Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πολατιάν: “Ο Άρης δεν κλαψουρίζει και θέλουμε να νικάει και τους διαιτητές”

Ο πρώην διαιτητής και μέλος της διοίκησης του Άρη, Λάζαρος Πολατιάν, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Στη Σέντρα" του "Αθλητικού Metropolis" όπου αναφέρθηκε στο πόστο που έχει στη διοίκηση των "κίτρινων", στη διαιτησία αλλά και στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανθρακικό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν έχει προσαρμοστεί στον Άρη:
"Δε χρειαζόταν πολύς χρόνος για να προσαρμοστώ. Οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί στον Άρη. Είχα φίλους εδώ και αυτό ήταν σοβαρή προϋπόθεση για να σταματήσω τη διαιτησία και να ασχοληθώ με τα του Άρη".


Για το ότι ασχολήθηκε με τα κοινά του Άρη:
"Κάποια στιγμή σκεφτόμουν να σταματήσω να ασχολούμαι με τη διαιτησία. Θα γινόταν σε βάθος χρόνου. Σε κάποιες συζητήσεις που είχα με τους παράγοντες του Άρη μυ ζητήθηκε να βοηθήσω σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνά ο Άρης. Μου αρέσουν τα δύσκολα και δέχτηκα. Ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο".

Για το τι ακριβώς θα κάνει στον Άρη:
"Είμαι σύμβουλος αγωνιστικού. Είμαι στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Έχουμε μια πολύ καλή "οικογένεια" με τον Σούλη Παπαδόπουλο, τον Τάσο Θέο και τον Γιώργο Κολτσίδα και προσπαθούμε ο καθένας να μεταφέρει τις εμπειρίες του στους παίκτες ώστε να είναι πιο έτοιμοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος".

Για τη διαιτησία:
"Ο κόσμος μπορεί να θεωρεί πως ένας πρώην διαιτητής μπορεί να επηρεάσει τους διαιτητές. Οι διαιτητές στην Ελλάδα είναι σε καλό επίπεδο και δε μπορεί αν τους επηρεάσει κανείς. Έχετε δει τα λάθη που γίνονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Σε πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους είναι σύνηθες ένας πρώην διαιτητής να ασχολείται με διοικητικά ομάδας. Πλέον δεν υπάρχει "παράγκα". Η διαιτησία μας έχει κάνει βήματα μπροστά. Στην Ελλάδα βλέπουμε μόνο τα λάθη των διαιτητών. Δε λογαριάζουμε τις σωστές αποφάσεις. Αν ένας διαιτητής κάνει 10 σωστές αποφάσεις και 1 λάθος, θα πέσουμε να τον φάμε".

Για ο αν ασχολείται με τους διαιτητές που ορίζονται στους αγώνες του Άρη:
"Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα μου να είναι έτοιμη αγωνιστικά. Δε με νοιάζει ποιος θα είναι ο διαιτητής. Θέλουμε η ομάδα μας να κερδίζει και τους διαιτητές. Είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Δεν κλαψουρίζουμε και κοιτάμε η ομάδα να νικάει".

Για τα πολλά λάθη διαιτητών που έχουν γίνει κατά καιρούς στο "Βικελιδης":
"Δεν έχω ασχοληθεί με τα λάθη που έγιναν παλιότερα. Μπορεί να έχει αδικηθεί ο Άρης. Εγώ θεωρώ αυτές τις αγωνιστικές που είμαι στον Άρη πως οι διαιτησίες είναι αντικειμενικές. Εγώ μπορώ να δω πως κινείται ένας διαιτητής. Οι διαιτησίες στο παιχνίδι με Γιάννενα και τον Λεβαδειακό ήτανε νορμάλ.

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό που ακολουθεί:
"Βλέπω ότι θα νικήσουμε και αυτό θέλω αλλά δεν το βλέπω ως παιχνίδι της χρονιάς. Αν κερδίσουμε δε σωθήκαμε ακόμη, έχουμε άλλα 3 παιχνίδια για να κερδίσουμε και να είμαστε ήσυχοι".

Για τη φάση που είχε αδικήσει τον Άρη σε ένα παλαιότερο Άρης ΠΑΟΚ:
"Ο κόσμος δεν μου αναφέρεται συχνά σε αυτή τη φάση. Ήταν μια φάση που έχει γίνει πολλά χρόνια πριν. Ήταν μια λάθος απόφαση και δεν υπάρχει κάτι άλλο. Το είχα πει και παλαιότερα πως στη συγκεκριμένη φάση είχα αποφασίσει λάθος".

Για αυτά που αντίκρισε όταν ήρθε στον Άρη:
"Βλέπω πως η διοίκηση και ο πρόεδρος δουλεύουν πάρα πολύ. Ο καθένας έχει αναλάβει τον τομέα του και ο καθένας κάνει το καθήκον του για το καλό του Άρη. Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το Σάββατο θα κερδίσουμε το παιχνίδι και θα δούμε με άλλον αέρα τα εναπομείναντα παιχνίδια που έρχονται και στο τέλος θεωρώ πως η ομάδα θα σωθεί".
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: