Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πεδουλάκης: «Δεν είναι καλό τόσα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό»

Μόνο καλό δεν κάνουν τα πρόωρα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό (Α1, Top-16), όπως τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης που μίλησε για το παιχνίδι με την Εφές Αναντολού, ζητώντας συγκέντρωση στο 100%!

Πεδουλάκης: «Δεν είναι καλό τόσα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό»
Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Δεν παίζει κανένα ρόλο το 2-0 ή το 0-2. Το έχουμε ξαναπεί ότι η διοργάνωση είναι Μαραθώνιος και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, είναι πολλά τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μία ομάδα που έχει ταλέντο, ποστάρει πολύ την μπάλα με τον Ερντέν, παίζει αρκετά σε ατομικό επίπεδο και εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το δικό μας όπλο που είναι η ομάδα».
Για την Εφές: «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο Αγγέλου βρίσκεται στον πάγκο της Εφές. Οι Έλληνες έχουν την εκτίμηση στο εξωτερικό και πλέον πρέπει να βρεθούν να έχουν αναγνώριση και αγάπη στη χώρα μας. Εμείς για να έχει αντίκρυσμα η νίκη επί της Λαμποράλ θα πρέπει να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι. Να βγάλουμε μεγάλη ενέργεια και συγκέντρωση. Κάθε πράγμα έχει και θετικά στοιχεία και αρνητικά. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός μία ομάδα, εξελίσσεται συνέχεια. Κάνεις πλάνα, αλλά δεν ξέρεις αν θα σου βγουν. Από τη μία δεν μπορεί να υπάρχει αυτοματοποίηση, από την άλλη υπάρχει όμως μία ευφορία στην ψυχολογία των μελών της ομάδας».

Για την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού: «Δεν έχουμε βελτιωθεί. Απλώς έχουμε ξεχάσει να βλέπουμε τα απλά πράγματα και ψάχνουμε τα σύνθετα για να κάνουμε αναλύσεις περίπλοκες, ενώ τα πράγματα είναι απλά. Μας έλειπαν παιδιά από το βασικό μας άξονα και αυτό ήταν το πρόβλημα. Ο Ούκιτς ακόμα βασανίζεται, κάνει μόλις μία προπόνηση την εβδομάδα. Θέλουμε να παίξουμε με βασικό μας όπλο την άμυνα και με τον Απόλλωνα θέλαμε να παίξουμε με τα νέα μας παιδιά, αλλά ο Νίκος (σ.σ. Παππάς) μπήκε για 1 λεπτό και έκανε δύο φάουλ. Η ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Α1: «Είναι συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια που απαιτούν μεγάλη ενέργεια. Χρειάζονται συγκέντρωση. Είναι μεγάλα παιχνίδια και δεν βοηθούν στην ενέργεια των ομάδων σ' αυτή τη φάση. Τους αφαιρεί ενέργεια. Για μένα δεν είναι καλό που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο TOP-16. Δεν τις βοηθάει που παίζουν τώρα αντιμέτωπες. Εμείς για παράδειγμα δεν έχουμε μία τυπική εβδομάδα μπροστά μας που προσπαθούμε να φορτσάρουμε για το παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Πριν από 20 ημέρες, έτσι έγινε. Είχαμε το παιχνίδι με τη Μακάμπι και κάναμε δυνατές προπονήσεις, καθώς είχαμε μπροστά μας τον ημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και καταρρεύσαμε στο β' ημίχρονο γιατί είχαμε άλλο στόχο. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερο και πλέον έχουμε μία πολύ σημαντική εβδομάδα μπροστά μας με τρία διαδοχικά παιχνίδια. Πάντως, πιστεύω ότι όσο αργότερα γίνονται τα ντέρμπι τόσο το καλύτερο είναι για τις ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: