Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

«Έχουν μείνει μόνο τα διαδικαστικά»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και γνωστός νομικός, ο Βασίλης Γκαγκάτσης και μίλησε για τους τρόπους που θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν στην Φούτμπολ Λιγκ σύμφωνα με τον νόμο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Η προκήρυξη δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε από την Φούτμπολ Λιγκ ούτε από την ΕΠΟ. Επιβεβαιώθηκε αυτό και αυτή η εξέλιξη ήταν αυτονόητη. Μένουν τα διαδικαστικά πλέον. Όλα αυτά θα ολοκληρωθούν και οι πρώτες διαπιστώσεις θα γίνουν μετά τις 20 του μηνός. Εκτιμώ πως αν χρειαστεί να γίνουν μπαράζ, θα γίνουν τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου. Τρίτη-Τετάρτη νομίζω θα έχουν ολοκληρωθεί οι επικυρώσεις και των δύο κατηγοριών. Στη συνέχεια θα κάνει η Φούτμπολ Λιγκ πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλες τις ομάδες. Από εκεί θα φανεί πόσα κενά θα υπάρχουν και ο κ. Καλογιάννης θα ζητήσει μια προθεσμία. Στην συνέχεια θα έρθει η ΕΠΟ ως διοργανώτρια του πρωταθλήματος και θα αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθούν τα κενά. Αν είναι τέσσερα τα κενά δεν θα χρειαστεί να γίνει τίποτα ενώ αν είναι λιγότερα θα γίνουν αγώνες κατάταξης. Μένουν τα διαδικαστικά μονάχα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το βασικότερο έγινε και ήταν να γίνει το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής με 20 ομάδες. Εκτιμώ ότι η Φούτμπολ Λιγκ, στη πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα στείλει δεν θα δώσει πάνω από μια βδομάδα. Μέχρι 24 του μηνός θα έχει οριστεί τελική ημερομηνία οπότε δεν θα προλάβει τις ομάδες το νέο μέτρο που θα βγει».
Για το αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει κάποια ομάδα που έχει υποβιβαστεί:
«Δεν έχει καμία σημασία από το που προέρχεται η ομάδα που έχει δικαίωμα και δεν θέλει να παίξει. Αν μια ομάδα για κάποια αδυναμία δεν μπορεί να παίξει στη Β’ το κενό θα καλυφθεί από την Γ’ εθνική. Οι ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν δεν μπορούν να παραμείνουν και αυτό το λέει ο κανονισμός ξεκάθαρα και στο άρθρο 4 και σε άλλα άρθρα. Η εκτίμηση μου είναι πως αμέσως μετά την επικύρωση των βαθμολογιών θα προκύψουν τα κενά και η ανάγκη της ΕΠΟ να τα καλύψει».
Για το πότε θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης αν χρειαστούν:
«Έχει την δυνατότητα η ΕΠΟ με μια παράταση να τα κάνει και τον Ιούλιο. Εκτιμώ ότι επειδή όλα θα γίνουν μέσα σε μια βδομάδα, αν χρειαστεί να γίνουν αγώνες κατάταξης θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Παίζουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Χρήστος Καραμπέρης και μίλησε για τη σειρά των μικρών τελικών με τον Άρη αλλά και το μέλλον της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Βλέπουμε ωραία παιχνίδια και πολύ μεγάλα σκορ με όμορφο θέαμα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν κουραστεί γιατί έχουν φτάσει τα 55 παιχνίδια και παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς τα παιδιά αντέχουν. Ο προπονητής προσπαθεί να βάλει και άλλα παιδιά στην ομάδα».
Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός στο τέταρτο 10λεπτο:
«Υπάρχει η φιλοσοφία που παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο είτε κερδίζουμε 20 πόντους είτε χάνουμε».
Για το αν είναι αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ το γεγονός πως ο Άρης παίζει χωρίς κόσμο:
«Ίσως να είναι αβαντάζ ίσως και όχι επειδή η άλλη ομάδα συσπειρώνεται. Το θέμα είναι πως το μπάσκετ πρέπει να γίνεται με κόσμο. Ειδικά φέτος παίχτηκαν πολλοί ωραίοι αγώνες και πρέπει να αλλάξει κάποιος κανονισμός στο θέμα με τα άδεια γήπεδα. Πρέπει να βρεθεί κάποια άλλη τιμωρία. Το πρόστιμο είναι… «αλμυρό» και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Με αυτή την αφορμή θέλω να πω στους δικούς μας φιλάθλους πως απαγορεύεται να έχουμε κάποιου είδους βίας ή κάποια ένταση. Ίσως χρειαστεί να παίξουμε και άλλο παιχνίδι στην έδρα μας και είναι κρίμα να χάσουμε τον κόσμο μας. Η τρίτη θέση είναι πολύ σημαντική καθώς σημαίνει απευθείας Ευρώπη. Ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό βέβαια δεν γίνονται τα ίδια αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση».
Για το μέλλον της ομάδας:
«Είμαστε σε αναμονή να τελειώσει η χρονιά και να δούμε τι θα γίνει του χρόνου. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατοί, η ΑΕΚ έχει δυναμώσει το ίδιο και ο Άρης. Θα κάνουμε το δικό μας πρόγραμμα για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο του χρόνου. Αν δεν έχεις χρήματα είναι δύσκολο να πετύχεις κάτι. Ή θα μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε το θέμα του επενδυτή ή θα πάμε έτσι και η θέση που θα μπορούμε να διεκδικήσουμε θα είναι η τέταρτη – πέμπτη. Θα είμαστε ξεκάθαροι στον κόσμο».
Για τον Ιβάν Σαββίδη:
«Ο Ιβάν Σαββίδης βοηθάει πάρα πολύ και θα περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά για να δούμε τι θα γίνει».
Για την πιθανή συνεργασία Σαββίδη – Κοντομηνά:
«Ο ΠΑΟΚ είναι τόσο μεγάλη οικογένεια που χωράει τους πάντες. Υπάρχουν εξωδιοικητικοί παράγοντες όπως ο κ. Μαλελής που έφερε τον κ. Κοντομηνά. Όλα θα τα δούμε μετά το τέλος της χρονιάς. Πρέπει να ξέρουμε και αν θα παίζουμε Ευρώπη».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Θα αγωνιστεί στη Γ” η Νίκη Βόλου»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Δημήτρης Γκόλιας και τόνισε πως η ομάδα του έχει εκδηλώσει την επιθυμία της να αγωνιστεί στη Γ’ εθνική.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Δηλώσαμε ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούμε να κατεβάσουμε την ομάδα στη Β’ εθνική. Γνωρίζουν πλέον η ΕΠΟ και η Φούτμπολ Λιγκ. Δηλώσαμε επίσημα την επιθυμία μας και την απόφαση μας πως η ομάδα θα αγωνιστεί στη Γ’ εθνική. Και ο ΟΦΗ θα το κάνει αυτό και σύμφωνα με τις πληροφορίες ακολουθεί και ο Εργοτέλης».
 Για την πιθανότητα να γίνουν μπαράζ:
«Δεν ξέρω αν θα γίνουν μπαράζ ή αν θα υπάρξει κατευθείαν άνοδος. Θα υπάρξει ένα μεγάλο καλοκαίρι όπου θα πιέσουν πολλές ομάδες από τις δύο κατηγορίες. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα, όλα είναι πιθανά».
Για τα χρέη της Νίκης Βόλου:
«Τα χρέη είναι πάνω από 7.000.000 ευρώ. Αυτό το χρέος έχει δημιουργηθεί σε βάθος 10ετίας από προηγούμενες καταστάσεις. Εμείς έχουμε οργανωθεί αρκετά, έχουμε επιλέξει αρκετούς παίκτες και επιτελείο, η προετοιμασία μας έχει διευθετηθεί και προχωράμε ήδη σαν να βρίσκεται η ομάδα στη Γ’ εθνική».
Για την ΑΕΚ και τον Ηρακλή:
«Θέλω να ευχηθώ συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και στον Ηρακλή για την άνοδο τους. Σεβόμαστε τις ομάδες με ιστορία και αυτές οι δύο έλειπαν από την Α’ εθνική».
*Πηγή: arenafm.gr*

Απορρίπτει την πρόταση της Ρεάλ για Ντε Χέα η Γιουνάιτεντ!

Αν είναι να τον παραχωρήσει, θα το κάνει με τους δικούς της όρους! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να απορρίψει την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Νταβίντ Ντε Χέα, ύψους 25 εκ. λιρών, αξιώνοντάς τον τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια παραπάνω.
Παρά το γεγονός πως στο συμβόλαιο του Ισπανού απομένει μόλις ένας ακόμη χρόνος, οι «κόκκινοι διάβολοι» ποντάρουν στην επιθυμία των περσινών πρωταθλητών Ευρώπης να τον αποκτήσουν και δείχνουν έτοιμοι να πουν όχι στην πρόταση που φημολογείται ότι έχει κατατεθεί.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Mirror» η Γιουνάιτεντ σκοπεύει να ζητήσει 35 εκ. λίρες, θέλοντας παράλληλα να τελειώσει το θέμα γρήγορα, εφόσον δεν μπορεί να κρατήσει τον παίκτη στο «Ολντ Τράφορντ», για να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για την αντικατάστασή του.
*Πηγή: England365.gr*

Συνάντηση με Λακαζέτ για νέο συμβόλαιο!!

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Αλέξ Λακαζέτ θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν-Μισέλ Ολάς, κατά την οποία οι δύο πλευρές θα διαπραγματευτούν νέο συμβόλαιο για τον ποδοσφαιριστή.
Ο μεταγραφικός στόχος της Άρσεναλ, της Λίβερπουλ (για την οποία ο Ολάς είχε δηλώσει πρόσφατα πως δεν έχει επικοινωνήσει με τους «λιονέ») αλλά και της Παρί Σεν Ζερμέν, αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο που είτε θα τον κρατήσει εκεί για τα επόμενα χρόνια είτε θα αναγκάσει όποιον θέλει να αγοράσει να βάλει το χέρι βαθύτερα στην τσέπη.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Λιόν εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι δύο πλευρές θα φτάσουν στην επίτευξη της συμφωνίας.
*Πηγή: England365.gr*

Σενάριο για Γουέστ χαμ και Ντεμπά Μπα!!

Σημερινά δημοσιεύματα στην Αγγλία αναφέρουν πως ο Σλάβεν Μπίλιτς θα προσπαθήσει να πάρει πίσω στη Γουέστ Χαμ τον Ντεμπά Μπα.
Ο νέος προπονητής των «σφυριών» συνεργάστηκε με τον 30χρονο επιθετικό φέτος στη Μπεσίκτας και φαίνεται πως η περίπτωσή του δεύτερου σκόρερ του πρωταθλήματος Τουρκίας, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για την ενίσχυση της επίθεσης.
Φυσικά η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή. Ο Μπα δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2018, κάτι που σημαίνει πως η Γουέστ Χαμ θα πρέπει να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις της Μπεσίκτας για να αποκτήσει ξανά τον φορ από τη Σενεγάλη.
Τα «σφυριά» ήταν η ομάδα που αποτέλεσε το «διαβατήριο» του Μπα για την Πρέμιερ Λιγκ. Τον απέκτησαν τον Ιανουάριο του 2011, ωστόσο, ο υποβιβασμός τους στο φινάλε εκείνης της σεζόν «έστειλε» τον υψηλόσωμο επιθετικό στη Νιούκαστλ.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Γουίλιαμσον η Λιντς!

Για την απόκτηση του Μάικ Γουίλιαμσον της Νιούκαστλ ενδιαφέρεται η Λιντς.
Ο 31χρονος σέντερ μπακ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τις «καρακάξες» και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να του προταθεί ανανέωση.
Αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Λιντς, η οποία αναζητά μια προσθήκη εμπειρίας στα μετόπισθεν και βλέπει στο πρόσωπο του Γουίλιαμσον την ιδανική επιλογή ενόψει της νέας σεζόν.
Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πάντως, μετά τις τελικές εισηγήσεις του Στιβ ΜακΚλάρεν, που από χθες ανέλαβε και επίσημα την τεχνική ηγεσία της Νιούκαστλ.
*Πηγή: England365.gr*

Μιλάει με Μονακό για Μαρσιάλ η Τότεναμ!!

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη Γαλλία θέλει να κάνει δικό της η Τότεναμ, η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μονακό για την απόκτηση του Αντονί Μαρσιάλ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky Sports»!
Το «κόλπο γκρόσο» με την εξασφάλιση των δικαιωμάτων ενός από τα ανερχόμενα αστέρια του γαλλικού ποδοσφαίρου επιθυμεί να πραγματοποιήσει η Τότεναμ!
Βάσει πληροφοριών του «Sky Sports», οι Λονδρέζοι βρίσκονται σε ανοιχτές συζητήσεις με τη διοίκηση της Μονακό, στην προσπάθεια που κάνουν να αποκτήσουν τον Αντονί Μαρσιάλ!
Ο 19χρονος βρίσκεται στις τάξεις των Μονεγάσκων από το 2013, έχοντας πραγματοποιήσει έκτοτε 55 συμμετοχές με την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ.
Το έντονο ενδιαφέρον των «σπιρουνιών» για τον διεθνή με την Κ-21 της Γαλλίας, επισημοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, με την ελπίδα ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα επιτευχθεί η συμφωνία.
*Πηγή: England365.gr*

Αρνητικά μηνύματα για Κόβασιτς!!

Την ώρα που βρετανικά δημοσιεύματα παρουσίαζαν τον Ματέο Κόβασιτς πολύ κοντά στη Λίβερπουλ, ο προπονητής της Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι, σημείωσε πως ο παίκτης θα παραμείνει στο Μιλάνο και δεν θα εμπλακεί σε κάποια μεταγραφική κίνηση.
Να κόψει την όρεξη της Λίβερπουλ σχετικά με τον Ματέο Κόβασιτς θέλησε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.
Ο Κροάτης άσος βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα των «κόκκινων», με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στη συμφωνία.
Ανεξάρτητα ωστόσο από το τι ισχύει, ο τεχνικός των «νερατζούρι», μιλώντας στο «Sky Italia», ξεκαθάρισε πως ο 21χρονος δεν αναμένεται να αποχωρήσει από το «Ζουζέπε Μεάτσα» το τρέχων καλοκαίρι.
«Ο Κόβαστιτς θα γίνει πρωταθλητής. Είναι νέος, αλλά έχει ήδη βελτιωθεί πολύ. Νομίζω ότι θα παραμείνει στην Ίντερ. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάτι με εκείνον σχετικά με μία μεταγραφή», ήταν τα λόγια του Μαντσίνι.
*Πηγή: England365.gr*

Πάει για Τρίπιερ η Τότεναμ!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Τότεναμ βρίσκεται ο Κιέραν Τρίπιερ, με την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο να ετοιμάζει την κίνησή της.
Ο 24χρονος δεξιός μπακ ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στην φετινή πορεία της Μπέρνλι και είναι σχεδόν... απίθανο να ακολουθήσει τους «clarets» πίσω στην Τσάμπιονσιπ.
Το όνομά του το τελευταίο διάστημα «παίζει» στα ρεπορτάζ αρκετών ομάδων, ωστόσο, σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Τότεναμ είναι αυτή που αναμένεται να κάνει πρώτη την κίνηση.
Ο Τρίπιερ έχει ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιό του με την Μπέρνλι, στο οποίο προβλέπεται ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 3,5 εκατομμυρίων λιρών.
*Πηγή: England365.gr*

«Ο Γκομίς με έπεισε να έρθω στη Σουόνσι»

Το... χεράκι του Μπαφετιμπί Γκομίς φαίνεται πως χρειάστηκε για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αντρέ Αγιού στη Σουόνσι, όπως αποκάλυψε το νέο απόκτημα των «κύκνων».
Καθοριστικό ρόλο στον ερχομό του Αντρέ Αγιού στη Σουόνσι έπαιξε η συνομιλία που είχε ο Γάλλος άσος με τον Μπαφετιμπί Γκομίς.
Με δηλώσεις του στο «Sky Sports», το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κύκνων» αποκάλυψε πως ο Γάλλος φορ του μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον σύλλογο, όσο και για την Πρέμιερ Λιγκ γενικότερα, κάτι που τον βοήθησε ώστε να πάρει την απόφαση να γίνει κάτοικος «Λίμπερτι».
«Μίλησα με τον Μπεφετιμπί, τον οποίο ξέρω εδώ και αρκετά χρόνια και μου είπε πολλά καλά πράγματα για την ομάδα και την Πρέμιερ Λιγκ. Τα λόγια του ήταν πολύ σημαντικά για εμένα», δήλώσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Ανέλαβε την Πλίμουθ ο Άνταμς!

Την τεχνική ηγεσία της Πλίμουθ ανέλαβε ο Ντέρεκ Άνταμς.
Ο σύλλογος της League Two ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας του με τον 39χρονο Σκωτσέζο προπονητή, ο οποίος μέχρι τον περασμένο Αύγουστο βρισκόταν στο «τιμόνι» της Ρος Κάουντι.
Ο Άνταμς αποτελεί τον διάδοχο του Τζον Σέρινταν, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά των πλέι οφ ανόδου.

*Πηγή: England365.gr*

Στα... σκαριά νέος δανεισμός του Κάλας!

Ο Τόμας Κάλας της Τσέλσι ετοιμάζεται να περάσει και την επόμενη σεζόν ως δανεικός στην Μίντλεσμπρο.
Σύμφωνα με πηγές του «Sky Sports» ο νεαρός Τσέχος θα ανακοινωθεί και πάλι από την «Μπόρο» μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού διευθετήθηκαν και τα τελευταία γραφειοκρατικά θέματα, έχοντας περάσει εκεί όλη την σεζόν που ολοκληρώθηκε.
Ο Κάλας έκανε 17 εμφανίσεις με την φανέλα της ομάδας του Αϊτόρ Καράνκα και του Ντίμι Κωνσταντόπουλου.
*Πηγή: England365.gr*

Μένει στη Λάτσιο ο Άντερσον!

Μακριά από τα πλάνα του Φελίπε Άντερσον βρίσκεται η αποχώρησή του από τη Λάτσιο, βάζοντας έτσι πρόωρο τέλος στο φερόμενο ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτησή του.
Άγνοια για το ενδιαφέρον τόσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και οποιασδήποτε άλλης ομάδας για εκείνον, δήλωσε ο Φελίπε Άντερσον.
Ο 22χρονος άσος ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με τη Λάτσιο για πέντε ακόμα χρόνια και με δηλώσεις του τόνισε πως το μέλλον του ανήκει στους Λατσιάλι.
«Τον επόμενο χρόνο; Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα παίζω στη Λάτσιο. Πρόσφατα ανανέωσα το συμβόλαιό μου για πέντε ακόμα χρόνια. Σκέφτομαι μόνο αυτή τη φανέλα, τίποτε άλλο. Δεν ξέρω για καμία πρόταση, το μέλλον μου είναι στη Λάτσιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο νεαρός άσος.
*Πηγή: England365.gr*

Επιστρέφει... δριμύτερη η Μάντσεστερ Σίτι!!

Μεταγραφές «υψηλού επιπέδου» έταξε στους φίλους της Μάντσεστερ Σίτι, ο πρόεδρος του συλλόγου, Καλντούν Αλ Μουμπάρακ, ο οποίος αφού παραδέχτηκε πως οι «πολίτες» τέθηκαν εκτός στόχων πέρυσι, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.
Έτοιμη για «μεγάλα πράγματα» θα είναι και πάλι η Μάντσεστερ Σίτι, μετά και την σχετική ενίσχυση που θα πραγματοποιήσει την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
Ο πρόεδρος των «πολιτών», Καλντούν Αλ Μουμπάρακ, εξέφρασε την επιθυμία να δει την ομάδα να πρωταγωνιστεί σε Αγγλία και Ευρώπη, ενώ αναγνώρισε την καθίζηση της τη χρονιά που πέρασε.
«Έχουμε έναν μεγάλο πυρήνα εδώ και θέλουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον πυρήνα. Την ίδια στιγμή όμως, θέλουμε να πάμε στο επόμενο επίπεδο. Θέλουμε μια ομάδα που είναι σε θέση και έχει την ικανότητα και την ποιότητα για να κερδίσει την Πρέμιερ Λιγκ, να είναι ανταγωνιστική και να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ και να είναι σε θέση να διανύσει όλη τη διαδρομή σε δύο διοργανώσεις κυπέλλου στην Αγγλία», δήλωσε αρχικά.
«Νομίζω ότι θα δούμε κάποιες αλλαγές. Θα δούμε κάποιους παίκτες που μας έχουν βοηθήσει πολύ και ίσως ήρθε η ώρα να προχωρήσουν στην επόμενη πρόκληση τους. Θα μας δείτε στην αγορά, φέρνοντας υψηλής ποιότητας παίκτες που εντάσσονται στο πλαίσιο της φιλοδοξίας που έχουμε αυτό το καλοκαίρι», επεσήμανε, για να συμπληρώσει:
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ομάδα θα είναι ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική. Είμαι ταυτόχρονα σίγουρος και ενθουσιασμένος για το τι έρχεται το επόμενο έτος. Θέλω να αφήσω την απογοήτευση του περασμένου χρόνου πίσω μου, πίσω από όλους μας. Όλοι έχουμε γυρίσει τη σελίδα. Η ενέργεια αυτή τη στιγμή είναι θετική, η ενέργεια για να βρεθούμε και πάλι στο προσκήνιο, κερδίζοντας την Πρέμιερ Λιγκ και έχοντας μια καλύτερη απόδοση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι η κινητήρια δύναμη για όλους μας αυτή τη στιγμή».
*Πηγή: England365.gr*

Κοντά στην Μπεσίκτας ο Τζόνσον!

Η Μπεσίκτας φημολογείται πως είναι κοντά στην απόκτηση του Γκλεν Τζόνσον, με τον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ να μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα.
Ο τουρκικός σύλλογος ετοιμάζεται να προσφέρει στον δεξιό μπακ συμβόλαιο δύο ετών ευελπιστώντας πως θα τον πείσει, με -παράλληλα- μηδαμινό κόστος.
Ο πρώην παίκτης των Τσέλσι και Πόρτσμουθ συμπεριλήφθηκε στην λίστα των αποδεσμεύσεων των «κόκκινων» ενώ ενδιαφέρον για να τον εντάξουν στο δυναμικό της έχει εκφράσει και η Ρόμα.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Μπεντεκέ στην Τότεναμ ο Τσαντλί!!

Την επιθυμία να δεi τον Κριστιάν Μπεντεκέ να φοράει τη φανέλα της Τότεναμ εξέφρασε ο άσος των «σπιρουνιών» και συμπαίκτης του ικανού στράικερ στην εθνική Βελγίου, Νασέρ Τσαντλί.
Δύσκολα θα παραμείνει στην Άστον Βίλα ο Κριστιάν Μπεντεκέ.
Αυτό έχει ήδη «ενεργοποιήσει» αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, οι οποίες ετοιμάζουν με τη σειρά τους τις προτάσεις τους για τον παίκτη.
Ανάμεσά τους φαίνεται να βρίσκεται και η Τότεναμ, με τον Νασέρ Τσαντλί να εύχεται για τον ερχομό του συμπαίκτη του στην εθνική Βελγίου, στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».
«Ελπίζω να συμβεί, αλλά πρώτα πρέπει αν τον προσελκύσουμε. Υπάρχουν πολλές ομάδες που τον θέλουν και ο Κριστιάν πρέπει να πάρει μία απόφαση. Ελπίζω να επιλέξει εμάς», σημείωσε.
*Πηγή: England365.gr*

Κινδυνεύει με δίκη ο Μπενζεμά!

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να περάσει από δίκη ο Καρίμ Μπενζεμά, αφού φαίνεται πως είναι επιρρεπής στις… γκέλες όταν βρίσκεται πίσω από τιμόνι.

Κινδυνεύει με δίκη ο Μπενζεμά
Έχοντας ήδη λερωμένη τη… φωλιά του από το 2013, ο Καρίμ Μπενζεμά πιθανότατα δεν θα αποφύγει τη δίκη λόγω της συμπεριφοράς του ως οδηγός.

Πριν δύο χρόνια είχε αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ, ενώ για ένα διάστημα του απαγορεύθηκε να οδηγεί αφού είχε ξεπεράσει το όριο ταχύτητας, κάτι που μέτρησε σε βάρος του σε νέα περίπτωση παράβασης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Αυτήν τη φορά ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης μετά από έλεγχο ρουτίνας της τροχαίας βρέθηκε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα. Η υπόθεση θα μπορούσε να κλείσει άμεσα, όμως δικαστής που εξέτασε τα στοιχεία αποφάσισε να μείνει ανοικτή, κάτι που δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε δίκη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συμφωνία Ηρακλή με Turkish Airlines!!

Σημαντικότατη συμφωνία για τον Ηρακλή. Σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε χορηγία με την Turkish Airlines για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Συμφωνία Ηρακλή με Turkish Airlines

Οι διοικούντες τον "Γηραιό" ήρθαν σε συμφωνία με την Turkish Airlines για τη χορηγία της ομάδας στη νέα χρονιά.

Συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες για να φτάσουμε -τελικά- στο σημερινό αποτέλεσμα.

Τώρα ακριβώς τι συμπεριλαμβάνει η συμφωνία αυτή για τη χορηγία δεν είναι γνωστό. Αυτό πρόκειται να γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως σε μια επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμελήσει το γεγονός ότι ο Ηρακλής μόνο κερδισμένος πρόκειται να βγει από αυτή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Και Βιγιαρεάλ για Ρομπέρτο!!

Μετά την Βαλένθια και η Βιγιαρεάλ παρουσιάζεται έτοιμη να κινηθεί για την απόκτηση του Ρομπέρτο απ’ τον Ολυμπιακό.

Και Βιγιαρεάλ για Ρομπέρτο
Φουντώνει ξανά το ενδιαφέρον της Βιγιαρεάλ για τον Ρομπέρτο. Την ώρα που η Βαλένθια εδώ και μέρες έχει δείξει ενδιαφέρον για τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, τώρα είναι η σειρά του κίτρινου υποβρυχίου να «παίξει» δυνατά για την απόκτησή του.

Πιο συγκεκριμένα, το «Deportevalenciano.com» αναφέρει ότι ο ισπανικός σύλλογος έχει βάλει στο... ραντάρ του τον παίκτη και είναι πολύ πιθανό, προσεχώς να κινηθεί και επίσημα για την απόκτησή του. Υποψήφιος πάντως για την υπεράσπιση της εστίας της Βιγιαρεάλ παρουσιάζεται και ο Σέρχιο Ασένχο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εξαιρετική κίνηση από τον Απόλλωνα!!

Στην ανανέωση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Λίτση προχώρησε η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ενώ ο 26χρονος μπακ θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες λόγω τραυματισμού.

Εξαιρετική κίνηση από τον Απόλλωνα
Συνεχίζουν μαζί Απόλλων Σμύρνης και Γιάννης Λίτσης. Ο 26χρονος αμυντικός στάθηκε άτυχος, καθώς υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό του πόδι την Τετάρτη στην αναμέτρηση με την Παναχαϊκή για τα play off της Football League. Εκτιμάται ότι θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες περίπου.

Ωστόσο, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ενημέρωσε σήμερα ότι ανανεώθηκε η συνεργασία της με τον παίκτη, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστή η χρονική διάρκεια του νέου συμβολαίου. Στην τρέχουσα σεζόν ο Λίτσης έκανε δέκα συμμετοχές.

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης αποφάσισε να προχωρήσει στην ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, Γιάννη Λίτση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Τσάβι της… Αραβίας!

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Champions League που αποτέλεσε και το καλύτερο «αντίο» στην Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι είπε «καλημέρα» στη νέα του ζωή αφού παρουσιάστηκε από την Αλ Σαντ του Κατάρ.

Ο Τσάβι της… Αραβίας
Στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στην Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι δεν μπόρεσε να αποφύγει τα δάκρυα… Αντίθετα, στην πρώτη ως παίκτης της Αλ Σαντ ήταν όλο χαμόγελα.

Ο Καταλανός μέσος παρουσιάστηκε από τη νέα του ομάδα, φόρεσε τη φανέλα της την οποία ένας θεός ξέρει πώς θα τη συνηθίσει μετά από τόσα χρόνια στα μπλαουγκράνα και δήλωσε πως δεν πήγε στο Κατάρ για τουρισμό, αλλά για να συνεχίσει να κατακτά τίτλους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πρόγραμμα του Κόπα Αμέρικα!!

Χιλή, Μεξικό, Ισημερινός, Βολιβία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Τζαμάικα, Βραζιλία, Κολομβία, Περού και Βενεζουέλα! Σήμερα ξεκινά το Κόπα Αμέρικα! Δείτε αναλυτικά πότε είναι κάθε παιχνίδι.

Το πρόγραμμα του Κόπα Αμέρικα
Ξεκινά η δράση στο Κόπα Αμέρικα απόψε, οι αγώνες του οποίου θα μεταδίδονται ζωντανά και αποκλειστικά απ' τον ΣΚΑΪ.

Το εναρκτήριο παιχνίδι είναι αυτό απόψε τα ξημερώματα μεταξύ Χιλής (οικοδέσποινα) και Ισημερινού (2:30).

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της διοργάνωσης στην Λατινική Αμερική. Υπενθυμίζεται πως από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι τρίτοι.

Οι όμιλοι

A’: Χιλή, Μεξικό, Ισημερινός, Βολιβία
Β’: Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Τζαμάικα
Γ’: Βραζιλία, Κολομβία, Περού, Βενεζουέλα

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 11/6
Χιλή - Ισημερινός (02:30)

Παρασκευή 12/6
Μεξικό - Βολιβία (02:30)

Σάββατο 13/6
Ουρουγουάη - Τζαμάικα (22:00)
Αργεντινή - Παραγουάη (00:30)

Κυριακή 14/6
Κολομβία - Βενεζουέλα (22:00)
Βραζιλία - Περού (00:30)

Δευτέρα 15/6
Ισημερινός - Βολιβία (00:00)
Χιλή - Μεξικό (02:30)

Τρίτη 16/6
Παραγουάη - Τζαμάικα (00:00)
Αργεντινή - Ουρουγουάη (02:30)

Τετάρτη 17/6
Βραζιλία - Κολομβία (03:00)

Πέμπτη 18/6
Περού - Βενεζουέλα (02:30)

Παρασκευή 19/6
Μεξικό - Ισημερινός (00:00)
Χιλή - Βολιβία (02:30)

Σάββατο 20/6
Ουρουγουάη - Παραγουάη (22:00)
Αργεντινή - Τζαμάικα (00:30)

Κυριακή 21/6
Κολομβία - Περού (22:00)
Βραζιλία - Βενεζουέλα (00:30)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Τετάρτη 24/6
1. Πρώτος του A’ Ομίλου - Δεύτερος καλύτερος τρίτος (02:30)

Πέμπτη 25/6
2. Δεύτερος του A’ Ομίλου - Δεύτερος του Γ’ Ομίλου (02:30)

Παρασκευή 26/6
3. Πρώτος του Β’ Ομίλου - Καλύτερος τρίτος (02:30)

Σάββατο 27/6
4. Πρώτος του Γ’ Ομίλου - Δεύτερος του Β’ Ομίλου (00:30)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Δευτέρα 29/6
Νικητής 1ου προημιτελικού - Νικητής 2ου προημιτελικού (02:30)

Τρίτη 30/6
Νικητής 3ου προημιτελικού - Νικητής 4ου προημιτελικού (02:30)

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Παρασκευή 3/7
Χαμένοι ημιτελικών (02:30)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Σάββατο 4/7
Νικητές ημιτελικών (23:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Το παιχνίδι που «πληρώθηκαν» όλα τα λάθη του Παναθηναϊκού!!

Εξηγήσεις υπάρχουν αρκετές για το 2-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού. Αυτό που φαίνεται στο παρκέ -και δεν αμφισβητείται- από κανέναν, είναι η ανωτερότητα των Πειραιωτών και στα δύο παιχνίδια.
Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας
Το παιχνίδι που «πληρώθηκαν» όλα τα λάθη του Παναθηναϊκού
Ο δεύτερος τελικός του πρωταθλήματος πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για τον Παναθηναϊκό, με την κατάληξή του να είναι παρόμοια με αυτή του πρώτου τελικού. Ήττα και πλέον ο Ολυμπιακός φαντάζει, με τις υπάρχουσες συνθήκες, ως το επικρατέστερο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μία νίκη ακόμα του αρκεί για να πάρει τα κεκτημένα από τους «πράσινους».
Εξηγήσεις υπάρχουν αρκετές για το 2-0 του Ολυμπιακού. Αυτό που φαίνεται στο παρκέ -και δεν αμφισβητείται- από κανέναν, είναι η ανωτερότητα των Πειραιωτών και στα δύο παιχνίδια. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχουν βάλει τους δικούς τους όρους στη σειρά και έχουν κερδίσει κατά κράτος τους αντιπάλους τους. Φυσικό επόμενο, όταν ο Παναθηναϊκός προσπαθεί με κάτι ανάμεσα σε… αλχημίες και θαύματα να «χτυπήσει» τον αντίπαλο.
Στο μέτρο που μπορούν οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου τα καταφέρνουν. Στο κάτι παραπάνω, όμως, απλά δεν υπάρχει αντίδραση!
Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα μπορούσε να ήταν και ο… καθρέφτης των προβλημάτων και των λαθών που έγιναν από την αρχή της σεζόν (προετοιμασία) και φτάνουν μέχρι τώρα (απώλεια Μπατίστα μετά το τρίτο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου στο ΟΑΚΑ). Όλα τα στραβά και τα άσχημα βγήκαν στους τελικούς. Φανταστείτε μόνο πόσο διαφορετικοί θα ήταν οι «πράσινοι» εάν είχαν τον Μπατίστα στη σύνθεσή τους. Εννοείται πως η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική με την παρουσία των Παππά και Γκιστ.
Κι αν για τον πρώτο ήταν η ατυχία του τραυματισμού, για τον δεύτερο δεν υπάρχει δικαιολογία. Η περίπτωσή του είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται προς αποφυγή για τους νεότερους. Πρόκειται, άλλωστε, για τον καλύτερο αμυντικό της «πράσινης» φροντ λάιν, η απουσία του οποίου στοίχισε πολύ…
Από εκεί και πέρα, το 2-0 δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως δεν τελειώνει την κατάσταση. Υπάρχει ένα παιχνίδι το απόγευμα της Κυριακής (14/06, 19:30) στο ΣΕΦ, το οποίο εάν οι Πειραιώτες το δουν ως… φιέστα, τότε θα πάθουν μεγάλη ζημιά. Δεν υπάρχει πιο νωπή ανάμνηση από το περσινό τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ. Τότε που οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κάνουν break, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκαν. Αυτό θα πρέπει να έχουν σαν οδηγό στο «πράσινο» στρατόπεδο.
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα σχοινιά, αλλά δεν έχει πέσει στο καναβάτσο. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την ομάδα αυτή, όμως κανείς δεν πρέπει να την υποτιμήσει…
ΥΓ. Η αντίδραση του κόσμου, μετά το τέλος του αγώνα, ήταν αυτή που αρμόζει σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Όλα αυτά σε έναν τελικό που όλα κύλησαν ομαλά και δεν υπήρξαν ακρότητες. Πράγμα το οποίο πρέπει να τονιστεί, άλλωστε!
ΥΓ1. Εάν δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση οι Σλούκας και Ντάρντεν στους δύο πρώτους τελικούς, δίχως αμφιβολία, ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού θα ήταν ο… Ρέιμαρ Μόργκαν. Τουλάχιστον αρνητικός στα δύο πρώτα παιχνίδια, δεν έχει καταφέρει να δώσει τίποτα στην «πράσινη» φροντ λάιν, επισημαίνοντας πόσο καταλυτική είναι η παρουσία του Γκιστ στη σειρά των τελικών.
ΥΓ2. Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 28 πόντους. Καλά ως εδώ. Από εκεί και έπειτα, όμως ξεκινάει το… πρόβλημα. Όταν ο δεύτερος πιο παραγωγικός παίκτης της ομάδας έχει 11 πόντους (Σλότερ), τότε πολύ δύσκολα να φτάσεις στη νίκη σε παιχνίδια σαν κι αυτό. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήλπιζε πως θα πάρει πράγματα από παίκτες που δεν είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Πηγή: superbasket.gr

«Θέλει Ντουμπιά ο Ολυμπιακός»

Τον ιβοριανό άσο της Ρόμα, Ντουμπιά έχει στο στόχαστρό του ο Ολυμπιακός για την επιθετική του γραμμή, υποστηρίζει δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας.

«Θέλει Ντουμπιά ο Ολυμπιακός»
Η Ρόμα δεν είναι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις του και θέλει να γλιτώσει από το μεγάλο συμβόλαιό του.

Ο Ολυμπιακός αντίθετα δεν θα έλεγε "όχι" να τον έχει στην επίθεσή του στη νέα αγωνιστική σεζόν. Έτσι σκέφτεται να κάνει τον Ντουμπιά δικό του!

Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η ιστοσελίδα "Goal" η οποία στέκεται στις σχέσεις που έχουν οι δύο ομάδες μετά τις μεταγραφές των Μανωλά και Χολέμπας.

Ωστόσο, στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Ολυμπιακός δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην απόκτησή του, αλλά στον δανεισμό του από την Ρόμα. Σε αυτό το "θέλω" της ελληνικής ομάδας δεν είναι γνωστό πως αντιδρά η ιταλική.

Πάντως, αυτό που επισημαίνει η ιστοσελίδα είναι ότι η Ρόμα αναζητά τερματοφύλακα και θέλει τον Ρομπέρτο. Κάτι που ενδεχομένως να παίξει ρόλο σε διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «κανόνια» του Κόπα Αμέρικα!!

Ατομικά διέπρεψαν (και) στη φετινή σεζόν. Μπορούν όμως να «κολλήσουν» δύο «μπομπέρ» σε μια ομάδα (όπως ο Μέσι και ο Αγκουέρο); Διότι θα έχει αρκετούς τέτοιους το Κόπα Αμέρικα της Χιλής.

Τα «κανόνια» του Κόπα Αμέρικα
Το Κόπα Αμέρικα έχει συνήθως θέαμα, ανατροπές, σασπένς. Όπως όλες οι μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις δηλαδή. Σε όλα αυτά προσθέτουμε και τους μεγάλους σκόρερ και Δόξα τω Θεώ κατά καιρούς παίρνουν μέρος πολλά «κανόνια» και θα έχει και αυτή τη φορά αρκετούς παίκτες που είναι «ερωτευμένοι» με τα δίχτυα και παίζουν στην ίδια ομάδα.

Η δυάδα που ξεχωρίζει είναι από την Αργεντινή, καθώς το Μέσι-Αγκουέρο προσέφερε 90 (!) στο ποδοσφαιρικό κοινό κατά τη διάρκεια του 2014-15.

Μέσι-Αγκουέρο (Αργεντινή)

Όλο το ρόστερ της Αργεντινής «τρομάζει» και κυρίως η επιθετική της πεντάδα. Τέβες, Ιγκουαίν, Λαβέτσι, αλλά κατά βάση Μέσι-Αγκουέρο. Ο πρώτος σημείωσε με την Μπαρτσελόνα 58 τέρματα στη φετινή σεζόν και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι 32. Πάντως και οι υπόλοιποι δεν πάνε πίσω, καθώς ο φορ της Γιουβέντους έβαλε 29, όσα και αυτός της Νάπολι.

Νεϊμάρ-Φιρμίνιο (Βραζιλία)

Ντούγκλας Κόστα, Λεάντρο Νταμιάο, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Κακά, Νεϊμάρ, Ρομπίνιο και Ντιέγκο Ταρντέλι έχει να αντιπαραθέσει το άλλο μεγάλο όνομα της διοργάνωσης, Βραζιλία, αν και καμία από τις δυο τους δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα πέτυχε 39 γκολ στην πρώτη του σεζόν με τους Καταλανούς. Ο παίκτης με τον οποίο είναι πιθανόν να συνεργάζεται στην επίθεση της «σελεσάο» είναι ο Ρομπέρο Φιρμίνιο, ο οποίος σκόραρε δέκα φορές με τη φανέλα της Χόφενχαϊμ.

Τζάκσον Μαρτίνες-Κάρλος Μπάκα (Κολομβία)

Με τον Ραδαμέλ Φαλκάο να πραγματοποιεί μια κάκιστη σεζόν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σημειώνοντας μόλις τέσσερα γκολ στις 26 εμφανίσεις που έκανε στην Premier League τα πρώτα «βιολιά» της Κολομβίας είναι ο Τζάκσον Μαρτίνες και ο Κάρλος Μπάκα. Ο πρώτος σκόραρε 32 φορές σε 42 ματς με την Πόρτο και ο δεύτερος, ο οποίος χάρισε το Europa League με το γκολ του στον τελικό με την Ντνίπρο, έβαλε συνολικά 28 τέρματα.

Καβάνι-Ρολάν (Ουρουγουάη)

Το δοκιμασμένο δίδυμο των προηγούμενων ετών της Ουρουγουάης, Σουάρες-Φορλάν «έσπασε». Ο πρώτος δεν μπορεί να ενισχύσει την Εθνική του ομάδα, καθώς κουβαλάει την τιμωρία της FIFA, από το δάγκωμα στον Κιελίνι στον Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο δεύτερος είναι πλέον 36 ετών. Φορλάν δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει Ρολάν. Ο επιθετικός της Μπορντό πέτυχε 16 στη φετινή σεζόν με την Μπορντό και δίπλα του θα έχει τον «καυτό», Έντισον Καβάνι, που σκόραρε 31 φορές σε επίσημα ματς, μια φορά παραπάνω από τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

Σάντσες- Βάργκας (Χιλή)

Για το τέλος έμεινε η οικοδέσποινα Χιλή, η οποία έχει το λιγότερο δυνατό δίδυμο (συγκριτικά με τα παραπάνω) στην επίθεση, αλλά και πάλι πρόκειται για υπολογίσιμο. Ο Αλέξις Σάντσες της Άρσεναλ πέτυχε 25 τέρματα σε 52 αγώνες στην πρώτη του χρονιά στους «κανονιέρηδες» και ο Εδουάρδο Βάργκας μόλις τρία γκολ σε 21 παιχνίδια που έδωσε με την ΚΠΡ, ως δανεικός από τη Νάπολι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο αντι-Ζέσους της Μπενφίκα!

Την τεχνική ηγεσία της Μπενφίκα ανέλαβε ο Ρούι Βιτόρια, αντικαθιστώντας τον Ζόρζε Ζέσους.

Ο αντι-Ζέσους της Μπενφίκα
Βρήκε τον νέο προπονητή της η Μπενφίκα. Οι «αετοί» ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ρούι Βιτόρια, ο οποίος συμφώνησε για τα επόμενα τρία χρόνια, αντικαθιστώντας τον Ζόρζε Ζέσους, που αποχώρησε προ ημερών για λογαριασμό της... μισητής αντιπάλου, Σπόρτινγκ.

Πρόκειται για τον 45χρονο ανερχόμενο κόουτς, κλασικής πορτογαλικής σχολής, ο οποίος απ' το 2011 μέχρι και φέτος βρισκόταν στον πάγκο της Γκιμαρέας, οδηγώντας την το 2013 στην κατάκτηση του Κυπέλλου, με την επικράτησή της κόντρα στη νυν πλέον ομάδα του, Μπενφίκα! *Πηγή: sport-fm.gr*

Θυμήθηκε τον Παναθηναϊκό ο Ζιλμπέρτο Σίλβα!! (pic)

Τις μέρες του στον Παναθηναϊκό με την κατάκτηση του double το 2010 θυμήθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Θυμήθηκε τον Παναθηναϊκό ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (pic)

Ο Βραζιλιάνος, λοιπόν, ανέβασε μια φωτογραφία του αγκαλιά με τα δύο τρόπαια κι έγραψε «Panathinaikos»!








*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος η σεζόν για Στεργίου!!

Δεν θα συμμετάσχει σε άλλες διοργανώσεις η Τόνια Στεργίου, η οποία δεν έπιασε τον αγωνιστικό ρυθμό που περίμενε και αποφάσισε να βάλει τέλος στη φετινή σεζόν.

Τέλος η σεζόν για Στεργίου
Πρόωρο τέλος στη φετινή σεζόν αποφάσισε να βάλει η Τόνια Στεργίου, καθώς δεν έπιασε τον αγωνιστικό ρυθμό που περίμενε.

Η πρωταθλήτρια του ύψους δεν θα συμμετάσχει σε άλλους αγώνες, αφού ο τραυματισμός της δεν την άφησε να προπονηθεί όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός προκειμένου να επανέλθει.

«Δεν ήμουν σε θέση να διεκδικήσω αυτά που θα ήθελα. Αυτό που έχει προτεραιότητα σε αυτή την φάση είναι να ξεκουραστώ και να γίνω καλά», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο σάιτ του ΣΕΓΑΣ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το «μπαλάκι» στον Μελισσανίδη για Δέλλα!!


Στο σημερινό ραντεβού ο Δέλλας μετέφερε το πλάνο του για την ΑΕΚ της Σούπερ Λίγκας στους Μπάγεβιτς και Μιλοβάνοβιτς. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα ενημερωθεί και θα πάρει την τελική του απόφαση.

Το «μπαλάκι» στον Μελισσανίδη για Δέλλα
Τελικά, θα χρειαστεί και άλλο... επεισόδιο στο σίριαλ της παραμονής -ή όχι- του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο της ΑΕΚ.

Το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών παραμένει ανοικτό μετά και τη σημερινή πρώτη συνάντηση που είχε ο Έλληνας τεχνικός με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Όπως μετέφερε στον "αέρα" του ΣΠΟΡ FM 94,6 o Γιώργος Τσακίρης στο σημερινό ραντεβού, το οποίο είχε διάρκεια για περισσότερο από μιαμιση ώρα, δεν τέθηκε επί τάπητος το θέμα του συμβολαίου του Δέλλα.

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε τον απολογισμό της σεζόν που φεύγει και συζήτησε για τις ανάγκες του ρόστερ της ομάδας στη νέα σεζόν. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Δέλλας μετέφερε το πλάνο του για την ΑΕΚ της Σούπερ Λίγκας στους Μπάγεβιτς και Μιλοβάνοβιτς.

Αυτός που θα αποφασίσει τι θα συμβεί είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης θα ενημερωθεί από τον Μπάγεβιτς για τη συζήτηση που είχε με τον Δέλλα και θα κρίνει για "πιστεύω" αλλά και τα "θέλω" του Έλληνα τεχνικού για τη νέα ΑΕΚ.

Ο Μπάγεβιτς και ο Δέλλας θα έχουν νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Σε αυτή θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα... *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπήκε δεκάδα ο Παπαρούνας!!

Η είσοδος στον τελικό ήταν ο στόχος του Στέφανου Παπαρούνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταδύσεων που γίνεται στο Ροστόκ και το κατάφερε τερματίζοντας στην δέκατη θέση των 3μ τραμπολίνο.

Μπήκε δεκάδα ο Παπαρούνας
Την δέκατη θέση κατέλαβε ο Στέφανος Παπαρούνας στα 3μ τραμπολίνο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταδύσεων που διεξάγεται στο Ροστόκ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ενόψει του Παγκοσμίου του Καζάν, όπου θα διεκδικήσει την ολυμπιακή πρόκριση. Στους προκριματικούς τερμάτισε 11ος, ενώ στον τελικό κατέλαβε μια θέση παραπάνω με 385.80 βαθμούς.

Την κορυφή έπιασε ο Γάλλος Ματιέ Ρόσι με 476.70, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Ρώσοι Εβγκένι Κουζνέτσοφ (467.60) και Ιλία Ζαχάροφ (451.85)

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεστραβώσου και δες Copa America…!!


Άσε τις ντροπές… Απλά παραδέξου το. Μπορεί να λες στους άλλους πως θα ξενυχτήσεις ψάχνοντας στο Copa America το διάδοχο του Μέσι, αλλά μέσα σου ξέρεις πως αναζητάς την επόμενη Λαρίσα Ρικέλμε!

Ξεστραβώσου και δες Copa America…

Ήδη την ώρα που «μιλάμε» έχουν γραφεί δεκάδες άρθρα με το τι κάνει αυτήν τη διοργάνωση να διαφέρει από τις άλλες. Αυτοί οι δημοσιογραφίσκοι της πλάκας -για να χρησιμοποιήσουμε κι έναν αγαπημένο σε ακροατές και αναγνώστες όρο τσουβαλιάσματος, δεν τολμούν να αναφερθούν στους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να ξενυχτήσει κανείς μπροστά από την τηλεόρασή του και να δει στο «ΣΚΑΪ» αυτό το τιμημένο τουρνουά.

Γιατί, δεν λέω, έχει το ενδιαφέρον του να περιμένεις 2.30 η ώρα τα χαράματα πότε ο κουρασμένος από τα… χίλια παιχνίδια που έχει δώσει φέτος Μέσι κάνει το μαγικό του, αλλά αν η ώρα περνά και δείχνει να μην το ‘χει, αποχαιρετάς τη βαρεμάρα βλέποντας μπάλα (ή καλύτερα μπάλες στην εξέδρα)

inner

inner

Το θέμα προσφέρεται μέχρι και για τζόγο. Πόσες φορές ο σπίκερ θα πει «να και οι ωραίες παρουσίες στην κερκίδα»; Παίζεις όβερ ή άντερ 9,5 με τον κολλητό και απλά περιμένεις τα κοντινά που κόβουν την ανάσα. Βρες κάποιο άσχετο θύμα κι εκμεταλλεύσου το. Στο Copa America το όβερ είναι λεφτά στην τράπεζα…

inner

inner

Βέβαια, η πραγματική μαγεία βρίσκεται στο… σκάουτινγκ. Να ανακαλύψεις πρώτος εσύ (και μερικά εκατομμύρια τηλεθεατές ακόμα) το νέο, μεγάλο φυντάνι. Γιατί, ανάλογο με το δράμα της Αργεντινής μέχρι να βρει το διάδοχο του Μαραντόνα είναι εκείνο της Παραγουάης που χρόνια τώρα ψάχνει για την επόμενη Λαρίσα Ρικέλμε, που θα δώσει νέα διάσταση στον όρο (βυζο)θήκη κινητού…

inner

inner

Γιατί η αλήθεια είναι πως κάτι Ντ’ Αλεσάντρο και κάτι Γκαγιάρδο που είδαμε στην πορεία να παίρνουν το χρίσμα, δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε «the real deal»…

inner

inner

inner

Βέβαια, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της Βραζιλίας κάποτε που έψαχνε τον νέο Πελέ και είδε τη γειτόνισσα Αργεντινή να τον βγάζει στο πρόσωπο του Ντιέγκο, ίσως και η Παραγουάη μάταια να περιμένει και η έκπληξη να έρθει από κάποια άλλη χώρα. Ήδη στη Βενεζουέλα δείχνουν να βρίσκονται κοντά στο να τα καταφέρουν… Πολύ κοντά…




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σφήνα» για Κακουτά ο Ολυμπιακός!

Πρόταση για την απόκτηση του Γκαέλ Κακουτά έκανε ο Ολυμπιακός αναφέρει γαλλική ιστοσελίδα, πληροφορία που μετέφερε στον "αέρα" του ΣΠΟΡ FM 94,6 o Κώστας Νικολακόπουλος.

«Σφήνα» για Κακουτά ο Ολυμπιακός

Έτσι σήμερα ένα δημοσίευμα γαλλικής ιστοσελίδας εμπλέκει τους ερυθρόλευκους με τον Γκαέλ Κακουτά!

Όπως αναφέρει το footmercato ο 23χρονος άσος έχει στα χέρια του πρόταση από τον Ολυμπιακό για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Ο Κακουτά ανήκει στην Τσέλσι, αλλά δεν συγκαταλέγεται στα πλάνα του Ζοζέ Μουρίνιο. Πέρσι είχε δοθεί δανεικός στην Ράγιο Βαγιεκάνο με την οποία αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια, πέτυχε πέντε γκολ και έδωσε πέντε ασίστ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι καλές εμφανίσεις που έκανε ο Κακουτά με την ισπανική ομάδα προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Σεβίλλης. Αυτή κινήθηκε για την απόκτηση του, ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι υπεύθυνοι της φαίνεται πως πάτησαν... φρένο στις διαπραγματεύσεις.

Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος κατέθεσε πρόταση για τετραετές συμβόλαιο στον παίκτη και αναμένεται να επικοινωνήσει και με την Τσέλσι για να τον αποκτήσει. Ο Κακουτά έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα.

Ο Κακουτα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να υπάρξει συνεργασία με τον 23χρονο άσο, ο οποίος αγωνίζεται -κυρίως- στο αριστερό άκρο αλλά μπορεί να παίξει και στο δεξί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έδεσε» Αμπάτε η Μίλαν!


Νέο συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε στην Μίλαν ο Ιγκνάτσιο Αμπάτε.

«Έδεσε» Αμπάτε η Μίλαν
Δεν το... κουνάει απ' την Μίλαν ο Ιγκνάτσιο Αμπάτε για κανέναν λόγο. Οι ροσονέρι ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον 28χρονο Ιταλό, ο οποίος υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, που θα 'χει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2019.

Ο διεθνής άσος αγωνίζεται στους Μιλανέζους απ’ το 2009 και ανέκαθεν αποτελούσε βασικό «γρανάζι» της ομάδας. Φέτος έπαιξε 23 φορές στο πρωτάθλημα, σε μια εφιλακτική βέβαια χρονιά, όπου η Μίλαν δεν μπόρεσε ούτε Ευρώπη να βγει… *Πηγή: sport-fm.gr*

Γουστάρεις μπάλα; Δες Κόπα Αμέρικα!!

Ο Βάιος Τσούτσικας αναλύει τους βασικούς λόγους για τους οποίους το πάρτι των Λατίνων που αρχίζει στη Χιλή είναι το απόλυτο must για τους απανταχού ποδοσφαιρόπληκτους.

Γουστάρεις μπάλα; Δες Κόπα Αμέρικα!

Επειδή υπάρχεις εσύ!

inner

Είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές (40). Είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις (15). Είναι η ομάδα με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες (30). Είναι η ομάδα που το πήρε το 2011. Και – στην τελική – είναι η ομάδα που έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων όταν γίνεται λόγος για λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο. Ή – πιο σωστά – για το λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο. Η Ουρουγουάη είναι λατρεία για πολλούς και σίγουρα άξια θαυμασμού από τη συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του λάτιν ποδοσφαίρου διότι κυριαρχεί με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια. Άσε που με τη φανέλα της Ουρουγουάης δάγκωσε τελευταία φορά αντίπαλο και ο μέγας και εκτός διοργάνωσης Σουάρες…

Επειδή είναι διαφορετικό να είσαι λάτιν…

Εκεί τα τάκλιν δεν μπαίνουν σε… υπολογιστή. Ο «θύτης» δεν λογαριάζει τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η καριέρα του «θύματος» πριν αρχίσει το γλίστρημα προς την μπάλα. Αυτή σημαδεύουμε, άσχετα αν δεν την πετυχαίνουμε πάντα και την πατάει το κακόμοιρο το ποδάρι του επιτιθέμενου. Επίσης, εκεί μετά το γκολ έχει κάγκελο. Οι λάτιν πανηγυρισμοί έχουν πολύ περισσότερο πάθος, είναι πολύ περισσότερο αφιερωμένοι στους «αφισιονάδος», είναι σχεδόν απαλλαγμένοι από το σύνδρομο των trendy πανηγυρισμών. Όχι καρδούλες, δηλαδή, και άλλες λοιπές χαριτωμενιές.

Επειδή η χαίτη είναι άποψη

Μπορεί ο Νειμάρ να δίνει ένα διχίλιαρο το μήνα για να του κάνουν σχέδια στο κεφάλι, μπορεί ο Μέσι να κουρεύεται με τη βοήθεια του μπολ της μαμάς του, μπορεί να υπάρχουν πολλοί συμβατικά κουρεμένοι παίκτες (σαν τον Χάμες ένα πράγμα) αλλά… Στο Κόπα Αμέρικα θα βρεις τον γνήσιο, τον σωστό, τον ποδοσφαιρικό λασπωτήρα. Μαλλί κουρεμένο εμπρός και ολοένα και πιο μακρύ όσο πηγαίνεις προς τα πίσω. Αμφίεση που μολογάει ότι ο φέρων τέτοια κουρούπα πληρώνει για την περιποίησή της μόνο το απαραίτητο σαμπουάν και μου μας ταξιδεύει στα γήπεδα της γειτονιάς όπου θαυμάσαμε τους πρώτους κάγκουρες – μύθους του τοπικού ποδοσφαίρου. Αν, δε, η χαίτη συνοδεύεται και από κάλτσα χαμηλωμένη στα όρια του επιτρεπτού το πράγμα γίνεται συλλεκτικό!

Επειδή θα είναι όλοι εκεί

Μην κοιτάτε που εδώ τα παιδιά που παίζουν μπαλίτσα στην Ελλάδα κουράζονται με την πρώτη εμβόλιμη και παλεύουν πάση θυσία να διατηρήσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Εκεί, στο Κόπα Αμέρικα, δηλαδή, πάνε όλοι. Ακόμα και αν παίζανε μπαλίτσα με τις ομάδες τους μέχρι πριν λίγες μέρες. Από τον Μέσι και τον Νεϊμάρ μέχρι τον Χάμες Ροδρίγες, τον Αγουέρο και τον Αλέξις Σάντσες. Μόνο ο τιμωρημένος Σουάρες θα απουσιάζει. Αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει μιλάμε για μία 5άδα παικτών που φιγουράρει στην 10άδα με τους πιο ακριβούς παίκτες παγκοσμίως. Και αν προσθέσεις και μερικούς ακόμα που βρίσκονται μεν χαμηλότερα στη σχετική λίστα αλλά αρκετά ψηλά όσον αφορά την ποδοσφαιρική τους αξία σαν τον Φαλκάο, τον Βιδάλ, τον Κάρλος Μπάκα, τον Φερνάντο Ιγκουαίν, τον Τιάγκο Σίλβα καταλαβαίνεις ότι το τουρνουά που αρχίζει στη Χιλή μοιάζει με μικρό μουντιάλ!

Επειδή πρέπει να τσεκάρουμε τα δικά μας παιδιά

inner

Και δεν είναι μόνο ο Νομπόα και ο Μπεχαράνο που δικαιολογημένα θα τραβήξουν τα βλέμματα ΠΑΟΚτσήδων και Παναιτωλικών αντίστοιχα. Είναι και ο Βάργκας. Ο λάτιν μεσοεπιθετικός που πριν έρθει στην ΑΕΚ θα «συστηθεί» στο κοινό της ομάδας μέσω των αγώνων της Εθνικής Βενεζουέλας στα γήπεδα της Χιλής. Είναι και τόσοι ακόμα. Που δεν θα έρθουν απαραίτητα να παίξουν μπάλα στην Ελλάδα. Που έχουν «έρθει», όμως, πολλές φορές στη χώρα μας μέσω πρωτοσέλιδων και για τους οποίους νιώθουμε μια ιδιαίτερη έλξη. Ο Κάρλος Σάντσες, για παράδειγμα. Ή ο Αρέβαλο Ρίος, ο Τζέφερσον Φαρφάν και ο Ράφα Μάρκες. Μη μου πείτε. Δικά μας παιδιά δεν είναι;

Επειδή εκεί τιμούν τη φανέλα με το 10

Αν δεν μπορείς να μοιράσεις σακούλα σε αντίπαλο εντός τηλεφωνικού θαλάμου. Αν δεν μπορείς να περάσεις τουλάχιστον μία φορά την μπάλα με τούνελ από τον άτυχο που θα σε μαρκάρει. Αν δεν έχεις φάει τουλάχιστον μία φορά κίτρινη κάρτα για δυσφήμιση αντιπάλου. Αν δεν προτιμάς μια άχρηστη πλην όμορφη ντρίπλα από ένα ξερό αλλά επικίνδυνο σουτ ή μια συμβατική πάσα. Αν δεν όλα αυτά μαζί τότε δεν μπορείς να πάρεις το 10 σε λάτιν ομάδα. Με λίγα λόγια, αν κουραστήκατε να βλέπετε αθλητικά 10άρια εδώ στην Ευρώπη που δεν διστάζουν να κάνουν ακόμα και τάκλιν συντονιστείτε στον ΣΚΑΪ και απολαύστε τον Βαλδίβια και την υπόλοιπή συμμορία…

Επειδή θα ψάχνεται η Βραζιλία

Η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του ποδοσφαίρου γουστάρει τη «Σελεσάο». Θα με βρείτε στην απέναντι όχθη. Γι’ αυτό και περιμένω τα ματς των Βραζιλιάνων πώς και πώς. Όχι τόσο τα αποτελέσματα όσο την εικόνα της ομάδας. Με τον Ντούνγκα στον πάγκο ο ρυθμός θα πέσει, η άμυνα θα κερδίσει πόντους και το δίλημμα θα βγει ξανά στην επιφάνεια. Δεν μπορεί όλο και κάποιος θα ανοίξει κουβέντα το αταίριαστο στο ταμπεραμέντο και στο ταλέντο των Βραζιλιάνων στυλ που υπηρετεί ο κόουτς της ομάδας. Και θα αρχίσει η γκρίνια… Αν, δε, ακουστεί – έστω και σαν ψίθυρος – το όνομα του ήρωα Σκολάρι, του μάγκα που «κέρασε» σε όλους εμάς τους λίγους την 7άρα από τους Γερμανούς το πακέτο θα γίνει τέλειο!

Επειδή θα ψάχνει ο Μέσι

Είναι κατά κοινή ομολογία ο κορυφαίος παίκτης της εποχής του. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τον άλλον τον κονιόρδο από την Πορτογαλία αλλά… Στο μυαλό το δικό μας δεν μπορεί να συγκριθεί και με τον άλλο μίστερ 10 της ασημένιας χώρας. Για να μπορέσει να μπει δίπλα στον τεράστιο Μαραντόνα πρέπει να οδηγήσει την Εθνική του στην κορυφή του κόσμου. Τέτοιου είδους ευκαιρία έχασε το προηγούμενο καλοκαίρι. Μέχρι να του ξανάρθει – αν του ξανάρθει η ευκαιρία αυτή - θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα. Να πάρει, δηλαδή, τουλάχιστον το Κόπα Αμέρικα. Και είναι σίγουρο πως ήδη ο άσος της Μπαρτσελόνα ψάχνει τον δρόμο που οδηγεί στην κορυφή. Το θέμα είναι μην αρχίσει (πάλι) να ψάχνει Τσάβι, Ινιέστα, Αλβες, Μπουσκέτς και Νεϊμάρ. Δεν θα είναι δίπλα του σε αυτά τα ματς…

Για τη χαρά του φιλάθλου

inner

Όσο και να σοβαρέψουν θα είναι πάντα η ομάδα που επέλεξε στην πρώτη της συμμετοχή σε Μουντιάλ (1998) να γράψει στην πλάτη της φόρμας των παικτών reggae boyz’. Όχι, η Τζαμάικα δεν είναι όσο καφενείο ήταν τότε. Όχι, δεν θα παίξει ποδόσφαιρο τέτοιο που θα βοηθήσει στην εξέλιξη του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι πιθανό, δε, να μην πάρει ούτε πόντο στη φετινή της συμμετοχή. Είναι, όμως, η ομάδα που μπορεί να μας θυμίσει πόσο χαλαρά πρέπει να βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Το αγαπημένο μας, δηλαδή, παιχνίδι.

Επειδή δεν βάζουν… κόφτη

Θες λόγω ιδιοσυγκρασίας; Θες λόγω ταμπεραμέντου; Θες λόγω υψηλής θερμοκρασίας του αίματος που κυκλοφορεί στις φλέβες τους; Οι λατίνοι δεν σταματάνε με το που «κλείσουν» ένα ματς. Δεν θα αρκεστούν στο 1-0, 2-0 αλλά θα το πάνε όσο πάει. Γι΄αυτό, άλλωστε, έχουμε δει στο Κόπα Αμέρικα και μερικά από τα ομορφότερα παιχνίδια στην ιστορία. Ή, τέλος πάντων, παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία. Σαν το 4-0 της Χιλής κόντρα στη Βραζιλία το 1987 και την απάντηση της «Σελεσάο» με 6-1 20 χρόνια αργότερα! *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σημαιοφόρος και με… ένα δάχτυλο»

Μπορεί να χτύπησε στο δάχτυλο, όμως ο Λευτέρης Πετρούνιας θα σηκώσει τη σημαία της ελληνικής αποστολή στην τελετή έναρξης των ευρωπαϊκών αγώνων, ξεκαθαρίζοντας πως θα το έκανε ακόμα και με ένα δάχτυλο

«Σημαιοφόρος και με… ένα δάχτυλο»
Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών αγώνων που θα ξεκινήσουν αύριο στο Μπακού.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην γυμναστική τραυματίστηκε στο δάχτυλο στην προπόνηση πριν την αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, όμως όπως ξεκαθάρισε: «Ακόμα και με ένα δάχτυλο να έχω μείνει, δεν χάνω αυτή τη μεγάλη τιμή. Θα κρατήσω τη σημαία ότι και να γίνει, αρκεί να έχω έστω ένα δάχτυλο διαθέσιμο».

Πάντως, ο Πετρούνιας προβληματίζεται ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του στους αγώνες, αφού: «Είναι ότι χειρότερο, διότι για μένα αυτό το δάχτυλο (παράμεσος) μαζί με το μεσαίο είναι τα σημαντικότερα στο αγώνισμά μου τους κρίκους, καθώς πρόκειται για τα δύο δάχτυλα που μπαίνουν μέσα στο δερμάτινο θηκάκι και με το οποία ουσιαστικά κρατιέσαι στους κρίκους», όμως αυτό δεν μετριάζει τη χαρά του για το ότι θα σηκώσει την ελληνική σημαία:

«Η τιμή είναι τεράστια και όταν το έμαθα, ότι θα είμαι ο σημαιοφόρος της ομάδας πραγματικά συγκινήθηκα. Περιμένω πως και πως τη στιγμή που θα μπει η ομάδα μας πρώτη στο στάδιο και σίγουρα είναι από αυτές που σου μένουν για πάντα στο μυαλό σου».

Οι στόχοι του πάντως παραμένουν υψηλοί. «Θέλω να κάνω την ίδια εμφάνιση και να εκτελέσω την άσκησή μου στους κρίκους όπως στη Γαλλία, όπου μου έδωσε το χρυσό μετάλλιο. Αρκεί να μην με ενοχλεί το δάχτυλο. Αν χρειαστώ και εδώ βίδες τι να πω ; Ήδη έχω τοποθετήσει τρεις στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού, φτάνει πια» λέει χαμογελώντας πικρά. Το τεστ της ελληνικής γυμναστικής εδώ στο Μπακού είναι σημαντικό καθώς: «Θα δοκιμάσουμε τόσο ατομικά όσο και ομαδικά τις δυνάμεις μας. Τον Οκτώβριο στη Σκωτία στο Παγκόσμιο θα κριθούν οι θέσεις για το ομαδικό του Ρίο, ενώ και οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές θα πάρουν πρόκριση. Είναι πολύ δύσκολο να μπούμε στην πρώτη δωδεκάδα στο ομαδικό που θα πάει απ’ ευθείας στη Βραζιλία. Ακόμα και στις θέσεις 13-16 στις οποίες θα δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στο test event του Απριλίου, είναι δύσκολο να πλασαριστείς.

Στην Κίνα για παράδειγμα, εν’ όψει των αγώνων του 2008, πήγαμε εξαιρετικά στα πέντε από τα έξι όργανα και την πατήσαμε όλοι στο μονόζυγο με αποτέλεσμα η εθνική να τερματίσει 22η. Αν είχαμε πάει καλά και στο μονόζυγο θα διεκδικούσαμε μια θέση από 14-17
».

Όσο για ένα απ’ τα μυστικά της επιτυχίας που φέρνου διακρίσεις στην ελληνική ομάδα, είναι η άψογη συνεργασία που έχει με τους συναθλητές του Βλάση Μάρα και Νίκο Ηλιόπουλο, αλλά και τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη. «Σίγουρα το γεγονός ότι είμαστε ένα πιο κλειστό σχήμα που γνωριζόμαστε τόσο καλά, βοηθάει στο να έχεις άψογη συνεννόηση και ομαδικότητα και αυτό βγαίνει και στους αγώνες και είναι εξαιρετικά σημαντικό». *Πηγή: sport-fm.gr*