Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

“Δεν πέφτει κανείς από την Β’ Εθνική”!

footballleague_5-610x320111
Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η Ένωση Β’ Εθνικής αποφάσισε να κάνει κίνηση έκπληξη.
Στα… πρότυπα της Σούπερ Λίγκας, η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας επιχειρεί να αλλάξει την προκήρυξη του πρωταθλήματός της, καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει στην ΕΠΟ αίτημα προκειμένου να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στο τέλος της φετινής σεζόν!
Αυτή η πρόταση… έπεσε στο τραπέζι στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/3) από τον πρόεδρο του Εθνικού Γαζώρου, Γιώργο Καλαποτλή, με τον Αλέξη Κούγια να συμφωνεί αμέσως και την πλειοψηφία των υπόλοιπων εκπροσώπων των ομάδων να ακολουθούν.
Συγκεκριμένα, ειπώθηκε ότι από τη στιγμή που το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται πολύ νωρίς έχοντας μόνο 14 ομάδες σε κάθε όμιλο, όσες εξ’ αυτών δεν θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ θα μείνουν για αρκετούς μήνες (μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα δηλαδή) ανενεργές. Έχοντας, λοιπόν, αυτό ως αιτιολογία, θα προτείνουν στην ΕΠΟ το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 17 ομάδες σε κάθε όμιλο (σύνολο 34). Δηλαδή να μην υποβιβαστεί καμία από τις υπάρχουσες 28 και να ανέβουν κανονικά από τη Γ’ Εθνική οι πρώτοι κάθε ομίλου (έξι δηλαδή) όπως είναι προγραμματισμένο.
Αυτή η πρόταση θα μελετηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες από το νομικό τμήμα της Ένωσης Β’ Εθνικής και θα τεθεί προς ψήφιση σε νέο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη (3/4).
Βέβαια, οι πιθανότητες για να σώσει την έγκρισή της η ΕΠΟ είναι απειροελάχιστες, για να μην πούμε ότι το σενάριο αυτό ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας…

Βρέθηκε φόρμουλα, διεξάγεται η αγωνιστική

Από εκεί και πέρα, σε αυτό το Δ.Σ…. εξπρές (διήρκησε περίπου 35 λεπτά), αποφασίστηκε ότι στο επόμενο συμβούλιο θα επικυρωθεί η βαθμολογία για να ξεκινήσουν και τα πλέι οφ, ενώ οι ομάδες θα προσπαθήσουν να «περάσουν» το δικαίωμα εκτός από τα κανονικά τους συμβόλαιο να έχουν και πέντε εκπαιδευόμενους, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδά τους.
Σε ότι αφορά το θέμα της απειλής από πλευράς ποδοσφαιριστών για αποχή από την τελευταία αγωνιστική, υπήρξε συμφωνία και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δοθούν από τις ομάδες κάποια χρήματα για το Εγγυητικό Ταμείο. Έτσι, η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο (29-30/3).
Το μόνο, πάντως, που ανέφερε η Ένωση Β’ Εθνικής σε ανακοίνωσε που εξέδωσε λίγο μετά το τέλος του συμβουλίου, είναι το εξής:
«Το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ ομόφωνα αποφάσισε, σύμφωνα και με την προκήρυξη του Πρωταθλήματος,  τη διεξαγωγή των play- off (οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο ) με βάση την βαθμολογική  τους κατάταξη.».
πηγή:a-sports.gr

Τη Δευτέρα η απόφαση για Άρη!

SKORDAS
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Άρης.
Το αίτημα των κιτρινόμαυρων για χορήγηση νέας προσωρινής διαταγής (με βάση παράγραφο του άρθρου 103 του Πτωχευτικού Κώδικα) εξετάστηκε απ’ τον δικαστήριο, ωστόσο η απόφαση δεν αναμένεται να γίνει γνωστή σήμερα. Αυτό θα συμβεί την ερχόμενη Δευτέρα (31/03), με τους διοικούντες να είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά και η ΠΑΕ θα προστατευτεί ξανά απ’ τους πιστωτές της.
Εξετάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα Σκόρδα κατά ΚΜΑ
Στο μεταξύ, μέχρι το μεσημέρι θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Λάμπρος Σκόρδας (ατομικά, ως μέλος) εις βάρος της εγκυρότητας της Γενικής Συνέλευσης της ΚΜΑ της 26ης Φεβρουαρίου (τότε αποφασίστηκε παύση της διοίκησης της ΠΑΕ, εντολή σε νέα διοίκηση με τους Στεφανίδη, Ψηφίδη και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου). Να σημειωθεί ότι στις 7 Μαρτίου η πλευρά Σκόρδα πέτυχε τη διαταγή αναστολής των αποφάσεων της ΓΣ μέχρι και σήμερα.
Πηγή: arenafm.gr

Θέαμα από Γκρίφιν-Τζόρνταν

jordan
Αυτή τη φορά ο Μπλέι Γκριν από εκτελεστής πέρασε σε ρόλο δημιουργού και μαζί με τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν πρόσφεραν ένα μοναδικό άλεϊ ουπ κάρφωμα που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις 5 καλύτερες φάσεις της χθεσινής (27/03) βραδιάς στο ΝΒΑ.








Πηγή: arenafm.gr

Θύελλα στην κωλότσεπη!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης ψηλαφίζει τα σενάρια της επόμενης ημέρας στην Ευρωλίγκα και ανακαλύπτει το μονοπάτι που στέλνει ξένοιαστες τις ομάδες μας στα πλέι-οφ.
Oποτε μυρίζει άνοιξη και αρχίζει η βάσανος των υπολογισμών, το πολυτιμότερο εφόδιο του δημοσιογράφου, αυτού που καλύπτει το μπάσκετ τουλάχιστον, είναι ένα παντελόνι με ευρύχωρη πίσω τσέπη, αρκετά σφιχτή για να κρατάει 1-2 φύλλα χαρτί, αλλά και βαθιά για να φιλοξενεί ένα στυλό χωρίς να εγκυμονεί κίνδυνο ατυχήματος με χυμένη μελάνη.
Εάν ήμουν κοριτσάκι, θα έλεγα ότι πρέπει να δείχνει και ωραίο τον πισινό, αλλά αυτό είναι άλλης παπαδιάς ευαγγέλιο. Ο Μάρτιος δεν είναι εποχή για να αγγίζει κανείς τη θηλυκή του πλευρά.
Η κωλότσεπη-κομπιούτερ, λοιπόν. Πού νομίζετε ότι φιλοτεχνούνται τα σενάρια, σε iPhone ή σε tablet; Όχι. Με όλον τον σεβασμό στα επιτεύγματα της τεχνολογίας, η υπόθεση σηκώνει χαρτί, μολύβι, για τους μεθοδικούς και γομολάστιχα. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις στη διάρκεια του μεταμεσονύκτιου δείπνου της Πέμπτης, συλλάβαμε εαυτούς, με τον Δημήτρη Καρύδα, να ανασύρουμε από την τσέπη το χιλιομουντζουρωμένο χαρτί και να μελετάμε πιθανότητες, μεταξύ τυρού και αχλαδιού.
Το αχλάδι το αποφύγαμε γιατί παχαίνει, τα σενάρια όχι.
Το ζητούμενο ήταν να βρούμε το μονοπάτι που οδηγεί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μαζί στα πλέι-οφ, χωρίς να μετατρέπει τη μεταξύ τους τιτανομαχία σε αναμέτρηση ζωής και θανάτου. Αν δεν καταλάβατε, το σπάω σε πενηνταράκια: θέλουμε τις ομάδες μας στα προημιτελικά, αλλά να μας λείπει το βύσσινο του «εμφυλίου».
Ψάξε, ψάξε, γράψε, σβήσε, τελικά το βρήκαμε. Δεν περνάει φυσικά μόνο από ελληνικά χέρια η πραγμάτωσή του. Αλλά μοιάζει εφικτό. Και είναι απλό.
Μία ήττα της Φενέρμπαχτσε, στους επόμενους δύο αγώνες της (Αρμάνι μέσα απόψε, Λαμποράλ έξω) βάζει το νερό στ’αυλάκι, αρκεί να συνδυαστεί με ελληνικές νίκες στη 13η αγωνιστική: Εφές-Ολυμπιακός διπλό, Παναθηναϊκός-Μάλαγα άσος. Αυτό είναι όλο.
Εφ’όσον συμβεί, οι δύο ελληνικές ομάδες θα έχουν βέβαιη την πρόκριση στην οχτάδα, με μίνιμουμ απολογισμό 7 νίκες. Η Μάλαγα (5-7 σήμερα) δεν θα είναι σε θέση να τους φτάσει. Η Φενέρμπαχτσε θα τερματίσει στο 7-7, αλλά θα υστερεί σε όλες τις ισοβαθμίες με τις ομάδες μας. Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 6-6 και ο Παναθηναϊκός 6-5.
Εάν έκανα κάποιο λάθος, μη κατηγορήσετε εμένα, αλλά το χάρτινο «τάμπλετ» της οπίσθιας τσέπης. Ή τις μπύρες που κέρασε ο Αιμίλιος.
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε χθες γιγάντιο βήμα πρόκρισης και τράβηξε από το χεράκι και τον Παναθηναϊκό. Με νίκη των «πρασίνων» επί της Μάλαγα την επόμενη εβδομάδα, η ελληνική συμμετοχή στα πλέι-οφ οριστικοποιείται. Εκεί βεβαίως περιμένουν η Ρεάλ με την ΤΣΣΚΑ, αλλά αυτή η συζήτηση μπορεί να περιμένει.
Άλλωστε, πιθανό ζευγάρωμα με τους Έλληνες στα προημιτελικά προκαλεί στους Ισπανούς και στους Ρώσους ανησυχία και εκνευρισμό, αν όχι φόβο. Εάν ήμουν η Ρεάλ, θα περίμενα ένα καλύτερο έπαθλο για τη φετινή πορεία από 5 αναμετρήσεις με τον φορμαρισμένο και πλήρη πρωταθλητή Ευρώπης στον δρόμο για το φάιναλ-φορ. Τον Παναθηναϊκό, με τη στέρεη αντίληψη περί τακτικής, την πανίσχυρη άμυνα και το «ένας για όλους» πνεύμα, πιστέψτε με, δεν τον θέλει για αντίπαλο κανείς.    
Ας περιμένουμε λίγο ακόμη. Ο Ολυμπιακός έκανε παρέλαση στην Ανδαλουσία και έφτασε στο 4-0 απέναντι στη Μάλαγα, αλλά δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένος. Υπάρχει σενάριο, ολίγον ακραίο αλλά ουχί ανεδαφικό, που τον αφήνει εκτός νυμφώνος ακόμα και με δύο νίκες στα επόμενα παιχνίδια του.
Η Αρμάνι, με τρεις ήττες στους δύσκολους αγώνες που ακολουθούν, θα μείνει στο 8-6, μαζί με τον Ολυμπιακό. Η Φενέρ θα φτάσει στο 8-6 εάν κάνει τρία στα τρία, διόλου απίθανο. Ο Παναθηναϊκός θα ανεβεί στο 8-6 με διπλό στη Βαρκελώνη, νίκη επί της Μάλαγα και ήττα στο Φάληρο. Αυτή η σατανική συγκυρία αφήνει τέσσερις ομάδες εναγκαλισμένες και εγκλωβισμένες στις θέσεις 2η-5η του Ομίλου.
Ποιος μένει εκτός προημιτελικών σε αυτή την περίπλοκη ισοβαθμία; Να σας πω εγώ για να μη ψάχνετε τη δική σας κωλότσεπη. Ο Ολυμπιακός. Οι δύο ήττες του από την Αρμάνι είναι δυσοίωνο φορτίο. Μπορούν να γίνουν πέτρα στον λαιμό του και να τον παρασύρουν στον βυθό.
Οι ομάδες μας είναι σε καλό φεγγάρι. Άναψαν τις μηχανές για την τελική ευθεία και ξεκίνησαν νικηφόρο σερί ικανό να τις ξελασπώσει για τα παθήματα του μαύρου Φεβρουαρίου. Ακόμη, όμως, η δουλειά είναι στα μισά. Το …ανθελληνικό προγνωστικό του Σάρας Γιασικέβιτσιους, ο οποίος βλέπει Φενέρ και Ουνικάχα στα προημιτελικά, είναι ακόμη ζωντανό. Και θα μείνει ζωντανό εάν, ο μη γένοιτο, ο Παναθηναϊκός χάσει τους επόμενους δύο αγώνες του, από Μπαρτσελόνα και Μάλαγα.
Προς το παρόν, κρατώ το διαβατήριο έξω από τη μποτιλιαρισμένη κωλότσεπη. Μη πάθει και καμιά ζημιά το iPhone! Θα το ανασύρω από το συρτάρι μόνο όταν δω τους Ανδαλουσιάνους ξαπλωμένους στο καναβάτσο του ΟΑΚΑ. Εάν είναι να πανηγυρίσει μία ισπανική ομάδα στο οκταήμερο που ακολουθεί, ας είναι αυτή η Λαμποράλ, στον αγώνα με τη Φενέρ.
Πηγή: gazzetta.gr

Ξεφτίλα! Ψυχή στο ΟΑΚΑ για την Εθνική!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον αγώνα–ντροπή για τους Έλληνες φιλάθλους. Η 28η Μαρτίου 1990 δεν είναι από αυτές που θα χαρακτηρίζαμε ευχάριστες για την Εθνική μας ομάδα. Με ποια έννοια; Θα το εξηγήσουμε…
Όσοι είναι πιο πιτσιρικάδες βλέπουνε σίγουρα τα γήπεδα γεμάτα τις περισσότερες φορές όταν αγωνίζεται εντός έδρας η Εθνική. Ή έστω μισογεμάτα αν ο αντίπαλος δεν είναι κάποιο μεγάλο όνομα ή το ματς δεν έχει υψηλή κρισιμότητα.
Η τεράστια στήριξη που υπάρχει στην Εθνική από το 2004 δεν είναι η ίδια με αυτή των περασμένων δεκαετιών. Παλιότερα, λοιπόν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιζε αρκετές φορές μπροστά ακόμα και σε άδειες κερκίδες! Δεν συγκέντρωνε τόσο κόσμο όπως μετά το Euro 2004. Άλλες εποχές τότε…
Σαν σήμερα, λοιπόν, στις 28 Μαρτίου 1990, είχε γίνει το αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης σε ματς της Εθνικής. Ξέρετε πόσα εισιτήρια είχαν κοπεί; Μόλις 1.105!
Ήταν σε ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στο Ισραήλ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η Εθνική μας, πάντως, το είχε κάνει το καθήκον της αφού είχε κερδίσει με 2-1. Με δυο γκολ, μάλιστα, του Στέλιου Μανωλά στο 64΄ και το 77΄. 
Πηγή: sportdog.gr

Αθώοι Μαρινάκης, Θεοδωρίδης!!

Αθώους έκρινε το δικαστήριο τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη που κατηγορήθηκαν πως προσπάθησαν να επηρεάσουν διαιτητές επισκεπτόμενοι τα αποδυτήρια στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αθώοι Μαρινάκης, Θεοδωρίδης
Αθωωτική η απόφαση του Στ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη μετά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατηγορούνταν για παράβαση του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων και κατηγορούνται ότι με αθέμιτες ενέργειες προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας τον περσινό Μάιο μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης.

Οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους επισήμαναν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σάββας Θεοδωρίδης επισκέφθηκαν τους διαιτητές του τελικού του Κυπέλλου στο ημίχρονο, επειδή δεν πήγαν στην έναρξη του αγώνα ως είθισται για να τους ευχηθούν για την αναμέτρηση.

«Εγώ χτύπησα την πόρτα και ζήτησα την άδεια να μπούμε μέσα. Μπήκα μαζί με τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Θεοδωρίδη. Ο κ. Μαρινάκης τους είπε 'σας εύχομαι καλή επιτυχία. Να σφυρίξετε 50-50 και ό,τι βλέπετε. Μην φοβάστε τίποτα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου της ΕΠΣ Τρικάλων, Θανάση Μπουτζιώλη ο οποίος ήταν επικεφαλής ασφάλειας αγώνα και κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσε και ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμένάκης, ο οποίος κατέθεσε τα εξής:

«Εγώ δεν ήμουν γραμμένος στο φύλλο αγώνα και δεν μπορούσα να κατέβω στα αποδυτήρια. ΜΕ ενημέρωσε ο γιατρός του αγώνα ότι ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης κατέβηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, δεν ήμουν εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στην ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει κανονισμός. Απαγορεύεται να κατέβεις στα αποδυτήρια χωρίς άδεια, ενώ είθισται, εάν κατέβει ένας πρόεδρος, να κατεβαίνει μαζί του και ο άλλος». Πηγή: sport-fm.gr

Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ από την UEFA!!

Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ από την UEFAΜε συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους 28.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από την UEFA για την συμπεριφορά των οπαδών του στα δύο παιχνίδια με την Μπενφίκα για τη φάση των 32 του Europa League.

Συγκεκριμένα ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να πληρώσει 20.000 λόγω κροτίδας που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Τούμπα.

Τα άλλα 8.000 ευρώ αφορούν τιμωρία για καθίσματα που έσπασαν οι οπαδοί του στο δεύτερο παιχνίδι στην Πορτογαλία. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Δασκαλόπουλος «σφυρίζει» στο Περιστέρι!

Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος κλήθηκε να διαιτητεύσει το παιχνίδι Ατρόμητος-Παναθηναϊκός για την 32η αγωνιστική της Superleague. Ο Τριτσώνης στο Ξάνθη-Πλατανιάς.

Ο Δασκαλόπουλος «σφυρίζει» στο Περιστέρι
Την αναμέτρηση που συγκεντρώνει τα περισσότερα φώτα πάνω της μεταξύ Ατρόμητου και Παναθηναϊκού θα διευθύνει το Σάββατο (29/3, 19:30) ο Γιώργος Δασκαλόπουλος από την Κορινθία, έχοντας βοηθούς τους Μιχάλη Καρσιώτη από τον ίδιο σύνδεσμο και τον Λάζαρο Δημητριάδη από τη Μακεδονία.

Το ματς Ξάνθη-Πλατανιάς, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της «μάχης» των δύο ομάδων για την παραμονή στην κατηγορία, θα «σφυρίξει» ο Σταύρος Τριτσώνης από την Αθήνα με βοηθούς τους Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας) και Ιωάννη Τουμπακάρη (Αθήνας).

Στο Ολυμπιακός-Άρης θα είναι την Κυριακή (30/3, 19:30) ο Ιωάννης Δελφάκης, μαζί με τους Δήμο Αναστόπουλο και Τρύφων Πετρόπουλο από την Αρκαδία.

Αναλυτικά

Σάββατο (29/3)

Παναιτωλικός Βέροια (15:00-Δημήτρης Θάνος)
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης (17:15- Σταύρος Μάνταλος )
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (19:30- Γεώργιος Δασκαλόπουλος)

Κυριακή (30/3)

ΠΑΟΚ-Καλλονή (15:00- Ιωάννης Τοπούζης)
Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15- Αλέξανδρος Αρετόπουλος)
Λεβαδειακός-ΟΦΗ (17:15- Αθανάσιος Γιάχος)
Πανθρακικός-Απόλλων (17:15- Μιχάλης Κουκουλάκης)
Ολυμπιακός-Άρης (19:30- Ιωάννης Δελφάκης)

Δευτέρα (31/3)

Ξάνθη –Πλατανιάς (19:30- Σταύρος Τριτσώνης)

Η σκυτάλη στον Ρόσμπεργκ!

Μετά το Grand Prix της Μελβούρνης, ο Νίκο Ρόσμπεργκ πρώτευσε και στον δεύτερο γύρο των ελεύθερων δοκιμών εν όψει του αγώνα της Μαλαισίας. Βελτιωμένη εικόνα από τα μεγάλα ονόματα.

Η σκυτάλη στον Ρόσμπεργκ
Συνεχίζοντας την εξαιρετική του εκκίνηση στη σεζόν μετά τη νίκη του στην Αυστραλία, ο Νίκο Ρόσμπεργκ-που ήταν τρίτος στον πρώτο γύρο των ελεύθερων δοκιμών-πρώτευσε στον δεύτερο κερδίζοντας στο νήμα τον-και πάλι δεύτερο-Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari.

Ο Λιούις Χάμιλτον που ήταν πρώτος στον εναρκτήριο γύρο δοκιμών πήρε την τέταρτη θέση με την άλλη Mercedes, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull ήταν αισθητά βελτιωμένος τερματίζοντας τρίτος από έβδομος στον πρώτο γύρο, όπως και ο Φερνάντο Αλόνσο με τη δεύτερη Ferrari που από δωδέκατος ήταν πέμπτος.

Προβλήματα είχαν και πάλι οι Lotus, με τον Παστόρ Μαλδονάδο να μη βγαίνει καθόλου από το γκαράζ και τον Ρομάν Γκροσάν να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και να περιορίζεται στη 17η θέση.

Το Σάββατο θα γίνουν οι κατατακτήριες, ενώ την Κυριακή (11:00 ώρα Ελλάδος) ο αγώνας.

Αναλυτικά:

1. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes 1:39.909 30 γύροι
2. Κίμι Ραϊκόνεν Ferrari +0.035 30
3. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull-Renault +0.061 30
4. Λιούις Χάμιλτον Mercedes +0.142 32
5. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +0.194 29
6. Φελίπε Μάσα Williams-Mercedes +0.203 34
7. Ντανιέλ Ρικιάρντο Red Bull-Renault +0.367 29
8. Τζένσον Μπάτον McLaren-Mercedes +0.719 28
9. Βαλτέρι Μπότας Williams-Mercedes +0.729 35
10. Νίκο Χούλκενμπεργκ Force India-Mercedes +0.782 34
11. Ζαν-Ερίκ Βερνιέ Toro Rosso-Renault +0.868 33
12. Κέβιν Μάγκνουσεν McLaren-Mercedes +1.105 20
13. Άντριαν Σούτιλ Sauber-Ferrari +1.348 28
14. Ντάνιελ Κβίατ Toro Rosso-Renault +1.416 32
15. Εστέμπαν Γκουτιέρες Sauber-Ferrari +1.498 34
16. Σέρχιο Πέρες Force India-Mercedes +1.762 25
17. Ρομάν Γκροσάν Lotus-Renault +2.622 14
18. Μαξ Τσίλτον Marussia-Ferrari +3.729 20
19. Ζιλ Μπιάνκι Marussia-Ferrari +3.843 29
20. Μάρκους Έρικσον Caterham-Renault +5.794 31
21. Καμούι Κομπαγιάσι Caterham-Renault 0
22. Παστόρ Μαλδονάδο Lotus-Renault 0Πηγή: sport-fm.gr

Europa League και… βλέπουμε!

Το Λιόν-Σεντ Ετιέν που μπορεί να φέρει αλλαγές στην τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί στο Europa League, ενώ οι δύο ομάδες είναι σε επαφή και με την τρίτη,ξεχωρίζει στην 31η αγωνιστική του Championnat.

Europa League και… βλέπουμε
Τη δυνατότητα να πιάσει τη Σεντ Ετιέν έχει η Λιόν, καθώς τη φιλοξενεί την Κυριακή (30/3), με τους γηπεδούχους να είναι τρεις βαθμούς πίσω και έξι από τη Λιλ, που βρίσκεται στην τρίτη θέση, που δίνει… εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς οι «λιονέ» επικράτησαν εκτός έδρας της Γκινγκάμπ και οι «πράσινοι» εντός της Σοσό.

Η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν παίζει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από το γήπεδο της, με τη Λοριάν να την υποδέχεται αυτή τη φορά, ενώ πλέον βρίσκεται δέκα πόντους μακριά από τη Μονακό, η οποία ήρθε ισόπαλη με τη Λιλ την προηγούμενη αγωνιστική.

Οπότε είναι πιθανό οι παίκτες του Λοράν Μπλαν να έχουν στο μυαλό τους το δύσκολο παιχνίδι της Τετάρτης με την Τσέλσι στο Λονδίνο για τα προημιτελικά του Champions League. Η δεύτερη της βαθμολογίας θα αγωνιστεί εκτός με την 17η Εβιάν και η Λιλ εντός με τη Γκινγκάμπ.

Αναλυτικά η 31η αγωνιστική

Παρασκευή (28/3)

Νις- Παρί Σ.Ζ. (21:30)

Σάββατο (29/3)

Σοσό-Μαρσέιγ (18:00)
Αζαξιό-Τουλούζ (21:00)
Εβιάν-Μονακό (21:00)
Μονπελιέ-Βαλανσιάν (21:00)
Ναντ-Μπορντό (21:00)
Ρεμς-Λοριάν (21:00)


Κυριακή (30/3)

Ρεν-Μπαστιά (15:00)
Λιλ-Γκινγκάμπ (18:00)
Λιόν – Σεντ Ετιέν (22:00)

Επόμενη (32) αγωνιστική

Παρασκευή (4/4)

Μαρσέιγ-Σοσό (21:30)

Σάββατο (5/4)

Παρί Σ.Ζ.-Ρεμς (18:00)
Μπαστιά-Σοσό (21:00)
Μπορντό-Ρεν (21:00)
Γκινγκάμπ-Μονπελιέ (21:00)
Λοριάν-Εβιάν (21:00)
Τουλούζ-Λιλ (21:00)

Κυριακή (6/4)

Σεντ Ετιέν-Νις (15:00)
Βαλανσιάν-Λιόν (18:00)
Μονακό-Ναντ (21:00)Πηγή: sport-fm.gr

«Πολύς θόρυβος για το τίποτα»

Δεν υπάρχει πιθανότητα υποβιβασμού του Πανιωνίου λόγω της μη κατάθεσης ισολογισμού, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Σουφλέρης στη «SportDay», με αφορμή τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό.

«Πολύς θόρυβος για το τίποτα»
Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου του Πανιωνίου έκανε λόγο ο πρώην γενικός διευθυντής του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Σουφλέρης ύστερα από τα όσα ακούστηκαν για πιθανό υποβιβασμό, επειδή δεν έχει κατατεθεί ισολογισμός. Επιπλέον, τόνισε πως είναι κρίμα να δίνονται ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο του Άρη ότι η ομάδα του θα παραμείνει με αυτόν τρόπο στη Superleague, αν και έχει… πέσει βαθμολογικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους λόγους που κατατέθηκε ισολογισμός, αλλά και στην τωρινή κατάσταση και στο ενδεχόμενο να υπαχθεί σε ευεργετικό άρθρο η ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Η άποψή σας για τη μη κατάθεση ισολογισμού;

«Δεν τίθεται καν θέμα ανησυχίας. Δεν υπάρχει περίπτωση υποβιβασμού. Στη χειρότερη περίπτωση, ο Πανιώνιος θα τιμωρηθεί με πρόστιμο. Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο του Πανιωνίου. Και είναι κρίμα να δίνουν ταυτόχρονα ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο του Άρη».

Γιατί δεν καταθέσατε ισολογισμό;

«Για λόγους εσωτερικούς! Κακώς δεν έγινε! Βέβαια, όλοι το γνώριζαν. Άλλωστε, δεν πήραμε αδειοδότηση και δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές».

Ποιοι ήταν οι εσωτερικοί λόγοι;

«Υπήρχε προβληματικό λογιστήριο και αναγκαστήκαμε να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή».

Υπάρχει δυνατότητα να μπει ο Πανιώνιος σε κάποιο ευεργετικό άρθρο;

«Από το καλοκαίρι φώναζα ότι έχουμε ήδη αργήσει, αλλά δεν υπήρχε διάθεση από την προηγούμενη διοίκηση! Υπάρχουν καλές προοπτικές για το άρθρο 106 και αν δεν γίνει αυτό, τότε μπορεί να συμβεί με το άρθρο 99».

Καλά, μαζί δεν ήσασταν στη διοίκηση;

«Εγώ ήμουν διευθυντής. Το Δ.Σ. αποφάσισε να πληρώσουν τα δικά τους στην Εφορία και να αφήσουν όλα τα υπόλοιπα. Διαφώνησα και γι' αυτό έφυγα».

Έρχονται και τα κρίσιμα...!

Να ξεπεράσουν το σοκ της ισοπαλίας στο ματς με τον Απόλλωνα προσπαθούν στον ΠΑΟΚ, ενώ πλησιάζουν σημαντικά ματς με Ολυμπιακό και τα... play-off. Επιστροφές περιμένει ο Γεωργιάδης.

Έρχονται και τα κρίσιμα...
Μάθημα θέλει ο Γιώργος Γεωργιάδης να γίνει στους παίκτες του ΠΑΟΚ το χθεσινό πάθημα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Αυτό είπε άλλωστε και στη συνέντευξη Τύπου μετά το 0-3 που έγινε 3-3. «Τι να πεις μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι που καταφέραμε να πετύχουμε τρία γκολ και να χάσουμε τόσες κλασικές ευκαιρίες; Είχαμε σίγουρα πρόβλημα στα ύψη του Απόλλωνα, προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά τελικά ο Απόλλων κατάφερε με τρία στημένα να μας ισοφαρίσει. Για εμάς αυτό το παιχνίδι πρέπει να γίνει ένα μεγάλο μάθημα, γιατί έρχονται κρίσιμα ματς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νεαρός τεχνικός.

Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» πρέπει να διδαχθούν, αλλά και να αφήσουν πίσω τους τον χθεσινό αγώνα. Χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν πολλά, καθώς την Κυριακή (30/3) υπάρχει η εντός έδρας αναμέτρηση με την Καλλονή. Επιπλέον, την Τετάρτη υπάρχει και το κρίσιμο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και οι παίκτες θέλουν πολύ να κατακτήσουν αυτόν τον τίτλο.

Στα play-off κάθε βαθμός είναι σημαντικός και η ισοπαλία με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» πιθανόν να κοστίσει έναν, καθώς σε περίπτωση νίκης ο ΠΑΟΚ θα παρέμενε στους 2 με βάση την τωρινή βαθμολογία, ενώ τώρα έχει έναν όπως και οι Ατρόμητος, Παναθηναϊκός.

Αναμένονται πολλές επιστροφές στο προσεχές ματς με τον σύλλογο της Μυτιλήνης, καθώς χθες έλειψαν οι τιμωρημένοι Βίτορ, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης, Βούκιτς, όπως και ο ανέτοιμος Λίνο, που λογικά θα χρησιμοποιηθεί κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη. Ενώ, πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τις θα γίνει με τον τραυματία Κατσουράνη, ενώ απίθανο θεωρείται να προλάβει ο Λάζαρ.Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για Γκουντογκάν η Μπάρτσα;

Ο γιατρός της Μπαρτσελόνα βρέθηκε στη Γερμανία για να εξετάσει τον Γκουντογκάν και στην Ισπανία εικάζουν ότι υπάρχει και… φωτιά!

Πάει για Γκουντογκάν η Μπάρτσα;
Ο τραυματισμός του Βαλντές αποκάλυψε και ένα μεταγραφικό σενάριο για τη νέα σεζόν για την Μπαρτσελόνα.

Όπως αναφέρουν οι ισπανικές ιστοσελίδες ο γιατρός της ομάδας ήταν στη Γερμανία για να εξετάσει τον Γκουντογκάν με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να εντείνονται οι φήμες περί κινήσεων απόκτησης του παίκτη από την Ντόρτμουντ.

Όλα άρχισαν όταν οι ρεπόρτερ της Μπαρτσελόνα δεν είδαν πουθενά τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας με τον Βαλντές στον σοβαρότατο τραυματισμό που υπέστη στο παιχνίδι με την Θέλτα.

Αρχικά, οι υπεύθυνοι της Μπάρτσα αρνήθηκαν να απαντήσουν γιατί δεν ήταν παρών ο Ρικαρντ Προύνα. Όταν όμως μετά τις εξετάσεις ο δόκτωρ δεν ήταν και πάλι στο πλάι του ισπανού τερματοφύλακα δεν μπορούσαν να αποφύγουν τις εξελίξεις….

Απάντησαν ότι ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας ήταν στην Γερμανία γιατί έπρεπε να παραβρεθεί σε ένα ιατρικό σεμινάριο.

Τελικά, μετά από μεγάλη αναζήτηση διαπίστωσαν ότι ο Ρικάρντ Προύνα ήταν στο πλευρό του ποδοσφαιριστή της Ντόρτμουντ σε εξετάσεις που έκανε σε νοσοκομείο.

Ο πολιτογραφημένος Γερμανός άσος ταλαιπωρείται από πόνους στην πλάτη το τελευταίο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να μην συμμετέχει στις προπονήσεις της Ντόρτμουντ.

Έχει συμβόλαιο μέχρι και το τέλος της νέας αγωνιστικής σεζόν και σύμφωνα με κάποια γερμανικά δημοσιεύματα έχει αρνηθεί να μπει σε συζητήσεις με τους υπεύθυνους της Ντόρτμουντ για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Πηγή: sport-fm.gr

Φιέστα και… ρέστα!!

Η Μπάγερν γιορτάζει τον τίτλο μπροστά στο κοινό της απέναντι στη Χόφενχαϊμ, ενώ κορυφώνεται η μάχη για την τέταρτη θέση.

Φιέστα και… ρέστα
Έχοντας στην άκρη του μυαλού της τον αγώνα με τη Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ την Τρίτη, η Μπάγερν κάνει φιέστα τίτλου υποδεχόμενη τη Χόφενχαϊμ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναμένεται να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, αλλά δεν θέλει επ ουδενί να κινδυνεύσει το αήττητο της ομάδας του. Σίγουρα απών θα είναι ο τραυματίας Μπαντστούμπερ.

Η δεύτερη Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στη Στουτγκάρδη απέναντι στην ομάδα του Χουμπ Στέφενς που είναι προτελευταία και «καίγεται» για βαθμούς. Ο Γιούργκεν Κλοπ πιθανώς να αφήσει εκτός αρκετούς «βασικούς», αφού ακολουθεί την Τετάρτη η αναμέτρηση με τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου». Δεδομένα θα λείψουν οι Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Μπέντερ και Σμέλτσερ.

Η τρίτη Σάλκε φιλοξενεί τη Χέρτα, ενώ η Λεβερκούζεν υποδέχεται την ουραγό Μπράουνσβαϊγκ, με τη Βόλφσμπουργκ που βρίσκεται στο -3 από την τέταρτη θέση (που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League) να αντιμετωπίζει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική:

Παρασκευή 28/3 (21:30)
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου

Σάββατο 29/3 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Χόφενχαϊμ
Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντς-Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη (19:30)

Κυριακή 30/3
Γκλάντμπαχ-Αμβούργο (16:30)
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή 4/4 (21:30)
Αμβούργο-Λεβερκούζεν

Σάββατο 5/4 (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 6/4
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Ανόβερο (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ (18:30)
Πηγή: sport-fm.gr

Οδικώς στην Αθήνα!!

Τα οικονομικά προβλήματα του Άρη υποχρεώνουν την ομάδα να ταξιδέψει οδικώς από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα!

Οδικώς στην Αθήνα!
Τα οικονομικά προβλήματα του Άρη είναι πολλά.

Αυτά υποχρέωσαν τους ανθρώπους της ομάδας να βρουν τρόπους να μειώσουν τα έξοδα…

Έτσι ενημέρωσαν και επίσημα χθες το αγωνιστικό τμήματα ότι η αποστολή για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα κατέβει οδικώς στην Αθήνα στο πλαίσιο των οικονομικών περικοπών.

Και δεν θα είναι μόνο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Υπήρξε σχετική ενημέρωση ότι ο ίδιος τρόπος… μετακίνησης θα ακολουθηθεί και στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.
Πηγή: sport-fm.gr

Μετά το θρίαμβο στη Μάλαγα… Μπράουν!!

Ξεκαθαρίζει η υπόθεση του Μπόμπι Μπράουν στον Ολυμπιακό μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας στη Μάλαγα. Ποια τα δεδομένα στην υπόθεση.

Μετά το θρίαμβο στη Μάλαγα… Μπράουν
Ο Ολυμπιακός έκανε και με το παραπάνω το καθήκον του στη Μάλαγα νικώντας με εξαιρετική εμφάνιση την Ουνικάχα (63-80) και πλέον με δύο νίκες επί Αναντολού Εφές στην Πόλη και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ θα είναι στα προημιτελικά.

Σύντομα θα ξεκαθαρίσει και η υπόθεση του Μπόμπι Μπράουν που τέθηκε στην αναμονή πριν από το κρίσιμο ματς της Πέμπτης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει την πρότασή τους στον Αμερικανό γκαρντ και περιμένουν την απάντησή του, χωρίς να έχουν πέσει στα… πόδια του και να τον παρακαλούν.

Ο 29χρονος άσος δεν φαίνεται να βρίσκει στο ΝΒΑ το συμβόλαιο που ψάχνει (υπήρχε ενδιαφέρον από τη Θάντερ, αλλά δεν του πρόσφερε παρά δεκαήμερη συμφωνία και χωρίς τη δυνατότητα να μπει στο ρόστερ που θα δηλωθεί για τα play offs) και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες του Ολυμπιακού.

Θα είχε ήδη πει το «ναι», αν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, ωστόσο αν και αρχικά η πλευρά του παίκτη είχε αυτή την αίσθηση, τελικά μπορεί να αγωνίζεται μόνο στην Α1. Τα χρήματα που του προσφέρονται για ένα δίμηνο τον καλύπτουν, αλλά οι ενδοιασμοί του έχουν να κάνουν με το γεγονός πως θα παίξει ουσιαστικά μόνο στα play offs της Α1. Πρόκειται δηλαδή για ελάχιστα ματς (η πρόκριση στην πρώτη φάση κρίνεται στις δύο νίκες, στη δεύτερη στις τρεις, όπως και στους τελικούς), συγκεκριμένα μίνιμουμ 8 και μάξιμουμ 13 αγώνες.

Ο Μπράουν έχει «χρυσό» συμβόλαιο, άνω των 1,5 εκατ. δολαρίων, που τον περιμένει στην Κίνα για τη νέα σεζόν και αυτό τον καιρό ξεκουράζεται στις ΗΠΑ, καθώς παίζει αδιάκοπα (με ένα μικρό διάλειμμα στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού) εδώ και 20 μήνες. Η απάντησή του δεν θα αργήσει και είναι άγνωστο αν ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για άλλον παίκτη εφόσον αυτή είναι αρνητική. Πάντως ούτε χθες χρησιμοποιήθηκε ο Μάρντι Κόλινς, δείγμα της έλλειψης εμπιστοσύνης του τεχνικού τιμ στον Αμερικανό γκαρντ. Πηγή: sport-fm.gr

Ανεξάρτητη επιτροπή για τα ύποπτα!!

Να… τρέξει τις διαδικασίες για τη σύσταση μιας ανεξάρτητης Επιτροπής–Αρχής η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την εξέταση των αγώνων οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «ύποπτοι» από την UEFA θέλει η ΕΠΟ.

Ανεξάρτητη επιτροπή για τα ύποπτα
Να… τρέξει τις διαδικασίες για τη σύσταση μιας ανεξάρτητης Επιτροπής – Αρχής η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την εξέταση των αγώνων οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «ύποπτοι» από την UEFA θέλει η ΕΠΟ.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της, Γιώργος Σαρρής, με σχετική επιστολή, κάλεσε στην Αθήνα τον αρμόδιο της UEFA για τα ζητήματα αυτά, Εμίλιο Γκαρσία.

Η ακριβής πρόταση της ΕΠΟ σε υφυπουργείο Αθλητισμού και Υπουργείο Δικαιοσύνης (έχει ήδη κατατεθεί εγγράφως) αναφέρει ότι πρέπει να οριστεί ανώτατος εισαγγελέας ως επικεφαλής της εν λόγω ανεξάρτητης αρχής και από κει και πέρα να υπάρχουν απλά μέλη-εκπρόσωποι των λιγκών και φυσικά της ομοσπονδίας.

Ηδη έγινε σχετική κουβέντα στο περιθώριο του συνεδρίου στο Καζακστάν και πολύ σύντομα ο Ισπανός εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ θα έρθει στην Ελλάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Παπαδόπουλος: «Έπρεπε να φύγω μετά τον Πλατανιά»

Νωρίτερα θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τον Άρη ο Σούλης Παπαδόπουλος, όπως δήλωσε στη «SportDay», τονίζοντας ότι τότε δρομολογήθηκε ο υποβιβασμός της ομάδας.

Παπαδόπουλος: «Έπρεπε να φύγω μετά τον Πλατανιά»
Τρεισήμισι μήνες διήρκεσε η δεύτερη θητεία του Σούλη Παπαδόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Άρη, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος στη «SportDay» θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έναν μήνα νωρίτερα. Ο 47χρονος προπονητής ανέφερε πως θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει από τους «κίτρινους» μετά τον επεισοδιακό αγώνα με τον Πλατανιά, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 2-1 με το γκολ του Φαίσκα στο 77’, το οποίο δεν έπρεπε να μετρήσει, διότι φαίνεται από τα replay η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Επιπλέον αυτό το ματς κόστισε την απουσία των Μπουγαΐδη και Μπακασέτα για τέσσερα ματς, λόγω της αποβολής τους.

«Ήταν μια ευλογία να δουλέψω ξανά στον Αρη και με στενοχωρεί αφάνταστα το γεγονός ότι δεν κατάφερα να τον σώσω, όπως κάναμε πέρυσι. Περισσότερα θα πούμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά το μεγάλο λάθος ήταν ότι δεν έφυγα μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Πλατανιά. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε ο Άρης και δρομολογήθηκε ο υποβιβασμός του. Δεν ήθελα όμως να με κατηγορήσουν ότι πηδάω από το καράβι στα δύσκολα. Φεύγοντας το μόνο που ζήτησα και πήρα μαζί μου στην Αθήνα ήταν ένα λάβαρο του Άρη», δήλωσε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε μία νίκη σε 15 ματς, έξι ισοπαλίες και οκτώ ήττες.

Συνταγή… ντέρμπι με Ατρόμητο!!

Συνταγή… ντέρμπι με Ατρόμητο!Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έχουν στρέψει την προσοχή τους στον Παναθηναϊκό έχοντας ως στόχο άλλη μια καλή εμφάνιση και νίκη ενόψει των πλέι-οφ.

Ο Γιάννης Αναστασίου χθες μίλησε στους παίκτες του, τους συνεχάρη για τη νίκη με την Καλλονή και τους επεσήμανε τη δυσκολία της αναμέτρησης που έχουν μπροστά τους…

«Το Σάββατο θα αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και για να τον κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Κάνουμε κάποια ατομικά λάθη ειδικά στην κυκλοφορία της μπάλας και αν τα συνεχίσουμε το Σάββατο θα τα πληρώσουμε», ανέφερε ο προπονητής του τριφυλλιού.

Οι πράσινοι αναμένεται να έχουν πολλές αλλαγές στην 11άδα σε σύγκριση με το παιχνίδι με την Καλλονή στο οποίο είχαν μείνει εκτός αρκετοί παίκτες.

Στο αρχικό σχήμα θα είναι οι Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Αμπέντ, Μπεργκ, που δεν έπαιξαν με την Καλλονή και πιθανότατα ο Αναστασίου θα παρατάξει την ομάδα με συνταγή ντέρμπι.

Δηλαδή τον Ατζαγκούν κοντά στον Μπεργκ και τετράδα στο κέντρο με Μέντες, Ζέκα, Αμπέντ, Πράνιτς.

Εκτός αποστολής θα είναι ο Ντίνας, που υπέστη κάκωση έσω πλαγίου και θα είναι έτοιμος σε 10 ημέρες. Πηγή: sport-fm.gr

«Σοβαρευτείτε…»

Κριτική του Μίτσελ στους παίκτες του στον Ολυμπιακό στην ανάπαυλα του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ποιο το μήνυμα του Ισπανού για την συνέχεια…

«Σοβαρευτείτε…»
Έντονα ενοχλημένος ο Μίτσελ από την παρουσία των παικτών του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ισπανός προπονητής δεν του άρεσε καθόλου τα όσα έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο κάτι που το είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη αλλά και στους παίκτες του στην ανάπαυλα.

«Δεν έχετε νεύρο. Δεν έχετε συγκέντρωση. Δεν είστε σοβαροί. Δεν έχουμε τίποτα ως ομάδα. Αν είναι να συνεχίσουμε έτσι, τότε να σηκωθούμε να φύγουμε», είπε –αρχικά- ο Μίτσελ ο οποίος συνέχισε

«Δεν είναι αυτή εικόνα ομάδας που είναι πρωταθλήτρια», ανέφερε.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του και για τις επόμενες αναμετρήσεις που έχει μπροστά της η ομάδα…

«Σοβαρευτείτε. Οχι μόνο για το σημερινό (σ.σ.: τον αγώνα της Τετάρτης) αλλά και για τη συνέχεια», τους είπε μεταξύ άλλων ο 51χρονος τεχνικός. Πηγή: sport-fm.gr

Νίκησε, αλλά χτύπησε ο Γιάννης!!

Οι Μπακς με καλό τον Αντετοκούνμπο, που όμως αποχώρησε τραυματίας, νίκησαν τους Λέικερς. Ισοφάρισαν το ρεκόρ συνεχών ηττών οι Σίξερς μετά τη συντριβή τους από τους Ρόκετς.

Νίκησε, αλλά χτύπησε ο Γιάννης
Οι Μπακς μετρούν όλες κι όλες 14 νίκες στη φετινή σεζόν, αλλά έχουν βρει το κουμπί των Λέικερς απέναντι στους οποίους έκαναν το 2/2 κερδίζοντάς τους με 108-105 και βάζοντας τέλος σε ένα σερί οκτώ ηττών. Ο Μπράντον Νάιτ με 30 και ο Ραμόν Σέσιονς με 22 πόντους ηγήθηκαν των «ελαφιών», ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν πολύ καλός, αλλά και άτυχος. Σε 25:14 είχε 10 πόντους (3/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/2 βολές), 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 1 τάπα, ωστόσο στα μέσα της τελευταίας περιόδου πηγαίνοντας προς το αντίπαλο καλάθι πάτησε στο πόδι του Νικ Γιανγκ και φάνηκε να γυρίζει ο δεξιός του αστράγαλος. Οδηγήθηκε υποβασταζόμενος στα αποδυτήρια και δεν επέστρεψε στο ματς, με τις εξετάσεις να είναι «καθαρές» και δείχνουν πως ήταν ένα απλό διάστρεμμα. «Θα επιστρέψω σύντομα. Καλή προσπάθεια και νίκη», έγραψε στο Twitter καθησυχάζοντας για τη σοβαρότητα του προβλήματός του.

GiannisAntetokounmpo         @G_ante34
Guys I'll be back soon..!! Good effort tonight guys and nice win..



Οι Ρόκετς διέλυσαν με 120-98 τους Σίξερς που μετρούν πλέον 26 συνεχείς ήττες ισοφαρίζοντας το μεγαλύτερο αρνητικό σερί της ιστορίας, αυτό των Καβαλίερς από τη σεζόν 2010/11. Ο Τζέιμς Χάρντεν πρόλαβε σε τρία δωδεκάλεπτα να κάνει τριπλ-νταμπλ με 26 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ βοηθώντας τις «ρουκέτες» να συμπληρώσουν πέντε διαδοχικές νίκες.

Ανατρέποντας διαφορά δέκα πόντων στην τέταρτη περίοδο, οι Κλίπερς πέρασαν με 109-103 από το Ντάλας. Ο Κρις Πολ μια μέρα μετά τα 0/12 σουτ απέναντι στους Χόρνετς είχε 31 πόντους, ενώ νταμπλ-νταμπλ έκαναν Μπλέικ Γκρίφιν και ΝτεΆντρε Τζόρνταν. Ο Βινς Κάρτερ με 23 πόντους και ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 21 (αλλά μόλις δύο στο τέταρτο δωδεκάλεπτο) ξεχώρισαν από τους Μάβερικς.

Ο Λαμάρκους Όλντριτζ επέστρεψε… αγριεμένος μετά από απουσία επτά αγώνων και με 25 πόντους και 16 ριμπάουντ οδήγησε τους Μπλέιζερς στο 100-85 στην Ατλάντα επί των Χοκς, που βλέπουν τους Νικς να τους πλησιάζουν συνεχώς στην όγδοη θέση της Ανατολής.

Αναλυτικά:

Ατλάντα Χοκς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 85-100 Τιγκ 22, Ουίλιαμς 16, Μπραντ 11 (12 ριμπ.), Κάρολ 11, Μίλσαπ 10-Όλντριτζ 25 (16 ριμπ.), Λίλαρντ 21, Μπατούμ 12, Λόπεζ 11, Μάθιους 11, Ρόμπινσον 10, Ουίλιαμς 8 (11 ασίστ).

Χιούστον Ρόκετς-Φιλαδέλφεια 76ερς 120-98 Χάρντεν 26 (10 ριμπ., 10 ασίστ), Τζόουνς 20, Χάουαρντ 17 (13 ριμπ.), Πάρσονς 16, Λιν 13-Άντερσον 30, Σιμς 18, Γιανγκ 15, Κάρτερ-Ουίλιαμς 4 (10 ασίστ).

Μιλγουόκι Μπακς-Λος Άντζελες Λέικερς 108-105 Νάιτ 30, Σέσιονς 22, Μίντλετον 14, Πατσούλια 10, Χένσον 10, Αντετοκούνμπο 10-Χιλ 28 (16 ριμπ.), Γιανγκ 17, Κέιμαν 13, Μικς 10.

Ντάλας Μάβερικς-Λος Άντζελες Κλίπερς 103-109 Κάρτερ 23, Νοβίτσκι 21, Κράουντερ 13, Έλις 12, Ντάλεμπερτ 6 (11 ριμπ.)-Πολ 31, Γκρίφιν 18 (13 ριμπ.), Τζόρνταν 16 (15 ριμπ.), Κρόφορντ 14, Μπαρνς 12, Κόλισον 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Ολοκληρώνεται η εκχώρηση!

Προς αναβολή οδεύει η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Χάρης Οικονομόπουλος, που σχετίζονται με την εκκαθάριση της ΑΕΚ. Ευχάριστα νέα για το γήπεδο.

Ολοκληρώνεται η εκχώρηση
Εκτονώνεται η κόντρα που υπήρξε ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Χάρη Οικονομόπουλο με αφορμή τη στασιμότητα στην εκκαθάριση της ΠΑΕ, λόγω των κινήσεων του πρώτου.

Μετά τη χθεσινή υπογραφή του γενικού γραμματέα Δημόσιων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη μέσω της οποίας το κράτος αποδεχόταν την εκχώρηση της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο από το χρέος Ψωμιάδη το θέμα έχει περάσει στον γνωστό ποινικολόγο.

Οι «κιτρινόμαυροι» είναι σε συνεχείς επαφές με τον Χάρη Οικονομόπουλο ώστε να δουν τις προθέσεις του και το πιο πιθανό σενάριο είναι να προκύψει συναινετική αναβολή. Οπότε αν η απόφαση είναι καταδικαστική τα χρήματα που θα εκδικαστούν θα πάνε στο Δημόσιο και θα κλείσει η «τρύπα» που υπάρχει στην ΠΑΕ. Η εκχώρηση εκτιμάται πως θα είναι 85 εκατ. ευρώ. Στα 42 υπολογίζεται το καθαρό χρέος και 43 εκατ. ευρώ είναι οι τόκοι.

Αν όλα πάνε καλά η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και θα γίνει ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που αφορούν τη νέα εποχή της Ένωσης.

«Ναι» από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Εγκρίθηκε η μελέτη που περιλαμβάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις υπογειοποιήσεις των γύρω δρόμων του χώρου που θα χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Το σχέδιο που είχε κατατεθεί για το τι πρέπει να γίνει ώστε να βοηθηθεί η Νέα Φιλαδέλφεια σε κυκλοφοριακό και χωροταξικό επίπεδο ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παράλληλα, υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή που αφορά την κατασκευή του γηπέδου στην ΑΕΚ. Αν γίνει αυτό θα πρόκειται για σημαντικό βήμα ώστε να βγουν οι άδειες.Πηγή: sport-fm.gr

Πρωτιά για Χάμιλτον!

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο ταχύτερος πιλότος στον πρώτο γύρο των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Μαλαισίας. Δεύτερος ο Ραϊκόνεν και τρίτος ο Ρόσμπεργκ, χαμηλά Φέτελ και Αλόνσο.

Πρωτιά για Χάμιλτον
Μέσα σε συνθήκες ζέστης, υγρασίας και σε μία… στεγνή πίστα που προκάλεσε αρκετά προβλήματα ελέγχου του μονοθεσίου στους πιλότους άνοιξε η αυλαία του τριημέρου που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με το Grand Prix της Μαλαισίας.

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο ταχύτερος πιλότος στον πρώτο γύρο των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα Σεπάνγκ, αφήνοντας ελάχιστα πίσω του τον Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari, ενώ ο νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς, Νίκο Ρόσμπεργκ, πλασαρίστηκε τρίτος. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν μόλις έβδομος και στα -0,832’’ πίσω από τον καλύτερο χρόνο, ενώ η άλλη Red Bull, του Ντανιέλ Ρικιάρντο βρέθηκε δωδέκατη, μόλις πίσω από τον Φερνάντο Αλόνσο.

Οι δύο Lotus, των Γκροσάν και Μαλδονάδο, αντιμετώπισαν και πάλι μηχανικά προβλήματα και δεν χρονομετρήθηκαν, όπως και η Force India του Σέρχιο Πέρες.

Θα ακολουθήσει ένας ακόμη γύρος ελεύθερων δοκιμών την Παρασκευή, το Σάββατο θα γίνουν οι κατατακτήριες, ενώ την Κυριακή (11:00 ώρα Ελλάδος) ο αγώνας.

Αναλυτικά οι χρόνοι:

1. Λιούις Χάμιλτον Mercedes 1:40.691 19 γύροι
2. Κίμι Ραϊκόνεν Ferrari +0.152 20
3. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes +0.337 19
4. Τζένσον Μπάτον McLaren-Mercedes +0.420 20
5. Κέβιν Μάγκνουσεν McLaren-Mercedes +0.583 18
6. Ζαν-Ερίκ Βερνιέ Toro Rosso-Renault +0.711 15
7. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull-Renault +0.832 9
8. Νίκος Χούλκενμπεργκ Force India-Mercedes +0.951 19
9. Φελίπε Μάσα Williams-Mercedes +0.995 23
10. Βαλτέρι Μπότας Williams-Mercedes +1.139 22
11. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +1.232 14
12. Ντανιέλ Ρικιάρντο Red Bull-Renault +1.426 20
13. Άντριαν Σούτιλ Sauber-Ferrari +1.674 21
14. Ντάνιελ Κβίατ Toro Rosso-Renault +2.178 21
15. Εστέμπαν Γκουτιέρες Sauber-Ferrari +2.213 23
16. Ζιλ Μπιανκί Marussia-Ferrari +3.134 18
17. Μάρκους Έρικσον Caterham-Renault +5.084 24
18. Μαξ Τσίλτον Marussia-Ferrari +6.220 10
19. Καμούι Κομπαγιάσι Caterham-Renault +10.489 5
20. Σέρχιο Πέρες Force India-Mercedes 2
21. Παστόρ Μαλδονάδο Lotus-Renault 2
22. Ρομάν Γκροσάν Lotus-Renault 4 Πηγή: sport-fm.gr

Ο Παναθηναϊκός έχει το… know how!

Την ευκαιρία να «σπάσει» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και να βρεθεί αγκαλιά με την πρόκριση στους "8" έχει απόψε ο πάνοπλος Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Top 16.

Ο Παναθηναϊκός έχει το… know how
Από την αήττητη -στο Top 16- Μπαρτσελόνα φιλοξενείται απόψε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» (28/03, 21:45, Novasports 2, ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr) ο Παναθηναϊκός, για τη 12η αγωνιστική της Euroleague. Κι αν υπάρχει μια ομάδα που ξέρει πώς να βάζει τους Καταλανούς στη θέση τους, αυτή είναι το «τριφύλλι».

Εξάλλου οι «πράσινοι» το απέδειξαν τόσο πέρυσι όσο και το 2011 όταν -παρότι αουτσάιντερ- έκαναν το μπρέικ στην έδρα των «μπλαουγκράνα» στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Στην παρούσα φάση οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη καίγονται για τη νίκη καθώς βρίσκονται στην τρίτη θέση του ομίλου (πίσω από την Μπαρτσελόνα και την Αρμάνι), δεν... χάνονται όμως, σε περίπτωση ήττας.

Η απόδραση από τη Βαρκελώνη με το ροζ φύλλο αγώνα, πάντως πέραν από το τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση, θα έδινε στο "τριφύλλι" την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα και τη δεύτερη θέση. Από την άλλη οι Ισπανοί έχουν κλειδώσει και πρόκριση και πρωτιά και και η νίκη για αυτούς είναι θέμα... πρεστίζ αλλά και διεύρυνσης του αήττητού τους.

Αγωνιστικά, μετά από αρκετό καιρό, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί πλήρης καθώς Τζέιμς Γκιστ και Ραμέλ Κάρι, ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, προπονήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και τέθηκαν στη διάθεση του κόουτς της ομάδας. Το κλίμα από τις δύο συνεχόμενες νίκες με Φενέρ και Εφές είναι καλό και αυτό βοηθά στο να έχουν οι «πράσινοι» θετική ψυχολογία.

Όσο για τους γηπεδούχους; Και εκείνοι με τη σειρά τους δεν έχουν κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα που σημαίνει πως ο Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Γκρεγκόρζ Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία) και Τσμίκιεβιτς Μάρεκ (Πολωνία).


Οι αριθμοί δείχνουν…

… Μπαρτσελόνα, καθώς οι «μπλαουγκράνα» υπερτερούν σε επίθεση (79,1-73,0 κατά μέσο όρο), σύνολο ριμπάουντ (35,1-33,2), επιθετικά ριμπάουντ (10,1-10,0), αμυντικά ριμπάουντ (25,0-23,2), ασίστ (18,4-16,7), τάπες (3,2-2,6), ευστοχία σε δίποντα (55,5%-51,0%) και τρίποντα (34,3%-37,2%) και σε index (91,6-81,2). Από την άλλη ο Παναθηναϊκός –έστω και οριακά- είναι καλύτερος αμυντικά καθώς δέχεται λιγότερους πόντους ανά παιχνίδι (70,9-70,6) πλεονεκτεί σε κλεψίματα (4,8-7,5) και ευστοχία σε βολές (67,7%-75,6%-), υποπίπτει, όμως, σε περισσότερα λάθη (12,0-13,4).


Η παράδοση δείχνει…

Η αποψινή αναμέτρηση θα είναι η 29η ανάμεσα στις δύο ομάδες , με την Μπαρτσελόνα να έχει το πάνω χέρι με 16-12. Με γηπεδούχους του Καταλανούς μάλιστα το… σκορ είναι 9-4. Το πρώτο και το πιο πρόσφατο από τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια του «τριφυλλιού» έχουν συνδυαστεί με επικές νίκες απέναντι στους «μπλαουγκράνα». Το 1996 στον τελικό του Παρισιού ήταν η τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς αυτή που σφράγισε το τελικό 67-66, ενώ το 2011 ο Παναθηναϊκός με μειονέκτημα έδρας είχε αποκλείσει την «Μπάρτσα» στα προημιτελικά της Euroleague, της στέρησε τη συμμετοχή στο Final 4 που φιλοξένησε στην πόλη της και τελικά έραψε εκείνος το έκτο αστέρι στη φανέλα στη Βαρκελώνη. Πέρσι οι Καταλανοί χρειάστηκαν πέντε ματς και να επιστρέψουν από το 1-2 στα προημιτελικά για να προκριθούν στο Final 4 του Λονδίνου. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί και σε δύο μικρούς τελικούς, το 1994 με νικητή τον Παναθηναϊκό και το 2012 με νικήτρια την Μπαρτσελόνα. Στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ οι παίκτες του Πασκουάλ επικράτησαν με 63-56.


Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του Top 16 της Euroleague

Ε’ όμιλος

Εφές Αναντολού-Λαμποράλ Κούτσα 79-105
Ουνικάχα Μάλαγα-Ολυμπιακός 63-80
Φενέμπαχτσε-Αρμάνι Μιλάνο 28/03, 20:30
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 28/03, 21:45

Η βαθμολογία (Σε 11 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 11-0
Αρμάνι Μιλάνο 8-3
Παναθηναϊκός 6-5
Ολυμπιακός 6-6*
Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ 5-6
Ουνικάχα Μάλαγα 5-7*
Λαμποράλ Κούτσα 3-9*
Εφές Αναντολού 2-10*

* Ολυμπιακός, Μάλαγα, Λαμποράλ και Εφές έχουν παιχνίδι παραπάνω.

ΣΤ’ όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάγερν Μονάχου 77-70
Ζαλγκίρις Κάουνας-Γαλατασαράι 72-84
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 76-77
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Παρτίζαν 18:00, 28/03

Η βαθμολογία (Σε 11 αγωνιστικές)

Ρεάλ Μαδρίτης 10-2*
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-2*
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-5*
Γαλατασαράι 6-6*
Λοκομοτίβ Κουμπάν 5-6
Μπάγερν Μονάχου 5-7*
Παρτίζαν 3-8
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-11*

* Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Γαλατασαράι, Μπάγερν και Ζαλγκίρις έχουν παιχνίδι παραπάνω.Πηγή: sport-fm.gr

«Κόκκινο» φλαμένγκο πρόκρισης!!

Ο Ολυμπιακός έκανε… καρέ στις φετινές αναμετρήσεις του με τη Μάλαγα, βλέπει διάπλατα τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sportfm.gr για την εμφατική νίκη στην Ανδαλουσία.
«Κόκκινο» φλαμένγκο πρόκρισης
Η παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός τα τελευταία μαγικά του χρόνια στην Ευρωλίγκα, διατηρήθηκε και στη Μάλαγα. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» είναι με τη πλάτη στον τοίχο, θαρρείς πως γιγαντώνονται στο έπακρο και σβήνουν από τον… σκληρό δίσκο του μυαλού τους τις λέξεις, άγχος, πίεση, προβλήματα. Τη θέση τους παίρνουν το… μάτι που γυαλίζει, η συγκέντρωση, το πάθος και η προσήλωση στο πλάνο. Αυτό έκαναν στην «Martin Carpena» οι πρωταθλητές Ευρώπης, με αποτέλεσμα να περάσουν ένα ήσυχο βράδυ, προσφέροντας παράλληλα μία όμορφη μασκετική παράσταση στην Ανδαλουσία.

Παίζοντας από το πρώτο λεπτό και με εξαίρεση ένα μεγάλο διάστημα του δεύτερου δεκαλέπτου με το… μαχαίρι στα δόντια, ο Ολυμπιακός βροντοφώναξε «παρών» και έβαλε πλώρη για τα προημιτελικά για ένατη συνεχόμενη χρονιά. Επίδοση αξιοζήλευτη, ακόμα και για ομάδες με περισσότερες κατακτήσεις στη «γηραιά ήπειρο» και πιο έμπειρους παίκτες στη σύνθεσή τους. Έχοντας αλλάξει εδώ και δέκα μέρες το… τσιπάκι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθοδηγούμενη πλέον από τον Βασίλη Σπανούλη, μπαίνει με εντελώς διαφορετική ψυχολογία στο γήπεδο. Αν ο αρχηγός δεν είχε λαβωθεί, θεωρώ πως οι σαμπάνιες πρόκρισης, θα άνοιγαν από απόψε.

Ο Λαρισαίος γκαρντ, παρότι δεν έχει ξεπεράσει 100% τις ενοχλήσεις στο γόνατο, ήταν για ένα ακόμα βράδυ καταπληκτικός. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Πλάθα να του φράξει το δρόμο προς το καλάθι, το αποτέλεσμα ήταν να σηκωθούν από τις θέσεις τους έξι χιλιάδες ισπανοί για να τον χειροκροτήσουν, όταν έγινε αλλαγή στο 38΄. Συμπαραστάτης του ο Ματ Λοτζέσκι, που έκανε το πιο μεστό παιχνίδι του με τα «ερυθρόλευκα» και μάλιστα σε ματς δίχως αύριο, κάτι για το οποίο έχει αμφισβητηθεί –όχι άδικα- έντονα. Δίπλα στις δύο βασικές επιθετικές αιχμές, μπαίνει φαρδύ πλατύ το όνομα του Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο νεαρός γκαρντ, τον τελευταίο μήνα είναι φανερό ότι πατάει καλύτερα μετά το μετέωρο διάστημα της μετεγχειρητικής εποχής. Οργανώνει, μοιράζει, παίζει άμυνα για… τρεις στη περιφέρεια και μαζεύει ριμπάουντ. Το πόσο διαφορετική θα είναι το καλοκαίρι η Εθνική ομάδα με αυτόν παρόντα, είναι περιττό να αναφέρω.

Ο Ολυμπιακός, φεύγει από τη Μάλαγα με μία πολύτιμη νίκη, γιατί όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν (σταθερά καλός ο Ντάνστον, χρησιμότατος ο Πέτγουεϊ, έτοιμος από καιρό ο Παπαπέτρου), έβαλαν το λιθαράκι τους. Παρά τις δύο σημαντικές απουσίες, οι ρόλοι έχουν επιστρέψει για τα καλά στις… θέσεις τους. Νίκησε την Ουνικάχα παίζοντας στο δικό της ρυθμό, δημιουργώντας 22 ασίστ, με εξωπραγματικό ποσοστό στα δίποντα (72,4%) και έχοντας γενικά, εξαιρετική κυκλοφορία. Μοναδικό ψεγάδι, τα 14 επιθετικά ριμπάουντ των Ανδαλουσιανών, που όμως δεν στοίχισαν. Η μπάλα δεν ακούμπησε ποτέ απειλητικά στο low post, αφού η άμυνα «τσάκιζε» κόκκαλα, η περιφερειακή αντιμετώπιση των εξαιρετικών σε άλλες βραδιές Γκρέιντζερ και Κάλογουεϊ πήρε πολύ καλό βαθμό, ενώ στην επίθεση, υπήρχαν θεαματικές φάσεις βγαλμένες 100% από το… πινακάκι.

Στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, η αγωνιστική ηρεμία και η αυτοπεποίθηση φαίνεται πως επανήλθαν για τα καλά προς Πειραιά μεριά. Την επόμενη εβδομάδα, οι πρωταθλητές Ευρώπης πάνε στην αγαπημένη τους Κωνσταντινούπολη, για ένα ματς «παγίδα», αφού η Εφές είναι αδιάφορη, αλλά δεν θα τους χαριστεί. Αν η... χορευτική παράσταση στις… όχθες των στενών του Γιβραλτάρ, γίνει «οδηγός» για τη συνέχεια ,συν την όποια προσθήκη μπορεί να γίνει από το μέτωπο των τραυματιών, ο στόχος θα επιτευχθεί. Το δύο από τα τρία… καρέ έγιναν. Τέταρτο «διπλό» στη Μάλαγα, τέταρτη φετινή νίκη κόντρα στην ομάδα του Πλάθα, το «τέσσερα στα τέσσερα» ψάχνει ο Ολυμπιακός για να προκριθεί. Αν τελικά γίνει και το τρίτο, ποιος στοιχηματίζει με σιγουριά τον οβολό του, πως τον Μάιο δεν θα συμμετάσχει σε μία ακόμα διοργάνωση που εμπεριέχει τον αριθμό «4»;
Πηγή: sport-fm.gr

Μία είναι η ουσία, νίκη στην Ανδαλουσία!

Η δυναμική επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη έφερε και τη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού.

Μία είναι η ουσία, νίκη στην Ανδαλουσία
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων γύρισε πιο φρέσκος μετά τον τραυματισμό του και μαζί του ξύπνησε και όλη η ομάδα. Ηταν η καλύτερη εμφάνιση στο Top 16 της φετινής Ευρωλίγκα και πλέον ο Ολυμπιακός κρατά την τύχη στα χέρια του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έπρεπε να περιμένει τους άλλους.

Ηταν αναμενόμενο, λοιπόν. Γύρισε ο Σπανούλης και ήρθαν τα πάνω κάτω. Επέστρεψε και ο ενθουσιασμός στον απογοητευμένο κόσμο, που τα έβλεπε όλα μαύρα. Την κατάλληλη στιγμή ο Ολυμπιακός έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί. Και δεν ήταν θέμα μόνο ενός παίκτη ή δεν ήταν θέμα καλής απόδοσης μόνο στη μία πλευρά του γηπέδου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν αρμονία, είχαν φοβερή απόδοση στην επίθεση, έπαιξαν και σωστά στην άμυνα. Πήραν βοήθεια από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, όχι μόνο από έναν ή δύο.

Η μπάλα γύρισε, έγιναν σωστές επιλογές. Ο Σπανούλης έβαλε 20 πόντους, αλλά το ζητούμενο δεν ήταν πόσους έβαλε, αλλά πώς τους έβαλε. Πόνεσαν την Μάλαγα τα καλάθια του, έδωσαν ανάσα και ώθηση στους υπόλοιπους. Και μαζί με τον Σπανούλη, ανέβηκαν και οι άλλοι. Ο Μάντζαρης ήταν πάλι φοβερός, είχε για δεύτερο συνεχόμενο ματς 9 ασίστ. Ο Λοτζέσκι βοήθησε τα μέγιστα, όχι μόνο με σουτ, αλλά και με διεισδύσεις. Παιχνίδι που του ταιριάζει, αφού είναι γρήγορος και εκρηκτικός. Ο Σλούκας έκανε καλή δουλειά, το ίδιο και οι ψηλοί, κυρίως ο Πέτγουεϊ, παρότι τα κορμιά των ψηλών της Μάλαγα δεν του ταίριαζαν. Και ο Παπαπέτρου έκανε δεύτερο συνεχόμενο καλό ματς, αυτή τη φορά σε δύσκολες συνθήκες, σε εκτός έδρας αναμέτρηση.
Στο πιο κομβικό παιχνίδι συνεπώς, δεν υστέρησε κανείς απ” όσους αγωνίστηκαν. Και από εδώ και πέρα, τα πάντα είναι στο χέρι του Ολυμπιακού. Η νίκη στην Ανδαλουσία είναι όλη η ουσία για τον Ολυμπιακό, που βλέπει την 8αδα να πλησιάζει. Πηγαίνει στην Εφές για να κάνει το καθήκον του και περιμένει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Οταν λειτουργεί η περιφέρεια, όταν υπάρχει καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές, μέσα στο παρκέ μπορεί να κάνει… παπάδες ο Ολυμπιακός. Εβγαλε ενέργεια, είχε προσωπικότητα απέναντι στην Μάλαγα, ήταν ο παλιός καλός πρωταθλητής Ευρώπης.
Και για να κλείσουμε, να κάνουμε μια ερώτηση και δεν περιμένουμε απάντηση: να φύγει τώρα ή μετά το Top 16 ο Μπαρτζώκας;

Πηγή: Superbasket.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: «Φωτιά» ο Αραούχο!! (videos)

Όλα παραμένουν ανοικτά στο τρίτο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά το 2-0 της Λανούς σε βάρος της Σέρο Πορτένιο.
Μόλις στο 72ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο άλλοτε αμυντικός της ΑΕΚ, Κάρλος Αραούχο, με τυχερό μακρινό σουτ, ενώ με κεφαλιά του Όσκαρ Μπενίτεζ στο 90ό διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, η Σαν Λορένζο αρκέστηκε σε 1-1 στο Εκουαδόρ με την Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε, αφού η κεφαλιά του Νικολάς Μπλαντί στο 58ο λεπτό ισοφαρίστηκε στο 95ο λεπτό με πέναλτι του Ζούνιορ Σορνόζα, εξέλιξη που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Αργεντίνων και παρέμβαση της… αστυνομίας.
Τέλος, στον πρώτο όμιλο, η Ουνιβερσιτάριο προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1, ενώ ο Χοσέ Καρβάγιο σταμάτησε αμφισβητούμενο πέναλτι, αλλά αρκέστηκε σε 3-3 με τη Δε Στρόνγκεστ. Στο 29ο λεπτό ο Ραούλ Ρουιντίαζ άνοιξε το σκορ και στο 38ο ο 21χρονος Κρίστοφερ Γκονζάλεζ «έγραψε» το 2-0, ενώ στο 32ο μείωσαν οι Βολιβιανοί με αυτογκόλ του Ντιέγκο Τσάβεζ και στο 57ο ο Αλέξι Γκόμεζ πέτυχε το 3-1. Ακολούθησε στο 66ο λεπτό ο Ερνέστο Κριστάλντο με 3-2 και στο 90ό ο Χάιρ Ρεϊνόσο με το 3-3, το οποίο κράτησε τους φιλοξενούμενους στο «παιχνίδι» της πρόκρισης.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
Ουνιβερσιτάριο-Δε Στρόνγκεστ 3-3
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΒΕΛΕΖ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 12 (5 αγ.), Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 9 (5 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 7 (5 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 1 (5 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε-Σαν Λορένζο 0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μποταφόγκο 7 (4 αγ.), Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 6 (4 αγ.), Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 5 (5 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 5 (5 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
Λανούς-Σέρο Πορτένιο 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λανούς (Αργεντινή) 7 (5 αγ.), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 7 (5 αγ), Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 7 (5 αγ.), Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 6 (5 αγ.).
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Μινέιρο 8 (4 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 7 (5 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 5 (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 4 (4 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 9 (4 αγ.), Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 7 (4 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 4 (4 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (4 αγ.).
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 8 (5 αγ.), Γκρέμιο (Βραζιλία) 8 (4 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 7 (4 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (5 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπολιβάρ (Βολιβία) 8 (5 αγ.), Λεόν (Μεξικό) 7 (5 αγ.), Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6 (4 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 4 (4 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13 (5 αγ.), ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 9 (5 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 4 (5 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (5 αγ.).
Σημείωση: Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στον επόμενο γύρο.









Πηγή: onsports.gr

Το εγώ πληγώνει την ομάδα!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για συμπεριφορές παικτών του ΠΑΟΚ που έβαλαν πάνω από την ομάδα το ατομικό τους συμφέρον!
Από τη μία προσπαθείς να αναλύσεις με κρύο αίμα μία αναμέτρηση, από την άλλη θυμάσαι την τελευταία φάση του αγώνα και σου βγαίνει εκνευρισμός.
Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά θετικά στη Ριζούπολη και αρνητικούς πρωταγωνιστές. Η τελευταία φάση όμως, είναι αυτή που μένει, αυτή που ο παίκτης είναι υποχρεωμένος ή να σκοράρει ή να σιγουρέψει το γκολ.
Ο Ντάνι Χούσεν μπορεί να έχασε τον Πετρόπουλο στη φάση της ισοφάρισης, όμως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το να μη σπάσει τη μπάλα στον Λούκας που είναι σε κενό τέρμα και να πλασάρει μόνος του ενώ ξεκάθαρα δεν είναι σε καλή μέρα, δείχνει πως σκέφτεται τον εαυτό του παρά την ομάδα. Και κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ πέταξε άλλους δύο βαθμούς.
Η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ, αυτό που ο πολύ καλός ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου πέτυχε τρεις φορές. Την πρώτη με ένα πέναλτι που απέναντι σε άλλον αντίπαλο δεν υπήρχε μία στο δις περίπτωση να πάρει, τα άλλα δύο με πολύ καλές συνεργασίες που είχαν πρωταγωνιστές τους Νάτχο, Λούκας και από λίγο Κατσικά στη φάση του δεύτερου γκολ.
Ο Στυλιαράς, δείγμα του πόσο ασεβής είναι απέναντι στις ομάδες και στον ΠΑΟΚ, δίνει το πιο γελοίο πέναλτι της φετινής σεζόν και ξαναβάζει τον Απόλλωνα στο παιχνίδι.
Η ομάδα της Ριζούπουλης, σήκωσε τη μπάλα και εκεί ήταν ξεκάθαρα καλύτερη από τον ΠΑΟΚ. Το έβαλε και από κόρνερ και πήγαμε στο ημίχρονο με 3-2.
Στο δεύτερο ημίχρονο το τακτικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ απέναντι στο αλλοπρόσαλλο του Απόλλωνα ήταν άψογο. Δύο φορές που υπήρξε υποψία απειλής, προήλθε από ατομικό λάθος του Σκόνδρα και του Ινσαουράλδε.
Όλο το δεύτερο ημίχρονο είναι μία προσπάθεια του ΠΑΟΚ να βάλει το τέταρτο γκολ, όμως ο Χούσεν κυρίως, εκτελεστικά ήταν τραγικός. Με αποκορύφωμα τη φάση των καθυστερήσεων που σε βγάζει από τα ρούχα σου.
Ένα κόρνερ του Απόλλωνα έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ ο Κόρμπος νικήθηκε από τον Γλύκο για να γίνει η απόλυτη ανατροπή. Και ποιος τους άκουγε μετά.
Νομίζω πως σε σχέση με ότι έχουμε δει από τον ΠΑΟΚ και με κρύο αίμα, η ομάδα κυκλοφόρησε πάρα πολύ καλά τη μπάλα, προσπάθησε να βγάλει τους γηπεδούχους από το παιχνίδι τους, τα κατάφερε σε επίπεδο εικόνας, όχι όμως σε επίπεδο αποτελέσματος.
Κακά τα ψέματα, σε εκτός έδρας αγώνα που έχεις 19 τελικές οι 13 στην εστία, είναι σαφές που κυκλοφόρησες σωστά τη μπάλα. Το πλήγμα, είναι κυρίως ψυχολογικό, αφού ένα παιχνίδι με 0-3 δεν το κέρδισες. Για την ακρίβεια 1-3 αφού πήρε μπόνους ο Απόλλωνας.
Ο ΠΑΟΚ είναι μόνος δεύτερος, ξοδεύοντας άλλους δύο αστείους βαθμούς και θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως στα πλέι οφ θα ξεκινήσουμε στα ίσια με τους αντιπάλους μας. Και ο μοναδικός που θα έχει ψυχολογική φθορά λίγο πριν αρχίσουν οι αγώνες, είναι ο Παναθηναϊκός που παίζει ακόμη κύπελλο και θα πρέπει να διαχειριστεί και αυτός είτε τον αποκλεισμό, είτε την παρουσία του στον τελικό και ότι προκύψει εκεί.
Ο Ατρόμητος και η Τρίπολη, ετοιμάζονται χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις.
Ο ΠΑΟΚ έχει ελάχιστο χρόνο για να πιστέψει στον εαυτό του και να παρουσιαστεί φρέσκος στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται. Ο Νάτχο κάνει μεγάλο παιχνίδι σήμερα, όπως και ο Λούκας, ο Στοχ παραμένει θετικός, αυτή τη φορά η αμυντική γραμμή έμπαζε λόγω της έλλειψης συνοχής και της παρουσίας δύο στους τέσσερις που ήταν καιρό ανενεργοί.
Παρά τη μουρμούρα που θα υπάρξει, εγώ θα κρατήσω την εξαιρετική κυκλοφορία, την κίνηση στο μισό του αντιπάλου και κάποιες επινοήσεις και συνεργασίες που πρώτη φορά είδαμε.
Η ομάδα θα πρέπει να ξεπεράσει κυρίως το ψυχολογικό κομμάτι, το οποίο λογικό να υπάρχει αφού εκτός έδρας βιώνει τρεις ανατροπές από τα μέσα Γενάρη μέχρι και σήμερα.
Για την διαχείριση του ΓΧ έχω να πω πως στήνει την ομάδα καλά, η στραβή στο τέλος του ημιχρόνου τον ανάγκασε να συμμαζέψει τη μεσαία γραμμή με την πρώτη ευκαιρία. Ο Μάρτενς δεν ήταν για 90 λεπτά, λογικά μπήκε ο Μαντούρο που ηρέμησε τη μεσαία γραμμή. Εκείνο ήταν και το διάστημα που ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τις φάσεις που μπορούσε να κλειδώσει το παιχνίδι.
Η αλλαγή του Στοχ με τον Γεωργιάδη, έγινε σε ένα μομέντουμ που ο Σλοβάκος είχε κουραστεί αλλά ο Σερραίος μάλλον προσέφερε περισσότερα στον πάγκο καθήμενος, ενώ αν κάτι μπορώ να πω για την αντίδραση του πάγκου, αφορά την αλλαγή του Χούσεν με τον Σάλπι νωρίτερα, κάτι που αν ο Ολλανδός έδινε την παιδική πάσα στις καθυστερήσεις, δεν θα άγγιζα καν.
Ίσως να με παραξένεψε που βγήκε ο Νάτχο, αλλά νομίζω πως και αυτός ξέμεινε από δυνάμεις κάνοντας όργια μέχρι εκείνο το σημείο.
ΥΓ Αν δεν έχω καταλάβει καλά, το χθεσινό γκολ του Αστέρα στις καθυστερήσεις, περισσότερο στον ΠΑΟΚ κόστισε παρά στον αντίπαλό του.
ΥΓ Με Μιγκέλ Βίτορ και Τζαβέλλα, το παιχνίδι θα ήταν πολλά με λίγα.
ΥΓ Καμιά φορά πρέπει να συμβαίνουν στενάχωρα πράγματα για να κατανοείς πως κάποια δικά σου παιδιά, είναι πολύ πιο καλοί παίκτες απ ότι νομίζεις. Ο λόγος για τον Κλάους.
Πηγή: gazzetta.gr

Mάθε παιδί μου άμυνα...!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την... άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου στην πασαρέλα της Ριζούπολης και την κοινή αδυναμία του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα, τη συνολική αμυντική τους λειτουργία, θυμίζοντας τυρί... έμενταλ. Νόστιμο μεν, με πολλές τρύπες δε!
Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου: από ένα ματς που ο κόσμος χόρτασε 6 γκολ,  είδε να έρχονται τα πάνω-κάτω, ποιοτικούς ποδοσφαιριστές να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του Απόλλωνα, ίσως βγουν χαμένοι και οι δυό!
    Αυτό μπορούμε να το πούμε μόνο στη λήξη του πρωταθλήματος, καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές, ωστόσο η πίκρα είναι η τελευταία γεύση που έμεινε για τον Απόλλωνα και τον ΠΑΟΚ.
      Επειδή ένας αγώνας είναι ουσιαστικά ο καθρέφτης μίας ομάδας, είδαμε τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της κάθε ομάδας, που έχουν διαφορετικό στόχο: ο μεν ΠΑΟΚ να πάρει διαφορά από τους διώκτες του ενόψει πλέι-οφ και ο δε Απόλλωνας να αποφύγει τον υποβιβασμό.
    Και, η ευκαιρία του Κόρμπου στις καθυστερήσεις όπως και να το δει κανείς, ήταν μισή… παραμονή!
      Ξεκινώντας από εκεί στα τελευταία λεπτά, φάνηκε και η αδυναμία του Χούσεν στο σκοράρισμα, καθώς και αυτός ήταν μοιραίος. Ο Ολλανδός είναι αργός στην τελική προσπάθεια, ενώ είχε 4 τελικές προσπάθειες από τις 8 του ΠΑΟΚ δίχως να καταφέρει να κάνει… σεφτέ! Και ο Σαλπιγγίδης να μπαίνει στο… 89΄!
      Η μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας της Θεσσαλονίκης «κεντούσε» στο πρώτο ημίχρονο (Νάτχο, Λούκας, Στοχ) και κατά διαστήματα στο δεύτερο. Όμως αν κοιτούσε κανείς τι συμβαίνει από το κέντρο και προς τα πίσω θα… τραβούσε τα μαλλιά του. Παραλίγο να το κάνει και ο Γεωργιάδης στον πάγκο, που πρέπει να καταλάβει ότι ο ΠΑΟΚ δίχως άμυνα, το πιθανότερο είναι να αποχαιρετίσει το Κύπελλο και την δεύτερη θέση. Η άμυνά του έμοιαζε με τυρί έμενταλ, το οποίο περιλαμβάνει πολλές… τρύπες ! Πού είναι η αλληλοκάλυψη; Λάθη στο ψηλό παιχνίδι, ακόμη και από τον Γλύκο που βγήκε νικητής ωστόσο στο τετ-α-τετ με τον Κόρμπο. Οι χαφ βρίσκονται στο γήπεδο μόνο για να βλέπουν το αντίπαλο τέρμα; Θα μαρκάρει κανείς;
      Και μιάς που αναλύουμε τον ΠΑΟΚ, δεν είναι τυχαίο ότι έχει τη χειρότερη άμυνα σε σύγκριση με τους άλλους τρεις στην πεντάδα Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Αστέρα! Τα 33 γκολ που έχει δεχτεί σε 31 ματς φωνάζουν ότι υπάρχει πρόβλημα, όταν η άμυνα του Ατρόμητου έχει 22, του ΠΑΟ 24 και της ομάδας της Τρίπολης 29!
     Ο Γεωργιάδης έχει λύσει τα γκέμια, ο Στοχ είναι μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, όμως πρέπει να βρει το φάρμακο και για τα μετόπισθεν, καθώς δεν αργεί ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, που στο πρωτάθλημα μετατράπηκε σε… εφιάλτης.
      Ο Απόλλωνας είχε την ευκαιρία να γράψει στη σελίδα της ιστορίας του μία επική ανατροπή από το 0-3, όμως και πάλι κέρδισε τις εντυπώσεις με την κατάθεση ψυχής των παικτών του. Και στην ελαφρά ταξιαρχία υπάρχει πρόβλημα όμως στα μετόπισθεν (51 τέρματα). Στα τρία τελευταία ματς με ΟΦΗ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 8 γκολ! Το τελευταίο ματς που δεν δέχτηκε γκολ ήταν στις 25 Ιανουαρίου με την Καλλονή εκτός έδρας (0-0). Και το πρόβλημα του Τζόρβα δεν είναι δικαιολογία, αφού λείπει δύο αγωνιστικές.
     Η εικόνα του Απόλλωνα είναι λίγο-πολύ γνωστή, σκοράρει, αλλά δεν τον κρατάει η άμυνά του. Με τον Ατρόμητο 2-3, με τον Πανιώνιο, μία ήττα που ίσως κοστίσει ακριβά, 1-2 και πάει λέγοντας. Το επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή είναι ο τελικός του Απόλλωνα, καθώς την τελευταία αγωνιστική πάει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και μία νίκη- αν τα καταφέρει εντός με τον Εργοτέλη- δεν του φτάνει.
       Ο Απόλλωνας βγάζει ωστόσο μία ωραία τρέλα, που προφανώς πηγάζει και από τον προπονητή του Λόρι Σάντσεζ. Παίρνει- δεν παίρνει αποτελέσματα τα δίνει όλα στο γήπεδο, παίζει ανοιχτά, σκοράρει (διψήφιο αριθμό τερμάτων ο Πετρογκόλ), ματώνει τη φανέλα (Δεληζήσης, Φαρινόλα κ.α.) σε κάνει να ζεις το παιχνίδι είτε είσαι στη Ριζούπολη, είτε αλλού. Και, αναμένεται να πουλήσει ακριβά το τομάρι του, σε όσο δύσκολη θέση κι αν βρίσκεται!
Πηγή: gazzetta.gr

«Κλείδωσε» Κίκε ο Αστέρας!! (vid)

Ο Αστέρας βλέπει… Ισπανία και τον 23χρονο γκολτζή της Γουαδαλαχάρα. Τι λένε για τις επαφές με Κίκε οι Ιβηρες!
Μπορεί η σεζόν να έχει ακόμα πολύ δρόμο, ωστόσο οι ιθύνοντες του Αστέρα καταστρώνουν από τώρα τα μεταγραφικά πλάνα της επόμενης σεζόν. Εξάλλου, οι Αρκάδες έχουν αποδείξει πως η «κατασκοπεία» σε Ν. Αμερική και Ιβηρική έχει φέρει ιδανικά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά το «κελεπούρι» φαίνεται πως βρέθηκε στην Ισπανία, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως ο Αστέρας έχει «λοκάρει» τον Κίκε! Ο 23χρονος επιθετικός αγωνίζεται στη Γουαδαλαχάρα, ομάδα Γ’ κατηγορίας της Ισπανίας (μάχεται για την επιστροφή της στη Σεγούντα). 
Μάλιστα, είναι δεύτερος  σκόρερ του 4ου ομίλου έχοντας πετύχει 20 γκολ σε 31 αγώνες. Ο Κίκε έχει προσελκύσει και άλλα βλέμματα ομάδων της Σεγούντα και όχι μόνο, μιας και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και επιθυμεί το μεγάλο βήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr από την Ισπανία, άνθρωποι του Αστέρα τον παρακολούθησαν στο κυριακάτικο ματς με την Λα Χόγια, όπου με δικό του γκολ η Γουαδαλαχάρα απέσπασε την ισοπαλία. Οι Ισπανοί κάνουν λόγο πως έχουν αρχίσει οι επαφές, μιας και ο παίκτης αρέσει αρκετά, αν και τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Αστέρας κοιτάζει μόνο το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ!




Πηγή: gazzetta.gr

Μετεξεταστέος για πρωταθλητισμό!!

«Ντου από Παντού» για τον ΠΑΟΚ που με κάτι τέτοιες απώλειες βαθμών έχει μείνει μεταξεταστέος για την υπέρβαση. Πρωτάθλημα με τέτοιες γκέλες όπως στην Ριζούπολη; Δύσκολο! Όταν θες να πάρεις πρωτάθλημα, δηλαδή να κάνεις πρωταθλητισμό, τότε οφείλεις τέτοια ματς που τα φέρνεις στο 0-3, να τα κερδίζεις! Ειδικά όταν δεν έχεις απέναντί σου την Μπαρτσελόνα, αλλά τον Απόλλωνα.
Παλικαρίσια
Ο Απόλλωνας, δηλαδή, που είναι ένα βήμα από τον υποβιβασμό κατάφερε κι έκανε επική ανατροπή. Παλικαρίσια. Πάλεψε σαν θηρίο και στο τέλος θα μπορούσε να κάνει ακόμα και το 4-3 αν δεν έσωζε ο Γλύκος. Τεράστια προσπάθεια ο Απόλλωνας, λοιπόν.
Πολλά καρβέλια
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, έχει τέτοια σκαμπανεβάσματα φέτος που δείχνει ότι έχει να φάει ακόμα πολλά καρβέλια για να βρει σταθερότητα και να ξέρεις τι να περιμένεις απ’ αυτόν μέσα στο γήπεδο.
Δεν πας πουθενά έτσι
Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να έχεις να κερδίσεις τόσο καιρό εκτός έδρας. Με 5 νίκες, 5 ισοπαλίες, 6 ήττες μακριά από το γήπεδό σου, δεν πας πουθενά. Όχι τουλάχιστον για τίτλο πρωταθλητή. Εδώ κινδυνεύει πλέον να χάσει ακόμα και την 2η θέση στην κανονική σεζόν. Άσε το βαθμολογικό πλεονέκτημα στο ξεκίνημα των πλέι οφ.
Πόσα να βάλεις; Σαράντα;
Επίσης, όσο κι αν καιγόταν για βαθμούς ο Απόλλωνας, είναι μια ομάδα που βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας. Δεν έχει μεγάλες δυνατότητες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μάχεται, αλλά μέχρι εκεί. Πας, λοιπόν, και κάνεις το 0-3 σαν ΠΑΟΚ. Εγώ δεν θα σταθώ στις ευκαιρίες που έχασε μετά ο δικέφαλος. Γιατί; Επειδή με 0-3 στο 37’, και καμία ευκαιρία να μην κάνεις από εκεί και πέρα, πρέπει να κερδίσεις. Πόσα γκολ να βάλεις, δηλαδή, για να δέσεις μια νίκη; Σαράντα;
Όχι μαθήματα!
Ούτε, βέβαια, είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ φέτος δεν διατηρεί την σοβαρότητά του σε ένα παιχνίδι. Και σ’ άλλα ματς έχει πετάξει έτσι βαθμούς. Δίχως τα παθήματα να του γίνονται μαθήματα.
Από γκέλα σε γκέλα
Και δεν είναι όλα θέμα προπονητών. Μια ζωή στον Στέφενς ή στον Γεωργιάδη θα φορτώνονται τα πάντα; Οι παίκτες, δηλαδή, δεν έχουν καμία ευθύνη για τίποτα; Σε ένα ματς τρώνε τζάμπα κόκκινες. Σε άλλο δεν κερδίζουν από 0-3. Κι εκτός έδρας πάνε από γκέλα σε γκέλα… Έτσι, λοιπόν, θα έκανε την υπέρβασή του φέτος ο ΠΑΟΚ όπως λέγανε πολλοί στην αρχή της σεζόν;
Πηγή: sportdog.gr

Μεγάλο πλήγμα!!

O ΠΑΟΚ φαίνεται να έπαθε μεγάλη ζημιά. Το σοκ που προκαλεί αυτό το παιχνίδι, δεν μπορεί να το διαχειριστεί εύκολα κανείς. Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου«Αυτά δεν γίνονται…». Λάθος… Στον ΠΑΟΚ όλα γίνονται. Ακόμη και τέτοιες ανατροπές, σε αυτό το σημείο της περιόδου. Ένα παιχνίδι που έπρεπε βάσει ξεκινήματος και βάσει ευκαιριών να λήξει με τέσσερα γκολ διαφορά, πήγε στο 3-3 και σαφώς θα μπορούσε να λήξει και 4-3 έτσι ώστε να επιβεβαιωθούν όλοι οι νόμοι του ποδοσφαίρου.

Πέρα από το πώς ήρθε αυτό το 3-3, μετά από ένα εκπληκτικό ξεκίνημα που έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 0-3, πέρα από το πώς στην επανάληψη το ματς δεν έγινε 2-6 με τις απίστευτες ευκαιρίες του Χούσεν που ο Νάτχο έκανε ότι μπορούσε για να τον χρίσει σκόρερ, πέρα από το πώς δεν έγινε το 4-3 ή το 3-4, απόψε στην Ριζούπολη, ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έπαθε μεγάλη ζημιά. Το σοκ που προκαλεί αυτό το παιχνίδι, δεν μπορεί να το διαχειριστεί εύκολα κανείς. Έτσι φαίνεται και ίσως να κάνουμε λάθος… Θα φανεί…

Ήταν και είναι μία περίοδος για τον ΠΑΟΚ που γίνονται αλλαγές και μία προσπάθεια να διαφοροποιηθεί όσο πιο πολύ γίνεται η λειτουργία. Πάντα στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα και όπως το σουτ του Τζαβέλλα με τον Ολυμπιακό έδωσε ώθηση στην αρχή της προσπάθειας, αυτό που έγινε απόψε, δείχνει οδυνηρό, έστω και αν δεν χάθηκαν τόσα πολλά επί της ουσίας. Η ψυχολογία όμως και η αυτοπεποίθηση που σήμερα μάλλον καταρρακώθηκαν , είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την συνέχεια της χρονιάς και για να πιστέψουν όλοι σε αυτό που κάνουν κάθε μέρα.

Έκπληξη θα είναι αν οι παίκτες και οι προσωπικότητες που έχει ο ΠΑΟΚ (ακόμη και αυτοί οι εφτά που σήμερα έλειπαν) καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το σοκ. Χρειάζεται προσπάθεια και προσωπικότητα…

Το τι έφταιξε για τον ΠΑΟΚ θέλει μεγάλη ανάλυση. Έφταιξε η χαλαρότητα; Μα 10 μεγάλες φάσεις έκανε ο ΠΑΟΚ και μετά το 0-3 και μετά το 2-3! Έφταιξε ο προπονητής; Μα έκανε (στα χαφ) αυτό που έπρεπε στην επανάληψη για να αλλάξει ο ρυθμός και να κυριαρχήσει και πάλι η ομάδα του, που απειλούνταν από γεμίσματα και στημένα. Έφταιξαν οι αλλαγές; Μπορεί… Αλλά και έτσι ο ΠΑΟΚ έκανε φάσεις και έφθανε μέχρι την τελική γραμμή για να σκοράρει. Δεν σκόραρε όμως στις πιο κλασσικές ευκαιρίες της χρονιάς.
Έφταιγε ο Γλύκος;  Έφταιγε ο Χούσεν; Ο καθένας θα υποστηρίζει ότι θέλει… Γιατί εδώ, πάντα κάποιος πρέπει να φταίει…

Το θέμα είναι ότι το αποτέλεσμα θέλει τεράστια δουλειά για να μην επηρεάσει την μετέπειτα προσπάθεια του ΠΑΟΚ.

* Είναι γνωστό ότι από το Σάββατο πολλά κείμενα γράφτηκαν με αφορμή το διαγραφόμενο 1-1 του Απόλλωνα στην Λεωφόρο. Αυτά τα «βρώμικα» κείμενα περί στημένου αποτελέσματος, τα άφησαν στην άκρη και κάποιοι μπορεί να τα εμφανίσουν σήμερα, ποντάροντας σε όποιον δεν είδε αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα και το 3-3 στην Ριζούπολη, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι 3-6 τουλάχιστον. Όλα γνωστά είναι πλέον…  (Λες και το 3-3 θα σώσει τον Απόλλωνα;)   

* Η 26η Μαρτίου ήταν σίγουρα μία από τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Την επόμενη αγωνιστική -τουλάχιστον- πρέπει να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή!
Όλα αυτά είναι λίγα για να εκφράσουν την οδύνη όλων των φιλάθλων για το γεγονός ότι μετά από 31 παιχνίδια ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έφθασε στις τέσσερις κίτρινες κάρτες και πρέπει να τιμωρηθεί! Θύμα ο Σάμαρης που μετά το σοκ χρίζει υποστήριξης. Μπορεί να του την παρέχει ο Μανωλάς, που παραδίδει μαθήματα και έχει τιμωρηθεί μόνο με μία κάρτα από τον… ανεκδιήγητο Κάκο για τον διαπληκτισμό με τον Αθανασιάδη και όχι φυσικά για ένα από τα δεκάδες «καθαρά» μαρκαρίσματα σε όλο το πρωτάθλημα.

Πάντως για να σοβαρευτούμε… Το προϊόν και τα μάτια μας. Προσέξτε μην τυχόν κανείς προσβάλει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της SuperLeague. «Κάτω τα χέρια…» φωνάζουν όλοι όσοι οικονομάνε κάθε αγωνιστική με τα παιχνίδια της Ελλάδας. Μην τυχόν αλλάξετε τίποτα κακομοίρηδες, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι… Δηλαδή τι θέλετε όσοι φωνάζετε; Να παίζει η ενδιαφερόμενη ομάδα Α- με την ομάδα Β- (που ξέρει ότι θα κερδίσει το άλλο εντός έδρας παιχνίδι) και να αναρωτιόμαστε τι να παίξουμε; Άντε σοβαρευτείτε…
Πηγή: sportdog.gr

Τα σενάρια πρόκρισης για ΟΣΦΠ και ΠΑΟ!!

Τι γίνεται τώρα στον όμιλο μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Μάλαγα; Γιατί ελπίζει σε 2η θέση ακόμα και αν χάσει στην Μπάρτσα ο Παναθηναϊκός; Διαβάστε στον sportdog! Μύλος έγινε ο όμιλος του Top 16 όπου συμμετέχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και ουσιαστικά μόνο μετά και την διεξαγωγή της επόμενης αγωνιστικής, θα μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε πως ο Ολυμπιακός έκανε στη Μάλαγα διπλό πρόκρισης!
Γιατι διπλό πρόκρισης; Γιατί εκανε το 2-0 με Μάλαγα, εχει +9 τη Φενέρ κ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ τελευταία αγωνιστική με τον οποίο έχει -4. Κοντολογίς μπορεί ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με Φενέρ και ΠΑΟ να μην εχει ελπίδα για τη 2η θέση, εξαιτίας εκείνου του απίστευτου 81-51 στο Μιλάνο, αλλά έχει την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση ως τρίτος ή τέταρτος από τον "ελληνικό" όμιλο, από τον όμιλο της φωτιάς.
Η στήλη «Sdog Pick n' Scroll» αναλύει...
Ο Ολυμπιακός έφθασε λοιπόν στο 6-6 και έχει την τύχη στα χέρια του. Πρέπει να παίξει με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα στην Πόλη με Έφες και στο ΣΕΦ με ΠΑΟ και με νίκες προκρίνεται. Αύριο όμως ο όμιλος έχει ακόμη δύο καθοριστικά ματς. Μπαρτσελόνα-ΠΑΟ και Φενέρμπαχτσε-Μιλάνο και τα δεδομένα ανατρέπονται αν γίνει ένα ή δυο διπλα!
Μετά τα σημερινά η βαθμολογία είναι: Μπάρτσα 22, Μιλάνο 19, Ολυμπιακός 18, ΠΑΟ και Μάλαγα από 17,Φενέρ 16, και το χάος (Λαμποράλ 15, Εφες 14)
Η Unicaja με 5-7 έχει να παίξει έναν "τελικό" στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ κι άλλον έναν την τελευταία αγωνιστική με το Μιλάνο. Για όσους δεν το ξέρουν ο ΠΑΟ με 6-5 έχει αύριο ματς στη Βαρκελώνη, υποδέχεται τη Μάλαγα και κλείνει το TOP16 στο ΣΕΦ. Και η Φενέρ (5-6) παίζει αύριο μέσα με το Μιλάνο, πάει Βιτόρια να παίξει με Λαμποράλ και κλείνει με εύκολο εντός έδρας, με αντίπαλο την Εφες.
Ο ΠΑΟ και να χάσει αύριο πάντως, θα έχει ακόμη ελπίδες για τη 2η θέση, αν το Μιλάνο ηττηθεί από τη Φενέρ και δεν κάνει νίκη μέσα με Μπάρτσα και μετά στη Μάλαγα.
Αρκεί τότε ο ΠΑΟ να νικήσει τα δυο τελευταία ματς με Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Το ιδιο ισχύει για τη Φενερ, αν καλύψει αύριο το -5 του Μιλάνο και νικήσει σε Βιτόρια και μέσα Εφες και συγχρόνως δεν φθάσει ο ΠΑΟ τις 8 νίκες.
Αν κάνει ο ΠΑΟ οκτώ νίκες τότε στην Φενέρ, αύριο με το Μιλάνο, δεν θα φθάνουν ούτε οι 26 πόντοι.
Δηλαδή ΜΥΛΟΣ, οπότε προβλέψεις μετά και από την επόμενη αγωνιστική, εκτός αν αύριο γίνει ένα ή δυο διπλά και τα δεδομένα μπορεί να τροποποιηθούν κάπως...
Πηγή: sportdog.gr

Λεβαντίνοι χωρίς Ευρώπη, ελπίζει η Μπέτις!!

Δεν κατάφεραν να νικήσουν οι ομάδες του Λεβάντε στην 30η αγωνιστική της Primera Division και δύσκολα θα καταφέρουν να διεκδικήσουν την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Λεβαντίνοι χωρίς Ευρώπη, ελπίζει η Μπέτις
Η Βαλένθια ήρθε ισόπαλη 2-2 στο «Μεντιτερανέο» με την Αλμερία, ενώ προηγήθηκε 2-0 και η Λεβάντε έχασε με 1-3 από την Μπέτις στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» και έμειναν αντίστοιχα στο -10 και στο -12 από την έκτη προνομιούχο θέση και δύσκολα θα καταφέρουν να ξεπεράσουν στις επόμενες οκτώ αγωνιστικές τις Σεβίλλη και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Αντίθετα, η Αλμερία βρέθηκε στο +2 από τις τρεις τελευταίες θέσεις, ενώ η Μπέτις μείωσε στο -7 από τη 17η Οσασούνα και πήρε «παράταση» ζωής.

Οι Κεϊτά στο 1’ και Βάργκας στο 34’ έδωσαν την εντύπωση πως οι «νυχτερίδες» θα νικούσαν, όμως οι Ντίαθ στο 53’ και Κορόνα στο 54’ έφεραν τα «πάνω κάτω».

Ο Σεβίγια άνοιξε το σκορ στο 23’ για τους «βερντιμπλάνκος», όμως ο Ντιόπ στο 26’ ισοφάρισε για την ομάδα των Ελλήνων. Όμως, στην επανάληψη, οι Μολίνα στο 70’ και Κάστρο στο 77’ χάρισαν την πολύτιμη νίκη στους Ανδαλουσιάνους.



Το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής:


Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μάλαγα-Εσπανιόλ 1-2
(34’ Πέρεθ – 33’ Γκαρθία, 76’ Πίτσι)

Έλτσε-Μπιλμπάο 0-0

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μπαρτσελόνα-Θέλτα 3-0
(Νεϊμάρ 6’, Μέσι 30’,67’)

Ράγιο Βαγεκάνο-Οσασούνα 1-0
(Λαριβέι 90’ πέναλτι)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα 1-0
(63' Ντιέγκο Κόστα)

Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
(19', 72' Μπάκα - 14' Ρονάλντο)

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Χετάφε-Βιγιαρεάλ 0-1
(Περμπέτ 5’)

Σοσιεδάδ-Βαγιαδολίδ 1-0
(Βέλα 23’)

Αλμερία-Βαλένθια 2-2
(53' Ντίαθ, 54' Κορόνα-1' Κεϊτά, 34' Βάργκας)

Λεβάντε-Μπέτις 1-3
(26' Ντιόπ-23' Σεβίγια, 70' Μολίνα, 77' Κάστρο)


Η επόμενη (31η) αγωνιστική:


Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα (17:00)
Θέλτα-Σεβίλλη (19:00)
Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ράγιο Βαγιεκάνο (23:00)

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Βαγιαδολίδ-Αλμερία (13:00)
Οσασούνα-Σοσιεδάδ (18:00)
Βιγιαρεάλ-Έλτσε (20:00)
Βαλένθια-Χετάφε (22:00)

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Γρανάδα-Λεβάντε (21:00)
Μπέτις-Μάλαγα (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Σλούκας: «Με τη νίκη αυτή ελπίζουμε»

Σημαντική νίκη επί μίας ανταγωνίστριας για την πρόκριση ομάδας χαρακτήρισε αυτή του Ολυμπιακού επί της Μάλαγα ο Κώστας Σλούκας.

Σλούκας: «Με τη νίκη αυτή ελπίζουμε»
Κυρίαρχος ήταν ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μάλαγα, όπως δήλωσε ο Κώστας Σλούκας τονίζοντας τη σημασία της νίκης.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Η νίκη αυτή μας επιτρέπει να ελπίζουμε στην πρόκριση. Η Μάλαγα ήταν μία ανταγωνίστρια ομάδα για την πρόκριση. Από την αρχή κυριαρχήσαμε, ήμασταν συγκεντρωμένοι και παίζαμε πολύ καλή άμυνα. Πήραμε μια καλή διαφορά, η Μάλαγα δεν παραιτήθηκε και κατάφερε να πλησιάσει, αλλά αντιδράσαμε σωστά. Έχουμε άλλα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να φτάσουμε στα προημιτελικά», δήλωσε ο νεαρός γκαρντ.