Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ότι και να γίνει...!!

Ο  Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για δυο-τρία πραγματάκια που πρέπει να γίνουν, ότι και να γίνει και δίνει.. δώρο σε υστερόγραφο ένα ακόμα blog με...πορτοκαλί απόχρωση!
Είναι ξεκάθαρο για μένα το τι πρέπει να συμβεί στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ αυτή την στιγμή για αυτό και θα είμαι απόλυτα...σύντομος. Η διοίκηση Στεφανίδη οφείλει να φανεί συνεπής στις υποσχέσεις της και να διασφαλίσει την έλευση οικονομικών πόρων, ικανών και να δημιουργήσουν ένα πολύ καλό ρόστερ...ανόδου, αλλά και να μην υπάρχουν προβλήματα με τις...αμαρτίες του παρελθόντος.
ADVERTISEMENT
Είναι υποχρεωμένη να το πετύχει με βάση τις υποσχέσεις που έδωσε- τουλάχιστον- τον τελευταίο μήνα. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία άλλη λύση- τουλάχιστον σήμερα στον ορίζοντα- καλό θα ήταν να συσπειρωθεί γύρω της όποιος πιστεύει, γουστάρει, θέλει, ευελπιστεί, ελπίζει ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί να τα καταφέρει. Και αν δεν γουστάρει να συσπειρωθεί, τουλάχιστον όσοι θέλουν να λέγονται αρειανοί να μην δημιουργούν επιπλέον προβλήματα. Αν προκύψει λύση, ειδικά...επενδυτή   με πραγματικά λεφτά, μια... χαψιά θα τον κάνει τον Στεφανίδη και τον κάθε Στεφανίδη που διαχειρίζεται χρήματα και προσπαθεί να βρει πόρους μέσω χορηγιών και λοιπών παρόμοιων δραστηριοτήτων (πχ τηλεοπτικά).
Ο κόουτς Καλαιτζίδης, εφόσον η ΠΑΕ του διασφαλίσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και με δεδομένο ότι έχει εν λευκώ τα κλειδιά στα χέρια και αφήνει... έξω από την πόρτα όποιον αυτός θέλει, να... μπάσει εντός του Ρυσίου και κατ' επέκταση του Κλεάνθης Βικελίδης, τους παίκτες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα να ανέβει.
Να είναι οι επιλογές του τέτοιες, που θα αποφευχθούν τα λάθη και ο ΑΡΗΣ έστω και με τόσα προβλήματα, αλλά και περιορισμό μεταγραφών να έχει ένα ρόστερ που θα κερδίσει την άνοδο. Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός στόχος για τον Αρειανό. Να ανέβει η ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα από την...προσπάθεια ως το καλό ποδόσφαιρο δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου.
Επομένως η διοίκηση Στεφανίδη και ο κόουτς Καλαιτζίδης θα έχουν πετύχει τον σκοπό τους μόνο υπό μία και μόνο προυπόθεση. Να πετύχει ο ΑΡΗΣ την άνοδο. Όλα τα υπόλοιπα θα συνιστούν αποτυχία και πισωγύρισμα γιατί αν είναι να χαθεί φέτος η χρονιά χωρίς να ανέβεις και το ξέρεις, πάνε παίξε στην Γ εθνική. Εγώ είμαι της άποψης ότι αν πιστεύεις και μπορείς να παίξεις στην Β, τότε έχεις υποχρέωση να το κάνεις. Δεσμευτήκατε ότι θα πετύχετε. Κάντε τα λόγια και τις υποσχέσεις...πράξεις.
Πάμε όμως στον ουσιαστικό λόγο που γράφω αυτό το κείμενο. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα παραπάνω για τα οποία δε νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το τι θεωρώ ότι θα θεωρηθεί...επιτυχία και τι (όλα τα άλλα) θα είναι αποτυχία, η διοίκηση Στεφανίδη είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ, από την στιγμή μάλιστα που επιβεβαίωσε τα σχετικά ρεπορτάζ, να τραβήξει ως το τέλος δύο θέματα. Πρώτον μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου για ζητήματα νομικά, φορολογικά, λογιστικά για το οποίο υπάρχει η υπόνοια της απιστίας. Να μάθουμε τελικά ποιος πουλούσε παπά και ποιος όχι σε θέματα όπως της Σπορτβίζιον, του Λακώμματος, αν κάποιος έκανε ότι έπρεπε με τα διαρκείας ή έβαζε στην τσέπη τα μισά. Να πετάξουν ορισμένοι άνθρωποι την λάσπη από πάνω τους και να πάει στα μούτρα όποιων πραγματικά είχαν συμπεριφορά λαμόγιου, αν αποδειχθεί φυσικά ότι υπήρχαν τέτοιοι.
Παράλληλα για ένα θέμα που έχει περισσότερη ηθική αξία γιατί πιστεύω ότι νομικά δύσκολα μπορεί να προκύψουν ευθύνες. Να πάει ως το τέλος το θέμα της μη αδειοδότησης της ομάδας το 2012-13. Να μάθουμε τι πραγματικά ειπώθηκε στην πρώτη εκδίκαση και στην έφεση. Ποιος είπε...τι. Αν υπήρξε όντως τρύπημα όπως λέγεται. Αν ο ΑΡΗΣ έπεσε θύμα την στιγμή που άλλες ομάδες με πολλαπλάσια χρέη αδειοδοτήθηκαν κανονικά.
Αυτά τα πράγματα είναι υποχρεωμένη η διοίκηση Στεφανίδη να τα βάλει μπροστά. Αν μάλιστα κάποιοι για αυτό τον λόγο ή όποιον άλλο καταφέρουν και τον “φάνε” τον Στεφανίδη, να ξέρουμε άπαντες ότι αυτοί που ανέλαβαν προχώρησαν ή όχι αυτές τις περιπτώσεις.
Γιατί από 4-5 και μόνο περιπτώσεις είναι πολύ εύκολο να καταλάβει και ο τελευταίος Αρειανός ποιοι έχουν οδηγήσει τον ΑΡΗ στην καταστροφή και εφάρμοσαν εδώ καιν χρόνια το... φωνάζει ο κλέφτης. Αναμένουμε από την διοίκηση Στεφανίδη τις πράξεις. Αυτές οι περιπτώσεις όμως δεν είναι χορηγίες που πρέπει να...υπογραφούν. Αυτές αν δεν τις προχωρήσεις, θα είσαι συνένοχος. Επομένως αναμένουμε τις μηνύσεις και τις... κινήσεις για να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και φυσικά να αποκαταστήσουν ορισμένοι άνθρωποι το όνομά τους. Ότι και να γίνει στα υπόλοιπα...

ΥΓ1 Θα μπορούσαν τα παρακάτω να είναι ένα ξεχωριστό blog, αλλά θα το δώσω...δώρο στην τιμή του ενός. Το συμπέρασμα στο τέλος του υστερόγραφού είναι στάση ζωής. Αυτό πιστεύω, αυτό ακολουθώ και σε κάποιες περιπτώσεις -όπως και σε αυτή θα καταλάβετε- μπορεί να παρεξηγηθεί υπέρ κάποιας διοίκησης. “Δεν σ' αλλάζω, δεν σ' αλλάζω είσαι η μόνη που ταιριάζω” που τραγουδάει και ο Αρειανός Αντύπας. Πάμε και θα καταλάβετε...
 Θεωρώ μικρό το ποσό πώλησης του Μποχωρίδη (350.000). Είναι όμως σωτήριο για την ΚΑΕ και την ανάγκη να  βγει η χρονιά με το 99  και τα παλιά χρέη. Αγωνιστικά εφόσον αρθεί το ban της FIBA, θεωρώ ότι θα ΥΠΕΡΚΑΛΥΦΘΕΙ το κενό του. Το ζήτημα είναι από ποια οπτική γωνία το βλέπεις και χρίζει μεγάλης ανάλυσης αν κάνει καλά ή όχι. Δε νομίζω όμως να μπορούν να αξιολογήσουν καλύτερα την κατάσταση άλλοι από αυτούς που παίρνουν την ευθύνη για αυτή την πώληση και κυρίως ανέλαβαν την ευθύνη για χρέη που δεν δημιούργησαν αυτοί.
Είναι εύκολο να κάνεις λόγο για ξε-πούλημα και ότι θα έπρεπε να δώσεις τον παίκτη μόνο με τα... τριπλάσια.  Είναι δύσκολο να διοικήσεις όμως και να βάλεις την υπογραφή σου αναλαμβάνοντας χρέη άλλων. Πόσοι αλήθεια με τα χρέη στο δικό τους το κεφάλι, δεν θα ξε-πουλούσαν τον Μποχωρίδη; Μπορεί στα λόγια πολλοί, στην πράξη όμως; Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε όλοι!
Σε κάθε περίπτωση ένα πράγμα οφείλει να κάνει ο Αρειανός ανεξάρτητα από τον κάθε Μποχωρίδη, Βεζένκοφ και όποιον άλλο αθλητή φύγει από την ομάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Να στηρίξει την ομάδα με το διαρκείας του ή το απλό εισιτήριο κάθε αγωνιστική. Το έχω αναφέρει και στο ποδόσφαιρο. Δεν αγοράζεις εισιτήριο για κανένα Στεφανίδη ή Αρβανίτη. Δεν αγοράζεις το εισιτήριο για να δεις καλό μπάσκετ ή καλή μπάλα. Αν το κάνεις για αυτό, είναι σεβαστό και θεμιτό , αλλά είσαι πελάτης. Αν το θέαμα είναι χάλια, μπορεί καμιά φορά να μπερδευτείς και να πας και σε άλλο μαγαζί;
Αν είσαι... φίλαθλος αγαπάς το... άθλημα όχι τον ΑΡΗ, περίμενε να δεις αν θα πάρει καλούς Αμερικανούς.  Αν όμως λες ότι σε νοιάζει μόνο ο ΑΡΗΣ, το κάνεις για τον ΑΡΗ και μόνο και για να το εστιάσω περισσότερο στο μπάσκετ για τις χαρές που θυμάσαι κοιτώντας το... ταβάνι (δεν το κοιτάνε μόνο οι αντίπαλοι). Τότε λέγεσαι οπαδός.  Στην Ελλάδα πάντα ξενέρωνα με όσους έλεγαν ότι είναι φίλαθλοι και όχι οπαδοί. Προφανώς και δεν είχαν ιδέα για το τι σημαίνει οπαδός. Στο μυαλό τους το είχαν με κάτι κακό. Τον χούλιγκαν. Αυτόν όμως τον λένε χούλιγκαν, όχι οπαδό. Και η κάθε ελληνική λέξη αν την ανάλυσης θα διαπιστώσεις ΑΚΡΙΒΩΣ το νόημά της.
Μία ανάλυση της λέξης, εννοιολογικά στα νέα ελληνικά ή αναζήτηση της στα...αρχαία ή ακόμα πιο εύκολα πατώντας στο... google στην εποχή μας, θα σας δείξει ότι οπαδός είναι αυτός, ο πιστός, που ακολουθεί παντού μία...κίνηση, μια ιδεολογία, μία ΙΔΕΑ. Απλά και...οπαδικά. Τον ΑΡΗ. Ότι και να γίνει...
Πηγή: gazzetta.gr

Χέρι-χέρι Ολυμπιακός με UNICEF και στο Σικάγο!

Μια ακόμα ευκαιρία να συγκεντρώσει χρήματα για καλό σκοπό είχε ο Ολυμπιακός. Με όλους τους παίκτες να δίνουν το παρών, οι «ερυθρόλευκοι» διοργάνωσαν event στο Σικάγο προσφέροντας βοήθεια στη UNICEF.

Χέρι-χέρι Ολυμπιακός με UNICEF και στο Σικάγο
Στο πλευρό της UNICEF στάθηκε και στην Αμερική ο Ολυμπιακός. Σε ένα event που διοργάνωσε στο Σικάγο -όπου βρίσκεται με αφορμή τη συμμετοχή της ομάδας στο International Champions Cup- συνέχισε την ανεύρεση πόρων στην προσπάθεια του παγκόσμιου οργανισμού για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρόντες φυσικά, ήταν όλοι! Οι παίκτες, ο Μίτσελ, το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο, ο τεχνικός διευθυντής, Πιέρ Ισά, ο σύμβουλος στρατηγικής, Κριστιάν Καρεμπέ, ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, η διευθύντρια μάρκετινγκ, Βερούσκα Γεωργαντή και ο Εμπορικός Διευθυντής, Μιχάλης Λάιος.

inner

Ο πρόεδρος του American Hellenic Institute, Νικ Λαριγκάκις, προλόγισε την εκδήλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων την προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνεργασία με τη UNICEF και το έργο που παράγει ο Ολυμπιακός για τον οργανισμό.

inner

Το παρών έδωσαν επίσης και εκπρόσωποι της Λίβερπουλ και της Αμερικάνικης Επιτροπής της UNICEF, που έδειξαν την ικανοποίησή τους για την μαζική παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση, αλλά και στο φιλικό ματς που θα ακολουθήσει.
Κατά τη διάρκεια του event διενεργήθηκε σιωπηρή δημοπρασία (silent auction) με πολλά «ερυθρόλευκα» αντικείμενα να διατίθενται προς αγορά, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον ιερό σκοπό της UNICEF! Φανέλες με υπογραφές των παικτών μας, μπάλες, γάντια τερματοφυλάκων μας, ακόμη και παπούτσια, όλα συλλεκτικά και με ιδιαίτερη αξία!

inner

Ο Ντελβίν Εντινγκά μίλησε για την εκδήλωση που έγινε στο Σικάγο τονίζοντας: «Εμείς, που έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να προσφέρουμε στα παιδιά και την παραμικρή πιθανότητα για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι πάντα σημαντικό να δίνουμε τη βοήθειά μας, ειδικά στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ο Ολυμπιακός και η UNICEF είναι μαζί»!

Με τη σειρά του ο Ανδρέας Σάμαρης τόνισε πως «όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από τον Ολυμπιακό, αλλά και όχι μόνο, μπορούν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και να συνδράμουν βοηθώντας τον οργανισμό. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει τον τελευταίο χρόνο, με τη συνεργασία του με τη UNICEF ότι στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Έχει δώσει αρκετά και έχει ακόμη πολλά περισσότερα να δώσει στο μέλλον. Είναι κάτι το οποίο αξίζει όλοι να στηρίξουμε, είναι κοινωνικό έργο».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ έστειλε το δικό του μήνυμα. «Εδώ και ένα χρόνο έχουμε αυτή τη σημαντική συνεργασία με τη UNICEF. Και φυσικά κάνουμε ότι μπορούμε για να βρίσκουμε έξτρα πόρους για τον ιερό σκοπό που υπηρετεί ο οργανισμός, τον εμβολιασμό των παιδιών. Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία αυτή, ήταν και μία επιτυχημένη χρονιά για τον Ολυμπιακό. Προχωρήσαμε στο Champions League και το όνομα μας, άρα και η συνεργασία μας με τη UNICEF ακούστηκαν ακόμη περισσότερο. Σήμερα είναι ακόμη μία ευκαιρία να διαδώσουμε το μήνυμα. Ο Ολυμπιακός και η UNICEF είναι μαζί».

inner

Η Βερούσκα Γεωργαντή, από την πλευρά της, τόνισε ότι «θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο αυτό τον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται απόψε κοντά μας. Όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια που κάνουμε να διαδώσουμε το μήνυμα της συνεργασίας μας με τη UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών που έχουν ανάγκη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δεν θα μπορούσαμε να έρθουμε στην Αμερική και τον Καναδά και να μην αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνει το International Champions Cup, να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας και να βοηθήσουμε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Σας ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας».

Φυσικά μία ξεχωριστή τοποθέτηση έκανε και η κα. Νέλι Ίνγκραχαμ, Development Officer της UNICEF, η οποία εξήγησε πως: «δεν θα μπορούσαμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη προς τον Ολυμπιακό, ο οποίος συμπεριέλαβε τη UNICEF και αυτό το event στην επίσκεψή του στο Σικάγο. Έχουμε μία υπέροχη συνεργασία εδώ και καιρό τώρα και ο Ολυμπιακός είναι ηγέτης στο να δηλώνει ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνει για το καλό των παιδιών, για να προστατεύονται τα παιδιά και τα δικαιώματά τους. Πολλές χιλιάδες παιδιά χάνοντας καθημερινά, εξαιτίας πραγμάτων τα οποία γνωρίζουμε και προσπαθούμε να εξαλείψουμε! Με συνεργασίες όπως εκείνη που έχουμε με τον Ολυμπιακό μπορούμε να συγκεντρώνουμε όχι μόνο τα μέσα που χρειαζόμαστε, αλλά και να διαδίδουμε το μήνυμα της προσφοράς και της βοήθειας προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η UNICEF βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να συνεχίζει το έργο της και είναι σημαντικό να έχουμε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, σεβαστή για αυτό που κάνει, στο πλευρό μας. Κερδισμένα είναι τα παιδιά».



Πηγή: sport-fm.gr

Πίσω στην βάση ο ΠΑΟΚ!

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασε το απόγευμα της Κυριακής η αποστολή του ΠΑΟΚ, έπειτα από 17 μέρες στην Ολλανδία. Την Τετάρτη επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες του Αναστασιάδη.

Πίσω στην βάση ο ΠΑΟΚ
Το πόδι τους στην Θεσσαλονίκη έπειτα από 17 μέρες παραμονής στην Ολλανδία πάτησε η αποστολή του ΠΑΟΚ το απόγευμα της Κυριακής. Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη επέστρεψαν μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας και είχαν την ευκαιρία να δουν μετά από αρκετές μέρες τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που του περίμεναν στο αεροδρόμιο.

Η πτήση από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας προσγειώθηκε κανονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Την ευκαιρία δεν άφησαν να πάει χαμένη πολλοί από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο, οι οποίοι έπεσαν πάνω στους παίκτες του «δικέφαλου του Βορρά» για μερικά αυτόγραφα και φωτογραφίες.

Τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ μετά την προετοιμασία στην Ολλανδία θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μερικές ανάσες καθώς θα επιστρέψουν και πάλι στις προπονήσεις από την ερχόμενη Τετάρτη. Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως οι Μακ, Ιτάνζ, Μαντούρο και Μάρτενς δεν επέστρεψαν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα καθώς θα «ξοδέψουν» στο εξωτερικό την ολιγοήμερη άδεια. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ντάνι… τους την κάνει!!

Έκπληξη στο Grand Prix της Ουγγαρίας με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο με καλή στρατηγική να παίρνει την πρωτιά, μπροστά από Φερνάντο Αλόνσο, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ο Ντάνι… τους την κάνει
Τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του πανηγύρισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, στο Grand Prix της Ουγγαρίας. Ο Αυστραλός πιλότος είχε καλύτερη τακτική (στρατηγική τριών πιτ στοπ) και περισσότερη τύχη από τους ανταγωνιστές του αφήνοντας δεύτερο (καλύτερος τερματισμός φέτος) τον Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari. Τρίτος, αν κι εκκίνησε από το pit lane, ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, που μείωσε στους 11 βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Νίκο Ρόσμπεργκ, που κατετάγη τέταρτος παρότι είχε την pole position. Μάσα, Ραϊκόνεν, Φέτελ, Μπότας, Βερνιέ και Μπάτον συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο Ρόσμπεργκ είχε ξεκινήσει ιδανικά τον αγώνα κι άνοιγε διαρκώς τη διαφορά, αλλά ήταν αδύνατο σε τόσο βρεγμένη πίστα να κυλήσουν όλα ομαλά. Η αρχή έγινε με το ατύχημα του Μάρκους Έρικσον στον ένατο γύρο, που έφερε τα πάνω-κάτω με το αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει στη συνέχεια πολύ… τακτικά την εμφάνισή του στην πίστα, μιας κι ακολούθησαν κι άλλες αποχωρήσεις. Από την κατάσταση επωφελήθηκε αρχικά ο Ρικιάρντο κι εν συνεχεία ο Αλόνσο, όπως και ο Χάμιλτον, που αν και στην αρχή του αγώνα έχασε την αριστερή μπροστά πτέρυγά του βγαίνοντας από την πίστα, κατάφερε σταδιακά εκμεταλλευόμενος διάφορες καταστάσεις να κερδίσει πολλές θέσεις και στον 41ο γύρο να περάσει τον ομόσταβλό του στη Mercedes.

Στους τελευταίους γύρους ο Αλόνσο οδηγούσε την κούρσα έχοντας πίσω του τον Χάμιλτον, αλλά αμφότερους να έχουν φθαρμένα ελαστικά σε σχέση με τον τρίτο Ρικιάρντο, την ώρα που ο Ρόσμπεργκ ήταν τέταρτος με… διαφορά, αφού έχασε χρόνο μέχρι να περάσει Ραϊκόνεν και Μάσα. Στον 67ο γύρο ο Ρικιάρντο πέρασε τον Χάμιλτον κι ένα γύρο μετά άφησε πίσω του και τον Αλόνσο φτάνοντας στη νίκη.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η σύγκρουση των δύο Force India, των Σέρχιο Πέρες και Νίκο Χούλκενμπεργκ, που αμφότερες δεν κατάφεραν να τερματίσουν στην εξέλιξη του Grand Prix.

Ο επόμενος αγώνας, δωδέκατος στη σεζόν από τους συνολικά 19, θα γίνει 22-24 Αυγούστου στο Βέλγιο.

Αναλυτικά η κατάταξη

1. Ρικιάρντο, Red Bull
2. Αλόνσο, Ferrari +5.2
3. Χάμιλτον, Mercedes +5.8
4. Ρόσμπεργκ, Mercedes +6.3
5. Μάσα, Williams +29.8
6. Ραϊκόνεν, Ferrari +31.4
7. Φέτελ, Red Bull +40.9
8. Μπότας, Williams +41.3
9. Βερνιέ, Toro Rosso +58.5
10. Μπάτον, McLaren +67.2
11. Σούτιλ, Sauber +68.1
12. Μάγκνουσεν , McLaren +78.4
13. Μάλδονάδο, Lotus +84
14. Κβίατ, Toro Rosso +1 γύρος
15. Μπιανκί, Marussia +1 γύρος
16. Τσίλτον, Marussia+1 γύρος
Εγκατέλειψαν:
1. Γκουτιέρες, Sauber
2. Κομπαγιάσι, Caterham
3. Χούλκενμπεργκ, Force India
4. Γκροσάν, Lotus
5. Έρικσον, Caterham

Βαθμολογία οδηγών

1. Ρόσμπεργκ 202
2. Χάμιλτον 191
3. Ρικιάρντο 131
4. Αλόνσο 115
5. Μπότας 95
6. Φέτελ 88
7. Χούλκενμπεργκ 69
8. Μπάτον 60
9. Μάσα 40
10. Μάγκνουσεν 37
11. Πέρες 29
12. Ραϊκόνεν 27
13. Βερνιέ 11
14. Γκροσάν 8
15. Κβίατ 6
16. Μπιανκί 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

1. Mercedes 393
2. Red Bull 219
3. Ferrari 142
4. Williams 135
5. Force India 98
6. McLaren 97
7. Toro Rosso 17
8. Lotus 8
9. Marussia 2
10. Caterham 0
11. Sauber 0 Πηγή: sport-fm.gr

Η απίστευτη τύχη του Φέτελ!! (video)

Δείτε πώς ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε μετά από σπινάρισμα όχι απλώς να μην καταστρέψει τον αγώνα του στο Grand Prix της Ουγγαρίας, αλλά και να μη χάσει καν πολύ χρόνο.

Η απίστευτη τύχη του Φέτελ (video)
Δεν έχουν πάει πολλά πράγματα «δεξιά» για τον Σεμπάστιαν Φέτελ στο τρέχον πρωτάθλημα της Formula 1.

Όμως ο τετράκις πρωταθλητής με τη Red Bull είχε μία στιγμή απίστευτης τύχης στο Grand Prix της Ουγγαρίας, όταν περίπου στα μισά του αγώνα είχε ένα σπινάρισμα στη βρεγμένη πίστα.

Για καλή του τύχη το μονοθέσιό του έκανε περιστροφή 360 μοιρών και κατέληξε με τα ελαστικά και χωρίς δύναμη στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα όχι απλώς να μην τεθεί εκτός αγώνα, αλλά να χάσει κι ελάχιστο χρόνο επιστρέφοντας αμέσως στην ευθεία του.




Πηγή: sport-fm.gr

MLS: Μεγάλη νίκη για Σπόρτινγκ!! (videos)

Αν και έμεινε με δέκα παίκτες στο 75ο λεπτό, η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι «άρπαξε» 2-1 στην έδρα του Τορόντο.
Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν μεγάλη εμφάνιση και έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά αρκέστηκαν στο 1-0 του Τζάκσον στο 16ο λεπτό, ενώ η Σπόρτινγκ ισοφάρισε στο 48ο με τον Γκράχαμ Ζούσι και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 80ό με τον Τζέικομπ Πίτερσον, αν και στο 75ο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ο Ματ Μπέσλερ. Με 2-1 για τους φιλοξενούμενους έληξε και το άλλο σημερινό ματς του MLS, καθώς ο Φεντερίκο Ιγκουαΐν άνοιξε το σκορ με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ στο 43ο και στο 84ο ο Έθαν Φίνλεϊ απάντησε στο 1-1 του Έι Τζέι Σοάρες στο 50ό για το 2-1 των Κολόμπους Κρου επί των Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τορόντο-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 1-2
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Κολόμπους Κρου 1-2
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
21
38
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
19
34
Τορόντο
18
26
Κολόμπους Κρου
21
26
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
20
24
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
20
23
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
21
23
Σικάγο Φάιρ
19
20
Χιούστον Ντάιναμο
20
19
Μόντρεαλ Ίμπακτ
19
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
18
38
Ρέαλ Σολτ Λέικ
20
32
Κολοράντο Ράπιντς
20
30
Ντάλας
20
29
Λος Άντζελες Γκάλαξι
17
27
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
19
27
Πόρτλαντ Τίμπερς
20
24
Σίβας ΗΠΑ
20
23
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
18
20
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.







Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Άπιαστη η Κρουζέιρο!! (videos)

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε η πρωτοπόρος του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, Κρουζέιρο, με 5-0 σε βάρος της Φιγκουιρένσε.
Απαιτήθηκε πέναλτι του Λούκας Μπόργκες στο 41ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια οι Μάρκος Γκονσάλβες, Ντεντέ, Ρικάρντο Γκουλάρτ και Νταγκομπέρτο προσέδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε η Ιντερνασιονάλ, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Μπαΐα χάρη σε γκολ του Ουέλινγκτον Σίλβα στο 66ο με μακρινό σουτ, το οποίο… έπνιξε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, Μαρσέλο Ντο Νασιμέντο.
Σε άλλο σημερινό ματς του Brasileiro, ο Ρίλντο, ο Γκάμπριελ και ο Ντιέγκο Καρντόσο σκόραραν στο 3-0 της Σάντος επί της Σακεποένσε. Τέλος, η Βιτόρια εκμεταλλεύτηκε δεύτερη κίτρινη στον Σέρχιο Εσκουντέρο από το 38ο και πέρασε με 3-1 από την έδρα της Κρισιούμα χάρη σε δύο γκολ του Κάιο και απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άιρτον Γκανίνο, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Σερζίνιο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κρισιούμα-Βιτόρια 1-3
Κρουζέιρο-Φιγκουιρένσε 5-0
Σάντος-Σακεποένσε 3-0
Μπαΐα-Ιντερνασιονάλ 0-1
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
12
28
Ιντερνασιονάλ
12
22
Σάντος
12
20
Κορίνθιανς
11
20
Φλουμινένσε
11
19
Ατλέτικο Παραναένσε
11
19
Σάο Πάολο
11
19
Γκρέμιο
11
19
Σπορτ Ρεσίφε
11
18
Γκοΐας
11
17
Ατλέτικο Μινέιρο
10
15
Παλμέιρας
11
13
Μποταφόγκο
11
12
Κρισιούμα
12
11
Σακεποένσε
11
11
Βιτόρια
12
11
Μπαΐα
12
9
Φιγκουιρένσε
12
7
Κοριτίμπα
11
7
Φλαμένγκο
11
7
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr

Το βράδυ στην Αθήνα ο Μπούι!!

Στην Ελλάδα αναμένεται αργά απόψε το βράδυ (00:40) ο Ουασίμ Μπούι. Τελειώνει και τυπικά η μεταγραφή του, για έναν χρόνο, με την μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους.

Το βράδυ στην Αθήνα ο Μπούι
Απόψε το βράδυ αναμένεται στην Ελλάδα ο Ουασίμ Μπούι για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με την μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους. Ο 21χρονος μέσος θα αφιχθεί στις 00:40 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι «πράσινοι» θα έχουν προτεραιότητα είτε για την επέκταση του δανεισμού του, είτε για την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή στο τέλος της σεζόν.

Ο Μπούι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μιας και συμμετείχε κανονικά στην προετοιμασία του ιταλικού συλλόγου. Έτσι, αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στις προπονήσεις της ομάδας, ενώ θα δηλωθεί και στη λίστα της UEFA για τον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να προλάβει να δώσει το «παρών» στη ρεβάνς με την Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Πηγή: sport-fm.gr

Ο στίβος… μάχης της Εθνικής!! (video)

Δείτε πλάνα από τις σκληρές προπονήσεις της Εθνικής στο Καρπενήσι.

Ο στίβος… μάχης της Εθνικής (video)
Σκληρό, στον απαιτούμενο βαθμό, είναι το πρόγραμμα προπονήσεων της Εθνικής ου προετοιμάζεται στο Καρπενήσι για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Δείτε τα πλάνα που ακολουθούν, με τους διεθνείς μετά το πέρας κάθε προπόνησης να συγκεντρώνονται και να φωνάζουν «Ελλάς».






Πηγή: sport-fm.gr

Σαβιόλα: «Θέλουμε να τιμήσουμε τη φανέλα»

Μεγάλη ευκαιρία για να δουν οι παίκτες του Ολυμπιακού σε τι κατάσταση βρίσκονται είναι τα φιλικά στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Χαβιέ Σαβιόλα και τόνισε πως θέλουν να τιμήσουν τη φανέλα που φοράνε.

Σαβιόλα: «Θέλουμε να τιμήσουμε τη φανέλα»
Ευκαιρία για να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι τα ματς (με Μίλαν, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι) στο τουρνουά που διεξάγεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Χαβιέ Σαβιόλα. Ο Αργεντινός επιθετικός επισήμανε μέσω της Nova, πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θέλουν να απολαύσουν αυτά τα παιχνίδια και ότι θέλουν σε αυτούς τους αγώνες, όπως και σε όλες τι αναμετρήσεις, να τιμήσουν την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Αρχικά, ο Σαβιόλα τόνισε: «Θα είναι μια πάρα πολύ ωραία και σημαντική εμπειρία για εμάς, όπως ήταν και το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Μίλαν. Όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές, είναι ομάδες πάρα πολύ ιστορικές, πολύ σημαντικές και για εμάς είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δοκιμάσουμε τους εαυτούς μας, να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, αλλά και να απολαύσουμε τα παιχνίδια».

Στη συνέχεια, ο έμπειρος επιθετικός τόνισε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο τουρνουά: «Είναι οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Είναι λοιπόν πάρα πολύ μεγάλη τιμή και για εμάς. Είμαστε περήφανοι και για εμάς και για τον κόσμο μας, για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι μέρος αυτής της διοργάνωσης. Είναι μια πάρα πολύ όμορφη διοργάνωση. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμάς, αλλά και για τον κόσμο, καθώς τα παιχνίδια μας μεταδίδονται σε πολλές χώρες, να γνωρίσουμε την ομάδα μας καλύτερα, να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε, αλλά και επίσης να απολαύσουμε αυτή τη διοργάνωση και να έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους μεγάλους αντιπάλους».

Τέλος, ο Σαβιόλα μίλησε και για τη νίκη επί της Μίλαν: «Όλοι γνωρίζουμε πως η Μίλαν είναι μια πάρα πολύ σημαντική ομάδα. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, είναι μια ομάδα που έχει πάρει μέρος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και είναι σημαντικό που κερδίσαμε. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν παιχνίδι προετοιμασίας. Όλοι μας έχουμε την προσδοκία, όταν θα βγούμε στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουμε, όποιος και να είναι ο αντίπαλος, να τιμήσουμε τα χρώματα της φανέλας που φοράμε και να προσπαθούμε πάντα για τη νίκη, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος».

Καταλήγει σε Μποτία!

Σε συμφωνία για την απόκτηση του Αλμπέρτο Μποτία η οποία θα ενεργοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί η πώληση του Κώστα Μανωλά σε ομάδα του εξωτερικού, φέρεται να έχει έρθει ο Ολυμπιακός.

Καταλήγει σε Μποτία
Στον Αλμπέρτο Μποτία φαίνεται πως έχουν καταλήξει οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, για να καλύψουν το κενό που κατά τα φαινόμενα θα προκύψει από την παραχώρηση του Κώστα Μανωλά σε ομάδα του εξωτερικού.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι υπάρχει συμφωνία για την απόκτηση του 25χρονου αμυντικού της Σεβίλλης που την περασμένη σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στην Έλτσε. Μια συμφωνία που αναμένεται να πάρει επίσημο χαρακτήρα, όταν ολοκληρωθεί η διαφαινόμενη πώληση του διεθνούς Έλληνα στόπερ.

Ο παίκτης εκπροσωπείται από τον Αγκιλάρ, τον ατζέντη του Μίτσελ που ήρθε τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα και συζήτησε με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού για μεταγραφικά θέματα. Πηγή: sport-fm.gr

Μίτσελ: «Μεγάλη δοκιμασία και εμπειρία για εμάς»

Για μια μεγάλη δοκιμασία και εμπειρία για τον Ολυμπιακό λόγω των συνθηκών προετοιμασίας, έκανε λόγο ο Μίτσελ εν όψει του φιλικού με τη Λίβερπουλ.

Μίτσελ: «Μεγάλη δοκιμασία και εμπειρία για εμάς»
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά το tour του στην Αμερική επικρατώντας με το ευρύ 3-0 της Μίλαν.

Απόψε αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ σε ένα ακόμα δυνατό παιχνίδι, το οποίο σύμφωνα με τον Μίτσελ αποτελεί «μεγάλη δοκιμασία και εμπειρία για εμάς» λόγω των απαιτητικής προετοιμασίας, με πολλά ταξίδια και δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός στην κάμερα της NOVA:


Για το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ: «Είναι μία μεγάλη δοκιμασία και εμπειρία για εμάς. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια αυτή την στιγμή, καθώς τα ταξίδια είναι πολλά, όπως και οι προπονήσεις, ενώ μεγάλη είναι και η διαφορά της θερμοκρασίας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε».

Για το φιλικό που προηγήθηκε με τη Μίλαν: «Τα είπαμε και μετά το τέλος του αγώνα με τη Μίλαν, ότι αυτά αποτελούν μέρος της προετοιμασίας. Νικήσουμε ή χάσουμε, πρέπει να προχωράμε και να κοιτάζουμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Φορτούνης: «Το σκεφτόμαστε το θέμα του Φορτούνη. Είναι νωρίς ακόμα για τον ίδιο στην προετοιμασία, όμως σκεφτόμαστε να του δώσουμε κάποια λεπτά να τον δοκιμάσουμε γιατί τον χρειαζόμαστε».

Για τον κόσμο: «Το παρατηρούμε από την στιγμή που φύγαμε από την Πειραιά. Παντού συναντάμε Έλληνες φιλάθλους μας και αυτό μας κάνει υπερήφανους. Είναι μία ευθύνη παραπάνω, να τους κάνουμε υπερήφανους για τη φανέλα που φοράμε».

Για την εκδήλωση της UNICEF: «Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό που έχουμε αυτή τη συνεργασία με τη UNICEF, η οποία είναι πλέον μέλος της οικογένειάς μας. Εχουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, αλλά από την ημέρα που αποφασίσαμε να βάλουμε το λογότυπο της στη φανέλα μας, οι υποχρεώσεις μας αυξήθηκαν».

Το «μπαμ», ο Μασούντ και οι άλλοι δύο!!

Τέσσερις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών έχει ξεχωρίσει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς για τη θέση του αριστερού εξτρέμ και αισιοδοξεί ότι το θέμα θα κλείσει άμεσα. «Ψάχτηκε» για Βάργκας η ΑΕΚ.

Το «μπαμ», ο Μασούντ και οι άλλοι δύο
Τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της επίθεσης φαίνεται πως θα κλείσει μέσα στα επόμενα 24ωρα η ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή στην επιφάνεια βρίσκονται τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο εξτρέμ, του οποίου το όνομα θα προκαλέσει αίσθηση, εφόσον αποκτηθεί. Είναι ο μουντιαλικός με τον οποίο βρίσκεται σε επαφή τον τελευταίο καιρό ο Μιλοβάνοβιτς. Μάλιστα, επικοινώνησε με την πλευρά του και το Σάββατο, αλλά παραμένει η διαφορά στο οικονομικό. Δεύτερος στη λίστα παραμένει ο Μασούντ, αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις δεν θα διατηρηθεί για πολύ ακόμα, διότι έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Ένωση με τη συμπεριφορά του, όπως και ο μάνατζερ του.

Υπάρχουν ακόμη δύο περιπτώσεις, αλλά δεν είναι τόσο δυνατές όσο ο άλλες δύο και τις έχει στην αναμονή ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» και θα ασχοληθεί πιο έντονα με αυτές στην περίπτωση που δεν υπάρξει ευτυχή κατάληξη με τις άλλες δύο. Πρέπει πάντως, να αναμένουμε οριστικές εξελίξεις με τον αριστερό εξτρέμ άμεσα.

Προτεραιότητα αποτελεί ο παίκτης για το αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά στην ΑΕΚ δεν έχουν παρατήσει και αυτό του επιθετικού. Τα βελγικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ενδιαφέρον για τον Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος αγωνίστηκε τις προηγούμενες τρεις σεζόν στην Άντερλεχτ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πράγματι υπήρξε κινητικότητα για τον διεθνή επιθετικό με τη Βενεζουέλα, αλλά το θέμα δεν προχώρησε και ο παίκτης θα συνεχίσει την καριέρα του στην τούρκικη Μπαλικεσισπόρ.Πηγή: sport-fm.gr

«Καλύπτει τις φιλοδοξίες μου ο Ολυμπιακός»

Μια σημαντική ευρωπαϊκή ομάδα που καλύπτει τις φιλοδοξίες του, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Γέλε Βόσεν. Πιέζει την Γκενκ να τον παραχωρήσει ο 25χρονος επιθετικός.

«Καλύπτει τις φιλοδοξίες μου ο Ολυμπιακός»
Ζεστός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε ο Γέλε Βόσεν, ο οποίος έχει προταθεί και εξετάζεται σοβαρά από τους ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων».

«Ο Ολυμπιακός καλύπτει τις φιλοδοξίες μου. Είναι μια σημαντική ευρωπαϊκή ομάδα. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται μεταξύ των ομάδων. Είναι θέμα διαπραγμάτευσης των συλλόγων», δήλωσε στη Real News ο 25χρονος επιθετικός που μπορεί να μάθει από πρώτο χέρι για τους Πειραιώτες από τον συμπατριώτη του και άλλοτε παίκτη των πρωταθλητών Ελλάδας, Κέβιν Μιραλάς:

«Με τον Κέβιν έχουμε παίξει μαζί στην εθνική (Βελγίου). Τον ξέρω και με ξέρει καλά. Ακόμα δεν έχω μιλήσει μαζί του για τον Ολυμπιακό. Αν όλα πάνε καλά, θα το κάνω σύντομα«.

Σε άλλες δηλώσεις του, συνέχισε το... πρέσινγκ στη διοίκηση της Γκενκ προκειμένου να τον παραχωρήσει. «Καταλαβαίνω τι γίνεται και δεν θέλω να φύγω ως ελεύθερος από την Γκενκ. Επίσης νομίζω, όμως, ότι η τιμή μου πρέπει να είναι ρεαλιστική. Δεν είναι φυσιολογικό η κατάστασή μου να συγκρίνεται με αυτές των Κουρτουά και Ντε Μπρουν και τα μεγάλα ποσά που άφησαν. Ήταν 18 και 19 ετών. Ελπίζω σύντομα να έχω νέα», κατέληξε.

Στην πειραϊκή ΠΑΕ κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους τις τελευταίες ημέρες και δεν αφήνουν να διαρρεύσει το οτιδήποτε γύρω από τις επαφές τους, τόσο για την ενίσχυση της επίθεσης, όσο και για τον εξτρέμ που αναμένεται να αποκτηθεί. Δεν αποκλείεται οι εκλεκτοί να είναι τελικά παίκτες που το όνομά τους δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, με εξέλιξη ανάλογη αυτής της μεταγραφής του Αμπιντάλ. Τη μια μέρα να γίνει γνωστό το ενδιαφέρον και την επόμενη να κλείσουν. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε εξέλιξη με το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για τους Έλληνες διεθνείς. Πηγή: sport-fm.gr

Δίλημμα για Σταντάρ!!

Στους δέκα από τους έντεκα που θα χρησιμοποιήσει στο πρώτο παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης φαίνεται πως έχει καταλήξει ο Γιάννης Αναστασίου. Θέλει λεφτά για Αμπέντ η Νιούκαστλ.

Δίλημμα για Σταντάρ
Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με την περυσινή… συνταγή.

Πρόκειται για κάτι αναμενόμενο, διότι οι προσθήκες που έγιναν είναι λίγες και αυτές δεν αναμένεται να παίξουν, τουλάχιστον από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους Βέλγους, διότι εκτός των άλλων ο Γιάννης Αναστασίου ποντάρει πολύ σε αυτό το ματς στη… χημεία της ομάδας του. Ο 41χρονος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει ενδεκάδα που θα θυμίζει αρκετά αυτή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Συγκριτικά με τότε δεν θα αγωνιστούν σίγουρα ο Καπίνο, ο οποίος πήρε μεταγραφή για τη Μάιντς και ο Αμπέντ, ο οποίος βρίσκεται στην προετοιμασία της Νιουκάστλ.

Από τις δοκιμές που έκανε τις τελευταίες ημέρες ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται πως έχει ένα δίλημμα για την ενδεκάδα του παιχνιδιού με τη Σταντάρ. Δείχνει πως δεν έχει αποφασίσει για το ποιον θα χρησιμοποιήσει ανάμεσα σε Πράνιτς και Λαγό. Στο 0-3 του Φαλήρου είχαν παίξει και οι δύο, ενώ ο Πέτριτς, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή θα είναι βασικός την Τετάρτη. Επιπλέον, δεν έχει καταλήξει σε σχήμα ακόμη. Είναι ανάμεσα στο 4-4-2 και το 4-4-1-1. Πάντως, στο τελευταίο φιλικό πριν τη Σταντάρ (στο χθεσινό με την Κ-20 δεν έπαιξαν οι θεωρητικά βασικοί) προτίμησε το δεύτερο.

Αν παίξει ο Κροάτης και με τα δύο συστήματα θα είναι σίγουρα εσωτερικός χαφ, με τον Μέντες αμυντικό χαφ. Ο Λαγός στο 4-4-1-1 θα είναι αμυντικός χαφ με τον Μέντες, ενώ στον ρόμβο εσωτερικός χαφ. Πάντως, από την εμφάνιση του Πράνιτς στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν έμεινε ευχαριστημένος ο Αναστασίου, διότι του έλειψαν τα τρεξίματα και δεν βοήθησε ανασταλτικά, ενώ δεν απέδωσε και επιθετικά τα αναμενόμενα.

Συνοπτικά, η ενδεκάδα του ματς θα είναι. Κοτσόλης στο τέρμα και στην άμυνα οι Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος. Στο κέντρο οι Μέντες, Λαγός (ή Πράνιτς), Ζέκα και Ατζαγκούν. Στην επίθεση οι Πέτριτς, Μπεργκ.

Στο θέμα του Αμπέντ ίσως να έχουμε κάποιο νέο σήμερα, διότι επιστρέφει στη βάση της η Νιούκαστλ και ίσως «κόψει» κάποιον παίκτη ο Άλαν Πάρντιου ενόψει της συνέχεια της προετοιμασίας. Πάντως, στην τελευταία επαφή μεταξύ των δύο συλλόγων, οι Άγγλοι πατώντας στην καλή εικόνα που έχει δείξει ο παίκτης τον τελευταίο καιρό, ζήτησαν χρήματα από τον Παναθηναϊκό για να του παραχωρήσουν τον παίκτη δανεικό. Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα δώσει χρήματα σε ομάδα αυτό το καλοκαίρι το «τριφύλλι».Πηγή: sport-fm.gr

Ίντερ στα πέναλτι!!

Αφού η κανονική διάρκεια δεν έβγαλε νικητή (1-1), Ρεάλ Μαδρίτης (πιτσιρικάδες) και Ίντερ έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με τους «νερατζούρι» να παίρνουν τη νίκη, αλλά ένα βαθμό. Γκολάρα ο Μπέιλ

Ίντερ στα πέναλτι (video)
Ρονάλντο, Χάμες, Μόντριτς, Κρόος, Μπενζεμά, Τσάμπι Αλόνσο και γενικά (σχεδόν) όλα τα «βαριά πυροβολικά» της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκτός στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της για τη νέα χρονιά στο International Champions Cup (στον όμιλο με Μαν. Γιουνάιτεντ-Ρόμα).

Ο Μπέιλ ήταν ο μόνος απ’ τους «αστέρες» που έπαιζε για τους Μαδριλένους κόντρα στην Ίντερ και παρά το δοκάρι που είχε στο 4’, κατάφερε έξι λεπτά αργότερα να ανοίξει το σκορ με φοβερό μακρινό σουτ!

Η αλήθεια είναι πως δεν είδαμε κάποια... μπαλάρα στη συνέχεια, με τους «νερατζούρι» να προσπαθούν να παίξουν στα ίσα τους πρωταθλητές Ευρώπης, να υπάρχουν και κάποια νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά το ματς να κυλάει χωρίς τις πολλές φάσεις. Τελικά ο Ικάρντι κατάφερε να το φέρει στα ίσα στο 68’ με πέναλτι, διαμορφώντας το τελικό 1-1, καθώς στη συνέχεια το τέμπο παρέμεινε το ίδιο με τους Ιταλούς να ‘χουν ακόμα μια διπλή κλασική ευκαιρία για γκολ.

Επειδή όμως έπρεπε να βγει νικητής (αν και στη βαθμολογία πήραν από ένα βαθμό), οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι με αυτή του Ματσάρι να παίρνει τη νίκη με 3-2. Ο γκολκίπερ της Ίντερ, Καρίτσο έβγαλε τις εκτελέσεις των Ίσκο, Ιγιαραμέντι, ενώ ο Μοσκαρέλ σημάδεψε άουτ, την ώρα που οι «νερατζούρι» είχαν δύο πέναλτι χαμένα (άουτ ο Εμβιλά, απόκρουση του Ναγκατόμο).

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγκο Λόπεθ (46’ Χεσούς Φερνάντες), Καρβαχάλ, Πέπε (65’ Μοσκαρέλ), Νάτσο, Γιορέντε, Ιγιαραμέντι, Μεντράν (65’ Ντέρικ), Ίσκο, Βάσκεθ, Ντε Τόμας (53’ Σομπρίνιο), Μπέιλ (53’ Μ. Γιορέντε)

Ίντερ: Χαντάνοβιτς (63’ Καρίτσο), Βίντιτς, Ρανόκια (63’ Αντρεόλι), Χέσους, Ντ’Αμπρόσιο, Τζόναθαν (90’ Μπονατσόλι), Κουζμάνοβιτς (63’ Εμβιλά), Όμπι, Ντοντό (78’ Ναγκατόμο), Μπότα (78’ Λαξάλτ), Ικάρντι Πηγή: sport-fm.gr

«Διάβολοι» ξανά!!

Ξεχάστε την περσινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Αν κι ακόμα «χτίζονται», οι κόκκινοι διάβολοι νίκησαν 3-2 τη Ρόμα κι έστειλαν εκ νέου μήνυμα. Γκολ πίσω απ’ τη σέντρα οι Ιταλοί που μείωσαν στο τέλος.

«Διάβολοι» ξανά!
Στο ντεμπούτο του Λουίς Φαν Χάαλ, το μενού είχε επτάρα. Αυτή την φορά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... περιορίστηκε και νίκησε 3-2 τη Ρόμα, στο πλαίσιο του International Champions Cup που διεξάγεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (και συμμετέχει κι ο Ολυμπιακός).

Ύστερα από ένα μέτριο ξεκίνημα, σιγά-σιγά οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβασαν ρυθμούς. Τόσο πολύ που μέσα σε δέκα λεπτά, έστησαν ολόκληρο... πάρτι. Στο 36’ ο Ρούνεϊ «σερβιρίστηκε» απ’ τον Μάτα, τρία λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Ισπανός χρίστηκε σκόρερ, ενώ ο Άγγλος φορ στις καθυστερήσεις με πέναλτι έγραψε το 3-0!

Κάτι οι πολλές αλλαγές απ’ τους δύο προπονητές «αποσυντόνισαν» τις ομάδες. Και κυρίως τη Γιουνάιτεντ. Κι εκεί που οι «τζιαλορόσι» είχαν αρχίσει να πιέζουν, ήρθε μια «τρελή» έμπνευση του Πιάνιτς να εκτελέσει πίσω απ’ τη σέντρα και να γράψει ένα πανέμορφο (κι απίθανο) τέρμα.



Και την ώρα που άπαντες ήθελαν απλώς να τελειώσει το ματς, οι Ιταλοί έδειξαν ένα παραπάνω ζήλο να μειώσουν κι άλλο το σκορ. Και το κατάφεραν όταν στο 89’ ο Τότι εκτέλεσε απ’ την άσπρη βούλα (αν και δεν υπήρχε παράβαση), διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, κι ενώ στιγμές νωρίτερα η Ρόμα είχε δοκάρι σε γυριστό του Καστάν.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τζόνστοουν (46’ Άμος), Τζόουνς (46’ Κιν), Έβανς (46’ Σμόλινγκ), Μπλάκετ, Βαλέντσια (46’ Γιανγκ), Κλέβερλι (69’ Τσιτσαρίτο), Ερέρα (46’ Καγκάβα), Τζέιμς (46’ Σο), Γουέλμπεκ (46’ Νάνι), Μάτα (46’ Λίνγκαρντ), Ρούνεϊ (46’ Κιν)

Ρόμα: Σκορούπσκι, Καλαμπρέσι (46’ Σόμνα), Μπενάτια (67’ Μπαλάσα), Ρομανιόλι )46’ Καστάν), Εμάνουελσον (46’ Κόουλ), Ουτσάν (67’ Σανάμπρια), Κεϊτά (67’ Πιάνιτς), Παρέδες (46’ Ναϊνγκολάν), Ιτούρμπε (46’ Λιάλιτς), Ντέστρο (67’ Τότι), Φλορέντσι (67’ Μποριέλο) Πηγή: sport-fm.gr

Αλήθεια, τι λέτε τώρα για διαιτησία και άδειες εξέδρες;

Μπροστά σε άδειες εξέδρες και με τη βοήθεια των διαιτητών, η Τουρκία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ελληνικής ομάδας στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης.

Αλήθεια, τι λέτε τώρα για διαιτησία και άδειες εξέδρες;
Φυσικά κανείς Τούρκος δεν βγήκε να κράξει για τα σφυρίγματα υπέρ της ομάδας τους. Και μιλάμε για πραγματική βοήθεια, απέναντι σε έναν καλύτερο αντίπαλο.
Για αλλοίωση αποτελέσματος. Μόνο οι Ελληνάρες ενοχλούνται αν η Εθνική τους πάρει τα σφυρίγματα έδρας, αντίθετα θεωρεί λογικό και φυσιολογικό να έχει κακές διαιτησίες εκτός έδρας… Αυτό τους κάνει υπερήφανους για την πατρίδα. Οπως επίσης κανείς Τούρκος δεν σχολίασε αρνητικά τις άδειες κερκίδες. Κάτι που συμβαίνει σε όλες τις διοργανώσεις των μικρών ηλικιών, μόνο στις τελικές φάσεις πηγαίνει κόσμος. Αλλά στην Ελλάδα μέχρι και ο προπονητής παραπονέθηκε, λες και είναι λίγοι 1000, 1500 ή και 3000 θεατές σε επίπεδο Νέων…
Ευτυχώς υπάρχει εικόνα και βλέπουμε τι γίνεται παντού και πάντα… Και μπορούμε να ξεχωρίζουμε ανθρώπους.

Πηγή: superbasket.gr

Στη Ντανούμπιο ο Μπαλμπόα!!

Σε προπονήσεις της Ντανούμπιο θα δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες ο Αντριάν Μπαλμπόα.

Στη Ντανούμπιο ο Μπαλμπόα
Σε προπονήσεις της Ντανούμπιο θα δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες ο Αντριάν Μπαλμπόα.

Ο νεαρός άσος ο οποίος είχε αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό δανεικός από την Τσερίτο και αγωνιζόταν την ομάδα νέων, αποδέχθηκε να τον… τεστάρουν στην ομάδα της Ουρουγουάης.

Εάν αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους της Ντανούμπιο τότε θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Συμφώνησε με Κέι Σι Ρίβερς η Ρεάλ!

Σε μία ακόμη προσθήκη προχώρησε η Ρεάλ Μαδρίτης, που συμφώνησε για έναν χρόνο με τον πρώην πλέον γκαρντ/φόργουορντ της Χίμκι, Κέι Σι Ρίβερς.

Συμφώνησε με Κέι Σι Ρίβερς η Ρεάλ
Μετά τους Αντρές Νοτσιόνι και Γιόνας Ματσιούλις, η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε σε μία ακόμη μεταγραφική κίνηση ενόψει της νέας περιόδου, υπογράφοντας για έναν χρόνο τον Κέισι Ρίβερς. Όπως αναφέρει η «As», η «βασίλισσα» απέκτησε τον 27χρονο ύψους 1.96 Αμερικανό γκαρντ/φόργοουρντ, που ήταν στο στόχαστρο του Πάμπλο Λάσο από τον Μάρτιο του 2013,.

Πρόκειται για έναν πολύ καλό spot σούτερ που δεν αμελεί και τα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Κέι Σι Ρίβερς, αγωνίστηκε στο παρελθόν σε Μπένετον Τρεβίζο, Βίρτους Μπολόνια, Ροάν και Λοκομοτίβ Κουμπάν. Με τη Χίμκι αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2012-13, έχουν τας 9,6 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ μέσο όρο, ενώ πέρυσι είχε σε όλες τις διοργανώσεις 15,7 πόντους και 4,1 ασίστ μέσο όρο. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτός είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι!! (video)

Στο Ντόρτμουντ τον ξέρουν, στην Μπάγερν τον έβλεπαν, όμως οι δύσπιστοι ήθελαν τις συστάσεις. Ο Λεβαντόφσκι έδειξε τις χάρες του χορεύοντας την άμυνα και αφήνοντας άγαλμα τον γκολκίπερ της Γκλάντμπαχ.

Αυτός είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (video)
Με γκολ συνεχίζει να γεμίζει τον λογαριασμό του στην Μπάγερν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός επιθετικός, μετά την μεταγραφή του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, δείχνει πολύ χαλαρός και απαλλαγμένος από το άγχος στη νέα του ομάδα.

Αυτό φάνηκε και στο φιλικό απέναντι στην Γκλάντμπαχ το Σάββατο. Ο «Λέβα» είδε την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του και ήξερε πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Μάλιστα, δεν επέλεξε τον απλό τρόπο, που έχει αποδείξει ότι γνωρίζει άριστα…

Ο 25χρονος χόρεψε τρεις αμυντικούς και όταν βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ, του έδειξε πως δεν αστειεύεται, σκάβοντας με περίσσια άνεση την μπάλα από πάνω του.




Πηγή: sport-fm.gr

Μικρό το κακό!

Η Εθνική Εφήβων λύγισε στο τέλος απέναντι στην οικοδέσποινα Τουρκία με 68-64, αλλά στην επόμενη φάση πηγαίνει σε όμιλο με… απόλυτη ισορροπία. Ξεχώρισαν Χαραλαμπόπουλος και Σταμάτης.

Μικρό το κακό
Την ήττα με 68-64 από την οικοδέσποινα Τουρκία γνώρισε η Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ικονίου. Στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει πλέον Ισπανία (28/7, 16:15), Σερβία (29/7, 18:30) και Μαυροβούνιο (30/7, 16:15) σε έναν όμιλο όπου όλες οι ομάδες ξεκινούν με 4 βαθμούς και στα προημιτελικά προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες.

Το ξεκίνημα στον αγώνα ήταν εφιαλτικό για την Εθνική που βρέθηκε να χάνει με 12-0 και 20-4. Γρήγορα, ωστόσο, βρήκε τα πατήματά της, «έσφιξε» την άμυνά της και με οδηγό τον Χαραλαμπόπουλο στην επίθεση κατάφερε να ισορροπήσει, να ισοφαρίσει (30-30) και να περάσει μπροστά (32-33). Μάλιστα στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασε και στο +5 (40-45), αλλά βρέθηκε να χάνει με 62-58 στο τρίλεπτο πριν το τέλος και παρότι πλησίασε στο καλάθι (62-60), δεν απέφυγε τελικά την ήττα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παιδιών, σε όλη την πρώτη φάση. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζουμε βελτίωση, παίζουμε σωστά κι έχουμε καλή εικόνα. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια μέρα για να ξεκουραστούν λίγο τα παιδιά και να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια της δεύτερης φάσης που είναι όλα πολύ σημαντικά, αρχής γενομένης από το πρώτο».

Δεκάλεπτα: 24-13, 36-33, 49-52, 68-64

Τουρκία (Ουγκουράτα): Μπαϊράμ, Ουγκουρλού 9 (1), Εζντεμίρογλου 8 (2), Αρσλάν 8 (1), Γκετσίμ 5 (1), Μπαϊκάν 2, Κορκμάζ 8 (1), Αράρ, Ολμάζ, Ουλουμπάι 13, Ακιέλ 2, Γκιουβέν 13.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 3 (1), Κόνιαρης 5 (1), Κώττας, Οικονομόπουλος 5 (1), Μήτογλου 4, Μουράτος 7 (1), Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης 14, Παπαγιάννης 8 +8 ριμπ., Χαραλαμπόπουλος 18 +8 ριμπ.

Η βαθμολογία του έκτου ομίλου

Ελλάδα 3 (1-1) 142-137
Μαυροβούνιο 3 (1-1) 150-146
Σερβία 3 (1-1) 144-141
Βοσνία 3 (1-1) 142-144
Τουρκία 3 (1-1) 134-137
Ισπανία 3 (1-1) 136-143

Η στατιστική της Εθνικής:

inner




Πηγή: sport-fm.gr

Έμαθαν και μπάσκετ στον Πλατανιά!!

Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Πλατανιά στο Καρπενήσι. Μαζί με την εθνική ομάδα μπάσκετ προπονήθηκαν οι Κρητικοί το Σάββατο.

Έμαθαν και μπάσκετ στον Πλατανιά
Κανονικά συνεχίστηκε η προετοιμασία του Πλατανιά το Σάββατο.

Στο ίδιο γήπεδο βρέθηκε και αποστολή της εθνικής μπάσκετ, που πραγματοποιεί επίσης την προετοιμασία της στο Καρπενήσι και μοιράστηκε τον χώρο μαζί με τους Χανιώτες.

Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου δούλεψαν στο μισό γήπεδο και το πρόγραμμα ήταν πιο ελαφρύ σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Στο απουσιολόγιο του τεχνικού της ομάδας ήταν ο Ιτούα, που συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί, ενώ οι Ζαραδούκας και Τετέ γυμνάστηκαν μόνοι τους για προληπτικούς λόγους. Πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφή και συμπεράσματα!!

Ο Σταύρος Κόλκας μαζεύει τις... βαλίτσες της επιστροφής από την Ολλανδία και καταγράφει στο blog του όλα όσα έζησε αυτές τις ημέρες δίπλα στον ΠΑΟΚ! 
Αναχωρούμε την Κυριακή από το εξωτικό Άρνεμ, το οποίο το έχουμε φάει με το κουτάλι όλα αυτά τα χρόνια.
ADVERTISEMENT
Η Ολλανδία, είναι ιδανική χώρα για να μείνεις, αρκεί να μην είσαι ευαίσθητος, γιατί αυτή η βροχή μπορεί να σε τρελάνει. Βέβαια αυτή τη φορά πολύ βροχή δεν πετύχαμε είναι αλήθεια. Από τα πέντε φιλικά πάντως που έπαιξε ο ΠΑΟΚ, έβρεξε στα δύο που δεν είχε σκέπαστρο, ενδεικτικό της κατάρας που έχει πέσει πάνω από τα κεφάλια μας.
Δεν μπορώ να πω πως το συγκεκριμένο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ήταν ιδιαιτέρως… βασικό. Ο κορμός δεν δουλεύτηκε και είναι λογικό αφού υπάρχουν άλλες τρεις εβδομάδες και, για να παίξουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Όχι πως δεν θα μπορούσε να δουλευτεί κορμός, αν όμως είχαν γίνει όλες οι μεταγραφές, αν ήταν από νωρίς οι διεθνείς και αν δεν έπρεπε να περάσεις 14 παίκτες των ακαδημιών από το μικροσκόπιο έτσι ώστε να τους επιλέξεις για το ρόστερ της πρώτης ομάδας. Ή να τους στείλεις δανεικούς.
Κρίσιμη απόφαση για τον Αναστασιάδη, αφού καλείται ως έναν μεγάλο βαθμό να αποφασίσει για παιδιά που έχουν την εντύπωση πως είναι έτοιμα να παίξουν στη πρώτη ομάδα. Το ίδιο πιθανότατα να νομίζουν και οι πατεράδες τους, το ίδιο και οι μάνατζέρ τους. Και κάπου εκεί θα αρχίσουν και οι μυστήριες διαρροές, όπως πολλές φορές βγήκαν για μεγάλα ταλέντα που τα έχασε ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και τελικά δεν έπαιξαν πουθενά.
Εγώ ξέρω πως όταν ο παίκτης δεν ακούει την ομάδα και ακούει το περιβάλλον του, είναι θέμα χρόνου να καταστραφεί. Έτσι μου έμαθε το ποδόσφαιρο, έτσι μεταφέρω και εγώ εδώ.
Για τα νέα πρόσωπα, πρώτα απ΄όλα είναι λίγα. Ο Ρατ δεν χρειάζεται ανάλυση, είναι μεγάλος παίκτης, ισχυρή προσωπικότητα, τεχνικά και τακτικά χαρακτηριστικά που ελάχιστοι έχουν στο πρωτάθλημά μας.
Οι άλλοι τρεις, ο Μακ, ο Γκολάσα και ο Φακούντο, είναι παίκτες με χαρακτηριστικά που χρειαζόμασταν. Το τι χρειάζεσαι, το πώς αποκτάς έναν παίκτη και πως προσφέρει αυτός στο τέλος, είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων.
Ο Γκολάσα για εμένα είναι 8άρι, αλλά μπορεί να παίξει και δεξί ή αριστερό χαφ στη τετράδα, την οποία και θα αναλύσω παρακάτω γιατί θα παίξει ο ΠΑΟΚ σίγουρα.
Ο Μακ είναι ένας πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής, κλασικός εξτρέμ και υπό προϋποθέσεις χαφ. Ερωτηματικό για αυτόν είναι η ουσία.
Ο Φακούντο είναι ένας παίκτης περιοχής, αλλά σήμερα παρότι ανέτοιμος μία δύο κάθετες τις πέρασε με το αριστερό του. Καλός παίκτης είναι πρέπει να δούμε όμως πως θα προσαρμοστεί.
Τα ξεκάθαρα κενά που υπάρχουν, είναι ένας στόπερ, ένα 8άρι και ένας ακραίος. Πάμε παρακάτω.
Σημαντικοί παίκτες αν συνέλθουν και βελτιώσουν την εικόνα τους από πέρυσι, μπορεί να αποδειχτούν Μάρτενς και Μαντούρο. Ο πρώτος παρότι αντιμετώπιζε ένα θέμα ιατρικό έβγαλε όλη την προετοιμασία του και τις τελευταίες ημέρες άρχισε να ξεχωρίζει. Ο Μαντούρο αδυνάτισε, έχει διάθεση, είναι καλό παιδί και παίκτης ομάδας. Έχω καλό συναίσθημα, αρκεί να μη πέσουμε να τους φάμε στη πρώτη στραβή.
Στα συν το ότι ο Ιτάνζ πήρε χρόνο συμμετοχής και μάλλον επιστρέφει στο ρόστερ. Που να ψάχνεις τώρα τερματοφύλακα, δύσκολη επιλογή. Ο ΠΑΟΚ έχει τον Καμερουνέζο, έχει τον Γλύκο και νομίζω πως φέτος θα πάρει περισσότερα παιχνίδια ο Γιακουμής. Έχει ωριμάσει αρκετά.
Από εδώ και στο εξής η ομάδα μπαίνει σε φάση κορμού. Ο ΠΑΟΚ καλείται να χρησιμοποιήσει τα τέσσερα δυνατά φιλικά με Νάπολι, Ξάνθη, ΚΠΡ και Ίντερ για να χτίσει τον κορμό του.
Και τέλος, ας εξηγήσω το γιατί ο ΠΑΟΚ θα παίξει με δύο μπροστά. Το 4-4-2 είναι μονόδρομος για τον Αναστασιάδη και το είδαμε να το πιστεύει και ο ίδιος στα τελευταία φιλικά.
Πρώτον ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις σέντερ φορ καθαρούς. Ούτε εξτρέμ, ούτε χαφ, σέντερ φορ.
Ο ένας, ο Κλάους, με 60 γκολ στο κοντέρ του τρία χρόνια, δεν βγαίνει από την ενδεκάδα. Ο άλλος που αποκτήθηκε, ο Φακούντο, είναι κλασικός φορ με άλλη σωματοδομή που μπορεί να φτιάξει φάση μόνος του. Ο τρίτος της παρέας είναι ο Σαλπιγγίδης που όσο κι αν θέλεις να τον βαφτίσεις εξτρέμ, τα στοιχεία του δεν θα είναι ποτέ αρκετά για αυτόν τον ρόλο. Και τέταρτος, το μέλλον της ομάδας, ο Κουλούρης ο οποίος είναι σαφές πως υπάρχει απόφαση του ΠΑΟΚ να τον υποστηρίξει φέτος και να του δώσει συμμετοχές. Και συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα.
Και οι τέσσερις έχουν το γκολ και οι τέσσερις σου δίνουν το δικαίωμα να ανεβάσεις τα στατιστικά της ομάδας στον εκτελεστικό τομέα. Δεν είναι δυνατόν να πας με έναν από αυτούς στην επίθεση, παρά μόνο αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Και εντός των συνόρων, το επίπεδο που υπάρχει δεν σου φέρνει πολλούς ιδιαίτερους λόγους.
Πηγή: gazzetta.gr

Μίτσελ: «Οι καλύτεροι»!

Την ικανοποίησή του απ’ την παρουσία του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ εξέφρασε ο Μίτσελ «τουιτάροντας» μια φωτογραφία απ’ το Σικάγο μαζί με τον Ράφα Αλκόρτα.

Μίτσελ: «Οι καλύτεροι»!
Κανέναν λόγο να μην απολαμβάνει την παρουσία του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ δεν έχει ο Μίτσελ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του και μέσω των social media.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανέβασε μια φωτογραφία του απ’ το Σικάγο, από μια βόλτα που έκανε με τον Ράφα Αλκόρτα, όπου έγραφε: «Στο Σικαγο, πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών μου. Οι καλύτεροι...»

View image on Twitter
Στο Σικαγο, πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών μου. Οι καλύτεροι...


Πηγή: sport-fm.gr

Έχει δουλειά… στο στοιχείο του ο Γκατούζο!!

Την ήττα με σκορ 3-1 γνώρισε ο ΟΦΗ απέναντι στην Έουπεν. Πολλά προβλήματα για την ομάδα του Γκατούζο, στο δεύτερο φιλικό της κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Έχει δουλειά… στο στοιχείο του ο Γκατούζο
Μετεξεταστέος έμεινε ο ΟΦΗ στο δεύτερο φιλικό του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας

Οι Κρητικοί ηττήθηκαν 3-1 απέναντι στην Έουπεν, με τον Τζενάρο Γκατούζο να πονοκεφαλιάζει για τα προβλήματα που έδειξε να αντιμετωπίζει η άμυνα της ομάδας του.

Οι Bέλγοι, που ήταν σαφώς πιο έτοιμοι αγωνιστικά, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον τα λάθη στα μετόπισθεν και βρήκαν δίχτυα με τους Νταφούρ (30’), Κουντό (39’) και Ροντρίγκες (56’). Το γκολ του ΟΦΗ σημείωσε ο Πετρόπουλος με σουτ – κεραυνό από μεγάλη απόσταση στο 47ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ματς διεξήχθη στην έδρα της Έουπεν και όχι στην Ολλανδία όπου πραγματοποιούνται οι προπονήσεις της ομάδας.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν τα κατάφερε η Εθνική…!!

Έφτασε μια ανάσα απ' την επιστροφή στο World League, όμως δεν τα κατάφερε. Η Εθνική βόλεϊ ανδρών ηττήθηκε 3-1 σετ στο δεύτερο τελικό της Ευρωπαϊκής Λίγκας απ' το Μαυροβούνιο και έχασε την ευκαιρία…

Δεν τα κατάφερε η Εθνική…
Έφτασε στην… πηγή, όμως δεν τα κατάφερε η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών, η οποία ηττήθηκε με 3-1 στον δεύτερο τελικό της Ευρωπαϊκής Λίγκας κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά στο ματς και κατέκτησε το πρώτο σετ, όμως οι Μαυροβούνιοι έφτασαν στην ανατροπή και πανηγύρισαν τη νίκη, μαζί με την άνοδο στην «αφρόκρεμα» του Παγκόσμιου βόλεϊ.

Η υπεροχή της Ελλάδας στο πρώτο σετ δεν... κράτησε για πολύ, αφού οι Μαυροβούνιοι ανέβασαν το μπλοκ τους και με τον Τσούλαφιτς σε εξαιρετική ημέρα έφτασαν στη σπουδαία νίκη, στερώντας απ' την ομάδα του Σωτήρη Δρίκου την ευκαιρία να επιστρέψει στο World League.

Τα σετ: 22-25, 25-18, 25-18, 25-21

Μαυροβούνιο (Μπόσκαν): Τσούλαφιτς 20 (16/29 επ., 4 άσοι), Ντάμποβιτς 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Τσουκ Γ. 8 (3/6 επ., 5 μπλοκ), Τσάτσιτς 9 (7/18 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 44% υπ. – 33% άριστες), Τσουκ Μ. 16 (16/27 επ., 64% υπ. – 40% άριστες), Γετσμένιτσα 8 (4/8 επ., 4 μπλοκ), Βουκασίνοβιτς –λ (46% υπ. – 31% άριστες) / Στρούγκαρ, Μπάμπιτς

Ελλάδα (Δρίκος): Τζούριτς 15 (13/34 επ., 2 άσοι), Φιλίποφ 1 (1 μπλοκ), Πελεκούδας 1 (1/4 επ.), Τακουρίδης 13 (6/7 επ., 2 άσοι, 5 μπλοκ), Κοκκινάκης 11 (8/17 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 67% υπ. – 42% άριστες), Πρωτοψάλτης 12 (10/18 επ., 2 μπλοκ, 30% υπ. – 17% άριστες), Εφραιμίδης –λ (45% υπ. – 19% άριστες) / Τζιουμάκας, Δαλακούρας, Κουμεντάκης
Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στη Βέροια!!

Τα κεφάλια μέσα για τους παίκτες της Βέροιας καθώς την Κυριακή η ομάδα αναχωρεί για τα Τρία Πέντε Πηγάδια, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στη Βέροια
Έτοιμοι για Τρία Πέντε Πηγάδια στην Βέροια. Οι παίκτες του Γκρανέρο την Κυριακή αναχωρούν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους ενόψει της νέας σεζόν.

Ο τεχνικός της ομάδας ανακοίνωσε το Σάββατο τους 24 ποδοσφαιριστές που θα πάρει μαζί του στο χτίσιμο της ομάδας. Η αποστολής της «βασίλισσας του Βορρά» θα αναχωρήσει από τις εγκαταστάσεις του Ταγαροχωρίου μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης.

Η αποστολή: Καντιμοίρης, Τζινάρ, Βασιλειάδης, Βέρτζος, Καλί, Μαλόν, Αμαραντίδης, Κατσούλης, Ουνγιαλίδης, Όστοϊτς, Τσιάμης, Μουρατίδης, Βεργώνης, Παπαδόπουλος, Βάσκες, Εσπάρθα, Παυλίδης, Καλτσάς, Ντόγος, Μπαργκάν, Σέντρικ, Μεληκιώτης, Μπεν και Μάνος. Πηγή: sport-fm.gr

Χατ-τρικ Καρέλη υπό το βλέμμα Αλαφούζου!!

Υπό το βλέμμα του Γιάννη Αλαφούζου οι επαγγελματίες του Παναθηναϊκού επικράτησαν 4-0 της ομάδας νέων με τον Καρέλη να κάνει… παπάδες!

Χατ-τρικ Καρέλη υπό το βλέμμα Αλαφούζου!
Με τον Γιάννη Αλαφούζο να δίνει το «παρών» στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί οι επαγγελματίες του Παναθηναϊκού επικράτησαν 4-0 της ομάδας νέων σε σημερινό φιλικό παιχνίδι.

Σε αυτό ξεχώρισε ο Καρέλης ο οποίος σκόραρε τρεις φορές στο παιχνίδι αυτό, ενώ ο Ντίνας πέτυχε το άλλο τέρμα της ομάδας.

Παναθηναϊκός (Επαγγελματική ομάδα): Στιλ, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Αθανασόπουλος, Χουχούμης, Δώνης, Σταματάκης, Κλωναρίδης, Ντίνας, Καρέλης, Μπούρμπος.

Παναθηναϊκός (Κ20): Κότσαρης, Τούντορ, Ζούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μυρθιανός, Αγγελόπουλος Β., Αγγελόπουλος Γ., Τζανουλίνος, Μαλντίν, Γεροκωνσταντής, Ζαφειράκης.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι: Βασίλας, Χατζηγιοβάννης, Μπαλατσούρας, Στρατήγης, Μπαμίχα, Λάμπρου, Σιλβεστρίδης, Παπανικολάου

Το φιλικό αυτό αποτέλεσε το ένα μέρος της σημερινής προπόνησης της ομάδας. Το άλλο γκρουπ των παικτών προπονήθηκε νωρίτερα. Αυτό το αποτελούσαν οι:

Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Μπεργκ και Πράνιτς ενώ ο Μπαιράμι ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα.Πηγή: sport-fm.gr

Ανάσες… για τη συνέχεια από Δέλλα!!

Την ευκαιρία να γεμίσουν τις μπαταρίες τους μετά από την πρώτη αλλά επίπονη εβδομάδα προετοιμασίας θα έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ την Κυριακή. Άπαντες στην διάθεση του Τραϊανού Δέλλα το Σάββατο.

Ανάσες… για τη συνέχεια από Δέλλα
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκαν οι διπλές προπονήσεις της ΑΕΚ το Σάββατο.

Τόσο στο πρωινό πρόγραμμα, που διεξήχθη στο Γκολφ της Γλυφάδας, όσο και στο απογευματινό, που πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα, ο Τραϊανός Δέλλας είχε όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Το μενού των «κιτρινόμαυρων» περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης αλλά και τακτική.

Μετά το τέλος του προγράμματος στο προπονητικό των Σπάτων, οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» ενημερώθηκαν πως την Κυριακή θα έχουν ρεπό. Έτσι, μετά από την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες και να ξεκουραστούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Πηγή: sport-fm.gr

Το μυστικό στη…μέση!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη συνύπαρξη για πρώτη φορά των Τσόρι και Κασάμι στη μεσαία γραμμή, αλλά και την εικόνα των άλλων χαφ του Ολυμπιακού. Συζητιέται από πολύ κόσμο η πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν.
ADVERTISEMENT
Ένα τόσο «γεμάτο» παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού, που έφερε τρία γκολ κι άλλες πέντε ευκαιρίες, εκ των οποίων οι δύο από αυτές που λέμε καθαρές για γκολ. Απέναντι σε ένα αντίπαλο που απείλησε πέντε φορές, αλλά μόλις μία-δύο όντως κινδύνευσε ο Ρομπέρτο. Βασικά στο δοκάρι των Ιταλών, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να διώχνει προς τα πάνω την μπάλα με την άκρη των δακτύλων του, σε μία εκτίναξη ακροβατική!
Ποιο ήταν το μυστικό αυτής της έξοχης εικόνας που έβγαλε η ομάδα στο μόλις τρίτο φιλικό της παιχνίδι; Νομίζω η συνύπαρξη για πρώτη φορά μαζί του Τσόρι και του Κασάμι! Βλέπετε, στα δύο προηγούμενα φιλικά, στο μεν με τους Ρώσους της Κράσνοντας έλειπε ο Ελβετός, στο δε με την Ντινάμο Κιέβου έλειπε ο Αργεντινός…
Τώρα που έπαιξαν μαζί για περίπου μία ώρα ο Τσόρι κι ο Κασάμι, είδαμε ένα διαφορετικό Ολυμπιακό, μία ομάδα που μπορούσε ακόμη και να επιβάλλει το ρυθμό της, αλλά και να φύγει επικίνδυνα μπροστά πάρα πολλές φορές. Διότι, πέραν των οκτώ ευκαιριών που δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι, βγήκαν αρκετές φορές μπροστά με προϋποθέσεις δημιουργίας φάσεων, όμως για ένα κλικ δεν τις μετέτρεψαν σε ευκαιρίες.
Ο Κασάμι είναι πράγματι ένας πολύ πληθωρικός μέσος, αφού και μάχεται και κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και μπορεί να την μεταβιβάσει πολύ καλά, τόσο κοντινά, όσο και με 30άρες και 40άρες πάσες, όπως αυτή (προς τον Μαζουακού) από την οποία ξεκίνησε το γκολ του Διαμαντάκου-κι αν περιορίσει και κάποια εξεζητημένα που επιχειρεί να κάνει, κερδισμένος θα βγει κι αυτός κι η ομάδα.
Ο δε Τσόρι με την κλάση του και την αυτοπεποίθησή του έχει πάρει την μπαγκέτα του Ιμπαγάσα και έχει γίνει ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Πρέπει να μέτρησα τουλάχιστον έξι κινήσεις του ενδεικτικές μεγάλης ποιότητας, με αποκορύφωμα το πρώτο γκολ, το οποίο ξεκίνησε ο ίδιος, με την πάσα του προς τον Ντοσεβί, αλλά και το τελείωσε ο ίδιος με το άψογο σουτ, από τη σέντρα του Ντοσεβί.
Στο ποδόσφαιρο πολλά πράγματα αλλάζουν, αλλά παραμένει πάντοτε κυρίαρχο το στοιχείο της ποιότητας. Κι όταν έχεις δύο μέσους τόσο καλούς μπαλαδόρους, λογικό είναι να φτιάχνεις καλές επιθέσεις και να παίζεις ένα ποδόσφαιρο που αρέσει-κι αυτοί οι δύο δεν είναι μόνο μπαλαδόροι, αλλά έχουν και κότσια.
Όμως, είναι αλήθεια ότι κι ο Σάμαρης έκανε καλή δουλειά σαν αμυντικός μέσος, βοηθώντας τα στόπερ, αλλά κι ο Μανιάτης με τον Μπουχαλάκη στο β΄ημίχρονο έβαλαν τη δική τους σφραγίδα παίζοντας αρκετά κοντά ο ένας στον άλλο στο τέλος του ματς, με τον διεθνή άσο να έχει αρχικά ρόλο κόφτη (όπως στο Μουντιάλ όταν βγήκε ο Κατσουράνης), με τον Κασάμι πιο μπροστά του. Ο Μανιάτης ήταν καλός κι έβγαλε ενέργεια, αλλά αυτό το πράγμα που έκανε σε ένα πεντάλεπτο, να πουλήσει τρεις φορές την μπάλα, απαγορεύεται δια ροπάλου στον αμυντικό μέσο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχεις πάθει μεγάλη νίλα…
Ο μοναδικός από τους έξι συνολικά χαφ που χρησιμοποιήθηκαν από το Μίτσελ χωρίς καλή απόδοση ήταν ο Σαβιόλα. Ο Αργεντίνος έδειξε σα να μην κόλλησε σε αυτή την ομάδα όταν μπήκε σαν αλλαγή, όμως μην ξεχνάμε ότι είναι παίκτης, ο οποίος αν δεν παίξει έστω από το ημίχρονο, δύσκολα πιάνει ρυθμό.
Για την ποιότητα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού είναι ενδεικτικό ότι δεν έπαιξε ούτε λεπτό ο Εντινγκά, απολύτως βασικός την περασμένη σεζόν, στο δεύτερο μισό της…
Πηγή: gazzetta.gr

«Υποχρέωση» στην ιστορία του να «μείνει» στην Ευρώπη!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν είναι υποχρεωμένος να αποκλείσει την Σταντάρ Λιέγης, αλλά είναι όμως υποχρεωμένος να βρίσκεται σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα!   Γενιές και γενιές Παναθηναϊκών μεγάλωσαν με το... έπος του Γουέμπλεϊ, με το κανονικό γκολ του Ρότσα που ακύρωσε ο Κάιζερ στο ημιτελικό με την Λίβερπουλ, με τις δύο θριαμβευτικές προκρίσεις κόντρα στην Γιουβέντους επί Σαραβάκου και Πάολο Σόουζα, με τον Βαζέχα να «παγώνει» το Άμστερνταμ, με τα επικά διπλά κόντρα σε Ίντερ, Σάλκε, Αμβούργο, Ρόμα Πόρτο, με τις επιτυχίες απέναντι σε Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα! Μεγάλωσαν ακόμη και με δάκρυ... Όταν άγγιξαν δύο φορές τον τελικό του Πρωταθλητριών το 1985 και το 1996. Ή όταν η «πόρνη μπάλα» έφυγε... ξυστά από το δοκάρι του Μπονάνο από το σουτ του Βλάοβιτς στον δραματικό ημιτελικό του Καμπ Νου!
ADVERTISEMENT
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού καμάρωναν όταν σε Ευρωπαϊκές εβδομάδες πριν από το όνομα της ομάδας τους διάβαζαν την λέξη «πρέσβης». Έχουν κάθε ηλικίας να θυμούνται πολλά. Ευχάριστα, αλλά και δυσάρεστα που μένουν για πάντα... Και ξαφνικά αυτή η περηφάνια που έδινε η εκτός συνόρων παρουσία χάθηκε τα τελευταία χρόνια.
Όμιλος σε Τσάμπιονς Λιγκ με μόλις 2 βαθμούς κι εντός έδρας ήττα από Κοπεγχάγη, αποκλεισμοί ταπεινωτικοί από Οντένσε και Μακάμπι, αδιάφορες βραδιές σε ένα άδειο ΟΑΚΑ, χαστούκια στο Μάριμπορ, με κερασάκι το περσινό... Ο Παναθηναϊκός εκτός Ευρώπης! Δεν χωράει αμφιβολία, ότι το άλλοτε ισχυρό πράσινο Ευρωπαϊκό προφίλ έχει τρωθεί. Το καμάρι για τα περασμένα μπορεί να μένει, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το «και διηγώντας τα, να κλαις»!
Για τον Κυπελλούχο Ελλάδος, τέσσερα «άγονα» χρόνια όσο αφορά την Ευρώπη είναι πάρα πολλά. Ακόμη περισσότερα είναι για τον κόσμο του που είχε καλομάθει. Κι πλέον υπάρχει η πρόκληση της φετινής περιόδου που σε πρώτη φάση λέγεται Σταντάρ Λιέγης και στο... βάθος όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ! Αποστολή εξαιρετικά δύσκολη για μια ομάδα που πλέον δεν έχει την εμπειρία των περασμένων ετών, έστω κι αν στο ρόστερ της υπάρχουν... παλιοσειρές όπως ο Μπεργκ, ο Πέτριτς και ο Σίντεφελντ. Μέσα σε μια εβδομάδα (από Τετάρτη σε Τρίτη) ο Παναθηναϊκός καλείται σε Λιέγη και Λεωφόρο να κάνει την... υπέρβαση. Όσο κι αν ακούγεται πομπώδες κάπως έτσι είναι για μια ομάδα που τώρα φτιάχνεται, τώρα... ψήνεται και τώρα ακόμη μαθαίνει από τα λάθη της. Υπέρβαση.
Αν την κάνει τότε έχει όλο τον χρόνο μπροστά του ο Παναθηναϊκός μιας και σίγουρα θα έχει εξασφαλίσει την Ευρώπη. Αν δεν περάσει τους Βέλγους τότε θα υπάρχει μια 2η ευκαιρία με ακόμη μεγαλύτερο... βάρος όμως. Γιατί εκεί θα κρίνεται η Ευρωπαϊκή παρουσία. Τρίτη ευκαιρία δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει περιθώριο για τον Παναθηναϊκό να μην είναι... φθινόπωρο στην Ευρώπη. Να μην βάλει μακρυμάνικα, να μην βρεθεί σε φάση ομίλων. Είτε το λένε Τσάμπιονς Λιγκ, είτε Europa.
Εκεί η ζημιά θα είναι δεδομένη. Όχι οικονομικά μόνο. Αυτό έτσι κι αλλιώς το καταλαβαίνει κανείς. Η ζημιά ίσως να είναι ακόμη μεγαλύτερη από θέμα πρεστίζ. Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν...
Πηγή: gazzetta.gr

Έξαλλος με Τίγκρες ο Πουλίδο!!

Στην Τίγκρες ξέσπασε... πόλεμος με τον Άλαν Πουλίδο. Ο παίκτης αρνείται να κάνει προπονήσεις ενώ έδιωξε τους ανθρώπους της ομάδας από το σπίτι του! Ο νεαρός Μεξικανός -όπως σας έχουμε γράψει από χθες- δεν δέχεται με τίποτα να προπονηθεί με την δεύτερη ομάδα. Προτίμησε μάλιστα να κάνει βόλτα και να βρεθεί σε ένα εστιατόριο μαζί με έναν φίλο του. Επίσης όταν άνθρωποι της ομάδας πήγαν στο σπίτι του, εκείνος τους έδιωξε, απαγορεύοντάς τους την είσοδο! Οι σχέσεις Τίγκρες-Πουλίδο είναι πια στα άκρα. Ο παίκτης είναι έξαλλος με την Τίγκρες να μην ξέρει πια τι να κάνει... Ο Άλαν Πουλίδο δεν δείχνει πάντως διατεθειμένος να γυρίσει πίσω ενώ δεν απαντά και στις κλήσεις των μάνατζέρ του και των παραγόντων του συλλόγου!Πηγή: gazzetta.gr

Ξανά για Μποτία οι Ισπανοί!!

Τον Αλμπέρτο Μποτία ξαναφέρνουν στο Λιμάνι οι Ισπανοί αφήνοντας να εννοηθεί πως αποχωρεί άμεσα ο Κώστας Μανωλάς. Και παλι για Τόμας Ρινκόν οι Γερμανοί.
Και φέτος η ομάδα της Σεβίλλης έχει την... τιμητική της στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Ένας ακόμα παίκτης της επανέρχεται στο προσκήνιο για τους Πειραιώτες όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ στην Ιβηρική. Ο λόγος για τον Αλμπέρτο Μποτία, τον σέντερ μπακ που ήταν πέρυσι δανεικός στην Έλτσε (γεννημένος το 1989 και με ύψος 1.88 μ.). Οι Ισπανοί αναφέρουν πως ο Μποτία έχει αρκετές πιθανότητες να κλείσει στους πρωταθλητές Ελλάδας αφήνοντας να εννοηθεί πως θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Κώστα Μανωλά, που με τα υπάρχοντα δεδομένα και με την ζήτηση που έχει δύσκολα θα μείνει στον σύλλογο. Εκτός αυτού στην Γερμανία υπήρχαν και το Σάββατο ρεπορτάζ για τον Τόμας Ρινκόν. Εμφανίζεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό, την Στουτγκάρδη και την Ρεάλ Σοσιεδάδ.
ADVERTISEMENT
* Ο Ολυμπιακός έκανε το Σάββατο προπόνηση στο Σικάγο ενόψει της Λίβερπουλ. Ο Μίτσελ ετοιμάζει αλλαγές και... εκπλήξεις για αυτό το ματς.
** Νέα ρεπορτάζ για τον Οσβάλντο και τον Ολυμπιακό δημοσιεύτηκαν στην Ιταλία. Μιλούν για ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων και της Γιουβέντους.
Πηγή: gazzetta.gr

Tα 724 εκατομμύρια της Ρεάλ!!

Για τον Χάμες Ροντρίγκες η Ρεάλ θα βγάλει από τα ταμεία της 80 εκατομμύρια ευρώ, συμπληρώνοντας το ποσό-μαμούθ των 724 εκατ. που έχει δώσει από το 2009 και μετά.
Η Ρεάλ Μαδρίτης ποτέ δεν δίστασε να δώσει τρελά ποσά για να φέρει τους καλύτερους παίκτες στην Ισπανία. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται με μια απλή καταγραφή των χρημάτων που έχει δώσει για μεταγραφές απ΄το 2009 και μετά. Αναλυτικά:
2009
Χούντελααρ 25
Ντιαρά 25
Τσάμπι Αλόνσο 31
Κακά 65
Μπενζεμά  35
Ρονάλντο 94
2010
Ντι Μαρία  33
Οζίλ  18
Κεντίρα 14
2011
Σαχίν 10
Βαράν 10
Κοεντράο 30
2012
Μόντριτς 40
2013
Μπέιλ  100
Ισκο  30
Ιγιαραμέντι  39
2014
Νάβας  10
Κρόος  30
Ροντρίγκες  80

Πηγή: gazzetta.gr

Ναι, ο Ολυμπιακός χαρίζει αίγλη στο ICC!!

Πού θα πάνε τώρα τα διαρκείας μετά τους ευρωπαϊκούς θριάμβους του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ και την «μπόμπα» που πρόκειται να σκάσει, αναρωτιέται ο Δημοσθένης Καρμοίρης και γράφει τα γενικά και ατομικά συμπεράσματα του για το 3-0 επί της Μίλαν
MILANELLO – Filippo Inzaghi had this to say at Milanello this afternoon before leaving for the USA,
“I am pleased with the work done so far. We are working well, players are trying what we do in training and they are doing it the right way. I see great professionalism”.

Τάδε έφη Πίπο. Η σχετική υπόμνηση στην αρχή του κειμένου της ανταπόκρισης ξένων διαδικτυακών ΜΜΕ από το Μιλανέλο, το «άντρο προετοιμασίας» της Μίλαν, μοιάζει να ήταν προφητική! Λίγο προτού πετάξει η ιταλική αποστολή για τις ΗΠΑ. Για το ακριβές μελλοντικό συμβάν πάντως ο τεχνικός της Μίλαν, Κάλχας δεν είναι, ιδέα δεν είχε…
Ο Ιντζάγκι τα έλεγε όλα αυτά («είμαστε στον σωστό δρόμο», «δουλεύουμε καλά», «ευδιάκριτος επαγγελματισμός», κλπ., κλπ.) παραμονές του… καλωσορίσματος από τον Ολυμπιακό με το εμφαντικό 3-0.
Ανασκευή βεβαίως στη συνέχεια από το νεόκοπο προπονητή και «σημαιάρα» της Μίλαν, που ούτε ψύλλος στον κόρφο του να κάνει τέτοιο ευρωπαϊκό σεφτέ στον λατρεμένο “rossonero” πάγκο: «Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από εμάς»…
Έχει δεν έχει δίμηνο από την ημέρα που ο Αντριάνο Γκαλιάνι «έστειλε» τον Ζέεντορφ και του παρέδωσε τα κλειδιά της ανοικοδόμησης του μεγάλου μιλανέζικου συλλόγου. Και σίγουρα η «3άρα» από τους πρωταθλητές Ελλάδας – ακόμα και σε φιλικό αγώνα – όχι μόνο… μέσα στα πλάνα του Ιντζάγκι δεν ήταν, προκειμένου να δείξει στους Ιταλούς ότι η Μίλαν αφήνει πίσω της το κακό παρελθόν, αλλά ίσως και το αρνητικότερο προμήνυμα για τις φιλοδοξίες του…
Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Οι Μιλανέζοι δεν είναι το θέμα μας, ούτε και η ήττα τους. Δικοί τους οι μπελάδες, ας τα καταφέρουν όσο μπορούν.
Απλά έχουν πεντακάθαρες συμβολικές διαστάσεις για την ευρύτατη νίκη του Ολυμπιακού, κάποιες παρατηρήσεις που αφορούν στους Ιταλούς με τα 7 Κύπελλα Πρωταθλητριών-Champions League, τα 2 Κυπελλούχων και τα 5 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.
Εντάξει έχει καμιά βδομάδα μπροστά ο Ολυμπιακός σε προετοιμασία; Ζήτημα είναι, αλλά και τι έγινε στο τέλος, σιγά την… απόσταση, για να το επικαλείται ο Πίπο, παλεύοντας ο καημένος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Μια άλλη παρατήρηση που λέει ότι ο Μπαλοτέλι με τον Εσιέν ήταν εξέδρα, όπως και κάποιες ακόμα πρωτοκλασάτες μονάδες των Λομβαρδών, είναι αλήθεια, ωστόσο την επιθετική τριπλέτα την πρόσεξε κανείς;
Ή μήπως τους υπόλοιπους της 11άδας και τις αλλαγές που έγιναν στη διάρκεια του ματς; Τίποτα… παραπεταμένοι έπαιξαν στο φιλικό του Τορόντο;
Ο Ολυμπιακός να δεις
Να πούμε και για τον Ολυμπιακό; Τρίτο του καλοκαιρινό τεστ ήταν όλο κι όλο. «Πρωτάρης» σε φιλικό τουρνουά με τα φώτα και την προσοχή του πλανήτη στραμμένα σ’ αυτό το «μικρό Champions League»…
Με 6 νέα πρόσωπα στο αρχικό του σχήμα, που δεν έχουν καν ξαναβρεθεί μεταξύ τους πέραν ίσως οικογενειακών διπλών από τη συνεχή καθημερινότητα της εποχής…
Με πρόσωπα-κλειδιά στη σύνθεση σε θέσεις-κολώνες της ανάπτυξης και της άμυνας, που δεν υπήρχαν καν πέρυσι στο ρόστερ. Ο Αμπιντάλ στους στόπερ, δύο νέα επιθετικογενή μπακ στα πλάγια (Ομάρ, Μαζουάκου), συνδετικός κρίκος στον άξονα, το «8άρι» ανάμεσα σε κόφτη (Σάμαρη) και επιτελικό, ας πούμε, μέσο (Τσόρι), ο επίσης νέος Κασάμι (καθώς και ο Μπουχαλάκης μετά την ανάπαυλα), καινούργιος ακραίος επιθετικός στα δεξιά (Ντοσεβί), όπως καινούργια και τα δύο σέντερ φορ που έπαιξαν ανά ημίχρονο (Παπάζογλου, Διαμαντάκος).
Με πολλές αλλαγές στο 2ο ημίχρονο, επίσης οι ερυθρόλευκοι, σαν να αγωνίστηκαν πάλι δύο 11άδες.
Και μια φρεσκάδα παράδοξη είναι αλήθεια για αυτό τον καιρό, καθώς και αυτοματισμούς στο παιχνίδι λες και αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ καιρό μαζί και ξέρουν να «βρίσκονται» με… κλειστά μάτια!
Δεν είναι λοιπόν για θριαμβολογίες διότι παρατηρούνται και ορισμένα… ολίγον κουφά. Όχι τυχαία, αλλά πιθανά και ελαφρώς υπερβολικά για την εποχή αυτή.
Ο Ολυμπιακός «μίκρυνε» την Μίλαν σαν πριν μερικούς μήνες στο Καραϊσκάκη τη Γιουνάιτεντ!
Ήταν μια ανάλογη βραδιά ποδοσφαιρικού μεγαλείου από την ελληνική ομάδα, η οποία συνήθως πια όταν αγωνίζεται στην Ευρώπη κάνει σπουδαίες εμφανίσεις. Κι αυτό είναι ενδεικτικό της εντυπωσιακής αλλαγής επιπέδου του Ολυμπιακού την τελευταία τριετία.
Καθώς και επιβεβαιωτικό, δικαίωση προφανώς για τους διοργανωτές του ICC, που… δεν ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν «θα καλέσουμε και τους Έλληνες για να συμπληρώσουμε την 8άδα του τουρνουά»! Προφανώς και γνώριζαν άριστα την αύξηση αίγλης της διοργάνωσης με παρόντες τους ερυθρόλευκους.
Ωστόσο δεν παύει να είναι ακόμα πολύ νωρίς. Στην αρχή ουσιαστικά, στο δρόμο για τα μισά της καλοκαιρινής προετοιμασίας και με την σταθερή και απαραίτητη υπόμνηση, ότι ο Μίτσελ δεν έχει καν στη διάθεση του, δύο «βαριά χαρτιά» του για φέτος: Τον «καλό του» σέντερ φορ, τον αριστερό επιθετικό και μαζί σ’ αυτούς (πιθανά) και τον Πουλίδο.
Μια νίκη επί της Μίλαν και μάλιστα με τον πειστικότερο τρόπο που περιγράφεται μέσω ενός 3-0, δεν είναι… στην ημερήσια διάταξη. Είναι ΘΕΜΑ, είναι μεγάλη ΕΠΙΤΥΧΙΑ, είναι ΕΙΔΗΣΗ, σαν αυτή που κάνει από τα ξημερώματα το γύρο του κόσμου.
Τα κεφάλια μέσα όμως. Το γνωρίζουν καλά στον Ολυμπιακό. Από την κορφή ως τα νύχτα. Χαμόγελα πλατιά, ικανοποίηση βαθιά, υπερηφάνεια ανάλογη, αλλά και αυτοσυγκράτηση.
Αυτό είναι μήνυμα και προς τον κόσμο. Τον πολύ, το πλήθος που ακολουθεί μαζικά και πιστά τον Ολυμπιακό στο κυνήγι του ευρωπαϊκού προσδιορισμού του.
Του ερυθρόλευκου κοινού, που με την αγορά 8.000 καρτών διαρκείας ήδη από την Πέμπτη, πριν από το «Βατερλό της Μίλαν» αλλά και τη «βόμβα» που θα πέσει (…) – γιατί η ζήτηση είναι πάλι αυξημένη από το πρωί υποθέτω – εμπιστεύεται και ακολουθεί το όραμα Μαρινάκη-διοίκησης-Μίτσελ-παικτών.
Για τη μειοψηφία που με ρωτάει στο Facebook ή αναρωτιέται «φωναχτά», αν μετά την εμφάνιση και τη νίκη επί των Ροσονέρι σκεφθεί η διοίκηση να… κατεβάσει μηχανές στα μεταγραφικά για φορ και ακραίο κυνηγό, η απάντηση είναι: Το μυαλό σας και μια λίρα!
Υ.Γ. Αν ο Μαζουάκου είναι τούτος που είδαμε, ο κυρίαρχος της αριστερής πτέρυγας, ο Χολέβας… την έκανε από κούπες (χαριτολογώντας) εφόσον μείνει στην ομάδα και ο Μπονγκ δε βλέπει θέση στη σύνθεση ούτε… με τηλεσκόπιο!
Υ.Γ.1 Άλλη ποιότητα στο κέντρο με τον πληθωρικό (και ευρηματικό) Κασάμι πίσω από τον ΣΟΥΠΕΡ Τσόρι. «Ελβετό-Αργεντίνικη» μαγεία!
Υ.Γ.2 Παρατηρούσα στο ριπλέι τον Μπουχαλάκη και τον συγχαίρω για το ποδοσφαιρικό σθένος του. Έτσι πρέπει να είναι τα νέα παιδιά (και ηλικιακά και στην ομάδα): «Τσαμπουκαλεμένα» στο γήπεδο, με αυτοπεποίθηση. Δεν το πολυσκέφτηκε. Ζύγισε το εξαιρετικό αριστερό πόδι του και εξαπέλυσε τον κεραυνό στο «Γάμα» της μιλανέζικης εστίας. Γ-Κ-Ο-Λ-Α-Ρ-Α!
Σάμπως πολλά ξέρει ο Μίτσελ που στάζει μέλι για τον Ανδρέα από το χειμώνα…
Υ.Γ.3 Γράφω από το περασμένο πρωτάθλημα, συμπερασματικά από τη δράση του στον Εργοτέλη, ότι ο Δημήτρης Διαμαντάκος έχει κάνει μεγάλες προόδους. Εξελίσσεται σε σκόρερ της «μίας επαφής»!
Υ.Γ.4 Πολύ καλά τα στοιχεία του Ντοσεβί. Και βλέπουμε…
Υ.Γ.5 Κι άλλο δανεικό παραχώρησε ο Παναθηναϊκός; Και πού; Εργοτέλη; Αυτούς δεν τους έβριζαν για «παραρτήματα»; Τώρα δηλαδή ενισχύουν τους συμμάχους του Ολυμπιακού; Ρε παιδιά, μήπως αυτό τελικά θα πει… Παναθηναϊκή Συμμαχία;
Πηγή: sportdog.gr