Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τα μάζεψαν και έφυγαν στον ΠΑΟΚ!!

Δεν σταμάτησαν τα όργανα στον ΠΑΟΚ. Η παρουσία οπαδών της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία και οι έντονες αποδοκιμασίες που ακολούθησαν έκαναν τους παίκτες του Γεωργιάδη να αποχωρήσουν χωρίς να προπονηθούν.

Τα μάζεψαν και έφυγαν στον ΠΑΟΚ!
Δεν ξεκίνησε καλά η εβδομάδα στον ΠΑΟΚ, έπειτα από τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά την επιστροφή της ομάδας από την Αθήνα, τη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, με την οποία θα ξεκινούσε και η προετοιμασία της ομάδας για τα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας.

Στο προπονητικό κέντρο του «δικέφαλου του Βορρά» λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 100 οπαδοί, οι οποίοι ήταν έξαλλοι για την βαριά ήττα απέναντι στον Παναθηναϊκό και αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες της ομάδας. Στο «στόχαστρο» των εξαγριωμένων οπαδών βρέθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μαζί με τους Βρύζα και Τσιτσιακόφ.

Η ένταση οδήγησε σε καθυστέρηση περίπου μισής ώρας ενώ τα πράγματα δεν ηρέμησαν ούτε και από την επέμβαση των ανθρώπων ασφαλείας των εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα αρκετοί παίκτες να αποφασίσουν να αποχωρήσουν. Όσοι παρέμειναν στη Νέα Μεσημβρία ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο χωρίς να βγουν στον αγωνιστικό χώρο

Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από την παρουσία των οπαδών αποφασίστηκε να μην γίνει η προπόνηση, τουλάχιστον στον αγωνιστικό χώρο. Η ΠΑΕ από τη μεριά της αποδίδει το γεγονός σε κοινή απόφαση των παικτών και του Γιώργου Γεωργιάδη, οι οποίοι φέρονται να έμειναν στα αποδυτήρια προκειμένου να συζητήσουν για τις συνέπειες τις ήττας αλλά και της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Πηγή: sport-fm.gr

Μήνυμα Σαββίδη και… επίσκεψη οπαδών!!

Συγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας ζήτησε, μέσω γραπτής δήλωσης, ο Ιβάν Σαββίδης. Περισσότεροι από 100 οπαδοί τα… έψαλαν στους παίκτες του Γεωργιάδη.

Μήνυμα Σαββίδη και… επίσκεψη οπαδών
Μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ έστειλε μέσω γραπτής του δήλωσης ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος του «δικέφαλου του Βορρά» ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας -και κυρίως για αυτούς που ταξίδεψαν στην Αθήνα- για τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παράλληλα, τόνισε πως οι δεσμεύσεις του για το μέλλον του συλλόγου δεν αλλάζουν και ευχαρίστησε όλους τους οπαδούς για τη στήριξή τους.

Αναλυτικά:

«Οφείλω μια προσωπική συγγνώμη προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα προς όλους όσους ταξίδεψαν από όλα τα μέρη του κόσμου στην Αθήνα για τον τελικό Κυπέλλου.

Είναι κρίμα που δεν τα καταφέραμε και που δεν γιορτάσαμε την κατάκτηση ενός τίτλου. Είναι σκληρή, ιδιαίτερα επίπονη και ακριβή αυτή η εμπειρία, ωστόσο θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τους φίλους της ομάδας για την υπομονή και για την απόλυτη αφοσίωσή τους, η οποία σίγουρα θα ανταμειφθεί πολλαπλά.

Οι δεσμεύσεις μας προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν αλλάζουν.

Ιβάν Σαββίδης»


Τα... έψαλαν στους παίκτες

Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι παίκτες του Γεωργιάδη την Δευτέρα ξεκινώντας την προετοιμασία τους για τα πλέι-οφ. Στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας πάντως, το κλίμα μόνο ιδανικό δεν μπορεί να θεωρείται έπειτα από τον χαμένο τελικό.

Περισσότεροι από 100 οπαδοί του «δικέφαλου του Βορρά» βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους τόσο για την εμφάνιση στο ΟΑΚΑ όσο και για τη βαριά ήττα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η κατάσταση, ευτυχώς, δεν ξέφυγε και έπειτα από την έγκαιρη παρέμβαση των ανθρώπων ασφαλείας της ΠΑΕ ηρέμησαν τα πνεύματα.

Παπαδόπουλος: «Ο Άρης πρέπει να παίξει στη Football League»

Παπαδόπουλος: «Ο Άρης πρέπει να παίξει στη Football League»Ο Σούλης Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι προτιμότερο για τον Άρη είναι τη νέα αγωνιστική σεζόν να αγωνιστεί στη Football League.

Ο πρώην τεχνικός των κίτρινων επεσήμανε ότι όλο το αγωνιστικό τμήμα είναι υπεύθυνο για τον υποβιβασμό της ομάδας όπως και η διοίκηση και έφερε ως παράδειγμα τον Παναθηναϊκό.

«Και ο Παναθηναϊκός έχει οικονομικά προβλήματα αλλά και Κύπελλο πήρε και μια χαρά τα πάει», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σούλη Παπαδόπουλου στο Αθλητικό Metropolis:

Για τον τελικό του Κυπέλλου:
«Ήμουν στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ μπήκε παθητικά και έτρεχε πίσω από την μπάλα. Οι απουσίες φάνηκε πως έπαιξαν ρόλο. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ είχε ρόστερ και δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το σκορ. Μετά το 30ο λεπτό έδειξε ο ΠΑΟΚ να γυρνάει το παιχνίδι. Πολύ σημαντική ευκαιρία πέρα από το δοκάρι ήταν η άλλη με τον Σαλπιγγίδη, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον Παναθηναϊκό και εκεί νομίζω τέλειωσαν όλα».

Για το από τον Άρη:
«Ότι είχα στο μυαλό μου όταν ήρθα, τα ίδια είδα. Δεν θέλω να λέω ψέματα, κάποιοι λένε ακόμα ψέματα στον κόσμο. Εμένα όταν με κάλεσε ο κ. Σκόρδας ήξερα πως είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν μπορούσαμε να το πούμε γιατί έπρεπε να παλέψουμε. Ήξερα πως είχε προβλήματα η ομάδα. Και ο Παναθηναϊκός έχει οικονομικά προβλήματα αλλά και Κύπελλο πήρε και μια χαρά τα πάει. Όλοι έχουν ευθύνες και οι διοικήσεις και εμείς και όλοι. Τώρα είναι το θέμα τι θα γίνει. Για μένα η ομάδα πρέπει να παίξει στην Φουτμπολ Λίγκ. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Το ρόστερ δεν ήταν όπως θέλαμε εμείς. Ήταν πάρα πολλά τα προβλήματα. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Ας πούμε πως κάποιοι ποδοσφαιριστές τόσο μπόρεσαν τόσο παίξανε. Πέρσι οι παίκτες με έκαναν μάγκα, αλλά φέτος δεν μπορούσε να γίνει αυτό. Βγαίνουν κάποιοι παίκτες και λένε έφταιγε ο Μιλίνκοβιτς, έφταιγε ο Σούλης. Αυτά είναι δικαιολογίες. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Αν κάποιος δεν μπορούσε ας έφευγε. Δεν χωράν δικαιολογίες. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Πριν το περσινό ματς με τον Ατρόμητο, δεν είχαμε ούτε νερό να κάνουμε μπάνιο. Αλλά τα καταφέραμε. Φέτος δεν μπορέσαμε και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Γίνανε πολλά λάθη και από τις διοικήσεις. Αν θέλετε ναι, έγιναν και εγκλήματα. Άλλαξαν ρόστερ στα μισά της χρονιάς. Το θέμα είναι να μείνουν ποδοσφαιριστές που να μπορούν να παίξουν στον Άρη. Εγώ είχα πει να μείνουν κάποιοι αλλά δεν έμειναν. Ο Παπαστεριανός, ο Γιαννιώτας, ο Διαμαντάκος, ο Κοέλιο, όλα αυτά τα παιδιά παίζανε. Θα φύγουν και άλλα παιδιά. Ο Τριανταφυλλάκος θα φύγει πιστεύω γι? αυτό πήρε τόσο λίγα ματς. Για μένα ο Διούδης πρέπει να μείνει, ο Τσιάρας να μείνει, ο Σουνάς πρέπει να μείνει. Ακόμα και ο Τάτος πρέπει να μείνει να του κάνουν συμβόλαιο και να τον δέσουν».

Για τους λόγους της επιστροφής του:
«Πολλοί με ρωτούσαν γιατί γύρισα γιατί μ’ αγαπάει ο κόσμος. Για μένα στην ζωή επιτυχημένος είναι αυτός που προσπαθεί και αποτυχημένος αυτός που εξαφανίζεται. Εγώ συμβόλαιο είχα με τον Άρη όχι με πρόσωπα. Εγώ έφυγα στα τελευταία ματς γιατί πίστεψα πως ο κόσμος δεν πιστεύει πια σε μένα. Αν υπήρχε μια περίπτωση να παλέψει ο Άρης δεν θα έφευγα. Στον Άρη όλοι κοιτάνε την καρέκλα τους. Κανείς δεν ενδιαφέρετε για την ομάδα και πρέπει να περάσεις από τον Άρη για να ξέρεις τι συμβαίνει»

Για την δική του θέση:
«Σίγουρα έκανα λάθη, αλλά εμείς παίζαμε ποδόσφαιρο εμείς φταίγαμε. Δεν ρίχνω ευθύνη σε κανέναν. Πέρσι τα καταφέραμε, φέτος όχι. Αν άλλαζα κάτι θα ήταν οι αλλαγές του Ιανουαρίου αλλά δεν μπορούσα να το κάνω αυτό. Αν θυμάστε την τελευταία μέρα πήραμε άδεια και τα παιδιά παίξανε μετά από ένα μήνα. Τα παιδιά που ήρθανε τον Ιανουάριο ρίσκαραν που ήρθανε».

Για την επιλογή Αγκάνθο στην ενδεκάδα και τις σχέσεις του με τον Σκόρδα:
«Στην μοναδική νίκη που κάναμε στην έδρα μας το γκολ το έβαλε ο Αγκάνθο. Δεν νομίζω πως είχαμε άλλο καλό επιθετικό. Δεν είχαμε πολυτέλειες στο ρόστερ, μακάρι να είχα άλλες επιλογές αλλά δεν είχα. Το καλοκαίρι είχα κλείσει Μάντζιο και Βανγκέλι στον Άρη. Και Παπαζαχαρίας και Παπαστεριανός θα έμεναν. Τον Ιανουάριο δεν μπορούσαμε να το κάναμε αυτό. Ακόμα και τώρα να με φώναζε ο Άρης θα ερχόμουν. Αρκεί όμως να είχαμε ένα πλάνο. Ακούω πολλές φορές πως έχω ιδιαίτερες σχέσεις με τον Σκόρδα. Είχα καλές επαγγελματικές σχέσεις. Το θέμα είναι υπάρχει μέλλον στον Άρη. Εγώ ακόμα δεν έχω λύσει το συμβόλαιο μου με τον Άρη. Είχαμε πολλά προβλήματα, όχι μόνο ο Άρης, αλλά και άλλες ομάδες. Υπάρχουν ομάδες που έχουν απλήρωτους παίκτες αλλά δεν έχουν καταστραφεί. Αν ήμουν εγώ σήμερα θα έδιωχνα οκτώ παίκτες»

Αίτημα για κόσμο σε Λεωφόρο και Τούμπα!!

Υπαρκτό το σενάριο να δούμε κόσμο του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, στα ματς των δυο ομάδων για τα πλέι οφ.

Αίτημα για κόσμο σε Λεωφόρο και Τούμπα
Στη σημερινή σύσκεψη για τον αγώνα της Κυριακής με τον «δικέφαλο», τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι Θεσσαλονικείς κατέθεσαν κοινό αίτημα για «άνοιγμα» των μετακινήσεων αρχής γενομένης από την Κυριακή.

Εγινε λόγος για 300 οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και άλλους τόσους Παναθηναϊκούς στην Τούμπα. Πηγή: sport-fm.gr

Οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής των πλέι-οφ!

Οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής των πλέι-οφΟ Τριτσώνης θα διευθύνει το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό για την πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας, όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο Δασκαλόπουλος θα σφυρίξει στην αναμέτρηση της Τούμπας στην οποία ο ΠΑΟΚ τίθεται αντιμέτωπος με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά…

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών) Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Γρεβενης (Χαλκιδικής)

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) Βοηθοί: Κωσταρας (Αιτ/νιας), Απτόσογλου (Αθηνών)

Η «ασπρόμαυρη» παρακάμερα του τελικού!!

Δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αλλά την προσοχή εκτός γηπέδου κατάφερε να κλέψει ο «ασπρόμαυρος» κόσμος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Η «ασπρόμαυρη» παρακάμερα του τελικού
Τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της «ασπρόμαυρης» κερκίδας, στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας κατέγραψε το PAOK TV.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για τον «Δικέφαλο του Βορρά», όμως για ακόμη μία φορά σε μεγάλο νικητή τον κόσμο του της ομάδας που… πλημμύρισε από νωρίς το ΟΑΚΑ, δημιουργώντας υπέροχη ατμόσφαιρα κι έδειξε άψογη συμπεριφορά ακόμα και μετά το κακό αποτέλεσμα του αγώνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

Τουλάχιστον 50.000 άτομα αποχαιρέτησαν τον Βιλανόβα!

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 50.000 άτομα πέρασαν από το «Καμπ Νου» για αποχαιρετήσουν τον Τίτο Βιλανόβα.

Τουλάχιστον 50.000 άτομα αποχαιρέτησαν τον Βιλανόβα
Τουλάχιστον 50.000 άτομα πέρασαν από «Καμπ Νου» μέσα στο Σαββατύριακο για αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του Τίτο Βιλανόβα.

Η Μπαρτσελόνα αμέσως μετά την τραγική είδηση του θανάτου του πρώην τεχνικού της έκανε γνωστό ότι θα διατηρήσει ανοικτό το γήπεδό της από το πρωί ως το βράδυ για να μπορέσουν να περάσουν οι οπαδοί της ομάδας, και όχι μόνο, και να αποχαιρετήσουν τον Βιλανόβα.

Εκτιμάται ότι το Σάββατο τουλάχιστον 21.000 άτομα επισκέφθηκαν τους ειδικούς χώρους που διαμόρφωσαν οι υπεύθυνοι της ομάδας για να αποχαιρετήσουν τον «Τίτο».

Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε την Κυριακή, καθώς βάσει των υπολογισμών 32.000 άτομα βρέθηκαν στο γήπεδο μέχρι και την έναρξη του αγώνα.

Ανάμεσά τους υπήρξαν εκπρόσωποι από ομάδες όλου του κόσμου, ακόμη και από τη μεγάλη αντίπαλο της Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης.

Η κηδεία του Τίτο Βιλανόβα θα τελεστεί σήμερα στον καθεδρικό ναό της Καταλονίας. Πηγή: sport-fm.gr

«Πέταξε» για να το… σφραγίσει!

Χωρίς εκπλήξεις στην αποστολή ταξίδεψε η Ρεάλ Μαδρίτης για το Μόναχό, όπου την Τρίτη το βράδυ θα προσπαθήσει να κρατήσει το προβάδισμα από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

«Πέταξε» για να το… σφραγίσει
Την περασμένη Τετάρτη η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κάνει το πρώτο βήμα για να βρεθεί εκείνη στον τελικό του Champions League, ύστερα από τη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου στο «Μπερναμπέου».

Οι «μερένχες» αναχώρισαν το πρωί της Δευτέρας με προορισμό τη Γερμανία, όπου φιλοδοξούν να αποκλείσουν ακόμη μία γερμανική ομάδα από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε 20 «εκλεκτούς», χωρίς να υπολογίζει τους Κεντίρα, Χεσέ και Αρμπελόα.

Η αποστολή της «βασίλισσας»:

Κασίγιας, Ντιέγκο Λόπεθ, Χεσούς, Βαράν, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Νάτχο, Μπέιλ, Αλόνσο, Κασεμίρα, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Ίσκο, Ιγιαραμέντι, Ρονάλντο, Μπενζεμά και Μοράτα.

Η τελευταία προπόνηση της Ρεάλ είναι προγραμματισμένη στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) και μισή ώρα νωρίτερα είναι η συνέντευξη Τύπου του Ιταλού τεχνικού. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Γιάνκοβιτς χτυπάει το κεφάλι του…»

Είναι από τις στιγμές που δεν έχουμε ξεχάσει, αλλά θα ευχόμασταν να μην είχε συμβεί. Ο Τάσος Νικολόπουλος και το www.sport-fm.gr θυμούνται τον τραυματισμό του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς στις 28 Απριλίου 1993.

«Ο Γιάνκοβιτς χτυπάει το κεφάλι του…»
«Ο Γιάνκοβιτς, επιθετικό φάουλ, πέμπτο. Ο Γιάνκοβιτς διαμαρτυρόμενος πήγε και χτύπησε το κεφάλι του στη μπασκέτα και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Έχει γεμίσει με αίματα στο κεφάλι ο Σέρβος. Βλέπετε, έχει γεμίσει αίματα το παρκέ. Μια αντίδραση εκνευρισμού της στιγμής από τον Γιάνκοβιτς, χτύπησε το κεφάλι του στη βάση του καλαθιού...»! Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Γιάννης Καραλής τη φάση, που «σημάδεψε» το ελληνικό μπάσκετ, σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια.

Ο Πανιώνιος είχε «επιστρέψει» στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη από το -17 και με το σκορ στο 50-56 υπέρ των «πράσινων», ο Σταύρος Κουκουλεκίδης σφύριξε επιθετικό φάουλ στον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς πάνω στον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Τουλάχιστον τραβηγμένο το σφύριγμα, που οδήγησε τον Σέρβο σε αυτή την ενέργεια.

Η ζημιά που προκλήθηκε στη σπονδυλική στήλη ήταν ανεπανόρθωτη, αφού ο άτυχος παίκτης αναγκάστηκε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει στις 28 Ιουνίου 2006!

Αυτή η ρημάδα η στιγμή ήταν πολύ… κακιά. Ο Μπόμπαν είχε μεγάλο ταλέντο και ήταν από τους πιο αγαπητούς παίκτες στο ελληνικό μπάσκετ. Μπορεί κάποιοι να είχαν… κοντή μνήμη τα πρώτα χρόνια μετά το ατύχημα, αφού ουκ ολίγες φορές είχε παραπονεθεί για αδιαφορία από αυτούς που είχε πάρει υποσχέσεις, αλλά ο απλός κόσμος δεν τον ξέχασε ποτέ. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά…

Στα χνάρια του πατέρα του, καθώς ασχολείται με το μπάσκετ, βαδίζει ο Βλαδίμηρος, ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν... κάτοικος της Πλατείας και από το περασμένο καλοκαίρι φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Σε αφιέρωμα που έκαναν πέρυσι οι «New York Times» στην οικογένεια Γιάνκοβιτς, το κείμενο τελειώνει ως εξής: «Ο Βλαδίμηρος φοράει το 12 και ποτέ του δεν ήθελε το 8 του πατέρα του, ωστόσο έχει σκεφτεί να κάνει μια αλλαγή. Ο Μπόμπαν τραυματίστηκε στις 28 του μήνα (Απρίλιος 1993). Πέθανε στις 28 (Ιούνιος 2006) και εκείνη τη μέρα ο Βλάντο σημείωσε 28 πόντους με το παιδικό του Πανιωνίου. «Αν ποτέ πάω στο ΝΒΑ, θα φορέσω το 28...».


Πηγή: sport-fm.gr

Επαφές με τους παίκτες στον Άρη!!

Επαφές με τους παίκτες στον ΆρηΤις επαφές με τους παίκτες της ομάδας θα αρχίσουν να έχουν μέσα στην εβδομάδα στον Άρη.

Οι παίκτες της ομάδας επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις οι οποίες θα διεξάγονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πια αντί για το Ρύσιο στο οποίο θα γίνουν εργασίες συντήρησης.

Στις προθέσεις της διοίκησης είναι να αρχίσει να φωνάζει έναν-έναν παίκτη στα γραφεία.

Αρχικά για μια καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο καθένας και στη συνέχεια για συζήτηση επί των οικονομικών και της προοπτικής να παραμείνουν και την επόμενη χρονιά στην ομάδα.

Μέσα από αυτές τις συζητήσεις θα φανούν και οι αρχικές σκέψεις της διοίκησης για το ποιους επιθυμεί.Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για ξένο τεχνικό ο ΟΦΗ!

Πάει για ξένο τεχνικό ο ΟΦΗΑλλαγή δεδομένων στον ΟΦΗ για το θέμα του τεχνικού ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο της ομάδας.

Παρά τις –αρχικές- πληροφορίες οι οποίες έφερναν τον Νίκο Νιόπλια να είναι πολύ κοντά στο να πάρει το χρίσμα κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν συμβαίνει πια.

Νεότερες ενδείξεις δείχνουν επικρατέστερο ξένο τεχνικό που φέρεται να έχει ήδη πει το «ναι».

Φυσικά το όνομά του τηρείται μυστικό διότι εργάζεται αυτή την στιγμή σε άλλη ομάδα. Θα λυθεί πρώτα η συνεργασία του με την ομάδα αυτή και μετά θα υπάρξουν οι όποιες εξελίξεις εφόσον βέβαια δεν υπάρξει εκ νέου κάποια αλλαγή.Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκες» σκέψεις για Σούπερ Καπ!

Την πρόταση για την επαναφορά του Σούπερ Καπ σκέφτεται να προτείνει στην ΕΠΟ ο Ολυμπιακός.

«Ερυθρόλευκες» σκέψεις για Σούπερ Καπ
Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει το νταμπλ.

Αυτό φαίνεται πως έβαλε σε σκέψεις τους Πειραιώτες, οι οποίοι – σύμφωνα με το Goal – είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προτείνουν στην ΕΠΟ την επαναφορά του θεσμού του Σούπερ Καπ!

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δούμε στην αρχή της σεζόν ένα σούπερ ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάτι επίσημο από πλευράς «ερυθρολεύκων». Πηγή: sport-fm.gr

Με στόχο τα… αστέρια!

Με έναν και μοναδικό στόχο μπαίνει ο Ατρόμητος στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας: την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Με στόχο τα… αστέρια
Σε ρυθμούς πλέι οφ κινούνται στον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες υποδέχονται τον Παναθηναϊκό την προσεχή Τετάρτη (17:00), θέλοντας να κάνουν το πρώτο – καθοριστικό βήμα για να πετύχουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Οι «κυανόλευκοι» ξεκουράστηκαν κάποιες μέρες, με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, και ο Γιώργος Παράσχος καταστρώνει τα πλάνα του.

Ο έμπειρος προπονητής παρακολούθησε από κοντά τον τελικό του Κυπέλλου και είδε πως το «τριφύλλι» παραμένει έναν ιδιαίτερος αντίπαλο.

Στο αγωνιστικό, ο Έλληνας τεχνικός δεν προτίθεται να αλλάξει το 4-4-2 και το μόνο που απομένει να φανεί είναι ορισμένα πρόσωπα στα οποία δεν έχει καταλήξει ακόμα ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος παρακολούθησε τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Πηγή: sport-fm.gr

Έκανε το αυτονόητο, κοιτάει ψηλότερα!!

Το καθήκον τους έκαναν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ με την εξασφάλιση της ανόδου στην Football League, όμως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ως στόχο την άμεση επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. Νέες φήμες για Σηφάκη.

Έκανε το αυτονόητο, κοιτάει ψηλότερα!
Κανείς στην ΑΕΚ δεν πανηγύρισε την μαθηματική άνοδο της ομάδας στην Football League.

Πρόκειται για έναν στόχο που είχε τεθεί στην αρχή της σεζόν και έφεραν εις πέρας οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα.

Πλέον στην «Ένωση» καλούνται να κάνουν αυτό που πρέπει στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες της Γ’ Εθνικής και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερο για να περάσει… αέρα στη Β’ Εθνική.

Ήδη στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχουν προχωρήσει στην απόκτηση δέκα ποδοσφαιριστών, ενώ θα υπάρξουν άλλες τέσσερις με πέντε προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας.

Η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα και κατά συνέπεια στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου αναμένεται να έρθει μαζί με το νέο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτό περιμένουν οι χιλιάδες των ΑΕΚτζήδων για να πανηγυρίσουν, κάτι που δεν έκαναν - πλην ελαχίστων περιπτώσεων - όσοι βρέθηκαν στη Ριζούπολη.

Φήμες για Σηφάκη

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί πως η ΑΕΚ εξετάζει «ζεστά» την περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη. Πριν από αρκετό καιρό είχε γίνει γνωστό πως ο διεθνής τερματοφύλακας απασχολεί τον «Δικέφαλο» και είχε γίνει γνωστό πως οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε επαφή. Ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα γίνει για την απόκτησή του μετά την απόκτηση του Γιάννη Ανέστη και από τη στιγμή που υπάρχουν στο ρόστερ οι Βούρας και Καραγκιολίδης. Πηγή: sport-fm.gr

«Μπούκαρε» στο ημίχρονο!!

