Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

«Ξετίναξαν» Παναθηναϊκό, ΠΑΣ και έφυγαν…!

Αναχώρησαν από την Ελλάδα το Σάββατο το μεσημέρι οι άνθρωποι της UEFA, αφού έλεγξαν εξονυχιστικά τους φακέλους Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα, ετοιμάζοντας το πόρισμά τους. Δεν «είδαν» την Ξάνθη.

«Ξετίναξαν» Παναθηναϊκό, ΠΑΣ και έφυγαν…
Το κλιμάκιο της UEFA που βρισκόταν από την Πέμπτη στην Αθήνα για να ελέγξει αν έγινε σωστά η… δουλειά, με την αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού, αναχώρησε το Σάββατο από τη χώρα μας, έπειτα από… τριήμερη «κατασκήνωση» στα γραφεία της ΕΠΟ.

Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, είδαν τελικά μόνο τους φακέλους των «πρασίνων» και των Γιαννιωτών, για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν οι μοναδικές ΠΑΕ που είχαν δύο αρνητικές εισηγήσεις (σε πρώτο και δεύτερο βαθμό) από το τμήμα αδειοδότησης της ομοσπονδίας και μία απορριπτική απόφαση από την πρωτοβάθμια επιτροπή.

Τα οικονομικά στοιχεία των δύο συλλόγων «ξετινάχτηκαν» από το κλιμάκιο της UEFA, που ζητούσε συνεχώς διευκρινίσεις, αποδείξεις και επιπλέον έγγραφα.

Ο φάκελος της Ξάνθης δεν κρίθηκε σκόπιμο να εξεταστεί, μιας και πήρε την άδεια από τον πρώτο βαθμό και φυσικά με θετική εισήγηση.

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν αυτές τις τρεις μέρες στην Αθήνα, θα συντάξουν μία έκθεση-πόρισμα πιθανότατα τη Δευτέρα και εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί από το Financial Body Control Panelτο της UEFA ποια ομάδα θα αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός ή η SKODA Ξάνθη; πηγή: sport-fm.gr

«Παίζει» δυνατά ο Στέφενς!!

Μετά το «ναυάγιο» με τον Ντομίνγκος Πασιένσια, ο Χουμπ Στέφενς επανέρχεται στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ. Με 1,5 εκ. ευρώ ο Ολλανδός λέει «ναι» στον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Παίζει» δυνατά ο Στέφενς
Τα περιθώρια στενεύουν και ο ΠΑΟΚ θέλει να προσλάβει προπονητή το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να σχεδιάσει την ομάδα ενόψει της νέας σεζόν. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα αφού στόχος του «Δικεφάλου του Βορρά» του χρόνου είναι η κορυφή και για να φτάσει σε αυτή πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία.

Μετά το «ναυάγιο» με τον Ντομίνγκος Πασιένσια και το οριστικό «όχι» του Ιβάν Σαββίδη για την περίπτωση του, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κινείται στα υπόλοιπα ονόματα που υπάρχουν στην λίστα. Αυτό του Χουμπ Στέφενς φιγουράρει πρώτο.

Ο Ολλανδός τεχνικός έχει υψηλό κασέ και αν θέλει ο Σαββίδης να τον φέρει στην Θεσσαλονίκη τότε θα πρέπει να τον πληρώσει με ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Με αυτό το ποσό ο Στέφενς θα έρθει στον ΠΑΟΚ σύμφωνα με το περιβάλλον του. Βέβαια, μην αποκλείουμε να «σκάσει» κάποιο άλλο όνομα που ακόμα δεν έχει ακουστεί.πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε Χατζηνικολάου ο Άρης!!

Την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιάννη Χατζηνικολάου ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης.

Ανακοίνωσε Χατζηνικολάου ο Άρης
Επίσημο χαρακτήρα πήρε η συμφωνία του Άρη με τον Γιάννη Χατζηνικολάου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Σούλη Παπαδόπουλο. Χθες ο πρόεδρος των "κίτρινων", Δημήτρης Ηλιάδης και ο Έλληνας τεχνικός, είχαν τις τελικές επαφές, έδωσαν τα χέρια και σήμερα ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας τους.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την συνεργασία της με τον προπονητή Γιάννη Χατζηνικολάου.

Ο 48χρονος τεχνικός ολοκλήρωσε τον κύκλο των συζητήσεων με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Δημήτρη Ηλιάδη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας».

Κοντά στον στόχο η Χιλή!!

Στην τέταρτη θέση του ομίλου της ζώνης της Λατινικής Αμερικής που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας βρίσκεται η Χιλή, ύστερα από την εκτός έδρας νίκη επί της Παραγουάης.

Κοντά στον στόχο η Χιλή
Μια εύκολη νίκη (2-1) σημείωσε η Χιλή επί της Παραγουάης, στο πλαίσιο της προκριματικής φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας για την ζώνη της Λατινικής Αμερικής.

Οι «κόκκινοι» θα μπορούσαν να είχαν επικρατήσει με σκορ 2-0 των γηπεδούχων, αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί κοντά στη λήξη της αναμέτρησης.

Το σκορ άνοιξε ο Εδουάρδο Βάργκας στο 41 και ο Αρτούρο Βιδάλ έκανε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 54’. Οι Παραγουανοί μείωσαν με τον Ρόκε Σάντα Κρουζ στο 88’

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης







Η βαθμολογία στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά Τερμάτων)

1) Αργεντινή 25 (24-8) σε 12 ματς
2) Κολομβία 20 (19-7) σε 11 ματς
3) Εκουαδόρ 20 (16-10) σε 10 ματς
4) Χιλή 18 (18-20) σε 12 ματς
5) Βενεζουέλα 16 (10-13) σε 12 ματς
6) Ουρουγουάη 13 (17-21) σε 11 ματς
7) Περού 11 (11-15) σε 10 ματς
8) Βολιβία 11 (14-21) σε 12 ματς
9) Παραγουάη 8 (9-23) σε 11 ματς

* Οι τέσσερις πρώτες χώρες προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η πέμπτη θα χρειαστεί να δώσει αγώνα μπαράζ από την αντίστοιχη ομάδα του προκριματικού ομίλου της Ασίας. 
Πηγή: sport-fm.gr

Ισοπαλία με διαμαρτυρίες για την Αργεντινή!!

Η φάση του 72' επηρέασε την Αργεντινή, η οποία ήρθε ισόπαλη (0-0) με την Βολιβία, και δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» στη μάχη που δίνει για να αγωνιστεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ισοπαλία με διαμαρτυρίες για την Αργεντινή
Μετά την ισοπαλία στην έδρα της Βολιβίας την προηγούμενη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας η Αργεντινή είχε ακόμη μία απώλεια.

Αυτή τη φορά ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του κόλλησαν στο… μηδέν (0-0) απέναντι στην Κολομβία. Ωστόσο, οι Αργεντινοί έχουν πολλά παράπονα από τον Μαρλόν Εσκαλάντε, επειδή στο 72’ δεν μέτρησε - λανθασμένα – το γκολ που πέτυχε ο Σέρχιο Αγουέρο από κανονική θέση.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως ο διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται πίσω από δύο-τρεις αμυντικούς πριν γίνει η ασίστ σε εκείνον και ο Μέσι φωνάζει πως εκείνος ήταν σε θέση οφσάιντ.




Τα νεύρα ήταν πολλά και στη συγκεκριμένη φάση ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία, αφήνοντας την Αργεντινή με έναν παίκτη λιγότερο για περίπου μία ώρα αγώνα.



Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, αλλά σαφώς επηρεασμένοι από το παραπάνω θέμα, δεν είχαν καθαρό μυαλό για να τελειώσουν εύστοχα τις ευκαιρίες που είχαν μέσα στο ματς.

Η βαθμολογία στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά Τερμάτων)

1) Αργεντινή 25 (24-8) σε 12 ματς
2) Κολομβία 20 (19-7) σε 11 ματς
3) Εκουαδόρ 20 (16-10) σε 10 ματς
4) Βενεζουέλα 16 (10-13) σε 12 ματς
5) Χιλή 16 (16-19) σε 11 ματς
6) Ουρουγουάη 13 (17-21) σε 11 ματς
7) Περού 11 (11-15) σε 10 ματς
8) Βολιβία 11 (14-21) σε 12 ματς
9) Παραγουάη 8 (8-21) σε 11 ματς

* Οι τέσσερις πρώτες χώρες προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η πέμπτη θα χρειαστεί να δώσει αγώνα μπαράζ από την αντίστοιχη ομάδα του προκριματικού ομίλου της Ασίας.
Πηγή: sport-fm.gr

«Έκλεψε» τη νίκη στο τέλος η Βολιβία!!

Με ένα γκολ τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης η Βολιβία πήρε έναν πολύτιμο βαθμό κόντρα στην Βενεζουέλα, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ισόπαλη (1-1) έληξε η αναμέτρηση της Βολιβίας με την Βενεζουέλα στο Λα Πας, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας για την ζώνη της Λατινικής Αμερικής.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Γιασμάνι Κάμπος, ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά στο 86ο λεπτό του αγώνα. Οι φιλενούμενοι προηγήθηκαν χάρη και εκείνη από μία στημένη φάση (κόρνερ) με – επίσης- κεφαλιά του Χουάν Αράνχο στο 58’.

Η Βενεζουέλα, όμως, κατάφερε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για να αγωνιστεί στα γήπεδα της Βραζιλίας με τον βαθμό που πήρε κόντρα στην Βενεζουέλα, η οποία πέρασε (προσωρινά) στην τέταρτη θέση και… έριξε στην πέμπτη της Χιλή του ομίλου της Λατινικής Αμερικής.

Πάντως, και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι καλύτερο και το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο.



Πηγή: sport-fm.gr

Φεύγουν άλλοι δύο από τον Ολυμπιακό Βόλου!

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό Βόλου αποτελούν και οι Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, Χρήστος Χατζηπαντελίδης.

Φεύγουν άλλοι δύο από τον Ολυμπιακό Βόλου
Εκτός πλάνων του Γιώργου Βαζάκα βρίσκονται οι Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και Χρήστος Χατζηπαντελίδης.

Οι δυο ποδοσφαιριστές αποχωρούν από τον Ολυμπιακό Βόλου και όπως ήταν φυσικό δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό, για τα πλέι οφ της Football League.

Ο Ιβοριανός επιθετικός υπέγραψε τη λύση του συμβολαίου του, κάτι που θα γίνει και με τον Έλληνα μέσο. Οι συγκεκριμένες αποχωρήσεις προστίθενται σε εκείνες των Βασίλη Γαλάνη και Βαγγέλη Στουρνάρα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Η θέση του Ηρακλή είναι στην Σούπερ Λίγκα»

Στην Σούπερ Λίγκα ανήκει ο Ηρακλής και όχι στην Football League, όπως τόνισε με δηλώσεις του ο τεχνικός του «Γηραιού», Σίνισα Γκόγκιτς.

«Η θέση του Ηρακλή είναι στην Σούπερ Λίγκα»
Ο Ηρακλής δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ της Football League, όμως, σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας, Σίνισα Γκόγκιτς, ο σύλλογος έχει όλες τις προδιαγραφές για να πάρει το εισιτήριο στην Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα, ο τεχνικός του «Γηραιού» υπογράμμισε πως η πρώτη τη τάξει κατηγορία είναι η κατηγορία στην οποία πρέπει να αγωνίζεται ο Ηρακλής.

Αναλυτικά όσα είπε στον «Αρένα FM» ο Σίνισα Γκόγκιτς:

Για την επιθετική δυστοκία του Ηρακλή:

«Λείπει, πραγματικά το γκολ. Αυτό είναι όμως και το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Αν δεν βάζεις γκολ, δεν κερδίζεις. Ήρθα, συμφώνησα με τον πρόεδρο και προσπαθούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Δούλεψα κυρίως στην ψυχολογία, αυτό μπορούσα να κάνω. Υπάρχουν καλοί παίκτες και προσπάθησα να τους πείσω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για την παρουσία της ομάδας στα πρώτα στα πλέι οφ:

«Στα δύο πρώτα παιχνίδια, είχαμε καλή παρουσία. Ιδιαιτέρως με τον Ολυμπιακό Βόλου, μπορούσαμε να κάνουμε μία άνετη νίκη, αλλά δεν είχαμε πάθος στο δεύτερο ημίχρονο. Στον Παναιτωλικό τα δώσαμε όλα, αλλά δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ. Και ο Παναιτωλικός αποτελείται από παίκτες που έχουν χρόνια εμπειρία από Σούπερ Λιγκ. Εμείς, πάντως, πήγαμε για τη νίκη».


Για το πόσο τους επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές του η κούραση:

«Δεν είναι μόνο η δική μας ομάδα. Αυτό το μίνι πρωτάθλημα, μετά και τα 40 παιχνίδια του πρωταθλήματος, είναι εξαντλητικό. Κάνουμε αποθεραπείες, θέλουμε να βάλουμε γκολ, να κερδίσουμε ένα παιχνίδι. Νομίζω αυτό θέλουν οι παίκτες, ώστε να πάρουν ψυχολογία».

Για τις αλλαγές που κάνει μέσα στο παιχνίδι αλλά και για την προσωπικότητα της ομάδας:

«Δεν κολλάω σε συστήματα, προσπαθώ μες στο παιχνίδι να κάνω αλλαγές ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε γκολ. Λείπει, όμως, κι η προσωπικότητα. Αν είχαμε έναν Καμαρά, έναν Σίσιτς, που κάνουν τη διαφορά, όλα ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά».

Για την φυγή του Ουκάρ αλλά και την πληγή που του άφησε ο τραυματισμός του Τάϊ:

«Εμένα με πλήγωσε πιο πολύ ο τραυματισμός του Τάι. Είναι ένας παίκτης που τα έχει όλα, τον είχα δει και ως αντίπαλος. Μακάρι να ήταν αυτός υγιής και να χάναμε με πιο πολλά γκολ στα προηγούμενα παιχνίδια. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάτι για τον Ουκάρ. Ας πάει στο καλό, δε θέλω να συζητήσω γι' αυτό το ζήτημα».

Για την αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου:

«Σε κάθε παιχνίδι πάμε για τη νίκη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε. Θέλουμε μια νίκη, ώστε να παλέψουμε ως το τέλος».

Για το αν η συνεργασία του με τον Ηρακλή θα συνεχιστεί και μετά τα πλέι οφ:

«Είπα στον κ. Παπαδόπουλο να μιλήσουμε μετά το τέλος των πλέι οφ. Εάν τα βρούμε, ευχαρίστως να παραμείνω. Ήξερα από την αρχή πως πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα, έχει τα πάντα ο Ηρακλής. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τις εγκαταστάσεις. Ο Ηρακλής δεν πρέπει να είναι εδώ που βρίσκεται τώρα, αλλά στη Σούπερ Λίγκα».

Υπόκλιση στη «βασίλισσα»!

Είναι η καλύτερη και δεν αμφισβητείται! Η Σερένα Γουίλιαμς επικράτησε 2-0 σετ της Μαρίας Σαράποβα και κατέκτησε για δεύτερη φορά στην καριέρα της το Roland Garros!

Υπόκλιση στη «βασίλισσα»!
Μόνη της κι όλες τους!

Αυτή η Σερένα Γουίλιαμς δεν γίνεται να χάσει και το απέδειξε (και) στον μεγάλο τελικό του Roland Garros, όπου επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Μαρίας Σαράποβα σε 1 ώρα και 46 λεπτά, κατακτώντας το τρόπαιο στο Παρίσι!

Η Αμερικανίδα ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης και φυσιολογικά έφτασε για δεύτερη φορά στην καριέρα της στην κορυφή του γαλλικού Grand Slam, έντεκα χρόνια μετά, έχοντας πλέον στη συλλογή της 16 major τρόπαια!

Το πάλεψε πολύ στο «Philippe Chatrier», η Ρωσίδα καλλονή και περσινή κάτοχος, όμως δεν αρκεί η προσπάθεια για να αντιμετωπίσεις το... φαινόμενο που λέγεται Σερένα Γουίλιαμς, η οποία για ακόμη μια φορά ήταν εντυπωσιακή στα χτυπήματά της, μετρώντας συνολικά 29 winners.

Πάντως, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Μάσα που έκανε... με την μία μπρέικ και φάνηκε αποφασισμένη για το τίτλο. Ωστόσο, η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο απάντησε με 4 σερί γκέιμ (4-2) και παρά την προσωρινή αντίδραση της Σαράποβα (4-4), το σετ πήγε στα... χέρια της Αμερικανίδας με νέο μπρέικ (6-4).

Στο δεύτερο σετ, η Σερένα μπήκε με «αέρα» κι έβαλε από νωρίς θεμέλια τίτλου (3-1 γκέιμ). Από την άλλη, το νούμερο δύο στον κόσμο προσπάθησε να βάλει δύσκολα στην αντίπαλό της, όμως δεν γινόταν. Τα πάντα είχαν κριθεί, με την νέα «βασίλισσα» του Roland Garros να σερβίρει εντυπωσιακά και να φτάνει στο τρόπαιο (6-4).

Την απονομή του τροπαίου στη μεγάλη νικήτρια έκανε η πάλαι ποτέ νούμερο ένα στην κατάταξη και κάτοχος τριών Roland Garros (1989, 1994, 1998), Αράντσα Σάντες Βικάριο.
Πηγή: sport-fm.gr

Συλλεκτικά διαρκείας του Άρη ετοιμάζει η ΠΑΕ!!

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου στις 25 Μαρτίου η ΠΑΕ Άρης ετοιμάζει διάφορες εκπλήξεις για τον κόσμο… Όπως τονίσαμε και τις προηγούμενες μέρες το εμπορικό τμήμα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ετοιμάζει αρκετές εκπλήξεις για τον κόσμο της ομάδας. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου, τα οποία θα μπορούν σαφώς να χαρακτηριστούν συλλεκτικά.
Η σχεδίασή τους βρίσκεται στην τελική της ευθεία και η ανακοίνωση της κυκλοφορίας τους θα συνδυαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλέσει το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου του ΑΡΗ.

Οι διοικούντες θα είναι έτοιμοι για τις σχετικές ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα.
Πηγή:allaboutaris.com

Το κόστος του repeat και το κέρδος του... "καναπέ"!!

Δεν είναι θέμα προγνωστικών. Κάποιοι έβλεπαν νίκη Ολυμπιακού και κάποιοι άλλοι διπλό του Παναθηναϊκού στον 1ο τελικό. Αυτό που συνέβη στο παρκέ του ΣΕΦ ήταν πέρα για πέρα απροσδόκητο. Δεν το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του τριφυλλιού, ούτε ο πιο… συγκρατημένος ερυθρόλευκος οπαδός. Μιλάμε για μια επιβλητική από κάθε άποψη εμφάνιση 40 λεπτών του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονα για μια σοκαριστικά κακή εικόνα από πλευράς Ολυμπιακού. Οι πράσινοι υπερείχαν καθαρά σε όλους τους τομείς της στατιστικής, ήταν πνευματικά 10 φορές πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους, ενώ κέρδισαν κατά κράτος και τη μάχη του πάγκου. Και μπορεί ένα break ήταν έτσι κι αλλιώς κάτι όχι ανέφικτο για τους φιλοξενούμενους. Το ρεσιτάλ όμως που έδωσαν στο πρώτο «αιώνιο» ραντεβού ήταν κάτι που δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί με βάση τη δυναμικότητα των δύο ομάδων.
Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που βοηθούν στην κατανόηση των όσων είδαμε στο Φάληρο. Όπως το αυξημένο κίνητρο που πάντα έχει ο φιλοξενούμενος στο πρώτο ματς μιας σειράς, όπως η μέρα που θα βρεθούν παίκτες κλειδιά ή οι πιθανές απουσίες (π.χ. Λο). Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και κάτι ακόμη. Ο Ολυμπιακός «πληρώνει» το μεγαλειώδες repeat που έκανε στον Λονδίνο και ο Παναθηναϊκός «αποζημιώνεται» για το γεγονός ότι παρακολούθησε το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας από τον καναπέ.
Ήταν φανερό, τουλάχιστον μέχρι χθες βράδυ, ότι οι Πειραιώτες δεν είχαν «επιστρέψει» από την αγγλική πρωτεύουσα. Σε κανένα από τα παιχνίδια που έδωσαν κόντρα σε Πάτρα και Ρέθυμνο δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό. Μικρά καλά διαστήματα, χαμηλός βαθμός συγκέντρωσης και νίκες μόνο λόγω διαφορά κλάσης και φανέλας. Έφτασαν έως τους τελικούς με μια υπερβολική σιγουριά του στυλ «ξέρουμε να κερδίζουμε όταν θέλουμε και μπορούμε να το καταφέρουμε ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες». Δεν διάβασαν όσο θα έπρεπε τον αντίπαλό τους και πίστεψαν ότι η υπόθεση τίτλος εξαρτάται μόνο από τους ίδιους.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη εκμεταλλεύτηκε τον… άπλετο χρόνο που του έδωσε ο πικρός κατά τα άλλα αποκλεισμός από την Μπαρτσελόνα. Από την επομένη κιόλας του 5ου ματς στην Βαρκελώνη, οι πράσινοι άρχισαν να ασχολούνται με τον τελευταίο στόχο της χρονιάς. Είδαν  τι τους έλειπε, έψαξαν με προσοχή, βρήκαν αυτό που ήθελαν και έκλεισαν τα κενά τους. Δούλεψαν πολύ στις αδυναμίες τους, έβαλαν καινούργια πράγματα στο παιχνίδι τους και το κυριότερο διατηρήθηκαν σε υψηλό ρυθμό. Δεν υποτίμησαν κανέναν αντίπαλο στην Ελλάδα, δεν άφησαν κανένα αγωνιστικό λεπτό να πάει χαμένο. Και την κατάλληλη στιγμή «εισέβαλαν» στο ΣΕΦ σαν καμικάζι, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους αντιπάλους τους. Και πλέον έγιναν αφεντικά των τελικών…
Πηγή: sportdog.gr

"Πόσο τελείωσε το ματσάκι;"

Ποιοι παράγοντες μεγάλης ομάδας είχαν κολλημένα αυτιά στο ραδιοφωνάκι, για να δούνε πόσο θα λήξει ένα παιχνίδι; Τώρα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν παρακάτω ή δεν το πήραν ακόμα απόφαση;
Το σενάριο που ακουγόταν στη Θεσσαλονίκη εδώ και κάποιες μέρες, για την πιθανότητα ο ΠΑΟΚ να μην σφραγίζει τη συνεργασία με τον Πασιένσια, το έχει γράψει από χθες ο σκύλος. Και, μάλιστα, επιβεβαιώθηκε!
Ο λόγος, μεταξύ όσων ακουγόταν, ήταν ότι οι Θεσσαλονικείς, ήθελαν να δούνε το χθεσινό αποτέλεσμα της Εθνικής ομάδας εναντίον της Λιθουνίας... Ο λόγος; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Για να δούνε αν θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της παραμονής του Σάντος στον πάγκο της ομάδας! Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, δηλαδή... 
Με τον ίδιο τον Πορτογάλο, πάντως, να αποφεύγει να πάρει θέση στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όσον αφορά το μέλλον του. Ο σκύλος, πάντως, θα προτείνει στους ανθρώπους του Δικέφαλου να αρχίσουν ξανά την αναζήτηση τεχνικού. Η στήλη "Sportdog Penalty", του σκύλου, άλλωστε, το γράφει ξεκάθαρα: "Tουλάχιστον τώρα που κέρδισε η Εθνική Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξεχάσει οριστικά τον Σάντος και να κλείσει προπονητή..."! Έχεις κανείς αμφιβολίας ότι έτσι θα γίνει;
Πηγή: sportdog.gr

Κόντρα Ολυμπιακού-Τρίπολης για μεταγραφή παίκτη;

Μπορεί να αποκτήσει ποδοσφαιριστή ο Αστέρας Τρίπολης που τον θέλει και ο Ολυμπιακός; Πώς σχετίζεται η αποχώρηση του Φούλοπ και πού κολλάει ο... Κονστάντσο; Με ένα κλικ θα μάθετε... Για όσους γνωρίζουν τι γίνεται στην πιάτσα των μεταγραφών, η μια ημέρα καθυστέρηση που "τελείωσε" από την κυπριακή ΑΕΛ ο Ματιάς Ντεγκρά, δεν αιφνιδίασε κανέναν. Ο λόγος; Το γεγονός ότι λύθηκε (αιφνιδιαστικά) και το συμβόλαιο του Φούλοπ από τον Αστέρα Τρίπολης...
Για κάποιους (αρκετούς!) δεν είναι σύμπτωση και ο Ντεγκρά ετοιμάζει βαλίτσες για επιστροφή του στην Τρίπολη. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την ομάδα της Αρκαδίας, όσα χρόνια αγωνίστηκε στην Κύπρο. Πού κολλάει ο Ολυμπιακός σε όλα αυτά; Μα, από ότι ακούγεται στην πιάτσα, το όνομα του Ντεγκρά θα "παίξει" και για τον Ολυμπιακό! Ο Αργεντινός τερματοφύλακας είχε βρεθεί στο ρεπορτάζ των "ερυθρόλευκων" το ίδιο καλοκαίρι που ο Κοβάσεβιτς αποφάσισε να πάρει τον... Κονστάντσο!
Και όπως θα θυμάστε, σίγουρα, ο Ντάρκο είχε απορρίψει την περίπτωση του Ντεγκρά, καθώς ήταν σίγουρος για την επιλογή του Κονστάντσο...
Πηγή: sportdog.gr

Τόσα δίνει για τον παικταρά!!

Ο σκύλος "ξεψαχνίζει" τις περιπτώσεις των Πέδρο Λεόν, Μισίμοβιτς και Βερδού και σας αποκαλύπτει το ποσό που σκοπεύει να δαπανήσει ο Ολυμπιακός για το δεκάρι από το εξωτερικό... Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή; Τα ονόματα που έχουν γραφτεί, μέχρι στιγμής, στο ρεπορτάζ των "ερυθρόλευκων" για τη θέση του "δεκαριού", είναι εκείνα των Πέδρο Λεόν, Βερδού και, φυσικά, του Μισίμοβιτς. Να δούμε τι προσφέρει στον καθένα ο Ολυμπιακός;
Στον Πέδρο Λεόν έδινε 1,6 εκ. ευρώ, στον Μισίμοβιτς έφτανε το 1,8 και στον Βερδού προσφέρει 1,5. Ο μέσος όρος, δηλαδή, βγαίνει στο 1.650.000 ευρώ... Αυτό είναι το ποσό, δηλαδή, που σκοπεύει να διαθέσει για ξένο "δεκάρι" ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Κι αν σας φαίνονται λίγα, προσθέστε σε αυτό το ποσό και την εφορία που καλούνται να πληρώσουν οι ομάδες και θα διαπιστώσετε ότι με τους φόρους το "δεκάρι" για τη νέα σεζόν θα κοστίσει 2,5 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό.
Στην εποχή που ζούμε και με το επίπεδο που έχει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δεν τα λες και λίγα...Πηγή: sportdog.gr

Στείλτε του επιστολές, κι αυτός θα τις διαβιβάσει!!

Ο Γιώργος Μύρτσος σχολιάζει στον sportdog τη νέα μόδα, με τις επιστολές από τον αθλητικό χώρο προς τον πρωθυπουργό. Οι νταβατζήδες, οι απατεώνες και η κομψή κυρία που είναι για τα θηρία! Διαβάζω στις εφημερίδες πως τη μία έστειλε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά ο ΠΑΣ Γιάννενα, την άλλη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Τις επιστολές, όμως, που στέλνουν στον Σαμαρά, δεν τις στέλνουν για να πάρει αποφάσεις ο ίδιος, αλλά για να τις διαβιβάσει στα αφεντικά της χώρας. Αποφασίσεις δεν παίρνει ο πρωθυπουργός, αλλά οι Ευρωπαίοι νταβατζήδες.
Στείλτε κι εσείς μία επιστολή
Ο Σαββίδης, για παράδειγμα, είπε να πληρώσει σε μετρητά 11 εκ. ευρώ για τα χρέη του ΠΑΟΚ, χωρίς προσαυξήσεις κ.λπ. και του απάντησαν ότι πρέπει να ρωτήσουν τα αφεντικά τους. Ή για να μειώσει το ΦΠΑ δεν μπορεί να πάρει απόφαση μόνος του ολόκληρος πρωθυπουργός, αλλά θα πρέπει να ρωτήσει την τρόικα. Έχουμε κι αυτή η κομψή κυρία, που είναι για τα άγρια θηρία, την Λαγκάρντ... Διαβιβαστές είναι στην κυβέρνηση. Για αυτό, λοιπόν, σας προτείνω να στείλετε μία επιστολή στον πρωθυπουργό. Κι αυτός θα την διαβιβάσει στα αφεντικά της χώρας....
Μας είπαν ότι ήμασταν απατεώνες!
Πιστεύω ότι όσον αφορά την UEFA και την επίσκεψή του κλιμακίου της στην ΕΠΟ, για να κάνει έλεγχο στο θέμα των αδειοδοτήσεων, ήταν μία... ξεφτίλα! Ήρθαν και μας ξεφτίλισαν. Μας είπαν μία ακόμα φορά ότι είμαστε απατεώνες, γιατί αυτό που συνέβη εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι. Όταν η ΕΠΟ λέει ότι όλα είναι καλά για Παναθηναϊκό και τα Γιάννενα και έρχεται μετά η UEFA και λέει ότι κάτι τρέχει, τι σημαίνει αυτό; Τη δική μου την άποψη σας την έγραψα. Πείτε μου κι εσείς τη δική σας... Αλλά είναι αυτό που έχω γράψει και παλιότερα και δεν θα σταματήσω να το κάνω. Του Έλληνα του αρέσει να είναι ραγιάς και θέλει έναν ξένο πάνω από το κεφάλι του, με ένα βούρδουλα...
Πηγή: sportdog.gr

Αμάν, να τελειώσει να ξελαμπικάρουμε…!!

Η Εθνική του «μισό-μηδέν» φαίνεται να καβατζώνει τα μπαράζ για το Μουντιάλ, αλλά όσοι βλέπουν τα παιχνίδια της παρακαλάνε να τελειώσουν. «Ντου στα Αποδυτήρια» για το διπλό στη Λιθουανία. Το παιχνίδι δεν βλεπότανε. Κούραζε. Παρά ταύτα, όταν το σκορ το έχεις στο γκολ, τότε ανά πάσα στιγμή από μια στραβοκλωτσιά, μπορεί να γίνει η ζημιά. Κι έτσι είσαι στην πρίζα. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, δηλαδή.
Η εθνική, λοιπόν, έκανε ό,τι συχνά εκτός έδρας με τέτοιου βεληνεκούς αντιπάλους. Κέρδισε στο γκολ, έβαλε στο τσεπάκι το τρίποντο και πάει τώρα για τα τελευταία ματς του ομίλου τον Σεπτέμβριο.
Παίζει με τη φωτιά
Τρία διπλά έχει στον όμιλο η εθνική. Το πρώτο το έκανε στην Λετονία με 2-1. Το άλλο στην Σλοβακία με 1-0. Και το τρίτο απόψε, πάλι στο γκολ και ξανά με 1-0. Στο ίδιο μοτίβο. Παίζει με την φωτιά η εθνική, αλλά δεν την φοβάται κιόλας. Κι έτσι μπορεί να αγχώνεται, αλλά συνήθως δεν καίγεται.
Να βγούμε καμιά βόλτα
Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι όπως είπαμε δεν ήταν καλό. Έλεγες «αμάν να τελειώσει» να βγεις καμία βόλτα να ξελαμπικάρεις. Η εθνική δεν άρεσε. Έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να κερδίσει, όμως το βασικότερο είναι ότι δεν κινδύνεψε στα μετόπισθεν πάνω από μια, δυο φορές.
Σίγουρη για μπαράζ
Κι έτσι η εθνική εξασφάλισε την 2η θέση ουσιαστικά. Θετικό αυτό. Άλλο να χάνεις την 1η θέση, άλλο να σου βγαίνει η ψυχή μέχρι το τέλος να πάρεις ακόμα και την 2η για να πας στα μπαράζ.
Μετά τα αποτελέσματα που ήρθαν, λοιπόν, η Ελλάδα πάει για τα μπαράζ σχετικά άνετη. Και περιμένει μήπως γίνει κανένα θαύμα και τσακίσουν ένα δυο, παιχνίδια της Βοσνίας, οπότε να διεκδικήσει ακόμα και την πρωτιά. Μακάρι, αλλά δύσκολο, αφού η Βοσνία είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
Πηγή: sportdog.gr

"Bαρέθηκα Καραγκούνη-Κατσουράνη στην Εθνική"!!

Ποιος εν ενεργεία Έλληνας διεθνής ποδοσφαριστής, με μεγάλη θητεία στην Εθνική ομάδα, έκανε αυτή τη δήλωση; Ο ίδιος ο Κώστας Κατσουράνης! Μπορεί να μιλάει σπάνια στον Τύπο, αλλά όταν το κάνει οι δηλώσεις του συζητιούνται για μέρες...
Αναλυτικά όσα είπε στον "SentraFM":
Για το ποιόν διαλέγει μεταξύ του Γκάλη του Διαμαντίδη και του Σπανούλη: «Είναι τεράστιοι μπασκετμπολίστες και έχουν βοηθήσει πολύ το άθλημα».
Για το αν έχει παίξει μπάσκετ: «Δεν έπαιξα ποτέ επαγγελματικά. Όταν έδωσα εξετάσεις για το αθλητικό γυμνάσιο έδωσα και ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ήμουν καλός στο μπάσκετ αλλά κοντός»
Για την Εθνική: «Πήραμε αυτό που θέλαμε και είναι σημαντικό για να έχουμε σίγουρη την δεύτερη θέση. Περιμένουμε δυο στραβοπατήματα από τους Βόσνιους. Πρέπει να κάνουμε πέντε νίκες για να έχουμε ελπίδες για την πρώτη θέση και μπορούμε να έχουμε ελπίδες για την πρώτη θέση. Υπάρχουν λόγοι που δεν θέλξαμε με την απόδοση μας, μας επηρέασε ο γήπεδο που ήταν από πλαστικό. Ήταν και τέλος της χρονιάς κάποιοι παίκτες ήταν κουρασμένη. Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και είναι αλλιώς και θα πάμε στην Βραζιλία γιατί το θέλουμε πολύ
Για τον υπάρχουν παιχνίδια που απλά θέλει η ομάδα να βάλει ένα γκολ και να μην δεχτεί: «Υπάρχουν αυτά τα παιχνίδια και τέτοια σου δίνουν τις προκρίσεις. Δεν θέλξαμε αλλά όσο μπορούσαμε τα δώσαμε όλα και πήραμε τους τρεις βαθμούς αυτό μετράει. Δεν τα βάζει κανείς σε ένα κάδρο και λέει θα κερδίζουμε επαγγελματικά».
Για το πώς επηρεάζεται μια καλύτερη ομάδα παίζοντας μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας: «Εξαρτάται από την ψυχολογική κατάσταση που θα είναι ομάδα. Από την καλύτερη ομάδα εξαρτάται στην Λετονία είχαμε καλή απόδοση. Η μία έπαιζε σε πλαστικό γήπεδο και η άλλη σε κανονικό γήπεδο, την μια παίζαμε Σεπτέμβρη και την άλλη Ιούνιο»
Για το Mundial: «Θα πάμε στο Μουντιάλ υπάρχει μεγάλη θέληση από όλους. Έτσι, θα κλείσουμε αυτή την δεκαετία με μεγάλη επιτυχία και θα είναι μια χρυσή δεκαετία για το ελληνικό ποδόσφαιρο»
Θέλουμε μια παρουσία όπως στο Euro του 12, θα είναι πολύ καλή. Mια ομάδα αξιόμαχη που θα διεκδικήσει την νίκη σε όλο τα παιχνίδια και τότε παίξαμε καλό ποδοσφαίρο. Αυτό που κάναμε το '12 πρέπει να κάνουμε και στο Mundial»
Για την παρουσία του στην Εθνική και τον Καραγκούνη: «Και εγώ βαρέθηκα να μας βλέπω, λίγο υπομονή πέντε ματς και μετά το Mundial. Δεν σημαίνει κάτι αυτό, λίγο υπομονή και βλέπουμε. Ο Γιώργος είναι τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική. Από την στιγμή που η ομάδα έχει επιτυχία γέρνει προς τα εμάς η ζυγαριά».
Για τον ΠΑΟΚ στα play-off: «Βγάλεμε ψυχικά αποθέματα στο τέλος χάσαμε τρία ματς στο 90. Ήμασταν τυχεροί στο τελευταίο παιχνίδι στο Περιστέρι και πήραμε την πρώτη θέση στα play-off»
Για τον προπονητή που μπορεί να έρθει στον ΠΑΟΚ: «Είναι και θέμα τι προπονητής μπορεί να έρθει στη Ελλάδα, είναι δύσκολο να έρθει μεγάλος προπονητής . Ένας Έλληνας προπονητής που θα έχει πλάνο θα βγάζει νέος ποδοσφαιριστές και θα φέρνει αποτελέσματα στον ΠΑΟΚ θα ταίριαζε αλλά καλύτερα είναι ένας ξένος, υπάρχει πίεση και καλύτερα να είναι κάποιος που να μην ξέρει την ελληνική πραγματικότητα»
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει καλή κουλτούρα και με έχει ανταμείψει για ότι έχω κάνει μέσα στο γήπεδο και για το ότι δίνω την ψυχή μου για την ομάδα. Εγώ από την πλευρά θέλω αυτό να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. δεν νιώθω πίεση αν και πάντα υπάρχει αυτό μέσα στις μεγάλες ομάδες εγώ το έχω συνηθίσει »
Για τον Δώνη και το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ: «Εγώ ήμουν 4 ή 5 μήνες με τον κύριο Δώνη, δεν μπορώ να πάρω θέση ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Είχε έρθει σε κόντρα με τους οπαδούς ήταν δύσκολο να συνεχίσει.
Ο ΠΑΟΚ θέλει ηρεμία και δουλειά. Στο ποδόσφαιρο δουλεία και οργάνωση φέρνουν αποτελέσματα . Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη δυναμική, γήπεδο και μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Εάν έχει προγραμματισμό έρχονται αποτελέσματα αλλά αυτό δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη η υπομονή δεν είναι αρετή του Έλληνα»
Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κοντράρει τον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι σιγά σιγά θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε κάποια ευκαιρία φέτος, ο Ολυμπιακός φέτος μπορεί να μην ήταν καλός αλλά κέρδισε άνετα το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει μπροστά ότι περνά,ει περνάει στην ζωή δεν ξανά γυρίζει. Να κοιτάξει μπροστά και να δουλέψει Δεν πρέπει να κοιτάς πίσω να λες έχασα την μια ευκαιρία και την άλλη»
Για το ότι βγήκε δεύτερος στις εκλογές του ΠΣΑΤ και για τις σχέσεις που είχε με τους συμπαίκτες τους: «Πολλά λέγονται γιατί υπάρχει ζήλια όταν κάποιος είναι πτυχωμένος και πετυχαίνεται στόχους που βάζει. Δεν είμαι άγιος αλλά σε γενικά πλαίσια πάντα είχα καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες»
Για το αν θα έκλεινε την καριέρα του στην ΑΕΚ, στην γ΄ ή στην β΄ Εθνική: «Εννοείται δεν έχω κανένα πρόβλημα έχω ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο, σίγουρα θα ήθελε να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Αλλά ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κάνεις σχέδια γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται »

Στοίχημα με τον Gazzouxbet.

Καλό Σαββατοκύριακο σ' όλους. Εκτός για λίγες μέρες και επαναφορά σήμερα. Ας δούμε τα παιχνίδια μας:
144) ΑΣΙΡΙΣΚΑ - ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ 1. Άμεση επαναφορά στις νίκες χρειάζεται η Ασιρίσκα μετά από 4 αγώνες που αγνοεί τη νίκη. Με τη Γιόνσεπινγκ όχι και ομάδα φόβητρο μπορεί να επανέλθει.
146) ΛΙΟΥΝΓΚΣΙΛΕ - ΑΝΓΚΕΛΧΟΛΜΣ 1. Οι γηπεδούχοι πιο δυνατή ομάδα αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να καταβάλουν τη σκληροτράχηλη φιλοξενούμενη που παλεύειόλα τα παιχνίδια της.
171) ΚΡΙΣΙΟΥΜΑ - ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ 1. Αρχή της Βραζιλίας και βλέπουμε τις ομάδες να μην έχουν ρυθμό ακόμη. Η Κρισιούμα ξεκίνησε με δύο νίκες στην έδρα της ενώ η Φλαμένγκο ακόμη δεν έχει νίκη. Οι γηπεδούχοι το φαβορί.
180) ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 1. Σε καλύτερη κατάσταση οι γηπεδούχοι, τα "μαύρα" της τα χάλια η πρωτευουσιάνα. Άσσος.
Επιλέξτε να ποντάρετε σε μονά αποδεκτά για όσους παίζουν διαδικτυακά. Καλή τύχη σ'όλους. Για σχόλια στο Facebook στη σελίδα Gazzouxbet.

Πιο πρόχειρα δε γίνεται!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για τις... συσκέψεις επί συσκέψεων που όμως δεν φέρνουν στον ΠΑΟΚ τον νέο προπονητή και φανερώνουν προχειρότητα!  Η επομένη της εξασφάλισης θέσης στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ βρήκε τον ΠΑΟΚ εντελώς απροετοίμαστο. Μια πολύ δυσάρεστη αλλά 100 % αληθινή διαπίστωση. Η ομάδα -μετά κόπων και βασάνων- πέτυχε το στόχο της αλλά είναι φανερό (και μετά λύπης μου το επισημαίνω) έχει πλέον αντίπαλο το χρόνο στην προσπάθεια να οργανωθεί για την επόμενη σεζόν.
Δεν έχω τη διάθεση να απογοητεύσω κανένα αλλά θεωρώ ότι με τους ρυθμούς που κινούνται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα τους βρει το. σκοτάδι. Μπορεί Ζαγοράκης, Βρύζας, Τσιστιάκοφ, Γεωργιάδης να συσκέπτονται καθημερινώς αλλά αποτέλεσμα δεν προκύπτει. Ας ξεκινήσουμε από την επιλογή προπονητή.
Ένα μήνα τώρα οι επιτελείς του Δικεφάλου προσπαθούν να εντοπίσουν τον εκλεκτό στον οποίο θα αναθέσουν την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δυο (τουλάχιστον) χρόνια. Μετά από αρκετό ψάξιμο, πολλές επαφές και αρκετές μεταξύ τους διαφωνίες καταλήγουν στον Ντομίνγκος Πασιένσια τον οποίο και προτείνουν στον Ιβάν.
Ο Πορτογάλος έρχεται στην Θεσσαλονίκη με την προοπτική να ολοκληρώσει με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ την προφορική συμφωνία που είχε επιτευχθεί πριν από μια εβδομάδα στην Γερμανία με τους Βρύζα και Τσιστιάκοφ αλλά φεύγει άπραγος καθώς διαπιστώνει ότι ο Σαββίδης δεν έχει πάρει την απόφαση να του παραδώσει τα. κλειδιά της ομάδας.
Συνεχίζουμε. Εκκρεμεί ακόμα και σήμερα, 18-19 μέρες πριν την 1η συγκέντρωση των παικτών για τη νέα περίοδο, η απόφαση για το αθλητικό κέντρο που θα επιλέξει ο ΠΑΟΚ στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσει η ομάδα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Εκκρεμεί φυσικά και το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων προετοιμασίας που θα δώσει ο Δικέφαλος στο εξωτερικό.
Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των παικτών που ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαια τους καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των παικτών που αγωνίστηκαν με τη μορφή δανεισμού στον ΠΑΟΚ ζητούν ενημέρωση για το αν υπάρχει διάθεση ανανέωσης της συνεργασίας ή όχι.
Συνεχίζουμε. Δεν είναι μυστικό ότι οι επιτελείς του Δικεφάλου έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις με αρκετούς από τους παίκτες που έχουν επιλέξει για την ενίσχυση της ομάδας. Δεν μπορούν όμως να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα καθώς δεν υπάρχει προπονητής για να καταθέσει την άποψη του και κανείς από τους «4» δεν θέλει να πάρει την ευθύνη χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη από το νέο τεχνικό.
Τα χρονικά περιθώρια, για να μην γίνουν υπό πίεση αυτές οι πολύ σοβαρές κινήσεις, στενεύουν. Δεν είναι κακό οι συνεργάτες του Σαββίδη να του παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα, κάτι που μάλλον αποφεύγουν να κάνουν για να μη γίνουν δυσάρεστοι στον μεγαλομέτοχο. Είναι προτιμότερο να γίνουν δυσάρεστοι και πιεστικοί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Γιατί αν στην πορεία διαπιστωθούν λάθη στις επιλογές τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Και θέλω να πιστεύω ότι καταλάβατε τι εννοώ.
Σαφώς και είναι αναστρέψιμη κατάσταση υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν χαθεί ούτε πέρα από το Σαββατοκύριακο!
Υ. Γ. 1 Μοναδική υπόθεση που παρουσίασε εξέλιξη ήταν αυτή του Πάμπλο Γκαρσία. Την επιστροφή του Ουρουγουανού πιστώνεται αποκλειστικά ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ομογενής επιχειρηματίας απέδειξε ότι δεν διοικεί τον ΠΑΟΚ με εγωισμό αλλά με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας.
Μια μικρής διάρκειας συζήτηση με τον Γκαρσία ήταν αρκετή για να πείσει τον Σαββίδη πως τον Μάρτιο έγινε τεράστιο λάθος με την αποδέσμευση του Γκαρσία. Η αδικία εις βάρος του παίκτη αποκαταστάθηκε και το γεγονός προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στον κόσμο. Αυτό τον ενθουσιασμό όφειλαν να εκμεταλλευτούν στην ΠΑΕ προχωρώντας με σταθερά βήματα στην επιλογή προπονητή, στην επιλογή αθλητικού κέντρου και φυσικά στην επιλογή των παικτών που θα συμπληρώσουν το ρόστερ της νέας περιόδου.
Υ. Γ. 2 Θεωρώ εξαιρετικά κρίσιμο το Σαββατοκύρικο για το θέμα των χρεών. Θα δρομολογηθούν εξελίξεις καθοριστικές στο θέμα καθώς ο Σαββίδης είναι πολύ πιθανό να λάβει μια οριστική απάντηση από επίσημα χείλη για το αν η κυβέρνηση -η τρόικα δηλαδή- θα δεχθεί την πρόταση για την καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου (11.000.000 ευρώ) ή θα επιμείνει στην πρόταση να ζητά και το 20% των προστίμων και των προσαυξήσεων.Πηγή: gazzetta.gr

Οι μάγκες του ΣΕΦ...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την εκπληκτική παρουσία των φίλων του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και το ξεκάθαρο προβάδισμα που απέκτησε ο Παναθηναϊκός.   Ο Παναθηναϊκός υπνώτισε τον Ολυμπιακό και πήρε μια από τις πιο καθαρές νίκες του στο ΣΕΦ, όμως μάγκες στο Φάληρο δεν ήταν μόνο ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του. Ηταν και οι 7.000 οπαδοί των πρωταθλητών Ευρώπης, που δεν έφυγαν, ήπιαν όλο το πικρό ποτήρι και αποθέωσαν την ομάδα τους.
Αποδέχθηκαν την ήττα, δημιούργησαν ατμόσφαιρα ιδανική για μπάσκετ και απέδειξαν ότι και στην Ελλάδα μπορεί να επικρατήσει η λογική και ο πολιτισμός. Αν όλη η σειρά διεξαχθεί σε τέτοιες συνθήκες, το ελληνικό μπάσκετ και ο ελληνικός αθλητισμός θα έχει κάνει μια μεγάλη πρόοδο.
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έκανε το μπρέικ και πλέον είναι το φαβορί για τον τίτλο. Μπορεί να τελειώσει τη δουλειά με νίκες μόνο στο ΟΑΚΑ, πήρε ήδη από τον Ολυμπιακό το αβαντάζ της έδρας. Η ιστορία στις αναμετρήσεις των αιωνίων δεν μας έχει δώσει ποτέ μπρέικ στο μπρέικ, άρα οι πράσινοι έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο.
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε καθαρά χάρη στην στρατηγική του και τον τρόπο που διάβασε τον Ολυμπιακό. Με συνταγή αλά... Μπαρτσελόνα, άφησε έναν παίκτη του Ολυμπιακού να σουτάρει και έβαλε τις βάσεις. Ο Κατσίβελης έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, αλλά στην επίθεση ήταν... Σάδα. Οχι μόνο δεν ήταν εύστοχος, αλλά ήταν άτολμος.
Αλλά να μην σουτάρει ο Κατσίβελης είναι στο πρόγραμμα. Το ότι όλος ο Ολυμπιακός είχε 4 στα 29 τρίποντα δεν οφείλεται σε έναν παίκτη, αλλά σε μια ολόκληρη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με το μυαλό, την πίεση και το άγχος των ερυθρολεύκων και δικαιώθηκε. Αφησε τα τρίποντα και ο Ολυμπιακός μπροστά στο... εύκολο σουτ, μπερδεύτηκε. Στην αρχή ήταν άτολμος, μετά ήταν άστοχος ακόμα και στα ελεύθερα τρίποντα. Σλούκας, Περπέρογλου,Παπανικολάου, Αντιτς, Σπανούλης, Πρίντεζης, δεν μπορούσαν να βάλουν σουτ, που σε άλλα ματς ήταν απλά ένα μέρος της δουλειάς.
Δημιουργία λόγω της κλειστής άμυνας δεν υπήρχε από τον Ολυμπιακό, παιχνίδι μέσα στη ρακέτα το ίδιο, ακόμα και η αστοχία στις βολές ήταν εκνευριστική. Με 9 στις 19, η πίεση μεγάλωνε. Ο δε Εϊσι Λο ήταν παρκαρισμένος στον πάγκο, αδύναμος να βοηθήσει. Η γαστρεντερίτιδα τον έθεσε νοκ άουτ.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του δεν έκανε σπουδαία εμφάνιση στην επίθεση, αλλά έκανε σωστά όλες τις δουλειές μέσα στη ρακέτα. Λάσμε και Γκιστ ήταν σπουδαίοι και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αλλά κυρίως σκέπεσαν τα καλάθια, ο Μπράμος έβαλε πολύ μεγάλα σουτ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε κυρίως συντήρηση της διαφοράς εκμεταλλευόμενος την αστοχία του Ολυμπιακού, είχε κι αυτός επιθετικό πρόβλημα, αλλά ποτέ δεν κινδύνεψε. Ο Ολυμπιακός πίεζε με κάθε τρόπο, αλλά ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα, με συνέπεια να αρχίσει να αδειάζει το ΣΕΦ από το 35'.

Οι 7.000 που έμειναν όμως έκαναν τη διαφορά. Συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις, οι αποδοκιμασίες και οι ασχήμιες παίρνουν τη σκυτάλη. Κι όμως, οι περισσότεροι δεν έφυγαν, άρχισαν να τραγουδούν και να συμπαραστέκονται στην ομάδα που τους έκανε υπερήφανους. Δίδαξαν πώς ακριβώς πρέπει να συμπεριφέρονται όσοι πραγματικά αγαπούν την ομάδα τους και έστειλαν μήνυμα στους παίκτες τους ότι μια ήττα δεν αλλάζει τίποτα. Ακόμα κι αν χαθεί το πρωτάθλημα, που πλέον είναι κοντά στο να επιστρέψει σε πράσινα χέρια. Υπάρχει, βέβαια, δρόμος ακόμα, ο Εϊσι Λο θα αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ, αλλά το φαβορί είναι πια ο Παναθηναϊκός.
Πηγή: gazzetta.gr

Ετσι απλά. 0-1!!

O Θανάσης Ασπρούλιας γράφει στο blog του στο gazzetta για τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός... έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού κι άνοιξε το σκορ στους τελικούς της Α1!
Καλή η εγκεφαλικότητα, η κατανόηση των στατιστικών, ο τεχνοκρατισμός, αλλά στο μπάσκετ υπάρχει και η ουσία. Πολλές φορές η υπερ-ανάλυση μας οδηγεί σε διαφορετικά μονοπάτια από την ουσία. Διότι στο μπάσκετ κερδίζει αυτός που θα βάλει τη μπάλα στο καλάθι πολλές φορές. Στον πρώτο τελικό,  ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόλις 64 πόντους, αλλά του έφταναν, του περίσσευαν, έδινε και ρέστα σε σύγκριση με τους 51 του Ολυμπιακού. Τόσο απλά! Και η εξήγηση είναι επίσης απλή: Όταν μία ομάδα εκτελεί στην έδρα της, σε έναν τελικό 29 τρίποντα, από τα οποία ευστοχεί στα 4 και παράλληλα έχει σχεδόν ίδια δίποντα, όπου σκοράρει με σχεδόν 50% είναι αδύνατον να κερδίσει. Τόσο απλά. Ελάτε, πάμε να διαβάσουμε τα στατιστικά.
Ο Διαμαντίδης είχε 4 πόντους με 4 λάθη και μόλις μία ασίστ.
Ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε 18 λάθη έναντι 13 του Ολυμπιακού,
Σούταρε 13/20 βολές και ευστόχησε σε 7 τρίποντα.
Ξεχάστε το αποτέλεσμα. Ο αγώνας δεν έχει αρχίσει ακόμα και σας ενημερώνει κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει αυτά τα νούμερα στο τέλος του αγώνα. Σας λένε ότι η απόδοση για το διπλό είναι 10.00. Πόσα χρήματα θα ποντάρατε; Ένα ευρώ; Προσωπικά όχι! Ούτε αυτό.
Κι όμως οι πράσινοι όχι μόνο κέρδισαν, αλλά έκαναν περίπατο στο ΣΕΦ απέναντι στον χειρότερο Ολυμπιακό της τελευταίας διετίας.  Κάτι που εν πολλοίς οφείλεται στην τακτική που ακολούθησε ο Αργύρης Πεδουλάκης, επιλέγοντας να .ντύσει τον Σλούκα και τον Κατσίβελη σαν Σάντα και τον Ολυμπιακό σαν Μπαρτσελόνα. Πολλές φορές στην Ελλάδα, από τον Παναθηναϊκό, έχουμε παρακολουθήσει τον Ζοτς και τον Πεδουλάκη να επιλέγουν αυτό το τρικ. Ηταν η πρώτη φορά όμως, που ο Διαμαντίδης, ο παίκτης που είχε αναλάβει καρά κύριο λόγο το μαρκάρισμα του εκάστοτε .αδύναμου κρίκου, τη στιγμή που αυτός κατέβαζε τη μπάλα κιόλας, ή ήταν στημένος σε ένα από τα δύο φτερά, έπαιζε τόσο χαμηλά.
Μα πολύ χαμηλά όμως. Ακριβώς κάτω από το καλάθι της ομάδας του. Ετσι με τον Διαμαντίδη, να αδιαφορεί για τον προσωπικό αντίπαλό του και να στέκεται όσο πιο .προκλητικά γινόταν στην καρδιά της ρακέτας του, και τους Λάσμε, Γκιστ να περιμένουν σαν αρπακτικά το θύμα, ο Σπανούλης υποχρεωτικά ήταν αποκομμένος. Δεν θα μπορούσε να σκοράρει με κανένα τρόπο. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να δημιουργήσει, αλλά οι καλύψεις των πράσινων ήταν καλές και σε πολλές περιπτώσεις αλλοίωναν την πορεία της μπάλας, καθυστερούσαν την καλή κυκλοφορία της και στις περιπτώσεις που έβγαινε εν τέλει ένα καθαρό σουτ, αυτό έβρισκε σίδερο. Στην καλύτερη περίπτωση.
Ο Ολυμπιακός δεν είχε απάντηση και περιορίστηκε να γυρνάει την μπάλα γύρω γύρω χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός στόχος. Πράγματι, ο Μπαρτζώκας προσπάθησε να γυρίσει τη ροή του αγώνα, φέρνοντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι, είτε στον Περπερογλου, είτε στον Πρίντεζη, αλλά εκεί συνίσταται η απίστευτη, μα άγραφη (σε κανένα στατιστικό, σε κανένα νούμερο) προσφορά του Λάσμε (σε πρώτη φάση) και τους Γκιστ σε δεύτερη. Τα ποσταρίσματα δεν είχαν την παραμικρή επιθετικότητα.
Ο Πρίντεζης κάθε φορά που ερχόταν κοντά στο καλάθι δεν είχε καν στο μυαλό του να εκτελέσει. Μα καθόλου όμως. Και ο Σλούκας, ή ο Κατσίβελης, σε κάθε ενέργειά τους, μπορεί να πλησίαζαν στο καλάθι, αλλά δεν είχαν ούτε κατά διάνοια τη σκέψη και την επιθετικότητα να εκτελέσουν. Αναζητούσαν τον ελεύθερο παίκτη στην περιφέρεια για να βρουν ένα σουτ. Και μην ξεχνάμε ότι στο πρώτο ημίχρονο είχε μόλις 2/4 βολές και συνολικά 9/19. Μόνο ως φιλανθρωπία δεν εξελίχθηκε η γραμμή για τους ερυθρόλευκος στον τελικό.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πέτυχε μόνο 64 πόντους, μπορεί να έμεινε για πέντε ολόκληρα λεπτά χωρίς καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο διάστημα όπου ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο από τους 7 πόντους, αλλά όταν αστοχούσε, το έκανε με διάφορους τρόπους.
Κοντά στο καλάθι, από μακριά, σε λέι απ, σε ποσταρίσματα, σε σουτ από τα 4, τα 5 ή τα έξι μέτρα. Ο Ολυμπιακός εκείνη τη στιγμή αστοχούσε μόνο από τρίποντα!!! Και επειδή οι πράσινοι, που δεν έπαιξαν διαστημικό μπάσκετ, αλλά είχαν τόση συγκέντρωση, όση χρειαζόταν, δεν είχαν τραγικά ποσοστά νίκησαν. Και μάλιστα νίκησαν πολύ εύκολα. Με πολύ μυαλό στο παιχνίδι τους, με στόχευση, πολλές φορές με πολύ απλό μπάσκετ, όπως κάθε φορά που πατούσε στο παρκέ ο Σχορτσιανίτης, τον οποίο ο Πεδουλάκης σημάδευε από την πρώτη πάσα κιόλας. Με το γνωστό old school αλλά απολύτως αποδοτικό μπάσκετ.
Κι όταν χρειάστηκε, όταν ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει μακριά από τα ρακέτα του για να οδηγήσει σε λάθος τον αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός τέντωσε το γήπεδο, δημιούργησε εξαιρετικές αποστάσεις και το ένα κάρφωμα διαδεχόταν το άλλο με πολύ απλές, αλλά όμορφες συνεργασίες.
Εν καταακλείδι, το 0-1 για τον Παναθηναϊκό είναι γεγονός, το ζητούμενο επετεύχθη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η σειρά έχει ολοκληρωθεί και πως ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής. Το τακτικό πλάνο του Πεδουλάκη βγήκε, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Ολυμπιακός στο επόμενο ματς θα αστοχήσει σε 24 (σχεδόν όλα) ξεμαρκάριστα σουτ; Κι αν ευστοχήσει, ποια θα είναι η αντίδρασή του; Υπάρχει πολύς δρόμος λοιπόν ακόμα.
Υ.Γ. Αποδείχτηκε περίτρανα σήμερα πόσο μεγάλη ήταν η απουσία του Λο.Όχι γιατί θα έβαζε περισσότερα τρίποντα από τον Σλούκα ή τον Κατσίβελη και τον Σπανούλη (που ίσως να έβαζε), αλλά γιατί είναι αυτός που έχει την ικανότητα σε αντίξοες συνθήκες να ανατρέψει το ρυθμό του αγώνα
Υ.Γ. 2 Πολλά μπράβο στους διαιτητές που έκαναν μεν ανθρώπινα λάθη, αλλά έκοψαν το καρπούζι στη μέση.
Υ.Γ.3 Ηταν η πρώτη φορά εδώ και 4-5 χρόνια που ο Κώστας Παπανικολάου με απογοήτευσε. Η αντίδρασή του στο τέλος του αγώνα, ό,τι κι αν έχει συμβεί, ήταν απαράδεκτη, επιζητώντας τον .τσαμπουκά με τον Λάσμε δίπλα στη φυσούνα. Ακόμα κι αν είχε λόγο, .δεν είχε λόγο να το κάνει. Δεν είναι ο χαρακτήρας του και φυσικά δε θα το σχολιάσω περαιτέρω διότι ήταν απλά μια κακή στιγμή.
Υ.Γ.4 Συγκλονιστική ήταν η στάση του κόσμου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα στο φινάλε. Ιδανική συμπεριφορά κι ατμόσφαιρα!
Πηγή: gazzetta.gr

Επαφή με Βαλβέρδε η Μπιλμπάο!!

Παρελθόν από την Αθλέτικ Μπιλμπάο θα αποτελέσει ο Μαρσέλο Μπιέλσα, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, και οι διοικούντες τον σύλλογο έχουν ήδη μιλήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Επαφή με Βαλβέρδε η Μπιλμπάο
Την απόφαση να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Μαρσέλο Μπιέλσα έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλέτικ Μπιλμπάο, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο.

Το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της Marca αναφέρει πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε συναντήθηκε την Παρασκευή το πρωί με εκπροσώπους της διοίκησης του βασκικού συλλόγου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ομάδας, Γιόσου Ουρούτια, είχε προαναγγείλει έμμεσα την πρόσληψη του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και της Βαλένθια, λέγοντας: «Ψάχνουμε για ένα πρόσωπο που να έχει αγωνιστεί και ως παίκτης και να μπορεί να ενσωματωθεί άμεσα στις απαιτήσεις της ομάδας».

Δεν αποκλείεται σύντομα να σημειωθούν εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση και ο «Τσιγκούρι» να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της αγαπημένης του Μπιλμπάο. Πηγή: sport-fm.gr

«Κληρονόμησαν» τραυματισμούς Γκέκας και Χολέμπας!!

Θλάση δευτέρου βαθμού στον δικέφαλο υπέστη ο Φάνης Γκέκας κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Λιθουανία, ενώ ο Χοσέ Χολέμπας έχει ένα αιμάτωμα στην κνήμη.

«Κληρονόμησαν» τραυματισμούς Γκέκας και Χολέμπας
Με προβλήματα τραυματισμών αποχώρησαν ο Φάνης Γκέκας και ο Χοσέ Χολέμπας από τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας στη Λιθουανία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Ο διεθνής φορ υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στον δικέφαλο, ενώ ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού έχει ένα αιμάτωμα στην κνήμη που προκλήθηκε από πάτημα αντίπαλου ποδοσφαιριστή.

Και οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές αναμένεται να υποβληθούν σε εξετάσεις το Σάββατο για να ξεκαθαρίσει η κατάστασή τους. Πάντως, το ιατρικό επιτελείο της «γαλανόλευκης» αναφέρει πως κανένας από τους δύο δεν έχει σοβαρό πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Γιώργος Σαμαράς δεν θα υπολογίζονται για το επόμενο ματς με το Λιχτενστάιν, αφού συμπλήρωσαν κάρτες.
Πηγή: sport-fm.gr

«Τελειώνει» από την ΑΕΚ ο Κουτρουμπής!!

Σε άλλη ομάδα -και όχι την ΑΕΚ- θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Κουτρουμπής. Ο νεαρός απάντησε αρνητικά στη βελτιωμένη πρόταση που του έγινε και η «Ένωση» τον θεωρεί πλέον παρελθόν.

«Τελειώνει» από την ΑΕΚ ο Κουτρουμπής
Έτοιμος ν’ αποχωρήσει από την ΑΕΚ παρουσιάζεται ο Γιώργος Κουτρουμπής.

Παρά την αισιοδοξία που διέρρεε το περιβάλλον του για παραμονή στην «Ένωση», κάτι τέτοιο φαίνεται τελικά πως δεν θα συμβεί.

Κι αυτό διότι λίγες αφότου ο εκπρόσωπός του συναντήθηκε με τον Νίκο Λυμπερόπουλο (κι αφού ενδιάμεσα δημοσιοποιήθηκε και πρόταση του Παναθηναϊκού για να τον αποκτήσει) ο Κουτρουμπής δεν απάντησε θετικά στη βελτιωμένη πρόταση που του έγινε.

Έτσι, ο σύλλογος σταματά πλέον ν’ ασχολείται με αυτό το θέμα και στρέφεται σε άλλες λύσεις (πέραν του Τσούπρου που συμφώνησε την Παρασκευή) για τις θέσεις των στόπερ.
Πηγή: sport-fm.gr

Καραγκούνης: «Έκλεισε ωραία η χρονιά»

Η Εθνική ομάδα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά, μετά το 1-0 επί της Λιθουανίας, όπως δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Καραγκούνης: «Έκλεισε ωραία η χρονιά»
Μεγάλο είναι το κίνητρο των παικτών της Εθνικής για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως τόνισε ο Γιώργος Καραγκούνης μετά τη νίκη (1-0) επί της Λιθουανίας. Ο διεθνής μέσος δήλωσε πως η φετινή χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μετά το «τρίποντο», ενώ στη συνέχεια απέφυγε να αποκαλύψει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

«Το κίνητρο ήταν μεγάλο από την αρχή, γιατί έτσι γίνεται όταν ξέρεις πως πρέπει να παίξεις μόνο για τη νίκη. Είχαμε τη δύναμη και την όρεξη για τη νίκη. Ξέραμε πως δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, αλλά πήραμε μία σπουδαία νίκη γιατί τώρα έγινε πιο ξεκάθαρο το πρόγραμμα. Στη συνέχεια, έχουμε τρία ματς στο γήπεδό μας και ένα με το Λιχτενστάιν εκτός έδρας», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Καραγκούνης στην τηλεόραση του Mega και πρόσθεσε:

«Η Βοσνία έχει δύσκολα παιχνίδια και γενικά η διοργάνωση έχει ακόμα δρόμο. Ποτέ δεν μπορείς να πεις, πως τελείωσε κάτι. Όλα τα παιχνίδια έχουν παγίδες. Δεν είναι αμελητέο να εξασφαλίζεις τη δεύτερη θέση. Κλείνει μία χρονιά καλά και βλέπουμε πιο καθαρά τα υπόλοιπα παιχνίδια. Είναι μπροστά μας μεγάλο το κίνητρο, γιατί όλοι θέλουμε να πάμε στο επόμενο Μουντιάλ που θα γίνει στη Βραζιλία».

Για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο: «Δεν στεκόμαστε σε πρόσωπα. Η Εθνική είναι μία. Σε κάθε ματς έχει διαφορετικό πρωταγωνιστή και στο τέλος πρωταγωνιστεί η ομάδα. Σημείωσε ένα ωραίο γκολ και ήταν σημαντικός για τη νίκη ο Λάζαρος. Όπως και όλοι οι παίκτες. Πλέον το κλίμα είναι πολύ καλό για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Το σημαντικό είναι η νίκη της ομάδας. Με την ισοπαλία της Σλοβακίας εξασφαλίσαμε τη δεύτερη θέση, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα».

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Θα χαρώ τη νίκη, θα ξεκουραστώ και θα δω τι θα γίνει. Ήταν μία δύσκολη και επίπονη χρονιά, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Ήταν μία τρομερή εμπειρία αυτά που πέρασα φέτος και τώρα θέλω να χαρώ τις διακοπές μου».

Σάντος: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα της Εθνικής, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Φερντάντο Σάντος, ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν τα «σενάρια» που τον... στέλνουν στον ΠΑΟΚ.

Σάντος: «Δείξαμε χαρακτήρα»
Ευχαριστημένος από τη θέληση και το πείσμα που έδειξαν οι παίκτες της Εθνικής στη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στη Λιθουανία, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε πως εξαιτίας της κούρασης η απόδοση αρκετών ποδοσφαιριστών έπεφτε όσο περνούσαν τα λεπτά, ενώ διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει επαφές με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του «δικέφαλου του Βορρά».

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος:

Για το αποψινό παιχνίδι με τη Λιθουανία:

«Ο στόχος μας επιτεύχθηκε. Ξέραμε πως θα αντιμετωπίζαμε έναν δύσκολο αντίπαλο και πως θα έχουμε προβλήματα κόπωσης, αφού βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο, ακόμη και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε ακόμη καλύτερα, ενώ αντιδράσαμε καλά στην πίεση των Λιθουανών. Πιστεύω πως πήραμε μία δίκαιη νίκη».

Για την ισοπαλία της Σλοβακίας με το Λιχτενστάιν:

«Η Σλοβακία είναι μία ομάδα που έχει αλλάξει αρκετά. Ήταν μία έκπληξη για εμάς που δεν κατάφερε να νικήσει το Λιχτενστάιν. Ωστόσο, θεωρώ πως παραμένει στο κόλπο για τη δεύτερη θέση».

Για το που οφείλεται η νίκη κόντρα στους Λιθουανούς:

«Η συγκεκριμένη νίκη οφείλεται στη θέληση των παικτών και στον χαρακτήρα που αυτοί έδειξαν. Στα πρώτα λεπτά και των δύο ημιχρόνων δείξαμε φρεσκάδα και δύναμη, παρά το γεγονός πως στη συνέχεια οι περισσότεροι παίκτες μας ήταν κουρασμένοι, καθώς μερικοί έχουν παίξει πολλά ματς, ενώ άλλοι είχαν να αγωνιστούν μεγάλο χρονικό διάστημα».

Για το αν θα ανανεώσει με την Εθνική:

«Θα μιλήσω με τον πρόεδρο τον Αύγουστο. Έχω ήδη μία πρόταση, όμως χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ το μέλλον μου. Ωστόσο, θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους να σταματήσετε να γράφεται πως έχω επαφές με τον ΠΑΟΚ, αφού κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Μανωλάς: «Νίκες μέχρι τέλους»

Το απόλυτο πρέπει να κάνει η Εθνική στα ματς που της απομένουν, ώστε να έχει ελπίδες για να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου της, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Κώστας Μανωλάς.

Μανωλάς: «Νίκες μέχρι τέλους»
Στόχος της Εθνικής είναι να πάρει μόνο νίκες μέχρι το τέλος των υποχρεώσεών της, προκειμένου να έχει ελπίδες για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο που βρίσκεται, όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Κώστας Μανωλάς.

«Η ομάδα πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την συνέχεια. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την πρώτη θέση και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε νίκες μέχρι το τέλος. Πλέον μπορούμε να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατοί για τη συνέχεια», είπε αρχικά ο στόπερ του Ολυμπιακού, ενώ για την συνεργασία του με τον Παπασταθόπουλο υπογράμμισε: «Είχαμε καλή συνεργασία με τον Σωκράτη. Είναι ένας σπουδαίος αμυντικός και φαίνεται από τις μεταγραφές που έχει κάνει».

Καρνέζης: «Οφείλουμε να κερδίσουμε τα εναπομείναντα ματς»

Το απόλυτο χρειάζεται η Εθνική Ελλάδας για να παραμείνει σε τροχιά… Βραζιλίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ορέστης Καρνέζης μετά τη νίκη επί της Λιθουανίας.

Καρνέζης: «Οφείλουμε να κερδίσουμε τα εναπομείναντα ματς»
Το σύνθημα για τα εναπομείναντα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας έστειλε ο Ορέστης Καρνέζης, μιλώντας στη μεικτή ζώνη μετά τη νίκη (1-0) στην έδρα της Λιθουανίας.

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού τόνισε πως η «γαλανόλευκη» οφείλει να κερδίσει τους τέσσερις αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Παράλληλα, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ελπίζουν πως θα στραβωπατήσει σε κάποιο από τα επόμενα ματς η Βοσνία και έτσι θα πάρουμε την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της χώρας του καφέ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ορέστης Καρνέζης στην τηλεόραση του Mega

Για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Λιθουανίας:

«Θέλαμε τη νίκη επί της Λιθουανίας και τα καταφέραμε. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία για να παραμείνουμε σε τροχιά πρόκρισης. Παίζαμε σε πλαστικό χλοοτάπητα, είμαστε όμως καλοί παίκτες, και καταφέραμε να κερδίσουμε. Είχαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει περισσότερα γκολ».

Για την κόπωση και το γεγονός ότι ήταν κοντά οι διακοπές των διεθνών:

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και όλοι προερχόμασταν από μια κουραστική σεζόν, αφού κάποιοι δώσαμε αρκετά ματς τη φετινή σεζόν. Ήμασταν, όμως, συγκεντρωμένοι και πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν κοιτούν τη βαθμολογία πριν από ένα τόσο κρίσιμο ματς:

«Όταν είσαι στο παιχνίδι δεν σκέφτεσαι τίποτα πέρα από τη νίκη».

Για το αν καλύπτεται η βαθμολογική διαφορά (+3) με την Βοσνία:

«Οφείλουμε να κερδίσουμε τα εναπομείναντα παιχνίδια. Ελπίζουμε να στραβοπατήσει η Βοσνία, όμως εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας».

Έφταιξε μόνο η απώλεια Λο; Αυτός ο ΠΑΟ είχε μεγάλη δίψα!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πρώτο παιχνίδι της σειράς των «αιωνίων», την δίψα των «πράσινων» για νίκη και για το τι στοίχισε στους «ερυθρόλευκους»

Έφταιξε μόνο η απώλεια Λο; Αυτός ο ΠΑΟ είχε μεγάλη δίψα
Ο Παναθηναϊκός το ήθελε πιο πολύ. Αυτό ήταν ξεκάθαρο μέσα στο γήπεδο από την πρώτη φάση του αγώνα, από τις πρώτες διεκδικήσεις. Θαρρείς πως χωρίς τον Λο, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαιναν στα τυφλά, μέσα στο παιχνίδι. Αντίθετα οι «πράσινοι» δίχως να βρεθούν σε σούπερ μέρα, αλλά έχοντας μια παραγωγική πρώτη περίοδο, έγιναν αφεντικά στο παιχνίδι. Κι όσο περνούσε η ώρα, έμοιαζαν να πατάνε όλο και πιο στέρεα στα πόδια τους, για να πραγματοποιήσουν το break. Aπό την άλλη ο Ολυμπιακός είδε να μην μπαίνει τίποτα. Και με την άμυνα του Παναθηναϊκού κλειστή σαν στρείδι μέσα στη ρακέτα και τις ακατάπαυστες προσπάθειες τριών πόντων του Ολυμπιακού, να βρίσκουν σίδερο, η έκβαση του αγώνα φαινόταν όσο περνούσαν τα λεπτά, όλο και πιο βέβαιη.

Είχα αναφέρει και τις προηγούμενες μέρες πως η απώλεια του Λο, θα είναι τεράστια, όπως άλλωστε το τόνισα και πιο πάνω. Φέτος και ίσως σε αυτό το παιχνίδι, αποδεικνύεται πως είναι ο πιο σημαντικός παίκτης γι’ αυτή την ομάδα. Δίχως το κεφάλι, το μυαλό της, δεν μπορούσε να δουλέψει μια ομάδα. Πέρα απ’ αυτόν τον παράγοντα της απώλειας, ωστόσο, υπήρχε κάτι άλλο, πολύ πιο προφανές στο ουδέτερο μάτι. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την περσινή δίψα, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο ματς της σειράς.

Οι «πράσινοι» ήταν σχετικά ήρεμοι, αλλά και αποφασισμένοι. Ποτέ δεν πήγαν ν’ ανταποδώσουν στους «τσαμπουκάδες», έμειναν ψύχραιμοι και απερίσπαστοι. Από την άλλη ο Παπανικολάου, δεν κρατιόταν σε όλο το ματς, προκειμένου να ξεκινήσει μια αψιμαχία, ενώ ο Άντιτς μετά από τη φάση με τον Λάσμε έχασε την ψυχραιμία του. Όταν αντιδράς με νεύρα σε ένα ματς, σημαίνει πως δεν είσαι προετοιμασμένος και για μια αρνητική έκβαση. Που σημαίνει πως είσαι πολύ σίγουρος πως θα κερδίσεις και δεν έχει περάσει από το μυαλό σου, πως το ματς μπορεί να στραβώσει. Ο Ούκιτς έκανε ένα ακόμα μεγάλο ματς, ο Γκιστ εξαιρετικός, ενώ ο Λάσμε χάρισε σπάνιες μπασκετικές στιγμές. Ο Κάρι μπορεί να μην έβαλε πολλούς, αλλά έδωσε ανάσες και έδειξε ωριμότητα μέσα στο ματς.

Οφείλω να καταθέσω, πως τις προηγούμενες ημέρες των εκπομπών, με κάποιες εξαιρέσεις που υπάρχουν πάντα, ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» ήταν προσγειωμένος και δεν περίμενε διασυρμούς του αντιπάλου και εύκολη επικράτηση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έμοιαζαν δίχως ενέργεια, δίχως κίνητρο και δίχως πυξίδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ, μα πιο πολύ έμοιαζαν να μην περίμεναν πως έστω και μια στο εκατομμύριο, μπορεί να υπάρξει τέτοια εξέλιξη από την αρχή του ματς. Έμειναν αποσβολωμένοι και δικαίως ήρθε το 0-1. Μπορεί οι παίκτες των «πράσινων» να επιδείξουν αλαζονεία και να υποτιμήσουν τον αντίπαλο στο ΟΑΚΑ; Δε νομίζω, γιατί αυτοί είναι οι διεκδικητές του τίτλου.

Η σειρά ξεκίνησε με ένα διπλό. Αυτό φέρνει τώρα τον τίτλο του φαβορί στους «πράσινους». Τώρα είναι αυτοί που θα έχουν το άγχος να διατηρήσουν το πλεονέκτημα μέσα στο ΟΑΚΑ και να δώσουν ένα ουσιαστικό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Θυμίζω πως το άγχος λύγισε τους «πράσινους» στο ματς του ΟΑΚΑ, με την Μπαρτσελόνα στο 4ο παιχνίδι της σειράς. Ο Παναθηναϊκός είναι μια καινούρια ομάδα και ακόμα χτίζει ψυχολογία. Από την άλλη αν ο Ολυμπιακός θέλει ν’ απαντήσει με break στο break, δεν αρκεί να έχει και πάλι τον Λο στη σύνθεση του, αλλά να έχει μαχητικό πνεύμα και ενέργεια που στο πρώτο ματς της σειράς, απουσίαζαν αισθητά.

ΥΓ: Μπορεί να χάνει ο γηπεδούχος σε ντέρμπι "αιωνίων "και να μην γίνεται το παραμικρό; Μπορεί, όπως αποδείχτηκε στον αγώνα του ΣΕΦ. Ελπίζω να γίνεται το ίδιο πάντα, σε όλα τα γήπεδα με οποιαδήποτε έκβαση.

ΥΓ1: Ένα μεγάλο "μπράβο" στον Ούκιτς που θυμήθηκε τον τεράστιο Ντράζεν στις δηλώσεις του και είπε πως μια τέτοια μέρα δεν θα μπορούσε να μην παίξει καλά. Πηγή: sport-fm.gr

Αποστολή εξετελέσθη!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη της Εθνικής στη Λιθουανία

Αποστολή εξετελέσθη
Βαρετό, κοινότυπο, αλλά είναι η ουσία. Το αποτέλεσμα μετράει. Το πως ήρθε δεν έχει ποτέ σημασία. Εχει το αν νίκησες. Η Ελλάδα τα κατάφερε. Νίκησε στη Λιθουανία και ουσιαστικά κρατά στα χέρια της τη δεύτερη θέση και τα μπαράζ για μια θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Δεν παίξαμε καλά; Ναι, δεν παίξαμε. Ε, και; Μέσα Ιουνίου με τους παίκτες να έχουν τελειώσει εδώ και μέρες τις υποχρεώσεις με τις ομάδες του δεν είναι δυνατόν να βγάλουν φρεσκάδα. Πήγαν στο Βίλνιους σε στόχο το "διπλό". Ενα γκολ του Χριστοδουλόπουλου και γυρνάμε σπίτι χαρούμενοι. Δεν είναι ώρα για περισσότερα.

Συμπαγής, με λίγες ιδέες, αλλά ένα σκοπό. Το διπλό έστω και με ένα γκολ. Ο αντίπαλος ήταν μια ομάδα κακή. Δεν απειληθήκαμε ποτέ στην ουσία και αποστολή εξετελέσθη. Η πρώτη θέση; Δεν γίνεται. Η Βοσνία έχει καλό αβάντζο. Πρέπει να κάνει δυο γκέλες στα επόμενα τέσσερα ματς για να τους τουμπάρουμε.

Δεν δείχνουν διατεθειμένοι να χάσουν ότι έχουν κερδίσει ως τώρα. Δυο τελικούς είχε ο όμιλος. Τα ματς με τη Βοσνία. Ισοπαλία μέσα, ήττα έξω. Κάπου εκεί χάθηκαν όλα από τη στιγμή που στα άλλα παιχνίδια οι Βόσνιοι περνάνε τρένο. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Θα υπάρξει άλλη μια ευκαιρία στα πλεϊ οφ. Ας τελειώσουμε με νίκες, να τελειώσουμε σίγουρα δεύτεροι και στα μπαράζ του Νοεμβρίου θα δούμε τον αντίπαλο και όλα γίνονται.

Ως τότε έχουμε δρόμο μπροστά μας. Θα θέλαμε να παίζουμε καλύτερη μπάλα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα στα προκριματικά. Η εθνική ομάδα δεν είναι σύλλογος να παίζει κάθε εβδομάδα. Αγωνίζεται μια φορά στο τρίμηνο και στόχο έχει το αποτέλεσμα που θα την φέρνει κάθε φορά στην επόμενη φάση.

Αυτό το έχει καταφέρει με επιτυχία μεγάλη αυτή τη δεκαετία και δεν νομίζουμε πως υπάρχει κανείς που να τον έχουν χαλάσει όλες αυτές οι νίκες και οι στιγμές θριάμβων. Ο Σάντος κρατάει τη σοβάρή εμφάνιση, το αποτέλεσμα και πάμε παρακάτω...
Πηγή: sport-fm.gr

Η βραδιά του Κιν!!

Για αρκετό καιρό θα θυμάμαι το Ρόμπιν Κιν το σημερινό παιχνίδι της εθνικής Ιρλανδίας με τα Νησιά Φερόε.

Η βραδιά του Κιν
Πρωταγωνιστής στη σημαντική νίκη (3-0) της εθνικής Ιρλανδίας επί των Νήσων Φερόε ήταν ο Ρόμπι Κιν.

Ο διεθνής επιθετικός των Λος Άντζελες Γκάλαξι πέτυχε και τα τρία γκολ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του και αυτό ήταν το δεύτερο χατ-τρικ στην καριέρα του με το εθνόσημο στο στήθος.

Το προηγούμενο είχε σημειωθεί στις 17 Νοεμβρίου του 2006, όταν οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με σκορ 5-0 του Σαν Μαρίνο.

Επίσης, ο 33χρονος φορ έγινε ο πέμπτος σκόρερ στην Ευρώπη με 59 τέρματα, πίσω από τους Κλόζε (67), Μίλερ (68), Κόκσις (75) και Πούσκας (84).

Παράλληλα, ο Κιν συμπλήρωσε 126 συμμετοχές στην εθνική Ιρλανδίας και σημείωσε νέο ρεκόρ. Πηγή: sport-fm.gr

Μισός τίτλος για «Γαλατά»

Η Γαλατάσαραϊ επικράτησε 80-66 της Μπάνβιτ κι έκανε το 2-0 στους τελικούς της τουρκικής λίγκας.

Μισός τίτλος για «Γαλατά»
Το δεύτερο από τα τέσσερα βήματα που χρειάζεται για να φτάσει στον τίτλο έκανε η Γαλατάσαραϊ. Επιβλήθηκε 80-66 της Μπάνβιτ και στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών που έγινε στην έδρα της κάνοντας το 2-0.

Ο Μανούτσαρ Μαρκοϊσβίλι, ο Τζαμόντ Γκόρντον και ο Φουρκάν Αλντεμίρ με 17, 16 και 15 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από τους νικητές. Ο Τσαρλς Ντέιβις με 16 διασώθηκε από τους ηττημένους, που φιλοξενούν τα δύο προσεχή παιχνίδια.
Πηγή: sport-fm.gr

Η καρδιά του πρωταθλητή!!

Η Σιένα επικράτησε στην έδρα της Βαρέζε με 82-69, έκανε το 4-3 και προκρίθηκε στους τελικούς της ιταλικής λίγκας.

Η καρδιά του πρωταθλητή
Παίζοντας εκτός έδρας και με την πλάτη στον τοίχο, η Σιένα έβγαλε και πάλι το χαρακτήρα της πρωταθλήτριας. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι επικράτησε 82-6 της Βαρέζε και με 4-3 έκλεισε θέση στους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Ρόμα.

Ο Ντάνιελ Χάκετ με 23, ο Ντέιβιντ Μος με 19 και ο Μπόμπι Μπράουν με 14 πόντους ηγήθηκαν των νικητών. Ο Μάικ Γκριν είχε 20 για τους γηπεδούχους, ενώ ο Ντούσαν Σάκοτα σε 27 λεπτά είχε 12 πόντους (1/1 βολές, 4/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα).Πηγή: sport-fm.gr

Χαμένη ευκαιρία!!

Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις Τσεχία και Ιταλία έμειναν στο 0-0 με τους γηπεδούχους να χάνουν την ευκαιρία να περάσουν τους δεύτερους, Βούλγαρους.

Χαμένη ευκαιρία
Αν και έπαιζε στην έδρα της, η Τσεχία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη αυτής, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 με την πρωτοπόρο Ιταλία στο πιο σημαντικό παιχνίδι του δεύτερου ομίλου.

Οι γηπεδούχοι είχαν τόσο την κατοχή της μπάλας, όσο και τις καλύτερες φάσεις, ώστε να σημειώσουν κάποιο τέρμα που θα τους οδηγούσε στη νίκη και στο «τρίποντο». Ωστόσο, οι «νερατζούρι» με συμπαγή άμυνα και με τον Τζιαλουίτζι Μπουφόν να δηλώνει «παρών» όταν έπρεπε άφησαν τους Τσέχους στο μηδέν.

Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Ιταλοί παρέμειναν στην κορυφή του δεύτερου ομίλου με 14 βαθμούς, ενώ η Τσεχία παρέμεινε στην τρίτη θέση, αφού μόνο με αποψινή της νίκη θα ξεπέρναγε τη δεύτερη Βουλγαρία.

Στο άλλο ματς της ημέρας η Μάλτα νίκησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 την Αρμενία χάρη στο γκολ του Μίσφουντ στο 3’.

Η βαθμολογία του δεύτερου ομίλου:

1)Ιταλία (6) 14
2)Βουλγαρία (6) 10
3)Τσεχία (6) 9
4)Δανία (5) 6
5)Αρμενία (6) 3
6)Μάλτα (6) 3 Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισαν» από νωρίς!!

Έχοντας σημειώσει και τα δύο γκολ της στο πρώτο μέρος η Αυστρία επικράτησε εντός έδρας 2-1 της Σουηδίας. Ρέκορ και σόου από τον Ρόμπι Κιν στη νίκη της Ιρλανδίας επί των Ν. Φερόες (3-0).

«Καθάρισαν» από νωρίς
Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του δευτέρου ομίλου έκανε η Αυστρία, η οποία εντός έδρας επικράτησε με σκορ 2-1 της Σουηδίας που πλέον έχει φτάσει τους 11 βαθμούς.

Στο παιχνίδι αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα ήταν οι γηπεδούχοι, με αποτέλεσμα να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ με τον Αλάμπα στο 26 από το σημείο του πέναλτι. Τα τέρματα για τους Αυστριακούς διπλασίασε στο 32’ ο Γιάνκο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την όμορφη πάσα του Χάρνικ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σουηδοί ανέβασαν την απόδοσή τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, σε μία από αυτές την έστειλε στα δίχτυα ο Ελμάντερ στο 82’ κάνοντας το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Ιρλανδία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόμπι Κιν επιβλήθηκε εντός έδρας με σκορ 3-0 των Ν. Φερόε. Ο έμπειρος φορ σημείωσε χατ- τρικ (5’,56’,81’)και συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο τις 126 με το εθνόσημο στο στήθος. Μάλιστα, μετά από αυτό το ματς έγινε ο πρώτος στην σχετική λίστα ξεπερνώντας τον Γκίβεν που είχε 125.

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου:


1)Γερμανία (6) 16
2)Αυστρία (6) 11
3)Ιρλανδία (6) 11
4)Σουηδία (5) 8
5)Καζακστάν (6) 1
6)Νησία Φερόες (5) 0 Πηγή: sport-fm.gr

Κέρδισε κι ας μην έπαιξε…!!

Αν και δεν αγωνίστηκε, η Αγγλία... κέρδισε! Κι αυτό γιατί το Μαυροβούνιο ηττήθηκε 4-0 από την Ουκρανία και πλέον η απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ είναι στο χέρι των «τριών λιονταριών».

Κέρδισε κι ας μην έπαιξε… (video)
Τι κι αν είχε… ρεπό αυτή την εβδομάδα;

Η Αγγλία είδε την Ουκρανία να στήνει… πάρτι κόντρα στο Μαυροβούνιο, του οποίου επικράτησε με το «βαρύ» 4-0 για την έβδομη αγωνιστική και πλέον το… ταξίδι στην Βραζιλία είναι στο χέρι της! Οι Μαυροβούνιοι που μέχρι τώρα είχαν εντυπωσιάσει στα προκριματικά του Μουντιάλ, όντας πρώτοι στον όγδοο όμιλο (παραμένουν ακόμη), προσγειώθηκαν απότομα!

Οι Ουκρανοί αγωνίζονταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζοζούλια από το 45’, ωστόσο βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα των γηπεδούχων επτά λεπτά αργότερα με τον Γκαρμάς. Ο Βολκόφ άφησε και τη δική του ομάδα με δέκα παίκτες στο 66’ και λίγο αργότερα ο Κονοπλιάνκα διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Το Μαυροβούνιο έμεινε με εννιά παίκτες στα τελευταία δέκα λεπτά, αφού ο Παβίσεβιτς αντίκρισε κόκκινη κάρτα, με αποτέλεσμα, οι παίκτες του Φομένκο να σημειώσουν ακόμη δύο γκολ με τους Φεντετσκίι (85’) και Μπεζούς (90+3’) για το εμφατικό 4-0! Πλέον και οι νικητές μπήκαν στο... κόλπο, μειώνοντας την διαφορά τους από την κορυφή.



Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, Μολδαβία και Πολωνία έμειναν στο 1-1, με την δεύτερη να χάνει ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες είχε για κατάληψη της πρώτης θέσης. Ο Μπλαστσκόφσκι έβαλε από νωρίς και πιο συγκεκριμένα στο 7’ μπροστά τους φιλοξενούμενους, ωστόσο ο Σιντορένκο ισοφάρισε στο τελικό 1-1 στο 37’.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Μαυροβούνιο 14 β. (7 αγώνες)
2. Αγγλία 12 (6 αγώνες)
3. Ουκρανία 11 (6 αγώνες)
4. Πολωνία 9 (6 αγώνες)
5. Μολδαβία 5 (7 αγώνες)
6. Σαν Μαρίνο 0 (6 αγώνες)

Η επόμενη αγωνιστική (9/6):

Πολωνία-Μαυροβούνιο
Ουκρανία-Σαν Μαρίνο
Αγγλία-Μολδαβία

Πηγή: sport-fm.gr

Όπου «κηδεία» και πρωτιά!!

Ήττα – σοκ με σκορ 1-0 γνώρισε η Κροατία στην έδρα της από την Σκοτία και έχασε την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ από το Βέλγιο, που επικράτησε άνετα 2-1 της Σερβίας.

Όπου «κηδεία» και πρωτιά!
Απογοητευμένοι έφυγαν οι Κροάτες από το «Μάξιμιρ» έπειτα από την ήττα από τους Σκοτσέζους με σκορ 1-0. «Χρυσός» σκόρερ της ομάδας του Γκόρντον Στράχαμ ήταν ο Σνόντγκρας στο 26ο λεπτό.

Η απογοήτευση του Ζάγκρεμπ, έγινε χαρά στις Βρυξέλλες με το Βέλγιο να επικρατεί 2-1 της Σερβίας και να «κλέβει» την πρωτιά στον πρώτο όμιλο. Το σκορ για την ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς άνοιξε ο Ντε Μπρούιν στο 13ο λεπτό ενώ το τέρμα του Μαρουάν Φελαϊνί στο 60’ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τέρμα του Κολάροφ στο 87ο λεπτό.

Πλέον, οι Βέλγοι απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής έχοντας συγκεντρώσει 19βαθμούς έναντι 16 των Κροατών.

Η βαθμολογία:

1.Βέλγιο 19 (7αγ.)

2.Κροατία 16 (7αγ.)

3.Σερβία 7 (7αγ.)

4.Ουαλία 6 (6αγ.)

5.Σκοτία 5 (7αγ.)

6.ΠΓΔΜ 4 (6αγ.)


Αναλυτικά η 7η αγωνιστική του 1ου ομίλου:

07/06


Κροατία –Σκοτία 0-1
(26’ Σνόντγρκας)

Βέλγιο – Σερβία 2-1
(13’ Ντε Μπρούιν, 60’ Φελαϊνί / 87’ Κολάροφ)

Η επόμενη αγωνιστική:

6/09
Σκωτία – Βέλγιο

Σερβία – Κροατία

ΠΓΔΜ - Ουαλία Πηγή: sport-fm.gr

Ρίο… καιρός για δυο!!

Και τώρα οι δυο τους! Η Εθνική έκανε αυτό που έπρεπε στη Λιθουανία, επέστρεψε στις νίκες (1-0) και «κλειδώνοντας» τη δεύτερη θέση, κυνηγά ακόμα -μαζί με τη Βοσνία- την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ!

Ρίο… καιρός για δυο!
Το «μέταλλο» που μας είχε συνηθίσει στα δύσκολα ξαναβρήκε στη Λιθουανία η Εθνική.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος πήραν την απαραίτητη νίκη με 1-0 κι έμειναν σε αναστρέψιμη απόσταση από τη Βοσνία και την πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί απευθείας στο Μουντιάλ.

Το γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 20’ αποδείχθηκε αρκετό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ώστε να εκμεταλλευτεί την γκέλα της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν (1-1) και να σκέφτεται ότι το… χειρότερο που μπορεί να της συμβεί θα 'ναι να διεκδικήσει σε μπαράζ το εισιτήριο για τη Βραζιλία.

Η βαθμολογία (6 αγ.)

Βοσνία 16 (23-3)
Ελλάδα 13 (7-4)
Σλοβακία 9 (7-5)
Λιθουανία 5 (4-8)
Λετονία 4 (6-14)
Λιχτενστάιν 2 (3-16)

Η επόμενη αγωνιστική (6/9)

Λετονία-Λιθουανία
Βοσνία-Σλοβακία
Λιχτενστάιν-Ελλάδα


Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -βάσει των όσων έδειχνε στις προηγούμενες προπονήσεις- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Φερνάντο Σάντος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε τον Χριστοδουλόπουλο αντί των Κονέ και Σαλπιγγίδη, ενώ κατά τ’ άλλα επέλεξε την απόλυτα αναμενόμενη σύνθεση. Έτσι, το αγαπημένο του 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μανιάτης, Καραγκούνης και Κατσουράνης (με τον τελευταίο σε πιο δημιουργικό ρόλο) και στην τριάδα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Σαμαράς (αριστερά), Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) και Γκέκας (κορυφή).


Το ματς

Το γραφικό γηπεδάκι του Βίλνιους έμοιαζε μια χαρά ιδέα για εκδρομή. Η Λιθουανία όμως δεν ήταν αντίπαλος που θα αρκούνταν στο να δείξει τις… ομορφιές της περιοχής. Και φρόντισε να το επιβεβαιώσει απ’ την αρχή του αγώνα. Εκμεταλλευόμενη λοιπόν και τον χρόνο προσαρμογής στον συνθετικό χλοοτάπητα που χρειάστηκαν οι διεθνείς μας, μπήκε δυνατά στο γήπεδο. Όχι τόσο όμως, ώστε να τους αιφνιδιάσει.

Κι αφού οι παίκτες του Σάντος δυσκολεύονταν να βάλουν κάτω την μπάλα, είπε ο Χολέβας να τη… σηκώσει. Και το έκανε τόσο καλά (στη μακρινή σέντρα από αριστερά) ώστε ο Χριστοδουλόπουλος να χρειαστεί μια στοιχειωδώς καλή κεφαλιά για να δώσει προβάδισμα. Αρκούσε, δε, μια στοιχειώδης κυκλοφορία της μπάλας (και μια ωραία απόκρουση του Καρνέζη σε σουτ του Πάνκα που κόντραρε) ώστε να πάει «αφεντικό» η Εθνική στ’ αποδυτήρια.

Ακόμα, όμως, κι αν γύρισε απ’ αυτά χωρίς τον Χολέβα (που τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Τζαβέλλα) παρέμενε συμπαγής. Σοβαρή. Κι έτοιμη να «καθαρίσει» ανά πάσα στιγμή το ματς -όπως στην ευκαιρία που έφτιαξε ο Καραγκούνης, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε με κεφαλιά-ψαράκι ο Γκέκας. Ούτε αφότου έφυγε κι εκείνος τραυματίας, όμως, δεν έχασε τον έλεγχο.

Τι κι αν έπαιρνε θάρρος λοιπόν η Λιθουανία; Τι κι αν κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο; Τι κι αν είχε την μπάλα στα πόδια; Η καλοστημένη ομάδα του Σάντος την ανάγκαζε να μην… ξέρει τι να την κάνει: Αμυνόμενη σωστά. Κλείνοντας τους χώρους. Κερδίζοντας τις μονομαχίες. Και χάνοντας την ευκαιρία να δώσει περισσότερο… στιλ στην απαραίτητη νίκη -όταν ο Σαλπιγγίδης παραλίγο να γκρεμίσει το τέρμα στο 90’.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Ζάμπα Λάζλο): Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικολιούνας (73’ Ζούλπα), Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους, Ματουλεβίτσιους (87’ Ντ. Τσεσνάουσκις)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκριμπάουσκας, Βιτκάουσκας, Φριντρίκας, Σιλένας, Kούκλις, Ελιόσους, Βάρτκους, Κλιμαβίτσιους, Λούκσα, Ζούλπα,Τσέρνιχ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέβας (46’ λ.τ. Τζαβέλλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης (85’ Τζιόλης), Σαμαράς, Γκέκας (65’ λ.τ. Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Σηφάκης, Κονέ, Μήτρογλου, Βύντρα, Νίνης, Φορτούνης, Ταχτσίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
ΓΗΠΕΔΟ: «LFF Stadium», Βίλνιους Πηγή: sport-fm.gr

«Δώρο» στην Ελλάδα από Λιχτενστάιν!

Ισόπαλη 1-1 ήρθε στο Λιχτενστάιν η Σλοβακία για την 6η αγωνιστική του 7ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ και έχασε τεράστιο έδαφος στη «μάχη» της δεύτερης θέσης με την Ελλάδα.

«Δώρο» στην Ελλάδα από Λιχτενστάιν
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπούτσελ στο 13’ και ενώ ονειρεύονταν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο, ο Γιαν Ντούριτσα ισοφάρισε σε 1-1 στο 73ο λεπτό, αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

Έτσι, οι Σλοβάκοι πήραν ένα βαθμό, έφτασαν τους 9 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας στην έδρα της Λιθουανίας έχασαν την επαφή τους με τη δεύτερη θέση. Στον αντίποδα, το Λιχτενστάιν έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου με 2βαθμούς. Πηγή: sport-fm.gr

Λο και… μυαλό έκαναν τη διαφορά!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τους λόγους που ο Παναθηναϊκός έκανε το break στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Λο και… μυαλό έκαναν τη διαφορά
Δύο πράγματα που ΔΕΝ είχε ο Ολυμπιακός και δύο που διέθετε σε περίσσευμα ο Παναθηναϊκός έκαναν τη διαφορά στον πρώτο τελικό της Α1. Ενώ λοιπόν οι «πράσινοι» έπαιξαν με ωριμότητα και αποφασιστικότητα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν μυαλό και… Έισι Λο.

Το καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν κομβικό για την εξέλιξη του ματς. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη άντλησε αυτοπεποίθηση από τις πρώτες της νίκες σε άμυνα και επίθεση, καθώς και την ευστοχία της από τα 6,75μ., σημείο-κλειδί για την αποτελεσματικότητα του «τριφυλλιού» στο μισό γήπεδο φέτος. Είχαν καθαρό μυαλό και ορθολογικές, αν και όχι πάντα πετυχημένες επιλογές, δύο ψηλούς που έκαναν θραύση στις δύο πλευρές του παρκέ στα πρόσωπα των Λάσμε και Γκιστ, τους Ούκιτς και Μπράμος να πετυχαίνουν μεγάλα καλάθια, αλλά και τον Κάρι να προσθέτει έναν τρίτο πυλώνα στην περιφέρεια, κάτι που αποδείχτηκε πολύτιμο σε μία μέρα με κακό Διαμαντίδη.

Ο Ολυμπιακός τα έκανε σχεδόν όλα λάθος. Πανικοβλήθηκε βλέποντας την ευστοχία του αντιπάλου, επέτρεψε τα νεύρα να κυριαρχήσουν της ψυχραιμίας και της λογικής μετά από διαιτητικές αποφάσεις και το μυαλό του «χάλασε». Οι αντίπαλοι ήταν άριστα διαβασμένοι στην αντιμετώπιση του Σπανούλη, ο Έισι Λο έμεινε στον πάγκο ανήμπορος να βοηθήσει και να αποτελέσει στήριγμα του αρχηγού και «έσπασε» τα στεφάνια από τα τρίποντα. Δεν είναι μόνο το αποκαρδιωτικό 4/29 που στοίχισε στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και τα γεγονός ότι επιχείρησε μόλις δύο περισσότερες προσπάθειες δύο πόντων επιδεικνύοντας αυτοκαταστροφική εμμονή.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στην κούρσα για το πρωτάθλημα, που έχει-ωστόσο-πολύ ψωμί ακόμη. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και οι διαφορές των ομάδων τόσο μικρές, που ο παράγοντας έδρα πιθανώς να μην παίξει τόσο σημαντικό ρόλο όσο στο παρελθόν τους. Οι νικητές έκαναν απλώς ένα βήμα και το δεδομένα κατάμεστο ΟΑΚΑ δεν θα αρκέσει για να φέρει το 2-0, όπως δεν ήταν αρκετό για να γίνει το 3-1 απέναντι στην Μπαρτσελόνα στα play offs της Ευρωλίγκας. Τώρα η πίεση της κερκίδας και η υποχρέωση της νίκης θα βαραίνει τα δικά τους πόδια. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, δεν είναι δυνατό να παρουσιαστεί ξανά τόσο άστοχος και νευρικός, ωστόσο αυτή τη φορά πέρα από έναν αντίπαλο με τονωμένη ψυχολογία θα έχει να αντιμετωπίσει και μία «καυτή» ατμόσφαιρα. Η ικανότητά του στις… ανατροπές και η στήριξη του κόσμου, απόρροια όσων έχει πετύχει την τελευταία διετία, είναι στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν τη δική του αφετηρία αντεπίθεσης. Πηγή: sport-fm.gr

Με πρόστιμο την γλιτώνει ο Ολυμπιακός!!

Με χρηματικό πρόστιμο και μάλιστα όχι μεγάλο αναμένεται να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για την συμπεριφορά των οπαδών του στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Με πρόστιμο την γλιτώνει ο Ολυμπιακός
Σε γενικές γραμμές η συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό ήταν καλή. Αυτό φαίνεται και από το φύλλο αγώνα στο οποίο έχει καταγραφεί η ρήψη έξι κροτίδων και μία επίπληξη για υβριστικό σύνθημα προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Έτσι, στους «ερυθρόλευκους» αναμένεται να επιβληθεί ένα χρηματικό πρόστιμο.
Πηγή: sport-fm.gr

Θ. Γιαννακόπουλος: «Λιοντάρια στην έδρα του αντιπάλου»

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μετά το break του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού, ωστόσο συνέστησε ψυχραιμία.

Θ. Γιαννακόπουλος: «Λιοντάρια στην έδρα του αντιπάλου»
«Λιοντάρια» χαρακτήρισε τους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα για την πολύ μεγάλη νίκη των «πράσινων» επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Ωστόσο, συνέστησε ψυχραιμία, καθώς τίποτα δεν τελείωσε.

«Μπράβο στα παιδιά, ήταν παλικάρια και λιοντάρια στο κάστρο του αντιπάλου. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, παρακαλώ τον κόσμο που θα έρθει την Κυριακή να είναι κόσμιος για να κατακτήσουμε ακόμη μία νίκη», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Χάινς: «Τα κάναμε όλα λάθος…»

Στην αστοχία και τα πολλά λάθη σε κρίσιμα σημεία, στάθηκε ο Κάιλ Χάινς μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να… πολεμήσουν στην συνέχεια

Χάινς: «Τα κάναμε όλα λάθος…»
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την αστοχία του και τα λάθη που έκανε στα κρίσιμα σημεία του πρώτου τελικού με αποτέλεσμα να ηττηθεί δίκαια από τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Κάιλ Χάινς μετά το ματς στο ΣΕΦ.

«Δεν κάναμε καθόλου καλό ματς. Τα κάναμε όλα λάθος. Είχαμε πάρα πολλά άστοχα σουτ και καθόλου συγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία. Στο 4ο δεκάλεπτο είχαμε μία ευκαιρία αλλά κάναμε παιδαριώδη λάθη και στο τέλος μας νίκησαν δίκαια», είπε αρχικά ο Αμερικανός σέντερ και πρόσθεσε εν όψει του κυριακάτικου αγώνα:

«Τα πράγματα στο ΟΑΚΑ θα είναι δύσκολα αλλά αυτό που είπαμε στα αποδυτήρια είναι ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να πολεμήσουμε. Σήμερα είχαμε την σημαντική απουσία του Λο αλλά δεν μας αρέσει να ψάχνουμε δικαιολογίες».