Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Γενική είσοδος 10 ευρώ με Πλατανιά!

Σε μια ακόμη προσπάθεια να προσελκύσει τον κόσμο του, στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος που διανύουμε, ο Παναθηναϊκός βάζει γενική είσοδο 10 ευρώ στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πλατανιά.

Γενική είσοδος 10 ευρώ με Πλατανιά
πηγή: sport-fm.gr

«Θα είναι έτοιμο το ‘Γεντί Κουλέ’»

Σίγουροι πως δεν τίθεται θέμα ασφάλειας του «Γεντί Κουλέ» δήλωσαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα με τον ΠΑΣ.

«Θα είναι έτοιμο το ‘Γεντί Κουλέ’»

Ο υπεύθυνος ασφαλείας και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Μανουσάκης, τόνισε στην αστυνομία πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των θεατών μετά τη χθεσινή πτώση πυλώνα έξω από το γήπεδο, ενώ πρόσθεσε πως οι ζημιές που προκλήθηκαν θα αποκατασταθούν άμεσα για να διεξαχθεί χωρίς πρόβλημα εκεί το παιχνίδι.

Ο τελευταίος λόγος, ωστόσο, δεν ανήκει στον ΟΦΗ, αλλά στις αρχές που σε συνεργασία με τη Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσουν για το πού και πότε θα διεξαχθεί ο αγώνας. Η περίπτωση να γίνει το ματς στο Παγκρήτιο δεν έχει αποκλειστεί…

Στην σύσκεψη τον ΟΦΗ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μάνθος Πουλινάκης, ο Ανδρέας Μανουσάκης και το νέο μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Φασομυτάκης. πηγή: sport-fm.gr

Τα νέα ταλέντα του Πανιωνίου!

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (24/3) με μεγάλη επιτυχία το πρώτο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο Πανιώνιος στις καινούργιες του εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά με τη συμμετοχή 12 ομάδων.

Τα νέα ταλέντα του Πανιωνίου
Προπονητές, γονείς και αθλητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία των ανθρώπων του Πανιωνίου και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο απόλαυσαν πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα από τους μικρούς αθλητές.

Στην κατηγορία της Ακαδημίας (2002-2003) νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Πανιωνίου κερδίζοντας με σκορ 3-0 στον τελικό τους Ίωνες Π. Φαλήρου και με συνολικό απολογισμό 22-0 κατέκτησε την πρώτη θέση.

Στον μικρό τελικό ο Θρίαμβος κέρδισε με σκορ 4-1 τη Γλυφάδα και κατέκτησε την τρίτη θέση. Την απονομή στις νικήτριες ομάδες την έκαναν ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου Ανδρέας Σάμαρης και ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Χρήστος Εμβολιάδης.

Στην κατηγορία του Παμπαιδικού (2000-2001) ο Πανιώνιος κέρδισε στον τελικό της Κυριακής με σκορ 3-2 τη Θύελλα Αγ.Δημητρίου και κατέκτησε την πρώτη θέση ενώ στον μικρό τελικό οι Ίωνες Π. Φαλήρου επικράτησαν με σκορ 4-1 του Θριάμβου.

Την απονομή έκανε ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου Πάρης Ανδράλας μαζί με τον Χρήστο Εμβολιάδη. πηγή: sport-fm.gr

«Έχουν ευθύνες Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ»

Ακατάλληλο είναι το «Γεντί Κουλέ», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 επιρρίπτοντας ευθύνες σε Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ.

«Έχουν ευθύνες Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ»

Παράλληλα μίλησε και για ευθύνες της ΠΑΕ ΟΦΗ και του Ερασιτέχνη, έκανε λόγο για πιέσεις που δέχτηκε ώστε να ανάψει πράσινο για το γήπεδο, ενώ τόνισε πως πρόβλημα υπάρχει και με τις κερκίδες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Δεικτάκης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

«Η Παναγιά βοήθησε, αφού χθες ήταν του Ευαγγελισμού, ώστε να μη συμπέσει το συμβάν αυτό με τη λαϊκή. Εκείνος ο δρόμος είναι πολυσύχναστος. Αν εκεί ήταν η λαϊκή, θα ήταν περίπου 500 άνθρωποι και φανταστείτε τι θανάτους θα είχαμε», τόνισε για την παρ’ ολίγον τραγωδία.

Στη συνέχεια στάθηκε στην ελλιπή συντήρηση των πυλώνων επιρρίπτοντας ευθύνες σε διάφορες πλευρές. «Αυτές οι κολώνες είχαν μπει τη δεκαετία του ’80 και έπρεπε να έχουν μία συγκεκριμένη διάρκεια ζωής ή να γίνεται κάποια συντήρηση. Το 2003 πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε επιλεγεί ως προπονητήριο το συγκεκριμένο γήπεδο και είχε γίνει μία συντήρηση. Δεν ξέρω γιατί χρησιμοποιήθηκε γαλβανιζέ μέταλλο αντί του απλού σίδερου που μπήκε τελικά. Δεν θα είχε διαβρωθεί και δεν θα είχε μπει το νερό της βροχής. Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει την ευθύνη της και φτάσαμε μέχρι εδώ. Υπάρχει και η ευθύνη του ενοικιαστή και ενοικιαστής στη δική μας περίπτωση είναι η ΠΑΕ ΟΦΗ. Δεν πρέπει ο άνθρωπος που μένει σε ένα σπίτι να το συντηρεί και να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες; », τόνισε.

Όσο για πιθανές ευθύνες των τοπικών αρχών, είπε πως δεν υπάρχουν και επέρριψε τέτοιες στη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ: «Εμείς, από την πλευρά μας, είχαμε δώσει προσωρινή άδεια μέχρι τον Οκτώβριο του 2012. Η ΠΑΕ ΟΦΗ και ο Ερασιτέχνης δεν πήραν ποτέ άδεια για στατική επάρκεια των κερκίδων του γηπέδου και δεν έδωσα άδεια διεξαγωγής των αγώνων. Οι αγώνες γίνονται με άδεια της Σούπερ Λίγκας. Η αρμοδιότητα η δική μου είναι να προφυλάξω τους θεατές. Από εκεί και πέρα, δεν ευθύνεται η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης. Πήγαν πολιτικοί μηχανικοί στο γήπεδο και αποχώρησαν χωρίς να πουν τίποτα. Αρνήθηκαν να δώσουν μελέτη για να γνωματεύσουν. Ακόμη δεν ξέρουμε γιατί έγινε αυτό. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το θέμα σε εκκρεμότητα. Είπαμε πως δεν έχει στατική επάρκεια. Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα έδωσαν άδεια για τη διεξαγωγή των αγώνων του ΟΦΗ. Αυτοί που έδωσαν την άδεια έχουν και την ευθύνη. Εμείς κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε και υπάρχουν σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τα όσα λέμε. Είχαμε κάνει υπόμνημα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Δεχθήκαμε πιέσεις από τη διοίκηση του ΟΦΗ για να έχουν άδεια, αλλά δεν έδωσα άδεια, ώστε να μην έχω πρόβλημα σε περίπτωση που συμβεί κάτι», τόνισε και κατέληξε:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ και ο Ερασιτέχνης απευθύνθηκαν στα αρμόδια επιμελητήρια για να έχουν μελέτη για το γήπεδο, χωρίς να γίνει η παραμικρή κίνηση. Η τελευταία φορά που αρνήθηκα ήταν στο 2012 και στο ’13 δεν υπήρξε κάποια αλλαγή. Εμείς θέλαμε να ξέρουμε που πάσχει για να δώσουμε την άδεια μετά. Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ».

«Βλέπει» Κόστλι ο Αστέρας!

Στα υπόψη του Αστέρα Τρίπολης για το καλοκαίρι είναι ο επιθετικός της Βέροιας, Κάρλο Κόστλι.

«Βλέπει» Κόστλι ο Αστέρας
Στον Αστέρα Τρίπολης δεν κοιτάζουν μόνο το «τώρα», αλλά και το «αύριο»… Σύμφωνα με τη στήλη «Ο Τρελός του Χωριού» στη SportDay, στα υπόψη των Αρκάδων για το ερχόμενο καλοκαίρι είναι ο Κάρλος Κόστλι.

Ο 30χρονος φορ από την Ονδούρα έχει αφήσει καλές εντυπώσεις με τη Βέροια και το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο. Ο Αστέρας διαθέτει δύο ικανούς σέντερ φορ, με τους Λάζλο Λέντσε και Εμάνουελ Περόνε, αλλά ουδείς εκ των δύο δεσμεύεται με συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και είναι αμφίβολο αν θα μείνουν αμφότεροι ή έστω ένας από τους δύο.

Εφόσον προκύψει ανάγκη, λοιπόν, για ενίσχυση στη γραμμή της επίθεσης, ο Κόστλι, που φέτος έχει 27 συμμετοχές και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, είναι μία καλή λύση. πηγή: sport-fm.gr

Παίζει με Άρη ο Παπαδόπουλος!

Έτοιμος να αγωνιστεί στο εκτός έδρας ματς του Πανθρακικού με τον Άρη είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Παίζει με Άρη ο Παπαδόπουλος
Το «παρών» στο σαββατιάτικο παιχνίδι του Πανθρακικού στην έδρα του Άρη θα δώσει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο 32χρονος επιθετικός κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και σήμερα αναμένεται να προπονηθεί κανονικά υπό τις οδηγίες του Παύλου Δερμιτζάκη.

Ο πολύπειρος φορ είχε υποστεί τράβηγμα στον δικέφαλο, όμως η διακοπή του πρωταθλήματος – λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων – του έδωσε τη δυνατότητα να μπορέσει να παίξει σε αυτό το σημαντικό ματς για τους Ακρίτες.

Ο κ. Δερμιτζάκης είδε με ικανοποίηση αυτή την εξέλιξη, αφού γνωρίζει ότι ο Παπαδόπουλος (έχει πετύχει εννιά γκολ φέτος) είναι ένας παίκτης που μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.πηγή: sport-fm.gr

Καμία πληροφορία για Βασιλείου!

Στον Λεβαδειακό δηλώνουν άγνοια για τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Ουντινέζε για τον Στέλιο Βασιλείου. Άλλες οι προτεραιότητες αυτήν τη στιγμή για την ομάδα.

Καμία πληροφορία για Βασιλείου
Άγνοια δηλώνουν στον Λεβαδειακό για τις πληροφορίες από την Ιταλία που θέλουν τον Στέλιο Βασιλείου να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ουντινέζε.

Μάλιστα, το χθεσινό δημοσίευμα του Calciomercato υποστήριζε πως το συμβόλαιο του 22χρονου επιθετικού λήγει το καλοκαίρι, όμως η αλήθεια είναι πως λήγει τον Ιούνιο του 2014.

Παράλληλα, είναι άτοπο αυτή τη στιγμή να γίνεται τέτοια κουβέντα, αφού ο νεαρός φορ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει τους τελευταίους δύο μήνες και η ομάδα μετράει επτά αγώνες χωρίς να έχει γευτεί νίκη (2 ισοπαλίες και 5 ήττες).

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Βασιλείου αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τους Βοιωτούς, οι οποίοι με τον Γιάσμινκο Βέλιτς στον πάγκο θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ.πηγή: sport-fm.gr

Με Ιωάννου και με σύμμαχο την παράδοση!

Να συνεχίσει το σερί που τον θέλει να σκοράρει κάθε φορά που αγωνίζεται κόντρα στην Κέρκυρα θέλει ο Ηλίας Ιωάννου.

Με Ιωάννου και με σύμμαχο την παράδοση
Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος βρίσκεται το μυαλό όλων στη Βέροια, η οποία θα κληθεί να δώσει έναν ακόμη τελικό στο κυνήγι της σωτηρίας.

Αυτή τη φορά η «Βασίλισσα του βορρά» θα φιλοξενήσει την Κέρκυρα και ελπίζει πως ο Ηλίας Ιωάννου θα συνεχίσει την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει κόντρα στις Φαίακες.

Ο Έλληνας επιθετικός συνηθίζει να… πληγώνει την προηγούμενη ομάδα του, αφού και τις τρεις φορές που έχει βρεθεί αντίπαλός της έχει πετύχει ισάριθμα τέρματα και στόχο έχει να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα στην κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής (31/3).

Στα αγωνιστικά, η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται με τον τεχνικό της Βέροιας να μην υπολογίζει και στον Καλί, ο οποίος προστέθηκε στις γνωστές απουσίες των Σνάουτσνερ και Μπαργκάν.πηγή: sport-fm.gr

«Μου έχει πει για Ολυμπιακό ο Λεάντρο Σαλίνο»

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Λεάντρο Σαλίνο να προλάβει να παίξει στον τελικό του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας (στις 14/04), όπως δήλωσε ο Λέο Σαλίνο σε Μέσο της ιβηρικής χερσονήσου.

