Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΚΛΕΙΣΤΟΝ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι παλι κοντά σας την Τρίτη 29 Οκτωβρίου λόγω της εορτής του Αγίου Δημητρίου και της επετείου του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940. Να ευχηθούμε χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, πάνω απ'όλα υγεία και οι "επικεφαλείς" αυτού του τόπου να αποκτήσουν λίγο από την "τρέλα" εκείνων που είπαν ΟΧΙ σε Ιταλούς και μετέπειτα στους Γερμανούς!

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Πάλι χθες χάσαμε 1 επιλογή (3/4) αφού η Ανζέ δεν μπόρεσε να σκοράρει (σκόραρε αλλά της ακυρώθηκε κακώς στο τέλος του 1ου ημιχρόνου) και έτσι ηττήθηκε με 1-0.

Στο σημερινό κουπόνι έχουμε αρκετά, αλλά και σπουδαία ματς. Ξεχωρίζει το el classic, Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης, δύσκολα να κάνεις πρόβλεψη, σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, θα παίξει ρόλο το πάθος που θα βγάλουν οι παίχτες, οπότε no bet για μένα. Επίσης έχουμε το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ στην Γερμανία, Σάλκε εναντίον Ντόρτμουντ, εντάξει μπορεί να είναι ντέρμπι μίσους, αλλά η Σάλκε με πολλές απουσίες και «ευάλωτη» άμυνα, δεν μπορεί να κοντράρει την εξαιρετική Ντόρτμουντ (μεγάλο 2πλο μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ) με τις αντεπιθέσεις «φωτιά» 2. Από Ελλάδα η Ξάνθη υποδέχεται τον Ατρόμητο, άλλαξαν το στυλ οι γηπεδούχοι με φουλ επίθεση, οι φιλοξενούμενοι έχουν ποιότητα στην επίθεση, πιστεύω ότι θα έχουμε αμφίσκορο. Στην Ισπανία η Έλτσε υποδέχεται την Γρανάδα, δυνατοί οι γηπεδούχοι εντός έδρας, παίζουν δημιουργικό ποδόσφαιρο, βρίσκουν μια Γρανάδα με «κακή ψυχολογία» και προπονητή «υπ’ατμόν», άσσος. Στην Γαλλία η Λοριάν υποδέχεται την Σοσό, ο άσσος δεν αντικατοπτρίζει την δυσκολία του παιχνιδιού, η Σοσό κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 την Μονακό και ενώ έχανε από το 20ο λεπτό με 0-2, πιστεύω ότι θα δούμε εκατέρωθεν γκολ. Τέλος στη Serie A η Ίντερ υποδέχεται τη (μέχρι στιγμής «έκπληξη») Βερόνα, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν φοβηθεί κανέναν αντίπαλο, πιστεύω ότι θα σκοράρουν στο «Σαν Σίρο», οπότε εκατέρωθεν γκολ.


Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  G/G(2.10)
ΕΛΤΣΕ-ΓΡΑΝΑΔΑ  1  (1.85)
ΙΝΤΕΡ-ΒΕΡΟΝΑ  G/G (1.66)
ΣΑΛΚΕ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ  2  (1.83)
ΛΟΡΙΑΝ-ΣΟΣΟ  G/G (1.83)

Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Stephy C)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

Κλασικό, clasico...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί γιατί περιμένει η Ρεάλ να μην χάσει και κυρίως αναζητεί τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δύο που θα κρίνουν το πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς...  
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η Ρέαλ το βρήκε το... αντίδοτο με την Μπαρτσελόνα. Μετά από μία σειρά αγώνων όπου οι Καταλανοί δεν κέρδιζαν απλώς την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά την διέσυραν μέσα έξω, αναγκάζοντας ακόμη και τους φίλους της Βασίλισσας σε κάποια ματς στο “Μπερναμπέου” να χειροκροτούν, η κατάσταση γύρισε.
Για την ακρίβεια την γύρισε ο Μουρίνιο και αυτή είναι η πιο βαριά κληρονομιά που άφησε στον Κάρλο Αντσελότι, αλλά και στην ίδια την Ρεάλ ο Πορτογάλος τεχνικός.

Μια κληρονομιά που ο Ιταλός τεχνικός καλείται να διαχειριστεί προσεκτικά για να μην αρχίσει η έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπό του. Αλλωστε αυτό το clasico είναι το πρώτο μετά από αρκετά χρόνια που έχει νέους μεγάλους πρωταγωνιστές.

Το “Κριστιάνο ή Μέσι;” παραμένει και θα παραμένει το βασικό διακύβευμα αυτών των ματς, αλλά πλέον υπάρχει και το “Νεϊμάρ ή Μπέιλ;”, όπως και το “Αντσελότι ή Τάτα Μαρτίνο;” που δεν είναι απλά τα νέα πρόσωπα αυτών των αναμετρήσεων, αλλά πιθανότατα “Τα πρόσωπα”...

Ηδη, με μία βόλτα στα media όλου του κόσμου, θα διαπιστώσει κανείς ότι το βασικό ζητούμενο παραμονή του αγώνα είναι αν ο Γκάρεθ Μπέιλ θα είναι βασικός στην ενδεκάδα της Ρεάλ. Ο Αντσελότι μίλησε για αυτό και είπε: “Ναι ο Γκάρεθ είναι έτοιμος για να παίξει βασικός. Από εδώ και στο εξής θα δούμε τον αληθινό Μπέιλ”. Είπε όμως και το άλλο “Θα πάμε στη Βαρκελώνη να παίξουμε το παιχνίδι μας ”, εννοώντας ότι δεν θα παίξει με αντεπιθέσεις.

Δεν τον πιστεύω να σας πω την αλήθεια. Αλλωστε το μεγάλο πλεονέκτημα στο παιχνίδι της Ρεάλ είναι οι αντεπιθέσεις, πλεονέκτημα που με τον καλό και υγιή (θα εμφανιστεί ως τέτοιος;) Μπέιλ στη σύνθεση της μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Πιστεύω λοιπόν ότι το σχέδιο του Κάρλο αυτό είναι: “Η μπάλα στην Μπαρτσλεόνα και εμείς στο κενό χώρο με Κριστιάνο και Μπέιλ...”.

Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε και ο Μουρίνιο κατάφερε να αποβάλλει το κόμπλεξ από την ομάδα του κόντρα στην Μπαρτσελόνα και να γυρίσει τούμπα την κατάσταση, ειδικά στα παιχνίδια στο “Καμπ Νου”. Δεν έχει κανένα λόγο να το αλλάξει τώρα ο Αντσελότι και δεν πιστεύω ότι θα το κάνει κιόλας.

Αλλωστε κόντρα σε αυτή την Μπάρτσα είναι το πιο αποτελεσματικό. Το πρόβλημα για την Ρεάλ και τον Αντσελότι είναι τι γίνεται με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τις Ατλέτικο αυτού του κόσμου. Σε αυτό ακόμη δεν έχουν βρει απάντηση...

Από την άλλη πλευρά ο Τάτα Μαρτίνο, ίσως να θέλει να αλλάξει πράγματα στη δική του Μπαρτσελόνα, αλλά ακόμη θέλει το χρόνο του και δύο τρεις προσθήκες. Είναι φανερό ότι σε κάποια σημεία των ματς ή και σε κάποια ματς ολόκληρα, θα ήθελε να ξεφύγει από το τίκι τάκα, αλλά δεν είναι εύκολο... Του λείπει ένα φορ άλλου τύπου, τον οποίο ψάχνει στην μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου, όπως του λείπει και ένας άλλου τύπου στόπερ. Η Μπαρτσελόνα στις βραδιές που “μπουκώνει” είναι προβληματική και της λείπει πολύ αυτό το περίφημο plan B. Aυτό λείπει και στον Τάτα. Δεν νομίζω ότι θέλει να αλλάξει το plan A, αλλά θέλει να έχει και plan B και δεν μπορεί...

Νομίζω ότι η Μπάρτσα είναι μία ομάδα που άγγιξε το τέλειο τα τελευταία χρόνια (με τα μάτια μου καλύτερη ομάδα από αυτήν δεν έχω δει) και πλέον έχει εγκλωβιστεί σε αυτό, ενώ η Ρεάλ είναι μία ομάδα που εξελίσσεται, αλλάζει. Η αλλαγή της Ρεάλ είναι πιθανόν να γεννήσει κάτι καλύτερο, ενώ η Μπάρτσα δύσκολα θα αγγίξει ξανά το τέλειο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Μπάρτσα αυτό το clasico δεν μπορεί να το κερδίσει. Ασφαλώς και μπορεί, αλλά επειδή σε αρκετές περιπτώσεις την εκτίμησή μου θέλω να την κάνω όχι εκ του αποτελέσματος, αλλά πριν από αυτό, θα πάρω το ρίσκο και θα γράψω ότι η Ρεάλ δεν θα το χάσει αυτό το ντέρμπι. Δεν ξέρω αν θα το κερδίσει κιόλας, αλλά πιστεύω ότι δεν θα το χάσει.
Εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε είτε έτσι είτε αλλιώς...

Πηγή: gazzetta.gr

Με διπλό Παναθηναϊκό το Top 10!! (vid)

Διπλή εκπροσώπηση για τον Παναθηναϊκό στο Top 10 αυτής της εβδομάδας στην Ευρωλίγκα, με το εντυπωσιακό κάρφωμα του Λάσμε να βρίσκεται στην 3η θέση.

Οι «πράσινοι» πήραν μία άνετη νίκη στην Κύπρο επί της Λαμποράλ Κούτσα, παράλληλα όμως πρόσφεραν κι αρκετές εντυπωσιακές φάσεις. Σε δύο από αυτές πρωταγωνιστούν ο Φώτσης με τον Λάσμε και αμφότερες κατέληξαν σε καρφώματα.

Ο «Batman» βρέθηκε στο Νο10 του Top 10 αυτής της εβδομάδας, με την εξαιρετική ασίστ του Ούκιτς και το κάρφωμα που ακολούθησε, ενώ στην 3η θέση ήταν το κάρφωμα με τα δύο χέρια του Γκαμπονέζου, έπειτα από ασίστ του Διαμαντίδη.
Για πρώτη φορά πάντως μετά από καιρό δεν είχε εκπροσώπηση ο Ολυμπιακός, αλλά από το δικό του παιχνίδι τη θέση "2" είχε το κάρφωμα του Τζαγουάι. Στην κορυφή βρέθηκε ο Μιλοσάβλιεβιτς της Παρτιζάν.
Δείτε το Top 10 στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή: gazzetta.gr

Επιτέλους το μηδέν στην άμυνα...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό να κρατήσει το μηδέν.
Ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει την αντίδραση των παικτών του μετά το ματς με τον Πανθρακικό και την ήττα-σοκ και από αυτά, που είπε φαίνεται ότι πιστεύει στην νίκη με τον Εργοτέλη. Οσον αφορά την αμυντική λειτουργία είπε κάτι σωστό για μένα. Μετράει η διάθεση να αμυνθείς και επισημαίνει εκεί κάπου το πρόβλημα και όχι τόσο στα πρόσωπα. Επίσης μιλάει για χημεία της ομάδας, που ακόμα δεν την έχει βρει, αφού οι τελευταίες μεταγραφές έγιναν στις 10 Σεπτεμβρίου.
Ολα καλά αυτά , αλλά αυτό που για μένα έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη είναι να πετύχει μία πειστική νίκη, και να συνδυαστεί επιτέλους με το μηδέν στην άμυνα. Στην επίθεση φαίνεται σε κάθε ματς ότι βρίσκεται ο τρόπος να πετυχαίνει η ομάδα γκολ και κάνει ευκαιρίες. Στην άμυνα, όμως, δεν υπάρχει καμία βελτίωση. Το αντίθετο θα έλεγα. Την δεύτερη αγωνιστική η ομάδα έφαγε τρία από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και μετά έφαγε ένα γκολ από την Βέροια, ένα από τον Πλατανιά, ένα από τον Αστέρα Τρίπολης ,δύο από τον ΠΑΟΚ, δύο από τον Πανθρακικό.
Σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα, μόνο σε αυτά με Παναιτωλικό και ΟΦΗ στην Λεωφόρο δεν δέχθηκε γκολ ο Παναθηναϊκός. Ετσι δεν πας πουθενά λέω εγώ. Και αυτό που θέλω κόντρα στον Εργοτέλη είναι επιτέλους η ομάδα να πάρει μία καθαρή νίκη. Μία νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ. Και πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε αμυντικό πρόβλημα και δεχόταν εύκολα το γκολ, για αυτό και έχασε πολλούς βαθμούς. Ηρθε η ώρα ο Παναθηναϊκός να κρατήσει και το μηδέν στην άμυνα, να πάρει μία καθαρή νίκη.
Φυσικά ο Εργοτέλης είναι από τις πιο δύσκολες ομάδες και ειδικά στην έδρα του, αλλά και οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται να δώσουν το κάτι παραπάνω, να παίξουν ο ένας για τον άλλον, για να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα. Δεν μπορεί όλες οι ομάδες να βάζουν γκολ στον Παναθηναϊκό. Και δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας αυτό. Είναι και θέμα συγκέντρωσης και θέμα δουλειάς στο αμυντικό κομμάτι. Οσο και αν φανεί παράξενο αυτό που θα πω φυσικά με ενδιαφέρει η ομάδα να κερδίσει στην Κρήτη τον Εργοτέλη, αλλά θα χαρώ πιο πολύ αν αυτό γίνει με μηδέν παθητικό. Θα είναι ένα βήμα...
Πηγή: gazzetta.gr

Να τα βλέπει ο Μπερτομέου...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού και το... χάλι της Λαμποράλ η οποία αγωνίστηκε με οχτώ παίκτες, γεγονός που δεν τιμά την Ευρωλίγκα.

Δίχως να υπάρχει η παραμικρή διάθεση υποτίμησης της νίκης του Παναθηναϊκού, η εικόνα που παρουσίασε η Λαμποράλ Κούτσα στην Κύπρο δεν την τιμά καθόλου και πρέπει για πολλούς λόγους να προβληματίσει την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός καλά έκανε και σεβάστηκε τους χιλιάδες οπαδούς του που κατέκλυσαν τις εξέδρες. Η ιδέα της μετακόμισης και όχι της διεξαγωγής της αναμέτρησης σε άδειο γήπεδο ήταν πέρα για πέρα σωστή και μάλλον ήρθε η ώρα να το αντιληφθούν και στις εγχώριες διοργανώσεις ότι το κεκλεισμένων των θυρών είναι ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ. Εκτός βέβαια και αν πρόκειται για αναμέτρηση αιωνίων, διότι εκεί είναι μάλλον η μόνη λύση.

Κλείνει η παρένθεση. Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, ομαδικός και εύστοχος και πέτυχε την πρώτη του νίκη. Θα μπορούσε να χαλαρώσει βλέποντας τα χάλια των Βάσκων. Έστω κι αν ήταν τα περισσότερα σουτ με τέλειες προϋποθέσεις, προϊόν της καλής κυκλοφορίας της μπάλας και της άθλιας ζώνης του Σκαριόλο. Τέτοια άμυνα δεν έχει παρουσιάσει ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα και ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο, όταν βρήκε ρυθμό.
Το θέμα όμως δεν είναι το παιχνίδι, όσο η εικόνα και η λογική της Λαμποράλ. Ναι, έχει πολλά προβλήματα και απουσίες. Αλλά 8 παίκτες στο παρκέ δεν παρουσιάζουν ομάδες ΕΣΚΑ στην Ελλάδα. Κι όμως οι Βάσκοι αγωνίστηκαν με... 8αδα, έπαιξαν στο περισσότερο ματς παθητική ζώνη και έφεραν το μπάσκετ πολλά χρόνια πίσω. Και δεν συνέβη κάτι τέτοιο στο τέλος της διοργάνωσης σε ένα αδιάφορο ματς, αλλά μόλις στη 2η αγωνιστική...
Όσα προβλήματα και ατυχίες κι αν υπάρχουν, ομάδα Ευρωλίγκα δεν γίνεται να κατεβάζει 8 και 9 παίκτες. Δεν γίνεται να μην έχει έστω 10αδα, είναι ντροπή. Και μιλάμε για Ισπανούς, όχι για φτωχούς συγγενείς. Αυτά βέβαια να τα βλέπει ο Μπερτομέου... Πάντως ελληνική ομάδα αποκλείεται να παρουσίαζε τέτοια εικόνα, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οποιοσδήποτε κι αν συμμετείχε στην Ευρωλίγκα. Και έχουν οι Ισπανοί τέσσερις ομάδες και η Ελλάδα δύο.
ΥΓ.: Να μην πιάσουμε το θέμα των τηλεοπτικών... Πόσα χρήματα δίνει η ισπανική τηλεόραση για την Ευρωλίγκα και πόσα η ελληνική... Γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένος...

Πηγή: gazzetta.gr

Παίζει τα ρέστα του τώρα ο Παναθηναϊκός!

«Ντου στα Αποδυτήρια» όχι μόνο για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, αλλά και για το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε ένα κρίσιμο διάστημα όπου παίζει τα ρέστα του. Τα παιχνίδια που ακολουθούν, άλλωστε, αρχής γενομένης απ’ αυτό με τον Εργοτέλη, είναι πολύ σημαντικά.
Μετά από τα 2-1
Οι πράσινοι προέρχονται από δυο αποτελέσματα που μόνο ευνοϊκά δεν είναι. Ο Παναθηναϊκός έχασε με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και με 1-2 στην Λεωφόρο από τον Πανθρακικό. Κι όσο να’ ναι η ψυχολογία έχει πέσει.
Αήττητος!
Τώρα αντιμετωπίζει τον Εργοτέλη που δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αφού είναι ψηλότερα στην βαθμολογία από τον Παναθηναϊκό και αήττητος!
Χωρίς πίκρα
Ο Εργοτέλης είναι η μοναδική ομάδα (μαζί με τον Ολυμπιακό) που δεν έχει γευθεί την πίκρα της ήττας ως τώρα στο πρωτάθλημα. Στην έδρα του, μάλιστα, έχει δυο νίκες και μια ισοπαλία.
Το ηθικό για το ντέρμπι
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έχει ούτως ή άλλως δύσκολο έργο. Κι αν κάνει τρίτη σερί γκέλα, τότε με τι ηθικό θα πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική; Αντίθετα, με ένα διπλό κόντρα στον Εργοτέλη, θα αναθαρρήσει και θα πατήσει πιο γερά στα πόδια του για το ματς με τους ερυθρόλευκους.
Πρόγραμμα – φωτιά
Και γι’ αυτό λέμε ότι είναι κρίσιμο τούτο το διάστημα. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δυο ήττες. Τώρα πάει να παίξει με τον Εργοτέλη που δείχνει δυνατός. Ύστερα υπάρχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Άρη που και ανεβασμένος είναι μετά τις πρόσφατες νίκες του, αλλά και καίγεται για βαθμούς.
Είναι ή δεν είναι σημαντικό αυτό το διάστημα, λοιπόν; Είναι μια τριάδα αγώνων – φωτιά…
Πηγή: sportdog.gr

Τελικά είναι καλός προπονητής ο Μίτσελ ή όχι;

Μετά το διπλό στο Βέλγιο ήρθε η ισοπαλία στην Πορτογαλία για τον Ολυμπιακό. Μοιραία, λοιπόν, ο αθλητικός Τύπος άλλαξε τροπάριο για τις ικανότητες του Ισπανού προπονητή. Από εκεί, δηλαδή, που σε κάθε αγωνιστική ο Μίτσελ ήταν "λίγος" για τον Ολυμπιακό και μετρούσε ώρες παραμονής στην άκρη του πάγκου, μέσα σε δύο ματς είδε να αλλάζει άρδην η εικόνα που παρουσιάζει ο αθλητικός Τύπος για αυτόν.
Δεν θα αναφερθούμε, φυσικά, στις παθογένειες του Τύπου γενικότερα, ούτε του αθλητικού Τύπου συγκεκριμένα. Η λογική "όπου φυσάει ο άνεμος" είναι γνωστή. Αλλά θα μιλήσουμε για την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπο του Μίτσελ, ακόμα και όταν είναι δικαιολογημένη.
Γιατί δεδομένα δεν μιλάμε για κάποιον σούπερ προπονητή. Από την άποψη ότι αν ήταν τέτοιος, θα άρπαζε την ευκαιρία από τα μαλλιά στη Ρεάλ Μαδρίτης Β, στη Χετάφε ή στη Σεβίλλη. Δεν θα ήταν τώρα, δηλαδή, στον Ολυμπιακό. Αλλά από αυτό το δεδομένο, μέχρι την πλήρη απαξίωσή του, η διαφορά είναι μεγάλη.
Ο Μίτσελ είναι ένας προπονητής επιπέδου Μουνιόθ ή Χιμένεθ, ακόμα και Βαλβέρδε, που έχει ένα ακόμα συν: το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, σαν ποδοσφαιριστής, το πέρασε στη Ρεάλ Μαρίτης. Με περισσότερες από 400 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Αυτό από μόνο του δίνει έξτρα εφόδια σε έναν προπονητή. Με λίγα λόγια ακόμα κι αν ο Μίτσελ δεν είναι καλός τεχνικός, είναι σίγουρα ποδοσφαιράνθρωπος. Κι αυτό είναι μεγάλο προτέρημα για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και θέλει να διακριθεί στην Ευρώπη.
Όλα αυτά, φυσικά, γιατί ο Μίτσελ έχει την τύχη να εργάζεται στον Ολυμπιακό: μία ομάδα με καλό ρόστερ, που είναι όλοι πληρωμένοι, με καυτή έδρα κ.λπ. Σε άλλη ελληνική ομάδα, που δεν θα μπορούσε να του προσφέρει όλα τα παραπάνω, τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά για τον Ισπανό.
Πηγή: sportdog.gr

Σαλπιγγίδης: «πρωταθλητισμό, χωρίς μεγάλα λόγια»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε ότι «θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό» και μίλησε για το ματς με τη Μακάμπι αλλά και το πρωτάθλημα.

Σαλπιγγίδης: «πρωταθλητισμό, χωρίς μεγάλα λόγια»
Ο διεθνής επιθετικός τόνισε ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά αυτό να μη γίνει στα λόγια, ενώ στάθηκε και στην βοήθεια του κόσμου την Πέμπτη, ειδικά μετά το 0-2 της Μακάμπι.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή Derby του Μακεδονία TV:

Για το πως προηγήθηκε η Μακάμπι: «Δεν συμβαίνει συχνά τέτοια εξέλιξη αλλά όταν γίνει πρέπει να συνεχίσεις την προσπάθειά σου, να παλέψεις μέχρι το τέλος και να προσπαθείς να γυρίσεις το παιχνίδι. Ανεβήκαμε πολύ μετά το 0-2, κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και τελικά πετύχαμε και ένα τρίτο γκολ που ήταν αυτό που μας έδωσε τη νίκη.»

Για την βοήθεια του κόσμου: «Ο κόσμος μας έδειξε μεγάλη υπομονή, μας στήριξε. Είναι βέβαια λογικό κάποιες στιγμές να υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις δυσφορίας όταν μία φάση δεν έβγαινε, αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι η στήριξη ήταν σημαντική.»

Για την διαχείριση του 3-2: «Ήταν σημαντικό να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτό το σκορ. Σίγουρα δεν εφησυχάσαμε αφού υπήρχε αρκετός χρόνος ακόμη και προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας.»

Για το γεγονός ότι η Ελλάδα με αυτή τη νίκη του ΠΑΟΚ ανέκτησε και πάλι την 12η θέση της βαθμολογίας: «Ηταν πολύ σημαντικό που πήραμε αυτούς τους βαθμούς για να επανέλθει η Ελλάδα στην 12η θέση. Το βασικό όμως είναι να διατηρηθεί η χώρα μας σε αυτή τη θέση.»

Για το αν θα παίξει στο ματς με τον Πανθρακικό μετά τα ράμματα που του έγιναν στο κεφάλι: «Είχα μία κουβέντα με τον γιατρό της ομάδας, μου είπε ότι θα είμαι διαθέσιμος, οπότε είναι θέμα του προπονητή αν θέλει να με χρησιμοποιήσει ή όχι.»

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κοντράρει τον Ολυμπιακό για την πρώτη θέση: «Έχουμε πει ότι θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Προσπαθούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και το τι θα καταφέρουμε θα το δούμε στο τέλος. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλες κουβέντες ή να δίνουμε υποσχέσεις, στο φινάλε θα δούμε τι θα έχουμε πετύχει.»

Για την γενική εικόνα του πρωταθλήματος: «Είναι ακόμη νωρίς στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που αποτελούν έκπληξη γιατί δεν περιμέναμε να πάνε τόσο καλά. Το ζητούμενο είναι να παραμείνουν ανοιχτές όλες οι θέσεις μέχρι το τέλος, να μην ξεκαθαρίσουν από νωρίς για να διατηρηθεί αμείωτη η αγωνία.»

Σκαριόλο: «έπαιξε καταπληκτικά ο Παναθηναϊκός»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού ο προπονητής της Λαμποράλ Κούτσα, Σέρτζιο Σκαριόλο.

Σκαριόλο: «έπαιξε καταπληκτικά ο Παναθηναϊκός»
Ο Ιταλός τεχνικός χαρακτήρισε καταπληκτική την εμφάνιση των «πρασίνων» με αντίπαλο την ομάδα του, για την οποία όμως τόνισε ότι δεν έπαιξε όπως ήθελε λόγω των πολλών προβλημάτων της.

«Ήρθαμε εδώ με πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην παίξουμε όπως θέλαμε», είπε χαρακτηριστικά κόουτς των Ισπανών και μίλησε με επαινετικά για το «τριφύλλι»: «Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δυνατή ομάδα, που σήμερα (25/10) έπαιξε καταπληκτικά. Ο Παναθηναϊκός έφτασε δίκαια στη νίκη». Πηγή: sport-fm.gr

Ο «Παπ» στην αγκαλιά του Ίβκοβιτς!! (video)

Μία απίθανη φάση σημειώθηκε στον αγώνα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με την Μπαρτσελόνα με πρωταγωνιστές τον Κώστα Παπανικολάου και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο «Παπ» στην αγκαλιά του Ίβκοβιτς (video)
Πριν από ενάμιση χρόνο οι δυο τους αγκαλιάζονταν στην Κωνσταντινούπολη πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό.

Αυτή τη φορά ο Κώστας Παπανικολάου και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βρέθηκαν… αγκαλιά υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες.

Στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Πόλη ο «Παπ» κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και βρέθηκε εκτός γηπέδου. Η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε να πέσει πάνω στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, που παρακολουθούσε το ματς σε μία από τις court seats.

Οι δυο τους αντέδρασαν με ένα πλατύ χαμόγελο για αυτό το απίθανο περιστατικό.




Πηγή: sport-fm.gr

Στο προσκήνιο ξανά για τον ΠΑΟΚ ο Ο’ Μπράιαντ!!

Ο Αμερικανός παίκτης που ενδιέφερε τον ΠΑΟΚ, «κόπηκε» τελικά από τους Μπόμπκατς και πλέον το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με το «δικέφαλο» είναι πλέον ανοιχτό.

Στο προσκήνιο ξανά για τον ΠΑΟΚ ο Ο’ Μπράιαντ
Ο Πάτρικ Ο’Μπράιαντ, δεν έδειχνε… ζεστός να ενταχθεί στο ρόστερ των Θεσσαλονικιών, καθώς ονειρευόταν να παίξει στο ΝΒΑ, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις η λύση του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν είναι απίθανη.

Ο ατζέντης του παίκτη, φέρεται να δηλώνει ότι όλα πλέον είναι θέμα οικονομικής προσέγγισης από την πλευρά του ΠΑΟΚ, μετά την απόρριψη των Μπόμπκατς, ενώ και από τον δικέφαλο , δεν διεψέυδεται ότι ο Ο’ Μπράιαντ πράγματι τους απασχολεί και ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε επικοινωνία.Πηγή: sport-fm.gr

Απόδραση με… τριάρα! (video)

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στην κατηγορία, πέτυχε η Βαγιαδολίδ, επικρατώντας 3-0 εκτός έδρας της Βαγιεκάνο.

Απόδραση με… τριάρα! (video)
Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο της...τρίποντο έπειτα από έξι αγώνες που δεν είχε καταφέρει να κερδίσει! Με την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σεζόν η Βαγιαδολίδ «σκαρφάλωσε» στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας της Ράγιο Βαγιεκάνο δύο θέσεις πιο κάτω, στη 15η.

Το σκόρ άνοιξε ο Έμπερτ στο 31΄ για τους φιλοξενούμενους και εννέα λεπτά αργότερα το γκολ του Γκέρα, έθεσε τις στέρεες βάσεις για την επικράτηση! Ο Λάρσον στο 48’ έκανε το 0-3 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, ενώ η Ράγιο Βαγιεκάνο δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να φανεί απειλητική.



Rayo Vallecano 0-3 Valladolid All Goals από all-goals

ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Ρούμπεν, Τίτο, Γκαλβέζ, Αρμπίγια, Μογίτσα, Ραούλ Μπαένα (46’ Μπανγκουρά), Τρασόρας, Περέα (46’ Λαριβέι), Βιέρα, Ιάγκο Φάλκε, Καστίγιο (63’ Μπουένο).

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Μαρίνο, Ρουκάβινα, Μαρκ Βαλιέντε, Χέσους Ρουέντα, Πένια, Έμπερτ (46’ Λάρσο), Μπαράχα (79’ Αλβάρο Ρούμπιο), Ρόσι, Ράμα, Γκέρα (74’ Αλκατράζ), Μανούτσο.Πηγή: sport-fm.gr

MVP ο Κάνερ-Μέντλεϊ!

Πολυτιμότερος παίκτης της δεύτερης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα αναδείχθηκε ο Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ.

MVP ο Κάνερ-Μέντλεϊ
Ο Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ αναδείχθηκε MVP της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Στη νίκη της Ουνικάχα Μάλαγα με 101-68 επί της Ζιέλονα Γκόρα ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 20 πόντους (7/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο συγκεντρώνοντας 29 βαθμούς στο index.

Τόσους μάζεψαν Νέιτ Τζαβάι και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ωστόσο τόσο η Γαλατάσαραϊ, όσο και ο Ερυθρός Αστέρας γνώρισαν ήττες.
Πηγή: sport-fm.gr

Show από Μάλαγα!!

Στο ΣΕΦ δεν τα κατάφερε, στην έδρα της όμως κόντρα στην Ζιέλονα Γκόρα, η Μάλαγα δεν είχε κανένα πρόβλημα και «σκόρπισε» τους Πολωνούς με 101-68.

Show από Μάλαγα
«Σεφτέ» στην Ευρωλίγκα έκανε η Μάλαγα που διέλυσε την Ζιέλονα Γκόρα με σκορ 101-68. Οι Ισπανοί πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση, μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και έδειξαν πως έχουν την ποιότητα να περάσουν στην επόμενη φάση.

Κορυφαίος του αγώνα ο Μέντλεϊ που έκανε double double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, όντας κυρίαρχος κάτω από την ρακέτα. Για τους ηττημένους «διασώθηκε» ο Ντραγκίσεβιτς που σταμάτησε στους 20.

Το ματς

Από την αρχή του ματς η Μάλαγα είχε μπει σε θέση οδηγού. Οι παίκτες της ήταν σε πολύ καλή ημέρα, τα σουτ έβρισκαν στόχο και ήδη στο 10’ η διαφορά ήταν στο +5 για τους Ανδαλουσιάνους (24-19). Τα πολύ καλά ήρθαν όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο. Εκεί, όπου η Ζιέλονα Γκόρα δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Ισπανών και όπως ήταν λογικό με επιμέρους σκορ 31-13, η Μάλαγα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 55-32!

Οι Πολωνοί προσπαθούσαν να μην διασυρθούν, αλλά μόνο εύκολο δεν ήταν, με την διαφορά δυναμικότητας να κάνει... μπαμ. Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κάποιες επιθετικές λύσεις, αλλά η ομάδα του Πλάθα βρήκε περισσότερες, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει στους 28(!), 80-52.

Προφανώς τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να ξεπερνούν τους 100 πόντους, να παίρνουν το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 101-68 και να χαρίζουν χαρά στον κόσμο που τους αποθέωσε στο φινάλε. Από την άλλη, η αδύναμη Ζιέλονα περιορίστηκε σε ρόλο... κομπάρσου στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 55-32 80-52, 101-68

Μάλαγα: Τοντόροβιτς, Σαμπόνις 2, Βιντάλ 7, Κάλογουεϊ 9, Σουάρεθ 5, Γκρέιντζερ 10, Βάσκεθ 11, Κουζμίνσκας 15, Ντράγκιτς 12, Χετσχάιμερ 4, Μέντλεϊ 20 (10 ριμπ.), Στίματς 6

Ζιέλονα Γκόρα: Άαρον 2, Γουόκερ 2, Μπάρλοου 8, Τσάνας 5, Χρίτσανιουκ 4, Εγιένγκα 6, Ντραγκίσεβιτς 20, Μπράκινς 2, Σρόκα 5, Ζαμόλσκι 11, Κόσζαρεκ 3Πηγή: sport-fm.gr

Δεν κερδίζει με τίποτα...!!

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το πρώτο ματς της 11ης αγωνιστικής της Jupiler League με την Γάνδη και την Σερκλ Μπριζ να μένουν ισόπαλες με 1-1, με τους γηπεδούχους να μένουν για 6η αγωνιστική χωρίς νίκη.

Δεν κερδίζει με τίποτα...
Δύο μήνες χωρίς νίκη πλησιάζει η Γάνδη μετά την σημερινή ισοπαλία με την Σερκλ Μπριζ με 1-1, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής Βελγίου.

Η Σερκλ έδειξε από νωρίς έτοιμη για νίκη, αφού στο 4' ο Ουχέμπο άνοιξε το σκορ. Την ίδια ... διάθεση μ' αυτόν όμως δεν φαίνεται να είχε ο συμπαίκτης του, Μέρτενς, αφού από δικό του αυτογκόλ η Γάνδη διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Μ' αυτήν την ισοπαλία οι γηπεδούχοι παραμένουν χωρίς νίκη για περίπου δύο μήνες, μετρώντας τέσσερα ισόπαλα αποτελέσματα και δύο ήττες.

Αναλυτικά η 11η αγωνιστική:

Παρασκευή 25/10
Γάνδη – Σερκλ Μπριζ 1-1
(76' αυτ. Μέρτενς – 4' Ουχέμπο)

Σάββατο 26/10
Λιρς – Οστάνδη (21.00)
Μάλιν – Λέουβεν (21.00)
Μονς – Κόρτραϊκ (21.00)
Μπέβερεν – Λόκερεν (21.00)

Κυριακή 27/10
Κλαμπ Μπριζ – Γκενκ (15.30)
Άντερλεχτ – Σταντάρ Λιέγης (19.00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Σαρλερουά (21.30)

Η επόμενη αγωνιστική (30-31/10)
Σαρλερουά – Μάλιν
Γκενκ – Κότραικ
Λέουβεν – Μονς
Λόκερεν – Λιρς
Οστάνδη – Άντερλεχτ
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Γάνδη
Σερκλ Μπριζ – Κλαμπ Μπριζ
Σταντάρ Λιέγης – Μπέβερεν
Πηγή: sport-fm.gr

Μανωλόπουλος: «Είχαμε δουλέψει για τη ζώνη»

Προετοιμασμένος για τη ζώνη της Λαμποράλ Κούτσα ήταν ο Παναθηναϊκός, όπως είπε ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Μανωλόπουλος: «Είχαμε δουλέψει για τη ζώνη»
Διαβασμένος ήταν ο Παναθηναϊκός για την αντιμετώπιση της ζώνης της Λαμποράλ Κούτσα, όπως δήλωσε ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Περιμέναμε τη ζώνη, είχαμε δουλέψει σε αυτό και είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Αμυντικά σε γενικές γραμμές είχαμε αρκετά καλή παρουσία. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη και μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ», ανέφερε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο κλίμα στο φιλόξενο «Τάσσος Παπαδόπουλος». «Γνωρίζαμε ότι το γήπεδο θα ήταν γεμάτο, αλλά μας εξέπληξε η θέρμη των φιλάθλων. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και τους ευχαριστούμε όλους», δήλωσε.

Το 2/2 ο Βασιλειάδης και η παρέα του!!

Τη δεύτερή της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στον Β’ όμιλο της Euroleague πέτυχε η Εφές Αναντολού του Κώστα Βασιλειάδη, επικρατώντας εκτός έδρας του Στρασβούργου με 76-66.

Το 2/2 ο Βασιλειάδης και η παρέα του
Αν και… αγχώθηκε στο τέλος, η Εφές επικράτησε εκτός έδρας του Στρασβούργου με 76-66, κάνοντας το 2/2 στον Β’ όμιλο της Euroleague. Η τουρκική ομάδα είχε τον έλεγχο του ματς, έφτασε ακόμα και στο +18 (12-30), όμως στο δεύτερος μέρος οι Γάλλοι αντέδρασαν και οι παίκτες του Μαχμούτι χρειάστηκε να… ανεβάσουν στροφές για να πάρουν τη νίκη.

Ο Χόπσον ξεχώρισε για την Αναντολού. Καλή παρουσία και από τον Πλάνινιτς, οκτώ πόντους είχε ο Κώστας Βασιλειάδης. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Αζινσά.

Το ματς



Το Στρασβούργο κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικό στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς (8-10) ωστόσο στη συνέχεια η Εφές πάτησε γκάζι και χάρις στου Ντραγκίτσεβιτς και Χόπσον ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (12-22). Ο φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 8-0 το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 18 (12-30) οι Γάλλοι μείωσαν ακόμα και στους έξι (25-31), αλλά το τρίποντο του Βασιλειάδη στο τέλος του πρώτου μέρους έστειλε την ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι στ αποδυτήρια για το ημίχρονο με πλεονέκτημα 14 πόντων (29-43).

Καλύτερη εμφανίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο η γηπεδούχος. Η ομάδα του Βενσάν Κολέ απέδωσε καλύτερα τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και με επιμέρους 20-15 κατάφερε να μειώσει σε 49-58. Η αντεπίθεση του Στρασβούργου δεν σταμάτησε εκεί. Η πίεση συνεχίστηκε πλησιάζοντας στους τρεις (64-67). Κάπου εκεί η Εφές κλήθηκε να αποδείξει την εμπειρία της και με σερί 9-0 (64-76) καθάρισε το παιχνίδι με το Στρασβούργο απλά να μειώνει για το τελικό 66-76.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 29-43, 48-58, 66-76Πηγή: sport-fm.gr

Τσούκου-τσούκου! (video)

Μάζευε κι ας ειν’ και… πόντοι. Η Νυρεμβέργη δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα στην Bundesliga, αλλά (στο ντεμπούτο του Φέρμπεεκ) τσίμπησε δεύτερη σημαντική ισοπαλία στην έδρα της δυνατής Στουτγκάρδης (1-1).

Τσούκου-τσούκου! (video)
Εξακολουθεί να κατοικεί στο… ισόγειο. Σαν να ‘χει αρχίσει, όμως, να βλέπει φως η Νυρεμβέργη. Στο ντεμπούτο του Γκέρτγιαν Φέρμπεεκ στον πάγκο της, η εκ των ουραγών της Bundesliga «βραχυκύκλωσε» τη Στουτγκάρδη και της απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία 1-1.

Παρά το γρήγορο γκολ του Ιμπίσεβιτς (με πέναλτι στο 3’), οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και απάντησαν αμέσως με τον Ντριτς (6’). Κρατώντας ανέπαφη, δε, την εστία τους μέχρι το τέλος και (χάνοντας και κάποιες καλές ευκαιρίες για την πρώτη τους νίκη) πήραν δεύτερο σερί πόντο εκτός έδρας μετά την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη.

Την ίδια ώρα η Στουτγκάρδη έμενε αήττητη μεν για έβδομη αγωνιστική, αλλά η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία δεν της επέτρεπε να σκαρφαλώσει στη βαθμολογία και να μπει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.







Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 25/10

Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη 1-1
(3’ πεν. Ιμπίσεβιτς - 6’ Ντρμιτς)

Σάββατο 26/10

Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Σάλκε-Ντόρτμουντ 16:30
Μάιντς-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 16:30
Ανόβερο-Χόφενχαϊμ 16:30
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 19:30

Κυριακή 27/10

Φράιμπουργκ-Αμβούργο 16:30
Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Παρασκευή 1/11

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο 2/11

Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου 16:30
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Λεβερκούζεν 16:30
Νυρεμβέργη-Φράιμπουργκ 16:30
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 19:30

Κυριακή 3/11

Άουγκσμπουργκ-Μάιντς 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 18:30
Πηγή: sport-fm.gr

Ούκιτς: «Νιώθω καλύτερα»

Ο Ρόκο Ούκιτς μίλησε για την κατάστασή του μετά τον τραυματισμό του και τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα.

Ούκιτς: «Νιώθω καλύτερα»
Όχι απλώς έπαιξε τελικά, αλλά βοήθησε κι αρκετά τον Παναθηναϊκό στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα ο Ρόκο Ούκιτς, σφίγγοντας τα δόντια μετά το πρόβλημά του στον αχίλλειο.

«Νιώθω καλύτερα. Δεν είμαι 100% καλά, αλλά είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα και πιστεύω πως το έκανα στο βαθμό που μπορούσα», ανέφερε ο Κροάτης γκαρντ.

Όσο για την επικράτηση της ομάδας του, είπε: «Περιμέναμε να παίξει η Λαμποράλ Κούτσα ζώνη. Ίσως όχι για 30 λεπτά, αλλά το θέμα είναι πως ήμασταν έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις συνθήκες. Ξέρουμε πως έχουμε καλούς σουτέρ και βρήκαμε τις λύσεις».

Πεδουλάκης: «Τη χρειαζόμασταν τη νίκη»

Στην ομαδικότητα και την ψυχραιμία των παικτών του απέναντι στη ζώνη της Λαμποράλ Κούτσα απέδωσε τη νίκη ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Πεδουλάκης: «Τη χρειαζόμασταν τη νίκη»
Ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση της ομάδας του εμφανίστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της Λαμποράλ Κούτσα.

«Πήραμε μια νίκη που χρειαζόμασταν. Το πιο σημαντικό ήταν να είμαστε ομαδικοί. Αυτό φαίνεται από τις 31 ασίστ. Η Λαμποράλ Κούτσα έπαιξε λόγω των προβλημάτων της ζώνη για πολλή ώρα. Γυρίσαμε σωστά την μπάλα, είχαμε υπομονή και βάλαμε πολλά σουτ. Δεν βιαστήκαμε και δεν πανικοβληθήκαμε κι αυτό είναι το πιο θετικό», τόνισε.

Παράλληλα, στάθηκε στη συμπαράσταση του κυπριακού κοινού: «Ευχαριστούμε τον κόσμο της Κύπρου που δημιούργησε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη».





Σα να μην έκανε τίποτα ο Παναθηναϊκός!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα που είναι σημαντική μεν, αλλά δεν προσφέρει… τίποτα στον Παναθηναϊκό.

Σα να μην έκανε τίποτα ο Παναθηναϊκός
Είναι από τα παιχνίδια που δεν σου προσφέρουν τίποτα, αλλά μπορεί να σου στοιχίσουν πολλά. Κι έτσι πρέπει ο Παναθηναϊκός να «διαβάσει» τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα. Πέρα από το προφανές βαθμολογικό κέρδος, την ψυχολογική τόνωση και την αναμενόμενη απόδειξη της αγάπης του μπασκετικού κοινού της Κύπρου για την ομάδα, η επικράτηση επί της Λαμποράλ Κούτσα δεν έχει να του αφήσει κάτι άλλο.

Όχι επειδή η εν λόγω αντίπαλος είναι αμελητέα ποσότητα. Κάθε άλλο! Στην έδρα της, αλλά και εκτός, θα κάνει αρκετές ζημιές. Όμως όχι αυτή η Λαμποράλ Κούτσα που εμφανίστηκε στη Λευκωσία. Μία ομάδα με περισσότερους τραυματίες στη Βιτόρια παρά παρόντες στο γήπεδο και με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να παίζει ζώνη μέχρι… θανάτου.

Τα δύο αυτά στοιχεία έκαναν το παιχνίδι ειδικών συνθηκών για τον Παναθηναϊκό. Δύσκολα θα ξαναβρεί στο δρόμο του ομάδα με τέτοια λειψανδρία και τέτοια εμμονή στην άμυνά της. Ίσως και ο ίδιος Αργύρης Πεδουλάκης να προτιμούσε σε αυτό το στάδιο ένα ματς σε πιο φυσιολογικές συνθήκες από αυτό της Παρασκευής, κι ας ζοριζόταν η ομάδα του λίγο περισσότερο να κερδίσει.

Υπήρχαν και καλά νέα για τον Παναθηναϊκό. Πέρσι απέναντι σε άμυνες ζώνης αντιμετώπισε αρκετές φορές πρόβλημα, αλλά φέτος μοιάζει πιο έτοιμος να τις αντιμετωπίσει, τόσο λόγω… εξάσκησης σε τέτοια δεδομένα, όσο και λόγο των περισσότερων επιλογών σε μακρινό σουτ που του προσφέρουν οι προσθήκες στο δυναμικό του.

Η συνέχεια θα είναι πολύ πιο δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Εκεί θα αντιμετωπίσει αντιπάλους που θα παίξουν πολύ πιο ορθολογικά και θα του βάλουν αληθινά προβλήματα, σαν αυτά που ανέδειξαν και κάποιες αδυναμίες του στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τη Λιέτουβος Ρίτας. Πηγή: sport-fm.gr

Γιαννακόπουλος: «Η Κύπρος είναι πράσινη»

Τον κόσμο του Παναθηναϊκού στην Κύπρο αποθέωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την νίκη της ομάδας του επί της Λαμποράλ Κούτσα.

Γιαννακόπουλος: «Η Κύπρος είναι πράσινη»
Ενθουσιασμένος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόσο για την εμφάνιση της ομάδας του, όσο και από την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του «Τάσος Παπαδόπουλος».

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ μετά το φινάλε και την ευρεία νίκη του «τριφυλλιού» επί της Λαμποράλ Κούτσα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη θερμή του συμπαράσταση. Μας έκαναν να πιστεύουμε ότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ και απέδειξαν ότι και η Κύπρος είναι πράσινη».

Από τον Ρου με αγάπη…!

Ο Νολάν Ρου ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της Λιλ, χαρίζοντας τη νίκη, 1-0 επί της Ναντ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Championnat.

Από τον Ρου με αγάπη…
Στην δεύτερη θέση, με 23 βαθμούς, έστω και προσωρινά πέρασε η Λιλ, η οποία επικράτησε 1-0 της Ναντ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Championnat. Οι «Λιλουά» χρειάστηκαν ένα γκολ από τον Νολάν Ρου στο 41’ για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτό το τρίποντο, η Λιλ ανεβαίνει δεύτερη με 23 πόντους, έναν περισσότερο από την Μονακό, η οποία το Σάββατο υποδέχεται τη Λιόν σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ναντ-Λιλ 0-1
(41’ Ρου)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 (21:00)

Μαρσέιγ-Ρεμ (18:00)
Μπαστιά-Νις
Γκινγκάμπ-Αζαξιό
Λοριάν-Σοσό
Τουλούζ-Ρεν
Βαλενσιέν-Εβιάν

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μπορντό-Μονπελιέ (15:00)
Μονακό-Λιόν (18:00)
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν (21:30)

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 (21:00)

Ρεν-Μαρσέιγ (18:00)
Αζαξιό-Βαλενσιέν
Εβιάν-Τουλούζ
Λιόν-Γκινγκάμπ
Ρεμ-Μπαστιά
Σοσό-Σεντ Ετιέν

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Νις-Μπορντό (15:00)
Μονπελιέ-Ναντ (18:00)
Λιλ-Μονακό (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Εξάστερος… τριών αστέρων!

Όχι, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τα μισά από τα αστέρια του. Απλώς εκτέλεσε με τρίποντα (18/37) τη Λαμποράλ Κούτσα κερδίζοντας άνετα με 95-74 στη Λευκωσία. Κορυφαίος ο Μπράμος με 21π. και 7/11 τρίποντα.

Εξάστερος… τριών αστέρων
Σαρωτικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο κατάμεστο από 6.000 φίλους του «Τάσσος Παπαδόπουλος». Οι «πράσινοι» με αιχμή τα τρίποντα (είχαν 18/37 έναντι 17/28 τρίποντα) συνέτριψαν τη Λαμποράλ Κούτσα με 95-74 και πήραν την πρώτη τους νίκη στον τέταρτο όμιλο. Η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Σέρτζιο Σκαριόλο έγινε έρμαιο των διαθέσεων των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη και οι μόλις οκτώ παίκτες που είχε στη διάθεσή του δεν μπορούσαν να προβάλουν αντίσταση. Ο Μάικ Μπράμος είχε 21 πόντους με 7/11, ενώ από τρία τρίποντα πρόσθεσαν Κάρι και Διαμαντίδης για τους νικητές.

Οι 31 ασίστ του Παναθηναϊκού είναι ρεκόρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ενώ τα 18 τρίποντα η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Ζώνη εσείς, τρίποντο εμείς

Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησαν τον αγώνα για τον Παναθηναϊκό. Η Λαμποράλ Κούτσα επέλεξε να παίξει άμυνα ζώνης από το πρώτο λεπτό και τιμωρήθηκε. Μπορεί να προηγήθηκε (0-2), αλλά η συνέχεια ήταν… καταπράσινη. Ο Ματσιούλις με πέντε προσωπικούς πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά (5-2) προτού αποσυρθεί με δύο γρήγορα φάουλ και δώσει τη θέση του στον Μπράμο. Ο τελευταίος σήμανε την τρίποντη επίθεση του «τριφυλλιού», ευστόχησε σε τρία μακρινά σουτ και ο Παναθηναϊκός που έπαιζε ικανοποιητική άμυνα είχε 6/13 από τα 6,75μ. κι έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10 (26-16).

Ξέφυγε κι άλλο

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκε κι άλλους τρόπους επίθεσης στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Κάρι ανέλαβε μεν να συνεχίσει τον «βομβαρδισμό» από μακριά (3/4), αλλά Φώτσης και Μπατίστ πρόσφεραν σκορ από το ζωγραφιστό στον Παναθηναϊκό, που εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (44-24). Η έλλειψη λύσεων για τους Βάσκους, που είχαν ουσιαστικά μόλις οκτώ διαθέσιμους παίκτες, ήταν εμφανής. Ο Νοτσιόνι έμοιαζε να παλεύει μόνος του με προσωπικά καλάθια και ήταν αυτός που με τρίποντο διαμόρφωσε το 50-35 του πρώτου μέρους. Η ειδοποιός διαφορά για τους νταμπλούχους Ελλάδα ήταν η ευστοχία στα τρίποντα (10/22), χωρίς το 8/13 δίποντα να ήταν αρνητικό, αλλά και η εξαιρετική αναλογία ασίστ (16)-λαθών (4).

Μόνο λίγο καιρό ξαπόστασε

Ο Σκαριόλο επέμεινε στη ζώνη και ο Παναθηναϊκός στα… τρίποντα. Με δύο τέτοια του Διαμαντίδη κι ένα του Ματσιούλις, η διαφορά έφτασε στο +24 (59-35) μετά από τριάμισι λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Η προσωρινή χαλάρωση των «πράσινων» επέτρεψε στους φιλοξενούμενους με επί μέρους σκορ 10-2 και πρωταγωνιστές τους Νοτσιόνι και Γέλινεκ να πλησιάσουν στους 16 (63-47). Το τάιμ άουτ του Πεδουλάκη αποδείχτηκε ευεργετικό, καθώς ο Γκιστ από τις ασίστ του Διαμαντίδη δοκίμαζε τις αντοχές της στεφάνης και ο Μπράμος συνέχιζε το βιολί του στα τρίποντα. Η διαφορά έφτασε ξανά στο +24 (77-53) και ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε στο φινάλε του αγώνα με μεγάλη προίκα για τη νίκη.

Άκοπα

Η Λαμποράλ Κούτσα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να μετατρέψει σε τουλάχιστον τιμητική την ήττα της. Ξεκίνησε με 7-0 το τελευταίο δεκάλεπτο (77-63), αλλά δεν είχε «καύσιμα» για κάτι περισσότερο. Ο Ούκιτς με τρίποντο έκοψε τη φόρα των αντιπάλων (80-63), ενώ ένα αντιαθλητικό φάουλ του Νοτσιόνι και το έβδομο τρίποντο του Μπράμου απομάκρυναν κάθε αμφιβολία για τον τελικό νικητή (84-65). Ο Παναθηναϊκός έφτασε σβηστά στη νίκη με 95-74 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα.

Δεκάλεπτα: 26-16, 50-35, 77-56, 95-74.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 21, Κάρι 15, Μπατίστ 5, Φώτσης 8, Ούκιτς 6, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 8, Παππάς, Γιάνκοβιτς 3, Ματσιούλις 9.

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Νοτσιόνι 23, Βαν Όστρουμ 1, Ντιοπ, Χοτζ 15, Πλάις 10, Ερτέλ 5, Γέλινεκ 17, Κοσέρ 3.

Διαιτητές: Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Νουράν (Τουρκία). Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκόλλησε...!!

Νίκη που την ξεκόλλησε απ' τον πάτο της βαθμολογίας της Eredivisie πέτυχε η Ναϊμέγκεν, που επικράτησε με 2-1 της Χέρενφεν στο ματς που άνοιξε την 11η αγωνιστική.

Ξεκόλλησε...
Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε στην 11η αγωνιστική της Eredivisie η Ναϊμέγκεν, η οποία επικράτησε με 2-1 της Χέρενφεν.

Με σκόρερ τον Χίγκντον, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 33' και διπλασίασε τα τέρματα στο 52' η Ναϊμέγκεν έσπασε το αρνητικό σερί που κρατούσε μέχρι σήμερα, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στο συγκρότημα του Μάρκο φαν Μπάστεν.

Η Χέρενφεν δεν έδειξε να συνέρχεται απ' την οδυνηρή ήττα της περασμένης αγωνιστικής απ' την Φίτεσε και το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να μειώσει στο 86' με τον Ζίγεχ, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 25/10
Ναϊμέγκεν – Χερενφέν 2-1
(33', 52' Χίγκντον – 86' Ζίγεχ)

Σάββατο 26/10
Ντε Χάαγκ – Τβέντε (19.45)
Μπρέντα – Γκόου Αχέντ Ιγκλς (20.45)
Καμπούρ – Ουτρέχτη (20.45)
Άγιαξ – Βαλβάικ (21.45)

Κυριακή 27/10
Ρόντα – Αϊντχόφεν (13.30)
Φέγενορντ – Χέρακλες (15.30)
Τσβόλε – Άλκμααρ (15.30)
Φίτεσε – Γκρόνιγκεν (17.30)

Επόμενη αγωνιστική (12η)
Παρασκευή 1/11
Βαλβάικ – Μπρέντα

Σάββατο 2/11
Άγιαξ – Φίτεσε
Τβέντε – Νεϊμέγκεν
Άλκμααρ – Ντε Χάαγκ
Αϊντχόφεν – Τσβόλε

Κυριακή 3/11
Γκρόνιγκεν – Ρόντα
Καμπούρ – Φέγενορντ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς – Χέρακλες
Ουτρέχτη – Χερενφέιν Πηγή: sport-fm.gr

Τρομάζει η Μπάγερν...!!

Μόνο σαν πρωτάρα δεν παίζει! Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Σιένα με 89-79, έκανε το 2/2 στην Ευρωλίγκα και έπιασε στην κορυφή του ομίλου τον Ολυμπιακό. Εκτός τόπου και χρόνου οι Ιταλοί.

Τρομάζει η Μπάγερν...
Η Μπάγερν Μονάχου ήρθε για να μείνει! Νέα εκπληκτική εμφάνιση από τους Βαυαρούς που επικράτησαν της Σιένα με 89-79 και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στην Ευρωλίγκα σε ισάριθμους αγώνες.

Στην κορυφή του ομίλου μαζί με τον Ολυμπιακό πλέον οι Γερμανοί, ενώ η αποκαρδιωτική «μοντεπάσκι» δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος, που δεν έκανε ούτε τώρα σεφτέ και απλώς μετρίασε την ήττα στο φινάλε.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν ακριβώς αντιπροσωπευτικό του τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Κι αυτό γιατί μέχρι το 10’ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, χωρίς να μπορεί να ξεφύγει κάποια και φυσιολογικά η Μπάγερν προηγείτο απλώς με 22-20. Όσο περνούσε η ώρα, όμως και με τον κόσμο στο πλευρό τους, οι Βαυαροί άρχισαν να ξεδιπλώνουν το επιθετικό τους ταλέντο και επωφελούνταν στο έπακρο τις βεβιασμένες επιθέσεις των Ιταλών. Έτσι, η διαφορά συνεχώς ανέβαινε και το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά με 46-33.

Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο. Με τους Γερμανούς να παραμένουν "καυτοί" στην επίθεση, την Σιένα να μην μπορεί να ακολουθήσει σε τόσο υψηλά επίπεδα το σκορ και φυσιολογικά, η Μπάγερν μετέτρεψε το παιχνίδι σε... show. Αποδεικνύεται άλλωστε από το 70-51 στο 30'. Προφανώς τα πάντα είχαν κριθεί, γιατί τέτοιες ανατροπές ειδικά η φετινή Σιένα δύσκολα κάνει... Βέβαια επειδή η φανέλα παραμένει βαριά και επειδή έχει και ένα πρεστίζ από πίσω της σαν σύλλογος, δεν θα μπορούσε να χάσει με τόση μεγάλη διαφορά. Έτσι, στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάτι η χαλάρωση των Γερμανών, κάτι το πείσμα των Ιταλών έφερε σε πιο λογικά επίπεδα το σκορ, για το τελικό 89-79 και τον δεύτερο -και μεγαλύτερο- θρίαμβο της Μπάγερν στην Ευρωλίγκα.

Μπάγερν (Πέσιτς): Τρούτμαν 6, Σάφαρτζικ 2, Στάιγκερ 10, Mπενζίνγκ 9, Tζέντοβιτς 14, Ντελαντέι 20, Ιντμπίχι 6, Σάβοβιτς 5, Τάιλορ 2, Μπράιαντ 15.

Σιένα (Κρέσπι): Βιτζιάνο 4, Χάντερ 9, Ροτσέστι 13, Κάρτερ 14, Ρες 3, Ορτνέρ 11, Χάκετ 8, Ίνγκλις 12, Γκριν 5.
Πηγή: sport-fm.gr

Δείπνο από φιλάθλους στην ομάδα της Βέροιας!!

Μια πρωτότυπη ιδέα έκαναν πράξη οι φίλαθλοι της Βέροιας, οι οποίοι παράθεσαν δείπνο στην ομάδα και μάλιστα επεφύλαξαν και μια έκπληξη στον Κενάν Μπαργκάν.

Δείπνο από φιλάθλους στην ομάδα της Βέροιας
Ολο το επιτελείο της «Βασίλισσας του Βορρά» βρέθηκε στο εστιατόριο «των Αγγέλων» , με τους φίλαθλους να συνομιλούν με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τους έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη και ότι αν πιστέψουν στους εαυτούς τους η ομάδα θα τα πάει πολύ καλά στην συνέχεια.

Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τους φιλάθλους για την κίνηση αυτή, λέγοντάς τους ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Η συνέχεια επεφύλασσε μια έκπληξη στον Κενάν Μπαργκάν, ο οποίος δέχθηκε μια τούρτα γενεθλίων, μιας και είχε γενέθλια, έκλεισε τα 25 χρόνια του!
Πηγή: sport-fm.gr

Νάστος: «Μην τους αφήσουμε να ξεφύγουν…»

Συγκέντρωση, σοβαρότητα και πίστη στο θετικό αποτέλεσμα χρειάζεται ο Ατρόμητο, για να έρθει αυτό κόντρα στην Ξάνθη, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Νάστο.

Νάστος: «Μην τους αφήσουμε να ξεφύγουν…»
Το παιχνίδι στην Ξάνθη κρύβει παγίδες για τον Ατρόμητο, όμως ο Βαγγέλης Νάστος, θεωρεί πως με σοβαρότητα, συγκέντρωση και πίστη μπορεί να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο εκ των αρχηγών των Περιστεριωτών μίλησε στην κάμερα της Nova για την πορεία του πρωταθλήματος αλλά και για τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Βαγγέλη πως βλέπεις την ομάδα τον τελευταίο καιρό. Βρίσκει τον ρυθμό που ήθελε εξ αρχής;

«Σιγά σιγά η ομάδα αρχίζει και βρίσκει ρυθμό. Φάνηκε αυτό με τον Λεβαδειακό, αλλά και στα τελευταία παιχνίδια που έχουμε παίξει. Έχουμε πάρει πολύ καλά αποτελέσματα. Με τον Λεβαδειακό ήμασταν πολύ καλοί, ήταν δίκαιη η νίκη με ένα πολύ καλό σκορ. Πλεόν το έχουμε αφήσει πίσω και κοιτάμε μπροστά. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη, η οποία αυτή τη στιγμή είναι μια ομάδα σε φόρμα που έχει κάνει δύο συνεχόμενες νίκες. Ειδικά η τελευταία ήταν με πολύ καλό σκορ απέναντι στην Καλλονή. Εμείς πρέπει να έχουμε διάρκεια όλη τη χρονιά. Είμαστε πολύ καλή ομάδα και αν είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και πειθαρχημένοι πιστεύω πως θα μπορέσουμε να πάρουμε και μέσα στην Ξάνθη ένα καλό αποτέλεσμα».

Ένα καλό αποτέλεσμα στην Ξάνθη θα σημαίνει και εδραίωση στην τρίτη θέση της βαθμολογίας;

«Στόχος μας από την αρχή της σεζόν είναι να είμαστε στα play off. Τώρα αν θα είναι η τρίτη, η τέταρτη ή η πέμπτη θέση δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, αν και η τρίτη είναι καλύτερη γιατί ξεκινάς με αβαντάζ στα play off. Το σημαντικό είναι να μην ξεφύγουν ειδικά οι πρώτοι δύο. Όσο μπορούμε και είμαστε κοντά είναι καλό. Ειδάλλως θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αβαντάζ σε σχέση με τους δύο από κάτω εφόσον βγούμε τρίτοι. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, πρέπει να έχουμε διάρκεια, καθώς υπάρχουν πολλά ματς για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ας τα βλέπουμε ένα ένα, πάντως όντως αυτό με την Ξάνθη είναι σημαντικό για να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία».

Πάντα δυσκολεύεστε πάντως στην Ξάνθη.

«Τα τελευταία χρόνια που είμαι στον Ατρόμητο, όντως στην Ξάνθη δεν έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Οι παραδόσεις όμως είναι για να σπάνε και κάτι αντίστοιχο έγινε και με τον Λεβαδειακό την περασμένη αγωνιστική τον οποίο δεν νικούσαμε στην έδρα μας. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, έχει βρει τα πατήματά της. Θα εξαρτηθεί πολύ κι από μας το πως θα είμαστε το Σάββατο ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω να είμαστε καλά και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Έχετε εντοπίσει τις διαφορές της Ξάνθης με τον Μάουρερ στο τιμόνι της;

«Μια εικόνα την έχουμε. Ξέρουμε πως παίζει η Ξάνθη. Έχουμε δει και τα τελευταία δύο παιχνίδια με Καλλονή και Απόλλωνα που έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Η Ξάνθη είναι μια πολύ καλή ομάδα και σε φόρμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αλλά κι εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια. Αν είμαστε σοβαροί όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Παντελής: «Επιτυχία… ηρεμίας»

Η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα έφερε ηρεμία τον Πανιώνιο, όπως δηλώνει ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Παντελής. Οι Νεοσμυρνιώτες αντιμετωπίζουν τον Απόλλωνα και θέλουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.

Παντελής: «Επιτυχία… ηρεμίας»
Η ψυχολογία έχει φτιάξει, η ηρεμία έχει επανέλθει στο στρατόπεδο του Πανιωνίου και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη, ο Νίκος Παντελής περιμένει μια καλή εμφάνιση που θα φέρει και το τρίποντο.

Για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας μετά τη νίκη στα Γιάννινα: «Σίγουρα αυτή η επιτυχία μπορώ να πω ότι έφερε μια ηρεμία στην ομάδα. Οι επιτυχίες φέρνουν ηρεμία στην ομάδα. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια προβλήματα, κακά τα ψέματα, αλλά αυτό που μετράει για εμάς είναι το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα και πως θα παρουσιαστούμε το ίδιο έτοιμοι και συγκεντρωμένοι όπως με τα Γιάννινα».

Για το πως περιμένει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Σίγουρα είναι διαφορετικό. Και από την επόμενη μέρα κιόλας μετά τα Γιάννινα, αυτό είπα στους ποδοσφαιριστές ότι το θεωρώ πολύ πιο δύσκολο από το παιχνίδι με τα Γιάννινα. Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Είναι δύο ομάδες με άλλα χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι εμείς θα πρέπει κάποια στιγμή, όπως είπα και στους ποδοσφαιριστές μου να σταματήσουμε να δίνουμε δώρα στο γήπεδό μας και μετά με "αίμα" και ιδρώτα να προσπαθούμε να καλύψουμε αυτά τα λάθη που κάνουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Νομίζω ότι οι παίκτες θα το δείξουν την Κυριακή και θα είναι συγκεντρωμένοι σ' αυτό το δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Απόλλωνα: «Είναι μια ομάδα και με την αλλαγή προπονητή που έχει φτιάξει την αμυντική της λειτουργία. Θεωρώ ότι εκτός έδρας θα παίξει με αντεπιθέσεις για να ψάξει ένα γκολ όταν εμείς θα είμαστε αποδιοργανωμένοι. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πως θα εμφανιστούμε εμείς. Και το κυριότερο είναι αυτό που σας είπα ότι και οι ποδοσφαιριστές πλέον έχουν καταλάβει ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε και στο γήπεδό μας γιατί μετράει πάρα πολύ έτσι ώστε να ανέβουμε ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα».

Για την συνεργασία που είχε με τον Μπάμπη Τεννέ, με τον οποίο έχει συνυπάρξει πολλά χρόνια και ως αντίπαλο στη Β' Εθνική: «Όταν ξεκινούσα εγώ ήμουν συνεργάτης του στον Αθηναϊκό. Είναι ένας καλός προπονητής, έμπειρος, ξέρει την κατηγορία. Θεωρώ όμως, όπως έχω πει και παλαιότερα, ότι το μεγαλύτερο μερίδιο το έχουν οι ποδοσφαιριστές. Οι προπονητές νομίζω λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν σε σχέση μ' αυτά που μπορούν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι είναι θέμα ποδοσφαιριστών, το πως θα εμφανιστούν στο γήπεδο, τις εντολές που θα ακολουθήσουν και από εκεί και πέρα ο κάθε παίκτης να βγάλει το ταλέντο που υπάρχει».

Για τα δώρα που πρέπει να σταματήσουν να κάνουν οι παίκτες του: «Κακά τα ψέματα, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, πραγματικά χωρίς να παραγνωρίζω την προσπάθεια του Άρη, εμείς ήμασταν αυτοί χαρίσαμε τη νίκη και όχι ότι την πήρε ο Άρης. Όπως και στον αγώνα με τον Πανθρακικό, πέρασαν σχεδόν 60 λεπτά χωρίς να είμαστε καλοί. Στο τελευταίο μισάωρο ανεβήκαμε. Για εμάς θα πρέπει ειδικά στη Νέα Σμύρνη να γίνει μια νέα αρχή και να επιστρέψουμε στις νίκες στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα».

Για το αν έχουν περισσότερο άγχος οι παίκτες του όταν παίζουν στη Νέα Σμύρνη: «Κακά τα ψέματα, ότι υπάρχει άγχος, υπάρχει. Από τη στιγμή που ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο το άγχος θα πρέπει να γίνει δημιουργικό και νομίζω ότι τις δυνατότητες που βγάζουμε εκτός έδρας, ίσως γιατί υπάρχει λιγότερη πίεση, ίσως γιατί μας βολεύει ένα άλλο στιλ παιχνιδιού, θα πρέπει να τα βγάλουμε και στη Νέα Σμύρνη γιατί είναι επιτακτική ανάγκη η κατάκτηση της νίκης, αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε καλή ομάδα και ότι θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα».

Τεννές: «Χρειάζεται χρόνος για μπουν στη φιλοσοφία μου»

Το διάστημα που απαιτείται ώστε οι παίκτες του Απόλλωνα να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία του επεσήμανε ο Μπάμπης Τεννές.

Τεννές: «Χρειάζεται χρόνος για μπουν στη φιλοσοφία μου»
Βέβαιος ότι ο Απόλλων -αρχής γενομένης απ’ το προσεχές παιχνίδι με τον Πανιώνιο- θ’ αρχίσει να βελτιώνεται, παρουσιάστηκε ο Μπάμπης Τεννές.

Μιλώντας στη NOVA για το παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους», ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Παίζουμε με μια ομάδα που έχει νέα παιδιά. Έχουν πάθος και μια αγωνιστικότητα και θα πρέπει η προσπάθειά μας να είναι πολύ καλή για να καταφέρουμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Πιστεύω στην ομάδα μας και έχουμε τη δυνατότητα να το καταφέρουμε».

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι «το παιχνίδι θα κριθεί στη δύναμη και το πάθος, γιατί ο Πανιώνιος έχει αυτά τα δύο στοιχεία», κατέληξε για την ομάδα του: «Χρειάζεται χρόνος για να μπουν τα παιδιά στη δική μου φιλοσοφία και πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Κατσουράνης: «Να κερδίσουμε τις μονομαχίες»

Την άποψη ότι αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τις μονομαχίες, έχει την ποιότητα να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Κομοτηνή στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, εξέφρασε ο Κώστας Κατσουράνης.

Κατσουράνης: «Να κερδίσουμε τις μονομαχίες»
Η νίκη επί της Μακάμπι Χάιφα ανήκει στο παρελθόν και ήδη στο μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ βρίσκεται η κυριακάτικη (27/10) αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Παρά την κούραση που υπάρχει από την υπέρ-προσπάθεια του αγώνα της Πέμπτης, ο Κώστας Κατσουράνης δεν στέκεται σε αυτήν.

Με δηλώσεις του στη Nova, θεωρεί «κλειδί» για το συγκεκριμένο παιχνίδι τις μονομαχίες και εκτιμά ότι αν η ομάδα του ανταποκριθεί στη δύναμη που θα βάλει στο παιχνίδι του ο αντίπαλος, έχει την ποιότητα να φύγει με το διπλό.

Αναλυτικά, μίλησε για:

-το αν μεγαλύτερο πρόβλημα συνιστά η σωματική κόπωση ή η προσπάθεια προσαρμογής σ' επίπεδο νοοτροπίας από τα ευρωπαϊκά στα ελληνικά δεδομένα:

«Εντάξει ... και τα δυο παίζουν ρόλο, αλλά έχουμε πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν λύσεις ανά πάσα στιγμή και να φτιάξουν ένα κλίμα το οποίο θα μας προσαρμόσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι το μυστικό είναι αυτό, να μπούμε και την Κυριακή για τη νίκη. Όσες μέρες έχουμε να ξεκουραστούμε, να είμαστε όσο μπορούμε πιο δυνατοί, κυρίως ψυχολογικά θα έλεγα εγώ, πιο πολύ είναι η κούραση στο μυαλό. Δηλαδή το να λες και να νιώθεις κουρασμένος δεν είναι καλό, πρέπει να το αποβάλλεις. Είμαστε επαγγελματίες, πρέπει να μάθουμε Τετάρτη - Πέμπτη - Κυριακή, όπως παίζουμε εμείς φέτος. Είναι λίγες οι ημέρες για ξεκούραση αλλά προς το παρόν τα έχουμε καταφέρει και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε το ίδιο την Κυριακή σ' ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια καλή ομάδα».

-Αυτή είναι ο Πανθρακικός, μεγάλος πρωταγωνιστής της προηγούμενης αγωνιστικής με την εκτός έδρας νίκη που σημείωσε. Έχεις εικόνα του συγκεκριμένου αντιπάλου και τί πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει αυτό που θέλει από αυτήν την αναμέτρηση;

«Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, πολύ αποφασιστικοί είναι μια καλή ομάδα, παίζουν καλό ποδόσφαιρο, είναι δυνατοί στις μονομαχίες. 'Κλειδί' νομίζω θα είναι οι μονομαχίες, πρέπει στις μονομαχίες να βγούμε κερδισμένοι. Να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις, αυτούς βαθμούς. Αν παρουσιαστούμε δυνατοί στις μονομαχίες και γενικά στη δύναμη που θα βάλει ο Πανθρακικός στο παιχνίδι νομίζω ότι έχουμε παραπάνω ποιότητα και μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», κατέληξε ο διεθνής ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου».