Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Να γιατι εχασε η εθνικη...................

http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/files/2010/06/mhtsotakis-thumb-large.jpg«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η εθνική ομάδα της Ελλαδας να τα πάει εξαιρετικά στον αγώνα της Τρίτης»

Ναι σε Φαμπιάνο, όχι σε Ιμπραΐμοβιτς

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8bc63e42f701e2f6f40184a709402ac4_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, επιβεβαίωσε τον ενδιαφέρον της Ιταλικής ομάδας για την απόκτηση του Λουίς Φαμπιάνο, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του δε θα κινηθεί για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.Το φλερτ των «Ροσονέρι» με τον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό έχει ξεκινήσει από πέρυσι το καλοκαίρι, όμως τα 30 εκ ευρώ που ζήτησε η Σεβίλλη για την παραχώρησή του κρίθηκαν υπερβολικά από τη διοίκηση της ομάδας του Μιλάνου. Φέτος, σύμφωνα με τον Γκαλιάνι, το ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί και ο Φαμπιάνο φέρεται να είναι ο πρώτος στόχος για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Μίλαν δε θα κινηθεί για την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από τη Μπαρτσελόνα.

«Ο Φαμπιάνο ήταν πάντα στη λίστα της Μίλαν. Πέρυσι είχαμε συχνή επικοινωνία για την επικείμενη μεταγραφή του και όλα ήταν αρμονικά. Μπορεί να είναι μία από τις επόμενες μεταγραφές της ομάδας, όμως οποιαδήποτε μεταγραφή θα πραγματοποιηθεί μόνο αν αποχωρήσει κάποιος άλλος πρώτα», δήλωσε ο Γκαλιάνι.

Για τον Σουηδό επιθετικό της Μπαρτσελόνα τόνισε, «στην Ισπανία με το ισχύον φορολογικό σύστημα που υπάρχει η ομάδα της Βαρκελώνης πληρώνει ένα ακαθάριστο ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι μία Ιταλική ομάδα για το σύνολο των απολαβών ενός παίχτη. Ως εκ τούτου είναι σχεδόν αδύνατο για τον Ιμπραΐμοβιτς να επιστρέψει στην Ιταλία».

Τζόρβας: "Να περιμένεις πριν καρφώσεις..."

http://www.sport24.gr/ast/cov/he/hellas.JPG_2010_6_22_23_14_3.jpg_b.jpgΤην άποψη ότι η Εθνική Ελλάδας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κόντρα στην Αργεντινή στον τελευταίο αγώνα της στην φάση των ομίλων και ότι αποχαιρετάει το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής με ψηλά το κεφάλι, εξέφρασε αμέσως μετά το τέλος του ματς ο Αλέξανδρος Τζόρβας."Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και σήμερα αλλά όταν έχεις αντιπάλους τέτοιας εμβέλειας και τέτοιου επιπέδου νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι να κάνεις καλή άμυνα και να χτυπήσεις με αντεπιθέσεις.

Νομίζω ότι η Αργεντινή θα φτάσει ψηλά και θα κατακτήσει το τρόπαιο",
τόνισε στις δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της ΝΕΤ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, για να εκφράσει παράλληλα την πικρία του για τα δυσμενή σχόλια που ακούστηκαν εις βάρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Νότια Κορέα.

"Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι, νομίζω ότι κάποιοι βιάστηκαν να κάνουν κριτική γιατί πριν σταυρώσεις πρέπει να περιμένεις πριν καρφώσεις τα καρφιά", συμπλήρωσε με νόημα.

Φεύγει από τον Άρη ο Κάμπορα!

Φεύγει από τον Άρη ο Κάμπορα!

Εδώ και αρκετές μέρες ο Χαβιέ Κάμπορα είχε ενημερώσει τους ανθρώπους του Άρη για το προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Σήμερα, ο Αργεντίνος επιθετικός βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και συζήτησε με τους διοικούντες για το παραπάνω θέμα. Συγκεκριμένα, ο 31χρονος άσος ζήτησε από τους ανθρώπους του Άρη να μείνει ελεύθερος για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Αίτημα, το οποίο έγινε δεκτό από πλευράς διοίκησης. Στο μεταξύ ο Έκτορ Κούπερ ήταν ενήμερος για το θέμα το τελευταίο διάστημα και συμφώνησε στην αποδέσμευση του παίκτη.

Αδέλφια σε διαφορετικές εθνικές


Ο Στάνκοβιτς μαρκάρει τον Μπόατενγκ Γκάνα και Γερμανία αναμετρώνται την Τετάρτη στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο του Μουντιάλ και τα αδέλφια Μπόατενγκ, τα οποία γεννήθηκαν στο Δυτικό Βερολίνο, ενδέχεται να τεθούν αντιμέτωπα σ' αυτόν τον αγώνα, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο λόγος για τον Κέβιν-Πρινς, ο οποίος επέλεξε να αγωνιστεί στους «Μαύρους Αστέρες», και τον Τζερόμ, ο οποίος αποφάσισε να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο της Γερμανίας.

Βάσει σχετικού τηλεγραφήματος του πρακτορείου "Reuters", υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις αδελφών, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε διαφορετικές εθνικές ομάδες. Αυτοί είναι οι εξής:

Μικέλε Αντρεόλο (Ιταλία) και Ραϊμούντο Αντρεόλο (Ουρουγουάη)

Τζέρι Μπέικερ (ΗΠΑ) και Τζο Μπέικερ (Αγγλία)

Τζερόμ Μπόατενγκ (Γερμανία) και Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (Γκάνα)

Τζιμ Μπράουν (Σκοτία) και Τζον Μπράουν (ΗΠΑ)

Κρις Κέιχιλ (Σαμόα) και Τιμ Κέιχιλ (Αυστραλία)

Αρτσι Γκούνταλ (Ιρλανδία) και Τζον Γκούνταλ (Αγγλία)

Ντέιβ Χόλινς (Ουαλία) και Τζον Χόλινς (Αγγλία)

Παρφέ Μανταντά (Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό) και Στιβ Μανταντά (Γαλλία)

Κριστιάν Βιέρι (Ιταλία) και Μαξ Βιέρι (Αυστραλία)

Χοσέ Λουίς Βιντιγκάλ (Πορτογαλία) και Λίτο Βιντιγκάλ (Ανγκόλα)

Μάνφρεντ Κιζίτο (Ρουάντα) και Νέστορι Κιζίτο (Ουγκάντα)

Υπέγραψε στον Αστέρα ο Ρομπέρτο


Ρομπέρτο Κάλμον Φέλιξ Κάτοικος Τρίπολης είναι από την Τρίτη ο Ρομπέρτο Κάλμον Φέλιξ. Ο 32χρονος Βραζιλιάνος, αφού πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αστέρα χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Φέλιξ προορίζεται να καλύψει το κενό του Τσέζαρεκ στη γραμμή κρούσης της ομάδας της Αρκαδίας.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1978 στη Λινάρες, έχει ύψος 1.88 και ζυγίζει 78 κιλά. Είναι φορ περιοχής και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Βραζιλία με τις Λινάρες (1996), Σάο Πάολο (1997), Πορτουγκέζε (1997-1998), Μπραγκαντίνο (1998-2000), Πορτουγκέζε (2001) και στην Πορτογαλία με τις Μορειρένσε (2001-2002), Ακαντέμικα (2002-2003), Εστρέλα Αμαδόρα (2003-2004), Ντεπορτίβο Τσάβες (2004-2006), Βαρζίμ (2006-2008), Γκιμαράες (2008-2010). Στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα μετράει συνολικά 182 αγώνες με 42 τέρματα.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αστέρα ο Ρομπέρτο τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα στον Αστέρα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πώς θα κάνω μία καλή σαιζόν στον Αστέρα. Δε θέλω να υποσχεθώ αριθμό τερμάτων που θα σημειώσω, αλλά ότι θα δουλέψω σκληρά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Στις προηγούμενες ομάδες μου έπαιξα σε πολλά ματς και πέτυχα πολλά γκολ. Το ίδιο θέλω να κάνω και με τον Αστέρα, όπου θέλω να μείνω για αρκετά χρόνια»

Περασε η Ν.Κορεα.........Νιγηρία - Ν. Κορέα 2-2

http://www.sport24.gr/ast/cov/ko/korea_2010_6_22_22_46_57_b.jpgΗ Νότιος Κορέα κατέκτησε την δεύτερη θέση πίσω από την Αργεντινή, πέρνοντας την ισοπαλία με 2-2 από την Νιγηρία.Νιγηρία - Ν. Κορέα 2-2

Σκόρερς: 12' Κάλου Ούτσε, 69' πέν. Γιακούμπου / 38' Λι Γιουνγκ-Σου, 49' Παρκ Τσου-Γιουνγκ
Γήπεδο: "Durban Stadium", Ντέρμπαν
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Μόλις στο 2ο λεπτό έγινε απειλητική η Νότιος Κορέα έπειτα από λάθος της άμυνας, με τον Λι Τσουνγκ-Γιονγκ να βγαίνει σε πλεονεκτική θέση λίγο έξω απο την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το πλασέ του.

Στην πρώτη της ευκαιρία η Νιγηρία ευτύχησε να ανοίξει τον με τον Κάλου Ούτσε να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στην διοργάνωση, καθώς είχε σκοράρει και κόντρα στην Ελλάδα.

Στο 12' λοιπόν ο Οντιά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Ούτσε με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Αφρικανούς.

Ο Ενιάμα μπλόκαρε σουτ του Παρκ Γι-Σουνγκ στο 24' και στο 30' έκανε το ίδιο ο Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ με δεύτερη προσπάθεια σε σουτ του Ομπάσι.

Ο Κάλου Ούτσε έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 36', καθώς έκανε εξαιρετικό δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του αριστερού δοκαριού των Ασιατών.

Δύο μόλις λεπτά αργότερα η Νότιος Κορέα έφτασε στην ισοφάριση με τον Λι Γιουνγκ-Σου, ο οποίος επίσης είχε σκοράρει κόντρα στην Ελλάδα στην πρεμιέρα.

Ο Κι Σουνγκ-Γιονγκ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, η άμυνα αδράνησε και ο Λι Γιουνγκ-Σου με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους πρωταγωνιστής ήταν ο στράικερ της Μονακό, Παρκ Τσου-Γιουνγκ. Στο 49' σκόραρε κάνοντας την ανατροπή και έδωσε προβάδισμα στους Ασιάτες (2-1) με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στην οποία έχει ευθύνη ο Ενιάμα, καθώς η μπάλα πήξε στην γωνία που κάλυπτε.

Ο Παρκ στο 54' είχε νέα εκτέλεση φάουλ, αυτήν την φορά πιο μακρινή και δυνατή, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 62' βγήκε τετ-α-τετ βγήκε με τον Ενιάμα, αλλά μπλόκαρε ο Αφρικανός πορτιέρο.

Στο 66' Ο Γιακούμπου Αγεγκμπένι έχασε μια ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται, καθώς βρέθηκε μόνος με το τέρμα, χωρίς τερματοφύλακα και.... κατάφερε να πλασάρει άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα η Νιγηρία κέρδισε πέναλτι, με τον Ομπάσι να κλέβει την μπάλα από την άμυνα και εν συνεχεία να τον ανατρέπει ο Κιμ Ναμ-Ιλ στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιακούμπου Αγεγκμπένι και εύστοχησε από τα 11 βήματα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο 76' ο Παρκ Γι-Σουνγκ έκανε καλή προσπάθεια και κοντινό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στην απέναντι εστία ο Μάρτινς βγήκε τετ-α-τετ στο 80', πλάσαρε περνώντας την μπάλα πάνω από τον Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, αλλά ήταν άστοχος.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιάμα, Οντιά, Γιόμπο (46' Εκιέιλε), Σίτου, Αφολαμπί, Ούτσε, Αγίλα Γιουσούφ, Ετούχου, Ομπάσι, Κανού (57' Μάρτινς), Γιακούμπου (70' Ομπίνα).
Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σουνγκ-Ριόνγκ, Τσα Ντου-Ρι, Τσο Γιονγκ-Χιούνγκ, Λι Γιουνγκ-Σου, Λι Γιoυνγκ-Πιό, Κι Σουνγκ-Γιονγκ (87' Κιμ Χάε-Σουνγκ), Κιμ Γιουνγκ-Ουού, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Γέομ Κι-Χουν (64' Κιμ Ναμ-Ιλ), Παρκ Τσου-Γιουνγκ (93' Κιμ Ντονγκ-Γιν).

Διπλό Μαρτίν-ι κι αντίο...Eλλάδα-Αργεντινή 0-2

http://www.sport24.gr/ast/cov/gr/greg_2010_6_22_22_47_28_b.jpgΜε γκολ του Μαρτίν Ντεμιτσέλις και του Μαρτίν Παλέρμο η Αργεντινή "λύγισε" την πολύ σκληρή και παθιασμένη Εθνική και την έστειλε πίσω στην Ελλάδα. Κορυφαίοι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας οι Σαμαράς και Παπασταθόπουλος.Ρεχάγκελ VS Μαραντόνα

Με τέσσερις (!) κεντρικούς αμυντικούς και δύο μπακ, παρέταξε την ομάδα του ο Ότο Ρεχάγκελ, προκειμένου να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Τα αμυντικά πλάνα του Γερμανού τεχνικού είχαν ως εξής: Την "κυανόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Τζόρβας, στην τριάδα της άμυνας ήταν ο Κυργιακός, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Μόρας, αριστερά ήταν ο Τοροσίδης και δεξιά ο Βύντρα. Μπροστά από τους αμυντικούς ήταν ο Παπασταθόπουλος με σκοπό να περιορίσει τον Μέσι, στα χαφ ήταν οι Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γιώργος Σαμαράς.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντιέγκο Μαραντόνα επέλεξε το αγαπημένο του 4-3-3. Στην εστία παρέμεινε ο Σέρχιο Ρομέρο, όπως και στην άμυνα ο Ντε Μιτσέλις, με παρτενέρ τον Μπουρντίσο, δεξιά ήταν Οταμέντι και αριστερά ο Κλεμέντε Ροντρίγκες. Αντί του Μαστσεράνο αμυντικό χαφ ήταν ο Μπολάτι, δεξιά του παρέμεινε στην ενδεκάδα ο Μάξι Ροντρίγκες, ενώ επέστρεψε ο Βερόν. Στην τριάδα της επίθεσης παρέμεινε ο Μέσι, ενώ για πρώτη φορά ξεκινούν οι Αγκουέρο και Μιλίτο.

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν έτσι ακριβώς όπως ήθελε ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του. Η Αργεντινή είχε μια ελαφρά και ανούσια υπεροχή, όμως οι διεθνείς μας έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, έκοβαν κάθε κίνδυνο και είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Αλέξη Τζόρβα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τα πήγε περίφημα κόντρα στον Μέσι και έτσι το πρώτο 10λεπτο πέρασε ήρεμα και ωραία...

Στην επίθεση βέβαια τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο καλά, αφού οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ δεν είχαν ευκαιρίες να βγουν στην αντεπίθεση, ενώ και ο Γιώργος Σαμαράς ήταν απελπιστικά μόνος τους και όποτε έπαιρνε την μπάλα δεν την κρατούσε για πολύ.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο τέταρτο, ενώ στο 12' τα χαμόγελα αυξήθηκαν, αφού η Νιγηρία είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ κόντρα στην Νότια Κορέα και αν τα παιχνίδια τελείωναν έτσι, η χώρα μας θα περνούσε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Άμυνα "γρανίτης" και... σούπερ Τζόρβας

Και ενώ όλα έδειχναν πως το 20λεπτο θα τελείωνε το ίδιο ήρεμα, στο 18'-19' η Εθνική Αργεντινής πάτησε... λίγο γκάζι και δημιούργησε δύο πολύ καλές φάσεις για να ανοίξει στο σκορ. Το ευχάριστο ήταν πως ούτε ο Αγκουέρο, ούτε και ο Βερόν κατάφεραν να νικήσουν τον Αλέξη Τζόρβα.

Η αντεπίθεση των "αλμπισελέστε" ήταν θέμα χρόνου, όπως και οι φάσεις που θα δημιουργούσαν μπροστά από την εστία, όμως αυτό που είχε σημασία ήταν να περάσει η... μπόρα δίχως να μας "παρασύρει". Τελικά αυτό δεν έγινε, αφού ναι μεν οι παίκτες του Μαραντόνα είχαν την συντριπτική κατοχή, όμως σ' όλες τις φάσεις, είτε με τον Αγκουρέρο στο 32', είτε με την σέντρα του Κλεμέντε από τα αριστέρα, δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του ανίκητου Τζόρβα.

Ο διεθνής πορτιέρο ήταν πραγματικά σε πολύ καλή μέρα και με δύο τεράστιες αποκρούσεις, στο πιο κρίσιμο χρονικά σημείο (45') νίκησε τους Μάξι Ροντρίγκες και Μέσι και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στην επανάληψη, η Εθνική μας ξεκίνησε με μια ανγκαστική αλλαγή στην σύνθεσή της, αφού ο Σπυρόπουλος πέρασε στην θέση του Σπυρόπουλου. Ο δεύτερος πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο "Τόρο" προωθήθηκε στα χαφ.

Η ευκαιρία του Σαμαρά και η διπλή απώλεια

Και ενώ το παιχνίδι έμοιαζε πολύ με το πρώτο ημίχρονο, μια φάση στο 48' ήρθε για να κάνει την διαφορά. Ο Γιώργος Σαμαράς βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση, ααπέφυγε τον Ντεμιτσέλις, πήρε την κόντρα από τον Μπουρντίσο, όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ. Πρώτη τεράστια ευκαιρία για την Εθνική μας να ανοίξει το σκορ και να πάρει προβάδισμα κόντρα στην μεγάλη Αργεντινή.

Στα επόμενα λεπτά πάντως η τύχη δεν ήταν με το μέρος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας, όχι γιατί αντιμετώπισε πρόβλημα στην άμυνα, αλλά γιατί Κατσουράνης και Τοροσίδης τραυματίστηκαν και στις θέσεις τους πέρασαν οι Νίνης και Πατσατζόγλου. Στο 55ο λεπτό, ο Ότο Ρεχάγκελ δεν είχε την δυνατότητα για άλλη αλλαγή κι αυτό σίγουρα δημιουργούσε "πονοκέφαλο". Σα να μην έφτανε η διπλή απώλεια, ήρθε και η ανατροπή της Νότιας Κορέας, που απομάκρυνε υπερβολικά την πρόκριση, αφού ακόμη και με νίκη, η Ελλάδα δεν θα έπαιρνε την πρόκριση.

Οι αλλαγές αποσυντόνισαν την Εθνική μας ομάδα, όμως ήταν γεγονός πως στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Ρεχάγκελ ήταν καλύτεροι στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα από την Αργεντινή. Τα σουτ του Κλεμέντε Ροντρίγκες στο 58' και στο 60' δεν ανησύχησαν τον Αλέξη Τζόρβα και έτσι τα λεπτά περνούσαν, αδιάφορα.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Σαμαράς πάλευε μόνος μ' όλους τους αμυντικούς και όποτε έβρισκε χώρο έκανε σουτ. Όπως και στο 60' όπου ο επιθετικός της Σέλτικ σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ.

Ο χρόνος κυλούσε και ήταν λογικό οι παίκτες του Μαραντόνα να πιέζουν περισσότερο, κάτι που έκανε το έργο των διεθνών μας δυσκολότερο. Στο 68' ο Μέσι προσπάθησε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ να ανοίξει το σκορ, όμως ο Τζόρβας ήταν και πάλι παρών, κάτι που συνέβη και ένα λεπτό αργότερα (69') με τον Μπολάτι. Φοβερός και τρομερός ο Αλέξης Τζόρβας.

Ντεμιτσέλις, Παλέρμο μας έστειλαν στην Ελλάδα

Το 0-0 παρέμενε στο "Πίτερ Μοκάμπα" και οι ελπίδες της Εθνικής αναπτερώθηκαν, αφού οι Νιγηριανοί είχαν κάνει το 2-2 κόντρα στην Νότια Κορέα. Δυστυχώς, τα χαμόγελα από το γκολ του Αγιεγκμπένι, δεν άργησαν να μετατραπούν σε κατήφεια. Στο 77' ο Ντεμιτσέλις μετά από σύγχηση στην άμυνα της Ελλάδας, έκανε το σουτ και άνοιξε το σκορ, βάζοντας τέλος στα όνειρα των διεθνών μας. Υπάρχει μια υποψία φάουλ του Αργεντινού αμυντικού, όμως το 1-0 ήταν γεγονός, ότι και να λέμε...

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Αργεντινούς να παίζουν με περισσότερη άνεση και τους Έλληνες να είναι σαφώς απογοητευμένοι.

Οι ευκαιρίες για τους παίκτες του Μαραντόνα αυξήθηκαν κι αν στο 84' και στο 86' οι Παλέρμο και Μέσι δεν βρήκαν στόχο, δεν έγινε το ίδιο και με τον δεύτερο που έγραψε το 2-0.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ):Τζόρβας, Βύντρα, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης (55' Πατσατζόγλου), Μόρας, Τζιόλης, Κατσουράνης (54' Νίνης), Καραγκούνης (46' Σπυρόπουλος), Σαμαράς

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμιτσέλις, Μπουρδίσο, Κ. Ροντρίγκες, Μπολάτι, Βερόν, Μ. Ροντρίγκες (63' Ντι Μαρία), Μέσι, Αγουέρο, Μιλίτο.

Γήπεδο: "Peter Mokaba Stadium", Polokwane

Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Iβκοβιτς, η επιστροφή!


Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.... Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και σύντομα θα ανακοινωθεί η πρόσληψή του καθώς απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες. Ο 67χρονος τεχνικός επιλέχθηκε από τους αδερφούς Αγγελόπουλος για να αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη καθώς η περίπτωση του Ετορε Μεσίνα ήταν αρκετά δύσκολη.

O "Ντούντα" είναι ο άνθρωπος που το 1997 οδήγησε τον Ολυμπιακό στο τριπλ-κράουν και δύο χρόνια μετά στη συμμετοχή στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα ενώ ως γνωστόν είναι κουμπάρος με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι κόντρες τους στα ντέρμπι των "αιωνίων" αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον πλέον.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί επίσης πως με τον Ιβκοβιτς προπονητή, ο Μίλος Τεόντοσιτς έπαιξε μεγάλο μπάσκετ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας, όπου η Σέρβοι έφτασαν μέχρι τον τελικό.

«Γελοίοι μέχρι τέλους!»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_xOYwPXHb4n.jpgΠΥΡΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥ «ΤΡΙΚΟΛΟΡ». «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ». «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΩΝ ΜΠΛΕ».Καυστική ήταν η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Εκίπ» στο σχόλιο τηςΤαξίδι στην κόλαση», ήταν ο τίτλος της ιστοσελίδας, σημειώνοντας στον υπότιτλο: «Η Ν.Αφρική νίκησε 2-1 τη Γαλλία. Οι μπλε έφυγαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο από τον πρώτο γύρο. Προκρίθηκαν Ουρουγουάη και Μεξικό».

Στην αρχική της ανάλυση της έγραφε: «Ταπεινωμένη κι αξιολύπητη. Η Γαλλία τερμάτισε τελευταία στον όμιλο της και ολοκλήρωσε το τουρνουά με άλλη μια ήττα. Μένοντας με 10 παίκτες οι μπλε δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τους μπαφάνα-μπαφάνα, που επίσης αποκλείστηκαν παρά τη νίκη».

Αργότερα, στην ανάλυση του αγώνα, η έγκυρη γαλλική εφημερίδα σημείωνε στον τίτλο της «Χωρίς θαύμα», αναφέροντας παρακάτω πως «η γαλλική ομάδα αποκλείστηκε και τυπικά την Τρίτη το απόγευμα. Όλα αυτά βέβαια ήταν αναμενόμενα μετά τα πρόσφατα επεισόδια και οι μπλε στάθηκαν ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τη Ν.Αφρική».

Ακόμα πιο καυστικό ήταν το «France Football», καθώς στην ηλεκτρονική του σελίδα έγραψε «Γελοίοι μέχρι τέλους», για να σημειώσει πιο κάτω: «Η Γαλλία ηττήθηκε εύκολα 2-1 από τους ταπεινούς Νοτιοαφρικανούς. Ετσι η Γαλλία αποχαιρέτησε το Μουντιάλ, όπως μπήκε: από την πίσω πόρτα…»

Κάποια χαρακτηριστικά σχόλια του γαλλικού Τύπου:

Le Figaro: Οι μπλε έφυγαν από το Μουντιάλ από την πίσω πόρτα

Liberation: Το τελευταίο φιάσκο των μπλε

France-Soir: Αντίο!

Le Monde: Τα δεινά των μπλε τέλειωσαν με ήττα

Le Parisien: Η Γαλλία, ηττημένη, επιστρέφει σπίτι

Le Nouvel Observateur: Η Γαλλία έφυγε από το Παγκόσμιο Κύπελλο

ΠΑΕ ΠΑΟΚ-Δεν υπάρχει... ευρώ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e6dd4d5380200210dfc0499ef37f5f94_L.jpg?1277212596?1277212596?1277212596Η μοναδική είδηση, αν μπορεί να χαρακτηρισθεί είδηση, που προέκυψε από το αποψινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Πρώτη προτεραιότητα η μείωση του ρόστερ και δεύτερη η πώληση κάποιου παίκτη.

Το θέμα που συζητήθηκε έντονα ήταν η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Θέμα λίγο πολύ γνωστό από το κλείσιμο της περσινή χρονιά. Η διοίκηση του Δικεφάλου αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να υπάρχει σκεπτικισμός αν θα μπορέσει νη νέα χρονιά να ολοκληρωθεί χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι.

Αποδεσμεύσεις

Αποφασίσθηκε να μην αποκτηθούν ποδοσφαιριστές, αν πρώτα δεν "αδειάσει" το υπάρχον ρόστερ, είτε με αποδεσμεύσεις, είτε με πωλήσεις παικτών. Γι' αυτό και τις επόμενες μέρες ο Ζήσης Βρύζας θα ρίξει το βάρος σ’ αυτό τον τομέα προκειμένου να δώσει λύσεις σε ζητήματα που εκκρεμούν τον τελευταίο χρόνο

Βιερίνια και Κοντρέρας

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν ως μάννα εξ’ ουρανού την πώληση κάποιου ποδοσφαιριστή. Οι μοναδικοί παίκτες που μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον είναι οι Βιερίνια και Κοντρέρας. Ο δεύτερος παρότι βρίσκεται στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής με την ομάδα της Χιλής δεν έχει αγωνιστεί ως βασικός για να κεντρίσει τα βλέμματα σκάουτερ. Ο πρώτος έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του που φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ποσό απαγορευτικό για τις περισσότερες ομάδες εντός, αλλά και εκτός συνόρων.

Αναζήτηση χορηγού

Παρότι ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος για την ώρα που θα ο κεντρικός χορηγός στη φανέλα της ομάδας.

Σε καλό δρόμο τα έργα

Τέλος, έγινε μία ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στο γήπεδο της Τούμπας και διαπιστώθηκε ότι προχωράνε με πολύ γρήγορο ρυθμό και εντός χρονοδιαγράμματος. Πηγη gazzetta.gr.

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ, 9-10 από Βουλιαγμένη

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ, 9-10 από Βουλιαγμένη

Στη συμμετοχή του στο Λεν Τρόφι θα αρκεστεί ο ΠΑΟΚ στην επόμενη σεζόν, καθώς στον τελευταίο μικρό τελικό των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας πόλο ηττήθηκε με 9-10 από τη Βουλιαγμένη και κατατάχθηκε τέταρτος στη βαθμολογία, με τους Αθηναίους να κερδίζουν το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα. Ο Δικέφαλος έτσι και αλλιώς έκανε την υπέρβαση, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πόλο έφτασε τόσο ψηλά.
300 και πλέον φίλαθλοι του Δικεφάλου μετέτρεψαν σε μια μικρή Τούμπα το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα για τα δεδομένα της υδατοσφαίρισης…

Α’ οκτάλεπτο: 1-0, 2-1, 2-3, 3-3.
Β’ οκτάλεπτο: 4-3, 5-4, 7-5.
Γ’ οκτάλεπτο: 7-7, 7-9.
Δ’ οκτάλεπτο: 7-10, 8-10, 9-10.

Ο πανικός κι ο Τριανταφυλλόπουλος


επεισόδια και πάλι Τον πανικό έσπειραν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που επιτέθηκαν ακόμη και σε ανυποψίαστους πολίτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διαλύσουν την πορεία των οπαδών του Ηρακλή.

Θύματά τους γυναίκες και μικρά παιδιά που καταδιώχθηκαν με μανία και έζησαν στιγμές βίας από τους κρανιοφόρους που εκτόξευσαν χημικά και δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα, στο Κατσάνειο, σε όσους είχαν πάρει θέση να παρακολουθήσουν την χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Μάκη Τραινταφυλλόπουλου που συμπεριέλαβε και τον αγώνα των κυανόλευκων.

Τελικά, δεν το παρακολούθησαν αφού πέρα από την επίθεση και τις ζημιές, οι αστυνομικοί φρόντισαν να ρίξουν χημικά και να σημειωθεί ότι: Σε απόσταση 20 μέτρων, απέναντι από το Καστάνειο και σε απόσταση 50 μέτρων, πάνω από το ίδιο χώρο, υπάρχουν νοσοκομεία. Υπάρχει το ΑΧΕΠΑ και ο Κυανός Σταυρός που πέρασαν μια νύκτα τρόμου παρακολουθώντας τη. δράση των ΜΑΤ και εισπνέοντας ληγμένα χημικά.

Το σκηνικό ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση των φίλων του Ηρακλή ου έσπευσαν να προστατευθούν. Δεν θα παραλείψουμε να σημειώσουμε ότι αιτία όλων αυτών, σύμφωνα με την αστυνομία, έγινε πυρσοί που άναψαν στη διάρκεια της πορείας και κάδος απορριμμάτων που πήρε φωτιά, προφανώς από πυρσό Ηρακληδεών.

Στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» δύο εκπρόσωποι του Ηρακλή, ο Αλέξης από το Κλαμπ των Αθηνών και ο Στέφανος Σωτηρόπουλος, απεσταλμένος από τη Θεσσαλονίκη, πρόβαλαν τις θέσεις του Ηρακλή και μετέφεραν το κλίμα τρομοκρατίας της χθεσινοβραδινής επίθεσης.

Ο Σωτηρόπουλος φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Λιμπερο και είπε: «Όλοι είμαστε στρατιώτες του Ηρακλή αυτή την στιγμή και διεκδικούμε το δίκιο της ομάδας μας. Χθες πήγα στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη, ήταν μαζί μου και ο Αλέξης από το Athens Club, είχα περάσει και από εκεί νωρίτερα και είχαμε μια συζήτηση με τα παιδιά. Μετά την στην εκπομπή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μας έδωσε 5-6 λεπτά στην αρχή της εκπομπής και μετά ένα 10λεπτο στο τέλος, εμείς κλείσαμε την εκπομπή. Έγιναν διάφορα πάντως, περισσότερα όμως όχι την ώρα που ήμασταν στον αέρα, τα πιο ενδιαφέροντα λέχθηκαν off camera στα διαλλείματα αλλά και πριν από την εκπομπή».

Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης: «Είχε πολύ κόσμο εκεί στο στούντιο, ήταν πολιτικοί και η προηγούμενη εκπομπή και υπήρχε πολύς κόσμος στους διαδρόμους. Συνάντησα διάφορους και προσπάθησα να τους μιλήσω και να τους ευαισθητοποιήσω για το θέμα του Ηρακλή. Μου έκανε εντύπωση ο κ. Βορίδης του ΛΑ.Ο.Σ. τον οποίο ρώτησα αν τον αγγίζει ότι συμβαίνει στον Ηρακλή και είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει το θέμα. Τότε τον ρώτησα, αν αληθεύουν όσα ακούγονται στην Θες/νίκη και ο Ηρακλής δεχθεί την πρόσκληση να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των Σκοπίων, θα τον ενδιαφέρει; του κόπηκε η λαλιά τότε και το γέλιο. Είδα και τον κ. Αυτιά, τον ρώτησα και αυτόν και είπε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, είπε ότι είναι με όλες τις ομάδες και του ζήτησα να κάνει κι άλλα, έγιναν διάφορα πριν αλλά και στην διάρκεια της εκπομπής, κυρίως όμως στα διαλλείματα».

Για την συμπεριφορά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου τόνισε: «Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μας φέρθηκε άψογα, μας μίλησε για αρκετή ώρα και πριν από την εκπομπή ενώ και στα διαλλείματα ήταν κοντά μας. Ήταν και ένας βουλευτής Κοζάνης εκεί, που είχε άποψη για όσα γίνονται αλλά δεν ήταν και πολύ ζεστός για τον Ηρακλή, τον ρώτησα πάντως αν ήξερε τον κ. Σάββα και είπε ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί του, δεν ήταν πάντως αυτός τόσο ειρωνικός όσο άλλοι μέσα στο στούντιο, όχι στον αέρα όμως, στην κάμερα ήταν όλοι σωστοί. Μου έκανε εντύπωση ότι ανέφερα και μερικά για τον ΟΦΗ και τους φιλάθλους αλλά δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την Κρήτη. Επίσης πρέπει να πω ότι με την βοήθεια του Γιώργου Μαντζιούκη, μάζεψα σε έναν φάκελο όλα τα στοιχεία για την υπόθεση και τον έδωσα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που είπε ότι θα τον μελετήσει. Πάντως ανέφερε ότι πήγαμε λίγο αργά σε αυτόν για βοήθεια, ήθελε να μιλήσει και για τον Ρέμο αλλά δεν τον αφήσαμε, πιστεύω πάντως (έστω και αν δεν το παραδεχθεί ποτέ δημόσια) ότι έχει μετανιώσει για την εμπλοκή του στην διοίκηση Ρέμου. Σημειώνω πάντως ότι μας φέρθηκε άψογα και ενδιαφέρθηκε για εμάς και τον Ηρακλή από την αρχή μέχρι το τέλος της εκπομπής, ήταν πολύ σωστός ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος».

Για όσα συνέβησαν στην χθεσινή πορεία των φίλων του Ηρακλή είπε: «Όπως είπα και στην εκπομπή χθες, στεναχωρέθηκα που δεν ήμουν Θεσσαλονίκη την ώρα που ο κόσμος του Ηρακλή έδινε πάλι τον αγώνα του στους δρόμους. Με στεναχωρεί επίσης ότι οι πολιτικοί και οι φορείς της πόλης δεν δηλώνουν παρών στην μάχη αυτή που δίνει ο Ηρακλής, τώρα τους έχει ανάγκη ο Ηρακλής και ο κόσμος του και πρέπει να σταθούν δίπλα του».

Κλείνοντας, ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε τα εξής: «Είναι δύσκολα τα πράγματα όπως καταλαβαίνουν όλοι αλλά έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, θα παλέψουμε και θα δικαιωθούμε. Χθες έγιναν από ότι μαθαίνω απαράδεκτα πράγματα από την αστυνομία και κάποιος πρέπει να βγει και να μιλήσει για αυτό. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε, θα αποφασιστούν όλα μετά από τις συζητήσεις που θα γίνουν στην οικογένεια της ομάδας ενώ πιστεύω ότι δεν θα πρέπει πλέον να δημοσιοποιούμε τις κινήσεις μας στην συνέχεια».

Στη Γιουβέντους ο Στοράρι


Ο Μάρκο Στοράρι Παίκτης της Γιουβέντους είναι από την Τετάρτη ο Μάρκο Στοράρι. Ο πρώην παίκτης της Μίλαν αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις στη συνέχεια έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο Τορίνο για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο 32χρονος πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σαμπντόρια, με την οποία πανηγύρισε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

"Είναι ενθουσιασμένος που πλέον ανήκω στη Γιουβέντους. Αποτελεί τιμή για εμένα να φοράω τη φανέλα αυτής της ομάδα", είπε αρχικά ο Στοράρι, ο οποίος συνέχισε τονίζοντας, "δέχτηκα την πρόταση της Γιουβέντους γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Δεν με φοβίζει η παρουσία του Μπουφόν στην ομάδα. Στη Μίλαν υπήρξα και τέταρτη επιλογή πίσω από Αμπιάτι, Ντίντα και Κάλατς. Εγώβ θα δώσω ό,τι έχω για να πετύχω", είπε ο Στοράρι που είναι η δεύτερη μεταγραφή της Γιουβέντους εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Μητρόπουλος Γενικός Αρχηγός...


O παλαίμαχος Τάσος Μητρόπουλος Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Τρίτη για τον Ολυμπιακού. Στην αρχή η ΠΑΕ έκανε γνωστό πως οι μεταγραφές θα γίνουν αφού ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ στη συνέχεια γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας με τον Τάσο Μητρόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει το πόστο του γενικού αρχηγού.

"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Τάσο Μητρόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του Γενικού Αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος".

4+1 επιλογές τίτλου ο ΠΑΟΚ

4+1 επιλογές τίτλου ο ΠΑΟΚ

Λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας εν όψει της καινούργιας ποδοσφαιρικής περιόδου ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται, μεσούσης της μεταγραφικής σαιζόν, στην πιο πλήρη μορφή του, συγκριτικά και έναντι των άλλων περιόδων. Με μια μόνο μεταγραφή αυτήν του Δημήτρη Σαλπιγγίδη είναι σχεδόν πλήρης στο ρόστερ του, και έτοιμος για να μπει στην διεκδίκηση των στόχων του.
Ο λόγος είναι απλός και απολύτως κατανοητός. Πριν το κλείσιμο της προηγούμενης περιόδου, με κινήσεις απολύτως ελεγμένες και μελετημένες, η διοίκηση της ΠΑΕ, φρόντισε και εξασφάλισε την ανανέωση των τεσσάρων κορυφαίων κατά θέση ποδοσφαιριστών της, που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει στην σύνθεση της. Οι ουσιαστικές αυτές κινήσεις που αντιστοιχούν στις τέσσερις εσωτερικές «μεταγραφές», με τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Χαλκιά, Ιβιτς, Γκαρσία και Λίνο, αλλά και με την προσθήκη του Σαλπιγγίδη, σηματοδοτούν την διατήρηση της ισχύος της ομάδας κατά τα περυσινά της πρότυπα και την περαιτέρω ενίσχυση της με το βαρύ «πυροβολικό» της εθνικής, τον κορυφαίο Μακεδόνα φορ.
Οι κινήσεις αυτές ήταν επιβεβλημένες και η διοίκηση σταθμίζοντας τις ολοένα αυξημένες απαιτήσεις που έχει η ομάδα σε εγχώριο πρωτάθλημα και Ευρώπη, δεν στάθηκε στο οικονομικό κόστος αυτών των συμφωνιών. Ετσι ανανέωσε τα συμβόλαια όλων αυτών, που όπως είπαμε αντιστοιχούν σε τέσσερις «μεταγραφές» ολκής.
Ο καθένας από αυτούς είναι αναμφίβολα από τους κορυφαίους στην θέση του στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Ο Χαλκιάς στους τρεις κορυφαίους τερματοφύλακες της χώρας και μέλος της εθνικής ομάδας. Ο Γκαρσία είναι ο παίκτης-ηγέτης που θα ήθελε κάθε ομάδα για την μεσαία γραμμή της, όπως και ο χαρισματικός Σέρβος Βλάνταν Ιβιτς. Τέλος ο φουλ μπακ της αριστερής πτέρυγας, Λίνο, με την κατακόρυφη αγωνιστική πρόοδο της τελευταίας περιόδου, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ και δίκαια επιβραβεύτηκε με ένα καινούργιο συμβόλαιο.

