Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Λαϊκά δικαστήρια στη Λάρισα

Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης ξεχείλισε το ποτήρι στη Λάρισα. Οι φίλαθλοι των «βυσσινί» δεν άντεξαν ακόμα μια κακή εμφάνιση και μια ήττα και έτσι έστησαν λαϊκά δικαστήρια έξω από τα αποδυτήρια.

Τα συνθήματα για τον Γιάννη Παπακώστα και τους παίκτες του έδιναν και έπαιρναν, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να μείνουν κλεισμένοι στα αποδυτήρια. Επεισόδια δεν υπήρξαν καμία στιγμή, όμως η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη.
Όταν ο αγανακτισμένος κόσμος άρχισε να αποχωρεί, τότε και οι ποδοσφαιριστές έφυγαν από το γήπεδο.

Αργά το βράδυ της Κυριακής θα υπάρξει ραντεβού του κ. Παπακώστα με τον Κώστα Πηλαδάκη για να συζητήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση του Έλληνα τεχνικού να παραιτηθεί. Το σίγουρο είναι πως μετά το τέλος της συνάντησης θα λυθεί το «μυστήριο» με την παραμονή ή όχι του Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο της Λάρισας.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο κ. Πηλαδάκης, τόνισε: «Δεν πρέπει να δρούμε εν βρασμώ ψυχής, χρειάζεται να ηρεμήσει η κατάσταση, να αφήσουμε τον χρόνο να μας δώσει τη δυνατότητα να σκεφτούμε τα πράγματα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Έχω λάβει τις αποφάσεις μου και να ξέρετε ότι θα τις γνωστοποιήσουμε πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Πιστεύω ότι η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο και εμάς μας λείπει μία νίκη
».

"Να παραμείνουμε ταπεινοί "

Δεν θα μπορούσε να μην ήταν ευχαριστημένος ο Μανόλο Χιμένεθ στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε πως ούτε ο ίδιος περίμενε αυτό το 4-0, ενώ εκθείασε την παρουσία των φιλάθλων του Άρη.Ο νέος προπονητής της Ένωσης στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και δουλέψαμε παρά πολύ καθώς αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη ομάδα που έχει το στίγμα του κ. Κούπερ. Σήμερα οι παίκτες μου ήταν οργανωμένοι πειθαρχημένοι και με διάθεση να δείξουν το ταλέντο τους. Η νίκη μας είναι σημαντική απέναντι στον Άρη με τους φιλάθλους της να στηρίζουν την ομάδα τους παρότι το σκορ ήταν ο-4.
Ήθελα τη νίκη γιατί δουλεύουμε μόνο για τη νίκη. Δεν το περίμενα να έρθει αυτό το 0-4. Δεν καταφέραμε τίποτα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί για την συνέχεια.

"Αισθάνομαι ντροπή"

Ο Έκτορ Κούπερ ανέλαβε την ευθύνη της ήττας. Ο Αργεντινός μίλησε για σφαλιάρα, αλλά και για ντροπή μετά της βαριά ήττα από την ΑΕΚ. Ο τεχνικός των «κίτρινων» ζήτησε να παραμείνει ήρεμη η ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Ο Κούπερ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στην αίθουσα συνεντεύξεων του Κλεάνθης Βικελίδης δήλωσε τα εξής:
«Θέλω να συγχαρώ τους οπαδούς μας γιατί έμειναν μέσα στην βροχή για να στηρίξουν την ομάδα που δεν μπήκε στο παιχνίδι μια δύσκολη βραδιά για μας και πρέπει να μείνουμε ήρεμοι. Νιώθουμε ντροπή για την βαριά ήττα. Εγώ πρώτος νιώθω ντροπή και θα μιλήσω μέχρι το δεύτερο γκολ. Δεν είχαμε την αίσθηση του γκολ αλλά το ότι δεν χάσαμε την τάση ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Όμως στην συνέχεια τα χάσαμε όλα κυνηγούσαμε την μπάλα κυνηγούσαμε το σκορ, κυνηγούσαμε την ΑΕΚ.

Να μιλήσουμε με τους παίκτες σήμερα το βράδυ για τα λάθη μας και να κοιτάξουμε μπροστά.  Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι σφαλιάρες και πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να βελτιωθούμε. Δεν κάναμε τίποτα σωστό ούτε και εγώ ακόμα. Αυτό που θέλω είναι να δω είναι την θετική πλευρά και να ξανά γίνουμε και πάλι ομάδα".

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΟ «ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ»: 4-0.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΟ «ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ»: 4-0. ΓΚΟΛ-ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΑΠΟ ΣΚΟΚΟ ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ.-Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, καθώς στο πρώτο του παιχνίδι πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» μέσα στην έδρα του Άρη με 4-0. Η Ένωση μετά από ένα… βαρετό 40λεπτο, άνοιξε το σκορ στο 41’ με τον Καφέ, ενώ στην επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά και με δύο τέρματα του Σκόκο στο 58’ και στο 68’ «καθάρισε» το ματς. Μάλιστα, το πρώτο τέρμα του Αργεντινού σημειώθηκε με σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή και ήταν μοναδικής ομορφιάς. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Τζιμπούρ με δυνατό σουτ εντός περιοχής στο 90’.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 12 βαθμούς και είναι πλέον μόνη τρίτη πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι οποίοι έχουν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

«Κλασικός Κούπερ, εκπλήξεις Χιμένεθ

Ο Άρης ξεκίνησε στο παιχνίδι με σύστημα 4-4-2 και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις στην αρχική του ενδεκάδα, αφού ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ διατήρησε κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη, στα δεξιά της άμυνας ήταν ο Νέτο, αριστερά ο Μισέλ, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Γκιάρο και Λαζαρίδη. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Τόχα με τον Φατί, δεξιά στη μεσαία γραμμή έπαιζε ο Χαβίτο και αριστερά ο Κάλβο. Στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν οι Κόκε και Τσέζαρεκ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μανόλο Χιμένεθ στην πρεμιέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε την έκπληξη και παρέταξε την ομάδα του με τρία αμυντικά χαφ και σύστημα 4-3-3, το οποίο όμως συχνά γινόταν 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα, στα αριστερά της άμυνας ο Λαγός, δεξιά ο Γιάχιτς, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Μανωλά και Δέλλα. Στον άξονα έπαιζαν οι Ντιόπ, Καφές και Μάκος, στις πτέρυγες οι Λεονάρντο και Σκόκο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Πάντως, οι τρεις που έπαιζαν μπροστά πολύ συχνά άλλαζαν θέσεις, ώστε να… μπερδέψουν τους αντίπαλους αμυντικούς. Έκπληξη πάντως έκανε ο Ισπανός τεχνικός και με την αποστολή, αφού εκτός 18αδας έμειναν οι Γκέντσογλου, Καράμπελας και Αργυρίου, ενώ σε αυτή συμπεριλήφθηκε ο Νταντόμο.

Σκληρό παιχνίδι και… ρεκόρ καρτών

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά πίεσαν ψηλά με στόχο το γρήγορο γκολ. Η ΑΕΚ μάλιστα, έκανε και κάποια σουτ, όπως αυτά των Τζιμπούρ και Λεονάρντο στο 3’ και στο 11’ αντίστοιχα, τα οποίοι όμως πέρασαν δίπλα από την εστία του Σηφάκη. Μετά το πέρας πάντως του πρώτου τετάρτου, ο ρυθμός του ματς έπεσε σημαντικά και οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε ανούσια κυκλοφορία της μπάλας στην μεσαία γραμμή.

Ωστόσο, αυτό που αξίζει να κρατήσουμε από το πρώτο μισάωρο είναι τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και οι πέντε κίτρινες κάρτες σε Φατί, Νέτο για τον Άρη και σε Μανωλά, Καφέ και Λαγό για την ΑΕΚ. Μάλιστα, πριν τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών ο Τάσος Κάκος είχε βγάλει ήδη τρεις φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του, ενώ θα μπορούσε να δώσει και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λαγό.

«Ξυπνητήρι» ο Καφές!

Όσο κυλούσε ο χρόνος δύο ομάδες δύσκολα πλησίαζαν την αντίπαλη περιοχή, ενώ τα λάθη στον χώρο του κέντρου ήταν πολλά και από τις δύο πλευρές. Από ένα λάθος προέκυψε και το γκολ της ΑΕΚ στο 41’, το οποίο πραγματικά μας… ξύπνησε. Συγκεκριμένα, από λανθασμένη επιλογή του Κάλβο που προσπάθησε να κάνει ένα σουτ από πολύ μακριά, ο Καφές πήρε τη μπάλα και έβγαλε την Ένωση στην αντεπίθεση.

Ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» άνοιξε τη μπάλα δεξιά στον Τζιμπούρ, αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Σηφάκης απέκρουσε τη μπάλα, που χτύπησε στα πόδια του Μάκου και πήρε πορεία προς το τέρμα, όμως ο γκολκίπερ του Αρη την απομάκρυνε εκ νέου. Αυτή τη φορά όμως πήγε στον Καφέ, ο οποίος με δυνατό σουτ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 0-1. Στα επόμενα λεπτά που έμεναν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως επιτυχία.

«Μαγεία» Σκόκο (Χ2)

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Άρη μπήκαν αποφασισμένοι για να πιέσουν για την ισοφάριση και στο 53’ έφτασαν μία ανάσα από το 1-1, όταν από σέντρα του Χαβίτο ο Κόκε πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Δέλλας την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή έδιωξε τη μπάλα και κράτησε ανέπαφη την εστία της Ένωσης. Η φάση αυτή όμως μάλλον… ξύπνησε τον Νάτσο Σκόκο, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα πέτυχε ένα από τα πιο ωραία γκολ της καριέρας του. Ο Αργεντινός δέχθηκε τη μπάλα λίγα μέτρα μετά τη μεσαία γραμμή, έκανε λίγα βήματα και αφού είδε εκτός φάσης τον Σηφάκη, εξαπέλυσε έναν… κεραυνό, ο οποίος κατέληξε στα δίχτυα του Άρη για το 2-0. Ήταν πραγματικά ένα υπέροχο γκολ, για το οποίο όμως φέρει σημαντική ευθύνη και ο πορτιέρο των γηπεδούχων.

Το τέρμα αυτό… πάγωσε τους παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά βγήκαν μπροστά και έψαξαν το γκολ, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να δεχθούν και τρίτο τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 68’ ο Λαγός έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σκόκο με δυνατό σουτ εντός περιοχής έκανε το 3-0. Ο Γκιάρο με τάκλιν προσπάθησε να ανακόψει την πορεία της, όμως πάνω στη γραμμή δεν κατάφερε τίποτα. Αντίθετα, πιο τυχεροί ήταν οι γηπεδούχοι τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Μπερνς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Δεν… άντεξε ο Τζιμπούρ

Από το 70’ και μετά το ρυθμός του ματς έπεσε σημαντικά. Οι παίκτες του Άρη έχασαν την ψυχολογία τους και έβγαιναν πλέον πολύ δύσκολα στην επίθεση, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που έβγαινα πιο εύκολα μπροστά, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία. Ωστόσο, με τη συμπλήρωσαν των 90 λεπτών, ο Τζιμπούρ πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Αλγερινός είναι ο σκόρερ της ομάδας από την αρχή της περιόδου και ήταν… αδύνατο να μην σκοράρει σήμερα σε μία τόσο μεγάλη νίκη.

ΚΟΚΚΙΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 4' Φατί, 28' Νέτο - 8' Λαγός, 10' Καφές, 27' Μανωλάς, 81' Μπερνς

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Τόχα (62' Μενδρινός), Φατί, Χαβίτο, Κάλβο (71' Τσεσνάουσκις), Τσέζαρεκ (74' Πορτίγια), Κόκε.

ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς (61' Νασούτι), Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ (82' Γκερέιρο), Καφές, Σκόκο, Λεονάρντο (64' Μπερνς), Τζιμπούρ     Πηγη sportgog.gr

Μαντσίνι: «Μπορούμε το πρωτάθλημα»

Την πεποίθησή του πως η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα Αγγλίας εξέφρασε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Μπλάκπουλ με σκορ 3-2. Οι «πολίτες» έφτασαν με αυτόν τον τρόπο τους 17 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

«Έχουμε τους παίκτες και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για βελτιωθούμε ακόμα» δήλωσε στο Sky Sports ο Ιταλός τεχνικός, για να προσθέσει: «Αν ξεδιπλώσουμε το ταλέντο μας και αγωνιστούμε βάσει των δυνατοτήτων μας έχουμε μεγάλες πιθανότητες για τον τίτλο».

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι τόνισε: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη σήμερα και την πήραμε χωρίς να πιάσουμε καλή απόδοση. Η Μπλάκπουλ είναι μια σκληρή ομάδα, η οποία χάνει δύσκολα. Θέλουμε ακόμα χρόνο για να δέσουμε ως ομάδα».

Ουζουνίδης: «Εμείς φταίμε»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν απογοητευμένος από τον τρόπο που χάθηκαν οι δύο βαθμοί στο σημερινό παιχνίδι του Ηρακλή με τον Πανσερραϊκό. «Δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες. Όταν όμως δέχεσαι το γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα σε πονάει αρκετά. Δεν μας φταίει κανείς. Εμείς φταίμε. Στα τελευταία λεπτά δεν παίξαμε έξυπνα. Δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Παρουσιάζουμε βελτίωση και πιστεύω ότι με την επιστροφή κάποιων παικτών θα είμαστε καλύτεροι», τόνισε ο τεχνικός του Γηραιού.
Κοκότοβιτς: «Θα μας βοηθήσει στο μέλλον»
Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς από την πλευρά του είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Παρά το ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, πιστέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ και το κάναμε. Δίνω συγχαρητήρια και στον Ηρακλή για το καθαρό του παιχνίδι. Αυτό το αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει και στο μέλλον γιατί τώρα έχουμε δύο παιχνίδια μέσα στην έδρα μας και πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι.
Είμαστε ομάδα που προσπαθεί να παίζει ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε χρόνο. Κάποιοι παίκτες ακόμη δεν είναι έτοιμοι. Στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα πρέπει να ενισχυθούμε στο κέντρο».

Ανατροπή και... όνειρα για Χόφενχαϊμ

Δικαίωμα στο ευρωπαϊκό όνειρο αποκτά η Χόφενχαϊμ με τη μέχρι στιγμής πορεία της στο γερμανικό πρωτάθλημα. Στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η όγδοη αγωνιστική της Bundesliga, επικράτησε 3-2 της Γκλάντμπαχ και σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση με 14 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπομπαντίγια στο 13’, ωστόσο στο 46’ ο Μπα και στο 67’ ο Άντερσον με αυτογκόλ έφεραν τα πάνω-κάτω για τους γηπεδούχους, που στο 62’ απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Αράνγκο για χτύπημα σε αντίπαλο. Στο 81’ η Γκλάντμπαχ έχασε και τον Σάχτεν, που ανέτρεψε τον Μπα που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και ο Σαλίχοβιτς με πέναλτι έγραψε το 3-1. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιντρίσου μείωσε στο τελικό 3-2.

«Ροπαλιά» Παπάζογλου στο 92’. Στο 1-1 Ηρακλής και Σέρρες

Με τον Τάσο Παπάζογλου να σκοράρει στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πανσερραϊκός πήρε έναν «χρυσό» βαθμό (1-1) από τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο.Ο Γηραιός που προηγήθηκε με τον Σολτάνι στο 11’, δεν κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να βρεθεί στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας, την ίδια ώρα που τα «λιοντάρια» εξακολουθούν να βρίσκονται στην ουρά του πίνακα.

Επιθετική διάθεση…

Με στόχο τη νίκη που θα τον έφερνε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, παρατάχθηκε ο Ηρακλής στο «Καυτατζόγλειο» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να επιλέγει ένα άκρως επιθετικό σχήμα με τους Σίσιτς, Μάρα, Σολτάνι και Ιάκομπ να αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τους γηπεδούχους. Την ίδια ώρα, ο Πανσερραϊκός με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους, ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να κερδίσει τρεις βαθμούς και να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας.

Ο Ηρακλής την υπεροχή…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε αναγνωριστικές κινήσεις και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να… ρισκάρουν για κάποιο γκολ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Γηραιός ωστόσο άρχισε να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του από το 10’ και ύστερα, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και καταφέρνοντας να προηγηθεί στο 11’ με σουτ του Σολτάνι από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Μετά την επίτευξη του 1-0, οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και απείλησαν εκ νέου την εστία του Ράντμαν με τα σουτ του Αραμπατζή (16’) και του Σολτάνι (17’), στα οποία ο γκολκίπερ των Σερρών δεν έδειξε να ανησυχεί και ιδιαίτερα.

Ισορρόπησαν οι Σέρρες

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν δέκα αγωνιστικά λεπτά για να ξεπεράσουν το σοκ του γκολ και στο 22’ έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Ελευθερόπουλου, όταν και ο Παντελιάδης με κεφαλιά, δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Μπέλιτς στο 23’, με τα «λιοντάρια» να έχουν ανεβάσει πλέον την απόδοση τους και να πιέζουν για την ισοφάριση, χάνοντας την σημαντικότερη ευκαιρία τους στο 40’ όταν και ο τερματοφύλακας του Ηρακλή απέκρουσε εντυπωσιακά τον «κεραυνό» του Λεοζίνιο.

Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστική φάση του πρώτου μέρους, με το δεύτερο να ξεκινάει με μία αλλαγή για τις δύο ομάδες. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς αντικατέστησε τον Αμπουμπακάρι με τον Ανάκογου, θέλοντας να δώσει μία νέα και πιο επιθετική πνοή στη μεσαία γραμμή του Πανσερραϊκού.

Χωρίς ρυθμό…

Η είσοδος του νεαρού στο παιχνίδι δεν έδειξε ικανή να αλλάξει την ροή του ματς, καθώς οι γηπεδούχοι, εύκολα ή δύσκολα συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να γίνονται και απειλητικοί για την εστία του Ράντμαν. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του β’ μέρους να καταγράφεται στο 60’ όταν και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αραμπατζή.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως έχουν συμβιβαστεί σε αυτό το 1-0 και μονάχα ο Ηρακλής έδειξε την διάθεση να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, με τον Ράντμαν ωστόσο να νικάει και τον Ιάκομπ στο σουτ του Ρουμάνο στο 82’.

«Σοκ» με Παπάζογλου…

Ενώ όλα έδειχναν πως ο Ηρακλής θα πάρει τη νίκη, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ελευθερόπουλος έκανε μία πολύ άσχημη σε έξοδο, μετά από κόρνερ του Λεοζίνιο, με τη μπάλα να φτάνει στον Παπάζογλου ο οποίος με δυνατό σουτ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Αυτή ήταν και η πρώτη ισοπαλία του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα, ο οποίος ωστόσο παρέμεινε αήττητος για τρίτη σερί επίσκεψη του στο Καυτατζόγλειο.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Χοσέμι, Αραμπατζής, Κανακούδης, Κάρλος Σέζαρ, Ντάνι, Σίσιτς (65' Στσοτ), Σολτάνι (89' Βουτσιάς), Μάρα (71' Κομπαγιάσι), Ιάκομπ.

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άμο, Κάστρο, Μπέλιτς, Παντελιάδης (83' Ντιόγκο), Ντάλε, Μαβένε, Παπάζογλου, Σουμπίνιο (73' Γεωργιάδης), Λεοζίνιο, Αμπουμπακάρι (46' Ανάκογλου).

Έσπασε την παράδοση!

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του, κόντρα στην Λάρισα, πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε 2-0 στο Αλκαζάρ χάρη σε γκολ των Κρις (39’) και Ρομπέρτο (41’). Καλύτεροι οι Αρκάδες στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασαν και άλλες ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ. Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Μετίν στο 13’. Πολλές οι αποδοκιμασίες για τον Γιάννη Παπακώστα και τους παίκτες του. ι Αρκάδες ξεκίνησαν δυνατά και έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ. Ο Μπαρτολίνι έπιασε την κεφαλιά μόλις στο 4ο αλλά ο Βιέρα έδιωξε. Στο 13ο η Λάρισα είχε την καλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπαρτολίνι έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο κ. Λαμπρόπουλος υπέδειξε πέναλτι. Ο Ντεγκρά σταμάτησε τον Μετίν και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Οι Αρκάδες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Κρις στο 38’. Ο Πορτογάλος έκανε ωραίο γυριστό από το ύψος της περιοχής και πάγωσε το Αλκαζάρ. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου διπλασίασε τα τέρματά της, όταν ο Ροτζέριο έκανε κάθετη πάσα στον Ρομπέρτο και ο Βραζιλιάνος με πλασέ έκανε το 2-0. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Γιάννη Παπακώστα να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας στο γήπεδο τους Αμπουχατζίρα και Κανόμπιο. Αυτό άφησε πολλούς κενούς χώρους στον Αστέρα, ο οποίος στην κόντρα ήταν φωτιά. Όσο τα λεπτά περνούσαν, υπέρ του Αστέρα, η Λάρισα ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ντεγκρά με μακρινά σουτ, κυρίως του Μετίν.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης εκτός από τις αποδοκιμασίες που υπήρχαν προς τους παίκτες της Λάρισας δεν έγινε κάποια φάση που θα άλλαζε την εικόνα της αναμέτρησης. Οι Αρκάδες έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης και επικράτησε για πρώτη φορά της Λάρισας. ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Nταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ(73' Βελάσκο), Σίμιτς, Γκέρεμι(46' Αμπουχατζίρα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Πούρι(46' Κανόμπιο).

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Αμπουχατζίρα, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Φαλάγκας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος(60' Φυτανίδης), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Λαδάκης, Κρις, Αράς(72' Φορτούνης), Καρέρα, Ρομπέρτο(90' Σκόνδρας), Ροτζέριο.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Φορτούνης, Φρανκού, Ρίος, Σκόνδρας, Ορόθκο, Φυτανίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Αλκαζάρ

Πέρασε από το Νησί η Εσπανιόλ

Τους πρώτους της βαθμούς μακριά από τη Βαρκελώνη πήρε η Εσπανιόλ. Για την έβδομη αγωνιστική πέρασε με 1-0 από τη Μαγιόρκα και υποχρέωσε τους Νησιώτες στην πρώτη του εντός έδρας ήττα. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν στο 31’ με πέναλτι του Λουίς Γκαρσία και παρότι έμειναν με δέκα παίκτες στο 35’ λόγω αποβολής του Οσβάλντο, κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους κι έφτασαν τους 12 βαθμούς.

Σημαντική βαθμολογική ανάσα πήρε η Σανταντέρ, που νίκησε στο «Σαρδινέρο» την Αλμερία με 1-0 με τέρμα του Πέδρο Μουνίτις στο 32’. Λα Κορούνια και Οσασούνα έμειναν στο 0-0 στο «Ριαθόρ», αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί καμία και ιδιαίτερα τους Γαλιθιάνους, που παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα από το 34’ λόγω αποβολής του Καμούνιας. Τέλος, η Λεβάντε επικράτησε 2-1 της Σοσιεδάδ παραμένοντας για τέταρτη συνεχή αγωνιστική αήττητη.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής:

Ατλέτικο Μαδρίτης - Χετάφε 2-0
(38’ Σιμάο, 73’ Ντιέγκο Κόστα)

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 2-1
(47’ Ινιέστα, 63’ Πουγιόλ-38’ Πάμπλο)

Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
(55' Στάντσγκααρντ-30', 65' Ιγκουαΐν, 45', 50' πεν. Ρονάλντο)

Κυριακή 17/10/2010

Λα Κορούνια - Οσασούνα 0-0

Λεβάντε - Σοσιεδάδ 2-1
(59’ Ντελ Όρνο, 65’ Καϊσέδο-78’ Σαρπόνγκ)

Μαγιόρκα - Εσπανιόλ 0-1
(31’ πεν. Γκαρσία)

Σανταντέρ - Αλμερία 1-0
(32’ Μουνίτις)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σαραγόσα (20:00)

Οι ήττες από Μπαρτσελόνα και Βαλένθια, μπορούν να χαρακτηριστούν «εντός προγράμματος» για την Μπιλμπάο. Εντός προγράμματος όμως, πρέπει να θεωρούνται και οι νίκες απέναντι σε ομάδες όπως η Σαραγόσα. Ομάδες δηλαδή, που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας και δείχνουν ότι δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό! Αντίπαλος για τους Βάσκους και η παράδοση αφού μετρούν 3 συνεχόμενες ισοπαλίες με τη Σαραγόσα στο «Σαν Μαμές». Η κακή κατάσταση των φιλοξενούμενων από την άλλη, μαρτυράτε και από τη φιλική ήττα από την Ουέσκα κατά τη διάρκεια της διακοπής. Τιμωρημένος ο Γιάροσικ για τη Σαραγόσα.

Σπόρτινγκ Χιχόν - Σεβίλλη (22:00)

Η βελτίωση της άμυνάς της κρίνεται επιτακτική, αν θέλει να μη γνωρίσει την ήττα από τη Σεβίλλη. Ο λόγος για τη Σπόρτινγκ Χιχόν που μόνο σε ένα ματς έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν πίσω, εξ ου και η μία μόνο νίκη σε έξι αγώνες. Ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, αφού θα απουσιάσουν οι μπακ Μποτία και Κανέγια. Από την άλλη, οι Ανδαλουσιανοί δείχνουν αναγεννημένοι με τον Γκεγκόριο Μανθάνο στο «τιμόνι» τους. Δύσκολη θεωρείται η συμμετοχή του Νάβας, ακόμα πιο δύσκολη του Ντιέγκο Καπέλ, αλλά δύσκολα δεν θα βρει (επιθετικά) λύσεις η Σεβίλλη.

Δευτέρα 18/10/2010

Χέρκουλες - Βιγιαρεάλ (22:00)
Ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος η Χέρκουλες μέχρι στιγμής. Βρίσκεται στη 12η θέση της λίγκας, έχοντας παίξει με δύσκολους αντιπάλους και θα μπορούσε να ήταν ακόμα ψηλότερα αν δεν έχανε από τη Χετάφε. Απρόβλεπτη στο παιχνίδι της, δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Ακουιλάρ (χαφ) λόγω καρτών. Κι αν η Χέρκουλες είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, η Βιγιαρεάλ δείχνει πραγματικά ασταμάτητη. Θυμίζει το «κίτρινο υποβρύχιο» επί εποχής Πελεγκρίνι που «βούλιαζε» τα πάντα στο διάβα του. Νιλμάρ και Ρόσι έχουν ερωτική σχέση με τα δίχτυα και οδηγούν εκ του ασφαλούς τη Βιγιαρεάλ. Μένει να δούμε αν επηρεάστηκε από τη διακοπή και το σερί των πέντε συνεχόμενων επιτυχιών της λάβει απότομα τέλος.

Η επόμενη (όγδοη) αγωνιστική:

Βαλένθια - Μαγιόρκα
Σαραγόσα - Μπαρτσελόνα
Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χετάφε - Σπόρτινγκ Χιχόν
Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης
Αλμερία - Χέρκουλες
Ρεάλ Μαδρίτης - Σανταντέρ
Οσασούνα - Μάλαγα
Σοσιεδάδ - Λα Κορούνια
Εσπανιόλ - Λεβάντε

Ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του Ετό .

Η Ίντερ χρειαζόταν νίκη και μόνο νίκη στο Σαντ' Ελία κι αυτή πέτυχε. Το 1-0 επί της Κάλιαρι αρκούσε για να πιάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τη Μίλαν, η οποία έφτασε με βραζιλιάνικο στιλ στο 3-1 επί της Κίεβο, το Σάββατο το βράδυ, στο “Μεάτσα”. Ο Ετό πρέπει να το ευχαριστήθηκε με την ψυχή του, μάλιστα, καθώς στο 4' ο αγώνας σταμάτησε για ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του, από την πλευρά των γηπεδούχων φιλάθλων. Στο 39' όμως, ο Καμερουνέζος πήρε την πάσα από τον Σνάιντερ κι εκτέλεσε τον Αγκάτσι, έτσι το συγκρότημα του Ράφα Μπενίτεθ πέρασε νικηφόρα από τη Σαρδηνία με 1-0.     

Ματσάρα στο Περιστέρι!

Ματσάρα στο Περιστέρι! Ατρόμητος και Ολυμπιακός Βόλου ήρθαν ισόπαλοι 2-2, προσφέροντας συγκινήσεις σε όσους επέλεξαν το συγκεκριμένο παιχνίδι για να «σπαταλήσουν» το κυριακάτικο απόγευμά τους. Δύο φορές προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, άλλες τόσες ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι. Διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις πέναλτι οι Περιστεριώτες.

Μπρίτο (43΄) και Σαμπού (79’) σκόραραν για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, ενώ για τους «ερυθρόλευκους», βρήκαν δίχτυα οι Μπρέσκα (57’) και Ντολεζάι (82’).

Football League: «Τσίμπησε» ξανά ο ΟΦΗ

Την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο πέτυχε ο ΟΦΗ. Η κρητική ομάδα πέρασε νικηφόρα από τα Τρίκαλα επικρατώντας με σκορ 1-0 της ομώνυμης ομάδας για την έκτη αγωνιστική της Football League και «έπιασε» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας τον ΠΑΣ Γιάννινα, που αγωνίζεται αύριο.

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε στο 49ο λεπτό της αναμέτρηση ο Γκουέι. Παράλληλα, ο ΟΦΗ έβαλε τέλος σε ένα μεγάλο σερί της θεσσαλικής ομάδας, που δεν είχε χάσει στην έδρα της τα τελευταία 2,5 χρόνια και συγκεκριμένα για 42 συνεχόμενα παιχνίδια (38 νίκες και 4 ισοπαλίες).

Από εκεί και πέρα, εμφατική ήταν η πρώτη νίκη του Λεβαδειακού στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Βοιωτίας συνέτριψε 4-0 τον Εθνικό Αστέρα χάρη σε δύο τέρματα του Μπάρκογλου, ενώ από μια φορά σκόραραν Ζαχάρια και Πόποβιτς. Το πειραϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Εθνικό και τον Ιωνικό, ανέδειξε νικητή τον φιλοξενούμενο, που έφτασε επίσης στην πρώτη του νίκη.

Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα της Νίκαιας πέτυχε ο Άλβες, έξι λεπτά πριν το φινάλε. Το άλλο τέρμα πέτυχε ο Μαρσέλο, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά ο Περέϊρα. Τέλος, στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας παρέμεινε η Καλλιθέα, που γνώρισε μια ακόμη ήττα (τέταρτη σε έξι αγώνες) αυτή τη φορά από την Ηλιούπολη με σκορ 2-0. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ηλιόπουλος και Κάμπας.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα (18/10) με το ντέρμπι κορυφής ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός (19:00 - Conn-X), ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει και η αναμέτρηση Πιερικός-Βέροια (18:00).

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/10

Θρασύβουλος-Δόξα Δράμας 4-1
(40’ Ζαχαρόπουλος, 41’ αυτ. Γελαδάρης, 54’ Φρίμπονγκ, 91’ Μουστόγιαννης - 62’ Μαρκόφσκι)

Κυριακή 17/10

Λεβαδειακός-Εθνικός Αστέρας 4-0
(4’, 11’ Μπάρκογλου, 55’ Ζαχάρια, 63’ Πόποβιτς)

Αγροτικός Αστέρας-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-1
(49’ Χασιώτης, 64’ Σαπάνης, 72’ Ουέλινγκτον - 22’ Ροντρίγκο)

Τρίκαλα-ΟΦΗ 0-1
(49’ Γκουέι)

Ηλιούπολη-Καλλιθέα 2-0
(24’ Ηλιόπουλος, 64’ Κάμπας)

Διαγόρας-Πανθρακικός 2-0
(62’, 86’ Γεωργίου)

Εθνικός-Ιωνικός 1-2
(46’ Περέϊρα - 20’ Μαρσέλο, 84’ Άλβες)

Αβέβαιο το μέλλον του Ρούνεϊ στη Γιουνάιτεντ

ο μέλλον του Γουέιν Ρούνεϊ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται όλο και πιο αβέβαιο μετά τα σημερινά ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ’γγλος διεθνής επιθετικός είναι έτοιμος να φύγει από το σύλλογο. Η εφημερίδα "Sunday Mirror" αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι ο Ρούνεϊ θα αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ τον Ιανουάριο, κι ενώ αυτό κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται, εν τούτοις υπάρχει η αίσθηση ότι η θέση του στην ομάδα γίνεται ολοένα και πιο ασταθής.

Ο Ρούνεϊ έμεινε στον πάγκο στη χθεσινή εντός έδρας ισόπαλη αναμέτρηση (2-2) με τη Μπρόμγουϊτς για το πρωτάθλημα, γεγονός που ερμηνεύθηκε ως τιμωρία η οποία επιβλήθηκε στον παίκτη από τον μάνατζερ των "κόκκινων διαβόλων", Αλεξ Φέργκιουσον, για σχόλια που είχε κάνει ο Ρούνεϊ μια-δυο ημέρες νωρίτερα.

Ύστερα από την ανάδειξή του ως "ποδοσφαιριστή της χρονιάς" την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η φόρμα του Ρούνεϊ υπέστη μια απότομη πτωτική πορεία, που άρχισε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής και συνεχίζεται μετά τις αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του.

Αν και ο Φέργκιουσον έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να τον επαναφέρει στην πρότερη καλή κατάσταση, εν τούτοις ο παίκτης δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται, δείχνοντας άκεφος και απογοητευμένος. Το συμβόλαιο του Ρούνεϊ λήγει το καλοκαίρι του 2012 και οι σύμβουλοί του προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια νέα συμφωνία, όμως η διοίκηση της Γιουνάιτεντ είναι απρόθυμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των 160.000 λιρών (256.000 δολάρια) την εβδομάδα.

Ενδεχόμενη πώλησή του τον Ιανουάριο, με ένα ποσό που ενδέχεται να είναι της τάξης των 60.000.000 λιρών, θα βοηθούσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατεύθυνση της αποπληρωμής του χρέους της.

«Κυρίας»… ανάβασις

Την ανοδική της πορεία, τόσο βαθμολογικά όσο και αγωνιστικά συνέχισε η Γιουβέντους, επικρατώντας πολύ εύκολα με σκορ 4-0 της Λέτσε, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Serie A. Κόλλησε στην Κατάνια (1-1) η Νάπολι και έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή, ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά για την Σαμπντόρια 2-1 τη Φιορεντίνα. 

Δεν… χαλάστηκε κανείς

Έναν βαθμό στις «αποσκευές» τους, πρόσθεσαν Κέρκυρα και Καβάλα μετά το ισόπαλο μεταξύ τους 1-1 στο «Παμπελοποννησιακό» παραμένοντας αμφότερες στην τέταρτη θέση.

Σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, η Κέρκυρα διατήρησε το αήττητο της έδρας της και η Καβάλα παρέμεινε χωρίς ήττα για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική. Ο συνήθης «ύποπτος» Ντένις Επστάιν άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ο Ονουάτσι διαμόρφωσε το τελικό σκορ για τους «Αργοναύτες».

Με το… αριστερό η νέα Λίβερπουλ

Παρουσία του νέου ιδιοκτήτη, Τζον Χένρι και του νέου προέδρου της Τομ Γουέρνερ, η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από την Έβερτον στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, για την όγδοη αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Κέιχιλ και Αρτέτα στο 34’ και 50’ αντίστοιχα, ενώ ο Σωτήρης Κυργιάκος αγωνίστηκε σε όλο το ματς.
Η Έβερτον μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μετά από μισή ώρα παιχνιδιού περίπου κατάφερε να προηγηθεί. Ο Κόλεμαν έκανε την κούρσα από τα δεξιά, «έκοψε» την μπάλα στον επερχόμενο Κέιχιλ και αυτός με σουτ έκανε το 1-0 για τα «ζαχαρωτά», το οποίο έμελε να μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με γκολ για τους «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ. Ο Κυργιάκος έδιωξε με το κεφάλι, στρώνοντας την μπάλα στον αμαρκάριστο Αρτέτα, ο οποίος με σουτ «έγραψε» το 2-0.

Από το σημείο αυτό και μετά οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο γήπεδο ψάχνοντας τρόπο να αντιδράσουν. Πίεσαν πάρα πολύ τους αντιπάλους τους, αφήνοντας όμως χώρους στην ήδη προβληματική τους άμυνα, κινδυνεύοντας στις αντεπιθέσεις. Το σκορ ωστόσο δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ρόι Χότζον να παραμείνει στη ζώνη του υποβιβασμού (!), ενώ αυτή του Ντέιβιντ Μόγες να ανέβει στην ενδέκατη θέση με εννέα πόντους.

Αυτή ήταν η 57η νίκη της Έβερτον σε σύνολο 183 παιχνιδιών με τη Λίβερπουλ στο αγγλικό πρωτάθλημα, με την οποία μάλιστα ξεπέρασε κατά μία τις 56 επιτυχίες των «κόκκινων», με 70 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα.

ΕΒΕΡΤΟΝ (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Μπάινς, Ντιστέν, Γιαγκέλκα, Νέβιλ, Όσμαν (46’ Μπιλιαλεντίνοφ), Χάιτινχα (72’ Χίμπερτ), Κέιχιλ, Αρτέτα (74’ Μπέκφορντ), Κόλεμαν, Αγεγκμπένι

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ρόι Χότζον): Ρέινα, Κάραγκερ, Κυργιάκος, Σκρτελ, Κοντσέσκι, Μεϊρέλες, Λούκας (71’ Ενγκόγκ), Μάξι (84’ Γιοβάνοβιτς), Τζέραρντ, Κόουλ (79’ Μπάμπελ), Τόρες

Το απόλυτο η Σέλτικ, βασικός ο Σαμαράς

Μόνο νίκες για την Σέλτικ -στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές- που συγκατοικεί με την «αιώνια» αντίπαλο Ρέιντζερς στην κορυφή της Scottish Premier.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκάρι Χούπερ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, οι Καθολικοί επικράτησαν 2-1 της Νταντί Γιουνάιτεντ εκτός έδρας.

Αγωνίστηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του ματς οι Γιώργος Σαμαράς και Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

Πράσινη βράβευση σε Χαλκιά και Σαλπιγγίδη


Μέλη της Λέσχης Φίλων Παναθηναϊκών 1908 επισκέφθηκε την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και βράβευσε τους Κώστα Χαλκιά και Δημήτρη Σαλπιγγίδη για την προσφορά τους στο Τριφύλλι.Το ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή του "Δικεφάλου του Βορρά" βρίσκεται πολύ κοντά στα γραφεία του Συνδέσμου των οπαδών του Τριφυλλιού κι έτσι οι τελευταίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να βραβεύσουν δύο παίκτες που με σημαντική προσφορά στον Παναθηναϊκό. Τόσο ο Κώστας Χαλκιάς όσο και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχουν κατακτήσει νταμπλ με την πράσινη φανέλα.Η αντιπροσωπεία των φιλάθλων του Τριφυλλιού προσέφερε λουλούδια στους δύο ποδοσφαιριστές, αλλά και φανέλες της Λέσχης φίλων Παναθηναϊκού από το νταμπλ του 2004, με τους παίκτες από την πλευρά τους, να ευχαριστούν τους φίλους της ομάδας για τη χειρονομία τους.Η κίνησή τους αυτή φαίνεται πως αιφνιδίασε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Πάντως, και αυτοί με την σειρά τους έδωσα συγχαρητήρια στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τους τόνισαν πως τέτοιους είδους κινήσεις δείχνουν ξεκάθαρα πως η αντιπαλότητα θα πρέπει να μένει μόνο εντός γηπέδων.

Το «αντίο» του Παύλου και οι φήμες για «μπέμπη»!!

Μετά τη συνάντηση-αποχαιρετισμό με τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη Σουρωτή, ο Δερμιτζάκης είπε μεταξύ άλλων:
«Βάλαμε υψηλούς στόχους, τον έναν τον πετύχαμε και θα θυμάμαι για πάντα την επιτυχία πρόκρισης στους ομίλους της Ευρώπης. Φυσικά δεν κύλησαν όλα όπως τα προγραμματίσαμε».
Και εξήγησε: «Το μάρμαρο το πληρώνει ο προπονητής, γι αυτό αποφασίσαμε με τον πρόεδρο από κοινού να ταράξουμε τα νερά. Ίσως ο προπονητής που θα έρθει, μπορεί να το πετύχει».
Στο τέλος ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και τον κόσμο για τη συμπαράσταση».
Στο μεταξύ έντονη φημολογία αναπτύχθηκε περί Γιώργου Γεωργιάδη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του ΠΑΟΚ, πέρα από τα δεκάδες ονόματα που αραδιάζονται ανά την Ελλάδα σε ιστοσελίδες.
Ο «μπέμπης» είνει προπονητής της εθνικής ελπίδων, ξέρει καλά τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι και βέβαιο ότι αυτός θα είναι ο προπονητής.
Αναφέρουμε πάντως ότι το όνομά του «παίζει» μεταξύ των υποψηφίων, έχει άριστες σχέσεις με τον Ζαγοράκη, τον Κων/νίδη, με όλους τους βασικούς παίκτες και είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Ίδωμεν…
Έως το βράδυ θα έχει παρθεί η απόφαση για το νέο προπονητή.

Θετικός για Αγγλία ο Αντσελότι

Θετικός στο ενδεχόμενο διαδοχής του Φάμπιο Καπέλο στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αγγλίας, εμφανίστηκε ο προπονητής της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι. «Γιατί όχι; Δεν ξέρω αν ο Χάρι Ρέντναπ, θα συμφωνούσε. Δεν του αρέσουν οι ξένοι προπονητές για την Εθνική ομάδα. Όμως αν με ρωτήσουν εμένα, μπορώ να πω γιατί όχι. Ίσως να προτείνω τον Ρέντναπ για την ομάδα της Ιταλίας αλλά στο μέλλον γιατί ο Τσέζαρε Πραντέλι είναι φίλος μου», είπε ο Ιταλός τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας.

Συνελήφθησαν τρεις οπαδοί της Λάτσιο

Τρείς οπαδοί της Λάτσιο συνελήφθησαν για οπλοκατοχή λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ της Ρόμα και της Τζένοα!

Τα πρόσφατα γεγονότα στην αναμέτρηση της εθνικής Ιταλίας με την αντίστοιχη της Σερβίας, ανάγκασαν τις ιταλικές αρχές να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις και οι οπαδοί που «πιάστηκαν» οδηγήθηκαν στο τμήμα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι οπαδοί των «Λατσιάλι»- ηλικίας 20, 23 και 27 ετών- πιάστηκαν κοντά στο «Ολίμπικο» έχοντας στην κατοχή τους ρόπαλα του μπέιζμπολ, μαχαίρια, μπαστούνια, γκλομπ, μέχρι και μια ρακέτα του τένις.

Οι τρεις του οδηγήθηκαν στο τμήμα και πλέον αναμένεται η απαγγελία των κατηγοριών.

Έφτανε ένα ημίχρονο στην Ίντερ

Τη συμπολίτισσά της Μίλαν έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας η Ίντερ, ύστερα από τη νίκη της με σκορ 1-0 επί της Κάλιαρι, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Σάμουελ Ετό στο 39’. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για την ομάδα της Σαρδηνίας στη φετινή SerieA

Ερευνα της FIFA για δημοσίευμα των "Times"

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για δημοσίευμα εφημερίδας, που αναφέρει ότι δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής προσφέρθηκαν να πουλήσουν την ψήφο τους στη διαδικασία για την επιλογή της χώρας που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018.

Σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα "Times" αναφέρει ότι οι προτάσεις έγιναν από εκπροσώπους που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα μιας κοινοπραξίας αμερικανικών ιδιωτικών εταιρειών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Νιγηριανός Aμος Αντάμου ζήτησε χρήματα για ένα προσωπικό σχέδιο και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Ωκεανίας, ο Ρέιναλντ Τεμάρι από την Αϊτή, ήθελε χρήματα για να δημιουργήσει μια αθλητική ακαδημία.

Η FIFA θα αποφασίσει στις 2 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και το 2022. Οι επιλογές θα γίνουν από την 24μελή εκτελεστική επιτροπή. Επί του θέματος, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου προέβη σε μια λιτή δήλωση: "Η FIFA έχει ήδη ζητήσει να λάβει όλες τις πληροφορίες και τα έγγραφα που σχετίζονται με αυτό το θέμα (το ρεπορτάζ της εφημερίδας) και περιμένει να λάβει το υλικό αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η FIFA θα εξετάσει αμέσως το διαθέσιμο υλικό και όταν η ανάλυση ολοκληρωθεί τότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει για ενδεχόμενες επόμενες ενέργειες. Εν τω μεταξύ, η FIFA δεν είναι σε θέση να παράσχει οποιαδήποτε περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα".

Για το Μουντιάλ το 2018 έχουν υποβάλει υποψηφιότητα Αγγλία και Ρωσία, ενώ κοινή υποψηφιότητα υπάρχει από τις Ισπανία/Πορτογαλία και Βέλγιο/Ολλανδία. Οι υποψήφιοι για τη διοργάνωση το 2022 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, το Κατάρ και η Αυστραλία.

Τα φώτα στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Δεύτερο πιάτο σήμερα στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι "αιώνιοι" προχώρησαν με νίκες το Σάββατο και τη σημερινή μέρα την παράσταση, χωρίς αμφιβολία, κλέβει η μάχη του "Κλεάνθης Βικελίδης", εκεί όπου ο Αρης θα υποδεχτεί την ΑΕΚ (20:30). Στις 16:00 παίζουν Κέρκυρα - Καβάλα και Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου και στις 18:15 Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής - Πανσερραϊκός.

Φήμες για Ρεχάγκελ-Τοπαλίδη.

Η χρονική στιγμή που συνάντησε τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ δεν αφήνει περιθώρια για άλλα λάθη και... πειράματα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ ήδη έχει ξεκινήσει να ψάχνει τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Δερμιτζάκη. Ωστόσο, περιμένει να ακούσει και την πλευρά των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι φέρουν και αυτοί μεγάλο μέρος ευθύνης για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα (έχει μόλις μία νίκη σε πέντε αγωνιστικές).

Οι "ασπρόμαυροι" αναζητούν έναν έμπειρο τεχνικό, ο οποίος θα έχει να παρουσιάσει αναγνωρισμένο έργο στην μέχρι τώρα πορεία του.

Έντονες φήμες θέλουν τον Ότο Ρεχάγκελ μαζί με τον Γιάννη Τοπαλίδη, να αποτελούν το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πάντως, να κρατά ουδέτερη στάση, καθώς δεν επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη προοπτική, αλλά δεν την διαψεύδει κιόλας.

Βενγκέρ: «Σωστή η κόκκινη»

Τη δίκαια απόφαση του διαιτητή να δείξει την «κόκκινη κάρτα» στον Τζακ Γουίλσιρ της Άρσεναλ παραδέχτηκε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο μέσος των «κανονιέρηδων» έκανε ένα σκληρό τάκλιν στον Νίκολα Ζίγκιτς, αποβλήθηκε από την αναμέτρηση και θα είναι τιμωρημένος για τις τρεις επόμενες αναμετρήσεις της ομάδας του.

Ο Αλσατός τεχνικός ναι μεν συμφώνησε με το δίκαιο της απόφασης, ωστόσο υπεραμύνθηκε του ποδοσφαιριστή του, τονίζοντας ότι ήταν απλά μια λάθος εκτίμηση. Ο Βενγκέρ τόνισε ότι δεν είναι σκληρός ποδοσφαιριστής ο Γουίλσιρ και ότι αυτά συμβαίνουν:

«Δεν υπολόγισε σωστά το τάκλιν του και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, όπως όφειλε. Ο Τζακ παραδέχτηκε ότι ήταν δίκαια η κάρτα, όμως μη λέμε ότι προσπαθούσε σε όλο τον αγώνα να κάνει σκληρά μαρκαρίσματα στους αντιπάλους. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου. Το μαρκάρισμα ήταν σε φάση εκνευρισμού και σίγουρα δεν ήθελε να χτυπήσει τον αντίπαλό του. Είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Απέδωσε πολύ καλά και στα επιθετικά και στα αμυντικά του καθήκοντα και είχε ένα πολύ δημιουργικό παιχνίδι.

Μας έχουν γίνει τα περισσότερα φάουλ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και συνεχίζω να παροτρύνω τους παίκτες μου να παίξουν ποδόσφαιρο. Εντάξει πήραμε μία κόκκινη που την αξίζαμε. Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε; Τίποτα παραπάνω. Ο Γουίλσιρ θα τιμωρηθεί για τρεις αγώνες. Του έχω μιλήσει ήδη. Είπε ότι υπολόγισε λάθος το τάκλιν, πέτυχε τον Ζίγκιτς στον αστράγαλο και του άξιζε η κόκκινη».

Γκουαρντιόλα: «Κανείς δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει»!

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έδειξαν πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανωτερότητά τους, όπως δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά τη νίκη (2-1) της ομάδας του επί της Βαλένθια. Επίσης, ο 39χρονος προπονητής αναγνώρισε πως οι «μπλαουγκράνα» παρουσίασαν διαφορετικό πρόσωπο στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης.

«Κερδίσαμε έναν σημαντικό αγώνα απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Το σημερινό ματς ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για τον καθένα, επειδή μπορεί να διαπιστώσει πως μπορεί να αλλάξει κάποια κατάσταση είτε χάνουμε είτε είναι ισόπαλο ένα παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαμε πολλά πράγματα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έδειξε διαφορετικό πρόσωπο. Οι παίκτες μου έδειξαν πως κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει», ο παλαίμαχος αμυντικός μέσος.

Όσον αφορά τις χαμένες ευκαιρίες του Βίγιαμ σχολίασε: «Είναι ένας παίκτης που έχει πετύχει πολλά γκολ και θα καταφέρει να σκοράρει στη συνέχεια. Ωστόσο, απαιτείται μία διαδικασία για αυτό».

Λούκε: «Έπρεπε να ντρέπεται ο Πέπε»!

Επίθεση στον Πέπε εξαπέλυσε ο Άλμπερτ Λούκε, ύστερα από τη νίκη (4-1) της Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Μάλαγα. «Ο Πέπε δεν ντρέπεται ή δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά για να φοράει τη φανέλα αυτή της ομάδας», τόνισε ο 32χρονος φορ.

Όπως γράφει ο ισπανικός Τύπος, υπήρξε κόντρα ανάμεσα στους δύο παίκτες μόλις τελείωσε το πρώτο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης.

Ωστόσο, στο τέλος του αγώνα ο Λούκε τόνισε πως «ο Πέπε μάς είπε να κοιτάξουμε το μάτριξ του γηπέδου. Ωστόσο, αυτό ήταν ασέβεια προς εμάς. Μιλήσαμε στο διάδρομο των αποδυτηρίων και δεχθήκαμε και οι δύο κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή».

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια....
χθες αν δεν εκανε παί το κουλο της η ομαδα του σερ αλεξ θα ημασταν μια χαρα.βολευτικαμε με μονο μια δυαδα.παμε να δουμε τα σημερινα οπου θα κρατησω ζεστα 4 επιλογες....

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡ=1 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΣΤΟ1,45
ο  λεβαδειακος εχει πλεον νεο προπονητη και μετα απο 5 ματς εχει 4 ηττες και μια ισσοπαλια.μια ομαδα με το καλυτερο ροστερ δεν νομιζω οτι μπορει να κανει και αλλη γκελα.βλεπω ζεστα τον ασσο με παρουσια κιολας νεου προπονητη και με επιθετικο σχημα μπαρκογλου.ναπολεονι,σερτζινιο και ποποβοτις.ασσος.....

ΣΑΜΝΤΟΡΙΑ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ=1 ΣΤΟ2,20
η σαμπ εχει να κερδισει 5 παιχνιδαι και αυτη και θελει οπωσδηποτε την νικη.παιζει κομπλε.η φιορεντια εχει βασικες απουσιες εξω τους  μοντολιβο,ντε αγκοστινι,μουτου,τζανετι,,γιοβετιτς.μεσοεπιθετικα δηλ γυμνη.στην  καλη εδρα της σαμπ εκτιμω οτι θα λύγισει και θα επιστρεψει στις νικες η ομαδα της γενοβας.

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ=ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,57
κλασικο αντερ για το αρη.οπως εχουμε πει σχεδον ολα τα ματς του αντερ ειναι.η αεκ ερχετε και με νεο προπονητη και θα παει το ματς σφιχτα και λαου -λαου.ο αρης παιζει κοντρολ παιχνιδι και εργο με λιγες φασεις.βλεπω πολλα φαουλ και τι εγινε τι να γινει και λιγο ματς να παιζεται.δυσκολα να μπουν 3 γκολ....

ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ-1 ΣΤΟ 1,83
δυο ηττες σερι για το μπιλμπαο και θελει να γυρισει παλι στιν νικες μεσα στην καυτη του εδρα.μεσοεπιθετικα ολα τα καλια πουλια ειναι μεσα.η σαραγοσα εκτος ειδικα ειναι για τα θηρια.δεν βαζει ευκολα γκολ.εκτιμω οτι το μπιλμπο θα το παρει το ματς...

Υ.Γ.1 ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΛΕΒΑΔΕΙΚΟΣ -1 ΣΤΟ 1,45 ΚΑΙ ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-1 ΣΤΟ 2,20 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ

ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ  ΜΕ  ΜΠΙΛΜΠΑΟ-1 ΣΤΟ 1,83 ΚΑΙ ΑΡΗΣ -ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,57 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ

Υ.Γ.2 ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΑΔΑ ΧΘΕΣ ΠΗΓΑΜΕ 1848 ΜΕΙΟΝ ΤΑ 100 ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1748

χαιρετω μαγκες!saloute....

Δερμιτζάκης: «Το μάρμαρο το πληρώνει ο προπονητής», «Έπρεπε να ταράξουμε τα νερά»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης βρέθηκε σήμερα από νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής για να αποχαιρετήσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ.«Δικεφάλου του Βορρά» ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το πώς ήρθε το «διαζύγιο» με τον σύλλογο.

«Όμορφα κι ωραία»

Συγκεκριμένα, εξήγησε: «Χθες το βράδυ συναντηθήκαμε με τη διοίκηση με την οποία υπήρχε μία άριστη συνεργασία. Ψάξαμε να βρούμε τον τρόπο για αν ανακάμψει η ομάδα γιατί αυτό επιβάλλεται. Ξέρετε τι είδους συναισθήματα έχω για τον ΠΑΟΚ και πόσο ο πρόεδρος νοιάζεται για το καλό της ομάδας.

Ψάξαμε την καλύτερη λύση και λύσαμε τη συνεργασία μας όμορφα και ωραία όπως την ξεκινήσαμε. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν πήγανε όπως τα είχαμε σκεφτεί και προγραμματίσει»,
τόνισε αρχικά προσθέτοντας ότι νιώθει δικαιωμένος για την ευρωπαϊκή διάκριση:

«Είμαι δικαιωμένος»

«Έμεινα μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα, αισθάνομαι όμορφα, όμως, γιατί πέρασα από την οικογένεια ΠΑΟΚ τόσο σαν ποδοσφαιριστής, όσο και σαν προπονητής και πήρα μία κληρονομιά. Προσπαθήσαμε να βάλουμε υψηλούς στόχους, είμαι δικαιωμένος γιατί ένα μεγάλο στόχο τον πετύχαμε με την ευρωπαϊκή πορεία μας. Περάσαμε στους ομίλους και έτσι ο ΠΑΟΚ ξαναφτιάχνει το όνομά του και πετυχαίνει και την οικονομική εξυγίανσή του. Αυτή η επιτυχία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη ζωή μου. Εκείνες οι στιγμές ήταν ιδιαίτερες, πολύ ευχάριστες. Στο πρωτάθλημα, όμως, δεν είχαμε ανάλογη πορεία γι΄αυτό πήραμε την απόφαση για λύση συνεργασίας για το καλό ομάδας».

«Να ταράξουμε τα νερά»

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε τι άλλαξε σε σχέση με το όταν δήλωνε ότι θα φύγει ματωμένος από τον ΠΑΟΚ: «Πριν δέκα μέρες είχα μιλήσει για ηλεκτροσόκ. Τελικά πήραμε από κοινού την απόφαση για λύση της συνεργασίας. Είχαμε άριστη συνεργασία, δεν υπήρχε τυπική σχέση προέδρου, προπονητή, αλλά και οι δύο σκεφτόμασταν το καλό της ομάδας. Όταν κάτι δεν πάει καλά, αυτός που πληρώνει το μάρμαρο είναι ο προπονητής και έτσι πήρε την απόφαση να ταράξουμε τα νερά. Ίσως ο προπονητής που θα έρθει να μπορεί να δώσει αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ».
«Χάθηκε η οικογένεια»

Παράλληλα, αποκάλυψε τι είπε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία τους στους παίκτες: «Μίλησα και στους παίκτες και τους είπα ότι δεν μπορεί να χάθηκε το ταλέντο, η ποιότητα. Χάθηκε όμως η ομοιογένεια της ομάδας και η οικογένεια. Πρέπει όμως και μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Η ομάδα είναι σε χρονικό σημείο που μπορεί να ανακάμψει. Στην Ευρώπη, η ομάδα είναι σε καλό σημείο και η πρόκριση θα παιχτεί στην Τούμπα. Πρέπει όμως να ανακάμψουμε και στο πρωτάθλημα».
Το «ευχαριστώ»…

Τέλος, ευχαρίστησε τη διοίκηση: «για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θεωρώ ότι κέρδισα πάρα πολλά. Κέρδισε και ο ΠΑΟΚ. Δεν έγινε μόνη της πορεία στην Ευρώπη, κάτι έκανε και ο προπονητής. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράσταση και την αγάπη που μου έδειξε και εσάς (σ.σ. δημοσιογράφους) γιατί θεωρώ ότι είχαμε καλή συνεργασία».

Ζιντάν: «Θα συνεργαστώ με τον Μουρίνιο»!

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ομάδα και τη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στον ισπανικό Τύπο. Επίσης, ο Γάλλος θα μιλάει με τους συμπατριώτες του, όπως ο Καρίμ Μπενζεμά, για να κατανοούν καλύτερα τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τον «Ζιζού» να γίνε βοηθός του στη «βασίλισσα» αντί για σύμβουλος του Φλορεντίνο Πέρεθ. Μάλιστα, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη και ο 46χρονος προπονητής μετέφερε την πρότασή του στον Ζιντάν.

«Θα συνεργαστώ με τον Μουρίνιο», αποκάλυψε ο Γάλλος και πρόσθεσε: «Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ομάδα και τον πρόεδρο». Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα ο «Ζιζού» έπλεκε το εγκώμιο του Πορτογάλου, χαρακτηρίζοντάς τον καλύτερο προπονητή του κόσμου και εξέφραζε τη βεβαιότητα πως η Ρεάλ θα καταφέρει να κατακτήσει έναν τίτλο τη φετινή σεζόν.

Ποιος… Ρεχάγκελ; Τι «παίζει» για Άγγελο…

Η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε μετά την λύση συνεργασίας με τον Δερμιτζάκη για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, έφερε και φήμες για πρόσληψη Ρεχάγκελ. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται στον «δικέφαλο» του Βορρά, αν και είναι βέβαιο ότι ο Ζαγοράκης τιμά και σέβεται τον Γερμανό προπονητή. Η ηλικία του είναι απαγορευτική για συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, που έχει βάλει ως στόχο να πάρει νέο και φιλόδοξο προπονητή.
Όσο για τον Άγγελο Αναστασιάδη, το όνομά του συζητιέται, αλλά υπάρχει το συμβόλαιο με την εθνική Κύπρου, που «μπλοκάρει» τα πράγματα. Είναι γεγονός ότι και κάποιοι «συνεργάτες» του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θέλουν τον Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ και ίσως να αρχίσουν το «θάψιμο», αλλά ο Ζαγοράκης θα πάρει τις τελικές αποφάσεις και αυτός ξέρει καλύτερα τι πρέπει να κάνει. Σήμερα μετράει το μέλλον της επαγγελματικής ομάδας και όχι κάτι άλλο στον ΠΑΟΚ. Εάν πάει καλά η πρώτη ομάδα, όλα βαίνουν καλώς και αυτό το ξέρει καλύτερα ο πρόεδρος, ο οποίος θα μελετήσει και τρεις περιπτώσεις ξένων προπονητών.

Tenorio-Στοίχημα...Παράθεση σημείων ..

Επιμέλεια-Tenorio.
Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.

Παρά το ότι δεν είχαμε επιτυχία στα χθεσινά, εν τούτοις είμαι ευχαριστημένος απο την προσέγγιση των σημείων πού αναλύσαμε.Κάτι ανάλογο συνεβει καί τώρα, όπως καί την περασμένη βδομάδα Ενώ σε όλα τα σημεία είχαμε το πάνω χέρι, στο τέλος έκανε καί πάλι την εμφανισή του, το σύνδρομο των τελευταίων λεπτών με αποτέλεσμα να μείνουμε στην απ΄έξω. Λίγη τύχη θέλουμε με το μέρος μας, καθώς θεωρώ αγωνιστικά πως είμαστε σε καλή κατάσταση, ένα κλικ περιμένουμε γιά να πάρει γιά τα καλά μπροστά.



Πάμε στα φρέσκα.



Cagliari - Inter   (2)

Πολύ ανώτερη σε όλα τα επίπεδα σαν ομάδα η Inter, πού δίκαια είναι το φαβορί τού αγώνα.Δεν έχω να πω καί πολλά, τις ομάδες της ξέρουμε καί δεν χρειάζεται πολύ κουβέντα.Σαφές προβάδισμά στην Inter, πού διαθέτει το απαραίτητο υλικό σε ποιότητα να περάσει με νίκη από την έδρα της Cagliari.

Μού αρέσει η απόδοση στο διπλό της Inter στις (2.00) μονάδες, καί θα είναι μέσα στίς επιλογές μου.




Matterburg - Austria Wien    (2)

Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας η Mattersburg μετά την χθεσινή νίκη της LASK.Δεν είναι καί κανένα αμάν φόβητρο, μιάς καί μετρά  μόλις 2 νίκες σε 10 παιχνίδια.Εντός έδρας δε, σε 5 παιχνίδια μετρά μόλις 1 νίκη.

Πολύ πιό ανώτερη η Austria έχει θεωρώ προβάδισμά γιά την νίκη.

Επολογή το διπλό της Austria σε απόδοση (1.80)



Lens - Rennes   (2)

Στην πρώτη θέση καί αήττητη η Rennes , με 5 νίκες καί 3 ισοπαλίες.Πολύ καλή η αμυντική της συμπεριφορά αφού έχει την καλύτερη άμυνα με 4 γκόλ παθητικό.Εκτός έδρας είναι δυνατή καθώς μετρά 3 νίκες καί 1 ισοπαλία σε 4 παιχνίδια.

Από την άλλη η Lens είναι γιά κλάματα, δεν κερδίζει εντός, δεν κερδίζει εκτός, καί γενικά είναι σε κακή κατάσταση.Σε 4 μάτς εντός δεν έχει νίκη καθώς μετρά 1 ισοπαλία καί 3 ήττες.

Αν η Rennes παρουσιαστεί όπως πριν την διακοπή, έχει σαφές προβάδισμα γιά την νίκη.

Επιλογή το διπλό της Rennes σε απόδοση (2.40)


Cercle - Anderlecht   (2)

To φυσάει καί δεν κρυώνει η Anderlecht, μετά την ταπεινωτεική ήττα την περασμένη αγωνιστική από την Standar με 5-1. Από την άλλη η Cercle τα πάει πάρα πολύ καλά γιά τα δεδομένα της καί βρίσκεται σχετικά ψηλά στην βαθμολογία..Θεωρώ δεδομένη την αντίδραση της Anderlecht μετά την 5άρα.

Θα ρισκάρω στο διπλό της Anderlecht σε απόδοση (1.80)



Sporting Gijon - Sevilla   (2)

Με ανεβασμένη ψυχολογία η Sevilla απέναντι στην Sporting, έπειτα από την νίκη τις περασμένης αγωνιστικής επί της Atletico Madrid με 3-1.Ανώτερη η Sevilla ,διαθέτει θεωρώ την ομάδα να εκμεταλευτεί τα αγωνιστικά προβλήματα της Gijón.

Διπλό γιά την Sevilla σε απόδοση (2.20)



Επίσης επιλογή αποτελεί καί η Lanus , η οποία είναι σε άνοδο, καί αντιμετωπίζει μιά πολύ κακή Olympo πού προέρχεται από 6 σερί ήττες με πολύ κακό αμυντικό απολογισμό.Η Lanus μετρά 3 σερί νίκες.Αξίζει προσοχής το διπλό σε απόδοση (2,40).


Αυτά είναι τα σημεία με τα οποία θα κάνω παιχνίδι σήμερα.Προτασούλα δεν υπάρχει, γιά τον λόγο ότι δεν μπορώ να βάλω αποδόσεις τού 1,80 σε σύστημα με ζητούμενα δεν το θεωρώ σωστό παιχτικά, έτσι είναι το παιχνίδι μου.Πάντως πρωσοπικά θα παίξω με όλα τα σημεία.



Καλά να είστε, τα σέβη μου ..

Φωτο Ημερας

Ομορφιές... του Ολυμπιακού στην Ξάνθη

Η αποθέωση του Έκτορα

Η παραδοχή του Έκτορ Κούπερ πως επιθυμεί να παραμείνει για πάρα πολύ καιρό στο τιμόνι του Άρη θα οδηγήσει τους οπαδούς της ομάδας σε… αποθέωση του Αργεντίνου τεχνικού.
Στο σημερινό ντέρμπι με την AEK στο Χαριλάου υπάρχουν πάμπολλοι λόγοι… αποθέωσης της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Καταρχάς, είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Άρη έπειτα από το ντέρμπι της Τούμπας. Οι οπαδοί των «Κίτρινων» είναι εκστασιασμένοι εδώ και δύο εβδομάδες από την εν λόγω νίκη (1-0, Χαβίτο), εντός Τούμπας, με τους παίκτες να δέχονται το χειροκρότημα αλλά και τους ύμνους των οπαδών γι αυτή τους την επιτυχία.
Επιπρόσθετα, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναμένεται να γνωρίσει κι αυτός με την σειρά του την αποθέωση και το Standing Ovationτων οπαδών με τον βασικότερο λόγο να είναι η εξαιρετική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά και η παραδοχή του ίδιου ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα για πολύ καιρό.
Επιπλέον, το σημερινό ματς έχει χαρακτήρα ντέρμπι και σίγουρα ο κόσμος που θα δώσει το παρών θα θελήσει να δει τον Άρη να επικρατεί της AEK και να πανηγυρίζει στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κάκου.
Σημαντικός επίσης είναι και το γεγονός πως θα υπάρχουν… ψυχολογικές ντόπες για την συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας, αρχής γενομένης από το εντός έδρας ματς με την Μπάγερ Λεβερκούζεν την Πέμπτη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Oχτώ στα οχτώ η Ρέιντζερς

Την όγδοη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, πέτυχε η Ρέιντζερς, που επικράτησε με 4-1 της Μάδεργουελ στην έδρα της. Την Κυριακή Σέλτικ κυνηγάει τον ίδιο στόχο την Κυριακή κόντρα στη Νταντί Γιουνάιτεντ. Εκτός έδρας νίκη της Χαρτς 1-0 κόντρα στην Αμπερντίν ενώ ισόπαλο 2-2 έληξε το Σεντ Μίρεν και Χάμιλτον.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Αμπερντίν-Χαρτς 0-1
Ινβερνές-Σεντ Τζόνστον 1-1
Ρέιντζερς-Μάδεργουελ 4-1
Σεντ Μίρεν-Χάμιλτον 2-2
Χιμπέρνιαν-Κιλμάρνοκ 2-1

Νίκη και κορυφή για τον Αγιαξ

Αφήνοντας πίσω το άσχημο πρόσωπο της περασμένης αγωνιστικής, όταν και γνώρισε αναπάντεχη εντός έδρα ήττα από την Ουτρέχτη, ο Aγιαξ επανήλθε στις επιτυχίες, νικώντας εντός έδρας την Μπρέντα 3-0 στο παιχνίδι που άνοιξε την "αυλαία" στην ένατη αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής



  • Aγιαξ-Μπρέντα 3-0
    (15' Βερτόνγκεν, 30' Ελ Χαμνταουί, 79' Σουάρες)


  • Φένλο - Aλκμααρ 0-1
    (89' Πελέ)


  • Ουτρέχτη - Ντε Γκράαφσαπ 2-2
    (3' Βίτενς, 13' Μουλένγκα- 59' Μπάργκας, 89' Ντε Ρίντερ)


  • Ντεν Χάαγκ - Εξέλσιορ 2-1
    (65 Koύμπικ, 90 Μπουλίκιν-45πεν.Βίνκεν)

  • Τέλος στο σερί της Μάιντς έδωσε ο Γκερέρο!

    Η 8η αγωνιστική έμελλε να είναι αυτή που θα φέρει την πρώτη βαθμολογική απώλεια στην Μάιντς. Το Αμβούργο με τέρμα του Γκερέρο στο 89' "πάγωσε" το "Μπρούχβεγκσταντιον" και παράλληλα επέτρεψε στη Ντόρτμουντ, να διατηρηθεί στην κορυφή μαζί-πλέον-με τη Μάιντς, έχοντας από 21 βαθμούς.

    Στο μεταξύ, παρά τις πολλές απουσίες και με χατ-τρικ του Γκόμεζ, η Μπάγερν Μονάχου νίκησε άνετα στο "Αλιάνζ Αρίνα" με σκορ 3-0 το Ανόβερο , η Ζανκτ Πάουλι επιβλήθηκε δύσκολα με 3-2 της Νυρεμβέργης, όπως και η Βέρντερ Βρέμης με 2-1 της Φράιμπουργκ ενώ η Σάλκε, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να μένει στον πάγκο, παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Στουργκάρδη.

    Τέλος, σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Λεβερκούζεν με 3-2 επί της Βόλφσμπουργκ, παρ' όλο που βρέθηκε να χάνει 2-0.


    Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής:

    Παρασκευή 15/10



  • Κολωνία-Ντόρτμουντ 1-2
    (82' Ποντόλσκι-20' Μπλαστσικόφσκι, 91' Σαχίν)

    Σάββατο 16/10

  • Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 3-0
    (21', 77', 90' Γκόμεζ)


  • Σάλκε-Στουτγκάρδη 2-2
    (29' Εντού, 80' πεν. Χούντελααρ-15' Γκέμπχαρτ, 74' Χάρνικ)


  • Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 2-1
    (33' Χαντ, 73' Αλμέιδα-62' Σούστερ)


  • Μάιντς-Αμβούργο 0-1
    (89' Γκερέρο)


  • Ζανκτ Πάουλι-Νυρεμβέργη 3-2
    (45' Ασαμόα, 59' Έμπερς, 82' Μπρουνς-48' Εκίτσι, 62' Βολφ)


  • Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν 2-3
    (9' Ντιέγκο, 68' Γκραφίτε - 72', 82' Ρόφλες, 75' πεν. Βιντάλ)

    Κυριακή 17/10
    Καϊζερσλάουτερν-Aιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
    Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 18:30

  • Νίκη και σε αυτό το ντέρμπι...

    Ο Αρης υποδέχεται την ΑΕΚ και θέλει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρα του για να φτάσει στην τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα που θα τον διατηρήσει ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Μετά το τρίποντο στην Τούμπα οι "κίτρινοι" θα επιδιώξουν το θετικό αποτέλεσμα σε ακόμα ένα ντέρμπι.

    Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς δεν θα έχει στη διάθεση του τα δύο βασικά αμυντικά του χαφ. Πρίττας και Ναφτί θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από την εξέδρα, ενώ ο Αργεντινός δεν θα έχει στη διάθεση του και τον Ρουίς.

    Μετά από το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε την αποστολή την οποία αποτελούν οι παρακάτω 18 ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Χουάνμα, Μίσελ, Ρονάλντο, Νέτο, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Φατί, Μενδρινός, Τόχα, Πορτίγια, Χαβίτο, Τόνι Κάλβο, Κόκε, Τσέζαρεκ, Οριόλ, Τσεζνάουσκις.

    Εκτός αποστολής έμειναν για διάφορους λόγους οι: Πρίττας, Ναφτί, Ρουίς , Βελλίδης, Αγτζίδης, Καζναφέρης, Φαμπιάνο Λίμα, Κατίδης, Οικονομόπουλος, Αραβίδης, Παπαζαχαρίας, Μπουγαΐδης.

    1. Superleague και Nova μαζί έως το 2014




    Η ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου από το τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague  λέει τα εξής : Αποδοχή πρότασης του τηλεοπτικού σταθμού Forthnet/Nova για σύναψη Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων διάρκειας 4 ετών, δηλαδή μέχρι και την περίοδο 2013-2014. Το συνολικό αντίτιμο της Σύμβασης θα ανέρχεται στα 176 εκατομμύρια ευρώ. Η Forthnet/Nova θα αναλάβει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αγώνα 4ης επιλογής  που μετέδιδε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.
    Με μια πρώτη ανάγνωση θα έλεγε κανείς πως η Nova θα πρέπει να πανηγυρίζει για τη μεγάλη αυτή επιτυχία και ο ΟΤΕ να είναι προβληματισμένος που δε μπόρεσε να της αρπάξει τα πολυπόθητα (για την Ελλάδα μόνο) τηλεοπτικά δικαιώματα και να ενδυναμώσει το αθλητικό του περιεχόμενο, λίγους μήνες πριν εκπέμψει δορυφορικά. Είναι όμως έτσι ;
    Σε μια εποχή που ταλανίζεται από αβεβαιότητα, στρίμωγμα και σκοτεινιά, η απόφαση αυτή μοιάζει να είναι και η πλέον συμφέρουσα για τη Superleague, αφού εξασφαλίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα για τα επόμενα 4 χρόνια το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των περίπου 44 εκατ. ευρώ το χρόνο. Στην κρατική τηλεόραση παραμένουν προς το παρόν ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη με το μεγαλομέτοχο όμως του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη να έχει εκδηλώσει την επιθυμία εισαγωγής της ομάδας του Πειραιά σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης μετά το τέλος του συμβολαίου που έχει με την ΕΡΤ.
    Και τώρα τα διλήμματα.
    Δίλλημα πρώτο: Θα καταφέρει, μιλώντας πάντα για το υπάρχον αβέβαιο οικονομικό πλαίσιο στο οποίο βρισκόμαστε, ο όμιλος Nova/Forthnet να βγάλει, να ρεφάρει όπως λέμε πιο λαϊκά, τα χρήματα που θα δαπανήσει; Είμαι σίγουρος πως τα στελέχη του σταθμού τα έχουν βάλει κάτω, έχουν κάνει τις ασκήσεις τους, τις προβλέψεις και τα business plans τους και κατέληξαν στις προτάσεις τους. Είναι σίγουρο και απολύτως κατανοητό πως ήθελαν να κλείσουν και την πόρτα στον ΟΤΕ που μπαίνει και αυτός στο παιχνίδι στα τέλη του έτους. Ίσως με όχημα τις HD υπηρεσίες, δωρεάν εξοπλισμό, κάποια συνδυαστικά πακέτα προσφορών, να προσπαθήσουν να προσελκύσουν και να δεσμεύσουν τους καταναλωτές παλιούς και νέους με συμβόλαια. Ίσως να έχουν και κάποιο κρυφό άσσο στο μανίκι (Ολυμπιακός;), ίσως όμως τελικά να αποδειχτεί πως
    έχουν κάνει λάθος εκτίμηση και η αγορά να μην τους ακολουθήσει. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε πλέον σίγουροι.
    Δίλλημα δεύτερο: Πως θα κινηθεί ο ΟΤΕ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που τον αποκλείουν από τις μεταδόσεις του ελληνικού πρωταθλήματος για τα επόμενα 4 χρόνια; Θα κυνηγήσει να πάρει τα δικαιώματα του Ολυμπιακού; Θα χτυπήσει τις μεταδόσεις του Champions και του Europa League; Δε θα κάνει τίποτα από όλα αυτά και θα προσπαθήσει με όχημα μια αρκετά πιο οικονομική συνδρομή και καλό περιεχόμενο (με HD;) να πάρει ένα μικρό μερίδιο της αγοράς κρατώντας στάση αναμονής καιροφυλακτώντας και ροκανίζοντας τον ανταγωνιστή του μέχρι να ξεκαθαρίσει το οικονομικό τοπίο;
    Δίλημμα τρίτο: Τι θα κάνουν οι καταναλωτές; Θα προτιμήσουν να δίνουν το ποσό των 61.92 ευρώ (full pack) η έστω αυτό των 52.20 ευρώ (sports pack) το μήνα για το πρόγραμμα της Nova ή θα αναζητήσουν άλλες πιο οικονομικές λύσεις (καφετέρια, internet, ΟΤΕ, κ.α.); Τη στιγμή μάλιστα που πρόσφατες έρευνες εταιρειών λιανεμπορίου δείχνουν πως οι καθιερωμένες συνδυαστικές προσφορές (ένα προϊόν μαζί με κάποιο άλλο σε ειδική τιμή)  δε λειτουργούν όπως παλιά και πλέον οι καταναλωτές επιθυμούν discount στο μεμονωμένο προϊόν που αγοράζουν, περιορίζοντας έτσι το ποσό που θα βγάλουν από τη τσέπη τους. Λέτε να έρχεται η ώρα που θα δούμε και εκπτώσεις στη συνδρομή της Νova;   

    Επιμελεια Νικος Δρικακης

    Κομβικό παιχνίδι για Ηρακλή

    Τη νίκη θα κυνηγήσει ο Ηρακλής, στο αποψινό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στον Καυτανζόγλειο Στάδιο (18:15, Novasports 2 ). Ο «Γηραιός» θέλει να νικήσει τους Σερραίους για να σπάσει την κακή παράδοση που υπάρχει. Με τον Πέτρο Θεοδωρίδη στη διοίκησή τους έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία πρόπερσι στο πρωτάθλημα επί των «κυανόλευκων» και δύο νίκες στα φετινά φιλικά.

    Οι παίκτες του Ουζουνίδη καλούνται να αποσπάσουν θετικά αποτελέσματα σε τέσσερα παιχνίδια, με βατούς αντιπάλους. Πέρα από τον σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης με τον Ολυμπιακό Βόλου και το εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη.

    Ο 42χρονος τεχνικός αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ελευθερόπουλος, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Αραμπατζή, Κατσαμπή, Χοσέμι και Κανακούδη. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Καρλίνιος και ο Ντάνι. Πιο μπροστά θα είναι η τριπλέτα Σίσιτς, Μάρα και Σολτάνι. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ιάκομπ.

    Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπαντής, Κυριαζής, Κατσικάς, Λίμα, Σαρακατσάνος, Ρομάν, Βούτσιας, Κομπαγιάσι και Στζοτ. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Αλετσένβου, Παπαστεριανός, Ηλιάδης και ο τιμωρημένος Γκαρσία.

    Προϊστορία

    Πριν από δύο χρόνια ο Πανσερραϊκός πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του επί του Ηρακλή με 2-1. Από τα προηγούμενα 21 παιχνίδια, τα 13 είχαν λήξει με νικητή τον Ηρακλή και τα υπόλοιπα 8 ισόπαλα.

    Κορυφή με τεσσάρα για τη Ρεάλ

    Με τους Γκονζάλο Ιγκουαΐν και Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε εκτός έδρας με 4-1 της Μάλαγα και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Βαλένθια στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα (1-2), πέρασε μόνη πρώτη στην Primera Division.
    Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι μαδριλένοι έδειξαν αποφασισμένοι να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το Λα Ροσαλέδα. Η πρώτη καλή στιγμή για τη Ρεάλ ήρθε στο 26ο λεπτό, όταν ο Κεντίρα σημάδεψε το δοκάρι του Γκαλάτο.
    Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ιγκουαΐν στάθηκε πιο τυχερός και ύστερα από την ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε τον τερματοφύλακα της Μάλαγα και έκανε το 1-0. Και ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν, ο Ρονάλντο διπλασίασε τα τέρματα της βασίλισσας στην εκπνοή του πρώτου μέρους, δίνοντάς της σαφές προβάδισμα για την επανάληψη.
    Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο συνέχισαν με την ίδια ταχύτητα και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50` ο Ρονάλντο νίκησε τον Γκαλάτο από τα 11 βήματα, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Οζίλ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-0.
    Η Μάλαγα μείωσε προσωρινά σε 1-3, με τον Στάντσγκααρντ στο 55`, αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Ιγκουαΐν με δεύτερο προσωπικό τέρμα, έκανε το 4-1, κλειδώνοντας τη νίκη της Ρεάλ.

    Πλέον η βασίλισσα έχει 17 βαθμούς, έναντι των 16 των Βαλένθια και Μπαρτσελόνα, και περιμένει το αποτέλεσμα της Βιγιαρεάλ τη Δευτέρα (18/10), από το οποίο θα κριθεί αν θα παραμείνει στην 1η θέση ή η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League θα την περάσει.





    Δερμιτζάκης τέλος!

    Ο Παύλος Δερμιτζάκης αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Λίγη ώρα μετά την επιστροφή της αποστολής του Δικεφάλου στη Θεσσαλονίκη, ο 41χρονος τεχνικός υπέβαλε την παραίτηση του, που έγινε δεκτή από την διοίκηση της ομάδας. Αυτήν την ώρα ο Θόδωρος Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του συζητούν για τον αντικαταστάτη του, αφού την Πέμπτη υπάρχει το κρίσιμο παιχνίδι στο Europa League με τη Βιγιαρεάλ.

    Δεν φοβάται τον Μουρίνιο ο Αλέγκρι

    Ικανοποιημένος από τη νίκη της Μίλαν επί της Κιέβο με 2-1 είναι ο τεχνικός των «ροσονέρι» Μάσιμο Αλέγκρι και παράλληλα δηλώνει πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την τακτική του Μουρίνιο.
    Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της Μίλαν στάθηκε στο καλό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του, αλλά και στην καλή απόδοση του Ροναλντίνιο, ενώ αναφέρθηκε και στο επόμενο ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ρεάλ.

    «Νομίζω ότι η ομάδα έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, μπήκαμε στο δεύτερο λίγο πιο χαλαρά και περιμέναμε την Κιέβο. Μετά το 2-1 την ομάδα τη διαδέχτηκε ο φόβος, αλλά κερδίσαμε δίκαια». Όσο για τη δοκιμή του Ροναλντίνιο, ο τεχνικός της Μίλαν σχολίασε: «Ο Ρόνι μπορεί να παίξει οπουδήποτε, περισσότερο εύκολο είναι για εκείνον να παίζει και να δημιουργεί κινδύνους. Είναι 30 χρονών και μπορεί να δώσει πολλά στο ποδόσφαιρο, σε φυσική κατάσταση είναι καλά και τεχνικά σε καλή φόρμα».
    Τέλος, ο Αλέγκρι δήλωσε για το ματς με τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου: «Δεν έχω να φοβηθώ κάτι από τη Ρεάλ ή από την τακτική του Μουρίνιο, είναι ασφαλώς ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είμαστε δύο ομάδες δυνατές και μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι πολύ τεχνικό και με πάθος».

    "Είμαστε άνδρες και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας"

    Δεν ήταν δυνατόν να μην είναι απογοητευμένος από την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός τόνισε ότι «πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη σαν άνδρες». «Είμαστε άνδρες και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρέπει να φέρουμε στην ομάδα και πάλι θετικά αποτελέσματα», είπε και πρόσθεσε: «Η ομάδα είναι μπερδεμένη. Εμείς τη φέραμε στην κατάσταση που βρίσκεται και εμείς πρέπει να τη βγάλουμε».

    Όσον αφορά την άσχημη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, κατέληξε: «Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε λάθη, δεχτήκαμε ένα γκολ από τα 40 μέτρα, είχαμε ευκαιρίες να γυρίσουμε το ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η κατάσταση που υπάρχει δεν είναι σωστή, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο τη διαχειριστούμε».