Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Σεμινάριο της Sportradar στη Ριζούπολη!!


Σεμινάριο της Sportradar στη Ριζούπολη

Σεμινάριο της εταιρείας Sportradar, στο γήπεδο της Ριζούπολης, παρακολούθησαν μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα Σμύρνης.

Σεμινάριο της Sportradar, εταιρεία που ειδικεύεται στην ανίχνευση και αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων και τη στοιχηματική απάτη, παρακολούθησαν μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα Σμύρνης το περασμένο Σάββατο.

«Το ειδικό σεμινάρια που διοργανώνει η εταιρεία Sportradar, για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων και τη στοιχηματική απάτη, παρακολούθησαν το περασμένο Σάββατο τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα Σμύρνης. Το σεμινάριο έγινε στην αίθουσα τροπαίων του γηπέδου "Γεώργιος Καμάρας"», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελαφρά Ταξιαρχία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προς νέα αναβολή η προσφυγή του Παναθηναϊκού στο Διαιτητικό!!


Προς νέα αναβολή η προσφυγή του Παναθηναϊκού στο Διαιτητικό

Μπορεί για την Τρίτη να έχει οριστεί η εκδίκαση της προσφυγής του Παναθηναϊκού για την αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο η απεργία των δικηγόρων αναμένεται να «τρενάρει» ξανά την υπόθεση.

Ναι μεν, αλλά... Η εκδίκαση της προσφυγής του Παναθηναϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει οριστεί για την Τρίτη (16/2), ωστόσο μοιάζει δύσκολο να... προχωρήσει αύριο η υπόθεση, αφού οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή και τις κινητοποιήσεις τους και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει νέα αναβολή.

H ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 16/2/2016 και ώρα 16:00 θα συνεδριάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου και θα ασχοληθεί με τις παρακάτω υποθέσεις:

1.Αίτηση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά 1) της SUPER LEAGUE 2)της ΠΑΕ ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και 3) της υπ’ αριθμ. 69/2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. (ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ).

2.Προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. κατά της υπ’ αριθμ. 92/2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. (ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ).

3.Πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της αιτήσεως της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κατά της Ε.Π.Ο. και της με αριθμό 92/2015 απόφασης της 31/12/2015 της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.ΠΟ. και υπέρ της Ε.Π.Ο. και της απόφασης 92/2015 της Επιτροπής Εφέσεων (ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ).

Παναιγιάλειος: «Να διαγραφεί ο Μπαλατσούκας»


Παναιγιάλειος: «Να διαγραφεί ο Μπαλατσούκας»

Τη διαγραφή του διαιτητή Μπαλατσούκα για τα σφυρίγματά του στο παιχνίδι με τη Λαμία, ζητάει ο Παναιγιάλειος με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ανακοίνωση με την οποία ζητάει τη διαγραφή του διαιτητή Μπαλατσούκα εξέδωσε ο Παναιγιάλειος, που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του τελευταίου στο παιχνίδι με την Λαμία. Η ομάδα του Αιγίου κάνει λόγο για «οφθαλμοφανέστατες περιπτώσεις πέναλτι» που δεν υπέδειξε ο κ. Μπαλατσούκας, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η διαιτησία του θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναιτωλικού:

«Οι τρεις οφθαλμοφανέστατες περιπτώσεις πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ ημών, αν μη τι άλλο, υπονομεύουν την προσπάθεια της διοίκησης αλλά (κυρίως) των ποδοσφαιριστών μας μέσα στο γήπεδο.Τα πάντα πλέον γίνονται τόσο απροκάλυπτα, που κάποιοι δεν πτοούνται ούτε από το γεγονός ότι δίνουν… ρεσιτάλ σε «ζωντανή» μετάδοση, καθώς το βίντεο του αγώνα από τον ΟΤΕ TV αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των όσων καταγγέλλουμε.

Ελπίζουμε η διαιτησία του κ. Μπαλατσούκα να διδάσκεται στα επόμενα… επιστημονικά σεμινάρια του κλάδου ως μια από τις πιο επιτυχημένες διαιτησίες των τελευταίων χρόνων στο επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο… Ζητάμε δε τη διαγραφή του από τους πίνακες διαιτητών και, εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, σε κάθε περίπτωση να μην ξανασφυρίξει αγώνα τού Παναιγιαλείου.

Κλείνοντας, θέλουμε να ελπίζουμε πως ο ιστορικός Παναιγιάλειος δεν θα ξανασυναντήσει παρόμοιους διαιτητές που θυμίζουν μαύρες εποχές τού ελληνικού ποδοσφαίρου. Και κάτι τελευταίο, το οποίο κάποιοι ας λάβουν σοβαρά υπόψιν τους: Η υπομονή έχει και τα όριά της!».

MVP ο Καρέλης!!


MVP ο Καρέλης!

Τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπέβερεν, το ένα μάλιστα με εντυπωσιακό ψαλιδάκι, χάρισαν στον Νίκο Καρέλη το βραβείο του MVP της 26ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος.

Εξαιρετικό είναι το ξεκίνημα του Νίκου Καρέλη στο Βέλγιο.

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα στις απαιτήσεις της Γκενκ, δείχνοντας από την αρχή πως μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Στο 6-1 επί της Μπέβερεν ήταν ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε δύο γκολ (το ένα με φανταστικό ψαλιδάκι) ενώ κέρδισε και πέναλτι.

Έτσι, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως κέρδισε μάλλον εύκολα το βραβείο του καλύτερου παίκτη όχι μόνο του ματς αλλά και της 26ης αγωνιστικής γενικότερα στο βελγικό πρωτάθλημα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η παρακάμερα του ΠΑΟΚ-Ηρακλής!!


Η παρακάμερα του ΠΑΟΚ-Ηρακλής

Ένταση, χαμένες ευκαιρίες, αποθέωση της ομάδας χάντμπολ που κατέκτησε το Κύπελλο και το χειροκρότημα του Ιβάν Σαββίδη. Δείτε την παρακάμερα του ντέρμπι, ΠΑΟΚ-Ηρακλής (0-1).









*Πηγή: sport-fm.gr*

Στηρίζει Ινφαντίνο η ΕΠΟ στις εκλογές της FIFA!!


Στηρίζει Ινφαντίνο η ΕΠΟ στις εκλογές της FIFA

Την υποψηφιότητα του Τζιάνι Ινφαντίνο θα στηρίξει η Ελλάδα στις προσεχείς εκλογές της FIFA, μετά τη συνάντηση των 13 ομοσπονδιών μελών της UEFA που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Σαφή υποστήριξη στην υποψηφιότητα του Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσαν 13 ομοσπονδίες μέλη της UEFΑ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για τις προσεχείς εκλογές της FIFA στις 26 Φεβρουαρίου.

Η περιφερειακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι και προήδρευσε ο α’ αντιπρόεδρος, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ και ήταν παρών τόσο ο Τζιάνι Ινφαντίνο όσο και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΕΠΟ:

«Στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή συνάντηση των 13 Ομοσπονδιών μελών της UEFA από τη νοτιοανατολική Ευρώπη στην οποία προήδρευσε ο Α' αντιπρόεδρός της Angel Maria Villar, παρουσία του γενικού γραμματέα Gianni Infantino και του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν υψηλές αντιπροσωπείες από τις παρακάτω Εθνικές Ομοσπονδίες: Αλβανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, FYROM, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σλοβενία και Σερβία, και για πρώτη φορά Ρωσία και Τουρκία. Παρόντες εκ μέρους της UEFA ήταν υψηλόβαθμα στελέχη της όπως ο Διευθυντής Διοργανώσεων Giorgio Marchetti, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ Noel Mooney και ο Integrity Officer, Urs Kluser.

Οι παριστάμενοι αξιωματούχοι ανέλυσαν όλα τα σημαντικά ζητήματα πριν από δύο σπουδαία γεγονότα που θα γίνουν στη Ζυρίχη, το Έκτακτο Συνέδριο της UEFA (25 Φεβρουαρίου) και Έκτακτο Συνέδριο της FIFA, 26 Φεβρουαρίου). Όπως είναι γνωστό στο Έκτακτο Συνέδριο της FIFA θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας και από τη συνάντηση μια ομόφωνη και ενωτική υποστήριξη όλων των παρόντων Προέδρων Ομοσπονδιών δόθηκε στην υποψηφιότητα του Gianni Infantino. Είναι όλοι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για την καλύτερη υποψηφιότητα να ηγηθεί της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οικογένειας.

Έγιναν συζητήσεις για την παρούσα κατάσταση της UEFA και για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες εν όψει των επικειμένων συναντήσεων της Συνομοσπονδίας. Το επόμενο 40ο Τακτικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 3 Μαΐου στη Βουδαπέστη.

Επίσης, τρεις παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους της UEFA και αφορούσαν ζητήματα εφαρμογής καινοτομιών στις κατηγορίες του μάρκετινγκ, των διοργανώσεων, της πρόσθετης προστασίας της ακεραιότητας των διοργανώσεων.

Τέλος, η απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής και για την ημερομηνία της επόμενης περιφερειακής συνάντησης θα ανακοινωθεί σε επόμενο στάδιο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα είπαν Τζιμπούρ-Πογέτ στα Σπάτα!!


Τα είπαν Τζιμπούρ-Πογέτ στα Σπάτα

Ο Ράφικ Τζιμπούρ μίλησε για λίγα λεπτά στα Σπάτα με τον Γκουστάβο Πογέτ, με τον δεύτερο να του εξηγεί τους λόγους που έμεινε εκτός αποστολής αλλά και να του τονίζει ότι τον υπολογίζει κανονικά.

Ο Γκουστάβο Πογέτ από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ΑΕΚ, έχει κοιτάξει να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια, ενώ συνάμα θέλει να είναι και δίκαιος με όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Σήμερα, ο Ουρουγουανός τεχνικός, είχε στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, τετ α τετ με τον Ράφικ Τζιμπούρ, με τον οποίο συνομίλησαν για περίπου ένα δεκάλεπτο.

Ο Πογέτ επεδίωξε αυτή την κουβέντα για να εξηγήσει στον «τρομοκράτη» για ποιο λόγο έμεινε εκτός αποστολής στο ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ του είπε πως τον υπολογίζει απόλυτα και φυσικά θα τον χρειαστεί στο ερχόμενο ματς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, αφού ο Αραβίδης είναι τιμωρημένος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεις off στην Καλλονή!!


Τρεις off στην Καλλονή

Με τρία προβλήματα πορεύτηκε η Καλλονή την επομένη της ισοπαλίας με τον Πανιώνιο.

Αφήνει πίσω τον Πανιώνιο (1-1), κοιτάζει προς Λεβαδειακό η Καλλονή. Η προετοιμασία των νησιωτών για την αναμέτρηση του Σαββάτου (20/02,15:00) κόντρα στους Βοιωτούς στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League ξεκίνησε με τον Νίκο Καραγεωργίου να έχει να αντιμετωπίσει τρία εμπόδια.

Ο Στρατής Βαλιός, ο οποίος αγωνίστηκε στη χθεσινή αναμέτρηση και αντικαταστάθηκε στο 37’ λόγω τραυματισμού, έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και θα υποβληθεί σε μαγνητική. Όπως και οι Ούκα, Στρατηλάτης που έχουν ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και στον καρπό του χεριού αντίστοιχα.

Αντίθετα σε ρυθμούς προπόνησης επανήλθε ο Μάρκο Μπλάζιτς.

Όσοι έπαιξαν στον χθεσινό αγώνα έκαναν αποθεραπεία ενώ το πρόγραμμα των υπολοίπων περιελάμβανε αγωνιστικά τετράγωνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Επίσκεψη» Χόλντεν στην ΑΕΚ!


«Επίσκεψη» Χόλντεν στην ΑΕΚ

Ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ, Τζέι Αρ Χόλντεν βρέθηκε στην Ελλάδα και επισκέφτηκε τα γραφεία της ΚΑΕ.

Έναν ιδιαίτερο επισκέπτη υποδέχθηκε σήμερα η διοίκηση της ΑΕΚ.

Ο Τζέι Αρ Χόλντεν, ο παλαίμαχος γκαρντ της Ένωσης που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2002 και νυν επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των Πίστονς βρίσκεται στην Ελλάδα και πέρασε από τα κιτρινόμαυρα γραφεία της ΚΑΕ.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο τζένεραλ μάνατζερ της «βασίλισσας», Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ ο Αμερικανός είχε πολύωρη συνομιλία με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Μάκη Αγγελόπουλο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μέσι και το είδωλό του!! (pic)


Ο Μέσι και το είδωλό του (pic)

Έναν υψηλό προσκεκλημένο είχε η σημερινή προπόνηση της Μπαρτσελόνα. Ο Έρος Ραμαζότι βρέθηκε στη Βαρκελώνη και ο Λιονέλ Μέσι που φωτογραφήθηκε μαζί του, τον χαρακτήρισε είδωλο.

Με τον... Έρος Ραμαζότι διεξήχθη η σημερινή προπόνηση της Μπαρτσελόνα. Ο σπουδαίος τραγουδιστής βρέθηκε στη Βαρκελώνη και επισκέφτηκε τους μπλαουγκράνα.

Ο Λιονέλ Μέσι πόζαρε μαζί του και στην φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram τον χαρακτήρισε «είδωλο».

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Leo Messi (@leomessi) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε ο αέρας το τέρμα!! (video)


Πήρε ο αέρας το τέρμα! (video)

Τους πήρε και τους σήκωσε! Περιπετειώδες ήταν το φιλικό της Ρούμπιν Καζάν με την Άμκαρ που διεξήχθη στην Ισπανία, καθώς ο έντονος αέρας μετακίνησε το τέρμα και το ματς διεκόπη προσωρινά.


Ξινό στους παίκτες της Ρούμπιν Καζάν και της Άμκαρ το φιλικό που έδωσαν χθες στην Ισπανία και το οποίο έληξε 1-1. Οι έντονες καιρικές συνθήκες παίδεψαν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Μάλιστα, η αναμέτρηση διεκόπη προσωρινά, καθώς μετακινήθηκε το τέρμα και σε αρκετά σημεία του αγώνα ήταν αδύνατο να στήσουν οι τερματοφύλακες την μπάλα στη μικρή τους περιοχή ώστε να εκτελέσουν το ελεύθερο.











*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Λίβερπουλ ο Μάτιπ!!


Στη Λίβερπουλ ο Μάτιπ!

Είναι πλέον και επίσημο: Από τη νέα σεζόν, ο Ζοέλ Ματίπ αφήνει τη Σάλκε και θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Ήταν λίγο-πολύ γνωστό, πλέον και επίσημο. Η Σάλκε ανακοίνωσε πως ο Ζοέλ Ματίπ θα αγωνίζεται από την ερχόμενη σεζόν στη Λίβερπουλ, καθώς δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Γερμανούς, προκειμένου να κάνει το βήμα στην καριέρα του.

Ο 24χρονος αμυντικός (που παίζει και ως αμυντικό χαφ) παίζει από την αρχή της καριέρας του στους βασιλικούς μπλε, έχοντας πάντα γεμάτες σεζόν, κάτι το οποίο εξαργυρώνει με την μεταγραφή του στο Νησί και τους κόκκινους.

Φέτος ο Γερμανοκαμερουνέζος άσος έχει παίξει 21 φορές στην Bundesliga, όλες ως βασικός, ενώ έχει πετύχει και τρία τέρματα. Προφανώς αποτελεί μια επιλογή του Κλοπ, που γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά την αγορά της Γερμανίας.

Λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση από πλευράς Λίβερπουλ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ύποπτα για πρόκληση καρκίνου τα συνθετικά τερέν γηπέδων ποδοσφαίρου!!


Ύποπτα για πρόκληση καρκίνου τα συνθετικά τερέν γηπέδων ποδοσφαίρου

Συγκλονίζει στη Βρετανία η ιστορία έφηβου ποδοσφαιριστή που νόσησε από την επάρατη νόσο. Ο πατέρας του 18χρονου, καταγγέλλει ότι για τον καρκίνο του γιου του φταίει ο συνθετικός χλοοτάπητας.

Καρκινογόνα ενδέχεται να είναι τα συνθετικά γήπεδα που χρησιμοποιούν επαγγελματίες αλλά ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Τα ερωτήματα που κατά καιρούς απασχολούν την επικαιρότητα επανέρχονται με δραματικό τρόπο.

Ο Βρετανός Νάιτζελ Μαγκουάιρ, πρώην διευθυντικό στέλεχος στον τομέα της υγείας, υποστηρίζει στην “The Telegraph” ότι ο καρκίνος που προσέβαλλε τον γιο του, Λιούις, προκλήθηκε επειδή, ως τερματοφύλακας ποδοσφαιριστής, έπαιζε σε πλαστικά γήπεδα.

Μάλιστα, με αφορμή του 18χρονου παιδιού του, ανέλαβε πρωτοβουλία για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τα ποσοστά αρσενικού και μολύβδου στους χλοοτάπητες των αγωνιστικών χώρων.

Τα σφαιρίδια από καουτσούκ που προστίθενται στα τερέν για να τους δώσει αναπήδηση της μπάλας, συμπεριλαμβάνουν υδράργυρο, μόλυβδο, βενζόλιο και αρσενικό.

Οι παραπάνω χημικές ουσίες υπάρχουν φόβοι ότι είναι πιθανό να ευθύνονται για πρόκληση ασθενειών σε παίκτες – ιδιαίτερα τους τερματοφύλακες που έρχονται σε στενότερη επαφή όταν βουτούν για την μπάλα.

inner

Ο Νάιτζελ Μαγκουάιρ, του οποίου ο γιος Λιούις αρρώστησε σοβαρά έπειτα από προπονήσεις με τη Λιντς Γιουνάιτεντ, είπε:

«Ο Λιούς επέστρεφε στο σπίτι με τη στολή του τερματοφύλακα να είναι καλυμμένη με κομματάκια χλοοτάπητα. Για να φύγουν έπρεπε να τα ξεκολλήσουμε».

«Γκολκίπερς, όπως ο γιος μου, πέφτουν δεκάδες φορές σε κάθε προπόνηση, εισπνέοντας ή καταπίνοντας συνθετικά σωματίδια», πρόσθεσε ο Νάιτζελ Μαγκουάιρ.

Ο 52χρονος χαρακτηρίζει αναγκαίο να τοποθετηθούν νέα, φιλικότερα στον άνθρωπο, τερέν σε ποδόσφαιρο και ράγκμπι.

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα δεν φαίνεται να προβληματίζει τη σπορ βιομηχανία των δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Ιανουάριο του 2016 αποκαλύφθηκε ότι ακτιβιστές στις ΗΠΑ έχουν συνδέσει τη χρήση των συνθετικών γηπέδων με περισσότερες από 150 περιπτώσεις αθλητών που προσβλήθηκαν από καρκίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην άσος των Λίβερπουλ και Έβερτον, Γκάρι Άμπλετ, πέθανε το 2012 από την ίδια μορφή καρκίνου (σύνδρομο no-Hodgkin's lymphoma) από την οποία πάσχει ο Λιούς Μαγκουάιρ, σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Πάντως, η FIFA αποφάνθηκε, έπειτα από έρευνα, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα γήπεδα με τον καρκίνο και ότι οι αγωνιστικοί χώροι είναι ασφαλείς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πόποβιτς: «Ζηλεύω τους Γουόριορς»


Πόποβιτς: «Ζηλεύω τους Γουόριορς»

Μεγαλείο από Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο προπονητής των Σπερς παραδέχτηκε πως ζηλεύει το παιχνίδι των Γουόριορς και πως αν ήταν απλός φίλαθλος θα πλήρωνε εισιτήριο για να τους απολαύσει.

Έχοντας κατακτήσει ο ίδιος πέντε πρωταθλήματα και κερδίσει την αναγνώριση ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών, ο Γκρεγκ Πόποβιτς δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί πως θαυμάζει τον βασικότερο ανταγωνιστή των Σπερς για το πρωτάθλημα, τους Γουόριορς.

«Έχω περάσει περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας τους Γουόριορς από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην καριέρα μου. Είναι μια πολύ διασκεδαστική ομάδα, θα έπαιρνα εισιτήριο για να τους δω. Όταν τους βλέπω να κυκλοφορούν την μπάλα, τους ζηλεύω. Αποτελεί έμπνευση να τους βλέπω να εκτελούν περισσότερα ελεύθερα σουτ από κάθε άλλη ομάδα στο ΝΒΑ. Είναι απλώς σπουδαίο μπάσκετ αυτό που παίζουν», τόνισε ο Πόποβιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χριστόπουλος: «Η ΑΕΚ υπερέχει από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ»


Χριστόπουλος: «Η ΑΕΚ υπερέχει από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ»

Την άποψη ότι η ΑΕΚ είναι ανώτερη από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Γιάννης Χριστόπουλος μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και στάθηκε στο πάθος των δύο ομάδων για τη νίκη.

Ο Έλληνας τεχνικός επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός πως και οι δύο ομάδες πρόσεξαν πρώτα τα… μετόπισθεν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιλογή του Μπαρόχα αντί του Ανέστη. Επίσης, χαρακτήρισε ανώτερη ομάδα στην παρούσα φάση την Ένωση από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-το αν ήταν νίκη του... Πογέτ: «Δεν μπορώ να το δω ως νίκη του Πογέτ στα… σημεία. Είδα ότι και οι δύο προπονητές δεν ήθελα να χάσουν και από εκεί και έπειτα να προσπαθούν με την ατομική ποιότητα ορισμένων από τους ποδοσφαιριστές που έχουν να πάρουν το παιχνίδι. Οι δυο ομάδες πρόσεχαν την αμυντική τους λειτουργία. Μετά την αποβολή άλλαξαν τις ισορροπίες παρόλα αυτά δεν φαινόταν ιδιαίτερη διαφορά στο γήπεδο».

-το που κρίθηκε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό: «Πιστεύω πως ήταν ένας αγώνας που οι ποδοσφαιριστές και των δυο έδειχναν ότι το θέλουν πολύ. Είδαμε πολλές δυνατές μονομαχίες και αυτό συνεχίστηκε και μετά την αποβολή. Οι Παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν να μην επηρεάζονται ιδιαίτερα και έπειτα η ΑΕΚ αλλάζοντας τον σχηματισμό της σε 4-4-2 κοίταξε πρώτα την άμυνα της και μετά να δημιουργήσει δύο με τρεις φάσεις που θα τις έδιναν ένα γκολ, όπως και έγινε . Το βασικό χαρακτηριστικό της αναμέτρησης όμως ήταν η αγωνιστικότητα που παρουσίασαν οι δυο ομάδες».

-τη μαχητικότητα του Ολυμπιακού παρά το αριθμητικό μειονέκτημα: «Πάντα όταν είσαι μία μεγάλη ομάδα πρέπει να κυνηγάς τη νίκη ανεξαρτήτου αριθμητικού πλεονεκτήματος. Η ΑΕΚ προσπάθησε στο πρώτο παιχνίδι να βγει επιθετικά. Το ίδιο έκανε και ο Ολυμπιακός ώστε να αποφύγει την ήττα, αυτό υπάρχει στο DNA τους».

- την επιλογή του Μπαρόχα αντί του Ανέστη: «Μπορεί να υπήρχε κάποιο μικροπρόβλημα με την Ανέστη ή απλά ο Μπαρόχα να έδειξε σε εκπληκτική κατάσταση μέσα στη βδομάδα και να ήθελαν να του δώσουν την ευκαιρία. Αυτό μόνο από την ΑΕΚ μπορούμε να το μάθουμε με ασφάλεια».

-το αν υπερέχει η ΑΕΚ από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ: «Η ΑΕΚ υπερέχει αυτή τη στιγμή, δείχνει πιο ομάδα τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο κι απ’ τον ΠΑΟΚ. Έχει πολύ κοντά τις γραμμές της. Ο Πογέτ κοιτάει πρώτα την άμυνα και πέρα από την καλή άμυνα η ΑΕΚ έχει παίκτες με ποιότητα επιθετικά. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς τραυματισμούς που του έχουν προκαλέσει πολυάριθμα κενά. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά πάνω-κάτω στην απόδοση του. Από εκεί και έπειτα η ΑΕΚ είναι πιο ομάδα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γελάει ο κόσμος...!!


Γελάει ο κόσμος...

Αλλού τα ντέρμπι τα βάζουν στη βιτρίνα για να διαφημίσουν το προϊόν τους. Εδώ τα χρησιμοποιούμε για να στείλουμε το πρωτάθλημα ακόμα πιο κοντά στο διάολο!

Για να μην πω ότι ξεκαρδίζονται κιόλας. Όσοι, τέλος πάντων, από τους ποδοσφαιρόφιλους έχουν ακόμα το κουράγιο να παρακολουθούν για… ψυχαγωγικούς λόγους το γύρω – γύρω του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τις δηλώσεις, τις διαρροές, τις συμπεριφορές και τις εντυπωσιακότατες κωλοτούμπες που κάνουν οι παράγοντές του από τη μία μέρα στην άλλη.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Γελάνε διότι βλέπουν εκείνους που «μάχονται για την εξυγίανση» του ελληνικού ποδοσφαίρου και το 50-50 να απειλούν ανθρώπους της διαιτησίας παρουσία κοινού!

Γελάνε διότι ακούνε τους «κάντε ομάδα, επενδύστε και μετά μιλήστε για τη διαιτησία» να έχουν κάνει σημαία τα σφυρίγματα του Καλογερόπουλου και να μιλάνε για οργανωμένα σχέδια.

Γελάνε διότι παρατηρούν εκείνους που έχουν ανοικτά και σοβαρά θέματα με τη δικαιοσύνη την οποία και αμφισβητούν – μερικούς λειτουργούς τους σίγουρα – στο πλαίσιο της άμυνάς τους απέναντι στις κατηγορίες να την επικαλούνται για να «ξεβρωμίσει ο χώρος» από το βράδυ του Σαββάτου.

Γελάνε διότι ακόμα περιμένουν τον υπερβολικά ευαίσθητο πρόεδρο της ΕΠΟ να παραγγείλει άλλη μία δίωξη κατά μίας ΠΑΕ ή ενός ποδοσφαιροπαράγοντα. Μήπως πρέπει να… τουιτάρει κάτι ο Ολυμπιακός κύριε πρόεδρε για να παραγγείλεις την απολογία του;

Γελάνε διότι διαπιστώνουν πως οι περισσότεροι από εκείνους που κυνηγούν σε εβδομαδιαία βάση διαιτητές ξαφνικά συνειδητοποίησαν πόσο καλός ρέφερι είναι ο Καλογερόπουλος.

Γελάνε διότι ακούνε πολλούς φίλους της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν περισσότερο για τα σφυρίγματα του ρέφερι και λιγότερο για το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Και πολλούς φίλους του Ολυμπιακού να αγανακτούν από το κυνήγι εις βάρος της ομάδας τους…

Και όσοι δεν γελάνε δέρνονται στα στενά για το δίκιο των ομάδων τους. Είτε δεν καταλαβαίνουν πολλά είτε είναι στο pay roll που είναι και της μόδας…

Άσχετο μοιάζει αλλά δεν είναι… Την επόμενη του αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο η ανακούφιση υπερνικούσε της σκασίλας από το στραπάτσο. Δεν αντέχονται τα ντέρμπι στην Ελλάδα. Όχι το 90λεπτο αλλά το πριν και το μετά τους. Σε όλον τον κόσμο τα χρησιμοποιούν τα παιχνίδια αυτά για να διαφημίσουν το παραγόμενο προϊόν εντός της λίγκας. Εδώ τα περιμένουμε πώς και πώς για να το στείλουμε το ποδοσφαιράκι ακόμα πιο κοντά στην αγκαλιά του γεροδιάολου. Γλιτώσαμε, λοιπόν, από τουλάχιστον ένα ακόμα ντέρμπι. Έτσι καταντήσαμε να σκεφτόμαστε…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κβίατ: «Πιο δυνατή η Red Bull το 2015»


Κβίατ: «Πιο δυνατή η Red Bull το 2015»

Βέβαιος πως η Red Bull θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση με την τελευταία διετία δήλωσε ο Ντάνιελ Κβίατ.

Πολύ καλύτερο πρόσωπο από τη Red Bull μέσα στο 2016 περιμένει ο Ντάνιελ Κβίατ. Μετά από τέσσερις τίτλους (2010-2013) η ομάδα απογοήτευσε πρόπερσι και ειδικά πέρσι τερμάτισε πιο χαμηλά από ποτέ την τελευταία επταετία.

«Την περασμένη σεζόν δοκιμάστηκε η υπομονή μας, βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση και είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην πορεία. Πιστεύω πως στη δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, καθώς βελτιωθήκαμε σαν ομάδα, γίναμε πιο δυνατοί σαν ομάδα και σαν άτομα», τόνισε ο Ρώσος πιλότος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ δεν είναι μόνο παίκτες και προπονητές...!!


ΑΕΚ δεν είναι μόνο παίκτες και προπονητές...

Η ΑΕΚ κάνει εξαιρετική πορεία στην Α1 και για να κάνει αυτά, που κάνει, δεν βάζουν μόνο το χέρι τους η διοίκηση, οι παίκτες και οι προπονητές.

Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στην ΚΑΕ, που δίνουν το είναι τους, προκειμένου η ομάδα να είναι σε υψηλό επίπεδο. Όπως το ιατρικό team με επικεφαλής τον Dr. Ηρακλή Πατσόπουλο, που κάνει το καλύτερο δυνατό, ώστε τα πάντα να λειτουργούν στην εντέλεια.

Πίσω από την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα των παικτών, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του προπονητή, Γιούρε Ζντοβτς, διατηρούν την ομάδα σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, κρύβονται συχνά πυκνά άτυχες στιγμές τραυματισμών στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες, τραυματισμοί τους οποίους γιατρός και φυσιοθεραπευτές της ΚΑΕ διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό επιστημονικό τρόπο.

Παράλληλα στους παίκτες εφαρμόζεται ειδικό προαγωνιστικό και αγωνιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης με εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής, υπό τις κατευθύνσεις του διαιτολόγου – διατροφολόγου Κωνσταντίνου Ξένου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξέδρα του «Ολντ Τράφορντ» παίρνει το όνομα του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον!!


Εξέδρα του «Ολντ Τράφορντ» παίρνει το όνομα του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

Στην απόφαση να μετονομάσει τη «South Stand» του «Ολντ Τράφροντ» σε «Sir Bobby Charlton Stand», προχώρησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τιμώντας τη θρυλική μορφή του συλλόγου.

Ένας σύλλογος για να έχει μέλλον οφείλει να τιμά το ένδοξο παρελθόν του. Έτσι και η Μαν. Γιουνάιτεντ θα τιμήσει τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον δίνοντας το όνομά του σε μια εξέδρα του «Ολντ Τράφορντ».

Η διοίκηση αποφάσισε να μετονομάσει τη «South Stand» σε «Sir Bobby Charlton Stand», προς τιμήν αυτού του εμβληματικού ποδοσφαιριστή, που έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» και της εθνικής Αγγλίας.

Τα αποκαλυπτήρια της νέας ονομασίας, αναμένεται να γίνουν στο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας κόντρα στην Έβερτον στις 2 Απριλίου.

O Σερ Μπόμπι Τσάρλτον είχε 758 συμμετοχές και 249 γκολ με τη Μαν. Γιουνάιτεντ κατακτώντας μαζί της τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Πρωταθλητριών.

«Ο Μπόμπι είναι απλά η πιο χαρακτηριστική φιγούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ένας παίκτες, ένας διπλωμάτης, ένας τζέντλεμαν και ένας ακούραστος εργάτης της φιλανθρωπίας. Εκπροσωπεί οτιδήποτε είναι καλό για το ποδόσφαιρο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του συλλόγου, Εντ Γούντγουορντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ρομπέρτο παρουσιάζει τους αφανείς ήρωες του Ολυμπιακού!! (pic)


Ο Ρομπέρτο παρουσιάζει τους αφανείς ήρωες του Ολυμπιακού (pic)

Για ακόμη μια φορά ο Ρομπέρτο δείχνει την προσωπικότητά του. Ο Ισπανός γκολκίπερ του Ολυμπιακού παρουσίασε σε μια φωτογραφία τους ανθρώπους που... τρέχουν μακριά από τα φώτα για το καλό της ομάδας.

Έναν ακόμη λόγο για να θεωρείται από όλους τους φιλάθλους (ανεξαρτήτως ομάδας) ένα «διαμάντι» για τα ελληνικά γήπεδα έδωσε ο Ρομπέρτο.

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού πόσταρε στο Instagram ένα κολάζ φωτογραφιών του με τους αφανείς ήρωες της ομάδας.

«Τα παρασκήνια της ομάδας. Φροντιστές και φυσιοθεραπευτές. Όλοι μαζί, όλοι με το ίδιο πάθος», έγραψε ο Ισπανός.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Roberto Jimenez (@roberto_rj16) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Πολύ κοντά στην έξοδο ο Άρνεσεν!!!


Πολύ κοντά στην έξοδο ο Άρνεσεν!

Ώρες φαίνεται πως μετράει στον ΠΑΟΚ ο Φρανκ Άρνεσεν, ενώ μένει (τουλάχιστον προς το παρόν) ο Ιγκόρ Τούντορ. Ο ειδικός όρος στο συμβόλαιο του που διευκολύνει τον Ιβάν Σαββίδη.

Σε πολύ δύσκολη θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο Φρανκ Άρνεσεν στον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης χρεώνει τη μεγαλύτερη ευθύνη στον αθλητικό διευθυντή του «δικεφάλου του Βορρά» για την κάκιστη πορεία της ομάδας.

Άλλωστε, από τα τέλη του περασμένου έτους είχε δείξει δυσαρέσκεια το αφεντικό του συλλόγου για το έργο του Δανού, αλλά φαίνεται πως το γυαλί έχει… ραγίσει και δεν πρόκειται να κολλήσει. Από τον περασμένο Δεκέμβριο άλλωστε, οι δύο άνδρες δεν έχουν επαφές και αυτό το γεγονός μαρτυράει πολλά και φαίνεται ότι ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν το εμπιστεύεται. Παράλληλα, χθες δεν βρέθηκε καν στην Τούμπα για να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Ηρακλή.

Σημαντικό στοιχείο είναι ο όρος που υπάρχει στο συμβόλαιο και δεσμεύει τις δύο πλευρές. Είναι τριετούς διάρκειας και μπορεί να σπάσει έως τις 31 Μαρτίου, αλλά πρέπει να πάρει αποζημίωση ο Άρνεσεν. Αν δεν συμβεί μέχρι τότε, μετατρέπεται σε κλειστό και θα είναι πολύ πιο δύσκολο να λυθεί.

Σε ό,τι αφορά τον Ιγκόρ Τούντορ, ο Ιβάν Σαββίδης είναι διατεθειμένος να του δώσει ακόμη μια ευκαιρία, αλλά πόσο σίγουρος μπορεί να νιώθει ένας προπονητής για τη θέση, όταν η ομάδα του μετράει επτά ματς χωρίς νίκη…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανέωσε με Φουενλαμπράδα ο Πόποβιτς!!


Ανανέωσε με Φουενλαμπράδα ο Πόποβιτς

Νέο διετές συμβόλαιο με τη Φουενλαμπράδα υπέγραψε ο Μάρκο Πόποβιτς.

Η διοίκηση της Φουενλαμπράδα επιβράβευσε τον Μάρκο Πόποβιτς για την προσφορά του. Ο Κροάτης γκαρντ υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα.

Ο 32χρονος άσος κάνει φέτος εξαιρετική χρονιά έχοντας 10,4 πόντους, 3,8 ριμπάουντ, 1,4 κλεψίματα και 1,2 ριμπάουντ σε 25,8 λεπτά κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζευγάρι είδε αγώνα στην Ολλανδία από κρεβάτι μέσα στο γήπεδο!! (video)


Ζευγάρι είδε αγώνα στην Ολλανδία από κρεβάτι μέσα στο γήπεδο (video)

Η Φίτεσε βρήκε τρόπο να γιορτάσει με τους φιλάθλους της την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Zευγάρι είδε από κρεβάτι μέσα στο γήπεδο τη νίκη επί της Χέρενφεϊν (3-0) και οι παίκτες πανηγύρισαν μαζί τους.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρατς: «Σεβάστηκα τον ΠΑΟΚ και δεν πήγα στον Ολυμπιακό»


Ρατς: «Σεβάστηκα τον ΠΑΟΚ και δεν πήγα στον Ολυμπιακό»

Στην αποκάλυψη ότι απέρριψε τον Ολυμπιακό λόγω του σεβασμού του προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, προχώρησε ο Ραζβάν Ρατς.

Σε μία δήλωση που θα συζητηθεί αρκετά προχώρησε ο Ράζβαν Ρατς, ο οποίος τόνισε πως είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό όμως δεν μπόρεσε να την αποδεχθεί λόγω τους σεβασμού που τρέφει προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο ρουμάνος αμυντικός επίσης αναφέρθηκε και στην φετινή πορεία του «δικεφάλου του Βορρά» αλλά και στους λόγους που τον οδήγησαν –πρόωρα- στην πόρτα της εξόδου.

Αναλυτικά τα όσα είπε «footboom.com»:

Για την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να στέκομαι στο παρελθόν. Ας πούμε υπήρξε μια παρεξήγηση με τον νέο προπονητή. Αν και είχα τριετές συμβόλαιο με τον σύλλογο, αποφασίσαμε να τελειώσει φιλικά η συνεργασία».

Για την κατάσταση στον Δικέφαλο: «Πιστεύω στο νέο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ, στο οποίο συμμετέχει και ο γιος του ιδιοκτήτη Ιβάν Σαββίδη, ο Γιώργος. Είναι φιλόδοξος και ταλαντούχος άνθρωπος και το πιο σημαντικό, ένας μεγάλος οπαδός του ποδοσφαίρου. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος και είμαι βέβαιος πως μπορεί να κατακτηθεί το πρωτάθλημα».

Για το τι έγινε μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ: «Όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ, ο πρώτος σύλλογος που εξέφρασε ενδιαφέρον για μένα ήταν ο Ολυμπιακός. Ο πιο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ... Από σεβασμό όμως προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, απέρριψα την προσφορά των ανταγωνιστών της ομάδας».

Όσο για το ότι είχε την ευκαιρία να παίξει κόντρα στην Μπάγερν και την Αρσεναλ αν συμφωνούσε με τον Ολυμπιακό: «Ναι, αλλά θα πλήγωνα τους οπαδούς του ΠΑΟΚ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μέσι «αντέγραψε» το… 1957!! (video)


Ο Μέσι «αντέγραψε» το… 1957 (video)

Η ιδέα του Λιονέλ Μέσι να εκτελέσει το πέναλτι με ασίστ στον Λουίς Σουάρες έχει… ρίζες στο μακρινό 1957.

Η πέναλτι-ασίστ του Λιονέλ Μέσι στον Λουίς Σουάρες στο χθεσινό 6-1 της Μπαρτσελόνα επί της Θέλτα ασφαλώς και δεν είναι… παρθενογένεση.

Όμως όπως προκύπτει, τα πρώτα «διάσημα» γκολ που είχαν σημειωθεί με αυτόν τον τρόπο εντοπίζονται στο περίπου 60 χρόνια πριν, στο μακρινό 1957 και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις.

Την πρωτομαγιά του 1957 οι Βορειοϊρλανδοί Ντάνι Μπλάντσφλαουερ και Τζίμι ΜακΙλρόι είχαν σκοράρει με τον ίδιο τρόπο απέναντι στην Πορτογαλία.





Ένα μήνα και κάτι μετά, στις 5 Ιουνίου του 1957, τους μιμήθηκαν οι Βέλγοι Ρικ Κόπενς και Αντρέ Πίτερς απέναντι στην Ισλανδία.
 






*Πηγή: sport-fm.gr*

Στημένο ματς στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας!!


Στημένο ματς στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας

Στην αποκάλυψη ότι το παιχνίδι ανάμεσα στη Βίλεμ και την Ουτρέχτη το 2009 ήταν στημένο, προέβη η ολλανδική ομοσπονδία. Τρεις παίκτες της Βίλεμ πήραν από 25.000 ευρώ.

Ένα από τα τελευταία ποδοσφαιρικά «κάστρα» όσον αφορά τα στημένα παιχνίδια έπεσε, αφού η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως υπήρξε χειραγώγηση σε παιχνίδι της Eredivisie.

«Το ολλανδικό ποδόσφαιρο έχει... ως ένα από τα τελευταία στην Ευρώπη, έχασε επίσημα την αθωότητα του» δήλωσε ο Ντε Γιονγκ, ο επιχειρησιακός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Επί της ουσίας πρόκειται για το ματς ανάμεσα στη Βίλεμ και την Ουτρέχτη, τον Αύγουστο του 2009, στο οποίο τρεις παίκτες της Βίλεμ με πρώτο τον παίκτη από τη Σιέρα Λεόνε, Ιμπραήμ Καργκμπό να λαμβάνουν 25.000 ευρώ έκαστος, προκειμένου να χάσει η ομάδα του με ένα γκολ διαφορά (είχε λήξει 1-0 για την Ουτρέχτη).

Η ολλανδική ομοσπονδία τόνισε ότι είχε στοιχεία για τη χειραγώγηση του ματς, αλλά δεν μπορούσε να αποδείξει ότι ο Καργκμπό και οι συμπαίκτες του πήραν χρήματα, ενώ δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν ποιος ήταν ο τρίτος παίκτης που μετείχε στο στήσιμο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο παίκτης από τη Σιέρα Λεόνε εμπλέκεται σε υπόθεση στημένων, αφού θεωρείται ότι προσπάθησε να στήσει και ματς της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, κόντρα στη Νότιο Αφρική.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Βίλεμ για την υπόθεση αναφέρεται: «Είναι μια τρομερή είδηση για την ομάδα, τους παίκτες και τους προπονητές εκείνης της περιόδου».

Πλέον η υπόθεση παίρνει το δρόμο της ολλανδική δικαιοσύνης, ενώ θα σταλεί έκθεση σε FIFA και UEFA.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλατινί: «Παλεύω την αδικία…»


Πλατινί: «Παλεύω την αδικία…»

Αποφασισμένος να παλέψει για τη δικαίωσή του εμφανίστηκε ο Μισέλ Πλατινί, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της FIFA όπου εκδικάζεται η έφεση που είχε καταθέσει.

Έφεση προς την απόφαση που τον τιμωρεί με οκταετή αποκλεισμό από οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα έχει ασκήσει ο Μισέλ Πλατίνι, για την γνωστή υπόθεση με τη παράνομη πληρωμή του Μπλάτερ.

Κατά την άφιξη του Γάλλου στα γραφεία την Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για την εκδίκαση της υπόθεσης, προχώρησε στις εξής δηλώσεις: «Δεν παλεύω για το μέλλον μου, αλλά για την αδικία. Αν είχα κάνει κάτι τότε θα βρισκόμουν στη Σιβηρία να κρυφτώ από την ντροπή…».

Να τονίσουμε πως σε περίπτωση που δεν αθωωθεί, δεν θα παρατήσει την υπόθεση και θα πάει το θέμα στο CAS. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χειρουργείο ο Σενγκέλια, χάνει Ολυμπιακό!!


Χειρουργείο ο Σενγκέλια, χάνει Ολυμπιακό

Ο Τόκο Σενγκέλια της Λαμποράλ Κούτσα θα υποβληθεί την Παρασκευή σε αρθροσκόπηση και χάνει-μεταξύ άλλων-τον αγώνα της ένατης αγωνιστικής του Top 16 με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Σε αρθροσκόπηση θα υποβληθεί την Παρασκευή ο Τόκο Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός φόργουορντ υπέστη ρήξη μηνίσκου στο αριστερό γόνατο στον αγώνα της Λαμποράλ Κούτσα με τη Μούρθια.

Ακόμη δεν υπάρχει σαφής εκτίμηση για τον ακριβή χρόνο αποθεραπείας του, αλλά είναι δεδομένο πως θα χάσει τον αγώνα της ένατης αγωνιστικής του Top 16 με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ο 24χρονος άσος έχει φέτος 10,8 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ και 20,8 λεπτά κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτο: Γιαγιά-οπαδός κάνει χειρονομία στην κάμερα!! (video)


Απίστευτο: Γιαγιά-οπαδός κάνει χειρονομία στην κάμερα (video)

Μια ηλικιωμένη οπαδός της Μπράγκα δεν συγκρατήθηκε μετά το 3-0 επί της Μαρίτιμο. Κι αφού έστειλε φιλάκια στην κάμερα, έκανε μια χειρονομία που θα «ζήλευαν» και οι μεγαλύτεροι κάφροι των γηπέδων.









 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι έζησαν το γκολ του Βάργκας στον πάγκο της ΑΕΚ!! (video)


Έτσι έζησαν το γκολ του Βάργκας στον πάγκο της ΑΕΚ (video)

Μοναδικός είναι ο τρόπος που έζησαν το γκολ του Βάργκας κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Πογέτ και ο πάγκος της ΑΕΚ. Δείτε το βίντεο από την παρακάμερα του ντέρμπι.

Ο Ρόναλντ Βάργκας παίρνει το ριμπάουντ και σκοράρει μετά την απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Μπουονανότε, προκαλώντας ντελίριο στον πάγκο της «Ένωσης».

Δείτε από την παρακάμερα του ντέρμπι, πως έζησαν στον πάγκο της ΑΕΚ το γκολ που χάρισε τη νίκη και οδήγησε στο να σπάσει το φετινό αήττητο του Ολυμπιακού.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Άρσεναλ για τα... χασομέρια!!


Άρσεναλ για τα... χασομέρια

Το γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ όχι απλώς κράτησε την Άρσεναλ ζωντανή στη μάχη του τίτλου, αλλά ήταν και σημαδιακό.

Ο Ντάνι Γουέλμπεκ επέστρεψε στη δράση από τον Απρίλιο και λύτρωσε την Άρσεναλ πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης με 2-1 επί της Λέστερ, που κρατά τους «κανονιέρηδες» ζωντανούς στη διεκδίκηση του τίτλου.

Πέρα όμως από αυτό, το τέρμα αυτό ήταν και σημαδιακό. Επρόκειτο για το 100ο γκολ που πετυχαίνει η Άρσεναλ σε επίπεδο Premier League σε καθυστερήσεις αγώνα. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσα πολλά στην Αγγλία.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Σούπερ Λίγκα στηρίζει τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου!!


Η Σούπερ Λίγκα στηρίζει τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου

Στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου αφιερώνει η Σούπερ Λίγκα την 23η αγωνιστική, βοηθώντας παράλληλα στο έργο της «Φλόγας» και του «Λάμψη».

Για έκτη συνεχή χρονιά η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να αφιερώσει την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, στηρίζοντας παράλληλα το έργο της «Φλόγας» και του «Λάμψη».

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής

Η Super League για έκτη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας στις 15 Φεβρουαρίου, στηρίζει το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα «ΛΑΜΨΗ», και αφιερώνει την 23η Αγωνιστική της SUPER LEAGUE, στις 20, 21 & 22/02/2015, στον αγώνα υποστήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τη δυνατότητα κοινωνικής και οικονομικής προσφοράς από όλους εμάς για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών αυτών καθώς και για την ηθική συμπαράσταση στις οικογενειές τους.

Η εκστρατεία αυτή συμβάλλει στον αγώνα που δίνουν οι παραπάνω σύλλογοι οι οποίοι βασίζονται σημαντικά στην εθελοντική εργασία και στην ευαισθητοποίηση όλων μας. Η Super League θέλει να συμβάλλει στην υπεύθυνη ενημέρωση των φιλάθλων για τον παιδικό καρκίνο προωθώντας το κεντρικό μήνυμα: ‘Ο Καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας Μπορεί να Ιαθεί.’.

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος σημείωσε τα εξής:
«Η διοργανώτρια αρχή στηρίζει –για έκτη συνεχόμενη χρονιά- το έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» και της «ΛΑΜΨΗΣ». Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον παιδικό καρκίνο είναι μια πράξη ουσίας, γιατί κάθε ζωή που μπορεί να σωθεί είναι σημαντική. H Super League επιδεικνύει κοινωνική υπευθυνότητα και επιθυμεί να μεταδώσει ένα μήνυμα ελπίδας προς όλους: Ας στηρίξουμε όλοι, ηθικά και υλικά, το έργο των συλλόγων γονέων «ΦΛΟΓΑ» και «ΛΑΜΨΗ», καθώς και όλων των φορέων που αγωνίζονται κατά του παιδικού καρκίνου».

Η πρόεδρος της "Λάμψης" κ. Άρτεμις Ασλανίδου και η πρόεδρος της "Φλόγας" κ. Μαρία Τρυφωνίδη δήλωσαν:
«Η Super League για έκτη συνεχή χρονιά στέκεται στο πλευρό μας και μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους στην 23η αγωνιστική της , το μήνυμα πως "ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί". Η άμεση ανταπόκριση της Super League και η ευαισθησία με την οποία προβάλλει το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας του αγώνα μας, μας ενδυναμώνει και ενισχύει το έργο ζωής των συλλόγων μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει γι' άλλη μια φορά, το κοινωνικό πρόσωπο του χώρου του ποδοσφαίρου. Σας ευχαριστούμε που είστε αρωγοί στις προσπάθειές μας!».

H «Φλόγα» και H «Λάμψη» δίπλα στις οικογένειες

Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά. Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή. Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία: στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο αλλά και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Η ΛΑΜΨΗ και η ΦΛΟΓΑ (Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα) είναι σύλλογοι γονιών παιδιών που νόσησαν από κακοήθες νόσημα. Όλοι αυτοί οι γονείς μετά την προσωπική τους εμπειρία, ένωσαν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται πια για κάθε νέο παιδί που θα φιλοξενηθεί σ' ένα παιδογκολογικό τμήμα. Αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα του παιδιού με καρκίνο, στηρίζοντας παράλληλα και την οικογένειά του.

Η παγκόσμια ημέρα για τον παιδικό καρκίνο - 15η Φεβρουαρίου - έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν, αγωνιζόμενα για την ίδια τους τη ζωή.

Οι Σύλλογοι «Φλόγα» και «Λάμψη» βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά τη κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.

Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας.

ΦΛΟΓΑ
Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Αιγίου 6-8 115-27 Γουδί – Αθήνα Τηλ. 210-7485000, Φαξ 210-7772421
E-mail: info@floga.org.gr Web: www.floga.org.gr

ΛΑΜΨΗ
Σύλλογος Γονέων Παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα – Β. Ελλάδας Κλεάνθους 5 και Παπαναστασίου, τ.κ.54453 Τηλ./Φαξ 2310-943396
Email: info@lampsi.org
Web: www.lampsi.org
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς κόσμο η ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο!!


Χωρίς κόσμο η ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο

Την απόφαση να μην ζητήσει εισιτήρια για τον προσεχή αγώνα με τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, έλαβαν στην ΑΕΚ, όπως γνωστοποίησε η «κυανόλευκη» ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ δεν ζήτησε εισιτήρια για τον προσεχή αγώνα με τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, όπως ενημέρωσαν οι Θεσσαλονικείς σε ανακοίνωσή τους.

Η ανακοίνωση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και αφορούσε στα μέτρα τάξης του σαββατιάτικου αγώνα (20/02, 19:30) μεταξύ του Ηρακλή και της ΑΕΚ.

Το “παρών” έδωσαν οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, της Superleague, της Δ.Ε.Α.Β και της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ την ΠΑΕ Ηρακλής εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Ασφαλείας, Μάκης Σαρλής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι υπεύθυνοι της αθηναϊκής ομάδας ενημέρωσαν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ότι η ΑΕΚ δεν θα ζητήσει εισιτήρια για τον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς στο παιχνίδι του πρώτου γύρου δεν δόθηκαν εισιτήρια στους οπαδούς του Ηρακλή.

Έτσι, η σαββατιάτικη αναμέτρηση θα διεξαχθεί με την παρουσία μόνο των φιλάθλων του Ηρακλή.

Να σημειωθεί, ότι για το παιχνίδι του Σαββάτου, θα ανοίξουν οι θύρες 7-8-10-13-14-4-5 και επισήμων.

Τα σπρώχνει για Μήτρογλου η Μπενφίκα!!


Τα σπρώχνει για Μήτρογλου η Μπενφίκα

Ειλημμένη απόφαση από την Μπενφίκα η αγορά των δικαιωμάτων του Κώστα Μήτρογλου από τη Φούλαμ. Πουλάνε τον Ζόνας οι «αετοί» για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ο Κώστας Μήτρογλου έχει κερδίσει άπαντες στην Μπενφίκα και η απόφαση για την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του από τη Φούλαμ είναι-σύμφωνα με την O Jogo-δεδομένη.

Πάντως οι «αετοί» για να εξοικονομήσουν χρήματα προτίθενται να πουλήσουν τον Ζόνας. Ο Βραζιλιάνος φορ κλείνει τα 32 τον Απρίλιο και έχει ζήτηση από την Κίνα, από όπου ήρθε πρόσφατα πρόταση 25 εκατ. ευρώ. Πάντως η πώληση αυτή δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από το καλοκαίρι.

Όσο για τον Έλληνα στράικερ, η διοίκηση της Μπενφίκα επιθυμεί να πληρώσει τα 7 εκατ. ευρώ της οψιόν αγοράς του σε τρεις δόσεις στη Φούλαμ και ελπίζει ο 27χρονος άσος να μην αξιώσει πολύ περισσότερα από τα 1,3 εκατ. ευρώ που εισπράττει τώρα.

Φέτος ο Μήτρογλου έχει 16 γκολ και 3 ασίστ σε 30 εμφανίσεις με την ομάδα της Λισαβόνας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μπηχτή» Μιχαΐλοβιτς για Μπαλοτέλι!!


«Μπηχτή» Μιχαΐλοβιτς για Μπαλοτέλι

Στο στόχαστρο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς μπήκε ο Μάριο Μπαλοτέλι λόγω της αγωνιστικής του αδιαφορίας στα τελευταία λεπτά της νίκης της Μίλαν επί της Τζένοα.

Η Μίλαν μπορεί να επικράτησε της Τζένοα με 2-1 για την 25η αγωνιστική της Serie A, όμως ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε όποιον παίκτη του «περπατάει» εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ο προπονητής τον «ροσονέρι» είχε έντονα παράπονα για την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Τζένοα και φρόντισε μέσα από τις δηλώσεις του να κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

«Είναι και δικό μου λάθος που έβαλα στο ματς ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν ήταν διατεθειμένοι να τρέξουν και να τα δώσουν όλα μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Δεν είναι μόνο ο Μπαλοτέλι, είναι κι άλλοι και το γνωρίζουν καλά. Αυτό που έχω να πω είναι ότι όποιος δεν προσπαθεί και «περπατάει» μέσα στο γήπεδο, δεν θα ξαναπατήσει το χορτάρι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετανιωμένος ο Οριέ: «Τα έκανα σκ…ά»!


Μετανιωμένος ο Οριέ: «Τα έκανα σκ…ά»!

Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει ο Σερζ Οριέ μετά την έκταση που πήρε η είδηση πως αποκάλεσε «αδερφή» τον Λοράντ Μπλαν και παράλληλα «έκραξε» και κάποιους από τους συμπαίκτες του στην Παρί.

Εκτός ομάδα τέθηκε ο Σερζ Οριέ, ύστερα από τα όσα είπε σε βίντεο που αποκαλύφθηκε και στο οποίο βρίζει τον Λοράν Μπλαν και συμπαίκτες του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ιβοριανός αμυντικός δεν πίστευε ότι η συζήτησή του με χρήστες του Twitter θα προκαλούσε τέτοιο «θόρυβο» και, ενώ στην αρχή ισχυρίστηκε πως πρόκειται για προϊόν μοντάζ, στη συνέχεια στην απολογία του παραδέχθηκε τα πάντα.

«Τα σκ…σα και οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή και από τους συμπαίκτες μου διότι έκανα λάθος. Μεγαλύτερο συγγνώμη, βέβαια, από τον προπονητή μου, ο οποίος μου έχει φερθεί πολύ καλά και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για όσα έχει κάνει για εμένα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνής άσος και πρόσθεσε: «Το λάθος μου ήταν μεγάλο και θα δεχθώ οποιαδήποτε συνέπεια».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επανεκκίνηση με προβλήματα στην ΑΕΚ!!


Επανεκκίνηση με προβλήματα στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις προπονήσεις με χαμόγελα για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και προβλήματα εν όψει Ηρακλή.

Αφήνει πίσω της η ΑΕΚ τη νίκη επί του Ολυμπιακού και μετά το ρεπό της Κυριακής άρχισε ήδη η προετοιμασία για τον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο» (19:30).

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς οι Μιγκέλ Κορδέρο και Άρης Σοϊλέδης συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα. Παράλληλα τιμωρημένοι για το προσεχές ματς είναι οι Χρήστος Αραβίδης και Ροντρίγκο Γκάλο, ενώ εκκρεμεί να αποφασίσει ο Ουρουγουανός προπονητής σε ποια από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος θα εκτίσει δύο αγωνιστικές ο Ντίντακ Βιλά, που συμπλήρωσε επτά κίτρινες.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Η προπόνηση της Τρίτης θα αρχίσει στις 10.30.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «πονοκέφαλος» του Σίλβα!!


Ο «πονοκέφαλος» του Σίλβα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Μάρκο Σίλβα είναι αναγκασμένος να πάει ξανά στην επιλογή του (πολύ) ντεφορμέ Ιντέγε, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη φροντ λάιν των Πειραιωτών.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου
Η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες έχει ξεκινήσει και φυσικά στόχος των Πειραιωτών είναι να επιστρέψουν από τις Βρυξέλλες μ' ένα αποτέλεσμα που θα καθιστά την ομάδα του λιμανιού μεγάλο φαβορί για πρόκριση.

Ο Μάρκο Σίλβα καταστρώνει τα πλάνα του για την εντεκάδα και όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα έχει τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Πάρντο (τραυματίας) και ο Ελαμπντελαουί (τιμωρημένος) είναι νοκ άουτ ενώ ο Ζντίελαρ θα πάρει τη θέση του Κασάμι στο βασικό σχήμα. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί έχει να κάνει μ΄ ένα αγωνιστικό θέμα που δεν απασχολούσε τον Πορτογάλο τεχνικό μέχρι τα Χριστούγεννα και αυτό δεν είναι άλλο από την αγωνιστική εικόνα του Μπράουν Ιντέγε.

Ο Νιγηριανός φορ είναι σε πολύ “κακό φεγγάρι” και η πτώση στην απόδοση του έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τους Πειραιώτες. Δεν είναι μόνο ότι ο Ιντέγε δε βρίσκει δίχτυα (με εξαίρεση το ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα) αλλά η γενικότερη εικόνα του Νιγηριανού.

Τελευταίο και ίσως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόδοση του 26χρονου στράικερ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ο Σίλβα ρωτήθηκε μετά το ματς με την ΑΕΚ αν σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Πουλίδο στην αναμέτρηση με την Άντερλεχτ.

Δε θέλησε ν' απαντήσει αλλά οι πληροφορίες απ΄ του Ρέντη αναφέρουν ότι δύσκολα θα κάνει την έκπληξη με τον Μεξικανό, γιατί πολύ απλά δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται.

Η άλλη επιλογή είναι η χρησιμοποίηση του Σεμπά σε ρόλο σέντερ φορ αλλά και τούτο το “σενάριο” δε δείχνει να έχει πολλές πιθανότητες, ειδικά απ' τη στιγμή που ο Πάρντο είναι τραυματίας και ο Σεμπά προορίζεται για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως ο 39χρονος τεχνικός είναι αναγκασμένος να πάει ξανά στην επιλογή του (πολύ) ντεφορμέ Ιντέγε, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη φροντ λάιν των Πειραιωτών.

Το ενδεχόμενο “αφύπνισης” του Νιγηριανού το βράδυ της Πέμπτης στο “Βάντεν Στοκ” θα είναι το καλύτερο δυνατό “σενάριο” για τον Ολυμπιακό αλλά μέχρι τα “μηνύματα” δεν είναι ενθαρρυντικά. Με βάση λοιπόν τα όσα βλέπουμε από τον Ιντέγε αλλά και τον Πουλίδο, ενδεχομένως ο Σίλβα να έπρεπε να έχει χειριστεί διαφορετικά το θέμα σέντερ φορ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Φινμπόγκασον (που ήθελε και ο ίδιος να φύγει) αποτέλεσε παρελθόν αλλά δεν υπήρξε επιθυμία από πλευράς Σίλβα για την απόκτηση ενός επιθετικού έτσι ώστε και ο Ιντέγε να μην αισθάνεται τόσο “σίγουρος για τη θέση του στη βασική εντεκάδα.

Απομένει να δούμε αν τελικά ο Νιγηριανός φορ θα κάνει τη διαφορά στον αγώνα των Βρυξελλών γιατί ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον βασικό του σέντερ φορ.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί να βρήκαν στη διάρκεια της σεζόν έναν γκολτζή στο πρόσωπο του επιτελικού τους μέσου (του Φορτούνη) αλλά δε γίνεται σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός να περιμένει απ' τον Φορτούνη κια δημιουργία στο παιχνίδι και γκολ.

Ο Σίλβα αναμένεται να μιλήσει στον Ιντέγε αλλά το θέμα είναι αν θα μπορέσει ο διεθνής επιθετικός ν' αλλάξει “πρόσωπο” μέσα σε πέντε μέρες. Αν το καταφέρει θα πρόκειται για πολύ μεγάλο κέρδος για τους Πειραιώτες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα βρίσκει με Μάτιπ η Λίβερπουλ!!


Τα βρίσκει με Μάτιπ η Λίβερπουλ

Σε συμφωνία με τον Ζοέλ Μάτιπ ακόμα και μέσα στην ημέρα ενδέχεται να έρθει η Λίβερπουλ για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο κεντρικός αμυντικός της Σάλκε Ζοέλ Μάτιπ είχε… μπει για τα καλά στο μάτι του Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος τον ήθελε από το Γενάρη χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον εντάξει στο ρόστερ της Λίβερπουλ.

Παρά το γεγονός ότι οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να τον εντάξουν από τώρα στο δυναμικό τους φέρονται να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία στο να μετακομίσει ο παίκτης στην Λίβερπουλ το καλοκαίρι.

Μάλιστα σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα οι επαφές των δύο πλευρών βρίσκονται σε τόσο προχωρημένο στάδιο που δεν φαντάζει απίθανο, εντός της ημέρας να υπάρξει ανακοίνωση για συμφωνία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Τζόρνταν… προκάλεσε τον Κλέι Τόμπσον!!


Ο Τζόρνταν… προκάλεσε τον Κλέι Τόμπσον

«Εμπρός, λοιπόν, σπάστε το ρεκόρ μας», είπε ο Μάικλ Τζόρνταν στον Κλέι Τόμπσον προκαλώντας τους Γουόριορς να σπάσουν το ρεκόρ των Μπουλς.

Με ρεκόρ 48-4 οι Γουόριορς δείχνουν ικανοί να καταρρίψουν την ιστορική επίδοση των Μπουλς από τη σεζόν 1995/96 (72-10).

Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν έχασε την ευκαιρία να… προκαλέσει τον Κλέι Τόμπσον, όταν τον συνάντησε στο All Star Game. «Εμπρός, λοιπόν, σπάστε το ρεκόρ μας», φέρεται να είπε ο Air στον άσο των πρωταθλητών, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος.

Πάντως η ατάκα του θρύλου του ΝΒΑ δεν ήταν κάτι περισσότερο από ένα πείραγμα, αφού η συμπεριφορά του ήταν υποδειγματική απέναντι στον Κλέι Τόμπσον.

«Ακόμη κάτι παθαίνω όταν τον συναντώ. Είναι, άλλωστε, ο παίκτης που όλοι μας θέλαμε να γίνουμε σαν αυτόν μεγαλώνοντας. Ήταν πολύ άνετος στην κουβέντα, κάτι που δεν ήξερα γιατί μιλάμε για τον Μάικλ Τζόρνταν. Συζητήσαμε αρκετά και μου είπε να δώσω χαιρετισμούς σε κάποιους γνωστούς του. Χάρηκα πολύ που τον είδα και που έδειξε να με γνωρίζει κι εκείνος καλά», τόνισε ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καρέλης: «Τυχαίο το ότι έβαλα δύο γκολ με ψαλιδάκι»


Καρέλης: «Τυχαίο το ότι έβαλα δύο γκολ με ψαλιδάκι»

Στην τύχη απέδωσε το γεγονός πως έχει πετύχει δύο γκολ με ψαλιδάκι στο βελγικό πρωτάθλημα ο Νίκος Καρέλης. Ευχαριστημένος από την εικόνα της Γκενκ είναι ο Έλληνας επιθετικός.

Ο Νίκος Καρέλης έβαλε γκολ με ψαλιδάκι (σκόραρε δις) για δεύτερη φορά στο Βέλγιο, στη νίκη της Γκενκ με 6-1 κόντρα στην Μπέβερεν.

Ωστόσο με δηλώσεις του σε βελγική εφημερίδα, ο Έλληνας επιθετικός απέδωσε στην τύχη το γεγονός πως έχει σκοράρει δύο φορές με εντυπωσιακό τρόπο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του, η οποία συνεχώς δικαιώνεται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Καρέλης

«Δεν μπορώ να θυμηθώ ότι έχω σκοράρει με αυτόν τον τρόπο ως παίκτης του Παναθηναϊκού Είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη που πήραμε και για το ότι βελτιωνόμαστε συνεχώς στην επίθεση. Ποτέ δεν παίξαμε με μακρινές μπαλιές και πάντα ψάχναμε τον συμπαίκτη μας με κοντινή πάσα. Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο για τους αμυντικούς να το αντιμετωπίσουν» ήταν το σχόλιο του Νίκου Καρέλη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το συγκινητικό μήνυμα της ΑΕΚ για τη μέρα κατά του παιδικού καρκίνου!! (pic)


Το συγκινητικό μήνυμα της ΑΕΚ για τη μέρα κατά του παιδικού καρκίνου (pic)

Το μήνυμα της για την παγκόσμια κατά του Παιδικού Καρκίνου έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ, που συγκινεί με το πανό που «σήκωσαν» στο ΟΑΚΑ οι μικροί οπαδοί.

Η 15η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Μέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου και στην ΑΕΚ φρόντισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

«Οι μάχες που δίνεις, είναι αυτές που μεγαλώνουν τη δύναμη σου» έγραφε το πανό της μαθητικής εξέδρας στο ΟΑΚΑ, για μια νίκη που πρέπει να έχει μόνο νικητές.

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ

Το μήνυμα της μαθητικής εξέδρας της ΑΕΚ στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Μία σκληρή μάχη που πρέπει να έχει μόνο νικητές!

Το μήνυμα της μαθητικής εξέδρας της ΑΕΚ στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Μία σκληρή μάχη που πρέπει να έχει μόνο νικητές!
Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θα πάει στο Euro ο Στάριτζ, αλλά…» (audio)


«Θα πάει στο Euro ο Στάριτζ, αλλά…» (audio)

Τους επιθετικούς που «βλέπει» να κερδίζουν μία θέση στην αποστολή της Αγγλίας για το Euro 2016 ανέφερε ο Ρόμπι Φάουλερ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Ντάνιελ Στάριτζ θα καταφέρει να πάει στη Γαλλία.

Μεγάλη μάχη αναμένεται να υπάρξει όσον αφορά τους παίκτες που θα κληθούν στην εθνική Αγγλίας για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας, όπως προέβλεψε χθες το βράδυ ο Ρόμπι Φάουλερ που μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο πρώην άσος της Λίβερπουλ εκτιμά ότι ο Ντάνιελ Στάριτζ θα ενισχύσει τα «λιοντάρια», όμως θα πρέπει να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό του Τζέιμι Βάρντι της Λέστερ και του Χάρι Κέιν του Τότεναμ.

Ακούστε τις δηλώσεις του




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανατροπή ΕΠΟΣ: Το 6-1 στο 63’, έγινε 6-8!! (video)

Μιλάμε για την ανατροπή της χρονιάς. Στην Αυστραλία, η Holland Park κέρδιζε 6-1 μέχρι το 63’, αλλά η Golden Coast City δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Δείτε πως το ματς έγινε 6-8!

Ανατροπή ΕΠΟΣ: Το 6-1 στο 63’, έγινε 6-8 (video)Απίστευτο και όμως αληθινό...

Σε ματς στην Αυστραλία, πραγματοποιήθηκε η ανατροπή της χρονιάς.

Η Holland Park έδειχνε να κάνει περίπατο μέχρι το 63ο λεπτό, αφού το υπέρ της 6-1 δύσκολα φαινόταν πως μπορούσε να ανατραπεί.
Όμως η Golden Coast City δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Με τέσσερα γκολ του Λίντον Ντάικς που πέρασε αλλαγή στο ματς, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν αρχικά να στείλουν το ματς στην παράταση, ενώ κατάφεραν να πάρουν και τη νίκη με 6-8 στην παράταση.

Δείτε τα στιγμιότυπα του ματς




*Πηγή: sport-fm.gr*

Αμφίβολος με Ολυμπιακό ο Ατσεαμπόνγκ!!


Αμφίβολος με Ολυμπιακό ο Ατσεαμπόνγκ

Ο Φρανκ Ατσεαμπόνγκ αποχώρησε με ενοχλήσεις στη γάμπα από τον αγώνα της Άντερλεχτ με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και είναι αμφίβολος εν όψει Ολυμπιακού.

Χωρίς τον Φρανκ Ατσεαμπόνγκ κινδυνεύει να υποδεχτεί η Άντερλεχτ τον Ολυμπιακό, την Πέμπτη για τους «32» του Europa League.

Ο Γκανέζος μέσος σκόραρε μεν στη νίκη επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ το Σάββατο (3-0), αλλά δέχτηκε ένα χτύπημα στη γάμπα και αντικαταστάθηκε στο 63ο λεπτό.

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ είναι αμφίβολος για το προσεχές ματς, με τις πιθανότητες πάντως να είναι με το μέρος του.

Φέτος ο 22χρονος άσος έχει 22 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ με την Άντερλεχτ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι οπαδοί της Τσέλσι απαιτούν να μείνει ο Τέρι!! (video)


Οι οπαδοί της Τσέλσι απαιτούν να μείνει ο Τέρι (video)

Στην πόρτα της εξόδου του «Στάμφορντ Μπριτζ» βρίσκεται ο Τζον Τέρι, κάτι που δεν αρέσει στους οπαδούς των «μπλε». Μάλιστα κόντρα στη Νιουκάστλ φώναζαν συνθήματα για την παραμονή του.

Μακριά από την Τσέλσι φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζον Τέρι, αφού δεν φαίνεται η ομάδα να ανανεώνει το συμβόλαιο του εμβληματικού αρχηγού.

Αυτό δεν αρέσει καθόλου στους οπαδούς των «μπλε», που στο ματς κόντρα στη Νιουκάστλ, φώναζαν συνθήματα απαιτώντας από την διοίκηση την παραμονή του Άγγλου κεντρικού αμυντικού.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπερταχεία η Γιούβε!! (σκίτσο)


Υπερταχεία η Γιούβε (σκίτσο)

Με 15 σερί νίκες κι έχοντας παρασύρει στο διάβα της όλους τους αντιπάλους της, με τελευταίο θύμα τη Νάπολι (1-0), η Γιουβέντους πηγαίνει… τρένο για ένα ακόμη πρωτάθλημα στη Serie A.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίνης-Σηφάκης... αντίπαλοι!! (pic)


Νίνης-Σηφάκης... αντίπαλοι (pic)

H Σαρλερουά του Νίνη (που μπήκε σαν αλλαγή στο 66') συνάντησε την Κόρτραϊκ του Σηφάκη και οι δύο Έλληνες της... ξενιτιάς φωτογραφήθηκαν παρέα.







Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sotiris Ninis (@sot_ninis) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*