Ο κορμός και οι προσθήκες

Ο κορμός της ομάδας ήταν έτοιμος από την τελευταία σαιζόν. Με παίκτες πρωτοκλασάτους και έμπειρους. Τώρα σ’ αυτόν τον κορμό προστίθεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που με μόνη την δική του παρουσία ενισχύει εξαιρετικά την επιθετική γραμμή και στα πλάγια και στο κέντρο της. Στην ήδη έτοιμη ομάδα, ο Μάριο Μπερέτα θα έχει πλέον την ευθύνη να προσθέσει κάποιες συμπληρωματικές λύσεις, κάποιες μεταγραφικές «πινελιές», που θα δώσουν λύσεις και στην πορεία θα ενισχύσουν την συνολική προσπάθεια της ομάδας. Άλλωστε είναι γνωστό πως στην διάρκεια της περιόδου θα χρειαστούν όλοι σχεδόν οι παίκτες του ρόστερ και οι 23 που σήμερα το συγκροτούν πιθανώς να μην αρκέσουν, αφού φέτος ο ΠΑΟΚ έχει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις νωρίς, ενώ το πρωτάθλημα και το κύπελλο θα είναι μέσα στις προτεραιότητες του.
Με όλα αυτά τα δεδομένα η κίνηση των Ζαγοράκη και Βρύζα να εξασφαλίσουν έγκαιρα τους τέσσερις βασικούς άξονες της τελευταίας περιόδου και να φέρουν πίσω στην ομάδα τον Σαλπιγγίδη, μόνο σαν εύστοχες και μελετημένες επιλογές μπορεί να χαρακτηριστούν και με την προοπτική να αποκτηθούν ακόμα ένας- δυο ικανοί και πρωτοκλασάτοι παίκτες, ο ΠΑΟΚ ήδη είναι στην αφετηρία του μεγάλου δρόμου που έχει να διανύσει. Ο χρόνος πλησιάζει και ο Μάριο Μπερέτα ετοιμάζει βαλίτσες για την ελληνική περιπέτεια της καριέρας του. Πηγη Μετροσπορ

Μεξικό - Ουρουγουάη 0-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/su/suarez_2010_6_22_18_3_24_b.jpgΗ Ουρουγουάη νίκησε με 1-0 το Μεξικό χάρη σε γκολ του Λουΐς Σουάρες και πέρασε ως πρώτη από τον 1ο όμιλο, ενώ προκρίθηκαν ως δεύτεροι οι Μεξικανοί.Η "σελέστε" με την κεφαλιά του επιθετικού του Άγιαξ στο 43' πήρε την νίκη και έφτασε τους 7 βαθμούς, ενώ δεν δέχτηκε γκολ στα τρία ματς του ομίλου.

Το Μεξικό με 4 βαθμούς προκρίθηκε στην ισοβαθμία με την Νότιο Αφρική, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων και θα αντιμετωπίσει τον 1ο του 2ου ομίλου, δηλαδή πιθανότατα την Αργεντινή.

Από την άλλη η Ουρουγουάη θα αντιμετωπίσει τον 2ο του 2ου ομίλου, έτσι δεν αποκλείεται αυτή να είναι η Ελλάδα.

Μεξικό - Ουρουγουάη 0-1

Σκόρερ: 43' Λουΐς Σουάρες
Γήπεδο: "Royal Bafokeng", Ρούστενμπεργκ
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Τις δύο πρώτες καλές στιγμές τις είχε η Ουρουγουάη στο ματς, αλλά το Μεξικό την πρώτη κλασική ευκαιρία.

Ο Λουΐς Σουάρες στο 6' από λάθος του Μορένο πήρε την μπάλα, η οποία μετά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 21' είχε την ίδια κατάλληξη σουτ του Άλβαρο Περέιρα.

Ένα λεπτό μετά ο Αντρές Γκουαρδάδο έκανε εξαιρετικό μακρινό σουτ και η μπάλα "τράνταξε" το ορίζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα και εν συνεχεία χτύπησε στο έδαφος, περίπου ένα μέτρο έξω από την τελική γραμμή.

Η "σελέστε" άνοιξε το σκορ στο 43' με την κεφαλιά του Λουΐς Σουάρες στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από την σέντρα του Έντινσον Καβάνι από δεξιά.

Το δεύτερο ημίχρονο

Μετά από προσπάθεια και σουτ του Έντινσον Καβάνι από δεξιά ο Όσκαρ Πέρες μπλόκαρε έυκολα χαμηλά, ενώ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντιέγκο Λουγκάνο στο 54'.

Οι Μεξικανοί έφτασαν πολύ κοντά στην ιοσοφάριση στο 64', όταν ο Μπαρέρα έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Φρανσίσκο Ροντρίγκες ήταν μόνος στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι.

ΜΕΞΙΚΟ: Όσκαρ Πέρες, Οσόριο, Ροντρίγκες, Μορένο (57' Κάστρο), Σαλσίδο, Μάρκες, Τοράδο, Γκουαρδάδο (46' Μπαρέρα), Ντος Σάντος, Γκιγέρμο Φράνκο, Μπλάνκο (63' Χαβιέρ Ερνάντες).
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Βικτορίνο, Λουγκάνο, Φουσίλε, Ντιέγκο Πέρες, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Περέιρα (77' Σκότι), Καβάνι, Λουΐς Σουάρες, Φορλάν.

Γαλλία-Νότιος Αφρική 1-2

http://www.sport24.gr/ast/cov/fo/foto_2010_6_22_18_16_22_b.jpgΗ Νότιος Αφρική επικράτησε 2-1 της Γαλλίας, αλλά έμεινε εκτός συνέχειας, όπως και οι "τρικολόρ". Βασικός αγωνίστηκε ο Σισέ, ο οποίος όμως δεν βοήθησε την ομάδα του.Ο αγώνας

Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, το θέαμα ήταν φτωχό, καθώς δεν υπήρχε κάποια καλή φάση μπροστά από τις δύο εστίες, ενώ και οι παίκτες των δύο ομάδων έμοιαζαν να μην πιστεύουν στην πρόκριση, που δεν κρινόταν μόνο από το δικό τους παιχνίδι, αλλά και από εκείνο της Ουρουγουάης με το Μεξικό.

Τελικά, μια αδράνεια στην άμυνα των Γάλλων στο 20ό λεπτό απέφερε το γκολ για τη Νότια Αφρική, μόλις στην πρώτη ευκαιρία που παρουσιάστηκε στην αναμέτρηση. Ο Τσαμπαλάλα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Λορίς δεν έκανε σωστή έξοδο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Κουμάλο, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 για τους διοργανωτές.



Γαλλία (Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Γκαλάς, Σκιλασί, Κλισί, Ντιαρά (82' Γκοβού), Ντιαμπί, Ζινιάκ (46' Μαλουντά), Γκουρκούφ, Ριμπερί, Σισέ (55' Ανρί)

Νότιος Αφρική (Παρέιρα): Τζόζεφς, Νγκόνγκα (55' Γκάξα), Μοκοένα, Κουμάλο, Μασιλέλα, Πίεναρ, Σιμπάγια, Κουμπόνι (78' Μοντίσε), Τσαμπαλάλα, Μφέλα, Πάρκερ (68' Νομβέτε)

Κίτρινες κάρτες: Ντιαμπί

Κόκκινη κάρτα: Γκουρκούφ

Διαιτητής: Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία)

Βοηθοί: Αμπράαμ Γκονσάλες (Κολομβία), Ουμπέρτο Κλαβίχο (Κολομβία)

Ανακοίνωσε Χίλμπερτ η Μπεσίκτας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2f8633708207662d1addde1901762084_L.jpg?943912800?943912800?943912800Συνεχίζεται εντυπωσιακά η ενίσχυση της Μπεσίκτας. Οι Μαύροι Αετοί μετά την απόκτηση του Κουαρέσμα ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ρομπέρτο Χίλμπερτ, που αποτελεί επιλογή του Σούστερ. Κάτοικος Κωνσταντινούπολης θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Ρομπέρτο Χίλμπερτ, την απόκτηση του οποίου ανακοίνωσε η διοίκηση της Μπεσίκτας. Ο τουρκικός σύλλογος έκανε γνωστό μέσω της ιστοσελίδας του ότι ο Γερμανός μέσος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Στουτγκάρδη, πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του.

Ο 25χρονος άσος, ο οποίος αποτελεί επιλογή του Γερμανού τεχνικού της Μπεσίκτας, Μπερντ Σούστερ, έχει οκτώ συμμετοχές στην εθνική Γερμανίας, ωστόσο δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Θα... ξεφτιλίσω τον Κυργιάκο»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/07e9a3036f9ee4018a8cd37973416c44_L.jpg?943912800?943912800?943912800Συμπαίκτες στην Λίβερπουλ, αντίπαλοι όμως σήμερα για 90 λεπτά. Ο λόγος για τον Μάξι Ροντρίγκεζ και τον Σωτήρη Κυργιάκο, με τον Αργεντίνο άσο να... υπόσχεται πως θα περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του «Sotis» και τον Έλληνα αμυντικό να απαντά με... κλωτσιά!Ο Μάξι μίλησε στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ και αναφέρθηκε στην σχετική πλάκα που έχει γίνει με τον Κυργιάκο αναφορικά με το παιχνίδι του Πολοκουάνε: «Ναι, έχουμε αστειευτεί για αυτό. Του έχω πει πως θα του περάσω την μπάλα κάτω από τα πόδια. Και μου απάντησε πως θα με κλωτσήσει! Ξέρουμε πως όταν μιλάμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν υπάρχουν φαβορί. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι για τις δύο ομάδες», τόνισε ο μέσος της «αλμπιτσελέστε».

Στο ίδιο έργο θεατές !!..ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ..

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
Αγωνιστική περίοδος 1974 - 1975

Η υπόθεση των λουλουδιών την περίοδο 1974-’75 ταρακούνησε τον «Γηραιό». Στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (28/5/75) ήρθε η ήττα με κατεβασμένα χέρια. Οι Νικολούδης, Χαλιαμπάλιας και Ροκίδης ομολόγησαν ότι έγινε απόπειρα εξαγοράς τους από παράγοντες του Παναθηναϊκού (Αντώνης Μαντζαβελάκης μέσω του προέδρου Απόστολου Νικολαίδη) για να έχουν μειωμένη απόδοση. Στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του Ηρακλή ήρθαν τρεις ανθοδέσμες προς τους τρεις παίκτες γεμάτες δεσμίδες χιλιάρικα. Ύστερα από θυελλώδεις συζητήσεις στο διοικητικό συμβούλιο του Ηρακλή, αποφασίστηκε να διαγραφούν οριστικά οι Χαλιαμπάλιας και Ροκίδης, την ώρα που υπήρξε επιείκεια για τον Τάκη Νικολούδη, στον οποίο επιβλήθηκε εξάμηνη διακοπή συμβολαίου.
Στο δικαστήριο (Άρειος Πάγος) ο Παναθηναϊκός κρίθηκε ένοχος, όταν όμως το θέμα έφτασε στη Δ.Α.Ε. γλίτωσαν τη β'εθνικη από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Γιώργο Ανδριανόπουλο (παιδικό φίλο του προέδρου του Παναθηναικού)!!!!
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ 1980
Αγωνιστική περίοδος 1979 - 1980
Την περίοδο 1979-80 το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από μια υπόθεση δωροδοκίας. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Φιλώτας Πέλλιος κατήγγειλε ότι ο τότε πρόεδρος του Ηρακλή, Κώστας Περτσινίδης, επιχείρησε να τον δωροδοκήσει για να έχει μειωμένη απόδοση στη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων. Οι κατηγορίες δεν επιβεβαιώθηκαν νομικά, ωστόσο ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική για πρώτη φορά στην 72χρονη ιστορία του. Παράγοντες και φίλαθλοι του Ηρακλή έφτασαν μέχρι τον τότε πρωθυπουργό, Γεώργιο Ράλλη, για να ζητήσουν την προσωπική παρέμβασή του για την ηθική αποκατάσταση του συλλόγου. Οι «κυανόλευκοι» συμβιβάστηκαν με τη μοίρα τους. Αργότερα το δικαστήριο δικαίωσε τον Ηρακλή με τελεσίδικη απόφαση και το όνομά του αποκαταστάθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων, όχι όμως και η βλάβη από τον υποβιβασμό. Ο «Γηραιός», έστω και χωρίς τον Βασίλη Χατζηπαναγή, επέστρεψε… τρένο στη φυσική του θέση, όμως εξαιτίας εκείνης της απόφασης δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των ομάδων που είναι ανελλιπώς παρούσες στη μεγάλη κατηγορία (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) από το 1959, όταν σχηματίστηκε η Α΄ Εθνική.
Αγωνιστική περίοδος 1981-1982
Το 1982 ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Γιώργος Ορφανίδης κατήγγειλε ότι ο τότε πρόεδρος της Καστοριάς, Γιώργος Χαλκίδης, του πρόσφερε 2 εκατομμύρια δρχ. για να 'χει μειωμένη απόδοση στον αγώνα Ηρακλή-Παναθηναϊκού για το Κύπελλο. Όλα αυτά για λογαριασμό του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού, Βαρδή Βαρδινογιάννη, όπως ισχυρίστηκε ο παίκτης. Οι δύο παράγοντες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο Χαλκίδης καταδικάστηκε πρωτοδικώς σε 3χρονη φυλάκιση και απαλλάχτηκε στο Εφετείο, ενώ ο Βαρδής Βαρδινογιάννης αθωώθηκε. Ο Παναθηναϊκός τη γλίτωσε και στο ΑΣΕΑΔ, όχι επειδή οι δικαστικοί που συγκροτούν το όργανο δεν πείστηκαν για την ενοχή της ΠΑΕ, αλλά γιατί ο νόμος δεν προέβλεπε επιβολή ποινής, αφού ο δράστης ήταν απλώς μέτοχος και όχι μέλος του ΔΣ της εταιρίας.
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ 1980
Αγωνιστική περίοδος 1985 - 1986
Η ΑΕΚ επρόκειτο ν'ανέβει στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό. Ο - τότε - γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Γιάννης Χρυσοβιτσιάνος, είχε "πιάσει" τους ποδοσφαιριστές της ομάδας των Σερρών, Γιάννη Αντωνιάδη, Γιώργο Σφακιανάκη και Μιχάλη Γαλατίδη, προτείνοντας τους να έχουν μειωμένη απόδοση ώστε να βοηθήσουν να "έλθει διπλό" το ματς, με το αντίστοιχο βέβαια... τίμημα. Μεσάζων ήταν ένας τύπος ονόματι Ρήγας, που στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. O μεγαλοπαράγοντας της Α.Ε.Κ. πιάστηκε επ' αυτοφόρω από την Αστυνομία να δωροδοκεί. Αποτέλεσμα; Η πολιτεία όχι μόνο δεν την έστειλε όπως προβλεπόταν στην Β΄Εθνική, αλλά απλώς της αφαίρεσε 4 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ βαθμούς από το ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ(;;;;;;;;) Τότε η Α.Ε.Κ. έπαιξε μπαράζ στον Βόλο με τον Ηρακλή για το ποιά ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο αγώνας έμεινε στην ιστορία ως "ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ" γιατί ο Ηρακλής έστειλε τους παίκτες του (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ) για διακοπές και κατέβηκε με 9 αναπληρωματικούς παίκτες και μετά από λίγο ο αγώνας διακόπηκε σε βάρος του, ενώ ήταν 0-0 γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε με 5 παίκτες λόγω 3 κόκκινων καρτών και ενός τραυματισμού
Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ 1980 ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Αγωνιστική περίοδος 1986 - 1987
Ο Αλεσάντρο Ίσις που έπαιζε στον Ο.Φ.Η. ήταν ένας πολύ καλός αμυντικός χαφ, κλασικός Λατινοαμερικάνος κανάγιας, υπερβολικά σκληρός πολλές φορές, αλλά με σχετικά σύντομη παρουσία λόγω των... ούρων του. Τα πιο διάσημα ούρα ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.Η νομοθεσία τότε προέβλεπε πως αν ένας παίκτης πιαστεί "ντοπέ", τιμωρείται και ο ίδιος αλλά και η ομάδα με αφαίρεση βαθμών. Ο ΟΦΗ, δεύτερος τότε στο πρωτάθλημα, αν τιμωρούνταν θα έχανε την ευρωπαϊκή έξοδο που για πρώτη φορά του χαμογελούσε. Επειδή όμως θα ξεσπούσε λαϊκή επανάσταση στο Ηράκλειο αν η ομάδα έχανε με τέτοιο τρόπο την Ευρώπη, επιστρατεύτηκε η γνωμάτευση ενός απίθανου "ντοπολόγου" (κάποιου Μάνφρεντ Ντόνικε) και τα ούρα του Ίσις βγήκαν... γάργαρο νερό. Οι εφημερίδες έκαναν λόγο για σκάνδαλο αλλά όταν το Ηράκλειο έδινε 60% στο ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, ποιος τις άκουγε;
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Αγωνιστική περίοδος 1987-1988
Η Λάρισα, η οποία καθοδηγούμενη απ'τον Γιάτσεκ Γκμοχ και τον μεγάλο Βασίλη Καραπιάλη, πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.Μάρτιος του 1988 και η Λάρισα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Στο ημίχρονο του αγώνα γίνεται η κλήρωση των δύο ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα που θα περνούσαν από έλεγχο. Ξαφνικά, οι "πράσινοι" ζητούν να υποβληθεί κατ' εξαίρεση σε έλεγχο και ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής Γκεόργκι Τσίγκοφ, κάτι που προέβλεπε σαν δυνατότητα ο κανονισμός, αλλά ποτέ δεν είχε συμβεί στο παρελθόν. Τα αποτελέσματα βγάζουν θετικό το δείγμα του Βούλγαρου με την απαγορευμένη ουσία κοδεΐνη, που ουσιαστικά δεν προσφέρει καμιά απολύτως βοήθεια στην αύξηση της απόδοσης. Ακολουθεί... τρικούβερτο γλέντι, καθώς η νομοθεσία τότε προέβλεπε πως σε περίπτωση ντόπινγκ ενός ποδοσφαιριστή τιμωρείται ΚΑΙ η ομάδα. Η Λάρισα τιμωρήθηκε με -4 βαθμούς, με αποτέλεσμα να "κατεβαίνει" στη 2η θέση και η ΑΕΚ να περνάει πρώτη. Οι οπαδοί της Λάρισας ξεσηκώνονται και κλείνουν την Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης για 36 ώρες, "κόβοντας" την Ελλάδα στα δύο. Η ατμόσφαιρα στη περιοχή είναι βαριά και η δυσοσμία έντονη, από το κάψιμο εκατοντάδων ελαστικών.Με τις απειλές για γενίκευση των επεισοδίων αλλά και τη δύναμη του εκλογικού σώματος στον κάμπο τότε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άλλαξε τον νόμο, τιμωρήθηκε μόνο ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής και επιστράφηκαν οι βαθμοί. Η Λάρισα έγινε εκείνη τη χρονιά η πρώτη επαρχιακή ομάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ο Τσίγκοφ έγινε... σύνθημα ("Τσίγκοφ, πρεζάκια, δώσε μας χαπάκια", "Τσίγκοφ, κατούρα να γίνουμε μαστούρα") και η απορία για το ποιός έπαιξε το ρόλο του... Πήλιου Γούση, "δίνοντας" το θέμα του ντοπαρίσματος Τσίγκοφ στον Παναθηναϊκό, αναζητείται ακόμα. Οι φήμες έλεγαν (και λένε) πως η πληροφορία δόθηκε απο ανθρώπους της... Λάρισας και το σχετικό ερώτημα της εποχής ήταν : "Ποιός έριξε την κοδεΐνη στο ποτό του Τσίγκοφ;". Δυστυχώς ο Τσίγκοφ δεν είχε κανέναν γνωστό... ντοπολόγο, όπως ο Ίσις.
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΒΑΣΕΙ ΨΗΦΩΝ
Αγωνιστική περίοδος 1986 - 1987
Το 1987 ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κατηγόρησε ευθέως τη διοίκηση της ΑΕΚ ότι προσέγγισε με σκοπό να δωροδοκήσει τον παίκτης της ομάδας της Πάτρας, Λεωνίδα Βόσδου χωρίς όμως να έχει κάποιο στοιχείο στα χέρια του. Η ιστορία μπήκε στο... χρονοντούλαπο, αφού κανείς θέλησε να ασχοληθεί.
Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ 1980
Αγωνιστική περίοδος 2009 - 2010
Η Ε.Π.Ο. μετά από οχλήσεις του φιλοκυβερνητικού προέδρου του Λεβαδειακού Κομπότη και με δήθεν πρόσχημα την οικονομική κατάσταση του Ηρακλή, δεν δίνει άδεια στον Ηρακλή με τη συνέπεια τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β΄Εθνική και την ταυτόχρονη παραμονή της ομάδας της Λιβαδειάς, τη στιγμή που η Α.Ε.Κ. και ο Π.ΑΟ.Κ. έχουν πολύ πιο μεγάλα οικονομικά προβλήματα......
Όπως είδαμε στα παραπάνω γεγονότα, το ''κράτος'' 'οτι θέλει κάνει κι αποφασίζει με γνώμονα τον αριθμό οπαδών - άρα και ψήφων.


Αναδημοσίευση από το blog : O Ερευνητής της Βέροιας



Η «συγγνώμη» του Τέρι στον Καπέλο! «Το παρατράβηξα…»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_zg0BKJm4La.jpgΣυγγνώμη ζήτησε ο Τζον Τέρι από τον Φάμπιο Καπέλο.Ο Άγγλος αμυντικός μίλησε στην εφημερίδα «Daily Mail» και παραδέχθηκε πως έκανε λάθος να αμφισβητήσει τις επιλογές του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού των «λιονταριών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

«Πήγα στη συνέντευξη Τύπου (σ.σ.: μετά το ματς με την Αλγερία) με την πρόθεση να μιλήσω ειλικρινά. Ρωτήθηκα για τον Τζο Κόουλ και ίσως το τράβηξα πολύ», τόνισε αρχικά ο έμπειρος άσος της Τσέλσι και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν είχα τη πρόθεση να πλήξω τον προπονητή ή τους συμπαίκτες μου και, αν αυτό συνέβη, ζητώ συγγνώμη».

Ο Τέρι ξεκαθάρισε πως όλα αυτά τα έχει συζητήσει και με τον προπονητή του, ενώ επεσήμανε πως πλέον το μυαλό του βρίσκεται στον επόμενο αγώνα με τη Σλοβενία: «Θέλω να αφήσω πίσω μου αυτό το επεισόδιο και να επικεντρωθώ στην προσπάθεια για νίκη στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την Αγγλία».

Oι απίστευτες ιστορίες του γίγαντα Μπολ

http://www.sport24.gr/ast/cov/Bo/Bol_2010_6_22_12_33_42_b.jpgΔύο διαφορετικοί κόσμοι ευθυγραμμίστηκαν θρηνώντας τον χαμό του Μανούτε Μπολ. Το "όρθιο χιλιόμετρο" του ΝΒΑ μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν που πέρασαν ποτέ από τα παρκέ παγκοσμίως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών.

Η σόουμπιζ του ΝΒΑ αλλά αλλά και συνοδοιπόροι συμπατριώτες του Σουδανού γίγαντα από τον πολύπαθο Νότο του Σουδάν σοκαρίστηκαν από τον είδηση του χαμού του. Ο ύψους 2.32 Μπολ "χτυπήθηκε" από μία σπάνια δερματική πάθηση.

Η κατάσταση της υγείας του επειδεινώθηκε τις τελευταίες μέρες λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Το "όρθιο χιλιόμετρο" όπως τον αποκαλούσαν γεννήθηκε στη Ντίνκα μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της Αφρικής. Ο Μπολ χάρη στο αφύσικο ύψος του, κατόρθωσε να κάνει το ταξίδι από τα πεδία των μαχών στη λάμψη του ΝΒΑ.

Χάρισε όλη την περιουσία του!

Ακόμη και όταν αποσύρθηκε από το μπάσκετ συνέχιζε να υποστηρίζει τις προσπάθειες της φυλής του διαθέτοντας όλη την περιουσία του στην περιοχή όπου είχε πληγεί ανεπανόρθωτα από τον εμφύλιο πόλεμο στο Σουδάν. Είναι χαρακτηριστικό πως δώρισε ποσό που ξεπερνούσε τα 6 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστικό έργο στο Νότιο Σουδάν.

Πληροφορήθηκε για την σοβαρότητα της ασθένειας του πριν από λίγους μήνες, ενώ βρίσκονταν στη γεννέτειρα του για να πάρει μέρος σε καμπάνια κατά της διαφθοράς. Ο Αφρικανός γίγαντας ταξίδευε σε μόνιμη βάση στο Σουδάν ακόμη και κατά την διάρκεια του 20ετούς εμφύλιου πολέμου όπου έχασε δεκάδες συγγενείς του.

Σκότωσε λιοντάρι με δόρυ

Γεννήθηκε στο απομονωμένο Τούραλι και ο "θρύλος" αναφέρει πως πρόκειται για τον μοναδικό παίκτη του ΝΒΑ που σκότωσε λιοντάρι με ένα δόρυ και για να παντρευτεί την σύζυγο του χρειάστηκε να προσφέρει στην οικογένεια της 40 αγελάδες! Άλλωστε τα συμπαθή βοοειδή αποτελούν αναπόσταστο κομμάτι της κουλτούρας των κατοίκων της Ντίνκα.

Ο Μπολ προτιμούσε ωστόσο το μπάσκετ. Παίζοντας σε μία ομάδα στην πρωτεύουσα Χαρτούμ απέσπασε την προσοχή ενός σκάουτερ το 1983 που τον έπεισε για το μεγάλο ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Αντιμετώπιζε τεράστιες δυσκολίες με την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, ωστόσο έπειτα από δύο χρόνια στο κολέγιο κατάφερε το 1985 να γίνει ντραφτ στο ΝΒΑ.

Eπελέγη από τους Γουάσινγκτον Μπούλετς. Στους πρωτευουσιάνους έμελλε να στεριώσει περνώντας μία δεκαετία. Ο ψηλότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ για μία σεζόν ήταν συμπαίκτης με τον κοντύτερο (σ.σ.: μόλις 1.59) Μάγκσι Μπογκς.

H ατάκα του Γούντι Άλεν

Το απίστευτο ύψος του σε συνδυασμό με τα αδύναμα πόδια του τον κατέστησαν ως μία από τις πλέον ξεχωριστές φιγούρες. Ο διάσημος σκηνοθέτης, Γούντι Άλεν αστειευόμενος είχε πει το αμίμητο για τον Μανούτε Μπολ. "Είναι τόσο αδύνατος που οι ομάδες για να εξοικονομούν χρήματα στα αεροπλάνα θα μπορούσαν να τον στέλνουν με φαξ από πόλη σε πόλη".

Ο Μπολ εμφανιζόταν ικανοποιημένος από τη ζωή του. "Ο Θεός μου έδωσε αυτό το ύψος. Μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στο NBA. Έχω μία καλή ζωή και θέλω να με τον ίδιο τρόπο να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Είμαι ευτυχισμένος". Μανούτε στην τοπική διάλεκτο σημαίνει "ξεχωριστή ευλογία".

Ο παππούς του, Μπολ Νιγιόλ είχε 40 συζύγους και 80 παιδιά όντας από τους πιο ισχυρούς τοπικούς παράγοντες. Ο Μπολ είχε δηλώσει πως κατανάλωνε σε μικρή ηλικία τεράστιες ποσότητες γάλακτος. "Από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο δεν έκανες τίποτα άλλο. Απλά καθόσουν και έπινες γάλα. Έπινα τρία γαλόνια καθημερινά. Κάποιοι έγιναν 200 κιλά".

Η φωτογραφία που άλλαξε τη ζωή του

Το 1978 μία φωτογραφία του 16χρονου τότε Μανούτε Μπολ στο πλευρό ενός αξιωματούχου που είχε επισκεφτεί τον Νότο, δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της χώρας.

Συγγενής του μετέπειτα άσου του ΝΒΑ τον έπεισε να μετακομίσει στο Γάου μία κοντινή πόλη 80.000 κατοίκων προκειμένου να παίξει μπάσκετ. Παρά τις ενστάσεις του πατέρα του ενσωματώθηκε στην ομάδα της τοπικής αστυνομίας.

Η αποτυχημένη απόπειρα να καρφώσει

Ξεκίνησε να ντριμπλάρει, να σουτάρει μέχρι που έμαθε να καρφώνει. Την πρώτη φορά που το δοκίμασε, έσπασε ένα δόντι στη στεφάνη και σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος!

Ο θηριώδης Μπολ αγωνίστηκε εν συνεχεία για τρία χρόνια στην ομάδα Καθολικών αλλά και του Στρατού στο Χαρτούμ. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του εκεί ερωτεύθηκε μία κοπέλα της φυλής του (Ντίνκα).

Ο πατέρας της δεν ενέκρινε τη σχέση ζητώντας οικονομικά ανταλλάγματα για να δώσει την έγκριση του. Τελικά οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν και ο γάμος δεν έγινε.

"Είχα πληγωθεί αφάνταστα" παραδέχθηκε αρκετά χρόνια αργότερα ο αγαθός γίγαντας. Η τυχαία συνάντηση με τον προπονητή του Φέρλιγκ Ντίκινσον Γιουνιβέρσιτι, Ντον Φίλι ήταν αρκετή για να πεισθεί ο Μπολ να εγκαταλείψει το Χαρτούμ και να ενταχθεί στο ΝΒΑ και να γράψει ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους μπλοκέρ όλων των εποχών...

Στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του Μανούτε Μπολ. Δείτε τη φάση όπου κάνει τέσσερα διαδοχικά κοψίματα!

Βερόν ο... Ελληνας

http://www.sport24.gr/ast/cov/ve/veron.JPG_2010_6_22_15_54_17.jpg_b.jpgΗ Αργεντινή με τον Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν στη σύνθεσή της αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα την Εθνική μας και η εφημερίδα "Ole"... αποκαλύπτει στους αναγνώστες της το ελληνικό του παρελθόν!Διαβάστε ένα απόσπασμα από τα όσα γράφουν οι Αργεντινοί για την προσωπική σχέση του Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν με την Ελλάδα:

"Αν η ζωή ξεκινάει με την σύλληψη, για τον Βερόν ξεκίνησε στην Αθήνα. Γεννήθηκε, όμως, στην Λα Πλάτα. Σήμερα, λοιπόν, θα αναμετρηθεί με το παρελθόν του.

Πίσω από την σημερινή μονομαχία υπάρχει μία προσωπική ιστορία του Βερόν που λίγοι ξέρουν.

"Πολλοί λένε ότι ο Σεμπάστιαν είναι μισός Έλληνας και μισός Αργεντινός" λέει συχνά αστειευόμενη η μητέρα του, η Σεσίλια.

Και υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που το λέει: Ο "Μάγος" συνελήφθη στην... Ελλάδα

Τι; Ναι είναι αλήθεια. Τη δεκαετία του 1970 ο Χουάν Ραμόν Βερόν, ο πατέρας του έπαιζε στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Είχε πάρει μεταγραφή εκεί το 1972 μετά την κατάκτησή του τίτλου με την Εστουντιάντες. Κι ένας από τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του ήταν η γέννηση του γιου του, ο οποίος θα ήταν ο διάδοχος στο θρόνο του.

Η Σεσίλια επέστρεψε στην Αθήνα επειδή ήταν έγγυος στον Σεμπάστιαν και ο ίδιος έφυγε από την Αθήνα λίγο καιρό μετά για να φορέσει και πάλι τη φανέλα της ομάδας από τη Λα Πλάτα υπό τις οδηγίες του Μπιλάρδο. Τα υπόλοιπα είναι περισσότερο γνωστά.

Ο Χουάν Σεμπάστιάν Βερόν γεννήθηκε στην Λα Πλάτα στις 9 Μαρτίου του 1975, την ημέρα ενός κλασσικού ντέρμπι ανάμεσα στην Εστουντιάντες και την Χιμνάσια, το οποίο έληξε 3-3 και στο οποίο ο πατέρας του είχε σκοράρει.
"

Ο Κακάου αντί του Κλόζε


Ο Κακάου πανηγυρίζει τα δύο γκολ που πέτυχε με την Εθνική  Γερμανίας Ο Κακάου θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Μίροσλαβ Κλόζε στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Γκάνα, όπως προανήγγειλε ο Γιοακίμ Λεβ. Ο πρώτος σκόρερ του προηγούμενου Μουντιάλ αποβλήθηκε στον αγώνα των "πάντσερ" με τη Σερβία και θα απουσιάσει από την κρίσιμη αυριανή αναμέτρηση, όπου η ομάδα του θέλει νίκη για να περάσει στους "16" του Μουντιάλ, χωρίς να αγχώνεται για το αποτέλεσμα στον άλλο αγώνα του 4ου ομίλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "νατσιονάλμανσαφτ" δήλωσε ότι, παρότι οι Μάριο Γκόμεζ και Στέφαν Κίσλινγκ αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις στις προπονήσεις, ο γεννημένος στη Βραζιλία Κακάου θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα.

Ο Λεβ είπε ακόμη ότι προβληματίζεται για 1-2 θέσεις στην ενδεκάδα, ενώ τα γερμανικά ΜΜΕ θεωρούν δεδομένη την αντικατάσταση του Χόλγκερ Μπαντστούμπερ στο αριστερό άκρο της άμυνας από τον Μαρσέλ Γιάνσεν, καθώς ο νεαρός παίκτης της Μπάγερν ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τον Κράσιτς στο ματς με τη Σερβία.

Η σημερινή... μεταγραφή του ΠΑΟΚ


Ο Αντάιλτον Μάρτινς της Μπολόνια Η ιταλική ιστοσελίδα "sporth24.com", σε δημοσίευμα της, αναφέρεται σε ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον 33χρονο μεσοεπιθετικό Ανταΐλτον Μάρτινς Μπολζάν.Ο Βραζιλιάνος παίκτης μένει ελεύθερος από την Μπολόνια και μία από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του είναι και ο ΠΑΟΚ. Επίσης, προκύπτει ενδιαφέρον από Τσεζένα και Κιέβο.

Ο Ανταΐλτον αγωνίζεται στην Μπολόνια από το 2007 και σε 79 αγώνες έχει πετύχει 19 γκολ. Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του αγωνίστηκε στην Βερόνα, όπου από το 1999 μέχρι το 2006 σε 163 αγώνες είχε 50 γκολ.

Προχωρά σε μειώσεις

Κατά τα άλλα, υπάρχει πλέον συγκεκριμένο πλάνο για να γίνουν συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που έχουν υψηλά συμβόλαια και να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Η αύξηση της φορολογίας αποτελεί αφετηρία επαναδιαπραγμάτευσης και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα, θα κληθούν ορισμένοι ποδοσφαιριστές με μεγάλα συμβόλαια να συζητήσουν σχετικά με νέους οικονομικούς όρους.

Υπάρχουν συμβόλαια που ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες και αυτά φαίνεται ότι θα αποτελέσουν επίκεντρο της συζήτησης.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός "πονοκέφαλος" για Μπενίτεθ

http://www.contra.gr/images/m/benitez_220610_m.jpgΟ μεταγραφικός σχεδιασμός της Ίντερ συνεχίζεται, παρά το ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής βρίσκεται εν πλήρη εξελίξει. Ο Ράφα Μπενίτεθ προσπαθεί να δώσει μία μορφή στο ρόστερ με το οποίο θα αναλάβει να κρατήσει τους “νερατζούρι” στην κορυφή, σε Ιταλία και Ευρώπη.Ο Ισπανός τεχνικός έχει να ανησυχεί αρκετά για τους παίκτες που θα αφήσουν το”Σαν Σίρο” και προσπαθεί να καλύψει τα κενά τους. Η “Corrriere Dello Sport” αναφέρει πως ο Ισπανός τεχνικός έδωσε το “πράσινο φως” για να προχωρήσει η διοίκηση σε επαφές μ' αυτή της Γαλατασαράι για την απόκτηση του Ελάνο. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει λύσεις στο χώρο του κέντρου και το θετικό είναι ότι έχει ιταλικό διαβατήριο. Ωστόσο οι αποδοχές του αγγίζουν τα 4.200.000 ευρώ, ποσό που οι άνθρωποι του συλλόγου επιθυμούν να επαναδιαπραγματευθούν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ η πρόταση της Ίντερ στη Γαλατασαράι θα αγγίζει τα 7.000.000 ευρώ. Η εκτίμηση που τρέφει ο Μπενίτεθ προς το πρόσωπό του είναι μεγάλη και δεν αποκλείεται η προσπάθεια απόκτησής του να συνδέεται με τα σενάρια αποχώρησης άλλου παίκτη που θα διαβάσετε παρακάτω.

Φεύγει ο Μαϊκόν, φόβος για άλλους δύο

Ο ένας παίκτης που βρίσκεται με τα δύο πόδια έξω από το “Σαν Σίρο” είναι ο Ντάγκλας Μαϊκόν. Ο Βραζιλιάνος θέλει να ακολουθήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης και η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες στην παρούσα φάση είναι 7.000.000 ευρώ. Η Ίντερ θέλει 35.000.000 για να τον παραχωρήσει, η “βασίλισσα” προσφέρει 28.000.000, ωστόσο πιστεύεται ότι στα 30.000.000 θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο Βραζιλιάνος δεν είναι ο μόνος που φημολογείται πως θα αναζητήσει νέα στέγη στην καριέρα του. Ο Γουέσλι Σνάιντερ βρίσκεται επίσης στη σχετική λίστα και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση το όνομα του Ελάνο. Ο άσος της Γαλατασαράι έχει περίπου τον ίδιο ρόλο με τον Ολλανδό και ίσως η επιθυμία του Μπενίτεθ να τον πάρει στο Μιλάνο σχετίζεται με πιθανή επιστροφή του Σνάιντερ στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτό που ωστόσο ισχύει είναι ότι στην Ίντερ δεν θέλουν να πουλήσουν τον 27χρονο μέσο, όπως συμβαίνει και με τον Ντιέγκο Μιλίτο. Ο Αργεντινός βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, με αποτέλεσμα ο ατζέντης του να στείλει μήνυμα στο Μάσιμο Μοράτι και τους συνεργάτες του. “Είναι το τελευταίο του σημαντικό συμβόλαιο. Αν η Ίντερ τον ικανοποιήσει τότε εντάξει, αν όχι μπορεί να φύγει γιατί υπάρχουν αρκετές προτάσεις γι' αυτόν”, είπε ο Μίνο Ραϊόλα, με τον παίκτη να ζητά νέο συμβόλαιο ως το 2014, με ετήσιες αποδοχές 5.000.000 ευρώ.

Ο θρήσκος Φερνάντο Σάντος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/eac05683b022044311ce741d71d1cdec_L.jpg?1277196148?1277196148?1277196148Μια ιδιότυπη άγνωστη πτυχή της σχέσης του με την θρησκεία αποκάλυψε σε συνέντευξη του σε πορτογαλική ιστοσελίδα ο Φερνάντο Σάντος. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ μίλησε στον ιστότοπο «agencia.ecclesia.pt», αποκαλύπτοντας μία άγνωστη λεπτομέρεια γι αυτόν. Κι αυτή είναι η σχέση του με τη θρησκεία. Άλλωστε ο Σάντος σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση επισκεπτόταν τον καθολικό ναό που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ πολύ συχνά έκανε και επισκέψεις στα Μετέωρα.

«Δε θυμάμαι να έχω πάει για ύπνο χωρίς να έχω κάνει πρώτα την προσευχή μου. Δε μπορώ να πω σε κανέναν παίκτη κάτι για το αν είναι Χριστιανός ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές των άλλων», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.Το δημοσίευμα στο φινάλε του αναφέρει ότι ο Ίβηρας τεχνικός έχει ως όνειρο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Πορτογαλίας.

Ετοιμάζει πρόταση για Ζούλιο Μπαπτίστα


Ο Ζούλιο Μπαπτίστα Γερά στο κυνήγι της απόκτησης του Ζούλιο Μπαπτίστα έχει μπει η Τότεναμ, σύμφωνα με την "Corriere dello Sport". Ο Χάρι Ρέντκναπ προσπαθεί να φέρει στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" παίκτες έμπειρους που θα βοηθήσουν την ομάδα τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ενας από αυτούς είναι και ο Βραζιλιάνος άσος, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο και της Βόλφσμπουργκ.

Το δημοσίευμα από τη γειτονική μας χώρα αναφέρει πως η Τότεναμ ετοιμάζει πρόταση για τον Ζούλιο Μπαπτίστα που θα φτάνει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, ποσό ικανό για να ανάψει το "πράσινο φως" από τη διοίκηση της Ρόμα.

Ο Βραζιλιάνος την περσινή σεζόν δεν έθελξε με την απόδοση του βρίσκοντας δίχτυα μόλις τρεις φορές στο πρωτάθλημα.

Καπέλο: "Μεγάλο λάθος του Τέρι"


Ο Φάμπιο Καπέλο στην προπόνηση της Αγγλίας Ο Φάμπιο Καπέλο τα έβαλε με τον Τζον Τέρι, ο οποίος είχε δηλώσει μετά τον αγώνα με την Αλγερία ότι θα οργανώσει μία συνάντηση με τους συμπαίκτες του για να μιλήσουν για την εθνική ομάδα. Στον Ιταλό τεχνικό δεν άρεσε και πάρα πολύ η πρωτοβουλία αυτή του διεθνούς αμυντικού, κάτι που το εξέφρασε δημόσια.

"Ο Τέρι έκανε μεγάλο λάθος. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή για να έρθει ένας παίκτης να μου μιλήσει. Ιδιωτικά και όχι μέσω του Τύπου. Κάθε φορά που έχουμε συνάντηση με τους παίκτες ρωτάω μόνο τον αρχηγό αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πάντα παίρνω αρνητική απάντηση. Ο Τέρι δεν είναι αρχηγός για να απευθυνθώ σε αυτόν.

Είναι απογοητευτικό αυτό που έκανε. Γνωρίζω πως κάποιοι ποδοσφαιριστές θέλουν να μιλούν περισσότερο στους δημοσιογράφους, παρά στους προπονητές και στους συμπαίκτες του. Τα λάθος είναι πως αν θέλεις να μιλήσεις, το κάνεις μέσα στα αποδυτήρια", σχολίασε ο Καπέλο για την κίνηση του Τέρι, ο οποίος τελικά δεν βρήκε ανταπόκριση από τους συμπαίκτες του, ενώ στο τέλος αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τον προπονητή του.

Τελευταία ευκαιρία για Αγγλία


Ο Ασλεϊ Κόουλ μαρκάρει τον Ντόνοβαν Η Αγγλία είναι μία από τις δυσάρεστες εκπλήξεις του Μουντιάλ, όμως παρά τις δύο ισοπαλίες που έχει σε ισάριθμους αγώνες του 3ου ομίλου, μπορεί να προκριθεί στους "16" της διοργάνωσης, εφόσον επικρατήσει την Τετάρτη της Σλοβενίας. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Ματιάζ Κεκ παραμένουν αήττητοι (έχουν τέσσερις βαθμούς) και εφόσον διευρύνουν το σερί τους, θα πάρουν το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση.

Ο Φάμπιο Καπέλο που δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Τζέιμι Κάραγκερ και τον τραυματία, Λέντλεϊ Κινγκ, αναμένεται να παίξει για ακόμη μία φορά με 4-4-2, ελπίζοντας ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ θα συνέλθει αγωνιστικά και μαζί με τους Τέρι, Λάμπαρντ και Τζόε Κόουλ θα φέρουν την ομάδα στους "16".

Οσον αφορά στον Κεκ, θα στηριχθεί στην ομάδα που νίκησε την Αλγερία και αναδείχθηκε ισόπαλη με τις ΗΠΑ, προκειμένου να μην ηττηθεί και να πανηγυρίσει την πρόκριση. Ο Ρόμπερτ Κόρεν θα αναλάβει να κατευθύνει τους συμπαίκτες του στην μεσαία γραμμή και μαζί με τους Ραντοσάβλιεβιτς και Νοβάκοβιτς, ευελπιστούν να οδηγήσουν την Σλοβενία στην μεγαλύτερη επιτυχία της Ιστορίας της.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Πορτ Ελίζαμπεθ, με διαιτητή τον Γερμανό, Βόλφγκανγκ Σταρκ

Νίκη και φεύγουν για τους "16" οι ΗΠΑ


Ο Αλτιντορ σε προσπάθεια του Με στόχο την νίκη που θα την φέρει στους "16" του Μουντιάλ, η εθνική ομάδα των ΗΠΑ αντιμετωπίζει την Τετάρτη (17:00) την Αλγερία, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο του Μουντιάλ.

Οι Αμερικανοί έχουν δύο βαθμούς και εφόσον επικρατήσουν θα προκριθούν στην επόμενη φάση, ενώ οι Αλγερινοί έχουν έναν βαθμό και θέλουν πάση θυσία την νίκη για να ελπίζουν στην πρόκριση.

Ο Μπομπ Μπράντλεϊ που δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο, Ρόμπι Φίντλεϊ, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με το κλασσικό 4-4-2, στηριζόμενος και πάλι στην άριστη φυσική κατάσταση των παικτών του. Οι Ντέμεριτ και Ονιέβου θα ηγηθούν της άμυνας, ενώ οι Ντέμπσεϊ και Αλτιντορ αναμένεται να αναλάβουν τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες.

Με το ίδιο αγωνιστικό σχήμα, θα παρατάξει και ο Ραμπάχ Σααντάνε, την Αλγερία που εντυπωσίασε στο 0-0 με την Αγγλία. Ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ομάδα που πήρε βαθμό από τους Αγγλους, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο Ρεφίκ Τζεμπούρ στην θέση του Μπουντεμπούζ.

Διαιτητής της αναμέτρησης που θα διεξαχθεί στην Πρετόρια, θα είναι ο Βέλγος, Φρανκ Ντε Μπλέκερε

Η νέα διοίκηση στη Λέσχη


Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης με το βραβείο στο χέρι Ο Γιάννης Γρανούζης, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο Γιώργος Μποτζώρης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Θόδωρος Εμμανουηλίδης, ο Θωμάς Γιαννόπουλος και ο Κυριάκος Χαμουζάς είναι τα επτά μέλη που αναδείχθηκαν μέσα από την εκλογική διαδικασία και θα συνθέσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης Φίλων Αρη.

Τα έξι πρώτα μέλη κέρδισαν την επανεκλογή τους στο διοικητικό σχήμα και νέο πρόσωπο, στη θέση του Τάσου Δεσύπρη, είναι ο Κυριάκος Χαμουζάς, πρόεδρος της απερχόμενης εξελεγκτικής επιτροπής, που συγκέντρωσε 352 ψήφους και κατετάγη 7ος. Πρώτος σε ψήφους προτίμησης ήρθε ο Γιάννης Γρανούζης, συγκεντρώνοντας 594, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ολυμπιονίκη του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Αλέξανδρο Νικολαϊδη. Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα έχει διετή θητεία.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 2.145 μέλη, τα οποία φρόντισαν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε σύνολο 5.816 που αριθμεί συνολικά η Λέσχη. Στις κάλπες προσήλθαν 961 μέλη, που αντιστοιχούν περίπου στο 45% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Από τα 961 ψηφοδέλτια τα 945, ενώ υπήρξαν 16 λευκά και άκυρα.

Κατά τις χθεσινές αρχαιρεσίες αναδείχθηκαν τα μέλη που θα απαρτίσουν την εξελεγκτική επιτροπή της Λέσχης, η οποία θα ασκεί εποπτικό ρόλο στη λειτουργία του φορέα. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Α.Σ. και μέλος του δ.σ. της Λέσχης, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους 432, ενώ τον ακολούθησαν οι Απόστολος Κούγκας και Δημήτρης Κάκκος, οι οποίες επίσης εξελέγησαν.

Νέος φάκελος με ύποπτα ματς


Το σήμα της ΕΠΟ έξω από τα γραφεία... Φαίνεται πως τελικά τα ελληνικά πρωταθλήματα απασχολούν έντονα την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, καθώς η τελευταία απέστειλε έναν ακόμα φάκελο με ύποπτα ματς, στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος βέβαια είναι στην Νότιο Αφρική με την Εθνική ομάδα και δεν τον έχει παραλάβει ακόμα.

Βέβαια έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη του 4ου κατά σειρά φακέλου και αναμένεται και αυτόν να τον στείλει στην δικαιοσύνη για διερεύνηση των στοιχείων του.

Ο αριθμός των ύποπτων αγώνων για παράνομο στοιχηματισμό θα μεγαλώσει σίγουρα λοιπόν και το μόνο που απομένει είναι να βγουν στην δημοσιότητα και τα νέα ματς, στα οποία η ΟΥΕΦΑ θεωρεί ότι το αποτέλεσμά τους ίσως και να ήταν προϊόν παράνομου στοιχηματισμού.

Η Δημοκρατία σας βρωμάει δακρυγόνα»

«Η Δημοκρατία σας βρωμάει δακρυγόνα»

Εικόνες πανικού και χάους. Δεκάδες χημικά, χειρονομίες και προκλήσεις από την αστυνομία στους οπαδούς του Ηρακλή. «Η Δημοκρατία σας βρωμάει δακρυγόνα». Βία και… ξύλο δίχως ίχνος υπερβολής από την αστυνομία, στους οπαδούς της ομάδας που έδωσε μάχη για να απελευθερωθεί η Μακεδονία. Φοβερά πράγματα. Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές… στην Πλατεία Αριστοτέλους!
Τη στιγμή που η πορεία έφτανε στην Πλατεία από την Τσιμισκή, δημιουργήθηκε τεράστια ένταση με χειρονομίες, δεκάδες δακρυγόνα, χρήση χημικών από απόσταση αναπνοής… ακόμα και λαστιχένιες σφαίρες επιστράτευσε η αστυνομία. Γιατί; Για ποιο λόγο; Γυναίκες με παιδιά που ήταν στην Πλατεία Αριστοτέλους έτρεχαν έντρομες για να προφυλαχθούν, στις καφετέριες ο κόσμος που έπινε τον καφέ του, δέχθηκε επίθεση με δακρυγόνα. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Γιατί; Γιατί πήραν 6 κάδοι φωτιά. Γι’ αυτό! Εικόνες χάους, εικόνες πολέμου, στιγμές αδικαιολόγητες, κατακριτέες και απρόκλητες.

Δε λογάριαζαν τίποτα

Χθες δεν υπήρχαν κινήσεις απώθησης του κόσμου. Υπήρχαν κινήσεις βίας. Καθαρής και ωμής προς τον κόσμο. Βία σ’ αυτόν τον κόσμο που είναι υπόδειγμα έναν ολόκληρο μήνα που βρίσκεται στους δρόμους, σ’ αυτό τον κόσμο που δεν έκανε το παραμικρό, που πήγε στο κέντρο της Αθήνας και δεν συνέβη τίποτα απολύτως, που έκλεισε ειρηνικότατα τα Τέμπη και τα Μάλγαρα δίχως να προκαλέσει κανέναν. Αυτόν τον κόσμο χτυπούσε χθες η αστυνομία, χωρίς να λογαριάζει τίποτα και κανέναν. Οι μαρτυρίες του κόσμου είναι «ανατριχιαστικές». Δακρυγόνα (αμέτρητα), βομβίδες κρότου-λάμψης, χημικά από απόσταση αναπνοής, μάχες σώμα με σώμα και λαστιχένιες σφαίρες! Φοβερά πράγματα…

Χτυπούσαν 65αρηδες και παιδάκια!

Από τις θλιβερές εικόνες βίας, ξεχώρισαν (δυστυχώς) ορισμένες που καταδεικνύουν σε απόλυτο βαθμό τα όσα συνέβησαν στο κέντρο. Αστυνομικοί κινήθηκαν απέναντι σε ένα παιδάκι! Την ίδια στιγμή το αγκάλιασε ο παππούς του. Πάνω από 60 ετών. «Χτυπήστε κι εμένα» έλεγε με τρεμάμενη φωνή. Γυναίκες με τα καροτσάκια των παιδιών τους έτρεχαν να κρυφτούν, οι αστυνομικοί εγκλώβισαν φιλάθλους της ομάδας στην παραλία κινδυνεύοντας να τους ρίξουν στη θάλασσα με χτυπήματα γκλοπ και κλοτσιές! Αυτό είναι το κράτος; Αυτή είναι η Δημοκρατία; Απαγορεύεται να διαδηλώσει ο λαός του Ηρακλή για την «σφαγή» που γίνεται σε βάρος του; Μάλλον ενοχλεί…Τι να συμπεράνει κανείς βλέποντας αστυνομικούς να κάνουν… κατοστάρια κυνηγώντας «λυσσασμένα» κόσμο;

Παραιτήσεις θα υπάρξουν;

Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποια στιγμή μπήκαν αστυνομική στην πορεία, για να διαλύσουν αδικαιολόγητα το πλήθος. Ετοιμάζονταν χωρίς να γίνει το παραμικρό. Υπήρξε ένταση κι εκεί. Κορυφώθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους. Ήθελαν να σταματήσουν την πορεία. Είναι εμφανές. Από το τέλος της πορείας «έκλειναν» τον κόσμο, κατέβαζαν τα κράνη, ύψωναν της ασπίδες και… ετοιμάζονταν, ώσπου και επενέβησαν. Μετά από τη χθεσινή θλιβερή νύχτα, μετά το φιάσκο αυτό, θα υπάρχει η ευθιξία από τους επικεφαλής να αποχωριστούν τον τίτλο και την καρέκλα τους; Θα παραιτηθούν; Οι απαντήσεις αναμένονται… Πηγη Μετροσπορ

Έρχεται πανέτοιμος ο Μπερέτα

Έρχεται πανέτοιμος ο Μπερέτα

Αντίστροφα μετράει ο Μάριο Μπερέτα για τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη. Ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να πατήσει ξανά το πόδι του στη «Νύφη του Θερμαϊκού» εντός του ερχόμενου σαββατοκύριακου, για να… σηκώσει τα μανίκια του και να… πιάσει δουλειά στον ΠΑΟΚ. Η πρώτη συγκέντρωση των «ασπρόμαυρων» για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 29 Ιουνίου κι έτσι ο νέος προπονητής της ομάδας θα έρθει λίγες μέρες νωρίτερα, μαζί με τους συνεργάτες του. Μαξ Κάντζι (βοηθός προπονητή), Τζιόρτζιο Ρόκα (προπονητής τερματοφυλάκων), Πάολο Λατζαρίν (γυμναστής) και Λούκα Πέργκερ (σκάουτερ αντιπάλων) θα συνθέσουν μαζί με τον Μπερέτα το τεχνικό τιμ του Δικεφάλου.

Η αποκρυπτογράφηση των «ασπρόμαυρων»

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Μπερέτα ανάλωσε δεκάδες ώρες στη μελέτη των ποδοσφαιριστών της ομάδας, με τη βοήθεια των dvd, που είχε στη διάθεσή του, με αγώνες της περασμένης σεζόν. Έτσι, ο 51χρονος κόουτς έχει ήδη διαμορφώσει μια πρώτη άποψη για τις δυνατότητες κάθε παίκτη, έχοντας κατά νου τι μπορεί να υπολογίζει από τον καθένα. Ο Μπερέτα αποκρυπτογράφησε το πλήρες υλικό της ομάδας του ΠΑΟΚ και έρχεται έτοιμος για την έναρξη της προετοιμασίας. Βεβαίως, η άποψή του θα ολοκληρωθεί πλήρως μετά και τις πρώτες μέρες συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές, αλλά σε κάθε περίπτωση ο έμπειρος προπονητής γνωρίζει πια την κατάσταση.

Στην Αυστρία ο Άρης

Στην Αυστρία ο Άρης

Στην Αυστρία μετέβη σήμερα η αποστολή του Άρη για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι «κίτρινοι» έφτασαν στην κεντροευρωπαϊκή χώρα μέσω Μονάχου. Οι ποδοσφαιριστές που συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι οι Κόκε, Χαβίτο, Βαγγέλη, Νέτο, Οικονομόπουλος, Μουδούρογλου, Μενδρινός, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Κατίδης, Αγτζίδης, Βελλίδης, Τσεζνάουσκις, Οριόλ, Κάλβο, Φρασέρι, Νάτσο Γκαρσία, Μπουγαΐδης.
Ο Χαβιέ Κάμπορα θα ενσωματωθεί με την αποστολή τις επόμενες μέρες λόγω προβλήματος με τη βίζα του (λόγω της άφιξής του σήμερα αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη). Την αποστολή δεν ακολούθησαν ούτε οι Μίτσελ και Εκόμπα (Καμερουνέζος που δοκιμάζεται) καθώς δημιουργήθηκε πρόβλημα με τα διαβατήρια τους και δεν «πέταξαν» με την υπόλοιπη ομάδα. Ο πρώτος αναμένεται να έχει ανακοινωθεί και τυπικά μέχρι το βράδυ και αύριο θα βρίσκεται κανονικά στην Αυστρία.

Με την αποστολή θα ενσωματωθούν και οι διεθνείς Σηφάκης, Πρίττας, Ναφτί όταν ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες.

Στην Αυστρία ο Άρης

Στην Αυστρία μετέβη σήμερα η αποστολή του Άρη για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι «κίτρινοι» έφτασαν στην κεντροευρωπαϊκή χώρα μέσω Μονάχου. Οι ποδοσφαιριστές που συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι οι Κόκε, Χαβίτο, Βαγγέλη, Νέτο, Οικονομόπουλος, Μουδούρογλου, Μενδρινός, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Κατίδης, Αγτζίδης, Βελλίδης, Τσεζνάουσκις, Οριόλ, Κάλβο, Φρασέρι, Νάτσο Γκαρσία, Μπουγαΐδης.
Ο Χαβιέ Κάμπορα θα ενσωματωθεί με την αποστολή τις επόμενες μέρες λόγω προβλήματος με τη βίζα του (λόγω της άφιξής του σήμερα αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη). Την αποστολή δεν ακολούθησαν ούτε οι Μίτσελ και Εκόμπα (Καμερουνέζος που δοκιμάζεται) καθώς δημιουργήθηκε πρόβλημα με τα διαβατήρια τους και δεν «πέταξαν» με την υπόλοιπη ομάδα. Ο πρώτος αναμένεται να έχει ανακοινωθεί και τυπικά μέχρι το βράδυ και αύριο θα βρίσκεται κανονικά στην Αυστρία.

Με την αποστολή θα ενσωματωθούν και οι διεθνείς Σηφάκης, Πρίττας, Ναφτί όταν ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες.

Παγκοσμίο Κυπέλλο-Απόλυτη σιγουριά για δύο

http://www.sportdog.gr/UserFiles/Image/WORLD-CUP/robinho1.jpgΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ, ΜΕΞΙΚΟ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.-Ανεβαίνουν οι σφυγμοί το επόμενο τετραήμερο στα γήπεδα της Ν. Αφρικής, με την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής των οκτώ ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι περισσότεροι ομοσπονδιακοί τεχνικοί είναι έτοιμοι να επιστρατεύσουν τα κομπιουτεράκια τους και τα τρανζίστορ, αφού η φάση των γκρουπ αποδεικνύεται εξαιρετικά αμφίρροπη. Φαβορί καταποντίστηκαν ή βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αουτσάιντερ έφτιαξαν διαμόρφωσαν με τον καλύτερο τρόπο την τύχη τους και πλέον οι ισορροπίες είναι ρευστές, αφού οι ομάδες που δεν έχουν επιδιώξεις στο φινάλε των ομίλων, είναι πολύ λίγες.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, όταν και ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, έχουν γίνει γνωστές μόνο οι 2 από τις 16 ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Τα πράγματα σε όλους τους ομίλους είναι εξαιρετικά ρευστά, τα «αδιάφορα» παιχνίδια είναι ελάχιστα, συνεπώς από την Τρίτη ως την Παρασκευή το σασπένς (αν όχι και το θέαμα) είναι ήδη εξασφαλισμένο.Οι σίγουρες (Ολλανδία, Βραζιλία)

Από τις ομάδες που πήγαν με σοβαρές επιδιώξεις στην αφρικανική ήπειρο, μόνο δύο είναι 100% σίγουρες πως ότι κι αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική, έχουν εξασφαλισμένη θέση στους «16». Αυτές είναι η Ολλανδία και η Βραζιλία που πέτυχαν το «2 στα 2» και ο συσχετισμός δυνάμεων στα γκρουπ που συμμετέχουν (αλλά και το πρόγραμμα) τους ευνοεί. Οι δυο τους θέλουν μόνο μια ισοπαλία στα τελευταία τους παιχνίδια με Καμερούν και Πορτογαλία αντίστοιχα για να σιγουρέψουν και την πρώτη θέση του γκρουπ στο οποίο μετέχουν. Το +3 στο goal average (3-0 η Ολλανδία, 5-2 η Βραζιλία) είναι ένα επιπλέον αβαντάζ, ωστόσο η «σελεσάο» αν χάσει με οποιοδήποτε σκορ από την Πορτογαλία μένει δεύτερη. Σε ελαφρώς καλύτερη θέση βρίσκονται οι «οράνιε» αφού το Καμερούν δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον από το μεταξύ τους ματς ενώ καλά νέα για αυτούς μπορούν να προκύψουν και από το παιχνίδι της Δανίας με την Ιαπωνία.

Οι... σχεδόν εκεί (Ουρουγουάη, Μεξικό, Αργεντινή, Πορτογαλία)

Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνουν ομάδες που άφησαν κάποια… μερεμέτια για την τελευταία αγωνιστική. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν το Μεξικό και η Ουρουγουάη. Με ένα ισόπαλο αποτέλεσμα στο μεταξύ τους ματς που διεξάγεται το απόγευμα της Τρίτης στο Ρούστενμπουργκ, περνούν αμφότερες στους «16», με την Ουρουγουάη να το καταφέρνει ως πρώτη του ομίλου.

Μοναδική επιφύλαξη αποτελεί το ότι ο δεύτερος του ομίλου συναντιέται (κατά μεγάλο ποσοστό) με την Αργεντινή στην επόμενη φάση, συνεπώς οι Μεξικανοί έχουν ένα κίνητρο παραπάνω αφού και το goal average σε σχέση με τους διώκτες τους, τους ευνοεί στο να κυνηγήσουν σχετικά άφοβα την νίκη.

Η «αλμπισελέστε» κινδυνεύει μόνο μαθηματικά και μόνο με ένα εξεζητημένο σενάριο που την θέλει να χάνει με πολλά γκολ από την Ελλάδα και την ίδια ώρα η Ν. Κορέα να κερδίζει με παρόμοιο τρόπο την Νιγηρία. Σε πολύ καλή μοίρα βρίσκεται πλέον και η Πορτογαλία μετά το εμφατικό 7-0 επί της Β. Κορέας. Οι Ίβηρες απέχουν τρεις βαθμούς από την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά έχουν υπέρ τους μια διαφορά εννέα τερμάτων (+7 με -2) που πολύ δύσκολα θα καλυφθεί την τελευταία αγωνιστική, αν υποθέσουμε πως δεν θα πάρουν ούτε την ισοπαλία από την Βραζιλία.

Από πάνω αλλά όχι βέβαιες (Σλοβενία, Γκάνα, Παραγουάη)

Ύστερα, υπάρχουν ομάδες που δεν χρειάζεται να νικήσουν στο τελευταίο τους παιχνίδι ή να έχουν το νου στο αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού του ομίλου τους. Τους αρκεί μία και μόνο ισοπαλία για να μπουν στους «16», ενώ κάποιες από αυτές ίσως το καταφέρουν και ως νικήτριες των γκρουπ.

Η Σλοβενία θέλει ένα βαθμό απέναντι στην Αγγλία για να προκριθεί, το ίδιο και η Γκάνα απέναντι στην Γερμανία και η Παραγουάη απέναντι στην Νέα Ζηλανδία. Το πρόβλημα για αυτές είναι πως ο αντίπαλος που θα έχουν να αντιμετωπίσουν θα «καίγεται» για την νίκη, οπότε ειδικά οι Σλοβένοι και οι Γκανέζοι δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο.

Οι… αμφίβολες (Ελλάδα, Ν. Κορέα, Δανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία κ.α)

Αυτές είναι και οι περισσότερες, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών. Στον 2ο όμιλο, Νότιος Κορέα, Ελλάδα και Νιγηρία διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο πίσω από την Αργεντινή, με τους Ασιάτες να ξεκινούν από θέση ισχύος. Στον 3ο, όλες οι ομάδες είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης κάτι που ισχύει και στον 4ο αλλά και στον 6ο .

Στον 5ο, το ποιος θα ακολουθήσει την Ολλανδία στα νοκ άουτ θα κριθεί από την κατάληξη του ματς ανάμεσα σε Ιαπωνία και Δανία, με την πρώτη να ευνοείται και σε περίπτωση ισοπαλίας. Μπλεγμένα είναι τα πράγματα και στον 8ο όμιλο μετά την αποψινή νίκη της Ισπανίας. Οι Χιλιανοί οδηγούν την κούρσα με έξι βαθμούς αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιοι, αφού αν χάσουν από τους «φούριας ρόχας» την τελευταία αγωνιστική και η Ελβετία νικήσει την Ονδούρα τότε η κατάσταση πάει σε τριπλή ισοβαθμία και εκεί θα μιλήσουν πρωτίστως το goal average και ύστερα η επιθετική συγκομιδή κάθε ομάδας.

Με βάρκα την… ελπίδα (Γαλλία, Ν. Αφρική, Ακτή Ελεφαντοστού, Ονδούρα)

«Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται». Να ένα κλισέ που θα φανεί χρήσιμο στο «χτίσιμο» της ψυχολογίας κάποιων ομάδων που έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για να μπουν στους «16». Γαλλία και Νότιος Αφρική αναμετρόνται την Τρίτη στο Μπλουμφοντέιν και κάθε μία από αυτές θέλει νίκη με μεγάλο σκορ και ταυτόχρονα να προκύψει νικητής και χαμένος (και σκορ που να βολεύει) από το ματς της Ουρουγουάης με το Μεξικό, που όπως αναφέρθηκε πιο πάνω αρκούνται και με μια ισοπαλία για να προκριθούν.

Τα πολλά γκολ είναι το ζητούμενο για την Ακτή Ελεφαντοστού στο ματς με την Β. Κορέα αλλά αναγκαία συνθήκη για αυτήν είναι και μια ήττα της Πορτογαλίας από την Βραζιλία. Όσα περισσότερα γκολ θα βάζει η «σελεσάο», τόσα λιγότερα θα είναι αναγκασμένος να πετυχαίνει ο Ντρογκμπά και η παρέα του. Δυσκολα είναι τα πράγματα και για την Ονδούρα, που πάντως κράτησε το σκορ σε υποφερτά επίπεδα απέναντι στην Ισπανία. Με νίκη απέναντι στην Ελβετία και ήττα των «φούριας ρόχας» από την Χιλή, κάτι μπορεί να γίνει…

Μια άλλη φορά, ίσως... (Καμερούν, Β. Κορέα)

Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται αλλά όχι για όλους. Δύο ομάδες δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα να βρίσκονται στους «16», απλούστατα διότι τα μαθηματικά (και οι επιδόσεις τους στα πρώτα δύο παιχνίδια) δεν είναι με το μέρος τους.

Το Καμερούν πήγε με πολλά όνειρα στην Ν. Αφρική αλλά με μηδέν βαθμούς σε δύο ματς, κούνησε μαντίλι. Ανάλογα «επιτεύγματα» έχει να επιδείξει και η Β. Κορέα που πάντως είχε εξαρχής λίγες ελπίδες, τοποθετημένη στο «γκρουπ του θανάτου» με Βραζιλία, Πορτογαλία, και Ακτή Ελεφαντοστού...

Φωτο Ημερας

http://www.sport.gr/files/news/2010-06-20/1277067973_it.gpg.jpgΙσόπαλη στον αγωνιστικό χώρο, όμως νικήτρια στις κερκίδες η Ιταλία...

Ειπε...................

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs252.snc3/23272_107266692655103_9040_n.jpg

"Δυο φορές έκανε χέρι. Το κωμικοτραγικό είναι ότι μετά ο διαιτητής γελούσε. Δεν είδα τον ρέφερι να γελάει, μετά το γκολ που είχα βάλει εγώ στην Αγγλία. Αν το είδε, γιατί δεν το σφύριξε;"

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα για το γκολ του Λουίς Φαμπιάνο κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.