«Μου έχει πει για Ολυμπιακό ο Λεάντρο Σαλίνο»
Ο δίδυμος αδερφός του δεξιού μπακ της Μπράγκα, ο οποίος αγωνίζεται στην άσημη Νόβα Ιγκουάτσου, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και ακόμη ενός συλλόγου για τον 27χρονο αμυντικό.

«Προσπαθεί να αποθεραπευθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί θέλει να παίξει σε αυτό το παιχνίδι. Είναι για εκείνον πολύ σημαντικό να κερδίσει το τρόπαιο. Η θέλησή του είναι μεγάλη και πιστεύει ότι θα τα καταφέρει. Θα είναι το καλύτερο αποχαιρετιστήριο. Καλό για τον ίδιο και τον σύλλογο να πάρει το Κύπελλο και να μπει το όνομά του στην ιστορία», δήλωσε ο Λέο Σαλίνο για τον Λεάντρο και συνέχισε:

«Έχω μιλήσει δύο ή τρεις φορές μαζί του για το μέλλον του και μου έχει πει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού κι ενός ακόμη συλλόγου. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Αυτά τα τρία χρόνια του στην Μπράγκα, δούλεψε τα λεφτά του. Κι αν φύγει, θα φύγει από την μπροστά πόρτα». πηγή: sport-fm.gr

Τσιώλης: Υπήρχε συζήτηση με την Βερόνα»

Η Βερόνα εξετάζεται την περίπτωση του Σάκη Τσιώλη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος. Παράλληλα, ο Καρδιτσιώτης κόουτς εξέφρασε την πίστη ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να καταφέρει να αγωνιστεί στο Champions League.

Τσιώλης: Υπήρχε συζήτηση με την Βερόνα»
Στην αποκάλυψη πως υπάρχει ενδιαφέρον από την ιταλική Βερόνα, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για την Κιέβο (ομάδα της Α' κατηγορίας) ή την Ελλάδας (ομάδα της Β' κατηγορίας), προχώρησε ο Σάκης Τσιώλης.

Ωστόσο, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός φάνηκε έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης.

Στη συνέχεια, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι οι Αρκάδες μπορούν να κερδίσουν τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League την επόμενη σεζόν.

«Όσο για τα πλέι οφ, νομίζω ότι θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στη «Live Sport»

Φέτος το πιο ψηλά είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και η έξοδος στα προκριματικά του Champions League. Είναι εφικτοί στόχοι;

«Είμαστε μέσα. Για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα είμαστε το φαβορί, αφού αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αυτή. Επίσης, στους δύο μέχρι τώρα αγώνες με τον ΠΑΟΚ δείξαμε καλύτερο πρόσωπο από τον αντίπαλο. Οπότε, υπάρχει αυτοπεποίθηση και πίστη ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτούς τους στόχους. Καταρχάς να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Όσο για τα πλέι οφ, νομίζω ότι θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Και μετά, ο επόμενος στόχος ποιος θα είναι;

«Να προετοιμαστούμε για να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ίσως αυτό που μα έλειψε πέρυσι, η εμπειρία, ότι αυτό που θα κάνουμε θα το έχουμε ξαναδοκιμάσει να μας βοηθήσει. Πάντα υπάρχουν στόχοι».

Οι στόχοι για τον σύλλογο είναι μόνο αγωνιστικοί ή υπάρχουν κι άλλοι τομείς για να υποστηρίξει ο Αστέρας το γεγονός ότι έχει αλλάξει επίπεδο;

«Για να σφραγίσει ο Αστέρας το ότι έχει αλλάξει επίπεδο, για να δείξει ότι η ιστορία που γράφει τώρα θα έχει και συνέχεια, θα πρέπει πρώτα από όλα να φτιάξει ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο. Το οποίο θα μπορεί να προσελκύσει κόσμο και από τις γύρω περιοχές, αλλά και οι παίκτες θα μπορούν να εκφράζονται καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας αυτό ως βάση, θα μπορέσει η ομάδα να οργανωθεί και στους υπόλοιπους επιμέρους τομείς. Όπως στο μάρκετινγκ, στην προβολή της ομάδας και σε όλα αυτά».

Λέμε για το θαύμα του Αστέρα. Είναι πράγματι έτσι ή πρόκειται απλώς για μία ποδοσφαιρική δουλειά;

«Μέσα στο γκρίζο ελληνικό ποδόσφαιρο, φαντάζει ως θαύμα. Ποιος είναι ο Αστέρας που βρίσκονται 15-20 βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ, τον Άρη και μπροστά από τον ΠΑΟΚ; Σίγουρα μοιάζει εξωπραγματικό. Όμως για εμάς που είμαστε μέσα στην ομάδα, βλέποντας το υλικό και τη δομή που υπάρχει, μόνο έκπληξη δεν είναι. Για εμένα που είμαι και ο προπονητής, ίσως αυτή η δουλειά να είμαι η πιο εύκολη που έχω αναλάβει».

Γιατί το λέτε αυτό;

«Διότι από τις 10:30 που πάω στο γήπεδο μέχρι τις 5 το απόγευμα που φεύγω, τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια. Σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι. Δεν έχει να κάνει μόνο με τους παίκτες και τα αποδυτήρια. Έχει να κάνει με τον θυρωρό που υπάρχει στην πόρτα, ο οποίος σε υποδέχεται, με τους φροντιστές, με όλους στον σύλλογο. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Είναι όλοι άψογοι στη συμπεριφορά και στην επαγγελματική τους νοοτροπία».

Σε μεταγραφικό επίπεδο ποιος σας βοηθάει;

«Εδώ και πέντε χρόνια, μέσα σε αυτά τα επικίνδυνα σενάρια που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προσπάθησα να προφυλάξω τη δουλειά μου, το ήθος μου και την αξιοπρέπειά μου. Διότι αυτά βάλλονται και τσαλακώνονται μέσα στον ανταγωνισμό του ποδοσφαίρου. Έχω, λοιπόν, αποφασίσει να μην δείχνω ονόματα και ποδοσφαιριστές. Απλώς, ανάλογα με το υλικό που βρίσκω σε κάθε ομάδα, βλέπω τι μας λείπει, λέω τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θέλω για συγκεκριμένες θέσεις και οι ιδιοκτήτες, μέσα από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται, προτείνουν παίκτες. Για παράδειγμα, μου έφεραν τέσσερις – πέντε παίκτες, ανάμεσά τους και τον Ντε Μπλάσις. Εγώ, λοιπόν είχα και έχω την τελική επιλογή για τον ποιον θα πάρουμε».

Πόσο κοντά είστε, λοιπόν, στην παραμονή σας στην ομάδα, πότε θα ληφθεί η απόφαση και ποιες άλλες προοπτικές υπάρχουν για την καριέρα σας; Είναι συγκεκριμένες;

«Σας είπα ότι υπάρχουν και προσωπικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες και τη διοίκηση. Άρα, όλα είναι ιδανικά για να γίνει μια συζήτηση για το μέλλον. Δεν υπάρχει, λοιπό, περίπτωση να γίνει κάτι, προτού συζητήσω με τον Αστέρα. Αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα έχουμε ιστορικές στιγμές. Όταν έρθει η ώρα με καλή διάθεση θα συζητήσουμε. Τον πρώτο λόγο, λοιπόν, τον έχει ο Αστέρας. Αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν θετικά, μετά θα δω τι προοπτικές και προτάσεις υπάρχουν. Αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι ένα θέμα με το οποίο θα λυθεί πολύ γρήγορα. Δηλαδή, με το που θα καθίσουμε να συζητήσουμε με τον Αστέρα, δεν θα χρειαστούμε πολύ χρόνο».

Αυτό που λέτε είναι μήνυμα παραμονής;

«Είναι ένα μήνυμα ότι υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις. Από τη στιγμή που υπάρχει κοινή θέληση, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να αποχωρήσω τώρα από τον Αστέρα. Αλλά ακόμη και αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν έτσι και φύγω ή οπότε συμβεί αυτό, θα φύγω ως φίλος. Θα υπάρχει αγάπη και εκτίμηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

Έχετε κάποιο όνειρο ως προπονητής, το οποίο δεν έχετε εκπληρώσει;

«Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, δεν κοιμόμουν. Ήμουν γεμάτος όνειρα. Να παίξω ποδόσφαιρο, να πάρω Κύπελλο, να πάρω πρωτάθλημα, να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Και να παίξω στην Εθνική, κάτι που έκανε πολύ περήφανους τους γονείς μου. Τότε ολοκληρώθηκαν τα όνειρά μου ως ποδοσφαιριστή, όταν φόρεσα τη φανέλα της Εθνική και είδα τους γονείς μου να καμαρώνουν. Ως προπονητής, δεν κάνω πια όνειρα. Δεν φαντάζομαι μεγάλες στιγμές. Διότι τις ζω. Σε όποια ομάδα κι αν βρίσκομαι, μέσα μου αισθάνομαι ότι είμαι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Ξέρουμε τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα συμφέροντα που υπάρχουν στις μεγάλες ομάδες. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πηγαίνω σε οργανωμένους συλλόγους, να υπάρχει εκτίμηση και να προσφέρω έργο. Βεβαίως και θέλω να κατακτώ κορυφές. Είμαι επαγγελματίας. Θέλω να ανταποδίδω την εμπιστοσύνη στους ιδιοκτήτες της ομάδας, ώστε ακόμη και όταν φύγω να πουν ότι ο Τσιώλης ήταν για εμάς μια σπουδαία επιλογή. Αν υπάρχει κάτι μέσα στο μυαλό μου, είναι βεβαίως και να καταφέρω κάποια στιγμή να φορέσω τη φόρμα της Εθνικής. Θα είναι η κορύφωση σε αυτό το ταξίδι που έχω ξεκινήσει εδώ και 35 χρόνια».

Το εξωτερικό πέρασε ποτέ από το μυαλό σας;

«Η αλήθεια είναι ότι εδώ και κάποιους μήνες, έναν χρόνο και κάτι, υπάρχει ενδιαφέρον από μια ομάδα της Βόρειας Ιταλίας. Και για να πω την αλήθεια, με κολακεύει. Αν και έχουμε τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα κάνει μια τέτοια προοπτική να φαντάζει ως παράδεισος».

Ποια είναι αυτή η ομάδα;

«Υπήρχε μια συζήτηση για τη Βερόνα. Κάναμε δύο τουρνουά και με τον Άρη πέρυσι και με τον Αστέρα. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ήρθε και παρακολούθησε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας, τον φιλοξένησα και δημιουργήθηκε μια σχέση. Ίσως αν σήμερα η ομάδα στην οποία βρίσκομαι δεν ήταν ο Αστέρας Τρίπολης, να παρακαλούσα κιόλας να πάω. Αλλά ο Αστέρας με καλύπτει, νιώθω πραγματικά υπέροχα εδώ».

Τη νέα αγωνιστική περίοδο ο στόχος μπορεί να είναι μέχρι και το πρωτάθλημα;

«Την Κυριακή άκουσα στο γήπεδο τους οπαδούς μας να φωνάζουν “νατοι, νάτοι οι πρωταθλητές”. Είχα να το ακούσω από τότε που ήμουν στη Λάρισα. Ξέρουμε ότι ο ο Ολυμπιακός, παίρνοντας τόσα χρόνια τα λεφτά του Champions League και έχοντας τη βοήθεια που δίνει το Καραϊσκάκη, έχει ξεφύγει από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός φαντάζει άνευ ανταγωνισμού. Αν, λοιπόν, ολοκληρώσουμε τη χρονιά στη δεύτερη θέση, πιστέψτε με, θα αισθάνομαι ότι φέτος με τον Αστέρα πήρα το πρωτάθλημα».

Προς Παγκρήτιο το ΟΦΗ-ΠΑΣ!

Στη λύση της διεξαγωγής του αγώνα μεταξύ ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκρήτιο οδηγούμαστε μετά την πτώση πυλώνα έξω από «Γεντί Κουλέ».

Προς Παγκρήτιο το ΟΦΗ-ΠΑΣ
Η κατάρρευση πυλώνα έξω από το «Γεντί Κουλέ» από τύχη και μόνο δεν είχε τραγική κατάληξη, παρά μόνο υλικές ζημιές. Μπροστά σε αυτό που θα μπορούσε να είχε συμβεί μπορεί να φαντάζουν όλα ασήμαντα, αλλά οι άνθρωποι του ΟΦΗ είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά.

Το μέλλον επιφυλάσσει ξεσπίτωμα για την ομάδα τους. Κι αυτό γιατί παρά τις σκέψεις να ζητηθεί μετάθεση του αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ώρα που θα υπάρχει ακόμη το φως του ηλίου (15:00 αντί 17:15), κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει δεκτό. Άλλωστε και από πλευράς της ομάδας της Ηπείρου, δεν θα δέχονταν κάτι τέτοιο… Για τον απλούστατο λόγο πως κανείς δεν θέλει να διακινδυνέψει με τη διεξαγωγή αγώνα σε ένα γήπεδο που αποδείχτηκε ακατάλληλο.

Το πιθανότερο σενάριο είναι το παιχνίδι να διεξαχθεί στο Παγκρήτιο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και το τελευταίο φετινό εντός έδρας του ΟΦΗ, με τον Ατρόμητο στις 14 Απριλίου.

Σήμερα θα γίνει η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας και θα ξεκαθαρίσει από τη Σούπερ Λίγκα πού και… πότε θα διεξαχθεί ο αγώνας. πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για Άντιτς και CAS!

Με αιμάτωμα στο γόνατο αποχώρησε από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» ο Πέρο Άντιτς. Σήμερα θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του, ενώ «μπαίνει» ο Πρίντεζης. Αναμονή για το CAS.

Αγωνία για Άντιτς και CAS
Τρόμαξαν στον Ολυμπιακό βλέποντας τον Πέρο Άντιτς στο φινάλε της δεύτερης περιόδου του αγώνα με τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» (68-84) να πέφτει σφαδάζοντας μετά από σύγκρουση γόνατο με γόνατο που είχε με τον Ζήση Σαρικόπουλο. Ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ δεν επέστρεψε στο ματς και όπως έγινε γνωστό έχει ένα αιμάτωμα στο αριστερό γόνατο. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά θα επανεκτιμηθεί σήμερα, μιας και απομένουν ελάχιστες μέρες μέχρι το ματς της Παρασκευής με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Πόλη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θέλει επ ουδενί να δει έναν ακόμη παίκτη του να τίθεται εκτός πλάνων. Ήδη δεν υπολογίζονται ο Μάντζαρης ως το τέλος της σεζόν και ο Μαυροειδής μέχρι τις αρχές Μαΐου, ενώ πρόσφατα υπήρχαν τα προβλήματα των Πρίντεζη και Πάουελ. Ευτυχώς για τους δύο τελευταίους τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς σήμερα ή αύριο αναμένεται να μπουν στις προπονήσεις της ομάδας αφήνοντας πίσω τους τα προβλήματα σε μέση και ώμο αντίστοιχα. Λογικά αμφότεροι θα είναι διαθέσιμοι για το ερχόμενο παιχνίδι του Top 16.

Στο μεταξύ, από μέρα σε μέρα, ίσως ακόμη και σήμερα, αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Λωζάνης για την τύχη του αγώνα με τη Σιένα. Μετά την ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής, όπου ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από το γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Χρήστο Σταυρόπουλο, ενώ παρουσία είχαν τόσο η Ευρωλίγκα όσο και η Σιένα, αναμένεται η ετυμηγορία του CAS, που είτε θα διατηρήσει το αποτέλεσμα ως έχει, είτε θα διατάξει την επανάληψη του αγώνα. πηγή: sport-fm.gr

Ρεχάγκελ… στο δρόμο που χάραξε ο Μπεκενμπάουερ!!

Ο γερμανικός Τύπος εύχεται στον Ρεχάγκελ «καλή επιτυχία» στην αποστολή που ανέλαβε να βελτιώσει τις σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας και θυμάται ότι αντίστοιχη ενέργεια είχε κάνει και ο Μπεκενμπάουερ.

Ρεχάγκελ… στο δρόμο που χάραξε ο Μπεκενμπάουερ!
Η επίσκεψη του Ότο Ρεχάγκελ στην Αθήνα ως… πρεσβευτής για να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας αποτελεί μείζον ζήτημα στον Τύπο της πρώτης οικονομικής δύναμης της Ευρώπης.

Πολλές ιστοσελίδες έχουν δημοσιεύσει θέματα με την άφιξη του Γερμανού προπονητή στη χώρα μας, στις οποίες -μάλιστα- του εύχονται «καλή επιτυχία» στην προσπάθειά του αυτή.

«Η οικονομική κρίση προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στην εικόνα των Γερμανών στην Ελλάδα. Τώρα ο Ότο Ρεχάγκελ πιάνει… δουλειά», αναφέρει ένα από τα δημοσιεύματα, το οποίο επισημαίνει ότι δεν είναι και η πρώτη φορά που η Γερμανία στρέφεται σε έναν άνθρωπο του... ποδοσφαίρου για να ζητήσει τη βοήθεια του με στόχο την βελτίωση των σχέσεων της με άλλη χώρα!

«Πριν από έναν χρόνο έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο γηραιότερος προπονητής ο οποίος ανέλαβε ομάδα της Μπουντεσλίγκας, την Χέρτα Βερολίνου με στόχο να τη σώσει από τον υποβιβασμό. Δεν τα κατάφερε. Για την αποστολή που αναλαμβάνει τώρα, του ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Αυτό αναλύει την αγάπη των Ελλήνων στον Ότο Ρεχάγκελ μετά από τη μεγάλη του επιτυχία στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της χώρας το 2004 και –φυσικά- κάνει λόγο στη συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το παράδειγμα της εθνικής Γερμανίας!
Κι όμως η απόφαση της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ δεν ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει και στο παρελθόν με τους Γερμανούς να στρέφονται στον χώρο του ποδοσφαίρου για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με άλλες χώρες.

Την αρχή την έκανε η εθνική ομάδα της Γερμανίας. «Ό,τι δεν τολμούσαν να το κάνουν οι πολιτικοί της χώρας το 1955 το έκαναν οι ποδοσφαιριστές», σχολιάζει.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας προτείνει στην πολιτική ηγεσία να μην γίνει επίσκεψη πολιτικών στη Ρωσία αλλά να διοργανωθεί ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων με στόχο να γίνει ένα βήμα προς τη βελτίωση των σχέσεων των δύο λαών μετά από τα δεινά που του Παγκοσμίου Πολέμου!

«Στις 21 Αυγούστου 1955 έντεκα ‘’πολιτικοί’’ με σορτσάκι πηγαίνουν στην Μόσχα πετούν λουλούδια στο πλήθος και γνωρίζουν την ήττα 3-2. Όλοι τότε έκαναν λόγο για θερμή υποδοχή που έτυχαν οι ποδοσφαιριστές από τους Ρώσους επισημαίνοντας πως αυτοί κατάφεραν σίγουρα περισσότερα από τους πολιτικούς», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, το φιλικό αυτό άνοιξε το δρόμο να τολμήσουν οι πολιτικοί να πατήσουν το πόδι τους στη ρωσική πρωτεύουσα, με τον Κόνραντ Αντενάουερ να ταξιδεύει εκπροσωπώντας την Γερμανία.

Η σειρά του… Κάιζερ
Μετά την εθνική ομάδα της Γερμανίας, ήρθε η σειρά του Φρανς Μπεκενμπάουερ!

Ο μεγάλος άσος του γερμανικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν αυτός στον οποίο στράφηκαν οι πολιτικοί για να… κερδίσει τους πάντες στο Ισραήλ στην πρώτη επίσκεψη της εθνικής ομάδας της Γερμανίας στη χώρα.

Το 1987 οι διεθνείς της Γερμανίας προσγειώνονται στο Ισραήλ με τον Φρανς Μπεκενμπέουερ, ως προπονητής της ομάδας να σηκώνει στους ώμους του… αμαρτίες του παρελθόντος.

Κατά την άφιξη της αποστολής βγάζει έναν λόγο με τον οποίο... κερδίζει τους πάντες. Κατακρίνει όσα έγιναν στον Παγκόσμιο Πόλεμο και ξεκαθαρίζει ότι αυτά τα καταδικάζουν όλοι στη Γερμανία και εμμέσως πλην σαφώς ζητά την συγχώρεση από τους κατοίκους της χώρας.

Ο Κλάους Άλοφς παίρνει σειρά και λίγο αργότερα δίνοντας το «παρών» σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας δηλώνει... «είναι σαν να στέκομαι στους τάφους των συγγενών μου», με αφορμή αναφορά του για τις φρικιαστικές εικόνες που φέρνουν στο μυαλό τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.πηγή: sport-fm.gr

Η Βραζιλία στα χνάρια του 2002!!

Άντε μετά να μην πιστέψεις στις συμπτώσεις… Το sport-fm.gr εξηγεί για ποιον λόγο δεν πρέπει να μας προξενήσει έκπληξη, αν η Βραζιλία κάνει… πάρτι μπροστά στο κοινό της, όπως το 2002.

Η Βραζιλία στα χνάρια του 2002!
Πέντε αγώνες χωρίς να έχει γευτεί νίκη συμπλήρωσε η εθνική Βραζιλίας με τη χθεσινή ισοπαλία (1-1) με την Ρωσία στο «Σαμφορντ Μπριτζ».

Την τελευταία φορά που η «σελεσάο» είχε ανάλογες επιδόσεις ήταν το 2001, όταν δεν είχε κερδίσει σε έξι αγώνες, πάλι με τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι στον πάγκο.

Η συνέχεια γνωστή. Η παρέα των Ρονάλντο, Ριβάλντο και Ροναλντίνιο έκανε… πάρτι στα γήπεδα της Άπω Ανατολής και έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουμε δει από την ομάδα της «χώρας του καφέ» τα τελευταία χρόνια.

Πρόσφατα ο 64χρονος προπονητής δήλωσε πως πρόθεσή του - μέσα από αυτά τα φιλικά προετοιμασίας που δίνει η ομάδα του - είναι να «δέσουν» οι διεθνείς περισσότερο ως σύνολο και να παρουσιαστούν όπως πρέπει στο Μουντιάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στην πατρίδα τους.

Έτσι μη μας φανεί περίεργο αν η Βραζιλία κάνει ξανά επίδειξη δύναμης μπροστά στο κοινό της, εφόσον οι συμπτώσεις κάνουν την εμφάνισή τους για ακόμη μία φορά.

Τα αποτελέσματα της «σελεσάο» το 2001

Ημερομηνία – Διοργάνωση – Αγώνας – Αποτέλεσμα

02.06.01 / Κύπελλο Συνομοσπονδιών / Καναδάς-Βραζιλία / 0-0
04.06.01 / Κύπελλο Συνομοσπονδιών / Βραζιλία-Ιαπωνία / 0-0
04.06.01 / Κύπελλο Συνομοσπονδιών / Γαλλία-Βραζιλία / 2-1
09.06.01/ Κύπελλο Συνομοσπονδιών / Αυστραλία-Βραζιλία / 1-0
01.07.01 / Προκριματικά Μουντιάλ / Ουρουγουάη-Βραζιλία / 1-0
12.07.01 / Κόπα Αμέρικα / Βραζιλία-Μεξικό / 0-1

Η τρέχουσα πορεία της Βραζιλίας στα φιλικά προετοιμασίας
15.11.12 Βραζιλία-Κολομβία 1-1
22.11.12 Αργεντινή-Βραζιλία 2-1 (στα πέναλτι)
06.02.13 Αγγλία-Βραζιλία 2-1
21.03.13 Ιταλία-Βραζιλία 2-2
25.03.13 Βραζιλία-Ρωσία 1-1  
πηγή: sport-fm.gr

Έξι χρόνια… φαγούρας!

Η κόντρα των Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ στο γκραν πρι της Μαλαισίας δεν ήταν η πρώτη. Η... φαγούρα τους κρατά έξι ολόκληρα χρόνια.

Έξι χρόνια… φαγούρας
Το γκραν πρι της Μαλαισίας μπορεί να πέρασε στην ιστορία, ωστόσο τα όσα συνέβησαν στους τελευταίους γύρους τάραξαν για ακόμη μια φορά τα φαινομενικά ήρεμα νερά της Red Bull.

Η ανυπακοή του Σεμπάστιαν Φέτελ και οι χειρονομίες του Μαρκ Γουέμπερ στην πίστα της Σεπάνγκ έβαλαν σε μπελάδες τους υπεύθυνους των «κόκκινων ταύρων», οι οποίοι βέβαια έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση και στο παρελθόν, αφού η… φαγούρα των δύο πιλότων κρατά χρόνια.

Το sport-fm.gr θυμάται τις… ωραίες στιγμές των «κόκκινων ταύρων».

Το πρώτο περιστατικό συνέβη το 2007 όταν οι δύο πιλότοι είχαν συγκρουστεί στο γκραν πρι της Ιαπωνίας στον αγώνα που η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ο Φέτελ έπεσε με φόρα στο μονοθέσιο του Γουέμπερ, με τον τελευταίο να δηλώνει ενοχλημένος.



Δύο χρόνια αργότερα μόλις τη δεύτερη σεζόν της συνεργασίας τους στη Red Bull στο γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης (2010), όταν οι δύο πιλότοι συγκρούστηκαν με τον Φέτελ να εγκαταλείπει και τον ομόσταβλό του να χάνει την πρωτοπορία του και να βλέπει την καρό σημαία από την τρίτη θέση.



Τρία γκραν πρι μετά τη… μάχη της Τουρκίας ο Μαρκ Γουέμπερ ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου του Σίλβερστοουν. Ο Αυστραλός με το που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με αρκετή δόση ειρωνείας είπε στη Red Bull πως δεν τα πήγε άσχημα για δεύτερος πιλότος.



Ωστόσο, το βρετανικό γκραν πρι φαίνεται πως ξυπνά άγρια ένστικτα στους «ταύρους», αφού και το 2011 γλίτωσαν στο παρά πέντε τα χειρότερα. Ο Κρίστιαν Χόρνερ ενημέρωνε μέσω του team radio συνεχώς τον τρίτο Μαρκ Γουέμπερ να διατηρήσει τη διαφορά από τον δεύτερο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Αυστραλός παρά το γεγονός ότι πίεσε τον ομόσταβλό του στη συνέχεια υπάκουσε.



Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο γκραν πρι της Μαλαισίας. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν υπάκουσε την εντολή της ομάδας του, η οποία τους προέτρεπε να διατηρήσουν τη θέση τους και να μην επιβαρύνουν τα ελαστικά τους, προσπερνώντας τον Μαρκ Γούεμπερ με αρκετά επικίνδυνο τρόπο.

Ο Αυστραλός πιλότος πέρα από την πρώτη θέση, έχασε και τη ψυχραιμία του. Ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο όλα δείχνουν πως η υπόθεση δεν θα κλείσει εδώ.








πηγή: sport-fm.gr

Το πρώτο του ΠΑΟΚ! (video)

Σαν σήμερα, πριν από 22 χρόνια, ο ΠΑΟΚ κατακτούσε στη Γενεύη το Κύπελλο Κυπελλούχων νικώντας με 76-72 στη Γενεύη τη Σαραγόσα.

Το πρώτο του ΠΑΟΚ (video)

Με κορυφαίο τον Μπάνε Πρέλεβιτς που είχε 31 πόντους και άξιους συμπαραστάτες του τον Κένεθ Μπάρλοου με 20 και τον Νίκο Σταυρόπουλο με 15 η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έφτασε στον τίτλο μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, που διακόπηκε λόγω των έντονων αντιδράσεων οπαδών του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία. Χρειάστηκε, μάλιστα, η παρέμβαση του τότε προέδρου, Νίκου Βεζυρτζή, αλλά και του αρχηγού Παναγιώτη Φασούλα από μικροφώνου για να κατευνάσουν τα πλήθη.

ΠΑΟΚ (22/31 βολές, 21/42 δίποντα, 4/16 τρίποντα, 30 ριμπάουντ): Πρέλεβιτς 31, Μπάρλοου 20, Σταυρόπουλος 15, Φασούλας 7, Ιωάννου 3, Μακαράς, Παπαχρόνης, Μπουντούρης.

Σαραγόσα (22/32 βολές, 13/30 δίποντα, 8/15 τρίποντα, 29 ριμπάουντ): Ντέιβις 24, Μαγκί 17, Φ.Αρτεάγκα 15, Αντρέου 8, Ρουίθ 5, Α.Αρτεάγκα 1, Ζαπάτα 2, Μουρθία, Χερνάντες.

Ήταν η εποχή της ευρωπαϊκής καταξίωσης του ΠΑΟΚ. Την επόμενη σεζόν έχασε στον τελικό του θεσμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης (65-63 από το λάθος του Φασούλα που έδωσε την ευκαιρία στον Ρίκι Μπράουν να κλέψει και να πετύχει το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή), τη μεθεπόμενη έφτασε στο Final 4 της Ευρωλίγκας αλλά ηττήθηκε στον ημιτελικό του ΣΕΦ από την Μπενετόν Τρεβίζο (79-77), αλλά το 1994 πήρε το αίμα του πίσω με το Κύπελλο Κόρατς και δύο νίκες απέναντι στη Στεφανέλ (75-66 και 91-100).



πηγή: sport-fm.gr

Να σπάσει το δίδυμο Τζιόλης- Κατσουράνης!

Ο Τσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για την Εθνική ομάδα και τη συνέχεια της στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Να σπάσει το δίδυμο Τζιόλης- Κατσουράνης

Μετά το παιχνίδι στη Βοσνία άφησα συνειδητά τις μέρες να περάσουν. Αφού καταλάγιασε η στεναχώρια, η απογοήτευση, αφού πέρασε ο θυμός απ’ όσα άκουσα την Παρασκευή στην εκπομπή και διάβασα τις επόμενες ημέρες, μπορώ ήρεμα να γράψω κάποια πράγματα.

Πριν ξεκινήσουμε οφείλουμε να κάνουμε μια παραδοχή. Η ήττα στη Ζένιτσα είναι η πρώτη που γνωρίζει ο Σάντος σε προκριματικά παιχνίδια. Αν σκεφτούμε ρεαλιστικά δεν είναι εύκολο, όχι για τη δική μας Εθνική, αλλά για οποιοδήποτε συγκρότημα στον κόσμο να τρέξει αήττητο δύο συνεχόμενες προκριματικές φάσεις.

Από τη στιγμή που μιλάμε για την πρώτη ήττα του Σάντος η κριτική οφείλει να γίνει με σεβασμό στις αποφάσεις του προπονητή που στο κάτω κάτω έχει τρέξει αυτήν την πετυχημένη πορεία. Πρέπει όμως να ήμαστε ειλικρινής και να παραδεχτούμε πως μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάνει καλά προκριματικά. Σίγουρα από τη στιγμή που τα αποτελέσματα έρχονταν δεν ήταν εύκολο για τον Σάντος να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές. Όμως αν εξαιρέσουμε το βατό παιχνίδι με τους Λιθουανούς, σε κανένα αγώνα που έχουμε δώσει μετά το Euro του καλοκαιριού, δεν υπηρετήσαμε σωστά το ποδόσφαιρό μας.

Δεν θα φωνάξω όπως αρκετοί συνάδελφοι μου για την ανανέωση που δεν κάνει ο Σάντος. Γνωρίζω άλλωστε πως ανανέωση κάνουν οι Εθνικές που δεν μπορούν άμεσα να διακριθούν. Αν δούμε το μέσο όρο των παικτών που χρησιμοποιεί ο Πορτογάλος τεχνικός είναι στα 28 χρόνια. Δεν είναι χαμηλός αλλά δεν απέχει και πολύ από τις υπόλοιπες χώρες. Το ίδιο μέσο όρο ηλικίας άλλωστε είχε και η βασική ενδεκάδα των Κροατών στο παιχνίδι με τους Σέρβους και τους διέλυσαν με το ασφυχτικό πρέσινγκ που έπαιξαν.

Το κακό είναι πως η Εθνική μας μετά το Euro δεν τρέχει όσο θα έπρεπε Την Παρασκευή στην Βοσνία δεδομένα είχαμε την λανθασμένη επιλογή του ανέτοιμου Αβραάμ, ενώ και σχεδόν όλοι οι διεθνείς μας πλην του Καρνέζη βρεθήκαν σε άσχημη ημέρα. Κοινό γνώρισμα όμως σε όλα τα παιχνίδια στην προκριματική φάση, είναι η ταυτόχρονη παρουσία στον άξονα των Τζιόλη, Κατσουράνη.

Πραγματικά τον Σάντος τον εκτιμώ και πιστεύω πως στην Εθνική αποδεικνύεται ως ιδανικός συνεχιστής της δουλειάς του Ρεχάγκελ. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως γίνεται και αποφάσισε μετά το Euro να χτίσει την ομάδα στο 4-4-2 και πάνω στο δίδυμο Τζιόλης, Κατσουράνης. Έχει όμως αποδειχθεί πως στο ποδόσφαιρο μας ταιριάζει το 4-3-3 και πολλές φορές όταν ξέρουμε πως θα δεχτούμε πίεση και ο αντίπαλος θα έχει δύο φορ όπως π.χ. η Βοσνία, μια τακτική με τρεις στόπερ αποτελεί ασφαλή λύση και όχι ντροπή.

Ο Πορτογάλος τεχνικός όμως ποτέ δεν έχει δοκιμάσει να παίξει με τρεις στόπερ. Απέναντι στη Βοσνία θεωρώ δεδομένο πως τα μαρκαρίσματα θα έβαιναν πιο εύκολα αν υπήρχαν δυο κεντρικοί αμυντικοί να παίξουν τους Τζεκο, Ιμπισεβιτς και ο Κατσουράνης να έπαιρνε βάθος παίζοντας ως λίμπερο. Τακτική δηλαδή που ακολουθούσε ο Ρεχάκελ σε αντίστοιχα παιχνίδια με αντίπαλους που είχαν δυο φορ στην επίθεση.

Ο Σάντος μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχει βάλει τρίτο αμυντικό στο κέντρο της άμυνας μας. Αυτό βέβαια είναι και το μικρότερο πρόβλημα. Το χειρότερο είναι πως με την συνύπαρξη των Κατσουράνης, Τζιόλη στο κέντρο δεν μπορούμε να πρεσάρουμε ψηλά και δεχόμαστε πολλές επιθέσεις παθητικά. Η συνύπαρξή τους είναι δυσλειτουργική. Αναγκάζει τον Κατσουράνη να παίζει πιο ψηλά και να πρέπει να καλύπτει μεγάλο χώρο γηπέδου.

Προσέξτε δεν μιλάμε για Ελληνικό πρωτάθλημα που μπορεί να την βγάλει με μυαλό, ευφυΐα και παίζοντας σαν κρυφός επιθετικός να εκμεταλλευτεί την ποιότητά του. Στην Εθνική θέλουμε πρέσινγκ και κάλυψη χώρων. Με τον Κατσουράνη πιο ψηλά από τη θέση 6, χάνεις πολύ στο πρέσινγκ και δυσκολεύεις τη ζωή των υπολοίπων. Για εμένα ο Σάντος πρέπει να θυμηθεί το πρόσφατο Euro.

Να καταλάβει δηλαδή πόσο καλύτερα αγωνιζόμασταν με το 4-3-3, πόσο βοήθησε στην λειτουργία της ομάδας τότε η συνύπαρξη των Καραγκούνη – Μανιάτη στον άξονα, να ξαναδώσει ενεργό ρόλο στον Φορτούνη που βγάζει ενέργεια και πολλά τρεξίματα στο παιχνίδι του και να αποφασίσει ποιος του ταιριάζει για τη θέση 6.

Η αλήθεια είναι πως το να είναι αναντικατάστατος ο Τζιόλης είναι και λίγο χοντρό. Θα πρέπει κάπου να εξετάζεται και τι κάνουν οι παίκτες στους συλλόγους. Η Εθνική μας διαθέτει ένα χαφ που βρίσκεται στο ροτέισον της Ρόμα. Είναι αστείο να πιστεύουμε πως ο Τζιόλης θα μπορούσε να αγωνιστεί στο επίπεδο που παίζει σήμερα ο Ταχτσίδης.

Καταλαβαίνω την αναγκαιότητα να υπάρχει στην ομάδα ποδοσφαιριστής με την προσωπικότητα του Κατσουράνη. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει χωρίς να αδικηθεί κανένας συμπαίκτης του και σε θέση που δεν κάνει κακό στη λειτουργία της ομάδας. Με λίγα λόγια οι αλλαγές που πρέπει να κάνει ο Σάντος δεν είναι πολλές. Ο αγώνας με τη Βοσνία δεν μας έδωσε την ευκαιρία για να φωνάξουμε ούτε είναι η αφορμή για να διαλύσουμε αυτήν την πετυχημένη ομάδα.

Απλά είναι φανερό πως κάποια πράγματα δεν λειτουργούν καλά. Ο Σάντος έχει κάνει κάποιες διαφορετικές επιλογές σε σχέση με το Euro και θα πρέπει όσο είναι καιρός να καταλάβει πως αυτές δεν λειτουργούν και να επιστρέψει στο παλιό κλασικό πλάνο. Το οποίο μπορεί να το βελτιώσει με ενίσχυση από παιδιά που αποκτούν εμπειρίες αγωνιζόμενα στο εξωτερικό ακόμα και με την βελτίωση που θα δώσει στην ανάπτυξη της ομάδας η τοποθέτηση Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Για την Εθνική θα ξαναμιλήσουμε σύντομα.

Χαιρετώ πηγή: sport-fm.gr

Ταληράκι το εισιτήριο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την απόφαση του ΠΑΟ να έχει γενική είσοδο 10 Ευρώ στα τελευταία παιχνίδια του στο ΟΑΚΑ…

Ταληράκι το εισιτήριο!
• Έχει προκαλέσει σχόλια η απόφαση του Παναθηναϊκού να βάλει γενική είσοδο 10 Ευρώ στα εισιτήρια του αγώνα του με τον Πλατανιά, ως συνέχεια ανάλογης απόφασης για το παιχνίδι του με την Κέρκυρα. Στο στιλ ρε παιδί μου ότι ολόκληρος Παναθηναϊκός, φτάνει στο σημείο να κάνει κάτι τέτοιο μπας και συγκεντρώσει 10-15 χιλιάδες κόσμο στο ΟΑΚΑ.

• Εγώ πάλι θεωρώ ότι και ακριβά έχει βάλει τη γενική είσοδο! Σοβαρά μιλάω. Ρίξτε μία ματιά στα εισιτήρια που κόβει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, μετά το 2-2 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οπότε κι έκανε ρεκόρ για φέτος στο ΟΑΚΑ, με 28.000 κόσμο.

• ΠΑΟ-Λεβαδειακός 5.500, ΠΑΟ-Πανθρακικός 3.000, ΠΑΟ-Ξάνθη 2.000, ΠΑΟ-ΟΦΗ 3.300!!! Μιλάμε για απελπισία. Τουλάχιστον τις προάλλες στο ΠΑΟ-Κέρκυρα, με γενική είσοδο πάλι 10 Ευρώ, είχε 10.000…

• Γι΄ αυτό εγώ νομίζω ότι κι ακριβά βάζει 10 Ευρώ το εισιτήριο ο Παναθηναϊκός! Με κάποιο τρόπο πρέπει να προσεγγίσεις τον οπαδό σου να έρθει στο γήπεδο, όταν βλέπεις ότι αυτός απέχει. Ο ΠΑΟ με τι να τον προσεγγίσει; Με καλά αποτελέσματα; Αφού δεν τα έχει. Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά η Ξάνθη είναι ένα πόντο πίσω του…Με τι να τραβήξει κόσμο ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ; Με τις μεταγραφές που έκανε το Γενάρη;...Με την μπάλα που παίζει;…

• Άρα; Ο μοναδικός τρόπος είναι το φθηνό εισιτήριο. Ταληράκι πρέπει να βάλει!...Και δεν ειρωνεύομαι καθόλου. πηγή: sport-fm.gr

Ντεσάν: «Ικανός για όλα ο Ριμπερί»

Ικανός να κάνει ανά πάσα στιγμή την διαφορά είναι ο Φρανκ Ριμπερί, σύμφωνα με τον Ντιντιέ Ντεσάν.

Ντεσάν: «Ικανός για όλα ο Ριμπερί»
Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Γαλλίας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον μεσοεπιθετικό της Μπάγερν Μονάχου και εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο Ριμπερί θα έχει εξέχοντα ρόλο στις εμφανίσεις της εθνικής.

«Είναι εξαιρετικός. Πιστεύω ότι είναι ικανός για όλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντεσάν.

Οι «τρικολόρ» υποδέχονται σήμερα την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Ισπανία, στις 22:00, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. πηγή: sport-fm.gr

Κανονικά το Σερβία-Σκωτία!

Παρά τη χιονόπτωση, ο αγώνας της Σερβίας με τη Σκωτία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά απόψε.

Κανονικά το Σερβία-Σκωτία
Δίχως προβλήματα αναμένεται να διεξαχθεί η αποψινή (21:30) αναμέτρηση της Σερβίας με τη Σκωτία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η διεξαγωγή του ματς είχε τεθεί σε κίνδυνο λόγω της έντονης χιονόπτωσης στο Νόβι Σαντ, ωστόσο όπως έγινε γνωστό ο αγωνιστικός χώρος καθαρίζεται από το χιόνι και υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους του γηπέδου πως το παιχνίδι θα γίνει.

Μάλιστα στον επίσημο λογαριασμό της σκωτσέζικης ομοσπονδίας στο Twitter δημοσιεύτηκε πως «… ο αγώνας με τη Σερβία θα γίνει κανονικά. Η σερβική ομοσπονδία έχει αναλάβει τον καθαρισμό του αγωνιστικού χώρου από το χιόνι».

Αν, πάντως, υπάρξει αναβολή του αγώνα, ίσως γίνει προσπάθεια να γίνει το ματς την Τετάρτη, παρότι η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για επιδείνωση των συνθηκών από το βράδυ. πηγή: sport-fm.gr

Σφίγγουν τα λουριά οι πρωταθλητές κόσμου!

Το ντέρμπι στο Παρίσι ανάμεσα στην γηπεδούχο, Γαλλία, και την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Σφίγγουν τα λουριά οι πρωταθλητές κόσμου
Οι «φούριας ρόχας» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και θέλουν τη νίκη με την οποία θα αποφύγουν τη διαδικασία μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Από την πλευρά τους, οι «τρικολόρ» έχουν νεανικό και γεμάτο ενθουσιασμό ρόστερ, αλλά έχουν τις δικές τους αδυναμίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα τόσο σημαντικό ματς.

Στην ενδεκάδα της Ισπανίας επιστρέφουν οι Τσάβι και Τσάμπι Αλόνσο που απουσίασαν από το προηγούμενο ματς με την Φινλανδία, ενώ ο Μονρεάλ και ο Πέδρο θα αντικαταστήσου τον Ζόρντι Άλμπα και τον Νταβίντ Σίλβα.

Από εκεί και πέρα, τον δικό της αγώνα για να μην πέσει θύμα έκπληξης και απουσιάσει από την γιορτή ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη δίνει η Πορτογαλία κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι Ίβηρες θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δεν άφησε τους συμπαίκτες του και ταξίδεψε μαζί τους στο Μπακού. Η κατάσταση για την παρέα του 28χρονου άσου είναι εξαιρετικά επίφοβη και όλοι στη χώρα ελπίζουν να μην έχουν άλλη βαθμολογική απώλεια.

Το δικό τους ενδιαφέρον έχουν το εντός έδρας παιχνίδι της Ολλανδίας με την Ρουμανία, ενώ η Σερβία υποδέχεται την Σκωτία στο Βελιγράδι. Ιδιαίτερο ματς είναι εκείνο της Τουρκίας με την Ουγγαρία στην Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα δεν θα διεξαχθούν αγώνες από τον 5ο και τον 7ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρώτος όμιλος

26/03/13

Σερβία-Σκωτία (21:30)
Ουαλία-Κροατία (21:45)
Βέλγιο-ΠΓΔΜ (21:45)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Βέλγιο 13 (10-1)
2) Κροατία 13 (8-2)
3) Ουαλία 6 (5-12)
4) Σερβία 4 (6-7)
5) ΠΓΔΜ 4 (3-6)
6) Σκωτία 2 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική

07/06/13

Βέλγιο-Σερβία
Κροατία-Σκωτία

Δεύτερος όμιλος

26/03/13

Αρμενία-Τσεχία (18:00)
Δανία-Βουλγαρία (21:15)
Μάλτα-Ιταλία (21:45)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ιταλία 10 (10-4) – σε 4 ματς
2) Βουλγαρία 9 (10) – σε 5 ματς
3) Δανία 5 (5-4) – σε 4 ματς
4) Τσεχία 5 (1-3) – σε 4 ματς
5) Αρμενία 3 (2-4) – σε 3 ματς
6) Μάλτα 0 (1-12) – σε 4 ματς

Επόμενη αγωνιστική

07/06/13

Αρμενία-Μάλτα
Τσεχία-Ιταλία

Τρίτος όμιλος

26/03/13

Ιρλανδία-Αυστρία (21:45)
Γερμανία-Καζακστάν (21:45)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Γερμανία 13 (18-6) – σε 5 ματς
2) Σουηδία 8 (8-5) – σε 4 ματς
3) Αυστρία 7 (1-11) – σε 4 ματς
4) Ιρλανδία 7 (7-8) – σε 4 ματς
5) Καζακστάν 1 (1-11) – σε 5 ματς
6) Νησιά Φερόε 0 (2-15) – σε 4 ματς

Επόμενη αγωνιστική

07/06/13

Αυστρία-Σουηδία
Ιρλανδία-Νησιά Φερόε

Τέταρτος όμιλος

26/03/13

Εσθονία-Ανδόρα (19:00)
Τουρκία-Ουγγαρία (20:30)
Ολλανδία-Ρουμανία (21:30)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ολλανδία 15 (16-2)
2) Ουγγαρία 10 (12-7)
3) Ρουμανία 10 (10-6)
4) Τουρκία 6 (6-6)
5) Εσθονία 3 (1-9)
6) Ανδόρα 0 (0-15)

Επόμενη αγωνιστική

06/09/13

Εσθονία-Ολλανδία
Τουρκία-Ανδόρα
Ρουμανία-Ουγγαρία

Έκτος όμιλος

26/03/13

Αζερμπαϊτζάν-Πορτογαλία (19:00)
Βόρειος Ιρλανδία-Ισραήλ (21:15)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Ρωσία 12 (8-0) – σε 4 ματς
2) Ισραήλ 8 (13-8) – σε 5 ματς
3) Πορτογαλία 8 (9-6) – σε 5 ματς
4) Βόρειος Ιρλανδία 3 (3-5) – σε 4 ματς
5) Αζερμπαϊτζάν 3 (2-6) – σε 5 ματς
6) Λουξεμβούργο 2 (2-12) – σε 5 ματς

Επόμενη αγωνιστική

07/06/13

Πορτογαλία-Ρωσία
Αζερμπαϊτζάν-Λουξεμβούργο

Όγδοος όμιλος

22/03/13

Ουκρανία-Μολδαβία (21:00)
Πολωνία-Σαν Μαρίνο (21:45)
Μαυροβούνιο-Αγγλία (22:00)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Μαυροβούνιο 13 (13-2) – σε 5 ματς
2) Αγγλία 11 (20-2) – σε 5 ματς
3) Ουκρανία 5 (4-3) – σε 4 ματς
4) Πολωνία 5 (6-6) – σε 4 ματς
5) Μολδαβία 4 (2-8) – σε 5 ματς
6) Σαν Μαρίνο 0 (0-24) – σε 5 ματς

Επόμενη αγωνιστική

07/06/13

Μαυροβούνιο-Ουκρανία
Μολδαβία-Πολωνία

Ένατος όμιλος

26/03/13

Γαλλία-Ισπανία (22:00)

Βαθμολογία

Θέση Χώρα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Γαλλία 10 (8-3) – σε 4 ματς
2) Ισπανία 8 (7-2) – σε 4 ματς
3) Γεωργία 4 (3-7) – σε 5 ματς
4) Λευκορωσία 3 (3-8) – σε 4 ματς
5) Φινλανδία 2 (2-3) – σε 3 ματς

Επόμενη αγωνιστική

07/06/13

Φινλανδία-Λευκορωσία πηγή: sport-fm.gr

Νίκη με βασικό Μπαρμπαρούση!

Βασικός ήταν ο Κώστας Μπαρμπαρούσης στη νίκη της Νέας Ζηλανδίας επί των Νησιών του Σολομώντα.

Νίκη με βασικό Μπαρμπαρούση
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έπαιξε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, που ανήκει στον Παναθηναϊκό, στη νίκη της Νέας Ζηλανδίας επί των Νησιών του Σολομώντα με 2-0 εκτός έδρας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ζώνη της Ωκεανίας.

Ο Τιμ Πέιν πέτυχε και τα δύο γκολ (3’, 88’) για την ομάδα του Ρίκι Χίμπερτ, που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και τη συμμετοχή σε μπαράζ με ομάδα από τη Ζώνη Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. πηγή: sport-fm.gr

Όταν οι Νάγκετς σταματούν, το Μαϊάμι συνεχίζει!!

Το Μαϊάμι επέκτεινε στα 27 ματς το αήττητο σερί του, ενώ αυτό των Νάγκετς σταμάτησε στα 15. Θρίλερ για το τελευταίο εισιτήριο στη Δύση μετά την ήττα των Λέικερς και τη νίκη των Τζαζ.

Όταν οι Νάγκετς σταματούν, το Μαϊάμι συνεχίζει
Μέχρι πρότινος έμοιαζε μακρινός στόχος, αλλά πλέον φαντάζει απολύτως εφικτός. Το Μαϊάμι επικράτησε 108-94 στο Ορλάντο και έφτασε τις 27 σερί νίκες απέχοντας πλέον μόλις έξι από το ιστορικό ρεκόρ των Λέικερς από τη σεζόν 1971/72. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 24 πόντους, 11 ασίστ και 9 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές, που έπαιξαν για δεύτερο συνεχές παιχνίδι χωρίς τον τραυματία Ντουέιν Ουέιντ.

Αντίθετα, οι Νάγκετς είδαν το δικό τους ρεκόρ ομάδας, τα 15 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα, να σταματά άδοξα, καθώς γνώρισαν βαριά ήττα στη Νέα Ορλεάνη με 110-86. Ο Μπράιαν Ρόμπερτς είχε 13 πόντους και 18 ασίστ για τους Χόρνετς, ενώ στα ρηχά έμεινε ο Κώστας Κουφός έχοντας 3 πόντους (1/2 βολές, 1/5 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1 κλέψιμο σε 20:09 για το Ντένβερ.

Παρά τους 36 πόντους του Κόμπι Μπράιαντ, οι Λέικερς δεν απέφυγαν την ήττα από τους Ουόριορς στο Όκλαντ με 109-103. Έτσι η διαφορά τους από τους Τζαζ (36-35 έναντι 35-36) στη μάχη για την όγδοη θέση στη Δύση μειώθηκε στον έναν αγώνα, καθώς οι «μορμόνοι» επιβλήθηκαν 107-91 των Σίξερς.

Ο Τζον Γουόλ έκανε ρεκόρ καριέρας με 47 πόντους και οι Ουίζαρντς επικράτησαν των Γκρίζλις με 107-94, ενώ οι Πέισερς χωρίς Γουέστ, Χιλ και Γκρέιντζερ νίκησαν 100-94 τους Χοκς.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Ατλάντα Χοκς 100-94 Γκριν 19, Χίμπερτ 17 (13 ριμπ.), Τζόνσον 15, Πέντεργκραφ 14, Τζορτζ 13, Χάνσμπρο 12 (11 ριμπ.)-Σμιθ 20, Χόρφορντ 13, Τιγκ 10, Μακ 10.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μέμφις Γκρίζλις 107-94 Γουόλ 47, Οκαφόρ 21, Σίνγκλετον 10, Μάρτιν 9-Κόνλεϊ 23, Μπέιλες 14, Ποντέξτερ 14, Ράντολφ 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Μαϊάμι Χιτ 94-108 Νέλσον 27 (12 ασίστ), Χάρις 20, Μουρ 13, Ο’ Κουίν 12-Τζέιμς 24 (11 ασίστ), Τσάλμερς 17, Μπος 12, Άλεν 12, Λιούις 11.

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Ντένβερ Νάγκετς 110-86 Άντερσον 23, Μίλερ 16, Ντέιβις 14, Μέισον 14, Ρόμπερτς 13 (18 ασίστ), Αμίνου 13, Λόπεζ 11-Γκαλινάρι 24, Φαρίντ 13, Τσάντλερ 11, Μίλερ 9, Μπρούερ 9.

Γιούτα Τζαζ-Φιλαδέλφεια 76ερς 107-91 Φόι 17, Χέιγουορντ 15, Φέιβορς 13 (10 ριμπ.), Τζέφερσον 12, Καντέρ 12, Μπερκς 12, Μίλσαπ 11-Ράιτ 19, Χόους 14, Μάλτρι 14, Γουίλκινς 13.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Λος Άντζελες Λέικερς 109-103 Κάρι 25 (10 ασίστ), Λι 23 (12 ριμπ.), Τόμπσον 22, Τζακ 19, Μπαρνς 10-Μπράιαντ 36, Νας 21, Μικς 13, Χάουαρντ 11 (15 ριμπ.).

Δείτε τη βαθμολογία
πηγή: sport-fm.gr

Σεντέρος: «Είμαι περήφανος που έχω συμπαίκτη τον Καραγκούνη»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιώργο Καραγκούνη ο Φιλίπ Σεντέρος. Ο Ελβετός αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται κι αυτός στη Φούλαμ, έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού της Εθνικής.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ελβετός αμέσως μετά τον αγώνα της Εθνικής του ομάδας με την Κύπρο:

«Ο Καραγκούνης είναι ένας θρύλος. Τον λατρεύω. Είμαι πολύ περήφανος που τον έχω συμπαίκτη μου, γιατί μου δίνει αυτό το πάθος το οποίο διαθέτει και είναι εκπληκτικός. Όλοι τον λατρεύουν στην Φούλαμ και στην Αγγλία, γιατί βγάζει αυτό το πάθος και την αγάπη για το παιχνίδι και την ομάδα».

Όταν η συζήτηση περιστράφηκε στο παιχνίδι, δήλωσε: «Ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να κερδίσουμε. Δυστυχώς χάσαμε πολλές ευκαιρίες, δεν ήμασταν καλοί στην τελική πάσα και είμαστε απογοητευμένοι. Κοιτάμε μπροστά, πήραμε ένα βαθμό και πρέπει να κοιτάξουμε τα θετικά. Κρατάμε το κεφάλι ψηλά και συνεχίζουμε»

Τέλος, σχολιάζοντας την ομάδα του Νίκου Νιόπλα, τόνισε: «Η κυπριακή ομάδα είναι πολύ καλή και πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και μια στο δεύτερο που μπορούσαν να μας κάνουν τη ζημιά. Είναι πολύ γρήγοροι και πιστεύουν στους εαυτούς τους. Νομίζω είναι και το πιο σημαντικό για μια μικρότερη χώρα, μικρότερη ομάδα και το λέω χωρίς καμία ασέβεια προς αυτούς». πηγή: metrosport.gr

Κασίγιας: «Το πιο δύσκολο κομμάτι πέρασε»

Για τον σημερινό κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα της Εθνικής Ισπανίας με τη Γαλλία, αλλά και το τον τραυματισμό του που τον έχει αφήσει εκτός αγώνων για περισσότερο από τρεις μήνες μίλησε ο τερματοφύλακας των "φούριας ρόχας", Ίκερ Κασίγιας.

«Όταν δεν έχεις αγωνιστεί για τόσο καιρό σου λείπουν τα ταξίδια με τους συμπαίκτες σου. Γι? αυτό και ήθελα να είμαι δίπλα τους σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα, όπως είναι αυτός κόντρα στην Γαλλία. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, όμως είμαι αισιόδοξος πως θα γυρίσουμε στην Ισπανία με τους τρεις βαθμούς» τόνισε αρχικά ο έμπειρος γκολκίπερ και συνέχισε :

«Είναι σκληρό να έχεις έναν τέτοιο σοβαρό τραυματισμό, όμως το πιο δύσκολο κομμάτι ανήκει στο παρελθόν. Πλέον και πάλι έχω ξεκινήσει να προπονούμαι και ελπίζω πως σε λίγο καιρό θα μπορώ να αγωνιστώ και πάλι». πηγή: metrosport.gr

Επιστροφή για Ηρακλή!

Σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επέστρεψε σήμερα ο Ανδρέας Ηρακλής του Άρη, ο οποίος έδειξε πως έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του.

Στο ομαδικό πρόγραμμα συμμετείχε και ο Νίκος Αγγελούδης, ενώ δεν ο Ψυχογιός, ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα.

Η προετοιμασία των "κιτρίνων" για τον "τελικό" του Σαββάτου κόντρα στον Πανθρακικό, θα συνεχιστεί αύριο με μία πρωινή προπόνηση. πηγή: metrosport.gr

Μπαϊκαρά: «Ανεβασμένος ο Άρης στα τελευταία παιχνίδια»


Ο ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, Ντενίζ Μπαϊκαρά, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τον Πανθρακικό και το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».


Αρχικά αναφέρθηκε στον Άρη:

«Ο Άρης στα τελευταία παιχνίδια παίζει καλό ποδόσφαιρο, όπως και στα Γιάννενα. Είναι ανεβασμένος αλλά κι εμείς από πλευράς μας παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, δεν έρχονται όμως τα αποτελέσματα. Όποιος κερδίσει το ματς θα πάρει μεγάλη ανάσα».

Για το κακό πρόσωπο που δείχνει ο Πανθρακικός στα τελευταία παιχνίδια:

«Δεν περιμέναμε κι εμείς αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε και τρώγαμε εύκολα γκολ. Ήρθε στη συνέχεια το άγχος αλλά έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια και πρέπει να πάρουμε όσους βαθμούς μπορούμε ώστε να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Για το αν η ισοπαλία με τον Άρη θα ήταν θετικό αποτέλεσμα:

«Ότι και να πάρεις στα εκτός έδρας παιχνίδια καλό είναι αλλά όταν πας μόνο για την ισοπαλία δε σου βγαίνει σε καλό. Πρέπει να πάμε για τους τρεις βαθμούς» .

Για το Κύπελλο και ότι βρίσκονται στα ημιτελικά:

«Δεν είχαμε στόχο το Κύπελλο αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα γιατί να μην φτάσουμε στον τελικό και γιατί να μην το πάρουμε».

Τέλος, για τον Παπαδόπουλο τόνισε:

«Δύσκολα το βλέπω να παίζει. Δεν προπονείτε μαζί μας, είναι εκτός».
πηγή: metrosport.gr

Παπαϊωάννου: «Ο στόχος επετεύχθη»

Ο εκπρόσωπος του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Λαχαναγοράς, Τάσος Παπαϊωάννου αλλά και η μητέρα του Μπάμπη Τσολακίδη, Ειρήνη Αλεξανδρίδου, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και μίλησαν για το ποσό που συγκεντρώθηκε για να αντικατασταθεί το πόδι του οπαδού του ΠΑΟΚ.


Αρχικά ο εκπρόσωπος του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Λαχαναγοράς, Τάσος Παπαιωάννου είπε:

«Σήμερα είναι μέρα χαράς, βάλαμε έναν στόχο που επετεύχθη. Είμαστε όλοι χαρούμενοι όχι μόνο γιατί καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το ποσό για την αντικατάσταση του ποδιού του Μπάμπη αλλά γιατί περίσσεψε ένα ποσό από τον έρανο και θα δοθεί στον νεαρό Ανδρέα, φίλαθλο του ΠΑΟΚ από την Αμαλιάδα που πάσχει από μεσογειακή αναιμία».


Για το πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση από τον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Λαχαναγοράς:

«Ήταν καθήκον να πάρουμε αυτή την πρωτοβουλία. Πρόκειται για έναν συνοπαδό που ακρωτηριάστηκε. Το λιγότερο που θα μπορούμε να κάνουμε είναι να συγκεντρώσουμε αυτό το ποσό.
Αύριο το πρωί έχουμε ραντεβού με την ΠΑΕ. Έχουμε μιλήσει με τον τεχνικό που θα αναλάβει την αντικατάσταση του τεχνητού ποδιού, μέχρι τη Δευτέρα θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσει η διαδικασία για την αντικατάσταση».


Για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου:

«Εμείς απευθυνθήκαμε στον απλό ΠΑΟΚτσή. Δεν έχουν χρώματα αυτές οι ενέργειες. Βοηθηθήκαμε και από άλλους συνδέσμους. Όλοι εμείς από το κλαμπ είμαστε οικογενειάρχες , ευχαριστήσαμε όλο τον κόσμο. Μας βοήθησε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι συγκεντρώσαμε το ποσό».


Για αυτό που τον συγκίνησε περισσότερο:

«Είναι πολλά αυτά που μας έκαναν να νιώσουμε συγκίνηση. Περισσότερο απ΄ όλα όμως όταν ένας παιδικό φίλος και συμμαθητής από τα 6 θύματα επικοινώνησε μαζί μας σήμερα και ήταν αυτός που συμπλήρωσε το τελικό ποσό.

Θα μπορούσα να πω ότι σήμερα είμαι από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους στο κόσμο. Είδα πολλούς ανθρώπους να δίνουν ένα ποσό από το υστέρημα τους. Ήμουν σίγουρος ότι η προσπάθεια μας θα είχε αίσιο τέλος.

Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να υπηρετήσουμε τον απλό ΠΑΟΚτσή, τίποτα παραπάνω. Διαχειριστήκαμε την κατάσταση. Θα κάνουμε και μια συνέντευξη Τύπου για να δουν όλοι πως κάναμε το εγχείρημα αυτό αλλά για να ευχαριστήσουν όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την προσφορά του».


Για τον Μπάμπη τόνισε:

«Έχω μιλήσει δύο φορές με τον Μπάμπη. Δεν τον γνώριζα πριν ξεκινήσουμε τον έρανο. Θέλει να έρθει στην Τούμπα. Είναι πολύ χαρούμενος για το ποσό που συγκεντρώθηκε.



Η μητέρα του Μπάμπη, κ. Αλεξανδρίδου πρόσθεσε:

«Το πόδι του Μπάμπη είχε καταστραφεί και έπρεπε να αντικατασταθεί».


Για το αν έχει επικοινωνήσει μαζί του:

«Ακόμα δεν το ξέρει. Είναι μεγάλη η χαρά μας αλλά δεν επικοινώνησα ακόμα μαζί του. Ο Μπάμπης πίστεψε στον λαό του ΠΑΟΚ όπως και εμείς. Θέλω να ευχαριστήσω τον λαό του ΠΑΟΚ, είναι μεγάλος τελικά. Θέλω να ευχαριστήσω και το κλαμπ της Λαχαναγοράς και όλους που έδωσαν και 1 ευρώ». πηγή: metrosport.gr

Σαρρής: «Πρέπει να απορριφθούν τέτοια φαινόμενα»

Για τον φασιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, χαρακτηρίζοντάς το "σημείο των καιρών"

«Η ελληνική ομοσπονδία, δεν εμπλέκεται στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας-αυτό απαγορεύεται και από την ΟΥΕΦΑ και από την ΦΙΦΑ. Είναι πάντοτε εναντίον κάθε είδους ρατσισμού, ή διάκρισης και κυρίως φυλετικών, πολιτικών και θρησκευτικών διακρίσεων. Ο,τι εμπίπτει όμως στο πεδίο των αρμοδιοτήτων και των κανονισμών του ποδοσφαίρου, θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τους κανονισμούς και τους νόμους», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και συνέχισε: «Αυτά είναι σημεία των καιρών και φαινόμενα μιας εποχής, που ζούμε, λίγο περίεργης. Θεωρώ ότι με αφορμή κάποια τέτοια συμβάντα, ένα θέμα έχει πάρει έκταση, χωρίς να αξίζει τόσο πολύ τον κόπο. Πάντως αυτά τα φαινόμενα το ποδόσφαιρο πρέπει να τα απορρίψει».πηγή: metrosport.gr

Ανακοίνωση της Superleague για τον πυλώνα!

Ανακοίνωση για την πτώση του πυλώνα στο "Γεντί Κουλέ" εξέδωσε η Superleague, επισημαίνοντας πως επιρρίπτονται σε αυτή ευθύνες τρίτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος:

«Είναι γνωστό ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων εδώ και δεκαετίες. Η Super League όμως, δε θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ώστε να επιρρίπτονται σε εκείνην ευθύνες τρίτων, ειδικά σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των θεατών και των ποδοσφαιριστών, καθώς την αρμοδιότητα, άρα και την ευθύνη έχουν άλλοι εκ του νόμου προκαθορισμένοι φορείς.

Είναι σαφές ότι η χορήγηση άδειας λειτουργίας του γηπέδου «Θ. Βαρδινογιάννης» χορηγήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπως ακριβώς προβλέπεται βάσει μιας σειράς νόμων και διατάξεων και αποτυπώνεται στην από 2/8/2012 άδεια που εκδόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και η οποία προσκομίστηκε στη διοργανώτρια αρχή από την ΠΑΕ ΟΦΗ.

Η Super League δε διαθέτει τη δυνατότητα, ούτε βάσει νόμου, ούτε βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, καθώς δε διαθέτει τεχνικούς, πολιτικούς μηχανικούς κ.λπ. ώστε να ελέγχει και να πιστοποιεί μεταξύ άλλων τη στατική επάρκεια των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Οποιαδήποτε απόπειρα απεμπόλησης των ευθυνών των αρμοδίων και η προσπάθεια να φανεί η Super League ως «ένοχη» είναι απορριπτέα.

Αναμένουμε πλέον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, να ενημερωθούμε αν για το γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» ισχύει η άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης, προκειμένου να διεξαχθούν οι υπόλοιποι αγώνες του πρωταθλήματος».

Πολατιάν: “Ο Άρης δεν κλαψουρίζει και θέλουμε να νικάει και τους διαιτητές”

Ο πρώην διαιτητής και μέλος της διοίκησης του Άρη, Λάζαρος Πολατιάν, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Στη Σέντρα" του "Αθλητικού Metropolis" όπου αναφέρθηκε στο πόστο που έχει στη διοίκηση των "κίτρινων", στη διαιτησία αλλά και στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανθρακικό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν έχει προσαρμοστεί στον Άρη:
"Δε χρειαζόταν πολύς χρόνος για να προσαρμοστώ. Οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί στον Άρη. Είχα φίλους εδώ και αυτό ήταν σοβαρή προϋπόθεση για να σταματήσω τη διαιτησία και να ασχοληθώ με τα του Άρη".


Για το ότι ασχολήθηκε με τα κοινά του Άρη:
"Κάποια στιγμή σκεφτόμουν να σταματήσω να ασχολούμαι με τη διαιτησία. Θα γινόταν σε βάθος χρόνου. Σε κάποιες συζητήσεις που είχα με τους παράγοντες του Άρη μυ ζητήθηκε να βοηθήσω σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνά ο Άρης. Μου αρέσουν τα δύσκολα και δέχτηκα. Ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο".

Για το τι ακριβώς θα κάνει στον Άρη:
"Είμαι σύμβουλος αγωνιστικού. Είμαι στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Έχουμε μια πολύ καλή "οικογένεια" με τον Σούλη Παπαδόπουλο, τον Τάσο Θέο και τον Γιώργο Κολτσίδα και προσπαθούμε ο καθένας να μεταφέρει τις εμπειρίες του στους παίκτες ώστε να είναι πιο έτοιμοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος".

Για τη διαιτησία:
"Ο κόσμος μπορεί να θεωρεί πως ένας πρώην διαιτητής μπορεί να επηρεάσει τους διαιτητές. Οι διαιτητές στην Ελλάδα είναι σε καλό επίπεδο και δε μπορεί αν τους επηρεάσει κανείς. Έχετε δει τα λάθη που γίνονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Σε πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους είναι σύνηθες ένας πρώην διαιτητής να ασχολείται με διοικητικά ομάδας. Πλέον δεν υπάρχει "παράγκα". Η διαιτησία μας έχει κάνει βήματα μπροστά. Στην Ελλάδα βλέπουμε μόνο τα λάθη των διαιτητών. Δε λογαριάζουμε τις σωστές αποφάσεις. Αν ένας διαιτητής κάνει 10 σωστές αποφάσεις και 1 λάθος, θα πέσουμε να τον φάμε".

Για ο αν ασχολείται με τους διαιτητές που ορίζονται στους αγώνες του Άρη:
"Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα μου να είναι έτοιμη αγωνιστικά. Δε με νοιάζει ποιος θα είναι ο διαιτητής. Θέλουμε η ομάδα μας να κερδίζει και τους διαιτητές. Είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Δεν κλαψουρίζουμε και κοιτάμε η ομάδα να νικάει".

Για τα πολλά λάθη διαιτητών που έχουν γίνει κατά καιρούς στο "Βικελιδης":
"Δεν έχω ασχοληθεί με τα λάθη που έγιναν παλιότερα. Μπορεί να έχει αδικηθεί ο Άρης. Εγώ θεωρώ αυτές τις αγωνιστικές που είμαι στον Άρη πως οι διαιτησίες είναι αντικειμενικές. Εγώ μπορώ να δω πως κινείται ένας διαιτητής. Οι διαιτησίες στο παιχνίδι με Γιάννενα και τον Λεβαδειακό ήτανε νορμάλ.

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό που ακολουθεί:
"Βλέπω ότι θα νικήσουμε και αυτό θέλω αλλά δεν το βλέπω ως παιχνίδι της χρονιάς. Αν κερδίσουμε δε σωθήκαμε ακόμη, έχουμε άλλα 3 παιχνίδια για να κερδίσουμε και να είμαστε ήσυχοι".

Για τη φάση που είχε αδικήσει τον Άρη σε ένα παλαιότερο Άρης ΠΑΟΚ:
"Ο κόσμος δεν μου αναφέρεται συχνά σε αυτή τη φάση. Ήταν μια φάση που έχει γίνει πολλά χρόνια πριν. Ήταν μια λάθος απόφαση και δεν υπάρχει κάτι άλλο. Το είχα πει και παλαιότερα πως στη συγκεκριμένη φάση είχα αποφασίσει λάθος".

Για αυτά που αντίκρισε όταν ήρθε στον Άρη:
"Βλέπω πως η διοίκηση και ο πρόεδρος δουλεύουν πάρα πολύ. Ο καθένας έχει αναλάβει τον τομέα του και ο καθένας κάνει το καθήκον του για το καλό του Άρη. Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το Σάββατο θα κερδίσουμε το παιχνίδι και θα δούμε με άλλον αέρα τα εναπομείναντα παιχνίδια που έρχονται και στο τέλος θεωρώ πως η ομάδα θα σωθεί".
πηγή: metrosport.gr

Μώραλης: «Δεν φταίει για όλα η Σούπερ Λιγκ»

Εκνευρισμένος με όσους κατηγόρησαν την Σούπερ Λιγκ, για τον πεσμένο πυλώνα στο Γεντί Κουλέ, ήταν ο Γιάννης Μώραλης. Ο πρόεδρος της Λίγκας δήλωσε πως δεν φταίει για όλα η Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις ευθύνες που επέρριψαν στη Σούπερ Λίγκα για το ατύχημα:

«Είπαμε να υπάρχει μια στοιχειώδης λογική. Δεν μπορεί η Σούπερ Λίγκα να είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για οποιονδήποτε έχει ευθύνες για ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το στοιχειώδες μυαλό μπορεί να καταλάβει ότι η Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί να ελέγχει τη στατικότητα των γηπέδων. Εμείς παίρνουμε από τους φορείς την άδεια. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε και να αποκρούμε τα μπαλάκια όταν δεν είναι δικά μας. Εμείς εκδίδουμε άδειες αγώνων σε γήπεδα που έχουν άδεια. Εφόσον δεν έχει ανακληθεί η άδεια του γηπέδου από την αρμόδια αρχή, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό. Το θέμα για μας στη Λίγκα προέκυψε μετά την πτώση του πυλώνα. Πριν από αυτό δεν είχαμε την οποιαδήποτε ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές ότι υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Άρα δεν μπορούμε να έχουμε ευθύνη. Εφόσον δεν μας έρχεται χαρτί που να μας λέει παύει να ισχύει η άδεια λειτουργίας, εμείς θεωρούμε ότι ισχύει η άδεια. Πρέπει να παίρνουμε τηλέφωνο κάθε γήπεδο για να δούμε αν έστειλαν ή όχι την άδεια; Να μη φταίμε εμείς ακόμη κι αν υπάρχει κάποια δηλητηρίαση από την καντίνα κάποιου γηπέδου».

Για τις ευθύνες των αρμόδιων αρχών:

«Υπάρχει έγγραφο από τον Αύγουστο του 2012 που κάνει λόγο για χορήγηση άδειας λειτουργίας στο γήπεδο με βασική προϋπόθεση να εκδοθεί βεβαίωση στατικής επάρκειας εντός προθεσμίας δύο μηνών. Και αναφέρει το έγγραφο πως ?σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν τα παραπάνω, παύει να ισχύει η παρούσα απόφαση?. Δηλαδή σε δύο μήνες, αν δεν υπήρχε στατική μελέτη, θα έπρεπε να αποσυρθεί η άδεια και να υπάρχει ενημέρωση σε μας ότι το γήπεδο παύει να έχει άδεια λειτουργίας. Πώς μπορεί να γνωρίζει η Σούπερ Λίγκα αν έγινε η σχετική μελέτη και αν προσκομίστηκε; Εμείς δίνουμε άδεια τέλεσης αγώνα εφόσον έχουμε άδεια. Ο γενικός γραμματέας έπρεπε να μας είχε ενημερώσει αν δεν είχε άδεια το γήπεδο. Δεν μπορούμε, ούτε η ΕΠΟ ούτε εμείς, να έχουμε δυνατότητα ελέγχου στατικότητας των γηπέδων. Να αποδεχόμαστε αυτά για τα οποία φταίμε, αλλά να μη φτάνουμε σε παραλογισμό. Υπάρχει μία διαδικασία και πρέπει να τηρείται».

Για για την τύχη του αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΣ το Σάββατο:

«Έχουμε μεγάλο προβληματισμό σαν Λίγκα, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο ματς του Σαββάτου. Δεν ξέρουμε σε ποιον θα απευθυνθούμε. Περιμένουμε κάποια υπηρεσία να μας στείλει ένα χαρτί για να μας λέει τι γίνεται. Από τον ΟΦΗ, από την αποκεντρωμένη διοίκηση… από κάποιον! Καθόμαστε και περιμένουμε με τους συνεργάτες μου να δούμε τι θα κάνουμε και στο τέλος βγαίνουμε και κατηγορούμενοι. Θα συζητήσουμε με όλους τους φορείς και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι προφανές πως δεν μπορεί να γίνει αγώνας αν δεν υπάρχει χαρτί για τις συνθήκες ασφαλείας. Θα μιλήσουμε με την ΠΑΕ ΟΦΗ και θα δούμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει».

Για το ενδεχόμενο να ζητήσει ο ΟΦΗ να γίνει το ματς στο «Γεντί Κουλέ» υπό το φως της ημέρας:

«Εκτιμώ ότι οι άνθρωποι του ΟΦΗ έχουν την κοινή λογική που έχουμε όλοι μας. Αυτό θα το ζητήσουν εφόσον υπάρχει στατική άδεια για το γήπεδο. Αν δεν υπάρχει, δεν μπορούν να ζητήσουν να γίνει το ματς μεσημέρι για να υπάρχει φως. Αυτό επιτάσσει η στοιχειώδης λογική». πηγή: metrosport.gr

Καλύβας: “Διοίκηση με πρόεδρο τον Σαββίδη και άτομα που αγαπούν τον ΠΑΟΚ”

Ο άλλοτε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Καλύβας, μίλησε στην εκπομπή “Στη Σέντρα” του “Αθλητικού Metropolis” για τις εκλογές νέας διοίκησης στο Δικέφαλο, τονίζοντας πως ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να είναι πρόεδρος και μέλη του να είναι άτομα με όρεξη για δουλειά που αγαπούν τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αιρετή διοίκηση στον ΠΑΟΚ:
“Το καλό είναι να είναι πρόεδρος ο κ. Σαββίδης. Τώρα τι θα γίνει δε μπορώ να γνωρίζω. Αυτό είναι το επιβεβλημένο”.

Για την μέχρι τώρα διοίκηση της ομάδας από τον Ιβάν Σαββίδη:
“Ο ΠΑΟΚ, οικονομικά τουλάχιστον, δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετώπιζε. Όσο για τα υπόλοιπα δε μπορώ να τον κρίνω. Στο οικονομικό κομμάτι όμως είναι όλα θετικά”.

Για τα άτομα που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση:
“Για μένα είναι το προτιμότερο τα άτομα που θα ασχοληθούν, είτε είναι από το παρελθόν, είτε είναι τωρινά, να δουλεύουν, να είναι ικανά άτομα, να αγαπούν και να θέλουν το καλό του ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή εκ των πραγμάτων ο μεγαλομέτοχος έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Τα άτομα που θα επιλέξει πρέπει να έχουν φιλότιμο”.πηγή: metrosport.gr

"Yπερήφανος για το Καμερούν!

Υπερήφανος που αγωνίστηκε με την εθνική Καμερούν εμφανίστηκε ο Τσαρλς Ιτάνζ, τονίζοντας πως θα μπορούσε να είχε αγωνιστεί με την αφρικανική χώρα νωρίτερα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στους λόγους που τον είχαν οδηγήσει στο να πάρει αρχικά τη γαλλική υπηκοότητα, ενώ έκανε αναδρομή και στην καριέρα του. Ο Ιτάνζ μίλησε στην ιστοσελίδα «Mboafootball.com». Αναλυτικά δήλωσε:

-Γιατί όλο αυτό τον καιρό δεν έπαιζες στην εθνική ομάδα του Καμερούν;

«Με κατηγόρησαν για το ότι δεν έπαιξα νωρίτερα στην εθνική ομάδα, αλλά όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο πριν 19 χρόνια, είχα συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να παίζω εκεί που ήμουν, εκεί που είχα γεννηθεί, εκεί που έκανα προπονήσεις. Είχα μιλήσει με τον Ρίγκομπερτ Σονγκ, ο οποίος μου είχε ότι θα το μετανιώσω μια μέρα. Πήρα μια απόφαση ενάντια στην. καρδιά μου, αλλά ήμουν νέος. Όταν είσαι νέος, συχνά δε σου αφήνεται να αποφασίσεις. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι, ότι ήταν μια απόφαση παρά τη θέλησή μου. Τώρα, αυτό ανήκει στο παρελθόν και είμαι πολύ περήφανος για το πρώτο μου παιχνίδι με την εθνική ομάδα της χώρας μου, στο οποίο νικήσαμε, μάλιστα. Είναι απερίγραπτη η χαρά μου».

-Η μητέρα σου ήρθε για να σου δώσει κουράγιο. Είχε σημασία αυτό για σένα;

«Φυσικά! Η μητέρα μου επέμενα να έρθει και να με υποστηρίξει. Ηταν εδώ για αρκετό καιρό. Εγώ ήρθα κατευθείαν από την ομάδα μου και είχα να τη δω περίπου τρεις μήνες. Είμαι πολύ χαρούμενος που η μητέρα μου και τα άλλα μέλη της οικογένειας μου, ήρθαν στο πρώτο μου παιχνίδι με τα «Λιοντάρια» (σ.σ. «Λιοντάρια» είναι το παρατσούκλι της εθνικής ομάδας του Καμερούν).

-Γιατί αποφάσισες να γίνεις τερματοφύλακας;

«Επειδή όταν ήμουν μικρός, τα περισσότερα από τα είδωλα μου, ήταν τερματοφύλακες. Ηξερα τον Τόμας Ενκονό, τον Μπερνάρ Λαμά και μου άρεσε πολύ που ήταν τόσο. ελαστικοί. Είχε σχέση και με την προσωπικότητά μου. Είμαι αρκετά εσωστρεφής και συνήθως δε μιλάω πολύ. Είναι μια διαφορετική θέση και χρειαζόμουν κάτι τέτοιο, στο άθλημα που αγαπώ».

-Τι γίνεται με την καριέρα σου;

«Πηγαίνει πολύ καλά. Μόλις υπέγραψα σε ένα μεγάλο σωματείο, στη χώρα που παίζω ποδόσφαιρο. Παιχνίδια όπως αυτό με το Τόγκο, τα παίζω κάθε εβδομάδα. Επρεπε να βρω το ίδιο επίπεδο, μετά το πέρασμα από τη Λίβερπουλ, όταν και δεν αγωνιζόμουν πολύ. Ετσι έπρεπε να παίζω με καρδιά, για να ξαναφτάσω στο σωστό επίπεδο για μένα. Σήμερα, είμαι διεθνής, ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να τα παρατάς. Πρέπει πάντα να πιστεύεις στον εαυτό σου».

-Πριν λίγα χρόνια είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ. Με το χέρι στην καρδιά, έχεις μετανιώσει για αυτή την επιλογή σου;

«Όχι, καθόλου! Δε μετανιώνω γιατί έτσι είναι η ζωή. Όταν σου δίνονται κάποια πράγματα, δε μπορείς να τα αρνηθείς. Επρεπε να αδράξω την ευκαιρία μου. Είμαι αρκετά φιλόδοξος. Εύχομαι τα δύο τελευταία χρόνια, να ήμουν εκεί. Κατά τα άλλα, είμαι πολύ περήφανος που ήμουν μέλος μιας τέτοιας ομάδας».

-Υπήρχε κάποιος που σε ενθάρρυνε να παίξεις με το Καμερούν;

«Εδώ ήταν πάντα η μητέρα μου. Ακόμα και στο σπίτι, βλέπαμε παιχνίδια των «Λιονταριών». Σε μια νίκη στο Μουντιάλ του 1990, ήμουν έξω, περιχαρής. Η μητέρα μου και η οικογένεια μου, πάντα με ενθάρρυναν να παίξω για Καμερούν. Μετά ήρθε η γνωριμία μου με τον Μπενουά Ασού Εκοτό και τον Ρίγκομπερτ Σονγκ που με ενθάρρυναν και αυτοί, να παίξω για την πατρίδα μου».

-Φάνηκε και στις προπονήσεις ότι ήσουν κοντά με τον Ασού Εκοτό. Είναι οι αναμνήσεις από τη Λανς;

«Είναι πολύ αληθινός άνθρωπος. Δε μπορώ να τον περιγράψω, είναι σαν αδερφός μου. Από τότε που ήμασταν μαζί στη Λανς, κρατήσαμε επαφή. Πέρασαν δέκα χρόνια, ήμουν στην Αγγλία και την Ελλάδα, αλλά έχει παραμείνει η αληθινή μας φιλία».

-Πώς είδες το κοινό;

«Το κοινό ήταν εξαιρετικό και μας υποστήριζε. Είμαστε πρώτοι στο δεύτερο γύρο. Το κοινό έχει πάρει το ρόλο του δωδέκατου παίκτη μας».

-Το να είσαι στην εθνική, ήταν κάτι που το φανταζόσουν;

«Το να είσαι στην εθνική ομάδα, είναι κάτι που το αποφασίζει ο προπονητής. Όταν είσαι στις κλήσεις, πρέπει να είσαι περήφανος. Εγώ πρέπει να σκύψω το κεφάλι στη δουλειά μου!»
πηγή: metrosport.gr

Το "εργοστάσιο" να είναι καλά!!

Με αφορμή τις αρκετές απουσίες (διεθνείς, τραυματίες) της τελευταίας εβδομάδας και μετά το “φιλικό” με την Κ20, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να καλέσει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας 5 ακόμη νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο Γιώργος Στρέζος, ο Στέλιος Ποζατζίδης, ο Κρίστι Κιόσε, ο Στέφανος Πολύζος κι ο Κυριάκος Σαββίδης ήταν οι τελευταίοι “εκλεκτοί”. Δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα Τμήματα Υποδομής και Ανάπτυξης της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.

Από την αρχή της σεζόν και την καλοκαιρινή προετοιμασία, συνολικά ο αριθμός των νεαρών ποδοσφαιριστών που ενσωματώθηκαν στην πρώτη ομάδα, ανέρχεται στους 21! Εννοούμε ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στους αγώνες της Κ-20 και της Κ-17ε νώ προπονούνται παράλληλα και με την πρώτη ομάδα, αλλά και ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην καλοκαιρινή προετοιμασία και αποφασίστηκε ότι είναι καλύτερο να συνεχίσουν ως δανεικοί την καριέρα τους. Εκτός από αυτούς, στην ίδια πάνω κάτω κατηγορία μπαίνει κι ένας ξένος ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε μέσα από τη διαδικασία των δοκιμών με την πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά, εκτός από τους 5 των τελευταίων ημερών, με την ομάδα έχουν προπονηθεί συστηματικά: Μελισσάς, Δεμηρτζόγλου, Δεληγιαννίδης, Κάτσε, Πέλκας, Πόποβιτς, Παπαδόπουλος, Ιντζίδης, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Μωϋσιάδης, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται Σταφυλίδης και Αποστολόπουλος, οι οποίοι από το καλοκαίρι λογίζονταν αποκλειστικά ως παίκτες της 1ης ομάδας.

Σε διάφορα στάδια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, συμμετείχαν επίσης οι Αγγελίδης, Λαμπάκης, Τζανδάρης που παραχωρήθηκαν δανεικοί, όπως και οι Παναγιωτούδης, Στάμου που δόθηκαν δανεικοί τον Ιανουάριο, ενώ μέχρι τότε είχαν συμμετοχές τόσο στην πρώτη ομάδα, όσο και στην Κ-20. Τέλος, μέσα στον Δεκέμβριο προπονήθηκε για περίπου 10 μέρες ο Καρτάλ, που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ και δόθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Επανομής. πηγή: metrosport.gr

Μία άλλη διάκριση για τον Κόστλι!

Μία ακόμη… διάκριση, αυτή τη φορά εξωαγωνιστική, είχε ο Κάρλο Κόστλι, μιας και αναδείχθηκε ο πιο σέξι ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας της Ονδούρας!

 Πιο συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες στην χώρα της κεντρικής Αμερικής διεξάγονται τα καλλιστεία για την πιο όμορφη έφηβη της χώρας (Miss Teen Honduras) και οι διαγωνιζόμενες μεταξύ άλλων ρωτήθηκαν για το ποιος είναι ο ομορφότερος παίκτης της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Αυτές με ένα στόμα και μια φωνή είπαν πως είναι ο στράικερ της «Βασίλισσας του βορρά», Κάρλο Κόστλι. Ο Κόστλι προφανώς μπορεί να αισθάνεται αρκετά κολακευμένος από αυτήν την… «διάκριση» καθώς δεν είναι και λίγο για έναν άνδρα να αποτελεί διακαή πόθο νεαρών γυναικών.
πηγή: metrosport.gr