Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Επεισόδια στο Λονδίνο!!

Οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ συνεπλάκησαν στο Λονδίνο λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.


Όλα ξεκίνησαν όταν οπαδοί της Ντόρτμουντ βρέθηκαν σε χώρο στάθμευσης πούλμαν των αντίστοιχων της Μπάγερν και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει από τα όρια.

Ρίψεις αντικειμένων, μάχες σώμα με σώμα μέχρι να επέμβει η βρετανική αστυνομία και να κατευνάσει τα πνεύματα.











Πηγή: sport-fm.gr

Το κοντέρ για Ντόρτμουντ – Μπάγερν!!

Ποια από τις δυο φιναλίστ στο τσάμπιονς λιγκ τρέχει περισσότερο; Τι δείχνουν οι μετρήσεις σε ΟΥΕΦΑ, αλλά και μπουντεσλίγκα; Γράφει ο Β. Γαλούπης. 

Πριν από τους ημιτελικούς τσάμπιονς λιγκ στο blog δημοσιεύθηκε ένα κομμάτι σχετικά με τα τρεξίματα των τεσσάρων ομάδων (http://www.gazzetta.gr/podosfairo/article/389777-mono-i-ntortmoynt-trexei-etsi), με την πάντα απαραίτητη επισήμανση, βέβαια, ότι εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο κι όχι για στίβο. Δεν πάει να πει, δηλαδή, ότι κερδίζει όποιος τρέχει περισσότερο. Επίσης, ένας τόσο γενικός πίνακας των χιλιομέτρων κάθε ομάδας δεν είναι πάντα ενδεικτικός καλά – καλά ούτε για τους δείκτες φυσικής κατάστασης.
Από εκεί και πέρα, όμως, αφού υπάρχουν διαθέσιμα τα ενδιαφέροντα στοιχεία από την ΟΥΕΦΑ, καλό είναι να τα παραθέτουμε κι αυτά, ώστε ο καθένας να βγάζει τα δικά του συμπεράσματά του και να έχει μια όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Η Ντόρτμουντ στο τσάμπιονς λιγκ
Η Ντόρτμουντ, λοιπόν, που χαρακτηρίζεται εκτός όλων των άλλων από το ομαδικό της πνεύμα, την εκρηκτικότητα και την δίψα της να φτάσει ψηλά στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, έχει σπάσει τα κοντέρ με τα τρεξίματά της στο φετινό τσάμπιονς λιγκ, δίνοντας υψηλό ρυθμό στους περισσότερους αγώνες της.
Αυτό τουλάχιστον δείχνει ο πίνακας με τις σχετικές μετρήσεις. Μετά και τον δεύτερο ημιτελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο μέσος όρος της Ντόρτμουντ διαμορφώθηκε στα 121,4 χλμ. (ο κορυφαίος μ.ο. των τελευταίων ετών για φιναλίστ). Κι αυτό όταν στο τσάμπιονς λιγκ οι περισσότερες ομάδες κυμαίνονται συνήθως στα 112 – 113.5 χλμ.
Τα τρεξίματα της Μπάγερν
Πάνω από τον γενικό μέσο όρο είναι και η Μπάγερν, που κι αυτή έχει άκρως ικανοποιητικούς δείκτες στα τρεξίματα. Είναι, άλλωστε, μια σαφέστατα καλοδουλεμένη και καλογυμνασμένη ομάδα. Η έμπειρη, «δεμένη», στιβαρή, γρήγορη και με παίκτες – προσωπικότητες Μπάγερν, έχει μέσο όρο στο φετινό τσάμπιονς λιγκ στους αγώνες που έχει δώσει ως τώρα τα 114,5 χλμ. Ναι μεν τρέχει λιγότερο από την Ντόρτμουντ, αλλά οι «επιδόσεις» της Μπάγερν θεωρούνται πολύ καλές.
Χωρίς διακυμάνσεις
Σημαντικό να αναφερθεί ότι και οι δυο φιναλίστ δεν είχαν ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα σ' αυτόν τον τομέα των χιλιομέτρων κατά την διάρκεια της σεζόν. Διατήρησαν, δηλαδή, σταθερότητα από την αρχή της περιόδου ως τώρα στο φινάλε. 
Τα στοιχεία από μπουντελίγκα
Ενδιαφέρον έχει να ρίξουμε μια ματιά και στα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν πλέον και από την μπουντεσλίγκα. Δυστυχώς, από τις συναντήσεις των δυο ομάδων για το κύπελλο Γερμανίας δεν έχουν δημοσιευθεί τέτοιες μετρήσεις.
Στο πρωτάθλημα Γερμανίας, λοιπόν, τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε, όσον αφορά τα χιλιόμετρα (σε παρένθεση τα σκορ):
19 Νοεμβρίου 2011: Μπάγερν – Ντόρτμουντ (0-1) 110,9 χλμ. – 121,4 χλμ.
11 Απριλίου 2012: Ντόρτμουντ – Μπάγερν (1-0) 121,4 – 116,5
1 Δεκεμβρίου 2012: Μπάγερν – Ντόρτμουντ (1-1) 116,5 – 118,7
4 Μαϊου 2013: Ντόρτμουντ – Μπάγερν (1-1) 111,3 – 106,3
Η ψαλίδα
Μια πρώτη διαπίστωση είναι ότι και στα τέσσερα ματς (το τελευταίο, πάντως, ήταν μάλλον και το πιο αδιάφορο - άτονο απ' όλα τα άλλα) η Ντόρτμουντ, που πέρυσι ήταν πρωταθλήτρια, έτρεξε περισσότερο από την Μπάγερν. Η ομάδα του Κλοπ, άλλωστε, έχει και φέτος στην μπουντεσλίγκα έναν εξαιρετικό μέσο όρο που αγγίζει τα 117,5 χλμ.!
Παρά ταύτα στα δυο παιχνίδια της σεζόν 2012-13 (όπου η Μπάγερν κατέκτησε πανεύκολα τον τίτλο) φαίνεται σα να έχει κλείσει αρκετά η ψαλίδα σ’ αυτόν τον τομέα των χιλιομέτρων.
Πηγή: gazzetta.gr

Μόνο μια γερμανική… σούπα λείπει!!

Τι θα γίνει στον τέταρτο εμφύλιο του Τσάμπινς Λιγκ; Ποιοι μας κούρασαν και γιατί πρέπει να περιμένουμε θέαμα, ανατροπές, γκολ, συγκινήσεις. «Ντου στα Αποδυτήρια» για τον τελικό τσάμπιονς λιγκ, τον τέταρτο μεταξύ ομάδων από την ίδια χώρα.
Περιμένω να γίνει ωραίο παιχνίδι. Να παίξουν, δηλαδή, γρήγορα και οι δυο ομάδες, αφού έχουν δείξει ότι μπορούν να προσφέρουν και θέαμα. Και μακάρι να γίνει έτσι. Μπάγερν και Ντόρτμουντ να καταφέρουν να συναρπάσουν όλη την Ευρώπη και να χορτάσουμε ποδόσφαιρο.
Η κακή προϊστορία
Και θα είναι καλό για να σπάσει η κακή προϊστορία που έχει δημιουργηθεί με τελικούς που έχουν γίνει με φιναλίστ από ίδιες χώρες.
Με Ρεάλ – Βαλένθια
Η αρχή έγινε το 2000 με το Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια. Τρία γκολ έριξε η βασίλισσα κι έκανε περίπατο. Ένα παιχνίδι, δηλαδή, που ήταν μονόλογος και δεν είχε ενδιαφέρον έτσι όπως εξελίχθηκε. Ήταν για έναν ρόλο η παράσταση, μόνο για την Ρεάλ.
Ο ιταλικός
Τον ισπανικό τελικό ακολούθησε το 2003 ο ιταλικός. Μίλαν – Γιουβέντους 0-0. Κρίθηκε στα πέναλτι η κούπα, αλλά όταν ένας τελικός μένει στο μηδέν επί 120’, τότε μιλάμε για τον ορισμό της σούπας. Και κρύας, μάλιστα.
Κουραστικός και ο αγγλικός
Πάνω – κάτω το ίδιο ήταν και ο αγγλικός τελικός του 2008, με φιναλίστ Μάντσεστερ και Τσέλσι. Το παιχνίδι έληξε 1-1, μετά από 120’ πήγε στα πέναλτι, αλλά μέχρι τότε το θέαμα δεν ήταν υψηλού επιπέδου, αντάξιου για το τσάμπιονς λιγκ. Το παιχνίδι ήταν αρκετά κουραστικό για τον θεατή.
Με γκολ και συγκινήσεις
Το κακό τρίτωσε, λοιπόν. Ας ελπίσουμε ότι από τώρα κιόλας θα αλλάξει αυτή η ιστορία και ο γερμανικός τελικός θα είναι γεμάτος με θέαμα, ανατροπές, γκολ, συγκινήσεις. Έτσι ώστε να μην επιβεβαιωθούν κι όσοι εξ’ αρχής χαλάστηκαν κατά κάποιον τρόπο επειδή οι δυο φιναλίστ είναι εκπρόσωποι μιας χώρας.Πηγή: sportdog.gr

Αργεντινή: Επιτέλους νίκη για Βελέζ!! (videos)

Για πρώτη φορά από τις… 4 Μαρτίου, η Βελέζ πήρε τρεις βαθμούς σε αγώνα του αργεντίνικου πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε με 2-0 της Κίλμες.
Ο Φακούντο Φερέιρα πέτυχε αμφότερα τα τέρματα, καθώς βρήκε δίχτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 18ο λεπτό και «διέλυσε» την αντίπαλη άμυνα για το 2-0 στο 63ο. Η νίκη δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό για τους «φορτίν» αναφορικά με το φετινό πρωτάθλημα, αλλά έφερε την Κίλμες στο όριο του υποβιβασμού, καθώς οι ηττημένοι του αγώνα διατηρούν πια ισχνό προβάδισμα απέναντι στην Ιντεπεντιέντε στην τριετή κατάταξη.
Νωρίτερα, η Κολόν κέρδισε με 2-0 τους Ολ Μπόις χάρη σε γκολ των Εμάνουελ Γκιγκλιότι στο 77ο λεπτό και Φακούντο Κουρουχέτ στις καθυστερήσεις. Μάλιστα, ο Φακούντο Κουιρόγκα των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε στο πρώτο γκολ, καθώς παραχώρησε πέναλτι όντας τελευταίος παίκτης.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κολόν-Ολ Μπόις 2-0
Βελέζ-Κίλμες 2-0
Η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Νιούελς Ολντ Μπόις
14
29
Λανούς
14
28
Ρίβερ Πλέιτ
14
26
Σαν Λορένζο
14
23
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
14
23
Άρσεναλ Σαραντί
14
23
Ατλέτικο Ραφαέλα
14
21
Κίλμες
15
21
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
14
19
Ρασίνγκ Κλουμπ
14
19
Ιντεπεντιέντε
14
19
Κολόν Σάντα Φε
15
18
Τίγκρε
14
17
Ολ Μπόις
15
16
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
14
14
Βελέζ Σάρσφιλντ
15
14
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
14
14
Ουνιόν Σάντα Φε
14
13
Μπόκα Τζούνιορς
14
13
Αρχεντίνος Τζούνιορς
14
7
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
33
62
Ρίβερ Πλέιτ
33
55
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
33
55
Ρασίνγκ Κλουμπ
33
52
Σαν Λορένζο
33
49
Κολόν Σάντα Φε
34
44
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
33
43
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
33
42
Ατλέτικο Ραφαέλα
33
41
Κίλμες
34
40
Ολ Μπόις
34
37
Ιντεπεντιέντε
33
36
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
33
31
Αρχεντίνος Τζούνιορς
33
26
Ουνιόν Σάντα Φε
33
20
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.83
Ρίβερ Πλέιτ
1.67
Λανούς
1.66
Μπόκα Τζούνιορς
1.61
Άρσεναλ Σαραντί
1.59
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.55
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.48
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.42
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.41
Κολόν Σάντα Φε
1.37
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.32
Τίγκρε
1.31
Ολ Μπόις
1.29
Σαν Λορένζο
1,28
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.18
Κίλμες
1.18
Ιντεπεντιέντε
1.16
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.11
Ουνιόν Σάντα Φε
0.99
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.









Πηγή: onsports.gr

Για τον Άρη…!!

Την προεδρία του Άρη διεκδικούν σήμερα ο Δημήτρης Ηλιάδης και ο Λάμπρος Σκόρδας στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών.

Για τον Άρη…
Νέα διοίκηση θα έχει από απόψε ο Άρης, αφού σήμερα διεξάγονται οι εκλογές της «κίτρινης» ΠΑΕ μετά από μία ταραχώδη προεκλογική περίοδο.

Ο Δημήτρης Ηλιάδης και ο Λάμπρος Σκόρδας «μάχονται» για τον προεδρικό θώκο του συλλόγου, έχοντας διατελέσει πρόεδροι σε διαφορετικές εποχές και τώρα φιλοδοξούν να πάρουν ξανά το χρίσμα.

Ο κ. Ηλιάδης ποντάρει στο γεγονός πως στο ψηφοδέλτιο «Αρης-Διαφάνεια» υπάρχουν εντελώς άφθαρτα άτομα, τα οποία διεκδικούν για πρώτη φορά διοικητική παρουσία.

Μάλιστα, είναι ο μοναδικός από τους υποψηφίους που μίλησε με νούμερα και υποσχέθηκε έσοδα της τάξεως του 1,4 εκατ. ευρώ από χορηγίες, ταμειακή διευκόλυνση όταν χρειαστεί και σταδιακή απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ, από τη στιγμή που ο Αρης θα πετύχει την υπαγωγή του στο άρθρο 99.

Επίσης, δεν απέκλεισε την έλευση επενδυτή («θα φύγω την ίδια ώρα που θα εμφανιστεί») αλλά και τη μετατροπή της διοίκησής του σε αιρετή μετά την υπαγωγή.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκόρδας δεν μίλησε καθόλου με νούμερα και δεν υποσχέθηκε χρήματα, αλλά σωστή διαχείριση.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ταυτίζεται με τον Ηλιάδη ως προς το κομμάτι της διατήρησης του βασικού κορμού, αλλά διαφέρει στον προπονητή αφού έχει δηλώσει δημόσια ότι θα διατηρήσει στον πάγκο τον Σούλη Παπαδόπουλο.

Από εκεί και πέρα, ποντάρει πολλά στην ανάπτυξη των Ακαδημιών υπό την επίβλεψη του Πέτρου Πασσαλή, στην εμπειρία του στα διοικητικά (άσχετα αν για τα πεπραγμένα του βρίσκεται σε καθεστώς ελέγχου από τη NEXIA).Πηγή: sport-fm.gr

Πιο εύκολη του Μοσκέρα!!

Θεωρητικά πιο εύκολη φαντάζει η περίπτωση ο Πέδρο Μοσκέρα να καταλήξει στον Ολυμπιακό σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες (Τζόναθαν, Σάντσεθ και Πέδρο Λεόν) που κοιτάζει από την Ισπανία ο Μίτσελ.

Πιο εύκολη του Μοσκέρα
Τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή από τις δεύτερες ομάδες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να πάρει ο Μίτσελ, σύμφωνα με όσα γράφει η SportDay.

Όπως είναι γνωστό, ο Ισπανός τεχνικός έχει επαφές για τους Τζόναθαν Ντος Σάντος και Ιλιε Σάντσεθ της Μπαρτσελόνα και τους Πέδρο Λεόν και Πέδρο Μοσκέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πιο εύκολη, όμως, από όλες τις περιπτώσεις φαντάζει εκείνη του Μοσκέρα, αφού δεν υπολογίζεται στη «βασίλισσα» (αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού) και πολύ δύσκολα θα μείνει στη Χετάφε.

Ο 25χρονος παίκτης είχε συνεργαστεί πριν από δύο χρόνια με τον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος τον χρησιμοποίησε στον άξονα (εσωτερικός μέσος στο 4-3-3) και στα άκρα της επίθεσης.

Ακόμη ένα θετικό στοιχείο είναι πως είναι αριστεροπόδαρος και οι Πειραιώτες θα ψαχθούν για έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Γκρέκο.

Στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι ο 50χρονος τεχνικός έχει μιλήσει με τον παίκτη και δεν αποκλείεται άμεσα να σημειωθούν εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, ελάχιστες μέχρι και ανύπαρκτες είναι οι πιθανότητες για τους υπόλοιπους.
Πηγή: sport-fm.gr

Γίνεται… Ιταλός ο Σκόνδρας!!

Το ενδιαφέρον της για τον Γιάννη Σκόνδρα επισημοποίησε η Μπολόνια, η οποία φέρεται να έχει συμφωνήσει προφορικά με τον αρχηγό του Ατρομήτου για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γίνεται… Ιταλός ο Σκόνδρας
Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Γιάννη Σκόνδρα κατέθεσε η Μπολόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, οι «ροσομπλού» προσφέρουν πάνω 180.000 ευρώ στον Ατρόμητο για την παραχώρηση του αρχηγού της ομάδας, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, ο διεθνής μπακ φέρεται να έχει συμφωνήσει προφορικά με τον ιταλικό σύλλογο για τα επόμενα τρία χρόνια και οι ετήσιες απολαβές του δεν ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.

Δεν αποκλείεται μετά το τέλος της διαδικασίας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις και ο Σκόνδρας να βρει στην Μπολόνια άλλα δύο Ελληνόπουλα (τον Παναγιώτη Κονέ και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο).

Τη φετινή σεζόν ο 23χρονος μπακ έπαιξε σε 30 ματς, χωρίς να έχει γίνει αλλαγή σε κάποιο από αυτά και πέτυχε δύο γκολ.
Πηγή: sport-fm.gr

Η λύση για τον Φάλκενμπουργκ!!

Ο Αναστασίου θέλει σαν τρελός τον Φάλκενμπουργκ και ο Παναθηναϊκός ποντάρει σε έναν 16χρονο πρώην κάτοικο Παιανίας για να τον αποκτήσει από την Αλκμάαρ.

Η λύση για τον Φάλκενμπουργκ
Ο Γιάννης Αναστασίου θέλει τον Φάλκενμπουργκ για τον Παναθηναϊκό της νέας αγωνιστικής σεζόν με την περίπτωσή του να έχει κάποιες δυσκολίες λόγω των χρημάτων που ζητά η ολλανδική ομάδα για να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή της.

Ωστόσο, οι πράσινοι στην προσπάθειά τους αυτή να αποκτήσουν τον 25χρονο άσο έχουν μια αναπάντεχη βοήθεια!

Πρόκειται για τον 16 κεντρικό αμυντικό, Παντελή Χατζηριάκο ο οποίος εδώ και δύο χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα u-16 της Αλκμάαρ της οποίας –μάλιστα- είναι και αρχηγός.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Έλληνα στόπερ έχουν οδηγήσει την ολλανδική ομάδα την απόφαση να του κάνουν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Αυτόματα ο Παναθηναϊκός δικαιούται τροφεία, αφού ο παίκτης προέρχεται από τις Ακαδημίες της Παιανίας και έφυγε για να πάει στην Ολλανδία πριν από δύο χρόνια.

Το ποσό που δικαιούται ο Παναθηναϊκός είναι περίπου 225.000 ευρώ, όσα χρήματα σχεδόν ζητεί η Αλκμααρ, για να συναινέσει στη μεταγραφή του Φάλκενμπουργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός έχει ζητήσει από την Αλκμααρ να μη δώσει τα τροφεία για τον νεαρό στόπερ, με αντάλλαγμα να μη δώσει και αυτός χρήματα για την απόκτηση του Ολλανδού μέσου.

Οι συζητήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Αλκμάαρ συνεχίζονται, με τις πιθανότητες για να γίνει το deal και ο Φάλκενμπουργκ να φορέσει τα πράσινα.

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι η μεγάλη επιθυμία του παίκτη να έρθει στους «πράσινους».

Ξέρει ότι ο Αναστασίου τον προορίζει για βασικό και έχει συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο με αποδοχές, που δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ ετησίως.Πηγή: sport-fm.gr

Προτιμάει τους Ιταλούς ο «τίγρης»

Ικανοποιημένος από τα άκουσε από τους κατασκευαστές του «Juventus Stadium» για το χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση ενός γηπέδου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Προτιμάει τους Ιταλούς ο «τίγρης»
Θετικά ήταν τα μηνύματα που εισέπραξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης από την κατασκευαστική εταιρεία που ανέλαβε την ανέγερση του «Juventus Stadium» όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα κατασκευής ενός ανάλογου προδιαγραφών γηπέδου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι Ιταλοί κατασκευαστές είπαν στον ισχυρό επιχειρηματία πως αν αναλάμβαναν το συγκεκριμένο εγχείρημα, θα ήταν σε θέση να παραδώσουν το γήπεδο στην ΑΕΚ σε διάστημα 14-16 μηνών από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αυτό χαροποίησε τον «τίγρη», ο οποίος επιθυμεί τα έργα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και να επιστρέψει στη φυσική της έδρα η Ένωση, αγωνιζόμενη στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Μελισσανίδης είδε τι μπορεί να κάνει η συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία και δεν αποκλείεται να αναθέσει σε εκείνη την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ να βρεθεί ξανά στο Τορίνο για να επισκεφτεί ξανά το γήπεδο της Γιουβέντους, ώστε να σχηματίσει μία ολοκληρωμένη άποψη γύρω από το συγκεκριμένο εγχείρημα. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Champions League, ξέρει για Σαββίδη!!

Ενήμερος για τη δύναμη του Ιβάν Σαββίδη είναι ο Χουάν Μαρτίνεθ, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψηφίων προπονητών του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός θέλει να μιλήσει πρώτα με τη Λεβάντε.

Θέλει Champions League, ξέρει για Σαββίδη
Πολύ δυνατά ακούγεται το όνομα του Χουάν Ιγκνάσιο Μαρτίνεθ για τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο Ισπανός τεχνικός έχει εκμυστηρευτεί σε δικό του άνθρωπο πως έχει πρόταση ύψους 1 εκατ. ευρώ από το Κατάρ (το κασέ του αυτή τη στιγμή στη Λεβάντε αγγίζει τις 400.000 ευρώ).

Ωστόσο, εκείνος θέλει να συνεχίσει σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει του χρόνου στο Champions League. Κάπου εδώ κολλάει το ενδιαφέρον του «Δικεφάλου του Βορρά», αν και ο 49χρονος προπονητής δεν πρόκειται τώρα να απαντήσει θετικά στον Ιβάν Σαββίδη.

Πρώτα θέλει να δει τι θα γίνει με τη Λεβάντε. Στην Ισπανία αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα ο Μαρτίνεθ θα συνεχίσει στους «βατράχους».

Την ίδια ώρα, υποστηρίζουν πως ο Ισπανός τεχνικός απασχολεί και την Έλτσε, αλλά ο Εσκριμπά δεν θα πρόκειται με τα σημερινά δεδομένα να φύγει. Επίσης, υπάρχει μία φήμη για την Βαγιαδολίδ, αν ο Τζούκιτς πάει στη Βαλένθια (από τη στιγμή που αποχωρήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε).

Πάντως, ο Μαρτίνεθ γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο μεταλομέτοχος τις «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παρόλα αυτά, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο 49χρονος τεχνικός τόνισε πως «η Λεβάντε με έχει εδώ για να κάνω τη δουλειά μου. Οταν τελειώσει, θα δούμε τι έχουμε να κάνουμε. Είπα στον ατζέντη μου να μην κάνει τίποτα, αν δε μιλήσουμε πρώτα με τη Λεβάντε».Πηγή: sport-fm.gr

«Πρόταση από Ελλάδα για Λουίς Φαμπιάνο»

Πρόταση για τον Λουίς Φαμπιάνο φέρεται να κατέθεσε ελληνική ομάδα και το μυαλό όλων πηγαίνει στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί πριν από δύο χρόνια για τον Βραζιλιάνο φορ.

«Πρόταση από Ελλάδα για Λουίς Φαμπιάνο»
Στη διάψευση των ηχηρών ονομάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας προχώρησε η διοίκηση του Ολυμπιακού χθες το απόγευμα, όμως το βράδυ οι Βραζιλιάνοι έγραφαν πως οι Πειραιώτες κατέθεσαν πρόταση για την απόκτηση του Λουίς Φαμπιάνο!

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα υποστήριζε πως ο μάνατζερ του 32χρονου επιθετικού μετέφερε δύο προτάσεις στη Σάο Πάουλο. Η μία ήταν από την Τουρκία και έφτανε τα 5 εκατ. ευρώ και η άλλη από την Ελλάδα και ήταν της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο βραζιλιάνικος σύλλογος αξιώνει 6 εκατ. ευρώ.

Ο Βραζιλιάνος φορ είχε απασχολήσει τους «ερυθρόλευκους» πριν από δύο χρόνια και οι μοναδικές ομάδες που θα μπορούσαν να κάνουν την υπέρβαση είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, αν και τα χρήματα που αναφέρονται είναι πάρα πολλά.

Το θέμα, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει απλώς ενδιαφέρον, αλλά ήδη έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση στον μάνατζερ του διεθνούς άσου. Τη φετινή σεζόν ο Λουίς Φαμπιάνο έχει παίξει σε 11 αγώνες (6 Copa Libertadores και 5 Copa Sudamericana), έχοντας πετύχει 6 γκολ (5 και 1 αντίστοιχα) και μετράει μία ασίστ στο ενεργητικό του.

Ο Βραζιλιάνος έχει αγωνιστεί σε

1998/2000 Πόντε Πρέτα (12 συμμ. – 3 γκολ)
2000/02 Ρεν (11 συμμ. – 0 γκολ)
2001 Σάο Πάουλο (δανεικός, 22 συμμ. – 9 γκολ)
2002/04 Σαο Πάουλο (65 συμμ. – 52 γκολ)
2004/05 Πόρτο (22 συμμ. – 3 γκολ)
2005/11 Σεβίλλη (149 συμμ. – 72 γκολ)
2011/- Σάο Πάουλο (32 συμμ. – 23 γκολ)

Γράφουν ξανά για Οτσόα

Στο προσκήνιο επανέφεραν οι Γάλλοι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Γκιγέρμο Οτσόα.

Συγκεκριμένα, υποστήριζαν ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να αποχωρήσει ο Μεξικανός τερματοφύλακας από την Αζαξιό και αυτή τη στιγμή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Λίβερπουλ και ο Ολυμπιακός. Ο 27χρονος έχει προταθεί στους «ερυθρόλευκους», όμως δεν υπάρχει κάτι επίσημο αυτή τη στιγμή.

Εν αναμονή του Μαρινάκη

Με την επιστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Μίτσελ από το Λονδίνο, όπου σήμερα θα γίνει ο τελικός του Champions League, αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στον Ολυμπιακού.

Όλοι περιμένουν τις αποφάσεις του ισχυρού άνδρα του συλλόγου για το τεχνικό επιτελείο και την στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Πηγή: sport-fm.gr

Αθανασιάδης: «Είμαι με την Μπάγερν»

Την Μπάγερν Μονάχου επιθυμεί να δει στην κορυφή της Ευρώπης, ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Αθανασιάδης: «Είμαι με την Μπάγερν»
Σε μια διαφορετική συνέντευξη, μακριά από την εγχώρια επικαιρότητα ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε για τον αυριανό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν έκρυψε την συμπάθειά του στην Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Ντόρτμουντ, ενώ εξήρε το γερμανικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, όσα είπε στην ΟΠΑΠ TV:

Για τον γερμανικό τελικό: «Είναι δύο καλές ομάδες. Ομάδες από τη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουν πολύ σε αυτήν την χώρα πάνω στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο».

Για τις διαφορές των δύο ομάδων: «Η Ντόρτμουντ έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές με δίψα. Η Μπάγερν έχει πιο έμπειρους παίκτες. Πιστεύω ότι θα δει τον αγώνα όλος ο κόσμος».

Για τα “κλειδιά” της κατάκτησης του τίτλου: «Η δύναμη και το πάθος θα παίξουν ρόλο. Το σημαντικό είναι να παρακολουθήσουμε έναν ωραίο αγώνα και να κερδίσει ο καλύτερος».

Για το ποιον παίκτη θα διάλεγε: «Από την Ντόρτμουντ θα διάλεγα τον Λεβαντόφσκι. Από την Μπάγερν ξεχωρίζει ο Ρόμπεν. Παρακολουθώ, όμως, αρκετά τον Λεβαντόφσκι και τις κινήσεις του και πιστεύω ότι θα είναι ο παίκτης κλειδί του τελικού».

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει στον τελικό: «Είμαι με την Μπάγερν Μονάχου...»

Για τη Bundesliga: «Είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Το ότι δύο ομάδες από αυτό το πρωτάθλημα είναι στον τελικό, σημαίνει πολλά».

Βιεϊρίνια: «Θα το πάρει η Μπάγερν»

Έχοντας αντιμετωπίσει και τις δύο φιναλίστ του τελικού, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θεωρεί ότι η Μπάγερν θα επικρατήσει της Ντόρτμουντ και θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Βιεϊρίνια: «Θα το πάρει η Μπάγερν»
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Βόλφσμπουργκ και ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Όχι για διακοπές. Αλλά για να συνεχίσει τις προπονήσεις με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Άλλωστε έφυγε, όμως σε κάθε ευκαιρία βρίσκεται στην Τούμπα. Μιλώντας στη NOVA ο Πορτογάλος άσος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πορεία του «Δικέφαλου του Βορρά» στα πλέι οφ και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ χρίζοντας φαβορί τους Βαυαρούς.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Για το πώς ζει τα ματς του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Απ’ έξω είναι δύσκολο να πω κάτι. Καταλαβαίνω πως τα παιδιά θέλουν το καλύτερο και θέλουν να κερδίσουν όλα τα ματς μέχρι το τέλος των πλέι οφ που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα αλλά και για τους παίκτες».

Για τη νίκη στην Τρίπολη: «Μια νίκη εκτός έδρας είναι πάντα πολύ σημαντική για τους παίκτες. Κάνανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην Τρίπολη και πλέον έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την κατάσταση και την ροή των πραγμάτων στα πλέι οφ».

Για το αν περιμένει αλλαγές στο ματς της Κυριακής: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχουν αλλαγές σε ό,τι αφορά το παιχνίδι των δυο ομάδων στο ματς της Κυριακή. Η μια ομάδα ξέρει πολύ καλά την άλλη και το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι να κερδίσει αυτό το παιχνίδι και να πάρει και πάλι το προβάδισμα για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν του έκανε έκπληξη η πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα: «Εγώ ξέρω τους παίκτες του ΠΑΣ και δεν μου κάνει εντύπωση η πορεία τους. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ντε Βινσέντι και παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Το περίμενα ότι μπορούσε να βγει στα πλέι οφ ο ΠΑΣ και όχι ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός έχει ονόματα αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε καλύτερη μπάλα»

Για τα προβλήματα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ: «Δεν περίμενα ότι μπορούσαν να συμβούν αυτά τα προβλήματα σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από αυτές τις ομάδες και τις χρειάζεται δυνατές».
Τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι του η Γερμανία: «Αυτό που έχω αλλάξει σε μένα είναι η φυσική κατάσταση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχω από τότες που έπαιζα εδώ γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δυνατό πρωτάθλημα».

Για τον Παπασταθόπουλο και τη μεταγραφή του στην Ντόρτμουντ: «Ο Παπασταθόπουλος είναι πολύ καλός παίχτης. Από τους καλύτερους στόπερ στην Μπουντεσλίγκα και είναι καλό που πήρε μεταγραφή στην Ντόρντμουντ και για αυτόν αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να παίξει στην αρχική ενδεκάδα γιατί σας είπα έχει πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες».

Για τον γερμανικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: «Η Μπάγερν είναι πιο δυνατή ομάδα και πιστεύω ότι θα το πάρει. Είναι πιο δυνατή ομάδα. Η Ντόρτμουντ έχει ένα μικρό πρόβλημα στην άμυνα με αργούς στόπερ, αλλά μιλάμε για δυο πολύ μεγάλες ομάδες και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά. Και στις δύο ομάδες τους αρέσει να έχουν την κατοχή της μπάλας και να κάνουν παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα δούμε έναν καταπληκτικό τελικό αν κρίνω από τα μεταξύ τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Είναι καλύτερη ομάδα η Μπάγερν και πιστεύω ότι θα το πάρει».

Για τους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά: «Ο Ριμπερί πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και να κρίνει το ματς. Είναι ένας πολύ γρήγορος παίκτης και για αυτό πιστεύω ότι η Μπάγερν έχει τις δυνατότητες να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σημαντική η απουσία του Γκέτσε από την Ντόρτμουντ γιατί κάνει όλο το παιχνίδι αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει και άλλους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ρόις και ο Λεβαντόφσκι».

Για το τι περιμένει να δει στον αυριανό τελικό: «Εγώ περιμένω έναν καταπληκτικό τελικό γιατί είναι ομάδες που παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Περιμένω γρήγορο παιχνίδι με πολλές φάσεις και σας ξανά λέω πως οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά».

Για το αν θα μπορούσε στην Ελλάδα να δοθεί χρόνος σε έναν προπονητή να κάνει έργο όπως δόθηκε στον Κλοπ: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει αυτό στην Ελλάδα γιατί υπάρχει πίεση και δεν έχουν υπομονή ο κόσμος και οι παράγοντες».

Μόνιμος κάτοικος… κορυφής!!

Στο γκραν πρι του Μονακό ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα εκκινήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά τη φετινή σεζόν από την πολ ποζίσιον.

Μόνιμος κάτοικος… κορυφής
Την τρίτη συνεχόμενη πολ ποζίσιον της φετινής σεζόν πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στο γκραν πρι του Μονακό.

Για τρίτη φορά η Mercedes κάνει το ένα-δύο με τον Λιούις Χάμιλτον να εκκινεί από τη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Με την πολύ μαλακή γόμα, δεδομένου ότι η πίστα είχε στεγνώσει, οι πιλότοι βγήκαν για τον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών. Η Red Bull βρέθηκαν την περισσότερη ώρα του τελικού στην κορυφή, ωστόσο στο τέλος δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τις Mercedes.

Από την έκτη θέση, πίσω από τον Κίμι Ραϊκόνεν, θα εκκινήσει ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος στις κατατακτήριες δοκιμές δεν μπορούσε να πλησιάσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων.

Πρώτη περίοδος (Q1): Με βροχή, χωρίς εκπλήξεις

Υπό συνθήκες βροχής και με τους πιλότους να φοράνε ενδιάμεσα ελαστικά ξεκίνησε η πρώτη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών στο Πριγκιπάτο. Οι πιλότοι είχαν δύσκολο έργο, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Πρώτο θύμα του Μόντε Κάρλο μετά τον Φελίπε Μάσα, ο οποίος δεν πρόλαβε να πάρει μέρος στις δοκιμές ήταν ο Ζιλ Μπιανκί.

Μόλις από τον γύρο εξόδου ο πιλότος της Marussia εγκατέλειψε, αντιμετωπίζοντας μηχανικό πρόβλημα. Τα τελευταία δέκα λεπτά η πίστα στέγνωσε με αποτέλεσμα οι πιλότοι να ρίχνουν συνεχώς το χρόνο.

Πέντε λεπτά που είχε στη διάθεσή του ο Ρομάν Γκροσάν για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση των κατατακτήριων. Ο πιλότος καθυστέρησε να βγει δεδομένου ότι οι μηχανικοί του επιδιόρθωναν τις ζημιές που είχε η Lotus από την έξοδο κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών.

Οι πιλότοι που δεν προκρίθηκαν στην επόμενη φάση είναι οι εξής: Ντι Ρέστα (Force India), Πικ (Caterham), Γκουτιέρες (Sauber), Τσίλτον-Μπιανκί (Marussia).

Δεύτερη περίοδος (Q2): Εκτός τελικού ο Γκροσάν…

Με τα ενδιάμεσα ελαστικά βγήκαν στους δρόμους του Μονακό οι πιλότοι και στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών, παρά το γεγονός ότι οι βρόχινες συνθήκες είχαν δημιουργηθεί από το ψιλόβροχο.

Ρόσμπεργκ, Μπάτον και Γουέμπερ πήραν γεύση από την κορυφή. Στα τελευταία λεπτά οι περισσότεροι πιλότοι επέλεξαν να φορέσουν την πολύ μαλακή γόμα για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της διαδικασίας, δίνοντας εντυπωσιακή μάχη στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στο παρά πέντε προκρίθηκαν οι Μπάτον και Αλόνσο, το ίδιο τυχερός δεν στάθηκε ο Ρομάν Γκροσάν, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, όπως και οι Χούλκενμπεργκ (Sauber), Ρικιάρντο (Toro Rosso), Γκροσάν (Lotus), Μπότας-Φαν ντερ Γκάρντε (Caterham), Μαλδονάδο (Williams).

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Χάμιλτον, Mercedes
3. Φέτελ, Red Bull
4. Γουέμπερ, Red Bull
5. Ραϊκόνεν, Lotus
6. Αλόνσο, Ferrari
7. Πέρες, McLaren
8. Σούτιλ, Force India
9. Μπάτον, McLaren
10. Βερνιέ, Toro Rosso

11. Χούλκενμπεργκ, Sauber
12. Ρικιάρντο, Toro Rosso
13. Γκροσάν, Lotus
14. Μπότας, Williams
15. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
16. Μαλδονάδο, Williams

17. Ντι Ρέστα, Force India
18. Πικ, Caterham
19. Τσίλτον, Marussia
21. Μπιανκί, Marussia
22. Μάσα, Ferrari Πηγή: sport-fm.gr

Ω, τι ματσάρα!!

Οι αστέρες του παρελθόντος φόρεσαν ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και προσέφεραν απλόχερα θέαμα. Η ομάδα του Φαν ντερ Σαρ και του Καρεμπέ, νίκησαν 15-13 την ομάδα του Καφού και του Καναβάρο.

Ω, τι ματσάρα!
Παίκτες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συναντήθηκαν λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ προκειμένου να θυμηθούν τα μεγαλεία τους! Και φάνηκε πως η τέχνη δεν ξεχνιέται.

Η ομάδα του Φαν ντερ Σαρ, του Ρας, του Καρεμπέ, του Σούκερ, του Μακ Μάναμαν κλπ κλπ επικράτησαν της ομάδας του Μπαϊα, Καφού, Φίγκο, Μιγιάτοβιτς, Καναβάρο με το εκπληκτικό σκορ 15-13. Όλοι όμως ήταν χαρούμενοι που συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα και χαμένοι ή κερδισμένοι έκαναν πλάκα ο ένας στον άλλον.

Κάπου εκεί βρέθηκε και ο ηθοποιός, Γουίλ Σμιθ με τον γιο του.

Ομάδα Α: Λέμαν, Φαν ντερ Σαρ, Πιρές, Λιούνγκμπεργκ, Ρας, Σούκερ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ριντλ, Καρεμπέ, Λε Σο, ΜακΜάναμαν, Κάραγκερ, Τζόλα (προπονητής: Λαρς Ρίκεν)

Ομάδα Β: Βίτορ Μπαΐα, Καφού, Φαρίνα, Άντερσον, Τζοργκάεφ, Φίγκο, Μιγιάτοβιτς, Έλμπερ, Λάουντρουπ, Καναβάρο, Φαν Χόιντονκ, Σερζίνιο (προπονητής: Πολ Μπράιτνερ) Πηγή: sport-fm.gr

Κάλεσμα Φωστήρα για τη φιέστα!!

Η σεζόν για τον Φωστήρα ολοκληρώνεται την Κυριακή με το εντός έδρας ματς κόντρα στον Πανηλειακό και η ομάδα του Ταύρου θέλει τη νίκη για να κατακτήσει πανηγυρικά τον τίτλο στη Football League 2.

Κάλεσμα Φωστήρα για τη φιέστα!
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φωστήρας, τονίζεται:

"Όπως γίνεται αντιληπτό η παρουσία του κόσμου κρίνεται απαραίτητη προκειμένου ο ιστορικός σύλλογος να πετύχει το στόχο του. Ενδεικτικό είναι και το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του σωματείου, Σταμάτης Καζάτζης, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει: "Δίνουμε το τελευταίο παιχνίδι την Κυριακή και το γήπεδο θα πρέπει να θυμίζει γιορτινή ατμόσφαιρα. Καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει για ακόμη μια φορά όπως το πράττει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να χρειαζόμαστε ένα βαθμό για να στεφθούμε πρωταθλητές όμως θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στη νίκη. Θέλω να σημειώσω παράλληλα, ότι το σωματείο του Πανηλειακού θα τύχει άψογης φιλοξενίας όπως άλλωστε του αρμόζει".

Παράλληλα, ο ΑΠΟ Φωστήρ ανακοινώνει ότι:
-Την Κυριακή θα φιλοξενήσει σε ξεχωριστή κερκίδα τα τμήματα υποδομής του.

-Η είσοδος σε γυναίκες και παιδιά θα είναι δωρεάν.

-Θα γίνει βράβευση από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου στην ομάδας μας για τη άνοδο στην Γ' Εθνική μετά 15 χρόνια".

Διάψευση για Παντέλη!!

Στην διάψευση όλων όσων ακούγονται για ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Παντέλη προχώρησε η Παναχαϊκή μέσω ανακοίνωσής της.

Διάψευση για Παντέλη
Ούτε να… ακούσουν δεν θέλουν στην Παναχαϊκή για τυχόν ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Νίκο Παντέλη.

Οι φήμες ήθελαν τον πρώην προπονητή της Καλλιθέας να βρίσκεται προ των πυλών της Αχαϊκής ομάδας, αλλά οι διοικούντες των Πατρινών μέσα από ανακοίνωσή τους, όχι μόνο διέψευσαν τα όσα ακούγονται, αλλά πέρασαν και στην επίθεση, απειλώντας με μηνύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παναχαϊκής:

«1.Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναχαϊκή πληροφορήθηκε ότι δημοσιεύματα των εφημερίδων Πελοπόννησος και Γνώμη αναφέρουν ότι νέος προπονητής της ΠΑΕ Παναχαϊκή θα είναι ο Νίκος Παντέλης με βοηθό του τον πρώην βοηθό του Ηλία Φυντάνη , Ασπρογέρακα Γεώργιο.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή διαψεύδει κατηγορηματικά αυτή την είδηση και θέλει να κάνει σαφές έστω και αν έτσι αδικούνται κάποιοι αξιόλογοι προπονητές ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να περάσουν την πόρτα των αποδυτηρίων της ξανά, μετά την οδυνηρή εμπειρία του Γιάννη Παπακώστα και κάποιων παικτών στημένων ομάδων, είτε προπονητές είτε ποδοσφαιριστές οι οποίοι έστω και να έχουν ακουστεί στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Ειδικά ο. κ. Παντέλης έχει επιλέξει ακόμη και μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων, υπόθεση για την οποία βρίσκεται εκτός φυλακών με την καταβολή χρηματικής εγγυήσεως, να εργάζεται σε ομάδες που συνεχώς απασχολούν τις αρχές με ύποπτους αγώνες.

Όσον αφορά τον κ. Ασπρογέρακα προσέφερε πάρα πολλά στην ομάδα νέων της ΠΑΕ Παναχαϊκή αλλά σε καμία περίπτωση αυτή την στιγμή δεν αποτελεί προπονητή που μας ενδιαφέρει.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή αυτή την στιγμή έχει προπονητή τον Ηλία Φυντάνη με τον οποίο τις προηγούμενες βδομάδες το Δ.Σ. βρέθηκε σε αντιπαράθεση λόγω της επιλογής του να μην χρησιμοποιεί τους νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και για τον χρόνο που αφιερώνει στην προπονητική του απασχόληση αφού για προσωπικούς του λόγους βρίσκεται πολύ λίγο χρόνο στην Πάτρα.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εκτιμά απεριόριστα τις προπονητικές ικανότητες του Ηλία Φυντάνη και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να είναι και προπονητής την νέα περίοδο μετά τα όσα έχει προσφέρει αλλά την παρούσα στιγμή στο μυαλό όλων μας είναι στην νέα περίοδο αλλά και στις επόμενες περιόδους στο τιμόνι της ομάδας να βρίσκεται ένας προπονητής που θα ζει μόνιμα στην Πάτρα , θα ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο στο προπονητικό κέντρο , θα ασχολείται με όλες τις ομάδες, θα βελτιώνει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και θα έχει ταυτίσει όλες τις φιλοδοξίες του με τις δικές μας.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δηλώνει κατηγορηματικά ότι αυτή την στιγμή ούτε έχει συζητήσει ούτε πολύ περισσότερο έχει κλείσει κανένα προπονητή και λόγω σεβασμού στον κ. Φυντάνη αλλά και γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν συζήτησε με κανένα προπονητή πριν λύσει την συνεργασία της με τον προπονητή που έχει.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θεωρεί όλα τα δημοσιεύματα τα οποία γίνονται για το θέμα του προπονητή αυτή την στιγμή και μάλιστα τις παραμονές ενός κρίσιμου αγώνα για διαφόρους λόγους αγώνα εκ του πονηρού.

2. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, σε οποιοδήποτε δημοσιογραφικό η εκδοτικό μέσο έχει τολμήσει μέχρι σήμερα να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της είτε για παρελθόντες αγώνες είτε για τον αγώνα της Κυριακής θα υποβάλλει αγωγή και μηνύσεις
».

Με δύο απουσίες η Βοσνία!!

Χωρίς τους Βράνιες και Μισίμοβιτς θα αντιμετωπίσει η Βοσνία τη Λετονία εκτός έδρας για τα προκριματικά του Μουντιάλ στις 7 Ιουνίου.

Με δύο απουσίες η Βοσνία
Οι τραυματίες Ζβέιζνταν Μισίμοβιτς και Όγκνιεν Βράνιες θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση της Βοσνίας με τη Λετονία εκτός έδρας για τα προκριματικά του Μουντιάλ στις 7 Ιουνίου.

Το συγκρότημα του Σάφετ Σούσιτς διεκδικεί την πρώτη του πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης ως ανεξάρτητο έθνος και είναι στην πρώτη θέση του προκριματικού ομίλου με 13 βαθμούς, μετά τη νίκη με 3-1 επί της Ελλάδας, που είναι δεύτερη με 10 βαθμούς.

Αναλυτικά οι 22 εκλεκτοί:
Τερματοφύλακες: Μπέγκοβιτς (Στόουκ), Άβντουκιτς (Μπόρατς), Φέιζιτς (Άαλεν).
Αμυντικοί: Πάντζα (Μαλίν), Σπάχιτς (Ανζί), Σούνιτς (Ζόρια), Μούιτζα (Φράιμπουργκ), Ζουκάνοβιτς (Γάνδη).
Μέσοι: Πιάνιτς (Ρόμα), Λούλιτς (Λάτσιο), Σαλίχοβιτς (Χόφενχαϊμ), Ζαχίροβιτς (Ντιναμό Μινσκ), Ράχιμιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μεντούνγιανιν (Γκαζιάντεπσπορ), Ίμπριτσιτς (Κασίμπασα), Ζβράκα (Ζελέζνιτσαρ), Στεβάνοβιτς (Σεβίλλη), Σέσαρ (Ελαζίγκσπορ), Βρσάγεβιτς (Χάιντουκ).
Επιθετικοί: Ιμπίσεβιτς (Στουτγκάρδη), Τζέκο (Μαν. Σίτι), Βίστσα (Ισταμπούλσπορ).Πηγή: sport-fm.gr

Μπήκε και ο «Κάρα»

Με τον Γιώργο Καραγκούνη να παίρνει μέρος στην προπόνηση της Εθνικής ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Μπήκε και ο «Κάρα»
Ο διεθνής χαφ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τη Φούλαμ και επέστρεψε στην Αθήνα για να ξεκινήσει προπονήσεις με την Εθνική ενόψει του ματς κόντρα στη Λιθουανία στο Βίλνιους.

Να θυμίσουμε ότι χθες έλαβε για πρώτη φορά μέρος στο πρόγραμμα ο Σωτήρης Νίνης, ενώ από την αρχή της εβδομάδας προπονούνται οι: Κώστας Μήτρογλου, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Μανωλάς, Ορέστης Καρνέζης, Μιχάλης Σηφάκης και Γιούρι Λοντίγκιν.

Την προσεχή Δευτέρα θα ενσωματωθούν οι διεθνείς που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τους συλλόγους από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά την πορεία της αποθεραπείας του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο Φερνάντο Σάντος θα περιμένει νέα στις αρχές της εβδομάδας.

Στο μεταξύ, το φιλικό με την Εθνική U-20 έχει προγραμματιστεί να γίνει την επόμενη Παρασκευή στις 10:00 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Την ίδια ημέρα, ο ομοσπονδιακός προπονητής θα ανακοινώσει την 23μελή αποστολή για το παιχνίδι με τους Λιθουανούς, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Εθνική ο Νίνης!!

Στις προπονήσεις της Εθνικής μπήκε την Πέμπτη ο Σωτήρης Νίνης. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του τραυματία Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Στην Εθνική ο Νίνης
Στο δυναμικό της «γαλανόλευκης» ενσωματώθηκε ο μέσος της Πάρμα το πρωί της Πέμπτης, αυξάνοντας τον αριθμό των διεθνών που προπονούνται στον Άγιο Κοσμά. Στο καθημερινό πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος οι: Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Μήτρογλου, Κώστας Μανωλάς και οι τρεις τερματοφύλακες, Ορέστης Καρνέζης, Μιχάλης Σηφάκης και Γιούρι Λοντίγκιν.

Την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσουν προπονήσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οι περισσότεροι διεθνείς προκειμένου να διατηρηθούν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ενόψει του αγώνα με τη Λιθουανία στο Βίλνιους στις 7 Ιουνίου.

Όσον αφορά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ακολουθεί θεραπεία λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο και την επόμενη εβδομάδα θα επανεκτιμηθεί η πορεία της αποκατάστασης του.

Στο μεταξύ, τα νέα της μεταγραφής του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Ντόρτμουντ έφτασαν και στο στρατόπεδο της Εθνικής, γεγονός που χαροποίησε το προπονητικό τιμ και τους συμπαίκτες του. Πηγή: sport-fm.gr

Όταν μιλούν οι αριθμοί!!

Μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια αλλά δεδομένα δίνουν μια βασική εικόνα σε κάθε μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Όταν μιλούν οι αριθμοί
Η σεζόν 2012-2013 στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται απόψε. Το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, ο τελικός της διοργάνωσης, φιλοξενείται στο «Γούεμπλεϊ» με τις Ντόρτμουντ και Μπάγερν να διεκδικούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Ας δούμε όμως τι λένε οι αριθμοί, από την 1η αγωνιστική των ομίλων μέχρι και λίγες ώρες πριν το πρώτο σφύριγμα του τελευταίου αγώνα από τον Νικόλα Ριτσόλι.

Σκόρερς
Στον πίνακα των πρώτων σκόρερς, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κινδυνεύει μόνο από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Ισπανός επιθετικός μετρά 12 τέρματα και ο Πολωνός άσος της Ντόρτμουντ έχει σημειώσει 10, κυνηγώντας σήμερα την πρωτιά στη σχετική λίστα. Την πεντάδα συμπληρώνουν με οκτώ τέρματα οι Μπουράκ Γιλμάζ της Γαλατασαράι, ο Λιονέλ Μέσοι και ο Τόμας Μίλερ της Μπάγερν.

Ασιστ
Κ αν ο τελικός θα έχει δύο ποδοσφαιριστές στο χορτάρι του «Γουέμπλεϊ» από τη λίστα των σκόρερς, κανείς από τους καλύτερους «πασέρ» δεν θα εμφανιστεί στο Λονδίνο. Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ολοκλήρωσε τη χρονιά στην πρώτη θέση με επτά και τον ακολούθησαν οι Καρίμ Μπενζεμά, Μεζούτ Οζίλ και Μάριο Γκέτσε με πέντε. Ο τελευταίος θα ήθελε να σερβίρει ένα ή και δύο γκολ στον Λεβαντόφσκι σήμερα αλλά ο τραυματισμός του στον επαναληπτικό με τη Ρεάλ, τον άφησε εκτός μάχης.

Ντριμπλέρ
Προσφέρουν θέαμα με περίτεχνες ενέργειες. Τις περισσότερες ολοκληρωμένες ντρίμπλες φέτος (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) έχει ο Φερναντίνιο τις Σαχτάρ με 31 προσπάθειες. Ο Μάρκο Ρόις μετράει 27, μια παραπάνω από τον Φρανκ Ριμπερί και οι δυο τους θα κοντραριστούν σήμερα και σε αυτόν τον τομέα. Την πεντάδα κλείνουν οι Ινιέστα και Ισκο.

Τάκλιν
Τρεις ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στον σημερινό τελικό, βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα με τα περισσότερα τάκλιν της διοργάνωσης φέτος. Ο Αρτούρο Βιδάλ οδηγεί την κούρσα με 44 τάκλιν αλλά τον ακολουθεί με 43 ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. Στα 39 βρίσκεται ο Πίστσεκ της Ντόρτμουντ, στα 36 ο συμπαίκτης του Σμέλτσερ και την πεντάδα ολοκληρώνει ο Ματουιντί της Παρί Σεν Ζερμέν με 35.

Αποκρούσεις
Στους τερματοφύλακες που είχαν την περισσότερη δουλειά με τις περισσότερες επεμβάσεις, υπάρχει παρουσία μιας φιναλίστ. Ο Βαϊντενφέλερ της Ντόρτμουντ βρίσκεται στην πεντάδα και συγκεκριμένα στη 2η θέση πίσω από τον Μπουφόν με 39.

Αν προηγηθείς, νίκησες!
Οι 82 από τις ομάδες που σκόραραν πρώτες κατάφεραν να φτάσουν και στη νίκη ενώ 22 από αυτές έμειναν στην ισοπαλία. Υπάρχουν και οι 15 βέβαια που ηττήθηκαν.

Η φανέλα με το Νο 9
Τα περισσότερα γκολ φέτος στη διοργάνωση, επετεύχθησαν από ποδοσφαιριστές που στη φανέλα τους είχαν επιλέξει το Νο 9.

Σπάνιο το αυτογκόλ
Το 45% των τερμάτων στα φετινά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ προήλθε από τους επιθετικούς, το 42% από τους μέσους, μόλις το 10% από τους αμυντικούς ενώ υπήρξε και ένα 3% από αυτογκόλ.

Νόιερ, Λαμ και Ντάντε
Η Μπάγερν είναι η 3η ομάδα στη λίστα αυτών που είχαν τη μεγαλύτερη κατοχής μπάλας φέτος και τρεις ποδοσφαιριστές της βρίσκονται στην 11αδα με τους παίκτες που είχαν τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες. Ο Νόιερ μετρά 232, ο Λαμ 571 και ο Ντάντε 503. Πρώτος στη λίστα, ποιος άλλος; Ο Τσάβι με 1143!

Από κόρνερ ούτε λόγος
Τι και αν λέμε ότι οι «στημένες» μπάλες δημιουργούν κινδύνους για τις άμυνες. Μόλις το 3,3% των συνολικών κόρνερ φέτος, κατέληξε σε γκολ!

Κι εδώ οι Γερμανοί
Οι Βραζιλιάνοι σκόραραν 50 φορές φέτος και οδηγούν τη λίστα των εθνικοτήτων που βρήκαν δίχτυα. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται πάντως οι Γερμανοί με 33 ενώ την πεντάδα ολοκληρώνουν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Αργεντίνοι.

Στο τελευταίο 15λεπτο
Τα περισσότερα γκολ στα φετινά παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σημειώθηκαν στο τελευταίο τέταρτο των αναμετρήσεων με ποσοστό 24% ενώ το αμέσως επόμενο με ποσοστό 19% είναι το διάστημα 31-45. Το σκορ τώρα που εμφανίστηκε περισσότερες φορές, είναι το 2-0.Πηγή: sport-fm.gr

Πελέ: «Πρέπει να ‘πληρώσει’ ο Νεϊμάρ»

Θέση στην επικείμενη αποχώρηση του Νείμάρ από την Σάντος πήρε ο Πελέ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «O Rai».

Πελέ: «Πρέπει να ‘πληρώσει’ ο Νεϊμάρ»
Θέση στην επικείμενη αποχώρηση του Νείμάρ από την Σάντος πήρε ο Πελέ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «O Rai».

Ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου τόνισε ότι ο 21χρονος παίκτης οφείλει αρκετά πράγματα στην ομάδα, η οποία δαπάνησε αρκετά χρήματα για να τον αποκτήσει και να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.

«Χρειάζεται να πληρώσει αυτά που χρωστάει στη Σάντος», ανέφερε αρχικά ο βετεράνος επιθετικός και πρόσθεσε:

«Εάν θα μπορούσα, θα τον αγόραζα για να τον βοηθήσω να μείνει στην Σάντος. Υπάρχει μία ομάδα και πρέπει να βελτιωθούν οι νεαροί σε ηλικία που παίζουν σε εκείνη. Ξόδεψαν πολλά χρήματα για εμένα, τον Κοουτίνιο και τώρα για τον Νεϊμάρ. Νομίζω ότι ο σύλλογος θα πρέπει να τον κρατήσει».
Πηγή: sport-fm.gr

Μπάλακ: «Θα εμπνεύσει την Τσέλσι ο Μουρίνιο»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Μίκαελ Μπάλακ για τον Πορτογάλο προπονητή, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να εμπνεύσει και να οδηγήσει και πάλι την Τσέλσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μπάλακ: «Θα εμπνεύσει την Τσέλσι ο Μουρίνιο»
Ο Γερμανός πρώην μέσος των «μπλε» του Λονδίνοy , υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η αποχώρηση του Αλεξ Φέργκιουσον, θα δώσει μεγαλύτερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου στην Τσέλσι και ότι ο «special one» είναι ότι καλύτερο για αυτήν:

« Ο Μουρίνιο είναι φανταστική περίπτωση για την Τσέλσι. Οι οπαδοί τον λατρεύουν και για αυτό το λόγο και αυτός θέλει να επιστρέψει εκεί που τον αγαπούν και να προσπαθήσει να φέρει κι άλλες επιτυχίες στην ομάδα.»

« Η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε το μεγάλο της αφεντικό και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταπεξέλθει τη νέα σεζόν. Προβλέπω μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ , Μάνστεστερ Σίτι και Τσέλσι»

Τέλος ο Μπάλακ αναφέρθηκε και στο δικό του πέρασμα από την λονδρέζικη ομάδα: «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Τσέλσι, είχε δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή επιτυχία. Τώρα που έχει επιτευχθεί αυτό, ίσως είναι καιρός να επικεντρωθεί πάλι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.»
Πηγή: sport-fm.gr

Η Σάντος… νίπτει τας χείρας της!!

Συγκλονιστική εξέλιξη στη μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Σάντος, η οποία αφήνει τον παίκτη να διαλέξει Ρεάλ ή Μπάρτσελόνα…

Η Σάντος… νίπτει τας χείρας της!
Όλοι περίμεναν ότι θα γίνει σίριαλ η μεταγραφή του Νεϊμάρ αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει κάτι τέτοιο!

Τα ξημερώματα η Σάντος –επίσημα- έκανε γνωστό ότι έχει στα χέρια της δύο προτάσεις για την αγορά του Νεϊμάρ τις οποίες έχει κάνει δεκτές…

Τη μία από την Μπαρτσελόνα και την άλλη από την αιώνια αντίπαλο της, Ρεάλ Μαδρίτης!

Πλέον, όπως έκανε γνωστό και με την ανακοίνωση της η βραζιλιάνικη ομάδα, ρίχνει το μπαλάκι στην πλευρά του παίκτη για να αποφασίσει εκείνος για το μέλλον του και για ποια θα είναι η ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Όλοι στη Βραζιλία και την Ισπανία ασχολούνται με την απόφαση του Νεϊμάρ.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση τόσο γρήγορα. Θα αξιολογήσουμε τις δύο προτάσεις που έχουμε στο σπίτι. Είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα για τον Νεϊμάρ σήμερα», τόνισε ο πατέρας του.

«Δεν βιαζόμαστε. Θα αποφασίσουμε ως οικογένεια. Πόσο χρόνο θα χρειαστούμε; Από πέντε λεπτά έως και τρεις ημέρες… Θα δούμε», πρόσθεσε ο Νεϊμάρ παίρνοντας τον λόγο από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρόταση της Ρεάλ είναι 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτή της Μπαρτσελόνα είναι 28 εκατομμύρια ευρώ, με δύο φιλικά παιχνίδια το ένα στην Ισπανία και το άλλο στη Βραζιλία με την Σάντος να παίρνει τα κέρδη.

Οι οικονομικές απολαβές του παίκτη -σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ- θα είναι επτά εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση που επιλέξει την Μπαρτσελόνα και έντεκα σε περίπτωση που αποφασίσει "Ρεάλ Μαδρίτης". Πηγή: sport-fm.gr