Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Top… Παναθηναϊκός!!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Top 16 νικώντας την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ με 78-64 και φτάνοντας στο 3/3. Κορυφαίοι Λάσμε και Διαμαντίδης για τους «πράσινους».

Top… Παναθηναϊκός!
Παρότι αντιμετώπισε μεγάλη αντίσταση για περίπου τρία δεκάλεπτα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ με 78-64 και έκανε το τρία στα τρία στο Top 16 ενθουσιάζοντας τους περίπου 13.000 φιλάθλους του. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν άριστα στην επίθεση, αλλά μόνο όταν έγιναν αποτελεσματικοί στην άμυνα κατάφεραν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι απέναντι στους μαχητικούς Τούρκους.

Λάσμε (16π., 8 ριμπ.) και Διαμαντίδης (17π., 9 ασίστ) οι κορυφαίοι του «τριφυλλιού», πολύτιμος ο Γκιστ (11π., 5 ριμπ.) και αθόρυβη πλην όμως σημαντική προσφορά από Φώτση και Μπράμο για τους νικητές, που πλέον στρέφονται στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό για την Α1. Χωρίς νίκη παραμένει η Αναντολού Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου και του Κώστα Βασιλειάδη.

Ορεξάτοι «Μήτσος» και Λάσμε

Με τη συνήθη πεντάδα αποτελούμενη από Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός. Ο πλέι μέικερ και ο σέντερ της ομάδας ήταν σε μεγάλα κέφια και οι «πράσινοι» είχαν εξ αρχής τον έλεγχο. Προηγήθηκαν νωρίς με 10-6, με τη ζώνη τους να προκαλεί προβλήματα στους Τούρκους, και παρότι η Εφές ισορρόπησε προσωρινά (10-10), ένα ξέσπασμα που ολοκληρώθηκε με το δεύτερο τρίποντο του Διαμαντίδη έφερε τους γηπεδούχους στο 19-12. Παρά την «καυτή» επίθεση του Παναθηναϊκού, κάποιες αμυντικές ολιγωρίες επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να κλείσουν το δεκάλεπτο σε απόσταση σουτ (23-21) με τρίποντο του Μπιέλιτσα.

Χαλαρός στην αρχή, «έσφιξε» στο τέλος

Οι γηπεδούχοι παρέμεναν αποτελεσματικοί και εύστοχοι στο ένα κομμάτι του παρκέ, αλλά ευάλωτοι στα… μετόπισθεν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Όταν, δε, ο Διαμαντίδης έμεινε στον πάγκο για τις απαραίτητες ανάσες και η επίθεση παρουσίασε δυσλειτουργία, η Εφές βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά ολοκληρώνοντας ένα σερί 8-0 (27-29). Η άμυνα των πρωταθλητών βοηθούμενη και από την καλή παρουσία του Φώτση βελτιώθηκε στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου και με αιχμή στην επίθεση τον ορεξάτο Μπατίστ που συνεργάστηκε καλά με τον Κάρι, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή, 37-36.

Είχε τον έλεγχο, αλλά δεν ξέφυγε

Οι καλές άμυνες του Γκιστ και οι ασίστ του Διαμαντίδη στον Λάσμε «ξεκόλλησαν» την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, που ξέφυγε με πέντε νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο (46-41) αναγκάζοντας τον Βαγγέλη Αγγέλου να καλέσει τάιμ άουτ. Με την επιστροφή στο παρκέ το γκολ-φάουλ του Γκιστ ανέβασε τη διαφορά στο 49-41, αλλά οι πεισματάρηδες Τούρκοι πλησίασαν και πάλι (49-46). Ο Ούκιτς με δύο προσωπικά καλάθια πρόσφερε λύσεις (53-46) στον Παναθηναϊκό, που είχε μεν τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να αποσπαστεί στο σκορ (56-51). Το τρίποντο του Κάρι έφερε την ομάδα του ξανά στο +8 (49-41) για να κλείσει τελικά την περίοδο με 60-54.

Το «καθάρισε» πριν αγχωθεί

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το ματς κι έδειξε τις διαθέσεις όταν-με αφετηρία πάντα την καλή άμυνα-ξέφυγε με 13 (67-54) με τρίποντο του Διαμαντίδη και αιφνιδιασμό του Κάρι. Το τάιμ άουτ από τον τουρκικό πάγκο δεν άλλαξε πολλά και χρειάστηκε να περάσουν τριάμισι λεπτά για να σκοράρει η Εφές. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους οκτώ, αλλά το τρίποντο του Διαμαντίδη επανέφερε την ηρεμία (71-60), ενώ το τρίποντο του Κάρι (76-64) τελείωσε το ματς δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε. Το τελικό +14 (78-64) ήταν η μέγιστη διαφορά στον αγώνα.

Δεκάλεπτα: 23-21, 37-36, 60-54, 78-64.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι 12, Μπατίστ 6, Φώτσης 6, Ούκιτς 6, Λάσμε 16, Διαμαντίδης 17, Γκιστ 11, Γιάνκοβιτς 1, Ματσιούλις 3 (δεν έπαιξαν Μαυροκεφαλίδης, Παππάς).

Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Μπαλμπάι 11, Οσμάν, Βασιλειάδης 8, Μπατούκ 3, Ερντέν 4, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 11, Γκόρντον 6, Πλάνινιτς 13, Μπιέλιτσα 8.

Διαιτητές: Γιόβτσιτς (Σερβία), Πέρεθ (Ισπανία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία). Πηγή: sport-fm.gr

Τούρτα στον Ιωσηφίδη!

Ο Κώστας Ιωσηφίδης στις 14 Ιανουαρίου είχε τα γενέθλια του και σήμερα το βράδυ από τη στιγμή που όλη η ομάδα βρέθηκε μαζί, του επιφυλάχθηκε η έκπληξη. Μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο, εμφανίστηκε η τούρτα και ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ δέχθηκε τις ευχές όλων. Πηγή: metrosport.gr

Κώνστας στο Metropolis: « Προτεραιότητά μας να πάρουμε τα δελτία»

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης Θανάσης Κώνστας και μίλησε για τις ενέργειες που κάνουν οι «κίτρινοι», προκείμενου να πάρουν στην κατοχή τους τα δελτία των νέων μεταγραφών.

«Έχουμε κάνει αίτηση για νέα ρύθμιση χρεών. Έχουμε προστασία πιστωτών. Καταθέσαμε την αίτηση στο διαιτητικό δικαστήριο εφέσεων της ΕΠΟ και περιμένουμε με μεγάλη αγωνιά το αποτέλεσμα. Είναι αρκετά πλήρης ο φάκελος μας. Αν όλα πάνε καλά αύριο θα παραλάβουμε τα δελτία». Πηγή: metrosport.gr

Το γεμάτο νόημα μήνυμα του Νίνη!!

Μια περίεργη φωτογραφία γεμάτη νόημα ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Σωτήρης Νίνης ένα 24ωρο μετά τον αποκλεισμό του από την αποστολή του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο.

«Ξέρω ότι τα πάντα γίνονται για κάποιο λόγο, αλλά κάποιες στιγμές εύχομαι να ήξερα ποιος είναι αυτός ο λόγος», αναφέρει το μήνυμα που έστειλε ο διεθνής μεσοεπιθετικός το οποίο πιθανολογείται πως έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του από την αποστολή για τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη. Πηγή: metrosport.gr

«Δυστυχώς, δεν έρχομαι…»

papasterianos_aris
Ο Μανώλης Παπαστεριανός για τον οποίον ενδιαφέρεται ο Άρης, μίλησε στον Arena FM 89,4 από την Ρουμανία και ξεκαθάρισε ότι ήθελε πολύ να έρθει στους «κίτρινους» αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Μανώλης Παπαστεριανός:
«Όλη αυτήν την περίοδο που βρισκόμουν στην Ελλάδα ήμουν σε επαφή με τους ανθρώπους της Κονκόρντια, όμως  τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως θα ήθελα .Οπότε θα αναγκαστώ να μείνω, αναγκαστικά μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν μπορούν να κρατούν εδώ ένα παίκτη που το μυαλό του και η καρδιά του είναι στη Θεσσαλονίκη. Μου είπαν ότι με θέλουν πολύ, με χρειάζονται και πως με θεωρούν απαραίτητο στην ομάδα. Έχω συμβόλαιο οπότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο.
Για τον Άρη: «Όταν μια ομάδα μπορεί να πάρει μόλις έναν παίκτη πάνω από τα 24, και αυτοί επιλέγουν ομόφωνο εμένα, είναι πραγματικά μεγάλη τιμή. Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία να φοράς την φανέλα του Άρη. Είναι τεράστια ομάδα. Οι φίλοι μου με είπαν τρελό, που ήθελα να αφήσω ένα καλό συμβόλαιο στην Ρουμανία και να έρθω στον Άρη, αλλά έτσι ένιωσα, έτσι νιώθω και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να γυρίσω πίσω».
Για το αν πιστεύει ότι ο Άρης μπορεί να σωθεί: «Αν δεν το πίστευα δεν ήθελα να έρθω, έπαιξαν ρόλο αρκετοί παράγοντες, όπως ο Σούλης Παπαδόπουλος τον οποίο τον θεωρώ έναν πολύ καλό προπονητή αλλά λίγο παρεξηγημένο, αλλά και λόγω του εκπληκτικού κόσμου του Άρη. Νομίζω ότι η ομάδα μπορεί να βρει τον δρόμο της και τα παιδιά δεν πρέπει να τα παρατήσουν. Παρακολουθώ περισσότερα τα παιχνίδια του Άρη παρά τα δικά μας».
Ένα μήνυμα στον κόσμο: «Να σταθούν κοντά στην ομάδα, γιατί αυτά τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά, άσχετα που μέχρι στιγμής δεν το έχουν δείξει».
Πηγή: arenafm.gr

«Aισιοδοξία, αλλά περιμένουμε»

pic-0-norm
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Κώνστας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τις τελευταίες λεπτομέρειες της έκδοσης των δελτίων των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών, μίλησε στον Arena FM 89,4.
Αναλυτικά, όσα είπε o Θανάσης Κώνστας:
«Περιμένουμε αύριο (18/01) την απόφαση της επιτροπής εφέσεων. Πήγαμε στο υπουργείο οικονομικών, κάναμε τις τελευταίες ρυθμίσεις για να είναι καλυμμένη η βεβαίωση οφειλών από την ΦΑΕ. Αύριο (18/01) το πρωί στις 9:00  θα συνεδριάσει η επιτροπή, μετά την δική μας έφεση. Από την στιγμή που θα έχουμε θετική εξέλιξη από την εκδίκαση, κάτι το οποίο πιστεύουμε, θα εκδοθούν τα δελτία κανονικά. Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε μία πρόταση αρκετά τεκμηριωμένη, αλλά σεβόμαστε την επιτροπή και θα περιμένουμε την απάντηση της».
Πηγή: arenafm.gr

«Αντάξια της ιστορίας του»

xaritonidhs
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής “100 χρόνια Άρης”, Κώστας Χαριτωνίδης. Τόνισε πως υπάρχει μεγάλη διάθεση  και όρεξη στην επιτροπή για να γίνουν εκδηλώσεις οι οποίες θα τιμήσουν την συνολική ιστορία της ομάδας παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν την φετινή χρονιά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο βόλεϊ της ομάδας και αποκάλυψε πως δεν αποκλείεται οι δύο μεταγραφές της ομάδας (Ντεσπέιν, Ντάμποβιτς) να παίξουν το πρώτο τους παιχνίδι ακόμα και αύριο.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Κώστας Χαριτωνίδης:
Για την επιτροπή “100 χρόνια Άρης”: “Υπάρχει όρεξη για δουλειά από όλους και η επιτροπή είναι κατά κάποιο τρόπο ανεξάρτητη αρχή. Προεδρεύει ο κ. Ζορπίδης, που είναι παλιός πρόεδρος του Άρη και υπάρχουν από όλους τους χώρους άτομα. Από το ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο εκπρόσωποι, ο Ντίνος Κούης και ο Γιάννης Βένος ενώ από το μπάσκετ είναι ο Χάρης Παπαγεωργίου. Έχουμε και τον κ. Μπακούρα και τον κ. Μπαχαράκη. Υπάρχει όρεξη και ιδέες οι οποίες θα μπορούν να βγάλουν λίγο τον Άρη από την κακή αγωνιστική πορεία”.
Για το αν η κακή αγωνιστική κατάσταση του ποδοσφαιρικού Άρη υπονομεύει τα γενέθλια των 100 χρόνων: “Πρέπει να ξέρουμε ότι ο Άρης γιορτάζει τα 100 χρόνια του. Μέσα σε αυτά τα χρόνια και άλλες φορές βρέθηκε σε δύσκολη θέση η ομάδα. Σίγουρα θα βοηθούσε η αγωνιστική ανάταση αλλά δεν θα αφήσουμε την επέτειο να φύγει έτσι χωρίς εκδηλώσεις και γιορτές που τιμάνε τον σύλλογο. Τιμάμε την ιστορία των 100 χρόνων”.
Για την πρώτη συνάντηση  της επιτροπής: “Κάναμε μια συνάντηση γνωριμίας και θα τεθούν κάποιες προτάσεις  από εμάς και την Τετάρτη θα επεξεργαστούν και θα μπουν σε διαδικασία υλοποίησης. Περίπου τέλος του μήνα θα γίνει συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινωθούν πολλά”.
Για το αν ο Άρης θα αξιοποιήσει τους Αρειανούς καλλιτέχνες: “Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τους Αρειανούς καλλιτέχνες. Ο Κυριακίδης ήξερε βόλεϊ και έπαιζε το παιδί. Παρόλα αυτά τον τράβηξε η υποκριτική.  Πάει πολύ καλά είναι στην δουλειά του, είναι Αρειανός και πιστεύω θα μας βοηθήσει. Ο Ανανιάδης βρίσκεται στην Αμερική αυτή την στιγμή. Ο Αντύπας έπαιζε και στην δεύτερη ομάδα του Άρη”.
Για το γεγονός ότι οι Ντάμποβιτς και Ντεσπέιν δεν έχουν παίξει ακόμα με την ομάδα βόλεϊ: “Ο Ντάμποβιτς ήρθε πριν από 10 μέρες και ο Ντεσπέιν πριν από 25 μέρες. Ο Ντεσπέιν είναι από τα προστατευόμενα παιδιά στη Κούβα όμως επικοινωνήσαμε με την ομοσπονδία  και όλα πάνε καλά. Πρέπει να τονίσουμε πως τα παιδιά που πήραν το φορτίο είναι μόνο Έλληνες και έχουν κάνει τρομερή δουλειά. Έκανα τέσσερις νίκες και στην Αλεξανδρούπολη το πάλεψαν. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στην αρχή δεν ήταν σίγουρο αν η ομάδα θα κατέβαινε στο πρωτάθλημα. Όταν αναλάβαμε είχαν αρχίσει προπονήσεις οι άλλες ομάδες και παρόλα αυτά πάμε μια χαρά”.
Για το κατά πόσο ήταν απαραίτητες οι μεταγραφές που έγιναν: “Όταν κάναμε σχεδιασμό βασιστήκαμε στους Έλληνες παίκτες και στον Ρόλιτς για ένα συγκεκριμένο ρόλο. Αυτός όμως αν και καλός παίκτης μας κορόιδεψε και ήταν απροπόνητος. Μου είπε πως θα ξεκινήσει προπονήσεις και εγώ τον εμπιστεύτηκα. Από εκεί και πέρα για την άκρη υπήρχαν ο Σέρβος και δύο Έλληνες. Μας βοήθησε ο Θεός και δεν είχαμε τραυματισμό καθώς σε κάποιες θέσεις δεν έχουμε άτομα. Για αυτό και  κάναμε μεταγραφές. Τον Ντεσπέιν καταφέραμε και τον πήραμε καθώς ήταν παντρεμένος με Ελληνίδα και μας ζήτησε τα ίδια λεφτά με τον Σέρβο που έφυγε”.
Για το πότε θα παίξουν οι δύο πάικτες: “Μπορεί να παίξουν και αύριο οι δύο παίκτες. Από την ΕΟΠΕ τα συμβόλαιο έχουν δοθεί στον αρμόδιο φορέα που είναι η ΕΣΑΠ και από εκεί και πέρα περιμένουμε το πράσινο φως για να μπορέσει να βγάλει τα δελτία η ΕΟΠΕ για τους παίκτες. Μπορεί να βγούνε και σήμερα τα δελτία”.
Πηγή: arenafm.gr

Θέλει Λόπεθ η Κόρδοβα!!

lope8
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει Ισπανική εφημερίδα, στο στόχαστρο της Κόρδοβα βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Ίνιγκο Λόπεθ.
Όπως είναι γνωστό, ο Ισπανός είναι παροπλισμένος από τον Χουμπ Στέφενς, με την “diariocordoba” να υποστηρίζει πως η Κόρδοβα θα αποκτήσει τον παίκτη ως δανεικό και όχι ως μεταγραφή, καθώς ο ποδοσφαιριστής δεν επιθυμεί να «σπάσει» το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr

«Επιβεβλημένη η παρουσία μας στο γήπεδο»

alexandreiono8115
Το Golden Club Aris απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο ώστε να βρεθεί στο “Nick Galis Hall” και να στηρίξει την ομάδα στο παιχνίδι κόντρα στον ΚΑΟΔ, όπου θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ο Μίλαν Μίνιτς.
Αναλυτικά:
«Η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη και υποχρεωτική, στον δύσκολο αγώνα που δίνουν οι καλαθοσφαιριστές μας, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες, του νέου μας προπονητή, Μίλαν Μίνιτς, τον οποίο και θα καλωσορίσουμε όλοι μας, στην πρώτη του εμφάνιση στο Nick Galis Hall.
Οι τιμές των εισιτηρίων:
10 € στις θύρες 1, 4, 5-6, 7, 8-9, 10
15 € στις θύρες 2-3
Επίσης, διατίθεται παιδικό εισιτήριο για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στην τιμή των 5 € για όλες τις θύρες του γηπέδου.
Θα είμαστε όλοι εκεί!
100 χρόνια ΄Αρης!
Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται!
GOLDEN CLUB ARIS B.C».

Συλλυπητήρια Άρη για Καλοτεράκη!!

kaloterakis1
Τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του Φιλήμονα Καλοτεράκη εξέφρασε η ΚΑΕ Άρης.
Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης:
“Η Άρης Κ.Α.Ε. εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο χαμό του επί σειρά ετών εφόρου των τμημάτων υποδομής μπάσκετ του Άρη, Φιλήμονα Καλοτεράκη, ενός αγνού ανθρώπου που προσέφερε πάντοτε ανιδιοτελώς στο Σύλλογο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…”.

Στέφενς: «Ποιότητα στη μεσαία γραμμή»

Για την ποιότητα του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή μετά την απόκτηση των Μάρτενς και Μαντούρο μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Χουμπ Στέφενς.

Στέφενς: «Ποιότητα στη μεσαία γραμμή»
Την Τετάρτη θα είναι -πιθανότατα- έτοιμος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ ο Μάρτενς, όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο Χουμπ Στέφενς.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πρόσθεσε πως τόσο ο Βέλγος, όσο και ο Μαντούρο που αποκτήθηκε την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, προσθέτουν ποιότητα στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Στέφενς:

Ποιο ήταν το βασικό σας μέλημα αυτήν την εβδομάδα για την ομάδα σ' επίπεδο βελτίωσης; Σ' επίπεδο προσπάθειας; Είχε να κάνει με τους πρόσφατους αγώνες ή λειτουργείτε απαρέγκλιτα σε σχέση με τον αρχικό σας σχεδιασμό;

«Ναι, δουλέψαμε μια 'γεμάτη' εβδομάδα σε παραστάσεις που είχαν να κάνουν με τις πρόσφατες αναμετρήσεις που δώσαμε κι ελπίζω αυτό να φανεί το Σάββατο».

Υπήρξαν αφίξεις κι αναχωρήσεις κι αυτήν την εβδομάδα. Θα υπάρξουν κι άλλες αναχωρήσεις; Υπολογίζετε τον Μάρτενς για τον αγώνα του Σαββάτου, έστω και για μερικά λεπτά συμμετοχής;

«Πρέπει πρώτα να δούμε την κατάσταση του Μάρτενς. Λογικά δούλεψε στην ΑΖ στη μίνι προετοιμασία για το δεύτερο μισό της σεζόν και βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση. Αλλά θα τον δω αύριο (σ.σ. σήμερα) πώς είναι κι αν είναι σε κατάσταση ν' αγωνιστεί το Σάββατο. Ακόμη κι όμως να μην είναι έτοιμος για το Σάββατο τότε ελπίζω πως θα είναι για την Τετάρτη. Έχουμε πολλούς αγώνες όπως έχω πει και χρειαζόμαστε όλους τους ποδοσφαιριστές. Κι όσο για το ποιος άλλος μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα θα το ανακοινώσουμε μόλις οριστικοποιηθεί».

Επόμενος αντίπαλος ο Πανιώνιος. Οι σκέψεις σας σχετικά;

«Είναι μια ομάδα που παίζει καλά. Δεν αρέσκεται στις μακρινές μπαλιές. Προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και φυσικά είναι ένας δύσκολος αγώνας αυτός. Το γνωρίζουμε. Το βάρος πέφτει σ' εμάς να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση».

Την περασμένη Κυριακή, μετά τον αγώνα στη συνέντευξη Τύπου τονίσατε την ανάγκη απόκτησης Μάρτενς. Σε συνδυασμό με αυτό που είχατε στις αρχές Δεκεμβρίου, πως ο Ιανουάριος θα δείξει σχετικά με τις μεταγραφικές επιλογές, οι εξελίξεις είναι τέτοιες που να σας επιτρέπουν να χαμογελάτε με νόημα;

«Φυσικά και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε δυο νέους ποδοσφαιριστές μαζί μας. Και νομίζω πως πρόκειται για ποιοτικούς παίκτες, ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή. Είδαμε στους τελευταίους αγώνες πως αρκετοί ποδοσφαιριστές μας έπαιξαν αρκετούς αγώνες και ειδικά στη μεσαία γραμμή όπου δεν είχαμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα με τον Μάρτενς και τον Μαντούρο ν' αλλάξουμε κάποιους ποδοσφαιριστές».

«Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Άρης»!

Την εκτίμηση ότι ο Άρης δεν μπορεί ν’ αποτρέψει τον υποβιβασμό του εξέφρασε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μπάμπης Τεννές. «Είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν βλέπω πώς θα μαζέψει τους απαραίτητους πόντους», είπε

«Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Άρης»!
Σχεδόν αναπόφευκτο χαρακτήρισε τον υποβιβασμό του Άρη στη Football League ο Μπάμπης Τεννές.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι η εικόνα των «κίτρινων» είναι τέτοια που να μην επιτρέπει αισιοδοξία ότι θα μαζέψουν τους βαθμούς που χρειάζονται για την παραμονή.

Αφού στάθηκε, δε, στην πίεση του αποτελέσματος στην Ελλάδα (την οποία χαρακτήρισε ως το λόγο που έφυγε απ’ τον Απόλλωνα), αναφέρθηκε στις ομάδες που τον έχουν εκπλήξει ευχάριστα και δυσάρεστα ως τώρα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Τεννές στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου

Για την εικόνα του πρωταθλήματος: «Δεν θα έλεγα ότι είναι από τις χειρότερες χρονιές. Δεν υπάρχει όμως ενδιαφέρον για τον πρωταθλητή και όσον αφορά στις θέσεις των πλέι-οφ. Το μόνο που μοιάζει συναρπαστικό είναι το ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν στη δεύτερη κατηγορία τον Άρη, που δε νομίζω ότι θα προλάβει.

Όλες οι ομάδες, ακόμα και ο Πανθρακικός που είναι σχετικά ψηλά, μπορούν να εμπλακούν στη διαδικασία της παραμονής. Δεν νομίζω ότι κάποια ομάδα θα μπορέσει να απειλήσει τη θέση του Αστέρα στην πεντάδα»
.

Για την πρόβλεψη ότι ο Άρης δεν προλαβαίνει: «Δεν μιλάω για το οικονομικό κομμάτι του Άρη. Το λέω αγωνιστικά, βάσει των βαθμών που έχει και όσων βλέπω στο γήπεδο. Πρέπει να μαζέψει 24-25 ακόμα για να μείνει. Και αυτός ο Άρης είναι πολύ δύσκολο να κάνει οκτώ νίκες. Μακάρι να το καταφέρει γιατί είναι ιστορική ομάδα, με μεγάλο όνομα και πολύ κόσμο, αλλά δεν το βλέπω».

Για την πίεση του αποτελέσματος στην Ελλάδα: «Μιλάτε με έναν προπονητή που πλήρωσε πρόσφατα τα άσχημα αποτελέσματα τεσσάρων αγωνιστικών. Αυτή ήταν η αιτία που έφυγα απ’ τον Απόλλωνα. Κάθε παίκτης και προπονητής μπορεί να παίζει την Κυριακή το κεφάλι του. Δεν μπορείς να είσαι απόλυτα ήρεμος, αλλά πρέπει να διαχειρίζεσαι αυτό το άγχος.

Στη χώρα μας τα συμβόλαια και οι υπογραφές δεν τηρούνται και πάρα πολύ. Αρκούν, για παράδειγμα, 1-2 άσχημες εμφανίσεις για να φέρουν ένα παίκτη στη διοίκηση που θα του ζητήσει ν’ αποχωρήσει»
.

Για τις ομάδες που τον εξέπληξαν θετικά και αρνητικά: «Μ’ αρέσει πολύ ο Παναιτωλικός εντός έδρας. Ο Πανθρακικός, επίσης, πηγαίνει καλύτερα απ’ όσο τον υπολογίζαμε όλοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Απ’ την άλλη, πίστευα ότι τα Γιάννινα -μετά την περσινή χρονιά- θα μπορούσαν να έχουν μια καλύτερη πορεία και να διεκδικήσουν με καλύτερες πιθανότητες την πεντάδα. Όσο για τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλη ομάδα, αλλά τα προβλήματα του καλοκαιριού δεν του επιτρέπουν να διεκδικήσει κάτι περισσότερο απ’ την Ευρώπη».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Περίμενα μεγαλύτερη εξέλιξη των Ελλήνων παικτών και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Λέγαμε όταν προέκυψε η κρίση ότι θα ασχοληθούν περισσότερο οι ομάδες με τους νέους παίκτες. Δυστυχώς δεν το βλέπω στο βαθμό που περίμενα και οι σύλλογοι εξακολουθούν να ψάχνουν άγνωστους ξένους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να πούμε όμως ότι δεν υπάρχουν και Έλληνες που να μοιάζουν έτοιμοι να διαδεχθούν αυτούς που παίζουν στην Εθνική».

Οι σιδερένιες γροθιές που έσπαγαν μούτρα!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτα γρήγορος, γυμνασμένος εξαιρετικά, αλλά και φοβερά ευέλικτος διέλυε όλους τους αντιπάλους με φοβερά χτυπήματα. "Σκυλίσια Μέρα" με τον θρύλο της πυγμαχίας! Σαν σήμερα το 1942 ήρθε στη ζωή ο Κάσιους Κλέι, ή μετά την αλλαγή του ονόματός του, ο Μοχάμεντ Άλι. Ο θρύλος των ρινγκ και αναμφισβήτητα ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών.
Και μπορεί να αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1981, όμως ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει ποτέ τις τεράστιες επιτυχίες του και το απίστευτο στυλ που είχε στο ρινγκ.
Έχοντας κάνει 56 νίκες (με 37 νοκ άουτ) και μόνο πέντε ήττες είχε κατακτήσει τρείς φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών, κάτι που έγινε ο πρώτος που το πέτυχε, ενώ ήταν και χρυσός Ολυμπιονίκης το 1960.
Ο Μοχάμεντ Άλι, μάλιστα, κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του 19 φορές!
Απίστευτα γρήγορος, γυμνασμένος εξαιρετικά, αλλά και φοβερά ευέλικτος διέλυε τους αντιπάλους.
Φυσικά, όπως είναι γνωστό, είχε προκαλέσει και πολλές συζητήσεις για όσα έλεγε ή έκανε σχετικά με την πολιτική ή τη θρησκεία.
Τοποθετήθηκε ανοιχτά για την ελευθερία των Αφροαμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αρνήθηκε να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Αυτό είχε σαν συνέπεια να του αφαιρεθεί ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή.
Τα τελευταία 30 χρόνια η υγεία του δοκιμάζεται έντονα, αφού από το 1983 πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον.
Μια από τις πολλές τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει είναι κι αυτή του προεδρικού μεταλλίου της ελευθερίας.



Πηγή: sportdog.gr

Ναβάρο: «Τρελαίνομαι για ΣΕΦ και ΟΑΚΑ!»

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα και κορυφαίος (21π.) στη νίκη της (81-72) επί του Ολυμπιακού, δηλώνει στο gazzetta.gr αναγεννημένος, σχολιάζει το καλοκαιρινό σίριαλ με Σπανούλη και εγκωμιάζει τον Παπανικολάου.
Στο πρώτο μέρος (34-32 υπέρ του Ολυμπιακού), θα 'λεγε κανείς ότι το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Μάντζαρη και του Κατσίβελη, απέδωσε πλήρως, αφού ο "La Bomba", πήγε στα αποδυτήρια με 2 πόντους και 0/3 σουτ! Στο 3ο δεκάλεπτο, όμως, ο 33χρονος εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα "πήρε φωτιά" και παρ΄ ότι πριν από το ματς, θεωρούνταν αμφίβολος (δεν είχε παίξει στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του σε Ισπανία και Ευρώπη), "φόρτωσε" το "ερυθρόλευκο" καλάθι με 14 πόντους και ολοκλήρωσε τη... δουλειά του με ένα τρίποντο-μαχαιριά, που έστειλε τη διαφορά στο -5 (64-69, 2,5 λεπτά πριν από το τέλος) και 2/2 βολές, με τις οποίες "σφράγισε" (66-76) τη 3η σερί νίκη της ομάδας του στο Top-16!
 
O λόγος για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (21π., 2ασ., 1κλ. με 7/11 σουτ σε 21'), που βγήκε τελευταίος από τα αποδυτήρια των "μπλαουγκράνα" και αφού χαιρέτησε εγκάρδια και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον πρώην συμπαίκτη του (1997-2002) και νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Ευθύμη Ρεντζιά, τέθηκε στην διάθεση του gazzetta.gr για μία μίνι-ανάκριση...
- Η αγωνιστική εικόνα με την οποία ξεκινήσατε τη σεζόν σε Ευρώπη και Ισπανία, δεν έθελγε ούτε τους ίδιους σας οπαδούς. Με την επιστροφή του Όλεσον και του Λόρμπεκ, όμως, η βελτίωση είναι εμφανής και μετά από δύο εκτός έδρας νίκες στα 3 πρώτα ματς του Top-16, η Μπαρτσελόνα προβάλει ως το φαβορί για την πρωτιά του πιο δύσκολου ομίλου... 
 
«Αρχίσαμε τη σεζόν, έχοντας πολλές απουσίες από τραυματισμούς και αρκετά νέα πρόσωπα, οπότε μας χρειαστήκαμε χρόνο για να μπορέσουμε να βρούμε ρυθμό, τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και στο ισπανικό πρωτάθλημα... Μπορεί για ένα μεγάλο διάστημα, να μην παίζαμε καλό μπάσκετ και να κάναμε κάποιες ήττες που ούτε κι εμείς περιμέναμε, αλλά τώρα που η ομάδα είναι πλήρης και υγιής, σιγά-σιγά βρίσκουμε ρυθμό και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που παίζουμε αλλά και από τα αποτελέσματα που έχουμε τελευταία.»
 
- Τι έχει αλλάξει στην προσέγγισή σας;
 
«Έχουμε περισσότερο βάθος στο ρόστερ, πολλές εναλλακτικές λύσεις, αλλά παράλληλα, παίζουμε με τρομερή συγκέντρωση, δίνουμε μεγάλη βάση στην άμυνα, με στόχο να αποκτήσουμε ξανά την αγωνιστική ταυτότητα που είχαμε όλα τα χρόνια! Συν τοις άλλοις, όλοι μας διψάμε για τίτλους! Ο σύλλογος έχει τέσσερα χρόνια να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και γι' αυτό προσπαθούμε να βάλουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να φτάσουμε ξανά στο φάϊναλ-φορ! Από 'κει πέρα, όλα είναι πιθανά...»
 
- Το καλοκαίρι έγινε μεγάλος ντόρος στην Βαρκελώνη, σχετικά με την φημολογούμενη απόκτηση του Σπανούλη, ο οποίος είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ισπανία... Πέρυσι και φέτος, όμως, η ομάδα σας ήταν αυτή που κέρδισε τον Ολυμπιακό (σ.σ.: μετράει τρεις σερί ήττες από την Μπαρτσελόνα) με τον ανέτοιμο - υποτίθεται - Ναβάρο, να κάνει και πάλι τη διαφορά...
 
«Δεν μπορώ να πω ότι οι εκτός έδρας νίκες στο Top-16 και ειδικότερα σε μία τέτοια έδρα, δεν έχουν μεγάλη σημασία, γιατί θα ήταν ψέμα, αλλά, όπως και να το κάνουμε, ένα αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη σπουδαιότητα στο φάϊναλ-φορ... Οπότε δεν υπάρχει λόγος να πανηγυρίζουμε επειδή έχουμε νικήσει τον Ολυμπιακό, τρεις συνεχόμενες φορές, γιατί εμείς έχουμε να πάρουμε ευρωπαϊκό τίτλο από το 2010, ενώ ο αντίπαλος μας είναι ο κυρίαρχος της Ευρώπης τα δύο τελευταία χρόνια! Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες, πετύχαμε μία σημαντική νίκη και συνεχίζουμε...»
 
- Ούτε για τον Σπανούλη, μας είπες, όμως, ούτε για σένα... Θα ήταν καλύτερα να τον είχες συμπαίκτη;
 
«Τι να σας πω; Κατ' αρχήν, είμαστε ικανοποιημένοι με το υλικό που έχουμε και πιστεύουμε ότι έχουμε την ποιότητα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το καλοκαίρι γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά για ένα πραγματικά μεγάλο παίκτη που εδώ και πολλά χρόνια, με την απόδοσή του και τους τίτλους που έχει κατακτήσει, έχει αφήσει την σφραγίδα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έκανε την επιλογή του και ανανέωσε με τον Ολυμπιακό και του εύχομαι καλή τύχη...»
 
- Η συμμετοχή σου ήταν πράγματι αμφίβολη πριν από το ματς; Γιατί οι 19 πόντοι που πέτυχες στο 2ο μέρος, μαρτυρούν ότι είσαι σε εξαιρετική κατάσταση...
 
«Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι φανταστικά! Η ξεκούραση που είχα το καλοκαίρι και η αποχή από τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, με βοήθησαν να φρεσκάρω το σώμα μου και να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου στο πέλμα, οπότε σιγά-σιγά αρχίζω να βρίσκω το ρυθμό μου... Οφείλω να παραδεχθώ, όμως, ότι μου έδωσε μεγάλο κίνητρο η φοβερή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο... Τρελαίνομαι να παίζω σε γεμάτα και θορυβώδη γήπεδα και οι αποδοκιμασίες του κόσμου στο 2ο ημίχρονο, μ' έφτιαξαν πολύ... Το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ είναι από τα αγαπημένα μου γήπεδα...»
 
- Κλείνοντας, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε για τη συνεργασία με τον Κώστα Παπανικολάου...
 
«Ο Κώστας είναι καταπληκτικό παιδί και τα πάει με όλους περίφημα! Έχει φοβερά προσόντα, είναι παίκτης-νικητής και χαιρόμαστε πολύ που τον έχουμε στην ομάδα μας... Το αποψινό (σ.σ.: χθεσινό) παιχνίδι, όμως, ήταν δύσκολο γι' αυτόν, γιατί είναι συναισθηματικό παιδί και αγαπάει τον Ολυμπιακό, γι' αυτό και δεν του βγήκε καλή απόδοση... Είναι όμως, ένα από τα πιο δυνατά όπλα μας...»
Πηγή: gazzetta.gr

Φοβερός ο Ναβάρο, αλλά κάντε και ένα φάουλ....!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Μπαρτσελόνα, τα φάουλ που... δεν έγιναν στον Ναβάρο, αλλά και την υπόθεση πρόκριση. 
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε σε όλα τα επίπεδα από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και πλέον πρέπει να βρει τον τρόπο να φορμαριστεί, διότι κινδυνεύει να χάσει το τρένο, όχι μόνο των δύο πρώτων θέσεων, αλλά και της ίδιας της πρόκρισης.
Η εύκολη λύση είναι να συγκριθεί η εκκίνηση των ερυθρολεύκων την περασμένη σεζόν, με την αντίστοιχη φετινή. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ο Ολυμπιακός βρέθηκε με ρεκόρ 1-3 να κυνηγάει την πρόκριση και τελικά να παίρνει και πλεονέκτημα έδρας. Τούτη τη φορά βρίσκεται στο 1-2 κι αυτό αντί να ανησυχεί... φέρνει εφησυχασμό.
Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, τα πράγματα φέτος δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι. Ο όμιλος στο Top 16 τη σεζόν 2012-13 ήταν πολύ πιο εύκολος και ήταν ξεκάθαρα στο χέρι των ερυθρολεύκων να βρουν την άκρη τους... Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο τούτη την αγωνιστική περίοδο. Γιατί φέτος δεν υπάρχει μόνο Μπαρτσελόνα στο γκρουπ, υπάρχει και η Φενέρ του Ομπράντοβιτς και ο Παναθηναϊκός που βρίσκει τον δρόμο του στη δεύτερη φάση. Συνεπώς ο δρόμος για το αβαντάζ έδρας είναι πάρα πολύ δύσκολος και μάλλον το ζητούμενο από εδώ και στο εξής είναι η πρόκριση...
Φυσικά και είναι νωρίς ακόμα και υπάρχει δρόμος μέχρι τον Απρίλη, η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, όχι όμως επειδή αυτό έγινε πέρυσι, ούτε γιατί ένα χρόνο πριν το ρεκόρ ήταν 1-3... Διότι το φετινό 1-2 κρύβει πολλούς περισσότερους κινδύνους και συνάμα ο Ολυμπιακός δεν πατάει καλά στα πόδια του εδώ και 20 μέρες.
Τα προβλήματα τραυματισμών και οι αλλαγές έχουν επηρεάσει τους ερυθρόλευκους, το ντεφορμάρισμα των παικτών που παραμένουν ενεργοί είναι ακόμα χειρότερο νέο. Ο Μπαρτζώκας δεν έχει Λο και Πέτγουεϊ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Σλούκας δεν είναι καλά, ο Μάντζαρης το ίδιο, ο Κατσίβελης είναι σαν να μην υπάρχει. Ακόμα και ο Πρίντεζης που συγκριτικά ήταν καλύτερος, είχε πολλές άσχημες στιγμές. Οι ξένοι είναι εκτός τόπου και χρόνου, ο Περπέρογλου βοήθησε μόνο ως 4αρι και μένει ο Σπανούλης για να τα κάνει όλα. Ε, με τρεις και τέσσερις παίκτες πάνω του, είναι αδύνατο να κάνει... θαύματα. Ειδικά όταν οι συμπαίκτες του είναι διστακτικοί, κάνουν λάθος επιλογές και δεν τον βοηθούν όταν δημιουργεί.
Ακόμα χειρότερη κάνει την κατάσταση η αδυναμία στην άμυνα. Ο Μάντζαρης και ο Σλούκας ήταν ένα βήμα πίσω από τον Ναβάρο και τον Ολεσον (ειδικά ο Σλούκας) και την ίδια στιγμή δεν μπήκαν καν στον... κόπο να κάνουν ένα φάουλ για να σπάσουν το ρυθμό. Ο Ολυμπιακός δεχόταν το ένα σουτ μετά το άλλο στο τρίτο δεκάλεπτο και ο Μάντζαρης σεβάστηκε περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε τον σούπερ σταρ της Μπάρτσα... Ναι, μεγάλος παίκτης ο 34χρονος γκαρντ, έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, αλλά και ο Ολυμπιακός τον αντιμετώπισε σαν να είναι... τυχαίος. Και όταν πήρε μπρος, δεν γινόταν να τον σταματήσει κανείς... Να αστοχήσει ένας παίκτης επιτρέπεται, να μην κάνει φάουλ είναι ανεπίτρεπτο... Το πιο καλό μάθημα στον Σλούκα έγινε όταν σε μια φάση στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ναβάρο τον έσπρωξε με όλη του τη δύναμη για να τον σταματήσει, του έκανε δυνατό φάουλ... Κάτι που δεν έκαναν ποτέ ο Σλούκας και ο Μάντζαρης...
Ακόμα και η όποια ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν προϊόν της μετάθεσης του Περπέρογλου στη θέση "4", εκεί όπου κόντρα στον Λόρμπεκ δημιούργησε δυο-τρεις φάσεις για να μπουν καλάθια. Και βέβαια η ζώνη 3-2, μπέρδεψε την Μπαρτσελόνα αρχικά και βοήθησε να πλησιάσει ο Ολυμπιακός. Στις λεπτομέρειες, όμως, ο Σλούκας ήταν αρνητικός (αστόχησε σε τρίποντο και έχασε το ριμπάουντ μέσα από τα χέρια του) και κάπως έτσι το έργο έλαβε τέλος.
Εν συντομία: Ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά, προσπαθεί χωρίς να έχει ως προτεραιότητα την άμυνα να κερδίσει τα παιχνίδια. Όσο το κάνει αυτό, θα πρέπει να έχει εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας για να νικάει. Το έκανε με την Φενέρ, δεν το έκανε με Μιλάνο και Μπαρτσελόνα. Το επιθετικό ντεφορμάρισμα είναι δικαιολογημένο, η έλλειψη διάθεσης στην άμυνα όμως είναι πέρα για πέρα αδικαιολόγητη...
Το ότι υπάρχει στήριξη απ' όλους σε μια ομάδα που έχει πάρει δύο συνεχόμενες φορές την Ευρωλίγκα είναι σαφές... Το ότι υπάρχουν ακόμα 11 αγωνιστικές είναι δεδομένο... Αλλά με δύο ήττες εκτός προγράμματος από Μιλάνο και Μπαρτσελόνα, ήρθε η ώρα της αφύπνισης... Το 1-3 φέτος, δεν είναι ίδιο με το 1-3 πέρυσι... Το ματς με την Λαμποράλ Κούτσα, ίσως καθορίσει και την πορεία του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα...
Πηγή: gazzetta.gr

Πάει για δανεισμό ο Τσάβες!!

Στην Κιλμές φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κριστιάν Τσάβες, καθώς, σύμφωνα με Μέσα της Αργεντινής, ο ΠΑΣ έδωσε τη συγκατάθεσή του για τον δανεισμό του παίκτη.

Πάει για δανεισμό ο Τσάβες
Φινάλε, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει στο σήριαλ του Τσάβες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν φαίνεται διατεθειμένος να συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα, λόγω του προσωπικού προβλήματος που προέκυψε και πιέζει για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με Μέσα της Αργεντινής ο μάνατζερ του παίκτη και η Κιλμές, που είχε εκδηλώσει άμεσα ενδιαφέρον για την περίπτωσή του, κατάφεραν να πείσουν τη διοίκηση της ομάδας των Ιωαννίνων να δώσει την συγκατάθεσή της για τον δανεισμό του παίκτη. Μάλιστα, όπως τονίζεται, το μόνο που απομένει είναι οι ανακοινώσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα μάζεψε κι έφυγε ο Μπουζάνης!!

Παρελθόν από το ρόστερ του Άρη αναμένεται να αποτελέσει ο Ντίν Μπουζάνης. Ο νεαρός τερματοφύλακας, έπειτα από το αδιέξοδο στο θέμα των δεδουλευμένων του, αναχώρησε για την Αγγλία. Ανοιχτή η προσφυγή!

Τα μάζεψε κι έφυγε ο Μπουζάνης!
Στην Αγγλία προκειμένου να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του βρίσκεται ο Ντιν Μπουζάνης. Ο νεαρός γκολκίπερ μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη καθώς δεν βρέθηκε λύση με την πλευρά του Άρη στο θέμα των οφειλομένων προς το πρόσωπό του από την ΠΑΕ.

Παράλληλα, η απόκτηση του Γουναρίδη σε συνδυασμό πως ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν έδειχνε να τον υπολογίζει στα πλάνα του ενίσχυσαν την απόφαση του 23χρονου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το αν θα καταθέσει ή όχι προσφυγή προκειμένου να διασφαλίσει το χρηματικό ποσό που του οφείλεται από τους «κίτρινους».
Πηγή: sport-fm.gr

Στον Εργοτέλη ο Ουζουνίδης!

Στο τέλος της έφτασε η αναζήτηση προπονητή στον Εργοτέλη, καθώς οι Κρητικοί έφτασαν σε συμφωνία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Στον Εργοτέλη ο Ουζουνίδης
Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη θα πορευτεί στο μέλλον ο Εργοτέλης.

Η ομάδα του Ηρακλείου συμφώνησε με τον Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Πάντως -και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το υπηρεσιακό δίδυμο των Σταύρου Λαμπράκη του Βασίλη Πλεσίτη θα είναι εκείνο που θα καθοδηγήσει την ομάδα στο κρίσιμο ματς κόντρα στη SKODA Ξάνθη την Κυριακή.

Ο Ουζουνίδης θα βρεθεί το Σάββατο στο Ηράκλειο προκειμένου να παρακολουθήσει από την εξέδρα το ματς και το πρώτο του παιχνίδι ως τεχνικός του Εργοτέλη θα είναι την επόμενη αγωνιστική απέναντι στον Παναιτωλικό.

Καθοριστικός παράγοντας για την πρόσληψη Ουζουνίδη ήταν το γεγονός πως βρισκόταν στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα ως προπονητής του Πλατανιά κι έτσι είχε ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, ο Ουζουνίδης θα είναι σίγουρα στον πάγκο του Εργοτέλη μέχρι το καλοκαίρι, με προοπτική να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και την επόμενη χρονιά.Πηγή: sport-fm.gr

«Ε, δεν παίζουμε και στην Πριμέρα Ντιβισιόν»

Με τον τρόπο αυτό ο Λάμπρος Σκόρδας μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ξεκαθάρισε ότι ο Άρης έχει τις δυνάμεις και τις δυνατότητες για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα.

«Ε, δεν παίζουμε και στην Πριμέρα Ντιβισιόν»
«Ε, δεν παίζουμε και στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Υπάρχουν πιθανότητες ο Άρης να πάρει αποτελέσματα και εντός και εκτός έδρας»…

Με τα λόγια αυτά στον «αέρα» του NovaΣΠΟΡ Fm 94,6 και τον Γιώργο Χελάκη ο Λάμπρος Σκόρδας ξεκαθάρισε ότι ο Άρης μπορεί να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα.

«Φυσικά και υπάρχουν οι πιθανότητες. Η ομάδα πρέπει να διασωθεί γιατί έχει δυνάμεις και δυνατότητες να τακτοποιηθεί και να πληρώνει στη συνέχεια. Το μαγαζί τώρα είναι σε κατάσταση παράγκας. Ο Άρης όμως μπορεί να συνέλθει με συ συσπείρωση», ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας παραδεχόμενος όμως ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

«Η αποστολή μας η εφετινή είναι η χίλιες φορές πιο δύσκολη από την περσινή. Η ομάδα πέρσι ήταν πιο έμπειρη. Έχουν αποχωρήσει πολλοί παίκτες από την ομάδα. Δεν έκανε ανανεώσεις η διοίκηση Ηλίας και έτσι έχει έρθει η ομάδα σε αγωνιστικό αδιέξοδο», ανέφερε.

Αυτή η πίστη του Λάμπρου Σκόρδα για την δυνατότητα παραμονής του Άρη στην κατηγορία πηγάζει και από το θέμα των δελτίων…

«Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Καταθέσαμε όλα τα στοιχεία και πιστεύω ότι θα βγουν τα δελτία και η ομάδα θα έχει επιλογές. Τα προβλήματα είναι πολλά. Ελπίζω… με τη βοήθεια, τη συσπείρωση και τη δυναμική που έχει ο σύλλογος, γιατί ο Άρης έχει δυναμική», ανέφερε και συνέχισε…

«Πρέπει να υπάρχει λύση στο θέμα των παραγόντων. Πρέπει εκεί να βρει λύσεις ο Άρης», ήταν το σχόλιό του για την οικονομική κατάσταση στην ομάδα και πρόσθεσε:

«Όταν έφυγα το 2009 ο Άρης έβγαζε 15 εκατ. έσοδα με μια ομάδα με παίκτες καλούς. Είχε ρυθμίσει και χρέη και τις οποίες ρυθμίσεις τηρούσε. Τα ελλείμματα που σας είπα δημιουργήθηκαν από την κακή διαχείριση. Αυτά όμως θα τα δει ο Εισαγγελέας.

Ο Λαγός προλαβαίνει!

Ο Λαγός προλαβαίνειΣτη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βέροια θα είναι ο Λαγός.

Σήμερα ο νεαρός άσος γυμνάστηκε κανονικά αποδεικνύοντας ότι είναι απολύτως εντάξει και μπορεί να παίξει στο εκτός έδρας ματς του τριφυλλιού.

Αισιοδοξία υπάρχει και για τον Μέντες καθώς σήμερα συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης με τους συμπαίκτες του.

Στη σημερινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ξεκίνησαν με ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και ασκήσεις τακτικής και ολοκλήρωσαν με τελειώματα.

Απουσίασε ο Πέτριτς με άδεια για προσωπικούς λόγους. Πηγή: sport-fm.gr

Μαντάκης στο Καραϊσκάκη, Λιαχούδης στη Βέροια!!

Ο Στέφανος Ματάκης θα διαιτητεύσει την αυριανή (18/1, 17:15) αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Λεβαδειακού, ενώ το Βέροια-Παναθηναϊκός την Κυριακή (19/1, 19:30) ο Γεώργιος Λιαχούδης.

Μαντάκης στο Καραϊσκάκη, Λιαχούδης στη Βέροια
Το παιχνίδι Ολυμπιακός- Λεβαδειακός για την 20η αγωνιστική της Superleague κλήθηκε να διευθύνει ο Στέφανος Μαντάκης του συνδέσμου Ημαθίας και θα έχει βοηθούς τους Εμαννουήλ Βλάση από αυτόν του Λασιθίου και τον Νεκτάριο Παστρωμά της Δυτικής Αττικής.

Ο Γεώργιος Λιαχούδης από τη Μακεδονία θα «σφυρίξει» το Βέροια- Παναθηναϊκός με τους Νικόλαο Γεωργαράκο και Στυλιανό Τσολάκη από την Αθήνα να τον συμπληρώνουν.

Το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ θα διαιτητεύσει ο Σταύρος Μάνταλος από την Καβάλα με τους Ιορδάνη Δημητριάδη από την Καστοριά και Νικόλαο Φαντόπουλο από τον Πειραιά να είναι βοηθοί του.

Αναλυτικά οι διαιτητές

Σάββατο (18/1)

Παναιτωλικός-Πανθρακικός (15:00), Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Ολυμπιακός- Λεβαδειακός (17:15), Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (19:30), Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Κυριακή (19/1)

Άρης-Ατρόμητος (15:00), Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης
Απόλλων-Αστ. Τρίπολης (17:15), Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας
Εργοτέλης- Skoda Ξάνθη (17:15), Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς
ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή (17:15), Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος
Βέροια-Παναθηναϊκός(19:30), Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης

Δευτέρα (20/1)

Πλατανιάς-ΟΦΗ (19:30), Διαιτητής: Κωνσταντίνος ΙωαννίδηςΠηγή: sport-fm.gr

Παίρνει στόπερ ο Ατρόμητος!

Συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ατρόμητο αναμένεται να υπογράψει ο Παντελής Θεολόγου, καθώς άναψε το «πράσινο φως» ο Γιώργος Παράσχος.

Παίρνει στόπερ ο Ατρόμητος
Παίκτης του Ατρόμητου πρέπει να θεωρείται ο Παντελής Θεολόγου. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής δοκιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες από τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτηση του.

Ο μέχρι πρότινος παίκτης της Καλλιθέας ικανοποίησε τον 61χρονο τεχνικό και θα έχει άλλη επιλογή για το κέντρο της άμυνας μετά από αυτές των "καθαρόαιμων" στόπερ Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη και Φυτανίδη.
Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε Ανέν!!

Σήμερα (17/1) αναμένεται να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Φλοράν Ανέν από τον Παναιτωλικό. «Τρέχει» παράλληλα και το θέμα του κεντρικού χαφ, ο οποίος θα προέρχεται από τη Λατινική Αμερική.

Κοντά σε Ανέν
Κοντά στην απόκτηση του αριστερού μπακ, Φλοράν Ανέν με τη μορφή δανεισμού από την Μπράγκα βρίσκεται ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου έχει αρκετές διασυνδέσεις στην πορτογαλική αγορά, άλλωστε από την ίδια ομάδα πήρε και τον Βραζιλιάνο Γκάλο, που αγωνίζεται στο δεξιό άκρο της άμυνας και αναμένεται να τις εκμεταλλευτεί.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει η καθοριστική συνάντηση, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο 24χρονος Γάλλος ξεκίνησε από τη Χάβρη το 2008 και τρία χρόνια μετά πήγε στην Πορτογαλική Λεϊσόες, στην οποία παρέμεινε μόλις μία έναν χρόνο, αλλά πρόλαβε να συμπεριληφθεί στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν. Από το 2012 ανήκει στην Μπράγκα, έχοντας συμμετοχές και με τη δεύτερη ομάδα της.

WHO IS WHO

ΟΝΟΜΑ: Φλοράν Ανέν
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 4/2/1990

ΥΨΟΣ: 1.77 ΒΑΡΟΣ: 65 κ.

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜ. ΓΚΟΛ
08/09 Χάβρη Β’ 20 0
09/10 Χάβρη Β’ 27 2
10/11 Χάβρη Β’ 18 0
11/12 Λεϊσόες 27 1
12/13 (α) Μπράγκα Β’ 14 0
12/13 (β) Μορεϊρένσε 12 0
131/4 Μορεϊρένσε 11 0


Ωστόσο, αυτή δεν θα είναι η τελευταία μεταγραφή του Παναιτωλικού στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, διότι παράλληλα προχωράει και το θέμα του κεντρικού χαφ, ο οποίος θα είναι λογικά από την αγορά της Λατινικής Αμερικής. Πηγή: sport-fm.gr

Γρήγορα έτοιμος ο Μάρτενς!

Γρήγορα έτοιμος ο ΜάρτενςΤην πρώτη του προπόνηση ως παίκτης του ΠΑΟΚ θα κάνει σήμερα ο Μάρτενς ο οποίος αναμένεται σύντομα να λάβει μέρος και στο πρώτο παιχνίδι.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» ο Μάρτενς πολύ δύσκολα θα είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για την Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή για το Κύπελλο.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Μπορεί να έχει διακοπεί το πρωτάθλημα Δανίας αλλά ο ίδιος έκανε προπονήσεις με την Αλκμάαρ και συμμετείχε κανονικά στην μίνι-προετοιμασία που γινόταν στην Ισπανία. Πηγή: sport-fm.gr

Αναμονή για Όλσεν!!

Αναμονή για ΌλσενΣτον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν για την παραμονή του Λαγού στην ομάδα μετά τη συνάντηση που υπήρξε χθες για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ωστόσο επισημαίνουν ότι υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει η κίνηση για τον Όλσεν.

Η προτεραιότητα που έχει δοθεί είναι στην παραμονή του Λαγού, αλλά φαίνεται ότι οι πράσινοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ο Δανός.

Θεωρούν ότι δεν πρέπει να αφήσουν μια τέτοια περίπτωση να περάσει χωρίς να την εκμεταλλευτούν. Πόσω μάλλον από την στιγμή που δεν θα κοστίσει τίποτα για την ομάδα.

Θυμίζουμε ότι η Ίντερ καλύπτει το συμβόλαιό του και το μόνο που θέλει η ιταλική ομάδα είναι να πάρει παιχνίδια.

Ο Όλσεν έχει αποδεχθεί το ενδεχόμενο να φορέσει τα πράσινα και απλώς περιμένει την Δευτέρα όταν και αναμένεται να ληφθεί η απόφαση.Πηγή: sport-fm.gr

Φήμες για Πεϊτσίνοβιτς!

Στη Γαλλία για προετοιμάσει το έδαφος για την απόκτηση του Πεϊτσίνοβιτς είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Πιέρ Ισά.

Φήμες για Πεϊτσίνοβιτς
Σε προχωρημένες επαφές με τη Νις για την απόκτηση του Πεϊτσίνοβιτς είναι ο Ολυμπιακός σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Sportday.

Σύμφωνα με αυτό ο Πιέρ Ισα, ο οποίος βρίσκεται στην Γαλλία προετοιμάζει το έδαφος έτσι ώστε εάν αποφασιστεί να κινηθεί για να την «κλείσει» εάν την Δευτέρα αποφασιστεί να προχωρήσουν σε απόκτηση ενός παίκτη για να καλύψουν το κενό στο κέντρο της άμυνας μετά τον τραυματισμό του Σιόβα.

Ποιος θα πάρει την απόφαση; Μα φυσικά ο Μίτσελ, ο οποίος επίσης κοιτάζει τη δική του αγορά για να ρίξει στο τραπέζι τις δικές του προτάσεις.

Βεβαίως ο Ισά ίσως να εξετάζει και άλλες υποθέσεις από την αγορά που ξέρει καλύτερα. Γιατί έχει επαφές και με την Μπαστιά και με τη Μαρσέιγ, ενώ υπάρχει και το όνομα του Μενσά από την Εβιάν, ο οποίος επίσης πιάνει θέση ξένου.

Σίγουρα έχει εντείνει τις επαφές του για κεντρικό αμυντικό, ώστε να προσφέρει στον Μίτσελ και στη διοίκηση περισσότερες επιλογές. Πηγή: sport-fm.gr

Αποφασίζει ο Αναστόπουλος!

Αποφασίζει ο ΑναστόπουλοςΟ Νίκος Αναστόπουλος καλείται να αποφασίσει για το ποιος από τους Σιπό ή Μεντί θα αποκτηθεί από τον Πλατανιά για να καλύψει το κενό που υπάρχει στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Σιπό έχει μείνει ελεύθερος από την Κλουζ, προτάθηκε στην ομάδα των Χανίων κι η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά.

Ο Μεντί αγωνιζόταν στην Κρουζ από το 2010, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα είχε 12 συμμετοχές από τις οποίες στις εννέα έπαιξε ως βασικός

Κάποιες πληροφορίες πάντως ανέφεραν πως ο Σιπό βρισκόταν χθες στα Χανιά και δοκιμάστηκε από τον Νίκο Αναστόπουλο στην προπόνηση. Όσον αφορά την υπόθεση στόπερ αυτή τελικά ίσως και να μην προχωρήσει λόγω της απόκτηση του Σενεγαλέζου αριστερού μπακ, αφού έτσι θα μπορέσει να πάει στο κέντρο της άμυνας ο Φερνάντες, ενώ υπάρχει πάντα και ο Δημήτρης για το κέντρο της άμυνας.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πράσινες» ματιές σε Αραβίδη!

Στα υπ’ όψιν του Παναθηναϊκού βρίσκεται μετά την εμφάνιση του στη Λεωφόρο ο Χρήστος Αραβίδης, τον οποίο έχει προσεγγίσει και θεωρεί δικό της η ΑΕΚ. Λέει το «ναι» ο Λαγός.

«Πράσινες» ματιές σε  Αραβίδη
Η καλή εμφάνιση του Χρήστου Αραβίδη στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου (11/1) μεταξύ Παναθηναϊκού και Πανιωνίου δεν πέρασε απαρατήρητη από την «πράσινη» πλευρά. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ο 27χρονος επιθετικός ξεχώρισε με την απόδοση, κερδίζοντας και το πέναλτι, το οποίο δεν μετέτρεψε σε γκολ ο Λάζνικ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη μέρα οι Σαραβάκος και Νταμπίζας να κάνουν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα για να συλλέξουν τις πληροφορίες που ήθελαν για τον επιθετικό των «κυανέρυθρων», σύμφωνα με τον «Τρελό του χωριού» της «Sportday». Μάλιστα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων, που ήρθε 3-0, είχε πετύχει το πρώτο και το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

Τον παίκτη, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ως γνωστόν θέλει και η ΑΕΚ, θεωρώντας μέχρι να μπει στο «παιχνίδι» και το «τριφύλλι» ότι τον έχει «κλεισμένο». Ωστόσο, την επόμενη σεζόν, οι «κιτρινόμαυροι» θα αγωνίζονται όπως όλα δείχνουν στη Football League, ενώ αν ο πρώην παίκτης του Άρη και της Δόξας πει το «ναι» στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Superleague.

Επιπλέον, στη Λεωφόρο βρέθηκε και σκάουτερ της πρωτοπόρου της δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος Κολωνίας και ένας από τους παίκτες που του έκαναν εντύπωση και τον ανάγκασαν να κρατήσει σημειώσεις είναι ο Αραβίδης.

Κοντά σε συμφωνία

Ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ Νίκου Νταμπίζα και Τάσου Λαγού, ο δεύτερος πήρε διορία μέχρι τη Δευτέρα για να απαντήσει στην πρόταση που του έχει γίνει. Ο Παναθηναϊκός δεν αύξησε την προσφορά του στη νέα επαφή που έγινε με τον παίκτη και δεν άλλαξε κάτι στην τακτική του, αλλά φαίνεται πως ο παίκτης είναι έτοιμος να απαντήσει θετικά στο τριετές συμβόλαιο που του έχει προταθεί.

Ο 23χρονος μέσος πάντως έψαξε να βρει ομάδα από το εξωτερικό, όμως δεν βρήκε κάτι και το πιο πιθανό είναι να μείνει στον Παναθηναϊκό. Πηγή: sport-fm.gr

Οι σχέσεις εξάρτησης με Ναβάρο, Σπανούλη!!

Η έννοια της ομάδας έχει πολλές πτυχές και κανένας δεν μπορεί να την προσδιορίσει με απόλυτη ακρίβεια.Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης.

Οι σχέσεις εξάρτησης με Ναβάρο, Σπανούλη
Σίγουρα, είναι απαραίτητοι οι ρολίστες και οι παίκτες-μαχητές, οι οποίοι κρατούν τις ισορροπίες και βγάζουν εις πέρας τις δύσκολες αποστολές στην άμυνα. Είμαι όμως πιο σημαντικοί από τους ηγέτες;

Η αλήθεια είναι πως στο σύγχρονο μπάσκετ δεν έχουμε ούτε Νίκο Γκάλη ούτε Ντράζεν Πέτροβιτς ούτε Τόνι Κούκοτς ούτε Άρβιντας Σαμπόνις ούτε γενικότερα παίκτες με τόσο σπάνιο ταλέντο...
Όμως, αυτό δεν μειώνει τεράστιες προσωπικότητες, όπως αυτές του Δημήτρη Διαμαντίδη, του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του Θοδωρή Παπαλουκα ή για να μην πάμε πολύ μακριά: των Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Βασίλη Σπανούλη, που αναμετρήθηκαν πριν από μερικές ώρες στο ΣΕΦ.
Αυτό το σπουδαίο "match up" τράβηξε όλα τα φώτα στο σπουδαίο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα και σίγουρα ο Ισπανός "μπόμπερ" νίκησε. Ποιο είναι το βασικότερο όλων;
Αποδείχτηκε περίτρανα η σχέση... εξάρτησης που έχουν οι δύο ομάδες με τους ηγέτες τους. Και αναφερόμαστε σε δύο ομάδες που δίνουν το "παρών" στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκα. Βέβαια, πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις παικτών...
Ο Ναβάρο είναι ο σύμβολο για τη Μπαρτσελόνα και ο άνθρωπος που έχει "σημαδέψει" τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης ιστορίας του καταλανικού συλλόγου. Χωρίς αυτόν τα πάντα είναι πιο δύσκολα.
Χωρίς αυτόν οι "μπλαουγκράνα" δεν θα είχαν κερδίσει ποτέ στο απερχόμενο ματς με τον Ολυμπιακό. Πολύ απλά γιατί δεν έχουν παίκτη με την προσωπικότητά του. Σωματικά δεν είναι τόσο καλά, όμως παραμένει "αλήτης" με την καλή έννοια πάντα. Δεν διστάζει, δε λυπάται, δε συγχωρεί και... πυροβολεί, σκοτώνοντας!
Ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πέρασε μπροστά, όμως ο Ισπανός "μπόμπερ" πέτυχε 14 πόντους και άλλαξε τα πάντα. Ανέβασε την ψυχολογία των συμπαικτών του, έριξε αυτή των αντιπάλων του και άλλαξε εντελώς τη ροή και το μομέντουμ του αγώνα.
Στη συνέχεια ξεκουράστηκε για αρκετή ώρα 2'40'' πριν το τέλος "τιμώρησε" τους γηπεδούχους για το άστοχο τρίποντο του Λοτζέσκι που θα τους έφερνε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος. Σκόραρε με απίστευτη ψυχραιμία και θράσος έξω από τη γραμμή των 6,75μ., ανεβάζοντας τη διαφορά στο +5 κι εκεί κόπηκαν ουσιαστικά τα... πόδια των Πειραιωτών. Ήταν ο απόλυτος MVP του ματς και πλέον οι Καταλανοί βρίσκονται καβάλα στ' άλογο.
Πάμε τώρα και στον Βασίλη Σπανούλη... Διανύει την τέταρτή του σεζόν στο λιμάνι, προερχόμενος από τον αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Μετά από το... ξεσκαρτάρισμα που έκανε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τον έχρισε απόλυτο ηγέτη και δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς ο Ολυμπιακός στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης μία χρονιά με τον ίδιο και μία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο του. Για την... ιστορία, τόσο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στο Λονδίνο, ο "Kill Bill" ήταν MVP.
Η παρουσία του αποτελεί το "Α και το Ω" για τους Πειραιώτες. Όταν είναι καλά μπορούν να νικήσουν την... ΤΣΣΚΑ και τη Ρεάλ, όταν όμως κλειστεί χάνουν τον προσανατολισμό τους, πολύ απλά γιατι ο Λαρισαίος γκαρντ είναι η... πυξίδα τους.
Ο Πασκουάλ εμφανίστηκε πραγματικά διαβασμένος όσον αφορά την αντιμετώπισή του. Οι αντιδράσεις της άμυνάς του ήταν... επιθετικές και γρήγορες, με συνέπεια να "εγκλωβιστεί" και να προκαλεί σύγχυση σε ολόκληρη την ομάδα.
Οι 17 πόντοι που σημείωσε δεν μας λένε και πολλά πράγματα, καθώς οι 8 μπήκαν με βολές και το μοναδικό του τρίποντο αφού το παιχνίδι είχε κριθεί. Όταν ο Ναβάρο "βομβάρδιζε" ανελέητα το ερυθρόλευκο καλάθι, ο Σπανούλης δεν κατάφερε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος. Προς τιμήν του δεν... κρύφτηκε. Εξάλλου, πάντα είναι θαρραλέος. Ακόμα και στην κακή του μέρα...
Το ματς με τη Μπαρτσελόνα δεν του πήγε καθόλου. Έτσι, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό πως ο νικητής δεν κρίθηκε από το χαμένο αμυντικό ριμπάουντ και το τρίποντο του Όλεσον. Κρίθηκε νωρίτερα, όταν ο Ναβάρο είχε νικήσει τον Σπανούλη.
Βέβαια, αυτό δεν μειώνει τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Όπως ηττήθηκε κατά κράτος απόψε, υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα που έχει κερδίσει μεγάλα παιχνίδια, όπως πρόσφατα αυτό με την Φενέρμπαχτσε. Και για να μην τον αδικήσουμε, ελάχιστοι συμπαίκτες του απέδωσαν αυτά που μπορούσαν κόντρα στη Μπαρτσελόνα.
Ο Γιώργος Πρίντεζης αποτέλεσε την εξαίρεση και κάποιοι άλλοι απλά ξεπέρασαν οριακά τη... βάση. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα είχε πιο πολλές λύσεις, με κλειδί επαναλαμβάνουμε τον "ΛαΜπόμπα". Γι' αυτό και οι σχέσεις... εξάρτησης που προαναφέραμε. Ειδικά για αυτές τις δύο ομάδες...

Πηγή:Superbasket.gr

Περίπατος για Τζόκοβιτς, Φερέρ!!

Δίχως εκπλήξεις στο απλό των ανδρών η 5η ημέρα του Αυστραλιανού Όπεν, με τα φαβορί να επικρατούν

Περίπατος για Τζόκοβιτς, Φερέρ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον Ντένις Ιστόμιν και τον κέρδισε με 6-3, 6-3, 7-5. Στον επόμενο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Φάμπιο Φονίνι που επικράτησε κόντρα στον Σαμ Κουέρεϊ με 3-0 σετ (7-5, 6-4, 6-4).

Στο μεγάλο παιχνίδι της 5ης ημέρας στο απλό των ανδρών για τη φάση των «32» ο Τόμι Ρομπρέδο κατάφερε να πετάξει εκτός συνέχειας τον Ρισάρ Γκασκέ. Ο Γάλλος προηγήθηκε με 1-0, κατακτώντας το πρώτο με 6-2, αλλά στη συνέχεια ο Ισπανός επικράτησε ολοκληρωτικά με 7-5, 6-4, 7-6. Ο Ρομπρέδο θα αντιμετωπίσει τον Ελβετό, Βαβρίνκα που πέρασε «μπάι» στους «16», μετά την απόσυρση από το τουρνουά του Καναδού, Πόσπισιλ με πρόβλημα στην πλάτη.

Ο Τόμας Μπέρντιχ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βόσνιο, Τζουχμούρ. Έκανε το μπρέικ στο πρώτο σετ στο φινάλε και αφού επικράτησε σχετικά δύσκολα σε αυτό με 6-4, καθάρισε εύκολα με 3-0, κερδίζοντας εύκολα τα άλλα δύο. Στη φάση των «16» θ’ αντιμετωπίσει τον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον. Ο τελευταίος βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Γάλλο Ροζέρ –Βασλέν, χάνοντας 3-6, 4-6, αλλά επέστρεψε και πήρε το ματς με 6-3, 7-6, 7-5.

Ο Γερμανός, Φλοριάν Μάγερ επικράτησε εύκολα του Πολωνού, Γιέρζι Γιάνοβιτς που στο τελευταίο σετ, τα είχε σχεδόν παρατήσει, παραπαίοντας από τη ζέστη με 7-5, 6-2, 6-2. Αυτόν θα συναντήσει ο Νταβίντ Φερέρ που κέρδισε με , σχεδόν, συνοπτικές διαδικασίες (6-2, 7-6, 6-2).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου στο απλό των ανδρών:

Από τις 04:00 π.μ.

Γκαμπασβίλι (Ρωσία) – Φέντερερ (Ελβετία)

Ρομπέρ (Γαλλία) –Κλίζαν (Σλοβακία)

Από τις 06:00 π.μ

Μάρεϊ (Ηνωμένο Βασίλειο) – Φ. Λόπεθ (Ισπανία)

Περ (Γαλλία) – Μπαουτίστα (Ισπανία)

Ράονιτς (Καναδάς) – Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία)

Από τις 10:00π.μ.

Τσονγκά (Γαλλία) – Σιμόν (Γαλλία)

Γιανγκ (ΗΠΑ) – Νισικόρι (Ιαπωνία)

Από τις 12 μ.μ:

Ναδάλ (Ισπανία) – Μονφίλς (Γαλλία) Πηγή: sport-fm.gr

Πρόκριση με ρεκόρ η Σερένα!

Ένα ιστορικό ρεκόρ στην ιστορία του Αυστραλιανού Όπεν σημείωσε η Σερένα Γουίλιαμς μετά την επικράτηση της κόντρα στη Ντανιέλα Χαντούκοβα

Πρόκριση με ρεκόρ η Σερένα
Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ στη διοργάνωση, μετά τη νίκη επί της Σλοβάκας αντιπάλου της με 2-0 σετ, αφού έφτασε τις 61 νίκες στο Αυστραλιανό Όπεν, σπάζοντας το ρεκόρ της θρυλικής Μάργκαρετ Κόρτ που είχε 60 και μεσουράνησε τη δεκαετία του 1960 και στις αρχές του 1970.

Η Σερένα που έχει κατακτήσει πέντε φορές το Αυστραλιανό Όπεν, παρά το γεγονός πως ειδικά στο πρώτο σετ, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο σερβίς της, πήρε την πρόκριση με 6-3, 6-3. Η Χαντούκοβα κατάφερε τουλάχιστον να κάνει το πρώτο μπρέικ στο σερβίς της σε αυτή τη διοργάνωση.

Η Σερένα στην επόμενη φάση θ’ αντιμετωπίσει την Άνα Ιβάνοβιτς που επικράτησε 2-1 της Σαμάνθα Στόσουρ. Η Σέρβα έχασε το πρώτο σετ με 7-6, αλλά κέρδισε τα δύο επόμενα με 6-4 και 6-2.

Σκληρή μάχη έγινε και στην αναμέτρηση της Να Λι με την Λούσι Σαφάροβα. Η Τσέχα πήρε το πρώτο σετ με 6-1, είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 6-5 του δεύτερου σετ, αλλά δεν το έκανε. Έτσι η Κινέζα, δύο φορές φιναλίστ επικράτησε στο τάι-μπρέικ στο δεύτερο σετ και πήρε το 3ο με 6-3. Στην επόμενη φάση θα συναντήσει την Εκατερίνα Μακάροβα που πέρασε το εμπόδιο της Μόνικα Νικολέσκου με 6-4, 6-4. Η Ιταλίδα Φλάβια Πενέττα κέρδισε την Γερμανίδα, Μπάρτελ με 6-1, 7-5 και θα συναντήσει την Αντζελίκ Γκέρμπερ που απέκλεισε την Άλισον Ρίσκε με 6-3, 6-4.

Η Κέισι Ντελάκουα πέρασε το εμπόδιο της Ζενγκ Ζίε με 6-2, 6-4 και θα συναντήσει την Ετζενί Μπουσάρ από τον Καναδά που νίκησε 6-2, 6-2 την Λόρεν Ντέιβις. Πηγή: sport-fm.gr

Ενημέρωση και συστάσεις για Σουμάχερ!

Η μάνατζερ του Μίχαελ Σουμάχερ ενημέρωσε πως η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή και κάλεσε τον κόσμο να εκλαμβάνει ως φημολογία οποιαδήποτε ενημέρωση υπάρχει πλην της επίσημης.

Ενημέρωση και συστάσεις για Σουμάχερ
«Η κατάσταση του Μίχαελ Σουμάχερ παραμένει σταθερή», δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής η Ζαμπίνε Κεμ, μάνατζερ του πρώην πιλότου της Formula 1 που νοσηλεύεται από τις 29 Δεκεμβρίου σε τεχνητό κώμα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του «Σούμι» εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τα όσα αναφέρονται από «τρίτους», ειδικούς και μη, για την κατάσταση της υγείας του και κάλεσε τον κόσμο να μην εμπιστεύεται τίποτα περισσότερο από την επίσημη ενημέρωση των γιατρών.

«Δυστυχώς θα πρέπει να επαναλάβω ότι οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά στην υγεία του Μίχαελ και δεν έρχεται από τους θεράποντες ιατρούς ή τους εκπροσώπους του, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως φημολογία. Η οικογένεια του Μίχαελ είναι πολύ ικανοποιημένη με τη δουλειά που κάνουν οι γιατροί και τους εμπιστεύεται απόλυτα», ανέφερε.Πηγή: sport-fm.gr

«Πιστεύω πως ο Σουμάχερ θα τα καταφέρει»

Ο πρόεδρος της FIA και επιστήθιος φίλος του Μίχαελ Σουμάχερ, Ζαν Τοντ, δεν χάνει την πίστη του πως ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 θα βγει νικητής στη μάχη που δίνει για τη ζωή του.

«Πιστεύω πως ο Σουμάχερ θα τα καταφέρει»
Κόντρα στο κλίμα της γενικότερης απαισιοδοξίας που υπάρχει για την κατάσταση της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ, ο Ζαν Τοντ δεν χάνει την ελπίδα και την πίστη του πως ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 θα βγει νικητής στη μάχη που δίνει για τη ζωή του.

Ο πρόεδρος της FIA είναι επιστήθιος φίλος του «Σούμι». Άλλωστε οι δυο τους συνεργάστηκαν στη Ferrari από το 2000 μέχρι το 2004, όταν ο 45χρονος πλέον άνδρας κατέκτησε πέντε από τους επτά τίτλους του στη Formula 1.

«Ο Μίχαελ είναι νικητής. Ξέρω τη δύναμή του, το χαρακτήρα του και την επιμονή του. Πιστεύω πως θα τα καταφέρει», δήλωσε ο 67χρονος Γάλλος για τον Σουμάχερ, που παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε σήμερα με τους Γερμανούς!

Προγραμματισμένο δείπνο με τους διοικούντες την Άουγκσμπουργκ, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας, θα έχουν σήμερα οι άνθρωπο της ΑΕΚ. Θα δώσει το «παρών» ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Τα λένε σήμερα με τους Γερμανούς
Συνάντηση με σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Άουγκσμπουργκ θα έχουν σήμερα οι άνθρωποι της ΑΕΚ και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Το θέμα του γηπέδου, με την προοπτική να μπει χορηγία από τη «Sport 5» στην «Αγια-Σοφιά» και ο τρόπος που δουλεύουν στα θέματα του ποδοσφαίρου οι Γερμανοί, ενώ υπάρχει στο μυαλό να συνεργαστούν σε επίπεδο ακαδημιών, θα «πέσουν» στο τραπέζι.

Παρών θα είναι και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος θα επιστρέψει σήμερα (17/1) στην Ελλάδα, καθώς βρισκόταν στη Γερμανία, αλλά και οι Μπάγεβιτς, Λυμπερόπουλος και Ζήκος.

Το «αφεντικό» της Άουγκσμπουργκ, Πίτερ Μπιργκς, ο αντιπρόεδρος Βάλτερ Σταύρος Σιανός και ο Υπεύθυνος ακαδημιών, Γκέρχαρντ Μπίντερμαν και τα μέλη ΔΣ Κλάους Χόφμαν, Αντρέας Τόμας, Κρίστιαν Κορτ και Τόμας Μίλερ, αλλά και ο εκπρόσωπος του γερμανικού συλλόγου στη χώρα μας, Στέφανος Ταρσανίδης θα παραστούν στη συνάντηση κορυφής. Πηγή: sport-fm.gr

«Πόθος μου η συνεργασία με την ΑΕΚ»

Την επιθυμία του να συνεργαστεί με την ΑΕΚ επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Άουγκσμπουργκ, Βάλτερ Σταύρος Σιανός, φανερώνοντας την αγάπη του για τους «κιτρινόμαυρους».

«Πόθος μου η συνεργασία με την ΑΕΚ»
Στην Ελλάδα βρίσκεται από προχθές ο αντιπρόεδρος της Άουγκσμπουργκ, Βάλτερ Σταύρος Σιανός (αριστερά στη φωτoγραφία) και σήμερα (17/1) αναμένεται να συναντηθεί, όπως και άλλα μέλη της ομάδας του με αυτά του ΔΣ της ΑΕΚ. Θα συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας, ενώ θα ανταλλάξουν και απόψεις περί του τρόπου διοίκησης ομάδων.

«Δύο ομάδες έχω στην καρδιά μου, την Άουγκσμπουργκ και την ΑΕΚ. Η συνεργασία με την Ένωση αποτελεί κρυφό μου πόθο εδώ και χρόνια. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αγαπά παθολογικά τον σύλλογο και θα τον κάνει μεγάλο. Αν παρέμενε στο τιμόνι του, δεν θα είχε βρεθεί σ’ αυτήν τη τραγική κατάσταση», επεσήμανε ο κ. Σιανός μέσω του «Εθνοσπόρ».

Μία από τις προοπτικές που εξετάζεται είναι η συνεργασία μεταξύ των συλλόγων σε επίπεδο ακαδημιών. Μάλιστα, η γερμανική ομάδα ετοιμάζεται να διοργανώσει τουρνουά για τα τμήματα υποδομής τον προσεχή Ιούλιο.

«Θα ήταν ευχής έργον να συμμετάσχει και η ελληνική ομάδα, από την οποία αποκτήσαμε τους νεαρούς Π. Πανούργια και Α. Κερασίδη. Πρόκειται για δύο συλλόγους με πολλά κοινά στοιχεία. Υποβιβαστήκαμε και εμείς στη γ’ κατηγορία, κατασκευάσαμε νέο γήπεδο, οργανώσαμε τις ακαδημίες και συνεχώς», κατέληξε.

Σκληρή Παναχαϊκή!!

Τη θυμάστε τη… soft Παναχαϊκή του α’ γύρου; Να την ξεχάσετε! Οι Πατρινοί δεν άλωσαν τη δύσκολη έδρα των Χανίων, αλλά έμειναν αήττητοι για έκτο σερί ματς (0-0) και μέσα στο παιχνίδι της ανόδου!

Σκληρή Παναχαϊκή!
Τη μεταμόρφωσή της σε ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα δικαιολόγησε η Παναχαϊκή.

Σε μια απ’ τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος και με αντίπαλο την ομάδα που παραμένει (έστω και ντεφορμέ) στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου δεν μπόρεσαν να πάρουν το διπλό που θα τους έβαζε δυνατά στην πεντάδα.

Έστω κι αν είχαν καλές ευκαιρίες να το πετύχουν (κυρίως με τον Κοντογουλίδη). Έμειναν ωστόσο όρθιοι και παρόλο που οι ποιοτικοί γηπεδούχοι πίεσαν στο τέλος (με τετ-α-τετ που σπατάλησε ο Κονσταντίνοφ), κατάφεραν να προστατεύσουν τελικά το 0-0.

Έμειναν, έτσι, αήττητοι για έκτο σερί παιχνίδι και σε αναστρέψιμη απόσταση απ’ τις ομάδες της πεντάδας (δεδομένου και ότι η Καλλιθέα έχει δύσκολο παιχνίδι το απόγευμα με τον Ολυμπιακό Βόλου).


Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Χανιά-Παναχαϊκή 0-0

Καλλιθέα-Ολυμπιακός Βόλου
Επισκοπή-Αχαρναϊκός
Φωκικός-Ηρακλής Ψαχνών
Φωστήρα-Βύζας Μεγάρων
Παναιγιάλειος-Γλυφάδα
Αστέρας Μαγούλας-Πανηλειακός

Βόρειος όμιλος

Αιγινιακός-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Δόξα Δράμας- Τύρναβος 2005
Καβάλα- Καρδίτσα
Ηρακλής-Πιερικός
Βατανιακός- Απόλλων Καλαμαριάς 1926
Ζάκυνθος- Εθνικός Γαζώρου
Νίκη Βόλου- Κέρκυρα


Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Νότιος όμιλος

Ηρακλής Ψαχνών-Αχαρναϊκός
Παναχαϊκή-Φωκικός
Βύζας Μεγάρων-Επισκοπή
Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά
Γλυφάδα-Φωστήρας
Πανηλειακός-Καλλιθέα
Αστέρας Μαγούλας-Παναιγιάλειος

Βόρειος όμιλος

Αναγέννηση Καρδίτσας-Τύρναβος 2005
Εθνικός Γαζώρου-Καβάλα
Κέρκυρα-Δόξα Δράμας
Πιερικός-Ζάκυνθος
Απόλλων 1926-Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ηρακλής
Αιγινιακός-Βατανιακός Πηγή: sport-fm.gr

Απόλυτο αφεντικό!

Έχοντας και πάλι «μαξιλαράκι» ασφαλείας από τους διώκτες η Παρί Σεν Ζερμέν αγωνίζεται στην 21η αγωνιστική του Championnat στο «σπίτι» της κόντρα στη Ναντ. Εκτός έδρας αποστολή για τη δεύτερη Μονακό.

Απόλυτο αφεντικό
Με τις Μονακό και Λιλ να δουλεύουν για το… καλό της Παρί Σεν Ζερμέν στην προηγούμενη αγωνιστική, με τους μεν να φέρνουν ισοπαλία και τους δε να χάνουν εντός, ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική του νέου έτους στο Championnat.

Η «αυλαία» της 21ης ημέρας του γαλλικού πρωταθλήματος ανοίγει με την εκτός έδρας αναμέτρηση της τρίτης της βαθμολογίας, Λιλ με την «πληγωμένη» Σεντ Ετιέν, η οποία μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου από ερασιτέχνες των Καννών.

Την Κυριακή (19/1) αγωνίζονται οι άλλοι δύο διεκδικητές του τίτλου. Η Μονακό προέρχεται από το 1-1 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μονπελιέ και θα αγωνιστεί και πάλι μακριά από το «Λουί Ντε», καθώς θα φιλοξενηθεί από την Τουλούζ.

Από την άλλη η Παρί και ενώ έχει απόσταση πέντε πόντους πλέον από τους Μονεγάσκους και επτά από τους «λιλουά» την έκτη της βαθμολογίας Ναντ.

Αναλυτικά η 21η αγωνιστική

Παρασκευή (17/1)

Σεντ Ετιέν – Λιλ (21:30)

Σάββατο (18/1)

Μαρσέιγ- Βαλενσιέν (18:00)
Μπαστιά – Μπορντό (21:00)
Λοριάν – Γκινγκάμπ (21:00)
Νις- Αζαξιό (21:00)
Ρεν – Εβιάν (21:00)
Σοσό – Μονπελιέ(21:00)

Κυριακη (19/1)

Ρεμς - Λιόν (15:00)
Τουλούζ – Μονακό (18:00)
Παρί Σ.Ζ. – Ναντ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Παρασκευή (24/1)

Λιλ – Ρεν (21:30)

Σάββατο (25/1)

Γκινγκάμπ – Παρί Σ.Ζ. (18:00)
Αζαξιό-Σοσό (21:00)
Μονπελιέ- Νις (21:00)
Ναντ- Ρεμς (21:00)
Τουλούζ- Μπαστιά (21:00)
Βαλενσιέν- Λοριάν (21:00)

Κυριακή (26/1)

Λιόν- Εβιάν (15:00)
Μπορντό- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό- Μαρσέιγ (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για Νεϊμάρ!

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Νεϊμάρ σχετικά με τον τραυματισμό του περιμένει η Μπαρτσελόνα.

Αγωνία για Νεϊμάρ
Σε αναμονή βρίσκεται η Μπαρτσελόνα που περιμένει να δει πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του Νεϊμαρ.

Ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε στον αστράγαλο στον αγώνα Κυπέλλου της Πέμπτης με την Χετάφε με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απουσία περίπου τεσσάρων εβδομάδων.

«Η κατάσταση δεν έδειχνε καλή όταν συνέβη και πίστευαν ότι θα έμενε εκτός για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Οι γιατροί μετά τον αγώνα είπαν ότι δεν είναι τόσο άσχημα και εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων το επιβεβαιώσουν τότε δεν είναι κάτι σοβαρό» δήλωσε ο Τάτα Μαρτίνο. Πηγή: sport-fm.gr

Για το καλό φινάλε η Ατλέτικο!!

Για το καλό φινάλε η ΑτλέτικοΤο παιχνίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Σεβίλλη ξεχωρίζει από την 20η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι παίκτες του Σιμεόνε ολοκληρώνουν ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μετά από τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με την Βαλένθια και το μεγάλο ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα. Φυσικά έχοντας μόνο καλά αποτελέσματα σε αυτές τις αναμετρήσεις σκέφτεται μόνο την νίκη απέναντι στους Σεβιγιάνους για να κλείσει θετικά αυτό το σερί των μεγάλων αναμετρήσεων. Απών για τους μαδριλένους ο Σουάρες ενώ για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάζουν οι Σισίνιο και Φιγκέιρας.

Στο πρώτο παιχνίδι είχε πάρει τη νίκη με 3-1 εκτός έδρας αλλά από τότε η Σεβίλλη έχει βελτιωθεί.

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λεβάντε και αναμένεται να έχει εύκολο έργο. Πρόβλημα για τον Τάτα Μαρτίνο η απουσία του Νεϊμάρ ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Χετάφε.

Εκτός έδρας αναμέτρηση και για την Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Αντσελότι παίζει με την μια ομάδα που την είχε δυσκολέψει στο μεταξύ τους παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Ενδιαφέρον έχει και το παιχνίδι της Μάλαγα με την Βαλένθια η οποία με τον Πίτσι στον πάγκο ελπίζει να αναρριχηθεί στην βαθμολογία.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 17/01
Μάλαγα – Βαλένθια (22:00)

Σάββατο, 18/01
Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Έλτσε – Ράγιο Βαγιεκάνο (19:00)
Γρανάδα – Οσασούνα (21:00)
Εσπανιόλ – Θέλτα (23:00)

Κυριακή, 19/01
Χετάφε – Σοσιέδαδ (13:00)
Βιγιαρεάλ – Αλμερία (18:00)
Λεβάντε – Μπαρτσελόνα (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα, 20/01
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιαδολίδ (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)
Θέλτα – Μπέτις
Ρεάλ Μαδρίτης – Γρανάδα
Βαγιαδολίδ – Βιγιαρεάλ
Βαλένθια – Εσπανιόλ
Σεβίλλη – Λεβάντε
Αλμερία – Χετάφε
Οσασούνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ράγιο Βαγιεκάνο – Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα – Μάλαγα
Σοσιεδάδ - ΈλτσεΠηγή: sport-fm.gr

Προέλαση για Πέισερς και Θάντερ!!

Σημαντικές νίκες απέναντι σε Νικς και Ρόκετς πέτυχαν Πέισερς και Θάντερ αντίστοιχα. Ιστορική καθίζηση από τους γηπεδούχους στο Χιούστον.

Προέλαση για Πέισερς και Θάντερ
Είκοσι νίκες σε 21 ματς ως γηπεδούχοι συμπλήρωσαν οι Ρόκετς συντρίβοντας με 117-89 τους Νικς. Ο Λανς Στίβενσον έκανε ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους για την κορυφαία ομάδα της Ανατολής (31-7), που συνάντησε αντίσταση μόνο στην πρώτη περίοδο. Ο Καρμέλο Άντονι είχε 28 πόντους για τους φιλοξενούμενους, αλλά μόλις 10 από το δεύτερο δωδεκάλεπτο και μετά.

Ιντιάνα Πέισερς-Νιου Γιορκ Νικς 117-89 Στίβενσον 28, Τζορτζ 25, Γουέστ 12, Χίμπερτ 11, Γκρέιντζερ 11, Σκόλα 10-Άντονι 28, Τσάντλερ 13, Φέλτον 12, Σμιθ 12, Στούντεμαϊρ 8.

Η Θάντερ πήρε μεγάλη νίκη στο Χιούστον με 104-92 επιστρέφοντας από το -12. Οι Ρόκετς πέτυχαν 73 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μόλις 19 στο δεύτερο, διαφορά που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των αγώνων του ΝΒΑ. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 36 πόντους (18/20 βολές), ο Ρέτζι Τζάκσον πρόσθεσε 23, ενώ άλλους 21 είχε ο Σερζ Ιμπάκα με 15 ριμπάουντ και 5 τάπες. Ο Τζέιμς Χάρντεν έμεινε στους 16 πόντους με 6/16 σουτ απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Χιούστον Ρόκετς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 92-104 Τζόουνς 16 (13 ριμπ.), Χάρντεν 16, Μοτιεγιούνας 15, Πάρσονς 14, Χάουαρντ 11, Μπρουκς 11, Λιν 6-Ντουράντ 36, Τζάκσον 23, Ιμπάκα 21 (15 ριμπ.), Σεφολόσα 5, Άνταμς 5, Λαμπ 5.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα που το «βρήκε»… μην το χάσει!!

Το αήττητο του στο Top 16 της Euroleague θέλει να διατηρήσει ο ΠΑΟ που υποδέχεται απόψε την Εφές Αναντολού του Βαγγέλη Αγγέλου και του Κώστα Βασιλειάδη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Ε’ ομίλου.

Τώρα που το «βρήκε»… μην το χάσει
Με την φόρα του… τελευταίου καιρού θέλει να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός απόψε στο ΟΑΚΑ (17/01, 21:45, ΔΤ) όπου και θα αντιμετωπίσει την Εφές Αναντολού, για την 3η αγωνιστική του Ε’ ομίλου του Top 16 της Euroleague. Το «τριφύλλι», δείχνει να έχει βρει το ρυθμό του και σκοπός του είναι να διατηρήσει το αήττητο στην φάση των «16» της διοργάνωσης καθώς έχει μέχρι τώρα το 2/2.

Προβλήματα στο στρατόπεδο των «πράσινων» δεν υπάρχουν. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δούλεψε με όλους τους παίκτες του στην προετοιμασία και επικεντρώθηκε στο πώς οι τελευταίοι θα διατηρήσουν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας εστίασε επίσης στον έλεγχο του ρυθμού, θεωρώντας πως θα είναι ο παράγοντας ο οποίος θα καθορίσει και τον νικητή.

Όσο για τους φιλοξενούμενους; Στον πάγκο τους έχουν από τα τέλη του Δεκέμβρη τον… δικό μας Βαγγέλη Αγγέλου. Ο πρώην τεχνικός του Άρη, πάντως, δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει σεφτέ στην Ευρώπη. Η Εφές έχει υποστεί δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο Top 16 και θέλει το θετικό αποτέλεσμα που θα τη βάλει και πάλι στο… παιχνίδι της πρόκρισης. Γκονλούμ και Βασιλειάδης είχαν κάποια προβληματάκια, αλλά αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία), Μιγκέ Πέρεθ Πέρεθ (Ισπανία) και Πέταρ Ομπράντοβιτς (Βοσνία/ Ερζεγοβίνη).

Τα νούμερα δείχνουν…

… με διαφορά Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είναι καλύτεροι στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα υπερισχύουν της τουρκικής ομάδας σε πόντους, σύνολο ριμπάουντ, αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, ποσοστό διπόντων και βολών και index ενώ είναι πιο επιρρεπείς στα λάθη. Μόνο σε κοψίματα και ποσοστό τριπόντων είναι ανώτερη η τουρκική ομάδα.

Αναλυτικά ο μέσος όρος Παναθηναϊκού και Εφές Αναντολού

Παναθηναϊκός-Εφές Αναντολού

Πόντοι: 76,1-73,2
Σύνολο Ριμπάουντ: 32,0-29,8
Επιθετικά Ριμπάουντ: 9,6-8,3
Αμυντικά Ριμπάουντ: 22,4-21,5
Ασίστ: 17,0-14,9
Κλεψίματα: 8,4-7,8
Κοψίματα: 3,2-3,4
Λάθη: 13,0-12,7
Δίποντα: 51,1%-49,2%
Τρίποντα: 36,7%-37,4%
Βολές: 73,5%-68,3%
Index: 84,8-73,4

Πράσινη υπεροχή

Παναθηναϊκός και Αναντολού Εφές αναμετρώνται για 19η φορά, με τους «πράσινους» να έχουν το πάνω χέρι με 12 νίκες, δύο εκ των οποίων μάλιστα σε ημιτελικό Final Four (2000 και 2001). Σε εννιά ματς στην Αθήνα, το «τριφύλλι» έχει κερδίσει τα επτά, ενώ η τελευταία του εντός έδρας ήττα ήταν πριν από οκτώ χρόνια. Πέρσι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο Top 16 έχοντας από μία νίκη εντός έδρας.

Αναλυτικά οι προηγούμενες συναντήσεις των δύο ομάδων:

25/11/1993: Παναθηναϊκός-Εφές 67-82 (Ημιτελικός γύρος)
27/01/1994: Εφές-Παναθηναϊκός 68-59 (Ημιτελικός γύρος)
22/10/1998: Παναθηναϊκός-Εφές 77-63 (Πρώτη φάση)
16/12/1998: Εφές-Παναθηναϊκός 53-80 (Πρώτη φάση)
18/04/2000: Παναθηναϊκός-Εφές 81-71 (Ημιτελικός Final 4 Θεσσαλονίκης)
11/05/2001: Παναθηναϊκός-Εφές 74-66 (Ημιτελικός Final 4 Παρισιού)
06/04/2005: Παναθηναϊκός-Εφές 102-96 (Play offs)
08/04/2005: Εφές-Παναθηναϊκός 75-63 (Play offs)
14/04/2005: Παναθηναϊκός-Εφές 84-76 (Play offs)
08/03/2006: Παναθηναϊκός-Εφές 73-76 (Top 16)
22/03/2006: Εφές-Παναθηναϊκός 56-66 (Top 16)
15/02/2007: Παναθηναϊκός-Εφές 84-57 (Top 16)
08/03/2007: Εφές-Παναθηναϊκός 65-79 (Top 16)
13/02/2008: Εφές-Παναθηναϊκός 74-64 (Top 16)
06/03/2008: Παναθηναϊκός-Εφές 74-65 (Top 16)
11/11/2010: Παναθηναϊκός-Εφές 84-61 (Κανονική Περίοδος)
15/12/2010: Εφές-Παναθηναϊκός 79-78 (Κανονική Περίοδος)
03/01/2013: Εφές-Παναθηναϊκός 78-64 (Top 16)
01/03/2013: Παναθηναϊκός-Εφές 75-62 (Top 16)

Το πρόγραμμα, η κατάταξη και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του Top 16

Ε’ όμιλος

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 72-81
Ουνικάχα Μάλαγα-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 17/01, 20:00
Αρμάνι Μιλάνο-Λαμποράλ Κούτσα 17/01, 21:30
Παναθηναϊκός-Εφές Αναντολού 17/01, 21:45

Κατάταξη Ε’ ομίλου

Μπαρτσελόνα 3-0
Παναθηναϊκός 2-0
Αρμάνι Μιλάνο 1-1
Λαμποράλ Κούτσα 1-1
Ουνικάχα Μάλαγα 1-1
Ολυμπιακός 1-2
Φενερμπαχτσέ 0-2
Εφές Αναντολού 0-2


ΣΤ’ όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 111-87
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 78-87
Γαλατασαράι-Λοκομοτίβ Κουμπάν 62-63
Παρτίζαν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 17/01, 21:45

Κατάταξη ΣΤ’ ομίλου

Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-0
Ρεάλ Μαδρίτης 3-0
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0
Μπάγερν Μονάχου 2-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 1-2
Ζαλγκίρις 1-2
Παρτίζαν 0-2
Γαλατασαράι 0-3Πηγή: sport-fm.gr

Μπαρτσελόνα... παντού!! (video)

Μετά το μπάσκετ, χαμόγελα στην Μπαρτσελόνα και στο ποδόσφαιρο. Οι Καταλανοί επικράτησαν ξανά της Χετάφε (2-0) και σφράγισαν την οκτάδα του Κυπέλλου. Αγωνία για Νεϊμάρ, show από Μέσι, 700αρης ο Τσάβι.

Μπαρτσελόνα... παντού (video)
Έχοντας... προίκα το 4-0 του πρώτου αγώνα, προφανώς ήταν κάτι σαν αγγαρεία ο επαναληπτικός της Μπαρτσελόνα με την Χετάφε. Ακόμα κι έτσι όμως, οι Καταλανοί επικράτησαν 2-0 με τον Μέσι να σκοράρει δις, δείχνοντας πως επέστρεψε στη δράση για τα καλά και πέρασαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας όπου πλέον θα αντιμετωπίσουν την... ελληνική Λεβάντε.

Στην αρχή του αγώνα οι "μπλαουγκράνα" έμοιαζαν άκεφοι και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ στο 20' αν δεν ήταν ο Πίντο να το βγάλει εντυπωσιακά. Και λίγα λεπτά αργότερα, "πάγωσαν" όταν είδαν τον Νεϊμάρ να αποχωρεί υποβασταζόμενος. Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν πως έχει υποστεί διάστρεμμα και υπάρχουν φόβοι ακόμα και για απουσία τριών εβδομάδων.

Δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ο Λιονέλ Μέσι ήρθε να δώσει τη λύση και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Μαρτίνο. Ο ίδιος ήταν που στο 63' έγραψε το τελικό σκορ με ένα... τρελό show, όπου πέρασε τους πάντες. Μάλιστα πέντε λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα πήγε να κάνει το ίδιο, ωστόσο τον σταμάτησε ο αντίπαλος γκολκίπερ!

Ο Τσάβι πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή στο 70' και έφτασε τις 700 συμμετοχές με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, όντας ο ρέκορντμαν στη σχετική λίστα. Και συνεχίζει...



All Goals - Getafe 0-2 Barcellona - 16-01-2014... από The-Best-Games

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Λεβάντε-Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης
Σοσιεδάδ-Σανταντέρ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο Πηγή: sport-fm.gr

Τους πάει το Λονδίνο!!

Οι Νετς επικράτησαν εύκολα των Χοκς στο Λονδίνο με 127-110 κάνοντας το 3/3 στην αγγλική πρωτεύουσα.

Τους πάει το Λονδίνο
Μήπως να μετακόμιζαν από το Μπρούκλιν στο Λονδίνο; Ο λόγος για τους Νετς, που έπαιξαν για τρίτη φορά παιχνίδι κανονικής περιόδου στην αγγλική πρωτεύουσα και ήταν και πάλι νικητές. Μετά τις νίκες επί των Ράπτορς το 2011, αυτή τη φορά επικράτησαν 127-110 των Χοκς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζο Τζόνσον, ο οποίος είχε 29 πόντους.

Ο Μάικ Σκοτ και ο Σέλβιν Μακ είχαν από 17 για τα «γεράκια», ενώ ο Πέρο Άντιτς πρόσθεσε 11 στο γήπεδο που πριν λίγους μήνες κατέκτησε την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό.

Δωδεκάλεπτα: 27-31, 53-65, 74-99, 110-127.

Χοκς (20-19): Μακ 17, Σκοτ 17, Τιγκ 16, Μίλσαπ 13, Άντιτς 11, Ουίλιαμς 9, Σρέντερ 8, Μπραντ 7, Νάναλι 5, Αγιόν 4, Κόρβερ 3.

Νετς (16-22): Τζόνσον 29, Μπλάτσε 20 (14 ριμπ.), Πιρς 18, Άντερσον 15, Γκαρνέτ 12, Τελέτοβιτς 9, Λίβινγκστον 6, Τέρι 5, Κιριλένκο 4, Τέιλορ 4, Πλάμλι 3, Σενγκέλια 2.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr