Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Θεσμός τα Μαυροσκούφεια»


mayroskoyfeiaO πρώην διαιτητής Στέλιος Συμεωνίδης και πρώην προέδρος των Πεύκων, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 σχετικά με την διοργάνωση για τα 22α Μαυροσκούφεια που διεξάγεται στο γήπεδο του Ηρακλή, Ιβανώφειο.
Στην αρχή είπε:
«Τα Μαυροσκούφεια έχουν γίνει θεσμός για την Θεσσαλονίκη. Έχουν διοργανωθεί πάρα πολλά και ωραία τουρνουά και κάποια χρόνια με ομάδες από Ιταλία, Βουλγαρία που έδωσαν άλλη αίγλη. Τώρα έφτασαν να παίζουν ομάδες Β’ – Γ’ αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Από χθες ξεκίνησε η διοργάνωση και για εμάς είναι ωραίο να έρχεται ο κόσμος της Θεσσαλονίκης. Σήμερα έχει ΧΑΝΘ παίζει με τον Εύοσμο η Καβάλα με τον Ερμή Λαγκαδά και ο Ηρακλής με την Γκεβισκέλιτσα από τα Σκόπια. Αύριο τελειώνει με μία αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Δράμα»
Ποιος ήταν ο Συμεών Μαυροσκούφης για τον οποίο γίνονται τα Μαυροσκούφεια:
«Ήταν αυτός που εκπροσώπησε  την Ελλάδα και υπέγραψε το καταστατικό της FIBA. Σταματάμε όλοι και λέμε ότι ήταν πρώην διαιτητής αλλά ήταν τόσο «μπασμένος» στα δρώμενα που ήταν από τους συνιδρυτές της FIBA. Σαν ρόλος δεν είχε σχέση με ομοσπονδίες και ομάδες απλώς ήταν αυτός που υπέγραψε»
Πόσο κοστίζει το εισιτήριο:
«Είναι ένα συμβολικό ποσό των 3 ευρώ. Δεν γίνονται για να βγάλουμε χρήματα. Άλλωστε, σε αυτούς τους καιρούς δεν μπορείς να ζητάς εισιτήριο»
Για την διαιτησία ανέφερε:
«Είναι χαρμόσυνο να μην ασχολείται κανένας με τους διαιτητές. Αλλά αυτό έπρεπε να γίνει και πριν 25 χρόνια, αλλά τότε το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο. Η διαιτησία δεν είχε κάτι το μεμπτό εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Τώρα η απαξίωση που υπάρχει στο άθλημα δεν δίνει πολλά περιθώρια στον κόσμο να ασχολείται με το μπάσκετ πόσο μάλλον με την διαιτησία»
Τέλος είπε για την πορεία της Εθνικής Μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ:
«Πολλές φορές είχαμε ατυχίες και αποτυχίες αλλά όλοι είδαμε ότι από ένα καλάθι και από συμπτώσεις αποκλειστήκαμε. Η ομάδα ήταν για μετάλλιο. Κάναμε άσχημες εμφανίσεις εκεί που δεν έπρεπε δηλαδή με ομάδες όπως η Φιλανδία. Και κάναμε μεγάλες εμφανίσεις σε παιχνίδια όπως με την Τουρκία που θα μπορούσαμε να τα πάρουμε ακόμη και αν δεν κάναμε τόσο μεγάλες εμφανίσεις . Ήμασταν καθαρά άτυχοι. Χθες, η ομάδα είχε άγχος γιατί ήθελε την πρόκριση και έβλεπε ότι την έχανε μέσα από τα χέρια της. Οι παίκτες δεν είναι από ατσάλι. Έχουν άγχος ήθελαν να αποδείξουν πράγματα, είναι πρωτοκλασάτοι και τους ένοιαζε η διάκριση αλλά ήταν καθαρή ατυχία. Η Ελλάδα άξιζε πάρα πολύ περισσότερα και άξιζε να είναι στο βάθρο» και πρόσθεσε:
«Κάναμε λάθη. Για να μην φτάνεις στο αποτέλεσμα έγιναν λάθη αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το μπάσκετ είναι στο πετσί του Έλληνα. Η Ελλάδα φτάνει πάντα στο βάθρο αλλά έχει και κάποιες άτυχες στιγμές. Δεν μπορεί να παραγνωρίζει κανείς ότι το μπάσκετ είναι σε άλλο επίπεδο, και όχι όπως το ποδόσφαιρο που μετά την Λισαβόνα παλεύει κάθε χρόνο απλά για να πάει σε μία μεγάλη διοργάνωση, και αυτό φαίνεται και από τις μικρότερες κατηγορίες των νεανίδων και των παίδων. Τα σαλόνια της Ευρώπης θα είναι πάντα ανοιχτά για το μπάσκετ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: