύτερα είναι να παίζεις παρά να προπονείσαι. Τα παιχνίδια θα μας βοηθήσουν να είμαστε καλύτεροι. Θα πρέπει να περιμένουμε τα παιχνίδια για να δούμε αν θα προκριθούμε».

Για την απουσία του κόσμου για τρίτο συνεχόμενο ματς: «Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις χωρίς κόσμο. Ακόμη και για τη Σαχτέρ δε θα είναι ωραίο. Τουλάχιστον θα είμαστε χαρούμενοι γιατί είναι το τελευταίο. Σίγουρα, μαθαίνουμε και από άλλα παιχνίδια, όπως αυτά που προηγήθηκαν».

Για το πόσο καιρό χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να έχει την καλύτερη δυνατή συνοχή: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος. Πάντα το επόμενο παιχνίδι είναι το σημαντικότερο. Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι χωρίς δικαιολογίες».
Για το θέμα με τον Κάτσε: «Όπως έχω πει ήδη είναι ένας νέος παίκτης και έχει κάνει ένα λάθος. Είναι θέμα της διοίκησης, αλλά πρέπει να μιλήσω και εγώ μαζί του. Μπορούμε να του δώσουμε μια ευκαιρία, αλλά δεν είναι της παρούσης».

Για τη συμμετοχή του Γκαρσία στον ΠΑΟΚ: «Εγώ είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ, όπως και ο Γκαρσία είναι παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο κόσμος αγαπά τον Γκαρσία, αλλά ο παίκτης πρέπει καθημερινά να μας αποδεικνύει ότι είναι καλύτερος από αυτούς που παίζουν. Όταν ο Πάμπλο έχει καιρό να παίξει, είχε κάποιους τραυματισμούς και είναι σε αυτήν την ηλικία χρειάζεται σίγουρα περισσότερο χρόνο και πρέπει να το δείχνει ότι μπορεί. Δεν αποφασίζω μόνος μου, είμαστε ένα ολόκληρο τιμ».

«Έμπειρη και τεχνική ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ στην αυριανή πρεμιέρα του Europa League κόντρα στη Σαχτέρ Καραγκάντι, όπως δήλωσε κατά τη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του συλλόγου από το Καζακστάν, Βίκτορ Κουμίκοφ.

«Έμπειρη και τεχνική ομάδα ο ΠΑΟΚ»
Τους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση με την Σαχτέρ Καραγκάντι, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Europa League, εξήγησε ο Βίκτορ Κουμίκοφ στους εκπροσώπους Τύπου.

«Από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης, ο συμπατριώτης μου, είναι μεγαλομέτοχος της ομάδας θα τα πάει πολύ καλά», τόνισε ο προπονητής των Καζάκων και στη συνέχεια υπογράμμισε πως οι παίκτες του Στέφενς είναι περισσότερο έμπειροι από τους δικούς του σε τέτοιου είδους αγώνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Κουμίκοφ στη συνέντευξη Τύπου

Η αρχική του τοποθέτηση:

«Εμείς σεβόμαστε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε πώς έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες, έχει και τον συμπατριώτη μου, μεγαλομέτοχο, Ιβάν Σαββίδη. Από τη στιγμή που αυτός είναι μεγαλομέτοχος θα πάει πολύ καλά η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο έμπειρη ομάδα, και τεχνικά είναι καλύτερος, αλλά σε άλλους τομείς, όπως η φυσική κατάσταση και το πάθος θα προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς καλύτεροι».

Για την απουσία του Βασίλιεβιτς και πόσο επηρεάζει την ομάδα του:

«Ασφαλώς θα παίξει ένας παίκτης άλλος, δεν αγωνιστούμε με δέκα. Όσον αφορά την τακτική προετοιμαστήκαμε και ανάλογα με το πώς θα πάει το παιχνίδι θα επιλέξουμε ποια από τα τρία σχήματα που θα έχουμε θα χρησιμοποιήσουμε».

Για το αν η απουσία του παίκτη του προήλθε από ιατρικό λάθος:

«Είναι πολύ μεγάλη απώλεια, είναι από εκείνους που διαμορφώνουν την ομάδα. Κι αυτός φταίει που δεν ανέφερε εγκαίρως το πρόβλημα και οι γιατροί που δεν το είδαν. Όσον αφορά το αποτέλεσμα που θα 'θελα είναι να μη χάσουμε».

Για το ταξίδι των επτά ωρών που έκαναν οι Καζάκοι και αν αυτό επιβαρύνει τους παίκτες του:

«Αν θέλουμε να παίζουμε στην Ευρώπη πρέπει να κάνουμε τέτοια μακρινά ταξίδια. Το καταλαβαίνουν οι παίκτες και συνηθίζουν. Φυσικά κάνουμε και την κατάλληλη αποκατάσταση».

Για το γεγονός πως η Σαχτέρ δεν είναι τόσο δυνατή μακριά από την έδρα της:

«Πρώτα απ' όλα, έχουμε πολύ μικρή εμπειρία στο να παίζουμε μεγάλα παιχνίδια. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εκτός έδρας σε ματς όπως με τη Σέλτικ και τον ΠΑΟΚ, που έχουν τον κόσμο τους δίπλα τους. Επηρεάζουν αι τα ταξίδια και η αλλαγή ώρας».

Για το δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ:

«Έχουμε μελετήσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και ξέρουμε ποιος μπορεί να απειλήσει την ομάδα, Που θα τους αντιμετωπίσουμε δεν ξέρω, θέλω εκτός περιοχής να τους έχουμε».

Για το αν φοβάται τους βραχύσωμους, ταχείς επιθετικούς του ΠΑΟΚ

«Δεν είναι τυχαίο που ανέφερα Σαλπιγγίδη και Στοχ, γενικά όλη η επίθεση του ΠΑΟΚ είναι πολύ γρήγορη. Όσο για το κεκλεισμένων, όποια ομάδα δεν έχει τον κόσμο της είναι πιο δύσκολο και για την αντίπαλό της φαίνεται λίγο πιο εύκολο. Όμως λυπάμαι που δεν θα έχει κόσμο αύριο, γιατί το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους».

Για την απουσία του κόσμου απ’ την Τούμπα:

«Συνήθως λένε ότι είναι πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους, όμως θα το δούμε στο γήπεδο γιατί δεν έχουμε ξαναπαίξει χωρίς κόσμο».

Για το αν είναι φαβορί για πρόκριση οι Θεσσαλονικείς:

«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί γιατί έχω μελετήσει όλους τους αντιπάλους, τους παίκτες τους και τους προπονητές. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλό ρόστερ και ένα αξιόλογο προπονητή. Για το πρωτάθλημα, τα τελευταία 6, 7 ματς έπαιξαν νέοι παίκτες, χωρίς εμπειρία, γι' αυτό η ομάδα έμεινε πίσω».

Για το έθιμο να… θυσιάζουν ένα μαύρο πρόβατο πριν τους αγώνες και πόσο βοηθά τους παίκτες ψυχολογικά:

«Κουράστηκα να σχολιάζω το γεγονός αυτό, θέλουμε να τιμήσουμε μία παλιά παράδοση» (ανάλογη άποψη είχε και ο Χιζνιτσένκο).

Το προφίλ της Σαχτέρ!

Ο αγώνας με τη Σαχτέρ Καραγκαντί πλησιάζει και στον ΠΑΟΚ σκέφτηκαν να κάνουν ένα αφιέρωμα στην πρώτη αντίπαλο του «Δικεφάλου» στους ομίλους του φετινού Europa League.

Το προφίλ της Σαχτέρ
Έτσι, ανέβασαν στο επίσημο site της ΠΑΕ ένα προφίλ της ομάδας από το Καζακστάν, εστιάζοντας στο σύστημα που αγωνίζεται, στον προπονητή της και στο μεγάλο της αστέρι.

Αναλυτικά:

«Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Σαχτέρ Καραγκαντί ξεκίνησε νωρίς. Πολύ νωρίς. Τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν είχε τελειώσει ακόμα το βασικό του στάδιο προετοιμασίας, η ομάδα από το Καζακστάν έμπαινε στο γήπεδο για να διεκδικήσει το δικαίωμα στο όνειρο του Champions League.

Η ποδοσφαιρική κοινωνία, βέβαια, έμαθε την Καραγκαντί μια βραδιά του Αυγούστου. Στο παιχνίδι με τη Σέλτικ. Πρώτον, επειδή οι άνθρωποί της θυσίασαν ένα μαύρο πρόβατο στο γήπεδο, τιμώντας το έθιμο που θεωρούν ότι φέρνει καλή τύχη και δεύτερον διότι κέρδισαν τους πρωταθλητές Σκωτίας με 2-0.

Η καθαρή αυτή νίκη, όμως, δεν αρκούσε για να κουνιέται μόνιμα το σεντόνι στο Καζακστάν. Ο επαναληπτικός της Γλασκώβης δεν πήγε όπως η Καραγκαντί περίμενε, οι Σκωτσέζοι έκαναν την πλήρη "ανατροπή" και το τελικό 3-0 έστειλε τους Καζάκους στο Europa League και στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Λίγο πριν την πρεμιέρα των ομίλων, λοιπόν, ας αναλύσουμε ορισμένα πράγματα για τη Σαχτέρ.

Ο σταρ

Σεργκέι Χιζνιτσένκο

Ο άνθρωπος που έχει τον άχαρο ρόλο να τα βάζει μόνος του με τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά κι εκείνος που έχει την ευχαρίστηση να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στα 22 του χρόνια, ο υψηλόσωμος φορ αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Σαχτέρ και είναι ο βασικός λόγος που οι πρωταθλητές Καζακστάν συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία, έστω κι αν δεν πέρασαν στο Champions League. Στα έξι ματς της Σαχτέρ ως τώρα, έχει σημειώσει τέσσερα γκολ. Ένα με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, δύο με τη Σκεντέρμπεου και ένα με τη Σέλτικ.

Αν ο ΠΑΟΚ εξουδετερώσει τον διεθνή Καζάκο επιθετικό, θα έχει καταφέρει ένα ισχυρό "πλήγμα" στη λειτουργία της αντίπαλης ομάδας.

Το στυλ παιχνιδιού

Η Σαχτέρ σε όλα της τα ευρωπαϊκά ματς επιλέγει να γεμίζει το κέντρο της άμυνας, χρησιμοποιώντας τρία στόπερ σε σχηματισμό 5-4-1. Ρόλο… φρουρών της εστίας του Μόκιν έχουν οι Βασίλιεβιτς (4), Ντζίντιτς (20) και Μάλιι (25), με τον Σίμτσεβιτς (87) στο δεξί άκρο και τον Ποριβάεφ (17) στο αριστερό.

Στη μεσαία γραμμή, ο Βίτσιους (3) είναι ο κόφτης και δίπλα του βρίσκεται ο Κάνας (88), ο οποίος έχει ελαφρώς πιο δημιουργικό ρόλο. Αριστερό χαφ παίζει ο Γκαζαριάν (28), δεξιά βρίσκεται ο Φινοτσένκο (14) και στην κορυφή της επίθεσης ο Χιζνιτσένκο (91).

Στην πραγματικότητα, όμως, οι Καζάκοι παίζουν ακόμα πιο κλειστά και αρκετά δυνατά, αφού δεν φοβούνται να κάνουν φάουλ. Στα περισσότερα ματς τελειώνουν το 90λεπτο με περισσότερα φάουλ από τον αντίπαλό τους. Επίσης, ο Γκαζαριάν κι ο Φινοτσένκο συγκλίνουν αρκετά προς το κέντρο για να βοηθούν και ανασταλτικά, αλλά και για να δίνουν χώρο στα δύο μπακ να προωθηθούν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις (στην αντεπίθεση) για γκολ με παίκτη παραπάνω. Επίσης, ο Φινοτσένκο συχνά βγαίνει στην πλάτη του Χιζνιτσένκο ως κρυφός φορ και γίνεται επικίνδυνος.

Παρά την αμυντική της προσέγγιση, η Σαχτέρ είναι μια ομάδα που δημιουργεί φάσεις και σκοράρει συχνά. Στα έξι παιχνίδια της ως τώρα, έχει σημειώσει δέκα γκολ. Στο μόνο ματς που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ήταν στον επαναληπτικό της Γλασκώβης με τη Σέλτικ.

Η ακτινογραφία της ομάδας

Οι Καζάκοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι μια ομάδα μπάσκετ. Κοντή για το άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα, αλλά επιβλητική στην όψη, επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Από την πεντάδα της αμυντικής γραμμής ο μόνος που βλέπει τον κόσμο κάτω από τα 1,80 είναι ο αριστερός μπακ, ο Ποριβάεφ που είναι 1,78μ. Από εκεί και πέρα, έχουμε και λέμε: Στα στόπερ ο Βασίλιεβιτς είναι 1,99μ., ο Ντζίντιτς 1,97μ. κι ο Μάλιι 1,91 μ., ενώ ο δεξιός μπακ, ο Σίμτσεβιτς είναι 1,88 μ.

Ψηλοί είναι και οι δύο κεντρικοί χαφ, ο Κάνας (1,90 μ.) και ο Βίτσιους (1,89 μ.), αλλά και ο Χιζνιτσένκο (1,87 μ.). Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, η Σαχτέρ είναι μια ομάδα "κίνδυνος – θάνατος" στα στημένα.

Με μία πρόσθετη ιδιαιτερότητα: Τα πλάγια άουτ του Γκεντμίνας Βίτσιους, που είναι πιο επικίνδυνα κι από κόρνερ. Ο Λιθουανός μέσος μπορεί να στείλει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή ακόμα κι αν η επαναφορά από την πλάγια γραμμή είναι λίγο κάτω από τη σέντρα. Ετσι μπήκε το πρώτο γκολ της Σαχτέρ κόντρα στη Σέλτικ κι έτσι οι Καζάκοι δημιουργούν συχνά ευκαιρίες σε ομάδες, οι οποίες δεν έχουν "διαβάσει" το παιχνίδι τους.

Ο προπονητής

Βίκτορ Κουμίκοφ

Ο Ρώσος παλιός τερματοφύλακας της Ροτόρ Βόλκογκραντ είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Καραγκαντί στην κατάκτηση των δύο τελευταίων πρωταθλημάτων του Καζακστάν. Σε ηλικία 50 ετών, οι επιτυχίες με την Καραγκαντί είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα του σε διάφορες ομάδες του Καζακστάν και του Ουζμπεκιστάν.

Ο Κουμίκοφ δύσκολα προχωρά σε αλλαγές στην ενδεκάδα και δεν αλλάζει το σύστημα της ομάδας του. Ο Ρώσος και γενικότερα η Καραγκαντί, από τη στιγμή που έχασαν το τίτλο στο Καζακστάν, έχουν ρίξει το βάρος τους στην Ευρώπη, για αυτό και στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με την πρωτοπόρο Ακτόμπε κράτησε τους περισσότερους βασικούς στον πάγκο για να τους έχει έτοιμους για τον ΠΑΟΚ».

Με κόσμο στα Πηγάδια!

Με παρουσία οπαδών των φιλοξενούμενων θα διεξαχθεί η αναμέτρηση SKODA Ξάνθη-Άρης για την 5η αγωνιστική, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση των «κίτρινων».

Με κόσμο στα Πηγάδια
Ο Άρης ψάχνει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και ελπίζει να τα καταφέρει στα Πηγάδια όπου θα έχει και τη συμπαράσταση των φίλων.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι παρέλαβε και διαθέτει τα εισιτήρια της αναμέτρησης με την SKODA Ξάνθη την ερχόμενη Δευτέρα (23/09, 19:30) στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League ΟΠΑΠ.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 ευρώ στο πέταλο των φιλοξενουμένων και διατίθενται καθημερινά από το ARIS MOBILE (10:00-14:00 και 17:00-21:00, Σάββατο 9:00-15:00)».

Τσουκαλάς και Ντε Σόουζα τα βραβεία!

Ο Σωτήρης Τσουκαλάς του ΠΑΣ Γιάννινα ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το βραβείο για το καλύτερο γκολ, πήγε στον Ιγκόρ Ντε Σόουζα του Πανθρακικού.

Τσουκαλάς και Ντε Σόουζα τα βραβεία
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον πολυτιμότερο παίκτη, αλλά και το καλύτερο γκολ της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας έδωσε στη δημοσιότητα η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, το βραβείο του MVP πήγε στον Σταύρο Τσουκαλά που πέτυχε το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα στη νίκη επί του Ατρομήτου και αυτό του ομορφότερου τέρματος στον Ντε Σόουζα του Πανθρακικού για αυτό που πέτυχε κόντρα στον Πανιώνιο. Ο παίκτης της ομάδας της Θράκης, υπερίσχυσε οριακά του Κώστα Μήτρογλου που ήταν δεύτερος με 45,58%, έναντι 47,19% του νικητή.

Αναλυτικά, η ψηφοφορία για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

-τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Σταύρος Τσουκαλάς (ΠΑΣ Γιάννινα) 52,00%
Γιώργος Μανούσος (Καλλονή) 33,60%
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός) 14,40%

-τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Ιγκόρ Ντε Σόουζα (Πανθρακικός) 47,19%
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός) 45,58%
Τσίμο Ναβάρο (Αστ. Τρίπολης) 7,23% Πηγή: sport-fm.gr

Ο… ένας Ολυμπιακός μπορεί!

Γλυκόπικρη γεύση από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Champions League. Ενθουσίασε με την εικόνα στο πρώτο μέρος, κουράστηκε και ολιγώρησε στην επανάληψη με το 4-1 από την Παρί να τον αδικεί.

Ο… ένας Ολυμπιακός μπορεί
Ασφαλώς δεν είναι ό,τι καλύτερο να αρχίζεις την προσπάθεια στο Champions League γνωρίζοντας την ήττα με 4-1 στην έδρα σου. Όμως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και δεν πρέπει να τα βάψει μαύρα μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Γιατί με την εικόνα που παρουσίασε στα πρώτα 45 λεπτά απέναντι στην Παρί… μπορεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, είχαν δέκα τελικές προσπάθειες, δύο γκολ κι ένα δοκάρι απέναντι στην… πανάκριβη αντίπαλό τους που σκόραρε στη μοναδική της ευκαιρία, ενώ περιόρισαν την αντίπαλό τους, που φέτος αγγίζει τα 70% κατοχής μπάλας στα παιχνίδια της σε μόλις 53%. Ο Βάις ήταν ασταμάτητος, ο Σάμαρης φάνταζε… βετεράνος κι όχι πρωτάρης στο Champions League με το αλάνθαστο παιχνίδι του, η αμυντική λειτουργία ήταν εξαιρετική και η κυκλοφορία της μπάλας άριστη, με τους παίκτες του Μίτσελ να πιέζουν ασφυκτικά τον αντίπαλό τους και το 1-1 του ημιχρόνου να τους αδικεί.

Όμως κάπου εκεί στέρεψαν από δυνάμεις. Το ρίσκο της υψηλής πίεσης για 45 λεπτά δεν μπορούσε να έχει διάρκεια ως το τέλος, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ακόμη στο Σεπτέμβριο. Η κούραση «ανέβασε» την Παρί, που μεταμορφώθηκε με την είσοδο του Λαβέτσι, ο Ολυμπιακός υποχώρησε και άρχισαν τα λάθη και οι ολιγωρίες. Τρία γκολ «καρμπόν», από κεφαλιές μέσα στην καρδιά της άμυνας των Πειραιωτών, έγραψαν τον επίλογο στο ματς και το 4-1 που κάθε άλλο παρά αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Το μαρτυρά και το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του ματς, που δεν θα υπήρχε αν η βαριά ήττα δεν συνοδευόταν από καλή εμφάνιση για τουλάχιστον ένα ημίχρονο.

Δεν χάθηκε τίποτα

Η απογοήτευση είναι δεδομένη, αλλά ο Ολυμπιακός δεν… χάθηκε χάνοντας από την Παρί. Πρόκειται για την πιο ποιοτική με διαφορά από τη δεύτερη ομάδα του ομίλου και οι «ερυθρόλευκοι» ίσως γνώριζαν εκ των προτέρων πως δεν θα διεκδικήσουν την πρόκριση από εκείνη, αλλά απέναντι σε Μπενφίκα και Άντερλεχτ. Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου είναι ικανός για όλα και τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν θα είναι καθοριστικά. Στα ματς εκτός έδρας με Άντερλεχτ και Μπενφίκα στις 2 και 23 Οκτωβρίου θα κριθούν πολλά για τους πρωταθλητές. Και τότε, με την ενσωμάτωση των παικτών που αποκτήθηκαν τελευταίοι, αλλά και το σταδιακό φορμάρισμα της ομάδας που έχει πολλά καινούρια πρόσωπα, ο Ολυμπιακός είναι ικανός να τα καταφέρει.

Μέχρι τότε… Αγρίνιο

Το Champions League μπορεί να περιμένει. Γιατί μέχρι τότε στο προσκήνιο περνά το πρωτάθλημα και στόχος είναι η πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς, την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (20:30). Ο Μίτσελ είναι σίγουρο πως θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του και να μην αδικήσει τους πολλούς ποιοτικούς παίκτες που έχει στη διάθεσή του και περιμένουν την ευκαιρία τους.Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για ρεκόρ ο ΟΦΗ!

Περισσότερα διαρκείας από κάθε άλλη φορά έχει διαθέσει φέτος ο ΟΦΗ!

Πάει για ρεκόρ ο ΟΦΗ
Το φράγμα των 3.000 διαρκείας κοντεύει να σπάσει ο ΟΦΗ, ο οποίος δεν έχει ακόμα να πάρει την πρώτη του νίκη στη Σούπερ Λίγκα.

Μέχρι και χθες οι Ηρακλειώτες είχαν διαθέσει 2.915 κάρτες, ξεπερνώντας τον αριθμό των διαρκείας που είχε δώσει τη σεζόν 2011/12.

Τότε, όμως, η ομάδα επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα και τότε όλη τη χρονιά είχαν διατεθεί 2.724 εισιτήρια.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την αύξη έπαιξαν οι μεταγραφές του Γκαλέτι και του Ζε Εντουάρντο, παρότι δεν έχει εισπράξει αγωνιστικά όσα προσδοκά από τους εν λόγω αλλά κι άλλους παίκτες που εντάχθηκαν στην ομάδα αυτό το καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα εισιτήρια που έχουν πουληθεί:

Θύρα 1: 1064 εισιτήρια (σε σύνολο 1300 που είχαν εκδοθεί)
Θύρα 2: 207 εισιτήρια (σε σύνολο 212 που είχαν εκδοθεί)
Θύρα 3: 96 εισιτήρια (σε σύνολο 96 που είχαν εκδοθεί)
Θύρα 4: 556 εισιτήρια
Θύρα 5: 172 εισιτήρια
Θύρα 7: 282 εισιτήρια (σε σύνολο 356 που είχαν εκδοθεί)
Θύρα 8: 332 εισιτήρια (σε σύνολο 338 που είχαν εκδοθεί)
Θύρα 9: 138 εισιτήρια (σε σύνολο 140 που είχαν εκδοθεί)
Θύρα 9 δερμάτινα: 74 εισιτήρια (σε σύνολο 95 που είχαν εκδοθεί) Πηγή: sport-fm.gr

«Παίζονται» δύο θέσεις!

Τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ (Τζαβέλλας, Λίνο, Νίνης και Λάζαρ) δίνουν «μάχη» για δύο θέσεις της ενδεκάδας εν όψει του αυριανού αγώνα με την Σαχτέρ Καραγκάντι για την πρεμιέρα του Europa League.

«Παίζονται» δύο θέσεις
Στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του βρίσκεται ο Χουμπ Στέφενς για τον αυριανό αγώνα με την Σαχτέρ Καραγκάντι, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν ο Έργκους Κάτσε και ο Νίκος Σπυρόπουλος, με τον δεύτερο να μην έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA.

Τρεις παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από τραυματισμούς και επέστρεψαν πριν από λίγες μέρες στις προπονήσεις.

Ο λόγος για τους Λίνο, Λάζαρ και Λόρες, οι οποίοι διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.

Παράλληλα, όμως, ο Ολλανδός τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του Τζαβέλλα και του Νίνη στο πρόσφατο ματς στη Βέροια.

Χθες ο 60χρονος προπονητής δεν έδειξε κάποια διάθεση να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά φαίνεται πως προβληματίζεται για τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας και μία θέση στα χαφ.

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι ο Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης θεωρούνται «βασικοί» για το παιχνίδι με τους Καζάκους.Πηγή: sport-fm.gr

Ταξίδι στον… άγνωστο με βάρκα την ελπίδα!

Αισιοδοξία επικρατεί για το μέλλον του Άρη, ύστερα από τις χθεσινές αποκαλύψεις του Δημήτρη Ηλιάδη για τις συζητήσεις που θα έχει σύντομα στις ΗΠΑ με υποψήφιο επενδυτή!

Ταξίδι στον… άγνωστο με βάρκα την ελπίδα
Τις βαλίτσες του για το ταξίδι που θα κάνει στις ΗΠΑ και είναι πιθανό να αλλάξει την ιστορία του Άρη ετοιμάζει ο Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος αύριο θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ τόνισε πως έχει έρθει σε επαφή με Αμερικανό επιχειρηματία, του οποίου το όνομα δεν θέλησε να αποκαλύψει, και τον έχει πείσει να επενδύσει στον σύλλογο και θα ταξιδέψει για να συζητήσουν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, όμως, δεν σκοπεύει να κάνει καμία κίνηση αν δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση με το άρθρο 99, αφού οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ έχουν υποχωρήσει κατά του 60% και θα γίνουν περισσότεροι διακανονισμοί αποπληρωμής σε βάθος χρόνου. Μάλιστα, τα χρέη θα «πέσουν» στα 15 εκατ. ευρώ (από τα 32 εκατ. ευρώ)!

Μάλιστα, ο κ. Ηλιάδης υποστήριξε ότι ο υποψήφιος επενδυτής είναι ένα άτομο που μπορεί να αλλάξει την ιστορία του Άρη, ενώ μέσα στις άμεσες προθέσεις του είναι να επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Για αυτό τον λόγο θα πάει στο Λος Αντζελες για να συζητήσουν από κοντά όλες τις λεπτομέρειες, ενώ οι εξελίξεις έχουν οριοθετηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όσον αφορά την προεκλογική δέσμευσή του για χορηγίες ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου τόνισε πως παραμένει και απλά έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα. Πηγή: sport-fm.gr

«Στόχος η παραμονή»


Αποφασισμένος να βοηθήσει τον Πανθρακικό να πετύχει τον στόχο της παραμονής εμφανίστηκε ο Χοσέ Μαρία Κάσες Ερνάντεθ , μιλώντας στην SportDay.

«Στόχος η παραμονή»
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποκάλυψε πως πριν πάρει το αεροπλάνο για την Κομοτηνή κάλεσε τον ξάδερφό του στην Ελλάδα, Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος είχε φορέσει δύο χρόνια (2008-2010) τη φανέλα της ομάδας.

