Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ρύθμιση χρεών για όλους, εκτός του ΠΑΟΚ…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θέτει κάποια ερωτήματα με αφορμή την ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ και αναρωτιέται αν υπάρχει κάποιος με συνέπεια σε αυτή την χώρα. 
Κάνουμε μερικές ερωτήσεις κι’ αν βγάλει κανείς άκρη με το τι γίνεται ας το πει και σε εμάς…

Η Ελληνική Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τα περασμένα χρόνια ήταν αντίθετη σε ρυθμίσεις που «χάριζαν» τόκους-πρόστιμα-προσαυξήσεις σε επιχειρήσεις, αναγκάζεται να κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που κατηγορούσε, γιατί τώρα που κυβερνά καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να συγκεντρώσει χρήματα. Και στο τέλος υπογράφει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για μερικές διορθώσεις, μέθοδο για την οποία κατηγορούσε τους προηγούμενους…

Ο βουλευτής του Ποταμιού Θεοχάρης που ως γενικός γραμματέας εσόδων (σε άλλη… ομάδα τότε, αφού ακολούθησε μεταγραφή) στηρίζονταν πριν λίγα χρόνια ΚΑΙ (ή αποκλειστικά) σε τέτοιες ρυθμίσεις, τώρα τολμάει και γράφει για πρόστιμα που χαρίστηκαν μόνο(!!) στον ΠΑΟΚ.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κωνσταντινούπουλος που εκλέγεται από το 2009 και ψήφισε δεκάδες ρυθμίσεις χρεών «μεταξύ των οποίων και απόλυτα φωτογραφικές για μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές» δήλωνε προχθές ότι ο Τσίπρας υπέγραψε ΠΝΠ που αφορούσε τη ρύθμιση των 100 δόσεων και χάρισε σε ομάδα της Βορείου Ελλάδας πάνω από 25 εκατομμύρια, περνώντας μήνυμα στον κόσμο ότι κανείς άλλος δεν ωφελείται από αυτή την κατάσταση.

Στο μεταξύ κάτι ψέλλισε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος για όσους ωφελούνται…. Μάλλον θα μπερδεύτηκε… Δεν μπορεί…

(Από τη ΝΔ κανείς δεν μιλάει, γιατί αυτοί όταν καίγονταν να μαζέψουν χρήμα, πέρασαν ρύθμιση χρεών αποκλείοντας το 80-85% των οφειλετών -άνω του ενός εκατομμυρίου-  με αποτέλεσμα αυτή να βουλιάξει σαν τον τιτανικό, έτσι ώστε στην συνέχεια να ψάχνονται πάλι για μειώσεις και απολύσεις).

Και κάπου εκεί έχουμε και το άλλο, ακόμη πιο εξωφρενικό.  Πολλοί ΠΑΟΚτσήδες, αλλά κυρίως ο Ιβάν Σαββίδης που προφανώς δεν δέχονται σχόλια του τύπου «σας ευνόησε η Κυβέρνηση και έκανε μία ρύθμιση για εσάς…», παρά το ότι υποστηρίζουν αυτή την θέση όταν η ομάδα τους κατηγορείται αδίκως από τους… Θεοχάρηδες, σπεύδουν παρολ’ αυτά να ευχαριστήσουν το ΣΥΡΙΖΑ! Το έκανε –προσωπικά- και ο μεγαλομέτοχος το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Πώς γίνεται αυτό το πράγμα;

Μπορεί κάποιος σε αυτή την χώρα να έχει μία συνέπεια στην στάση του,  χωρίς να αλλάζει θέση και απόψεις ανάλογα με το που βρίσκεται και τι εκπροσωπεί;

Για εμάς, υπάρχει μία πολύ πιο τίμια στάση για όλους όσους ξεφτιλίζονται και σε αυτή την συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, η οποία μαζεύει ευρώ-ευρώ για να πληρώσει υποχρεώσεις, αναφέρονται σε φωτογραφικές ρυθμίσεις, ενώ ξέρουν ότι εμπλέκονται χιλιάδες επιχειρήσεις. Μπορούν πολύ εύκολα όλοι αυτοί  να βγάλουν το κόμπλεξ τους και αντρίκεια να δηλώσουν: «Ναι στις ρυθμίσεις για όλους στην Ελλάδα, εκτός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ…».
Αυτό θα είναι τίμιο και σωστό. Γιατί δεν τολμάει να το πει κανείς; Αυτό δεν θέλετε; Γιατί δεν τολμάτε να το εκφράσετε;

Εξάλλου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι και η πρώτη που επωφελείται από τέτοιου είδους οικονομικές ελαφρύνσεις… Έτσι δεν είναι;

* Σήμερα πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση στον ΑΣ ΠΑΟΚ και αύριο γίνονται εκλογές. Ο Θανάσης Κατσαρής είναι ο μόνος υποψήφιος και θα παραμείνει στην διοίκηση του ΑΣ, μια και ξεπέρασε δεκάδες και δεκάδες εμπόδια και «περίεργους» εντός και εκτός ΠΑΟΚ, κρατώντας όρθιο και αξιοπρεπή τον σύλλογο, παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο. Ένας κύριος σε σχόλιό στο περασμένο blog κατηγόρησε και δημοσιογράφους για ότι έχουν αναφέρει κατά του συγκεκριμένου προέδρου. Δίκιο έχει, αλλά εδώ –σε εμάς- γιατί το έγραψε;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τι τρέχει με τον Μέσι!!

Ο τραυματισμός μυστήριο του Αργεντινού, που λογικά τον αφήνει εκτός του ματς της Μπαρτσελόνα με την Θέλτα και ο κίνδυνος για τα δύο επόμενα.
Δεν έπαιξε στα δύο ματς της Εθνικής Αργεντινής εξαιτίας ενός μυστήριου τραυματισμού (κανείς δεν έγραφε τι ακριβώς είχε) και τώρα έχει έρθει η σειρά της Μπαρτσελόνα για να έχει αγωνία. Για τον Λιονέλ Μέσι κυκλοφορεί πως έχει κάτι σαν μόλυνση στο πόδι (σ.σ.: μάλλον στο εξωτερικό μέρος του πέλματος) και δεν μπορεί να φορέσει ποδοσφαιρικά.
Το θέμα λοιπόν τώρα είναι τι θα γίνει με τα ματς της Μπάρτσα. Βλέπετε ακολουθεί το εκτός έδρας με την Θέλτα, όπου κατά πάσα βεβαιότητα θα απουσιάσει, ενώ την επόμενη εβδομάδα υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική (Αλμερία) και το Μεγάλο Σάββατο η πολύ δύσκολη έξοδος στη Σεβίλλη. Κατά συνέπεια τρέχει να προλάβει κυρίως την αναμέτρηση του «Σάντσεθ Πιθχουάν».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αστέρι του ΝΒΑ στον Άρη!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης θυμάται με συγκίνηση τη μαρτυρική Πρωταπριλιά του 1988.
Τω καιρώ εκείνω, οι ημιτελικοί των φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης γίνονταν Τρίτη και Πέμπτη. Μεσημέρι Σαββάτου, 1 Απριλίου του 1988, ο Άρης βρισκόταν προ των πυλών και χιλιάδες οπαδοί του ταξίδευαν για τη Γάνδη. Το ραντεβού με την Τρέισερ απείχε μόλις τέσσερις ημέρες.
Δουλεύαμε, και εμείς, με τις βαλίτσες γεμάτες, πανέτοιμοι για την κίτρινη σταυροφορία. Θα ήταν, για εμένα τον σχεδόν αμούστακο, η πρώτη μου αποστολή, με έξοδα εν μέρει της "Απογευματινής" (30.000 δραχμές) και εν μέρει του μπαμπά. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω τέτοιο γλέντι.
Είχα μόλις ξεκινήσει συνεργασία και με την ΕΡΤ, τελευταίος τροχός της αμάξης στην εκπομπή του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, όπου έπιανα μικρόφωνο μόνο σε απόλυτη ανάγκη, για να περιγράψω σπορ που οι άλλοι δεν ήθελαν να ξέρουν: διελκυστίνδα, κικ-μπόξινγκ, κόρφμπαλ. Όποιος γνωρίζει τι είναι το κόρφμπαλ, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον.
Ήμουν, όμως, και εκκολαπτόμενος ρεπόρτερ μπάσκετ. Ο Σκουντής με ήξερε, ο Συρίγος πολύ λιγότερο.
"Μαλάκες, δεν στήνουμε μία πρωταπριλιάτικη φάρσα στην εκπομπή μου;"
Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, ο μαλάκας νο.2, εγώ δηλαδή, είχε το σενάριο έτοιμο μέσα στο μυαλό του. "Να πούμε ότι ο Τσέιμπερς υπογράφει στον Άρη για το φάιναλ-φορ"!
Ο Τομ Τσέιμπερς ήταν ένας λευκός σούπερμαν που πετούσε πάνω από τα κεφάλια των αντιπάλων και κάρφωνε σαν ντοπαρισμένος. Στο All-Star Game της προηγούμενης χρονιάς, στο Σιάτλ, είχε προσκληθεί την τελευταία στιγμή για να εκπροσωπήσει τους ντόπιους Σόνικς, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να βάλει 34 πόντους και να κερδίσει το MVP.
Ο αγώνας προβλήθηκε με καθυστέρηση πολλών μηνών στην εκπομπή -μαντέψτε- του Θεοδωρακόπουλου, οπότε είχαμε και πρόχειρα πλάνα από τις πτήσεις του Τσέιμπερς. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα.
"Λοιπόν, θα πούμε ότι ο Άρης απέκτησε τον Τσέιμπερς με 10ήμερο συμβόλαιο και ότι η ΦΙΜΠΑ έδωσε άδεια για να χρησιμοποιηθεί ο παίκτης στο φάιναλ-φορ. Βάζω στοίχημα ότι θα σπάσουν τα τηλέφωνα, χα χα! Ετοιμάσου, θα βγεις εσύ για να το πεις".
Ποιος, εγώ;
Δεν είχα εμφανιστεί ποτέ στο γυαλί. Μόνο η φωνή μου, και πολύ της έπεφτε. Αλλά οι διαταγές του Συρίγου δεν σήκωναν αντιρρήσεις. Αυτό έλειπε, να του αντιμιλήσω κιόλας. Η εκπομπή του είχε τεράστια ακροαματικότητα και ο ίδιος ήταν ο θεός του Ευρωμπάσκετ.
Αν θυμάμαι καλά, φορούσα ένα κίτρινο πουλόβερ, εργόχειρο της μαμάς. Ήμουν ακόμη παιδί της μαμάς και του μπαμπά.
Άρεσε και στον Φίλιππο αυτό το ντύσιμο, αρκεί να συνοδευόταν από ασορτί κάλτσες. Πήρα θέση δίπλα του, εκτός πλάνου ακόμη, και περίμενα τρεμουλιάζοντας.
"Εχουμε όμως μία έκτακτη είδηση, σχετική με το φάιναλ-φορ της Γάνδης. Θα μας την παρουσιάσει ο..., οοοοο...., ο...., ο συνάδελφος ο Παπαδογιάννης".
Το μικρό μου όνομα δεν το γνώριζε. Το έμαθε μερικούς μήνες αργότερα, όταν μαζευτήκαμε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως για την ιδρυτική συνεδρίαση του "Τρίποντου". Ετσι κι αλλιώς προτιμούσε άλλου είδους προσφωνήσεις...
Είπα λοιπόν για τον Τσέιμπερς και ...έσπασαν τα τηλέφωνα. "Κυριολεκτικά", όπως θα έλεγαν οι περισπούδαστοι ρεπόρτερς ("πρέπει να σου πω, ότι...") της σήμερον ημέρας.
Η πριν το διαδίκτυο εποχή ήταν εντελώς διαφορετική. Δεν γινόταν να διασταυρώσει κάποιος μία είδηση σε χρόνο μηδέν. Τις λεπτομέρειες των κανονισμών του ΝΒΑ τις ήξερε απ'έξω κι ανακατωτά μόνο ο Κώστας Παπαδάκης. Στον τύπο της Θεσσαλονίκης είχε δημοσιευτεί η θρυλική πληροφορία, ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει έναν Αμερικανό ονόματι Ρόστερ.
Τον Τσέιμπερς, όμως, τον είχαν ακουστά όλοι οι μπασκετόφιλοι. Η οικονομική επιφάνεια και η φιλοδοξια του Άρη ήταν υπεράνω αμφισβήτησης. Το σενάριο έμοιαζε αληθοφανές.
Ξεβάφτηκα όπως όπως και περίμενα τον επίλογο της εκπομπής, με την απαραίτητη "επανόρθωση". Ματαιότης ματαιοτήτων: ο Συρίγος δεν σκόπευε να ξεσκεπάσει τη φάρσα. Εδωσε ραντεβού με τους τηλεθεατές του στη Γάνδη και έκλεισε το τρίωρο αφιέρωμα δίχως να πει λέξη για τον Τσέιμπερς.
Αντε, και καλό μήνα, βρε!
Μερικά χρόνια αργότερα, ο βετεράνος πλέον Τομ Τσέιμπερς πέρασε τον Ατλαντικό για να φορέσει τη φανέλα της Μακάμπι. Ο δε Άρης απέκτησε με συμβόλαιο μίας εβδομάδας τον σπουδαίο Ρέτζι Θίους, Μάιο μήνα, για να τον χρησιμοποιήσει σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπορεί η Άρσεναλ να «χτυπήσει» Πρωτάθλημα;

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για το φορμάρισμα της Άρσεναλ, τους παράγοντες που συντέλεσαν σε αυτό και την πιθανή κατάληξή της στη φετινή Premier League.
«Κλασικός Βενγκέρ. Μόλις έχασε το πρωτάθλημα ξεκίνησε η ομάδα του να παίζει μπάλα». Μια άποψη που είδαμε, ακούσαμε, διαβάσαμε αρκετά τον τελευταίο καιρό, όπου οι «Κανονιέρηδες» τρέχουν ένα εκπληκτικό σερί και σε κάποια ματς έχουν... τρομάξει με το ποδόσφαιρο που παίζουν. Στο τελευταίο δείγμα, πριν τη διακοπή για τις Εθνικές, πέρασε ένα πολύ δύσκολο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην πεισμωμένη Νιούκαστλ στο St James' Park, αλλά άντεξε. Πήρε τη νίκη με 2-1 και η διαφορά της με τη Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στον βαθμό. Η Τσέλσι είναι επτά βαθμούς μπροστά και έχει ματς λιγότερο. Αρκεί για να της εξασφαλίσει τον τίτλο;
Στις αρχές του Φεβρουαρίου, ο Περ Μερτεζάκερ αποκάλυψε στα ΜΜΕ ότι μετά την ήττα από τη Σαουθάμπτον οι παίκτες έκαναν μια σειρά από συναντήσεις, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα της ομάδας και να τα διορθώσουν. «Υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας ότι πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε άνετοι και να γίνουμε πιο συγκεντρωμένοι, τονίζοντας πως αυτό που έρχεται πρώτο είναι η αμυντική δουλειά και κυρίως από την αμυντική τετράδα. Ίσως μερικές φορές χρειάζεσαι ένα ξύπνημα για να καταλάβεις τι είναι πραγματικά σημαντικό», έλεγε ο Γερμανός αμυντικός.
Το κατά πόσο αυτές οι συναντήσεις όντως κατάφεραν να αλλάξουν την νοοτροπία των παικτών είναι κάτι που το γνωρίζουν οι ίδιοι, αλλά χρονικά, η στιγμή συνέπεσε με την αγωνιστική άνοδο της Άρσεναλ, όπως και με το «δέσιμο» του Μερτεζάκερ με τον Κοσιελνί, που επέστρεψε δριμύτερος. Η εικόνα που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές είναι διαφορετική και όσον αφορά την συγκέντρωση και την αποφυγή των εύκολων λαθών (με εξαίρεση την αναμέτρηση με την Μονακό).
Οι «Κανονιέρηδες» καθάρισαν τα ματς με Χαλ και Στόουκ και στο πρώτο μεγάλο τεστ, απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν σαφώς αλλαγμένοι. Έδειξαν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και χωρίς να έχουν την κατοχή. Οι Πολίτες άγγιξαν το 75% και από την αρχή πήραν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια. Το τελικό 0-2 «έφτιαξε» ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση της Άρσεναλ, που συνειδητοποίησε ότι μπορεί να νικήσει ακόμα κι αν το ματς δεν έχει το στιλ που της ταιριάζει. Με τις αποστάσεις να μειώνονται κάλυπτε τις αδυναμίες του Μερτεζάκερ και χτύπησε με τον Καθόρλα να λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη.
Ο Αρσέν Βενγκέρ φυσικά έβαλε τις πινελιές του στο διάστημα που οδήγησε στο σερί των εννιά νικών σε 10 ματς.  Η χρησιμοποίηση του Καθόρλα δίπλα στον Κοκλέν, ο οποίος καθιερώθηκε και έδωσε τρομερή ώθηση στον άξονα, απελευθέρωσε το κέντρο. Έδωσε νέα δυναμική και με τον Οζίλ, που επέστρεφε φορτσάτος μπροστά τους, η δημιουργία άλλαξε επίπεδο. Η ομάδα παίρνει πλέον πολύ περισσότερα από τον Γερμανό και τον Ισπανό.
Ο Βενγκέρ «άνοιξε» το ρόστερ του, με παίκτες που στον πρώτο γύρο δεν είχαν ανάλογη προσφορά. Η χρησιμοποίηση του Μπεγιερίν, που είναι εξαιρετικός και επιθετικά αποτελεί ένα τέτοιο δείγμα. Η άμυνα έδεσε, με τον Οσπίνα να δείχνει ότι εμπνέει μεγαλύτερη ηρεμία στους αμυντικούς του.  Φυσικά, το δικό του ρόλο παίζει και ο Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος φορ, που έχει ακούσει πολλά στο διάστημα που βρίσκεται στο Λονδίνο, δικαιώνει τον Βενγκέρ για την επιμονή του. Στα τελευταία του 9 ματς έχει ισάριθμα γκολ και είναι ξεκάθαρη η αλλαγή στην ψυχολογία του όταν βρίσκεται απέναντι από την αντίπαλο εστία. Τα γκολ του, βέβαια, αποτελούν προϊόν και των ανεβασμένων παικτών που βρίσκονται πίσω του. Ο άξονας κάνει τους Λονδρέζους περισσότερο αποτελεσματικούς.
Η Άρσεναλ έχει διαστήματα στο παιχνίδι της που είναι πραγματικά εκπληκτική, όπως στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την Γουέστ Χαμ. Αλλάζει τη μπάλα με τρομερή ταχύτητα, βγάζει παίκτες στον κενό χώρο, δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες, κρατάει το ρυθμό εκεί που θέλει. Έχει βέβαια και παιχνίδια όπως αυτό με τη Νιούκαστλ, που δέχεται πίεση, αλλά καταφέρνει να ανταποκριθεί. Μέσα στο 2015 έχει συγκεντρώσει 27 βαθμούς, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα! Περισσότερους και από τη Λίβερπουλ, που ήταν μέχρι πρότινος αήττητη. Στο μεταξύ τους ματς τo Σάββατο, θα φανούν πολλά. Και κυρίως το αν πραγματικά στα μεγάλα παιχνίδια έχει αλλάξει νοοτροπία.
Αν πάντως συνεχίσει έτσι, το πιθανότερο είναι η Άρσεναλ να τερματίσει δεύτερη. Θα χτυπήσει όμως Πρωτάθλημα; Η Τσέλσι δεν έχει την εικόνα του πρώτου γύρου, αλλά βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τα ματς και είναι το ακλόνητο φαβορί. Ακόμα κι αν χάσει στο ντέρμπι με τους «Κανονιέρηδες», συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο. Ακόμα κι αν ο τραυματισμός επηρεάσει τον Ντιέγο Κόστα. Ακόμα και με τον Φάμπρεγας εξαντλημένο και σαφώς λιγότερο αποδοτικό.
Επειδή εκεί όμως είναι... Αγγλία και έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι μέχρι να πέσει η καρό σημεία τα πάντα είναι πιθανά, το ενδιαφέρον δεν χάνεται!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Mε 13-1 για επέκταση με Nova και... απουσίες!!

H συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Λίγκας είναι σύμφωνοι με την συνέχιση της συνεργασίας με την Νοva για άλλα 2 χρόνια! Στην ΕΠΟ... παραπέμφθηκε το αίτημα του Εργοτέλη. 
Όπως αναμένονταν σχεδόν όλες οι ομάδες της Λίγκας, στην μεσημεριανή συνεδρίαση τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης της συνεργασίας με την Νοva για ακόμη δύο χρόνια. Δηλαδή από το 2017 έως το 2019. Από τις 14 ομάδες που ψήφισαν οι 13 είπαν «ναι» και μόνο η Ξάνθη ήταν αρνητική στην συνέχιση.
Ο Παναθηναϊκός απουσίαζε, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είχε δικαίωμα ψήφου, λόγω της εκπροσώπησης από τον Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος τόνισε πως ακόμη κι αν ψήφιζε δεν είχε ξεκαθαρίσει τι θα έκανε. Θυμίζουμε ότι στις συνεδριάσεις του συνεταιρισμού δεν ψηφίζουν πλέον ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα. Φυσικά μετά από αυτή την εξέλιξη παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον το ποια θα είναι η επόμενη... τηλεοπτική μέρα για το «τριφύλλι».
Οι «πράσινοι» που δεν συμμετέχουν πλεον σε Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας, έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για την Nova και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την μεθεπόμενη σεζόν. Ήδη τα σενάρια τόσο για... στέγη στον ΟΤΕ TV, όσο και στον ΣΚΑΪ, έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Επίσης ερωτηματικό αποτελεί και η στάση του ΠΑΟΚ που για άλλη μια φορά το... παρών-απών δεν ξεκαθάρισε το τοπίο. Πάντως δεν αποκλείεται και ο «Δικέφαλος του Βορρά» την αγωνιστική περίοδο 2017-18 να βρεθεί εκτός Nova.
Από κει και πέρα στην σύσκεψη συζητήθηκε και το αίτημα του Εργοτέλη ώστε να πέσουν μόνο δύο ομάδες στην Football League και να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση! Πάντως απόφαση δεν πάρθηκε, αλλά η διοίκηση της Λίγκας τόνισε προς τους ανθρώπους του Κρητικού συλλόγου ότι θα πρέπει να μιλήσουν με την ΕΠΟ για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Μποροβήλος: Και στην προηγούμενη επέκταση αρχικά διαφωνούσαν!
Αποχωρώντας από το Δ.Σ, ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα αφού αρχικά ξεκαθάρισε πως η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα πρόκειται να γίνει στις 23 Αυγούστου. Από κει και πέρα ο πρόεδρος της Λίγκας και του Αστέρα Τρίπολης τοποθετήθηκε ως εξής:
Για την επέκταση της συνεργασίας με την Nova: «Οι 13 ομάδες αποφάσισαν να συνεχιστεί η συνεργασία. Η Ξάνθη εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για νέα ενημέρωση και ο ΠΑΟΚ διαφώνησε αρχικά καθώς θέλει πιο λεπτομερή ενημέρωση για το ιντερνετικό στοίχημα και το τίμημα της επέκτασης της σύμβασης. Πάντως να θυμίσω πως και στην επέκταση της προηγούμενης σύμβασης υπήρχαν ομάδες που ήταν απ' έξω και προχώρησαν στην πορεία στην κεντρική διαχείριση. Άλλωστε μιλάμε για το 2017 καθώς ως τότε υπάρχει συμβόλαιο με την Nova».
Για την δικαίωση του Παναθηναϊκού για το ηχητικό: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν μπορούσε να κριθεί τόσο εύκολα. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τα πρακτικά αλλά μιλάμε για το cd. Έτσι έγινε το δικαστήριο και το θέμα ξεκαθάρισε. Το ξαναλέω όμως ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο και έπρεπε να δούμε πως θα κινηθούμε».
Για την πρόταση του Εργοτέλη: «Το κάθε μέλος του συνεταιρισμού μπορεί να κάνει προτάσεις και να βάζει ζητήματα, αλλά θυμίζω ότι ήδη υπάρχει μια προκήρυξη που μιλάει για 16 ομάδες και έχει ήδη εγκριθεί. Οπότε είναι και θέμα της ΕΠΟ τι θα κάνει πλέον». ​

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Δένει» Μαζουάκου και περιμένει...!!

Ο Ολυμπιακός είναι στην διαδικασία συζητήσεων με την πλευρά του Αρτούρ Μαζουάκου για την αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων του συμβολαίου του.
Πρόκειται για επαφές που έχουν να κάνουν με τα χρήματα που θα παίρνει ο Αρτούρ Μαζουάκου (σ.σ. που θα γίνουν σαφώς περισσότερα) και την ρήτρα αποδέσμευσής του. Όπως έχετε ήδη διαβάσει ο εκπρόσωπός του ήρθε στην Ελλάδα για τις σχετικές συζητήσεις, που είναι σε καλό δρόμο. Ο Ολυμπιακός έχει την διάθεση να... δέσει πιο γερά τον παίκτη, κάτι που αναμένεται να γίνει. Ίσως υπάρξει και συζήτηση και για την χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Παράλληλα όμως με δεδομένη την μεγάλη ζήτηση που έχει ο παίκτης από το εξωτερικό πολλά μπορεί να γίνουν το καλοκαίρι. Από μέρους τους οι Πειραιώτες θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο διασφαλισμένοι γίνεται για τον ποδοσφαιριστή και από εκεί και πέρα να κρίνουν τις όποιες προσφορές έρθουν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βρέχει λεφτά κι εμείς λέμε να κρατάμε ομπρέλες!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta κάποια απλά, αλλά τεράστιας σημασίας πράγματα για όλες τις ομάδες μας και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όλοι διαβάσαμε για τα νέα οικονομικά δεδομένα στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ΟΥΕΦΑ έχοντας κάνει νέες συμφωνίες με τα τηλεοπτικά κανάλια, δίνει πακτωλό εκατομμυρίων στους συλλόγους που θα πάρουν μέρος από του χρόνου στις διοργανώσεις της.
Μιλάμε για απίστευτα λεφτά. Ειδικά δε για πρωταθλήματα σαν το δικό μας. Ομάδες μπορούν να βγάλουν όλη τους τη σεζόν μόνο με τα λεφτά από το Τσάμπιονς Λιγκ η, το Γιουρόπα Λιγκ. Και να έχουν και κέρδη, ανάλογα με το μπάτζετ που θα προϋπολογίσουν. Οι ευκαιρίες είναι τεράστιες. Πολλά λεφτά. Και σίγουρα λεφτά. Με το που έρθει η ημερομηνία, η ΟΥΕΦΑ θα σου τα καταθέσει. Χωρίς καμία καθυστέρηση. Τράπεζα (ελβετική)!
Κι ενώ μοιράζουν λεφτά, εδώ εμείς σκεφτόμαστε, λέει, να κρατήσουμε ομπρέλες! Για να μην…βραχούμε από τα εκατομμύρια! Λέμε μήπως απομονώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη, για να λύσουμε το πρόβλημα της βίας-που εμφανίζεται από το χάντμπολ και το βόλεϊ, έως το πόλο και το μπάσκετ!
Είχα γράψει και τις προάλλες, ότι η μοναδική ελπίδα για κάτι καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι να παίζουν οι ομάδες μας στην Ευρώπη. Κι όσο το δυνατό να διακρίνονται περισσότερο. Να στέκονται αξιοπρεπώς ρε παιδί μου. Όπως κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως φέτος ο Αστέρας στο Γιουρόπα Λιγκ. Όπως προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ. Όπως ο Παναθηναϊκός παλιότερα σε όλες τις διοργανώσεις.
Το να μην παίξουν οι ελληνικοί σύλλογοι στην Ευρώπη, θα ισοδυναμεί με καταστροφή τους. Ολόκληρου του ποδοσφαίρου μας. Κι αυτό γίνεται ακόμη πιο φανερό τώρα, που τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν θεαματικά, προς το καλύτερο, για τα ταμεία των ομάδων. Εδώ, ο στόχος, όλων, όχι μόνο του Ολυμπιακού, που σέρνει το χορό, αλλά όλων, πρέπει να είναι ένας: να φτιάξουν όσο το δυνατό πιο ισχυρές ομάδες, για να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί στη δόξα του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στα εκατομμύρια που προσφέρουν απλόχερα αυτές οι διοργανώσεις.
Το πράγμα φωνάζει μόνο του: φτιάξτε καλές ομάδες και θα κονομήσετε από όλες τις μπάντες! Το πράγμα είναι απλό: όποιες ομάδες δυναμώσουν, θα θησαυρίσουν. Ο καθένας έχει την ευκαιρία του. Όχι μόνο ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ έδειξε μέχρι ένα σημείο της περιόδου ότι μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστικός. Ο Παναθηναϊκός το ίδιο. Η ΑΕΚ μοιάζει έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και πάλι.
Μπορεί από του χρόνου να έχουμε ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα, αν άπαντες πιάσουν το νόημα. Ας επενδύσουν λίγο κι οι άλλοι. Ας κάτσουν όλοι μαζί στο τραπέζι για ένα καλύτερο πρωτάθλημα. με καλύτερα γήπεδα, με καλύτερους παίκτες, με καλύτερες διαιτησίες και βέβαια με καλύτερες συμπεριφορές από την εξέδρα. Όλοι κερδισμένοι θα βγουν. Και οι σύλλογοι και οι προπονητές κι οι παίκτες, αλλά και ο κόσμος και εμείς, ο Τύπος. Όχι μόνο να πετροβολάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ευκαιρία είναι μεγάλη. Και τα λεφτά πολλά. Υπερβολικά πολλά.
Κι εμείς εδώ λέμε να κρατάμε ομπρέλες. Στην Ελλάδα της χειρότερης οικονομικής κρίσης. Τώρα που βρέχει λεφτά…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Απίστευτη κίνηση της Ρίβερ Πλέιτ!! (vid)

Σε μία απίστευτη κίνηση μάρκετινγκ προέβη η Ρίβερ Πλέιτ, καθώς συνέλεξε τα αντικείμενα που έπεσαν στον «clasico» ημιτελικό του Sudamericana με τη Μπόκα και τα πουλάει σε συσκευασία δώρου!
Συγκεκριμένα, καπνογόνα, μπουκάλια, ξύλα και οτιδήποτε έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, πωλείται στο Διαδίκτυο για 50 ευρώ το κομμάτι.
Τα έσοδα θα διατεθούν μέσω του ιδρύματος που έχει ιδρύσει ο σύλλογος του Μπουένος Άιρες για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Αργεντινή.
Δείτε το βίντεο:





*Πηγή: arenafm.gr*

«Δεν αλλάζει η αγάπη μας»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ και πρώην διεθνής, ο Τραινός Δέλλας και μίλησε για το φιλικό που θα δώσει η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 με την ομάδα της Κύπρου.
Αναλυτικά δήλωσε:
«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που θα δω όλα τα παιδιά μετά από τόσα χρόνια. Το κλίμα που επικρατούσε εκείνη την εποχή επικρατεί και τώρα».
Για την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες:
« Έχουμε πάρει μερικά κιλά αλλά έχουμε μάθει να κάνουμε καλά αυτό που ξέρουμε. Θέλουμε να βοηθάμε συνανθρώπους μας και να δίνουμε χαρά και στον κόσμο. Εμείς έχουμε πάντα καλή διάθεση και είναι χαρά μας να βοηθάμε. Ήρθε και ο Ρεχάγκελ και αυτό αποδεικνύει πως επικρατεί το ίδιο κλίμα ακριβώς. Η αγάπη μας για αυτή την ομάδα δεν αλλάζει».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ήθελαν να μας εξαφανίσουν»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Γ.Σ Ηρακλή, Ηλίας Στοφορόπουλος και αναφέρθηκε στα όσα δήλωσε ο Γιώργος Δημητρίου στον Arena FM.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Ο κ. Δημητρίου επί πόσα χρόνια ήταν στην επιτροπή; Από εκεί και πέρα σε μια γενική συνέλευση που έγινε εκείνη την χρονιά υπήρχε ένα ποσό, αρκετών χιλιάδων ευρώ, που θεωρήθηκε σαν έξοδο αδειοδότησης από την ΠΑΕ Ηρακλής. Ξέρω πολύ καλά ότι υπήρχε ομάδα που είχε στο φάκελό της εφημερίδες αντί για χαρτιά. Επίσης, μια ομάδα στην οποία είναι μέλος ο κ. Δημητρίου εκείνη την χρονιά κατάφερε στο τέλος και τακτοποιήθηκε. Γιατί δεν μας λέει ο κ. Δημητρίου να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι;  Ο Ηρακλής στην ουσία δεν έπεσε λόγω αδειοδότησης. O Αρεοπαγίτης δικαστής ζήτησε να μείνει ο Ηρακλής και έπρεπε να κάνουμε προσφυγή. Ο Ηρακλής ζήτησε να βγούνε τα στοιχεία όλων των ομάδων, δεν βγήκαν, έβγαλε τα δικά του στοιχεία σε συνέντευξη Τύπου, «έφαγε» πρόστιμο για αυτό, πήγε στο δικαστήριο και έπεσε και άλλη κατηγορία. Ο Ηρακλής έπεσε επειδή είχε μια πλαστή ενημερότητα ενώ κάποιος στην ΕΠΟ είπε «δεν πειράζει θα βάλουμε την περσινή». Φυσικά αυτό το έκαναν και άλλες ομάδες. Από ότι διάβασα στην έρευνα έλειπαν 67 ενημερότητες, όμως δεν έπεσαν 67 ομάδες. Υπήρχε γραμμή για να πέσει ο Ηρακλής για κάποιους λόγους. Ο Ηρακλής δεν θα έπεφτε αν ήταν ομάδα των Αθηνών. Αυτά που έχει τραβήξει η ομάδα δεν τα έχει τραβήξει κανένας. Η δουλειά ήταν στημένη και μας έριξαν για ένα χαρτί που ήταν για πρόστιμο. Είχαν σκοπό να μας εξαφανίσουν».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Είχα επαφές με τον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της  Κύπρου, Μπάμπος Χριστοδούλου και μίλησε για το φιλικό που θα δώσει η ομάδα του με την Εθνική Ελλάδας του 2004 αλλά και για τις επαφές που είχε με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Μετά χαράς θα παίξουμε σε αυτό το φιλικό για φιλανθρωπικό σκοπό. Όλα τα παιδιά θα το χαρούμε και θα δούμε τους παίκτες και τους ποδοσφαιριστές μιας ιστορικής ομάδας. Θα είναι μια γιορτή και όταν υπάρχουν αυτές οι εκδηλώσεις πάντα θα βρίσκουμε χρόνο. Θέλουμε όλα τα παιδιά να είναι γερά και υγιή και θα περάσουμε πολύ καλά. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 18:30, θα έχει κόσμο και όλα θα είναι πολύ όμορφα».
Για την φημολογία που συνδέει το όνομα του με τον ΠΑΟΚ:
« Εγώ έχω μάθει ότι όταν δεν υπάρχει κάτι το ουσιώδες δεν μπορεί να υπάρξει κάτι. Έχω ένα συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς με την εθνική και θα δούμε μετά τι θα γίνει. Με τον μάνατζερ μου έχουν μιλήσει από τον ΠΑΟΚ αλλά δεν ήταν κάτι το επίσημο. Για εμένα μετράει πρώτα η εθνική και αν υπάρχει μετά κάτι βάσιμο και εφικτό τότε μια καλή πρόταση από μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ θα είναι τιμή μου. Για εμένα μετράει η ουσία. Ο ΠΑΟΚ και είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την καριέρα του κάθε προπονητή. Η επαφή που είχα με τον ΠΑΟΚ έχει γίνει και με άλλες δύο – τρεις ομάδες».
Για το γεγονός πως πήγε στο Ισραήλ:
« Πήγα να δω το παιχνίδι για να δω τον αντίπαλο μας που θα αντιμετωπίσουμε τον Οκτώβριο».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Να εξαιρεθούν οι απατεώνες»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας και μίλησε για την ερώτηση που έκανε αυτός και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή για την ρύθμιση των χρεών.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Την άλλη φορά που έλεγαν οι πληροφορίες πως το θέμα μπορεί να ρυθμιστεί με εγκύκλιο εγώ έλεγα πως δεν γίνεται και πρέπει να υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία. Ο νόμος ψηφίστηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ αρχικά δεν περιλαμβάνονταν αυτά, γιατί; Γιατί ήρθε μετά από πέντε – έξι μέρες η πράξη του νομοθετικού περιεχομένου; Δεν ήθελαν να εξυπηρετήσουν τις υγιής επιχειρήσεις όπου είναι και ο ΠΑΟΚ αλλά να καλύψουν κάποιους. Εμείς ζητάμε να ξεχωρίσουν από αυτή την ρύθμιση όσους είναι καταδικασμένοι για πλαστογραφία, για πλαστά τιμολόγια, για λαθρεμπόριο και για άλλες εξόφθαλμες πράξεις.  Δεν πιστεύω κανείς φίλαθλος του ΠΑΟΚ να θέλει να γίνει αυτή η ρύθμιση… «πλυντήριο» για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν γίνεται να επωφεληθούν αυτοί που έχουν καταδικαστεί για παράνομες πράξεις.  Όλοι αυτοί οι… «μάγκες» την γλιτώνουν με αυτή την ρύθμιση. Το θέλουν  οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αυτό;  Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω παραπάνω πράγματα γιατί θέλουμε στοιχεία επειδή ελέγχονται κάποια μεγάλα πρόσωπα για φοροδιαφυγή».
Για το αν μπορεί να πληρώσει ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πληρώσει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εμείς ζητάμε αυτό που θέλει όλος ο κόσμος. Ζητάμε να εξαιρεθούν οι κλέφτες και οι απατεώνες. Τα λέμε αυτά για να τα ακούει ο κόσμος. Η κυβέρνηση πρέπει να μάχεται κατά των μεγάλων συμφερόντων όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Είμαστε υπέρ της ρύθμισης και όλων των υγειών επιχειρηματιών. Γιατί αυτό δεν έγινε στον νόμο όμως αρχικά;  Το ξεχάσανε; Τους διέφυγε ή κάτι άλλο; Ωφελούνται οι λαθρέμποροι και οι απατεώνες. Ας εξαιρεθούν όλοι αυτοί και θα είμαστε υπέρ της ρύθμισης».
Για τις δηλώσεις του κ. Κωνσταντινόπουλου: «Δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος εγώ λέω την άποψη όλων των βουλευτών και της κοινοβουλευτικής ομάδας. Εμένα με ενδιαφέρει αυτό που είπα. Ότι λέω ισχύει και αυτό το έχω αποδείξει. Πρέπει κάποιοι να μην εκτεθούν γιατί έχουμε στοιχεία συγκλονιστικά και πολύ φοβάμαι ότι αν βγουν αυτά τα στοιχεία θα αναγκαστούν να πάρουν πίσω ολόκληρη την ρύθμιση και θα μείνουν όλα στον αέρα. Για αυτό ας εξαιρέσουν τους απατεώνες έξω για να προχωρήσει η ιστορία».
*Πηγή: arenafm.gr*

Γ’ Εθνική: Αύριο η κλήρωση των Μπαράζ!!

Αύριο στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους αγώνες μπαράζ του πρωταθλήματος των Πρωταθλητριών Ομάδων των ΕΠΣ, οι οποίες θα διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Γ’ Εθνική.
Με σημερινή λιτή ανακοίνωση η ΕΠΟ έκανε γνωστή την ημερομηνία και την ώρα που θα διενεργηθεί η διαδικασία. «Την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 11:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδή η κλήρωση για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Πρωταθλητριών Ομάδων των ΕΠΣ, περιόδου 2014-2015», ήταν η ανακοίνωση.
Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 10 Μαΐου, ενώ και φέτος το σύστημα θα είναι το ίδιο με 14 ομίλους των 4 ομάδων, με τον πρώτο να παίρνει το εισιτήριο για την τρίτη τη τάξει κατηγορία. Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής: 1η αγωνιστική Κυριακή 10/05/15, 2η αγωνιστική Τετάρτη 13/05/15, 3η αγωνιστική Κυριακή 17/05/15, 4η αγωνιστική Τετάρτη 20/05/15, 5η αγωνιστική Κυριακή 24/05/15, 6η αγωνιστική Κυριακή 31/05/15.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μόνο ο Ηρακλής έπεσε για δυσφήμιση»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Λάκης Παπαϊωάννου και αναφέρθηκε στην υπόθεση του υποβιβασμού των «κυανόλευκων» με αφορμή τα όσα δήλωσε στον Arena ο Γιώργος Δημητρίου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
 «Η ουσία είναι  πως όταν πηγαίνω εγώ να στείλω ένα δελτίο και είναι πλαστό ή έχει πλαστή ενημερότητα δεν βγάζω δελτίο. Εμείς είχαμε εδώ τον Τάκη και άλλους, είχαν κάνει τρελές παραλείψεις, όμως  η ΕΠΟ δεν έπρεπε να βγάλει δελτία. Στο τέλος με την ΕΠΟ ήρθε η απόφαση να πέσει ο Ηρακλής για να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης. Για αυτόν τον λόγο ο Ηρακλής έπεσε για… δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό πρέπει να ξέρει ο κόσμος. Η μοναδική ομάδα που έπεσε για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου είναι ο Ηρακλής».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Για αυτό υποβιβάστηκε ο Ηρακλής»

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπεύθυνος των δανειοδοτήσεων της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου με δηλώσεις του στονARENA FM 89.4
Τόνισε ότι υπάρχει ομάδα που δεν κατέθεσε φέτος φάκελο , ενώ έδωσε σημαντικά στοιχεία που είχαν οδηγήσει στον υποβιβασμό του Ηρακλή, πριν από τέσσερα χρόνια , παραδεχόμενος ότι ήταν σκληρή η απόφαση σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στον ARENA FM 89.4
Για το αν υπάρχουν ομάδες που δεν θα πάρουν φέτος αδειοδότηση: « Πάντα υπάρχουν ομάδες που δεν θα πάρουν αδειοδότηση. Στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιες είναι αυτές, επειδή δεν έχει έρθει το σύνολο των στοιχείων και επειδή η τελική απόφαση ανήκει στις επιτροπές».
Για το αν έχουν καταθέσει όλες οι ομάδες φάκελο: «Έχει καταθέσει η πλειοψηφία των ομάδων φακέλους. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα και δεν υπήρχε λόγος για αυτές να καταθέσουν φακέλους. Έχουν κατατεθεί οι φάκελοι και  αν πληρούν τις προϋποθέσεις μένει να αποδειχτεί. Είναι δεδομένο πως αν μια ομάδα δεν καταθέσει φάκελο δεν μπορεί να πάρει άδεια. Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί σε καμία περίπτωση. Οι πληροφορίες αναφορικά με τις οφειλές αναφέρουν πως η καταληκτική ημερομηνία είναι η 3η Απριλίου. Οι ομάδες έπρεπε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στις συγκεκριμένες κατηγορίες ήταν η 31 Μαρτίου αλλά η ημερομηνία προσκόμισης όλων των στοιχείων είναι η 3η Απριλίου. Υπάρχουν δύο ακόμα μέρες για να τα προσκομίσουν αλλά επι της ουσίας έχει ολοκληρωθεί. Δεν μπορώ να πω πόσες ομάδες δεν κατέθεσαν φάκελο γιατί εμείς εγγυόμαστε στις ομάδες απόλυτη εχεμύθεια. Οι ομάδες όλα αυτά τα χρόνια έχουν έναν συγκεκριμένο επικοινωνιακό  χειρισμό τον οποίο εξαιτίας αυτής της εχεμύθειας δεν έχω βγει να διαψεύσω αν και θα με εξυπηρετούσε. Δεν το έχω κάνει σε ακραίες συνθήκες λέγοντας όταν έλεγαν τερατώδη πράγματα και ανακρίβειες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως υπάρχει μία ομάδα που δεν έχει καταθέσει φάκελο. Η διαδικασία για την οποία μιλάμε είναι αυτή της Σούπερ Λιγκ».
Για το αν έχουν εξεταστεί τα στοιχεία από τους φακέλους της κάθε ομάδας:« Ένα μεγάλο μέρος των στοιχείων έχει εξεταστεί. Δεν έχουν έρθει όλα τα δικαιολογητικά για τις οφειλές οπότε δεν μπορεί να γίνει κάποια κρίση ή πρόβλεψη».
Για το αν το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνεται στις οφειλές: «Η ρύθμιση των χρεών προς την εφορία και με βάση τον καινούριο νόμο είναι μια από τις προϋποθέσεις που υπάρχουν. Οι ομάδες οφείλουν να αποδείξουν πως δεν έχουν οφειλές προς άλλους συλλόγους, προς εργαζομένους, δηλαδή διοικητικό προσωπικό και ποδοσφαιριστές, προς ΙΚΑ και προς εφορία. Το κομμάτι της εφορίας και οι δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος είναι μονάχα ένα κομμάτι. Οφείλω να πω πως ανεξάρτητα με την εγχώρια διαδικασία και τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος για να μπει μια ΠΑΕ σε ρύθμιση, αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για τις ομάδες που φιλοδοξούν να συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η ημερομηνία της 31ης Μαρτίου είναι αδιαπραγμάτευτη».
 Για την ποινή μιας ομάδας που δεν πληροί τις προϋποθέσεις του φακέλου: «Για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να συμμετέχει και την θέση της  παίρνει η επόμενη ομάδα της βαθμολογίας που πληροί τις προϋποθέσεις. Για το εσωτερικό δεν υπάρχει ποινή απαγόρευσης στο πρωτάθλημα. Η ποινή που έχει αποφασιστεί είναι ο περιορισμός στις μεταγραφές. Η απαγόρευση ισχύει στην Ευρώπη και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».
Για το πότε θα υπάρξουν αποφάσεις και ανακοινώσεις από την επιτροπή: « Προσωπική μου αίσθηση είναι πως οι συνεδριάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων θα έχουν τελειώσει σε τελικό βαθμό μέσα εντός του Απριλίου».
 Για το αν μπορεί να γίνει αποδεκτός κάποιος φάκελος που θα κατατεθεί εκπρόθεσμα: « Η ημερομηνία είναι καταληκτική και ο έλεγχος αποτελεί μια αλληλουχία γεγονότων. Για να φέρω ένα παράδειγμα, όταν οι ομάδες θέλουν να υποβάλλουν τα οικονομικά τους στοιχεία πρέπει να αξιολογηθούν και ανάλογα με την εικόνα που προκύπτει, προκύπτουν ενδεχομένως και νέες υποχρεώσεις και απαιτήσεις που θα πρέπει να εκπληρώσουν. Αν μια ομάδα ξαφνικά έρθει να υποβάλλει έναν φάκελο, δεν μπορεί να τηρηθεί η διαδικασία και δεν μπορούν να ζητηθούν αυτά που θα έπρεπε να ζητηθούν. Επίσης, αν μια ομάδα κινητοποιηθεί εκπρόθεσμα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, προφανώς θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και δεν θα πάρει την άδεια».
Για το γεγονός πως στις συναντήσεις του Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ ειπώθηκε πως δεν μπορεί να υπάρχει η επιτροπή στην οποία ηγείται: «Εγώ δεν συμμετείχα σε αυτή την συνάντηση και το ακούω πρώτη φορά αυτό. Αν κάποιο ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο πρέπει να του πω να το κοιτάξει ξανά επειδή έχει εσφαλμένη πληροφόρηση».
Για τον ρόλο του στον άδικο υποβιβασμό του Ηρακλή: «Έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος μύθος περί αδικίας προς τον Ηρακλή. Ο σύλλογος δεν υφίσταται και έχει διαλυθεί και ως ΠΑΕ και σαν ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικο  σωματείο. Αυτή την στιγμή η ΠΑΕ που υπάρχει λειτουργείμε άλλο ΑΦΜ,  με ημερομηνία ίδρυσης το 1977 και ονομάστηκε Ηρακλής.  Ακριβώς επειδή δεν υφίσταται αυτή η εταιρεία δεν υφίσταται και το απόρρητο της διαδικασίας. Εγώ με μεγάλη χαρά θα άνοιγα τον φάκελο για να αποδειχθεί πως κανένας κ.Δημητρίου και κανένας κ Κουρίδης δεν  συνέβαλε στον υποβιβασμό του Ηρακλή. Αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο Γιάννης Τάκης με τους χειρισμούς του. Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ανοίξει ο φάκελος όμως κάποιοι άλλοι κύριοι θα χάσουν τον ύπνο τους γιατί αυτά που θα βρεθούν θα είναι συνταρακτικά. Καλό το παραμύθι πως φταίει ο κ.Δημητρίου αλλά δεν ισχύει. Ο Ηρακλής στο μόνο πράγμα που αδικήθηκε είναι πως στην δική του περίπτωση ίσχσυε ο υποβιβασμός ενώ μετά άλλαξε η ποινή και σε κάποιους δεν επεβλήθει η ίδια τιμωρίαή. Αυτή είναι η μόνη αδικία. Ο φάκελος του Ηρακλή κρίθηκε όπως έπρεπε να κριθεί και το αποτέλεσμα ήταν απολύτως δίκαιο. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έπρεπε να υπήρχε από την προηγούμενη χρονιά που επίσης ο κ. Τάκης κορόιδευε αλλά κάποιοι του έδωσαν συγχωροχάρτι.  Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν μπορούσε να ανοίξει ο φάκελος. Υπάρχει μια δέσμευση εχεμύθεια που διέπει τα δύο μέρη, την ΠΑΕ και την ομοσπονδία. Εφόσον το ένα από τα δύο μέρη δεν υφίσταται νομικά εγώ δεν θα είχα απολύτως καμία αντίρρηση. Πρέπει να τελειώσει αυτό το ψέμα.

Οι φάκελοι των άλλων ομάδων φυσικά δεν μπορούν να ανοίξουν καθώς υπάρχει η εχεμύθεια που δεσμεύει την ομοσπονδία και τις άλλες ομάδες. Η ομοσπονδία δεν μπορεί να αποκαλύψει το περιεχόμενο των φακέλων για κανέναν λόγο. Η μόνη περίπτωση για να ανοίξει ένας φάκελος είναι να το ζητήσει η ίδια η ΠΑΕ. Αυτό δεν το έκανε ο Ηρακλής μέχρι σήμερα. Υπάρχει άλλη μια περίπτωση στον κανονισμό που μπήκε μετά από παρότρυνση της UEFA κατόπιν της ιστορίας με την Ηρακλή και λέει μέσα από το παράρτημα πως σε περίπτωση συκοφαντικών σχολίων σταματάει το απόρρητο. Αν επιθυμεί η ομοσπονδία να ανοίξει τον φάκελο του Ηρακλή, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα και θα τελειώσει αυτός ο μύθος. Είναι ένα κατασκευασμένο ψέμα. Ουδέποτε έχει υποβληθεί αίτημα του Ηρακλή από καμία διοίκηση. Εφόσον εμείς ήμασταν άδικοι και αδικήσαμε τον Ηρακλή για ποιόν λόγο ο ίδιος ο Ηρακλής δεν ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος του; Ο λόγος είναι επειδή δεν είναι αυτή η αλήθεια. Η αλήθεια είναι πως κάποιοι κύριοι οδήγησαν τον Ηρακλή στον αφανισμό με την διαχείριση τους».
Για το αν μπορεί να ζητήσει να ανοίξει ο φάκελος και η σημερινή διοίκηση του Ηρακλή: «Επειδή είναι καθαρά νομικό το θέμα δεν μπορώ να πω αν έχει το δικαίωμα η σημερινή διοίκηση να το κάνει επειδή είναι δυο διαφορετικές οντότητες. Η διοίκηση του Ηρακλή τότε και όλοι όσοι πρωταγωνιστούσαν, όπως ο κ. Τάκης και ο κ. Γωγάκος, μπορούσα κάλλιστα για να αποδείξουν την συνεισφορά που είχα εγώ και κάποιοι άλλοι που κατηγορούνται να πέσει ο Ηρακλής να ζητήσουν να ανοίξει ο φάκελος. Πρέπει να ψαξουν στα αρχεία, είχε έρθει η UEFA επί τούτου και εξέτασε την υπόθεση του Ηρακλή. Πιστεύει κανείς πως υπήρχε τέτοιο σκάνδαλο ώστε η UEFA να κάνει τα στραβά μάτια για να μην τιμωρηθεί κανείς; Κάποιοι ποδοσφαιριστές είχαν πάνω από έξι υπογραφές. Αυτό τον άδικο σταυρό τον κουβαλάω χρόνια και σε όλα τα πράγματα υπάρχει και ένα όριο. Αν ανοίξει ο φάκελος του Ηρακλή θα βρίσκαμε πολλά πράγματα που θα απασχολούσαν και άλλους ανθρώπους πέρα του ποδοσφαίρου. Η πλαστογραφία μπορεί να ήταν παραπάνω από μία. Ας μην επιλέγουν κάποιοι τον εύκολο δρόμο της στοχοποίησης αφού δεν γνωρίζουν ούτε το 10% της υπόθεσης»;
Για τους λόγους που έπεσε ο Ηρακλής και όχι άλλες ομάδες: «Θα απολογηθώ εγώ για κάτι που αποφάσισαν κάποιες επιτροπές; Κατά την δική μου πεποίθηση και τις εισηγήσεις μου υπήρχαν και άλλοι που δεν ήταν εντάξει, πέρα του Ηρακλή. Το ότι αθωώθηκαν από τις επιτροπές δεν είναι δική μου ευθύνη. Εγώ εισηγήθηκα σε όλες τις περιπτώσεις τα νόμιμα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Στον Ηρακλή υπήρχαν άνθρωποι με πολλές παραπάνω υπογραφές. Αυτά τα χαρτιά δεν τα δημιούργησα εγώ αλλά τα προσκόμισε ο Ηρακλής. Τις καταγγελίες από δικηγόρους και αθλητές που έλεγαν πως δεν είχαν πληρωθεί δεν τις κατασκεύασα εγώ. Υπήρχε χαρτί από τα μέσα Μαρτίου ότι έχει πληρωθεί ο ποδοσφαιριστής ενώ η διοίκηση του κ. Τάκη ανέλαβε Μάιο, πως έγινε αυτό; Τότε  υπήρχε η εχεμύθεια και παρά το γεγονός πως δημιουργήθηκε ένας μύθος για εμένα εγώ τήρησα την υπογραφή μου στο ακέραιο.
 Έβγαιναν διάφοροι κύριοι και έλεγαν απίστευτα ψεύδη. Υπάρχουν  πάρα πολλά που μπορούμε να πούμε. Υπάρχουν μελέτες που έφερναν κάποιοι από καθηγητές πανεπιστημίου που ήταν επιεικώς αστείες. Αυτές οι μελέτες ήταν σχετικές με περιουσιακά στοιχεία που ενώ άνηκαν σε κάποια οντότητα, ήθελαν να παρουσιάσουν πως ανήκουν σε κάποια άλλη οντότητα. Γινόντουσαν πράγματα που δεν στέκουν ούτε στην κοινή λογική. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ισονομία στην ανομία. Επειδή κάποιοι δεν την πλήρωσαν, όχι με εισήγηση δικιά μου κάποιοι ζητάνε ισονομία στην ανομία. Σίγουρα από την στιγμή που άλλαξε η ποινή την επόμενη χρονιά ο Ηρακλής είχε μια ποινή πιο εξοντωτική από τις άλλες ΠΑΕ.
Την πρώτη χρονιά που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με τον Ηρακλή και πήρε άδεια σκανδαλωδώς . Κανείς δεν έχει δει τι έχω εισηγηθεί εγώ στις άλλες ομάδες. Όσα εισηγούμαι όλα τα χρόνια έχει διαρρεύσει την ίδια στιγμή που φεύγει η ΠΑΕ από την αίθουσα. Όταν μια υπόθεση πηγαίνει στην έφεση σημαίνει πως κάποιος εισηγήθηκε αρνητικά και αρχικά κόπηκε. Ποια είναι η επιλεκτική συμπεριφορά από μέρους μου που λένε κάποιοι;  
Δεν ξέρω τι καταλαβαίνουν οι άλλοι αλλά το τι μπορώ να αποδείξω εγώ με στοιχεία και όχι με θεωρίες συνομωσίας. Αυτά που λέω πάντα υποστηρίζονται με στοιχεία και δεν είναι στον αέρα. Την πρώτη χρονιά που ο Ηρακλής την γλίτωσε και πήρε την άδεια όπως την πήρε ενώ είχαν γίνει τρομεροί τραμπουκισμοί και απειλές προς το πρόσωπο μου, ποιος ήταν ο πρώτος που εισηγήθηκε να αλλάξει η ποινή και να μην υπάρχει ο υποβιβασμός;  Αυτός ήμουν εγώ. Σε συνάντηση που είχαμε τότε με τον Γενικό Διευθυντή της Σούπερ Λιγκ, τον κ. Κομνηνό, τον κ. Τάκη και κάποιους άλλους εκπροσώπους της ΠΑΕ είχα εισηγηθεί να μην υπάρξει υποβιβασμός.
 Η ολομέλεια της Σούπερ Λιγκ εισηγήθηκε διαφορετικά και δυστυχώς έπεσε ο Ηρακλής. Υπάρχουν πρακτικά για εκείνη την συνάντηση. Σε εκείνη την συζήτηση εισηγήθηκα να αλλάξει  η ποινή γιατί ήταν ξεκάθαρο πως θα είχαμε μία από τα ίδια. Ένας άνθρωπος πριν ξεκινήσει καν η διαδικασία, πριν φανεί πως ο Ηρακλής δεν τηρεί τα κριτήρια είχε πει να αλλάξει η ποινή. Είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να είναι υποκινούμενος ή να έχει άλλες σκέψεις; Η εισήγηση που είχα κάνει τότε είχε την σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ. Ποιο σχέδιο λένε όταν η ίδια η ομοσπονδία προσπάθησε να αποφύγει αυτό το εφιαλτικό σενάριο που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του Ηρακλή»;
Για το τι είχε ζητήσει ο Ηρακλής σχετικά με τους φακέλους: «Είχαν ζητήσει το άνοιγμα των φακέλων των υπολοίπων ομάδων και όχι του Ηρακλή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Έχει υπογραφεί μια συμφωνία που αν «σπάσει» θα μπορούν να γίνουν αγωγές. Ο Ηρακλής δεν ζήτησε να ανοιχτεί ο δικός του φάκελος για να δούμε αν ήταν πλήρης αλλά να ανοιχτούν οι φάκελοι των υπολοίπων ομάδων. Εκείνη την χρονιά, παρότι είμαι γέννημα θρέμμα Νεοσμυρνιώτης, εισηγήθηκα αρνητικά και για τον Πανιώνιο».
*Πηγή: arenafm.gr*

Άρης: Τα εισιτήρια με Πανσερραϊκό!!

Τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, που θα γίνει το Σάββατο στις 16:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης, θα κυκλοφορήσουν στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Τα εισιτήρια, που κοστίζουν 5 ευρώ στις Θύρες 1, 2, 3, 9 και 10 ευρώ στη Θύρα 7 (επισήμων), θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.
Ενημέρωση για τα νέα καρτελάκια
Ο Άρης ενημερώνει τον κόσμο της ομάδας ότι την ημέρα του αγώνα με τον Πανσερραϊκό οι κάτοχοι του πακέτου εισιτηρίων της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 δεν θα έχουν την δυνατότητα να παραλάβουν ή να αντικαταστήσουν την κάρτα τους, ενώ -υπενθυμίζεται- ότι σε κανέναν κάτοχο δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο, χωρίς την επίδειξη της καινούργιας κάρτας.
Όπως είναι γνωστό, τα καρτελάκια του πακέτου εισιτηρίων διατίθενται καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-18:00) από τα γραφεία του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Άρη (πρώην ΠΑΕ ΑΡΗΣ), επί της οδού Αλκμήνης. Για την αντικατάσταση και την παραλαβή τους απαραίτητη είναι η προσκόμιση της προηγούμενης κάρτας και της Αστυνομικής ταυτότητας. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310-325001.

Football League: Αποφασίζουν για τα Πλέι Οφ!!

Όπως όλα δείχνουν η κλήρωση των Πλέι Οφ ανόδου και Πλέι Άουτ στη Football League θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τρίτη.
Αύριο η Λίγκα έχει ΔΣ και εκεί θα αποφασιστεί οριστικά πότε θα γίνει η κλήρωση, με τις ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα να περιμένουν το πρόγραμμα.
Όσο για το πότε αναμένεται να ξεκινήσουν Πλέι Οφ, λέγεται πως η 19η Απριλίου είναι και η πιο πιθανή, όμως ούτε αυτό είναι βέβαιο αυτή τη στιγμή.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ηρακλής: Προπονήθηκε ο Ζιαμπάρης!!

Παρών στην σημερινή προπόνηση  ήταν ο Νίκος Ζιαμπάρης, γεγονός που ανακούφισε το Νίκο Παπαδόπουλο  που θα έχει μια επιπλέον λύση για την αναμέτρηση με την Λάρισα.
Αντίθετα αύριο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον Πουρτουλίδη που το πιθανότερο είναι να μην προλάβει.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Ζιγκερίδης και τόνισε πως η ρύθμιση των χρεών δεν είναι φωτογραφική για τον ΠΑΟΚ αλλά αφορά όλες τις επιχειρήσεις.
Παράλληλα αναφέρθηκε στα χρήματα που έχει βάλει ο Ιβάν Σαββίδης και υπογράμμισε πως ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» πρέπει να αναλάβει και την διοικητική ευθύνη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το τι σημαίνει η ρύθμιση των χρεών για τον ΠΑΟΚ και όλες τις επιχειρήσεις:
«Χιλιάδες δημότες μας χρωστάνε και η ρύθμιση είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Τα νοικοκυριά επιβιώνουν με τεράστιες δυσκολίες».
Για το αν είναι φωτογραφική η ρύθμιση για τον ΠΑΟΚ:
«Το έχουμε πει πολλές φορές πως η ρύθμιση οφειλών δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά όλες τις επιχειρήσεις ης χώρας. Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και δίνεται λύση. Δεν υπάρχει καμία φωτογραφική ρύθμιση προς τον ΠΑΟΚ. Οι άλλες ρυθμίσεις δεν είχαν ικανοποιήσει όλο τον επιχειρηματικό κόσμο και για αυτό ο ΠΑΟΚ περίμενε αυτή την ρύθμιση. Θυμόμαστε όλοι τις αντιδράσεις που είχαν υπάρξει στην ανακοίνωση της προηγούμενης ρύθμισης».
Για τον Ιβάν Σαββίδη:
«Έχουμε έναν άνθρωπο που μαζί με αυτή την καταβολή θα έχει βάλει 55.000.000 ευρώ και αυτό είναι απίστευτο. Όταν αποχώρησα από τον Ερασιτέχνη υπήρχαν οφειλές μετά τον Γούμενο και ήρθε ο άνθρωπος και ξεπεράστηκαν όλες οι οφειλές. Αν δεν είσαι εξοφλημένος στις υποχρεώσεις σου έχεις πρόβλημα και με τον Σαββίδη ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα θέμα. Τα χρήματα που ακούγονται έχουν μπει, αυτό είναι βέβαιο. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος γιατί ίσως κάποια χρήματα «πετάχτηκαν». Δεν ήρθαν πολλοί παίκτες περιουσιακά στοιχεία όπως ο Βιερίνια και έγιναν άστοχες κινήσεις. Πρέπει να μπει μια νέα φιλοσοφία στον ΠΑΟΚ με νέους παίκτες που μπορούν να πουληθούν. Το ποδόσφαιρο είναι μια επιχείρηση και έτσι πρέπει να το βλέπουν και στον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, μπαίνουν και τα παιδιά του τώρα και πρέπει να έχει και την πλήρη διοικητική ευθύνη πλέον. Χρειάζεται μια πλήρης διοικητική οργάνωση και να αναλάβει ο Ιβάν Σαββίδης που βάζει λεφτά. Αν πληρωθούν τα χρέη μετά ο ΠΑΟΚ δεν θα χρωστά τίποτα και θα γίνει ένα καθαρό μαγαζί, αξιοζήλευτο σε Ελλάδα και Ευρώπη».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο έφορος του τμήματος χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Γρηγόρης Πετρίδης και τόνισε πως το παιχνίδι του Σαββάτου θα γίνει με ανοιχτές πόρτες ώστε να πανηγυρίσουν οι παίκτες το κύπελλο μαζί με τον κόσμο του «Δικεφάλου».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ:
«Αυτά τα παιδιά τα ξέρω από πολύ μικρά και συμμετέχω στην ζωή τους. Χαίρομαι πολύ που πήραμε αυτό το κύπελλο και είδα την χαρά τους».
Για το γεγονός πως θα γίνει το παιχνίδι του Σαββάτου με ανοιχτές πόρτες:
«Θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που έπρεπε να φύγουν από τον τελικό αλλά και αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν. Στο παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι δωρεάν η είσοδος για να γιορτάσουμε το κύπελλο μαζί με τους φιλάθλους».
Για τις εκλογές του Α.Σ:
«Σήμερα έχουμε Γενική Συνέλευση και αύριο έχουμε εκλογική διαδικασία. Βέβαια, δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος και θα είναι μια τυπική διαδικασία. Έχουμε πετύχει ως διοίκηση και οι επιτυχίες θα έχουν και συνέχεια».
Για τις ακαδημίες του χάντμπολ:
«Έχουμε 85 παιδιά και το Σάββατο το εφηβικό μας τμήμα βγήκε πρώτο στην Θεσσαλονίκη. Ξεκινάμε από παιδιά πέντε χρονών που είναι καταπληκτικά παιδιά».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Να μην αποδυναμώνεται η Θεσσαλονίκη»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης και μίλησε για τον φιλανθρωπικό αγώνα που θα κάνουν οι παλαίμαχοι αλλά και για τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Ως παλαίμαχοι κάνουμε παιχνίδια και πηγαίνουν τα χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αυτό θα γίνει και την Μεγάλη Τετάρτη. Αυτό το παιχνίδι γίνεται για τα παιδιά και τα χρήματα θα πάνε στα παιδιά και πάλι. Θέλουμε και οι γονείς να καταλάβουν τι σημαίνει ο αθλητισμός. Θα πρέπει να σταματήσει η βία για να μπορεί το παιδί να παρακολουθεί τον αθλητισμό».
Για τον Μπάνε Πρέλεβιτς:
«Θα είναι και ο Μπάνε που είναι παράδειγμα προς μίμηση. Αξίζει συγχαρητήρια γιατί έχει βάλει τον εαυτό του πρόεδρο στον ΠΑΟΚ και έχει πάρει όλη την ευθύνη».
Για την δήλωση του Γιαννάκη:
«Ο Γιαννάκης είπε «βάλαμε τον εγωισμό μας κάτω από την ομάδα». Μέσα σε μια 10ετία είχαμε πάρει 13 τίτλους και αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Με σταματάει κόσμος και μου λέει πως μεγάλωσαν με εμένα. Ο Αρειανός κόσμος μένει με αυτές τις επιτυχίες στην ομάδα. Πήγαινα στην Αθήνα και όλοι μου έλεγαν πως στο μπάσκετ είναι Άρης».
Για το βιβλίο του Σωτήρη Θεολογίδη:
« Κάνει ένα βιβλίο που θέλει να δείξει πως είναι ο αθλητισμός στην πόλη. Στον δεύτερο τόμο που βγάζει έχει και την εποχή την δική μου μέσα. Είναι καλό να υπάρχει ένα βιβλίο που θα μιλάει για τον αθλητισμό της πόλης. Είναι πολύ καλό να μαθαίνεις την ιστορία».
Για τον αθλητισμό στην πόλη:
«Πρέπει να υπάρχει μια σύμπνοια. Η πόλη δεν μπορεί να αποδυναμώνεται συνεχώς. Η Αθήνα είναι ένας τόπος που μαζεύονται άνθρωποι επειδή έχει πιο πολλές δουλειές. Η Θεσσαλονίκη έχει κουζίνα, έχει όλο το Βυζάντιο και έχει μεγαλείο. Σε ποιότητα η Θεσσαλονίκη είναι ανώτερη από οποιαδήποτε άλλη πόλη. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε και με τον αντίπαλο μας σωστοί. Ο Παντελάκης και ο Καμπάνης όταν δεν ήταν αντίπαλοι ήταν σωστοί. Η Αθήνα γιατί έκανε το ΠΟΚ»;
Για την αλλαγή του Super 3:
«Δεν υπάρχει ομάδα που να μην θέλει τους φανατικούς της οπαδούς. Όταν βλέπεις το τραγούδι και την εξέδρα νιώθεις απίστευτα. Όταν μπαίνει ο αντίπαλος και βλέπει τα χαρτιά τρελαίνεται. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται επεισόδια. Εγώ είχα σταματήσει να πηγαίνω στο ποδόσφαιρο καθώς ένας μπροστά μου έβριζε την μητέρα του Φοιρού. Δεν γίνεται να σκοτωνόμαστε και στην κερκίδα. Αν σου φταίει κάποιος βρίσε αυτόν όχι την μητέρα του».
Για το γεγονός πως ήταν ο νονός του στην εκδήλωση του Άρη:
« Ένας από αυτούς που έκαναν τον Άρη ήταν ο νονός μου. Με έπαιρνε ο Λάκης, με πήγαινε στο Χαριλάου και έγινα Αρειανός. Πήγαινα και έπαιζα ποδόσφαιρο αλλά δεν το έλεγα. Το μεσημέρι έπαιζα ποδόσφαιρο στην Νεάπολη και μετά πήγαινα και έπαιζα μπάσκετ στον Άρη. Τον αγαπώ πολύ τον νονό μου και συγκινήθηκα που τον είδα ξαφνικά. Δεν τον περίμενα να είναι εκεί».
*Πηγή: arenafm.gr*

Φιλικό αγάπης με… τιμές από τους βετεράνους!!

Γκάλης, Πρέλεβιτς, Κακιούσης και Ιωαννίδης θα τιμηθούν από το σύλλογο βετεράνων καλαθοσφαιριστών στον αγώνα φιλίας που θα γίνει στο «Παλέ» για τη συγκέντρωση ειδών ανάγκης για συνανθρώπους μας.

Φιλικό αγάπης με… τιμές από τους βετεράνους
Έναν ακόμη αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα δώσει ο σύλλογος βετεράνων καλαθοσφαιριστών.

Τη Μεγάλη Τετάρτη στις 19:00 θα αντιμετωπίσει στο «Παλέ ντε Σπορ» τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου.

Στη διάρκεια του αγώνα θα τιμηθούν οι Νίκος Γκάλης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Λευτέρης Κακιούσης και Γιάννης Ιωαννίδης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, αλλά το κοινό καλείται να φέρει τρόφιμα, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, προκειμένου να γεμίσουν τα καλάθια αγάπης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με φανέλα του Αστέρα ο Σιμεόνε!!

Μία εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης αλλά και αναμνηστικά δώρα από τη συμμετοχή των Αρκάδων στο Europa League έδωσε ο Στάικος Βεργέτης στον Ντιέγκο Σιμεόνε για τον ευχαριστήσει για την φιλοξενία του.

Με φανέλα του Αστέρα ο Σιμεόνε!
Απόλυτα ευχαριστημένος έμεινε από τη φιλοξενία του Ντιέγκο Σιμεόνε ο Στάικος Βεργέτης.

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης είχε μεταβεί στη Μαδρίτη τις τελευταίες μέρες ως καλεσμένος του Αργεντινού, για να παρακολουθήσει από κοντά τις προπονήσεις της Ατλέτικο.

Ο Έλληνας προπονητής έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την εμπειρία του αλλά και από τη φιλοξενία του τεχνικού των «ροχιμπλάνκος» και φεύγοντας, του έδωσε δώρο μία εμφάνιση του Αστέρα καθώς και διάφορα αναμνηστικά της ομάδας από τη φετινή πορεία στο Europa League.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΣΑΤ: «Κρατικός επηρεασμός στην ελευθερία έκφρασης-πληροφόρησης»

Την αντίθεση του με τις προτεινόμενες διατάξεις του Νομοσχεδίου για την αθλητική βία, στα άρθρα που αναφέρεται στα θέματα του Τύπου, εξέφρασε ο ΠΣΑΤ, μέσω επιστολής του στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

ΠΣΑΤ: «Κρατικός επηρεασμός στην ελευθερία έκφρασης-πληροφόρησης»
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (1/4/2015), το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, αντιτίθεται -όπως ομόφωνα αποφάσισε- στις προτεινόμενες διατάξεις για τα ΜΜΕ του Νομοσχεδίου για την αθλητική βία. Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος αντιτίθεται στη διατύπωση της 5ης παραγράφου του 1ου άρθρου του Νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «κρατικό επηρεασμό στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, σε αντιδιαστολή με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

Αναλυτικά η επιστολή του ΠΣΑΤ στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή:
«Κύριε Υπουργέ,
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) χαιρετίζει τη βούληση της Πολιτείας να ασχοληθεί σοβαρά με το μεγάλο πρόβλημα της οπαδικής βίας στον Αθλητισμό και των αιτιών που την προκαλούν, δημιουργώντας μείζονα ζητήματα στην Κοινωνία.
Ο ΠΣΑΤ θεωρεί ότι η αντιμετώπιση των φαινομένων της βίας στον Αθλητισμό, μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση τόσο του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου όσο και με τη νομοθέτηση νέων και απαραίτητων, όπου χρειάζεται, βελτιώσεων του.
Σχετικά με το νομοσχέδιο, που δώσατε στη δημοσιότητα, την Παρασκευή (27/3), οφείλουμε να τοποθετηθούμε επί συγκεκριμένων διατάξεων του, οι οποίες και άπτονται θεμάτων Τύπου και των εκπροσώπων του.
Η διατύπωση στο Άρθρο 1, παράγραφος 5, έτσι όπως καταγράφεται στο κείμενο, βρίσκει τον Σύνδεσμο αντίθετο.
Πρώτα και κύρια επειδή επιχειρείται ο κρατικός επηρεασμός στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, σε αντιδιαστολή με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως αυτές είναι διατυπωμένες από τις συνδικαλιστικές μας Ενώσεις (βλ. Κώδικας Επαγγελματικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΣΗΕΑ, όπως εγκρίθηκε και τέθηκε σε ισχύ από τη Γ.Σ. του 1998), παρεμβαίνοντας στο ρόλο θεσμοθετημένων Οργάνων τους.
Στα επί μέρους, οι παρατηρήσεις μας:
1. 1. Αναφέρονται οι λέξεις «παρότρυνση», «υποκίνηση», «ενθάρρυνση», «επιδοκιμασία», ως αιτιατοί λόγοι για τη λήψη μέτρων από πλευράς σας.
Πως και ποιος οριοθετεί επακριβώς την έννοια των χαρακτηρισμών αυτών, σε ένα κείμενο, μια ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή, ώστε να θεωρηθεί παραβατική; Ο κ. υφυπουργός από μόνος του, όπως προκύπτει από την αναφορά στον προτεινόμενο Νόμο.
1. 2. Αναφέρεται ότι ο ΠΣΑΤ και κατ’ επέκταση τα συνδικαλιστικά μας Σωματεία, έχουν το δικαίωμα «απλής γνώμης» όταν διαπιστώνεται η παραβατικότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ρόλος μας να είναι απλά διακοσμητικός από τη στιγμή που με την αναφορά «απλή γνώμη» γίνεται κατανοητό ότι, αφενός παρακάμπτονται τα θεσμοθετημένα Πειθαρχικά Όργανα των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων και του Συνδέσμου και αφετέρου δεν διαπιστώνεται σε καμία περίπτωση ότι μπορεί – έστω κι αυτή – να ληφθεί υπόψη, μιας και ένας ουσιαστικά αποφασίζει.
2. 3. Σε ότι αφορά τα πρόστιμα που προβλέπονται για την παραβατικότητα των ΜΜΕ, οφείλουμε να τονίσουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση αυτά δεν μπορούν να αναφέρονται στον εργαζόμενο αθλητικό συντάκτη και ούτε απλά στα «υπαίτια Μέσα», παρά αποκλειστικά και μόνον στους Ιδιοκτήτες και Εκδότες των Μέσων αυτών για τους οποίους θα μπορούσε να προβλέψει επιπλέον η πολιτεία το ασυμβίβαστο ιδιοκτήτη ΠΑΕ, ΚΑΕ και Μέσων Ενημέρωσης ταυτόχρονα.
3. 4. Διαπιστώνεται η ύπαρξη δύο μέτρων και δύο σταθμών ως προς την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, μεταξύ έντυπων Μέσων ενημέρωσης και ραδιοτηλεοπτικών Μέσων.

Για τα πρώτα ουσιαστικά αποφασίζει μόνος του ο υφυπουργός Αθλητισμού, για την επιβολή μέτρων, σε συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας, αφού απουσιάζει κάθε ανεξάρτητη Αρχή και άλλο Εποπτικό Όργανο ελέγχου και καταλογισμού της παραβατικότητας.
Σε αντίθεση με τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα όπου οι υποθέσεις παραπέμπονται με σχετικές εισηγήσεις, στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) για την επιβολή των κυρώσεων.

Ο ΠΣΑΤ σε όλα αυτά, αφενός δηλώνει την κατηγορηματική του θέση να μην επιτρέψει σε καμία περίπτωση την καταπάτηση των αρχών της ελευθεροτυπίας και την καταστρατήγηση και υποβάθμιση του ρόλου θεσμικών μας οργάνων, τα οποία
και δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη στο προτεινόμενο νομοσχέδιο.

Αφετέρου προτείνει ουσιαστικό διάλογο με τις συνδικαλιστικές μας Ενώσεις, με στόχο τη θεσμοθέτηση Ανεξάρτητης Αρχής που θα αναλάβει πλήρως αιτιολογημένα να ασχοληθεί με τις παραβατικότητες που παρατηρούνται στα ΜΜΕ και από τις οποίες κάποιες, πράγματι, βοηθούν την έξαρση της οπαδικής βίας στον Αθλητισμό.

Μιας Αρχής βέβαια που οφείλει να ασχοληθεί με ολόκληρο το πλέγμα της διαπλοκής στο χώρο των ΜΜΕ και πως αυτή διαχέεται στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση, ο ρόλος και η συνδρομή του ΠΣΑΤ, θα είναι καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση του πλαισίου εκείνου που απαιτείται ώστε πράγματι η οπαδική βία να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα και αποφασιστικά».

Χάνει Ομάρ ο Ολυμπιακός!!

Πλήγμα με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί στον Ολυμπιακό, καθώς ο Νορβηγός θα μείνει στα «πιτς» το προσεχές διάστημα, χάνοντας μέχρι και τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Χάνει Ομάρ ο Ολυμπιακός
Δεν ήταν και τόσο ευχάριστα τα νέα απ’ τον τραυματισμό του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός μπακ-χαφ υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πρόβλημα στους οπίσθιους μηριαίους, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Ως εκ τούτου δεν χάνει μόνο το προσεχές ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα (στους Ζωσιμάδες) για το πρωτάθλημα, αλλά και τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, που είναι προγραμματισμένος για την Μεγάλη Τετάρτη (8/4).

Από ‘κει και πέρα, σταθερά εκτός είναι οι Κώστας Μήτρογλου, Τζίμι Ντουρμάζ και Γιάννης Μανιάτης που συνεχίζουν τα ειδικά προγράμματα αποκατάστασής τους και δεν υπολογίζονται απ’ τον Βίτορ Περέιρα, ο οποίος τις τελευταίες μέρες δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική και στην ανάπτυξη της ομάδας του. Οι διεθνείς επιστρέφουν στου Ρέντη, οι Εθνικές μπαίνουν στο... συρτάρι και πλέον οι Πειραιώτες στρέφονται αποκλειστικά στον διπλό στόχο του νταμπλ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλάρει για Ολυμπιακό!

Με τους… γνωστούς τρεις απόντες συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Φουλάρει για Ολυμπιακό
Καλώς ή κακώς ένα ματς με τον Ολυμπιακό είναι εξ’ ορισμού δύσκολο. Στον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, δεν χάνουν την πίστη τους. Άλλωστε και εντός έδρας παίζουν και έχουν αποδείξει φέτος πως τα πάνε εξαιρετικά κόντρα στους «μεγάλους».

Οι Ηπειρώτες είναι στην πέμπτη θέση και θέλουν να κάνουν τη «ζημιά» στους ερυθρόλευκους προκειμένου να μαζέψουν ό,τι περισσότερο μπορούν και να διατηρηθούν σε τροχιά πλέι οφ.

Ο Γιάννης Πετράκης συνεχίζει τη σκληρή δουλειά και την προετοιμασία στην ομάδα του, έχοντας τρεις απόντες. Λείπουν οι διεθνείς Τζημόπουλος, Στρούνα που θα ενσωματωθούν αργότερα και ο μακροχρόνια τραυματίας Γαρουφαλιάς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χάμιλτον: «Λατρεύω τα τατού μου»

Ο Λιούις Χάμιλτον πόζαρε για το περιοδικό Men’s Health και μίλησε για τα τατουάζ του.

Χάμιλτον: «Λατρεύω τα τατού μου»
Συνήθως τον βλέπουμε στριμωγμένο σε ένα μονοθέσιο και ντυμένο από την κορφή ως τα νύχια.

Ο Βρετανός πιλότος της Formula 1 αυτή τη φορά αποφάσισε να «αποκαλυφθεί» για τις ανάγκες του περιοδικού Men’s Health και μίλησε για τα πολλά τατού που κοσμούν το σώμα του.

«Λατρεύω τα τατού μου. Όλα τους έχουν ένα νόημα. Είμαι πολύ θρήσκος και ήθελα να αποτυπώσω στο σώμα μου κάποια θρησκευτικά σύμβολα, όπως και μια νότα, γιατί λατρεύω τη μουσική. Η πυξίδα στην καρδιά μου σημαίνει πως η θρησκεία είναι αυτή που με καθοδηγεί. Στους ώμους μου έχω τη λέξη οικογένεια, γιατί για μένα σημαίνει τα πάντα», τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απαντά για την επιχορήγηση στις ΕΠΣ ο Κοντονής!!

Το πρωί της Πέμπτης θα απαντήσει ο Σταύρος Κοντονής στην επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε για την επιχορήγηση της ΕΠΣ μέσω της ΕΠΟ.

Απαντά για την επιχορήγηση στις ΕΠΣ ο Κοντονής
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή (9:30) η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, στην επίκαιρη ερώτηση που αφορά στις επιχορηγήσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων μέσω της ΕΠΟ για το 2014 που ποτέ δεν δόθηκαν.

Η ερώτηση κατατέθηκε από τον βουλευτή Χίου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Αναλυτικά η ερώτηση ανέφερε:

«Με την από 6/6/2014 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανού καθορίστηκαν τα ποσά της τακτικής επιχορήγησης των σωματείων ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (Α, Β, Γ τοπικών κατηγοριών) που ανήκουν στις Ε.Π.Σ. και ανέρχονταν σε 1.314.800€. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονταν και η επιχορήγηση των σωματείων Δ εθνικής της περιόδου 2012-2013. Επιπρόσθετα, προβλέπονταν το ποσό των 200.000€ ως επιπλέον επιχορήγηση προς τις Ε.Π.Σ. και αφορούσε μη ενταλματοποιημένη δόση του προηγούμενου έτους.

Με τις αποφάσεις 23961/1-8-2014 και 27691/2-9-14 το Υπουργείο εγκρίνει την επιχορήγηση τω ποσών των 281.500€ και 1.434.100€ αντίστοιχα, και στις 11/9/2014 η Ε.Π.Ο. υποβάλει τα σχετικά δικαιολογητικά. Στις 10/11/2014 ο αρμόδιος Υφυπουργός ενημερώνει την Ε.Π.Ο. ότι εκκρεμούν οφειλές της στο Ταμείο Ασφάλισης Αστυνομικών και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού, αφού δεν είναι φορολογικά ενήμερη. Η Ε.Π.Ο. προχώρησε σε διακανονισμό της οφειλής της προς το ΤΕΑΠΑΣΑ σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις στις 11/11/2014, αλλά και πάλι δε κατέστη δυνατό να είναι φορολογικά ενήμερη. Για το λόγο αυτό η Ε.Π.Ο. προχώρησε και στην καταβολή του ποσού των 430.230€ που αντιστοιχούσε στο 30% της εγκεκριμένης επιχορήγησης την 1/12/2014, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, και κατέστη φορολογικά ενήμερη από τη ΙΖ ΔΟΥ Αθηνών προκειμένου να καταστεί δυνατό να εκταμιευτούν τα χρήματα.
Εντούτοις, με επιστολή του στις 17/12/2014 ο Υφυπουργός ενημέρωσε εκ νέου την Ε.Π.Ο. ότι σύμφωνα με έγγραφο της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου, η ΙΒ ΔΟΥ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Ε.Π.Ο. είναι μη ενήμερη φορολογικά και οφείλει ρυθμισμένα χρέη ύψους 418.423,11€ και είναι η μόνη υπεύθυνη για τη μη εκταμίευση των χρημάτων.
Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να στερηθούν τα σωματεία ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου το μοναδικό έσοδο που είχαν από κρατική επιχορήγηση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου να διερευνηθεί αν και πού διατέθηκαν τελικά τα εγκεκριμένα ποσά.
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει προκειμένου να δοθούν οι οφειλόμενες επιχορηγήσεις στην Ε.Π.Ο. και κατ’ επέκταση στις Ε.Π.Σ
».

Στη δημοσιότητα το ηχητικό από τη Σούπερ Λίγκα!!

Νικητής στη δικαστική -όπως εξελίχθηκε- διαμάχη με τη Σούπερ Λίγκα βγήκε ο Παναθηναϊκός, αφού ο συνεταιρισμός υποχρεούται να δώσει το ηχητικό της επεισοδιακής συνεδρίασης στις 24/2.

Στη δημοσιότητα το ηχητικό από τη Σούπερ Λίγκα
Δεκτή έγινε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός κατά του προεδρείου της Σούπερ Λίγκας το οποίο είχε αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης που είχε λάβει χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.

Όπως είχαν καταγγείλει τότε οι «πράσινοι» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε φραστική επίθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά του Γιάννη Αλαφούζου, ενώ στη συνέχεια άνθρωπος της προσωπικής φρουράς του προέδρου του Ολυμπιακού χειροδίκησε σε βάρος του Βασίλη Κωνσταντίνου.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είχε δώσει διαφορετική ερμηνεία στα γεγονότα, ενώ από το προεδρείο του συνεταιρισμού δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανακοίνωση-θέση πάνω στο ζήτημα.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ζήτησαν τότε τα πρακτικά για να λάβουν αρνητική απάντηση με τη δικαιολογία πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό, με συνέπεια να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, η οποία και τελικά τους δικαίωσε.

Έτσι, μετά από την απόφαση του δικαστηρίου, η Λίγκα είναι υποχρεωμένη να παραδώσει το ηχητικό την Πέμπτη, 2 Απριλίου, κάτι που προφανώς αποτελεί τουλάχιστον ηθική δικαίωση για το «τριφύλλι» που είχε καταγγείλει τον τρόπο λειτουργίας του προεδρείου του συνεταιρισμού. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έδεσε» Μίλικ ο Άγιαξ!

Ο Άγιαξ ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Αρκάντιους Μίλικ από τη Λεβερκούζεν και υπέγραψε μαζί του μέχρι το 2019.

«Έδεσε» Μίλικ ο Άγιαξ
Τέτοια ευκαιρία δεν θα την άφηνα να πάει χαμένη… Ο Άγιαξ έκανε χρήση της οψιόν αγοράς του Αρκάντιους Μίλικ από τη Λεβερκούζεν και υπέγραψε μαζί του μέχρι το 2019.

Το ποσό που η ολλανδική ομάδα έδωσε στους Γερμανούς φέρεται να είναι περίπου 2,8 εκατ. ευρώ.

Ο 21χρονος Πολωνός φορ είχε αποκτηθεί δανεικός από τη γερμανική ομάδα και φέτος έχει 23 γκολ σε 33 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Άλμπα… το πιστεύει!!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Άλμπα, Μάρκο Μπάλντι, πιστεύει πως η ομάδα του είναι ικανή για την υπέρβαση στην Ευρωλίγκα, με νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Η Άλμπα… το πιστεύει
Η απρόσμενα καλή πορεία της Άλμπα στην Ευρωλίγκα είναι εφικτό να γίνει ακόμη καλύτερη με νίκη επί του Παναθηναϊκού την Πέμπτη, όπως αισιοδοξεί ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Μάρκο Μπάλντι.

«Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, αλλά είναι αλήθεια πως ποτέ άλλοτε δεν έχει νικήσει γερμανική ομάδα τόσα παιχνίδια στο Top 16. Κανείς δεν περίμενε από μας να φτάσουμε τόσο ψηλά. Κάνουμε μια ιστορική για το σύλλογο πορεία, που ίσως να μην έχει ακόμη κορυφωθεί», δήλωσε με νόημα.

Πάντως υπενθύμισε τη διαφορά μπάτζετ της ομάδας του με τους «πράσινους». «Τα λεφτά δεν είναι το παν, αλλά όταν υπάρχουν έχεις περισσότερες και καλύτερες επιλογές για τη στελέχωση της ομάδας. Η ποιότητα και η εμπειρία κοστίζουν», είπε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για πάντα στην Γκλάντμπαχ ο Χέρμαν!!

Σε επέκταση της συνεργασίας της με τον Πάτρικ Χέρμαν προχώρησε η Μπορούσια Γκλάντμπαχ, καθώς ο 24χρονος μέσος θα παραμείνει μέχρι το 2019 στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Για πάντα στην Γκλάντμπαχ ο Χέρμαν
Σε σταθερά βήματα προχωράει η Γκλάντμπαχ για να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της Μπουντεσλίγκα. Έτσι, μετά την απόκτηση του Λαρς Στιντλ από το Ανόβερο τα «πουλάρια» προχώρησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του Πάτρικ Χέρμαν.

Ο 24χρονος μέσος αποτελεί βασικότατο στέλεχος της Μπορούσια από το 2010, όταν πήρε… προαγωγή από τα τμήματα υποδομής στην πρώτη ομάδα. Στην καριέρα του συνολικά με την ομάδα έχει αγωνιστεί σε 185 αγώνες, έχει σκοράρει 35 γκολ και έχει μοιράσει 33 ασίστ.

«Έχουμε σπουδαίους οπαδούς και ένα μοναδικό στάδιο. Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου εδώ και πιστεύω ότι θα μπορέσω να βελτιωθώ περισσότερο και να επιστρέψω στην εθνική ομάδα. Έχω ακόμα μεγάλους στόχους με την Μπορούσια», είπε ο Πάτρικ Χέρμαν στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις υπογραφές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεσηκωμός στον Απόλλωνα για τον τελικό!!

Για τον μεγάλο (και ιστορικό) τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ζουν και αναπνέουν οι φίλοι του Απόλλωνα Πατρών. Εξαντλήθηκαν τα πρώτα εισιτήρια και σειρά παίρνουν τα επόμενα.

Ξεσηκωμός στον Απόλλωνα για τον τελικό
Σε ρυθμούς τελικού Κυπέλλου ζουν όλοι στον Απόλλωνα Πατρών ενόψει της μεγάλης μάχης με τον Παναθηναϊκό, την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Η πατρινή ΚΑΕ ενημέρωσε πως ήδη τα πρώτα εισιτήρια... έκαναν φτερά, ενώ όσο κοντοζυγώνουμε προς το μεγάλο «ραντεβού» όλο και τα υπόλοιπα θα εξαντλούνται (που αφορούν και μεταφορά στην Αθήνα).

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Ο Απόλλων Carna ενημερώνει τους φιλάθλους ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια των 18,00€ (περιλάμβαναν εισιτήριο του αγώνα, την μεταφορά στο ΟΑΚΑ και συλλεκτικό μπλουζάκι) για τον Μεγάλο Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της ερχόμενης Κυριακής 5 Απριλίου 2015.

Στη διάθεση των φιλάθλων μας βρίσκονται πλέον τα παρακάτω «πακέτα» εισιτηρίων: «Πακέτο» 30,00€ (εισιτήριο σε κεντρικές θύρες, κόστος μεταφοράς, μπλουζάκι τελικού) και «Πακέτο» 20,00€ (εισιτήριο σε κεντρικές θύρες, μπλουζάκι).

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στα γραφεία του συλλόγου (11.00 π.μ.-1.00 μ.μ.) και στη μπουτίκ του Απόλλωνα στο κλειστό γήπεδο στην Περιβόλα (5.00 μ.μ.-8.30 μ.μ.). Επίσης, ειδικό κιόσκι λειτουργεί και στην πλατεία Γεωργίου.

Επίσης, οι Πατρινοί φίλαθλοι που διαμένουν στην Αθήνα θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια από τα γραφεία ακαδημιών του Πανελληνίου (Ευελπίδων 2, 210 8846081) και το Σάββατο (11.00 π.μ.-7.00 μ.μ.) και την Κυριακή 10.00 π.μ.-1:00 μ.μ.) στο ξενοδοχείο Civitel Olympic (Λεωφόρο Κηφισίας 2Α)».

«Κάποια πράγματα μένουν μέσα στα αποδυτήρια»

Την πρόθεσή του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ επανέλαβε ο Σαρλ Ιτάνζ, στο περιθώριο βράβευσής του. «Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν μέσα στα αποδυτήρια», ανέφερε για τα αίτια της κατάρρευσης της ομάδας.

Ιτάνζ: «Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν μέσα στα αποδυτήρια»
Την υποχρέωση του ΠΑΟΚ να κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ παραμερίζοντας τα προβλήματα που τον άφησαν πίσω, επισήμανε ο Σαρλ Ιτάνζ.

Μιλώντας στο περιθώριο της βράβευσής του ως MVP Φεβρουαρίου, μίλησε ακόμα για το θέμα του συμβολαίου του, το νέο προπονητή, Γιώργο Γεωργιάδη και την απογοήτευση του κόσμου.



Αναλυτικά, όσα είπε o Καμερουνέζος τερματοφύλακας:

Για το βραβείο που παρέλαβε: «Σημαίνει πολλά για μένα γιατί ο κόσμος αναγνωρίζει ότι δίνω τα πάντα για την ομάδα».

Για το γεγονός ότι παρέλαβε για δεύτερη φορά το σχετικό βραβείο: «Ο καθένας από εμάς είναι μέρος της ομάδας. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε δυνατά και συνήθως ο τερματοφύλακας είναι ο πιο εκτεθειμένος».

Για τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργο Γεωργιάδη: «Δουλέψαμε πολύ στην τακτική αυτή την εβδομάδα παρά το γεγονός ότι απουσίαζαν αρκετοί διεθνείς. Δουλέψαμε σε πράγματα που έπρεπε να βελτιωθούμε και ελπίζω αυτά να τα δείξουμε στο γήπεδο την Κυριακή».

Για το αν θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα: «Θα ήθελα να παραμείνω. Είχαμε συζητήσεις με την ομάδα, αισθάνομαι καλά, είμαι χαρούμενος εδώ και ναι θα ήθελα να μείνω».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει πρώτος στα πλέι οφ: «Στα πλέι οφ θα αγωνιστούν οι καλύτερες ομάδες. Εμείς για να διεκδικήσουμε εκεί την 1η θέση θα πρέπει να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Πιθανώς να υπάρχει και ένα θέμα με την ψυχολογία αλλά εδώ είμαστε να δουλέψουμε και να κερδίσουμε την 1η θέση».

Για την απογοήτευση του κόσμου: «Εμείς έχουμε την επιθυμία να βγούμε πρώτοι. Πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του και να τα δίνει όλα στους αγώνες».

Για το αν έχει εξήγηση για την αγωνιστική καθίζηση της ομάδας: «Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν μέσα στα αποδυτήρια».