Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Βερόν ο... Ελληνας

http://www.sport24.gr/ast/cov/ve/veron.JPG_2010_6_22_15_54_17.jpg_b.jpgΗ Αργεντινή με τον Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν στη σύνθεσή της αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα την Εθνική μας και η εφημερίδα "Ole"... αποκαλύπτει στους αναγνώστες της το ελληνικό του παρελθόν!Διαβάστε ένα απόσπασμα από τα όσα γράφουν οι Αργεντινοί για την προσωπική σχέση του Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν με την Ελλάδα:

"Αν η ζωή ξεκινάει με την σύλληψη, για τον Βερόν ξεκίνησε στην Αθήνα. Γεννήθηκε, όμως, στην Λα Πλάτα. Σήμερα, λοιπόν, θα αναμετρηθεί με το παρελθόν του.

Πίσω από την σημερινή μονομαχία υπάρχει μία προσωπική ιστορία του Βερόν που λίγοι ξέρουν.

"Πολλοί λένε ότι ο Σεμπάστιαν είναι μισός Έλληνας και μισός Αργεντινός" λέει συχνά αστειευόμενη η μητέρα του, η Σεσίλια.

Και υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που το λέει: Ο "Μάγος" συνελήφθη στην... Ελλάδα

Τι; Ναι είναι αλήθεια. Τη δεκαετία του 1970 ο Χουάν Ραμόν Βερόν, ο πατέρας του έπαιζε στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Είχε πάρει μεταγραφή εκεί το 1972 μετά την κατάκτησή του τίτλου με την Εστουντιάντες. Κι ένας από τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του ήταν η γέννηση του γιου του, ο οποίος θα ήταν ο διάδοχος στο θρόνο του.

Η Σεσίλια επέστρεψε στην Αθήνα επειδή ήταν έγγυος στον Σεμπάστιαν και ο ίδιος έφυγε από την Αθήνα λίγο καιρό μετά για να φορέσει και πάλι τη φανέλα της ομάδας από τη Λα Πλάτα υπό τις οδηγίες του Μπιλάρδο. Τα υπόλοιπα είναι περισσότερο γνωστά.

Ο Χουάν Σεμπάστιάν Βερόν γεννήθηκε στην Λα Πλάτα στις 9 Μαρτίου του 1975, την ημέρα ενός κλασσικού ντέρμπι ανάμεσα στην Εστουντιάντες και την Χιμνάσια, το οποίο έληξε 3-3 και στο οποίο ο πατέρας του είχε σκοράρει.
"

Δεν υπάρχουν σχόλια: