Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Δίνω Μπάρος, φέρε Σισέ…

Οργίασαν στην Τουρκία οι φήμες ότι η Γαλατάσαραϊ θα προτείνει στον Παναθηναϊκό για τον Τζιμπρίλ Σισέ, χρήματα και τα δικαιώματα του Μίλαν Μπάρος. Στην Ελλάδα για διακοπές ο Τσέχος επιθετικός.
Δίνω Μπάρος, φέρε Σισέ…
Δεν λέει να κοπάσει η φημολογία για τον Τζιμπρίλ Σισέ στην Τουρκία και το ενδιαφέρον της Γαλατάσαραϊ... Νερό στο μύλο του μπαράζ δημοσιευμάτων και πληροφοριών, πυροδότησε το ταξίδι του Τσέχου επιθετικού Μίλαν Μπάρος στη Κω, όπου απολαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές του.
Τα ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών από τη γείτονα χώρα αναφέρουν ότι η Γαλατάσαραϊ ετοιμάζει πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ, η οποία περιλαμβάνει τα δικαιώματα του Μπάρος και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Συνέδεαν μάλιστα την παρουσία του Τσέχου επιθετικού στη χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να έχει απ' ευθείας επαφές με τον Δημήτρη Γόντικα.
Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι η έλευση του Γιόχαν Ελμάντερ στο Αλί Σάμι Γεν και η επικείμενη προσθήκη του Σισέ δεν αφήνουν χώρο στον Μπάρος. Το όνομα του Τσέχου στράικερ, καθώς και οι απολαβές του, δεν του επιτρέπουν να παραμείνει στον πάγκο και για αυτό, μεθοδεύεται η αποχώρηση του.
Για τον Παναθηναϊκό
Η παρουσία του Μίλαν Μπάρος στη Κω δεν παρουσίασε απαρατήρητη από Έλληνες φιλάθλους, ντόπιους και παραθεριστές. Ορισμένοι τον πλησίασαν και συνομίλησαν μαζί του, ρωτώντας τον εάν η παρουσία του στη χώρα μας έχει άλλο σκοπό πλην των διακοπών. Ο Τσέχος φέρεται να έχει απαντήσει ότι μετά την Κω θα μεταβεί στην Αθήνα, για να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του στον Παναθηναϊκό... Πάντως ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν κάθε άλλο παρά φερέγγυα αποδείχτηκαν...
Άγνοια ο ατζέντης
Τα www.prasinanea.gr επιχείρησαν να διασταυρώσουν τις πληροφορίες από τον ατζέντη του Μίλαν Μπάρος, Γίρι Ροσίτσκι. "Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό" ήταν η κοφτή απάντηση του, αν και δεν φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμος να ανοίξει συνομιλία μαζί μας. Όσο για τον ίδιο τον Μπάρος, στάθηκε αδύνατο να τον εντοπίσουμε λόγω του προχωρημένου της ώρας.
Πάντως, οφείλουμε να επισημάνουμε για την εγκυρότητα του ρεπορτάζ, ότι ο Μπάρος δεν πληροί τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Παναθηναϊκός για τις μεταγραφικές κινήσεις του. Οι οικονομικές του απαιτήσεις ξεπερνούν το πλαφόν των 800.000 ευρώ, ενώ η ηλικία του (30 ετών) είναι σαφώς μεγαλύτερη των 25 ετών...
Πηγή: Prasinanea.gr

Αρέσει στον ΠΑΟΚ ο Κωστικίδης

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την απόκτηση του νεαρού ομογενή μεσοεπιθετικού Χρήστου Κωστικίδη, ο οποίος δοκιμάστηκε και άφησε άριστες εντυπώσεις.
Αρέσει στον ΠΑΟΚ ο Κωστικίδης
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση αγοράς του παίκτη, δίνοντάς ουσιαστικά στους Γερμανούς της Γκλάντμπαχ το 30% σε περίπτωση μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή, κάτι που έχει βάση λόγω της προεργασίας που έχει γίνει.

Ο 17χρονός μέσος, θέλει να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα και να σπουδάσει εδώ, κάτι που δεν αφήνει περιθώρια στους Γερμανούς να διαπραγματευτούν για κάτι περισσότερο.
Πηγή: paok24.gr

Ο Μπουμπένκο και οι άλλοι!

Η λίστα των προπονητών, όπως έχει γραφτεί και στο παρελθόν, δεν έχει τελειωμό στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο δείχνει να είναι ο πρώτος στην λίστα, όμως οι Αρκάδες βρίσκονται σε συζητήσεις και με άλλους τεχνικούς από την Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα έχουν προταθεί οι Βίκτορ Μουνιόθ, Γκιγκέρμο Όγιος και Κίκε Ερνάντεθ με τον τελευταίο να είναι ο δεύτερος επιλαχών στη λίστα.

Αυτή την στιγμή, λοιπόν, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο είναι το φαβορί για να αναλάβει τον Αστέρα, όμως σε περίπτωση που κάτι «στραβώσει» με τον Σλοβάκο οι διοικούντες τον Αστέρα θα κινηθούν για τον Κίκε Ερνάντεθ, ο οποίος έχει περάσει στο παρελθόν από Άρη και Λεβαδειακό.

Το σίγουρο είναι πως πολύ σύντομα θα κλείσει το κεφάλαιο προπονητής στον Αστέρα καθώς πρέπει να ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει αρκετοί παίκτες από την Τρίπολη και έχει έρθει μόνο ο Θανάσης Κωστούλας. Μέχρι την Παρασκευή αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Έρχεται ο Παπαλόης, πουλιέται ο Πανιώνιος!

Ο Γιώργος Παπαλόης είναι ο άνθρωπος που θέλει να αγοράσει τον Πανιώνιο. Μάλιστα, στο σημερινό ΔΣ αποφασίσθηκε να έρθει την άλλη Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση και να παρουσιάσει το πλάνο του για την ομάδα. Αν αρνηθεί να εμφανιστεί, τότε η συμφωνία θα «χαλάσει».
Έρχεται ο Παπαλόης, πουλιέται ο Πανιώνιος!
Στο σημερινό ΔΣ, , υπήρξε υπόσχεση πως στην «ανοιχτή» Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, θα εμφανιστούν και οι επενδυτές. Τελικά, δεν πρόκειται για πολλούς, αλλά για έναν και πιο συγκεκριμένα τον Γιώργο Παπαλόη.

Ο άλλοτε λοιπόν ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού, είναι ο άνθρωπος που προσφέρει 3 εκατ. ευρώ για τον Πανιώνιο και δηλώνει έτοιμος να... τρέξει όλα τα σοβαρά θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ωστόσο, για να προχωρήσει η συμφωνία, θα πρέπει ο Παπαλόης να δεχθεί να έρθει στη ΓΣ της επόμενης εβδομάδας και να μιλήσει για το πλάνο του μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Η διοίκηση του Πανιωνίου θα έχει την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για να τον καλέσει. Εφόσον δεχθεί και παραστεί τότε η υπόθεση της πώλησης της ομάδας θα προχωρήσει. Εάν αρνηθεί να το πράξει τότε δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία και ο Πανιώνιος θα συνεχίσει ως έχει….

Δεν ήταν τυχαία η συνάντηση Νοτιά, «Τίγρη» και Ντούσκο!

Μόνο τυχαία δεν ήταν τελικά η συνάντηση του Νίκου Νοτιά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην Τζια. Οι τρεις τους ήταν μαζί για τρεις ημέρες στο νησί, έμειναν στο ίδιο σκάφος και συζήτησαν και για την ΑΕΚ…

Δεν ήταν τυχαία η συνάντηση Νοτιά, «Τίγρη» και Ντούσκο!
Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του «aek-live.gr», το οποίο είχε βγάλει πρώτο το θέμα και το οποίο σας είχε μεταφέρει ο σκύλος από το Σάββατο.

Διαβάστε το σημερινό δημοσίευμα: «Στο νησί βρέθηκαν οι τρεις ΜΑΖΙ για τρεις ημέρες... Διέμειναν μάλιστα σε σκάφος (να μαντέψουμε ποιανού;) Η ΑΕΚ και τα διοικητικά της ομάδας συζητήθηκαν εκτενώς και με λεπτομέρειες κυρίως σε ότι αφορούν στα οικονομικά. Προσέξτε δεν γράφουμε πουθενά περί άμεσης διοικητικής ενεργοποίησης Μελισσανίδη.

Αυτά είναι σενάρια για άλλους. Ωστόσο μην αποκλείεται την έμμεση εμπλοκή σε κάποια πράγματα... Ο Μελισσανίδης θέλει να "παίζει" πάντα στην ΑΕΚ και φροντίζει να είναι παρόν όταν εκείνος κρίνει ότι πρέπει. Τώρα στην όλη ιστορία που κολλάει ο Σέρβος θα αναρωτηθείτε... Συγγνώμη νομίζετε ότι ο Μπάγεβιτς δεν θέλει να έχει λόγο και να είν

Νεϊμάρ:«Δεν υπάρχει τίποτα με Ρεάλ»

Ενώ πλέον ο Νεϊμάρ εμφανίζεται να έχει συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης, βάσει των λεγομένων του συμβούλου μεταγραφών, Ερνέστο Μπρονζέτι, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής διαψεύδει τα περί συμφωνίας.
Κατά την άφιξη της αποστολής της Σάντος στην Ουρουγουάη, για τον πρώτο τελικό του Λιμπερταδόρες ανάμεσα στον βραζιλιάνικο σύλλογο και την Πενιαρόλ, ο Βραζιλιάνος επιθετικός ρωτήθηκε για το ζήτημα από τους δημοσιογράφους.
«Δεν υπάρχει τίποτα. Σήμερα τίποτα δεν με απομακρύνει από τη Σάντος», ήταν η δήλωση του 19χρονου στράικερ.
Ύστερα πάντως από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, και ο Μπρονζέτι αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο, αναφέροντας πως απλώς διάβασε κάτι αναφορικά με το θέμα.

Σενάρια πρόωρων εκλογών

Δραματικά σενάρια πρόωρων εκλογών πυροδότησε η απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει αύριο συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ουδείς όμως γνωρίζει ποιές είναι οι πραγματικές προθέσεις και οι σχεδιασμοί του Πρωθυπουργού.

Στο Καστρί βρισκόταν μέχρι πριν λίγο έκτακτη σύσκεψη των πολύ στενών συνεργατών του Γ.Παπανδρέου. Πάντως νωρίς το απόγευμα μόλις ανακοινώθηκε η ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λιάνη στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού μετέφεραν την πρώτη αντίδραση του Πρωθυπουργού η οποία κάθε άλλο παρά προκήρυξη εκλογών έδειχνε.

«Εγώ θα πάω στην Βουλή ας με ρίξουν εκεί» φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός προκαλώντας ουσιαστικά την κοινοβουλευτική ομάδα να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές...

Πηγή: www.newsbeast.gr

«Τέλος» ο Γκούλιτ

Tην «καταδίκη» του υπέγραψε το απόγευμα της Τρίτης στην Τέρεκ Γκρόζνι ο Ρούουντ Γκούλιτ. Ο Ολλανδός τεχνικός, πρώην διεθνής σούπερ σταρ, απολύθηκε από τη ρωσική ομάδα, μετά την ήττα με 1-0 από την Αμκαρ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Λίγκας, κάτι που φαινόταν βέβαιο πως θα συνέβαινε τις τελευταίες μέρες. Έτσι, ο 48χρονος προπονητής πρόλαβε να κάτσει πέντε μήνες, στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

«Δεν νομίζω πως η απόλυσή μου ήταν θέμα του αν χάναμε ή νικούσαμε στο συγκεκριμένο ματς», τόνισε ο Γκούλιτ.

Δεν βιάζεται καθόλου ο Sotis

Την επιστροφή του Sotis στον Παναθηναϊκό "προαναγγέλουν" κάποια δημοσιεύματα στην Αγγλία και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως είναι πιθανό να έχουν έτσι τα πράγματα. Μένει να αποδειχθεί...
Δεν βιάζεται καθόλου ο Sotis
Μέχρι τότε ο Σωτήρης Κυργιάκος θα περνά ξέγνοιαστες μέρες διακοπών στη Μύκονο και θα αφιερώνει χρόνο και χρήμα για την προσωπική του ζωή.
Προχθες το βράδυ έπινε το ποτάκι του στα σοκάκια του "νησιού των ανέμων" και εισέπραξε αρκετά χτυπήματα στην πλάτη στο Aroma καφέ μπαρ όπου... άραξε για κόζι και public relations.
Τόσο οι Παναθηναϊκοί όσο και οι Ολυμπιακοί που βρέθηκαν στο μαγαζί τον παρότρυναν να γυρίσει στην Ελλάδα για τις ομάδες τους. Ο ίδιος πάντως λέει ότι δεν είναι προτεραιότητά του η επιστροφή στη χώρα μας...

"Έγινε αδικία..."

Κοινή συνισταμένη ταν ανθρώπων του Ηρακλή που μίλησαν για το θέμα του υποβιβασμού της ομάδας ήταν η αδικία για τον σύλλογο.
"Έγινε αδικία..."
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στην ΕΡΑ Σπορ:
Ο πρόεδρος του ΓΣ, Κωνσταντίνος Γωγάκος, τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη του χρόνου θα γιορτάσει 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της αλλά χωρίς τον Ηρακλή στη Σούπερ Λιγκ. Απορώ πώς θα ζητήσουν οι διοργανωτές να κάνουμε τη λαμπαδηφορία. Το 2014 η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε πολιτιστική πρωτεύουσα Νεολαίας και στο φάκελο η πρώτη υποψηφιότητα που ζήτησαν ήταν του Ηρακλή. Το πρόβλημα στην ΠΑΕ συμπαρασύρει και τα άλλα τμήματα. Πιστεύω όμως ότι ο Ηρακλής θα βρει το δρόμο του. Πρέπει αν είμαστε ενωμένοι. Θα βρεθεί η λύση για να μείνει ο Ηρακλής στη Σούπερ Λιγκ. Έχουμε καταθέσει προσφυγή στο CAS για την αδειοδότηση.
Κάνουμε αυτό που λένε οι κανονισμοί της UEFA. Το νομικό επιτελείο θα εξετάσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Είχα την εντύπωση πως γίνονταν διάλογος με όλους τους φορείς με πρωτοβουλία της ΕΠΟ. Πίστευα ότι θα κάναμε διάλογο για την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Όμως αυτό που δεν έκανε ο κύριος Πιλάβιος το κάναμε εμείς ζητώντας ημερίδα στη Θεσσαλονίκη όπου θα κληθούν οι Πιλάβιος, Μαρινάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί να πουν την άποψή τους. Η κάθαρση πρέπει να ξεκινήσει από την ΕΠΟ. Χρειαζόταν να κλείσει η ΕΠΟ για να επισκεφτεί ο κύριος Πιλάβιος τους φορείς του ποδοσφαίρου;».
Με τη σειρά του ο Βασίλης Χατζηπαναγής δήλωσε: «Έγινε αδικία. Οι αγώνες παίζονται στο γήπεδο και ο Ηρακλής έχει κερδίσει την παραμονή του. Ο Ηρακλής πρέπει να μείνει στη Σούπερ Λιγκ. Δεν σεβάστηκαν οι δικαστές τον Ηρακλή. Θα πρέπει και ο μεγαλομέτοχος να αναλάβει τις ευθύνες του».
Ο βετεράνος Σάββας Κωφίδης υπογράμμισε: «Δεν είναι μόνο ζήτημα του Ηρακλή αλλά είναι κοινωνικό ζήτημα και αφορά συνολικά το ποδόσφαιρο. Πλήττεται το άθλημα. Είναι θέμα προς ανάλυση το τι συμβαίνει στην Πολιτεία και την ΕΠΟ. Το ζήτημα είναι ότι η ΕΠΟ πρέπει να καθαριστεί από μέσα για να αποδώσει δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή η ΕΠΟ προσπαθεί να γίνει δικαστής σε ένα ζήτημα εξωγηπεδικό. Εμείς ζητάμε να παιχτεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας. Είναι μικρογραφία της. Οι Αρχές οφείλουν να προστατεύουν το ποδόσφαιρο και τις ομάδες. Όχι να τις καταστρέφουν. Οι Αρχές δεν σεβάστηκαν την ιστορία του Ηρακλή, τη Θεσσαλονίκη και το ίδιο το ποδόσφαιρο. Το σύστημα που είναι ήδη σάπιο πώς μπορεί να δικάζει;».
Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή, Αλέξης Αδαμίδης, τόνισε: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής είναι δυο. Η αδειοδότηση και τα δελτία. Δυστυχώς τηρήθηκαν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Δηλαδή αναφορικά με την αδειοδότηση υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τον Ηρακλή και πήραν την άδεια. Το δεύτερο θέμα είναι πως σωρεία άλλων ομάδων αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή εκδόθηκαν δελτία χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Όταν έρχεται η πλειοψηφία των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων και αποφασίζει να ανασταλεί η λειτουργία της ΕΠΟ είναι σαν να λέει στην ΕΠΟ ότι είναι ανίκανη να λύσει το πρόβλημα και το καλύτερο είναι να κλείσει προσωρινά».
Ο Λάκης Παπαϊωάννου υποστήριξε: «Ο Ηρακλής έχει μείνει στη κατηγορία μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. πει να βρεθεί μια λύση ώστε ο Ηρακλής να παραμείνει στην κατηγορία. Να αυξηθούν οι ομάδες αν χρειαστεί. Δεν πρέπει να ξεκινήσει καμία διοργάνωση στην ΕΠΣ Μακεδονίας. Από τότε που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ποτέ δεν έχει σταλεί δελτίο με πλαστή ενημερότητα. Οπότε υπάρχει συνέργια. Αν ο Ηρακλής είχε διαπιστωθεί ότι είχε πλαστή ενημερότητα θα έπεφτε στη Β' εθνική τον Ιανουάριο;».

Επιστολή κόλαφος του Καστανίδη για ΕΠΟ και φακέλους!

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, τοποθετείται για πρώτη φορά δημοσίως, για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατακρίνει με οξύ τρόπο την άρνηση του Σοφοκλή Πιλάβιου να παραδώσει τους φακέλους στη Βουλή ("Η απόφαση της ΕΠΟ δεν έχει κανένα ηθικό, πολιτικό και νομικό έρεισμα, αποτελεί δε και προσβολή στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται με τους συσχετισμούς της στη Βουλή"), ζητάει από τη Βουλή να επιμείνει στο αίτημα, κάνει λόγο για απόλυτη παρακμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ηθική, διοικητική και οργανωτική και τονίζει ότι αν η Ε.Π.Ο. δεν συνεργαστεί με την Πολιτεία, ίσως θα πρέπει να παρθούν πιο ριζοσπαστικές αποφάσεις ("να αποσύρει τη συμμετοχή μας από διεθνείς οργανώσεις της FIFA και της UEFA, ώστε να επιβάλει την αναγκαία αναδιάταξη").

Η επιστολή στάλθηκε μετά από πρόσκληση-αίτημα της ιστοσελίδας "Blue Arena"

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

"Αγαπητοί φίλοι,

Σας στέλνω την απάντηση που υποσχέθηκα να δώσω σήμερα στην επιστολή που αναρτήθηκε από την 1η Ιουνίου στο bluearena.

Θέλω να σας ευχαριστήσω, γιατί με τα ερωτήματα που μου απευθύνατε, με καθιστάτε και εμένα μέτοχο στη δημόσια συζήτηση για θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος.

Ξεκινώ με την αρχή ότι το αίτημα για την ισονομία, είναι καθολικό αίτημα των πολιτών και απόλυτης εφαρμογής, χωρίς εξαίρεση. Αυτή η αρχή πρέπει να ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Οι ίδιοι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο για όλους όσους συμπράττουν στη διενέργεια των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (σωματεία, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, διοικητικούς παράγοντες κτλ.).

Αν μία ΠΑΕ κριθεί ότι παρουσιάζει ελλείψεις, είτε ως προς την συγκρότηση του οικονομικού της φακέλου είτε ως προς την ασφαλιστική ενημερότητά της, το σωστό επιχείρημα δεν είναι «να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την συγκεκριμένη ΠΑΕ, αφού τα ίδια προβλήματα έχουν και άλλες ΠΑΕ, που όμως πιθανόν ευνοούνται από διάφορους αθλητικούς παράγοντες». Το σωστό επιχείρημα είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και να υπάρξουν συνέπειες για όλους ανεξαιρέτως που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Καμιά διάκριση για κανέναν, αυτή είναι η ισονομία.

Σωστά, λοιπόν, ζητήθηκε να γίνει έλεγχος των φακέλων όλων των ΠΑΕ από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι τηρούν το νόμο και ποιοι όχι. Η ΕΠΟ αρνήθηκε δια του Προέδρου της να παράσχει στοιχεία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, οχυρωμένη πίσω από τη ρήτρα της εμπιστευτικότητας. Η απόφαση της ΕΠΟ δεν έχει κανένα ηθικό, πολιτικό και νομικό έρεισμα, αποτελεί δε και προσβολή στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται με τους συσχετισμούς της στη Βουλή. Η έρευνα των φακέλων από την κοινοβουλευτική επιτροπή δεν σημαίνει οπωσδήποτε διαρροή στοιχείων στη δημοσιότητα. Αντίθετα, συμβάλλει στη διαμόρφωση συμπεράσματος, προκειμένου να επιβληθεί η νομιμότητα, αν αυτή αποδειχθεί ότι παραβιάστηκε. Θεωρώ, συνεπώς, ότι η Βουλή πρέπει να επιμείνει στο να της παραδοθούν τα αναγκαία στοιχεία και πληροφορίες για την έρευνά της.

Γίνονται πολλές καταγγελίες για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα κρίνω κάθε μια από αυτές, γιατί δεν διαθέτω όλα τα στοιχεία, που είναι απαραίτητα για να καταλήξω σε συγκεκριμένο συμπέρασμα για κάθε μια ξεχωριστά. Άλλωστε, δεν χρειάζονται οι πρόσφατες καταγγελίες και αποκαλύψεις για να συμμεριστεί κάποιος το παλαιό κοινό συμπέρασμα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης παρακμής. Και δεν αγνοώ αγωνιστικές επιτυχίες ορισμένων ομάδων ή της Εθνικής. Εννοώ παρακμή διοικητική, οργανωτική, ηθική. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται αναδιοργάνωση από την αρχή, εκ θεμελίων. Όχι μπαλώματα, όχι αποσπασματικά μέτρα. Ή θα το ανασυγκροτήσουμε από μηδενική βάση ή αλλιώς θα οδηγηθούμε μετά από λίγο καιρό και πάλι σε αποτυχία.

Ασφαλώς, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, η ΕΠΟ είναι αυτή που πρέπει να πρωτοστατήσει, σε συνεργασία με την ελληνική Πολιτεία, να εισαγάγει νέες αυστηρές ρυθμίσεις, να καθιερώσει αρχές διαφάνειας και αυστηρού ελέγχου των ΠΑΕ, των διοικητικών παραγόντων, της διαιτησίας, του χουλιγκανισμού. Αν αρνηθεί, οχυρούμενη πίσω από την αρχή του αυτοδιοίκητου, τότε η ελληνική Πολιτεία πρέπει να πάρει ριζοσπαστικές οριστικές αποφάσεις. Δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση και η άρνηση χρήσης γηπέδων, που μπορεί να αποφασίσει εναντίον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αν χρειαστεί, η ελληνική Πολιτεία οφείλει να φτάσει μέχρι του σημείου να αποσύρει τη συμμετοχή μας από διεθνείς οργανώσεις της FIFA και της UEFA, ώστε να επιβάλει την αναγκαία αναδιάταξη. Το έκανε στο παρελθόν η Βρετανία και πέτυχε. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε μέχρις αυτού του σημείου, ας είμαστε, όμως, τολμηροί.

Σας είπα και στο μήνυμα που έστειλα το περασμένο Σάββατο, ότι θα ήταν ευχής έργο πολλά από τα προβλήματα που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποτελούσαν αντικείμενο ελέγχου από τη Δικαιοσύνη. Εκεί, όμως, όπου υπάρχουν ποινικές, παραβατικές συμπεριφορές, η Δικαιοσύνη επεμβαίνει χωρίς δισταγμό, για να καταλογίσει ευθύνες. Ήδη ερευνάται, με γοργούς ρυθμούς, η πολύκροτη υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Καμιά αμφιβολία δεν έχω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. Προσδοκώ τη συνεργασία σας.

Με φιλία
Χάρης Καστανίδης"       The Player

Διαδικτυακή γκάφα απέκλεισε τον Μαρσέλο από τη «σελεσάο»

Εξαιτίας μίας γκάφας δεν καλείται ο αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρσέλο, στην εθνική Βραζιλίας. Όπως αποκαλύφθηκε, ο Βραζιλιάνος αμυντικός έστειλε κατά λάθος ένα mail που προοριζόταν στους ανθρώπους της Ρεάλ, στον προπονητής της «σελεσάο», Μάνο Μενέζες, με το περιεχόμενο να μην του αρέσει καθόλου…
Πριν το φιλικό της εθνικής Βραζιλίας με τη Σκοτία το περασμένο Μάρτιο, ο Μαρσέλο ζήτησε να εξαιρεθεί από την αποστολή, επικαλούμενος τραυματισμό. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε τελικά, ο 22χρονος μπακ πιέστηκε από τους «μερένγες» να μην αγωνιστεί, ενόψει της δύσκολου επερχόμενου προγράμματος.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας δεν δυσκολεύτηκε να το ανακαλύψει, αφού του ήρθε ένα mail από τον Μαρσέλο, όπου ο ποδοσφαιριστής ειδοποιούσε ότι είχε τακτοποιήσει το θέμα με την εθνική ομάδα και ήταν στη διάθεση της «βασίλισσας». Ο αμυντικός της Ρεάλ είχε μπερδευτεί και έστειλε το ηλεκτρονικό μήνυμα σε λάθος παραλήπτη και μάλιστα εκεί που δεν έπρεπε!
Ήταν γνωστό πως ο Μενέζες δεν υπολόγιζε τον τελευταίο καιρό τον Μαρσέλο και πως υπήρχε ένα θέμα που τον είχε δυσαρεστήσει, χωρίς όμως να είναι γνωστές οι λεπτομέρειες, μέχρι τη συγκεκριμένη αποκάλυψη. Μάλιστα, ο 22χρονος αμυντικός έμεινε εκτός αποστολής της «σελεσάο» για το Copa America, ου θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Αργεντινή.
Την είδηση γνωστοποίησε ο βραζιλιάνικος Τύπος και όταν ο 49χρονος τεχνικός ρωτήθηκε για το θέμα, απάντησε: «Σχεδόν έτσι έγινε»…
Έντονη συζήτηση προκάλεσε και η απουσία του μέσου της Λάτσιο, Ερνάνες, από τη λίστα, με τον Βραζιλιάνο τεχνικό ωστόσο να διευκρινίζει πως αυτό έγινε για λόγους τακτικής και πως δεν έχει σχέση με την αποβολή του στο φιλικό απέναντι στη Γαλλία, τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Υπερβολές για Σάντος…»

μεσα διαψεύστηκαν από το περιβάλλον του Φερνάντο Σάντος οι δηλώσεις περί… σύνταξης. Ο Πορτογάλος τεχνικός ισχυρίζεται πως τα λεγόμενά του παρερμηνεύτηκαν από τους συμπατριώτες του.
 
«Υπερβολές για Σάντος…»
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εμφανίζεται έκπληκτος για το θέμα που προέκυψε  και ξεκαθαρίζει πως δεν είπε ότι θα φύγει από την εθνική ή ότι θα σταματήσει την προπονητική, απλά στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στο να επιστρέψει κάποιος σε πάγκο ομάδας.

Άλλωστε, ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει πλάνο διετίας, αλλά ένα πλάνο που στοχεύει στην βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που δεν γίνεται φυσικά μέσα σε δύο χρόνια.

Παίζεις μεγάλη μπάλα ρε Γκαράι!

Ο Εζεκιέλ Γκαράι μπορεί να μην έχει παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης όσο θα ήθελε, ωστόσο με την πανέμορφη Ταμάρα Γκόρο δίπλα του, μάλλον ελάχιστα στεναχωριέται…
Παίζεις μεγάλη μπάλα ρε Γκαράι! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Το 23χρονο μοντέλο από την Αργεντινή, με το εκπληκτικό σώμα, έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά διαφημιστικά σποτ, ενώ έχει κάνει και πολλές σέξι φωτογραφήσεις.

Πιο… σοβαρά δεν γίνεται!

Πολύ σοβαρά αντιμετωπίζει η ΟΥΕΦΑ το θέμα που έχει προκύψει με τις αδειοδοτήσεις στην Ελλάδα και για αυτό έστειλε στην Ελλάδα τον Αντρέα Τραβέρσο.
Ο κ. Τραβέρσο είναι ο επικεφαλής του τμήματος κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ και θεωρείται ιδιαίτερα αυστηρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωί της Πέμπτης θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στον φάκελο του ΟΦΗ και των Τρικάλων, ίσως και του Ηρακλή. Πρώτα βέβαια θα γίνει η μετάφραση των στοιχείων από τα ελληνικά στα αγγλικά και μετά ο έλεγχος.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά πολύ σύντομα…

Νέρι για δύο χρόνια!

Οι-μικρές-διαφορές που υπήρχαν στο οικονομικό μεταξύ των ανθρώπων του Άρη και του Νέρι Καστίγιο ξεπεράστηκαν και ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός συμφώνησε με τους "κίτρινους" για άλλα δύο χρόνια!
Νέρι για δύο χρόνια!
Μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο μάνατζερ και αδερφός του θα αναχωρήσει για την Ουκρανία, προκειμένου να ολοκληρώσει τις συζητήσεις αποδέσμευσης του παίκτη με τη Σαχτάρ και πολύ σύντομα ο Νέρι Καστίγιο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, για να βάλει την υπογραφή του στο νέο διετές συμβόλαιο με τον Αρη.
Πηγή: sentra-goal.gr

Το αδιέξοδο συνεχίζεται...!!

Τα εργασιακά προβλήματα μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα. Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ συνεχίζει όμως να επιμένει στα αδιέξοδα του και στην έλλειψη συννενόησης μεταξύ των μελών. Έτσι λοιπόν ούτε στο σημερινό (14/6) συμβούλιο βρέθηκε λύση στο... μεσανατολικό ζήτημα της συγκρότισης προεδρίου.

Οι επτά παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο συμβούλιο επέμειναν στις θέσεις του (προσφανώς δε διδάχτηκαν από τα τελευταία γεγονότα) και ουδεμία λύση βρέθηκε. Από δω και πέρα, ο Δημήτρης Tζαλαπάτης έχει καλέσει νέο συμβούλιο μέσω του οποίου θα προσπαθήσει να βρει λύσεις...
 

Έρχεται ο Ουρίμπε!!

Με τον  Γιόσου Ουρίμπε στον πάγκο του φαίνεται πως θα πορευτεί ο Πανσερραϊκός τη νέα χρονιά.

Οι διοικούντες των Σερραίων απέστειλαν στον 42χρονο τεχνικό το συμβόλαιο και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου αυτός θα βάλει την υπογραφή του παρά κάποιες μικροδιαφωνίες που υπάρχουν. 

Σε περίπτωση που επιτευχθεί η συμφωνία,  η έλευση του Ουρίμπε θα σηματοδοτήσει και την έναρξη μεταγραφών.

Οριστική συμφωνία Άρη-Σολτάνι για έναν χρόνο!!

Χάπι εντ σημειώθηκε στην υπόθεση της απόκτησης του Καρίμ Σολτάνι από τον Άρη. Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή, βρέθηκε μαζί με τον μάνατζερ του Χαρμ Γιαν Σίλτερορντ  στη Θεσσαλονίκη και είχε συνάντηση με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ Άρης, στην οποία επήλθε συμφωνία ενός χρόνου.

Απομένουν πλέον να μπουν οι υπογραφές στα συμβόλαια με τον 27χρονο ποδοσφαιριστή για να κλείσει και τυπικά η μεταγραφή του στους κίτρινους.

Το φλερτ του Άρη με τον Σολτάνι ξεκίνησε πριν εδώ και δυο βδομάδες. Ο Αλγερινός με το γαλλικό διαβατήριο, που έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή, ήταν επιλογή του Σάκη Τσιώλη και με δεδομένο ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, προκρίθηκε από την πρώτη στιγμή ως μια ιδανική περίπτωση για τους κίτρινους. Οι δυο πλευρές είχαν ουσιαστικά συμφωνήσει εδώ και μέρες και απέμενε μόνο στις διαπραγματεύσεις η διάρκεια της συνεργασίας (διετής ή μονοετής). Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή για συμβόλαιο ενός χρόνου διάστημα στο οποίο ο Σολτάνι θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Πριν από λίγες μέρες ο Σολτάνι είχε ουσιαστικά... προαναγγείλει την μεταγραφή του στους κίτρινους δηλώντας ότι: "Ο Άρης είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα, έχει πολύ ωραίους φιλάθλους και πολύ ωραίο γήπεδο, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Η Ελλάδα μου αρέσει πολύ ως χώρα, αν και φέτος υπήρξε αυτή η πολύ δύσκολη εμπειρία με τον Ηρακλή".

Ο Σολτάνι αγωνίστηκε πέρσι στον Ηρακλή σε 25 παιχνίδια σκοράροντας τέσσερις φορές. Το ένα από ταγκολ του μάλιστα ήταν σε βάρος του Άρη στην νίκη με 1-0 μέσα στο Καυταντζόγλειο.
Ο Σολτάνι έχει φορέσει επίσης τη φανέλα των ομάδων Χάβρη, Βένλο και Ντε Χάαγκ από εκεί όπου τον απέκτησε ο Ηρακλής.
Πηγή: theplayer.gr

«Ρεαλιστική η πρόταση, περιμένω απάντηση»

Με το μέλλον του στην ΑΕΚ να είναι αβέβαιο, η αλήθεια είναι πως ο Κώστας Μανωλάς δεν πέρασε και τα πιο ξέγνοιαστα γενέθλια της ζωής του. Παρόλα αυτά οι οπαδοί της ομάδας στην Νάξο, φρόντισαν να ετοιμάσουν στο νεαρό κεντρικό αμυντικό ένα πάρτι έκπληξη.

Ο σύνδεσμος φιλάθλων Νάξου με τούρτα που είχε ξεκάθαρο μήνυμα «χρόνια πολλά Κωστάρα στην… ΑΕΚάρα» συνάντησε τον Μανωλά σε παραλία του νησιού. Και έστησε ένα μικρό πάρτι γενεθλίων.

Μάλιστα το site naxos365.blogspot δημοσίευσε και φωτογραφίες, αλλά και τις κουβέντες του διεθνή κεντρικού αμυντικού προς τον κόσμο, ο οποίος ρωτούσε για το μέλλον του στην ΑΕΚ. «Δεν χρειάζεται να δηλώσω ότι είμαι ΑΕΚτζής, αυτό τουλάχιστον εσείς το γνωρίζετε καλύτερα απ' τον καθένα. Έχω παρεξηγηθεί από πολύ κόσμο της ΑΕΚ-και λόγω της οικονομικής κρίσης-αλλά κυρίως γιατί έχει γραφεί εσφαλμένα ότι ζητάω 500.000 ευρώ το χρόνο. Ποτέ δεν ζήτησα τέτοια χρήματα. Κάναμε στην ΑΕΚ μια ρεαλιστική και λογική πρόταση για την οποία περιμένω μια απάντηση. Είναι στο χέρι της ΑΕΚ αν θα παραμείνω για τα επόμενα χρόνια ή όχι. Σκοπός μου είναι να συνεχίσω στην ΑΕΚ και όχι να πουληθώ''

Συμφώνησε με Νάπολι ο Σαντάνα!!

Σε μια πολύ καλή μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν προχώρησε η διοίκηση της Νάπολι, η οποία προχώρησε στην απόκτηση του Μάριο Αλμπέρτο Σαντάνα από τη Φιορεντίνα.

Ο Αργεντινός δεξιός χαφ-εξτρέμ δεν επιθυμούσε να επεκτείνει το συμβόλαιο του με τους «βιόλα» καθώς έβλεπε πως η ομάδα δεν διεκδικεί τίτλους και προτίμησε τους «παρτενοπέι», οι οποίοι θα συμμετάσχουν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν.

«Έχουμε συμφωνήσει με τη Νάπολι για τριετές συμβόλαιο», δήλωσε ο ατζέντης του αργεντινού στο Goal.com για να συνεχίσει: «πριν επισημοποιηθεί οτιδήποτε όμως, η ομάδα πρέπει να πουλήσει τον Χοσέ Σόσα γιατί δεν έχει χώρο για ξένους».

ΣΕΠΚ: «Ξανά σαν το ´87»!!

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θυμάται με νοσταλγία τον άθλο του 1987 και επιμένει ότι τα κατορθώματα εκείνης της ομάδας μπορούν να αποτελέσουν τον «φάρο» για νέες επιτυχίες.

Σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια η Εθνική ομάδα μπάσκετ έγινε η «επίσημη αγαπημένη» όλων των Ελλήνων, σημειώνοντας την παρθενική πανευρωπαϊκή επιτυχία σε εθνικό επίπεδο σε οποιοδήποτε ομαδικό σπορ! Κι η σημασία της νίκης μιας χώρας 10 εκατομυρίων κατοίκων, που κοντραρίστηκε με μεγαθήρια όπως η Γιουγκοσλαβία, η Σοβιετική Ένωση, η Γαλλία κι η Ισπανία, ήταν τεράστια σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Οι επιδράσεις εκείνης της μοναδικής επιτυχίας ήταν πολλές και επεκτάθηκαν σε διάφορους τομείς. Σε ότι αφορά το μπάσκετ το 1987 ήταν το εφαλτήριο προκειμένου να γεμίσουν τα ανοιχτά και τα κλειστά γήπεδα της χώρας, αλλά κι η γέννηση μιας υπερδύναμης στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Η «Βασίλισσα» του '68 ήταν ο προπομπός. Το 1987 αποτέλεσε, ωστόσο, την έναρξη μιας χρυσής εποχής, που συνδυάστηκε με επιτυχίες όπως το ασημένιο μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005, το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006, το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009, αλλά και διακρίσεις σε πολλά ευρωπαϊκά-παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μέσα σε μια νύχτα ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά, "εκτίναξαν" το άθλημα, σε σημείο που η μικρή χώρα των 10 εκατομμυρίων να γίνει υπεδύναμη, με κατακτήσεις τίτλων σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και την ανάδειξη παικτών που έφτασαν να θεωρούνται οι κορυφαίοι της Ευρώπης!

Ο ΣΕΠΚ επιθυμεί να συγχαρεί από καρδιάς τους παίκτες (Νίκο Γκάλη, Νίκο Σταυρόπουλο, Παναγιώτη Γιαννάκη, Αργύρη Καμπούρη, Νίκο Λινάρδο, Παναγιώτη Καρατζά, Μιχάλη Ρωμανίδη, Νίκο Φιλίππου, Λιβέρη Ανδρίτσο, Παναγιώτη Φασούλα, Μέμο Ιωάννου, Φάνη Χριστοδούλου), τους προπονητές (Κώστα Πολίτη, Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου), τη διοίκηση της ΕΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, τον γυμναστή Νίκο Σισμανίδη, τον φυσιοθεραπευτή Γκας Σαριγιαννίδη και τον γιατρό Κώστα Παρίσση.

Σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που περνά ο αθλητισμός, αλλά και συνολικά η Ελλάδα ένας «άθλος» όπως αυτός του '87 μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο παράδειγμα. Διότι και τότε μια άσημη ομάδα, με πολλά προβλήματα και πολλές δυσκολίες, κατάφερε να βρει τους ηγέτες, την αποφασιστικότητα, το πάθος και κυρίως την αυταπάρνηση ώστε να ξεπεράσει όλα τα εμποδια και να γίνει τελικά «αθάνατη».

Δεν θέλουν ΜακΛις οι φίλοι της Βίλα!!

Με τον δικό τους τρόπο προειδοποίησαν οι φίλαθλοι της Άστον Βίλα τη διοίκηση για το γεγονός ότι δεν θέλουν... ούτε να σκέφτονται πως τη νέα σεζόν η ομάδα θα πορευτεί υπό τις οδηγίες του Άλεξ ΜακΛις.

Από τη στιγμή που ο έμπειρος Σκωτσέζος έχει προυπηρεσία στη μισητή γι' αυτούς Μπέρμιγχαμ, αυτομάτως έχει γίνει και «κόκκινο πανί».

Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία η φράση «Ο ΜακΛις δεν είναι ευπρόσδεκτος» τα λέει όλα...

Απογοήτευση στην Ξάνθη!!

Μεγάλη απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων της Ξάνθης, γεγονός που αποτυπώνεται στην χαμηλή κίνηση των εισιτήριων διαρκείας.

Η στασιμότητα που επικρατεί στα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας φαίνεται πως δεν ικανοποιεί καθόλου τους φίλους των Ακριτών, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους.  

Μάλιστα ο λόγος δεν είναι σίγουρα το οικονομικό σκέλος,  δεδομένου ότι  οι τιμές των εισιτηρίων χαρακτηρίζονται χαμηλές από την ΠΑΕ.

«Τρελό» σενάριο τράμπας μεταξύ Ρεάλ και Μίλαν!!

Τις τελευταίες εβδομάδες «ακούγεται» πως η Ρεάλ Μαδρίτης επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και η φυγή του Αντεμπαγιόρ ενισχύει τη φιλολογία.

Δημοσίευμα ιταλικής ιστοσελίδας ανέφερε πως η «βασίλισσα» θα προσπαθήσει να πείσει τη Μίλαν να της αραχωρήσει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, δίνοντας της τους Γκονζάλο Ιγκουαίν και Κακά!

Βέβαια, το ρεπορτάζ αυτό μπορεί και να προκύπτει από τις δηλώσεις του Γκαλιάνι που λέει συνέχεια πως θέλει τον Κακά πίσω... Το «Calciomercatoseriea» εκτιμάει πως κρούση θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ίδωμεν... 
Πηγή: theplayer.gr

Με παρέμβαση της ΕΠΣ Τρικάλων ανοίγει ο φάκελος της ΠΑΕ!!

Από κοντά παρακολουθούσε τις εξελίξεις ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων Αθανάσιος Μπουτζιώλης για το θέμα των αδειοδοτήσεων σε συνδιασμό με τις κινήσεις που κάνει η ΕΠΟ αναφορικά με το φάκελο του ΟΦΗ που επίσης δεν πήρε άδεια συμμετοχής.

Με παρέμβαση που έκανε ο κ. Μπουτζιώλης σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας το κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ αναμένεται να εξετάσει και το φάκελο της Θεσσαλικής ΠΑΕ για να διαπιστώσει αν έπρεπε να πάρει άδεια ή όχι.

Εξετάζει επιστροφή Τάντιτς!!

Πιθανή πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Μπόζινταρ Τάντιτς στον Πανσερραϊκό.

Ο Σέρβος μέσος θα αποχωρήσει από τον ΟΦΗ και φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους διοικούντες τον Πανσερραϊκό, προκειμένου να επιστρέψει στα «λιοντάρια» μετά την αποχώρηση του πριν πέντε περίπου μήνες λόγω της κακής σχέσης που είχε με τον τότε προπονητή της ομάδας, Ντράγκαν Κοκότοβιτς.

Από εκεί και αναφορικά με την περίπτωση του τερματοφύλακα, στο προσκήνιο εξακολουθούν να βρίσκονται τα ονόματα των Γιώργου Γουμάγια, Ορέστη Καρνέζη, Αλέξανδρου Κασμερίδη και Δημήτρη Κοτταρά, με τον πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες και να αποτελεί πιο εύκολο στόχο. 
Πηγή: theplayer.gr

Χωρίς φάρμακα μας αφήνει ο Λοβέρδος!!

Ολόκληρη η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς φάρμακα, εξαιτίας μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης ρύθμισης που –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr- θα ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Συγκεκριμένα, η υπουργική απόφαση με την οποία θα εφαρμοστεί η τροπολογία για τα θέματα φαρμάκων (η περιβόητη «τιμή αναφοράς»), έρχεται να πλήξει αδιακρίτως όλα τα σκευάσματα, φθηνά και ακριβά, «προστατεύοντας» μόνο όσα έχουν κυκλοφορήσει προ του 2000 και πωλούνται φθηνότερα των 10 ευρώ.

Περισσότερα στο  newsbomb.gr

Γυμνός στην προπόνηση παίκτης της Χιλής!!

Την απόφαση να μη μιλήσουν σε κανένα δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της προετοιαμασίας τους για το Κόπα Αμέρικα οι παίκτες της Χιλής, καθώς τα πράγματα στα αποδυτήρια μόνο ήρεμα δεν είναι.

Η περιραίουσα ατμόσφαιρα για το κακό κλίμα μεταξύ παικτών και του τεχνικού επιτελείου... εκτινάχτηκε όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του αμυντικού Ρομπέρτο Σερεσέδα, ο οποίος ήταν γυμνός στον προπονητικό κέντρο!

Ο τύπος της χώρας αναφέρει πως δεν υπάρχει σεβασμός στα αποδυτήρια και οι παίκτες δεν δίνουν και πολλή σημασία στο νέο τεχνικός, Κλαούντιο Μπόργκι. 

Από τη στιγμή που η Χιλή στον όμιλο βρίσκεται με το Μεξικό, την Ουρουγουάη και το Περού, θα πρέπει να... σοβαρευτεί.

Τρεις βδομάδες στους δρόμους!!

Στο κάλεσμα για «ειρηνική διαμαρτυρία» για 21η ημέρα ανταποκρίθηκαν οι Αγανακτισμένοι, οι οποίοι βρέθηκαν και σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος. Σήμερα, ο κόσμος δεν ήταν πολύς, ωστόσο το μεγάλο ραντεβού έχει οριστεί για αύριο, όπου υπάρχει η πανελλήνια απεργία.
Τρεις βδομάδες στους δρόμους
Η Λ. Αμαλίας, από το ύψος της οδού Ξενοφώντος, είναι κλειστή και οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν τα γνωστά συνθήματα με αποδέκτες τους βουλευτές και το μνημόνιο.
Κάποια στιγμή ακούστηκαν κάποια πολιτικά μηνύματα και μεταξύ των Αγανακτισμένων σημειώθηκε ένταση, στην οποία όμως δε δόθηκε συνέχεια.
Διαβάστε όλο το θέμα στο newstoday.gr

Σαν να... χλωμιάζει του Μαρκάνο!!

Το "μπάσιμο" της Οσασούνα στην περίπτωση του Ιβάν Μαρκάνο δημιουργεί δυσκολίες ως προς την ολοκλήρωση του δανεισμού του παίκτη από τον Ολυμπιακό...
Σαν να... χλωμιάζει του Μαρκάνο
Η ισπανική ομάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κλείσει τον παίκτη και έτσι γίνεται... μάχη με τους πρωταθλητές Ελλάδας, που επίσης θέλουν πολύ τον νεαρό αμυντικό.
Η καθοριστική μέρα πρόκειται να είναι η Τετάρτη. Εκεί λογικά θα κριθεί το που θα καταλήξει ο παίκτης. Πάντως για τον Μαρκάνο αποτελεί... δέλεαρ το γεγονός πως ο Ολυμπιακός παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης έχει Ισπανό τεχνικό, τον Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτι που είναι σημαντικό για τον ίδιο...
Πηγή: gazzetta.gr

Στο.. ακουστικό για Μπάγεβιτς!!

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φέρεται να έχει κάνει την πρώτη του επαφή με την διοίκηση της Καβάλας, όμως για την ώρα δεν έχει ανακοινώσει την απόφασή του.
Στο.. ακουστικό για Μπάγεβιτς
Οι "Αργοναύτες" περιμένοντας τον Μπάγεβιτς κοιτάζουν και την περίπτωση του Αντόνιο Γκόμεθ, χωρίς ωστόσο να έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ισπανό τεχνικό.
Από κει και πέρα, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με την έλευση νέων παικτών, αλλά και με την ανεύρεση του προπονητικού κέντρου όπου θα γίνει η προετοιμασία της νέας περιόδου. Σίγουρα πάντως τα δύο αυτά θέματα έχουν συνάρτηση και με το θέμα του προπονητή που θα επιλεγεί.

Πηγή: novasports.gr

«Χάκαραν» την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας!!

Επίθεση από χάκερς δέχτηκε ο δικτυακός τόπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
«Χάκαραν» την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας
Η πρώτη σελίδα αντικαταστάθηκε από μία μαύρη σελίδα στην οποία υπήρχε βίντεο με στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα αλλά και ένα κείμενο:
«ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ! Είμαστε εδώ δυνατοί και πολλοί κανείς δεν μπορεί να μας θάψει πλέον
κανείς δεν μπορεί να μας εκμεταλευτεί, μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε
θέλουμε τα όνειρα μας με σάρκα και οστά, θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε να αναπνεύσουμε ελευθερία
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!»
Πηγή: lifo.gr

"Ζω ένα όνειρο"!

Περιχαρής δήλωσε για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ ο Σταύρος Τσουκαλάς, με τον νεαρό μέσο να δηλώνει πως "ζω ένα όνειρο"!
"Ζω ένα όνειρο"!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο olapaok.gr:
"Αγωνίστηκα πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ το 2005, σε ηλικία 17 ετών. Μαζί με τον Κλάους (σ.σ. Αθανασιάδη) και τον Βαγγέλη (σ.σ. Γεωργίου) πήραμε το πρωτάθλημα νέων. Τότε ονειρευόμασταν να φοράμε τη φανέλα της πρώτης ομάδας και να παίρνουμε τίτλους με τα ασπρόμαυρα.
Το πρώτο βήμα για μένα έγινε, με την υπογραφή του νέου μου συμβολαίου, γιατί τώρα πραγματικά νιώθω μέλος της πρώτης ομάδας. Ελπίζω να γίνει και το δεύτερο βήμα και να φτάσουμε επιτέλους ως ομάδα στην κατάκτηση ενός τίτλου. Προς το παρόν, πάντως, ζω ένα όνειρο!"
Πηγή: olapaok.gr

Έχει 2.5 εκατομμύρια ο Παναθηναϊκός για μεταγραφή;

Θα μας… τρελάνουν αυτοί οι Ιταλοί! Δημοσίευμα αναφέρει πως η Νάπολι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό για να πουλήσει τον Χοσέ Ερνέστο Σόσα στο «τριφύλλι» έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ!
Έχει 2.5 εκατομμύρια ο Παναθηναϊκός για μεταγραφή;
Η ιστοσελίδα «campaniasuweb.it» σε σχετικό ρεπορτάζ για τον Σαντάνα, παίκτη που βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Νάπολι, αναφέρει πως πρώτα πρέπει να πουληθεί ο Σόσα στον Παναθηναϊκό και μετά θα προχωρήσουν στη μεταγραφή.

Μάλιστα, φιλοξενούνται και δηλώσεις του ατζέντη του Σαντάνα, ο οποίος μιλάει για την εξέλιξη των συζητήσεων με τον ιταλικό σύλλογο. Ωστόσο, το… ωραίο είναι η πληροφορία στο τέλος του ρεπορτάζ, όπου αναφέρει πως η Νάπολι περιμένει τα 2.5 εκατομμύρια του ΠΑΟ για να προχωρήσει τη μεταγραφή.

Εμείς απλά να τους ενημερώσουμε πως δεν πρέπει να περιμένουν και πολλά, γιατί αν οι «πράσινοι» είχαν 2.5 εκατομμύρια στα ταμεία τους θα… έκαναν πάρτι.

"Μιλήσαμε, δεν συναντηθήκαμε"

Ο πρόεδρος της Galatioto Sports Partners επιβεβαίωσε μια πρώτη επαφή με τον Παναθηναϊκό, αρνήθηκε ότι έχει συναντηθεί μέχρι σήμερα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ παραδέχτηκε ότι μέχρι πριν λίγες μέρες δεν γνώριζε ποιος είναι ο... Panathinaikos.
"Μιλήσαμε, δεν συναντηθήκαμε"
Το θέμα με το ενδιαφέρον της οικογένειας Γιαννακόπουλου για πώληση του Παναθηναϊκού σε Αμερικανούς επιχειρηματίες κυριαρχεί εδώ και λίγες ώρες στην αθλητική επικαιρότητα και το gazzetta.gr μίλησε με τον άνθρωπο που θα κληθεί να τρέξει το όλο εγχείρημα και να βρει νέο επενδυτή για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
"Από την Ελλάδα με παίρνετε κι εσείς;" ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Γκαλατιότο όταν πληροφορήθηκε την αιτία της υπερατλαντικής κλήσης. "Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να έχω γίνει σχετικά δημοφιλής τις τελευταίες ώρες."

Ο πρόεδρος της GSP έχει απόλυτο δίκιο, καθώς όταν μιλάμε για μια ομάδα με το μέγεθος και τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά και μια οικογένεια που έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη δυναστεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι λογικό το ενδιαφέρον να χτυπάει... πράσινο. "Για να είμαι ειλικρινής δεν γνώριζα τον Παναθηναϊκό πριν επικοινωνήσει μαζί μου ο κ. Γιαννακόπουλος. Μπήκα στο internet και έμαθα ότι έχει κατακτήσει αρκετά ευρωπαϊκά, καθώς και όλους τους εγχώριους τίτλους τα τελευταία χρόνια. Αν κατάλαβα καλά, είναι σαν τους... Σέλτικς της Ευρώπης" δήλωσε ο Σαλβατόρε Γκαλατιότο, που όμως αρνήθηκε ευγενικά να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις, σεβόμενος τη σοβαρότητα ενός επικείμενου deal με τον Παναθηναϊκό.
"Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι μέχρι σήμερα είχαμε μόνο μια τηλεφωνική επαφή και δεν έχουμε συναντηθεί ακόμα. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για τις πιθανότητες εύρεσης αγοραστή και στη δουλειά μου προσπαθώ να είμαι συγκεκριμένος όταν μιλάω για τόσο σοβαρά θέματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε ξεκινήσει να ψάχνουμε το όλο project (σ.σ. αυτή ήταν η ακριβής λέξη που χρησιμοποίησε), αλλά ακόμα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα".
Με την παρατήρηση εκ μέρους μας ότι είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν οι... ενοχλήσεις από Έλληνες δημοσιογράφους, η συνομιλία με τον κ. Γκαλατιότο τελείωσε με τον ίδιο να επισημαίνει ότι κατανοεί το ενδιαφέρον του κόσμου στην Ελλάδα, καθώς... "ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που αντιλήφθηκα ψάχνοντας στο διαδίκτυο. Από την άλλη, ομολογώ ότι μέχρι τώρα δεν είχα ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, οπότε μου είναι αδύνατο να μιλήσω με σιγουριά για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν έχω τέτοια εξουσιοδότηση να σας πω κάτι πιο συγκεκριμένο".
Ενδιαφέρον λοιπόν υπάρχει, αν και έχει μείνει -για την ώρα- σε τηλεφωνικό επίπεδο. Μένει να επιβεβαιωθεί αν ισχύει η παροιμία του καπνού με τη φωτιά και κυρίως αν το brand name του Παναθηναϊκού μπορεί να προσελκύσει ένα υπερατλαντικό deal.
Πηγή: gazzetta.gr

Η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ!!

Η 15η Ιουνίου είναι η ημέρα της μεγάλης «μάχης» ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Γενική απεργία για την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
Η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ
Παράλληλα το ΠΑΜΕ καλεί σε γενική απεργία και σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 11 στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις «καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του» ενώ δείχνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την ψήφισή του.
Διαβάστε όλο το θέμα στο newstoday.gr

Την Πέμπτη μιλάει ο "Ζαγόρ"

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του Θοδωρή Ζαγοράκη ορίστηκε τελικά στις 13.30 της Πέμπτης (16/6) στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας.
Την Πέμπτη μιλάει ο "Ζαγόρ"
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν θα είναι μόνος του, καθώς θα έχει στο πάνελ και τα μέλη της διοίκησης στην οποία εδώ και λίγες εβδομάδες συμπεριλαμβάνονται και οι Μπάνε Πρέλεβιτς, Πάνος Ραπτόπουλος και Θανάσης Χατζόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας του "Δικεφάλου" και οι συνεργάτες του θα κάνουν τον απολογισμό σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο της σεζόν που έφυγε, ενώ θα αναφερθούν και με λεπτομέρειες στο τι μέλλει γενέσθαι.
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:
"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και η Διοίκηση θα παραθέσουν Συνέντευξη Τύπου στις 13:30, στη Αίθουσα Συνεντεύξεων του γηπέδου της Τούμπας".
Πηγή: olapaok.gr

Ποιός θάβει Μαθία από το πρωί ως το βράδυ;

Υπάρχει μια «εντύπωση» σε αρκετό κόσμο ότι ο τεχνικός διευθυντής που προσέλαβε στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν κάνει για τη δουλειά...
Ποιός θάβει Μαθία από το πρωί ως το βράδυ;
Στον Πειραιά δεν είναι λίγοι αυτοί που διατηρούν τεράστιες αμφιβολίες για τον Εδουάρδο Μαθία και τις εκφράζουν με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο ακόμα και σε λάθος άτομα.
Ειδικά ένας «παλιός» τον έχει στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα και είναι έτοιμος να τον «πυροβολήσει». Έχει ακολουθήσει την τακτική που λέει ότι μπροστά στον «εχθρό» σου θα το παίζεις φιλαράκι και κολλητός και πίσω από την πλάτη του τον περνάς «πριονοκορδέλα».
Το κακό για το «νεκροθάφτη» είναι ότι λέει πολλά και όχι μόνο σε αυτούς που πρέπει αλλά και σε αυτούς που δεν πρέπει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί ο ίδιος εκτός Ολυμπιακού...
Πηγή: sportdog.gr

«Κάντε υπομονή…»

Ο Γρηγόρης Φανάρας είναι κυρίως ο άνθρωπος, που έχει αναλάβει να επικοινωνήσει με παίκτες, αλλά και με εκπροσώπους παικτών, προκειμένου να τους μεταφέρει το μήνυμα της διοίκησης και παράλληλα να τους ενημερώσει για όλη την κατάσταση.
Στην ουσία, ο Φανάρας έχει ζητήσει από τους παίκτες και τους μάνατζερ, με τους οποίους έχει επικοινωνήσει να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή. «Κάντε υπομονή, μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο…», ήταν εν ολίγοις τα λόγια του στους περισσότερους. Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν έχει μιλήσει με όλους τους παίκτες.
Με τους περισσότερους έχει γίνει επαφή, πάντως… «Έχουν δείξει μεγάλη κατανόηση, έχουν άγχος για την ομάδα και ταυτόχρονα για τον εαυτό τους», δηλώνει χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, που συνεχίζει βεβαίως να βρίσκεται στο πόστο του και να συνδράμει στην όλη κατάσταση, ως γνώστης των όλων όσων γίνονται, αφού ήταν και μέχρι πρότινος στην ομάδα.
Για την ώρα τουλάχιστον, η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει. Μόνο οι τέσσερις προσφυγές είναι αυτές που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα. Παράλληλα, έχουν γίνει νέες επαφές και συζητήσεις με την πλευρά του Γιάκομπ, αναφορικά με την κίνηση ή την πρόθεση από την πλευρά του Ρουμάνου να καταθέσει προσφυγή, έτσι ώστε να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

«Παίζει» γερά για Ρέγες η Γαλατά!

Το όνομα του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες βρέθηκε στη λίστα της Γαλατασαράι πριν λίγες μέρες, όμως πλέον φαίνεται ότι η υπόθεση δεν θα περάσει στα… ψιλά. Η τουρκική ομάδα έχει μπει γερά στη διεκδίκησή του και έχουν ξεκινήσει οι επαφές με την  Ατλέτικο, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα.
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ενδιαφέρει πολύ την Γαλατασαράι, η οποία έκανε κρούση στην Ατλέτικο Μαδρίτης για την απόκτησή του. Η πρόταση που κατέθεσαν οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας φτάνει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, με τους «ροχιμπλάνκος» να ζητούν επτά για να παραχωρήσουν τον 27χρονο άσο.
Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν είναι μεγάλη, κάτι που σημαίνει πως η συμφωνία δεν είναι και πολύ.. μακριά. Έτσι φαίνεται πως μετά τις Σεβίλλη, Άρσεναλ, Ρεάλ, Ατλέτικο και Μπενφίκα, όπου αγωνίστηκε δανεικός, η Γαλατασαράι θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Ρέγες.

Αποφασισμένοι για Σουλεϊμάνι στη Νιούκαστλ!

Μέχρι τέλους θα κυνηγήσουν την υπόθεση του Μιραλέμ Σουλεϊμάνι οι άνθρωποι της Νιούκαστλ! Ο Άλαν Πάρντιου έχει εισηγηθεί την απόκτηση του νεαρού επιθετικού από τον Άγιαξ και θα «παζαρέψει» πολύ το ποσό που ζητάει ο «Αίαντας» για την παραχώρηση του παίκτη.
Μετά την απόκτηση του Γιοάν Καμπάιγ και τις κινήσεις που έχουν κάνει οι «καρακάξες» για τους Ματουιντί και Ντεμπά Μπα, φαίνεται ότι αποφάσισαν να ξοδέψουν ορισμένα από τα 35 εκατ. λίρες που έβαλαν στα ταμεία τους από την πώληση του Άντι Κάρολ στη Λίβερπουλ, τον περασμένο Ιανουάριο.  Ο Πάρντιου θέλει σαν… τρελός τον Σουλεϊμάνι, ο οποίος μεταγράφηκε στον Άγιαξ το 2008, ενώ το συμβόλαιό του με την ομάδα λήγει το 2013.
Το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός πως οι άνθρωποι του ολλανδικού συλλόγου προσπαθούν να κρατήσουν στο ρόστερ τα «αστέρια» της ομάδας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο προπονητής της Νιούκαστλ δεν πρόκειται να φανεί «τσιγκούνης».

Η Μίλαν έστειλε "Παπα" στην Τζένοα!

Στην Τζένοα επιστρέφει και επίσημα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Ελληνας στόπερ όπως αναμενόταν δόθηκε στους Γενοβέζους. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν ο «Πάπα» θα δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα.
Η Μίλαν έστειλε "Παπα" στην Τζένοα!
Η Μίλαν εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Μίλαν απέκτησε σε μόνιμη βάση τους Μάρκο Αμέλια, Νάμντι Οντουομάντι Ρόντνεϊ Στράσερ και Τζιανμάρκο Ζιγκόνι. Ο σύλλογος πούλησε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και ανανέωσε τη συνιδιοκτησία με τον Τζιανκόμο Μπερέτα».
Πηγή: exedra.gr

«Λουμπόγια και Γέλεν για ΠΑΟΚ»

Άλλοι δύο παίκτες βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ σύμφωνα με ιστοσελίδα της Σερβίας.

«Λουμπόγια και Γέλεν για ΠΑΟΚ»
Η «Sportal.rs» αναφέρει πως ο «Δικέφαλος» ενδιαφέρεται για τον τον Ντάνιελ Λουμπόγια, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Νις, αλλά και για τον Ιρένεους Γέλεν

Μάλιστα, μιλάνε ακόμα και για υπογραφές συμβολαίων μέσα στις επόμενες ημέρες. Σίγουρα πρόκειται για δύο καλές περιπτώσεις, ωστόσο είναι… ακριβές περιπτώσεις.

Ηρακλής: «Αδειοδότηση, μόνο για την Ευρώπη!»

Με στόχο την προσπάθεια ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού οι ανθρώποι του Ηρακλή επί τρεις ώρες τοποθετήθηκαν στην «ΕΡΑ Σπορ» αναφορικά με τον υποβιβασμό της ομάδας.Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δύο προτάσεις του Βασίλη Χατζηαποστόλου που σε περίπτωση που εφαρμοστούν τότε οι «κυανόλευκοι» δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, ανέφερε: «Μέσα στο συγκινητικό του λόγο για την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ, ο κ. Πιλάβιος πρότεινε -μεταξύ άλλων- και το εξής: Να ισχύσει η αδειοδότηση μόνο για τις πέντε ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη. Αυτό θα προτείνω εγώ. Να τεθεί θέμα αδειδότησης, μόνο τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα, για το θέμα με τις πλαστές ενημερότητες, όλες οι υποθέσεις να πάνε στο άρθρο 20 που προβλέπει πρόστιμο και όχι στο άρθρο που μιλάει για δυσφήμιση του αθλήματος. Την επόμενη ημέρα να επικυρωθούν οι βαθμολογικοί πίνακες και την Τετάρτη να ξεκινήσουν τα πλέι οφς στη Β' εθνική. Αυτό θα προτείνω εγώ. Θα αδικηθούν φυσικά κάποιοι, όπως οι ομάδες που ευνοήθηκαν με τις πρόσφατες αποφάσεις».

Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου μίλησε και για την λειτουργία της επιτροπής που ελέγχει τις μεταγραφές: «Τον υπάλληλο τον έχουν σε αργία. Δεν τον έδιωξαν. Ίσως να κρατάει κάποιους στο χέρι. Εγώ ζήτησα έλεγχο τριετίας για τις ενημερότητες που κατέθεσαν οι ΠΑΕ για να κάνει μεταγραφές, γιατί υποψιάζομαι ότι στην επιτροπή μεταγραφών γινόταν πανηγύρι.

Στην πρόσφατη ΓΣ της ΕΠΟ, δεν έγινε διοικητικός απολογισμός. Πού το έχετε ξαναδεί αυτό»;

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος, τόνισε αρχικά: «Η Θεσσαλονίκη του χρόνου γιορτάζει 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της αλλά χωρίς τον Ηρακλή στη Σούπερ Λιγκ. Απορώ πώς θα ζητήσουν οι διοργανωτές να κάνουμε τη λαμπαδηφορία. Το 2014 η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε πολιτιστική πρωτεύουσα Νεολαίας και στο φάκελο η πρώτη υποψηφιότητα που ζήτησαν ήταν του Ηρακλή. Το πρόβλημα στην ΠΑΕ συμπαρασύρει και τα άλλα τμήματα. Πιστεύω όμως ότι ο Ηρακλής θα βρει το δρόμο του. Πρέπει αν είμαστε ενωμένοι. Θα βρεθεί η λύση για να μείνει ο Ηρακλής στη Σούπερ Λιγκ. Έχουμε καταθέσει προσφυγή στο CAS για την αδειοδότηση. Κάνουμε αυτό που λένε οι κανονισμοί της UEFA. Το νομικό επιτελείο θα εξετάσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Είχα την εντύπωση πως γίνονταν διάλογος με όλους τους φορείς με πρωτοβουλία της ΕΠΟ. Πίστευα ότι θα κάναμε διάλογο για την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Όμως αυτό που δεν έκανε ο κύριος Πιλάβιος το κάναμε εμείς ζητώντας ημερίδα στη Θεσσαλονίκη όπου θα κληθούν οι Πιλάβιος, Μαρινάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί να πουν την άποψή τους. Η κάθαρση πρέπει να ξεκινήσει από την ΕΠΟ. Χρειαζόταν να κλείσει η ΕΠΟ για να επισκεφτεί ο κύριος Πιλάβιος τους φορείς του ποδοσφαίρου;».

Από την πλευρά του ο Σάββας Κωφίδης υπογράμμισε: «Δεν είναι μόνο ζήτημα του Ηρακλή αλλά είναι κοινωνικό ζήτημα και αφορά συνολικά το ποδόσφαιρο. Πλήττεται το άθλημα. Είναι θέμα προς ανάλυση το τι συμβαίνει στην Πολιτεία και την ΕΠΟ. Το ζήτημα είναι ότι η ΕΠΟ πρέπει να καθαριστεί από μέσα για να αποδώσει δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή η ΕΠΟ προσπαθεί να γίνει δικαστής σε ένα ζήτημα εξωγηπεδικό. Εμείς ζητάμε να παιχτεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας. Είναι μικρογραφία της. Οι Αρχές οφείλουν να προστατεύουν το ποδόσφαιρο και τις ομάδες. Όχι να τις καταστρέφουν. Οι Αρχές δεν σεβάστηκαν την ιστορία του Ηρακλή, τη Θεσσαλονίκη και το ίδιο το ποδόσφαιρο. Το σύστημα που είναι ήδη σάπιο πώς μπορεί να δικάζει;».

Με τη σειρά του ο Βασίλης Χατζηπαναγής δήλωσε: «Έγινε αδικία. Οι αγώνες παίζονται στο γήπεδο και ο Ηρακλής έχει κερδίσει την παραμονή του. Ο Ηρακλής πρέπει να μείνει στη Σούπερ Λιγκ. Δεν σεβάστηκαν οι δικαστές τον Ηρακλή. Θα πρέπει και ο μεγαλομέτοχος να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή, Αλέξης Αδαμίδης, τόνισε: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής είναι δυο. Η αδειοδότηση και τα δελτία. Δυστυχώς τηρήθηκαν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Δηλαδή αναφορικά με την αδειοδότηση υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τον Ηρακλή και πήραν την άδεια. Το δεύτερο θέμα είναι πως σωρεία άλλων ομάδων αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Δηλαδή εκδόθηκαν δελτία χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Όταν έρχεται η πλειοψηφία των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων και αποφασίζει να ανασταλεί η λειτουργία της ΕΠΟ είναι σαν να λέει στην ΕΠΟ ότι είναι ανίκανη να λύσει το πρόβλημα και το καλύτερο είναι να κλείσει προσωρινά».

Επίσης, έκανε δηλώσεις και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος, που τόνισε: «Τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην ξεκινήσουν καθώς δεν έχει δοθεί η επιχορήγηση σε όλα τα σωματεία. Θα έλεγα να καθίσουμε να συζητήσουμε και να δούμε το θέμα της συμμετοχής των ομάδων. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση. Γιατί νη μην υπάρξει και αύξηση ομάδων; Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει μετά την παρέλευση της περιόδου αναστολής της λειτουργίας της ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να λέμε ότι «θα» πάρουμε μέτρα. Ή παίρνουμε μέτρα ή δεν τα παίρνουμε».

Από το στούντιο της Αθήνας, ο Λάκης Παπαϊωάννου υποστήριξε: «Ο Ηρακλής έχει μείνει στη κατηγορία μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε ο Ηρακλής να παραμείνει στην κατηγορία. Να αυξηθούν οι ομάδες αν χρειαστεί. Δεν πρέπει να ξεκινήσει καμία διοργάνωση στην ΕΠΣ Μακεδονίας. Από τότε που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ποτέ δεν έχει σταλεί δελτίο με πλαστή ενημερότητα. Οπότε υπάρχει συνέργια. Αν ο Ηρακλής είχε διαπιστωθεί ότι είχε πλαστή ενημερότητα θα έπεφτε στη Β' εθνική τον Ιανουάριο;».

Θέση πήρε και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης, τονίζοντας: «Είναι αδιανόητο ο Ηρακλής να τιμωρείται με υποβιβασμό λόγω της πλαστής ενημερότητας. Τουλάχιστον για φέτος πρέπει να ισχύσει μια πιο ήπια μορφή αδειοδότησης. Δεν μπορεί να πειστεί ο απλός φίλαθλος πως υπάρχει διαφάνεια».The Player

Super 3: «Καλή φώτιση...»

Θέση για τις εξελίξεις σε ΠΑΕ και ΚΑΕ Άρης πήρε ο Super 3, ο οποίος αναφέρεται στην ανάγκη στήριξης με τα εισιτήρια διαρκείας, αλλά και στην επόμενη μέρα στο μπασκετικό τμήμα. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις 20 Ιουνίου έχει δρομολογηθεί μια σειρά επαφών των οργανωμένων με τους παράγοντες της μπασκετικής ομάδας.

Αναλυτικά:

"Κατά τη θρησκευτική παράδοση, το Άγιο Πνεύμα είναι ο κυρίαρχος χορηγός δύναμης, πρόνοιας, σοφίας, πνευματικής και νοητικής διαύγειας. Χαρίσματα ψυχικά που όλοι οι άνθρωποι τα έχουν ανάγκη, χαρακτηριστικά που προσδίδουν ψυχική ισορροπία και πνευματική δύναμη.

Διαχρονικά, πολλά από τα παραπάνω χαρίσματα τελούν σε έλλειψη στο μυαλό και στο ψυχισμό μερίδας Αρειανών. Ως γνήσιοι «ειδωλολάτρες» κάποιοι από την οικογένεια του ΑΡΗ αναζητούν την πίστη στην ομάδα σε ονόματα παικτών, παραγόντων, προπονητών. Κλείνουν τα μάτια και κυρίως απομονώνουν από τη μνήμη το γεγονός ότι η ζωογόνος δύναμη στον ΑΡΗ ήταν, είναι και θα είναι οι οπαδοί του.

Σχεδόν μεταφυσικά το γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» παραμένει για πάνω από 4 δεκαετίες απόρθητο στην Ευρώπη. Δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ποιότητα των παικτών και των προπονητών αυτό το μοναδικό επίτευγμα και τρανό παράδειγμα ότι το κάστρο παρέμεινε απόρθητο απέναντι στη Ρόμα με τον ΑΡΗ στη Β' Εθνική.

Αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην βεβαιότητα του κόσμου ότι αυτό το γήπεδο σε ευρωπαϊκούς αγώνες είναι απόρθητο. Βεβαιότητα που τη νιώθεις στον αέρα, τη βλέπεις στα μάτια του κόσμου, περνάει στους παίκτες. και ο μύθος ενισχύεται. Γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και σε άλλα πράγματα; Γιατί να μην θεωρούμε αυτονόητη την επιτυχία καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς;

Η πίστη στο Ευρωπαϊκό αήττητο δεν σταματά στο ημίχρονο ενός αγώνα. Γιατί η πίστη στην επιτυχία της χρονιάς σταματάει στο δεύτερο ή στο τρίτο άτυχο αποτέλεσμα, στον τάδε προπονητή ή στο δείνα ποδοσφαιριστή που αποχώρησε;

Αυτή την εποχή στον ΑΡΗ δυο θέματα πρέπει να κυριαρχούν. Το πρώτο αφορά την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Είναι η εποχή που και το ένα διαρκείας παραπάνω παίζει το ρόλο του. Είναι η εποχή που στήνεται η ομάδα της επόμενης χρονιάς, η οποία θα χτισθεί στο στάδιο της προετοιμασίας που έπεται.

Είναι η εποχή που τοποθετείται ο αγωνιστικός πήχης ο οποίος είναι, σε όλες τις ομάδες και ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση, απόλυτα συνυφασμένος και συνδεδεμένος με τον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας που τώρα, αυτήν την νεκρή από άλλα έσοδα περίοδο θα βρουν κατόχους για το ομορφότερο μέρος της υφηλίου, το Κλεάνθης Βικελίδης, των χρωμάτων, των ήχων και των απίστευτων συνθημάτων.

Καλή φώτιση σ' όσους, με πρόφαση ό,τι άκουσαν ή ό,τι νόμισαν ή ότι τους μεταφέρθηκε ή ό,τι φαντάστηκαν, στερούν από την ομάδα τα έσοδα αλλά και τη φυσική τους παρουσία.
Το δεύτερο αφορά τις εξελίξεις στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ, οι οποίες εξελίξεις πρέπει να συμβούν για να έχει μέλλον το αγωνιστικό τμήμα του Συλλόγου. Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος είναι απαραίτητη για όλους όσους έχουν ρόλο στον μπασκετικό ΑΡΗ και έχουν ευθύνες για τα φετινά ευτράπελα

Την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος χρειάζονται επειγόντως και εσπευσμένα και στην ΕΠΟ. Το «μαγαζάκι» αφού κατέβασε στόρια επί 15 μέρες, όπου να 'ναι ξανανοίγει και μαζί του θα ξανανοίξει και ο κύκλος των χαμένων και χειρόγραφων ασφαλιστικών ενημεροτήτων, των συμβολαίων που κάνουμε «α-μπε-μπα-μπλομ» για να βρούμε αν πληρώθηκαν ή δεν πληρώθηκαν.

Η ελληνική δικαιοσύνη, αθλητική και πολιτική, μαζί με τις ευχές μας για καλά ξεμπερδέματα θα πρέπει την ημέρα του Αγίου Πνεύματος γονατιστή να προσεύχεται και να εκλιπαρεί για βοήθεια. Κασέτες, καταγγελίες, μπράβοι, καμένα αυτοκίνητα. Όταν κάποιοι αντί για την πόρτα των φυλακών ανοίγουν την πόρτα του ποδοσφαίρου σε ελεεινούς και κακοποιούς, αργά η γρήγορα θα κληθεί η δικαιοσύνη να αναλάβει τις ευθύνες άλλων.

Σε ένα μόνο χρόνο, 2-3 άνθρωποι που παρασιτικά ζουν από το ποδόσφαιρο, έχουν πετύχει να το κάνουν περίγελο στην Ευρώπη και να το πάνε δεκαετίας πίσω.

Να μην αφήσουμε δίχως ευχές και τους ανησυχούντες φιλάθλους του ΑΡΗ. Το Άγιο Πνεύμα, ευχή όλων είναι, να τους αγγίξει και με το παραπάνω. Να μετατρέψουν την αρνητική τους ανησυχία και ανασφάλεια σε εγρήγορση, συμμετοχή και συστράτευση. Μακάρι να τους έρθει κάποια στιγμή η επιφοίτηση ώστε να πάψουν να πληγώνουν και να μειώνουν τόσο εύκολα και με τόση ένταση την ίδια τους την ομάδα.

Ευχής έργο θα είναι να μπορέσουν κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι γι' αυτούς αντίπαλο σωματείο και να διοχετεύσουν την ενέργειά τους όλη για να κάνουν καλό στην ομάδα κι όχι απλά και μόνο να φροντίζουν να πουν αυτό που «νομίζουν» ότι ισχύει.

Βέβαια η προϊστορία δεκαετιών ολόκληρων έχει καταδείξει με σαφήνεια ότι η συγκεκριμένη νοοτροπία δεν εκλείπει εύκολα, απλά πέφτει σε «χειμερία νάρκη» όταν οι συνθήκες δεν την ευνοούν και με την πρώτη «ευκαιρία» ξεπηδά και πάλι, αναγκάζοντας μας να την υποστούμε.
Το σίγουρο - και συνάμα ελπιδοφόρο - είναι ότι τα άτομα, που τους εκφράζει η νοοτροπία αυτή, ολοένα και λιγοστεύουν. Καλό θα είναι και κάποια στιγμή να εκλείψουν τελείως. Καλό για όλους μας. Και ιδιαίτερα για τον ΑΡΗ.

Καλή φώτιση. "

Πλησιάζει στην Άρσεναλ ο Ζερβίνιο!!

Ο τεχνικός διευθυντής της Λιλ Φρεντερίκ Πακέ αποκάλυψε ότι ο Ζερβίνιο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Άρσεναλ, με την οποία θα υπάρξει σύντομα ραντεβού.
Ο Αρσέν Βενγκέρ επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Ιβοριανού επιθετικού, ο οποίος ήταν εκπληκτικός φέτος στην πορεία της Λιλ προς το νταμπλ.
Οι «λιλουά» έχουν ήδη απορρίψει την πρώτη πρόταση των «κανονιέρηδων» ύψους 12 εκατ. ευρώ για τον 25χρονο άσο, του οποίου το συμβόλαιο φτάνει στο τέλος του το επόμενο καλοκαίρι και έχουν θέσει την τιμή πώλησής του στα 17 εκατ.
Ο Ζερβίνιο ζήτησε από τη διοίκηση της ομάδας να τον αφήσει να φύγει, δείχνοντας την προτίμησή του στην Πρέμιερ Λιγκ και η Λιλ αποφάσισε να του δώσει την άδεια να συζητήσει με την Άρσεναλ.
Στο παιχνίδι της απόκτησής του μπήκαν τόσο η Νιούκαστλ, στην οποία δεν ενδιαφέρεται να παίξει ο Ζερβίνιο, όσο και η Παρί, με τους νταμπλούχους να απορρίπτουν την πρόταση των Παριζιάνων, καθώς δε θέλουν να τον πουλήσουν στους ανταγωνιστές τους.

Ο τεχνικός διευθυντής της Λιλ Φρεντερίκ Πακέ αποκάλυψε ότι ο Ιβοριανός βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Άρσεναλ. Ο Γάλλος παράγοντας τόνισε ότι σύντομα θα βρεθεί στο Λονδίνο, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή» τομή με τους «κανονιέρηδες» και ο Ζερβίνιο να συνεχίσει την καριέρα του στο «Εμιρέιτς». Όπως και να έχει ο 25χρονος επιθετικός, που τελείωσε τη σεζόν με 15 γκολ και 11 ασίστ, βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του...

Λεονάρντο για Παρί!!

Την ώρα που ο Μοράτι διέψευσε τις επαφές με Μπιέλσα λέγοντας πως έχει έναν σπουδαίο προπονητή, τον Λεονάρντο, το όνομα του Βραζιλιάνου συνδέθηκε με την επιστροφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν!

Σύμφωνα με την L'Equipe, ο τεχνικός της Ίντερ βρίσκεται στην Ντόχα και συνομιλήσει με τον νέο ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν. Όχι, όμως, για να αναλάβει την θέση του προπονητή αλλά αυτή του τεχνικού διευθυντή!

Η γαλλική ομάδα, στην οποία ο Λεονάρντο έχει αγωνιστεί πριν 15 χρόνια, θέλει να διατηρήσει στον πάγκο τον Αντουάν Κομπουαρέ ο οποίος μάλιστα βρισκόταν στην συνάντηση του Λεονάρντο με τον ιδιοκτήτη της Παρί. Παράλληλα, όμως, θέλει να προσθέσει στο τιμ και έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά την αγορά της Λατινινής Αμερικής, όπως είναι ο Λεονάρντο

Πάντως, ο Μοράτι δήλωσε πως ο Λεονάρντο βρίσκεται σε διακοπές στην Βραζιλία, διαψεύδοντας το δημοσίευμα...