Παράλληλα, όμως, τόνισε πως στόχος εκείνου και των συμπαικτών του είναι να «καθαρίσουν» το συντομότερο δυνατόν με την υπόθεση παραμονή.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Χοσέ Μαρία Κάσες Ερνάντεθ στη SportDay

Για τη νέα εμπειρία στην καριέρα του και την παρουσία του στον Πανθρακικό:

«Για μένα είναι μία νέα εμπειρία, καθώς είναι η πρώτη φορά που έφυγα από την Ισπανία. Οταν δέχθηκα την πρόταση από την Ελλάδα, προσπάθησα να μάθω πληροφορίες, μίλησα και με τον Μανουέλ (Ρόκα), ο οποίος μου είπε τα καλύτερα για την Κομοτηνή, τον Πανθρακικό και αυτό αποτέλεσε κίνητρο στο να απαντήσω θετικά στην πρόταση της ομάδας. Το σωματείο είναι οργανωμένο, έχει όσα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να δουλέψει και νομίζω πως στο τέλος θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής, συνδυάζοντάς τον με καλό ποδόσφαιρο».

Για το αν το γεγονός πως έχουν αποχωρήσει πολλοί «πρωτοκλασάτοι» ποδοσφαιριστές τού δημιουργεί πρόσθετο άγχος:

«Δεν γνωρίζω πολλά για την προηγούμενη σεζόν. Δεδομένο είναι πως είμαστε μία νέα ομάδα. Σίγουρα χρειαζόμαστε χρόνο και θεωρώ πως όσο περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερα θα γνωριζόμαστε μεταξύ μας και θα παίζουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ηρθαμε πολλά νέα πρόσωπα, ωστόσο υπάρχει ποιότητα, υπάρχει καλό κλίμα και με τη βοήθεια του προπονητή της ομάδας κ. Μάντζιου, αλλά και όλου του τεχνικού επιτελείου, θα καταφέρουμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο».

Για τον στόχο της ομάδας τη φετινή σεζόν:

«Οπως προανέφερα, στόχος είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να πάρουμε πολλές νίκες και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Φυσικά από εκεί κ­ι έπειτα, όσο ψηλότερα φτάσουμε, τόσο καλύτερα για όλους».

Για τη θέση του μέσα στο γήπεδο:

«Αυτή που θέλει ο προπονητής! Εχω μάθει να λειτουργώ για το καλό της ομάδας και να μπορώ να βοηθάω όπου μου ζητηθεί. Ετσι λοιπόν και εγώ θέλω να βοηθάω με τον τρόπο που μπορώ σε όποια θέση ζητήσει ο προπονητής μας, ο κ. Μάντζιος. Ειλικρινά δεν υπάρχει προτίμηση σε θέση, αρκεί να μπορώ να βοηθήσω».

Όλοι περιμένουν τον Ιβάν!

Τις απαντήσεις του Ιβάν Σαββίδη στα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τον σύλλογο περιμένουν στον ΠΑΟΚ. Όλοι περιμένουν τις εξαγγελίες του ομογενούς επιχειρηματία με μεγάλο ενδιαφέρον.

Όλοι περιμένουν τον Ιβάν
Εδώ και πολύ καιρό έχουν γυρίσει σελίδα στον ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα, έβγαλε από το οικονομικό αδιέξοδο τον «Δικέφαλο του Βορρά» και πλέον στοχεύει στην πλήρη αυτονομία του.

Το συγκεκριμένο πλάνο, ώστε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο σύλλογος, αναμένεται να αναλύσει αύριο ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, παρουσία αρκετών βουλευτών, υπουργών και τοπικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο περιμένουν νέα για την ανακαίνιση της Τούμπας για την οποία θα διατεθούν πολλά χρήματα, για το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας και τις επενδύσεις που θα γίνουν στο μέλλον σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Πρόθεση του Σαββίδη είναι να γιγαντώσει εντός και εκτός συνόρων τον ΠΑΟΚ, στέλνοντας μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για τη σημασία που θα έχει σε διεθνές στάδιο.

Από εκεί και πέρα, ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» θα ασχοληθεί με το μείζον ζήτημα των χρεών, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία πως υπάρχει συμφωνία με την Κυβέρνηση για άμεση καταβολή 11,3 εκατ. ευρώ κι όχι των προσαυξήσεων και των προστίμων που έχουν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, ένα θέμα που θα αναλάβει ο ίδιος ο Σαββίδης είναι εκείνο του Έργκους Κάτσε, ο οποίος κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο ή να μείνει στον «πάγο», ενώ παράλληλα μπορεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για πώληση τον ερχόμενο Ιανουάριο.Πηγή: sport-fm.gr

Ανέτοιμοι και οι δυο!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αρχίζουν το πρωτάθλημα της Α1 στις 12 ή 13 Οκτωβρίου στο άδειο ΣΕΦ. Και οι δύο, όμως, θα είναι ανέτοιμοι. Το www.sport-fm.gr εξηγεί...

Ανέτοιμοι και οι δυο
Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε το πρωτάθλημα της Α1 να αρχίζει όπως τελείωσε, ήτοι σε ένα… άδειο ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην πρεμιέρα της Α1 στις 12 ή 13 Οκτωβρίου, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος δια χειρός Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Κι όσο κι αν ένα ντέρμπι «αιωνίων» στην πρεμιέρα φέρνει αρκετή ίντριγκα από νωρίς, η αλήθεια είναι πως καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη.

Χωρίς κόσμο, ανέτοιμος και κουρασμένος

Θεωρητικά ο περισσότερο «ριγμένος» από την κλήρωση είναι ο Ολυμπιακός. Κι αυτό γιατί πέραν του -2 που έχει στη βαθμολογία από τα όσα έγιναν στον τρίτο τελικό της περασμένης σεζόν, θα κληθεί να καλύψει το χάντικαπ κατά το ήμισυ σε άδειο γήπεδο εκτίοντας την πρώτη από τις τέσσερις αγωνιστικές της συνολικής ποινής του.

Δεν είναι, ωστόσο, μόνο αυτό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν στη διάθεσή τους από την ερχόμενη Δευτέρα για πρώτη φορά στη διάρκεια της προετοιμασίας τους διεθνείς Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σλούκα, που συμμετείχαν στο Ευρωμπάσκετ, ενώ ακόμη αργότερα θα ενσωματωθεί ο Μίρζα Μπέγκιτς, που συνεχίζει με τη Σλοβενία στη διοργάνωση. Επίσης μεγάλο μέρος προπονήσεων έχουν χάσει λόγω τραυματισμών οι Λο και Λοτζέσκι, ενώ ο Μαυροειδής παραμένει εκτός.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ολυμπιακός θα προέρχεται και από ένα κουραστικό ταξίδι, αφού στις 4 και 6 Οκτωβρίου θα παίξει στη Βραζιλία με την Πινέιρος στον διπλό τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Και ο Παναθηναϊκός με προβλήματα

Ο Παναθηναϊκός στη θεωρία είναι ευνοημένος από την κλήρωση, από τη στιγμή που θα παίξει το δυσκολότερο παιχνίδι της κανονικής περιόδου απέναντι στον μοναδικό του ανταγωνιστή για τον τίτλο χωρίς κόσμο στο ΣΕΦ, αλλά και επειδή σε σχέση με τον ανανεωμένο Ολυμπιακό οι «πράσινοι» έχουν έναν κορμό από πέρσι. Όμως και στο «τριφύλλι» υπάρχουν… πλην από την κλήρωση αυτή. Οι Φώτσης και Μπράμος θα μπουν με καθυστέρηση στην προετοιμασία μετά τη συμμετοχή τους στο Ευρωμπάσκετ, ενώ με ακόμη μεγαλύτερη θα ενσωματωθούν οι Ούκιτς και Ματσιούλις που παίζουν ακόμη στα παρκέ της Σλοβενίας. Παράλληλα ο Λάσμε, που υπολογίζεται σε 2-3 εβδομάδες να επιστρέψει στις προπονήσεις, έχει χάσει όλη την προετοιμασία με τον τραυματισμό του (οστικό οίδημα στο γόνατο).Πηγή: sport-fm.gr

Η αποστομωτική απάντηση του Μουρίνιο!

Τι το ήθελε ο Βρετανός συνάδελφος να επαναλάβει την ίδια ερώτηση στον Ζοσέ Μουρίνιο, την οποία είχε κάνει δέκα λεπτά νωρίτερα (!) στον Ντεμπά Μπα, για το άσχημο ξεκίνημα της Τσέλσι στο πρωτάθλημα.

Η αποστομωτική απάντηση του Μουρίνιο
Εκτός ελέγχου βγήκε ο Ζοσέ Μουρίνιο με έναν δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το αποψινό παιχνίδι της Τσέλσι με την Βασιλεία στην πρεμιέρα του Champions League.

Δέκα λεπτά πριν ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ρωτήσει τον Ντεμπά Μπα για το κακό ξεκίνημα των Λονδρέζων στην Premier League και έκανε την ίδια ερώτηση στον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος δεν χάρηκε στο άκουσα της και του απάντησε:

«Είναι η δεύτερη φορά που ρωτάς το ίδιο πράγμα! Το άκουσα την πρώτη φορά… Δείχνεις να ανησυχείς περισσότερο από εμένα. Ρώτησες το ίδιο πράγμα μέσα σε δέκα λεπτά. Νομίζεις ότι είμαι κουφός ή νομίζεις ότι δεν καταλαβαίνω τι ειπώθηκε νωρίτερα; Ή νομίζεις ότι δεν το ξέρω πριν από εσάς; Είμαστε εδώ για έναν αγώνα Champions League, ξεκινάει αύριο και όλες οι ομάδες είμαστε με μηδέν βαθμούς. Τώρα είσαι ικανοποιημένος;».

Δείτε το βίντεο




Πηγή: sport-fm.gr

Μότα: «Καλύτερος ο Ολυμπιακός στο πρώτο»

Ο Τιάγκο Μότα παραδέχτηκε πως παρά το 4-1 της Παρί απέναντι στον Ολυμπιακό, το έργο της ομάδας του δεν ήταν καθόλου εύκολο στο «Καραϊσκάκη».

Μότα: «Καλύτερος ο Ολυμπιακός στο πρώτο»
Με τα δύο του πανομοιότυπα γκολ ο Τιάγκο Μότα πλήγωσε τον Ολυμπιακό, αλλά ο μέσος της Παρί παραδέχεται πως η ομάδα του ζορίστηκε πολύ για να φτάσει στη νίκη, έστω κι αν το 4-1 δεν το… μαρτυρά.

«Ήταν σημαντικό για μας να αρχίσουμε καλά το Champions League. Δεν φοβήθηκα μετά το πρώτο ημίχρονο, αλλά είναι αλήθεια πως δεν παίζαμε καλά και ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από μας σε εκείνο το διάστημα. Δεν είχαμε τον έλεγχο. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα για μας, είχαμε κατοχή και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Δεν ήταν εύκολη η νίκη μας. Το θετικό είναι πως τα καταφέραμε, αλλά μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα», τόνισε ο Μότα.

Δεύτερο πρώτο πιάτο!

Καλό το μενού της Τρίτης, αλλά θέλουμε κι άλλο. Η πρεμιέρα του Champions League ολοκληρώνεται σήμερα με οκτώ ακόμη παιχνίδια. Δείτε το πρόγραμμα και τα νέα των ομάδων.

Δεύτερο πρώτο πιάτο
Για τον πέμπτο όμιλο, η Τσέλσι φιλοξενεί τη Βασιλεία με τον Ζοσέ Μουρίνιο να επιστρέφει στο Champions League με τους «μπλε» στην… επέτειο της απόλυσής του από την ομάδα πριν έξι χρόνια. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα απέναντι στην ομάδα που πέρσι οι Λονδρέζοι απέκλεισαν με συνολικό σκορ 5-2 στα ημιτελικά του Europa League. Οι Ντιέ κι Ελνενί θα λείψουν από τους Ελβετούς. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σάλκε φιλοξενεί τη Στεάουα χωρίς τον τιμωρημένο Ζερμέιν Τζόουνς. Ο Τσίπτσιου θα λείψει από τους Ρουμάνους, ενώ στην αποστολή είναι ο Παντελής Καπετάνος που σκόραρε το Σάββατο απέναντι στη Σαγκεάτα (5-0).

Για τον έκτο όμιλο, που είναι και ο πιο αμφίρροπος, η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την πάνοπλη Μαρσέιγ με σύμμαχο την παράδοση στη Γαλλία (έξι νίκες, τρεις ήττες). Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Αρτέτα, Ντιαμπί και Ποντόλσκι. Στο έτερο παιχνίδι του γκρουπ, η Νάπολι δίχως απουσίες και με καλή ψυχολογία υποδέχεται τη Ντόρτμουντ, που θα παίξει χωρίς τους λαβωμένους Γκουντογκάν, Πιστσέκ και Κελ.

Στον έβδομο όμιλο δεσπόζει το Ατλέτικο-Ζενίτ στη Μαδρίτη. Οι «ροχιμπλάνκος» θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο Ντιέγκο Κόστα, ενώ η ρωσική ομάδα που μετρά πέντε ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις στην Ισπανία θα παραταχθεί με μοναδικό απόντα τον τραυματία Ανιούκοφ. Στη Βιέννη η Αούστρια κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Champions League χωρίς Γκρίνβαλντ, Βρσιτς και Γκόργκον. Οι «δράκοι» επιστρέφουν στο γήπεδο που πριν από 26 χρόνια, το 1987 κατέκτησαν το Πρωταθλητριών νικώντας 2-1 την Μπάγερν. Ο Μαϊκόν θα λείψει από τους πρωταθλητές Πορτογαλίας.

Τέλος, στο όγδοο γκρουπ η ελλιπέστατη Μίλαν αναμετράται με την πλήρη Σέλτικ. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει μόλις 13 παίκτες ετοιμοπόλεμους, όπως… γκρίνιαξε στη συνέντευξη Τύπου. Εκτός μάχης είναι οι Κακά, Ελ Σαράουι, Μοντολίβο, Αμπάτε, Ντε Σίλιο, Πατσίνι, Σιλβέστρε και Μπονέρα. Η Μπαρτσελόνα χωρίς τους Άλμπα, Αφελάι και Κουένκα, αλλά με πιθανή την επιστροφή του Πουγιόλ αντιμετωπίζει τον Άγιαξ των παλιόφιλων Φρανκ Ντε Μπουρ και Μπόγιαν Κρκιτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτος όμιλος
Σάλκε-Στεάουα
Τσέλσι-Βασιλεία

Έκτος όμιλος
Μαρσέιγ-Άρσεναλ
Νάπολι-Ντόρτμουντ

Έβδομος όμιλος
Αούστρια Βιέννης-Πόρτο
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ζενίτ

Όγδοος όμιλος
Μίλαν-Σέλτικ
Μπαρτσελόνα-Άγιαξ
Πηγή: sport-fm.gr

«Όταν κάνεις λάθη, τα πληρώνεις»

Στα λάθη και στην έλλειψη ψυχραιμίας των παικτών του Ολυμπιακού απέδωσε τη «βαριά» ήττα των «ερυθρόλευκων» από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ ο Ρομπέρτο.

«Όταν κάνεις λάθη, τα πληρώνεις»
Ο Ισπανός γκολκίπερ τόνισε πως η καλή απόδοση δεν είναι αρκετή κόντρα σε ομάδες τέτοιου επιπέδου και αφιέρωσε το πέναλτι που απέκρουσε στη γυναίκα του, ελπίζοντας σε καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στην Αντερλεχτ την επόμενη αγωνιστική.

Αναλυτικά: «Όσο καλά και να παίζεις, με αυτές τις ομάδες δεν μπορείς να εφησυχάζεις ούτε στιγμή. Πρέπει να είσαι πάντα ψύχραιμος. Εμείς κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε. Το πέναλτι που απέκρουσα το αφιέρωσα στη γυναίκα μου. Ένας τερματοφύλακας αυτό μόνο μπορεί να κάνει. Εμείς, πέρα από το σκορ, δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και πως είμαστε καλή ομάδα. Δείχνουμε ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα εκτός έδρας».

Ο Τσόρι Ντομίνγκεθ συμπλήρωσε πως: «Ήταν άδικο που πήγαμε στο ημίχρονο με 1-1, με ισοπαλία, διότι είχαμε τις ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να προηγούμαστε. Κρατήσαμε την μπάλα και παίξαμε σωστά. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ διαφορετικό. Κάναμε πολλά λάθη, ειδικά στις στημένες φάσεις, αλλά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας για να πάμε καλύτερα στο μέλλον».