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε την… παρέμβασή του στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό για να ψάλει στους παίκτες.

«Μπούκαρε» στο ημίχρονο!
Δεν είναι μόνο η ήττα και η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό αλλά και άλλα… σημάδια τα οποία αποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του σημερινού αθλητικού Τύπου ο Ιβάν Σαββίδης έκανε την… παρέμβασή του στο ημίχρονο του αγώνα για να τα ψάλει στους παίκτες για την απόδοσή τους.

Το χειρότερο όμως είναι ότι εκτός από τα όσα είπε γενικά στην ομάδα, μίλησε άσχημα και επιθετικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα…

«Τι κάνεις; Γιατί παίζεις έτσι; Οταν σε πήραμε δεν ήσουν έτσι. Πως θα πάρουμε το κύπελλο;» Τέτοια κι άλλα παρόμοια είπε απευθυνόμενος σε κάποιον ποδοσφαιριστή της ομάδας.

«Κανείς δεν είναι τέλειος»
«Αυτός είναι ο Σαββίδης και πρέπει να προσαρμοστούμε…» έλεγαν και λένε στον ΠΑΟΚ, αναγνωρίζοντας ότι κανείς δεν είναι τέλειος.

Όλοι στον ΠΑΟΚ αναγνώριζαν ότι εδώ και τέσσερις-πέντε μήνες ο Σαββίδης είχε αλλάξει, ήταν συνεργάσιμος, απέφευγε τα πολλά-πολλά με την ομάδα και ειδικά επί Στέφενς πρόσεχε αρκετά όλες αυτές τις ισορροπίες. Πηγή: sport-fm.gr

Μια ανάσα από την πρόκριση οι Μπλέιζερς!!

Έτοιμοι για την ολοκλήρωση της έκπληξης είναι οι Μπλέιζερς, καθώς επικράτησαν 123-120 των Ρόκετς στην παράταση, έφτασαν στο 3-1 κι απέχουν μία νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά της Ανατολής.

Μια ανάσα από την πρόκριση οι Μπλέιζερς
Σε μια σειρά που τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της έχουν κριθεί στην παράταση, οι Μπλέιζερς έφτασαν σε… match ball πρόκρισης. Επικράτησαν 123-120 των Ρόκετς μετά από 53 λεπτά αγώνα, έκαναν το 3-1 και θα έχουν τρεις ευκαιρίες για να φτάσουν στα ημιτελικά της Ανατολής.

Ο Λαμάρκους Όλντριτζ με 29 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Νικολά Μπατούμ με 25 πόντους, ο Ντέμιεν Λίλαρντ με 23 και ο Γουέσλεϊ Μάθιους με 21 ήταν η τετράδα που έκανε τη διαφορά για τους γηπεδούχους. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 28, ο Τσάντλερ Πάρσονς 26 και ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 25 πόντους, αλλά και 11 ριμπάουντ πάλεψαν περισσότερο από τις «ρουκέτες».

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με διψήφια διαφορά, αλλά οι παίκτες του Τέρι Στοτς αντεπιτέθηκαν, προηγήθηκαν με τρίποντο του Ουίλιαμς στα 19’’ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου κι έφτασαν στο 106-104 με μια βολή του Ράιτ. Ο Χάουαρντ, ωστόσο, με κάρφωμα στα 3,6’’ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, αφού το νέο τρίποντο του Ουίλιαμς στην εκπνοή ήταν άστοχο. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Μπλέιζερς με πρωταγωνιστή τον Μπατούμ προηγήθηκαν με επτά, οι Ρόκετς έφτασαν σε απόσταση ενός πόντου χάρη στον ρούκι Ντάνιελς, αλλά δύο βολές του Ουίλιαμς και ένα κλέψιμο του Μάθιους στον Μπέβερλι έγραψαν τον επίλογο.

Το πέμπτο παιχνίδι θα γίνει στο Χιούστον τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δωδεκάλεπτα: 23-29, 51-61, 79-84, 106-106, (πρτ.) 123-120.

Μπλέιζερς: Όλντριτζ 29 (10 ριμπ.), Μπατούμ 25, Λίλαρντ 23, Μάθιους 21, Ουίλιαμς 9, Ράιτ 8, Λόπεζ 6 (11 ριμπ.), Ρόμπινσον 2, Φρίλαντ.

Ρόκετς: Χάρντεν 28, Πάρσονς 26, Χάουαρντ 25 (14 ριμπ.), Ντάνιελς 17, Τζόουνς 8, Μπέβερλι 6, Ασίκ 6, Λιν 4.
Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για Πουλίδο!

Την απόφαση να κινηθούν άμεσα για την απόκτηση του Άλαν Πουλίδο έχουν λάβει στον Ολυμπιακό. Θετικές ενδείξεις για την παραμονή των Μαρκάνο και Εντινγκά. Παίκτες τύπου «Μιραλάς» ψάχνουν οι Πειραιώτες.

Προχωράει για Πουλίδο
Το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων, μεταξύ αυτών και του Ολυμπιακού, έχει προσελκύσει ο Άλαν Πουλίδο.

Με τη φετινή σεζόν που πραγματοποίησε ο Μεξικανός φορ της Τίγκρες κατάφερε να κλείσει μία θέση στην εθνική ομάδα της πατρίδας του για το Μουντιάλ στη Βραζιλία και ίσως πριν πάει στη διοργάνωση να έχει βρει την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του από εδώ και στο εξής.

Ο διεθνής άσος κατάφερε να πετύχει 29 γκολ σε 49 αγώνες, ενώ μέσα στο 2014 μετράει 18 τέρματα σε 26 ματς. Εκτός από τους Πειραιώτες, σύλλογοι από την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της σεζόν στο Μεξικό να προχωρήσουν για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αν και υπάρχουν αρκετές δυσκολίες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σημαντικές ομάδες της Ευρώπης.

Παράλληλα, πρόθεση των πρωταθλητών Ελλάδας το ερχόμενο καλοκαίρι είναι να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες κινήσεις τύπου «Μιραλάς». Δηλαδή, από 22 μέχρι 24 ετών που έχουν δυνατότητες και βέβαια μεταπωλητική αξία.

Εν τω μεταξύ, στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ασχολούνται με τις υποθέσεις των δανεικών. Οι διοικούντες θέλουν να κρατήσουν τον Κάμπελ, τον Μαρκάνο και τον Εντινγκά. Η υπόθεση του πρώτου είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ των άλλων δύο είναι σαφώς πιο εύκολες. Το επόμενο διάστημα ίσως να υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το θέμα. Πηγή: sport-fm.gr

Τα «πράσινα» μπόνους για Ευρώπη!

Τα «πράσινα» μπόνους για Ευρώπη Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού προβλέπουν μπόνους ανάλογα με τα έσοδα της ομάδας από το Europa League ή το Champions League, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Μεγάλη κουβέντα υπήρξε το καλοκαίρι, όταν η διοίκηση του Παναθηναϊκού ήταν σε συζητήσεις με διάφορους παίκτες για την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Οι διοικούντες έψαχναν τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να πείσουν ποδοσφαιριστές, όπως ο Μπεργκ και ο Πράνιτς, να έρθουν να παίξουν στην Ελλάδα και το «τριφύλλι».

Έτσι συμφωνήθηκε – σύμφωνα με τη SportDay - στα συμβόλαια να μπουν οψιόν για να δικαιούνται ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που θα λάβει η ΠΑΕ από την UEFA για συμμετοχή της ομάδας στο Europa League ή το Champions League.

Οπότε αν ο Παναθηναϊκός φτάσει στους ομίλους της πρώτης διοργάνωσης, τότε οι παίκτες θα πάρουν ένα σημαντικό πόσο και το ίδιο θα συμβεί αν παίξει στους ομίλους του Champions League, αλλά τα χρήματα που θα βάλουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα είναι σαφώς περισσότερα. Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ για… σεντόνι!!

Με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον πρώτο του στόχο για τη φετινή σεζόν, όμως πλέον καλείται να «προσγειωθεί» στην πραγματικότητα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Φουλ για… σεντόνι!
Στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, με τον πρώτο αγώνα να είναι την προσεχή Τετάρτη στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, στρέφεται το ενδιαφέρον στον Παναθηναϊκό μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε μία χρονιά που στόχος όλων ήταν η δημιουργία μίας ομάδας με μέλλον, στο «τριφύλλι» κατάφεραν να βάλουν τις βάσεις για ένα λαμπρό «αύριο».

Πλέον οι «πράσινοι» επιθυμούν να πάρουν το… εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, με τον Γιάννη Αναστασίου να καλείται να αναλάβει το δύσκολο έργο να προσγειώσει τους παίκτες του μετά από μία σπουδαία επιτυχία.

Για αυτό τον λόγο ο Έλληνας τεχνικός θα τονίσει στους ποδοσφαιριστές του πως η χρονιά δεν έχει ακόμα τελειώσει και πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και στο μίνι πρωτάθλημα που αρχίζει σε λίγες μέρες.

Επίσης, θα τους ζητήσει να παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, όπως έχουν κάνει στο β’ γύρο της χρονιάς, και να καταφέρουν να πετύχουν ακόμη έναν στόχο, την έξοδο της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αγωνιστικά προβλήματα, πλην του Μπαϊράμι, δεν υπάρχουν αλλά είναι δεδομένη η καταπόνηση από τον τελικό του Κυπέλλου και ίσως υπάρξουν κάποιες αλλαγές, αφού τα παιχνίδια είναι πλέον συνεχή (Τετάρτη-Κυριακή) μέχρι να ολοκληρωθεί το μίνι πρωτάθλημα στις 17 Μαΐου. Πηγή: sport-fm.gr

Ο κόσμος του ΟΦΗ, ψηφίζει τον MVP της σεζόν!!

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΟΦΗ, καλεί τον κόσμο να ψηφίσει μέσω Facebook τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της ομάδας για την σεζόν που πέρασε

Ο κόσμος του ΟΦΗ, ψηφίζει τον MVP της σεζόν
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Γιώργος Μακρής είχε αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης του ΟΦΗ για τον πρώτο γύρο της φετινής διοργάνωσης της Σούπερ Λιγκ. Τώρα, ψηφίστε τον πολυτιμότερο παίκτη του ΟΦΗ σε όλο το πρωτάθλημα, με την αρχική επιλογή από εμάς να αφορά τους παίκτες που είχαν πάνω από 20 συμμετοχές. Σε περίπτωση που θέλετε να ψηφίσετε κάποιον άλλον παίκτη μπορείτε με την μορφή σχολίου. Διαφορετικά ο εικονιζόμενος της φωτογραφίας με τα περισσότερα like θα είναι και ο MVP του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα. Καλό… βόλι λοιπόν…Πηγή: sport-fm.gr

Ισοφάριση για Ράπτορς (2-2)!

Το Τορόντο με πρωταγωνιστές τους Ντε Ρόζαν (24π.) και Λάουρι (22π.) πήρε πίσω το αβαντάζ της έδρας από τους Μπρούκλιν Νετς με 87-79

Ισοφάριση για Ράπτορς (2-2)
Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο, οι δύο αντίπαλοι βρίσκονταν στην απόλυτη ισορροπία. Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα οι Ράπτορς δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και ισοφάρισαν σε 2-2 την σειρά, επιτρέποντας μόλις 12 πόντους στους Νετς. Πως συνέβη αυτό; Οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στην τελευταία περίοδο και συμβάδιζαν στο σκορ, μέχρι 4:58 πριν το τέλος, όταν ο Γκαρνέτ με δύο βολές έδωσε το τελευταίο προβάδισμα με 79-78 στους Νετς. Από εκεί και μετά το Μπρούκλιν δεν σημείωσε ούτε πόντο και από την άλλη σκόραραν δύο βολές ο Ντε Ρόζαν, ένα τρίποντο ο Βάσκεζ και ένα δίποντο και δύο βολές ο Λόουρι για να διαμορφώσουν το τελικό 87-79.

Οι Νετς είχαν τον Πολ Πιρς με 22 πόντους, αλλά σε κακή μέρα τον Ντερόν Ουίλιαμς που είχε 10 πόντους με 4/12, 6 ασίστ, αλλά και 5 λάθη, ενώ ο Τζο Τζόνσον έμεινε στους 7 πόντους. Από την άλλη ο Ντε Ρόζαν είχε 24, ο Λάουρι 22, ενώ πολύτιμος ήταν και ο Αμίρ Τζόνσον με 17 πόντους.

Μπρούκλιν Νετς: Πιρς 22, Ουίλιαμς 10, Γκαρνέτ 10, Λίβινγκστον 9, Τζόνσον 7, Τελέτοβιτς 12, Πλάμλι 1, Άντερσον 3, Κιριλένκο 1, Μπλατς 4.

Τορόντο Ράπτορς: Α. Τζόνσον 17, Ρος, Βαλαντσιούνας 6, Ντε Ρόζαν 24, Λάουρι 22, Πάτερσον 9, Βάσκες 9, Χέιζ, Σάλμονς, Νόβακ. Πηγή: sport-fm.gr

Τα ρεκόρ του Κάρι κι ο εκνευρισμός!

Οι Γουόριορς έφεραν στα ίσα την σειρά με τους Κλίπερς (2-2), ωστόσο η προσοχή και οι αντιδράσεις όλων των παικτών, αφορούσαν την υπόθεση του Ντόναλντ Στέρλινγκ

Τα ρεκόρ του Κάρι κι ο εκνευρισμός
Οι ρατσιστικές τοποθετήσεις του ιδιοκτήτη των Κλίπερς, απασχόλησαν και τις δηλώσεις παικτών και προπονητών, μετά το τέλος του 4ου ματς των δύο ομάδων που τελείωσε με νίκη του Γκόλντεν Στέιτ με 118-97. Ο Στίβεν Κάρι, έκανε προσωπικό ρεκόρ με 7 τρίποντα σε αγώνα πλέι-οφ, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων σουτ τριών πόντων σε αγώνα πλέι-οφ. Μετά το τέλος του αγώνα πάντως, μόνο αυτό δεν φάνηκε να τον απασχολεί: «Θέλαμε να έρθουμε εδώ και να επικεντρωθούμε σε όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει από το περασμένο καλοκαίρι, να είμαστε έτοιμοι για την στιγμή που θα παίξουμε στα πλέι-οφ, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε και να μην επιτρέψουμε σε κάποιον να χαλάσει την διάθεση των πάντων».

Αμφότεροι οι προπονητές παραδέχτηκαν πως η όλη κατάσταση, επηρέασε τους παίκτες. Ο Ντοκ Ρίβερς των Κλίπερς, σχολίασε: «Δεν θ’ αρνηθώ πως είχαμε κι άλλα πράγματα στο μυαλό μας. Απλά πιστεύω πως όταν το παιχνίδι ξεκινά, πλέον κανείς δεν σκέφτεται τα υπόλοιπα και τουλάχιστον οι αντίπαλοι μας αυτό έκαναν. Αυτό το ματς έμοιαζε με νοκ-άουτ από τον πρώτο γύρο».
Από την άλλη, ο προπονητής των Γουόριορς, Μαρκ Τζάκσον, επισήμανε: «Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες ήταν επηρεασμένες απ’ όσα έγιναν το τελευταίο 24ώρο, όμως μπήκαμε με μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι». Πηγή: sport-fm.gr

Κορυφαίος στην Πρέμιερ ο Σουάρεζ!

Ο Ουρουγουανός, μπορεί να μην χάρηκε την Κυριακή, μιας και η Λίβερπουλ ηττήθηκε, ωστόσο αποζημιώθηκε, εν μέρει, αφού ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του, ως ο MVP της σεζόν

Κορυφαίος στην Πρέμιερ ο Σουάρεζ
Ο Λουίς Σουάρεζ πήρε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ, έναν χρόνο μετά από εκείνο το αλησμόνητο περιστατικό όταν είχε δαγκώσει τον Ιβάνοβιτς και είχε δεχτεί ακόμα και αποδοκιμασίες, στην αντίστοιχη περσινή τελετή. Φέτος ήταν η χρονιά του, αφού έχει καταφέρει να σημειώσει 30 γκολ σε 31 παιχνίδια και βέβαια ήταν το πρόσωπο της βραδιάς στην ετήσια τελετή της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.

Στο περιθώριο της βράβευσης του, ο Ουρουγουανός επισήμανε πως «η Πρέμιερ Λιγκ είναι μια κατηγορία γεμάτη σπουδαίους ποδοσφαιριστές και αποτελεί μεγάλη τιμή ν’ αναγνωρίζεται από τους άλλους συναδέλφους σου, η δουλειά σου μέσα στο γήπεδο. Πάντα κάνω το καλύτερο δυνατό, είναι ωραία τα βραβεία, αλλά αυτά ανήκουν και στους συμπαίκτες μου και στο προπονητικό τιμ, γιατί δίχως αυτούς, δεν θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση».

Ο Εντέν Αζάρ που απουσίασε από την αναμέτρηση του «Άνφιλντ» μπορεί να ήταν απών στο «Ανφιλντ» ωστόσο ήρθε δεύτερος στις προτιμήσεις των συναδέλφων του και πρώτος σαν καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς. Πηγή: sport-fm.gr

Άλβες: «Ίδιες γελοιότητες εδώ και 11 χρόνια»

Ο Ντάνιελ Άλβες, καλούμενος να σχολιάσει την ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του, από οπαδό της Βιγιαρεάλ, σχολίασε πως τέτοια περιστατικά, δεν πρόκειται να εκλείψουν

Άλβες: «Ίδιες γελοιότητες εδώ και 11 χρόνια»
Ο Βραζιλιάνος που αντέδρασε ψύχραιμα και με μεγάλη δόση χιούμορ, όταν κάποιος οπαδός του «κίτρινου υποβρυχίου» του πέταξε μπανάνα στον αγωνιστικό χώρο, στάθηκε και στη δυσκολία που είχε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, έχοντας και την συναισθηματική φόρτιση από τον χαμό του Τίτο Βιλανόβα: «Θα πρέπει να δεχτούμε πως αυτή η κατάσταση, με τις ρατσιστικές συμπεριφορές, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Συμβαίνουν τα ίδια εδώ και 11 χρόνια και πρέπει να γελάει κανείς με αυτούς του γελοίους».

Όσο για το βάρος από την απώλεια του Βιλανόβα: «Για να μπορέσεις να παίξεις και να ξεπεράσεις τον παράγοντα του σοκ από μια τέτοια απώλεια, πρέπει να δώσεις το 200%». Αναφορικά με την ανατροπή, τόνισε πως «έχουμε δοκιμάσει να το κάνουμε αρκετές φορές φέτος, αλλά δεν σταθήκαμε τυχεροί». Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μικρός Βούδας!! (BINTEO)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον τελευταίο αγώνα με τη φανέλα της εθνικής ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων δεκαετιών.
 


Ήταν 28 Απριλίου 2004 όταν ο 37χρονος Ρομπέρτο Μπάτζιο αγωνιζόταν για τελευταία φορά με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας, στο ισόπαλο φιλικό 1-1 με την Ισπανία στο Καμπ Νου.
Το αποκορύφωμα για την καριέρα του Μικρού Βούδα, όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, όταν οδήγησε την Ιταλία στον τελικό με τη Βραζιλία. Εκεί, όμως, έγινε ο μοιραίος παίκτης αστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι, όπως μπορείτε να θυμηθείτε στο βίντεο.
Ο Μπάτζιο γεννήθηκε το 1967 και είναι ο μοναδικός Ιταλός που έχει σκοράρει σε τρία Μουντιάλ (1990, 1994, 1998).
Με την εθνική έπαιξε σε 56 ματς και σκόραρε 27 γκολ.
Αν κι επικεντρωνόμαστε σήμερα λόγω της σχετικής επετείου στην παρουσία του Μπάτζιο στην εθνική Ιταλίας, να αναφέρουμε ότι αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στη Γιουβέντους, τη Μίλαν, τη Ίντερ, τη Φιορεντίνα κ.ά.
Το 2010 τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο "Ανθρωπος της ειρήνης" σε ειδική τελετή στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας για την ανθρωπιστική δράση του, τόσο την εποχή που ήταν εν ενεργεία αθλητής όσο και αφότου κρέμασε τα παπούτσια του.Πηγή: sportdog.gr

Αργεντινή: «Τεσσάρα» για Μπόκα!! (videos)

Σχετικά εύκολα έφθασε η Μπόκα Τζούνιορς στο 4-2 σε βάρος της Άρσεναλ Σαραντί, ενώ η Ρίβερ Πλέιτ έχασε ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του Final της Αργεντινής.
Οι «χεϊνέσες» προηγήθηκαν στο 55ο δευτερόλεπτο με τον Κριστιάν Έρμπες και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε διαμόρφωσε το 2-1 με πέναλτι, ενώ από την άσπρη βούλα σκόραρε και ο Εμανουέλ Γκιγκλιότι, στο 86ο λεπτό, «καθαρίζοντας» επί της ουσίας τη νίκη. Από την πλευρά της, η Ρίβερ Πλέιτ έμεινε στο 1-1 με την Ολίμπο, αποτέλεσμα που οριστικοποίησε τον υποβιβασμό της Αρχεντίνος Τζούνιορς! Νωρίτερα, η Γοδόι Κρουζ «έκλεψε» 1-0 στην έδρα της Εστουντιάντες χάρη σε γκολ του Φακούντο Καστιγιόν στο 80ό λεπτό και η Λανούς κατέβαλε τους Ολ Μπόις με 1-0 χάρη σε γκολ του Σαντιάγκο Σίλβα στο 60ό λεπτό.
Οι βαθμολογίες...
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
16
30
Γοδόι Κρουζ
16
28
Ρίβερ Πλέιτ
16
28
Κολόν Σάντα Φε
16
27
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
16
26
Λανούς
15
25
Σαν Λορένζο
16
24
Βελέζ Σάρσφιλντ
16
23
Μπόκα Τζούνιορς
16
23
Ολίμπο
16
23
Ροζάριο Σεντράλ
16
23
Νιούελς Ολντ Μπόις
16
21
Μπελγκράνο
16
18
Κίλμες
16
18
Τίγκρε
15
16
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
16
Ατλέτικο Ραφαέλα
16
16
Αρχεντίνος Τζούνιορς
16
15
Άρσεναλ Σαραντί
16
14
Ολ Μπόις
16
14
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
35
56
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
35
53
Μπόκα Τζούνιορς
35
52
Γοδόι Κρουζ
35
52
Ρίβερ Πλέιτ
35
49
Ροζάριο Σεντράλ
35
49
Μπελγκράνο
35
47
Ολίμπο
35
46
Ατλέτικο Ραφαέλα
35
45
Τίγκρε
34
41
Αρχεντίνος Τζούνιορς
35
40
Κίλμες
35
39
Ολ Μπόις
35
36
Κολόν Σάντα Φε
35
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
35
32
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Λανούς
1.62
Μπόκα Τζούνιορς
1.61
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.61
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.57
Ρίβερ Πλέιτ
1.55
Άρσεναλ Σαραντί
1.50
Μπελγκράνο
1.45
Σαν Λορένζο
1.43
Ροζάριο Σεντράλ
1.40
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.36
Ολίμπο
1.31
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.30
Τίγκρε
1.25
Κολόν Σάντα Φε
1.25
Γοδόι Κρουζ
1.25
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.24
Κίλμες
1.22
Ολ Μπόις
1.18
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.14
-Οι τελευταίες τρεις ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Δεν έφθασε ο Ζούλιο Μπαπτίστα!! (videos)

Τρομερό γκολ με εκτέλεση φάουλ σημείωσε ο 32άχρονος Ζούλιο Μπαπτίστα, αλλά η Κρουζέιρο παραχώρησε 1-1 στη Σάο Πάολο.
Ο άλλοτε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής του Brasileiro στο 50ό λεπτό, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε ο Άντονιο Κάρλος. Γκολ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ πέτυχε και ο Άλαν Ρουίζ, βοηθώντας την Γκρέμιο στο 2-1 με την Ατλέτικο Μινέιρο, αλλά αμφότερες οι ομάδες είχαν το μυαλό τους στους επαναληπτικούς της φάσης των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες που θα διεξαχθούν μέσα στην εβδομάδα, καθώς καλούνται να ανατρέψουν εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τη Σαν Λορένζο και την Ατλέτικο Νασιονάλ, αντίστοιχα. Από την πλευρά της, η Ιντερνασιονάλ προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Ραφαέλ Μούρα, αλλά αρκέστηκε σε 2-2 στην έδρα της Μποταφόγκο, ενώ η Κορίνθιανς κατέβαλε τη Φλαμένγκο με 2-0, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της.
Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε ο Ανανίας, χαρίζοντας 2-1 στη Σπορτ Ρεσίφε εναντίον της Σακεποένσε με το γκολ της βραδιάς στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ η Γκοΐας κέρδισε με 1-0 την Κρισιούμα χάρη σε εντυπωσιακό τέρμα του Αμαράλ στο 82ο λεπτό. Τέλος, η Βιτόρια μπήκε μπροστά με 2-0 στο 37ο λεπτό, αλλά παραχώρησε 2-2 στην Ατλέτικο Παραναένσε σε «χορταστικό» ματς και η Μπαΐα πέρασε με 2-0 από την έδρα της Φιγκουιρένσε.
Οι βαθμολογίες...
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Φλουμινένσε
2
6
Σάο Πάολο
2
4
Κορίνθιανς
2
4
Ατλέτικο Παραναένσε
2
4
Κρουζέιρο
2
4
Ιντερνασιονάλ
2
4
Σπορτ Ρεσίφε
2
4
Γκοΐας
2
4
Μπαΐα
2
3
Γκρέμιο
2
3
Παλμέιρας
2
3
Σάντος
2
2
Κοριτίμπα
2
2
Βιτόρια
2
1
Ατλέτικο Μινέιρο
2
1
Σακεποένσε
2
1
Φλαμένγκο
2
1
Μποταφόγκο
2
1
Κρισιούμα
2
0
Φιγκουιρένσε
2
0
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.

















Πηγή: onsports.gr

MLS: Ισοπαλία στο Χιούστον!! (videos)

Ισοπαλία, 1-1, παραχώρησαν οι Χιούστον Ντάιναμο στους Πόρτλαντ Τίμπερς κι έμειναν χωρίς νίκη για έκτο διαδοχικό ματς.
Στο μοναδικό κυριακάτικο αγώνα (ξημερώματα 28/04) του MLS οι Τεξανοί προηγήθηκαν στο 16ο λεπτό με τον Ουίλ Μπρούιν, αλλά στο 33’ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους ο Γκαστόν Φερνάντεζ, ολοκληρώνοντας φάση διαρκείας ενώπιον της αντίπαλης εστίας. Μετά το 1-1 οι Ντάιναμο ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσαν να «σπάσουν» την ισοπαλία.
Οι βαθμολογίες…
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόμπους Κρου
7
12
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
7
11
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
7
11
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
8
11
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
9
11
Τορόντο
6
9
Χιούστον Ντάιναμο
8
8
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
9
8
Μόντρεαλ Ίμπακτ
8
6
Σικάγο Φάιρ
7
6
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
8
16
Ντάλας
8
16
Ρέαλ Σολτ Λέικ
8
14
Κολοράντο Ράπιντς
7
11
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
8
10
Λος Άντζελες Γκάλαξι
5
8
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
6
6
Σίβας ΗΠΑ
8
6
Πόρτλαντ Τίμπερς
8
5
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.





Πηγή: onsports.gr

Από τον Ολυμπιακό έχασε το κύπελλο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο gazzetta την δική του ματιά στον τελικό του κυπέλλου. 
Κατόπιν εορτής πολλά μπορείς να πεις. Και δεν είσαι και ακόμη κι έτσι ποτέ σίγουρος για το θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν και εφόσον γίνονταν κάποια άλλα πράγματα.
Ωστόσο, γνώμη μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ την ίδια νύχτα που πήρε την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου, την ίδια νύχτα έχασε και τις περισσότερες πιθανότητές του να το πάρει το κύπελλο. Εννοώ ασφαλώς το παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τούμπα.
Με την επιλογή να το πάει το παιχνίδι στο πολεμικό, τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου, ο ΠΑΟΚ ναι μεν πέρασε, αλλά είχε οδυνηρές συνέπειες. Κι αν μεν τις εξωαγωνιστικές ακόμη δεν τις έχει «μετρήσει», αφού αναμένονται οι καμπάνες που θα φάει με το κλείσιμο της Τούμπας για κάποια ματς κι ενδεχομένως και με αφαίρεση βαθμών, τις αγωνιστικές σίγουρα τις μέτρησε χθες το βράδυ.
Με είχαν ρωτήσει οι Αντώνηδες την Παρασκευή στο ραδιόφωνο τι έβλεπα για τον τελικό. Και τους είχα απαντήσει ξεκάθαρα, «ΠΑΟ». Δεν ήταν καμία…εξυπνάδα. Ο ΠΑΟ είναι εδώ και καιρό σε καλύτερη κατάσταση, αλλά εξίσου σημαντικό θέμα ήταν η απουσία των Αθανασιάδη, Νάτκο και Κατσουράνη. Με ποιους θα πήγαινε ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει το ματς, χωρίς τους τρεις τιμωρημένους από τον β΄ημιτελικό με τον Ολυμπιακό;
Ποιος θα έπαιρνε τη θέση του βασικού σέντερ φορ Αθανασιάδη, που μάλιστα ήταν και σε περίοδο ρέντας (σκόρερ σε 10 παιχνίδια μέσα στο 2014); Ο Σαλπιγγίδης; Με ένα γκολ μακριά από την Τούμπα το τελευταίο τετράμηνο; Χθες έπρεπε να βάλεις σημάδι για να στείλεις εξ επαφής την μπάλα στο δοκάρι στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που έχασε. Αλλά και γενικότερα, δύο ημέρες να έπαιζαν, γκολ δεν θα έβαζε! Εδώ οφσάϊντ ήταν, μόνος απέναντι στον γκολκίπερ και δεν την έβαζε την μπάλα μέσα. Ίσα ίσα είχε τις χειρότερες επιλογές.
Ποιος θα έπαιρνε τη θέση του πλέϊ μέϊκερ Νάτκο; Ο Λάζαρ τον οποίο είχαν να χρησιμοποιήσουν βασικό από τις 9 Μαρτίου και την θλάση του στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα;
Ποιος θα έπαιρνε τη θέση του Κατσουράνη; Ο Κίτσιου, που τον είχε κάνει μπακ ολόκληρη τη σεζόν ο Στέφενς και τώρα ξαφνικά στον τελικό τον έβαλαν χαφ; Άλλη μία φορά ο Γεωργιάδης είχε παίξει με χαφ τον Κίτσιου, με τον ΠΑΣ στην Τούμπα. Και τον άλλαξε στο 63’, με το που έκανε ο ΠΑΣ το 0-1. Τελικό 2-1…
Κι απορώ πως ο Γεωργιάδης δεν άλλαξε νωρίτερα χθες τον Σκόνδρα και τον άφησε μέσα σχεδόν ως το τέλος. Έφευγε από δεξιά ο Σκόνδρας και οι σέντρες του ήταν όλες πάνω στον πρώτο αμυντικό του ΠΑΟ. Ο Κίτσιου, που είναι πιο καλός επιθετικά, θα μπορούσε πολύ πιο νωρίς από το 77’ να γυρίσει από τα χαφ στην άμυνα.
Όπως δε αποδείχθηκε, δεν βραχυκύκλωσαν μόνο οι παίκτες του ΠΑΟΚ με το 2-0  στο 50’. Βραχυκύκλωσε εντελώς κι ο πάγκος του ΠΑΟΚ. Γεωργιάδηδες, Σταματόπουλοι κι όλοι τέλος πάντων οι υπεύθυνοι το πρώτο πράγμα που έπρεπε αμέσως μετά το 2-0 να κάνουν ήταν μαζεμένες τις δύο αλλαγές. Αυτές των Βούκιτς και Λίνο. Και για αλλαγή ψυχολογίας και για να σπάσουν το ρυθμό του ΠΑΟ.  Πότε τις έκαναν; Πέντε λεπτά μετά το 2-0. Αφού πρώτα ο Πράνιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 κι αφού μετά ο Καρέλλης έκανε το 3-0. Όταν πια δηλαδή είχε σχεδόν ολοκληρωθεί το κακό…
Ο ΠΑΟ ήταν αυτός που περιμέναμε. Βασίζεται εδώ και μήνες σε δύο-τρία πράγματα και δικαιώνεται: Πρώτον, μπαίνει πολύ δυνατά για 20 λεπτά στα παιχνίδια του, δεύτερον έχει τον Μπεργκ σε φόρμα…Μήτρογλου του Οκτώβρη μπροστά και τον Σίντεφελντ απολύτως αξιόπιστο πίσω και τρίτον εκμεταλλεύεται τις περισσότερες αντοχές και δυνάμεις του, επειδή δεν είχε φέτος ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, σε αντίθεση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ξύπνια το πάει.
Αν ο ΠΑΟΚ δεν συνέλθει γρήγορα, ο μόνος που μπορεί να τον κοντράρει για την πρωτιά στα πλέϊ οφς θα είναι ο Ατρόμητος. Αλλά αν αξιοποιήσει το Περιστέρι, όπου φέτος δεν κέρδισε σε τέσσερα ματς ούτε Ολυμπιακό (σε πρωτάθλημα+κύπελλο), ούτε ΠΑΟΚ, ούτε ΠΑΟ. Και με μόνο Χ εντός έδρας, πρωτιά δεν παίρνεις.
Πηγή: gazzetta.gr

Μία έφυγε, μία έμεινε: Ερχόμαστε!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την πρώτη χρονιά μαρτύριο των ΑΕΚτσήδων που τελείωσε εκεί που (και όπως) έπρεπε...
Στην γειτονιά της, πού αλλού, παρουσία του κόσμου της και στα δικά της λημέρια η ΑΕΚ κατάφερε να τελειώσει πρόωρα την πρώτη δύσκολη, την πιο δύσκολη για την ακρίβεια, σεζόν – πιο σωστά μαρτύριο – και πλέον να εστιάσει στην επόμενη όπου θα πρέπει ουσιαστικά να σιγουρέψει και πάλι από νωρίς την επιστροφή της!

Πόσο πιο όμορφα και λιγότερο πόνο θα νιώθαμε αν παίζαμε όλη τη χρονιά σε αυτό το γήπεδο, σε τούτη τη γειτονιά, τη δική μας γειτονιά... «Να ‘χα λεφτά ρε γαμώτο», που έλεγε και ένας κύριος όπως αποχωρούσε απ’ το γήπεδο: «Να ‘χα λεφτά να το έκλεινα εγώ να παίζουμε εδώ μέχρι να γίνει η «Αγιά Σοφιά» στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Κι αυτή είναι η πλέον λογική ατάκα. Τόσα ματς στο ΟΑΚΑ και δεν μπορείς να αισθανθείς όπως στα λημέρια σου. Να... μυρίσεις και να νιώσεις πιο κοντά από ποτέ την ΑΕΚ... Μακάρι να γίνει κάτι και να αλλάξει από του χρόνου αυτό!

Είναι ρε παιδί μου άλλο πράγμα να περνάς τα στενά προς το γήπεδο, να διασχίζεις την Ανθέων πηγαίνοντας είτε επιστρέφοντας από το ματς και να γνωρίζεις τους πάντες με το μικρό τους όνομα (ή το οπαδικό παρατσούκλι τους) και να χαίρεσαι που βλέπεις επιπλέον γνώριμες φάτσες που έτσι απλά κλείνει το μάτι ο ένας στον άλλον για χαιρετούρα αφού σε κάποιο γήπεδο έχουν όλοι μεταξύ τους συναντηθεί.

Δεν θα εστιάσουμε στα αγωνιστικά... Τέλος αυτή η χρονιά και ας χρειάζεται να περιμένουμε έως του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης (την 21η Μαΐου κοινώς) για να τελειώσουν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ και ως εκ τούτου και τυπικά το συγκεκριμένο μαρτύριο που βιώσαμε όλοι...

Ευτυχώς στην (και για την) ΑΕΚ οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκος Λυμπερόπουλος και Τραϊανός Δέλλας προχωρούν καιρό τώρα στη δημιουργία ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει εύκολα και τη νέα σεζόν και ταυτόχρονα θα αποτελούν την βάση για πρωταθλητισμό και στην Σούπερ Λίγκα (και ο Δέλλας σωστά διαβάσατε αφού είτε συνεχίσει στον πάγκο της Ενωσης είτε όχι έχει δουλέψει αρκετά με τους παραπάνω για την επόμενη αγωνιστική μέρα της ΑΕΚ).

Για το ματς θα πούμε μόνο πως καταντάει τραγικό ανέκδοτο αυτό το πράγμα με τα χαμένα πέναλτι και ταυτόχρονα πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε σημειώσει έως και 6 τέρματα. Καλά δείγματα από τις αλλαγές που βοήθησαν, στο πρώτο 45λεπτο καλή η ομάδα και ο τρόπος ανάπτυξης, στο δεύτερο έπεσε ο ρυθμός, καλά στημένα από Ρόβα (αλλά και επιπόλαια λαθάκια που δεν επιτρέπονται για εκείνον) και γενικά θετική αναφορά, όπως θα έπρεπε να είναι πάντα.

Η πρώτη χρονιά μαρτύριο τέλειωσε λοιπόν και έρχεται μία ακόμη για τη μεγάλη επιστροφή εκεί που αρμόζει να αγωνίζεται η ΑΕΚ (στην Σούπερ Λίγκα) που όλοι ελπίζουμε, προσευχόμαστε και παρακαλάμε να συνδυαστεί με την επιστροφή και στην Νέα Φιλαδέλφεια και στο ‘’σπίτι’’ της Ενωσης και του κάθε Ενωσίτη...

Πίκρα μας περιμένει και του χρόνου στην Β΄ κατηγορία. Αλλά τουλάχιστον θα υπάρχουν καλύτερα ματς, θα παίξουμε και Κύπελλο και πού ξέρεις, όταν πιστεύεις όλα γίνονται... Αυτή η χρονιά πέρασε πιο αργά, πιο βασανιστικά, αλλά θαρρώ η επόμενη θα περάσει πιο εύκολα, πιο γρήγορα.

Μία χρονιά έφυγε, μία χρονιά έμεινε: Υπομονή φίλοι ΑΕΚτσήδες, υπομονή κι όλοι οι υπόλοιποι ντε, όντως ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ και είμαστε πιο... φτιαγμένοι από ποτέ!

Υγ: Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στον τελικό του ΠΑΟΚ γιατί όπως έγραφα και παραμονές του τελικού δεν είχε σημαντικές απουσίες όπως ο αντίπαλός του και διότι είχε προπονητή και περιβάλλον για να προετοιμαστεί κατάλληλα για να φτάσει στην κούπα. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε τεράστια ευκαιρία για να κατακτήσει τρόπαιο, τεράστια όμως... Πολλή υγεία το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού και μεγάλη απόδειξη ότι όταν στις σωστές θέσεις έχεις ικανά πρόσωπα τα χρήματα δεν παίζουν ποδόσφαιρο (όχι πάντα τουλάχιστον)!
Πηγή: gazzetta.gr

Το φίλαθλο πνεύμα της λεζάντας!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τις επιτηδευμένες «αγκαλίτσες και φιλάκια» του «άξονα εξυγίανσης», για το «αγγελούδι» Τζαβέλλα, τα χίλια δίκια του Μαρινάκη και τις μαγνητοσκοπήσεις του ΣΚΑΪ Η επιδεικτική έξοδος Σαββίδη-Αλαφούζου από τη φυσούνα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, μέσα σε εναγκαλισμούς και «αγωνιστικούς χαιρετισμούς» προς τα υμέτερα πλήθη που συνόδευαν με χειροκρότημα το ενωτικό-«συναδελφικό» κλίμα των κεφαλών των δύο φιναλίστ, δεν είναι ένα στιγμιότυπο που παρακολουθούμε συχνά, είναι αλήθεια, στα γήπεδα μας.
Και υπό αυτό το πνεύμα μετάφρασης, δεν αρνείται κανείς ότι παράγουν ποδοσφαιρικό πολιτισμό, ότι ποιούν αθλητικό πνεύμα.
Όπως και τα χαδάκια και τα φιλιά του Τζαβέλλα – που αίφνης μας βγήκε του… κατηχητικού, έγινε «αγγελούδι» στη συμπεριφορά! - στην κορούλα του Σίλντενφελντ, σε πρώτο τηλεοπτικό πλάνο.
Οπωσδήποτε και η προτροπή του Αναστασίου στους παίκτες του, με χαρακτηριστικά νεύματα, να κατευθυνθούν – μέσα σε πνεύμα ανωτερότητας νικητών που ούτως ή άλλως μετά από ένα 4-1 τι κόστος να είχε; - στη μεριά των απογοητευμένων οπαδών του ΠΑΟΚ για το χειροκρότημα-παρηγοριά στον άρρωστο, ύστερα από μιας τέτοιας έκτασης «κατραπακιά», που είχε μετατρέψει σε ασήκωτο το βάρος της ταλαιπωρίας για τα 510 χιλιόμετρα του αμίλητου γυρισμού στη Θεσσαλονίκη.
Εικόνες που εδώ και δεκαετίες σπανίζουν στους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς χώρους, αλλά που σε πάρα πολύ κόσμο έδωσαν και την αίσθηση της επιτήδευσης. Ότι κάτι θέλαμε να δείξουμε, να διαμηνύσουμε, σώνει και καλά. Κι αυτό το «κάτι» δεν είναι κρυφό από καιρό.
Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει. Όλο αυτό το «πάρτι» που στήθηκε το σαββατόβραδο στο αγωνιστικό περιθώριο του τελικού, ήταν καλά υποστηριγμένο από επικοινωνιακές τακτικές.
Είχε ως προφανή σκοπό την διατυμπάνιση του «έργου» των φερόμενων και αυτοαποκαλούμενων «εξυγιαντών του ποδοσφαίρου».
Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ επιζητούσαν μια… παράσταση για να αναδείξουν το δικό τους «συνεταιρισμό», την σύμπραξη και «αδελφοποίηση τους», τον κοινό αγώνα τους ενάντια στην ομάδα της οποίας πάνω από μιάμιση δεκαετία αδυνατούν να της στερήσουν τα προνόμια τίτλου, αρκούμενοι αναγκαστικά σε απλή θέαση των πανηγυρικών στιγμιότυπων, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, στους γύρους θριάμβου του Καραϊσκάκη.
Εκλεκτός καλεσμένος ο Κάκος
Δεν θα άφηναν να πάει χαμένη μια τέτοια ευκαιρία. Να λείπει ο γάτος και να χορεύουν τα ποντίκια. Πού θα ξαναβρούν τελικό, ένα κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού, εν απουσία του Ολυμπιακού;
Ως και ο Κάκος είχε «πρόσκληση» για τη βραδιά. Μην τη χάσει στο λυκόφως της καριέρας του. Σωστά τον σκέφτηκαν να τον… καλέσουν, έτσι «επικηρυγμένος» που είναι από χρόνια για τους «ερυθρόλευκους»…
Θα εκμεταλλευόντουσαν το γεγονός στο έπακρο. Όπως το «μοστράρισμα» των επικεφαλής των ΠΑΕ τους, για να συγκεντρώσουν πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας, λες και έτσι θα ξέχναγε το πανελλήνιο τις προ 10ημέρου ασχήμιες στην Τούμπα!
(Άραγε, δοθείσης της αφορμής, ο ΠΑΟΚ έκανε όλο αυτό τον «πόλεμο», έβαλε τόση… φωτιά, ψάρεψε τόσο… ψάρι, για να φύγει εν τέλει από την Αθήνα με την ουρά στα σκέλια και άλλη μια 4άρα, φέτος, προερχόμενη εκ Λεκανοπεδίου, στο δισάκι;)
Άμα μπορούσαν, θα θέσπιζαν δύο Κύπελλα. Θα το έφερναν ισοπαλία το ματσάκι, να το χαρούν να το απολαύσουν και οι «πράσινοι» και οι «ασπρόμαυροι» και θα σήκωναν κούπα και οι δύο. Για να μη χαλάσει η καρδιά κανενός.
Μη… σπάσει και ο «άξονας» Λεωφόρου-Τούμπας…
Τα τσόφλια της μαρέγκας
Αν και δεν μπορεί κανείς να ξέρει πόσο μακριά είναι η διατάραξη των σχέσεων των δύο πλευρών.
Διότι ο καβγάς για το πάπλωμα, που λέγεται play off με φόντο το Champions League και τις (όποιες) πιθανότητες να «τρυπώσει» κάποιος στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Σεπτεμβρίου, δεν είναι της… πλάκας.
Θα φάνε και τα… μουστάκια τους από την ερχόμενη Τετάρτη που ξεκινάει η διαδικασία.
Είναι πολλά τα λεφτά και για τον Ιβάν – που βάζει λεφτάκια και προκοπή δεν έχει – και για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος ευελπιστεί στο καλοδεχούμενο «μάννα εξ’ ουρανού» με το οποίο θα ανασάνει οικονομικά και θα έχει τη δυνατότητα να παλέψει για να αξιοποιήσει μελλοντικά το ανέλπιστο Κύπελλο που πήρε φέτος η ομάδα του!
Κατά συνέπεια, εδώ η ουσία δεν είναι άλλη από το «να φάει η μάνα και του παιδιού να μη δώσει». Λίγο σαν το «ο θάνατος μου η ζωή σου», οπότε ποιος άραγε μπορεί να δεσμευτεί ότι δεν θα… σπάσει η μαρέγκα;
Νινί ο μπέμπης
Το μίνι «τετρασυλλογικό» πρωτάθλημα που αρχίζει για τις ευρωπαϊκές θέσεις της νέας χρονιάς, πάντως, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τα «ψωμιά» του Γιώργου Γεωργιάδη στον πάγκο του «δικεφάλου».
Ύστερα από την απώλεια ενός τίτλου και τις χαμένες προσδοκίες των ΠΑΟΚτσήδων στον τελικό Κυπέλλου, η σεζόν μόνο επιτυχημένη δεν θεωρείται για τους Θεσσαλονικείς.
Άσχετα με την - καταπώς λέγεται από βορρά – εκτίμηση που του θρέφει ο μεγαλομέτοχος, επειδή έβαλε για δεύτερη φορά (μετά τις απομακρύνσεις Δώνη και Στέφενς) το κεφάλι του στον τορβά, χίμηξε στη φωτιά, μπήκε με τα μπούνια στα δύσκολα δυο φορές που η καυτή πατάτα έκαιγε πολλών άλλων τις χούφτες,
χρισθείς «υπηρεσιακός», ο «μπέμπης» αποδεικνύεται… νινί ακόμα για να του εμπιστευθούν την τεχνική ηγεσία της ομάδας (και) για του χρόνου.
Ο Αναστασίου στον Μπεγκ και αντιστρόφως
Αντίθετα ο Γιάννης Αναστασίου έβγαλε από τη μύγα ξύγκι, παίρνοντας τρόπαιο με μια ομάδα που το «ταβάνι της» θεωρούνταν προδιαγεγραμμένο και, σίγουρα, μακριά από διακρίσεις και τίτλο.
Γινόταν ανοιχτά συζήτηση και μέσα στους κόλπους του «τριφυλλιού», στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού για επιτυχία, εφόσον ο ΠΑΟ έπαιρνε μια απλά αξιοπρεπή θέση στο πρωτάθλημα και δεν έμπλεκε σε περιπέτειες ανάλογες με τις περυσινές της ΑΕΚ!
Βέβαια ο νεόκοπος προπονητής οφείλει πολλά, πάρα πολλά, στον Μάρκους Μπεργκ. Τον παίκτη που, ιδίως μέσα σ’ αυτό το ρόστερ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός, κάνει τη διαφορά. Και την κάνει και μεγάλη.
Νομίζω ότι ο Αναστασίου χρωστάει στον Σουηδό φορ το 50% του ριζώματος του στον πάγκο.
Όπως και ο Μπεργκ το υψηλό μερίδιο επιτυχίας του στον Έλληνα τεχνικό ο οποίος επέμεινε να τον κάνει «πρώτο βιολί» στο σχεδιασμό του, παρότι είχε περάσει σοβαρή περιπέτεια τραυματισμού στην καριέρα του και είχε χάσει την αναγνώριση του στην Μπουντεσλίγκα.
Υ.Γ.: «Αθήνα ερχόμαστε να το πάρουμε», ε;

Πηγή: sportdog.gr

Είναι ακόμα ο ΠΑΟΚ το φαβορί;

«Ντου από Παντού» για το πώς έχουν αλλάξει τα κόζια στα πλέι οφ πλέον μετά το 4-1 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου.
Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα, βάσει εικόνας αγώνα κι όχι αποτελέσματος (2-1), τον ΠΑΟΚ στον β’ γύρο στην Λεωφόρο.
Οι πράσινοι συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις τους, ο δικέφαλος εξακολουθούσε να προβληματίζει, η διαφορά στην βαθμολογία μειωνόταν διαρκώς, όμως οι περισσότεροι, αν τους ρωτούσες, θα σου έλεγαν ότι για τα πλέι οφ φαβορί παρέμενε ο δικέφαλος.
Είναι ο ΠΑΟΚ φαβορί;
Έχω την αίσθηση ότι μετά το 4-1 στον τελικό κυπέλλου, αυτό έχει αλλάξει πια. Ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά των δυο ομάδων στο γήπεδο, που μετά απ’ όσα είδαμε και στον β’ γύρο, δεν προκύπτει από κάπου ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί.
Μπορεί κάποιος να πει ότι οι πιθανότητες για τα πλέι οφ είναι 50-50 μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Αυτό να το δεχτώ. Αν και για μένα, ούτε ο Ατρόμητος είναι έξω από το παιχνίδι. Έχει καλή ομάδα και είναι και πιο ξεκούραστος.
Καμία σχέση από μπάλα
Το να ειπωθεί, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί δεν δικαιολογείται πλέον. Στην Τούμπα ο δικέφαλος κέρδισε τον Παναθηναϊκό με τα χίλια ζόρια, στον β’ γύρο ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα, χθες έριξε 4-1, ενώ δεν έχει καμία σχέση η μπάλα που παίζουν οι δυο ομάδες αυτή την εποχή.
Δεν έδειξε τίποτα
Το ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνέλθει και να πάρει την πρωτιά, δεν το αμφισβητώ. Φυσικά και είναι πιθανό. Απλά ο ΠΑΟΚ δεν πείθει. Ακόμα και στο σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν, δεν έδειξε τίποτα. Και μιλάω, βέβαια, για τον τελικό κυπέλλου. Απογοήτευση ήταν ο δικέφαλος.
Κι ένας κίνδυνος για Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλό τάιμινγκ. Υπάρχει, όμως, κι ένας κίνδυνος. Μήπως αποσυντονιστεί. Μην ξεχνάμε ότι την Τετάρτη ξεκινάνε τα πλέι οφ. Με Ατρόμητος – Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι, λοιπόν, δεν έχουν περιθώρια για πολλά πανηγύρια. Έρχεται ματς – φωτιά…
Πηγή: sportdog.gr

Τελικά οι ομάδες... χτίζονται (!!!) αδέρφια;

Ο Κώστας Γκόντζος απαντά στο... αιώνιο ποδοσφαιρικό ερώτημα και γράφει για την "πολυμετοχική" αλλά και "βαρδινογιαννική" λογική του Γιάννη Αλαφούζου...
Η κατάκτηση του κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, μπορεί να θεωρηθεί ένας σταθμός, μετά τον οποίο επιτρέπεται πλέον με πολλά δεδομένα στα χέρια μας να κάνουμε μια συνολική εκτίμηση για όσα έγιναν στην ομάδα φέτος.
Χωρίς πολλούς προλόγους λοιπόν.
Η φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού -ή πιο σωστά ΚΑΙ η φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού όπως κάποιες άλλες στο παρελθόν- απέδειξε κάτι που αποτελούσε για χρόνια αντικείμενο συζήτησης αν όχι και φαγωμάρας στο Παναθηναϊκό.
Το ότι οι ομάδες ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ. Ναι οι ομάδες χτίζονται.
Μια φράση που αποτελούσε για χρόνια στον Παναθηναϊκό σήμα κατατεθέν της... τρισκατάρατης λογικής και φιλοσοφίας και... αιχμή του δόρατος ταυτόχρονα για ένα εμφύλιο διαρκείας που οδήγησε στην πολυμετοχικότητα και μια ανάσα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή τον πιο ιστορικό σύλλογο της Ελλάδας.
Η φετινή ομάδα λοιπόν του Παναθηναϊκού αποτελεί την πιο κλασσική απόδειξη, στο ότι οι ομάδες τελικά, ούτε αγοράζονται, ούτε φτιάχνονται μόνο με λεφτά, αλλά πάνω απ' όλα ακόμα και αν υπάρχουν αυτά χτίζονται βήμα-βήμα και μέσα από πολλές αντιξοότητες και αναποδιές.
Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε αντικειμενικά σ' αυτή την λογική, εξ αιτίας της αδυναμίας του να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο.
Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια.
Καθώς η άλλη μισή είναι -ή αν θέλετε... μπορεί να είναι- ότι ο Παναθηναϊκός... μπόρεσε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, ακριβώς επειδή είχε σαν ασπίδα και προστασία την αντικειμενική κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο σύλλογος και η οποία δεν άφηνε περιθώρια για πολλά-πολλά και απαιτήσεις σε κανένα.
Κι εδώ έρχεται ο ρόλος του Γιάννη Αλαφούζου.
Ο οποίος βρέθηκε επικεφαλής του Παναθηναϊκού σ' αυτή την περίοδο.
Κάνοντας μια σύνοψη της μέχρι τώρα παρουσίας του, ο Αλαφούζος μοιάζει να κινήθηκε με... δύο τακτικές σε ότι είχε να κάνει με τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του.
Ακολούθησε λοιπόν "Βαρδινογιαννική" λογική σε ότι είχε να κάνει με το ποδοσφαιρικό κομμάτι της ιστορίας και ανοιχτά "πολυμετοχική" λογική" σε ότι είχε να κάνει με τους οργανωμένους και τα ΜΜΕ.
Για όσους δεν έχουν παρατηρήσει προσεκτικά τις ακριβώς έγινε και φέτος, καλό είναι να ξανακάνουμε μια σούμα.
Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε με μια λογική στησίματος της ομάδας του, με παίκτες από τις Ακαδημίες, με φτηνές λύσεις από το εξωτερικό και με δανεισμούς (άλλη... επάρατη λέξη κι αυτή) νέων κατά βάση ποδοσφαιριστών.
Αυτή η τακτική δεν θα είχε καμία τύχη αν δεν συνέβαιναν δύο πράγματα.
Το πρώτο είναι αν δεν πειθόντουσαν όλοι, πως αυτή η... επάρατη λογική δεν ήταν θέμα επιλογής του Αλαφούζου, αλλά... αντικειμενική πραγματικότητα.
Ας μην γελιόμαστε. Ούτε μήνα δε θα έβγαζαν οι Ατζαγκούν, οι Μέντες και οι Αμπέϊντ, ούτε το χορτάρι δεν θα προλάβαιναν να πατήσουν οι Τριανταφυλόπουλοι, οι Λαγοί, οι Μαρινάκηδες και οι Ρισβάνηδες, ούτε στο προπονητικό κέντρο δεν θα προλάβαιναν να μπουν οι Μπεργκ, Πράνιτς, Σίλντεφελντ και λοιποί τους οποίους ο Παναθηναϊκός ψώνισε κυριολεκτικά από τα αζήτητα της ευρωπαϊκής αγοράς, αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα.
Αν δεν ήταν όλοι πεισμένοι ότι ο Παναθηναϊκός και να θέλει... δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, αυτή η ομάδα θα είχε σβήσει πριν καν προλάβει να ξεκινήσει.
Και το ίδιο ισχύει και για τον Αναστασίου.
Απλά και με την ευκαιρία της αναφοράς στον Αναστασίου και επειδή ακούω από προχθές συνέχεια την σύγκριση με την ομάδα των... Γκουμομπασινάδων που επίσης στήθηκε όπως αυτή όπως λένε όλοι τώρα πια, να θυμίσω ότι και εκείνη η ομάδα με προπονητές Έλληνες ή "Έλληνες" από πλευράς σχέσης με τον Παναθηναϊκό στήθηκε. Ζάτες, Δανιήλ, Ρότσα, Κυράστας, Αναστασιάδης και πάλι Κυράστας, ήταν κατά σειρά οι προπονητές που για πέντε χρόνια δούλεψαν και έβγαλαν εκείνη την ομάδα.
Για να γυρίσουμε όμως στο σήμερα.
Το πρώτο και βασικό λοιπόν για να μπορέσει να σταθεί κατ΄αρχήν στα πόδια της και να στηθεί στην συνέχεια η φετινή ομάδα ήταν το να πειστούν όλοι ότι έτσι έχουν τα πράγματα, δεν γίνεται αλλιώς, αυτό είναι και πάμε.
Το δεύτερο που επίσης δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει η ομάδα αυτή να εμφανιστεί καν αν υπήρχε, ήταν η διαρκής κατάσταση που επικρατούσε στον Παναθηναϊκό με οπαδούς και Τύπο.
Κι εδώ ο Αλαφούζος κινήθηκε κατά γράμμα με την τακτική της πολυμετοχικότητας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Κράτησε ως είχε ανέπαφο από κάθε άποψη ,όπως ακριβώς το κληρονόμησε από την εποχή της πολυμετοχικότητας και το κομμάτι των οργανωμένων και το αντίστοιχο δημοσιογραφικό. Κι όταν λέμε ανέπαφο από κάθε άποψη, κυριολεκτούμε σ' αυτό.
Έτσι πέτυχε να "αδρανοποιήσει" το λιγότερο και να έχει στο πλευρό του την πολύτιμη ασυλία και στήριξη το περισσότερο, που είχε ανάγκη η ομάδα στο ξεκίνημά της από πλευράς οργανωμένων, αλλά και την απαραίτητη "κάλυψη" έως και σιωπή μερικές φορές, που επίσης ήταν αναγκαία στα πρώτα βήματα αυτής ομάδας από πλευράς ΜΜΕ.
Μια προσεκτική ματιά στον... χάρτη των παρουσιών αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό, δείχνει το εξής εντυπωσιακό φαινόμενο.
Ότι δηλαδή, από πλευράς προσώπων, τα μόνα που έχουν μείνει ως είχαν από την εποχή της πολυμετοχικότητας, είναι η εξέδρα δηλαδή ο στενός πυρήνας των οργανωμένων και τα... ΜΜΕ που καλύπτουν τον Παναθηναϊκό.
Αντίθετα εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά από το πλάνο και δεν υπάρχουν πια στον χάρτη και στην καθημερινότητα του Παναθηναϊκού δύο πράγματα.
Πρώτον σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, ούτε ΕΝΑΣ παίκτης από την εποχή της πολυμετοχικότητας, αλλά ούτε και ΚΑΝΕΝΑΣ από τα τεχνικά τιμ που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό το ίδιο διάστημα.
Και δεύτερο και το ουσιαστικότερο, δεν υπάρχει πια ούτε καν σαν φυσικό πρόσωπο στη εξέδρα αλλά και στον Παναθηναϊκό, κανένας παράγοντας και μέτοχος από την εποχή της πολυμετοχικότητας.
Ο Βαρδινογιάννης έχει αποχωρήσει, οι Γιαννακόπουλοι κρατάνε την σταθερή σχέση αγάπης, συμπαράστασης αλλά αποστασιοποιημένοι διοικητικά και μετοχικά, ενώ μέσα σε λίγους μήνες εξαφανίστηκαν από τον χάρτη χωρίς... φανφάρες και... τριγμούς, αλλά αθόρυβα και πάντως... ουσιαστικά, όλες οι... μεγάλες μορφές ακόμα και των τελευταίων χρόνων της πολυμετοχικότητας, όπως Βγενόπουλος, Πατέρας, Πολέμης, Ζολώτας και λοιπά.
Με λίγα λόγια μιλάμε για... λεπίδι κανονικό και με τον νόμο.
Η ομάδα καθαρίστηκε σε χρόνο dt και χωρίς να... ανοίξει μύτη, ακόμα και για παίκτες τοτέμ της πολυμετοχικότητας που αν τολμούσε οποιοσδήποτε να ακουμπήσει θα γινόταν επανάσταση, όπως Καραγκούνης, Κατσουράνης, Κλέϊτον, Νίνης κ.λ.π.
Φτιάχτηκε μια νέα ομάδα, χωρίς βεντέτες και αρχηγιλίκια, μια ομάδα με νέα παιδιά και ξένους εντελώς χαμηλών τόνων, ενώ ταυτόχρονα μετά τα αποτυχημένα πειράματα των πρώτων εβδομάδων, το Κορωπί απαλλάχθηκε εντελώς από την παρουσία οποιουδήποτε ξένου προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, με αποτέλεσμα ο Αναστασίου να δουλεύει με ησυχία και χωρίς μπελάδες μαζί με τους συνεργάτες του.
Η σούμα όλων αυτών, έφερε την κατάσταση την οποία ζούμε σήμερα στον Παναθηναϊκό και κυρίως έφεραν την αίσθηση σε όλο τον κόσμο πλέον, ότι το καράβι μπορεί να σωθεί.
Και ακόμα περισσότερο μπορεί και να εκτιναχθεί αν ο Αλαφούζος καταλάβει ότι το... άνοιγμα σε ΟΛΟ τον κόσμο του Παναθηναϊκού θα του δώσει απίστευτες δυνατότητες και εφόδια και κυρίως θα αποτελέσει αρχή για να σταματήσει η πιο βαθιά πληγή στον Παναθηναϊκό, αυτής της εσωστρέφειας και της εσωτερικής φαγωμάρας.
Πηγή: sportdog.gr

Η μεγάλη διαφορά του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ!!

Πού διαφέρουν πολύ ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ, βάσει των όσων είδαμε στον τελικό; Γράφει ο αποδυτηριάκιας Μια κουβέντα ακόμα για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Φοβερά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που χρειάζεται ενίσχυση με 2-3 συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένων προδιαγραφών και ρόλων ποδοσφαιριστές. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη να κρατήσει μονάχα 2-3 από τους ποδοσφαιριστές του.

Τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Και δεν χρειάζεται να μιλήσουν όταν ανοίξουν το στόμα τους μονάχα στον τελικό του κυπέλλου. Κρίνουμε συνολικά. Κάθε μία από τις ομάδες έχει δώσει 40 ματς τούτη τη σαιζόν.

Η φωτογραφία, όμως, στον τελικό, και η έγχρωμη και η ασπρόμαυρη, ήταν ολότελα αποκαλυπτική. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν της ομάδας τους. Απεναντίας, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν ξένοι στην ομάδα τους.

Αυτό το φρικιαστικό είδα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έπαιξαν στον τελικό ούτε για την ομάδα τους, ούτε για τον εαυτό τους. Υπάρχει πρόβλημα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΝΤΟΥΕΤΟ ΣΥΜΠΕΘΕΡΕΣ Ιβάν και Αλαφούζος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Θεατρινισμός. Πριν αρχίσει ο τελικός Αλαφούζος και Σαββίδης αγκαλιάστηκαν σα συμπεθέρες. Ασόβαρα πράγματα.
Για να ξέρουμε τι λέμε. Ο Σαββίδης είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και ο Αλαφούζος είναι το κουμάντο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μέχρι εκεί. Δεν έχει περισσότερο. Δηλαδή;
Όταν ψευτοχαμογελάς σα να δίνεις παράσταση μπροστά στις κάμερες, όπως οι Σαββίδης, Αλαφούζος, θα σε πάρω στα σοβαρά σε μία περίπτωση. Ότι δεν είσαι απλά ο μεγαλομέτοχος, ο πρόεδρος της ομάδας, αλλά ο ηγέτης της. Αυτός, δηλαδή, που έχει καταξιωθεί στον κόσμο της ομάδας του. Αυτός που μπορεί να επιβληθεί στους οπαδούς.
Δεν κατάλαβα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού παραδειγματίστηκε από τους θεατρινισμούς Αλαφούζου, Σαββίδη; Έλα! Ούτε ο κόσμος του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, για να τα χώνει στον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη, χρειάζεται πρώτα το σύνθημα από τους Αλαφούζο, Ιβάν.

Πηγή: sportdog.gr

Τάκλιν στην μπάλα και στον αστράγαλο του Μπεργκ!!

Φανταστική ανάλυση Αλέφαντου στον sportdog για τον τελικό! Πώς οι "Τιτίκες" του ΠΑΟΚ μπορούσανε να σταματήσουνε τον "παιδαρά" του Παναθηναϊκού; Απολαύστε υπεύθυνα...Για τον τελικό στη στήλη είχα πει από πριν τα εξής: "Έχει προβάδισμα ο Παναθηναϊκός για δύο λόγους. Πρώτον είναι σε μεγάλη φόρμα, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Δεύτερον, ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικές απώλειες. Κατσουράνης, Νάτχο, Αθανασιάδης. Και ειδικά ο Αθανασιάδης ο οποίος έχει ανέβει τον τελευταίο καιρό. Με τη βοήθεια βέβαια των εγκληματικών λαθών του προπονητή του Ολυμπιακού και των στόπερ του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό προβάδισμα διότι είναι πιο γρήγορη ομάδα, παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο με αλληλοκαλύψεις και αλλαγές, έχει και έναν παικταρά μπροστά που αυτός κάνει τη διαφορά, ο Μπεργκ"!

Αυτά είχα πει στην παραπροηγούμενη στήλη. Τον ΠΑΟΚ πάντως δεν τον περίμενα τόσο χάλια. Αν και τα χάλια του ΠΑΟΚ τα λέω από τις πρώτες αγωνιστικές όταν τον εμφανίζανε ως διεκδικητή του πρωταθλήματος. Μόνο εγώ τον έλεγα πολύ αργή ομάδα, με τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές. Και με έβριζαν οι ΠΑΟΚτσήδες. Δεν μπορούσανε να δουν την αλήθεια.

Κρίμα για αυτόν τον τρομερό λαό που κατέβηκε κατά χιλιάδες κάνοντας ταξίδι 2 νύχτες από τη Μακεδονία, να γυρνά ταπεινωμένος και καταστεναχωρημένος με 4 γκολ στην πλάτη.

Η παρέα-κλίκα δίπλα στον Σαββίδη απέτυχε οικτρά στο σχεδιασμό. Λεφτά δόθηκαν αρκετά για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Οι μεταγραφές απέτυχαν. Ο Παναθηναϊκός που τον είχαν για υποβιβασμό το καλοκαίρι, σε καβάλησε στο Κύπελλο, πάει να σε καβαλήσει και στο πρωτάθλημα και να σε αφήσει έξω από τη 2η θέση. Και ο Ατρόμητος θα σε καβαλούσε αν δεν έβαζαν τον πρόεδρό του φυλακή και δεν παθαίνανε όλοι σοκ εκεί.

Κατέβηκες κύριε ΠΑΟΚ στην Αθήνα για να παίξεις τα μεγάλα ματς και όλο 4άρες έφαγες! Στο πρωτάθλημα έφαγες 4 γκολ στο Καραϊσκάκη που κανονικά έπρεπε να φας 6! Στη Λεωφόρο έφαγες 2 γκολ από τον Παναθηναϊκό που κανονικά έπρεπε να φας 6! Στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό έπρεπε να τρως 4 γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Τη σέντρα δεν μπορούσες να περάσεις. Και τώρα στον τελικό έφαγες 4 γκολ από τον Παναθηναϊκό.

Είναι ένας θρίαμβος του Αναστασίου και του Νταμπίζα. Το έχω ξαναπεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα μέσα στο 2014, η πιο φορμαρισμένη από τη στιγμή που μπήκε ο καινούργιος χρόνος, έκανε σπουδαίο β΄ γύρο στο πρωτάθλημα, έριξε 0-3 στο Καραϊσκάκη, πήρε και το Κύπελλο. Δουλεύτηκε καλά η ομάδα τους.

Είναι σωστή η παρατήρηση που μου κάνει ο Σινάνογλου ότι ατομικά αλλάξανε απίστευτα οι αποδόσεις των παικτών του ΠΑΟ σε σχέση με τις αρχικές τους εμφανίσεις. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Θυμηθείτε πώς ήταν στις πρώτες αγωνιστικές ο Μπεργκ. Καμία σχέση με τώρα. Πώς ήταν ο Πράνιτς. Καμία σχέση με τώρα. Πώς ήταν ο Αμπέντ ρε. Καμία σχέση με τώρα. Πώς ήταν ο Κουτρουμπής. Καμία σχέση με τώρα. Πώς ήταν ο Νάνο. Καμία σχέση με τώρα. Πώς ήταν ο Μέντες. Καμία σχέση με τώρα.

Ο Παναθηναϊκός έχουμε πει πολλές φορές ότι έχει γίνει γρήγορη ομάδα, με αντοχή, με δύναμη, οι παίκτες του πάνε πρώτοι στην μπάλα, και έχει δύο μεταγραφές ειδικά που τους βγήκαν σούπερ. Και για τους δύο αυτούς παίκτες έχω ξαναμιλήσει από καιρό. Επανειλημμένως έλεγα ότι τον Μπεργκ τον θέλω στον Ολυμπιακό. Εκπληκτικός σέντερ φορ. Αλλά και ο Νάνο είναι μπακάρα. Πολύ γρήγορος, πολύ αντοχή, συνεχείς επαναφορές, σωματικά προσόντα, ξέρει και μπάλα. Πώς φεύγει μπροστά, το ζητάει, το ευχαριστιέται, το μπορεί.

Όχι σαν τον Τζαβέλα που και κοντός είναι και αργός είναι και φυσική κατάσταση δεν έχει. Πώς να κάνει επαναφορές; Δεν ξεμυτάει λοιπόν από τη σέντρα!

Γεμίσατε τον ΠΑΟΚ με αργούς παίκτες, στον τελικό ήσασταν και πινέζες! Πολλοί κοντοί! Πώς να μην φάτε πάλι τα γκολ από τις στημένες φάσεις.

Οι Βρύζες και Γεωργιάδηδες που έκαναν το σχεδιασμό και τις μεταγραφές, έχουν κάνει ποδοσφαιρικά εγκλήματα. Πήραν τα απολειφάδια του Παναθηναϊκού, τα ακριβά απολειφάδια που δεν ήθελε ο Παναθηναϊκός να τα πληρώνει, και τους ξεφτίλισε ο Παναθηναϊκός με τα φθηνά νέα του εργαλεία. Πήραν και κάτι ξένους από μέτριους έως της πλάκας, θυμάστε πόσα έχω πει για τον Μαντούρο από το πρώτο ματς που τον είδα και για τον Μάρτενς και τους άλλους. Μόνο ο Νάτχο κάνει διαφορά.

Είχες κυρ ΠΑΟΚ στον τελικό 2 μπακ που δεν ξεμυτάνε από τη σέντρα. Ανύπαρκτοι επιθετικά. Είχες στο κέντρο Λαζάρ που τον έχετε κάνει πτώμα, πώς τον κάνατε έτσι τον Λαζάρ; Είχες Κάτσε που δεν είναι για να παίζει στον ΠΑΟΚ. Μετριότητες. Είχες και δύο σέντερ μπακ πολύ μέτριους, ο Βίτορ έγινε αγνώριστος, ήταν και ο Γλύκος σε κακή μέρα, πώς δεν φάγατε 6 γκολ στον τελικό, ευχαριστημένοι να είστε.

Κοντοί και λιγουλάκοι οι αμυντικοί σου και τα αμυντικά σου χαφ. Όμως και οι μπροστινοί ανύπαρκτοι! Μα καλά, γίνεται σύγκριση μεταξύ του παιδαρά του Μπεργκ και του Σαλπιγγίδη; Μια ζωή ο Σαλπιγγίδης χάνει τα γκολ μπροστά στην εστία. Μοιραίος παίκτης ήταν αυτός για τον ΠΑΟΚ, όταν έκανε μία καλή κίνηση ο Γεωργιάδης στο ΄30 και έφερε τον Λούκας πίσω από τον φορ. Εκεί πήρε τα πάνω του ο ΠΑΟΚ και απείλησε για μερικά λεπτά, αλλά τα έχασε ο Σαλπιγγίδης. Θα πας να παρουσιάσεις Σαλπιγγίδη στο Μουντιάλ ως Εθνική Ελλάδας; Τότε ο Μπεργκ πρέπει να παίξει στην Εθνική …Βραζιλίας.

Μεγάλη εντύπωση όμως μου κάνει η γκάφα του Γεωργιάδη. Βίντεο δεν βλέπετε; Τον Παναθηναϊκό δεν τον βλέπετε; Το ότι ο μισός Παναθηναϊκός είναι ο Μπεργκ δεν το βλέπετε; Το ότι αν δεν έπαιζε ο Μπεργκ, γκολ δύσκολα θα έκανε ο Παναθηναϊκός δεν το βλέπετε; Και τι κάνετε γι΄ αυτό.

Παίξε τον Μπεργκ με λίγο βάθος και με ειδικές εντολές στους σέντερ μπακ και στους αμυντικούς χαφ και στους ακραίους μπακ να κλίνουν προς τα μέσα και προς τα πίσω -αναλόγως που κινείται- να δίνουν βοήθειες. Βγάλε τον από το ματς. Αυτός είναι ο μισός Παναθηναϊκός, δεν το βλέπετε. 3 γκολ προσωπικά σας έκανε στον τελικό. Έβγαζε και πάσες, κάνει και το δεκάρι. Παίξε τον και δυνατά, όχι σαν Τιτίκες!

Για άλλη μια φορά έδειξε ο ΠΑΟΚ ότι όταν βγαίνει έξω από τη Θεσσαλονίκη, παίζουνε σαν Τιτίκες! Για το θέμα του Μπεργκ δεν μπορώ να μιλήσω ελεύθερα, δεν επιτρέπεται, μόνο αυτό θα πω: Στα πρώτα λεπτά μπορούσες να ορμήσεις με ένα ωραίο τάκλιν δυνατό στην μπάλα και στον αστράγαλο. Δεν λέμε να του κόψεις την μπάλα. Όχι. Δεν λέμε να τον τραυματίσεις. Την μπάλα θα κυνηγήσεις. Αλλά δυνατά, ξέρουν οι ποδοσφαιριστές τι εννοώ… Τίποτα δεν έκαναν για τον Μπεργκ. Ούτε τακτική ποδοσφαιρική έδειξαν, ούτε τακτική πονηρή-πεζοδρομιακή. Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ποια ήταν η πιο δυνατή ομάδα, η πιο γρήγορη ομάδα, η πιο καλά δουλεμένη ομάδα.Πηγή: sportdog.gr